ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.21. 10:28

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.02.07. 16:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 221
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Negatív Nap és Lilith a Vízöntőben, Sárkányfarok, negatív Uránusz és Jupiter a Halakban


Egy háromgyermekes édesanya horoszkópjáról van szó, akinek élete válaszúthoz érkezett, ugyanis a férje kábítószerezik, és senki sem tudja, mi lesz a férjjel végül, de mivel az asszony rendelkezik metafizikai ismeretekkel, tudja, hogy ettől függetlenül neki is tennie kell a dolgát, a saját jövőbeli boldogulása érdekében, valamint azért is, hogy a gyermekei is normális körülmények között, egészségesen nőjenek fel. A képletében a két karmikus pont a Vízöntőben, illetve a Halakban áll, nézzük először a Vízöntőben álló Lilithet, valamint a szintén a Vízöntőben álló Napot, amely, miután negatív fényszögeket kap, szintén diszharmonikusan jelenik meg.
A horoszkópelemzés során kitüntetett figyelemmel kell fordulni a Lilith pozíciójához, vagyis ahhoz a jegyhez és a házhelyhez is, amelyben a Lilith áll, mivel ez a pozíció olyan tartós, tudatalatti ösztönvilágot jelez, amelyet a feltárás nélkül igen nehéz azonosítani. Hosszú évekig lehet járni pszichológushoz, vagy egyéb lelki segítőkhöz, ahol a Lilith által okozott eseményeket próbálják megfejteni, és próbálnak behatolni az illető személy gyermekkorába, újabban magzati korába is, bizonyos gyógyítók pedig előző életekbe, hogy megfejtsék, miért nem tud az illető személy megszabadulni bizonyos önkéntelen késztetésektől, viselkedésformáktól, vagy félelmektől, aggályoktól. Asztrológiai feltárás hiányában gyakorlatilag képtelenség megtalálni az összekötő kapcsot a különböző felszíni megjelenésformák okai között. Ennél sokkal mélyebbre, vagy magasabbra, ahogy tetszik, kell elmélyedni, az ideák világába, hogy megértsük, mi a közös ezekben a zavart érzésvilággal járó megnyilvánulásokban. Úgy érzem, a legjobb bizonyíték arra, hogy ez így van, maga Carl Gustav Jung, aki egész életét a pszichológiának szentelte, majd élete végén eljutott az asztrológiáig.
Egy ilyen Vízöntő Lilith ugyanis annyi megjelenési formával bír, és még ezeknek is két szélsőséges, de ugyanannyira negatív pólusuk van, hogy az általa okozott zavarokat nehéz lenne egyetlen gyermekkori traumával magyarázni. Pont fordítva van, ugyanis azért kerülhet már egy gyermek egy adott élethelyzetbe, mert a saját karmája szerint ő oda lesz „bevonzva”, még akkor is, ha a vonzás törvényén inkább pozitív dolgokat szeretnénk érteni. A Vízöntő szellemiségének megértéséhez, ami végső soron elvezet bennünket a Vízöntő karmás ember tragédiái okainak megfejtéséhez, tudni kell, hogy a Vízöntőnek két uralkodó bolygója van, az Uránusz és a Szaturnusz. Amennyiben a Szaturnusz által képviselt mérték-adás nem érvényesül, az Uránusz az őrület bolygójává válik. Az Uránusz ugyanis a szabad információ-hozzáférés, az információ áramoltatása, a szellemi önfelszabadítás, az intuíció bolygója, vagyis az ember számára azt a rendkívül fontos készséget jelenti, hogy képes legyen kapcsolatba kerülni az isteni valójával, kapni onnan információt és áramoltatni azt. Ennek analógiájaként az Uránuszhoz tartozik a technika, az információs technológia, a villamosság is, az emberben pedig az agy, az idegrendszer, valamint a szabad helyzetváltoztatást lehetővé tévő alsó lábszárak. Így még jobban érthető, hogy miért képviseli az Uránusz a társadalmi újításokat, a technikai vívmányokat, a hirtelen, robbanásszerű változásokat, de a magasabb intelligenciát és végső soron a misztikus képességeket is.
Ugyanakkor téves a Vízöntőt a fentiekkel azonosítani, mivel mindezek a forradalmi újdonságok a Szaturnusz ősereje nélkül csak anarchiához vezetnek. A Szaturnusz ugyanis az égi felvigyázó, univerzális értelemben a szaturnuszi őserő szabályozza a világegyetem működését, azt a felfoghatatlan égi rendet, amely többek között lehetővé teszi az égitestek zavartalan működését is például. Ez a számítógépes programvezérléshez hasonlítható, elhatároló, kereteket, mértékeket és arányokat kijelölő, terelő funkció az, amely szükséges ahhoz, hogy az Uránuszi őserő zavarmentesen nyilvánuljon meg.
Ahhoz, hogy a gyakorlati életben hasznosítani tudjuk az elméletben megszerzett metafizikai tudást, előbb-utóbb ki kell fejleszteni a karma-oldást szolgáló, figyelmeztető sors-jelzésekben való gondolkozást, ami különösen a Szaturnuszhoz tartozik. Vagyis amikor egy hétköznapi tárgy vagy esemény megjelenését az életünkben, és az általa okozott következményeket nem a véletlennek tekintjük, sőt, kifejezetten le is kell magunkat szoktatni arról, hogy bármit is véletlennek tekintsünk. Ez az „Ars Magna”, ahol mindannyian egy isteni logika szerint rendeződött, zseniális mű részei vagyunk, ahol minden egyes esemény az egyetemes törvények hatásmechanizmusa szerint jön létre, amelyekkel mi is egy igen szubtilis külső-belső kapcsolati összefüggésben élünk.
Ehhez, a személyes spirituális erő – és intelligencia hálórengetegnek a tisztázásához szükséges az analógiákban való gondolkozás, amit az asztrológiai sors-programok vizsgálata lehetővé tesz bárki számára, aki képes a racionális gondolkozásra, a személyes hibabelátásra és a felelősségvállalásra. Például a szaturnuszi funkció megérthető a világszerte elterjedt flipper játék segítségével. Elindul a golyó az útján, majd ide-oda csapódik, útja során hol visszább kerül, hol az ellentétes oldalra, hol haladhat előre. Az út vége előtt erőteljes karok vannak, amelyek igen erős ütést képesek mérni a golyóra, ez tehát lehet egy súlyosabb életesemény. Ha a golyó „tanul” belőle, visszamehet. Ha nem, belehullik a semmibe. Így működik a Szaturnusz, a golyót ért ütések pedig az életünk során tapasztalt olyan események, amelyeket mi hátráltatásnak, akadályoztatásnak élünk meg, miközben csak egy határt és ezzel egy más mozgás-irányt jelöltek ki.
Visszatérve tehát a Vízöntő komplexitásához, az állandóan csapongó, újító, robbanékony Vízöntőnek igencsak szüksége van a kordában tartásra. Erősen fényszögelt Uránusz esetén ő „napi kapcsolatban” áll a tudatfelettijével, vagyis erős fényszögeltség esetén az intuíciós készség mindenképp adott. Csak éppen az irányultság, a lehetőségek felhasználási és kihasználási módja, vagyis az, hogy mire használja fel az ember ezt az intuíciót, az válik negatívvá – rombolóvá, mérgezővé, mocskolóvá negatív fényszögeltség esetén, pozitív fényszögek esetén pedig tisztítóvá, ténylegesen felemelővé, megváltóvá.
Vagyis az ő számára a világ összes tudása képes elérhetővé válni bizonyos, ihletnek nevezett pillanatokban; de ez az áldás egyben átok is, amennyiben nem képes uralni magát, hanem az ötletek uralják őt. Ezt jelzik a negatív fényszögek. Ez a gyakorlati életben úgy nyilvánul meg, hogy bár valóban kifejezett tehetsége van a Vízöntő karmás embernek számos területen, mégsem képes elmélyedni egyikben sem, mivel hajtja a következő ötlet. Ez azonban így egy vég nélküli hajsza, ahol aztán végeredményben semmi sem lesz realizálva. Ilyen sors-drámákat ezrével lát az ember, amikor például egy embernek remek ötlete támad, belefekteti a családja vagyonát, de mivel képtelen elmélyedni benne és alaposan megvalósítani, a végén a befektetett pénzből semmi sem marad. Ezért fontos a sorsképlet elemeinek a negatív vagy pozitív fényszögek szempontjából történő alapos vizsgálata, és a horoszkópnak az azok szerinti, kauzális - szintetikus értelmezése is.
A Vízöntő karmás ember azonban egy jó ideig képes ezt a játékot játszani, ugyanis az információ-áramoltatási képességének köszönhetően meggyőzően és hatásosan tud érvelni egy újabb ötlet mellett, és nagy valószínűséggel talál olyan, baleknak nevezett karmatársat, akinek a pénzét szintén elúsztathatja. A Vízöntő karmás ember tehát általában igen kellemes beszélgetőtárs, hiszen sziporkázik, szellemeskedik, amint ezt a magyar nyelv csodálatosan ki is fejezi.
Ő a forradalmár, aki képes barikádokra vinni a többieket. Hogy valójában a forradalmak történetét nézve, ezek kevés sikerrel jártak? Ez csak a Vízöntői szellemiséget jellemzi, tehát hogy kevés az, hogy megszüntetem a fennálló rendet, akkor még csak a káoszhoz értünk el! A negatív Vízöntő előszeretettel forgatja fel a rendet, bármilyen dimenzióról is van szó, akár csak olyan kis léptékben is, mint egy család. Ennek valódi oka, hogy rosszul értelmezi a függetlenség fogalmát. Úgy gondolja, hogy az a függetlenség, hogy ha bármikor azt teheti, amit ő abban a pillanatban akar. Nyilvánvalóan, ez egynél több ember kooperációt feltételező kapcsolata esetén már lehetetlen. Így ő, ha képlete többi eleme ezt megerősíti, irtózik a valódi elköteleződést jelentő párkapcsolattól, a gyermekvállalástól és a családtól, de ugyanilyen okból a munkahelyét is könnyedén maga mögött hagyja, ha úgy érzi, túl sok a kötöttség. Általánosságban ez a rosszul értelmezett függetlenség azt eredményezi, hogy egy mások számára nehezen értelmezhető közömbösség van benne a többi személy érzelmei iránt.
Ez nem egy oroszláni típusú „csináld azt, ami én mondok” mennydörgés, ahol az Oroszlán karmás ember szintén nem foglalkozik a másik ember érzelmeivel; ez egy általános kötetlenség, a szónak abban az értelmében, hogy a Vízöntő karmásat nem köti el nem téphető kapcsolat semmihez és senkihez. Az, hogy rajong egyik percben valamiért, ez nem gátolja meg abban, hogy a következő percben abszolút közömbösen hátat fordítson neki. Vagyis annyira képes érzelmek nélkül működni, hogy az is teljesen hidegen hagyja, hogy a tettének milyen hatása van a másik emberre, vagy akár emberek kisebb-nagyobb csoportjára; ez különösen akkor veszélyes, ha az illető Vízöntő-karmás ember olyan hatalomra tesz szert, hogy más emberek sorsa, akár élete is az ő kezében van, például gyárigazgató, vagy egy ország vezetője.
Ennek az aktusnak megvan a pozitív megfelelője, a pozitív vízöntői szellemiség ugyanis a pozitív pálfordulásnak nevezett tettben nyilvánul meg ilyen módon. Ez arra a bibliai eseményre utal, amikor Pál apostol, aki addig tűzzel-vassal üldözte a keresztényeket, hirtelen megfordult, és Jézus követője, annak a tanításainak a vallásos dogmák szerinti hirdetője lett. Pozitív értelemben tehát ilyen pálfordulások lehetségesek, ha valaki egyik pillanatról a másikra felhagy valamilyen káros szenvedéllyel például. A negatív megfelelője azonban azt jelenti, hogy semmihez sem ragaszkodik, folyton, vagy hirtelen, mások számára mellbevágóan váratlanul és értetlenül, botrányosan változtatja érdeklődése tárgyát, amelyeknek általában egy közös pontja van: az idealizmus, az elérhetetlenség, a gyakorlati élettől elrugaszkodott, szabadon szárnyaló eszmeiség. Ritkább esetben, de ugyanúgy negatív tulajdonságként, az is lehetséges, hogy a Bikánál is makacsabb és a Baknál is hajlíthatatlanabb lesz, vagyis egyáltalán nem képes semmilyen változásra.
A Vízöntő tehát, amennyiben rosszul jár, azt jelenti, hogy hibásan jár az élete útján, a hozzá kapcsolódó területeken szerezhet betegséget, érheti baleset, vagy éppenséggel guta-ütés, annak érdekében, hogy egy eszmei terület, amelyet nem volt képes korábban elhagyni, végleg maradjon a számára lezárva. Hozzá tartozik tehát az agy, a központi idegrendszer, a gerincvelő, az alsó lábszárak, valamint a csontrendszer, az ízületek, a térd, a fogak, a haj.
A Vízöntő karmás ember számára létfontosságú, hogy minél előbb, de legkésőbb 35 éves koráig megismerje a szaturnuszi elveket, és azokat önfegyelmet gyakorolva, szigorú következetességgel érvényesítse a gyakorlatban. Vagyis saját maga által szabott korlátokat és határokat hozzon a viselkedésére, előnyös, ha valamelyest igyekszik konkrét napirend szerint élni. Ha betartja ezt az életrendet, meg fogja látni, hogy a korábban szabadságnak képzelt életmenetével szemben mennyire jobban meg tudja valósítani ötleteit, céljait. Kiemelten fontos számára, hogy eltekintsen a pusztán elméleti ismeret-elsajátítástól, mert elméletben ő mindenképp remek, de karmájának oldása csak úgy lehetséges, hogy ha az elméletet alkalmazza is önmagára. Különben még veszélyesebb helyzetbe kerülhet, mint más szülöttek, mert akinek megvan a tudása arról, hogy mi a metafizikailag helyes, attól több váratik el, mint az úgynevezett ártatlanoktól.
Az asszony másik karmapontja, a Sárkányfarok, a Halakban található, együtt a negatívan fényszögelt Jupiterrel és Uránusszal. Mivel mind a két karmikus pont magában hordoz erős spirituális jelleget, valószínű, hogy a nő már egészen fiatalon kapcsolatba kerülhetett misztikus tanokkal, például az agykontrollal, vagy vallási szektákkal.
Nézzük tehát a Halakban álló Sárkányfarkat, ami viszonylag erősen megmutatkozhat a külvilág számára is érzékelhető jelekben. Előfordulhat, hogy a Sárkányfarok általi, de mindig negatív meghatározottság erőteljesebben érzékelhető, mint a Napjegy, így lehetséges, hogy sokan nagyon szkeptikusan viszonyulnak az asztrológiához, mivel a populáris asztrológia csak a Napjegyre fókuszál. Ugyanakkor nők esetében még azt is tudni kell, hogy a Hold pozíciója akár fontosabb is lehet egy nő képletében, mint a Nap, röviden, egy személy megítélését abszolút nem lehet egyetlen bolygó pozíciójára alapozni. A Halak pedig egy különösen nehezen megfogható konstelláció. Talán egyszerűbb kezdeni néhány konkrétummal. Például jól jellemzi a Halakat, hogy aki erősen Halak jellegű, abból jó színész lehet, mivel bármilyen szereppel jól tud azonosulni, és mély átéléssel előadni. Ennek végzetesebb megjelenési formája az, hogy a nagyon diszharmonikus Halakhoz tartoznak a nemi devianciák egyes típusai is, például a transzvesztiták. Másik konkrétum, hogy a Halakhoz tartozó lábfej gyakori betegsége a gombásodás. Mit is nem szeret a gomba? A fényt, a világosságot és a szárazságot. Ellenben kedveli a sötétet, a rejtőzést, a titkot, az obskúrus, nedves helyeket. A Halak ugyanis pozitív értelemben az isteni boldogság, a megváltás konstellációja, a boldogság pedig a fény és a szeretet egységéből adódik. Akinek tehát gombás a lába, az a szeretet és a fény, más szóval a jin és jang egységéből adódó boldogságot képtelen realizálni, mivel nem engedi, hogy a fény, a jang princípium átvilágítsa a szeretetet, ami egy jin, vagyis női princípium. Magának a Halaknak is két uralkodó bolygója van, a tűzbolygó Jupiter, és a jin bolygó, a Neptunusz. Ezt a boldog boldogságállapotot az ember leginkább a meditációban képes átélni, de csak abban az esetben, ha helyesen végzi a meditációt. Ez azt jelenti, hogy először is, neki kell fognia a karmája feloldásának, de minimális szinten ismernie kell a horoszkópját, hogy ezáltal már a fény által történő átvilágítás beinduljon. Csak miután ez megtörtént, kezdhetünk neki a meditációnak, amely tehát arra irányul, hogy képesek legyünk magunkról lebontani a káprázat és az illúzió fátylát, vagyis a karmánk okozta érzés- és gondolat-világunkat, spirituális látásmódunkat, a képzeletünket, mindazt, ami az isteni magunk materializálódása során ránk tapadt, és megérezzük az így elérhetővé vált saját isteni lényünket. A kellő átvilágítás nélküli meditáció viszont veszélyes is lehet, ugyanis ebben az esetben a karmánk szerinti, általi ambícióinkkal és félelmeinkkel lépünk be a szellemvilágba, és a vonzás törvénye értelmében annak megfelelő démoni lény-szerű, karma-foszlányokkal, negatív spirituális képződményekkel és azoknak megfelelő negatív energiákkal kerülhetünk kapcsolatba, ami akár végzetes is lehet.
Tehát a helyesen végzett meditációk során képesek vagyunk átélni azt az egyetemes szeretet által áthatott, bekebelezett és ezáltal felélesztett, életben tartott és működtetett, egyetemes intelligencia-világosságot, azt az istenazonosságot, amiről a Halak konstelláció szól. Képesek vagyunk feloldódni az egységben, ahol megélve és átélve megértjük, hogy minden egy. Abban az állapotban természetesen csak ezt érezzük; de utólag meg lehet érteni, amikor már visszanyerjük az éber tudatállapotot, hogy minden egy, és mindenben az isteni szellem nyilvánul meg, de a megváltáshoz szükséges anyagi formában. Így az adott személy konkrét élethelyzete, sorsa, de külső megjelenése is valójában a megváltáshoz vezető isteni folyamat része. Mindenkiben benne lapul tehát az isteni szikra, mindenkibe bele hatol az ő személyes isteni géniusz-nyúlványa, és így mindenkibe bele van kódolva az Istenbe való visszatérés vágya, vagyis az egységbe kerülés vágya. Pozitív Halak esetében ez azt kell jelentse, hogy akár metafizikai tanulmányok, akár saját személyes megtapasztalás útján, de kialakul az emberben ez az isteni azonosságtudat, amely innentől kezdve felszabadítólag hat az emberre, mivel ezáltal nem lesz függő a külső körülményektől a boldogsági állapot fenntartásában. Negatív Halak esetén is él az emberben a vágy az egységesülésre, azonban a Halakban negatív Jupiter miatt képtelen helyes értékalkotásra, ezért hamis egységet hajhász. Az egységélmény elérése a két (ellenkező nemű) ember szeretkezése során lehetséges a mindennapokban, ezért a Halak karmásra mindenképp jellemző az erős szexualitás. A szexuális aktus során elérhető egységélmény vágya hajtja, azonban mivel hamis a benne élő egységkép, ezért ez a vágy a természetestől, a normálistól, akár a törvényestől is eltérő kapcsolatokba juttathatja. A boldogságot a kiegyenlítődés során lehet elérni, de kiegyenlítődni tehát csak két ellenkező nemű, és állandó kapcsolatban élő ember képes. Így az alkalmi partnerekkel elérhető kielégülés nem egyenértékű a kiegyenlítődéssel. Szintén a hamis egység elérése céljából válik sok Halak karmás az alkohol, a kábítószer, vagy akár csak a cigaretta és a kávé rabjává is, mivel ezek mindegyik az agy örömközpontját, vagyis a testi kiegyenlítődési információs központját ingerli. A mai kor technikai vívmányainak eredményeként már ide sorolhatjuk az internethasználatot, legfőképp a közösségi oldalak használatát is, mivel az is ugyanúgy dopamint szabadít fel az agyban, mint a tudatmódosító szerek, használójuk pedig úgy érzi, tagja egy közösségnek, hogy azokkal ő „egységben van”, sőt, hogy azokkal ő „egy”, ami nyilvánvalóan egy óriási tévedés.
A Halak karmás embernek ugyanis folyamatosan olyan tudatalatti vágya van, hogy feloldódjon valamiben, egy legyen valamivel, ezért ő az, akit könnyen be lehet szervezni vallási szektákba, vagy más misztikus közösségi játékokba, cselekményekbe is, ahol még a Neptunusz által jelzett, diszfunkcionális misztikus késztetéseit is kiélheti. De nem csak misztikus dogmák és szenvedélybetegségek hatnak rá ily módon. Mivel képtelen különbséget tenni a saját énje és a vele rezonanciában levő más ember énje között, ezért nagyon könnyen befolyásolható, és ezzel egyben személyi függőségre is erősen hajlamos. Ezt a klasszikus asztrológia is leírja; ugyanakkor az kevésbé közismert, hogy a kevélység, a dölyfösség, a gőg, az elefántcsonttoronyba húzódás és az ezzel járó magány is végső soron a Halak karma következménye, bármennyire is tűzkarmának tűnik elsőre. Az a személy ugyanis, akiben ilyen kevély módon nyilvánul meg a Halak karma, képtelen elfogadni, hogy van egy nála hatalmasabb erő, és így nyilvánvalóan azt sem tudja megérezni, hogy ez az isteni erő lényegében benne is létezik, csak „kicsiben”. Így míg az első típusú Halak karmás ember képes teljesen azonosulni egy másik, vele rezonanciában levő ember véleményével, érzéseivel, addig a kevély Halak karmás személy ennek pont az ellenkezője: ő képtelen az empátiára, ami nagyon megnehezíti a vele való együttélést. Szélsőséges esetben szadizmus (vagy mazochizmus) is lehetséges. Az Istentől való függés beismerésének hiánya a fentebb leírt, hamis egységet adó függőségek megléte is, amely leglátványosabban az alkoholtól, dohányzástól, kábítószertől való függést jelenti, de bármilyen egyéb függés is ennek az Istentől való függőség beismerése elmulasztásának a jele.
Más ember véleményét szinte azonnal magáénak fogadja el (vagy a minimális empátiára is képtelen), de mivel teljesen különböző véleményeket is képes magába integrálni, ezért végső soron elmebetegségek is jelentkezhetnek nála. Ugyanebből az okból könnyen válhat túlontúl önfeláldozóvá, mártírrá, mert képtelen különbséget tenni a saját és a másik ember szükségletei között. Ha megismeri mindezen késztetéseit, úgy indulhat el a karmaoldás útján, ha önkéntes segítségnyújtási hajlandóságát mederbe tereli, és oly módon segít másoknak, hogy közben figyelembe veszi azt az evangéliumi igazságot, mely szerint „A pokolhoz vezető út csupa jó szándékkal van kikövezve”; tehát, nem azoknak segít, akiket ezzel csak a karmája verklizésében támogatna, hanem azokon a területeken hoz áldozatot, ahol neki az asztrológiai sorsképlete szerint is életfeladatai vannak. Csakis ilyen gyakorlati életterületeken szabad neki másoknak segítséget nyújtani, de ezt is mindig csak akkora arányban, hogy ezzel ne vegye el a másik illetve mások karma-oldáshoz szükséges fejlődést szolgáló tapasztalási lehetőségeket.
A nő képletében tehát a diszharmonikus Jupiter is a Halakban áll. A Jupiter az érték-érzékelés, az értéktudat és az ezzel járó értékítélet, értékarányosság, érték-megkülönböztetés, és ítélőképesség, valamint, ezzel együtt, az igazság, az erkölcs, a barátság bolygója. A Halakban álló negatív Jupiter meglehetősen veszélyes, hiszen pontosan azt jelenti, hogy úgy született, hogy képtelen a valódi értékalkotásra, érték-megkülönböztetésre, véleménye kialakításában sodródik az árral, bármilyen hatás éri, annak felel meg, azt teszi magáévá; nagyon erős önáltatási hajlamot jelez, hiszen a Halak kettős jegy, vagyis önmagában is, árnyék-énre hajlamosít. A vízöntői meghatározottság pedig, mivel az egy erősen intellektuális jegy, abban „segíti”, hogy meg is tudja magyarázni magának, hogy miért kell néha ezt az elvet követnie, néha pedig azt. Ugyanez a negatív Vízöntőség abban is szerepet játszik, hogy mennyire könnyen találják meg őt a különböző misztikus elméletek, amelyekkel nagyon képes azonosulni – egészen addig, amíg jön a másik. A Halak karma miatt erősen valószínű, hogy elsősorban azok a nézetek hatnak rá erősen, amelyek a szeretet egyoldalú „mindenhatóságát” hirdetik. Nem elég, hogy a legtöbb ezoterikus guru a szeretet köré csoportosítja mondanivalóját, de ma már a csapból is (vagyis az online médiában) ez jön, boldog-boldogtalan (de leginkább boldogtalan) szeretetről szóló „mém”-eket, idézeteket oszt meg. Persze, hogy ez erősen hat az emberre. És valójában nincs is baj azzal, hogy hangsúlyozzák a szeretet fontosságát, hanem, ezzel az a probléma, hogy úgy gondolják, a szeretet önmagában mindenható, és ha bármi hibánk van, azt csak el kell fogadnunk nekünk is, és a környezetünknek is, és akkor kész a boldogság sok időre…
A hibabelátási képesség kifejlesztéséről tehát szó sincs a pszichológia által irányított nyugati típusú civilizációban élő emberek életvezetésében, mentalitásában, külső és belső erkölcsi alapállásban, legfeljebb odáig, hogy „bocsásd meg magadnak”. Ez a nő a Vízöntő karmájával, valamint a Halakban álló negatív Uránusszal pedig egészen biztosan könnyedén átsiklik a saját hibái felett. Ez viszont, a Hatás – Visszahatás egyetemes törvénye szellemében, hosszú távon vissza hárul rá és ennek issza tudattalanul évekig a levét. Tudattalanul persze, mert tetteinknek hatásai általában nem azonnal érezhetőek, alapjában véve ez nehezíti meg a szöveg elején említett analogikus gondolkozás megértését és kifejlesztését. Metafizikai tudás nélkül ugyanis nehéz elfogadni, hogy egy bennünket aktuálisan ért negatív esemény egy korábban, akár évek, évtizedek során gyakorolt negatív érzés, gondolkodás vagy cselekedet következménye.
Elsődleges feladata tehát annak a megértése, hogy mi az, amit ő a megváltás felé viszi, és erre alapozva nagyon szigorúan figyelnie önmagát, hol akar csalni, kétszínűsködni, hol engedi meg magának, hogy eltérítse bármi is az ő szándékától. Mikor akarja kábítani magát, elsősorban annak érdekében, hogy ne kelljen felelősséget vállalnia. Hogy ne is kelljen egyáltalán bármilyen következményekkel járó döntést hoznia. Mikor dől be valamilyen jól hangzó, és legfőképp: azonnali sikert ígérő ezoterikus módszernek, amelyhez a boldogtalanság-érzete miatt menekült. Mert a Halak karma egyik legfontosabb velejárója, hogy a Halak karmás ember képtelen boldog lenni. Mindig hiányzik valami, mindig más kell, szinte maga a megtestesült Lilith.
A Halakra jellemző megfoghatatlanság miatt gyakoriak nála az orvosilag nem megmagyarázható betegségek. Ezenkívül hajlamos a nyirokrendszer betegségeire, a korábban említett, Halakhoz analogikusan tartozó lábfej összes betegségére és balesetére, valamint a szintén nehezen magyarázható reumára és köszvényre. A reuma és a köszvény miatt ugyanis lemerevedik az ember, ami annak a következménye, hogy a két uralkodó bolygó, a Jupiter és a Neptunusz hatása negatívan érvényesül, vagyis a beteg többnyire borzasztóan fél attól, hogy az önmagáról alkotott képet, szerénységét, lelkiismeretességét, segítőkészségét, alkalmazkodó-képességét és erkölcsösségét őszintén megkérdőjelezze, és így kénytelen legyen árnyoldalával, önnön kicsinyességével, uralomvágyával, agressziójával, amelyek „megmerevedését" előidézték, végső fokon lelki-szellemi rugalmatlanságával szembesülni.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.04.12. 12:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
A fog és hajproblémák miért vizöntős betegségek? Azt értem, hogy a fog azért, mert a Szaturnusz alá tartozik, de tudtommal marsi problematika is. A hajat pedig szintén inkább a Marshoz tartozónak érzem.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.04.12. 12:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika és Réka és persze minden logosz-os olvasó!

Előszöris azt szeretném leírni, mielőtt a Réka kérdésére válaszolnék, hogy gratulálok Gabikának, remek lecke-tanulmányt írt, tényleg őszintén komoly munkának találom!

Ami a haj kérdését illeti, én valamiért a Naphoz és az Oroszlánhoz társítottam régebben, így tanították azt hiszem a humanisztikusok... nem emlékszem már pontosan. Az később világossá vált, hogy a rejtett vagy nyílt agresszió miatt hullik el az ember haja, ezért én annál maradtam, hogy többféle karmikus indíttatású agresszió okozhatja és a valóságban tényleg különböző életterületekhez kapcsolódó élethelyzetek okoznak hajhullást, de valóban sokkal inkább szabadság megélési (vízöntői) kérdés a haj elhullása, mint sem oroszláni - személyiségi. Tehát vagy vízöntő karma, vagy gyakran pl. szaturnuszi problémával társuló uránuszi probléma áll a háttérben.

Ajánlom figyelmetekbe a kínai medicina álláspontját:
http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/betegsegek-lelki-okai/119-hajhullas.html

Itt arról írnak, hogy bizonyos elköteleződéssel járó felelősségek és kötöttségek vállalásával szembeni ellenállásból fakadó agresszió az oka a hajhullásoknak. pl. a felnőtté válás, munkába állás, házasság, vagy nőknél a gyermek megszületése - ugye mind-mind nagy felelősséget, önuralmat igényel az embertől. Tehát kikövetkeztethető az is, hogy ez Szaturnusz ellenes magatartás.

Fogak kapcsán pedig Szilárd mondta nekem, hogy nem csak a szemfogak tartoznak a plútóhoz, de a foggyökerek is Plútó-Halak erők megtestesítői, tehát isten-ellenes agresszióktól gyulladnak be, pusztán Mars szintű harmonizálódással, harciasság, bátorság megszerzésével még nem menthetőek meg a fogak. Mindenképpen összetettebbek őserők szintjén mintsem pusztán Marsi problémákat jeleznének a fogak betegségei, sérülései. Szerintem legnagyobb mértékben a metszőfogak, főként a felsők tartoznak a Marshoz.
Aztán érdemes azt is megvizsgálni, hogy egy-egy őserőhöz tartozó szervek külön-külön a maguk testi-fizikai funkciók szerint visszavezethetően is más és más részét testesítik meg az adott őserőnek és külön-külön keveredhetnek más őserőkkel, vagy erőterekkel.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.04.17. 00:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Gabi!
Tényleg nagyon jó és összeszedett munka, gratulálok :) szoktunk típusokról beszélni, hogy az egyik típus karmás ilyen, a másik olyan. Viszont úgy látom a környezetemben is és magamon is, hogy a karma mindkét negatív végpontját váltva produkáljuk, tehát pl a negatív halak állássaimmal megéltem elég sokat a személyfüggőséget, a saját határaimnak a teljes hiányát ugyanakkor a teljes közömbösséget is, és ez így ahogy van hullámzik ide-oda. Vagy elég jellemző ez a kettősség olyankor is, amikor karmapont jegyhelyzetével szemben lévő jegyben van valamilyen fontos pont, vagy jegyhatáron. Apám pl nagyon a vízöntő és a halak karma határán született, és mindkettőt erősen érzékelem rajta, a fenti tanulmányod után pedig egyértelműen felismerem benne mindkettőt.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO