ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.09.22. 12:45

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 36 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.02. 16:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Kedves Ágó!

Éppen a napokban naplóztam a mars-szaturnusz és mars retrográd problémáimmal. Nem ismerem a képleted, nem is tudom fent van-e a Logoson, de talán a levezetésemből tudsz magadnak szemezgetni infókat.

Természetesen nemcsak a marsról szól az írásom, hiszen az emberi személy összetett lény, a minőségek arányosan vagy aránytalanul jelentkeznek benne és rajta keresztül.

Amikor elkészíttettem a horoszkópomat , kis időre rá, volt egy ilyen belső csodaélményem ( másképp nem tudom szavakkal leírni). Hogy pontosan mi történt azt nem lehet pár szóval elmondani, mivel szerintem egy olyan belső átkapcsolódás történt, amit nem igazán irányítottam az agyammal. Ha meg tudnám mégis határozni, azt mondanám, hogy hirtelen nagyon sok , évekig felgyült kérdésre jött meg a válasz iszonyú gyorsasággal.

A lassú, részleges tisztító munka ezután következett és tart a mai napig.

Van , ami könnyebben feltárul előttem , van ami lassan és sokszori visszatérés szükségeltetik hogy feltáruljon konkrétan az egész kérdéskör.Nekem gyerekkoromba is és egész eddigi életemben nagyon gyakran fájt a fejem. Anyámnak is egyébként. Amikor ez a pálfordulás megtörtént nálam, az első , amit észrevettem , hogy megszüntek a fejfájásaim. Nagyon-nagyon ritkán jelentkeztek. Ezidőben a férjem Spanyolországban dolgozott, nagyon ritkán találkoztunk. Ezt csak azért említem, mert valamilyen módon a témához kapcsolódik. Mindjárt kiderül miért.
Tehát a fej, a fejfájás , a fejgörcs a Koshoz, Marshoz tartozik analógiásan.
Nekem a Mars a IV es házban van és fényszöget alkot a X es házban a Merkurral és van a Marsnak fényszöge a Szaturnusszal is (9-es ház). Plusz , nagyon fontos, hogy a Mars nálam retrográd. Ez mit jelent nálam , az én esetemben?

Hát ezt: hol erőszakos, hol gyávaság érzeteim vannak, érvényesülést akarok elérni a férfiak felett, erősnek akarok mutatkozni, erőszakos is tudok lenni, elismerést akarok mindenáron kiharcolni a férfiak körében, fiatal koromban inkább férfi barátaim voltak, mert az töltött el jóérzéssel , élvezettel, ha felnéznek rám a férfiak , de én meg uralkodok felettük. Nem is az uralkodás inkább a győzedelmeskedés, a többre tartás volt az ami kielégített. Persze ezt én sose gondoltam át, (ikrek) mélyebben, csak élveztem.
Miután férjhezmentem, még más okok is közrejátszottak abban, hogy én anyámat magammal vittem a házasságomban , de a legmélyebben , ami irányított, ez az önkéntelen férfi felett való uralom érzete volt, amit természetesen átörököltem anyámtól.
Habár nagyon szerettem a férjem , mégis akaratom ellenére nem tiszteltem a szaturnuszi elvet, elfojtottam finoman , a tekintélyt , a férfias szellemet a házban, beleszólva ha erélyesebb volt a gyerekkel, vagy anyámat nem szereltem le, amikor papagájként beledugta az orrát a gyereknevelésbe.
Férjemet, ha rekcumozta a gyereket -ha nem is a gyerek előtt - de amikor kettesben voltunk, mindig "rendre utasítottam , hogy ne bántsa a gyereket, mert így s úgy", mindig találtam okot. Mindent én akartam irányítani. Meg is fájult gyakran a fejem.

Mi is történik ilyenkor?

Belémrögzült, át nem gondolt indíttatásra , bennem ez a férfi felett (szaturnusz) érzett önkéntelen érvényesülési vágy által hajtott marsi energia, célratöréses erőlkődés párosult , az ugyancsak mélyen levő igazságérzettel, más néven lelkiismerettel, ami két erő bennem akkora feszültséget indukált, hogy fejfájásba torkollt.
Sokáig nem értettem, tehát nem tudtam teljesen be-látni, befogni, felfogni, hogy miért ajánlják az asztrológusok a karatét, vagy legalább valami egyéb, energialevezetési, energiakiegyenlítési mozgás müvelését. Hát azért, mert ez így ilyen formában , ahogy énbennem a marsi energia kiélésre jutott, legfeljebb fejfájást szült, mert nem volt semmi értelmesbe, termékeny eredményre juttatva. Ha az ember egy minőséget a maga értelmében helyesen él meg és nem társul lelkiismeretfurdalással, nem lesz belőle fájdalom, betegség.Szorul, feszül , nem jut eredményre csak ha a testbe szomatizálódik.

Namármost. Én ezt akkor így , ilyen formában nem tudtam megfogalmazni, csak azt éreztem és kezdtem látni, hogy meg kell adjam magam és a férjemnek a státusát a családon belül meg kell adjam és szükségem van rá itthon . Nem az anyámra , hanem rá. Arra az őserőre , amit ő képvisel. Ehhez, át kellett vizsgálnom sokmindent: hogy én , mint nő, a helyemen vagyok, vagy olyan tevékenységeket akarok folytatni, ami a férjem dolga lenne a gyereknevelésben, a családvezetésben?
S itt kezdtem el foglalkozni a 9-es házzal: miket is hiszek én, hogy melyik minőség (nő, férfi) mit kell betöltsön? És annak fontosságára, hogy ezt nem elég teoretikusan és felszínesen (ikrek) átgondolni, hanem tettekké kell formálni és gyakorolni kell, pontosan úgy, ahogyan annak rendje és módja szerint lennie kell (ez már szüz). S elkezdtem a férjemnek beismerni hogy tévedtem, jöjjön haza, mert én nem tudok és NEM IS AKAROK TÖBBÉ férfi lenni és "mindent elintézni".
S már ettől, hogy lelkemben letérdeltem (szaturnusz) és megadtam magam a nőiségemnek és elhatároztam, hogy soha az életben többé nem szólok bele erőszakosan és érvényesülési vágyból ( 10 es ház), ha gyakorolja férfiui, családfői vagy apai státuszát, hanem megtanulom az alázatot és a jól megfogalmazott mondanivalóm nem éles nyelvvel és hatalmi ambícióval kifejezésre juttatni, hanem értelmesen és lényegbevágóan.
S láss csodát, ha ehhez tartottam is magam és így is cselekedtem , leszoktattam magam, az erőszakos agyalásokról (mars-merkur), fejfájásaim is megszüntek. Helyette több erőfeszítést fektettem abba, hogy férjemmel és a családi teendőkkel kollaborálva talpraesetten intézzzem azokat a dolgaimat , amik a családon belül engem illetnek (mars a IV es házban). Beismertem magamnak, hogy anyám nem kell nekem segítsen , levegye a mosogatási és egyéb apró cseprő dolgaimat a vállamról, mert magam is átszervezéssel el tudom végezni és a férjemtől kérjem a segítséget , nem anyámtól.

Itt közrejátszik az is, hogy mindig elnagyoltam téves értéktudatból, hogy mi szükséges egy házban . Eltúloztam főzést, minden egyéb házimunkát, hogy aztán legyen miért önsanyargatást és sajnálatot folytatni. Ahogy teszik a mai asszonyok általában.

Semmit se kell anyámmal szervezzek tehát, csakis a férjemmel (szüz ). És nincs fejfájás. Nem anyámmal kell tehát kollaboráljak (11- es házas Rák lilith), hanem a családom férfitagjával és nem kell azt elnyomjam a nagyokosságommal és férfi felett önkéntelen mindenáron győzni akarásommal. Akkor nincs lelkiismeretfurdalás, hanem az erő abba van fektetve ami megfelel női státusomnak, nincs lelkiismeretfurdalás (rejtett) , nem lesz bennem feszültség , így fejfájás sincs.
Ugyanez érvényes arra is , amikor társaságban , főleg férfiak körében be akarna indulni egy fajta felülkerekedési inger. ha uralni tudom és le tudom leplezni , nem alakul feszültséggé.

Igyekeztem jól érthetően megfogalmazni. Bizonyára pár év múlva még könnyebben megy majd.


Most hirtelen még eszembe jutott egy nagyon szemléletes pálda, ami talán sikeresen rávilágít arra a kérdésedre, Ágó, hogyan kell és miért harcolni. Megfelelő célért harcolni csak akkor lehet, ha az ember belül el van köteleződve minden lehetséges tőle telhető ( de közben folyton tágítható) erővel a törvényszerüségek mellett. kel lássakonkrétan hogy minek a szellemében harcol: az igazság jegyében vagy a káprázat jegyében.
Az egyik a két testvérem közül , idült alkoholista volt , 38 évsen a felesége kidobatta a lakásból, nagyon mélyre sülyedt, nem volt hova mennie és mivel anyám nálam lakott, hát hozzám jött és arra kért húzhatná meg magát , amíg lakást tud bérelni valahol.Most nem részletezem , hogy mi elvártuk tőle hogy ne igyon és ő nem volt képes ezt betartani, szervezete már inkább a pusztulás végletében volt, dehogyis tudott már lemondani a piáról. Amiről beszélni akarok, az megint a marsról ,a diszharmónikus szűzről , az ikrek felszínességról, a nem tudásának és nem betartásának annak , hogy az életemben a legelső személy a férjem és nem a testvérem , nem az anyám , szól. Nem érzékenyülünk el attól, hogy valamikor a testvérem segített a költőzásnél és nem keverjük össze azzal, hogy ezért én meg kell türjek egy folyton , a piától négykézláb mászkáló embert a családomban.
Tudod mit voltam képes mondani annakidején a saját férjemnek , amikor az a megengedett határidő után még mindig azt látta, hogy a testvérem nem távozik tőlünk? Hát az akkori ,férfi felett és mindent irányítani akaró diszharmonikus mars szaturnuszom és szüzem hatására azt mondtam: "Ne bántsd a testvérem , és nem fogod kidobni a házból, csak az én holttestemen keresztül. Mert szegény testvérem és szegény anyám és magamban szegény én és rohadt élet stb stb, volt akkoriban az én képzeletemben zavarosan. Nem tudtam milyen urat szolgálok, milyet szolgálhatnék és hogyan kell harcolnom, minek az érdekében." És ez csak az egyik az akkori zavaros kijelentéseim közül......

Úgyhogy , volt bőven , amiért bocsánatot kérjek a férjemtől ,miután áttérve metafizikai alapokra elindultam az igazságlátás útján. De mindent beismertem előtte és elmondtam és bocsánatot kértem tőle. És most már tudom miért kell és érdemes harcolni. Minden érzelgősséget fel kell számolni és ugyanakkor minden férfiasság feletti dominanciára való hajlamot és erőszakos érvényesülési akarást meg "mindent el tudok intézni férfi nélkül is" káprázatokat.

(Anyámnak egyébként már legalább 3 hete iszonyú térdfájása van, de az tuti biztos , hogy nem tud letérdelni és beismerni semmit, gyülőlni annál inkább. Nem érti már így 75 évesen mi történt a házunkban, hogy egyszerre annyira egyszerü minden , hogy nem kell nyüzsögni. Nincs pletyó, se közös önsajnálkozás. Ennek nem tudja megadni magát.)

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Linda 2009.01.05. 18:08-kor.

Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.04. 02:33 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Kedves Linda !
köszönöm az általad leirtak alapján a segitségedet.
..pedig milyen sokat igyekeztem egész eddigi életemben tenni azért, - régebben persze tudattalanul - hogy a képletemben igaz nem túlzottan gyengén álló, de a Neptunusszal és a Lilithem-mel konjuncióban álló Marsomon keresztül képes legyek "akkor és ott " felvenni a harcot, amikor az éppen valójában szükséges. 7 éves koromtól sportolok, 15 éven keresztü versenyszerüen, egyesületben sportoltam, ez volt az asztali-tenisz,,ahol is érdekes módon,,"támadó"játékos voltam..aztán később miután befejeztem ezt a sportot,,mindig is fontosnak tartottam a test eddzését, hiszen ismervén a hatalmas energiáimat, mellyel mindig is rendelkeztem és a mai napig is...kellett talánom egy "kivezető szelepet" hogy az energiáimat lehetőleg ne magam ellen forditsam, és ne önmagamat "pusztitsam".
Azt én is tudom, hogy amikor cselekszem, és a cselekedetem az igazságot - nem az én igazságomat, hanem az Egyetemes Törvények igazságát - szolgálta, mindig nyugodt voltam később, tehát semmiféle lelkiismeret furdalásom igy nem volt.
Valószinüleg a karate, ha végre igy 2o év után el tudom kezdeni,,képes leszek az energiáimat a megfelelő mederben tartani, és akkor és ott levezetni, ahol és amikor az szükséges.
Minthogy a Kos ascendensem uralkodó bolygója, a Mars, mely ahogy irtam is a 8.házban a Skorpió otthonában tartózkodik, eleve kapcsolatban áll ez jelenti is,,a teremtő energiák szétáradása, a mozgás lendületes változataiban. A folyamatosan kibontakozó élet csiráit hatalmas energia készletekkel látja el a Mars, szinte többszöri végletes formákban, megnyilvánulásokban. És ezt ugy kell felhasználnom, felhasználni, hogy ez a feszültség - Mars - életre tudja kelteni bennem az ideák által kért és elérni kivánt pozitiv teremtési aktust.
De hol nem harcolok, hol pedig akkor is amikor nincs értelme.hol pedig helyese használom a Mars energiáit életem több területén. Az biztos, hogy anyai ágon, minden nő a családunkban, elég harcias volt,,erősebbek voltak akaratban, mint a férjeik. A családunkban minden női tag és jó magam is,,," hordtuk a nadrágot ". De ez, igazából, legalább is a felszinen soha senkinél nem okozott problémát a családban, mert a férfiak mind elfogadták.
Én is "szeretek" harcolni férfiakkal, de ez nem a leuralást jelenti számomra. Nagyon érdekes, hogy mindig is erősebbnek tüntem azoknál a férfiaknál, akiket magam mellé választottam. Gyengébbek voltak nálam, és aztán igy nem is tudtam érdemben mit kezdeni velük. Egy esetben éltem együtt egy olyan férfival, aki jól ismert, ki vagyok, és hogyan müködöm, és ő képes volt a bölcsességén keresztül elég jól megszeliditeni, és nem engedte, hogy olyan dolgokban részt vegyek a magam kis harcaival, melyek igazából jó cél felé nem vezettek. Én egy szenvedélyes "vad" nő vagyok,,és voltam,,és szerintem maradok is,,csak hogy ezt a vadságomat, nem a férfiak elnyomására kell használnom, hanem megfelelő "szelepet" találva, kreativ teremtésekben kell hogy ez az energia megnyilvánuljon éltemben. Amit még meg kell tanulnom, az az uralkodás, saját magamon, magam felett,,és itt jelentkezik az is, hogy ami fontos, abba kell energiákat fektetnem, ami pedig lényegtelen, arra nem elfecsérelni. Hamis ideáknak, hamis tévképzeteknek nem bedölni ....és nem harcolni a árnyékkal, nem harcolni olyan dolgokért, amelyek nem is valósak,,illuziókba nem fektetni energiát,,és igy valószinüleg több energiám marad, mint ezidáig.
És itt van az az általam valósnak és igaznak vélt elképzelés, hogy a Mars-nál is meg kell tanulni azt, hogy mikor van vége egy-egy dolognak életemben és nem tovább harcolni, feleslegesen. Mert akkor is képes voltam harcolni, amikor már valami befejeződött,,de nem akartam látni,,,igy sok energiámat elveszitettem és az igazán értékes dolgokra kevesebb maradt, és az újrakezdéshez, egy uj dologba való belefogáshoz nem maradt igazán kellő energiám. És itt kell megjegyeznem, hogy mielőtt nem ismerjük meg magunkat megfelelően, nem is tudjuk a Nap-Én-tudat elképzeléseit, ideáit, terveit a Mars által helyes irányba terelni. Mert a Nap-Én elképzeléseit, a Mars akarata által tudjuk tovább vinni a helyes megvalósulás felé,,ahol létre jön az új dolgok kezdete, a megujult élet kezdete.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.04. 03:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
A félelmeim is visszatartottak régebb elég sokszor attól, hogy képes legyek a harc által - ez akár belső harc is lehet - tovább lépni egy-egy helyzetből. Nincs pozitiv változás ha a Marsunkat nem a helyes célért mozgositjuk. Ezt tapasztalatból elég jól megtanultam. A félelmek megszüntetését segiti a Mars, az akarat energiája.
" a szenvedés nagyobb kell legyen, mint a változástól való félelem " és miután eleget szenvedtem, feladtam a Nap-Énem, egótol telitett egy egy részeit, annál is inkább mert belefáradtam az értelmetlen harcokba, azokba a harcokba, melyet magam ellen is cselekedtem..és igy mindig egy kicsit sikerült leadnom a félelmeimből. Aztán elkezdtem magamat figyelni, és megértettem, hogy a félelem a tudás hiánya miatt jelentkezik..és hogy a félelem önmagában nem is létezik, mert mindig valamihez kapcsolodik.,pl. lakás, pénz, társ,,stb.
A Mars segit a félelmek lebontásában is mert előbb vagy utóbb, bele kell menni bizonyos "harcokba" Itt most nem csak arra a harcra gondolok, amit a külvilágban megélek, megteszek, hanem a belső sötétségemmel való harcra is gondolok.
A Mars az, aki elkezd egy folyamatot, majd be is fejezi. A célok és megvalósitások, törekvések megvalósitásáért több féle Marsikus energiával találkozik az ember. Az, hogy miképpen élünk a mindennapi életünkben , miképpen vivjuk meg saját kis harcainkat, mind "belül" mind kivül a külvilágban a képletünkben álló Mars jelöli, és azt az utat is, melyen keresztül képesek vagyunk és leszünk a Mars bolygó által jelzett erősségeinket használni és a gyengeségeinket lebontani. De ehhez meg kell ismerni a Mars által képviselt törvények igazságát is.
A Mars nélkül nincs fejlődés, mert ily módon nincs lehetőség egy egy új életszakasz elkezdésére. Az erőnket megtapasztalni ugy vagyun képesek, ha támaszkodunk rá, ha hibáinkból képesek vagyunk tanulni,,, és mindig egy egy új létszakaszban egy újfata, már tudatosabb Marsikus energiákkal látunk neki az új feladatoknak,,és ezáltal a félelmeinket is folyamatosan le tudjuk bontani. Hiszen, ha valamitől féltem,,előbb vagy utóbb bele kellett mennem egy-egy szituációba,,és miután megtapasztaltam, amit meg kellett,,később láttam, és tudtam, hogy felesleges volt félnem, és nem is volt igazából félelmetes az adott "lecke".
És mivel minden tapasztalatunk által nagyobb tudásra teszünk szert, igy már nem "faltörő" Kos-ként használjuk a Mars energiáit, hanem egyre tudatosabban. Később pedig már valóban bölcsebben, megfontoltabban bánunk a bennünk lévő, élő harcias energiával.
A külvilágban való harc pedig csak azt mutatja ténylegesen, amit magunkban nem tettünk meg.
Az, hogy a képletemben a 8.házban a Skorpióban van a Marsom, jelenti is, hogy a Kozmikus mélységbe, saját mélységeimbe való alá-szállást is jelenti, azokba a mélységekbe való alászállást, ahol az értelem számára nem felfogható mélységes ismeretek, és tudás van. A Skorpió jegy a folyékony jellegü világba vezet , ahol a fizikai szem és a fizikai fül, nem láthat, nem hallhat, ebben a világban nincsenek "kézzel" megfogható kapaszkodók.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.04. 03:48 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
A Kozmikus mélységben elrejtett szavakat kell meghallania az embernek. Az egó által elképzelhetetlennek tünő világban találja magát az ember. Olyan dolgokkal, melyek az egó által kreált dolgok nem léteznek. És itt érti meg az ember, hogy az egocentrikus világ nem kizárólagos érvényü. Minden, amit gondolatban, képzeletben az ember magának megalkotott,,itt a Skorpió mélységeiben találkozik újra,,a következményekkel, melyek többször ellentétei voltak annak, amit megvalósitott vagy elért. És itt jön az ugynevezett KÁOSZ állapota,,tapasztalataim alapján, amikor is egóm vára, romokban hevert,több esetben is. Amit egóm által létrehoztam, az alapjaiban rengett meg. És itt jön a szembesülés, a Skorpió jegyében,,szembesülés mindazon dolgokkal, cselekedetekkel, és mindenre ismét emlékeznem kell, vissza emlékezni, ujból látni mindent, visszanézni,,,ez a lebontás. Az út, lefelé és fölfelé vezet a Skorpió világán keresztül. Újra végig kell menni különböző tudatállapotokon, mert ameddig nem értettük meg azt hogy honnan hová jutottunk, és miért,,addig nincs lehetőség tovább lépésekre. Tapasztalataimon keresztül tudom mondani, hogy amikor ujra és újra végig kell mennem a különböző eseményeken, ekkor már nem megyek bele érzelmileg az eseményekbe, mert azok már igazából elmultak, és mint egy kimerevitett képek vannak jelen. Tehát a multban elkövetett vétkeimet ujra már érzelmileg nem fontos végig élnem, csak kell tudatositanom a hibákat, átlátni azokat, és megérteni, tanulni belőlük, hogy ismét ne kövessem el azokat. De persze bele esek még ma is abba a hibába, hogy újból átélem szenvedéseimet, és gyötröm magam, amit már nem kellene megtennem ismét.
Ahhoz, hogy megértsem a vétkeimet, gyengeségeimet, gyávaságaimat,, meg kell tenni az újbóli utazást a mélységek mélységeibe. Egy ilyen utazásom alkalmával, jó pár évvel ezelött értettem meg többek között azt is , hogy az embernek egyedül kell végig járnia az útját, a mélységeit és magasságait,,senki nem teszi meg helyettünk. ahogy egyedül vagyunk születésünkkor, ugy vagyunk igazából egyedül az életünk útján is halálunk pillanatában is. De mivel szükségünk van egymásra, mert egymás segitői és tanitói vagyunk, és még abban az állapotban vagyunk, amior szükségünk van " tükör-re" szükségünk van egymás segitésére, segitségére, hogy egymás segitése által legyünk képesek gyengeségeinken stb.. dolgozni....igy persze még sem vagyunk magányosak, vagy még sem vagyunk egyedül.
De a magány "szele" már jó pár évvel ezelőtt megérintett. Nem azért vagyunk együtt a gyermekeinkkel, a társunkkal, szerelmünkkel, hogy ő tegye meg helyettünk azt, ami a mi feladatunk, de a másik valamilyen módon képes inspirálni bennünket, és igy tovább segiteni a nehézségeinken keresztül. Akkor is inspirál, ha látszólag rosszat követ el velünk szemben, ha fájdalmat kapunk a másik embertől.
Megértettem azt is "alámerüléseim" közepette a mélység óceánjában, hogy minden és mindenki amit és akit szeretek,,bennük,,,,,,magamat szeretem, és minden olyan dolgok amit nem szeretek, az is én vagyok, az is bennem van. Mindennel " egy" vagyok, minden és mindenki ,,,én vagyok. Az emberi természet és maga a természet is,, minden megnyilvánulása, minden kifejezési formája is,,én vagyok. Mert az is lehet, hogy amikor találkozunk egy olyan emberrel aki olyan tudajdonságokkal bir, ami nem igazán tettsző,,nem szabad elfelejteni, hogy lehet, hogy egykor mi is ugyan ezt a nem tettsző tulajdonságot hordoztuk magunkban. Minden ember ú t o n van, és mindenki ugyan oda tart,,a megszbadulás felé, a szabadság felé.

Barátsággal : Ágó


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.04. 03:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
A félelmeim is visszatartottak régebb elég sokszor attól, hogy képes legyek a harc által - ez akár belső harc is lehet - tovább lépni egy-egy helyzetből. Nincs pozitiv változás ha a Marsunkat nem a helyes célért mozgositjuk. Ezt tapasztalatból elég jól megtanultam. A félelmek megszüntetését segiti a Mars, az akarat energiája.
" a szenvedés nagyobb kell legyen, mint a változástól való félelem " és miután eleget szenvedtem, feladtam a Nap-Énem, egótol telitett egy egy részeit, annál is inkább mert belefáradtam az értelmetlen harcokba, azokba a harcokba, melyet magam ellen is cselekedtem..és igy mindig egy kicsit sikerült leadnom a félelmeimből. Aztán elkezdtem magamat figyelni, és megértettem, hogy a félelem a tudás hiánya miatt jelentkezik..és hogy a félelem önmagában nem is létezik, mert mindig valamihez kapcsolodik.,pl. lakás, pénz, társ,,stb.
A Mars segit a félelmek lebontásában is mert előbb vagy utóbb, bele kell menni bizonyos "harcokba" Itt most nem csak arra a harcra gondolok, amit a külvilágban megélek, megteszek, hanem a belső sötétségemmel való harcra is gondolok.
A Mars az, aki elkezd egy folyamatot, majd be is fejezi. A célok és megvalósitások, törekvések megvalósitásáért több féle Marsikus energiával találkozik az ember. Az, hogy miképpen élünk a mindennapi életünkben , miképpen vivjuk meg saját kis harcainkat, mind "belül" mind kivül a külvilágban a képletünkben álló Mars jelöli, és azt az utat is, melyen keresztül képesek vagyunk és leszünk a Mars bolygó által jelzett erősségeinket használni és a gyengeségeinket lebontani. De ehhez meg kell ismerni a Mars által képviselt törvények igazságát is.
A Mars nélkül nincs fejlődés, mert ily módon nincs lehetőség egy egy új életszakasz elkezdésére. Az erőnket megtapasztalni ugy vagyun képesek, ha támaszkodunk rá, ha hibáinkból képesek vagyunk tanulni,,, és mindig egy egy új létszakaszban egy újfata, már tudatosabb Marsikus energiákkal látunk neki az új feladatoknak,,és ezáltal a félelmeinket is folyamatosan le tudjuk bontani. Hiszen, ha valamitől féltem,,előbb vagy utóbb bele kellett mennem egy-egy szituációba,,és miután megtapasztaltam, amit meg kellett,,később láttam, és tudtam, hogy felesleges volt félnem, és nem is volt igazából félelmetes az adott "lecke".
És mivel minden tapasztalatunk által nagyobb tudásra teszünk szert, igy már nem "faltörő" Kos-ként használjuk a Mars energiáit, hanem egyre tudatosabban. Később pedig már valóban bölcsebben, megfontoltabban bánunk a bennünk lévő, élő harcias energiával.
A külvilágban való harc pedig csak azt mutatja ténylegesen, amit magunkban nem tettünk meg.
Az, hogy a képletemben a 8.házban a Skorpióban van a Marsom, jelenti is, hogy a Kozmikus mélységbe, saját mélységeimbe való alá-szállást is jelenti, azokba a mélységekbe való alászállást, ahol az értelem számára nem felfogható mélységes ismeretek, és tudás van. A Skorpió jegy a folyékony jellegü világba vezet , ahol a fizikai szem és a fizikai fül, nem láthat, nem hallhat, ebben a világban nincsenek "kézzel" megfogható kapaszkodók.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 02:12 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4088
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda, és főként kedves Ágó!

Szó nincs arról, hogy a Karate, vagy a K-1, és általában a harcművészetek arról szólnának, hogy fölösleges jang-energiákat, netalán tán rejtett agresszivitásunkat vezethessünk le általuk. És ez annak ellenére is így van, hogy a francia Leboner nevű K1-es elit sportoló azt állítja, hogy ezért harcol. - El is töri valamijét mindig szegény, vagy lesérül, és annak ellenére, hogy az utóbbi évek világbajnokai itt - ott, különböző veresenyeken sikerült kiütnie, és mindenki úgy tartja, hogy megérdemelne ő is egy világbajnoki címet, ez az utolsó, minden évben Japánban tartott nyolcaddöntőkben, vagy negyeddöntőkben soha nem jön össze neki. Egyáltalán nem energialevezetésről és nem fölös agresszivitás-lecsapolásról szól az igazi harcművészet és a karate filozófiája tehát, hanem az igazság azonnali felismerése képességének (vagyis a szépségesen hangzó humanista hazudozás és liberális korrupció) a kialakításáról és az igazságért való bátor és azonnali harc vállalásának a mindenek fölé helyezéséről (Annak akár az életed feláldozása árán is való vállalásáról!), bármennyi energiával is rendelkezzék valaki. De azt, hogy ez mit jelent, illetve, hogy miért értékes és fontos a gyakorlatban, hiába mondom és fejtem ki itt elméletileg, mert hogyan érthetnétek meg azt ténylegesen, amit én is csak 18 - 20 év gyakorlás útján és közben érthettem meg? Itt arról van szó, hogy az ember megszokja azt, hogy az igazságot és az egyenességet és a nyíltságot folytonosan gyakorolni és megtestesíteni - miután 15 - 20 év kemény edzés és harc után némi fogalmam lessz természetesen arról, hogy mi is az igazság - jó dolog sőt: hosszú távon úgymond kifizetődőbb is, mit a kegyes hazudozás mákonyos hálójában élni. Hogy a korrupciót és az igazságtól való kíméletet az életünkben - sorsunkban, családunkban, környezetünkben - megtűrni, annyi mint az ördöggel üzletelni és a sátánnal szeretkezni. Hogy inkább a harc és a kényelmetlenség és a harag és gyűlölködés és az ellenség-státusz vállalása, mint a taknyos békében tenyésző, szaporodó és dagadozó sorsárulásnak: a korrupciónak és a hazudozásnak és a létrontásnak a megtűrése. Hogy inkább a halál, mint a magunk elárulása. Hogy kegyetlenebb és tragikusabb következményekkel jár minden kompromisszum és korrupció árán vásárolt béke, mit, hogy azt amivel nem értek egyet mint igazságot vállaljak és hirdessem, de még csak akár hallgassak is róla! - Ide kell a Mars energia, és hosszú távon jaj, annak aki ezt az isteni - igazságszolgáló (A Plutó társuralkodója a Skorpióban!) őserőt megpróbálja megszelídíteni, szájkosarat tenni reá. Nincsenek boldogtalanabb lények, mint a humánus eszmeiségre és viselkedésmódra hivatkozó nők, akik férjeiket papucshőssé törték a hazugságeszmék segítségével.
Valóban, azért kell megtanulni harcolni, hogy fölöslegesen ne harcoljunk ahol nem kell. De legfőképpen azért, hogy ne hazudjuk azt magunknak, vagy másnak vagy az ellenfélnek, hogy nem harcolunk, amikor, olyan helyzet alakul ki, hogy nem lehet nem harcolnunk. És még inkább, azért, hogy megtanuljunk egyszer teljesen higgadtan, tehát agresszió és haragvás és gyűlölet mentesen, úgymond éberen harcolni, akár az élet-halál harcok hevében is. És végső soron, azért, hogy amennyiben a korrupciómente4sség, vagyis az igazság átélőinek és megtestesítőinek képviselőinek szegődnénk el, ne kerüljünk háborúba. - Igen, igen, nem beszélek félre! - azért, hogy ne kerüljünk háborúba. Mert a harc metafizikája éppen arról szól, hogy csak azok keverednek háborúba, akik nem mernek az igazságért harcolni ott ahol kell és főként: azonnal és ott, ahol kell. Mert a sokáig halasztott harc ugyanis, kifut az időből és így kifut az örökkévalóságból is, és ez által közönséges bosszúállássá válik. Azért kell megtanulni harcolni az igazságért, hogy az elmulasztott és elhalasztott igazság-érvényesítés miatti lelkiismeret furdalás, ami nincs ahogy ne jelenjen meg, ne gyötörjön utólag. Hogy ne kellejen magyarázkodj, sem mások, sem önmagad előtt, azért tehát, hogy ne kellejen hazug elméleteket kitalálnod arról, hogy nem is igaz az igazság és azért múlasztottad el képviselni, megvédeni, stb.
Végül is azért kell megtanulnod harcolni, hogy megvédhesd a tisztulni kezdő (és tiszta működése esetén: áldás és egészség-hozó életképzeletedet (a mágikus erejű imaginációdat) és ez által magadat és a családodat a rokonaid és a szüleid és a régi, megvilágosodásod előtti életedből száramazó barátaid és ismerőseid korrupcióba visszahúzó törekvéseitől, antikrisztusi ambíciójától.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 03:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Kedves Szilárd !
Köszönöm, amit irtál, most igy még pontosabban értem, amit meg kell érteni,,a harccal kapcsolatosan, az igazsággal kapcsolatosan. Valóban nem értettem a karate filozofiáját, és hogyan is érthetném, ha nem is gyakoroltam, nem tanultam soha,,de most már értem jól. Tehát minden esetben az igazság oldalára kell állni, minden körülmények között. És igy az igazság tekintetében nincs és nem lehet megalkuvás. Hát én bizony sok esetben, ahogy most olvasom az irásodat, tanácsaidat,,nem harcoltam, mert inkább a Mérleg napjegyem, békére törekvését bár mi áron ,,,,,követtem,,de mindig, előbb vagy utóbb,,elő jött bennem a Kos, a Mars,,a harc létjogosultsága,,de nem mindig ott és akkor harcoltam, amikor annak ideje volt,,később pedig már értelmetlenné vált a harcom az igazságért. És sajnos, tapasztalatbol mondom, hogy mivel elnyomtam magamban az igazságért való harcot, sok esetben magam felé forditottam ezt az energiát,,tévedtem. És mily sok esetben volt lelkiismeretfurdalásom magam felé, hogy nem álltam ki az igazság mellett !!! Pedig tudtam mi az igazság,,és mégis...
és mert a megfelelés hajtott sok esetben a meg nem harcolás felé,,mert jó akartam lenni, nem akartam másokat megbántani,,és igy nem álltam ki az igazság mellett sok esetben..de aztán belefáradtam,,és gondoltam: lesz ami lesz,,nem érdekel,,kimondom az igazságot, ha sértődés, szakitás lesz belőle is. Igy legalább kiderült mndig az igazság arról, hogy elfogadnak-e engem, akkor is ha nem csendes, jó kislányként vagyok egy kapcsolatban, ahol sok esetben azt akarták, hogy mindenben szolgáljam a mások akaratát, és korrupt módon lehazudjam még magam előtt is az igazságot. És ahogy Szilárd, irtad: az éberség is éppen ezért nagyon fontos,,mindig ébernek kell lennünk, nem csak túlélni az életet, hanem meg is kell élni, minden percét nyitottan, tudatosan, semmit nem lehazudni. A szüleim sajnos nem tudtak harcolni az ő igazságaik mellett,,igy nem volt kitől megtanulni, és később nem értették amikor én elkezdtem már jó korán a harc igazságáért lázadni.
Milyen sok energiám elment régebb arra, hogy mivel tudtam az igazságot, de nem harcoltam érte,,mély lelkiismeret furdalások gyötörtek éjjel-nappal.
Amit a szüleim nem harcoltak meg,,mint család karmát, én kaptam megoldandó feladatként.

Köszönöm Szilárd a segitségedet
Barátsággal : Ágó


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 13:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4088
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Figyelem! Újraírtam és kibővítettem.

A harc

útján járni, még nem jelenti azt, hogy az igazság útján jársz, de azt igen, hogy az igazság kiderítésének és kiderülésének az útján haladsz. Azt jelenti tehát, hogy megszokd és megnyugszol annak a tudatában, hogy amennyiben mindig bátran viselkedsz, és nem félsz kimondani azt amit őszintén, de nem az egoizmusodból és félelemből gondolsz, és nem is a többiek egoizmusának és félelmének a figyelembevétele miatt gondolsz, akkor, bárhol lennél is, az igazság előbb - utóbb ki fog derülni és érvényesülni fog és nem leszel és nem lehetsz te sem megrövidítve és más sem, még akkor sem, ha pillanatnyilag úgy látjátok. Ezért a harcnak az útja, a legnagyobb és legteljesebb belső békének az útja, amit el lehet érni a földi küldetésünk és rendeltetésünk során. Ezért a harcnak az útja a belső derűnek az útja és a legteljesebb szeretetnek az útja. Lehetetlenség ugyanis akár kifelé, akár befelé, zavartalanul szeretetet áramoltatni, amikor kívülről zaklatnak és zavarnak, mint Emőkét a rokonai és az ismerősei, azzal, hogy amennyiben nem az ők korrupt és júdási spekulációkkal telt, nyüzsgő és harácsoló, és spekuláló, és sunyító és a rabszolgai kihasználtságuk miatt sors-neheztelő életútját és életrendjét követi, leszegényedik.
Ha nincs külső békéd ugyanis, és hagyod, hogy a szívedet és a képzeletedet a jóakaró rokonaid (Anyád, apád, apósod és anyósod, férjed, vagy feleséged, testvéred és sógorod, unokanővéred és unokabátyád) és ismerőseid korrupt kételyeikkel megtöltsék, akkor szükségszerűen belső békéd sem lehet. Nincs ahogy belül békéd legyen, ha kívülről zaklatnak, és nincs ahogy belül rendben légy, ha kívül körül vesz a rendetlenség. És ha nincs belső békéd és belső rended, akkor az imaginációd zavaros és feszül és zagyva és minden szamárságot – és így a külső ellenállásokat és a külső ellenségeket is! – beidézi az életedbe és a sorsodba.
A harc útján járni, azt jelenti, hogy a sors- él életteremtő imaginációd tisztántartása és zavartalansága érdekében, a belső korrupcióval végképp leszámolni (Nem akarni profitálni), és a külső – világi - korrupciónak nem engedni rést és behatolási felületet a te sorsodba és életedbe, még a legszertetettebb családtagok részéről sem. Sőt: azok részéről aztán pláne nem! Hamvas írja valahol: „Jézus az emberrel való kiengesztelődést tanította ugyan, de a korrupciónak soha egy fél lépést sem engedett.” A nagy kérdés persze az, hogy igazából mi is és, hogy hol kezdőik a korrupció, és mit neveznek elfogadásnak és elfogadtatásnak és toleranciának a korrupcióval való puszi-pajtáskodás és szerelmes egyesülés helyett. A harc útján való haladás, a harci-készség gyakorlása, harctól való nem – félelem viszont, előbb – utóbb kideríti és megmutatja számodra a különbségeket.
A harc útján járni annyit jelent, hogy felettesek és alattvalók, hogy főnökök és szolgák nélkül élni, hogy nem akarni az élettársad fölött sem uralkodni, sem győzedelmeskedni, hanem azzal, a maga funkciója és alapképességei szerint, kollaborálva, harmonikusan együtt élni.
A harc útján való járás az Isten útján való járás az ősök útja helyett. A harc útján való járás, az „Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van.”, és ami kint van, ugyanaz, mint ami bent van, egyetemes igazságnak a szellemében való életvezetés a kegyes hazugságok labirintus-járása helyett. A harc útja tehát a tárgyi valóságnak az elfogadása és le nem hazudása, és a „Gyümölcséről ismeritek meg a fát.” igazság szellemében való eljárás a szemet szúró igazságok letagadásának az el nem fogadásának az útja, vagyis a látszatkeltés és a látszatok szerinti életvitel helyett, a misztikus fantazmagóriák helyett, a természeti tükröződés szerinti igazodás útja. A harc útja a jelennek a jövő nevében való nem elárulásának az útja. A harc útja a júdási és fausti és ézsaui külső és belső árulások betegség és hamis-szeretetet hozó beteges láncolatának a megszakításának az útja.
A harc útja a sorsvállalás, vagyis a keresztvállalás útja: az igazi kereszténység útja, amiről azt mondja Jézus, hogy átváltozik a boldogság és az egészség útjává, mert: „Az én igám könnyű és az én terhem gyönyörűséges.”
Ezért a harc útján járni azt jelenti, hogy azt aki a szeretetre hivatkozva és tőled szeretetet várva, a szeretet nevében, meg akarja tagadni tőled az igazságot és meg akarja veled tagadtatni az igazságot, azt bátran elutasítsd és ne félj attól, hogy emiatt téged szeretet nélküli személynek fog nevezni, hogy szemrehányást fog neked tenni és mások előtt panaszkodni fog rád, esetleg még rágalmaz is, hogy milyen faragatlan Bolond lettél! A bátorság az éber Bolondság minden körülmények vállalásának az útja, vagyis az, hogy a téged a „helyes útra” (A húsevés útjára, vagy a zsákmányleső huncutkodások útjára, az abortuszok útjára és persze az elégedetlenkedés, az irigység, a neheztelés, a látszat-örömök, a hamis mosolygások, stb. útjára) vissza téríteni akaró „jóakaródnak”, aki lehet éppen az édesanyád, az édesapád, a férjed, vagy a feleséged édesanyja –édesapja, vagy a testvéred, vagy a szeretőd, vagy a férjed-feleséged, törekvéseit és ügyködéseit a legnagyobb szemtelenséggel leleplezed és elhárítod, hogy ezeknek az irányodban, a te korrumpálásod és imaginációd zavarása irányában kifejtett un. mentő-akcióit kegyetlenül elhárítod és vissza vered, hogy a mézesmadzagjaikat elutasítod, és így magadat a rossz lelkiismerettől és a lelki ismeret furdalástól, és ez által belső nyugtalanságtól és a tudati és imaginációs zavartságtól megmenekíted.
A harc útján járni azt jelenti, hogy a kiégetés, vagyis a szélsőséges helyzetbe tolás alkímiai műveletét mindig bátran alkalmazni, és amikor valaki a környezetedben spekulál, huncutkodik, ravaszkodik, kétkedik és kételkedik, kétszínűsködik, a kifejtett hazugságrendszerét szélsőségessé duzzasztod annak érdekében, hogy a hamis volta lelepleződjön.
A harc útján járni azt jelenti, hogy nem félni attól, hogy agresszívnek és zsarnoknak bélyegeznek, amikor nem hagyod, hogy előtted és jelenlétedben hazudozzanak és spekuláljanak és magukat önámítva „érdekeskedjenek”, mert jól tudod, hogy éppen ezért jutnának a leghamarabb a rejtett agresszió és a zsarnokoskodás fogságába, illetve, hogy előbb – utóbb megkísérelnének feletted és a szeretteik fölött uralkodni és saját magukkal (lelkiismeretükkel) kibabrálni, hogyha nem lepleznéd le idejében a huncut, vagy a humánusan álságos, és a teremtés logikája szempontjából álságos törekvéseiket.
A harc útján járni azt jelenti hogy semmitől, még a haláltól sem félni. Még attól sem, hogy harcosként nem fogadnak el. A harc útján járni ugyanis annak a megtapasztalását jelenti, hogy a legtöbben elfogadnak és tiszta szívből szeretnek.
És végül a harc útja az igazi asztrológus útja, mert, hogyha mindazt, amit fent leírtam nem tartod be, és te magad is meghasonlott életet folytatsz, azért, hogy meg ne bántsd a rokonaidat, az ismerőseidet, a férjedet, a feleségedet, a szeretődet, anyádat, apádat stb., akkor hogy a fenébe tudnál igazat mondani a hozzád segítő sorsfeltárásért és hosszú távon tényleges pozitív eredményeket: egészséget és nyugalmat hozó, mentő tanácsokért forduló személyeknek?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 15:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Kedves Szilárd !
Nagyon köszönöm a segitségedet.

Barátsággal: Ágó


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 17:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 21:58
Hozzászólások: 31
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Skorpió
Kedves Ágnes!


Nem tudom, mennyiben jelent számodra segítséget a harcosi alapállás és az asztrológusi hivatás közötti összefüggés megértésében a saját példám, az én sorstörténetem, mégis megpróbálok hozzászólni a témához. Hátha, kezdetben, legalább rajtam segíthet néhány őszinte belátás, őszinte beismerés.
A téli ünnepek, a főtéri tűzijátékot, petárdázást leszámítva, nyugalomban, békességben teltek és én az otthonom csendjében el kezdtem összeszedegetni a tudásom megmaradt morzsáit és nyilvánosságra hozni itt a fórumon mindazt, amit sikerült belőle letisztáznom, megfogalmaznom. Persze, nincsenek illúzióim, a java még csak ezután jön, amikor nemcsak itt az Astrologoson, hanem a külvilágban, a rokoni-baráti viszonyaimban is fel kell vállalnom azt az embert, akivé a szívem mélyén válni szeretnék. A négygyermekes családanyát, aki minden idejét és energiáját a családjának szenteli és az asztrológust, aki a megmaradt idejében tanulmányokat ír, horoszkópokat értelmez, spirituális fórumon vesz részt az interneten, személyi honlapját mélyíti, előadásokra készül.Tisztában vagyok azzal, hogy nincs velem semmi baj, nem döntöttem rosszul, amikor a családom újraegyesítése mellett és egyéni vállalkozói munkaköröm, az asztrológusi hivatásom felvállalása mellett döntöttem. És mégis nagy az ellenállás bennem akkor, amikor úgy döntök, nem játszom meg többé, hogy épp olyan korrupt vagyok, mint a többiek. Hanem vállalom azt, hogy nem akarok részt venni a létkorrupcióban, hogy szabad elhatározásomból úgy döntöttem, hogy kívül maradok. Ennek az ellenállásnak már fizikai tünetei is jelentkeztek egy pár napja, amióta a legutolsó mantra-felvételemet a külvilággal szembeni alapállásomról, a harcosi magatartásról készítettem. Nagyon fáj a jobb fülem és a fájdalom lesugárzik a torkomba, egész tarkóm elzsibbadt tőle, betegesen érzékennyé váltam minden hirtelen mozdulatra, zajra, erősebb fényre. Az említett testrészek valami baktériális fertőzést kaptak és antibiotikumos kezelésre vagyok szorulva.

Miért? Mert engedelmeskednem kell a lelkiismeretemnek és ez nagyon fáj. Amely most azt követeli, hogy emelt fővel lépjek ki a világba és ne hagyjam, hogy bűntudatot ébresszenek, félelmet keltsenek bennem, kétséget ültessenek el bennem az életvitelem, a megélhetési forrásaim, a családi életem, a párkapcsolati-szerelmi viszonyom iránt. A próbatételek még jó ideig jönni fognak, mert a dolgot, valamikor régen, szintén a rokonaim negatív szuggesztiói hatására, én indítottam el: már házasságom legelején hagytam, hogy gyökeret verjen a szívemben a kétség arra vonatkozóan, hogy a spirituális életvitel és az anyagi jólét egymást kizárja, egymásnak teljes mértékben ellentmond. Az egyetemes törvények szerint viszont tudom, hogy rossz lóra tettem. Épp a spirituális életvitel vezethet el a kiteljesedett, harmonikus élethez, a korrupt világi logikával, a különféle túlélési játszmákban való részvétellel épp csak tengődni lehet egyik napról a másikra. Vagy anyagi javakat termelni fölöslegben. Ennek az életvitelnek semmi köze nincs a valódi boldogsághoz, egészséghez.


A bennem lévő harcosnak tehát egy olyan árnyékvilággal kell harcolnia, amelyet a belső félelmei, görcsei, tévképzetei tesznek valóságossá. A fizikai dimenzió valóban tükröződési lehetőség a szellem számára: korrupt életképzeletemmel nézhetek szembe. És a fizikai harcon, konfrontáción keresztül az eszmék, ideák világa szellemben - imaginációban - is megtisztul, amikor a gyakorlati valóságban is, nemcsak naplóban, nemet mondok a korrupt, megalkuvó, élvezet-centrikus és természet-ellenes magatartásra. A harc önmagában nem külső vagy belső, csak egy harc van. A jobb fülem gyulladása azt jelzi, hogy fél-ember vagyok, a fényt csak önmagam számára tartogatom, de nem akarom befogadni, illetve nem akarom lereagálni annak hamisságát, korrupt voltát, ami a külvilágból jön.
Amikor a külvilágban vagyok, akkor is a teremtő imaginációmban vagyok. Hiába játszom meg azt, hogy nem változtam meg. Olyan drámai változásokon mentem keresztül a metafizikának, asztrológiának köszönhetően, amelyet nem lehet, nem szabad letagadnom, elrejtenem. Amíg kialakul bennem a megváltás útján való állhatatos kitartás képessége, minden eltérítő egérlyukba belé kell rúgnom, hogy jól megjegyezzem, hol vannak a zsákutcák és esélyt adjak magamnak a boldogságra, jólétre, egészségre, a pozitív visszajelzésekre.


Ha ugyanis már n-edikszer is sikerült a szegénység rémképét lobogtató rokonaimat letorkolnom, és közben persze továbbra is írok, alkotok, a szellemi bátorság mágikus teremtőerejének a gyümölcsei elkezdenek beérni: A sajnálkozó, sopánkodó, aggódó ismerősök közé (akik közben megunják a "megtérítésemet", "kijózanításomat" és a maguk dolgával kezdenek foglalkozni az enyém helyett) mint kezdetben egészen apró, majd egyre táguló színfoltok, jelentkezni fognak azok az emberek, akik épp ellenkezőleg, hálásak azért, hogy nem pazarolom energiámat és időmet semmiféle lélekölő robotolásra, hanem inkább írok, tanítok, alkotok.


A vibráció törvénye értelmében, a harcos a harc útján emeli a vibrációit. Az igazság, amelyért harcol, amennyiben egyetemes, isteni igazság, a lét érdekeit, a megváltást szolgáló igazság, megerősíti, megvédi őt a harcban és képessé teszi őt a győzelemre. Önmagát győzi le valójában, saját félelmeit, saját gyengeségeit. Az önismeret és az önérvényesítés alapja közös: amikor harc van, nem emberek, hanem lét-eszmék, lét-ideák között foyik a kiegyenlítődés. A győzelemhez nem kell más, mint önismeret és az egyetemes törvények ismerete. A szellemi fejlődésben kihagyhatatlan lépcsőfokok vannak. Az önmagammal szembeni harcot a külvilágban kell megvívnom. Ez vezet valódi spirituális fejlődéshez. A harcban megismerem saját szellemem működését és megtapasztalhatom annak tisztaságának erejét, amennyiben valóban tiszta.

Előfordulhat az, hogy tévedek, hogy belső bizonytalanságom, hiányos, pontatlan tudásom vesztessé tesz. Hogy letorkolnak, belém fojtják kezdetben a szót. Hogy nem tudok elég pozitív realizációt felmutatni, arra vonatkozóan, hogy az általam járt út valóban járható. De inkább a spirituális érlelődés közbeni kudarcok, mint a látszólagos anyagi sikerek. Mert ezek a kezdeti bukások egy intenzív szellemi munka nehézségei, a környezetem olyan látszat-sikereivel összemérve, amelyek hátterében rengeteg szenvedés, fájdalom, szorongás, görcsölés húzódik meg. Úgy a magánéletükben, mint a közösségi életükben.

Asztrológusként az a felelősségem, hogy elvezessem az embereket az isteni Énjükhöz, az értelmi világossághoz, fényhez, bölcsességhez. Ha hagyom, hogy azt hazudják maguknak, hogy nem fontos a tiszta lelkiismeret, sőt, anyagi veszteségekkel jár, nem segíthetek magamon sem, rajtuk sem. A jelenlegi életvitelemmel ugyanis semmi baj nincs, csak éppen irritálja az embereket: a lelkiismeretem hangjának hívó szava szerint élek - a lelkiismeretem hangja visszaszólított a megváltás útjára, amelyen 12 évvel ezelőtt elindultam. Felvállaltam a felelősségteljes, éber, tudatos életrendet. Amire az emberek jelentős része képtelen.

_________________
....Elárulom nektek barátaim és barátnőim, hogy a számítások sohasem szoktak beválni. Ez már a számítások tulajdonsága, hogy nem válnak be, s az ember minél okosabb, annál kevésbé.
(Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 36 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO