ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.05.23. 10:56

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 36 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 15:13 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Amellett, hogy az idén megajándékoztam magam egy Hamvas Béla kötettel, ugyancsak egy hasznos és fontos és jól jővő ajándék volt, a Szilárd részéről jővő rávilágítás ami a Jézus idézettel, a szomjúságról és az azt eloltó tudásról szól.
Ugyanis elindult bennem ennek hatására egy meglátás és belátásfolyamat, ami legalább 4 ( nagy füzet) lapot töltött meg a naplómban. Természetesen az én karmikus örökségem által még bennem levő meghaladásra szoruló gerjedelmek és rögeszmés hajlamok, miértekre alkalmazva.
Elvégezve a szükséges levezetéseket, így a szomjúság, éhség és az arra alkalmas táplálék megnevezésére fordított figyelemről elmélkedve és megfejtve ennek szimbolikáját, még jobban megvilágosodott előttem mit, miért és hogyan kell tenni, annak érdekében , hogy az embernek békéje és harmonikus élete legyen és mennyire nem lehet ezt más helyett elvégezni, más érdekében , illetve senki se teheti meg helyettünk.

Eszembe jutott például az is , hogy sokszor észrevesszük, hogy amikor az ember szomjas (testi érzet), sem cukros üditő, sem bor vagy sör nem oltja a szomját. Időlegesen ugyan múlik, de aztán az történik, hogy az ember még többett kíván belőle és mégis szomjasmarad. Ám , ha tiszta, egyszerű vizet iszik, szomja oltódik. Mennyire fontosak itt is a szavak értelmezése és az azokra való odafigyelés. Más, ha valami elmúlik időlegesen ( felszínesen) és más amikor oltódik, oldódik.Tartósan . Ettől az ember megnyugszik. Az időleges elmúlástól megmarad a szomj és idegesíti az embert, irritálja még akkor is ha nem akar tudomást venni róla.

Ha áttesszük ezt a lelki-szellemi síkra és ott beszélünk szomjról, ugyanaz történik. Részleges, kevert tudással, információval, zavaros, mellékhatásokkal telt ismeretekkel nem oltjuk igazságkutató szomjunkat, ami megnyugtatna lelkiismeretileg. Ami kiegyenlített állapotba hozna és békét éreznénk belül. Ám egyenes beszéddel, abban gondolkodva , ami a rendeltetés szempontjából elvárattatik tőlünk, egyszerüen a törvények szellemében élve, mentesen minden fölös ideológiától és téves , emberi agy által, megszokások által , babonák által magunkban felállított szabályok követése nélkül vezetve tetteinket, szavainkat kielégül a szomjunk és nincsenek olyan érzeteink, hogy valami hiányzik, valamit pótolni kéne állandóan.
Innen lehet tudni, ha életünket helyesen vagy helytelenül vezetjük. És azt is, mennyire ártalmas az, ha másnak nem a helyes dolgokkal akarjuk oltani a saját szomját.

Amikor az ember erre rájön, annyira megdöbben előszőr, hogy hirtelen nem is tudja hogyan fogjon hozzá, hogy azontúl már ne viszonyuljon helytelenül. Tapasztalatom és meglátásaim szerint sokan meg is torpannak a megvalósításban. Itt ugyanis nincsenek alkudozások. A tiszta víz , tiszta kell maradjon, nem lehet semmivel keverni, mert akkor már van mellékhatás és a szomjúság se oltódik teljesen.

Így, az a periódus, amíg az embernek sikerül magát átállítania magát minden szempontból és mindenkoron az Igen-igen , nem-nem alapállásra, amikor már annyira tudja fegyelmezni magát, hogy nem inog meg, bizony még meg-megalkuszik magával. Ettől ne ijedj meg, Niki, más is így van ezzel az elején, csak ne add fel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy andalítsd magad tudatosan azzal, hogy : látom, látom, de csak fokozatosan tudom elvégezni a váltást. Minél tudatosabb vagy, annál nagyobb a veszélye , hogy agyaddal ügyesen átverd magad és halogass vagy ne tulajdoníts elég fontosságot a tiszta életre való törekvésnek.

Visszatérve tehát a jól jővő rávílágításra, köszi Szilárd! Még inkább látom, hogy nincs mit tennem anyámmal , azonkívül, hogy megmaradok a tudás és ismeret mellett, ami felszabadított és neki is ennek szellemében adom a válaszaimat , hogy nem érdemes semmitől kímélnem. Ez is egy kulcsszó. A kímélés. Amikor az ember le akarja venni a másik válláról a tapasztalati lehetőségeket, amik pont ahhoz segítenék hozzá az illetőt, hogy érjen, hogy megoldja karmáját, hogy fejlődjőn. Óvni az élettől, a szembesülésektől, az alkalmaktól és lehetőségektől, hogy konfrontálódjon.

Én sem adom fel!

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 15:15 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Egyre inkább érzem sürgetését ama idő eljövetelének, amikor is már, egóm héjjaitól megszabadulva, a maga teljessségében vagyok képes látni, és tudni,,ki is vagyok én ?
Ez egyfajta alkimiai mozzanat, mely nélkülözhetetlen, és elsődleges : megszilárdulás és feloldódás. Tudom, hogy képesnek kell lennem arra, hogy régi mehanizmusaim, reakcióim, elképzeléseim, szokásaim, gondolataim egyre inkább darabjaira hullanak majd. A "törmelék" eltakaritásával, egyben elkezdhetem a szabadabb, és teljesebb életemet.
Belátás, tudatositás, és elengedés nélkül nincs lehetőség egy szabadabb, lágyabb, tisztább életre.
Ismét felidézem a megszületésemtől kezdődően utam lényegbe vágó pillanatait, és a fotókat nézve, a még ezidáig át nem élt, meg nem értett momentumokat most igyekszem felidézni, és ezekben a képekben feloldódni, megértésen, belátáson keresztül.
A csend, melyben napok óta időzöm, egyfajta gyógyulási folyamatot inditanak legbenső mélységeimben. Miként képes vagyok a réges régen már már elfeledett gyengeségeimre, gyávaságaimra, büneimre visszaemlékezni, oly modón vagyok képes lelkem erejére támaszkodva, az őszinte párbeszédre, belátásra, és ily módón saját magamat az egóm rabságából megszabaditani. A vétkeim mint "rabláncok" gúzsba kötöttek.
Nem voltam szabad,,rab voltam. A Szeretet, a megértés, megbocsátás erején keresztül képes vagyok a mocsárból, sárból a sötétségből kiszabaditani önmagamat, és a Fény erején keresztül világossá, áttettszövé válok.
Előbb vagy útóbb, mindenképpen eljön az idő, amikor lelkünknek meg kell mutatkoznia.
A cél az út, ahol az Isteni igazságokon keresztül elérjük az Életet. A sziv tisztaságát az teszi még tisztává, ahogyan képesek vagyunk Isten a Teremtő "szemein" keresztül látni.
Az életet, a létet,, az Élet és Lét irányába kell vezetnünk.

Le kell győznöm a harcos erejével hibáimat, melyek a gyengeségeimből tevődtek össze,,és igy van lehetőségem a fejlődésre, a lényem növekedésére.
Van bátorságom szembe nézni saját magammal, és leszámolni vétkeimmel.
Egyfajta belső csendben találom magam, és ez a csend felfedi saját magát, számomra.
A mélység, melyben időzök nyitottabbá tesz az igazság, az Egyetemes Igazságok és Törvnyek befogadására.
Már nem vagyok képes a megszokásaimon, a jól bevált régi mehanizmusaimon keresztül teremteni az életet, azt aki voltam. Persze a jól begyakorolt megszokások, reflexek sehová nem vezetnek ki a lélek szövevényes mély barlangjaiból.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 15:57 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Az út, saját magamban, befelé, lefelé és fölfelé vezet. Képes kell legyek arra, hogy most ez időszakban, ahogyan a téli sötétségben, meghal, elmúlik, elenyészik, majd megpihen a természet - külső és belső - megnyilatkozásait megértve, elidőzzek egy kis időt lényem legmélyebb és legsötétebb részeiben. Testi és lelki fájdalmaim lenyomnak a "sötétségbe" a tudattalanom oly mély rétegeibe, ahová eddig tudatlanságom és gyávaságom folytán, soha nem voltam képes belépni. Úgy érzem magam, mint akit széttépnek, szinte a csontomig behatóan érzem a fájdalmakat,,de ezek a belső fájdalmak szükségesek ahhoz, hogy képes legyek mindent megsemmisiteni önmagamban, melyek által szenvedéseimet életre hivtam. Önpusztitás. Mert tudatlanságom, felületességem, felelőtlenségem, gyávaságom, gyengeségem, illuzióm, önbecsapásom által szenvedtettem saját magam, és persze másokat is. Az egó halát megélve, tudom, hogy minden tisztitó folyamat az én érdekemben - is - dolgozik most bennem. Tudom, hogy nem vagyok képes a megújulásra, az újrakezdésre a-nélkül hogy nem tudom a "kulcsot" meglelni önmagamban, mely kulcs nyitja azt az "ajtót" melyen keresztül képes leszek, és vagyok egy másfajta látásmódban meglátni és megérteni a létet.
Képes vagyok megérteni és elfogadni, vissza tekintve eddigi életemre, létezésemre, hogy igen is szükségem volt arra, több alkalommal, hogy egy egy eseményt, élethelyzetet több alkalommal is szinte ugyan azon módon képes legyek elismételni, mig nem megértettem, hogy azt is meg kell tanulnom, hogy bizonyos helyzeteket, élet eseményeket, feladatokat, a lehető leg könyebben, görcsök és félelmek nélkül, mint adózva a " cselekvési könnyedségnek",, megtanuljam, és megoldjam, és hogy képes legyek belátni azt, hogy miközben ismételgetek, ismételgettem, az idő ezzel is mellettem állva segitette a szélesebb látókörömbe való bele helyezkedésemet, ahol egy egy- de szinte azono problémákra, nehézségeimre, más, vagy több féle megoldási lehetőséget találtam.
Képes vagyok elmélkedéseim közepette megérteni azt is, hogy az Ok és Okozat Egyetemes Törvényei nem csak elméleti sikon müködik. Ezen Törvények tanitásait, a minden napi életünkben , fizikai sikon, feladataink elvégzése közben kell megtapasztalni mindenki számára, és ezek a Törvények az életünk és Létezésünk minden területére, részletére érvényes Törvények, Szabályok.
/ Szilárd pontosan leirta a saját tanulmányai-honlapján ezeket az Egyetemes Törvényeket, ajánlom mindenkinek elolvasásra, és kinek-kinek a saját tempója , vérmérséklete szerint, de mindenképpen az életébe való " beépitésébe" ,mert ezen törvények figyelembe vételén, megértésén, és a gyakorlatba való beültetésén kivül való élés, fejlődés, és teremtés-ellenességet hozza létre életünkben.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 16:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Azt, hogy képesek legyünk, fejlődésünk során egyre inkább, egyre mélyebben megfigyelni és a mindennapi életünkbe átültetni az Egyetemes Törvényeket, és ezeket a törvényeket egyénileg és Egyetemesen is képesek legyünk megérteni, el fogunk jutni egyszer mindannyian ahhoz a "lépcsőfokhoz" ahhoz a t udatos élethez, ahol képesek leszünk megérteni : az ember, az emberek a Teremtőnek, társteremtői.
Feladatunk- is - hogy minden Egyetemes Törvényt képesek legyünk megérteni és beépiteni éleltünkbe,és továbbá fontos az is, hogy ezen Törvények közötti kapcsolatot is meg kell értenünk, harmóniába kell hoznunk, mert csak igy leszünk képesek igazán fejlődésre, igy leszünk képesek az " ismétlések" SAMSARA világából, a sors-rontó negativ sors-mintázatainkból kilépni, és csak igy leszünk képesek arra, hogy saját fejlődésünket is szolgáljuk.
Az Egyetemes Törvények azt is kimondják, hogy minden igazi tudásra vágyó emberre szükség van, az ember egyéniségére, és annak képességére, hogy önálló döntések meghozatalára legyünk képesek.
Minden Törvény megismerésére és megértésére, elsajátitására szükségünk van.
Az Egyetemes Törvények az ember számára, megmutatják azt a beavatási utat, melyeken keresztül képesek vagyunk életünket a Fény felé irányitani.
Minden megszerzett, tapasztalat megtalálható az Egyetemes 10 Törvény által leirtakban, mégpedig úgy, hogy azok, mindenki számára jól érthetőek, és az ember képes legyen fejlődni a Törvények által.

A Törvények mélységes ismerete megköveteli tőlünk, emberektől, hogy időt, energiát forditsunk saját magunkban való elidőzésre, a mélységünk, lelkünk felé vezető út megtételéhez és megértéséhez, hogy ráébredjünk arra, hogy valójában kik is vagyunk ? miért születtünk ? honnan és hová tartunk ?
Tartozunk saját magunknak azzal, hogy ha már fizikai testben kaptunk lehetőüséget anyáinkon keresztül a fizikai világ megtapasztalására, arra, hogy képesek legyünk mindig megujúlva, gyengeségeinket hátrahagyva, a természeti törvényekkel egyetemben, együtt itt élni a Földi világban, akkor ezt az életet leginkább igyekszünk a legnagyobb, és legmélyebb , legtisztább tudásunk és tudatosságunkkal harmóniában, egyetemben élni.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 17:12 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Csak hülyéskedtem a törléssel, tudom, hogy még ha ki is törölnétek valamelyik hozzászólásomat, annak semmi értelme nem lenne, mert amit kinyilatkoztam, azt vissza vonni nem lehet :D

Az eszperantóval kapcsolatban nekem is hasonló a véleményem, szerintem is fals műnyelv és semmi értelme tanulni. Keresztanyám azért akarja megtanulni, mert sürgősen kell neki a nyelvvizsga és él az a legenda, hogy ezt a nyelvet minden nehézség nélkül három hónap alatt meg lehet tanulni középfokon. Nekem mindenesetre nem esik nehezemre megválni a szótártól, ha akarja, tanulja azt a nyelvet, elvégre ő nem nyelvet akar tudni, csak papír kell neki, hogy a diplomáját megkapja (amúgy az sem világos, miért kellett neki ez a diploma, mert bár a munkahelyén támogatják a továbbképzést, ezzel semmilyen előnyhöz nem jut, nem léptetik elő és nem lesz magasabb a fizetése sem).

Dehogy is akarom én a dohányzást jó színben feltüntetni! Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a dohányzás, ahogy a nassolás is a felnőttek ujjszopása, orális önkielégítés. Én dacból kezdtem dohányozni, mert nem tetszett, hogy a nálam fiatalabban azzal piszkáltak, hogy én nem tudok élni és gyáva vagyok kipróbálni dolgokat. Hülyeség volt,tudom jól és még időben abbahagyhattam volna, de túlságosan megtetszett a lázadás, az, hogy olyasmit csinálhatok titokban, amiért anyámék haragszanak.
Több ízben is letettem már a bagót, először akkor, amikor mandulaműtétem volt és utána nem is dohányozhattam. Aztán valahogy visszacsempésztem a mindennapokba. Aztán akkor, amikor két rettenetesen közönségesen viselkedő lányt láttam a buszvégállomáson, ahogy undorító módon káromkodnak, terpeszkednek, és harapdálják a cigi végét. Akkor összekötöttem a közönségességet a bagózással és először csak társaságba nem gyújtottam rá, aztán le tettem. Majd újra elkezdtem, titokban, mert a tiltott gyümölcs édesebb. Egyébként ma is legszívesebben elbújva dohányzok a legnagyobb titokban, hallgatva nem jön e valaki. Aztán tavaly szilveszterkor nagy csinnadrattával megfogadt, hogy leteszem a bagót, az újévi fogadalmaim közül ez az egy szépen meg is bukott. Jó sokáig tudtam tartani a látszatot, aztán mikor lebuktam vele hallgathattam a szemrehányásokat, anyám siránkozását és apám szidalmazását, aki alaposan leszidott, amiért képmutató módon szónokoltam a dohányzás ellen és rám parancsolt, hogy előtte többé említeni ne merjem ezeket a dolgokat. Igaza volt, tényleg ezt csináltam, sőt magamat is meggyőztem róla, hogy tulajdonképpen jogosan szónokolok, hisz én olyan keveset szívok, hogy az nem is számít. Mint az egyszeri fogyókúrázó, aki azzal áltatja magát, hogy a titokban elfogyasztott csokoládé nem hizlal.
Éppen ezért az első újévi fogadalmam az, hogy sokkal szigorúbb leszek önmagamhoz és nem engedélyezem magam számára a csúsztatásokat, sőt, a számat is befogom.

Hogy Ági témájához is hozzászóljak, nekem az jutott eszembe erről a fénykép nézegetésről, hogy mennyire utálom a fotóimat:D Utálom, ha fotóznak, mert tudom, hogy azt vissza kell nézni és el kell számolnom a látottakkal magamnak. Egyszer, amikor végre rászántam magam, hogy átnyálazom a régi képeket, sírógörcsöt kaptam, mert rájöttem, hogy alaposan átvertem azt a kislányt, aki voltam, és aki nem ilyen jövőt tervezett a maga számára, amit most élek. Nem akart mogorva, könyvmoly, fellegekben járó kamasz lenni, nem akart elhízni, dohányozni és sorolhatnám. Engem ez a felfedezés juttatott el odáig, hogy végre ne a jövő felfoghatatlan messzeségébe járjak gondolatban, hanem a jelenre és a belátható jövőre koncentráljak, mert valamikor régen, ez a korszak volt még ködös jövő, és nem ilyennek szerettem volna. ha éberebb és józanabb vagyok, máshogy alakul. Ezt követően indult be nálam az a folyamat, amivel jelenleg itt tartok :)

És itt kapcsolnám be Linda észrevételeit, mert bizony nem tudok állandóan produkálni egy bizonyos fejlődési színvonalat. tegnap este elővettem a Müller Péter fordította Jóskönyvet, ami eddig mindig jó szolgálatot tett és rákérdeztem, hol tartok és mit rontok el, hogy így felhígultam az elmúlt két hónapban (újra fel is szedtem pár kilót, megint mindent eszek és iszok), és a jósjelek rávilágítottak arra, hogy elbíztam magam. Önös érdekek táplálják a vágyaimat és a céljaimat és folyton a csúcson akarok lenni és követelem a nagy áttöréseket, miközben nem akarok tudomást venni róla, hogy most az apály állapotában vagyok. Erőszakot akarok tenni a sorsomon, óriáslépésekkel akarok haladni, nem veszem figyelembe a ritmus és ciklus törvényét, ezért nem haladnak a dolgaim és ezért szökkenek ki az agyamból steril elméskedések és érzelgősségek, miközben teljesen üresnek érzem magam belül. Visszagondolok a tavaszra, amikor minden olyan élettel teli és valós volt, nem csak a természet állapota miatt, hanem akkor valami tisztább volt bennem. Valami mélység volt a lelkembe és tudtam, hogy az elején állok valaminek, és most azért érzem magam nyomorultul, mert ostoba módon, féltudatosan azt képzeltem, hogy valaminek a csúcsán állok. Ez pedig akkor kezdődött, amikor szépen sorjában elkezdtem engedményeket tenni magamnak, "jaj, ezzel majd később ráérek leállni", "most utoljára...", "lazítok kicsit, én is emberből vagyok...".

Lindának még ki is bontogattam az elméletemet arról, milyen veszélyes elbíznia magát az embernek és óriás léptekkel haladni, mert elérkezik arra a pontra, ahol beveri a fejét és mélyebbre süllyedhet, mint ahonnan indult. De ha már ott van, akkor legalább fogja fel, hogy a mélybe van. Na szépen belesétáltam a saját elméletembe :D

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 17:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Vissza térve az Ünnepekre,,a Karácsonyra, mint a Szeretet a Fény-Megszületésének Ünnepére.
A szüleimtől ahogy láttam, tapasztaltam, tanultam, megéltem: A Karácsonyi Ünnepek soha nem szóltak a drága holmik ajándélkozásával. Meghitt csendes esték, beszélgetések, szeretettel és békével teljes Szeretet Ünnepe volt. Örültem és boldog voltam mindig, hogy együtt lehetünk, hogy egészségesek vagyunk, hogy a mindennapi betevő falatunk, a szó legszorosabb egyszerüségében is sokszor tényleg igy volt, de meg volt,, zenét hallgattunk, beszélgettünk, és éreztem, tudtam már akkor, hogy a lelki gazdagság, amelyben élek, vagyok, létezem szüleim házában,,a legtöbb, amit ajándékként, áldásként, szeretet-ként kaptam, és mindig megörzök lelkemben, és tovább tudom adni, a saját családomnak is, úgy, ahogyan én azt megszületésemtől kezdve megéltem, megtapasztaltam.
És ezt az érzést nem csak Karácsonyi Ünnepek alkalmával éreztem,,,mindig, és az bármely év minden napján, mert én tényleg hálás vagyok a Teremtőnek, a sorsomnak, hogy olyan szülői házban születtem, és éltem, ahol megkaptam az : ajándék/lelki !!!!!!!- áldás és szeretet Hármas Szentségének Misztáriumának alapjait, gyökereit.

Áldott Békés és Szeretettel teli Ünnepeket Kivánok mindenkinek.

Águs


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.25. 23:55 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Kedves Niki
Nem tudom én sem, hogy jó-e vagy sem régi fotókat nézegetni és vissza menni a múltba, felidézni helyzeteket, pozitiv és negativ megtörtént dolgokat. De ma, kezembe kerültek a gyermekkori fotóim, és beinditottak emlékeket bennem. De én képes vagyok úgy szemlélni a multat, hogy már nem társitok hozzá érzelmeket, mert a múltunkból előhozott képek, azok már csak képek, érzelmek nélkül,,legalább is számomra. Ha , viszont valamit nem tudtam megérteni, és feldolgozni, elbocsátani magamból, magamtól, akkor viszont, még elő-elő jönnek az érzelmek, de ezek egyre kevesebb esetben történnek meg velem. Amit nem voltam képes "akkor" megérteni, tudatositani, és elengedni, azok a dolgok a tudattalanunk leg mélyén megmaradnak bennünk, árnyékként..de ezt biztosan te is tudod, tehát nem kioktatni akarlak, csak megjegyezni kivántam. természetesen, és is ma már látom, tudom, mennyire álmokban, illuziókban ringattam magam több dologgal, eseménnyel kapcsolatban,,sajnos, de idővel kinövögettem eme önsorsrontó téves képzeleteimet, és igyekeztem és a mai napig és még ezután is,,igyekszem a realitásban, az igazság és őszinteség legmélyebb mélységeiben, vagy magasságaiban élni az életemet.
Az újjévi fogadalmakhoz hozzá szólva pedig, általában az ember a saját maga számára megfogadott dolgokat szereti annullázni..ezt saját magamon is régebben tapasztaltam. Én nem fogadkozok év elején soha,,sem, mert én ugy gondolom, hogy az év bármely napján van lehetőség arra, hogy megváltoztassuk régi, negativ szokásainkat, és ehhez nem kell, hogy bizonyos év, január 1-e legyen. De persze szükséges hogy saját magunkat inspirálva, bizonyos feladatokat, új feladatokat, változtatásokat kitüzzünk célként.
Nálam egyébként, nem a dohányzás, hanem a már pici gyermekkoromtól kezdődően és a mai napig is még meglévő hajcsavargatás okozza a problémámat. De rájöttem, amikor feszültebb vagyok és agyalok,,körbe-körbe járva :D akkor tekergetem a hajamat. De ez ha jól tudom, nem káros, mármint a hajcsavargatás,,de ez is pótcselekvések egyike.
A fejlődésedhez pedig a gondolatom az lenne, saját magam tapasztalataiból, hogy : az embernek ismernie kell saját magát ahhoz hogy képes legyen megfogalmazni azokat a dolgokat amelyeken szeretne javitani. Hogy milyen tempóban haladunk, az mindenkinél másként van. Mindenkinek van egy saját természete , egy vérmérséklete,,és saját természetünk, tempónk alapján vagyunk képesek mindig tovább és tovább menni, változni, változtatni és fejlődni. Én tudom, amikor nagyon görcsösen akartam valamit megváltoztatni saját magamon,,soha nem sikerült. Mikor szinte már lemondtam a dolgok irányitásáról, és hagytam hogy minden menjen a saját ritmusában, ütemében, akkor, szinte váratlanul eszméltem rá arra, hogy " itt van " amit annyira görcsösen, egóm által irányitva szerettem volna régebben elérni. Az éberség viszont tényleg nagyon fontos,,és ébernek lenni, minden pillanatban kötelező ! Nekem is vannak és voltak olyan időszakaim, amikor úgy éreztem,,"üres" vagyok Ez az az időszak amikor ugy gondoljuk, hogy azonnal cselekedni kell valamit, mert olybá tünik, hogy semmit nem teszünk, nem fejlődünk..pedig ez nem igy van. Bensőnkben minden történet élő, csak kell várni azt az időt amikor " ami bent, az kint" fizikai sikon megmutatkozik. Itt szükséges a türelem, a "nem cselekvés" . / A nem cselekvés alatt most nem a lustaságból való nem cselekvés értem / Hagyni kell, hogy a dolgok megszülessenek bennünk és rajtunk kivül is. És ami számomra nagyon fontos, hogy képes legyek a belső békémet, nyugalmamat, csend-emet megtapasztalni. A csend-nek a befelé fordulásnak is van ideje, mely számomra egyfajta gyógyitó folyamattá változott. Az érlelődési folyamatot csendben lehetvárni és elvégezni. A " zaj" nélküliség az a fajta megnyilvánulási forma, amikor az egó elpihen. Ebben a csendben már képes vagyok tapasztalni a Semmit és Mindent. Ilyenkor kivül vagyok mindenen, nem érint semmi és mégis én vagyok Egy a Mindenséggel.
Elnézést ha néha rosszul fogalmazok, de nekem nagyon nehéz irni, mindig, megfogalmazni mindazt, amit bensőmben érzek. Néha úgy érzem, hogy nagyon szegényes a szó ahhoz hogy képes legyek betükbe formálni egy adott érzést, vagy tapasztalatot.

Barátsággal : Águs


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2008.12.26. 20:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4063
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Ágó!

Nagy botorság lenne részemről, valamiféle elsijetett, vagy elhibázott kritikával (Diakriszosz pneumaton: a valós egység megvalósításához szükséges szellemi megkülönböztetés! - lényegében, alkímiai művelet.) még csak véletlenül is megbántani téged, és gondolom elég jól ismersz, ahhoz, hogy biztos lehetsz, ilyet nem tennék semmi áron. Sőt: még csak az olyen idősebb asztro - tanítói kioktatást is el szeretném kerülni, miszerint 1O évvel vagyok idősebb nálad és így talán annyival több élettapasztalattal is rendelkezek, hiszen ez sem számít, mert te ugyanakkor korábban kezdtél asztrológiával foglalkozni mint én. De az általam - és főként Emőke által! - eddig is értékesnek vélt hozzászólásaid, nyitott és máésok megnyilását is bizonyárs segítő, újjászületési folyamataidról, belső élményeidről szóló vallomásaidnak a még értékesebbé tétele érdekében tennék egy metafizikusi és egy asztrológusi megjegyzést, amire éppen az utobbi hozzászólásod végére írt szabadkozásod indít:

"...de nekem nagyon nehéz irni, mindig, megfogalmazni mindazt, amit bensőmben érzek. Néha úgy érzem, hogy nagyon szegényes a szó ahhoz hogy képes legyek betükbe formálni egy adott érzést, vagy tapasztalatot."

Nos, kedves Ági, nem csak neked esik ez nehezedre, de még sokunknak, hiszen, nem mindenki születik költőnek, vagy elméletírónak, és ha úgy is lenne, mint ahogyan szereten azt magamról elképzelni, úgy is járhat az ember pontosan mint jó magam: tyúkeszű édesanyja éppen attól fosztja meg a Lilith szerinti jó cselekedetek és bőlcs előre látás szellemében, hogy azt a nehéz nyelvet, amely a magyar, már az irás- és a gondolkozás-tudásnak a rejtelmeinek való beavatásra alkalmas korától természetesen fejlődve, azzal együtt, organikusan ismerje meg és értse. És természetes az is, hogy az idő-tér korlátai fölött álló jelenségek és folyamatok leírása és megfogalmazása, inkább az idő-tér viszonlatain belül lejátszódó jelenségek és tárgyi - foldi dolgok kifejezése érdekében kifejlett - kifejlődött anyanyelvi kifejezési képességeink és lehetőségeink korlátaiba ütköözzék néha. Ám az is igaz ugyanakkor, hogy sok más klasszikus és európai nyelvhez viszonyítva, a magyar nyelv óriási metafizikai töltettel és metafizikai jelenségek és folyamatok leirásához, kifekjezéséhez alkalmas szóval, fogalommal, kifejezéssel bír, csak esetleg ezzeket nem használjuk a hétköznapi életünkben, vagy nem azzal a jelentéssel használjuk, amely jelentést természetszerűen ás eredetileg az illető kifejezés hivatott megjeleníteni mind fogalmilag mind képzetileg. Két szélsőséges példát hozok fel erre: Erdélyben még ittt - ott, de főként a civilizáció ártalmaitól kimáéltebb székely és csángó falvakban, találóann és természetesen használják a szerető kifejezést és peppen arra, amire vonatkozott eredetileg: annak a személynek a megjelőlésére, aki egy bizonyos másik személyt szeret szerelemmel. Ezt a gyönyörű kifejezésünket, nem tudni miért, a mai Magyarországon szalonképtelennek, higy ne mondjam pejoratív jellegűnek tartják és még olyan helyetbe is kerültem, hogy volt amikor horoszkóp értelmezés közben ezt a kifejezést használván, egyesek megsértődtek, dúrvának találták, vagy egyenesen megbotránkoztak és kikérték maguknak. Aztán vagy tíz percet el kellett töltenem a "felvilágosult" és pallérozott elméjű személyekkel, amíg elmagzaráztam nekik, hogy a barát kifejezés, amit ők annnak a minőségnek a meghatározására használnak, amit én (És mi itt még néhányan) szeretővel fejezek ki, teljesen másat jelent. A másik, ezzel ellentétes példa a megváltás, ammit úgy képzelnek az emberek, hogy csak a papok szájába illlő, és valmiféle haralmasan patetikus és elvint és nem is evilági jelenségre utal, amit egyenesen káromlás az olyan laikusnak mint én, vagy ti a szájára, illletve a számítógép-billentyűzetére (tollára....) vennni. A mi dolgunk ttehát az, hogy ezeket a "normális" , de bizonyos ostoba és irracionális és valóság-ellenes tradíciók által elferdített, illetve "érinthetetlennek" bélyegzett kifejezéseinket újból felfedezzük (Én csak találomra emeltem ki ezt a kettőt, de százával vannak.) és reabilitáljuk.
Másrészt, a számtalan tanulányaim írása közben, amikor majd minden kifejezéssel meg kelll vívnom a magam harcát, ha másért nem, de amikor a gondolatok tódulnak elé az elmémből és a képzeletemből, és a kauzális sugallataimbóól, akárcsak neked, és nem a szavak helyes leírására figyelek (mivel a folyamat nem automatizálóódott a tudattalan gindolkozásomba, akkor, amikor annnak az ideje volt.), majd minden harmadik szót helyetlenül írok le. És mégis, mindezek ellenére, állítom neked, hogy nem csak, hogy pontosan attól tisztázódnak és kristályosodnak ki a metafizikai gondolataim és meglátásaim, hogy igyekszem, sőt: nagyon is törekszem azokat minél pontosabban leírni, hanem éppen, hogy attól gazdagodnak és bűvülnek és tágulnak és élesednek és "pontosodnak"! Következésképen azt ajánlom neked is, hogy, akárcsak én, tedd félre írás közben a természetesnek látott, pontos nyelvi kifejezési nehézségek miatti bánatodat és esetleges neheztelésedet, vagy haragodat (Bevallom: velem még mindoog megtörténnik néha!), és törekedvén a maximális nyelv- és mondathelyességre, meg fogod látni, hogy egyre tisztábbak lesznek a metafizikai gindolataid, meglátásaid is!

Másrészről arra is kell vigyáznod, hogy a többbnyire pozitív Mérleg- tipusú nyers determinációd, egyfajta spirituális, hogy ne mondjam: misztikus helyességi impressziót kölcsönöz a személyednek és a nappali gondolkozásáodnak. Ám tisztában kell légy azzal, hogy mindez még mindig csak a nyers fizikai és pszichikai (asztrális és mentális) személyiséged, és ergyfajta illuzióképpen hat amikor ennek , a számodra eleve adott természeti, de mégis csak felszíni harmóniának a bölcsöjéből és állapotából létva és érzékelve a világot, közvetíted az így megszerzett harmónia-tudásodat, mert ez, egyrészt még előled is elfödi a karmikus Bak (Sárfarok) és főként a Skorpiói (Lilith!!!) élményeidet, tapasztalataidat, szakadékaidat és tragédiáidat, megfosztván mind magad, mind az olvasókat a teljes katabászisz-élmények (pokolra szállások) és az ennek megfelelő szélsőséges tapasztalatokkal járó informálódási lehetőségek felszínre kerülésétől. Másrészt, nem csak lefelé (A karma felé) szegényes spirituálisan és kauzálisan (Ha nem haragszól meg ezért a kifejezésért!) ez a közvetítés, hanem "felfelé" is: Sehol nem érződik a Kos Ascendensed által jelzett felnőtti tudatos személyiséged tűzpróbákon átesett és ezért másokat a tűzpróbák vállalására serkentő (A tisztító tűz jótékonyságáról és hasznosságáról tudó!) biztatása, ami a kereszténységnek és a kauzális asztrológiának a lényege.
Hogy jobban megértsd: egyfajta keleti halhatatlansági eszmény-élmény, egyfajta folytonos, de néha már - már az öncélúságot surló befelés figyelői, passziv alapállás érződik ki az irásaidból, amelllyel pl. Hamvas Béla is éveken át küzdött, hogy levethesse és meghaladhassa és "keleti tücsök-halhhatatlanságként" határozta meg. És éppen azért akarta meghaladni, mert a zsenialitásával jól megértette, hogy ennek az ellentéte, amely menthetetlenül meg kell jelenjen a hétköznapi életben, éppen az, amit a leginkább a kínai kommunizmus, és annak a csúcs-személyisége: a cselelvés sátánja, Mao Ce Tung és az általa kieszelt kulturális forradalomnak nevezett, kkülvárosi paraszt-fasizmus testesített meg. Valamint a mai Indiai Kommunista Párt, illetve a hinduista Béke-vallások eszmei táptalajából kinőtt, modern kori Indiai kormányok alapállása, amelyek az egyik legnagyobb ellenzői és kerékkötőői az atomfegyverkezési korlátozás és az általános fegverkezési leszerelési tárgyalásoknak.
Azt ajánlom tehát, hogy tényleg Keresd mag Tink Dora karate mester barátomat a Thököly út melletti Radnóti Miklós általános iskolában (Vagy gimnáziumban), és miután a Kos Ascendensed jelentését - amelyen ráadásul, ugyancsak egy tűz-bolygó: a kritika és az értékítélet (Vagyis a helyes ítélet és ítélkezés) a Jupiter áll! - teljes mélységében és magasságában, legalább annyira átérezted és megértetted, mint a Mérleg - napodét, egész1tsd ki és esetleg vizsgáld felül a "nem - cselekvés" filozófiáját. Tévedés ne essék: nem azt értem ez alatt, hogy ez nem eggy helyes lehetősége a valóság megismerési lehetőségének, de meg vagyok róla győződve, hogy akárcsak a remetéskedés, ez is csak egy lehetősége a valúság megismerésének, ami mellett és amivel szemben a harc útja pl., mint beavatási út, éppen akkora jelentőőséggel és lehetőségggel bír és az Ascendensed szerint, neked ezen kell járnod, amennyiben ténylegesen emelkedni akarsz, és nem a Mérleghez közelebb álló "nem cselekvés", higgadt személélete útján, ami inkább csak a karmád elfödését képes szolgálni, nem annak a meghaladását ( - Lásd az Ascendens -értelmezését.). Persze, mindazzal együtt, hogy mot egyelőre a lecsendesülések és a számadások időőszakában vagyunk, ahogyan te is írod.
Remélve, hogy nem bántottalak meg a baráti megjegyzéseimmel és tanácsaimmal, illetve, hogy ez semmiképpen nem a visszahúzódásodat, vagy a nagyobb óvatpsságodat foogja eredményezni, kívánok neked az egész Erdélyi a Hamvas Béla Baráti társaság nevében is, az újjászületésedhez méltó, Boldog Új Esztedndőt, ami asztrológiailag a Karácsonnyal és nem Szilveszterrel, és nem is a kínai új év napjával (A vízöntő első napjával...) kezdődik!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.02. 00:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Kedves Szilárd !
Köszönöm a segitségedet, igazán értékes gondolatokat fogalmaztál meg személyemre, és hiányaimra, "csiszolatlanságomra" vonatkozóan. Valójában nagyon hosszú időkön keresztül, csupán saját magamban, igyekeztem "megfogalmazi" gondolataimat, és érzéseimet, és azáltal hogy évekkel ezelőtt elkezdődött a hivatásom gyakorlása, és feladataim, a külvilág felé- ügyfelek- való, a horoszkóp képletek "elolvasása, értékelése" kiközvetitése az emberek felé,, ez már magába egyfajta "nyitási" lehetőség volt akkor is és a mai napig is számomra.
És azzal, hogy a gondolataimat megoszthatom az általad létrehozott Astrologoson, még inkább érzem annak szükségességét, és fontosságát, hogy igen,,meg kell tudnom fogalmazni, szavakba, mondatokba kell tudnom ölteni mindazon tudásomat melyet tapasztalataimon keresztül sikerült tudássá tennem. Való igaz, ahogy irtad Szilárd : attól tisztázódnak és kristályosodnak ki a metafizikai gondolatok, és meglátások, hogy igyekszünk azokat minél pontosabban leirni,,és bővülnek, gazdagodnak, tágulnak, élesednek.
Pontosan tudom és érzem, hogy a Kos ascendensem,erőterét még csak "lehelletnyire" érintettem életemben, és ez még mint hiányállapotként jelentkezik az életem több területén, ez a Marsikus energia meg nem nyilvánulása, illetve minimális megnyilatkozása, még mindig tisztázatlan bennem, még egyfajta "köd" fedi.
Talán igaz hogy a karatén keresztül képes leszek méginkább megérteni, mit is jelent a harcos útján haladni.
Szilárd..mit jelent: harcolni ? Mi a harc ? Mit jelent a harcolni tudás képessége és mitől függ ?? Mit jelent békében, harmóniában lenni élni a Mars-sal együtt ?
Miből tudom, hogy az igazságért harcolok , vagy az árnyékkal harcolok ? Melyek azok az akadályozó tényezők, melyek megakadályozzák azt, hogy képes legyek kiállni magam mellett illetve az Egyetemes Törvények mellett ? Miért van, hogy olyan dolgokért harcoltam életemben, melyek nem voltak fontosak? Mi a harc filozófiája, a metafizikai értelme ?

A harc-ról tapasztalataim alapján van tudásom, de nem elégséges. A legfontosabbnak tartottam mindig, hogy nem a külvilággal kell harcolni, hanem a tudattalanom legmélyére elnyomott, nem tudatositott, árnyékvilágban létező gyengeségeimmel kell "felvenni a harcot", a szembenézés, tudatositást követően.

Barátsággal : Ágó


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Naptári ünnepek
HozzászólásElküldve: 2009.01.02. 00:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.16. 11:56
Hozzászólások: 107
Napjegy: Mérleg
Aszcendens: Kos
Én is kivánok nagyon Boldog Új Esztendőt, és szellemi felemelkedést, és nagyon jó lenne, ha továbbra is megosztanád velünk itt az Astrologoson a nagyon értékes tanulmányaidat, gondolataidat, felismeréseidet, mert nagyon szükségünk van arra hogy az életet, a létet igazán, igaz emberként legyünk képesek élni.

Barágsággal : Ágó


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 36 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO