ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.20. 21:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.09.03. 13:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Érdemes egy rovatot szentelni az úgy nevezett gyermekpszichológiára. Vizsgáljuk meg metafizikai - asztrológiai szempontból, vagyis reálisan, hogy van-e ennek a közhiedelemben tudományosan tudománynak vélt "szolgáltatásnak" eredménye. Milyen sikeres gyermekpszichológusok által népszerűvé tett tanok, kiáltványok, elvek azok, amelyekre számítanunk kell manapság a civilizációban. Meg lehet említeni ellenpontként a vonatkozó tradicionális gyermeknevelési hagyományt.

Kezdetnek egy cikket választottam, aminek az ajánlóját elég találónak éreztem Vekerdy Tamással kapcsolatosan:

"Ki az a Vekerdy Tamás? Igen ő, az aki minden évben szeptember elsején elmondja miért rossz az ami jó, és miért jó az ami csődöt mondott, azaz a liberális oktatási modell - http://magyarhirlap.hu/cikk/4043/Ki_ment_ki_itt_kit - Korompay Csilla elmeséli és valóban milyen igazsága van ennek a modellnek." - Soha többé Liberális + Baloldalt nevű Facebook oldal által közzétéve.

Itt a cikk:
http://magyarhirlap.hu/cikk/4043/Ki_ment_ki_itt_kit

A cikkből hiányolom az egyenes megfogalmazását annak, hogy mi is az eredménye az iskolai lét béli a szabadság elvűségnek, a kreativitás orientáltságnak, hiszen ezek így magukban nagyon jól hangzanak és csak egyet lehet velük érteni, bocsánat, én legalábbis önállóságra asszociálok, amit fokozatosan el kell sajátítani a gyermekeknek. A gyakorlatot pedig jól ismerem: az irányítás mindenhol elgyengül, így a gyermekek nem önállóak, hanem szertelenek, rendetlenek, tiszteletlenek és önállótlanok stb. lesznek.
A cikk záró soraival ismét csak egyet lehet érteni:
"Meg kell érteniük olyan kifejezéseket, mint kötelesség, felelősség, közösség, és meg kell érezniük a jól végzett munka eredményének örömét. Mert különben mit sem érnek a szabadsággal. Sem az iskolában, sem később. Na abból lenne nemzeti katasztrófa." - Korompay Csilla

Idéznék egy hozzászólást, ami nekem egyértelműen sikerült Ranschburg Jenőt és tisztábban látni, miután Vekerdyről képbe kerültem:

M. S.:
"Ez a vekerdy méltó utóda ransburgnak (aki 2006-ban gyurcsányi mellett kampányolt).
Ugyanazt a korlátlan "szabadágot" adatná a gyerekeinknek, mint amit egyébként a cigánycsaládoknál szokás.
Ugye milyen aranyos, okos felnőttek lesznek belőlük????
Ez a gondolkodni tanítás a balliberált oktatási modell legnagyobb hazugsága. Tárgyi tudás nélkül nincs min gondolkodni!!!!
Ismer valaki olyan waldorfos gyereket akiből lett valami külön oktatás nélkül??????
Egyébként meg a kompetencia felmérések évről-évre egyre gyengébb eredményei világosan mutatják ennek a balliberált modellnek a tarthatatlanságát.
Az igazán nagy gazemberség viszont at, hogy ezeket a szép elveket csak a mi gyerekeinken akarják elkövetni. A sajátjaikat viszont szigorú, a hangoztatott elméletektő nagyon távol álló iskolákba küldik."

A komment utolsó sorairól az én húsbavágó személyes tapasztalatom jut eszembe Gerle Éváról, aki a mi gyerekeink felett rémüldözött, hogy mi hogy neveljük őket, miközben ő is odateszi a sajátjait, a kicsiket is padlót mosni (fényképet is tett fel róla) a nagyfia pedig a saját blogjában csak "Drága Szülőanyámként" emlegeti szentként tisztelve a nagynevű fasiszta szennyblogírónőt. De ennek az egész liberális és szeretet-abszolutizáló gyermekpszichológiának az atyja is vizet prédikált és bort ivott, mert még a Wikipédiában is megemlítik, hogy elveivel ellentétben gyermekeivel rideg volt.

Szóval olyan "kenyőcs" (lásd: Hamvas-nál) ez a gyermekpszichológia is, mint a más szupertalálmány és megfizethető luxus hírében álló, leghíresebb, legmárkásabb szépségápoló krémek, amelyekkel kapcsolatosan a csapból is az folyik, hogy milyen szép lesz tőle a bőr, micsoda nagy találmányok, csak éppen a gyártó cég tulajdonosa, magasabb beosztású dolgozók, kutatók, és családjuk nem használja azokat a csodaszereket valamiért... miközben a reklámokban úgy látjuk, hogy az emberiség örök problémáira - e krém esetében az öregedés ellen - érkezett meg a méltó , civilizált, gyengéd és modern megoldás.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.09.03. 13:50 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A fenti cikkben, mint negatív példát hozzák fel az LMP valamely tagjai által is hirdetett elgondolást: "mivel uniformizált, önállóan gondolkodni nem képes"

Erről nekem az a tapasztalatom, hogy pontosan az uniformizálás, az amivel ki lehet küszöbölni a külsőségekkel való foglalkozást, abban való versenyzést.

Soha nem a szegényebb gyerekek verik ki a hisztit, hogy nekik melyik divatos ruhát vagy cipőt vegye meg a szülő, pedig ez nem az életre valóság jele, tévedés ne essék, nem állatok vagyunk, az iskolában nem a legvagányabb és legdivatosabb gyerek kell legyen a az Alfa, hogy ő irányítson, ne vicceljünk. Az iskolában is a felnőtt kell irányítson, és minél kevesebb teret és lehetőséget kell adni annak, hogy a személyiségük külsőségekre, hamis értékrendre épüljön. Mert felnőttként sem az lesz az igazán öntudatos, aki a legmenőbb volt az iskolában. Az itt a tragédia, hogy a tanárokat már úgy képezték ki, hogy minden áron közösséget építsen a gyerekek között, de semmikép sem felelősségeket meghatározva, hanem szórakozásra orientált közösséget. És ez kedvez legjobban a farkastörvényeknek és a gyermeki kegyetlenségnek. Aki kételkedik benne az nézze meg, hogy azok a legkegyetlenebb felnőttek, akik az egész életüket szórakozásnak veszik. Számomra és Szilárd számára örök, iskolapéldája lesz a szórakozó kegyetlenségnek és a kegyetlen szórakozásnak Budapest legdeklaráltabban - tehát állítása szerint - szabad és önmegvalósított embere: Gerle Éva... A még most is, kilencedik hónapja is azt állítja, hogy jól szórakozik rajtuk, őt abszolút nem érinti meg, hogy mi "könyörgünk" neki, hogy vegye le a szennyblogokat... meg az sem érdekli láthatóan, ha esetleg börtönbüntetést kap és a két kicsi Gerle-gyermek ott marad szülő nélkül... Vagyis őt abszolút nem érdekli az, hogy emiatt őt elveszíthetik a gyerekei, vagy hogy emiatt a rögeszmés gonoszsága, hibabelátási képtelensége miatt őket is egyre inkább elhanyagolja, illetve ilyen negatív szellemiségben tartja és neveli, vagy hogy örökös szégyent hozhat rájuk a ripacskodásával, erkölcstelenségével és kegyetlenkedéseivel... hogy saját magának milyen nyomorult sorsot generál, azt nem is részletezem.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.09.28. 10:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3914
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
http://gerleevahazugsagai.wordpress.com ... iskolakba/

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO