ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.07.22. 00:00

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.07.23. 17:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 306
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Egy 40 éves hölgy fordult hozzám asztrológiai karmafeltárásért, sors-krízise megoldásához sorsrendezési tanácsért. Egészen mostanáig virágtermesztéssel és virágkötészettel foglalkozott intenzíven, sok-sok fizikai munka árán sikerült komoly vagyonra szert tennie. Egy ismerőse révén került érdeklődése középpontjába Buddha tanítása, és annyira elkezdte vonzani a téma, hogy elhatározta, a spórolt pénzéből iskolát nyit. Az első évben sikerült beindítania és üzemeltetnie egy forgalmas nagyvárosban a műhelyét. Később azon kapta magát, hogy egyre többször bonyolódik szerelmi viszonyba iskolai ismeretségein keresztül anélkül, hogy komolyabb kapcsolat alakult volna ki. Azért fordult hozzám tanácsért, mert a buddhista tanok főként az elcsendesedés, a meditáció és a jóga miatt voltak vonzóak számára, neki azonban egyre kevesebb ideje jut pihenésre és egyre rosszabb a közérzete. A férfiak, akikkel az iskolában megismerkedik, és az ágyában kötnek ki, egyre fiatalabbak, már a kiskorúság határát súrolják.

Képlete: Kosból a Neptunusz által támadott Mérleg Lilith az 1. házban (az Ascendens is Mérleg) és Kosban együtt álló Uránusz és Jupiter támadja a (tök) teljesen negatív Szűz Napot (12. ház), amely kvadrátot alkot a 9. házban az Ikrekben található Sárkányfarokkal. A Vénusz is a Szűzben 4 fokra a teljesen negatív Naptól.

A következő választ adtam felmerült krízishelyzetre:

Kedves Boris!

Köszönöm, hogy tanácsért fordult hozzám. Igyekszem körültekintő választ adni, így bízhat benne, hogy a valóság minden szintjét érintő elemzés hozzásegíti önt a krízishelyzete megértéséhez és a belőle való kilábaláshoz. Mert az Asztrológia tudománya az emberi fejlődést provokálja azáltal, hogy mérnöki pontossággal meghatározza a pszichológia által is kimutatható negatív szellemi-lelki meghatározottságokat, leírja, hogy milyen helyzetek alakulnak ki a születési képletben látható jelekből, majd ezzel a tudatosítással és a személyes felelősségvállalást hangsúlyozva eljuttatja az embert egy, a korábbinál harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb és hosszú távon is boldog élethez.

Kezdjük a legrejtettebb negatív meghatározottsággal, a Lilith-el. A Lilith a hordozója számára általában észrevétlen negatív személyi meghatározottságok sokasága, minden emberben jelen van. Elsődleges megnyilvánulása, általános (nem személyhez kötött) jelentése az érthetetlen másságra, más körülményekre, másféle megoldásokra, más tapasztalatokra és végül tehát, a más- állapotra, más helyzetre való örök és öncélú – időnként és helyzetenként szexuális jelleggel is bíró – emberi sóvár szomjazás. Vágyakozás valami másra, mint ami az egyén számára éppen megadatott. A soha ki nem elégíthető vágy és nyugtalanság az ismeretlenre, az öncélú, és legtöbbször a valóságban nem is létező élvezetekben való részesülésre. A Második megnyilvánulásában a Lilithnek a hatása mindig egy adott – az egyén sorsképletében a Lilithet tartalmazó földház – konstellációjának a szellemiségéhez (Géniuszához) kötött, és az elsőnél jóval fontosabb jelentése a fordított és feje tetejére állított valóságlátás. Annak a konstellációnak a szellemisége zavarodik meg tehát és jelenik meg egyik vagy másik végletes zavaros formája, amely földház által jelzett gyakorlati életkörben, és amely konstellációban a Lilith megjelenik az egyén sorsképletében.

Az ön esetében a Lilith a Mérlegben található. Ezért ön látszólag, és külső megnyilvánulásai szerint - de kizárólag ott - kiegyensúlyozott és harmóniára, békére, szexuális szinten kiegyenlítődésre törekszik, azonban időnként minden mértéket elveszít és így belső lelkivilága ellenőrizetlen szenvedélyességbe csap át, háborogni kezd, felrúg minden párkapcsolati törvényességet, emberi erkölcsöt. Bár igaz szerelemre vágyik, mégis öntudatlanul újabb és újabb, vagy egyszerre több szexuális kapcsolatra vágyik: tudattalanul és önkéntelenül sóvárog a nemi erkölcstelenségre, ezért is akadnak önnek, egyre fiatalabb szeretői.

Az ön Lilithje ugyanakkor az 1. házban található, ami erős szerelmi-szexuális vonzerőt kölcsönöz az ön akaratán és öntudatán kívül. Előfordulhat, hogy önnek eszébe sem jut szeretkezni az illető férfivel, a rá gyakorolt vonzerő azonban ennek ellenére is hat, csábítja és magához vonzza. Fontos megérteni, hogy ez a külvilágra gyakorolt, mágikus erejű, titkos szexuális vonzás, spirituális alapjában karmikus jellegű, eredetileg negatív gyökerű, és ezért, amennyiben ön enged az örvénynek, negatívak a hosszú távú következményei is. Ez akkor nagyon veszélyes lehet önre, vagyis a sorsa alakulására és az EGÉSZségére nézve,ha nincs tisztában a saját, emberi - spirituális értékeivel. Ha nem tudja, hogy léteznek a sugallataink, sejtelmeink, azaz a lelkiismeretünk által ható, minket a megváltás (MAGváltás, önmagunk javítása) – az igazi boldogulás – felé irányító egyetemes törvények, vagy ha még nem rendelkezik ilyen tudással, vagy nem ismeri a saját személyes (spirituális…) értékeit, ezen izgalmasnak látszó kísértéseknek engedve, igen veszélyes sors-csapdákba, feloldhatatlannak tűnő hátráltatások hálójának a labirintusába kerülhet. Ez a külvilágra gyakorolt vonzerő ugyanis olyan érdemtelen szerelmi-szexuális sikerekhez juttatják önt, melyek azt a látszatot keltik, mintha ténylegesen annyira különösen értékes személy lenne. Ez is oka az utóbbi időszak felületes szerelmi kalandjainak. Ezek az emberek mindössze irracionálisan, minden ész érv vagy érzelmi indíték, és szellemi értékhez – vonzódás, értékteremtés célja nélkül akartak szexuális kapcsolatba kerülni önnel, a szerelem és a szexuális kaland örvényében együtt szédülni, kábulni, szórakozni, olcsó (de elillanó) élvezetet szerezve, állati szinten kielégülve, a saját személyi felelősségeikről és kötődéseikről megfeledkezni.

A Lilithnek ez a jegy- és házhelyzete, és hozzá a Kosban álló negatívan fényszögelt Jupiter és Uránusz bolygókkal együtt, Tűzkarmát is jeleznek. Az I. ház a Kos gyakorlati életkörét testesíti meg, mert minden horoszkópház egy-egy konstelláció gyakorlati életkörét jelöli. A Tűzkarma a személyiségében négy alapelem közül a Tűz elem zavarosságát jelzi, tehát vagy elfojtott, hiányzó, vagy túl erősen és kontrollálatlanul van jelen személyiségében a szenvedélyesség Tüze. Ez viszont még veszélyesebb Levegő-karma jelenlétében: hiszenaz ön sorsképletében a Mérlegben, levegős jegyben áll a Lilith. A kontrollálatlan tűz – ahogyan ez a természeti tűz elemnél is történik – a levegőtől hirtelen fellángol és elharapózik, határok nélkül mindent feléget és elhamvaszt, mint szárazság idején a hirtelen messzire terjedő erdőtüzek. Ellenkező végletben, levegő nélkül tökéletlen az égés, tűz nélkül rothadás és erjedés indul el. Ha ezeket a folyamatokat az emberi személyiség vonatkozásában nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy az 1. házban a Mérlegben álló Lilithnek köszönhető fordított látásmód és a Kosból a Napot támadó Jupiter, Uránusz szembenállás miatt ön, vagy erősen hajlamos a vitára és minden konfliktust megragad, vagy betegesen és különös ügyességgel képes elkerülni a vitát és öntudatlanul, automatikusan behódol az erősebb, határozottabb embereknek. A környezetében előforduló legkisebb konfliktustól is irritálódik és rejtetten, önmagában és legtöbbször öntudatlanul támadja az Önnel kapcsolatba kerülő, másfajta logika szerint gondolkodó, másfajta elvek szerint cselekvő és beszélő – az élet dolgaiban más célok érdekében eljáró embereket, gondolatban a végtelenségig folytatva velük a steril háborúzást, azaz a gyakorlati (objektív) valóságban ki nem kipróbált igazságérvényesítést.
Amikor azonban mégis vitára kerül a sor, akkor elkapja önt az indulat és haladéktalanul,átgondolatlanul és sokszor erkölcstelenül is, pusztítóan visszavág. Közben vérig sértődik a kritikákon és támadásokon, igazságtalannak tartja a vádakat, de ennek általában nem ad hangot, hanem a saját tudati és érzésvilágán belül vitatkozik és viaskodik, amivel csak annyit ér el, hogy lemérgezi a saját szervezetét. Mirigyei un. mérgeket, azaz negatív, romboló jellegű hormonokat választanak ki, ez által akár krónikusan is beteggé teszik önt.

A Tűz-karma ezen kívül férfiakkal kapcsolatos téves ellenérzést is okozhat, ami miatt egy-egy férfi minden határozottabb és erélyesebb megnyilvánulásától, tisztánlátásból fakadó nyílt kijelentésétől irritálódik és dühbe gurul. Fontos megkülönböztetni a férfias megnyilvánulásokat: az erőfitogtatás, a brutalitás és a mindent és mindenkit letaroló célratörés a kegyetlenség és a gátlástalanság, a tiszteletlenség ill. a gépjárművekkel történő száguldozás és a motorok bömböltetése, és az életveszélyes mutatványok a ma divatos, de életveszélyesen hibás közfelfogással szemben végképp nem tartoznak a tényleges férfiassághoz, a céltudatosan határozott és erélyes férfias viselkedéshez.

A bátorság (nyugodt szókimondás, határozott „nem” és megingathatatlan bizalom, higgadt, de határozott és céltudatos cselekvés formájában), a habozás nélküli fellépés és a bármilyen új, a megváltást és boldogulást segítő információra való nyitottság azonban igen. Jelen lehet még önben az ambíciók téves irányultsága is, ami miatt még nincs házastársa és gyermekei. A párkapcsolati harmónia önkéntelen felrúgása mellett ön rendkívül könnyen rávehető a családanyai életfeladatai elutasítására, mert önkéntelenül versenyezni vágyik - ha nem is a férfiakkal -, minimum a férfiak szerepét átvállaló gyermektelen és hamis boldogságot kergető, női egyenjogúságot (és egyben férfilegyőzési ambíciókat) kergető, és a függetlenséget, elköteleződés-ellenességet hirdetőnőkkel, munkatársakkal, főnökasszonnyal. Téves cél például az egyoldalú, szemellenzős karrierépítés túlzott munkavállalással, mely következtében nincs idő és hely az elcsendesedésre, a belső béke és elégedettség megtalálására és a gyermekáldás befogadására.
Rejtett személyiségünket szintén meghatározza a Sárkányfarok: az Ön születési képletében a 9. házában, a Nyilas gyakorlati életkörében található, Ikrek színezettel. A Sárkányfarok jegy- és házhelyzetének a következménye kívülről is látható, mert a Lilithnél kevésbé rejtett karma-pont. Minduntalan morális-erkölcsi konfliktusokba keveredik. Hol önnek kell mások felett spontán módon ítélkeznie, hol mások ítélkeznek ön felett, az ön megítélése szerint rendszerint igazságtalanul. Életfeladata a racionális, és a valóságos, azaz a tárgyi tényekkel számoló gondolkozási képesség kialakításával egybekötött magasabb rendű - az egyetemes törvények elmélyült megfigyelése. Fontos, hogy az elmélet és a tapasztalategybevetésével levonja a helyes következtetéseket és a megváltás logikája szerinti értékítéletet, spirituális életszemlélet, józan és igazságos egyéni hibabelátó filozófiát alakítson ki.

A fanatikus, esetleg dogmatikus vallásosság, vagy egyes különleges keleti filozófiák vak gyakorlása az embert nem viszi közelebb a boldog (az általános emberi és a horoszkópjából kiolvasható egyéni sorsprogram felvállalása általi, nem pedig a civilizáció által létrehozott olcsó élvezetektől, vagyis a boldogságpótlékoktól kábult) és egészséges (életteli) léthez, mert tömeges megváltás nem létezik. Ahogy Jézusról is hiába mondják, hogy megszabadította a keresztény embereket bűneiktől és elvette a világ bűneit, miközben ama Kereszténység táptalaján létrejött civilizáció, roskadozik az önmagával és ez által , ez egész emberiséggel szembeni vétkektől. Azt, hogy Jézus az életében a tanításaival és halála utáni feltámadásával megmutatta, hogy létezik megváltás.
Ezt, tehát a megváltás felé vezető utat, mindenkinek magának kell végigjárnia, és gyakorlati tapasztalatai, majd az azokból levont következtetései által saját sorsát a megfelelő irányba terelnie, mert a megváltás egy személyes, más és mások által elvégezhetetlen folyamat, ennek felelőssége átháríthatatlan, ill. elidegeníthetetlen, mindenkinek saját joga és kötelessége: „vegye fel mindenki a maga keresztjét!”. A buddhista tanok is akkor segíthetnek hozzá egy egyén megváltásához, ha az illető ember hajlandó a jelen életben lépéseket tenni a konkrét egyéni életfeladatai tudatosítására ésazok felvállalására, gyakorlására és eredményes végrehajtására, ahelyett, hogy a „következő életre” halasztaná a felelősségvállalást, vagy egész életében a következő életre meditálna, arra készülne.

Az Ikrekben álló Sárkányfarok erős árnyék-én hatást is jelez. Természeti szinten sok embernek még az anyaméhben meghal az ikertestvére, akinek az aurája olyan, dupla, rejtetten kettős öntudati központot képez, mely az életnek a rombolásra rendezésébőlnyeri az erejét. A várandóság korai szakaszában az észrevétlenül elhalt testvérnek a fizikaimegvalósulási, inkarnálódási kudarc-élménye, azaz a megszületés sikertelensége miatt a megszületett egyént gyötri az irracionális és indokolatlan szomorúság, a hiábavalósági érzés és a szintén irracionális kudarc-élmény, az általános bizonytalanság és alkalmatlanság érzése és a személyi bizonytalanság is, mindez folyton kétségeket támaszt benne és az ellenkező irányba, pozitív megvalósításaival ellentétes célok és megvalósítások irányba tereli a figyelmét és a képzeletét. Az árnyék-énje önt a karmája fenntartására, negatív meghatározottságai önmaga elől való elrejtésére vette rá. Eddig minden olyan, az eddigi megvalósításait letagadó és azokat leromboló, a valós életfeladatoktól elterelő lehetőséget megragadott, melyekkel elkerülte a tényleges boldoguláshoz: a megváltódáshoz vezető életfeladatait és felületes problémamegoldással elkendőzte azokat a szükséges hosszú távú gyakorlati élet-feladatokat, melyek a valódi változást és boldogságot jelentették volna. Ebből adódóan, un. spirituális kár érhette, például gyermekáldás elhárítási magatartást, megtermékenyülés-ellenes, azt lehetetlenné tevő és a megvalósulását megakadályozóviselkedést és gyakorlati cselekvést, és végül gyermektelenséget okozva. Látszólag a környezete okozta önnek a bajokat és a megnyugtató érzést keltő, pozitív élethelyzetek elmaradását, az élet-kudarcot, valójában azonban ön lépett minduntalan szövetségre a környezetében élő emberek karmájával, mert erre vette rá a sötétben egyre nagyobbra duzzadó árnyék-énje.
Térjünk át a nyers alaptermészetének, a hétköznapokban is látható személyiségrészének, a Napnak az elemzésére. A Nap tehát a földi létezéshez, illetve az individuális tudathoz kötött lét-teljesség igényt és az individuális „egészséget”, az egyén egész egyetemes létezésbe való „bekapcsoltságát” jelenti. A Nap egyrészt a természeti meghatározottságokat: az individuális és ösztönös képességeket, spontán késztetéseket, az individuális adottságok és képességek által nyújtott választási lehetőségeket és azösztönös-természetes, nyers késztetéseket és tettrekészséget, a helyzet és önérzékelést,ugyanakkor az önmagának szabott korlátokat, elhárítandó és elkerülendő, félelmetesnek és veszélyesnek tűnő helyzeteket és területeket, és az ide vonatkozó elemi megnyilvánulásokat szimbolizálja. Másrészt a szellemi öntudatára ébredő Ént, az egyetemes léttudatot elérni képes, belső személyi ambíciókat. A születési horoszkópban elfoglalt helye jelzi azt az ösztönös, természeti karakterünket meghatározó spirituális erőteret, melynek színezetével kialakul az egyéni, önálló tudatunk fiatal korunkban, és ami alapján az értelmi erőnket és a szellemi világosságunkat a legkönnyebb lenne számunkra felélesztenünk, kitágítanunk, ha igyekeznénk annak a konstellációnak, amelyben a Napunk található, az eredeti (metafizikai) értékeit felfedeznünk, megismernünk és azzal minél nagyobb mértékben azonosulnunk, a mentalitásunk, hozzáállásunk és megvalósításaink alapján megtestesítenünk.
Amikor a Nap teljesen negatívan fényszögelt egy születési horoszkópban – ahogyan jelen esetben – akkor az ember általában nehezen merészkedik be azokba a gyakorlati életkörökbe, sőt elkerüli azokat a gyakorlati életfeladatokat, ahol és amelyek az egyetemes léttudata kiérlelését elősegítenék. Az ön esetében a Nap a 12. házban a Halak által megtestesített szellemiségnek, spirituális mentalitás-jellegnek, a gyakorlati megvalósulási életkörében található. Ez a mindent és mindenkit magába foglaló EGYség érzés, tehát a szimpátia és az empátia (Negatívan az antipátia) képességek kifejlesztésének, valamint az áldozathozatali képesség kialakításának, és az isteni akaratnak (a megváltásnak) való önátadási, minden mást a megváltás legfontosabb élet-rendeltetésnek való alárendelési képessége megszerzésének és begyakorlásának az életköre. Egyben, és éppen abból következően, hogy az egységet az adott ember létre tudja hozni, a remetéskedés, a kontempláció életköre, azaz az egyetemes (kozmikus) egységérzési és a leheletfinom szeretet-áramoltatási képességek megszerzésének a földháza.
Vagyis, a 12 ház által megtestesített életkör a mindenfajta együttérzési és átélési képességek - tulajdonságok - valamint a nagy, a szerepek szerinti együttműködési lehetőségek felismerésének, tehát az ön - és Isten-felismeréseknek, a lényegi – kauzálisegybeolvadási képesség kialakulásának a háza, az egyetemes tudati integráció (a feloldódási, egységbe-kerülési képességek kifejlődésének és megszilárdulásának a háza). Önnek tehát, a személyisége spirituális kiteljesítése kiemelten fontos, azonban az ehhez vezető lépéseket halogatta eddig.
A 12. házban álló negatív Nap által megjelenített, veleszületett zavarodott, illetve hibás - téves szellemi magatartás következménye, hogy önnek kiemelten fontos az öncélú és steril, vagyis végső soron, a vagyonosodáson kívül, sehova nem vezető, és a legkevésbé a boldog állapotba vezető pragmatikus élet- és cselekvési törekvéseknek feladása, a világiság félrevezető, fölösleges és látszatokat fenntartó életigazságainak a leleplezése és félre-tevése, elvetése. A fentiekben elmondottak szerint, az eddigi életében ön nem csak halogatta a személyisége kiteljesítését, de önmagát tévesen oldotta: nem az istenben és az öröklétben, örök boldogság ragyogásában való feloldódási képességét szerezte meg, hanem szerelmi kábulattal oldódódott, így semmit nem fejlődött, sőt, butította magát, valódi önismeret, és szellem ismeret helyett.
És ezáltal vált a téves ambíciói, szenvedélye rabjává is. Az Uránusz és a Jupiter bolygók együttállása és az Ikrekben álló Sárkányfarok erős árnyék-én hatásra utal, ami miatt önegyszerűen képtelen volt eljutni addig a gondolatig is, hogy teljesen másként kellene élnie az életét, más értékszemlélet és más féle felelősség-tudat, egy merőben más, a szellemi valóság fundamentális igazságaira alapozott öntudat, kellene vezérelje, ahhoz, hogy tényleg boldog lehessen . Hogyha huzamosan fenntartja a létkorrupciót és ragaszkodik a kábulat szellemi-lelki mocsarához, akkor előbb-utóbb valamilyen váratlan, meglepő sorsfordulat érheti, mely körülményből, melynek hatása alól nincs menekvés (Pl. ágyhoz, vagy kerekes székhez kötöttség, azaz a helyben tartás sorsjelzése). Olyan esemény tehát, ami önt eddigi hozzáállása felülvizsgálatára, spirituális megfordulásra, késztetheti, ez lehet külső körülményeket vagy emberi kapcsolatait illető, vagy lehet egy autóbaleset is, ami során kórházba kerülhet hosszú időre, de legalábbis helyben lesz tartva – hátráltatva lesz, amiben a legsúlyosabb lehetőség az, hogy ágyhoz lesz kötve miatta (remete állapotba 12. ház).

A Nap ugyanakkor a Szűz konstellációban található, mely az emberi általános és egyéni rendeltetés témakörének, és tehát a megváltáson való önmegfigyelő, önművelő (kultikus jellegű, vagyis funkcionálisan szertartásos) munkálkodás, a megváltáshoz és boldoguláshoz vezető lépések kipróbálásának, az elmélet megfelelő gyakorlatba ültetésének, azaz az elméletnek a valóságban (élesben) való keresztülvitelének, tehát, az eszméknek az életrevalóság és életképesség tűzpróbáin való kiégetésének, a megváltási értéknek és mértéknek a konstellációja. A többszörösen negatívan fényszögelt Nap így az árnyék-éntől megerősítve a rendeltetése teljes félreértését és a rendeltetése beteljesítésének minél furfangosabb elkerülését okozta eddig. Ezért alakulhatott úgy az élete, hogy női, anyai szerepét még nem tölthette be. Sőt, a közel-múltig ez még csak az eszébe sem jutott…Addig hozott hamis, téves áldozatot a virágtermesztés mindennek fölé emelésével, anélkül, hogy a szellemi valósággal összekötötte volna a munkavégzést, hogy a szokottnál nagyobb vagyonra tett szert. Ezzel egyben hamis öntudatot épített és így az átlag férfi fölé emelkedett, legyőzte és megfosztotta mindenkori szeretőjét attól a lehetőségtől, hogy az Isteni fényt emberivé transzformáló, átvilágító, szellemi-lelki, majd testi szinten megtermékenyítő férfi, védelmező és családfenntartó szerepet tölthessen be az ön oldalán.


Az Uránusz Jupiter bolygók együttállása által jelzett tulajdonságai miatt nem tudta összeegyeztetni egyéni szabadság-vágyait az egyetemes szabadság őselvével, az egyéni szabadság vágya, ötletei meggátolták az együttműködési képessége kifejlődését. A Jupiter jelentette megváltódási értékrendet sem tudta összeegyeztetni egyéni szabadságvágyaival, annak a személyközti kapcsolatokban való egészséges működését biztosító Egyetemes Értékrenddel, a személyiségtudatán belül. Emiatt láthatóan nehezen működik együtt azokkal az emberekkel, akik már felébredtek és a fejlődésükön dolgoznak, és akik éberségük által felfedezték magukban a sorsalakító, teremtő (Isteni) erejüket, hiszen nincs, ahogy megértenie azoknak a felelősségteljes, általában mindig a családjuk felé irányuló gondolatmenetét, családcentrikus logikáját. Azok az emberek zavarják Önt a leginkább, akik stabilan kézben tartják a saját sorsuk alakítását – a vak-hitű, fanatikusan vallásos, „külső isten”-képzettel rendelkező fantaszták nem tartoznak ide! – és akik figyelnek a megváltozásuk, magatartási irányváltoztatási szükségére figyelmeztető jelzésekre.

A Kosban együtt álló Uránusz és Jupiter negyedszembenállást alkot a negatív Szűz-Nappal a 12. házban, ill. az utóbbi, az Ikrekben és a 9. házban álló Sárkányfarokkal alkot kvadrátot: mindez azt jelzi, hogy nehezen meghaladható rendeltetéstudati és párkapcsolati, ill. egyetemes harmóniába kerülési gondjai vannak. Ezzel a konstellációval nagyon nehéz, ugyanakkor igen fontos a külső és belső egység- alkotási szükségességnek, valamint a spirituális lényegnek a megértése és megvalósítása a megfelelő gyakorlati tettek, szertartások segítségével.
Szükség esetén, éppen az öncélú, gyakorlati tevékenységek felfüggesztésével (A bábel-torony építések abba hagyásával.). Fontos, hogy amikor sikertelennek érzi a megvalósításait, akkor se adja fel a próbálkozást és térjen vissza újra és újra, kitartó hittel a szellemi – spirituális feladataihoz (Napló-íráshoz, meditációhoz, a kontemplációhoz, vagyis a kreatív magányhoz, a lenyugváshoz), mert az ember kicsinyes képzelete által a boldogulása érdekében kispekulált technikai és gazdasági megoldások igen kis mértékben felelnek meg az Egyetemes Törvények logikájának, melyet az erős árnyék-én hatás súlyosbít, és a krízishelyzeteket pokollá változtatja.Az Ascendense is a Mérlegben van. Az Ascendens megmutatja, hogy milyen fajta felnőtt személyiségtudatot kell felépítenie. Akkor válhat tehát egészséges és kiteljesedett, boldog emberré, ha megszerzi a Mérlegnek megfelelő összes pozitív képességet és tulajdonságot, legfőképp a párkapcsolati harmóniára való képességet. A tökéletes szerelmet nem biztos, hogy elsőre megtalálja, jobb ezt kis lépésekben elérhető gyakorlati megfigyelésekkel, közvetlen tapasztalatszerzéssel, megvalósítani, amikor már eldöntötte, hogy elindul-e a megváltás fáradalmas útján a boldogsága és üdvössége tényleges elérése irányába.?


Amennyiben elhatározza, hogy felszámolja, illetve átalakítja a kárt és pusztulást, vagy a rendszeres sors-kríziseket okozó karmikus meghatározottságait, megfelelő pozitív tulajdonságokra, mint pl. az egyetlen partner melletti állhatatos kitartás, és az arra való figyelemhez szükséges önfegyelem és az önző szellemiségről való lemondás is, akkor jó, ha fokozatosan egyre jobban elmélyed egy-egy párkapcsolati viszonyban. Mindezt annak érdekében, hogy éberen megfigyelve a párkapcsolati harmóniát létrehozni hivatott őszinte és figyelmes eszmecseréket, de ha szükséges, akkor az igazság kiderítésének a szellemében folytatott esetleges vitákat is, és hogy a belső konfliktusait megfigyelve és feloldva, ráébredhessen a romboló és sorsrontó jellegű belső viharai és egyensúlyvesztései tényleges okára. A végzetes viharok kitörése előtt érdemes vállalni a felkínálkozó konfliktusokat, a lehetőleg ismeretlen személyekkel adódó elvi, vagy gyakorlati témájú vitákat, annak érdekében, hogy ezek által szokhasson hozzá a saját szenvedélyességének (tüzességének) a kezeléséhez. Annak érdekében, hogy kialakíthassa a tűzmesteri képességeit, mintsem, hogy családtagokkal, barátokkal és munkatársakkal vitázzon és háborúzzon és hogy még időben megszokja a kisebb támadásokból és a kritikákból kialakuló harmóniavesztést. Inkább a tudatos harci gyakorlatozást kellene választania tehát, mint a tárgyi valóságot és a belső irritációt lehazudó taknyos békét, majd az ezt óhatatlanul követő későbbi totális háborút ismerőssel ismeretlennel egyaránt.

A Horoszkópja által jelzett karmájának a jellege – színezete alapján írjon naplót a tapasztalataiból való helyes következtetések nyomon követésére és a tapasztalatok értelmezésére. Figyeljen az egészséges táplálkozásra, a húsfogyasztás minimálisra csökkentésére anélkül, hogy ezt öncélú egészségkultusszá tenné. Erőltesse a nyugodt meditációt, fehér vagy sárga fényre gondolva, a külső ok nélküli boldogság-átélési képességét egyre inkább erősítve. Tájékozódjon spirituálisan könyvek és filmek segítségével. A totális boldogság - meditáció azonban nem feltétlenül csak a túlvilági életre való készülés miatt fontos, hanem az életfeladatok éber felvállalási és végrehajtási képességének a növelése érdekében, és valóságot elfogadó tudatossága, valamint a kiegyensúlyozott és harmonikus párkapcsolati életvezetés mindennapi – gyakorlati végrehajtása miatt is.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO