ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.07.17. 14:46

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Minden "-izmus" egoizmus?
HozzászólásElküldve: 2014.03.08. 13:51 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A személytelenkedés és a rejtőzködés, mint erény
Szerző: Joó Violetta

Nagyon örültem annak, hogy van egy olyan weboldal, ahol rendszeresen és bőségesen jelenik meg feministákat leleplező és antifeminista társaságok alakulásáról szóló cikk. De aztán tegnap be kellett lássam, hogy rémesen naiv voltam és a férfihang pont hu csapata összességében véve számomra elég nagy csalódás. Ha fogalmazhatok így, akkor olyan, mintha a kerekasztal lovagjai jobban ragaszkodnának az asztalhoz, mint a lovagsághoz. Vagy lovagságról szó sem volt? Értem, de akkor mitől férfihang?

Nyilván eddig is láttam, hogy sem a cikkíró és- fordító tagjai között nem tűnik fel sehol egy saját magát vállaló, tehát valós személyét (legalább a nevét és a fotóját) vállaló személy, de jóhiszemű, vagyis inkább ostobán naiv voltam. Gondoltam, nem baj, hiszen ezek az emberek értelmesek és odaálltak egy jó ügy mellé, ami késik nem múlik, és tiszteletben tartom azt, hogy félnek és nem vállalják magukat. De tegnap végre világossá válhatott számomra, hogy a legjobb ügyek mellé odaálló emberek gyengeségeit sem szabad tisztelni, illetve "elnézni".

Az kartonpapírból megalkotott Orbán Viktor fejet rugdosó Dopeman megüti náluk a mércét, azt még bevállalták, hogy róla cikkeznek, mi, Kozmáék már nem ütjük meg mércét, még annyira sem, hogy a Férfihangos álneveik védelméből többen megszólaljanak mellettünk. - No komment.

Hogy milyen ügyes és logikus válaszokat kaptam én arra, hogy miért ne vigyem oda egyáltalán a mi Gerlével való ügyünket, az annál inkább kommentációt érdemel.

Már többször is megosztottam a csakazolvassával foglalkozó oldalainkat, de Aurelius Respectus-on kívül nem reagált rá senki, így őt ki emelném a csapatból, hogy neki továbbra is köszönettel tartozunk és hálásak vagyunk. (Legalábbis én erre a névre emlékszek, de nem biztos, hogy ő keresett meg minket, mert szintén egy igen kevés információval szolgáló facebook profilról kaptam linkeket A. R. -nek a remek meglátásaihoz.)

A "Női kormány – A nagy feminista álom" című cikk alatt bizonyos Koriander is megemlítette Gerle Évát viccesen, hogy Gerle, mint leendő szóvivő hol maradt el a buliból. Gondoltam, itt csak nem fogják tolakodásnak venni, ha én is megemlítem, hogy hát van egy konkrét ügy: minket gerle Éva három hónapja ostromol, rágalmaz és nyíltan bevallott célja, hogy tönkretegyen minket.

Viola

2014. március 7. péntek 17:54

Üdvözlök mindenkit!

Még az is lehet, hogy Gerle is tervbe volt véve, de a velem és az élettársammal való ügye miatt inkább hanyagolták.

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Gerle Éva pszichológiai hadviselését ellenünk (négy gyermekes székelyföldön élő család ellen), kegyetlen rágalmazásait, és az alábbi petíciót, amelyet halálkomoly elszántsággal mocskol Gerle Éva, hogy minden ellene való védekezésünket meghiúsítsa:
http://www.peticiok.com/csakazolvassa_- ... _lehetsege

Kérem, aki egyetért velünk, írja alá. Sőt, hozzászólásokat is szívesen fogadunk, a rendszer nagyon szabad, még regisztrálni sem kell. Viszont figyelmeztetnem is kell mindenkit, aki szándékszik megszólalni, hogy érdemes megmaradni a vendég felhasználó névnél, mert minden egyedi névre rögtön lecsap az ott ólálkodó Gerle-farkas és visszaél a névvel, vagyis arra lehet számítani hogy gerle Éva résen van ott a nap 24 órájában és írogat. Utólagos moderációt alkalmazunk, így a durva hazugságokat utólag kivágjuk, nem hagyjuk ott Gerléék minden odarondítását. Van egy határ, amit nem léphetnek át.

tibi22

2014. március 7. péntek 18:07

Függetlenül attól, mennyire mókás ez a vásári komédia (petíció), nem hiszem hogy ide kellene hozni. A Férfihang valós társadalmi problémákkal harcol, és nem asszisztál gyermeteg személyeskedésekhez, ahol egyesektől a becsületsértés sem áll távol. Véleményem szerint…

Viola

2014. március 7. péntek 18:30

Gerle Évánál valósabb társadalmi probléma hová kell? A csakazolvassa pont hu, merő férfiellenes és családellenes uszítás. De én vettem a lapot. Ha nem, hát nem. Nyugodtan letörölhetik a hozzászólásom az üzemeltetők, ha úgy látják jónak. És onnantól nem is fogom látogatni és megosztani az oldalt. Ha egy ilyen valós problémával nem kívánnak foglalkozni az antifeministák, akkor rendben, mindenki boldoguljon, ahogy tud. Miközben Gerle Éva kihirdette december elején, hogy tönkreteszi a családunkat a rágalomhadjáratával, intrikálásaival, el egészen odáig, hogy állami gondozásba juttatja a gyerekeinket, és mindeközben feljelentett minket becsületsértésért… Tényleg gyermeteg dolog lenne ilyenkor nem behúzni fülünk farkunk és négy gyermeket nevelvén, más foglalkozás után nézni és a neten meg sem szólalni, mert Gerle Éva így kívánta?

Ma minket akar kicsinálni, később majd mást s akkor majd kiderül, hogy mindenkinek telik-e arra a luxusra, hogy nagyvonalú legyen és ő álljon odébb, tűnjön el a netről, bujkáljon, váltson foglalkozást, csak mert egy “feministának” úgy tetszik.

tibi22

2014. március 7. péntek 19:03

„Száz meg száz feministával harcolok nap mint nap, de egyszer sem jutott eszembe ezek bármelyikét nevesítve idecitálni, holmi mártíromságból. A ti vitátok december óta zajlik, több felvonásban, s már olyan szintre eszkalálódott, hogy már rég nem a feminizmusról, annak kártékony hatásáról van szó, hanem primitív személyeskedésről, egymás ellehetetlenítéséről. Másfelől, egy összetartó családot 1000 km-ről szétválasztani lehetetlen, amennyiben tényleg összetartó.”

- Hát, ez az - szóval velünk van a baj, ha veszélyként érzékeljük Gerlét, ki mondja ezt? Eget rengető bölcsesség, de legalábbis a gyávaságot álcázni megfelelőnek látszott mind eddig ez a veszélyes idealizmus. Ha esetleg a te családodat ostromolják majd úgy, ahogyan a miénket, akkor is meg lesz ez a bölcsesség?


„Harmadrészt, nagyon komolytalan az a petíció. Hiába értek veled egyet a feminizmussal szemben megfogalmazottakkal, ha az eszköz (kölcsönös rágalomhadjárat), amivel vívsz, haszontalan…és sokszor indokolatlanul ízléstelen. Hangsúlyozom, ez a saját véleményem, a Férfihang majd állást foglal ha úgy tartja jónak, de én ebben a súlytalan, semmiképp sem egyoldalú harcban (mert tényleg az!) pártatlan maradnék…”

- Súlytalan??? Ha ez olyan súlytalan, akkor aztán végkép nem értem, hogy itt miért bújuk mindenki tulajdonképpen anonimitás mögé? Mitől fél az, aki szerint még egy három hónapos rágalomhadjárat is súlytalan.

Már itt, ennél a tibi22-nél a kiskutyás vagy mis avatarjával bűzlött a dolog. Azzal kezdi egyből „vásári komédia” - Jesszus, ki ez, Lelkes Villő?! Ha nem egy beépített nősovin, akkor viszont nincs is szükség beépíteni, mert az ilyen „úriemberek” elvégzik belülről a sok jó antifeminista hír és elv semlegesítését. Én legalább is, amikor meg láttam ezt a tömény fölényeskedést, velem, aki évek óta saját nevemben publikálok és a családunkkal, mint egy jó példaként is kívánunk elől járni, hogy igenis felvállalható az igazság! Igenis, ki lehet mondani bátran, hogy elterjedt már a nősovinizmus, a nők erőszakoskodása és mások kárára való önigazolásaik és érvényesüléseik. Persze, ha még az antifeministák is szembeköpnek azért, mert mi minek vagyunk névvel az interneten és miért nem bujkálunk, mint ők, azt sugallva, hogy már is bűn az igazságot felvállalni… Mert kérem, mi más miatt lettünk mi arra rákényszerítve Gerle Éva által, mint pontosan azzal, hogy felvállaltunk magunkat és volt, ahova lőjön, és van tétje az őrült rágalmazási hadjáratának… Vásári komédia? Igazán? Nem-e az a vásári komédia, hogy ő lazán legyint arra a veszélyre, amiben mi vagyunk, és még ki is gúnyolja, miközben tibi22 álnév és egy kiskutyás kép mögé bújva nyegléskedik tulajdonképpen. Na, én itt eldöntöttem, hogy ha a tulajdonképpen a segítséget kérő hozzászólásomra érkező nyegléskedve leintő, tulajdonképpen pofátlanul kigúnyoló megnyilvánulástól nem határolódik el, akkor számomra egyértelmű, hogy annak az oldalnak csak a neve Férfihang, de ott valódi férfihang nincs, mert akkor nem termett volna ott pár percen belül egy engem nyegléskedve leszerelő ügyeletes jómadár, és másodiknak nem egy még nagyobbat belém rúgó jelenik meg. Hát, ha Magyarországon ez a férfihang, akkor én nem csodálkozom azon, hogy fogynak a magyarok és kezelhetetlenek a gyerekek. (Majd később még sorolom, hogy min nem csodálkozom még.)

De addig is hozzáfűznék pár gondolatot a bazározós, komoly úriemberhez: „Száz meg száz feministával harcolok nap mint nap, de egyszer sem jutott eszembe ezek bármelyikét nevesítve idecitálni, holmi mártíromságból.” – hogy miféle mártíromságról beszél ez azt hagyjuk, biztos, mindenki megvetendő mártír, aki saját névvel szerepel az interneten…Enyhén szólva túlzásnak tartom, hogy ő 100 meg 100 feministával harcol, napi szintén a való életben, mert akkor szerintem empátiai is kialakult volna azokkal szemben, akiknek ezek az úgynevezett feministák ártanak, akiket megtámadnak stb. Egyszer sem jutott eszébe idecitálni egyet? Hát, isten őrizze, hogy valakit is valahova citáljon, az nem méltó egy ilyen úriemberhez. – Enyhén szólva hiteltelen az egész, amit írt. Arról nem is beszélve, hogy hogy a francba jön az ide, hogy ő mit nem csinált? Remélem, érthető, hogy az ilyenfajta moralitásról és érvelésről nekem már csak Gerle Éva jut eszembe. Nagyszerű, hogy nem elég, hogy szégyelnek mellénk állni a Férfihang-osok, de még hülyeségeket feltételezni, és tulajdonképpen a Gerle Éva által elkezdett rágalom-folyamot duzzasztani, azt nem szégyellnek, ha már oda mertem tolni a képem, személyes ügyemet emlegetve. Hogy mi volt itt a rágalom? Hát, mondjuk az, hogy ki a franc citált feministát a netre? Én citáltam talán a netre Gerle Évát, hogy kezdje írni a csakazolvassát, ahelyett, hogy a gyerekeivel és a férjével törődött volna, én ráncigáltam oda a laptopjához, hogy kössön belém és elmetegezzen le? Hogy legyen a feje egy olyan női csoportnak, ahol a tradicionális értékeket képviselni merőket rögtön rágalmazni, Hitlerezni kezdik, és uszítónak titulálni? Ja, és a férfias hab a tortán: mindezt persze MÁRTÍROMSÁGBÓL! Hát, ez nem semmi, azért ezt jól kitaláltam, nem? Ebből is kiderül, hogy ezek szerint én és Gerle Éva lényegében teljesen egyformák vagyunk, legalábbis az antifeminista tibi22 szemszögből. Éles szeme van, ez aztán érthet a társadalmi problémákhoz. Csak épp nem tud különbséget tenni „feminista” és „antifeminista” között. Engem meg is győzött arról, hogy különösebb differencia nem is feltétlenül van.
„gyermeteg személyeskedésekhez, ahol egyesektől a becsületsértés sem áll távol” – ekkora hipokríziát… úgy látszik a magyar férfiak, ha egy feminista tökön rúgja őket, már csak bocsánatot kérni szoktak, de személyeskedni még akkor sem. Ellenben aki nem beszél úriember és úrihölgy módjára a gátlástalan férfi- és családgyűlölőkkel, az megkapja az imént említett példás uraktól, hogy gyermeteg és bizony a becsületsértés sem áll távol tőle, pfúj, kérem, pfúj. Ilyen sárba ők nem lépnek, ők majd az égből, álnevek alól megoldják úriember módjára a nősovinizmusnak a társadalmat veszélyeztető jelenségét. Hajrá, uraim, hajrá! Ez aztán a komoly felnőtti hozzáállás.

Harrison Bergeron

2014. március 7. péntek 20:38

„A hisztivel nem hinném, hogy az általad várt hatást fogod itt elérni.”

- A hatást. Tehát a hatást. Hogy is képzeltem én azt a hatást? És minek is? Milyen jogon vártam én bármit? Ha hagytuk volna a Gerle rágalmait, és felére csökkent volna ez által a párom jövedelme mivel, hogy vállalkozó és a megrendeléseit az interneten közzé tett munkái szerint kapja nagyrészt. Ha szépen csöndben tönkrement volna, én hazaköltözöm és szépen csendben nevelem apa nélkül a kislányunkat, szükség esetén kerítek más férfit, párom is keress más munkát és gondoz, ahogy tud 3 gyermeket egyedül, esetleg keres más társat, olyat, aki nem akar szülni, mert hát, több gyerekre nem lesz idő, arra a háromra is alig. Akkor talán megérdemeltük volna, hogy ne szégyelljenek mellénk állni - ebben az esetben nem tudom mégis hova? Támogattak volna minket abban, hogy gerle Éva kívánságainak eleget téve bujdossunk el a nyilvánosság elől. Jobb kezekben van a nyilvánosság álnevek mögül nyegléskedő férfiak kezében. Nem is csodálkozom, hogy Gerle Éva ennyire gátlástalan és azt hiszi, mindent megtehet, és szerinte még a törvénykezés is őt szolgálja. Ha ez a Férfihang, akkor Gerle Éva valóban azt tehet, amit akar, hiszen rajtunk, a hülyéken kívül, mindenki szerint teljesen normális, hogy ha valaki mondjuk asztrológus, akkor azt nyugodtan tönkre lehet tenni, azért nem kár, az biztos csaló. Az nem főfoglalkozásnak való, komoly ember olyat nem tesz. Komoly ember mit csinál? Álneveken irkál a neten és úgy akar társadalmi problémákon segíteni? Azt javaslom én ezeknek a társadalmi kérdéseket olyannyira a szívükön viselő embereknek, hogy aki a társadalom ügyeinek rendezésében odáig elmegy, hogy elveket képviselő szerepeket kíván felvállalni, az tegye felvállalhatóvá saját magát és az életét is. Jézus nem hiába tanította, hogy „Gyümölcséről ismeritek meg a fát.”

Vagyis szövegelni lehet bármiről bármit, de ott derül ki, hogy milyen fáról is van szó, és hogy milyen gyümölcsöt is fog az hozni, amikor személyességet, és személyes felelősséget követelő kérdések merülnek fel. Hát, lássuk, hogy ilyenkor mit mutatnak a Férfihangosok:

the hermit

2014. március 7. péntek 21:14

Gerle Évánál valósabb társadalmi probléma hová kell? A csakazolvassa pont hu, merő férfiellenes és családellenes uszítás.

Ez pontosan így van. Csak az a kérdés, mi az teendő ilyenkor.

Nyugodtan letörölhetik a hozzászólásom az üzemeltetők, ha úgy látják jónak.

Nem fogjuk kitörölni, miért tennénk? Leírjuk a véleményünket, és ennyi.

Ma minket akar kicsinálni, később majd mást s akkor majd kiderül, hogy mindenkinek telik-e arra a luxusra, hogy nagyvonalú legyen és ő álljon odébb, tűnjön el a netről, bujkáljon, váltson foglalkozást, csak mert egy “feministának” úgy tetszik.

Tisztelt Violetta, ez most komoly? Valóban ilyen könnyű lenne a gerleéváknak elérni azt, amit írsz? Őszintén szólva, szerintem azon a pár emberen kívül, akik ugyanolyan hülyék mint ő, a kutyát se érdekli, miket írkál a neten. Viszont ha valaki leáll vele sarat dobálni, azzal csak hírverést csap neki. Magyarul, amit ti csináltok, attól boldog. Végre foglalkozik vele valaki.

- Gerle Éva mégis társadalmi probléma. Dehogy mi a teendő ilyenkor: na, ez jó kérdés, mert ugye úriemberek lévén, „idecitálni” nem lehet. Csak szeretni és tisztelni lehet, attól szoktak a gonoszok jobb belátásra térni. A mesékben.

„Tisztelt Violetta, ez most komoly? Valóban ilyen könnyű lenne a gerleéváknak elérni azt, amit írsz?” – Valóban. Ezért nem mertek ti írni a valódi nevetekkel, magatokat felvállalva. Mert a feministák akkor kicsinálnának titeket. Pedig feltételezem, sem asztrológusok nem vagytok mind, sem javarészt internetes honlapotok által megrendelésekhez jutó vállalkozók. Mégis féltek. Miért is?

Alter Ego

2014. március 7. péntek 22:11

„Gerle Éva valóban a társadalmi értelemben is káros férfidémonizálás és családellenesség műfaját erősíti a blogjával, és ezzel a rossz ízlésre valló vitával is tanúbizonyságát adta annak, hogy ő nem egy társadalmi párbeszédet szeretne megvalósítani, hanem egyfajta személyeskedő bulvárblogot írni. Valóban illik az általa mottóul választott József Attila vers ahhoz, amit kaphatunk tőle: “Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret” – Én nem ismerem és nem is szeretem őt, következésképpen nem is olvasom. Pedig évente egyszer hajlandó voltam azzal próbálkozni, hogy valami értéket, vitaképes tartalmat keressek az írásaiban. Biztosan vagyunk néhányan, akik kezdetben abba a tévedésbe estünk, hogy valamilyen magasabb értelmű üzenetet kell keresni Gerle Éva szavaiban, pedig erről szó sincs. Gerle Éva blogja valójában az ő személyes (és személyeskedő) életének a naplója. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja pedig csúfos minősítést állított ki önmagáról is, amikor média díjjal jutalmazta ezt a (finoman szóva is) kétes értékű produktumot.

Kedves Violetta, sajnos sokan érezhetik úgy, hogy nincs értelme állást foglalni ebben a vitában, mert azzal nem egy társadalmi értelemben hasznos szellemi vitában nyilvánít véleményt az ember, hanem csupán a bulvár-celebbé “avanzsált” Gerle Éva és Joó Violetta tetszési indexének elkészítéséhez asszisztálna. A történet számomra leginkább azt példázza, hogy miként és kikkel nem lehetséges és nem is szabad vitatkozni.

Ha valóban az az ügy fontos számodra, hogy hangot adj a feminizmussal szembeni kritikus véleményednek, akkor én azt javasolnám, hogy felejtsd el ezt a személyeskedő vitát és vele együtt Gerle Évát, inkább fordítsd a figyelmed olyan más vitafórumok, publikációs lehetőségek felé, ahol társadalmi értelemben fontos kérdésekről és nem pedig Gerle Éva regényesen megírt magánéletének momentumairól ejthetsz szót. Mondom ezt annak ellenére is, hogy “taktikai értelemben” az általatok folytatott vita tulajdonképpen fontos szolgálatot tett azáltal, hogy feltárta a Gerle Éva-féle feminista aktivisták valódi arcát. Gerle Éva ezzel a vitával sikeresen és véglegesen ki is írta magát a komolyan vehető civil szereplők sorából.”

- Ismét elismerésre került Gerle Évának a társadalmi problémát okozó propaganda tevékenysége, de… más miatt tanulságos a kettőnk esete, nem azért, mert Kozma Szilárd és én legalább azt elértük, hogy ezek után Gerle Évát nem szívesen fogja felvállalni semmilyen , még látszat-morálokat őrző társulás sem… hanem az, hogy milyen jó, hogy eben ők, az úriemberek nem vettek részt, mert aki részt vett volna, az „csupán a bulvár-celebbé “avanzsált” Gerle Éva és Joó Violetta tetszési indexének elkészítéséhez asszisztálna” – hogy ezzel menyire megsértett, és mennyire nem értek egyet az… így hirtelen nem szalonképes. És ha összevetem az emlékeimet arról, hogy Magyarországon úgy általában a férfiak nagyon szeretnek másokat a hátuk mögött elég durván becsmérelni, ha épp kárt okoztak nekik. Most már legalább tudom, hogy miért szégyenteljes dolog szemtől szemben konfrontálódni, kiállni a fénybe és ott is kimondani, hogy a másik gátlástalan perverz, hogy egy kegyetlen sátán-segéd stb. Ilyet csak a bulvár-celeb csinálnak. Nekik viszont jól áll. De legalább is Dopeman felvállalható a Férfihangnak, mi viszont nem… Nekünk nem ál jól, hogy visszamertünk szólni az ezek szerint bulvár-celeb Gerle Évának, sőt, még úgy is néz ki a dolog, hogy „Alter ego” nevű úriember igazat is ad Gerle Évának, hogy én irigységből kötöttem belé, mert irigyeltem a népszerűségét… Hát, ezért érdemes volt írni a Férfihang honlapjára. Ilyen tátott-szájú, sunyin spekuláló megjegyzéseket soha nem feltételeztem volna az értelmes cikkeket közzétevő portál olvasóitól, netalán szerzőitől…

hgyi

2014. március 8. szombat 08:11

„Olvastunk már a háborútokról.
Azt hiszem, egyikőtökkel sem ért egyet az itt kommentelők többsége.

Alter Egohoz hasonlóan, én sem olvasgatom a Csakazolvassa blogot, mert mint írója felhívja rá a leendő olvasó figyelmét: csak az olvassa. És én nem vagyok az.
Nyilván ti azok vagytok voltatok, hisz ha nem lettetek volna, akkor nem olvastátok – főleg nem kommenteltétek – volna. Aztán összevesztetek valamin, és most itt tartotok (fenyegetitek egymást, “hadsereget” szerveztek egymás ellen, petíciókat írtok, s ki tudja, még mit tesztek).”

- Nyilván és a csakazolvassa olvasója voltam. hát, igen, miután a google első oldalon hozta a nevemre a leelmebetegezésemet, és lehitlerezésemet, és ellenem, mint állítólagos uszító ellen a feljelentésem szükségességét… Annak ellenére, hogy soha még csak nem is hallottam addig a csakazolvassáról, vagy Gerle Éváról. Utána 4-5 hónappal, mivel még akkor sem tűnt el a netről, hanem szintén első oldalon hozta a nevemre kereső… Igen, ekkor már kezdtem szétnézni, hogy végül is miről is van itt szó, és miért szúrom én annyira a szemét annak a nőcsapatnak, illetve miféle netközösség lehet az, ahol ennyire természetesen, spontánul és gátlástalanul mocskolhatnak engem. Kinek hiszik ezek magukat és miért? Egyértelmű volt, hogy azért, mert van egy biztos támogatottsága.

„ Ez már régen nem a feminizmusról szól, ha nem tévedek.”

- hát, bizony nem, pengelogikájú barátom, ez már olyan alantas, kicsinyes, földi dolgokról is szól, hogy sem én, sem az élettársam nem gondoljuk azt normálisnak, hogy ha Gerle Éva kihirdeti, hogy márpedig mi nem írhatunk semmit a neten és keressünk más hivatást, mert neki nem tetszik, de tüstént, amíg még jó kedvében találjuk, különben „nem irgalmaz”. Innentől már tényleg nem csak a feminizmus eszméjéről, hanem emberi sorsokról is szól ez az ügy. Sajnos.
„Nem szimpatikus, hogy a feminizmust-antifeminizmust próbáljátok felhasználni a személyes problémáitok megoldásában.”

- Töredelmesen bocsánatot is kérek, soha többé nem fogok bizalommal fordulni a Férfihang szerkesztőhez, olvasóhoz, sem támogatást kérni tőlük. Sőt. Még akár egyet is érthetek Gerle Évával a Férfihangról való vélemény alkotásában. Hamar a Férfihang is egyöntetűen egyetért Évának a velünk szembeni rágalmaival és már egyébként is Évához hasonló celebség-vadász, számító nőnek nézett. (Tisztelet a kivételnek. Aki tudtommal egyedül: Aurelius Respectus, de legalábbis az a személy, aki egy index fórumon is felvetette a témát, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy egy állítólagos feminista neki áll módszeresen rágalmazni egy családot, azzal a nyíltan vállalt céllal, hogy tönkretegye őket, mert azok szerinte elmebetegek és közveszélyesek.)

-Bevallom töredelmesen, hogy valóban valami sokkal nemesebb célra való az antifeminizmus, mint olyan, és amivel kapcsolatosan ti döntitek el, ki az, s ki nem, és nem való az arra, hogy egy őrült nősovin által mindenféle aljas rágalmakkal, tönkretevési szándékkal megtámadott négy gyermekes, székelyföldi család mellett szóljatok pár szót, még álnevek alól sem. Teljesen érthető, hogy ilyen mocsárba nem árthatja magát egy valódi antifeminista férfi, hiszen akkor, még a végén beleesik, abba 4 milliárd emberbe, akik a Lelkes Villőhöz hasonló komoly, kulturált és felelősségteljes személyek szerint feleslegben vannak már itt a Földön. Nem lenne baj, ha már nem szaporodnának, és nem nevelnék bele a gyerekeikbe, hogy a családalapítás, mint olyan az nem természetellenes, nem a boldogsága ellentéte stb.

„Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Teljesen egyetértek velük.

P.S.: Ne érts félre, nem kétlem, hogy titeket mélyen érint ez az egész ügy. Sajnálom, hogy egy sekélyes és értelmetlen személyeskedésbe csapott köztetek valamilyen társadalmi kérdés. És mivel nem ismerem az ügyet részletesen – nem is akarok belemélyedni a fent említettek okán -, nem is tudok állást foglalni.”

– sajnos a képtelen feltételezéseidet már leírtad és elhatárolódtál, láthatólag tájékozatlanul. Szíved joga.

„És még egy megjegyzés, aztán nem is kívánok ezzel többet foglalkozni: azt látom a következő hozzászólásodban, hogy nem vagytok biztosak magatokban.”

- Nem, persze, hogy nem, hogyan is lehetnénk. A mai világban már csak álnevek alól és bujdosva lehet biztos magában az ember. Illetve magában nem is, de valami magasztos eszmében mindenképpen. De azért köszönjük a hozzáértő kielemezgetést és minősítgetést, remélem, meghálálhatom.

“ P.S.+: GÉ sikeresen bemutatja rajtatok, milyen az, amikor egy feminista nő lelki terrort alkalmaz és annak milyen hatásai vannak. Gyakorlatilag saját maga az élő példája a NANE erőszakról szóló téziseinek:

A nők elleni erőszak fajtái

Szóbeli (verbális) erőszak
A nő lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt), bántalmazással, veréssel való fenyegetés, gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

Lelki erőszak
Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása, barátoktól, munkától, családtól, kedvenc foglalatosságoktól való elszigetelés vagy eltiltás, féltékenység, nő önbizalmának módszeres lerombolása, elzárkózás a problémák közös megbeszélésétől, nő állandó hibáztatása, értéktárgyainak összetörése, tárgyak összetörése/dobálása/csapkodása, fegyverrel való fenyegetőzés, félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés), támadó faggatózás, életveszélyes/ijesztő autóvezetés, telefon és egyéb kommunikációs csatornák lezárása, telefonon való állandó ellenőrzés, nő zsebeinek/táskájának átkutatása

Gazdasági erőszak
Anyagi függésben tartás, munkáról való lebeszélés vagy eltiltás, nő fizetésének elvétele, mindennapi kiadások megkérdőjelezése és fillérre való elszámoltatása, közös néven levő céggel (Bt., Kft.) való sakkban tartás/zsarolás” – hgyi

- köszi, hogy leírod, hogy mit mutat be rajtunk Gerle Éva, miután egyöntetűen megírtátok vagy öten, hogy végül is megérdemeljük, és mi is sárosak vagyunk. Vagy is köszönjük, hogy megerősítitek ilyen módon is, hogy bár Gerle éva súlyos bűntényeket követ el ellenünk, nem számít, mert ez az egész „súlytalan” és nem „egyoldalú”, hiszen mi becsületsértők hírében állunk, így mindenki becsülettel elfordíthatja a fejét, ha Gerle Éva, aki ismeretlenül belém kötött, aki meghirdette a tönkretevésünk tervét, továbbra is ragaszkodik a rágalmainak az interneten hagyásához.

Megérdemlem, hiszen én akartam bulvár-celeb lenni, én akartam, hogy egy jószándékú írásomért, Gerle Éva célpontja legyek, hogy uszítson ellenem, hogy hamis cikket rendeljen a transindexről, na, nem is sorolom…

„Az idézett részek ugyan családon belüli erőszakra vonatkoznak, de gyanítom, hogy nem családon belül is erőszaknak számítanak. A petíció benyújtása is lelki erőszak. Szerintem.
Ráadásul nő ellen is irányul és a másik nem képviselője ellen is, tehát nem csak nő elleni erőszak, hanem ha a nemek egyenlőségéért vívott feminista harcot is figyelembe vesszük, akkor a férfiak ellen elkövetett erőszak is erőszak, így a fenti feminista cél semmibevételének deklarálása is.”

- És ezek szerint ezek elkövetése teljesen rendben van Magyarországon? Mindenesetre, ellenállni, az hisztinek számít. Nagyon kemények ám ezek az antifeministák, nem csoda, hogy egy ilyen hisztis, hatásvadász és bizonytalankodó, mint én csak szégyent hozna rájuk. Az ő tevékenységükre. Meg lehet nyugodni, most már kölcsönös közöttünk az egymással szembeni negatív megítélés. Részemről. Aztán, hogy Kozma Szilárdnak mi erről a véleménye, arról őt kell megkérdezni. Mielőtt valamely bátor feminista, vagy antifeminista vitéz rögtön a Kozma Szilárdénak tulajdonítaná az itt olvasható, önálló vélemény-nyilvánításomat, ahogy az lenni szokott, annak ellenére, hogy a saját nevemben és fotóm mellett írok.

És innentől, tényleg nem kívánok különösebben vitázni sem a Gerle feminista védelmezőivel, sem a tőlem az antifeminizmust védelmezőkkel. Egyébként is felvilágosítottak ezek az úriemberek, hogy ők csak társadalmi ügyekkel foglalkoznak, személyeskedni nem fognak. A személytelenkedést többre tartják, akkor legalább nem fognak idejönni személyeskedni most sem. Ennyi pihenő, illetve ennyi szólás-szabadság nekem is jár. A fölényes és slendrián kritizálást megint csak nem én kezdtem, annak ellenére, hogy én állítólag egy tipikus balhézó vagyok. Mikor balhézó, hatásvadász, hisztis, celebségre vágyó, mikor Stockholm szindrómás rab és áldozat. Vajon ez attól függ, hogy feminista vagy antifeminista szemüvegen keresztül néznek-e az emberek? (Költői kérdés volt, választ nem várok.) Ejj, mondtam én már 5 évvel ezelőtt is, hogy baj van az -izmusokkal, és végül is minden -izmus egoizmus.

Az biztos, hogy elgondolkodtató kellene, hogy legyen, hogy miért van az a mai magyar társadalomban, hogy aki látja az igazságot és az igazságtalanságot, az ne legyen még bátor is hozzá, vagy is ne vállalja fel nyíltan, ezek elmondását. Aki pedig fel akarja vállalni magát, van ehhez bátorság, az viszont ne piszkálja az igazság kérdését, vagyis ne akarjon semmilyen igazság mellett kiállni. Az igazság az én szellemi spirituális ismereteim szerint csak akkor ér valamit, illetve csak akkor tölti be istenadta rendeltetését, ha képviselik és kiállnak érte. A modern társadalmak viszont nagyon gyakran kínosan érzékenyek arra, ha valaki magát is vállalja meg az igazságot is, vagyis hogy hitelt ad az igazságnak és próbálja érvényesíteni. Szomorú tapasztalat lesz az számomra, ha igazság, csak esetleg a bíróságon és a rendőrségen van, amihez Gerle Éva is annyira ragaszkodott és ő önmagától semmiféleképpen nem volt hajlandó belátni a hibáit, gonoszságát, rágalmait. Talán tudja a közkedveltség biztos receptjét: ha már kiálltál a fénybe, a nyilvánosság elé, ne mondj igazat, mert azzal csak elijeszted őket. Tisztelet a kivételnek, akik mégis kiálltak mellettük, akár magukat vállalva, akár rejtőzködve. Még egyszer kifejtem: én nem akartam senkit sem kritizálni, vagy számon kérni azért, mert álneveken ír a neten, de amikor ilyen gerinctelenséggel, magyarul: töketlenkedéssel kell szembesüljek, mint amit a Férfihangosok műveltek, hogy még azt is kicsavarják jó Gerlésen, hogy én, mindenféle kötekedés nélkül szóltam hozzuk, és leírtam, hogy szívesen venném, ha aláírnák a petíciót vagy hozzászólnának. Erre fel ők kiröhögik az egész esetünket, a Gerle és fasiszta - szexista sleppje általi üldözöttségüket.
Korábban én megosztottam ennek a blognak is a linkjét, de ide sem írtak, gondoltam, túl macerás a wordpress, volt, hogy a laptomról Szilárd sem tudott hozzászólni, se Facebook-kal, se sima email megadással... Gondoltam a petíciónál ez egyszerűbb. Másrészt a petíciót nem szórakozásból hoztuk létre, hanem, hogy a keresők kiadják az Éva ellenünk indított petíciója mellé, de mivel az elsőt is szétrollkodták Éváék. Mi nem adván fel az igazság ügyét, némi humorral, új petíciót indítottunk, de sajnos Gerlének nulla az önbecsülés és még így is, hogy a címbe belefoglaltuk, hogy direkt az ő gonoszságának kiélésre hoztuk létre, még ez sem gátolta meg abban, hogy ugyanazt a mocskolódást folytassa, amit az előző petíciónál, de ezúttal már ő is csak álnevek alól. - Úgy látszok a Férfihangosoktól bocsánat: kappanhangosoktól tanulta.. - Lássuk be: amig nem mi vagyunk az áldozatok, Könnyű a neten egy áldozat védekezési harcát "vásári komédiának" titulálni, csak nem tudom, mi az áru ezen a vásáron?
Ilyen semlegesen rejtőzködő, úriemberi megszólalások mellett, én inkább javaslom az oldalnak az "www.eununk-hang.hu" - nevet. Mert én férfiaktól nem ezt vártam volna, még a csipkerózsa- nőktől elmegy egy - egy ilyen felületesen semleges, az összképet nem látóan ítélkező és tévesen elítélő áldozatot a merénylővel egy kalap alá vevő leszólás, de egy férfitől nagy szégyen.
Ha Magyarországon ez a gerinctelen és alakoskodó, rejtőzködő - töketlen! - finnyáskodás, okoskodás, és a harcot vállalóknak a lefitymálása a "férfias", akkor nem kell csodálkozni, hogy Gerléék vígan garázdálkodnak és ügyes pszichológiai manipulációkkal a férfi neműek, tehát a céltudatos, a tartásos és gerinces férjek és az apák ellen fordítják a nőket, és megutáltatják velük az otthon melegét őrző, gyermekeit szeretettel gondozó női szerepet!
Ezeknek a férfiaknak már komplexusuk van a férfias céltudatosságtól és az erélyesség vállalásától, nem mernek férfiként viselkedni, ezért is jegyzik be a cikkeiket álnéven a nagy komoly honlapjukon, ahol állítólag "csak társadalmi kérdésekkel", mintha egytől egyig iroasztal-filozófusok és steril szociológusok lennének, akik szócikkek értelmezésével foglalkoznak, gyakorlati kérdésekkel már nem! S bár Gerle Éva blogja egy társadalmi probléma, de amikor az egy konkrét család kikészítésére is irányul, az már nem társadalmi ügy számukra, rendezzék el az ügy szereplői úriember módjára maguk között, egy kávé mellett. Esetleg valamelyik fél fizesse le a másikat, vagy a bírókat és kész. Becsületbeli ügyek kipipálva.
Csak azt nem értem, ha ez az uralkodó moralitás ma a magyarság között, akkor tényleg mi a francnak kell még a személyi méltóságnak és becsületnek a törvényes védelme, miért nem vágják ki a megfelelő cikkelyeket a BTK-ból, mint Romániában? Ha a magyarországiak szerint, úgyis csak annak van helye a társadalomban, aki behódol az igazságtalankodóknak és eladja a lelkét. Hol lenne az én becsületem, ha hagynám, hogy Gerle Éva tönkretegye a párom vállalkozását? Csak mert Gerle Évának úgy van kedve?

Félreértés ne essék, nem öncélú panaszkodás szándékával írtam le a személyes csalódásomat. Nem az én magánéletem, párkapcsolatom, családom fog tönkremenni a személyesség, az igazság-vállalás és az igazságért való bátor harc hiányában.

Viszont asztrológusként előttünk nyilvánvaló, hogy Magyarországon ezek a hiányok komoly gondot okoznak sok párkapcsolatban, házasságban, családban és társadalmi szintén. Kiállni és konfrontálódni, személyes megvalósításainkat vállalni szégyen, helyette marad a spekulálás és a fölényes cinizmus. És ez szerintem végtelenül szomorú, de hiába, ezt kell elfogadjam. Viszont még ennek ellenére is biztos vagyok abban, hogy bár Gerle Éva nagy túlerőt mutatóan munkálkodik ellenünk és az sem mindegy, hogy olyan gátlástalanul, hogy azokkal a tudatosan kieszelt sátáni rágalmakkal tényleg ki lehetne csinálni bárkit, aki nem arra van kiképezve mint ő, hogy neki nincs veszteni valója, és tőle csak azt várja el a sleppje és a megbízója, ő csak lőjjön és lőjjön, mindenre és mindenkire, aki a normális és harmonikus családi viszonyok és párkapcsolatok híve.
Tehát ennek ellenére is azt mondom, hogy márpedig sem Gerle Éva, sem az ő sikerein (?) esetleg még felbuzduló személyek, akiket különösen irritálnak a kauzális asztrológia által szerezhető mély szellemi ismeretek, és amiatt veszélyben érzik bizonyos, sokszor inkább rejtegetni kívánt vágyaikat, szándékaikat, tudattalan jellemvonásaikat -nem mintha bárkit is neki állnánk kielemezni, amíg az illető nem kezd el a maga veszélyes tévképzetei szerint tömegeket félrevezetni, és akkor is csak leleplezzük, semmi egyebet nem teszünk - neki állnának hasonló rágalom-hadjáratoknak: hát, nem fognak engem soha elrettenteni, vagy eltéríteni attól, hogy én asztrológus legyek. És asztrológusi ismereteimet a neten vagy bárhol megosszam. Sem nem fog senki arra rákényszeríteni, hogy Kozma Szilárdot nézzem hülyének és forduljak ellene, és hogy ezért igazán érdemes lenne még a családunkat és a párkapcsolatunkat is szétbontani. A családomat és az asztrológiai tudásomat mindig és minden körülmények között meg fogom védeni továbbra is. Amíg élek.

Joó Violetta

U.I.: Idő közben rájöttem, hogy mi attól lettünk vásári bazárosok, mert vásárra vittük a bőrünk. Hát, ezek a férfiak nem fogják. Szerintük az embernek a szeretett foglalkozása, még akkor, sem ha azzal a négygyermekes családját is fenntartja, nem olyasmi, amiért vásárra kellene vinni-e a bőrét, sőt, tibi22 szerint „bazári” minőségnek számít, ha valaki védi magát, foglalkozását, ha mer harcolni, nemcsak cicamódra, csipkés kesztyűben. - Ezek aztán megoldják majd a társadalmi problémákat. De az még hagyján, mert szerencsére vannak a magyar politikus között akadnak még bőven, akik komolyak és bátrak is. Viszont, megdöbbentő, hogy még az antifeminista oldal működtetői és az Erőszakmente Kommunikációnak nevezett lelkiterror és méregkeverés nagymestereivé váltak, és az egyenes beszédet – szerintem hipokrita módon – finnyáskodva személyeskedésnek és bazári viselkedésnek nevezik. Láttam, hogy közben a férfihangon le is reagálták az elköszönésemet, „hgyi” írja, hogy sajnálja, hogy voltak velük szemben elvárásaim, hát, még én hogy sajnálom, hogy úgynevezett „elvárásaim” voltak, amiről ugye Gerle Évának hála köztudott, hogy csak bántalmazóknak vannak! Mármint másokkal szemben elvárásai. Hát, legyen világos, hogy: 1. Nekem volt egy szerintem tisztelettel megírt kérésem. 2. Igen, mondjuk egy elleneszmét képviselő csoportról azt hittem, hogy aki annak lesz az áldozata, ami ellen ők is fellépni látszanak, akkor nem zárkóznak el ezt az ügyet véleményezni. Hát, rosszul hittem. 3. Ezen kívül, semmilyen különös elvárásom nem volt, csak az, hogy én nem fölényeskedtem, akkor velem se kezdjen el senki fölényeskedni, csak mert mertem írni egy kérést és ettől, már rögtön megszaladt az álneveken „antifeministáskodó” férfiak önbecsülése és büszkén elhatárolódtak az ügyünktől. Hát, bizony sikerült ennek a szerintem teljesen jogos elvárásomnak sem megfelelni. Tényleg van, amire felvágjatok!
„Kár, hogy elvárásaid voltak velünk szemben – így, minthogy nem váltottuk be reményeidet, megértem, hogy nem tetszünk neked.” – Gerle Éva kettő. Az igazságból „tetszik-nemtetszik” kérdést csinál. Finoman szólva hülyének néz. Vagy szerinte – „hgyi” szerint – az igazság esztétikai kérdés? Akár mi is, Kozmáéknak nem lehet igazuk, hiszen a vállalkozásuk, tehát anyagi kérdések is függnek tőle, márpedig magyarok nem lehet olyan foglalkozásuk, ami nem csalás? Vagy hogy van ez a dolog, hogy ha valakinek a foglalkozását, tudását, esetleg élete munkáját rágalmazzák, azt szégyen megvédeni? Mert hát abból él. És ami igaz és értékes, abból megélni nem lehet. Vagy hogy van ez, emberek? Miért van az, hogy harcolni nem illik, csak összekacsintani? Ahogy Gerle Éva mondja „Igen, én blogot írok - mindenki meg kell éljen valamiből.” – a XII. downhillező bringásoknak mondta. Ez van. Ő nem tehet róla, hogy ki kell, színezze a valóságot; hogy a lényeg nem érdekes, így a lényeggel való foglalkozásból nem lehet 8 méteres belmagasságú luxusvillát fűteni, se luxus éttermekben reggelizni, se megfizetni a méregdrága márkás holmit. Márpedig a luxus mindenkinek jár, mindegy milyen áron. Mindegy, azaz ne firtassuk, merthogy tisztességes, emberhez méltó munkával nem igazán lehet luxusban élni, az is biztos. Legalábbis a jelenlegi természet- és emberi erőforrás kizsákmányolásra berendezkedett társadalmakban nem. Egyébként lehetne. de ezek szerint ez a 99%-nak megéri, így élni. És nagyon jó dolog elégedetlenkedni, és kántálni, hogy ez igazságtalanság csak épp a konkrét lépésektől áll fel a szőr mindenkinek a hátán, mert azok nem elég nőiesek. Határozottnak lenni, tenni, mocskos érdekekkel szemben, az majdnem jó ötlet, csak egyetlen egy baj van vele, hogy nem nőies megoldás. Egyébként nem lenne kifogása ellene a bátor és nemes eunokhangon megszólaló, antifeminista férfiaknak sem. Csak hát, ez az egész, hogy harcolni a sátáni Gerle Évával, az éppen nem olyan tiszta dolog, mint ahogy azt egy modern, civilizált hölgy igényelné, sajnos, harc közben az ember ruhájára még sár és egyéb kosz is kerülhet. Maradjunk a szép tiszta eszméknél… A hitetlenek számára a tett kétesélyes: vagy sikerül, vagy nem. Nem biztos. ellenben az eszme már sikerült! – Hiszik ők, hogy az eszme kész és hibátlan. Az eszme már megvan, ne nyúljunk hozzá nehogy elrontsuk. Ne is ültessük gyakorlatba, mert az túl nehéz, és hát kétesélyes, no, nem azért, mert esetleg téves… nem, a hiba másokban van. A világban. Nem bennük, hanem más hitetlenekben, de még inkább azokban, akik tesznek is valamit. Legalábbis az ő hibáik látszanak, a miénk meg nem. De még a nevünk sem. Mi csináljuk jól és nincs szükségünk bajkeverőkre... - Én kérek bocsánatot, hogy enyhén szólva túlbecsültem a társaságot! Szégyenteljes az egész.

És most én állítólag gyalázom a férfihangot. Gyalázat az, hogy komoly gyávaságról tettek tanúságot, de fölényeskedésre azért tellett még így is. Ez a gyalázat! Nem az, hogy leírom az igazságot. Jézus azt mondta keressétek az igazságot és az felszabadít titeket, hát ezek Gerléék meg a velem vitézkedő Eunokhangosok), ha ott lettek volna kórusban harsoghatták volna, hogy „Neeeem! Az igazság gyaláz minket és romba dönt! Nem bírjuk elviselni! Neeeem!”Tisztelt Violetta, ez most komoly? Valóban ilyen könnyű lenne a gerleéváknak elérni azt, amit írsz? Őszintén szólva, szerintem azon a pár emberen kívül, akik ugyanolyan hülyék mint ő, a kutyát se érdekli, miket írkál a neten. Viszont ha valaki leáll vele sarat dobálni, azzal csak hírverést csap neki. Magyarul, amit ti csináltok, attól boldog. Végre foglalkozik vele valaki.

- Gerle Éva mégis társadalmi probléma. Dehogy mi a teendő ilyenkor: na, ez jó kérdés, mert ugye úriemberek lévén, „idecitálni” nem lehet. Csak szeretni és tisztelni lehet, attól szoktak a gonoszok jobb belátásra térni. A mesékben.

„Tisztelt Violetta, ez most komoly? Valóban ilyen könnyű lenne a gerleéváknak elérni azt, amit írsz?” – Valóban. Ezért nem mertek ti írni a valódi nevetekkel, magatokat felvállalva. Mert a feministák akkor kicsinálnának titeket. Pedig feltételezem, sem asztrológusok nem vagytok mind, sem javarészt internetes honlapotok által megrendelésekhez jutó vállalkozók. Mégis féltek. Miért is?

Alter Ego

2014. március 7. péntek 22:11

„Gerle Éva valóban a társadalmi értelemben is káros férfidémonizálás és családellenesség műfaját erősíti a blogjával, és ezzel a rossz ízlésre valló vitával is tanúbizonyságát adta annak, hogy ő nem egy társadalmi párbeszédet szeretne megvalósítani, hanem egyfajta személyeskedő bulvárblogot írni. Valóban illik az általa mottóul választott József Attila vers ahhoz, amit kaphatunk tőle: “Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret” – Én nem ismerem és nem is szeretem őt, következésképpen nem is olvasom. Pedig évente egyszer hajlandó voltam azzal próbálkozni, hogy valami értéket, vitaképes tartalmat keressek az írásaiban. Biztosan vagyunk néhányan, akik kezdetben abba a tévedésbe estünk, hogy valamilyen magasabb értelmű üzenetet kell keresni Gerle Éva szavaiban, pedig erről szó sincs. Gerle Éva blogja valójában az ő személyes (és személyeskedő) életének a naplója. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja pedig csúfos minősítést állított ki önmagáról is, amikor média díjjal jutalmazta ezt a (finoman szóva is) kétes értékű produktumot.

Kedves Violetta, sajnos sokan érezhetik úgy, hogy nincs értelme állást foglalni ebben a vitában, mert azzal nem egy társadalmi értelemben hasznos szellemi vitában nyilvánít véleményt az ember, hanem csupán a bulvár-celebbé “avanzsált” Gerle Éva és Joó Violetta tetszési indexének elkészítéséhez asszisztálna. A történet számomra leginkább azt példázza, hogy miként és kikkel nem lehetséges és nem is szabad vitatkozni.

Ha valóban az az ügy fontos számodra, hogy hangot adj a feminizmussal szembeni kritikus véleményednek, akkor én azt javasolnám, hogy felejtsd el ezt a személyeskedő vitát és vele együtt Gerle Évát, inkább fordítsd a figyelmed olyan más vitafórumok, publikációs lehetőségek felé, ahol társadalmi értelemben fontos kérdésekről és nem pedig Gerle Éva regényesen megírt magánéletének momentumairól ejthetsz szót. Mondom ezt annak ellenére is, hogy “taktikai értelemben” az általatok folytatott vita tulajdonképpen fontos szolgálatot tett azáltal, hogy feltárta a Gerle Éva-féle feminista aktivisták valódi arcát. Gerle Éva ezzel a vitával sikeresen és véglegesen ki is írta magát a komolyan vehető civil szereplők sorából.”

- Ismét elismerésre került Gerle Évának a társadalmi problémát okozó propaganda tevékenysége, de… más miatt tanulságos a kettőnk esete, nem azért, mert Kozma Szilárd és én legalább azt elértük, hogy ezek után Gerle Évát nem szívesen fogja felvállalni semmilyen , még látszat-morálokat őrző társulás sem… hanem az, hogy milyen jó, hogy eben ők, az úriemberek nem vettek részt, mert aki részt vett volna, az „csupán a bulvár-celebbé “avanzsált” Gerle Éva és Joó Violetta tetszési indexének elkészítéséhez asszisztálna” – hogy ezzel menyire megsértett, és mennyire nem értek egyet az… így hirtelen nem szalonképes. És ha összevetem az emlékeimet arról, hogy Magyarországon úgy általában a férfiak nagyon szeretnek másokat a hátuk mögött elég durván becsmérelni, ha épp kárt okoztak nekik. Most már legalább tudom, hogy miért szégyenteljes dolog szemtől szemben konfrontálódni, kiállni a fénybe és ott is kimondani, hogy a másik gátlástalan perverz, hogy egy kegyetlen sátán-segéd stb. Ilyet csak a bulvár-celeb csinálnak. Nekik viszont jól áll. De legalább is Dopeman felvállalható a Férfihangnak, mi viszont nem… Nekünk nem ál jól, hogy visszamertünk szólni az ezek szerint bulvár-celeb Gerle Évának, sőt, még úgy is néz ki a dolog, hogy „Alter ego” nevű úriember igazat is ad Gerle Évának, hogy én irigységből kötöttem belé, mert irigyeltem a népszerűségét… Hát, ezért érdemes volt írni a Férfihang honlapjára. Ilyen tátott-szájú, sunyin spekuláló megjegyzéseket soha nem feltételeztem volna az értelmes cikkeket közzétevő portál olvasóitól, netalán szerzőitől…

hgyi

2014. március 8. szombat 08:11

„Olvastunk már a háborútokról.
Azt hiszem, egyikőtökkel sem ért egyet az itt kommentelők többsége.

Alter Egohoz hasonlóan, én sem olvasgatom a Csakazolvassa blogot, mert mint írója felhívja rá a leendő olvasó figyelmét: csak az olvassa. És én nem vagyok az.
Nyilván ti azok vagytok voltatok, hisz ha nem lettetek volna, akkor nem olvastátok – főleg nem kommenteltétek – volna. Aztán összevesztetek valamin, és most itt tartotok (fenyegetitek egymást, “hadsereget” szerveztek egymás ellen, petíciókat írtok, s ki tudja, még mit tesztek).”

- Nyilván és a csakazolvassa olvasója voltam. hát, igen, miután a google első oldalon hozta a nevemre a leelmebetegezésemet, és lehitlerezésemet, és ellenem, mint állítólagos uszító ellen a feljelentésem szükségességét… Annak ellenére, hogy soha még csak nem is hallottam addig a csakazolvassáról, vagy Gerle Éváról. Utána 4-5 hónappal, mivel még akkor sem tűnt el a netről, hanem szintén első oldalon hozta a nevemre kereső… Igen, ekkor már kezdtem szétnézni, hogy végül is miről is van itt szó, és miért szúrom én annyira a szemét annak a nőcsapatnak, illetve miféle netközösség lehet az, ahol ennyire természetesen, spontánul és gátlástalanul mocskolhatnak engem. Kinek hiszik ezek magukat és miért? Egyértelmű volt, hogy azért, mert van egy biztos támogatottsága.

„ Ez már régen nem a feminizmusról szól, ha nem tévedek.”

- hát, bizony nem, pengelogikájú barátom, ez már olyan alantas, kicsinyes, földi dolgokról is szól, hogy sem én, sem az élettársam nem gondoljuk azt normálisnak, hogy ha Gerle Éva kihirdeti, hogy márpedig mi nem írhatunk semmit a neten és keressünk más hivatást, mert neki nem tetszik, de tüstént, amíg még jó kedvében találjuk, különben „nem irgalmaz”. Innentől már tényleg nem csak a feminizmus eszméjéről, hanem emberi sorsokról is szól ez az ügy. Sajnos.
„Nem szimpatikus, hogy a feminizmust-antifeminizmust próbáljátok felhasználni a személyes problémáitok megoldásában.”

- Töredelmesen bocsánatot is kérek, soha többé nem fogok bizalommal fordulni a Férfihang szerkesztőhez, olvasóhoz, sem támogatást kérni tőlük. Sőt. Még akár egyet is érthetek Gerle Évával a Férfihangról való vélemény alkotásában. Hamar a Férfihang is egyöntetűen egyetért Évának a velünk szembeni rágalmaival és már egyébként is Évához hasonló celebség-vadász, számító nőnek nézett. (Tisztelet a kivételnek. Aki tudtommal egyedül: Aurelius Respectus, de legalábbis az a személy, aki egy index fórumon is felvetette a témát, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy egy állítólagos feminista neki áll módszeresen rágalmazni egy családot, azzal a nyíltan vállalt céllal, hogy tönkretegye őket, mert azok szerinte elmebetegek és közveszélyesek.)

-Bevallom töredelmesen, hogy valóban valami sokkal nemesebb célra való az antifeminizmus, mint olyan, és amivel kapcsolatosan ti döntitek el, ki az, s ki nem, és nem való az arra, hogy egy őrült nősovin által mindenféle aljas rágalmakkal, tönkretevési szándékkal megtámadott négy gyermekes, székelyföldi család mellett szóljatok pár szót, még álnevek alól sem. Teljesen érthető, hogy ilyen mocsárba nem árthatja magát egy valódi antifeminista férfi, hiszen akkor, még a végén beleesik, abba 4 milliárd emberbe, akik a Lelkes Villőhöz hasonló komoly, kulturált és felelősségteljes személyek szerint feleslegben vannak már itt a Földön. Nem lenne baj, ha már nem szaporodnának, és nem nevelnék bele a gyerekeikbe, hogy a családalapítás, mint olyan az nem természetellenes, nem a boldogsága ellentéte stb.

„Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Teljesen egyetértek velük.

P.S.: Ne érts félre, nem kétlem, hogy titeket mélyen érint ez az egész ügy. Sajnálom, hogy egy sekélyes és értelmetlen személyeskedésbe csapott köztetek valamilyen társadalmi kérdés. És mivel nem ismerem az ügyet részletesen – nem is akarok belemélyedni a fent említettek okán -, nem is tudok állást foglalni.”

– sajnos a képtelen feltételezéseidet már leírtad és elhatárolódtál, láthatólag tájékozatlanul. Szíved joga.

„És még egy megjegyzés, aztán nem is kívánok ezzel többet foglalkozni: azt látom a következő hozzászólásodban, hogy nem vagytok biztosak magatokban.”

- Nem, persze, hogy nem, hogyan is lehetnénk. A mai világban már csak álnevek alól és bujdosva lehet biztos magában az ember. Illetve magában nem is, de valami magasztos eszmében mindenképpen. De azért köszönjük a hozzáértő kielemezgetést és minősítgetést, remélem, meghálálhatom.

“ P.S.+: GÉ sikeresen bemutatja rajtatok, milyen az, amikor egy feminista nő lelki terrort alkalmaz és annak milyen hatásai vannak. Gyakorlatilag saját maga az élő példája a NANE erőszakról szóló téziseinek:

A nők elleni erőszak fajtái

Szóbeli (verbális) erőszak
A nő lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt), bántalmazással, veréssel való fenyegetés, gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

Lelki erőszak
Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása, barátoktól, munkától, családtól, kedvenc foglalatosságoktól való elszigetelés vagy eltiltás, féltékenység, nő önbizalmának módszeres lerombolása, elzárkózás a problémák közös megbeszélésétől, nő állandó hibáztatása, értéktárgyainak összetörése, tárgyak összetörése/dobálása/csapkodása, fegyverrel való fenyegetőzés, félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés), támadó faggatózás, életveszélyes/ijesztő autóvezetés, telefon és egyéb kommunikációs csatornák lezárása, telefonon való állandó ellenőrzés, nő zsebeinek/táskájának átkutatása

Gazdasági erőszak
Anyagi függésben tartás, munkáról való lebeszélés vagy eltiltás, nő fizetésének elvétele, mindennapi kiadások megkérdőjelezése és fillérre való elszámoltatása, közös néven levő céggel (Bt., Kft.) való sakkban tartás/zsarolás” – hgyi

- köszi, hogy leírod, hogy mit mutat be rajtunk Gerle Éva, miután egyöntetűen megírtátok vagy öten, hogy végül is megérdemeljük, és mi is sárosak vagyunk. Vagy is köszönjük, hogy megerősítitek ilyen módon is, hogy bár Gerle éva súlyos bűntényeket követ el ellenünk, nem számít, mert ez az egész „súlytalan” és nem „egyoldalú”, hiszen mi becsületsértők hírében állunk, így mindenki becsülettel elfordíthatja a fejét, ha Gerle Éva, aki ismeretlenül belém kötött, aki meghirdette a tönkretevésünk tervét, továbbra is ragaszkodik a rágalmainak az interneten hagyásához.

Megérdemlem, hiszen én akartam bulvár-celeb lenni, én akartam, hogy egy jószándékú írásomért, Gerle Éva célpontja legyek, hogy uszítson ellenem, hogy hamis cikket rendeljen a transindexről, na, nem is sorolom…

„Az idézett részek ugyan családon belüli erőszakra vonatkoznak, de gyanítom, hogy nem családon belül is erőszaknak számítanak. A petíció benyújtása is lelki erőszak. Szerintem.
Ráadásul nő ellen is irányul és a másik nem képviselője ellen is, tehát nem csak nő elleni erőszak, hanem ha a nemek egyenlőségéért vívott feminista harcot is figyelembe vesszük, akkor a férfiak ellen elkövetett erőszak is erőszak, így a fenti feminista cél semmibevételének deklarálása is.”

- És ezek szerint ezek elkövetése teljesen rendben van Magyarországon? Mindenesetre, ellenállni, az hisztinek számít. Nagyon kemények ám ezek az antifeministák, nem csoda, hogy egy ilyen hisztis, hatásvadász és bizonytalankodó, mint én csak szégyent hozna rájuk. Az ő tevékenységükre. Meg lehet nyugodni, most már kölcsönös közöttünk az egymással szembeni negatív megítélés. Részemről. Aztán, hogy Kozma Szilárdnak mi erről a véleménye, arról őt kell megkérdezni. Mielőtt valamely bátor feminista, vagy antifeminista vitéz rögtön a Kozma Szilárdénak tulajdonítaná az itt olvasható, önálló vélemény-nyilvánításomat, ahogy az lenni szokott, annak ellenére, hogy a saját nevemben és fotóm mellett írok.

És innentől, tényleg nem kívánok különösebben vitázni sem a Gerle feminista védelmezőivel, sem a tőlem az antifeminizmust védelmezőkkel. Egyébként is felvilágosítottak ezek az úriemberek, hogy ők csak társadalmi ügyekkel foglalkoznak, személyeskedni nem fognak. A személytelenkedést többre tartják, akkor legalább nem fognak idejönni személyeskedni most sem. Ennyi pihenő, illetve ennyi szólás-szabadság nekem is jár. A fölényes és slendrián kritizálást megint csak nem én kezdtem, annak ellenére, hogy én állítólag egy tipikus balhézó vagyok. Mikor balhézó, hatásvadász, hisztis, celebségre vágyó, mikor Stockholm szindrómás rab és áldozat. Vajon ez attól függ, hogy feminista vagy antifeminista szemüvegen keresztül néznek-e az emberek? (Költői kérdés volt, választ nem várok.) Ejj, mondtam én már 5 évvel ezelőtt is, hogy baj van az -izmusokkal, és végül is minden -izmus egoizmus.

Az biztos, hogy elgondolkodtató kellene, hogy legyen, hogy miért van az a mai magyar társadalomban, hogy aki látja az igazságot és az igazságtalanságot, az ne legyen még bátor is hozzá, vagy is ne vállalja fel nyíltan, ezek elmondását. Aki pedig fel akarja vállalni magát, van ehhez bátorság, az viszont ne piszkálja az igazság kérdését, vagyis ne akarjon semmilyen igazság mellett kiállni. Az igazság az én szellemi spirituális ismereteim szerint csak akkor ér valamit, illetve csak akkor tölti be istenadta rendeltetését, ha képviselik és kiállnak érte. A modern társadalmak viszont nagyon gyakran kínosan érzékenyek arra, ha valaki magát is vállalja meg az igazságot is, vagyis hogy hitelt ad az igazságnak és próbálja érvényesíteni. Szomorú tapasztalat lesz az számomra, ha igazság, csak esetleg a bíróságon és a rendőrségen van, amihez Gerle Éva is annyira ragaszkodott és ő önmagától semmiféleképpen nem volt hajlandó belátni a hibáit, gonoszságát, rágalmait. Talán tudja a közkedveltség biztos receptjét: ha már kiálltál a fénybe, a nyilvánosság elé, ne mondj igazat, mert azzal csak elijeszted őket. Tisztelet a kivételnek, akik mégis kiálltak mellettük, akár magukat vállalva, akár rejtőzködve. Még egyszer kifejtem: én nem akartam senkit sem kritizálni, vagy számon kérni azért, mert álneveken ír a neten, de amikor ilyen töketlenkedésel kell szembesüljek, mint amit a Férfihangosok műveltek, hogy én mindenféle kötekedés nélkül írtam oda, és leírtam, hogy szívesen venném, ha aláírnák a petíciót vagy hozzászólnának, s erre kiröhögik az egész esetünket. korábban én megosztottam ennek a blognak is a linkjét, de ide sem írtak, gondoltam, túl macerás a wordpress, volt, hogy a laptomról Szilárd sem tudott hozzászólni, se Facebook-kal, se sima email megadással... Gondoltam a petíciónál ez egyszerűbb. Másrészt a petíciót nem szórakozásból hoztuk létre, hanem, hogy a keresők kiadják az Éva ellenünk indított petíciója mellé, de mivel az elsőt is szétrollkodták Éváék, mi nem adván fel az ügyet, némi humorral új petíciót indítottunk, de sajnos Gerlének nulla az önbecsülés és még így is, hogy a címbe belefoglaltuk, hogy direkt az ő gonoszságának kiélésre hoztuk létre, még ez sem gátolta meg abban, hogy ugyanazt a mocskolódást folytassa, amit az előző petíciónál. Könnyű ezt "vásári komédiának" titulálni, csak nem tudom, mi az áru ezen a vásáron? Ilyen megszólalások miatt én inkább javaslom az oldalnak az Eunukhang nevet. Mert én férfiaktól nem ezt vártam volna, még nőktől elmegy egy ilyen, az összképet nem látóan ítélkező és tévesen elítélő leszólás, de egy férfitől nagy szégyen. Ha Magyarországon ez a töketlen viselkedés, finnyáskodás, okoskodás, a harcot vállalóknak a lefitymálása a "férfias" akkor nem kell csodálkozni, hogy Gerléék vígan garázdálkodnak és ügyes pszichológiai manipulációkkal a férfi neműek ellen fordítják a nőket, és megutáltatják velük az otthon melegét őrző, gyermekeit szeretettel gondozó női szerepet! Ezeknek a férfiaknak már komplexusuk van, nem mernek férfiként viselkedni, ezért is jegyzik be a cikkeiket álnéven a nagy komoly honlapjukon, ahol csak társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, gyakorlati kérdésekkel már nem, s bár Gerle Éva blogja egy társadalmi probléma, de amikor az egy konkrét család kikészítésére is irányul, az már nem társadalmi ügy rendezzék el az ügy szereplői úriember módjára maguk között, egy kávé mellett, valamelyik fél fizesse le a másikat és kész. Becsületbeli ügyek kipipálva. Csak azt nem értem, ha ez az uralkodó moralitás ma a magyarság között, akkor tényleg mi a francnak a személyi méltóság és becsület törvényes védelme, ha úgyis csak annak van helye a társadalomban, aki behódol az igazságtalankodóknak és eladja a lelkét. Hol lenne az én becsületem, ha hagynám, hogy Gerle Éva tönkretegye a párom vállalkozását? Csak mert Gerle Évának úgy van kedve?

Félreértés ne essék, nem öncélú panaszkodás szándékával írtam le a személyes csalódásomat. Nem az én magánéletem, párkapcsolatom, családom fog tönkremenni a személyesség, az igazság és az igazságért való bátor harc hiányában. Viszont asztrológusként előttünk nyilvánvaló, hogy Magyarországon ezek a hiányok komoly gondot okoznak sok párkapcsolatban, házasságban, családban és társadalmi szintén. Kiállni és konfrontálódni, személyes megvalósításainkat vállalni szégyen, helyette marad a spekulálás és a cinizmus. És ez szerintem végtelenül szomorú, de hiába, ezt kell elfogadjam. Viszont még ennek ellenére is biztos vagyok abban, hogy bár Gerle Éva nagy túlerőt mutatóan munkálkodik ellenünk és az sem mindegy, hogy olyan gátlástalanul, hogy azokkal a tudatos rágalmakkal tényleg ki lehetne csinálni bárkit, aki nem arra van kiképezve, hogy neki nincs veszteni valója és csak lőjjön és lőjjön. Tehát ennek ellenére is azt mondom, hogy márpedig sem Gerle Éva, sem az ő sikerein (?) esetleg még felbuzduló személyek, akiket különösen irritálnak a kauzális asztrológia által szerezhető mély szellemi ismeretek, és amiatt veszélyben érzik bizonyos, sokszor inkább rejtegetni kívánt vágyaikat, szándékaikat, tudattalan jellemvonásaikat -nem mintha bárkit is neki állnánk kielemezni, amíg az illető nem kezd el a maga veszélyes tévképzetei szerint tömegeket félrevezetni, és akkor is csak leleplezzük, semmi egyebet nem teszünk - neki állnának hasonló rágalom-hadjáratoknak: hát, nem fognak engem soha elrettenteni, vagy eltéríteni attól, hogy én asztrológus legyek. És asztrológusi ismereteimet a neten vagy bárhol megosszam. Sem nem fog senki arra rákényszeríteni, hogy Kozma Szilárdot nézzem hülyének és forduljak ellene, és hogy ezért igazán érdemes lenne még a családunkat és a párkapcsolatunkat is szétbontani. A családomat és az asztrológiai tudásomat mindig és minden körülmények között meg fogom védeni továbbra is. Amíg élek.
Mindazt, amit itt leírtam ki fogom bővíteni asztrológiai szempontból is, egyenlőre ez egy magánemberi bevezetése volt a történetnek.

Joó Violetta

U.I.: Idő közben rájöttem, hogy mi attól lettünk vásári bazárosok, mert vásárra vittük a bőrünk. Hát, ezek a férfiak nem fogják. Szerintük az embernek a szeretett foglalkozása, még akkor, sem ha azzal a négygyermekes családját is fenntartja, nem olyasmi, amiért vásárra kellene vinni-e a bőrét, sőt, tibi22 szerint „bazári” minőségnek számít, ha valaki védi magát, foglalkozását, ha mer harcolni, nemcsak cicamódra, csipkés kesztyűben. - Ezek aztán megoldják majd a társadalmi problémákat.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Minden "-izmus" egoizmus?
HozzászólásElküldve: 2014.03.08. 17:49 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
a “hgyi” nevű nem-férfihangú személy valami petíciót emlegetett a ferfihangon hozzám szólva, hogy azok komolytalan dolgok, mert ellenük is indítottak egyet valami feministák. És az esetről egy nevét és arcát vállaló férfi írta, hogy rágalmazás gyanúja vetül a petícióra.
Számomra nem csak gyanú.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO