ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 23:12

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.03.28. 22:48 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Miklós és Tünde szinasztriája
Karmapontok közötti fényszögek:
(Miklós) Bak Lilith (8. ház) szembenáll (Tünde) Oroszlán Sárkányfarok (4. ház)

Karmapont-Ascendens:
(Miklós) Ikrek Ascendens quincunx (Tünde) Nyilas Lilith (8. ház)
(Miklós) Bak Sárkányfarok (7-ház) trigon (Tünde) Bika Ascendens

Karmapont-Bolygó:

(Miklós) Nyilas Jupiter (6. ház) együttáll (Tünde) Nyilas Lilith (8. ház)
Nyilas Uránusz (6. ház) együttáll Nyilas Lilith (8. ház)
Bak Sárkányfarok (7. ház) együttáll Bak Uránusz (9. ház)
Halak Nap (10. ház) quincunx Oroszlán Sárkányfarok (4. ház)
Bak Lilith (8. ház) quincunx Ikrek Hold (2. ház)

Bolygók-Ascendens:
(Miklós) Ikrek Ascendens szembenáll (Tünde) Bak Uránusz (9. ház)
Ikrek Ascendens együttáll Ikrek Hold (2. ház)
Skorpió Plútó (5. ház) szembenáll Bika Ascendens
Skorpió Szaturnusz (5. ház) szembenáll Bika Ascendens
Nyilas Neptunusz (7-ház) trigon Bika Ascendens
Vízöntő Merkúr (9. ház) kvadrát Bika Ascendens

Bolygók-Bolygók
(Miklós) Bika Hold (12.ház) szembenáll (Tünde) Skorpió Nap, Vénusz, Plútó (7. ház)
Nyilas Neptunusz (7. ház) szembenáll Ikrek Hold (2. ház)
Nyilas Jupiter, Uránusz (6.ház) szembenáll Ikrek Mars (2. ház)
Halak Vénusz, Mars (11. ház) trigon Skorpió Merkúr (7. ház)
Bika Hold (12. ház) trigon Bak Szaturnusz, Neptunusz (10. ház)
Nyilas Jupiter, Uránusz (6. ház) trigon Oroszlán Jupiter (5. ház)
Vízöntő Merkúr (9. ház) kvadrát Skorpió Nap (7. ház)
Halak Vénusz, Mars (11. ház) kvadrát Ikrek Hold (2. ház)

Miklós és Tünde képletének az összevetésekor nagyon szembetűnő hasonlóságokat, közös motívumokat találhatunk, amelyek azt jelzik, hogy ennek a két embernek sok a közös életfeladata, ezért is éreztek egymást iránt annyira erős vonzalmat, amikor találkoztak. Ezek a megfelelések a két képlet között azt jelzik, hogy a rezonancia (tükröződés) törvénye általtaláltak egymásra, és egymás számára kihívást jelentenek, karmikus provokációt. Ez azt jelenti, hogy a kettejük párkapcsolata a legnagyobb lehetőség arra, hogy feloldják a karmájukat, s hogy egymás legnagyobb segítői legyenek ebben a fontos feladatban, hiszen az a vonzó feszültség, amelyik közöttük van, és amit ők szerelemként érzékelnek, arra készteti őket, hogy a karmájukat oldják.

Az egyik ilyen szembeötlő motívum az, hogy a Bak jegye és a 10-es ház mindkettőjük képletében nagyon fontos: Miklós esetében mindkét karmapont a Bakban áll, míg a Napja a 10-es házban. Tündének az Ég közepe pontja áll Bakban, rajta pedig éppen a Bak uralkodó bolygója, a Szaturnusz. Ez azt jelzi, hogy Tünde nagyon erős szaturnuszi tulajdonságokkal rendelkezik, olyan pozitív vonásokkal és képességekkel, amelyek Miklós számára a karmája oldása szempontjából nagyon fontosak, hiszen ha neki mind a Lilithje, mind a Sárkányfarka ebben a jegyben áll, az egyértelműen azt jelzi, hogy ő a Bak pozitív szellemiségét nem érti, félreérti, az ő spirituális struktúrájában a szaturnuszi őserő nem tud pozitívan működni, megnyilvánulni. Ő azzal az életfeladattal született, hogy harmonizálódjon ezzel a szellemiséggel, hogy a Lilith-inverziót feloldja: a tudattalanjában fordítottan létező ősképeket visszaállítsa az eredeti, pozitív értelmükbe. Ebben tud nagy segítségére lenni a felesége, azzal, hogy Miklós közvetlenül megtapasztalhatja a szaturnuszi őserő pozitív megnyilvánulásait, illetve folytonosan visszacsatolást kaphat az ő Bak karmájából eredő tévképzeteire, ösztönös negatív megnyilvánulásaira.

Egy másik szembeötlő hasonlóság az, hogy mindkettőjük Lilithje a 8-as házban van, vagyis mindkettőjüknek skorpiói életfeladataik vannak: képessé kell válniuk a gyökeresen mély és minél szélesebb körű szellemi, lelki és mentális átalakulásra, az egész lényüket és életszemléletüket, világlátásukat átalakító – kicserélő újjászületésre, így oldhatják fel a Lilithjeik által jelzett negatív Bak-, illetve nyilasi meghatározódásokat. Tünde esetében a skorpiói motívum nagyon erős: nem csak a Nyilas Lilithje áll a 8-as házban, de négy bolygója is a Skorpióban található: a Nap, a Vénusz, a Merkúr és a Skorpió uralkodója, a Plútó is. Miklós ezért is vonzódik nagyon erősen Tündéhez, mert ugyanazokat a motívumokat jeleníti meg többnyire pozitívan, amelyek az ő spirituális struktúrájában fordítottan, tehát vagy félelemként, vagy túlzó, de esetleg elfojtott ambícióként jelennek meg. Tünde által tehát, Miklós esélyt kaphat arra, hogy a skorpiói szellemiséggel harmonizálódhasson, ugyanakkor a közös skorpiói életfeladatok is erős kapocs kettejük között.

Hasonló kapocsként szolgálnak a közös 7-es házas életfeladatok: Miklósnak a Bak Sárkányfarka és a Neptunusza áll itt, Tündének pedig a fent említett négy, Skorpióban levő bolygója. Vagyis a hosszútávú párkapcsolatok, házasság életterülete nagyon fontos mindkettőjük számára – ezzel az életkörrel kapcsolatosan mindkettőjük spirituális struktúrája érzelmi motívumokkal telített, de a Tünde ide vonatkozó érzelmi és mentális – értelmi reflexei, spirituális szempontból inkább pozitívak, hosszú távon is jó megoldások felé vezetőek, miközben a Miklóséi két véglet között ingadoznak titokban és nagyon rejtetten. Ez azért van, mert, annak ellenére, hogy gyakorolja és jól is érzi magát benne, a lénye legmélyén, igazából nem érti, illetve, a legtöbb esetben félreérti, hogy mi is a házasság hosszú távú, spirituális értelme és célja (Ti., az őszinteségen és nyíltságon alapuló, vagyis az igazság bátor kimondásán alapuló, legszélesebb körű és legmélyebb kiegyenlítődési képesség megszerzése, gyakorlása és stabilizálása.), hogyan kell viselkedni a házasságban, mit kell elvárni a házastársától és mit nem, stb.

Mivel a 7-es ház gyakorlati életfeladatköre a Mérleg szellemiség megvalósulásának a gyakorlati életterülete, ezért ennek is a Vénusz az uralkodója, csakúgy, mint a Mérlegnek. Tündének pedig éppen ebben a házban áll a Vénusza, és egy karmikus alakzatban vesz részt. Ez azt jelzi, hogy Tündének is hasonlóan erős vénuszi meghatározódásai vannak, mint Miklósnak. Csakhogy Tündének az Ascendense a Bika jegyében áll, amelyiknek szintén a Vénusz az uralkodója. Ez azt jelzi, hogy Tündében potenciálisan megvannak a pozitív vénuszi tulajdonságok, képességek, amelyekkel a fent leírt, kevés negatív skorpiói meghatározódásait is, meg tudja haladni, ha belső erőfeszítéseket tesz ennek érdekében, illetve a Vénuszi szellemiségének a pozitív megélése érdekében. De az Ascendens szellemiségének az elérése – megvalósítása más szempontból is nagyon fontos.

Az Ascendens jelezte krisztusi, magasabbrendű én természetesen nem indul be automatikusan, hanem ezért tudatosan kell fáradoznia, de viszonylag kicsi erőfeszítéssel el tudja ezt érni, ki tudja magában fejleszteni. Amennyiben képessé válik működtetni a Bika Ascendense által jelzett spirituális énjét, akkor a karmáját sokkal könnyebben tudja meghaladni, de a férje számára is hatalmas segítséget tud nyújtani a karmaoldásban. Nem csak a 7-es házhoz tartozó, vénuszi életfeladatok helyes elvégzésében tud Miklósnak segíteni, hanem a Bak Sárkányfarka által jelzett meghatározódásai feloldásában is. Ezt jelzi a Tünde Bika Ascendense és Miklós Bak Sárkányfarka közötti trigon is. Az, hogy Miklósnak a törvényességgel kapcsolatos, veleszületett, karmikus tévképzetei nagy részével szemben Tünde egy olyan tükröt tud tartani, amelyikben megláthatja ezeknek a torzított képeknek az eredeti, pozitív formáját, nagyon nagy segítséget jelenthet a Miklós karmája oldásában, ezért is vonzódhatott hozzá annyira a találkozásukkor és ezért szeretett bele annyira.

Miklós Ikrek Ascendense quincunx (negatív) fényszögben Tünde Nyilas Lilithjével (8-as ház)

Ez a fajta szembesítés azonban fordítva is működik, hiszen Tünde 8-as házas Nyilas Lilithje és Miklós Ikrek Ascendense között negatív fényszög található, ami szintén feloldandó feszültségként összekapcsolja őket. Az Ikrek és a Nyilas egymás komplementer (kiegészítő) jegyei, és ha Miklósnak belső erőfeszítéseket téve sikerül kifejlesztenie magában azt a magasabbrendű szellemiséget, vagyis a spirituális énjét, melyet az Ascendense jelöl, ezzel a saját karmája oldása mellett a feleségének is segíthet a pozitív ikreki szellemiség működtetésével, hogy a Nyilas karmáját meghaladja. De Miklós másképpen is képes arra, hogy Tündét a negatív nyilasi meghatározódásaiból „kigyógyítsa”, hiszen a Nyilas uralkodója, a Jupiter, az ő képletében éppen a saját jegyében, a Nyilasban (és a 6-os házban, a kultusz, a rendeltetéstudat házában) található, Tünde Nyilas Lilithjével pedig együttáll. Miklós képletében a Jupiter jegy- és házhelyzete, de a többnyire pozitív fényszögei is, azt jelzik, hogy az ő jupiteri értéktudata, értékítélete nagyon erős, a nyilasi szellemiséget pozitívan tudja megélni, főként mivel a Szűz szellemiségének megfelelő gyakorlati életterületen, a 6-os házban áll a képletében a Jupitere. A Szűz jegye az élet rendeltetésének a megértéséről szól, vagyis annak a felismeréséről, hogy azért születünk ide, emberi testbe, hogy a karmánkat feloldjuk, megváltódjunk tőle, és így egészségesek, boldogak lehessünk. A Nyilas jegye pedig annak a megértéséről szól, hogy az életben a legnagyobb érték nem más, mint a karmikus tévképzeteknek a feloldása, azok meghaladása, és ezáltal a mennyország elérése – a boldogság realizálása.

Miklósnak az Uránusza, a szellemi intuíció és a szellemi tisztánlátás őserejét megtestesítő bolygó, is itt található, együttállásban a Jupiterrel. Ez azt jelzi, hogy őt az isteni intelligenciával való önkéntelen és öntudatlan kollaborálás, a szellemi intuíciója hozzásegítheti ennek a megértéséhez. Ha a nyilasi értékrendet ő megérti, azzal nem csak arra lesz képes, hogy az életét rendeltetésszerűen élje, hanem a feleségét, aki veleszületetten ferdén, fordítottan érzékeli a nyilasi szellemiséget, segíteni tudja a Nyilas karmája meghaladásában. (Kettőjük képletének az összevetésekor tehát azt találjuk, hogy Miklósnak a Jupitere épp a Nyilasban található, míg Tünde Szaturnusza a Bakban, ráadásul a 10-es házban van. Vagyis egymást ezzel kölcsönösen tudják segíteni: Tünde hangsúlyosan és többnyire pozitív szaturnuszi tulajdonságaival a Bak karmás férje számára szolgálhat segítségként, míg a férj erőteljesen pozitív jupiteri – Nyilasi tulajdonságaival a Tünde Nyilas karmájának az oldásában nyújthat segítséget, önkéntelenül és öntudatlanul is, de ez még erősebb és hatásosabb – hasznosabb is lehet, amennyiben ezeket a kölcsönös, szellemi segítség-adási lehetőségeiket tudatosítják.)

Miklós Bak Sárkányfarka (7-es ház) együttállásban a Tünde Bak Uránuszával (9-es ház)
Tündének az Uránusza is a Bakban áll, a 9-es házban, amelyik a metafizikai megismerések háza, és a Nyilas szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatoknak a területe. Ez az Uránusz együttáll a Miklós 7-es házas Bak Sárkányfarkával. Tündének a szellemi intuíciója ezen az életterületen a Nyilas karma oldásában nyújthat nagy segítséget, ugyanakkor, mivel együttáll a férje egyik karmapontjával, őt is segítheti a karmaoldásban: a hirtelen uránuszi ötletek, a váratlan „sziporkák” Miklós negatív szaturnuszi meghatározódásainak, ugyanakkor a 7-es házhoz tartozó tévképzeteknek a felismerését, megvilágítását is lehetővé teszik.

Miklós Bak Lilithje (7-es ház) negyedszembenállásban Tünde Oroszlán Sárkányfarkával (4-es ház)
Erős karmikus provokációt jelez az is, hogy két karmapontjuk negyedszembenállást alkot egymással: Miklós 8-as házban álló Bak Lilithje a Tünde 4-es házas Oroszlán Sárkányfarkával. A karmapontok a személyiség legmélyebb és legsötétebb zónái, s ezeknek a fényszögei két horoszkóp összevetése esetében azt jelzik, hogy a felek egymás számára nagy kihívást jelentenek karmaoldás szempontjából. Ebben az esetben a karmapontok nem egymással szembenálló jegyekben, tehát nem egymást kiegészítő (komplementer) jegyekben állnak (a Bak komplementer jegye a Rák, az Oroszláné a Vízöntő). De a Bak és az Oroszlán karma is nagy hasonlóságokat mutat bizonyos szempontból. A Bakhoz a közösségi, társadalmi törvényérvényesítés és szerepvállalás tartozik, ezért a Bak karmás személy is, a legtöbbször a színpadon, a magasban, vezető pozícióban akar lenni (ritkább esetben az ettől való teljes elzárkózás is, sőt még az un. közösségi reflektorfénybe való kerülési lehetőségtől való elzárkózás, sőt: az attól való elrejtőzés és félelem is, az erős háttérben és sötétben – névtelenségben – való maradási vágy is megjelenhet), csakúgy, mint az Oroszlán karmás, akinek zavart öntudatából kifolyólag gyakran megalomániás, nárcisztikus, egoista megnyilvánulásai vannak– ezzel kompenzálja a belső zavart. (Itt is előfordulhat a másik véglet: a megalázkodás, az alamusziság, talpnyalás, amelyik nagy belső agressziót szül, hiszen ez az ember is ugyanúgy vágyik a csillogásra, a csodálatra, csak túl gyáva, túl félénk.) Ebben az esetben tehát mindkettőjüknek ego-problémáik vannak, valószínűleg beavatkozási, irányítási mánia, uralkodási vágy jellemzi mindkettőjüket. Meglehet, hogy ezek mélyen rejtettek, főként Miklós esetében, akinek a Lilithje áll a Bakban (a Lilith a legfinomabb, a mindennapokban legérzékelhetetlenebb, mélytudattalan meghatározódásokat jelzi) és ez, akár a nyakasságig is elmenő, spirituális csökönyösséget - elzárkózást, vagyis szellemiség-ellenes mentalitást is jelenthet. Itt tehát újból egymás számára, öntudatlanul és önkéntelenül, felnagyított tükröt tartanak, és az élettársáltal önkéntelenül és öntudatlanul, kinagyítva megjelenő hibái által megismerhetik önmagukat, vagyis az addig rejtett és letagadni vágyott tulajdonságaikat is, amelyeknek a fel- és beismerése az első lépés a karma oldásában.

Miklós Halak Napja (10-es ház) negatív fényszögben (quincunx) Tünde Oroszlán Sárkányfarkával (4-es ház)
Miklós Halak Napja a 10-es házban áll – amelyik horoszkópház tudvalevőleg a Bak szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatok megjelenítője a horoszkópban – és ez a Nap ugyanakkor, negatív fényszöget zár be Tünde Oroszlán Sárkányfarkával. A Sárkányfarok viszont a család és otthon életterületén, vagyis a 4-es házban található. (Kedves Annamária! Lehetőleg el kell kerülni az ilyen sürítéseket, vagy, ha ezt az összefüggésrendszert, fontosnak találod valamiért előre meghirdetni, premiszaként leírni, akkor valamivel részletesebben és érthetőbben meg kell fogalmazni, hogy miről is van szó, illetve az elemek jelentésének a lényegi leírását, egészen érthetően kell megadni!)
Mivel a 10-es ház a Bak szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatok megjelenítője a horoszkópban, a Nap pedig az Oroszlán uralkodó bolygója, azt láthatjuk, hogy itt újra megjelenik a fentebb leírt Bak és Oroszlán probléma. (Az Oroszlán motívumhoz tartozik és azt erősíti a Nap és az Oroszlán Sárkányfarok közötti negatív fényszög – quincunx – is.)

Emellett a Halak és Oroszlán jellegű öntudati, éntudati problematika is megfigyelhető. Az Oroszlán pozitívan az (abszolút – Az már meg van jelenve mindíg eleve) Isteni léttudat teljes erejű megjelenését és kiteljesedési lehetőségét testesíti meg, (Ami aztán a Halakban válik teljessé! Tehát itt a teljesség cask mint potencialitás , mint lehetőség van jelen, akárcsak a Nyilasban is!) de mivel Tündének az egyik karmapontja áll ebben a jegyben, ő az Oroszlán szellemiségének veleszületetten, tehát önkéntelenül, valamely fordított megjelenési formáját (megnyilvánulási és önérvényesítési, akarat-érvényesítési képtelenség, vagy ennek a szöges ellentéte: a mindenáron való önérvényesülési ösztön és ambíció a zsarnoki magatartásig elmenően) érzékeli helyesnek, tehát, azt mindenképpen negatívan érzékeli. Emiatt az ő esetében zavartan, sérülten működő öntudatról beszélhetünk, amelynek a kitisztítása, megerősítése az egyik fontos életfeladata). A Halak jegye az isteni léttel, az egyetemes léttudattal való egységérzetet, egységtudatot jeleníti meg. Miklós Halak Napja többnyire pozitívan fényszögelt, ami azt jelzi, hogy a nyers, individuális tudatában ezek a pozitív Halak tulajdonságok megtalálhatók, vagyis hogy számára a teremtői azonosságtudat elérése nem túl nehéz. Ezzel a többszörösen tűzkarmás, vagyis, a sérülten működő öntudattal rendelkező feleségének Miklós nagy segítségére lehet, öntudatlanul is, abban, hogy az Oroszlán karmája által jelzett önmeghatározáshoz eljuthasson és azt jól és teljesen elvégezhesse.

A mélytudattalan legalsóbb pontját: az Ég alja nevű, valamint a felettes Én csúcsát jelképező: az Ég Teteje (a Zenit) pont közötti, tehát a 4-es és 10-es házak tengelye a Tünde horoszkópjában is nagyon hangsúlyos, mivel a 4-es házában van az Oroszlán Sárkányfarka és vele szemben, a 10-es ház csúcsán áll a Szaturnusza. Ezek, a spirituális fejlődés és kauzális tudatosodás (Megvilágosodás!) kardinális tengelye által is, megtestesített házcsúcsok által kiemelt fontos életterületek a két képlet összevetésekor is többszörösen megjelennek, mint közös életfeladatokra utaló elemek, mivel Miklós a Halak jegyében született. Tehát, ez is egy igen erős szinasztria-elem a két sorsképlet között.

Miklós Bak Lilithje (8-as ház) negyedszembenállásban Tünde Ikrek Holdjával (2-es ház)
Ugyanakkor, Miklós 8-as házas Bak Lilithje negatív fényszöget (negyedszembenállást) alkot a Tünde 2-es házban álló Holdjával. Kell tudni, hogy a nők horoszkópjában a Hold is a Nappal egyenértékű, fontos bolygó, a női princípium anyasággal, teremtéssel, táplálással kapcsolatos megtestesítőjeként. A teremtési képességhez, azaz az anyasághoz való viszonyt, az utódtáplálásnak, az utódokról való gondoskodásnak a képességéről ad információt. Férfi horoszkópban a feleséghez, a gyermekek anyjához való viszony minősége is kiolvasható a Hold helyzetéből, fényszögeiből, többek között, és a két képlet összevetéséből az is kiderül, hogy a Tünde Lilithje negyedszembenállásban van a Miklós holdjával. A Lilith és a Hold is tudattalan lelki tartalmakat, tevékenységeket jelenít meg, s mivel az előbbi a mélytudattalanban lapuló zavart, a legsötétebb pontot jelöli ebben a vonatkozásban, az anyák néha, azt is zavarodottan érzékelik, amit a Hold jelöl, és azt is, amit azok a bolygók jelölnek, amivel a Lilithjük a horoszkópjukban kapcsolatban áll. (Vagyis a Lilith fényszögei a bolygókkal azt jelzik, hogy az illető személy spirituális struktúrájában ezek az őserők nem tudnak teljesen pozitívan megnyilvánulni, tévképzetek kapcsolódnak hozzájuk, amelyeket a velük való harmonizáció során meg kell tisztítani, be kell helyettesíteni a megfelelő pozitív képzetekkel,információkkal).

A két születési képlet összehasonlítása esetében pedig egy ilyen fényszög azt jelzi, hogy a Lilith által jelzett zavarodottság miatt hamis képzetek élnek az egyik félben (ebben az esetben tehát Miklósban) a párjával kapcsolatban azokon a területeken, amelyet a Lilithtel kapcsolatban álló bolygó jelöl. De még inkább azon a területen, amelyre az a horoszkópház utal, amelyben a Lilithjük található. Ebben az esetben tehát a feleség Holdját negatívan fényszögelő férj Lilithje azt jelzi, hogy Miklós spirituális struktúrájában a feleségéről alkotott képzet nem felel meg a valóságnak, hogy azt, önkéntelenül és tudattalanul, torzan érzékeli, téves szellemi elképzelései vannak a feleségével, gyermekei anyjával kapcsolatban (Pl. hogy annak mit kellene és mit nem kellene tennie, hogyan kellene hozza és a többi család tagjához viszonyulnia, hogy mit kellene és nem kellene dolgoznia, stb.). S mivel Miklósnak ez a Lilithje a Skorpió szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatok életterületén, a 8-as horoszkópházban van, azt is jelzi, hogy Miklós számára ezeknek a tévhiteknek az eleresztése nagyon nehéz. Ő, a negatív Skorpió szellemiségének megfelelően, mintegy gyermeki módon, akkor is ragaszkodik ezekhez a veleszületett, a feleséggel kapcsolatos tévképzetekhez, amelyeknek a tualjadonképpeni, vele együtt élő feleségének a személyéhez gyakorlatilag semmi köze nincsen, ha tudatosan, racionálisan belátja azt, hogy nem felelnek meg a valóságnak és hogy el kell őket engednie, illetve pozitívakra kell felcserélnie. (Ezek a tévképzetek valószínűleg oda is visszanyúlnak, hogy ő maga is Rák karmás szülők gyermekeként született, tehát spirituálisan is öröklődött ez a téves elképzelés, és a gyermekkori tapasztalatai is hasonlóak lehettek, vagyis valószínűleg megfeleltek ennek a “rendetlen” családképnek.)

Ezek a feleséggel kapcsolatos tévhitek összefüggésbe hozhatók 7-es házas karmájával is, vagyis azzal, hogy valójában a házasság spirituális értelmét és célját sem érti. Ezt több, a két képlet közötti fényszög is jelzi: Miklós Bak Sárkányfarka és Nyilas Neptunusza is a 7-es házban áll, és mindkettő szembenáll Tünde Holdjával. A Sárkányfarok és Hold szembenállása is ugyanazt jelzi, mint a Lilith és a Hold közötti diszharmonikus fényszög, mivel a Sárkányfarok is, a Lilith-hez hasonlóan, veleszületett, önkéntelen, karmikus meghatározódásokat jelez, csak nem annyira rejtett, vagyis jobban érzékelhető, tetten érhető, mint a Lilith által jelzett meghatározódások.

Tehát mivel a Tünde Holdja Miklós mindkét karmapontjával negatív fényszöget zár be, ez azt jelzi, hogy Miklós tudattalanjában nagyon erősen élnek ezek a téveszmék a “feleséggel” (és nem a konkrét feleségével) kapcsolatban. De nem csak Miklós két karmapontja, hanem a Neptunusza is szembenáll a Tünde Holdjával, sőt, a 11-es házban álló Halak Vénusza és Marsa is negatív fényszöget (kvadrátot) képez a Holddal.

A Neptunusz és a Vénusz is feminin bolygók. A Neptunusz a női, mágikus teremtő képzelet őserejét testesíti meg, amely a nők esetében sokkal, de sokal erősebben képes megnyílvánulni, sokkal erősebb a hatása tehát. A Vénusz pedig a négy alkímiai őserő harmonikus egységre való törekvésének az őserejét megtestesítő bolygó, és amit tévesen a női szexualitás bolygójaként tart számon a kereskedelmi és a bulvárasztrológia. A Mars pedig az ősi, nyers életerő, valamint az egyenes célratörés, a célirányosság és a céltudatosság, és ezzel a bátorság (negatívan az agresszivitás) és csak ezek következtében és ennek alárendelten a férfi szexualitás bolygója is. Vagyis: előbb, az életerő, az éltető tűz, a bátorság, erélyesség őserejét megtestesítő bolygó, és csak azt követően a nyers szexuális erőké. Negatívan: ezekkel homlokegyenest ellentétes erőké és megnyilvánulásoké. Ezek a fényszögek tehát mind, de mind, a Miklós tudattalanjában a feleségével, gyermekei anyjával szembeni tévképzeteknek az erősségét jelzik. Ahhoz, hogy ezeket a tévképzeteket meghaladhassa, elsősorban természetesen tudatosítania kell őket magában, vagyis őszintén szembe kell nézzen azzal, hogy az ő tudattalanjában hamis, a valósággal nem egyező képek élnek mind a házassággal, mind a családdal kapcsolatban. Miklós bolygóinak a negatív fényszögei Tünde Holdjával erős feszültséget jeleznek, amely ösztönzésként szolgálhat arra, hogy felkutassa ennek a feszültségnek az okát. (Ebben segítségére lehet a skorpiói szimata, amelyet a 8-as házas Lilithje is jelez.) Tehát ha Miklósnak sikerül a felszínre hoznia ezeket a valósággal nem egyező, nővel – nőkkel és centrálisan a feleségével – gyermekei anyjával kapcsolatos, ösztönös, tehát sugallatszerűen mély és alig érzékelhető téves elképzeléseket, akkor belső erőfeszítések árán a megfelelő pozitív képekkel, késztetésekkel behelyettesítheti azokat.


Miklós Halak Vénusza és Marsa (11-es ház) trigonban Tünde Skorpió Merkúrjával (7-es ház)

Miklós 11-es házban álló Halak Vénusza és Marsa ugyanakkor pozitív fényszöget (trigont) is alkot Tünde egyik bolygójával, a 7-es házban álló Skorpió Merkúrjával. Ez viszont, a hasonló elemek közötti vonzás harmóniát, illetve ennek megfelelő pozitív tulajdonságokat és képességeket is jelez, amelyik némiképpen oldja a fent leírt nagyon erős feszültséget. Tünde pragmatikus, hétköznapi logikus gondolkodása (Merkúr), amelyikre a skorpiói mélyreható vizsgálódása is jellemző és amely főleg a (Miklós számára olyan ingatag talajt jelentő) házasság területén (7-es házban), az ehhez kapcsolódó problémák feltárásában, megfogalmazásában jelentkezik, harmonikusan tud együttműködni Miklós Vénusza és Marsa által megtestesített, pozitív személyiségrészekkel. (Az együttműködés a 11-es házhoz tartozó fogalom, és ezen a területen található Miklós Vénusza és Marsa.) Ez azért is fontos, mert a 7-es háznak éppen a Vénusz az uralkodója, míg a Skorpiónak a Mars (a Plútó mellett), ezért is beszélhetünk itt hasonló elemek által okozott különböző nemű személyek közötti erős vonzásról.

Miklós Bika Holdja (12-es ház) szembenállásban Tünde Skorpió Vénuszával (7-es ház)
Miklós harmadik feminin bolygója, a Holdja, a Halaknak megfelelő gyakorlati életfeladatokat jelző életterületen, a 12-es házban található, a Bika jegyében. Ez a Hold szembenáll a Tünde Vénuszával, amelyik viszont a saját házában áll: a 7-esben, vagyis a hosszútávú párkapcsolatok, házasság életterületén. Ez azt is jelzi, hogy nagyon erős! Vagyis: ez a szembenállás okozhat feszültségeket, de a kettejük közötti szerelemnek, a szerelmi- szexuális vonzódásnak is ez az egyik fontos tényezője – provokátora! – és, ha számolnak vele és okosan bánnak vele, a hasznukra, illetve a párkapcsolatuknak, egy igen jelentős kreatív tényezőjévé tudják változtatni. Miklós Holdja nem csak Tünde Holdjával, hanem a személyi öntudatát, nyers individuális tudatát jelző Nappal és a teljes kiegyenlítődést, az ősforrást megtestesítő Plútóval is szembenáll.

Ez a fényszög a fent leírtaknak, vagyis a Tünde Holdja és Miklós Neptunusza, és a Sárkányfarka valamint a Marsa és a Vénusza közötti diszharmonikus fényszögeknek a “párja”, hiszen szinte ugyanazokat, vagy nagyon hasonló tudattalan, szerelemre és szexuális kiegyenlítődésre is provokáló feszültségeket jelzi a két személy között. Ezek az egymást provokáló elemek jelzik ennek a két embernek a kapcsolatában levő un. romantikus kreativitást, azt, hogy egymás számára mennyire fontosak karmaoldás szempontjából.

Miklós Bika Holdja (12-es ház) trigonban Tünde Bak Szaturnuszával és Neptunuszával (10-es ház)

Miklós Bika Holdja két pozitív fényszöget is alkot Tünde bolygóival: egy-egy trigont a 10-es házban álló Bak Szaturnusszal és Neptunusszal. Ezek a fényszögek azt jelzik, hogy a Miklós lelkében élő kép a feleségéről és a gyermekei anyjáról harmóniában van Tünde nőies teremtő képzeletével (Neptunusz), és a szaturnuszi őserő által megtestesített határozottsággal, pontossággal, mértéktudással is. Ezek a pozitív szaturnuszi tulajdonságok, képességek, amelyeket Tünde a személyiségében hordoz, a Bak karmás Miklós számára rendkívül fontosak, hiszen a szaturnuszi szellemiséggel való harmonizálódás az élete egyik fő feladata. Nagyon fontos tehát mindkettőjük számára, hogy ezt a pozitív “alapot” egyiköjük karmikus ösztönei, sugallatai és ösztönei se árnyékolják be!

Az, hogy a Tünde személye mennyire fontos Miklós számára, az is mutatja, hogy Miklós képletében a Hold a Bika jegyében áll, míg Tündének Bika az Ascendense. Ugyanakkor a Tünde Holdja a Bika szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatokat mutató 2-es házban áll (és itt áll a férfias szexualitás bolygója, a Mars is), és Tündénél, a szintén Vénusz által uralt 7-es házban is négy bolygója található (Nap, Merkúr, Vénusz, Plútó). Ugyanakkor a Tünde Holdja az Ikrek jegyében található, csakúgy, mint a Miklós Ascendense, sőt, együttállásban a Miklós Ascendensével! - Ez a páros megfelelés és ugyanakkor a köznapinál valamivel bonyolultabb, finom összefonódás nagyon erős karmikus kapocsra utal kettejük között. A Miklós Ascendensének és a Tünde Holdjának az együttállása azt is mutatja, hogy Miklóst az Ascendense által jelzett magasabbrendű szellemiségnek az elérésében segíteni tudják Tündének a Hold által megtestesített tudattalan lelki tevékenységei. Ez tehát egy nagyon, de nagyon fontos szinasztria-elem, ami, amellett, hogy azt jelzi, hogy nagyon fontosak az egymás számára, arra is figyelmeztet, hogy amennyiben netalán hagynák magukat a karmájuk és más jellegű - nyers negativ késztetéseik által elsodorni (Az árnyék-énjük által megvezetni), elképesztően nagy lelki fájdalmakat és irracionális veszteség-érzetet okoznának egyik a másiknak.

Miklós Ikrek Ascendense szembenállásban Tünde Bak Uránuszával (9-es ház)
Tovább: a Miklós Ascendensével szembenáll Tünde 9-es házas Bak Uránusza. Tünde Uránusza ugyanakkor a Miklós Sárkányfarkával együttállásban található. Ez azt is jelzi, hogy az uránuszi őserő nem csak a Tünde számára nagyon fontos a karmaoldásban (Hiszen a Nyilas szellemiségének megfelelő életterületen, a 9-es horoszkópházban áll, és eközben Tündének Nyilas Lilithje van!), hanem Miklós számára is segítségként szolgálhat Tünde önkéntelenül is működő uránuszi szellemi intuíciója. Nem csak a Miklós Sárkányfarka által jelzett Bak karma oldásában lehet a segítségére, hanem az Ascendens jelezte magasabbrendű (Ikrek jellegű) szellemiségnek a kialakításában és megszilárdításában is. Ugyanakkor ha Miklósnak sikerül elérnie, kifejlesztenie ezt az Ikrek jellegű spirituális énjét, amelyet az Ascendense jelez, akkor ezzel segíteni tudja Tündét az uránuszi őserő pozitív működtetésében. Egyrészt mert mind az Ikrek jegye, mind az Uránusz a Levegő elemhez tartoznak, másrészt ezzel a nyilasi meghatározódásai meghaladásában is segíteni tudja Tündét.

A Tünde Bika Ascendensével Miklós bolygói közül a Plútója és Szaturnusza, a Vízöntő Merkúrja és a Nyilas Neptunusza képeznek fényszögeket.

Miklós Mérleg Plútója és Skorpió Szaturnusza (5-ös ház) szembenállásban Tünde Bika Ascendensével
A 5-ös házban álló Mérleg Plútó és Skorpió Szaturnusz szembenállnak Tünde Bika Ascendensével. Ezek a bolygók azért is nagyon fontosak Miklós számára, mert neki a karmapontjai a Bakban állnak (ennek az uralkodója a Szaturnusz), a Sárkányfarok a 7-es házban (amelyik a Mérleg szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatok felvállalásának a területe), a Lilith a 8-as házban (amelynek az uralkodója a Plútó). Hogy éppen ezen bolygók provokálják Tünde Ascendensét, az egyrészt azt jelzi, hogy ha Tündének sikerül magából előhívnia az Ascendense által jelzett Bika szellemiséget, és úgymond “működtetni” (huzamosan átélni) azt, akkor ezzel Miklósnak is segítségére tud lenni (akár önkéntelenül és öntudatlanul is) abban, hogy Miklós a plútói és szaturnuszi őserőkkel harmonizálódhasson, s ezáltal a karmáját oldani legyen képes. De ez fordítva is működik, vagyis Miklós is ösztönző hatással lehet Tündére, hogy elérhesse az Ascendense által jelzett spirituális énjét.

Miklósnak ezek a bolygói az 5-ös házban állnak, amelyik az Oroszlán szellemiségének a gyakorlati megvalósulási életterülete. Ez az életterület a Tünde képletében is fontos, egyrészt azért mert Oroszlán karmásként az 5-ös ház által jelzett gyakorlati életfeladatok felvállalása nagyban segítheti őt az Oroszlán Sárkányfarka által jelzett karmája oldásában. Másrészt pedig Tündének az 5-ös házában található a Jupiter, amelyik, a Nyilas uralkodója lévén, a Nyilas karmás Tünde számára kiemelten fontos őserő. Tehát önmagában már az is, hogy a férjnek is két fontos bolygója van ebben a házban, már önmagában is azt jelzi, hogy a közös életfeladatok kettejük között fontos karmikus vonzást jelentenek. Ezt a vonzalmat azonban fokozza az, hogy Miklósnak az 5-ös házas bolygói, vagyis a Szaturnusza és a Plútója, szembenállnak Tünde Bika Ascendensével.

Miklós Vízöntő Merkúrja (9-es ház) kvadrátban Tünde Bika Ascendensével

A Tünde Bika Ascendense és a Miklós 9-es házas Vízöntő Merkúrja közötti kvadrát hasonló ahhoz a fényszöghöz, mint amilyet Tünde (szintén 9-es házban álló) Bak Uránusza alkot Miklós Ascendensével. Itt is, hasonló vagy azonos motívumok jelennek meg újból: a Vízöntő egyik uralkodója az Uránusz, a Merkúr az Uránuszhoz hasonlóan a Levegő elemhez tartozó bolygó. A Merkúr a lineáris, pragmatikus logika őserejét testesíti meg, míg az Uránusz a maszkulin teremtő képzelet, az isteni intelligencia bolygója. A klasszikus asztrológia az Uránuszt a Merkúr felső oktávjának is tekinti. Valamint mindkét képletben a Nyilas szellemiségével rokon gyakorlati életterületen, a 9-es házban állnak ezek a bolygók. Vagyis: amennyiben sikerül spirituális – metafizikai ismereteket szerezniük és ezzel egy magasabb rendű értéktudaton alapuló, életperspektívára, életszemléletre szert tenniük, ugyancsak adottakká válnak számukra a gyümölcsöző együttműködési lehetőségek. Ugyanakkor Miklós képletében a Merkúr azért is fontos bolygó, mert az Ascendensének az uralkodója. Ez a fényszög tehát közvetett kapcsolatot jelez kettejük Ascendense között is, hiszen Miklós, ha képessé válik az Ikrek Ascendensének megfelelően a személyében harmonikusan megélni és működtetni a merkúri – intellektuális, racionális képességeket is jelentő! – őserőt, azzal Tündét a krisztusi énje – az Ascendense – kifejlesztésében segítheti. Míg fordítva, Tünde a Bika Ascendense szellemiségének a működtetésével Miklós számára a merkúri őserőnek a minél pozitívabb megélésében szolgálhat ösztönző erőként.

Miklós Vízöntő Merkúrja (9-es ház) kvadrátban Tünde Skorpió Napjával (7-es ház)

Miklósnak ez a Vízöntőben álló, felemásan fényszögelt Merkúrja ugyanakkor, Tündének a 7-es házában található Skorpió Napjával is kvadrátot képez. Ez a bolygó tehát mind a Tünde nyers, individuális öntudatát megtestesítő Nappal, mind pedig az ennél jóval magasabbrendű, spirituális énjét jelző Ascendensével negatív fényszöget alkot, vagyis, azon negativ személyi tulajdonságokon kívül, amiket a Tünde bolygói jeleznek az ő személyiségében (tudattalan reflex- és képzetvilágában), a kettejük kapcsolatában ez, a két sorsképlet közötti fényszög kreativitást, kihívást is jelentő feszültséget is jelez ezek között, a mindkettőjük számára igencsak fontos, személyi -házastársi öntudataik között. Miklósnak ez a bolygóállása azt jelzi, hogy a világi logikával fertőzött merkúri – pragmatikus és intellektuális gondolkodásmódját meg kell változtatnia, vagyis, hogy neki, a céltudatos és célirányos metafizikai gondolkodásmód kialakítása az egyik életfeladata. Ennek az életfeladatának a végrehajtásában ösztönző erőként szolgálhat Tünde, aki mind a nyers individualitása szintjén, mind az ascendensének megfelelő, megszerzendő krisztusi éntudatával, ha ez a magas fokú öntudatosodás megtörténik, ezzel az új, Bika-öntudatával, öntudatlanul és önkéntelenül is provokálja majd Miklóst, hiszen olyan őserőket, ideákat testesít majd meg magasabb szellemi szinteken, amelyekkel Miklósnak diszharmonikus viszonya van. (Tünde Bika Ascendense, szermben áll a 7-es házban álló Skorpió Napjával, és ez a Skorpió Napja együtt áll a Miklós Szaturnuszával és Plutójával. És ugyanakkor, a Miklós egyik karmapontja, vagyis a Lilithje, a Skorpió szellemiségének megfelelő gyakorlati életterületen, a 8-as házban található!) A benne levő újjászületéssel, spirituális átalakulással kapcsolatos fordított látásmódját és spontán ellenállását, irritációját, sőt: lázadási hajlamát, a belső zavarait “szólítják meg” Tünde ezen horoszkópelemei által jelzett tulajdonságai, és ez a megkerülhetetlen provokáció Miklós gondolkodásának a spiritualizálásában is nagyban segíthet.

Ugyanakkor a Miklós Merkúrjának a házhelyzete Tünde számára jelez karmaoldási lehetőséget, hiszen neki Nyilas a Lilithje, Miklós Merkúrja pedig a 9-es házban van, amelyik a Nyilasnak a konkrét –földi, anyagi, gyakorlati megvalósulási életköre, vagyis a metafizikai elméleti és gyakorlati megismerések és tudatos spirituális ismeretszerzési tevékenységek életköreit megtestesítő horoszkópház – vagyis tehát: a Nyilas karma oldásához szükséges életfeladatok tartoznak hozzá.

Miklós Nyilas Neptunusza (7-es ház) trigonban Tünde Bika Ascendensével

Továbbá, Miklós Nyilas Neptunusza harmonikus fényszöget (trigont) alkot Tünde Bika Ascendensével. Miklós Neptunusza a 7-es házban található, tehát itt a vénuszi tematika közös, hiszen a Bika uralkodója is a Vénusz, csakúgy, mint a 7-es házé. Tünde (ha a benne lappangó pozitív Bika tulajdonságokat elő tudja hívni és meg tudja szilárdítani magában), akkor Miklóst akaratlanul is segítheti abban, hogy a 7-es házhoz kapcsolódó, tehát a házastársi – élettársi viszonyokhoz kapcsolódó veleszületett tévképzeteit feloldhassa, meghaladhassa, hogy ezáltal a neptunuszi teremtő képzeletét pozitívan működtethesse és használhassa. Ezzel Miklósnak az öntudata megtisztításában is segítségére lehet, hiszen Miklós Napja a Halak jegyében áll, aminek a Neptunusz az uralkodó bolygója. (Szem előtt kell azt is tartanunk, hogy Miklós Neptunusza együttáll a Sárkányfarkával, ezért az ő spirituális struktúrájában a neptunuszi őserő sem tud zavartalanul működni, ez pedig a Halak Napja jelezte individuális éntudatát is összezavarja.)

Ez a fényszög azért is fontos, mert Miklós Neptunusza a Nyilas jegyében található, Tünde pedig többszörösen is Nyilas karmás, hiszen nem csak a Lilithje áll ebben a jegyben, hanem az ázsiai asztrológia szerint is a Nyilasnak megfelelő Ló évében született, ami gondolkozás és ellenőrzés nélküli, reflexszerű téves ítélkezésre, sorssal – saját sorsával és rendeltetésével, pontosabban: életcéljaival kapcsolatos tévképzetek alkotására hajlamosítja őt.. Ezért, ha Miklósnak sikerül harmonizálódni a neptunuszi őserővel, azzal nem csak a saját öntudata kitisztításához, megszilárdításához járulhat hozzá, valamint a házassággal kapcsolatos téveszméinek a feloldásához, hanem a feleségét is segítheti abban, hogy a Nyilas karmáját feloldhassa és meghaladhassa, vagyis, hogy helyes sorsképzetek és életcélok alkotására legyen képes, ilyen jellegű ítéletalkotó képességekre, és ennek megfelelő emberismeretre, minőség-felismerésre és helyes, konstruktív, de ugyanakkor ténylegesen preventiv értékkritikára tehessen szert.

Miklós Nyilas Jupitere és Uránusza (6-os ház) szembenállásban Tünde Ikrek Marsával (2-es ház)
Tünde horoszkópjában a Mars kiemelt szerepet foglal el, mert egy Nyílhegy nevű karmikus alakzat csúcsán áll, s azt jelzi, hogy Tündének ezzel az őserővel nagyon diszharmonikus a veleszületett – tudattalan viszonya. Mivel a Mars tűz-bolygó (a Kos uralkodója), ez a Tűz elemhez való negatív viszonyát is jelzi. (Emellett mindkét karmapontja Tűz elemű jegyekben – Oroszlán, Nyilas – áll, és a Nyilasnak megfelelő Ló évében is született az ázsiai asztrológia szerint.) Ez a Mars viszont, a két képlet összevetése esetén, szembenáll Miklós 6-os házas, Nyilasban álló Jupiterjével és Uránuszával. Ez a szembenállás nagyon termékeny, kreatív feszültséget jelez a két ember között, egyrészt aTünde nagyon erős tűzkarmájának a feloldási lehetőségét. Hiszen itt ezt a Marsot éppen egy másik tűzbolygó provokálja, és nem is akármelyik, hanem a Jupiter, amelyik ebben az esetben (a Miklós esetében) azért is nagyon erős, mert a saját jegyében áll, és a Miklós képletében többnyire pozitív fényszögei vannak, vagyis Miklós harmonikusan tudja működtetni ezt az őserőt. Tünde számára (aki dupla Nyilas karmás személy), ez erős provokációt jelent, mivel a Jupiter a Nyilas uralkodója, tehát felhívást a karmaoldásra, hiszen Miklós éppen azt a szellemiséget tudja pozitívan megjeleníteni a számára, amelyiket Tünde ab ovo, teljesen torzan, hogy ne mondjam: vétkesen érzékel. De ezt nem csak ez a fényszög jelzi, hanem a (fentebb már bővebben kifejtett) együttállás is,Tünde Nyilas Lilithje és Miklós Jupitere között, valamint egy harmonikus fényszög is: Miklósnak ezek a bolygói (a Jupiter és az Uránusz) trigont alkotnak Tünde 5-ös házas Oroszlán Jupiterével. Itt tehát, a Tűz elem halmozottan megjelenik, mert mind az 5-ös ház, az Oroszlán, a Nyilas és a Jupiter a Tűz elemhez tartozik. Mindezek azt jelzik, hogy a Miklóssal való párkapcsolat tökéletesen alkalmas, a legjobb lehetőség Tünde számára arra, hogy a rendkívül erős tűzkarmáját feloldhassa.

Ezek a bolygók egy Föld jellegű házban találhatók – a 6-os házban, ami a Szűznek megfelelő életfeladatok gyakorlati beváltásának az életterülete, vagyis ez az életkör a rendeltetéstudat, a kultusz, a kultikus munka háza! – és ugyanakkor, a 2-es ház, amelyik a Bikának a konkrét, földi, anyagi, gyakorlati megvalósulási életköre, is a Föld elemhez tartozik. Mindez arra utal, hogy gyakorlati – pragmatikus kérdésekben, tehát anyagi jellegű családi problémákban, megoldandó feladatokban, nagyon jól tudnak együttműködni, a kérdés csak az, hogy milyen elérendő célok, célkitűzések érdekében történik ez a gyümölcsöző együttműködés, nehogy a réven elveszítsék azt, amit megnyernek a vámon. Ezek a célkitűzéseik tehát mindíg spirituális elemzést, felülvizsgálatot igényelnek!A fenti elemzés alapján elmondhatjuk, hogy Miklós és Tünde egymás számára a lehető legmegfelelőbb társak ahhoz, hogy együtt feloldhassák, meghaladhassák a karmájukat. A képleteik azt mutatják, hogy nagyon erősen kötődnek egymáshoz, és a közöttük lévő karmikus vonzás lehetővé teszi a számukra azt, hogy a házasságuk boldog és gyümölcsöző lehessen. Ehhez azonban ébernek kell lenniük, nagyon odafigyelniük, hogy ne hagyják magukat a karmikus gyengeségeik, az árnyékénjeik által befolyásolni, megtéveszteni. Tudatosan arra kell tehát törekedniük, hogy egy magasabbrendű perspektívára szert tegyenek, hogy ennek megfelelően fejlődhessenek spirituálisan, és egymást is emeljék, segítsék a fejlődésben. Ez lehet a záloga annak, hogy a kapcsolatuk ne üresedjék ki, és ne múljon el a kettőjük közötti szerelem._________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO