ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.07.07. 03:55

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2013.08.28. 11:36 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4203
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Loránd!

Ne haragudj kérlek és ne vedd ezt tőlem szemtelenségnek és a személyi - szerzői.. - jogaid, netalán a szabad akaratod megsértésének, de a leveled olyan nagy jelentőségű igazság-találatokat tartalmaz, hogy a személyi és baráti-társasági vonatkozású kezdő sorokat kivéve, az egészet, úgy ahogy van, egy az egyben tehát, fel fogom tenni a Logosznak a szabadság rovatába, egy új alfejezet vitaindító anyagaként, aminek a: Szabadság, igazság és anyagi ismeret címet fogom adni.
Ami az idő és tér fordítottan arányos szűkülési és tágulási tendenciáinak a kisebb sebességek esetében is létező változási "mikro-mechanikáját" illeti, természetes, hogy meg kell lennie, de úgy gondoltam, hogy a szóban forgó video-előadásomban megmaradok a nagy sebességek példájánál, mert én is ennek a segítségével voltam képes egyből megérteni középiskolás koromban a relativitás elméletének ezt a népszerűbb, mert könnyebben megérthető részét. Semmi kétségem nincs afelől tehát, hogy a jelenség minimális sebességeknél is fenn kell, hogy álljon, persze, ott már műszerekkel alig mérhető módon.

A levelednek főként a második felét tartom fájdalmasan igaznak, és tényleg, Balog Béla unokaöccseként neked aztán lehet tapasztalati alapod mindahhoz, amit a "szellem-testvéreknek" bizonyuló, vagy nem bizonyuló barátokról írtál, akiket, mindkettőnk ide vonatkozó személyi és gyakorlati tapasztalatai alapján, hiába keresünk a hírnevesebb mai magyarországi misztikus előadók és asztrológusok között. Szomorú, nagyon szomorú tapasztalatot írtál le Loránd, de igazad van: fel kell ébrednünk és az ez miatti kesergések - panaszkodások helyett, neki kell fognunk előadásokat tartani, még akkor is, ha ezt az időt a családjainktól kell elvonjuk, mivel semmi nem képes olyan jól hatni, mint a személyes információ-átadás. Buddha és Jézus pl. ezt annyira komolyan vették, hogy ismervén e jelenségnek a súlyosságát, emiatt egy szót sem írtak le, hanem személyesen tanítottak és ez által helyesen "be is avatták" a tanítványaikat. Igen, igen, teljesen igazad van, Szabó Lindán kívül, aki viszont amiatt, hogy nem járhatott előadásokra, rengeteget volt kénytelen magával és a környezetével viaskodni, még velem is össze veszett néha, jobban mondva én csináltam úgy, mintha össze vesztem volna vele, szóval Lindán kívül senkiből nem lehetett értékes asztrológus, aki nem közvetlenül kaphatta meg az első - alapinformációkat tőlem, abból az időből, amikor még huzamosan tudtam előadásokat tartani egy - egy városban.

Nagyon köszönöm, ezt a megnyugtató és ugyanakkor tovább és előre mutató levelet, kedves Loránd!

Barátsággal: Szilárd

2013.08.28. 9:37 keltezéssel, Czipa Loránd írta:
> Kedves Szilárd!
>
> Meghallgattam háromszor a legutóbbi felvételedet. Ismét mondom, nagyon jó, hogy az igényes közönség számára elérhetővé teszed az igazi metafizikai információt.
>
> Nagyon igaz, hogy Einstein fantasztikus tudós volt, aki nagyon fejlett metafizikai érzékenységgel, intuícióval és intelligenciával rendelkezett. Nagyszerű ember volt, szép családdal. A szerénysége, korrektsége, tudása és humorérzéke egészen magas szintű volt. Sokak számára azért volt kényelmetlen és zavaró ember, mert fejlett igazságérzete volt, s szerette néven nevezni a dolgokat. A meglátásai is metafizikailag nagyon helyénvalóak. Egyébként nem csodálkozom azon, hogy Attila nem értékeli Einsteint...
> Látod, Szilárd, mennyit köszönhetünk az egyetemnek, mert egy dolgot megerősített bennünk: a következetes és fegyelmezett (logikus) gondolkozást. Többek között ez hiányzik például Villás Bélában. Villást két perc után nem tudom hallgatni, annyira zavar a következetlensége - persze nem csak ez, még sok más is. Attilában is zavart valami, amikor az előadásait hallgattam, de nem tudtam megmagyarázni, hogy mi az. Az előadásodban elmondott részletekből értettem meg, hogy valójában öntudatlanul mi zavart. Tetszettek tehát Attila egyes meglátásai, néhol megvan a világosság benne, de persze ez nem elégséges egy szellemi vezetőtől, akinek sok követője van. Ahhoz megfelelő forrásból tanulni kell(ene) - főként pl. Hamvas és (kérlek, ne vedd bóknak!) az előadásaid - el kell mélyülni a személyes sorsképlet megértésében a karma feloldása érdekében. Amíg e hosszú utat valaki nem járja meg, semmi lényegest nem tud átadni. Csak nevetséges idiótává válik, főként, mint Villás Béla.
> Ami a relativitáselméletet illeti, azt szeretném megjegyezni, hogy az úgy kis-, mint nagy sebességekre egyaránt érvényes. Ebből a szempontból nem kötném csak az Uránuszhoz, ami a nagy sebességgel és frekvenciával áll kapcsolatban. A rendszerek közötti idő-eltolódás, távolság-kontrakció és tömegnövekedés a legkisebb sebesség-különbségek esetén is fellép, de annál nagyobb mértékben, minél nagyobb két rendszer között a sebesség-különbség - legfőképpen, ha a sebesség-különbség közeli a fénysebességéhez. Ilyen meggondolásból legfőképpen tényleg az Uránuszhoz köthető, mert minél nagyobb a sebesség (és a velejáró nagyobb frekvencia), annál erősebb a két rendszer közötti idő-eltolódás, távolság-kontrakció és a tömeg(azaz energia)-növekedés. Ha gondolod, pillants belé az alábbiakba (ezekben c - a fény sebessége, és v - a két rendszer közötti sebesség-különbség):
> http://hu.wikipedia.org/wiki/Relativit% ... m%C3%A9let
> http://hu.wikipedia.org/wiki/Lorentz-tr ... A1ci%C3%B3
>
> Nagyon sokszor hangoztatom, s ebben Te egyet is értesz velem, hogy a fizika törvényein keresztül nagyon könnyű megérteni az egyetemes törvényeket, mert: "amint fenn, úgy lent." A fizika - és a fizikai dimenzió - nagyon segít eligazodni, mert ugyanazok a törvények érvényesek magasabb szinteken is, mint fizikai szinten.
>
> Érthető, hogy szeretnénk eszmei társakat találni. Látod, nekünk nem megy és nem is fog menni, hogy olyan emberekkel kerüjünk szoros együttműködésbe, akik nem rendelkeznek helyes alapállással és mélyebb metafizikai tisztánlátással. Azt gondolom, hogy könnyebben találhatunk újabb barátokat abban a körben, akik az előadásaidat hallgatják, mint a neves előadók között. Én is terveztem előadásokat tartani, s e téren nagyon sokat áldozni, kb. 3 év múlva, miután befejezem a doktorátust. Egyelőre úgy vagyok, hogy ha ezt is felvállalnám, a családtól kellene mértéken túl időt elvonnom, ami hiba lenne, mert arra kell a legtöbbet figyelnem. Biztos vagyok abban, ha majd előadásokat tartok, a hallgatói körből a legnagyszerűbb barátok kerülnek majd ki.
>
> Lenne egy megjegyzésem. Többször hallottam az előadásaidban, hogy ajánlod, hogy magyarországi asztrológustól is megrendelhetik a horoszkópjukat. Azt gondolom, hogy Te szerénykedsz. Mondd, Szilárd, ki az a magyarországi asztrológus, akitől megrendelnéd a gyereked horoszkópját? Tényleg ismersz jó asztrológust? Amikor a honlapomat készítettem, keresésem közben több asztrológusra találtam, de egyiktől sem mernék rendelni - ellenben Rajtad kívül Marikáéktól vagy Istvántól igen.
>
> Írni fogok Attilának is, ha majd átolvasom alaposabban a Facebookon az írásaitokat.
>
>
> Szívélyes üdvözlettel:
> Loránd.

http://www.youtube.com/watch?v=UCv_b4RiISo

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.08.29. 10:36 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Kedves Barátaim!

Elmondanám dióhéjban , hogyan jutottam oda, ahova mindig is tartozni szerettem volna. Olyan emberekkel szerettem volna barátkozni , akikkel az élet misztériumáról lehet beszélgetni komolyan és azt lehet kutatni. Persze, ezt kb ezelőtt 15 évig nem tudtam volna megragadni tudatosan. De ha visszagondolok, ahogy gyerekként képes voltam egy-egy nyíló tulipán mellett ülni, hogy lássam, hogyan nyílik ki, ahogy visszagondolok, hogy a banális mindennapok alatt hogyan keletkeztek a fejemben a kérdések, mennyit olvastam- análkül, hogy tudtam volna mit kéne- azért, hogy hátha meglelem a titkot, azt kell mondjam, hogy öntudatlanul is mindig kerestem a Miértekre a válaszokat. Sokszor nem volt válasz senkitől és sokszor tettem fel a kérdéseket tévesen.
Katolikus vallásba voltam áztatva, kérdéseim ott is csak gyűltek. Miért és hogyan tehetett Jézus akármit is helyettem, hogy lehet elég egyetlen ember a mindenki bűnéért és miért nem szabad kutatni, csak hinni? Egészen szélsőséges válaszokat is kaptam. Például egy kispaptól, aki alig várta , hogy meghaljon, mert itt a földön semmi esélye Jézussal találkozni, csakis a halálon túl. Alig volt huszonéves. Olyan könyvet adott olvasásra, amiben egy béna lány nem adta fel a reményt és mindenek ellenére élni akart. A kiváncsíság mellett rengeteg félelem is volt bennem, attól féltem , hogy mi lesz ha nem tudok eleget? Ha nem tudom, hogy egészségesen hogyan lehet biztonságban élni? Hol és ki mondja meg ezt? Ki tudhatná?
Mikor egyetem elvégzésére került a sor, válogattam mit is végezhetnék, mert amit nem szerettem, azt nem tudtam elképzelni, hogyan tanulhatnám meg. Fizikát nem értettem akkoriban, lévén elejétől fogva nagyon gyenge tanárom. Matematika az ment addig, amíg egyszerűbb volt, de 9-10 osztályban már csak magolással tudtam valamelyest átmenő jegyeket szerezni. A Kémia tetszett a legjobban, de az is csupán a szervetlen. Amire kíváncsi voltam, az az isten volt, vagyis ami az anyagon túl van. Azt viszont sehol se tanították. Akármennyit gondolkodtam rajta, nem tudtam elhinni, hogy akár teológia szakon is, válaszokat tudnak adni, hiszen ott volt a sok pap, egyik se tudott a kérdéseimre becsületes választ adni.
Az egyetem elmaradt. De hol keressek? Az éghez legközelebb és a legtitokzatosabbnak az Ufó-történetek bizonyultak akkoriban, ahhoz is anyagot magyarországi ismerős hozta, mert a diktatúra idején alig lehetett információhoz jutni. Számomra legalábbis. Az én környezetemben messze álltak az emberek a komoly dolgoktól. Anyám szerelmes könyveket olvasott leginkább.
A forradalom után, már gyerekkel és férjezetten folytattam a keresést. Már lehetett kapni ilyen-olyan ezoterikus könyveket. Közben , persze a mindennapi élet és az olvasottak pászítása az élettel volt legkedvesebb foglalkozásom. Viszont nem lévén sehonnan mgerősítés, valahogy nem bíztam egyedül a saját meglátásaimban. A minden relatív , a vajon mi a biztos örökös kétségbe tartott. A férjem nem (volt) vallásos, az anyám babonás volt, anyósom vallásos, mások érdektelenek, inkább anyagiasak, mindig csak labirintusban forogtam. Kisebb változásokat tudtam csak véghezvinni, mint pl annak felhagyását, hogy számít a templomba járás és a vízkereszti komédiázás otthon, házszenteléskor. Mindig gyomoridegem lett, ahányszor hallottam, hogy „szálljon áldás a házra , legyen béke”, miközben olyan volt a házban a légkör és mindenki kedélye, hogy a feszültséget szeletelni lehetett. Pap nem volt mit többé keressen nálunk. A lényeg még mindig nem volt meg.
Popper Péter, Müller Péter, Christián , Carl Gustav Jung és egyebek rendszeres olvasása közben , tudományos dokumentumfilmek nézése közben felnőtt a fiam is, aki mesék helyett tudományos könyveket nézegetett , ilyeneket kellett vegyek neki. A világegyetem érdekelte és a számítógép. Kamaszon visszautasította a ráerőltetett konfirmálást és inkább a gondolkodást és a kísérletezést választotta. Tanulni ő is iskolán kívűl szeretett mindig, megfigyelve és próbálgatva.
A sok kuszaság végül odavezetett, hogy padlót fogtam és idegeim kezdték megelégelni a leföldeletlen tudást. Nekifogtam bölcsességek után kutatni az interneten és valami olyan információ után vágytam, ami más, mint amit addig már tudtam. Asztrológia is érdekelt, de csak érdekességnek volt jó, mert sehogy se tudtam pászítani és eredményt kihozni belőle.
Akkor aztán, rátaláltam Szilárdra,rajta keresztül Hamvasra ( azelőtt is beleakadtam, de nem értettem mit akar mondani), Jacob Böhmére, a hermetikus tanokra. És természetesen a horoszkópom volt az, ami a minden relatív bizonytalanságát felváltotta, a számomra miért nem tud bizonyos lenni valami.
Az is igaz , hogy van valós bizonyítási pont és az abban van, amikor a fenti a lentivel pászítható. Az lesz a bizonyos mindig, ami fent és lent ugyanaz és a személy számára megnyilatkozik. Persze , nem magától, hanem a személy tudatos részvételével. És nem egyetlen egyszer, hanem a mindennapi munka során, állandóan.
Tehát kellene a valós inicíáció már az iskolában is, hogy megtanulhassák az emberek azt , ahogy saját személyükön belül meg tudják keresni az egy valóságát.
Nagyon fontosnak tartom tehát, hogy ezt be kell oltani az emberekbe. Előadásokat kell tartani, könyveket kell írni. A sok szellemi zagyva információkat ki kell egyensúlyozni azzal, amit ti tudtok. Például én is folyamatosan keresem azon fizikusokat akik úgy foglalkoznak a lent-el, hogy a fent-et se zárják ki. Így találtam rá Dienes Istvánra és Hetesi Zsoltra. De! Amíg nincs személyes élményem arról, hogy mit jelent a valóság , addig nem hallom át, ahol ők is csúszhatnak, ahol valamit még tovább kellene gondolni. És persze ők se veszik észre amíg nincs horoszkópjuk, hogy rajtuk keresztül egészen pontosan hogyan tapogatható le a valóság relatív volta. Mert tényleg relatív a valóság, tényleg függ valahogy , valamitől az, hogy mi az igazság, de azt nem sok, hanem egyetlen alapképlet adja meg és a személyes megfigyelő kell hozzá. Mennyire jó löketet tud adni az a magyarázatokban, amit obiektíven figyelnek meg , mint fizikus és helyesen tudnák megfigyelni magukon keresztül személyesen, szellemileg. A személyes képletük segítségével.
Kiegészíteném , hogy a hallgatóság közül akkor lehet jó barátokra szert tenni, amikor a hallgató nekifog komolyan saját magán keresztül , személyi horoszkópjával és kellő bátorsággal és elszántsággal azon dolgozni, hogy megláthassa önerőből azt, amiről az előadó beszél.
A tudomány abszolut nem rontja meg a szabadságot, ameddig feltár és nem spekulál. És a kutató tudomány körébe feltétlenül be kell venni az általunk művelt asztrológiát, mert személyesség nélkül nem lehet jó alapos eredményekhez jutni.
A személy akkor szabadul fel, amikor a szelleme az igazság fényében helyezkedhet. És akkor nem csúszik bele az ember bizonytalan relatívitásokba, ha folyamatos figyelő és kutatómunkával , saját személyét sosem kivonva kalkulál és fedez fel további álvalósági tendenciákat. Gyönyörű munka és értelmes erőfeszítés.
Nekem az a hiteles most már , amikor az ember földi életében úgy tud végig élni, hogy egészséges marad és csendes elégedettséggel- a jól végzett munka nyugalmával- lépik át a túlvilágra. Szabadon él és szabadon hal meg.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO