ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.07.17. 14:41

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.09.22. 20:59 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Több lényeges tapasztalásom van, amiről kell, írjak, most, hogy már rég nem adtam hírt metafizikai igénnyel és bőséggel magamról, sem a Logoszon, sem máshol az interneten.

Nem használok most időrendiséget, mert bár nem rég (másfél hónapja) tudtam meg, hogy a képletem horoszkóp házai mégsem fedik az én spirituális struktúrám, és más kell, legyen a születési órám és percem, tehát a képletem más - de ezt kénytelen vagyok előre leírni, hiszen most már mindent ennek fényében írok meg.

Ami változott: nem a 9. horoszkópházban áll a Halak Lilithem, hanem a 8.-ban. Továbbá a Nyilas Sárkányfarok az 5. házból a 4.-be került, az első házas Oroszlán Nap pedig a 12. házba. A három leglényegesebb pont került más életterületre. (Plusz a Jupiterem is előrébb került a 6. házból, az 5. –be.)
Ez úgy derült ki, hogy már nem először említettem Szilárdnak, hogy nem tudok meditálni. (Talán még Ividő foganása előtt tudtam is kicsit.) Úgy fogalmaztam: állandóan a régi ritmus, a régi zenék szólnak a fejemben. Értettem ez alatt, hogy a gondolatim megállíthatatlanul pörögnek, mindenfelé, a képzeletem is lüktet, soha nincs megállás… Nem tudok semmilyen jó és szép élet-képzetet jövő-látomást néhány percnél tovább megtartani magamban, valami gondolkodási szokás szétszedi, drámát, tragédiát, gyorsan lüktető, agresszív és sötét történésekről szóló vibráló filmeket készít nekem helyette, vagy mindegy milyen összevisszaságot, de folyton lüktet, pörög, feszít, sejtelmeskedik, és emiatt nem tudok meditálni, ellazulni.
Erre Szilárd azt mondta, hogy ez erős újjászületési problémát jelez. Amihez kevés a három bolygóm a skorpióban (nem mind negatívak, csak a Mars), itt skorpió karma kell, legyen. Egy órát hozzáadott a születési időmhöz és kijött az a képlet, amely kapcsán én rögtön azt éreztem, hogy persze, csakis ez lehet az én képletem, ez az, mami teljesen jellemző lehet rám, tehát itt az igazság pillanata, nincs tovább menekvés.

Az más dolog, hogy a háromszoros kaméleon programomról eddig is tanúskodott a képletem, ez nem horoszkópház kérdése. Én viszont „valamiért” alig-alig foglalkoztam azzal, hogy magamban önámítást keressek. Elbíztam magam, és ez is önámítás volt. Hamis büszkeség akadályozott. Negatív Tűz: Nyilas, Oroszlán, de persze még a levegő elemű Ikrek büszkesége is. A lényeg, hogy az utóbbi jó néhány hónap belső történéseiről szóló leírásaimban – mint ez is - számtalan ellentmondás fedezhető majd fel. Ne is lepődjetek meg rajta. Ez nagyrészt a többszörös kaméleonság és a negatív Ikrek érvényesülése és én bizony nem vettem észre magam. Ahogyan a külvilágban, úgy bennünk, bennem is az egymásnak ellentétes hazugságok jól meg férnek. És ami a Kaméleon program igazi veszélye szerintem, amikor a spirituális információkat utánozva, nagyon magas szintű, tehát szellemi szintű valóságot hamisít, ami még hasonlít is az igazira.
A büszkeségemben nem akartam látni az önámításom, s önámításomban nem éreztem problémának a büszkeségem, egom, Árnyék-Énem. Mai napig nehéz kibogoznom, hogy mikor mi hogyan vesz részt egy-egy lelki szenvedésem előkészítésében. De a büszkeséget inkább félrerakom, amikor magamba nézek, magamat vallatom, a büszkeség fordítottan arányos az őszinteségemmel.

Sajnálom, hogy nem tudok igazán hosszúakat írni. Egyelőre nem tudok, tényleg sok a gyakorlati teendőm. És persze van bőven belső munkám is.
És nehéz is írnom a történtekről. Ami világossá vált számomra magamról a 4. 8. ház kapcsán mégiscsak kényesebb téma, mint amit eddig hittem magamról, hogy én többszörös Tűz problémás vagyok… Ezek a vizes házak sokkal intimebbek, értem ez alatt első sorban az ide tartozó negatív képeket, szélsőséges érzéseket, elfojtásokat is, főként ezekről szándékozom írni.
Amit nagyon szégyellek, az a spirituális gyávaságom. Hogy végső soron több dolgot, amit éreztem, irritáltságokat, egészen a nyár végéig eltitkoltam Szilárd elől, a múltammal kapcsolatosan is voltak titkaim. Szilárd mondja, hogy ha azokról többet tudott volna, már hamarabb rájöhettünk volna az eredeti képletemre… De hát hiába. A titkoknak karmikus oka volt. Nem tudtam elég bátor lenni, hogy legyőzzem magam és minden rosszat felvállaljak nyíltan. És közben sokat szenvedtem, nem tudtam megoldani a lelki problémáim, belső irritáltságomat ellenállásaimat. A képlet nagyon sokat segített… amíg nem volt, sokkal jobban becsaptam magam. Olyan sokszor tehernek éreztem a házimunkát és a családot... Sőt, az elkötelezett párkapcsolatot, az alkalmazkodást, együttműködést, a valódi nemi szerepek elfogadását. Másfelől, a józan eszemmel akartam. Tudtam, hogy ez a helyes út. És képtelen voltam rajta járni. A járás, a lábak egészben a Halakhoz tartoznak, miközben a láb részei más jegyekhez. Ennek a belső harcnak lett a vége, hogy tavasszal csúnyán begyulladt a jobb térdeim, bizonyára valamilyen ízületek. 15-16 éves korom óta tavasszal és kora-ősszel 3 hetes térdfájás, duzzanattal jellemezte az életemet. Nem érdekelt, mert mindig elmúlt. Csak most tudom, hogy a visszatérő problémákra nagyon-nagy figyelmet kell szentelni. Naplóban és mindenhogyan utána kell járni, szimatolni, mi az okuk és megszüntetni azt. Én reménykedtem, hogy mivel jó úton járok, és én akartam, vállaltam ezt és fejlődöm, nem lehet már nagy baj. Ez már önámítás, mert belül igenis érzékeltem, hogy nagy ellenállásaim vannak. (Figyeljük meg ellenÁLLÁS – még a kifejezésben is tetten érhető, hogy a lábak, amelyeken állunk szenvedhetik meg. Persze ez több részlettől függ.) Nagyon sokszor elhittem magammal, hogy ami belül történik, titokban, az nem árthat senkinek. Még nekem sem igazán. S később letagadtam magam előtt a kavarásaim, belső hőzöngései, gonoszkodásaim nagy részét. Elfelejtettem, hogy korábban mikor, hogyan éreztem magam. Kevés emlék maradt meg, de tudom, hogy mindig volt valami lelki bajom, és ennek megfelelően, főként amióta Szilárddal élek és sokkal tájékozottabb vagyok spirituálisan, ennek tükreként majdnem mindig volt fizikai bajom is. Nem figyeltem oda eléggé. Nem voltam őszinte Szilárddal és magammal és emiatt sokszor nem jöttem rá, mit tükröz egy-egy betegségem. Ez ráadásul még dühített is. Igazságtalannak éreztem, hogy beteg vagyok, s azt is, hogy nem tudok rájönni, miért. Pedig egyedül én voltam ezekért a hibás, nem a sors.
Egész életemben kerestem, követeltem a magyarázatot, hogy miért ennyire nehéz nekem. Miért kell, annyit szenvedjek az indulati reflexeimtől. Kis tinédzser koromtól kezdve sokszor éreztem az életet borzasztó sivárnak, kietlennek, lelkileg valami mindig fájt, legtöbbször dühítettek emberek, szüleim, húgom, tanárok, barátnők, boltosok, rokonok, majd később a szeretők, az élettárs. Nem tudok a haragnál pokolibb fájdalmat elképzelni. Azt hiszem, sokszor a haragomnak a gyávaság a feszítő húrja, mint egy csúzli gumija. A gyávaság minél hátrébb húz, annál tovább lő a haragom. Tarol. Persze ezt a csúzlit, vagy röghajítót használják más karmikus reflexeim, a gőg, az ego, a karmikus észközpont céloz vele. Az árnyék-intelligencia spirituális magyarázatot ad a támadás okára, jogosságára, csak az a baj, hogy a gyakorlati valóságot már megmásította, így amit szellemileg reagál rá, az ítélet, az intézkedés mind tévedés.
Már megfogalmaztam magamnak és Szilárdnak is, hogy tulajdonképpen egy feminista elvű „inkvizítor” rejtőzik bennem. Sőt, a feminista ítélő bíró és a hóhér is. Hóhér, hiszen a gyűlölet áthatotta képzeletem nagyon veszélyes.
Nagyon szégyellem, hogy ezek rejlenek bennem. Sajnos még is tapasztalom, hogy elkap a gépszíj és eszembe sem jut szégyellni ezeket, hanem teljesen úrrá lesz rajtam mindannak az ellentéte, amit józanésszel akarok. Ilyenkor azt érzem elvesztem, képtelen vagyok párkapcsolatban és családban élni, alkalmazkodni. Nem tudom legyőzni az irritálhatóságom, minden gyakorlati vagy lelki feladat elől való elzárkózni vágyásom és haragszom azokra, akikkel szemben megfogadtam magamnak, hogy odaadó és szeretetteljes és áldozatkész leszek… Az a baj, hogy a karmám, az árnyékom még mindig én vagyok. S hiába tudom, hogy nincs más járható út a boldogsághoz, csak az odaadás, az áldozat, a párkapcsolat egy olyan férfivel, aki képes átvilágítani, kimondja a tévedéseim, gyengeségeim és hisz a megváltásomban, az akaratomban, és a gyermekek, mégis úgy érzem, kiszúrtam magammal. Lehetetlen helyzetbe kerültem. Ez a karmikus én. Azt mondja, nem bírja, nem csinálja tovább. De képtelen meghalni. Itt van bennem, és szenved, és én szenvedek és ellenállok vele együtt.
Csak én ölhetem meg. Ezért Oroszlán az Ascendensem. Ez az igazi Oroszlán tett, ez a kíméletlenség a gyengeségeimmel. Önuralom? Nekem ez a szó nem sokat segít. Csak attól térek észhez nagy nehezen, ha azt mondom magamnak, hogy szedd szét, tépd szét a negatív sugallatokat, a forrásukat, a sötét alakokat a lelkemben, akikkel azonosulok. Ne érezz kegyelmet. Semmisítsd meg. Ártalmatlanítsd. Öld meg őket. Mészárold le. És fald fel. Emészd meg. És miközben emésztesz légy olyan éber, mint a vadászó Oroszlán, mert még mindig élnek. A maradványaikon lakmározó férgekből is képesek újra éledni. Vagy én voltam eddig túl lágy, csak simogattam őket? Ott legbelül gyilkolni, azt, amiről úgy érzem, én vagyok. Nekem nagyon nehéz. Mert az én, ez a születési karmikus én, nekem olyan nagy bűvös dolog… És hiába haragszom meg sokszor a visszajelzésekre. Arra, hogy fájnak a lábaim, hogy nem kapok rendeléseket, sőt, még Szilárdnak sem jön az én eddigelé uralhatatlan negativitásaim miatt. ogy a gyermekek betegek lehetnek, baleset érheti őket emiatt… És mégis, végső soron mégis miattuk erőltetem magamra, hogy legyőzzem magam. Az árnyék-én pont ezért generál haragot erre a jelenségre a tükröződésre, de az érzelmi kapcsolatra is - zsarolva érzi magát. Szörnyű nagy egoista vagyok. És ez végül is nevetséges.

Lassan megértem miért tartozik a nevetés a Plútóhoz. Hogy miért nem kell a harchoz harag. Csak azt a részem tudom legyőzni, amit egyáltalán nem tisztelek, amit kinevetek. Egyébként félek tőle. A nevetés elszakít tőlük, és ekkor kell a harc. Ezt a harcot csak a szeretet tudja táplálni. Azért harcolok belül, hogy a szeretteimnek ne essen baja. Hogy boldogok lehessünk.

A többi Tűz karmásnak azzal a felismerésemmel szeretnék segíteni, főleg az Oroszlánoknak, hogy én annyit foglalkoztam már azzal, hogy ki vagyok, milyen vagyok, és hogy mi lesz nekem a legjobb, hogy végül ezzel nem sokat értem. Mert akinek érdemes lennem, ami bennem van potenciálisan, azt csak a párommal, a családommal együtt, őket szeretve, megértve, feléjük odaadással és áldozatkészséggel tudom megvalósítani. Csak az, az én számít, aki a szellemi törvényeket tiszteli, és aláveti magát mindig, aki nem gyűlöli a törvényeket, szabályokat, a beavatást, a tükröket, a kritikát. Hanem az, aki fel tudja használni külső és belső tapasztalatait a családi egység megmaradásáért és boldogságáért. Persze ehhez megfelelő spirituális társ szükséges, de ez nekem megvan.
Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nehéz a férfiellenességet legyőzni, a büszkeséget, az önámítást, a gyávaságot, a pesszimizmust, az aggodalmat, vállalom, hogy jelenleg 5 hónapja fáj a jobb térdem és kb.: 2-3 hónapja a bal is, így azóta már nem tudok leguggolni, letérdelni is alig, végül a bokáim is fájni - dagadni kezdtek. De tartom magam és rendszeresen és egyre hamarabb meggyőzőm magam, hogy újjá fogok születni végül. Elhagyom egyszer ezt a kicsi ént. És ami a legfontosabb nem kell, majd aggódjak, hogy kevés a pénzünk, alig jut egy új edényre, vagy szükséges ruhára, nem még nagyobb autóra (7személyes) és házra. És nem kell, aggódjak, hogy a gyermekek testi épségét veszélybe sodrom negatív átéléseimmel, a haragommal, időnként megjelenő kiábrándulásaimmal.
Biztos vagyok abba, hogy határozottságomat és éberségét ezentúl e vallomás által a nyilvánosság ereje is segíti. Akár a panaszfalra is írhattam volna a fentiekből, mert panaszom is van. És nem csak tapasztalatom. 28 éves lettem idén, és bizony, kemény Szaturnuszi próbasorozat közepén érzem magam. Jövőre találkozik a Szaturnusz a születési Szaturnuszommal. A Skorpió jegyében. És érdekességként a skorpió évében. Az újjászületések és értelmes önfelkoncolások és önfelfalások ideje eljött. Kemény szavak (talán) de az ébresztő harsonák bizony földiek és nem égiek, ezt tapasztaltam. Nincs, ami jobban felrázhatna, mint amikor a gyermekem betegségtől elgyötört arcát látom. Amikor azt kell, halljam, hogy valamelyiket egy fájdalmasabb baleset érte, hogy olyan történt, ami életveszélyes is lehetett volna. Az a borzongás, amit előidézni csak a fizikai valóság képes szentélyt érdemel bennünk, de talán kívül is. Az ember el akarja kerülni. Természetes. Biztatom maga, hogy átérezzem a bajt, vagy akár a megtörtént veszélyt, és engedjem hatni rám, használjam magam: az egom ellen, változtassam meg végre magam, hiszen ezért történt, ezért tükör a világ, az anyának ezért tükör első sorban a gyermek. Eleinte sértette a büszkeségem, hogy a bajok, betegségek, anyagi szűkösség, balesetek forrása vagyok. Most már erősítem magamban, hogy legalább ne legyen hiába való a baj, a szenvedés, legalább változzak általa. És még így is milyen nehéz. De szégyellem, hogy ilyen nehéznek érzem.
A 8. házas Halak karma és Ikrek karma sajátja, hogy ellenállnék a végsőkig, mintsem, hogy fikarcnyit is változzak. Nem akadályoz más, csak ez a tudattalan reflex. Sem külső körülmény, sem múltbéli hatás, sem a neveltetés. Semmi más. Egyszerű lenne a mozzanat, de nem. Egy öszvér van a tudattalanomban. És ha azt akarom, hogy a lábaim, főként a térdeim, újra egészségesek és használhatóak legyenek, akkor ezt a „csak azért is nem és nem” ellenállást minden nap sárba kell tiporni és szét kell tépni, és fel kell falni. Gyártani a pozitív képeket és folyamatosan boldogan élni és szeretni a családomat.


Csatolmányok:
Joó Viola .jpg [203.53 KiB]
Még senki sem töltötte le.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/
Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.09.29. 21:39 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Nagyon együtt tudok érezni a Skorpiós problémákkal.
Olvastam még egy jó mondatot mikor egyetemista voltam, le is írom az idézetet:

"Nem haraggal ölsz, hanem nevetéssel!" -Nietzsche írta az Ímígyen szóla Zarathustrában.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.10.10. 14:53 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A démonokat nevetéssel öljük meg. Míg az életet haraggal.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.08.18. 19:05 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Kedves Viola!
Említed a fenti írásodban, hogy nem tudtál meditálni. Szeretném megkérdezni, hogy mára jobb-e már a helyzet s ha igen megosztanád-e , hogyan segítettél magadon, vagy mi segített? Mert nekem is vannak ilyen jellegű problémáim, mármint hogy nem megy a meditáció. Néha már a lecsendesedéssel is baj van, jönnek a cikázó gondolatörvények. HA pedig sikerül is elkergetni őket, nem jutok igazán mélyre, nincs "egységélményem". Mit lehet tenni?
Köszönöm.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.08.18. 20:48 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!

Igen, sikerült nagyon jó meditációkat véghez vinnem. Már nem is emlékszem, hogy a kirulyi gyógyfürdőnél töltött sátorozásunk előtt, hogyan álltam, de azt biztosra mondhatom, hogy ez a bizonyos, székelyföldi Kiruly nevű település sarkán, avagy Szeltersz nevű településen, van egy Nádasszéki gyógyfürdő nevű hely, ahol is a különleges sós, kénes stb. összetevőjű mélyrétegekből nyert gyógyvizen való lebegések és főként a víznek a különösen megnyugtató és lenyugtató, sőt alvásigényt növelő hatása, a több hetes kúrám alatt óriási segítség volt... Megtapasztaltam a plútó által képviselt őserőt harmonikusan, és be láttam a lecsendesedésnek az életbevágó fontosságát, ehhez még a helynek a puritánsága, természetessége, tehát minden luxus szolgáltatástól való mentessége is hozzásegített. Ezért én is helyszínnek a természetet, csendes sátrazást, vagy puritán faházikót tudok ajánlani annak, akinek nem megy a meditáció és rá kell szánni napokat, hogy át tudja venni a természetnek a nyugalmát. Mivel ez nőies jellegű tevékenység, külön ki kell emeljem a fürdőzéseket is. Tehát érdemes tó mellé menni, abban ücsörögni, úszni, azt hosszasan bámulni. Otthon pedig fürdőket venni a kádban és meditációs zenét hallgatni közben. Otthon is érdemes, ha napokig nincs is rá éppen lehetőség, de órákat rászánni, és arra a napra már nem tervezni semmi más programot, még tv-nézést sem. Esetleg olvasást. mindenképpen el kell szakadni a mindennapi mókuskerék pörgésétől és annak görcseitől. Igaz, hogy ehhez kell az is, hogy a tényleg fontos dolgainkat ez előtt elvégezzük. Jól meg kell gondoljuk, hogy mi igazán fontos a teendőink közül.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.08.18. 20:50 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Megkérek mindenkit, hogy a meditáció témáját, az új, Meditációról és imáról/mantráról című rovatomban folytassuk.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO