ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.07.22. 00:59

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.08.19. 16:09 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Negatív Oroszlán Nap, Lilith az Oroszlánban, Sárkányfarok a Szűzben, negatív Jupiter és Uránusz a SzűzbenA férfi képletében a Nap az Oroszlánban áll, negatívan fényszögelve, valamint a Lilith nevű karmikus pont is ott található. Ez azt jelenti, hogy a férfinek mind a felszíni, nyers tulajdonságait, mind a legmélyebb ösztön-, érzelem- és gondolatvilágát is az Oroszlán által képviselt erőtér negatív aspektusai hatják át. A Lilith helyzete azt is jelzi, hogy az Oroszlán jegy által jelzett, eredetileg pozitív jellemzők a férfi tudatalattijában torz módon, fordítva vannak jelen, illetve e szerint a fordított látásmód szerint irányítják a férfi belső késztetéseit, önmaga számára - asztrológiai feltárás hiányában - észrevehetetlenül, és ennek következtében csak ezeknek a belső sugallatszerű érzéseknek engedelmeskedve, a látható megnyilvánulásaival szembesülve.

Az Oroszlán karmás embernek ott van a legfőbb problémája, hogy az abszolút léttudatot leképező emberi öntudata, illetve annak kialakítása, a személyisége alapszintű formátuma sérült. A metafizikailag helyes öntudat hiányát pedig vagy megpróbálja gátlástalanul nyílt, vagy sunyin rejtett uralkodási – irányítási törekvések útján pótolni, csakhogy ez a pótlás mindenképpen végletesen kifacsart és torz lesz. Vagy az egója növelésével próbálja tehát, megszerezni a hiányzó öntudatot, ebben az esetben a túlzásig elmenően hiú, becsvágyó, akaratát mindenképpen érvényesíteni próbáló személy, vagy pedig, és ez a ritkább eset, önmagát mások akaratának a végletekig alárendelő lesz az ilyen oroszlán-karmás ember, de mindkét eset ugyanannak a negatív helyzetnek a két szélsőséges megnyilvánulása.

Olyan közösségekben, ahol lehetősége nyílna a személyiségének spirituálisan helyes kibontakoztatására, önkéntelen irritációt érez főleg a nála sikeresebb, erősebb, jobb külsejű emberekkel szemben, miközben lekezelő és arrogáns a nála gyengébbekkel, illetve a nála sikertelenebbekkel, vagy nála valamiért gyengébb sorshelyzetben álló személyekkel szemben. Mindez tehát azért, mert a saját öntudata hiányos, sérült, és vagy a mások feletti hatalom megszerzésével próbálja a hiányzó önbizalmát kompenzálni, ami belül hiányzik, azt kívülről megszerezni, vagy a nála gátlástalanabb „erősebbek, vagy hatalmasok” kegyeibe férkőzve, azok által támogatva és megvédve érezvén magát, él azzal az érzéssel, hogy a hiányzó erőt, akaratot és sikert azoktól kölcsön veheti.

Állandó hízelgésre, dicséretre van szüksége, és akkor nagyvonalúan viselkedik, de valójában ez is annak az álarcnak szól, amilyenné ő válni szeretne. Cselekedeteit tehát ez az önös, énközpontú, individualista és hatalmi-uralkodói ambícióktól fűtött szellem járja át általában és a legtöbb esetben. Ennek a számára is megmagyarázhatatlan attitűdnek az az oka, hogy amikor ő az édesanyja méhében növekedett, vagy közvetlenül az előtt, az édesanyja valamiért állandó konkurenciaharcban állt a férjével, és ennek a huzamosan megélt hatalmi harcnak a spirituális struktúrája átadódott magzatnak feloldandó karmaként; vagy a karma, még a szép-nagyanyától, vagy egy másik, közbeeső anyai ági női felmenőtől ered, aki szintén le akarta győzni a férjét, akkor, amikor az a nőnemű utóda származott, akinél a karma már spirituális negatív életprogramként jelentkezett. Az ember ugyanis, kisgyermek- és kamasz korában is még, egy nagyon finom szinten állandó kapcsolatban van az édesanyával. Így a férfi már eleve ezzel az elrendeltséggel született – jegyezzük meg, többek között.

Nem igaz tehát az, amit sok filozófus-pszichológus állít, hogy a gyermekek tiszta lappal jönnek világra, ártatlan lélekkel, és a későbbi lelki problémáinak kiváltó okai kizárólag a gyermekkorban velük történtekben, illetve a nevelésükben, vagy az önkéntelenül átvett és megszemélyesített példaképekben keresendők. Természetesen a nevelésnek igen komoly hatása van, ugyanennyire fontos azonban tudni, hogy minden egyes ember egy karmikus programmal születik a földre, amelyről ő úgymond nem tehet, ez azonban nem semlegesítheti a karma létét. Hiszen pontosan azért alakult ki ez az anyagi világ, és ezen belül az evolúció során azért alakult ki a tudattal rendelkező ember, hogy a saját karmája oldásával hozzájáruljon az abszolút létben történt, illetve folyamatosan történő zavar helyreállításához. Hamvas Béla Scientia Sacra I-es kötetében ír az „asa” fogalmáról. Minden egyes emberi tevékenységnek az lenne a feladata – ha az ember nem merülne el túlságosan az anyagi létben -, hogy minden gondolatával és tettével emelje az asát: vagyis hozzájáruljon az Abszolútumban levő Egység helyreállításához.

Ugyanakkor a férfi horoszkópja megrendelésével máris egy nagy lépést tett karmája oldásának irányába. És még nagyobbat tesz, hogyha a leírtakat nem dobja azonnal gőgösen vissza, mondván, hogy az ő nagyságához nem érhet fel egy asztrológus. Hiszen a tűzkarmás emberek (és az oroszlán karma is az) igen könnyen megsértődnek, hogy ha valaki olyat állít róluk, ami nem illik a saját magukról kialakított képbe. Csak az a baj, hogy ez a kép: torz. Ez a kép nem felel meg a valóságnak.

Közvetlen környezetével való viszonya tehát problémás, mert csak akkor érzi jól magát, ha megkapja a szerinte neki járó hódolatot és dicséreteket. Ezért gondjai lehetnek a munkahelyén is, úgy érezheti, ő csupa „hülyével” van összezárva. A másik véglet szerint viszont állandó frusztráltság lehet benne azért, mert az őt körülvevő többi embert magánál értékesebbnek érzi. Ezért igen nehéz normális párkapcsolatot is kialakítania, mert jellemzően uralkodni akar partnerén, vagy alárendelvén magát, annak a protektorátusa alá kerülni, vagy pedig, olyan partnerrel kerül össze, aki őt akarja uralni, anélkül, hogy ő alá szeretné rendelni annak magát, sőt…, de ez a hatalmi harc – vagy teljes alárendelődési motívum, mindenképpen megjelenik párkapcsolatában, így vagy úgy.

Amennyiben a férfi életében már bekövetkeztek olyan események, tragédiák, katasztrófák, amelyek miatt erősen elgondolkozott azon, hogy vajon ő mindent helyesen csinált-e, akkor a bennük levő hiúság és becsvágy segíthet abban, hogy megismerje, felismerje és beismerje a benne zajló folyamatokat, és hogy tudatos erőfeszítéseket tegyen annak érdekében, hogy megváltozzon. Az Oroszlán karma egyik jellemzője, a túlzásba vitt és arroganciáig elmenő hiúság és a becsvágy, vagy a fenti hatalmi játszmáknak, valamelyik szélsőséges változata, ami mindenképpen agresszivitást vált ki, ha nem a partnerekből, akkor a közvetlen, vagy a közvetett környezetéből, ugyanis, paradox módon, annak a túlexponált megélése által kiváltott ellenreakciók és ellenhatások, segíthetnek abban, hogy a férfi képes legyen megváltozni, hiszen ő mindenképp jobbnak akarja érezni magát más embereknél.

Ha valóban sikerül elindulnia, a karma-oldás rögös útján, és kifejlesztenie magában az Oroszlán jegyre jellemző, csakis pozitív tulajdonságokat, úgymint bátorság, erélyesség, nagyvonalúság, jószívűség, akaraterő és céltudatosság, akkor tényleg olyan emberré válhat, akinek társaságában igen jól érzik magukat az emberek, mivel nem akarja őket sem elnyomni, sem maga fölé emelni.

Ha viszont ez nem sikerül, akkor elsősorban a szív és a szívtájék problémáival kell szembenéznie: keringési zavarok, szélhűdés, szívizombénulás, szívizom-károsodás, szívkoszorúér-problémák, szívinfraktus, szívritmuszavar, más szívbetegségek, mellhártyagyulladás, tüdőhártya-gyulladás, reumás hátfájások, púposodás, mellkas-beesés; mellhártya.gyulladás, vagy más, mellkasi problémák és sérülések, valamint hát-tájéki sérülések, például gerinc- és mellkastájéki zúzódások, gerinctörés, bordatörések, hátizomsérülések. Valamint a napszúrás, napérzékenység és napallergia, de a psoriásis, és a mellkasi övsömör is ide tartozik.

Nézzük, hogyan árnyalja ezt a személyiséget a Szűzben álló Sárkányfarok, valamint a szintén a Szűzben álló, negatívan fényszögelt Jupiter és Uránusz. A Szűz az egyetemes létnek és rendeltetésnek a tudatosítására, annak a földi életben lehetséges gyakorlati megvalósíthatóságára vonatkozik. Uralkodó bolygója a levegő elemhez tartozó Merkúr, bár maga a Szűz a föld elemhez tartozik. Ennek az a magyarázata, hogy pontosan a Szűzhez tartozik annak a megértése és megvalósítása, hogy a szellemi világ rendjét az anyagi világban realizálja, minden szervezeten és szervezettségen, rendszeren keresztül. Mi történik, ha egy Szűz meghatározottságú nem képes a földi életben meglátni az isteni valót? Az történik, hogy ő csak annyit érez, hogy neki mindent a gyakorlati megvalósíthatóság szempontjából kell értelmeznie, mindent azonnal meg kell oldania, mindent a funkcionalitása szerint nézni, és ez a benne levő, a Napjegynél erőteljesebben megnyilvánuló belső ösztön-, érzés- és érzelemvilág, sőt Sárkányfarok esetén még a gondolatvilágban is megjelenő késztetés. Így a férfi a külső környezet számára is olyan gondolkodásmóddal rendelkezik, amely arra készteti, hogy mindent csak a tudomány és a technika eszközeivel akarjon megvalósítani, csak onnan reméljen segítséget bárminemű probléma esetén. Munkamániás, rend- és tisztaságmániás, egészségmániás, meg szemérmes, mert összetéveszti az élet rendeltetését a természet erőszakos, steril rendjével, illetve a hamis kultusz-gyakorlással akarja pótolni az igazi kultuszt. Előfordulhat ugyanennek a negatív hozzáállásnak a másik pólusa is, amikor éppenséggel munkakerülő, hanyag, piszkos, rendetlen, lusta.

Mivel a Szűz tehát az égi rend szerinti szerveződést jelzi, így anyagi szinten a tápláléknak a szervezetbe jutó elosztását, és a feldolgozási rendszerek elindítását, funkcióba lépését, működését - funkcionalitását is. Ennek megfelelően a férfi esetében a következő betegségek fordulhatnak elő: az emésztési rendszer és általában a bélműködés zavarai, a szervezet emésztési funkcióit lebonyolító szerveinek a károsodása: bélhurut, bélgyulladás, bélfekély, hashártyagyulladás, epegyulladás, hasnyálmirigy gyulladás, hasmenés, székszorulás, gyomorégések, más féle lép-, epe és májbetegségek.

És mivel a Merkúr az uralkodó bolygója, ezért a merkúri testrészek is érintettek lehetnek, így a kézfejekkel együtt az alkarok (mint a befogás, megfogás és elfogás eszköze), illetve az agy, amely kapcsolatot teremt az ember mentális tevékenysége és a megvalósításra irányuló cselekvések között. Így lesz világos, hogy miért van olyan sok negatív Szűz meghatározottságú ember azok között, akiknek az a munkája, hogy a fizikai, természeti környezetet erőszakosan átalakítsa, illetve hogy az életrend minden területén a tudományos ésszerűsítésre törekedjen. Ilyenek a munkamániás és szigorú orvosok, kórházigazgatók, gyógyszerészek, mérnökök, katonák, de a szívós sportolók, fegyverkészítők is.

A Szűznek megfelelő hatos horoszkópházhoz tartoznak a munkabalesetek, munkahelyi problémák, munkaviszonyok. Ez a konstelláció a fentiekben kifejtett Oroszlán Lilithtel együtt egy szinte elviselhetetlen, szeszélyes és túlfeszült embert fest le, aki túlzott pedantériáját hatalmi eszközökkel igyekszik fenntartani, akit hiúsága, becsvágya még jobban visz bele a munkamániájába, tudományos megszállottságába. A környezetük feletti uralkodáshoz szintén kiváló eszközt szolgáltat a hipochondria, amely szintén a Szűz jegyhez tartozik. Ugyanis a földi életben véghezvitt dolgok sohasem lehetnek olyan tökéletesek, pontosak, ellenőrizhetőek és higiénikusak, „sterilek”, ahogy azt egy Szűz elfogadhatónak tart.

Ugyanez a túlérzékenység mutatkozik meg a Szűzben álló, negatívan fényszögelt Jupiter esetén is. Hiszen egyszerre érez késztetést arra, hogy nagyvonalú legyen, megértő és toleráns, és ugyanakkor arra is, hogy lehetőleg mindent az ellenőrzése alatt tartson, hogy mindent tökéletesen valósítson meg. Ez egy belső feszültséget és ellentmondást hoz létre benne, ami odáig vezethet, hogy ennek a feszültségnek a csökkentése érdekében elnyomja magában ezt az ellentmondást, nem akarván meglátni azt. Ennek következtében előfordulhatnak látási problémák, máj és epe megbetegedések, vércukorproblémák, cukorbetegség.

Szintén frusztrációt okoz, hogy egymásnak ellent feszül a benne levő analizálásra való hajlam az újító, alkotó erővel, amit a Szűzben álló negatívan fényszögelt Uránusz jelképez. Így az analizálás kritikussá, boncolgatóvá teszi másokkal szemben, ami nála beteges becsvággyal párosul. Mindennek hatására gyakran kerül összeütközésbe környezetével, és a fennálló feszültség miatt jelentkezhetnek emésztési problémák, gyomorégés.

Ha a férfi az Oroszlán karmáját úgy éli meg, hogy nyílt hatalmi ambíciói vannak, akkor, a Szűz Sárkányfarok jelezte motivációi miatt, elég keserves lehet a házastársának lenni. Hiszen ebben az esetben erőszakosan érvényesíti az ő mániákus, rendről, tisztaságról, életvitelről vallott tudományos elképzeléseit, hatalmi szóval elérve, hogy az ő elvei szerint legyen a család élete szervezve, a lakás rendezve, miközben ő igen kevés részt vállal ebből a feladatból, lévén hogy a munkahelyén is megpróbálja az általa elképzelt ideális rendet és rendszert megvalósítani, jóval a munkaidején túl is. A gyermekeinek beadatja az összes védőoltást, a lakást felszereli mindenféle baleset elleni védekező eszközzel, már a 2 évesre is bukósisakot rak, hogy nehogy megüsse a fejét. A feleségétől pedig elvárja, hogy mindezekért mélységesen tisztelje, de legalábbis tegyen úgy, mintha azt tenné, mert különben borul a családi béke, amint arra az Uránusz helyzete is utal, vagyis, a feleségének mindent precízen végre kell hajtania, mert különben számolhat azzal, hogy hiába takarítja egész nap a lakást, a férje mégis beleköt egy szem morzsába.

Ha a Szűz karma másig véglete érvényesül, vagyis hanyag, rendetlen és munkakerülő, akkor persze egy fokkal sem békésebb a családi élet. Akkor a feleség dolga, hogy keressen pénzt, de nehogy morogni merjen emiatt, mert akkor majd felbőg a sértett oroszlán! És ha véletlenül beteg lenne, vagy annak képzelné magát, az jó okot adna a munkakerülésre és a semmittevésre is, viszont „joggal” várja el, hogy aggódjanak érte és ellássák mindenféle gyógyszerrel. Vagy pedig, az is lehet, hogy még akkor is elutasít minden orvosi segítséget, ha már valóban szükség lenne rá.

A valódi biorobot valósulhat meg abban az esetben, ha az Oroszlán karmája következtében magát alárendeli, ugyanakkor mindenben tökéletességre törekszik, mindent meg akar oldani, rendet akar az élet minden területén. Az ilyen ember, bár magában hőzöng a sorsa ellen, de mégis rendszeresen túlórázik, hogy a főnök által meghatározott célokat mindenképp elérje, majd hazamegy, és ott is ugyanezzel a mentalitással végzi teendőit, ha felesége nem osztozik eme „szenvedélyében”. Így könnyen előfordulhat, hogy gúny célpontjává válik a családja számára, és ő gyávasága miatt ezt kénytelen elviselni.

Előfordulhat az a változat is, hogy a férfi Oroszlán karmáját úgy éli meg, hogy magát a végletekig alárendeli másoknak, miközben Szűz karmáját pedig úgy, hogy egyáltalán nem képes megvalósítani az univerzális rendet a saját kis életében, vagyis hogy egyáltalán nem törekszik sem a munkájában, sem a magánéletében a rendezettségre, a szervezettségre, ebből kifolyólag hanyag, lusta, munkakerülő, koszos, nemtörődöm. Hogy ebből milyen életút alakulhat ki? Ha szerencséje van, szülei eltartják, ő pedig szépen eléldegél abban a tudatban, hogy ő mennyire ki van szolgáltatva a nála sikeresebb és szerencsésebb szüleinek. Ha képletében más jellegzetességek megerősítik, szélsőséges esetben hajléktalanként végezheti, de legalábbis a társadalom perifériáján él, mivel karmikus tulajdonságai igen megnehezítik számára, hogy bármi célt is elérjen, vagy egyáltalán el akarjon érni.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO