ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.12.01. 08:49

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Lilith - a mélytudattalanunk vakfoltja
HozzászólásElküldve: 2019.03.27. 18:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 69
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Levél Kozma Szilárdnak, aki erősen ösztönzött és biztatott arra, hogy írjak egy Lilit-el kapcsolatos iskola-végzési (diploma-) dolgozatot a Londoni asztrológusi iskolában, aminek a három éves kurzusait az idén bevégeztem, miközben az mellett, Szilárdtól kauzális asztrológiát tanultam:

Kedves Szilárd!

"Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem. A prezentáción dolgoztam, mikor volt egy kis időm. Nagyon lassan haladtam vele, és neki is keseredtem kicsit, kezdtek olyan gondolatok jönni, hogy minek csinálom, hülye vagyok én ehhez, hogy kiálljak angolul beszélni, meg hogy ez a téma nem fog nekik tetszeni, mert ítélkezésnek titulálják majd, meg még egy csomó hasonló baromság. Ma végül megvolt a prezentáció, ma volt az ünnepség. Nagy meglepetésemre, és örömömre is, persze, nagyon pozitívan fogadták, nagyon sokan gratuláltak, olyanokat mondtak, hogy mellbevágó volt és elképesztő, elgondolkodtató, és hogy eddig miért is nem foglalkozott senki a Lilithtel. Sokan kezdték számolgatni a sajt képletüket, s ami a legjobb volt, az az, hogy később, mkor kivetítették a suli alapításának a képletét )tavaly ünneepelték a fennállásuk 70. évfordulóját), az ábrán fel volt tüntetve a Lilith is - amit még itt, a főiskolán, sosem láttam.
Szóval nagy öröm ez nekem, és az is, hogy végre kiálltam és csináltam valamit. Küldök egy képet, ezt a barátnőm készítette telefonnal, nem valami jó minőségű. Volt egy profi fotósuk is, később majd megkapom azokat a képeket is.
Most nagyon megkönnyebbültem, és fáradtnak is érzem magam nagyon. Igaz, hogy nem is csoda, mert nem aludtam túl sokat mostanában, csak éjszaka jutottam oda, hogy dolgozzak a fordításon, és alig járt az agyam akkorra már.

Barátsággal,
Annamária

És íme a Dolgozatnak a magyarra vissza fordított változata:


A Vízöntő korban az emberiség hatalmas ugrással fejlődött, legalábbis ami a technikai fejlődést illeti: láthatjuk, hogy az elmúlt századokban, és még inkább az utóbbi évtizedekben az emberiség egy része legalábbis, a fejlett nyugati civilizáció emberei, egyre jobb életkörülmények között élhetnek, a kényelmet és a védettséget egyre korszerűbb eszközök és kifinomult demokratikus rendszerek biztosítják, egyre több anyagi javat tudunk felhalmozni, egyre jobb a szociális ellátás és egyre több a szabadidő. Joggal merült fel a kérdés sokunkban, hogy a spirituális-szellemi fejlettségi szintünk, a tudatosságunk követte-e ezt a hatalmas fejlődést? Vagy, hogy a modern technológia eszközei mennyiben segítenek nekünk tudatosabbakká, éberebbekké, szellemileg igényesekké – egyszóval boldogabbakká válni? Ez persze költői kérdés, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy egyáltalán nem vagyunk boldogabbak és elégedettebbek, mint a szüleink, nagyszüleink, őseink voltak. Sőt, mintha éppen fordítva lenne, inkább sivárabb lesz az életünk.

Eleget halljuk a figyelmeztetést, hogy a technológia nyakló nélküli és szellemi szempontból helytelen használata mennyire elidegeníti egymástól az embereket, riasztó tanulmányok születnek arról, hogy a tinédzserek egyre nehezebben tudnak kommunikálni, kapcsolatot teremteni a “való világban”, a kisgyerekeknek, akiknek fiatalon kütyüket nyomnak a kezükbe, hogy csendben legyenek, alapvető képességeik nem fejlődnek ki. (pl. kockákat adtak 2-3 éves gyerekek kezébe, s azok nem tudták, hogyan kell egymásra rakni őket: ugyanúgy húzni akarták az oldalukat, mint a telefon képernyőjén megjelenő ábrákat, hogy megmozdítsák őket.) Ezekről mindannyiunknak vannak közvetlen tapasztalatai, és sajnos ezekben a Vízöntő negatív megnyilvánulásait ismerhetjük fel. De ennél is keményebb dió az, hogy minél kényelmesebb és élvezetesebb világot teremtünk magunk köré, a szomjunk annál hatalmasabb és csillapíthatatlanabb lesz, mind többre és többre és másra, új élményekre vágyunk. Ha körbenézünk, azt látjuk, hogy a világ a boldogságpótló szerek egész arzenálját kínálja nekünk: ínycsiklandó ételek és italok, utazások messzi, egzotikus tájakra, a szórakoztatóipar a kábulat, a valóságtól való elmenekülés ezer módját kínálja nekünk, és mi kapva kapunk rajta, azt remélve, hogy majd ettől leszünk kiteljesedettek és boldogok. Egy ideig annak hisszük magunkat, majd rá kell jönnünk, hogy nem, és újra meg újra nem. Mi ez a csillapíthatatlan sóvárgás, ami miatt mindig valami másra, újra vágyunk, ami miatt soha nem tudunk megelégedni azzal, amink van, ami “adott”? A születési képletekben hol kereshető az a pont, amelyik ezt a furcsa szellemi erőt testesíti meg, s amelynek a feltárása segíthet a tudatosabb, éberebb élet elnyerésében?
Meggyőződésem, hogy a radixban a Lilith pozíciója mutatja azt a helyet, ahol a fenti kérdésekre válaszokat kapunk, és ahol ugyanakkor, a legsebezhetőbbek vagyunk, azért mert ez a tudattalanunk legmélyebb pontja, a lelkünk (az auránk…) vakfoltja, amelyikről halvány sejtelme sincs a magát rendkívülien felvilágosultnak képzelő posztmodern embernek, és nem is lehet addig, amíg asztrológiai feltárás során nem szembesülhet vele. De még ekkor sincs könnyű dolgunk, hiszen a Lilith, az általános természete miatt un. karma-gyártó, és, amit itt megtudunk magunkról, azzal egyáltalán nem szívesen szembesülünk, azonosulunk, és az első reakciónk a látottakkal könnyen az lehet, hogy visszanyomjuk oda, ahol volt, hátat fordítsunk neki, elutasítsuk magunktól azt a furcsa és abszurd információt, amit felmutat, mondván: ez még csak véletlenül sem igaz! Én nem vagyok ilyen! Nem hiába van ez annyira mélyen eltemetve bennünk, jobb is volna erről nem tudni, hiszen ha nem tudom, nem fáj… Vagy mégsem? Miért érdemes ezzel foglalkozni – hiszen a pozitív gondolkodás azt feltételezi, hogy minden rosszat tartsunk magunktól távol, mert ami rosszat beengedünk a tudatunkba, az agykontroll és más mágia-tanok, arra tanítanak, hogy azt meg is valósítjuk, ha sokat gondolunk rá. Természetesen pozitívan kell gondolkodni, és nem csak gondolkodni, hanem képzelődni is így kell, hiszen ezzel teremtjük a valóságunkat. Viszont a tudattalanunk mélyén levő, rejtett, karmikus mélységet, amelyet az asztrológiában a Lilith testesít meg, éppen a teremtő erejű imaginációnkat irányítja, és mi, amíg nem tudatosítjuk ezt, addig hajlamosak vagyunk eszerint is képzelődni. Ha karma-feltárási szándékkal befelé kezdünk hallgatózni, figyelni, akkor tetten érhetjük azokat a negatív álomfoszlányokat, röpke sugallatokat, kép- és gondolatfoszlányokat, amelyek a tudattalanunknak ebből a legismeretlenebb, legsötétebb zugából érkeznek hozzánk, s amelyek a tudatos énünktől függetlenül ott munkálnak bennünk. Mi ugyan, vagy nem is sejtjük, vagy ha igen, akkor egyáltalán semmi jelentőséget nem tulajdonítunk nekik, pedig kellene, mert akaratunk ellenére, a mágikus természetüknél és erejüknél fogva, beleszólnak abba, hogyan szőjük a sorsunkat, milyen döntéseket hozunk.

És épp itt van a gond. Ti. hogy mi ugyan racionális döntéseknek hisszük, és mégis az irracionális sugallatok és alap nélküli rossz sejtelmek, a félelmek és az iszonyatok, na meg a kevélységből vagy nárcizmusból – egoizmusból eredő ambíciók, de van úgy is, hogy a lustaság vagy az ignorancia, esetleg kényszerképzetek vezérelnek a gondolkozásunkban és tetteinkben, és az ésszerű magyarázatokat csak később gyártjuk hozzájuk.

A Lilith felfedezője és névadója Sepharial, a kiemelkedő angol asztrológus, az angliai teozófus mozgalom alapító tagjainak egyike, akit Madame Blavatsky „Asztrális Csavargónak” nevezett. Ő ír először a Lilith asztrológiai jelentőségéről, és a Lilith „hatásáról” a következőképpen nyilatkozik:
“A Lilith hatása minden kétséget kizáróan romboló és fatális, különböző katasztrófákat és baleseteket, hirtelen felfordulást, változást, zavarodottságot okozó. Egy horoszkóp 5-ös házába kerülve a szerető halálát vagy megtébolyodását, a gyermek elvesztését vagy szülés közben bekövetkezett halált jelez. A 3-as házban a testvérekkel történő balesetet vagy azok halálát jelzi, és különféle, levelezés során felmerülő problémákat. Négy esetet megfigyelve azt láthattuk, hogy a 6-os házban álló Lilith veszélyes, fatálisan végződött foglalkozást jelölt.“ “a Lilith hatása (…) erőszakos, bomlasztó, romboló és baljóslatú. Egy személy horoszkópjában a Lilith házhelyzete megmutatja, hogy milyen veszélyek várhatók rá.” Tanulmányában több személy képletét elemzi röviden, akiknek a Lilithje a 6-os házban állt, és akik mind munkabaleset áldozatai lettek fiatalon.

A Lilith asztronómiai megfelelője a Fekete Hold, amelynek valódi fizikai formája nincs, hanem egyfajta negatív energiaörvényként viselkedik. A Hold negatív ellenpólusa, egy vakfolt, amelyik bennünk is ugyanúgy megtalálható. A veszélyessége éppen ebben áll, hogy rejtett, nem csak mások elől, hanem elsősorban saját magunk elől rejtjük el, akaratlanul és öntudatlanul. Az a konstelláció és horoszkópház tehát, amelyikben a Lilithünk található a születési horoszkópunkban, olyan terület, ahol fordítva vagy zavarosan látjuk a valóságot, illetve, csak a sötétben tapogatózunk, de nekünk erről a veszélyről fogalmunk sincsen.

Sőt, nem csak sötétben tapogatózunk, hanem mindent fordítottan érzékelünk (az adott konstelláció eredeti, pozitív tartalmait a feje tetejére állítva látjuk a lelki szemünkkel), és erről a téves látásmódról nagyon nehéz meggyőzni minket, mert biztosak vagyunk abban, hogy nekünk van igazunk, s a másik téved. A Lilith ezért nagyon veszélyes, mert nem vagyunk tudatában a fordított – visszás – látásunknak. Ezért a legfontosabb szellemi – asztrológusi – munka a tudatosítás, az elfogadása annak, hogy a tudattalanunk legmélyén zavaros, fordított ideák léteznek. És hogy mi ezeknek az ideáknak megfelelően képzelődünk, gondolkodunk, ezek a tudattalan sóvárgások irányítják a tudatos énünket, ezeknek megfelelően hozzuk meg az életünk kisebb-nagyobb döntéseit. Éppen ezért nem túlzás azt állítani, hogy a születési képlet legfontosabb eleme a Lilith! Ő ugyanis, azt a pontot mutatja, ahol a leghajlamosabbak vagyunk a korrupcióra, az önámításra, a kábulatra, ahol leginkább hajlamosak vagyunk letérni a fejlődéshez vezető útról. Jelentéktelennek, bocsánatos bűnnek tűnnek ezek az apró hazugságok, kis titkok, titkos fantáziálások, amelyeket nem mondanánk el senkinek sem, mégis, illetve éppen ezért, hosszú távon a megbetegedésünket és a leszegényedésünket, szélsőséges esetekben a pusztulásunkat is előidézhetik. Túlzásnak tűnhet ez a kijelentés, pedig sokszor azt láthatjuk, hogy a balesetek, betegségek, időnap előtti elhalálozások mögött gyakran a Lilithet, illetve az általa jelzett negatív erők hatásmechanizmusát fedezhetjük fel . – Vagyis a tudattalan mélyéről az embert vezérlő tévképzetek, ha sokáig nincsenek feltárva, ha eszerint él, gondolkodik, képzelődik valaki, akkor az adott tévképzeteknek megfelelő betegségek, balesetek érik.

Thorwald Dethlefsen és Ruediger Dahlke német pszichoterapeuták és asztrológusok a 80-as évek végén kiadott, A lélek nyelve a betegség és az Út a teljességhez c. könyveikben írnak arról, hogy a betegségek, balesetek jelzőfunkciót töltenek be, és ezek megfejtésével nem csak fizikailag gyógyulhatunk meg, hanem fel tudjuk ismerni azt, hogy mely őserőkkel diszharmonikus a kapcsolatunk. Ennek a zavarnak a feloldásán munkálkodva tudunk fejlődni spirituálisan. A klasszikus asztrológiából tudjuk, hogy mindegyik szerv, testrész egy-egy bolygóhoz ill. konstellációhoz köthető, így könnyen meg lehet fejteni, hogy az adott szerv vagy testrész betegsége vagy balesete milyen spirituális, kauzális zavarhoz köthető. A bolygók közötti diszharmonikus fényszögek jelzik ezeknek a zavaroknak a természetét, jelzik azokat az életfeladatokat, amelyeket el kell végeznünk ahhoz, hogy teljesebbé, egészségesebbé válhassunk. A legmélyebb, legrejtettebb zavarokat, tévképzeteket azonban a Lilith jegy- és házpozíciója mutatja, és mivel ezek mélyen elrejtve húzódnak meg a tudattalan legmélyén, nagyon ritkán kerülnek a tudatosság fényébe, hogy megvizsgálhassuk, és azoknak a helyreállításán dolgozhatni kezdhessünk. Ezért azt láthatjuk, hogy a legtöbb betegség, baleset, tragédia éppen a Lilith-hez köthető. Ennek az alátámasztására hoztam néhány jellemző példát: olyan híres emberek képletét (ezen belül is a Lilith pozícióját) vizsgáltam meg, akik időnap előtt meghaltak.

Mahatma Ghandi, aki az erőszakmentesség híve volt, a szeretet mindent legyőző erejében hitt, és azt vallotta, hogy “Nincs egyéb fegyverem, egyedül csak az erőszak-nélküliség” Kos Lilithtel született, ami kétségtelenül veleszületett, mélyen rejtett félelmeket, a nyers természeti és férfias erőknek az egyszerű használatától való irracionális iszonyatot jelez, és persze: a halálát is lőfegyver okozta, lelőtték. (Ghandi aszketikus életviteléről is híres volt: néhány év házasság után megesküdött arra, hogy távol tartja magát a nőktől. Saját bevallása szerint félelmetesnek és undorítónak tartotta túl erős szexuális vágyait.) Kurt Cobain, a Nirvana együttes egykori énekese szintén Kos Lilithtel született, és ő is lőfegyver által halt meg – szájbalőtte magát egy vadászpuskával. Michael Jacksonnak szintén Kos Lilithje volt, neki egy reklámforgatáson meggyulladt a haja, és a fején súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. David Bowie időnap előtti halálát (69 éves volt) májrák okozta – Lilithje a Nyilasban állt. Kábítószer-túladagolás következtében meghaltak képleteit megnézve több esetben azt látjuk, hogy Halakban állt a Lilithjük (pl. Whitney Houston lánya, John Belushi, Judy Garland). Lehetne folytatni a sort a végtelenségig, de azt hiszem, ennyi is elég, hogy ugyanarra a következtetésre jussunk, mint Sepharial.

Elmondhatjuk tehát, hogy veleszületetten, önkéntelenül is mindenkinek nehézségekbe ütközik annak a jegynek az eredendő pozitív tartalmait megélni, amelyben a Lilithje található: telve van tévképzetekkel, hajlamos az illető jegy végleteit megélni. Hiszen már eleve, veleszületetten a személyisége imaginációs központjában, teljesen félre látja és fordítottan értelmezi azokat az eszméket, amelyek az illető konstellációhoz kötöttek. Ugyanez mondható el arról a házról is, amelyben a Lilith áll. Sepharial példájánál maradva pl. akinek a Lilithje a 6-os házban van, annak a munkához való viszonya lehet végletes: vagy munkaalkoholista, maximalista, tökéletességre törekszik és folyton csak ezen a területen akar tevékenykedni, vagy éppenséggel ennek a szöges ellentétét éli meg: fél ettől a területtől, nem mer belépni ide, és gyakran mindenféle racionálisnak tűnő magyarázatokat gyárt, elsősorban önmaga meggyőzésére és megnyugtatására, hogy miért jó elkerülni az életnek ezt a területét, illetve annak valemely részlet-területét, részmotívumát. Valójában itt tudattalan, irracionális irtózatról van szó vagy a másik végletben afféle irracionális “megszállottságról”, amely miatt úgy ragaszkodik ehhez a területhez – a hangsúly a mértékt- és cél-tévesztésen van. Ha ezeket a mélytudattalan tévképzeteket nem tudjuk a felszínre hozni, hogy szembenézzünk velük és dolgozni kezdjünk rajtuk (azaz hogy ne essünk egyik végletből a másikba, hanem igyekezzünk megtalálni az arany középutat, az egészséges, túlzásoktól mentes viszonyulási, viselkedési módot), akkor betegségek vagy balesetek érnek. De akkor is, ha célt tévesztünk és az illető konstellációs spirituális tartalmával ellentétes tartalmú és jelentésű életkörben kezdünk tevékenykedni fanatikus módon. Nem azért, mert a Lilith valami rosszindulatú, sötét sorserő, amelyik a görög tragédiákhoz hasonlóan üldöz minket és könyörtelenül lecsap ránk, bármit is teszünk. (Mint amit sokan nem csak a “nagy görögk” közül hittek, de amit ma is hisznek még egyesek a Szaturnuszról és a Plútóról, s ezért rettegnek ezek tranzitjaitól.) Ezek a betegségek és balesetek csak figyelmeztetnek minket arra, hogy még mindig a tudattalanunkban levő tévképzeteink foglyai vagyunk. Ha valóban felelősséget akarunk vállalni az életünkért, az egészségünkért, akkor ezeket a figyelmeztető jeleket nem elfojtani, megszüntetni kell hogy akarjuk, hanem megkérdezzük magunktól: hol, milyen területen veszítettem el az éberségemet? Mit üzen a betegség vagy a nehéz élethelyzet? A krízisből való kijutásom érdekében min kell változtatnom és milyen irányba? Milyen tévképzeteket kell feltárnom, vagy feladnom, vagy/és helyreállítanom? A fizikai és lelki fájdalomnak kényszerítő ereje lehet, hogy kutatni kezdjünk a mélyen fekvő okok után.

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában, a betegségeink üzeneteinek a megfejtésében ad pótolhatatlan segítséget az asztrológiai feltárás. De nem kell megvárnunk a nehéz helyzeteket, elébük mehetünk (Sőt, az asztrológiai karma-feltárásnak éppen ez a célja!) azáltal, hogy bátran szembenézünk a bennünk lakó sötétséggel, és átvilágítva, megismerve azt felvállaljuk azokat az életfeladatokat, amelyeknek az elvégzése által lassan, nagyon lassan vissza tudjuk állítani a fordított ideáinkat, át tudjuk őket alakítani a megfelelő pozitív képességekké. Mert a sötétben, titokban maradó démonaink felfalhatnak minket, viszont ha bátran szembefordulunk velük, kimondjuk a nevüket, akkor a tudatosság fényénél vagy szétfoszlanak (lásd a vámpírokról szóló mítoszokat, akiket a napfény porrá éget) vagy barátunkká, segítőnkké lesznek – előnyt kovácsolhatunk hátrányainkból világi szempontból, de igazából határozott lépéseket teszünk a sorsunk beteljesítésében.

Az asztrológusra nehéz és kényes feladat hárul hát akkor, amikor ezekről beszélnie kell egy horoszkópfeltárás során, hiszen sokan sértőnek érezhetik azt, amit az asztrológiai sorsképletükben levő Lilith ház- és jegy-pozíciója jelez. A saját életünkkel jó példával járhatunk elöl, hiszen Jézus kétezer évvel ezelőtt figyelmeztette az embereket arra, hogy gyümölcséről ismerni meg a fát. Ezért számomra fontos az, hogy a saját, Lilithem jelezte tévképzeteimet minél inkább fel tudjam számolni, ahhoz, hogy később majd másokon is segíteni tudjak.

Láttuk, hogy milyen jelentősége van a személyi horoszkópokban a Lilithnek. Meg kell vizsgálnunk azt is, hogy az éppen aktuális Lilith pozíció és a társadalom eseményei között milyen összefüggéseket fedezünk fel? Jelesül azt, hogy az emberiség kollektív tudattalanjában levő tévképzetek közül melyekkel van rezonanciában ez a pozíció? 2018 augusztusa óta a Lilith a Vízöntőben található, egészen 2019 májusáig. Mit jelent a Vízöntőben álló Lilith? Legtöbbször féktelen szabadságvágyat, irtózatot minden szaturnuszi korláttól, féktől (és a szabadság így egyértelműen és menthetetlenül anarchiába torkollik) és elköteleződéstől, illetve a szabad döntéstől és választástól, valamint a személyi, illetve a nemzeti-regionális autonómiától való idegenkedést és félelmet, hideg távolságtartást, elidegenedést, elkülönülést, együttműködésre való képtelenséget, vagy hamis (felelősség nélküli!) és látszólagos együttműködést. A Brexit megvalósítása körüli irracionális kötélhúzás is egy jellegzetesen vízöntői bizonytalankodás. De láttunk is jópár váratlan zavargást, anarchikus eseményt Európa több országában is, de a leghátborzongatóbb a januárban, New York államban megszavazott abortusztörvény volt, amelyben megengedik azt, hogy a szülés előtt akár egy nappal is méreginjekcióval megöljék a babát – s ha ezt túlélné, és élve születne, az orvosok és az “anya” büntetés nélkül sorsára hagyhatják az újszülöttet! Sőt, Virginia államban felvetették azt is, hogy adják meg “a választás szabadságát” születés után is. Tehát a kulcsszó itt a hamis (felelősség nélküli) szabadság, a felelősségtől való irracionális irtózat, amely által vezérelve, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza. – Természetesen mindezt teszik érzelgős köntösbe csomagolva, a nők szabadságára, függetlenségére hivatkozva, és még nem átallanak közben a szeretetről is beszélni. Itt mintha a mítoszbeli Lilithet, a vámpírt látnánk megtestesülni, aki csecsemőket gyilkol, és aki a férfiakat is gyűlöli, legalábbis azokat, akik a szaturnuszi, apai tartalmakat testesítik meg. A szaturnuszi, felelősséget vállaló férfit ellenségüknek látják mindazok, akiket a Lilith által indukált szabadságmániájuk tart fogva. Hideg távolságtartással viszonyulnak a még hozzájuk legközelebb álló emberhez: a saját gyermekükhöz is, azért, mert ez egyben elköteleződést, felelősségvállalást igényelne.

Pedig felelősségvállalásra, együttműködési képességre, emberszeretetre nagy szükség lenne most, amikor a környezetünk a felelőtlen szennyezés, túlfogyasztás következtében egyre élhetetlenebbé válik, és katasztrófát jósolnak a tudósok. Ideje lenne hát rehabilitálni a Lilithtel meg nem alkuvó pozitív Szaturnusz és a Plutó géniuszait, hiszen bármennyire is irtózunk a vezető korlátoktól (amelyekbe szükség esetén rá is támaszkodhatunk, illetve amelyekbe bele is kapaszkodhatunk), fel kellene fognuk végre, hogy felelősségvállalás nélkül nincsen szabadság, csak anarchia, káosz és sötétség. Amíg ez van a fejekben és a szívekben, ennek megfelelően a külső valóságban: a természeti és a szociális környezetünkben is ez lesz. Korlátok, keretek, határok, tehát külső és belső szilárdsági váz nélkül – Szaturnusz nélkül – nincs, nem lehetséges normális és autonóm élet – legalábbis itt, a Földön. Felelősség nélkül csakis nyomorúságos függőségek létezhetenek (drog-függőség, alkohol-függőség, nikotin-függőség, játék-függőség és személyi függősség ).

A Vízöntőhöz legtöbbször az uránuszi lehetőségeket, váratlan fordulatokat, sziporkázó ötleteket, szárnyalást kapcsolják. A másik uralkodót azonban (a Szaturnuszt) vagy kikerülik – kicselezik –, vagy háttérbe szorítják, és elfelejtik. Pedig enélkül az uránuszi pörgésből őrület lesz, teljes elembertelenedés. Erre jó emlékezni nem csak azért, mert jelenleg éppen a Vízöntőben áll a Lilith, hanem azért is, mert a jelenlegi Vízöntő-kori emberiség nagy problémáját jelenti ez az egyoldalúság. Másrészt a 2019 májusa utáni időszakban is jó szolgálatot tehet majd nekünk a szaturnuszi józanság, amikor a Lilith továbbhalad a Halak jegyébe, és az emberiség nagyon fogékony lesz a kábulatra, a hazugságra, az önámításra, a valóságtól való elszakadásra, a felhőjárásra, a teljes tévelygésre.[/color]

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.05.20. 14:59 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 69
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A londoni asztrológia főiskola honlapján van egy összefoglaló a nyílt napról, amikor átadták az okleveleket és a diplomákat. Eddig minden évben feltették a Youtube csatornájukra a perzentációkat is, de az új szerzői jogvédelmi törvények miatt ezt az idén nem tehették meg, sajnos.
Itt van tehát a beszámoló linkje, a képekkel, ha valaki szeretné megnézni őket, vagy elolvasni a beszámolót, ha ért angolul.

https://www.astrology.org.uk/highlights ... -day-2019/

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO