ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.03.19. 04:53

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 15:59 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 229
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kedves Mindenki,

azt a kérdést szeretném itt megvitatni, hogy szerintetek fontos-e a házasság. Egész életemben úgy gondoltam, hogy nem fontos, mert egy férfi azzal fejezi ki elköteleződését mellettem, ha gyermeket akar tőlem, nem pedig azzal, ha elvesz.
Meg tegyük hozzá, a magyar lakodalmak szokásai is igen távol állnak tőlem, tehát az is elriaszt, hogy nekem egész éjjel idióta zenére kelljen táncolnom. Persze lehet esküvő lagzi nélkül is..
De közben meg maga az az aktus, amikor kimondják az igent, az tetszik.
Tetszik ezen kívül a református esküvő is, a szöveg, amit mondani kell, pl: "veled megelégszem".

De persze, a formaságokkal kapcsolatos egyéni véleményeken túl, leginkább az érdekel, hogy van-e metafizikailag jelentősége, hogy házasságban éljek, házasságban szülessenek a gyermekeim?

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.01. 23:42 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 229
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Érdekes cikk az Indexen:

http://index.hu/belfold/2010/07/01/ninc ... alis_anya/

Pl.: Ide kapcsolódik gyermekvállalás szempontjából, statisztikai szinten:

"A házasságkötések csökkenése nagyban befolyásolja a gyerekszámot. Minden kutatási adatunk azt bizonyítja, hogy ha a házasságkötések száma nem csökkent volna ilyen arányban, akkor a termékenységgel sem lenne ilyen probléma. A házasok egyértelműen több gyereket vállalnak, mint azok, akik élettársi kapcsolatban élnek. Az egyik kutatásunk szerint a házasok 84 százalékánál öt éven belül születik gyereke. Akik nem házasodnak össze, ez az arány csupán 50 százalék, tehát óriási különbségek vannak. Összességében az átlagos Az 1,3 gyerekes termékenységi arányszámból nem tudunk kilépni."

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.09. 13:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 811
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Szerintem a házasság fontos és lényeges. Persze csak is kultikusan!
Tehát számomra a házasságkötés csak akkor tölti be szerepét, ha kultikusan tesszük meg. Nem vagyok modern-hagyomány párti: tehát nagyon primitívnek tartom a lagzikat. És az egyházi esküvőtől is ódzkodom. Hogy kerül az egyház az én házasságkötésembe??? :D Isten őrizz!
De szerintem van szükség a hivatalos házasságkötésre is és bizonyos spirituális szertartásra is. Nem ismerek ilyen metafizikailag is érthető szertartásokat szokásokat. De pl. azt jónak tartom, ha pl. aa pár egy barátja vállalja az esküvő beszédet. Nem ismerem az egyházi papi szöveget, de biztos vagyok benne, hogy a tisztán keresztényi részt ki lehet belőle érteni, aztán kiegészíteni, elhagyni a nem keresztényit stb.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.09. 14:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Elmondom az asztrológusi és az egyéni tapasztalataimat:

1) Rengeteg olyan horoszkóppal találkozom, amelyben a IV. ház eléggé megpakolt, akár vegyesen, vagy többnyire negatívan fényszögelt bolygókkal, vagy karmikus ponttal, pontokkal. Amikor az ilyen személyek még idejében fordulnak hozzám segítségért, meg tudom menteni a katasztrófától és ilyenkor még idejében figyelmeztetni tudom az embereket, hogy nagyon vigyázzanak, mert amidőn a házasság keretin belül érzik, vagy fogják érzeni magukat, azonnal beindulnak a negatív sorsérzések és az lesz a "félreérthetetlen" benyomásuk, hogy nem az a család az ők igazi családjuk (persze, a főszereplővel: a férjjel, vagy a feleséggel az élen), nem az az otthon (ház, lakás, stb.) az ők igazi otthonuk, stb. Amikor későn kérik a segítséget, akkor csak megelőzni tudjuk azt, hogy a következő, új, otthon és családalapításnál ne történjen meg ugyanaz.
De a jelenség ismétlődik persze, a VII. ház esetében is, és amíg nincs a dolog intézményesítve, nincs baj, amidőn megjelenik a hivatalos keret, már a negyedik héten beindul a dili és az árnyék én, vagy a misztikus intuíció, vagy a józan paraszti ész azt sugallja nekik (De persze, mérleg karma esetében is), hogy nem az igazihoz mentek feleségül, nem azt vették el feleségül. Már már sírni, vagy örülten röhögni való az asztrológus számára, hogy mennyire biztosan mondhatja ki a diagnózist, tehát, hogy ez mennyire így van, minden esetben.
Akkor kérdem én, hogy ezekben az esetekben, mennyire jó a házassági cinkoslevél? Főként, ha az esetek többségében, és ezt már nem tudom követni, hogy mennyire karma, illetve konstelláció-függvényes, de az esetek 8O százalékában az anyósoknak nem tetszik az új vej, de főként a meny.
Na kérdem én, hogy mennyiben segít tehát a hivatalos okmány ilyenkor? Vagyis, ha csak ennek a két tényezőnek az összegét, az összhatását össze vetjük, máris minimum 4O százalékos csődnél, elkerülhetetlen kapcsolatromlásnál és pár-bomlásánál tartunk. És még ott van a kisebb százalékú, após-tatának a nem tetszése, a testvéreknek (egyre csökkentebb számban, de még itt - ott vannak azért...) a nem tetszése, a nagynéniknek, nagybácsiknak keresztmámiknak és kereszttátiknek a nem tetszése, és a barátok - barátnők nem tetszése. Sőt: a munkatérsak, főnökök nem tetszése. - Szóval van bőven aki a IV. házi, vagy a VII. házi negatív determinációkra rá erpősítsen, illetve egymás nem tetszését megerősítsék. És akkor , még nem is beszéltünk a rák karmáról, és mnem a tűz karmáról, ahol mindig a másik a hibás mindenért... - Gondolod, hogy ezt mind, mind képes feloldani egy hivatalos okirat, vagy egy húsevő papok előtt eljétszott egyházi hókusz-pókusz. Nem Gabika, ezeket mind de mind csak megerősítik, illetve kiprovokálják ezek a hivatalos okirattal járó polgári, vagy vallásos kiüresedett ceremóniák.
Persze, mert konkurencia, aki el veszi tőlük az édes kicsi játékszer fiacskájukat. Persze, nem metafizikailag megvilágosodott, tehát tudatos és asztrológiailag felvilágosított személyekről beszélünk, egyelőre...
Mert itt még az áll, hogy az állam és az egyház és mindenki óvja a házasságot. - Egy nagy fenéket! Amikor Emő elhagyott, a hivatalosak, mintha örvendtek volna, hogy bezzeg, még ezzel is megtörtént.., éppen, hogy nem mondták ki, hogy hálistennek. Aztán, attól függetlenül, hogy mindenki tudta, hogy Emő hagyta el a családját, tehát ő szarta el az egészet, nem hogy ebben meg próbáltak volna (szégyen szemre: az asztrológussal) vele beszélni és jobb belátásra bírni, még bíztatták, hogy micsoda nagy hős, le a kalappal, hogy ott hagyta a gyermekeit, azért (állítólag, mivel ő ezt a kártyát játszotta), hogy dolgozni tudjon. - Micsoda nagy dolog, mondta mittudomén milyen Zita, és ezzel együtt, teljesen ellentmondva és rá se szarva a román családi törvénykönyv legfőbb elvére, miszerint a gyermek és a gyermekek érdeke a legfőbb elv, oda sózta mind a négy gyermeket a realitásérzékét vesztett szerelmes bocinak, akinek az anyja kiadta a parancsot, hogy amennyiben meg jött az általa várva várt családon kívüli szerelem, akkor itt az ideje az általa előre látott válásnak. - Ennyit a modern házasság- és családóvásról, illetve a legfőbb elvnek a betartásáról.

Az egyéni tapasztalatom meg az, hogy Medárdát és a többieket mind megkereszteltem én magam (Az atyjuk), ami azt jelenti, hogy mágikusan rá álltam teljesen arra az eszmére, hogy megnőnek és egészséges édesanyák lesznek. Az egy kivételével, Emikővel, aki annyira szenzációsan jól született, hogy ezt az aktust elmulasztottuk elvégezni. Meg is halt szegény. De a többiek úgy élnek, hogy Meda és Etelka ebben az iskolai évben, végig és összesen, mindössze kétszer két napot hiányoztak és azt is mindössze hűlés-megelőzésképpen, miközben a hivatalosan megkeresztelt osztálytársaik 85 százaléka, ha nem több hetekig hiányzott (betegség miatt).
A kéát kicsi meg, ahhoz, képest, hogy az anyjuk mennyit támadja őket gondolatban, amiért nem tud "pasit fogni" (Lásd az ide vonatkozó kifakadását a Mester vagy csaló c. rovatunkban) miattuk, és mennyit hányattatja és hagyja magukra, mikor a nagyanyjuknál, mikor az őket teljesen elhanyagoló saját anyjánál (Amikor a legnagyobb kiütéseik voltak, amiről aztán fényképet is készí1tettem egy napos kezelés után), éppen tőle hozta fel hozzám, állig szutykos ruhába öltöztetve, szóval ahhoz képest, hogy milyen gondozásban és mennyi közvetlen - érezhető - anyai szeretetben részesülnek, NAGYON IS JÓL VANNAK.
REMÉLEM ÉRTHETŐ A PÉLDA?!
Emő mind arról handabandázik most, hogy amennyiben egyházi esküvőnk lett volna, nem csinálja (csinálják az anyjával) ugyanezt! - Dehogynem! Csak még titkosabban, és még zavartabban és még nyomorultabban, vagyis nem ennyire pofátlanul.
Konklúzió: ha valaki érti azt, hogy mit jelent a család szentsége és a házasság szentsége, és eltökélte magát, hogy ezt a kultuszt teljes odaadásával végig csinálja, és mind önmagát fenékbe rúgja, amikor kételkedik, mind a tanácsadóit el küldi minimum Afrikáig, vagyis az Éva-öreganyjáig melegebb éghajlatra, akkor teljesen mindegy, hogy van-e vallásos, vagy polgártársi hókusz pókusszal nyomatéskosított oklevél a dologról, vagy sem.
És ez volt a véleményem házasságkötés előtt is, és a polgári cinkos-levelet )házassági okmányt) csak azért tartpttam szükségesenek megszerezni,miután
hagytam magam meggyőzni, hogy Emő teljesen hozzám költözzön és ne mennyen vissza kolozsvárra az egyetemere, ahol már amúgy is vagy négy kurzusra egyáltalán nem járt és a félévi vizsgákra egyáltalán nem volt felkészülve, szóval, csak azért kellett a papír, hogy ezzel, a polgárilag törvényesített házassággal, megvédjem őt és a majd születendő gyermekünket (Még nem tudtam, hogy Medárda megfogant, mert be adott egy misztikus mesét, miszerint, keresték az ekográffal Kolozsváron az egyetemi klinikán a magzatot, de nem találtak semmit...) a szülői és a rokoni támadásoktól. - Hát kár volt őt megmenteni. Mármint Emőt! De Medárdáékat igen!
Ez tehát az én asztrológusi véleményem erről, amit kérdeztél Gabriella. Egy mondatban összefoglalva: ha mindkét fél nem tudatos metafizikailag és nincs eltökélve maximálisan - hülyeségnek tűnik, de hangsúlyoznom kell: - személyesen arra, hogy egy hajszálnyi rágalmazást vagy bírálatot sem tűr meg a rokonai és "szerettei" felől az élettársával szemben, mindamellett, hogy a házastársán kívül más ellentétes nemű személyekkel való szerelmi és szexuális örömszerzési lehetőségekről való képzelődést magának fővesztés terhe alatt megtiltsa - az ne is mennyen se a paphoz, se a polgári eskető terembe, mert az annyit fog érni, mintha vécére menne.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.09. 21:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 811
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A téma kapcsán nekem is eszembe jutott Emő azon írása, hogy bár neki is lett volna valamiféle csángó szertartásos esküvője... azt tudom, hogy írta, hogy na, nem teljesen az eltúlzott és primitivitásba átment érzelgős leánysiratás hiányolja utólag, hanem annak valami komoly elődjét. Én szeretném, hogy a szüleim diszkrét szeretettel, éberen elengedjenek. Persze ez nem nagyon fog megvalósulni, mert nem spirituálisak. De ma látva Emőkét, ő neki inkább az hiányzott, hogy ott az anyja talán modernül, de érzelgősködjön és tegyen tanubizonyságot szeretetéről, sőt, szerelméről! És sokkal inkább az anyja szerelmi vallomására vágyhatott...

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.11. 12:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Mindjárt rátérek a téma komolyságára is, de előbb, hadd tisztázzuk ezt a dolgot Emővel, aki nagy védekezési igyekezetében olyan szamárságokat ír ide vonatkozóan, hogy azokat egyenesen kétségbeejtő egy olyan személytől olvasni, aki állítólag ismeri az egyetemes törvényeket, arról nem is beszélve, hogy maga is készített, sőt: újabban, állítólag még mindig készít asztrológiai tanácsadással egybe kötött feltárásokat.
Mert könyörgöm, hogy van az, hogy valaki, aki az esküvője harmadnapján már olyan axiómát "gyártott", ami szerint: 'Annak aki megsértődik nincs felelősségtudata" és aki húsz évesen már előadást tartott a személyes felelősségről, mint az életben való eligazodáshoz és a megváltódáshoz szükséges alapállásról, a hamvasi transzparens egzisztencia (átláthatóság, titoktalanság, őszinteség, rejtőzés nélküliség, magyarázkodás nélküliség) és az iniverzális orientáció mellett, vagyis a szaturnuszi tudatosságról, azon neki fog azon óbégatni 32 évesen és négy gyermekes anyaként, hogy őt nem áldotta meg az anyja az oltár előtt, és pontosan emiatt, az anyai és apai áldás - hiány miatt, kellett neki az anyjával ellenem - és így a családja ellen! - szövetkezve, titokban, házasságon (családon!) szerelmi ábrándokat szőni, és éppen hogy nem az anyja direkt parancsára, de minden esetre annak a felmentésére és biztatására! ("Derékba törted az életedet", "Te ennél sokkal jobbat érdemelsz", "hagyd már ott azt a hülyét a maga különbejáratú metafizikájával, stb.). Ne jöjjön nekem senki ezekkel az ócska vallásos dumákkal, és főképpen nem akkor, ha magát itt ott metafizikusnak, sőt kauzális asztrológusnak nevezi. Sőt: aki magát egyáltalán anyának nevezi.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.11. 13:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Mert nem a megható vallásos- kultikus jelenetekben való részvételen, vagy annak a hiányán múlik az, hogy valaki felelősséget érez-e a gyermekeivel szemben, vagy sem. És ugyancsak nem azon múlik, hogy felelőtlen infantilizmusában sumákol-e és ármánykodik-e titokban és intrikál-e és szövetkezik-e éveken keresztül az anyjával, vagy bárkivel az élettársával szemben ezzel a, "úgy-e más is azt állítja, hogy... "elmélettel" magyarázva - hazudva - magának azt, hogy nyugodtan álmodozhat és sóvároghat nyugodtan házasságon - családon - kívüli szexuális - szerelmi élvezetekről! Sőt: még meg is spékeli a hülye misztikus elmélettel, ami szerint ő csak egy másik férfi karjaiban képes elhagyni a sötét csalásra és árulásra való hajlamait!
Mi köze van ennek az archaikus tisztulási kultuszhoz, a csángó- hagyományokhoz? Hiszen amikor és amiért ezek a hagyományok születtek, nem azt a katasztrofa szerű szexuális-tudati csuszamlást hivatottak helyre igazítani és semlegesíteni a férjhez menő arában, ami azzal keletkezik, hogy azt 14 éves korában ágyba dugja az anyja egy 13 éves ivarérett legénykével! És nem az anya jóváhagyásával történő éjszakai pornofilmézések közben keletkezett irreális szexuális fantazmagóriák megszüntetését hivatottak elvégezni ezek a szelíd népi kultikus hagyományok, mert amikor keletkeztek ilyen nem volt! Egy metafizikus asztrológusnak azt kellett volna tudatosítani, hogy ott van benne ez, az anyja hanyagsága és bűnös ignoranciája által, még kamasz korában benne elültetett sátáni fantazmagyártással egybe kötött vágyakozás, és enni ellene, nem, hogy azt még hízlalni az anyuka "felmentő" és felszabadító tanácsára sötét éjszakai és még annál is sötétebb - minél inkább eltitkolandóbb? nappali fantáziálások során. Azt kellett volna tudatosítani, hogy miképpen torzítja el a fiatal anya és "törvényes" feleség lelkét az a sötét titkolózás, amit a törvénytelenséget imádó, sőt: a törvényességet egyáltalán rühellő anyja (Lilith a Bakban!) boszorkányos fogásokkal rá kényszerített, még mielőtt ez az anyja által tudatosan lelki és szellemi infantilzmusban tartott, szerencsétlen nő a "törvényes" házasságát, éppen az anyai zsarnokság elől házasságba menekülő nő, az Oroszlán napjának megfelelően, megkötötte volna.
A tegnapelőtt, volt itt Emő, és én a tegnap azon kezdtem gondolkozni, hogy hova lett egyáltalán az a szép és okos és jóindulattal teli, őszinte nő, akit én megszerettem és végül, bárhogy is történt, de feleségül vettem és vele a családomat megalapítottam? Mi köze ennek a hazudozó, primitív felelősség-hárító, irracionálisan locsogó, pasi-fogónak és pasi-lesőnek, ahhoz a nőhöz, akinek a közelségétől és látványától valamikor olvadt el a lelkem? Mitől kellett ennek ennyire megcsúnyulnia és meggonoszodnia? Attól, hogy nem vett részt egy ártatlan kis népi-vallásos hókuszpókuszban az esküvője napján? - Ne vicceljünk!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Lényeges-e a házasság?
HozzászólásElküldve: 2010.07.11. 13:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
És most jön az, amit Emő nagyon jól tudott - És ezt nem csak én állítom, hanem erről számtalan írása tanúskodik, el egészen a Krisztusról szóló tanulmányában, amit éppen az első misztikus-szerelem miatti, teljes megőrülése előtt írt (A Solyka-ügy, még bezárult,mielőtt teljesen kótyagossá vált volna attól is), bizonyára már némi bűntudattal, de még világosan fogalmazva és nem őrültségeket fogalmazva, mint a Lindához írt tavaly őszi leveleiben! - de - valamiért..., ugyan miért? - nem tett:

A házasságkötés két ellentétes nemű és egészséges szellemű (ép elméjű) és becsületes ember közötti végérvényes szövetség abban és arra, hogy a két ember egymást maximálisan segíti - nem az élet nehézségeinek a legyőzésében, hanem - a megváltódásért folytatott belső harcában! - Ennyi! És ezt Emő nagyon is jól tudta! Ha nem is mindjárt a házasságkötéskor, mert akkor esetleg csak sejtette, akkor a Medárda születésének a helyén, amikor azt az előadását a felnőtti és a szülői és az élettársi felelősségről megtartotta! De ehhez Filtermajszter Ferenc Erzsébet Magdolna Madonnának gőz nincsen, és ezért egyenesem a mai torz lelkű, út majmoló, zombit kellet csináljon a gyermekéből, mert ilyet az ő törvény-bontásra született lelke nem képes elviselni!

Szóval, Violettának igaza van amikor a kultuszt emlegeti, de az a párkapcsolati, élettársi, házastársi kultusz nem a házasságkötési ünnepségen kell megtörténjen, hanem az egész élettársi viszony idején )vagyis, végső soron, az egész következő életszakaszban, legalább is, amíg az egyik élettárs végleg el nem veszik) kell tartson! Hát ebben a Szaturnuszi kultuszban éltem én Emővel egyre intenzívebben az utóbbi években, amikor is a Mérleg Lilithem által jelzett szerelmi-szexuális karmámat sikerült feloldanom, és - ha jól vissza gondolok - furcsa módon, ő éppen akkor kezdett begyulladni és erről a felelősségről mind inkább megfeledkezni, sőt: az ellen az anyja biztatására lázadozni (Csak úgy kapkodtam a levegőt és a fejemet, hogy mi az ördög történik, valahányszor Mo-ról, ahova végül is, a családnak pénzt szerezni mentem, haza jöttem és ő éppen, hogy nem a felém fordított hátával, illetve fenekével fogadott, mintha azt monda volna, hogy mi a francért nem maradtál ott örökre?). Persze, mindig kiderül, hogy anyukával együtt édes kettesben töltötték ezeket a szabadság-szellemével telített napokat!
A kultusz tehát nem a (nem csak a ) házasságkötés óráira szól, hanem az egész házasságra, vagy éppenséggel az egész életre. Főként arra! De ezt honnan tudja az a nő, aki a Szűzben álló (A rendeltetés és a kultusz konstellációja!) teljesen negatívan fényszögelt Merkurral párosuló, ugyancsak teljesen negatív Szaturnuszt hagyott örökségül a lányára? Ezért ütött meg a guta valahányszor azt láttam, hogy Emőből megint az anyja beszél, megint annak rendelte alá magát, miközben, ha mem tudta volna magától, Berci által valósággal a szájéba volt rágva, hogy metafizikailag mire is való a házasság?
Ezért jogos tehát a Viola megfogalmazása, hogy Emő szerelkmi vallomést vért az anyjától és nem békés és bölcs asszonyi elbocsátást!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO