ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.25. 11:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009.09.27. 08:47 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd: A Lilith asztronómiai megfelelője a minden anyagi létformát és fényt is elnyelő, eltüntető, galaktikus fekete lyuk. A Lilith az öncélú, indokolatlan és szándéktalan sóvárgást, a másra, a másságra való vágyakozást, a szokottól eltérő (főként szexuális) élményekben való részesülésre való vágyakat, valamint az e vágyakkal együtt járó, általában szexuális jellegű homályos és személytelen fantáziálásra és önámításra, önáltatásra, szédelgésre és tévelygésre való "természetes" hajlamokat, vagyis a saját sors-rontásra való késztetéseinket testesíti meg a horoszkópban. Ezért, a LILITH diszharmonikussá, negatívvá, azaz ellentétes irányúvá és szélsőséges természetűvé változtatja annak a konstellációnak az erőterét, amelyben áll.
Mivel az adottól eltérő, mindig-másságra, más helyzetre és állapotra való sóvárgásnak, vagy a mássággal szembeni, spirituális (metafizikai) szempontból téves és zavaros viszonyulási módnak, a más nemmel szembeni önkéntelen zavaros és zavarodott késztetéseknek az egyénre lebontott jellegzetességeit jelzi, és a legnagyobb másság az életünkben a miénkkel ellentétes más nemű lények világa, természetesen a Lilithnek jelentős szerepe van, mind a szexuális – szerelmi, mind a más jellegű rejtett, vagy nyíltan téves viszonyulási reflexeinknek a kimutatásában, a szexuális vonzódásainkban, szokásainkban, valamint a szerelemről, szexualitásról való, spontán fantáziálási reflexeinket illetően. Vagyis, szélsőséges esetben, a szexuális devianciákra való hajlamoknak a kimutatási lehetőségében.

Ugyanakkor a Lilith jelzi az anyának a férfiakról alkotott negatív jellegű tévképzeteit is a szülött fogantatását megelőző időszakban.
Éppen azért, mert ez a személyiségünk legrejtettebb vonásait tárja fel, a horoszkóppal való ismerkedésnek a legfontosabb része a Lilithnek a pozícióját (a Lilith jegy- és házhelyzetét) megismerni és azt az életterületet, amelyre az a horoszkópház utal, ahol a személyes Lilithünk áll, nagyon óvatosan, maximálisan éberen figyelni és kezelni. Annak minden belső és külső negatív megjelenési formáját (pl. a szexuális – szerelmi fantáziálási, ábrándozási hajlamokat) óvatosan és éberen kezelni, nem hagyni magunknak, hogy az ennek az életterületnek a jellegzetes problémáiba, mint „természetes és az élettel vele járó” megnyilvánulásaiba, szabadon és zabolátlanul beleéljük magunkat, mert ezeken a területeken nincs ahogy tisztán lássunk életünk első felében, nem vagyunk képesek józanul megítélni azt, hogy hol és kinél van az igazság. Sőt: általában pontosan az ellenkezőjét látjuk mindannak, ami spirituális és kauzális szempontból értékes, értelmes és valóságos (tény) és éppen akkor haladunk a csőd és a bukás irányába, amikor úgy képzeljük, hogy a sors kegyeltjeként, végre a mennyország fürdőjében lubickolhatunk.
Asztrológiai zsargonra egyszerűsítve, úgy is mondatjuk, hogy a horoszkópban a Lilith teljesen átalakítja annak a jegynek és annak a háznak az erőterét, amelyben található, annak a legzavarosabb és legkárosabb negatív megnyilvánulási formáira, vagy éppenséggel a szöges (negatív!) ellentétére. Nem csak mások által vagyunk félelmetesen könnyen becsaphatók és félrevezethetőek azokban az életkörökben és azoknak az ősideáknak az eszme rendszerei szintjén, ahol a Lilith jelentkezik a horoszkópunkban (személyiségünkben), hanem elsősorban önmagunkat vezetjük félre a legmagasabb spirituális szinteken is a legnaivabb módon. Mindaddig, amíg elsősorban a saját Lilithez kötődő téveszméinket és rögeszméinket, a saját önfélrevezetési késztetéseinket és e késztéseknek megfelelő gondolkozási képleteket fel nem ismerjük és folytonosan leleplezve fel nem oszlatjuk, addig az illető eszmerendszerekre és gyakorlati életkörökre jellemző betegségeket, és zavaros sorshelyzeteket is folyamatosan létrehozzuk. Ugyanis nem véletlen az, hogy a Lilith asztronómiai megfelelője, az örökké a semmibe örvénylő, minden anyagot és fényt is elnyelő fekete lyuk. Vagyis a feminin oldalunknak a negatív, teát nem a teremtő hanem éppen hogy az elemi létet,a fényt és a szeretetet (az abszolút gravitációt) is megszüntető, mindent - beszippantó, „elnyelő” és eltüntető abszolút-örvénylés megfelelője.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.09.27. 08:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
LILITH A RÁKBAN


A Rák-Lilith jelenléte a horoszkópban egyértelműen az anyai ágról öröklött gyermek- és életellenes, illetve magzatellenes és családellenes, családfenntartás ellenes karmikus programra utal.
Mindezen túl, a szülött karmikus adósságot kellene törlesszen a felnőtti élete első szakaszában a családtagjaival, főként gyermekeivel szemben, de éppen ebben állnak a nehézségei, mivel élete első felében képtelen jól érezni magát az általa alapított, saját családjában és vagy vissza vágyik a régi családjába, vagy más - a létezőnél jobb - családban való létezési lehetőségekről képzeleg. Mivel mindez komoly lelki terhekkel, feszültségekkel és megpróbáltatásokkal jár számára, megtörténhet, hogy a szülött el akarja hárítani és elutasítja, vagy egyenesen megtagadja és elhagyja a családját. Vagy, éppen azért, mert a karmikus terhei miatt lázad és az azoktól való szabaduláson ábrándozik titokban, megtörténhet, hogy ő lesz az, akit elhagynak. Gyermekestől, vagy azok nélkül, de csonka családban, vagy egyedül marad. A másik véglet, amikor infantilis (KRITIKÁTLAN) szentimentalizmussal és mártír lelkülettel, de feltétel nélkül, elfogad és eltűr mindent a családtagok - főként a gyermekei - részéről, ez által felelőtlenül félre vezetvén és becsapván szeretteit, növekvő gyermekeit az élet rendjét és a sors rendeltetését illetően.
Az érzékiség ugyanakkor nagyon titkolt ebben az esetben, miközben időnként törvényt bontva és erkölcsi gátakat szakítva a felszínre tőr. A szexuális fantázia serkenti a rendkívüli élményekre való titkos, vagy nyílt vágyakozást és ez szerelmi vágyak formájában fokozódik, ami önmagában is problémát okozhat, de ráadásként, a fantázia a több partneres, steril viszonyok szabad folytatási lehetőségének a képzeteire tér vissza állandóan, ami ilyen jellegű élettársi viszony kialakításában is (családi háromszög: egy élettárs és egy – két tudott, vagy rejtett szerető, esetleg a szex-iparban pénzzel is megszerezhető, ilyen jellegű szolgáltatások igénylése.) kifejeződhet. Mindenképp a képzelet, képzelgés kinagyítja, felfokozza és áttételessé teszi az erotikum szféráját.

Ugyancsak szélsőséges esetben (Erősen negatívan fényszögelt Lilith esetében) férfi szülött esetében felléphet a nőies gyengédségnek és az anyai, vagy a szülői (apai) állapotnak a mindenfajta megnyilvánulási formájának, sőt magának a termékenyüléshez vezető érzékiségnek az elutasítása is, és éppen a szülött fokozott lelki érzékenysége és sebezhetősége következtében, amitől akár az önmegtagadás árán is szabadulni szeretne, vagy amit szégyenletesnek tart magára vállalni.
Nő szülött esetében előtérbe kerülnek az erős egoisztikus érzések és ezért megtagadja magától az anyává válás, a gyermekszülés lehetőségét. Vagy, ugyancsak szélsőséges esetekben, az anyaként - feleségként ki nem élhető határtalan szerelmi-szexuális vágyaknak az anyai érzéseken keresztüli természet ellenes kompenzációja jelentkezhet, aminek hatására "AGYONIMÁDJA", valósággal megfojtja, elfojtja szeretteinek (gyermekeinek) egyéniségét, azok szabad megnyilvánulását.
Továbbá, erősen támadott Lilith esetén, nőknél gyermek fogamzási problémák, illetve spontán vetélések (vagy fölösleges abortuszok végeztetésére, vagy teljes önsterilizáltatásra való hajlam) jelentkezhetnek, illetve a megszült gyermekeknek a szülés utáni, vagy később, de ideje korán történő elhalálozása is jelentkezhet e pozíció esetén. Szélsőséges esetben, jelentkezhet a sperma-allergia is, valamint a lezbikus párkapcsolat létesítésére való hajlam. Férfiaknál nemzési nehézségek, magtalanság jelentkezhet, illetve olyan irracionális félelmek, hogy minden nő, aki csak rájuk néz, tőlük gyermeket akar foganni és szülni.
Amennyiben a Hold, a Vénusz, vagy a Plútó is támadott, hajlamos a különféle szexuális perverzitásokra és különösen a pedofiliára. Életfeladata az erős lelki és a testi élményekre és élvezetekre való vágyak és az ide vonatkozó különféle érzések, érzelmek és ösztönök egymástól való megkülönböztetési és megfékezési képességének a kialakítása és a megfelelő személyekkel való természetes kiélése, feloldása.
Amennyiben a szülött nem tudja idejében ezeket a Rák jellegű negatív késztetéseit (félelmeit, szorongásait, önkéntelen elhárítási, el- és kikerülési reflexeit, irritációját) felismerni, beismerni és feloldani, a teremtői (és nők esetében, a táplálói) szervei részesülhetnek igen korán és intenzív önámítás és irritáció esetében, különböző, többé - kevésbé végzetes betegségi (Elsősorban utódok szülésével és táplálásával kapcsolatos rákos betegségek, de a gyomor rák is ide tartozik!) és sérülési - baleseti károsodásban. Férfi esetében a prosztata, nők esetében, a mellek, a méh és a petefészkek károsodhatnak balesetek, vagy orvosi műhibák következtében.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.09.29. 15:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
LILITH A SKORPIÓBAN

A Lilithnek ez a pozíciója a megújhodásra és az újjászületésre való képesség és hajlandóság minimális jelenlétére, sőt: a belső lelki és szellemi változás iránti ösztönös szembeszegülésre, a változás elutasítására, és mindenféle mentalitás-változtatási igény és szükséggel szemben való elzárkózásra, az ellen való nyílt lázadásra, vagy titkoz fenekedésre, valamint a megbocsátási és elengedési képtelenségre és az ebből eredő, önkéntelen, vagy tudatos, de erős és többnyire titkolt bosszúállási hajlamokra, tudatos, vagy önkéntelen, nyíltan vállalt, vagy titkos haragvásokra, gyűlölködési hajlamokra, enyhébb esetben rejtett sors- és Isten ellenes neheztelésre utal.
Kegyetlen ösztönösség és fokozott - csaknem túlfűtött- szenvedélyesség jellemzik a szülött szexuális fantázia világát. Érzékisége túláradó, korlátlan, sőt gátlástalan. Ritkán jelentkezhet az ellentéte is: a szexualitás elfojtottsága. Ez a Lilith- jegyhelyzet, erős negatív fényszögelés esetén, és a Szaturnusz, vagy a Plútó teljes negatív állapota esetén, szadizmusra, vagy mazochizmusra való hajlamra is utalhat, a szexuális perverziókra való hajlamok (nemiségre és korosztályra való tekintet nélküli szexuális viszonyok folytatására való késztetések) mellett.

A szülött erősen vonzódik a másik nemmel kapcsolatos titkokhoz, misztériumokhoz, főképp ha ezek valamiképpen a szexualitáshoz és a halálhoz, vagy a halálon túli élethez, misztikus élményekhez is kötődnek. Mindenhez különös analizáló képesség is társul, amit a szülött inkább másokkal, kiváltképpen a partnereivel szemben alkalmaz. Mivel szüntelenül a külvilágban és a partnereiben keresi a választ és a megoldást az őt gyötrő problémákra, különös szenvedélyesség, ambíciók, fantazmák, szerelmi kapcsolat - rombolási és önrombolási hajlam jellemzik. E drámaian megélt vívódásai következtében, talán sikerül valamikor teljesen újjászületnie spirituálisan és a kiegyenlítődési képességét elérnie. Ha nem, akkor örökre egy különös, meg nem értett, veszélyesen " érdekes figura" marad, akihez soha nem merészelnek őszinte bizalommal, meghittséggel, melegséggel és együttérzéssel közeledni a normális emberi és szexuális viszonyokat folytatni törekvő embertársai.
Amennyiben tudatos önismereti és ön-átalakítási, megtisztulási, törekvésének köszönhetően sikerül egy harmonikus párkapcsolatot (is) kiépítenie, a kiegyensúlyozott és kielégítő szexuális élete következtében létrejövő rendkívüli szellemi potencialitása és pszichikus energiája, művészi, vagy mások problémáit átvilágítani képes, gyógyítói kreativitáshoz vagy más jellegű, pozitív személyi kiteljesedéshez vezethet.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.09.29. 16:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
LILITH A HALAKBAN

Ez a pozíció egyértelműen a kábult állapotokra való sóvárgásra, vagyis a szédülés és a szédítés, a kábulás és a kábítás és a lelki-szellemi tévelygés, illetve az éberség elutasításának, a hamis egységállapotok létre hozásának a karmájára utal.
Az éberség hiányból eredő érzelmi zűrzavar, illetve a spirituális és kauzális szintű kábulatra, kábulásra, illetve ámításra és önámításra való spontán és öntudatlan hajlamok karmájának az egyértelmű, pozíciója tehát ez, vagyis az egység hamis érzékelésére, a hamis egység alkotási késztetésekre való ösztönös késztetéseké és törekvéseké. És mivel a hamis egység-érzetet és az ilyen jellegű „más-állapotot” a misztikus élmények beidézése mellett, a különböző szédület- és kábulat okozó anyagok (szerves, vagy szervetlen vegyi anyagok, italok, stb.) segítségével is el lehet érni, de ezt az azonnal elérhető – tehát öntisztítási és éberség-fokozási erőfeszítések nélkül és azonnal megszerezhető - és közvetlenül átélhető egységélményt, csakis az érzékelési rendszer kikapcsolásával a mindent egybe mosó, értelmi szédület képes megadni, a szülött folytonosan fizikai, vagy lelki, vagy szellemi, sőt: spirituális és kauzális kábulatra és szédületre vágyik.

Ha tud róla, ha nem, a mélytudattalan szellemi és lelki világa, szomjazza a fennköltnek és magasztosnak érzett és képzelt, misztikus (és vallásos) élményeket, azokba bele szédülve szeretne mindig élni, ezekben a magasztos lelki és szellemi, un. mennyország-élményekben kéjelegni.
Bár a szülött erős érzékisége nem mindig érzékelhető a felszínen, intenzív a magnetikus kisugárzása és ez annál is inkább veszélyes a szülöttre és környezetére nézve, mivel szexuális vonzódásait és vágyait is a kábulattal átélhető hamis egységbe kerülési vágy mozgatja, ezért azt nem hatja át a személyesség, illetve a célirányos és felelős tudatosság.
Ezért nem ismer korlátokat és határokat a szexualitás terén, aminek következtében ilyen szempontból a teljes törvénytelenség jellemzi: felelősség nélkül sodródik az árral és olyan élményekben, eseményekben vesz részt, amelyeket mindennapi éber tudatával nem szívesen vállal, sokszor maga sem tudván megérteni, hogy miképpen kerülhetett azokba a zavaros és megalázó helyzetekbe, amelyeket át élt. Mivel nem képes beismerni és nyíltan felvállalni mélyen rejlő, intenzív szexuális igényeit és vágyait, többnyire önmaga előtt is elrejtve és titkolva (szégyellve) azokat, inkább titkos és un. törvénytelen, szerelmi-szexuális viszonyokon ábrándozik és néha ezekbe bele is sodródik. Ezeknek a képzelet-fertőző ábrándozásoknak a napvilágra kerülésétől olyannyira óvakodik, hogy azok felszínre kerülésének a lehetősége rettegéssel, szorongásokkal tölti el, ami pszichikai zavarokhoz, álmatlansággal egybekötött fantáziálásokhoz, rémálmokhoz és öntudatvesztésekhez (ájulásokhoz és kómás állapotokhoz) vezethet. Lelki-szellemi és szexuális kielégületlenségének következtében szereti misztifikálni a vele történteket, nagyon érdekesnek, titokzatosnak és világra szólóan jelentés telinek tüntetve fel minden kis részletet az életében. És hogy személyisége varázslatosságát valamiképpen fenntartsa, képes a csalásra, az árulásra, az intrikára, a pletykálkodó hazudozásra is. Valósággal sóvárog a szerelmi partnereinek a mindig más partnereknél remélt misztikus élmények megszerzési lehetősége miatti elárulására.
Karmikus életfeladata a spirituális, mentális és érzelmi éberség és önfegyelem megszerzése, az érzelmi, gondolati és képzeleti világának a megtisztítása, a szélsőséges élményekre való vágyakozásról a zavaros gondolkozásról és képzelgésről, és, az érzelmi - szellemi - misztikus élmények szomjazásáról való leszokás. Vagyis, a testi és lelki szédülési vágyról, és a misztikus élményekkel szerezhető kábulatra való hajlamokról való leszokás és a maximális testi, lelki, és szellemi józanság, valamint a spirituális éberség segítségével megvalósítható, egyetemes egység-tudat folytonosságának az elérése.
Amennyiben ezt nem veszi tudomásul és ez nem sikerül neki évtizedek után sem leszoknia a karmikus szédületre és érzelmi –lelki, mentális és ideális szédelgésre való elemi sóvárgásáról, a hormon és mirigyrendszere zavarodhat meg elsősorban, minden más, kevésbé pontosan diagnosztizálható és egymással áttételes kapcsolatokban álló betegség jelentkezése mellett. Konkrétan tehát elrákosodhat bármelyik szerve és amellett valamelyik mirigye.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.09.29. 21:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Sziasztok,

Az én véleményem is az, hogy a tavaly amikor Emőke visszament, még nem volt meggyőződve arról, hogy tényleg Szilárddal együtt akar élni vagy sem. Mint ahogy nem volt meggyőződve arról sem, hogy el akar-e válni, vagy sem. Amikor, a helyzete lehetetlenné, érsd alatta értelmetlenné vált minden szinten a szerelemtől, a férfiakhoz való ilyen jellegű viszonyaitól elkezdve egészen a munka és önfenntartási viszonyokig, akkor a legjobb megoldásnak a családhoz való visszatérést látta és gondolta. A visszatérésben sok volt a kényszerítő tényező, a külső ráhatás, habár egyáltalán nem zárom ki, hogy az eltelt hónapok hányattatása és negatív tapasztalatai után, családi körben, s megbecsült lenni újra s normális életet élni, bizony nagyon is vonzó perspektíva.


Ezt az értelmes tanulmányt, a nő mágiájáról akkor írta, a Szilárd biztatására elsősorban. Nem a saját elhatározására, a saját helytállni akarásának igényére. Az lett volna az igazi, de abban a zavaros és főként begörcsölt helyzetben így is szükség volt rá, s végül is jól sikerült. Valószínű a saját helytállni akarása is kiérett, kiérhetett volna három, négy hónap, vagy talán egy félév, év után. Az is lehet, hogy nem, ezt nem tudom megítélni és nem is kívánom, mert a mi lett volna ha ...kategoriájába tartozik. A mi lett volna ha, az ami nincs-mondja Hamvas.
A lényeg tehát, hogy bár az élettények, a munkahely, a gyerekek jelenléte, a Szilárdhoz való vonzódása visszahúzták, az érzelmeinek jó része valójában nem akart visszamenni hozzá, hogy ezt miből gondolom, azt most nem részletezem, de például az, hogy a látomásairól nem akart beszélni Szilárddal, az csak ebből a perspektívából érthető. Így maradt a kettősség, egyszerre menni is akarni, meg maradni is akarni, legalább ugyanolyan intenzitással, véleményem szerint. A rejtett én problematikája.
Erőt vett a széthúzó tendenciáin s visszament a családjához. Azonban a lelki elköteleződés kérdése Szilárd mellett nem volt egyértelműsítve önmaga előtt sem. Emőke igazából a „próbáljuk meg még egyszer”, mert minden abba az irányba mutat gondolatával ment vissza, Szilárdban volt több akarás e tekintetben. Már megint a Szilárd akarata érvényesül, már megint Szilárd diktálja a tempot, s ezért rejtetten egész végig kísértette a gondolat, hogy talán mégiscsak jobb, könnyebb, szabadabb lenne más férfival, nagyobb lelki egységben lehetne élni azzal az idegen, a valóságban sehol nem létező másikkal, aki a potencialitások világából viszont annál is intenzívebben jelentkezett és kísértett, rágott. Érdekes, hogy az ilyen potenciális szeretőknél az óhatatlanul jelentkező párkapcsolati problémák nem jutnak senkinek eszébe, csak mindenkinek a kapott boldog, vagy boldogabb jövő. Mintha a partner, aki ezután jön, az csupa aranyos tulajdonságokkal rendelkezne majd csak, s nem rendelkezne Lilithhel és Sárkányfarokkal, sem negatív személyi bolygókkal, s ezek megváltásra váró tulajdonságok a kapcsolatban óhatatlanul is nem jelentenének feszültség forrást. Valahol írja itt a tanulmányokban Emőke, ott kezdődött a baj az ők házasságukkal, hogy nem házasodtak meg a csángó szertartás és a katolikus egyházi esküvő szerint, mert akkor nyilvánvalóvá válhatott volna a tudattalanja számára is, hogy nincs kiút csak be út a házasságba.
Valóban, az elköteleződés, bármely párkapcsolatban kulcsszó. Kérdés mikor és minek hatására jön létre, vagy bomlik meg ez az állapot. Ezt ugyanis külső szertartással nem lehet biztosítani, csak megerősíteni, maximum. A házasság egységének tudatosítása fontos. Az olyan típusú embereknél, mint Emőke is, akinek a nyolcas házukban karmikus pont van (vagy durvábban fényszögelt bolygó),az efféle külső rituális segítség nyújtó mankó nem egy biztonságot adó valami szokott lenni általában, amelynek hatására tudatosul, hogy a törvényes házasság védő falai öveznek körül, hanem éppen ellenkezőleg, ezek igazából börtön kérlelhetetlen falaira emlékeztetnek, ahonnan az ember ki akar szabadulni, vagy ahonnan, alig várja a szabadulását. Sőt, manapság, amikor mindenki telve van lehetőség és boldogság vadászattal, egy ilyen, mondjuk a szülők, vagy egyik fél által erőltetett szertartás éppen az ellenkező hatását váltja ki, mint amiért elvégzik s egy, két év sem telik bele s a párok máris azon kapják magukat, hogy egyáltalán nem kívánnak hűségesek lenni egymáshoz egy életen át. Erről volt már korábban is szó különben. A házassági papír bizony, akárcsak ritus számít sokszor, véleményem szerint jó is, kell is, de nem az a döntő, végső soron.
Az elköteleződés nem könnyű sem férfinak, sem nőnek ilyen, így ehhez hasonló meghatározottságokkal, megnyugtató lehet, ha látjuk, hogy párunk mindenki előtt, sőt az Isten előtt is vállalta ezt. Ezért van, hogy egyes nők számára annyira várt és annyira emlékezetes a nyilvános eskütétel napja, de ez még semmit nem mond el arról, hogy milyen lesz, mennyiben lesz tartós maga az együttélés. No, de nem akarok nagyon elkanyarodni témától.
A lényeg, ezen írásai után, de leginkább az ingyenes horoszkóp értelmezéseinek józansága alapján, számomra úgy látszott, hogy Emőke elfogadta azt a tényt, hogy ő most már Szilárd mellett fogja leélni az életét, annak minden derűjével és borújával együtt, annak minden pozitív vonásával és személyes, közös nehézségével együtt. Az elköteleződés azért is fontos egyébként, mert ilyen körülmények között az ember veszi a fáradtságot és többször, akár a családi béke megbontása árán is, de elmondja azt amit hiányol, vagy ami nyomja szívét, s azt is tudja, hogy elmondhatja, mert nem lesz abból válás holnap, holnap után, sőt esetleg még a párja sem ábrándul ki belőle annyira, hogy a párkapcsolat lehetetlenné váljon később, hanem mindkettő minden lehetőt megtesz a közös üdvért és hadd mondjam a közös boldogságért. Persze ezzel a tartóssággal sem lehet visszaélni, s a hibákon ücsörögni csak azért, mert a másik úgysem tud elválni azonnal. Amennyiben nincs elköteleződve belül valaki, akkor csak próbálkozik s ha ellenállásba ütközik, vagy olyan válaszba ami egyáltalán nem felel meg neki, akkor titkon mint Emőkénél, másoknál hangosan, de levonja azt a következtetést, hogy veled sem lehet, illetve színlel és rejtőzködik, megsértődik. Így épülnek a falak a két ember között, így idegenednek el egymástól. Ez a lemondó „veled sem lehet”, vagy „veled nem lehet” a házasságoknak a rákfenéje, a másik véglete annak, amikor valaki erősen ambíciós a párjával szemben s mindegyre valamilyen igénye van a személye irányába, s állandóan a sarkában van a közös programokkal. Hamvas azt mondja egy barátság, (s a szerelem is), mindig miattam fut zátonyra s mindig miattam válunk el, sosem a partner a hibás. Amennyiben ezzel az alapállással állok hozzá azonnal megváltozik az egész kilátás és természetesen a belátás is.

A legfontosabb kérdés: miért nem tudta Emőke vállalni az elköteleződést négy gyerekes anyjaként sem? Érdekes a rezonancia törvénye, mert mostanában, ahogy ezen gondolkozom, mármint az anyai felelősség kérdésén, nagyobbrészt három, négy gyerekes anyák jelentkeznek és érdeklődnek a horoszkópjuk iránt. Ebben a helyzetben felmerül az a kényes kérdés ugyanis, hogy amennyiben egy aránylag elfogadható férjem van, akivel tudok kreatív életet élni, aki segít, aki nem kocsmázik, nem nőzik, nem kell félnem a kalandos kirugásaitól, s még a gyerekeimmel, gyerekeinkkel is foglalkozik, sőt az anyagiak java részét is biztosítja a család számára, van-e erkölcsi alapom elválni? Egyáltalán milyen körülmények között van erkölcsi alapom elválni, a gyerekeimet anya és apa nélküli nevelkedésre ítélni? Milyen következményekkel jár egy ilyen válás rám nézve, a gyerekeimre, a környezetemre nézve. Itt nagyon tiszta kell legyen mit akarok és azt mennyire tudom megvalósítani, mert különben nagyon melléfogtam. Általában, az emberek, aki komolyan gondolják a házasságot csak szélsőséges helyzetekben vállnak el. Amikor egyértelművé vált, lehetetlen és teljesen kilátástalan az életük az adott partnerrel, mert valójában nem partner semmiben, semmi lényegesben. A nyáron én azt láttam, hogy az Emőke kedélye, életkedve sokkal jobb, mint a korábbi években. Nekem nem egy felbontani kellő házasság jutott eszembe, hanem az, hogy határozottan jobbak az állapotok a Kozma családban, s Szilárd is igyekszik a kapcsolatban, s rendesen végzi a munkáját. Merem remélni, hogy a jó kedély nem a Béla iránt való szerelme következtében volt, legalábbis erről egy szót sem beszéltünk, de ha igen akkor kijavít majd esetleg Emőke. Egyetértek abban, Szilárddal, hogy az összezavarodottság lett ebből az önkéntelen vonzódásból (illetve ennek következménye). A valóságban általában persze a válások, akárcsak a válságok terén sok a felületesség. Szóval a kérdés, az a mostanában annyira akut kérdés egyéni boldogság, kontra család, családi boldogság. Családi boldogság tulajdonképpen egyéni boldogság nélkül nincs, mert minden személyes, de áldozat és bátorság nélkül sincs család és semmilyen tartós közös idill. Kérdem én, mennyire fogja érdekelni Medárdát, hogy az anyukája a boldogságát keresve őket otthagyta, később. A szerelem tulajdonképpen eszköz a boldogsághoz, eszköz a családalapításhoz, iránytű, de önmagában nem elégséges. A szerelem azért annyira fontos mindenki számára, mert a fontossága fel van fújva, s mert a nők érzelmi meghatározottságuk következtében, nagyon veszik, s a férfiaknak is jól jön egy kis privát öröm. Ha megvan a nagy szerelem, a nagy Ő-vel, akkor minden meg van oldódva. Hiszik sokan, pedig általában csak akkor kezdődik az Élet.
Soktól hallottam pozitív, meg negatív jóslatokat is, hogy ott marad-e Emőke a családban. Nekem is voltak fenntartásaim, főként amikor láttam, hogy nagyon szép dolgokat ír, de az igazán fájó pontokat, amelyekről olvastam a válóperben kiszínezve, felnagyítva ugyan, de némi valóság alappal, nem esik szó. Biztattam is Szilárdot tegye félre sértettségét s beszéljenek azokról. A negatív jóslatok bekövetkezte egyébként mindig törvényszerűbb és nagyobb a valószínűség rá, mert nem kell dolgozni érte, a már kitaposott ösvényeken fut az információ az agyunkban, leírva mindig ugyanazokat a köröket, ugyanazokkal a következményekkel. Semmi újdonság nincs benne. Bármennyire is valószerű, tulajdonképpen unalmas. Az újdonság mindig a fejlődésben van, amikor valaki képes meghaladni ezeket a finom meghatározottságokat, feloldani a zárlatokat. Én, őszintén szólva reménykedtem benne, hogy Emőke a családban marad, mert hallottam ilyenről. A tűzkarmás apai nagyanyám például, elmenekült otthonról a legkisebb fiával együtt, az egyik fiú testvére pedig szépen visszavitte a férje mellé s aztán otthon maradt a nagyapámmal, akit végül túlélt. Ebből eredően is reméltem, hogy a legnehezebb probléma az elköteleződés kérdése megoldódott Emőkénél is, a jó kedélyéből következtetve s annál is inkább, mert láthatta, szembesülhetett az egész rokonságával s azok természetének és sorsának összefüggéseivel és még sok más nőével is. S amikor még a tábor elején azt mondta semmit sem változott a tavalyhoz képest, azt mondtam nem baj, az emberek nem változnak gyorsan. Közben pedig arra gondoltam, fő hogy az elköteleződés, az akarat megvan, a többi meghozza a maga gyümölcsét hosszútávon.

Amiért az elköteleződés mégsem tudott Emőkénél létrejönni, először is annak tudható be, véleményem szerint, mert a párkapcsolattal és kapcsolatban kivédhetetlenül jelentkező újjászületési nehézségeket nem akarta vállalni. A VIII-as háznak a nehézsége. Mindig ki kell deríteni mi az igazság, mert mindenki, mindkét fél, meg van győződve arról, hogy nála van az igazság s a másiknak kell változnia. A változás szükségessége pedig igen bosszantó mindenki számára. Miért pont én, miért pont nekem, mikor a másik telve van hibákkal, jól látható személyes gyengeségekkel s erre nekem kell változnom, sőt még van képe azt mondani, hogy én neki az ő személyére nézve semmi lényegest nem mondhatok, csak ő nekem. A nyolcas házzal, vagy Skorpió karmával született emberek nagyon makacsak. Éppen ezen változási képtelenség miatt is a szélsőséges, megrázó élethelyzetek, veszteséges élettapasztalatok háza. Ameddig a szélsőséges állapot be nem áll, a lélek monomániásan hajtogatja a maga ambícióit, beállítottságát, egyáltalán nem akar változni, sőt magára sértőnek és erősen kockázatosnak érzi a változás lehetőségét. Nekem is a VIII-as házban áll a Lilithem, akárcsak Emőkének, s mondhatom semmit nem utálok jobban, mint amikor valamilyen lényeges személyi gyengeségem, amit egyébként én is nagyon jól érzékelek magamban, csak éppen vagy nem tudtam feloldani, vagy nem láttam lényegesnek a fejemre olvasnak. Ennél csak azt tartom elviselhetetlenebbnek, ha én nem tehetem meg ezt, mert a másik azt mondja, én ne beszéljek neki, Szilárd szavával élve én csak ne mutassam meg hol van a Úristen. A vicces az, hogy ugyanezt látom a Nyilas Sárkányfarkú fiamnál, amióta az értelme kezdett kinyílni, erősen igyekszik a hibáinkat, tévedéseinket a fejünkre olvasni, mikor valamiben kijavítjuk, miközben nem figyel rendesen arra amiben kijavítottuk az apjával. Már arra a következtetésre jutottam, hogy drasztikusabb módszerekhez fogok folyamodni a nevelést illetően, mert eddig csak megfigyeltem s megszólítottam, hogy végezze szépen a maga dolgát, a mi dolgunkat pedig bízza ránk. Ilyen szempontból Emőkét nagyon is megértem. Az, amikor önként és személyes belátásból hallgat az ember a másik szavára, az teljesen más helyzet, de itt is, ha csak egy kicsivel is kötelezőbb, rámenősebb, netán fennhélyázóbb, mindentudóbb, vagy főképp vádolóbb a hangnem az általam érzékelt kellettnél, éppen az ellenkezőjét váltja ki, függetlenül az igazságtartalmától. Függetlenül az igazságtartalmától. Szóval, érzékeny a Nyilas Lilith is. Az biztos, hogy metafizika nélkül, hibabeismerésre orientált nevelés nélkül és egy kis plussz biztatás nélkül nem jutottam volna el az elfogadható családi s főként párkapcsolati helyzetig. Már írtam a saját fórumomban, hogy az elköteleződés nálam, csak az összeházasodásunk után pár évre történt meg s koránt sem a házasságkötésünk idején. Saját tapasztalatból tudom tehát, mennyire aknamezős az a párkapcsolat, ahol a felbontás lehetősége kézzelfogható és kísértő, s ezen agyal, vagy ábrándozik az ember.
Viszont az elköteleződés sem minden, mert amikor valaki végre elérte azt az állapotot, hogy „beletörődött” abba, hogy most már az életét a párja mellett éli le, s tényleg nem kívánkozik sehová el. Rájön egyrészt, hogy nincs is olyan rossz helyzetben mint gondolta, valamint rájön arra is, hogy a párja sem fogja őt elhagyni. Nyolcas házzal az ember hajlamos a projekcióra. Vagyis kivetíti a másikra a saját rejtett vágyai által táplált félelmeit. Nyilván ekkor is van még mindig egy utolsó akadály amely, a csalás lehetőségét megint csak felveti. Ez pedig a házasságon kívüli nem nagy kaland, amely válással végződhet, hanem csak kicsiny kis kaland, csak egy kicsi pálinka, csak egy kis szédület, csak egy kis privát, többletöröm. Erre a belső kibúvási önkéntelen és nem teljesen bevallott reménykedésemre, akkor jöttem rá, amikor több nő is jelentkezett képtelenebbnél, képtelenebb házasságon kívüli csalási kérdésekkel s boldogulási kérdésekkel, s már erősen elegem lett a félrejáró nőkből, s abból, hogy a kijózanítónak jutó hálátlan szerepbe kell kerüljek állandóan. Más típusú horoszkópokat is szerettem volna értelmezni, mondjuk gyerekvárást, vagy egy kapcsolatnak a még termékennyé tevésének a lehetőségét stb... Ekkor írtam meg a csalásról egy rövid kis tanulmányszerűségemet. Amióta ez megvan, s egyértelművé vált a szellemi alaphelyzet, s az álláspontom, ilyen típusú problémával nem jött többet nő hozzám, legalábbis mostanában nem. Teljesen eltűntek, pedig már kezdtem egészen szakértő lenni ebben a témában. Előjött viszont a rejtekhelyéről az ilyen módon színvallásra kényszerített nyolcas házas Lilithem. Azon kaptam magamat, hogy a tévében (figyeljük meg a személytelenséget, az elérhetetlenséget és a világiasságot) bárkit nézek, bármilyen férfit az a kellettnél jobban megtetszik. Nevetséges voltam a magam számára is.
Be kellett valljam magamnak, hogy a teljes csalásmentességre még nem voltam maradéktalanul felkészülve, ez a téma nem volt befejezve, mindig volt egy kép-telen rejtett, s önkéntelen lehetőség fenntartás nálam is. Innen jöttek a metafizikailag teljesen irreális kérdések és életszituációk, amelyekről a kérdezők nagy része kérdezett. Persze ettől még lehet együtt élni, s nem kell elválni, mert a közeljövőben egészen biztos, hogy komolyabb problémát nem okoz. Viszont mindig kell haladni szépen egyre mélyebbre a megigazulásban, mert hosszútávon valamilyen zavar csak felüti a fejét. Éppen ezért sajnálom, hogy ez házasság a Szilárdé és az Emőkéé felbomlott, mert így még jó pár évig olyan kérdésekről és problémákról lesz szó az Emőke írásaiban, amelyek nem egy összecsiszolódott párkapcsolat-erősítés spirituálisan magasabb rendű igényei, kérdései, hanem mindig a kezdőké, a kezdeteké.

Humoros az is ebben az egészben az, hogy ameddig ezeken a sorokon gondolkozom a középső gyermekünk, aki a férjemmel sétálni volt a városban, belelépett egy nagy ürülékbe s magát jól összekente vele. Hiába a Lilith téma márcsak ilyen, rettentően büdös és szégyenteljes mindenkinek.
Folytatva, a VIII-as háznak és a (Skorpiónak) van egy olyan tulajdonsága, ami miatt a végzetes szerelmek házának is hívják. Ide akkor kerül karmikus pont vagy bolygó, amikor az ősanyák, az anyát is beleértve nagyon szélsőségesen élik meg a szerelemhez és az igazsághoz való viszonyulásukat. Nyolcas háznál úgy néz ki, mintha a valóság összeesküdött volna, hogy a csupán jót és magasztosat akaró embert, de legfőképpen a jól élni akaró embert valósággal szét trancsizozza. Arra való ez az egész társadalmi hagyományrendszer, szokásrend, berendezkedés, a teremtésnek, az Isteni igazságnak ez az egész kialakulása, hogy ne lehessen benne boldogan élni. A boldogság azonban, amit a személy meg akar valósítani a legtöbbször erősen szűklátókörű, egoista és életellenes. A nehézség abban áll, hogy mit kell feladjak ebből, hogy tényleg valami jobb bejöhessen, mert ahogy mondani szokták, ez így nem élet. S valóban nem az. Nyolcas házas problémákkal szoktak megtörténni olyanok pl., hogy valaki képtelen elviselni, hogy a szerelme elhagyja őt és az addig erősen szeretett párjának az életére tör. A szerelem át tud fordulni gyűlöletbe, megvetésbe, az értelmes szeretet nem. Találkoztam olyan nővel akit volt szerelme valósággal üldözött, rettegésben tartott. Persze neki is a Marssa negatív, valamint a VIII-as házban állott, de ettől függetlenül, gondoljunk bele mekkora egoizmus, s mekkora belső sötétség kell mindehhez. Fordítottan is igaz, erős szerelmi ambiciókkal rendelkező nőkkel is, akik saját bevallásuk szerint, nem az átlag ember számára elgondolhatatlan titkos bosszút követtek el azon, s a családján annak, aki végül is nem viszonozta, mert nem is viszonozhatta szerelmüket, vagy éppen nőtársaiknak voltak az áldozatai. Ebből valóban ki kell gyógyulni mindenkinek, aki egészséges életet akar. Ezért a szerelmet a szeretettel soha nem szabad összetéveszteni, sokszor az un. Szerelemben áll az ember a legtávolabb az igazságtól és a szeretettől is. Nyilván a szerelemnek meg van a maga szerepe, de nem kell isteníteni, mint ahogy semmi mást sem, nem a minden. Ez a problémája a nyolcas háznak. Itt mindig vannak félbeszakadt és félbemaradt, csak az anyák által tudott rejtett szerelmek, kiegyenlítődési képek, képzetek, partnerrel szembeni ambiciók, amelyek miatt a szerelem ideája erősen és egyoldalúan felértékelődik, vagy torzzá válik. Ráadásul az ember boldogsága, mindig a másikkal való viaskodás miatt veszett oda, meg a rejtett tartalmak, a szerelmi titok, a hamis kiegyenlítődés miatt. Mert hiába, nem tud igazi kiegyenlítődés létrejönni ott, ahol titkok vannak.
A kiegyenlítődés lényege és feltétele az odaadás, a nyiltság, de nem az önfeladás. Mi a különbség az önfeladás és az odaadás között, az, hogy az önfeladásban lemondok magamról, lemondok a saját fejlődésemről, a saját értékeimről, a saját megváltozásomról is, vagyis a saját újjászületésemről, s ami a legveszélyesebb, s a legrosszabb a saját felelősségemről. Passzívvá válok, lelki és szellemi értelemben s néha fizikai értelemben is. Az életkedv hiánynak, a kreativitás hiánynak sokszor nem a lustaság az oka, hanem ez az önfeladó, bábu, passzivitás. Ami nem csupán passzivitás, hanem passzív ellenállás. Ezt a fogalmat a pszichológia jól ismeri, csak nem az élettel és a sorssal szemben, hanem mondjuk másokkal szemben. Sőt a passzív bosszút is ismeri, amikor valaki tudattalanul ellenséges és nem bevallottan, hanem véletlenül, látszólag hanyagságból, figyelmetlenségből okoz kárt, bosszúságot a másiknak. Ide kapcsolódik a káröröm is. Az ember itt nem harcol, hanem éppen elenged mindent, időnap előtt, mert meg van győződve róla, hogy a dolgok úgy sem alakulhatnak az ő számára kedvezően, s akkor mindenfélébe menekül. Ki alkoholba, ki zenébe, ki munkába, ki szerelembe, ki élvezetbe, ki ábrándozásba a legtöbbször nyolcas háznál valamilyen önromboló tevékenységbe azonban, mert ez vág össze a leginkább a rejtett sértettséggel, s az abból eredő bosszúvággyal, meg azzal, hogy valójában én nem érzem itt jól magamat a létezésben, a sorsomban.

Nőknél ( s persze férfiaknál is csak éppen ellentétesen) bejön az az ábrándkép, hogy igen de ha lenne egy férjem, aki megteremtené a körülményeket s még persze kellően férfias is lenne, legalábbis ami a csáberőt és a lovagiasságot illeti, akkor minden rendben lenne. Nyolcas háznál mindig reménykedünk abban, hogy egy szerelem minket mindabból posványból, az élet árnyékos, élet nélküli oldalából, vagy éppen az unalmasnak, nehéznek látszó életfeladatokból kiragad egy szemvillanás alatt az élet ’napos’ oldalára.


Ha már ilyen bátor feltárások alakultak ki ebben a rovatban, akkor megteszem azt, amire én is készülgetek, főleg a tábor óta, s meg kell valljam elsősorban az Emőke személyes előadásainak köszönhetően is. Éspedig azt, hogy néhány kényesebb kérdést elmondjak a saját VIII-as házas szerelemi képzeteimről, visszamenőleg is.

Nekem a VIII-as házban a Neptunuszom van, együttállásban az Lilithel a Nyilasban. Ugyanakkor a Vénuszom is a Halakban áll, teljesen negatív fényszögeket kapva. S nem utolsó sorban a Szaturnuszom is negatív, akárcsak az Uránuszom, az utóbbi ráadásul a VII-es házban. Ilyen szempontból az a karma, amit nekem fel kell oldanom szerelemi és házassági, párkapcsolati téren semmivel sem könnyebb mint az Emőkéé például, sőt bizonyos szempontból még sokkal nehezebb.

Kezdjük a VIII-as házas Lilithel, megerősítve Halak karmával. Tudjuk, hogy a Halakban a Vénusz uralomban van. Vagyis a Halak (karmások is) nők és férfiak, nagyon szerelmes típusok. Az örök szerelmesek. Azt is mondják a Halakról viszont, hogy aki sokat szeret, az egyet sem tud szeretni igazán. A mérhetetlen és főként parttalan, zabolázatlan, uralatlan fantázia miatt, meg az egyebek miatt, amelyeket most nem részletezek, de legalábbilyen fontosak. Ennek a konstelláció együttesnek a legdurvább megnyilvánulása az ábránd függőség a hamis információ áramoltatás, s a rejtőzködés volt nálam is. Mondhatni már az első szerelemtől kezdve ábránd és álomkorban szenvedtem nagyon sokáig, ami abban nyilvánult meg, hogy nem tudtam elszakadni képzelet szintjén a szeretőmtől miután fizikailag már rég nem voltunk együtt. Egyszerűen nem ment, naphosszakat töltöttem ebben az ábrándos állapotban, amely nagymértékben megakadályozott, s meggátolt mindenféle fizikai, szellemi aktivitást a feladatokban való részvételt. Utólag én is nagyon sajnáltam az így eltöltött időt, nem beszélve a családomban kialakult konfliktushelyzetekről. Anyám nézett s nem tudta mit kezdjen velem, így aztán csak szurkálódott, de azt folyamatosan. Akkoriban, amikor először szerelmes lettem, semmit nem tudtam tenni ellene, teljesen letaglózott ez karmikus hatás, a személyiségem túl gyenge volt hozzá. Ha valaki, akkor a Halak, s általában a Víz karmások nagyon jól tudják, hogy az észnek bizonyos helyzetekben milyen kevés beleszólása van az egészbe, nem volt az az észérv, amely engem más belátásra tudott volna bírni, minden teljesen súlytalan volt, az érzések, a vágyak erejének tengeréhez képest. Egyszer végeztem egy számolást s rájöttem, hogy valójában én többet vagyok együtt képzeletben a párommal, mint a valóságban. A valóság ahhoz képest mindig aránylag rövid és számomra sok tekintetben nem kielégítő volt. Aztán jött a következő meghatározó szerelem, a szeretett személy változott, de a karma maradt, a játék hasonló, csak bizonyos tekintetben még súlyosabb és szélsőségesebb. Sok féltékenység, megbízhatatlanság, csalás, hazudozás, amiről mindenki tudta, hogy hazugság, végső soron komolytalanság. Hiába, a nyolcas háznak természete, ha az ember nem ébred fel öncélúságából és nem fordul meg, akkor még keményebb jelenségekkel találkozik, amelyeket aztán nem lehet figyelmen kívül hagyni, vagy félremagyarázni, kimagyarázni. Ekkor, sok, sok szenvedés, gyötrődés, egy majdnem eltörött boka (negatív Uránusz) baleset és számos igen megalázó tapasztalat után jöttem rá, hogy azzal a Lilithemmel én a nyolcas házban, hiába szolgáltatom ki magam az érzéseimnek, mert abból hosszútávon semmi termékeny nem lesz. A nagy és végzetes szerelmek, vonzódások szinte állandóan, nem szóltak másról, mint álruhába bújtatott folyamatos kijózanító tapasztalatokról, mindig el kellett kezdeni gondolkozni, mérlegelni, s legfőképpen a kapcsolat általános értékét megérteni. Arról, szólt az egész, hogy nagyon is oda kell figyelni számos más fontos létkérdésre, létigazságra is, mert azok határozzák meg a kapcsolat minőségét és tartósságát is, nem a szerelem és a szexuális élet intenzitása. Többek között a férfi és a nő közötti rendeltetésbeli különbségekre, meg a saját női rendeltetéstudatomnak, életcéljaimnak a pozitív megélésére stb., stb.. Emlékszem, még kamasz voltam, amikor olvastam egy regényben, hogy az élet azért van, hogy lefaragjon rólunk minden feleslegeset, s könyörtelenül le is faragja. Rólam az álomkort, a hamis szerelmi ideálokat és az értelmetlen, sehová nem vezető érzelmi függőségre való hajlamot kellett lefaragja (illetve hát én saját magamról) eddig többek között, meg az öncélú és kizárólagos szerelem vágyat, amibe semmi más nem fért bele csak a szerelemmel megtöltött szexuális megismerési kíváncsiság. Megtetézve mindez olyan képzetekkel, hogy a nőnek valójában ilyesmi nincs is, csupán a férfinak enged. Máig nem tudom honnan ered ez a hatványozott öncsalás, csak asztrológiailag tudtam beazonosítani, a negatív Vénuszhoz a XII-es házban, meg az önbecsapó álszeméremre hajlamos Nyilas Lilithez, plussz a gyermeknemzés, teherbeesés miatt elutasított szexualitáshoz, mondhatni férfiellenességhez. Természetesen más kérdések is vannak itt, amelyek még a Nyolcas házas Lilith árnyékéletéhez tartoznak, s amelyekről volt szó itt a Logoszon és máshol is, most nem kívánok ebből regényt írni. Talán unalmas is lenne másoknak, akik számára ez nem személyes. A többire csak azért teszek célzást, nehogy valaki azt higgye ilyen ártatlan és ennyiből áll csak a Lilith a Nyilasban és a VIII-as házban, együttállásban a Neptunusszal.

A lefaragás. A kiégetés. A nyolcas ház életterülete a kiégetésről szól, minden ami salak, ami nem az egyetemes rend, ami nem az egyetemes igazság szerint való, kiégetésre kerül, a párkapcsolatban is, sőt, elsősorban a kapcsolatban. Minél jobban ellenkezik valaki ezzel a kiégetéssel szemben, annál többet kell szenvednie a szerelemtől, a másik nemtől. Emőke most talán azt hiszi, hogy egy lazább, könnyebb, kevesebb személyes igénybevételt jelentő, kevesebb belső és külső munkával járó szerelem vár rá. Miközben nem vár egyéb, mint a VIII-as házának a kiégetési művelete, de nem a tudatosság, hanem a szenvedés árán. A nullapont tapasztalatok árán. Úgy néz ki a nyolcas házat nagyon komolyan kell venni, mert az itt elhelyezkedő elemek erősen makacsak, s mindig kinőnek mind a búrján s egészen addig éber kell lenni, ameddig még csak egy kicsi is van belőle rejtetten. Az itteni makacs ragaszkodás ahhoz, ami romlott, ami idejét múlt, ami romboló, ami egoista, vezet az önromboláshoz és romboláshoz, meg az életveszélyhez is. A tékozló fiú esete mindez, aminél bármi jobb, ami a normalitáshoz, a családhoz egy kicsit is közelebb áll, (itt a normalitás hiánynál nem perverziókra kell gondolni, hanem elköteleződésre, féltékenység mentességre, egymás tiszteletére és az egymásban való bizalomra s végső soron a létbe vetett bizalomra). Emőke jól tudja ezeket, csak reménykedik, hogy talán mégiscsak elmélet az egész. Itt érhető tetten a VIII-as házas ember makacsága, megátalkodottsága. Amikor összeházasodtunk és gyermekünk született, akkor értettem meg csak, hogy én 7 évvel korábban is megtehettem volna mindezt, s semmit nem veszítettem volna, ha a közbe eső szerelmi tapasztalataim, amelyek nem voltak mind sem megrázóak, sem rosszak, sőt némelyek kifejezetten kellemesek, csak éppen sterilek, kimaradnak. Kreatívabban tudtam volna megélni az életem, többet láttam volna a lényegből, az igazságból, önmagamból végülis, úgy tűnt nekem, hogy elmúlt hét évembe sokat nem tanultam, de annál többet szenvedtem fölöslegesen. Emőkének ezek kimaradtak, kimaradtak a nullapont tapasztalatok a szerelemben, kimaradt a csalás, az elhagyás, partner részéről a hazudozás, a lehetetlen patt helyzetek, vagyis mindazon tapasztalatok, amelyekkel találkozni olyan nőknél, akik hasonló horoszkóppal rendelkeznek mint ő, s amiből volt részem nekem is. Ezért nem tudott teljesen egyértelműen megszilárdulni annak biztos tudata, hogy vannak bizonyos lelki beállítódások, ambíciók, amelyek nemhogy nem szolgálják a megváltást, hanem egyenesen életellenesek, egyszerűen lehetetlen úgy élni, nincs élet arra fele, zsákutca, függetlenül az intenzitástól, a hatástól, s függetlenűl attól, hogy másoknak esetleg úgy néz ki mintha menne, s megy is. Lehetetlen hazugságra, kölcsönösség hiányra, titkokra, ábrándokra kapcsolatot építeni. Ezek a tapasztalatok azok, amelyek intenzitásuknál és erőss személyes implikációjuknál fogva, metafizikai tudás nélkül felőrlik a személyt, de egy hajszálnyi metafizikai tudás hatására megfordulás szükségességének a tudata olyan mélyen beleivódik, hogy azt semmilyen érzelmi ár nem tudja elsodorni később. A Jupiter a mérce és a mérték bolygója, a reális emberi és szellemi értékek letisztulásának bolygója, amelys nem utolsó sorban lelki szilárdulás a VIII-as házában található. Ezért nem volt elég erőss és megszilárdult a belső mércéje Emőkének, ahhoz amiben benne volt. Szokták mondani a disszharmonikus Jupiter ott rontja el, amikor van valami jó van és még jobbat akar. Olyan mint a mezőgazdaság, addig akartak még nagyobb hozamot, még kényelmesebbet termelést, hogy most már ott állunk, hogy összedől, összedőlhet az egész.


Mindig talány, miért válassza az ember a szenvedés általi utat, az alsóbb utat, mikor a felsőbb úton is járhatna. Véleményem szerint, mert könnyíteni akar, mert minél kevesebb erőfeszítéssel, minél nagyobb élvezetet és előrejutást akar. Erre mondják, hogy az ördög az aki könnyít.Itt a végén szeretnék megosztani pár technikát, amely nálam tutti bevált ábrándozás, álmodozás és a valóságtól való elszakadás ügyben és a rejtett, kapcsolatból való elvágyódás tekintetében. Mert amint írtam, ha az elején sokszor elsodort az ellenállhatatlannak tűnő álmodozás, sóvárgás, mostanra ez igazából nem ügy, a vártnál könnyebben kezelhető s már akkor is lelkiismeret furdalásom van, ha megengedem magamnak azt a luxust, hogy magányomban el eresszek egy, egy irreális belső mozit időnként. Ez nagy fejlődés ahhoz képest, hogy kezdetben, amint írtam csak nagyon kevés önkontrollal rendelkeztem e téren, még akkor is, ha az Emőkééhez hasonló mentális kiakadásaim nem voltak. Az előttem maximálisan rejtett imoralitásomról s az ebből eredő férfibizalmatlanságomról nem is beszélve. Én is megvoltam győződve, hogy a bármelyik férfi csal és csalni fog, mert tulajdonképpen kurválkodó, a párját boldogtalanná tevő érzéketlen természete, s főként moralitása van. Csak később derült ki jóval, hogy ezzel elsősorban, s magamra nézve veszélyesen én rendelkezem, s alapvető moralitás hiányzik belőlem (lásd disszharmonikus Nyilas), miután egy morális szempontból később igencsak megszégyelt tettet követtem el, pusztán szexuális s némi érzelmi vonzódásból, úgynevezett kicsi szerelemből. Azt írja a fórumomon az egyik kérdező, hogy azért írok beleérzés nélkül a titkos kapcsolatáról egy négy gyerekes családapával való idilli szerelméről, mert nekem soha ilyen nem volt s irigy vagyok, vagy kitudja mi. Erre nekem az jutott eszembe, hogy ilyen valóban nem, de más csalási élményem volt éppen s egyáltalán nem vagyok büszke rá.
Az első tehát, az ilyen és ehhez hasonló Lilith örvényekből való kigyógyulásban az önkritika. A vitriol mindig használ. A legjobb, ha az ember magán a kiégetés műveletét eltudja végezni s nem várja, ameddig a sors végzi azt rajta el. – Ha valaki tud a horoszkópjáról és egyáltalán tud az ilyen jellegű hajlamairól, akkor már eleve nem engedi meg magának az érzelmi kilengéseket. Közvetlen, számára fontos kapcsolatait nem veszélyezteti holmi törvénytelen, rejtett vonzódásokkal, amelyeknek nagyon is jól tudja az indítatását. Amennyiben ez nem sikerül, s mégis folyatódik a vonzódás, akkor meg kell nézni a két ember összehasonlító horoszkópjában milyen elemek vannak, amelyek a két ember között a vonzódásra alapot adnak, provokálnak. Nálam például a séma mindig ugyanaz szokott lenni majdnem. Férfi kérdésben az ízlésem, a modelljeim alig változtak a húsz év alatt, amióta magamat tudom ilyen téren. Sőt az sem árt, ha reálisan beleképzeljük magunkat a másik ember Lilithjével és Sárkányfarkával való együtt élés problémásságába legjobb tudásunk szerint, plusz biztosak lehetünk benne, hogy a valóság a mi elgondolásainknál sokkal többet és árnyaltabbakat fog felvetni kikerülhetetlenül, a vele való önfeledt, boldog együttlét képei mellett és helyett. A társunk reakcióról nem is beszélve. Akik nem tudnak szerelmesek lenni, azok is így tesznek, az csak éppen az öncélú, értelmetlen kritikájukkal ölik meg a kapcsolataikat. Észrevételem, hogy a heves vonzódásokat legtöbbször a rejtett, személytelen és a kellőképpen át nem gondolt, át nem világított remények keltik és éltetik.
Amennyiben ez a két eljárás sem segít eléggé, s tényleg akarunk szembesülni az igazsággal, akkor a párunknak kell szólni. A partner reakciói, megjegyzései mindenképpen a legjobb kijózanító pirulák számomra, bármennyire is finomak legyenek azok.
Ugyanakkor megfigyeltem, s szinte már közhelyszerű, hogy amit a másiktól féltől várunk el, amiért másikba szerelmesek leszünk, azokat az értékeket magunkba kell megerősítenünk, kifejlesztenünk és kiérlelnünk, az androgünné, a teljessé válás érdekében. Ezért is tartom olyan értékesnek azt a férfit, aki ebben partner tud lenni, s a személyes fejlődés lehetőségét nem tartja csupán, elsősorban magának fenn.
Még van egy technika, ami számomra nagyon bevállott, ez pedig a gyerekeim horoszkóp elemeinek az ilyen tekintetben történő átvizsgálása. Ott minden benne van, a jó is, a sikerült is és az elrontott is. Sok nőnek ajánlom ilyen szempontból az értelmezést, de még konkrét rendelést, felkérést nem kaptam e tekintetben, pedig nagyon hasznosnak és reálisnak találom a személyes fejlődés az igazsággal való szembesülés szempontjából. Sokkal hasznosabbnak mint egy egzotikus múlt életbe való visszavezetést mondjuk.
Vagyis a transzparens egzisztencia minimum a párunk előtt.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.09.30. 15:33 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.03.10. 22:29
Hozzászólások: 48
Napjegy: Kos
Aszcendens: Halak
Nekem Skorpió Lilith-em van a VII. házban. Így aztán nem csoda, hogy nagyon viszontagságosan alakult a párkapcsolati életem, de hát nem is alakulhatott másképp, míg Szilárd segítségével rá nem jöttem, hogy mit kell feloldanom magamban: az anyai ágon jó erősre felduzzasztott férfi-ellenes programot. És persze jutott a sors- és isten-ellenes neheztelési programból is ugyanilyen módon. Bizony, nem keveset elégedetlenkedtem Istennel szemben, amiért ilyen nehéz sorsot mért rám, pedig úgy éreztem, én azt nem érdemeltem meg. És való igaz, szándékos gonosz tettekkel, tisztességtelen életmóddal, hazudozással, másoknak akaratlagosan rossz dolgok okozásával, stb. nem voltam vádolható, ezért is volt annyira érthetetlen és ezáltal dühítő, hogy mégis miért nehezebb az életem, mint másoknak, akik szerintem semmivel se jobbak nálam, sőt. Sok időnek kellett eltelnie, míg - ismét csak Szilárdnak köszönhetően - rájöttem, hogy ezek a tudat alatt működő, spirituális szinten berögzült programok, és az általuk kibocsátott vibrációk vonzzák az életembe a nehéz helyzeteket és embereket, és ezek rontják el azt is, ami amúgy jó lehetne. Persze eleinte nehéz volt elfogadni, hogy miben vagyok hibás (itt berzenkedett a Skorpió Lilith), és nem volt könnyű/nem könnyű elengedni a rossz mintákat sem (ismét csak a Skorpió), de annyi nehézség és boldogtalanság után elég erős volt bennem a változtatási készség és elszántság is, ezért nem érzem úgy, hogy a Skorpió Lilith újjászületésre képtelen mivolta felülkerekedne rajtam. Igaz, még mindig fel-felüti fejét bennem a sorsra való neheztelés, amikor igazságtalannak érzem az akadályokat, nehézségeket, de ez már sokkal ritkábban, és sokkal kisebb intenzitással jelentkezik, mint korábban. Ha pedig rajtakapom magam, máris tudatosan munkálkodom az elengedésén. Persze az érzelmi reakciók átírása nehezebb, mert hát mélyen vannak bevésődve, idő kell, hogy először csak elhalványuljanak, majd valamikor teljesen eltűnjenek.
A fentebb Szilárd által leírt analizáló hajlamoknak sem vagyok híján, bár erre szükség is van az okok és okozatok kibogozásához, megértéséhez, de néha azért túlzásba is viszem. Mert a túl sok agyalás is bele tudja rántani az embert egy negatív spirálba.
A VII. házas Lilith párkapcsolat-rombolási hajlamát is észleltem, észlelem. De mára már legalább tudatosult, hogy ez működik. Mégpedig úgy, hogy amikor mondjuk egy darabig minden jól megy, béke és idill van, nincs semmi gond, hát akkor csinálok. Bármilyen mondvacsinált apróságot fel tudok nagyítani, hogy legyen min rugózni, panaszkodni, elégedetlenkedni. Nagyon vékony mezsgye választja el ezt a lilith-es aknamunkát attól, hogy a valós problémákat tényleg ki- és meg kell beszélni, mert az elfojtás, a titkolt feszültségek ugyancsak korrodálólag hatnak a kapcsolatra. Szóval erre különösen oda kell figyelnem.
Jó hír viszont, hogy úgy látszik, a Skorpió Lilith megátalkodottsága kiéli magát bennem a neheztelési, analizálási és rongálási késztetésekben (nem mintha ez nem lenne elég :) ), mert a leírásban jelölt szexuális kilengések eddig egyáltalán nem jelentkeztek nálam, és vélhetően már nem is fognak :D

_________________
„Normálisnak kell lenni, nem szentnek” (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.10.01. 11:02 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Úgy látszik, koncepciós tévedés csúszott be a Skorpió és a Rák Lilithek által jelzett karmának a szexuális devianciákra vonatkozó megítélését illetően, mivel a Zsuzsa hozzászólása alapján vissza gondoltam az általam elkészített, és ilyen jellegű karmára utaló horoszkópok által felvetett gyakorlati tapasztalatokat és ezek is arra utalnak, hogy a Skorpió közismert problémás természetéből kiindulva, mi eddig inkább a Skorpióra vonatkoztattuk azt, ami a Rák - Lilith esetében nagyobb intenzitással és több alkalommal fordul elő. A jelenben is egy házaspár szintézisét készítem, ahol a Skorpió karmával rendelkező fél éppen, hogy tiltakozik az ellen, hogy ő is olyan "játékokban" vegyen részt a Rák karmával rendelkező házastársával, amelyeket az "kénytelen volt" házastársi viszonyon kívül létesített szexuális kapcsolatokban megélni.
Egyébként, ugyanennek a horoszkóp-párnak a megoldása közben, és a Marika írásának az újbóli figyelmes elolvasása közben, tűnt fel számomra újból az a jelenség, amit már a tavaly nyáron észleltem, de nem mertem hangot adni a gyanúmnak. Nevezetesen, hogy akkoriban majdhogynem mind csak olyan, az első házasságukból kilépett és helyüket az életben és a párjukat nem találó hölgyektől kaptam rendeléseket, akiknek az Oroszlán, a Kos, vagy a Szűz Lilithje (vagy Sárkányfarka) a VII., vagy a VIII. házban állt, és a Sárkányfarka (Vagy a Lilithje) a Rákban, vagy a Halakban. Addigelé én is azt képzeltem, hogy a kapott horoszkóp-feladatok valahol engem is tükröznek, az én belső, vagy külső sorsproblémáimat tükrözik, de kb. az ötödiknél, amelyben a Szűz-karma is szerepelt, már gyanút fogtam, hogy ezek a képletek, inkább az Emőke gondjait és zavarait tükrözik, mint az enyémet. És érdekes, éppen mielőtt Emőke újból, villámcsapásszerűen megzavarodott, és teljesen kiakadva magából lelécelt, ahelyett, hogy meg kísérelje az adott ígéreteit betartani és a leg egyszerűbb szülői feladatit elvégezni, arról nem is beszélve, hogy netalán megkísérelje a velem való normális kommunikációt, azonnal megjelentek az Oroszlános, illetve Nyilas karmához rendelt, és az un. törvényes kapcsolatokon kívüli, mások férjével - szeretőjével és plátói viszonyokkal bonyolított családi problémákat jelentő horoszkópok, amelyek közül, az egyiknek az ide vonatkozó részét és a női külsőségek rendezésének (Pl. szőrtelenítésnek) a mániájára való hajlamok értelmezésére, az illető rendelő beleegyezésével át is adtam Emőkének, hogy női asztrológusként ő tárja fel, ő mondja meg, hogy mennyire nem a külsővel kell foglalkozni, hanem az igazi újjászületéssel, annak érdekében, hogy hátha a rendelő tőle jobban elfogadja, ti., ha a nő-asztrológustól is ugyanazt hallja, amit tőlem hallana. Az illető személynek teljesen negatív Szaturnusza volt a VIII. házában és félő volt, ha ezt a szőrtelenítési és anyajegy-írtási mániáját folytatja, végzetes egészségi károsodást okoz magának, mindamellett, hogy a belső újjászületéshez szükséges lépéseket nem teszi meg.
Most meg a Rák - Skorpió karmás házastársi krízis megoldását célzó horoszkóp-rendelés mellett, egy a halott kislányunknak, Enikőnek a sorsképletéhez kísértetiesen hasonló képlettel rendelkező felnőtt személytől kaptam, rendelést, aki egyszerűen csodával határos módon szabadult meg pici csecsemő korában, az ugyancsak orvosi műhibából előállt halál-állapot torkából. (Az orvosok, miután a baba majdnem teljesen elveszítette az élet-nedveit és úgymond kiszáradt, annak érdekében, hogy ne fertőzze be a többi babát, kirakták a bébi-kórteremből egy félreeső folyosó-szegletbe meghalni, ahol az anyja találta meg, nem lehet tudni, mennyi időre rá.) Az illető személynek, amellett, hogy mindenünnen bombázott Plútója a 4. ház csúcsán áll mint Enikőnek, a Vízöntő Lilithje áll a VIII. házban. - Hát kötve hiszem hogy ez a képlet engemet és az én jelenlegi sors-krízisemet tükrözné, de annál inkább az Emőkéét, aki a jelenben erősen hadi lábon áll a Plútó által megtestesített isteni igazság szellemével, mind a Plútó által uralt VIII. ház életkörével, és ott éppen egy fordított irányú, Uránuszi pálfordulást végzett, egy olyan férfivel való szerelmi egyesülés reményében, akinek a Vízöntőben áll a Lilithje (És ne felejtsük el a 4. ház jelentését sem, ahol az egyiküknek a Lilithje, a másiknak a Halak-Kos sárkányfarka áll!), és aki jelenleg egy pont olyan kicsi falusi házban lakik, mint amilyenben mi laktunk annak idején, amikor meg halt Enikő. Ráadásul az édesanyjával, aki hallani sem akar arról, hogy a lányának egyelőre férfiakkal legyen viszonya.
Szóval, ezek a horoszkópok lehetséges ugyan, hogy nagyon áttételesen, valamennyire engem is, az én, esetleg még önmagam előtt is titkolt, vagy még fel nem derített, ki nem szimatolt karmikus problémáimat tükrözik, de hogy a volt párom jelenlegi gondjait és spirituális - tudatállapotát igen nagy mértékben tükrözik, az biztos. Nem merek még végső ítéletet mondani a kérdésben, de nagy a gyanúm, hogy ezt a jelenséget látva, arra kell gondolnom, hogy a férfi asztrológusnak, mivel nemi meghatározódása szerint, ha jól - rosszul is, de a Fény megtestesülése, inkább a külső és a párjával kapcsolatos problémák kerülnek a kezébe, miközben a Szeretet megtestesülését képviselő nők (női asztrológusok...), a saját konkrét belső és külső problémáikkal és azok megoldási - feloldási lehetőségeikkel találkozhatnak a tőlük rendelt horoszkópok által.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.10.14. 14:14 
Offline

Csatlakozott: 2008.03.11. 12:57
Hozzászólások: 128
Napjegy: szűz
Aszcendens: skorpió
Ide tartoznak az én halak-karmámról: 3-as házi halak sárkányfarokkal, (valamint 8-as házi rák mars is) kapcsolatban tapasztaltak.
Ezeket már közöltem is a "családi" fórumban, de nem ebben a csak ide tartozó, kiemelt formában:

"Ezt csak így utólag visszagondolva vettem csak észre, amikor végre megtanultam maximálisan odafigyelni és koncentrálni a jelenlegi munkahelyemen.
Ami egybeesett azzal, hogy végre teljes mértékben felvállaltam az életemért a felelősséget (Szaturnusz), így mind önfegyelemben, mind kitartásban,
összpontosításban megerősödtem. Rájöttem, milyen jó lett volna, ha erre már 16 évesen is képes vagyok, és lecsökkentem már akkor az álmodozások számát. Az álmodozás a mindennapjaim része volt akkor, általában zenehallgatással kötöttem össze, és menekülés volt egy színes világba a rideg valóság elől (rejtett családi pokol). De mivel sok fizikai munkát végeztem pl: kertészkedés, kapálás, főzés, egyéb házimunka - mert édesanyám ezt elvárta, így az elméletalkotással nem szálltam el sose, mert ezek a dolgok földön tartottak."

"Aztán azzal, hogy szemben áll a 3--as házi halak sárkányfarokkal majdnem a lilith, s önmagában a sárkányfarok is veszélyes így.
Hiszen, mivel közéleti kudarcaim miatt, a szintézisem megléte előtt hová menekültem ilyenkor (a helyes cselekvés és önfelvállalás helyett):
hát az álmodozásba, a valóságtól elrugaszkodottságba, s nem a racionális cselekvésbe, ahogy kellett volna,- esetleg a steril elméletek magolásába.
Emiatt féltem a valóságtól, a közvetlen tapasztalatoktól. Ezzel is nagyon el lehet bukni. Viszont, amióta megvan a szintézisem, azóta az álmodozás nagyon leritkult, s az álmodozás (merengés) iránti öncélú igényem is. Korábban azt képzeltem, hogy van egy rideg valóság, amit elengedhetetlen kiegészíteni egy "csodás álomvilággal", ahol fellehet töltődni. Tudom, hogy az ilyen csodás álomvilágok nem léteznek. Ma már ez egyre jobban lefoszlik rólam, s persze közben folyamatosan ébernek kell lennem, és figyelmeztetnem magam a mindennapos, konkrét cselekvésre, hétköznapi feladatvégzésekre."

A 8-as házi rák mars pedig ebben a formában, a végletekre, szélsőségekre való hajlamosításban, az időnként felbukkanó önrombolási, (élet-rombolási, eddig elért jó dolgok-rombolási) mentális késztetésekben jelent meg a szintetikus horoszkópom megrendelése előtt. Halál-gondolattal és szörnyűségekkel való foglalkozásban, irracionális félelmekben, és kitalált-képzelt veszély miatti félelem elhárítási "cselekvésekben" jelent meg. A halak sárkányfarokkal kombinálva ez még hamis képzetekre is hajlamosított, és képzetek, megérzések alapján való cselekvésekre. Irracionális érzések belekeverése racionális gondolatok közé: pl: egy vizsgám időpontját képes voltam 3-4 évvel ezelőtt csak azért módosítani, mert arra a napra "rossz megérzésem volt". A hamis víz karma a hamis megérzések alapján történő cselekvést (is) jelenti.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.10.14. 17:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Szilvia!

Szerintem még ezeknél a példáknál is jobban ide vágóak a meditációs élményeid, a meditációval kapcsolatos tapasztalataid és jelenlegi meglátásaid. A Víz karmások ugyanis úgy habzsolnák a meditációt, mint részegesek a minőségi bort, és sok olyan esetről is tudunk, például, amikor a könyvből, vagy internetről tanult, illetve a rosszul beavatott szakemberek által vezetett jóga - meditációk teljesen kikapcsolták az illető személyeknek (tanulóknak, hallgatóknak és híveknek) a realitás-érzékét, akárcsak Emőkének. Sőt, még annál is jobban. A házi orvosunk egy egyetemista kollégájáról is mesélt, aki - persze, akaratlanul! - úgy "el ment" a meditációjában, hogy soha nem jött vissza onnan. Magyarul, a több órás ébresztési kísérletek után, egyszerűen meg halt. És az egyik Eltás- kolléganőnk is annyira elveszítette a realitás-érzékét az otthon egyedül folytatott meditációktól, hogy azt képzelte, hogy belé költözve, vele egyesülve, vagyis az ő elméjébe költözve, vele egyesült az egyik magas, atléta-Jézusra hasonlító, erúsen jó képű előadó, és miután képzeletben, boldogan "éltek" így "együtt" néhány hétig, az aki, vagy ami így megszállta az egyébként nyelvészi képzettséggel rendelkező barátnőnket, azt kérte tőle, hogy ugorjon ki az ablakon. Szerencsére a hölgy végül szólt a történtekről a szüleinek, azok előbb a szépségesen Jézusi előadóval beszéltek, aki persze, az egészet hihetetlennek találta, mivel semmiről nem tudott semmit, majd, amikor a szülők meggyőződtek arról, hogy a fiú becsületes, és az egyáltalán nem szuggerálja még csak véletlenül sem a lányukat, elme gyógyász segítségéhez fordultak, aki rögtön be is utalta és sokáig kezelte a mai Emőkével egy idős hölgyet.
A minap találkoztam az, azóta külföldre költözött és ott egészséges családot alapított "párban meditáló" barátnőnk édesanyjával, aki azt mesélte, hogy neki, egy ma informatikussá lett tanítványa is, az egyetemen szintén ugyanígy "elszállt" a joga-meditációk hatására, hogy ma is bizonyos időszakokban (Talán depresszió-ellenes?) valami elmekórtannal kapcsolatos gyógyszereket kell szednie, akárcsak az ő lányának.
Vannak tehát nagyon érzékeny személyek, akiknek egyáltalán nem ajánlottak ezek a fölösleges energia-szerzés érdekében folyatott, csakra-nyitogató és misztikus dimenziókkal való kapcsolatokról való fantáziálgatásokkal egybekötött, irányított meditációk. Egyébként, valahányszor (Eddig mindössze négyszer) az élet, illetve valaki, olyan helyzetbe hozott, mint utóbb Emőke is, aki napokig nem akarta elárulni nekem azt, hogy egy frissen megismert Csíkszeredai Joga-oktatóval együtt készül párosban meditálni, hogy az ilyen lélek-irányító "meditátorok", mennyire tévesen és gyengén képzettek, illetve, hogy milyen téves, de főképpen naiv misztikus maszlagokat dobnak oda a meditáló "tanítványok" extra-élményekre szomjas fantáziája elé, amire azok, akár az én akkor még feleségemnek tudott párom is sivatagi szomjazóként vetik rá magukat. Igazából akkor ábrándultam ki teljesen Emőkéből és akkor gondoltam én is először arra, hogy ettől az ostoba fehérnéptől, aki ennyire nevetségesen bele tudja élni magát ezekbe az olcsó és alpári, csaknem útszéli misztikus maszlagokba, el kell válnom. Egyszerűen nem jött, hogy higgyem, hogy az a nő, akit én az én páromként, tíz éven át, racionális és logikus gondolkozásra, illetve saját magával szembeni igényesség fenntartására képes, értelmes embernek hittem, ennyire oda s vissza lehet ezektől a primitíven misztikus otrombaságoktól. És, hogy ráadásul, amiért ő ezektől az otromba misztikus fantazmagóriáktól képzeli azt, hogy az én lelkem és szellemem szűk befogadási képessége által megengedett spirituális világhoz képest, ő egy sokkal magasabb rendű és tágasabb és finomabb és nőiesen csodásabb és szeretetet teljesebb és rózsaszínűbb és, és , és, satöbbib, világba kerülvén, ez által a családtalan fiatal "oktató" tudománya által, velem lekezelően és lenézően kell bánjon.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.10.14. 18:08 
Offline

Csatlakozott: 2008.03.11. 12:57
Hozzászólások: 128
Napjegy: szűz
Aszcendens: skorpió
Tegnap, amikor ismét megfájdult a gyomrom egy kicsit, egy pár pillanatra belelapoztam egy alapszintű, csakrákról szóló könyvbe. A könyv írója: Klausbernd Vollmar, és "A csakrák - gyakorlati kézikönyv" a címe. Már egy éve nem volt a kezemben, most viszont belelapoztam, s ezt találtam "éppen" benne:

"Figyelmeztetés! Soha ne meditáljon túl sokáig, maximum egy fél óráig, és legfeljebb naponta háromszor.
Aki ettől hosszabban és intenzívebben szeretne meditálni, annak mindenképpen egy meditációs tanárra
van szüksége. Akinek hajlama van a pszichotikus betegségekre, az NE meditáljon, vagy, csak akkor, ha ezt
megbeszélte orvosával.
Néhány nagyon érzékeny embernél a csakragyakorlatok, de különösen a meditációk alatt rövid időre magasabb
rendű érzékelési képességek ébredhetnek fel. Ezek a következők lehetnek: útmutató álmok jelentkezése, mások
gondolatainak megérzése, az aura érzékelése, és jövőbe látás stb.
Ellent kell állni e képességek vonzerejének. A megvilágosodott jógik, mindig is óvtak attól, hogy azonosítsuk
magunkat ezekkel a képességekkel. Ha ilyenek jelentkeznének, egyszerűen csak érzékelje őket. Nincs bennük semmi
különleges, és csak azt jelzik, hogy jó úton halad, amiről letérhet, ha a képességekkel azonosítja magát."


Az elmúlt 9 hónapban, talán egyetlen egyszer sem meditáltam, s most sem kívánom elkezdeni, s érdekes, hogy minél éberebbé válok, annál kevésbé vonz az, hogy meditáljak, s nem is tudok ráálni, nem is füllött alapból hozzá a fogam. Ez, amit viszont tegnap olvastam, fontos, mert eddig én sem figyeltem fel, a meditáció veszélyeire, még akkor sem, ha mostanában már jó ideje egyáltalán nem is jutott eszembe végezni azokat. De ezt természetesen a megszerzett éberségnek, és más területeken való fejlődésnek, a helyesen végzett lilith és sárkányfarok oldásnak köszönhetem, hogy elmúltak a meditációs késztetéseim.
A horoszkóprendelésem előtti évben, pl: 2006-ban tavasszal és nyáron szinte állandóan meditáltam, s akkor voltam Christian előadáson is: kenegettem hájjal akkor még a halak sárkányfarkamat. Érdekes, hogy jó ideje, egyáltalán nem is vágytam meditálni. Viszont, ha ilyen komoly veszélyei vannak, akkor azt jó lesz nagyon megfogadni. Emőke viszont valószínűleg, nemcsak, hogy nem fél órát meditált naponta, hanem állandóan meditált. Nem tudom, hogy milyen állapotba került a sok meditáció hatására, de ha elrugaszkodott a valóságtól, akkor fogalmam sincs, hogy ilyenkor hogyan kell és lehetséges-e kizökkenteni ebből az állapotból.
Az édesanyám is állandóan meditál, most jut az eszembe. S ezzel az észvesztett meditációkkal jutatta el magát ebbe a vészterhesen és durván felpörgetett negatív állapotba. S most már úgy fel van pörögve, mint egy teljesen öncélúan működő negatív búgócsiga, már semmi sem tudja megállítani. Anyámnál is 8-as házi diszharmonikus ikrek Jupiter, 3-as házban (ikrek háza) 3 diszharmonikus bolygó, (Nap, Merkúr !, és Vénusz), és 9-es házi töknegatív Uránusz, és 9-es házi rák sárkányfarok, 12-es házi (halak háza) mérleg lilith. A számára minden "megérzés", és állandóan "iránymutató megérzései" és ihletei vannak. Ahhoz tényleg nem értek egyáltalán, hogy ha valaki, ennyire el illetve félre-meditálja magát, és végletesen kizökken a hétköznapi valóságból, illetve aki ilyen öncélú meditációkkal ilyen állapotot idéz elő magánál, akkor abból hogyan lehet kizökkenteni, mert végletes és rettentően kiszámíthatatlanok lehetnek az ellen-reakciói amiket a "felébresztési kísérletekre" reagál. Valóban, az ilyen erős meditációknál a magát túl-meditáló (arra érzékeny) ember, külső behatás alá kerül(het), külső irányítás alá, és valóban ártó, és sötét erők, szellemek kezdik el leszívni az energiáját, mert megborítja az energiaközpontjait. Nem tudom, hogy ilyenkor hogyan lehet ismét lezárni a csakrákat, hogy többé ne tudjon hozzáférni az, aki mentálisan uralkodik a meditálón?
A kollektív szennyezéssel kapcsolatban még az jut az eszembe, hogy édesanyám sem állt meg ott, hogy magát túlmeditálja, hanem most is az a célja, hogy új könyvével másokon segítsen, minél több emberen: azaz, hogy nekik is átadja a sikerének kulcs-tapasztalatait. S ezért előadásokat kíván tartani, s valóban kollektívan, másokkal (tömeggel) együtt maszatolni a valóságnak látszó, hamis kábulatban. A.J. Christian is 12-es házi halak lilithtel rendelkezik, és előadásain egyszerre akár 2-300 ember is "merít" a hamis illúziókból és vágyképekből, s rezeg együtt megvilágosodást képzelve. Valamint ez is egy kulcsszó, hogy "megvilágosodást" képzelve. Azzal szokta Christian hírdetni az előadásait, hogy "azok is jöjjenek el, akik csak szeretnének felfrissülni a zord, rideg, stresszes hétköznapok után." Azaz, akik el akarnak menekülni a fentebb említett "csodás álomvilágba" akár csak egy rövid időre is a "csúnya", megoldandó feladatok elől. Ezzel lehet a vízkarmásokat legjobban hevíteni és becsapni. Most jut eszembe, hogy azok, akiknél nemcsak a halak-karma van jelen, hanem a skorpió karma is, azt képzelik, hogy ezekkel a hamis és ál-megváltódásokkal, ezekkel a hamis újjászületési képzetekkel helyettesíthetik az elvégzendő komoly, nehéz és kemény életfeladatukat! Azaz, pl: nekem is azért tetszhetett, amit Christian kínált, mert a teljes megfordulást és VALÓDI újjászületést szükségessé tevő skorpió karmám (8-as házi rák Marsom és skorpió ascendensem, vele együtt álló skorpió Uránuszom) által jelzett elengedhetetlen újjászületés és teljes megfordulás elvégzését csillantotta fel, ezen a könnyebb úton. Azaz, az ember könnyen becsapja magát, mert azt képzeli, hogy ezen az úton is el lehet járni, azaz, a "létkönnyítés" (sors-korrupció) érdekében azt a HAMIS illúziót hiteti el magával az ember, hogy ő tulajdonképpen így is újjá tud születni, hogy kikerüli a nehéz, kemény és nem-szeretem sors-feladatokat. Ez fordulhatott elő Emőkénél is, hogy már megint azzal csapta be magát, hogy ő tulajdonképpen ezekkel a meditációkkal is éppen olyan (a karmája által megkívánt) újjászületést ér el, mintha a földön maradna és valóban (el) végezné sors-feladatait. Ez a hatalmas csapda. Most már én is látom. Tudom, hogy amikor 2006-ban részt vettem Christian előadásán, ahol ő üdvözült mosollyal az arcán jelent meg, - akkor az előadás után én is hamisan azt éreztem, hogy igen, most újjászülettem. Mert a lelazító-magát álomba ringató tömegben könnyűnek éreztem magam, és hamisan azt képzeltem, hogy most letettem a terheimet. Az előadás után pedig azt éreztem, hogy most "újjászülettem". Ez pedig nyilvánvalóan teljesen hamis és önbecsapó képzelgés volt. Anyám is azért meditál, mert már annyira túl-terhelte a karmáját, hogy az általában annyira nyomja őt, és olyan nagy mértékben okoz neki belső feszültséget, hogy azt képzeli, a meditáció "feloldja" ezeket a belső teheket, és hip-hopp megszabadul tőlük. S azt képzeli, hogy a Szaturnuszt csak úgy levegővé lehet változtatni...A Szaturnusz, a küszöb őre, pedig, mint tudjuk, nem erről híres.

Viszont, mint ahogyan fentebb is leírtam már nálam automatikus következménye volt az életfeladataim helyes felvállalásának az, hogy el is felejtettem azt, hogy a meditáció egyáltalán létezik, s hosszú hónapok óta, mégcsak eszembe sem jutott meditálni. Annak is van tehát hasznos mellék-következménye, ha az ember elkezdni feloldani a lilithjét és a sárkányfarkát, mert az élet más területei is megjavulnak, sőt, rossz szokások merülnek egyszerűen feledésbe. Innen nézve már nem is értem, hogyan tudtam annyit meditálni, s most már nagyon eltávolodtam ettől. De mint mondom ez automatikusan ment végbe, úgy, hogy célirányosan nem is ezen dolgoztam.

Valamint az internet veszélyeire is szeretném felhívni a figyelmet. A víz karmásoknál, is fennál annak a veszélye (én a halak karmám miatt tapasztaltam ezt), hogy az ember az internetet is a szédülés, bódulás egyik eszközeként használja. Ha egy halak-karmával az ember a virtuális világban tölt el napi sok-sok órát, és ott megint merengésre van lehetősége, képek, hangok, videók nézegetésével álmodozásra van lehetősége, akkor sajnos egy halak karmának már az is elég, ha az internet-be bódul bele. S ez is öncélúvá válhat, s szédüléssé. S ezért az élvezet-alapú internetezéssel is nagyon vigyázni kell, nemcsak a meditációkkal.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO