ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.25. 18:54

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 193 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2013.01.31. 20:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Mindezekhez csak annyi hozzáfűzni, illetve újból csak figyelmeztetni valóm van, mint a Lezidon Dzsoe és a volt feleségem szerelmi kapcsolata okán tettem, hogy VIGYÁZAT, NAGY - NAGY VIGYÁZAT, mivel a világhíres nagy ködkergető - köd árulók, mint RAMANA MAHARISHI, RÁMA KRISHNA, ÉS FŐKÉPPEN A NAGY OSHO, nem véletlenül haltak meg idejekorán az agresszív önámítás szörnyű betegségének a különböző fajtáiban, vagyis: Rákban (Csontrák, mellrák, végbélrák)! Illetve arra, hogy azok sem jutottak éppen a mennyországba, akik követték és akik ma is követik a minden tárgyi vizsgálat fénye alatt értéktelennek bizonyuló, de szerfölött izgalmas és szerfölött megható, Misztikus Rózsaszínű Csoda-Fantázia jellegű tanításaikat!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.01. 11:55 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Tanulságként, mindenki figyelmébe ajánlom az újabb bizonyítékot (ha a Balázs Kunó levelei nem lettek volna elég meggyőzőek) hogy mese-mesterünk felszabadító műsoraira könnyen rákapnak az őrültek, vagy pedig attól őrülnek meg.

A Karma eltörlése című you tube videónál egyetlen egy felhasználó hozzászólásai szerepeltek, míg nem én is írtam egyet. Ez az illető Szeverényi Gyöngyi néven csupa kreténségeket írogatott, én java részét nem is értem, csak azt, hogy valószínű, Balázs kikosarazta. Hát, Balázs, úgy látszik nem akarta az egységet "Gyöngyivel". Akit bizonyára ő szabadított fel a normális tudatállapotból. De érdekes módon nem is törölte az 5-6 hónapja ott lévő hozzászólásokat, sőt, még a Csillagmag.hu című portáljára is beágyazta a videót. Ez már csak azért is meglepett engem, mert amikor én a napokban a róla szóló Facebook jegyzetemben megjelöltem őt (amiről a Facebook kiértesíti rögtön az alanyokat) annak az lett az eredménye, hogy az addig aktív Facebook-os Balázs eltüntette a Facebook profilját minden kíváncsi szem elől.

Tehát a karma eltörlése... :
http://www.youtube.com/watch?v=hhNHSpEf6tQ

A 2010-ből származó Dimenzióváltás a csillagok tükrében című miskolci előadásának első percében Balázs megnyugtatja a hallgatóit, hogy nem kell félni nem asztrológiáról lesz szó, nem fog senkit azzal fárasztani, amivel ő foglalkozik, az kicsit több, ő az egész csillagos eget figyeli. - Szerintem ez a többlet, ez ártott meg Szeverényi Gyöngyinek is.

http://csillagmag.hu/media/video/

a forrás link ehhez:
http://vimeo.com/23145902

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.02. 15:07 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Szemelvények a Kiss Balázs Kunó által is művelt Asztrozófia - igen, figyelrm: NEM - ASZTROLÓGIA(!), misztiko-kokainos fantasy-jából:
(Paksi Zoltánnal már volt egy általa kezdeményezett levelező "eszmecserénk", aminek során sajnos nem tudtam megértetni vele, hogy a karma-elfedő, és az igazság relativizáló, vagyis az általa pozitívnak jellemzett probléma-elfedő és probléma-elkenő miszticizmus amit a teljesen negatív Szaturnusza, de főként a Bakban álló Lilithje által jelzett negatív karmája feloldatlansága hatására művel, vészterhesen félre vezeti azokat, akiket tanít. És az ugyancsak negatív Szaturnuusszal - tehát hamis felelősségtudattal cselekedni hajlamos Kunó, mint első számú áldozat, aki szintén hozzá hasonló áldozatokat "nevel" - Persze, hogy meg tetszett neki a személytelenség és a felelőtlenség "bölcsessége"! -, erre a legjobb példa:

A CSILLAGBÖLCSELET ősi, titkIsteni ok homályában rejtőző tudományát a XX. század végén Paksi Zoltán hosszas kutatómunkával hívta életre.

T.M. Mi a különbség a kettő között?

K.B.Kunó: "- Az asztrológiában a bolygók bizonyos tulajdonságokkal vannak felruházva, amit én őszintén szólva valamiféle „beskatulyázásnak” érzek.

Beékelés: Kozma Szilárd (A továbbiakban KSZ)- Halj oda te! Teljesen meg lőttek a bolygók által megtestesített teremtő és megváltó erőknek ezzel a beskatulyázásával! Hol és ki skatulyázta be az Isteni Erőket könyörgöm? Eddig azt hittem, hogy csak ravasz szélhámos, de ekkora "tudományos" hazugsághoz, már egyenesen gonosznak is kell lenni!

KBK folytatás: - Szerintem ez az egész szimbólumrendszer korlátozott értelmezése.

KSZ: - Jajj, Istenem!...

KBK: - Ez nem az asztrológia hibája, hanem abból fakad, hogy az elmúlt pár száz évben az emberi tudatosság mélyrepülése volt jellemző,

- Nos, újra elő kapta valaki az ingujjából a hamis ászt, az unalomig rágott Kali Juga elméletet! Normálisan gondokozó embernek ez az egész szellemtörténeti abszurdum és nonszensz, vagyis, Kunóka nem is gonosz, hanem egyszerűen hülye!
- Csak úgy, mellékesen: az elmúlt századokban az emberiség soha nem látott tudatosodási magaslatra került ha csak a Fizikausok felfedezéseit is vesszük, benne az Uránusz (Aminek a fényére Kunóka is esküszik! Vagyis hol és mi lettél volna Kunókám, ha gőződ sem lehetett volna az Uránuszról?), a Neptunusz, Majd az abszolútum, vagyis az Isteni Igazság bolygóját tehát az Isteni tízesnek megfelelő bolygót is felfedezték!

tehát az olyan fényt hordozó tanok is, mint amilyen az asztrológia, követték ezt a tendenciát.

KSZ: - Csak az olyan tömeghülyítők, mint amilyen ő is, a "mesterével", vagyis az ők elődei: a Jósok követték ezt a "mélyerpülést". Mindig is voltak beavatottak, akik nem jóslásra, hanem a spirituális gondolkozási rendszerek gazdagításáre és azok igazságainak az ellenérsésére, felülvizsgálására használták az asztrológiát.

KBK - Az asztrozófia túllép az asztrológia „jó vagy rossz” poláris értelmezésén.

KSZ: - Meg áll a macska a farkán! Ezt tessék a helyére rakni, ezt az elképesztően bődületes marhaságot!

T.M. Amennyire én tudom, az asztrozófia több síkon, többrétegű rendszerben elemez.

K.B.K. Így van. Az asztrológia a bolygókat és csillagjegyeket értelmezi, az asztrozófia a mögöttes csillagképekből elemez.

KSZ: - Na azt fejtse meg valaki, hogy ez "mögöttes csillgag-tartalom" vajon mi lehet? Az új spanyolviasz? Avagy a tyúkszarban a fehérség, ami nem büdös állítólag... Hát ez a mögöttes tartalom is ilyen lehet. Ha másoknak nem, de nekem erősen bűzlik!

KBK? - Az asztrológia a fizikai világban látható történéseket, megnyilvánulásokat írja le csodálatosan,

KSZ: - Hát persze! Hogyan is másként! Hiszen ők: A különleges képesség-felszabadító Paksi Zoltán és követői (áldozatai) eszelik ki és írja le őket (Kunó szerint Meditációkban....)

KBK: ... a spirituális ember azonban túllép ezen a hangsúlyosan fizikai értelmezésen.

- Ismét csak persze: Ti., ők, a magas szintű misztikus opium-kufárok a "spirituális emberek". Dehogy vagyunk mi, közönséges asztrológusok spirituális emberek kérem! Hogy is lehetnénk. Kunóéknak még a bokáját sem érjük fel!

Mindennek megvan az alacsony és magas szintű megnyilvánulása. Az önismerettel foglalkozó spirituális ember elkezdi az eddig alacsonyabb szintű minőségeit magas szinten megélni.

KSZ: - Jaj Istenem! Fáj a hasam és az állam a röhögéstől! Ekkora Spanyolviaszt, bocsánat: tyúkszar-fehérséget!

KBK: - Tehát például alacsonyabb szinten megélve a Mars energiái az akarat, az ego, az önzés vagy a támadás minőségeit jelentik (

- KSZ: - Hát persze: A Mars mind Kunónak - és nekem is, a teljesen negatívan áll a sorsképletünkben! Na, ezzel aztán tényleg nem tud meg szívatni, mert Karate mesterként is, pontosan húsz éve kínlódok a negatív Marsom által jelzett spontán és vészes agressziómmal. Persze, ő a "spirituális ember", ezen már rég óta "felemelkedett"!


magasabb szinten megélve pedig adhatnak egy csodálatos hajtóerőt, amivel emelheted nem csak magadat, hanem a többi embert is

KSz: - Na, ezt az emelkedést, szeretném én látni tizenöt év múlva. - Ugyanis, a szintén képesség-felszbadító asztrológiát és misztikus elméleteket tanító Eltában is, Kunóékhoz hasonlóan "csodás" módra, emelkedett mindenki körülöttem, csak én nem láttam sehol ennek a lehetőségét és kiszálltam. Két hallgató-kollégámat ismerem, akik velem együtt szkeptikusak voltak, és akik ma is egészséges és életerős - egészséges emberek, normális családanyák. A többi mind tönkre ment egészségileg, mint a velük egy idősek általában, vagy iszonyúan meg öregedett. Én itt el kell meséljek egy ide vágó jópofa történetet. Élt valaha Kolozsváron egy egyébként szimpatikus öregúr, valamilyen István bácsi. Nos, Istvén bácsi sem Teozófiát tanított állítólag, hanem Diozófiát. El olvastam az írásait és hát azt látom, hogy szemen szedett Rudolf Steiner és tanítványai eszméinek az István Bácsis ízű leírása az egész! Vagyis: Nem Teozófia, hanem Diozófia. Értitek úgy-e? Nem Aszrológia, mert ki van szedve belőle a logika, hanem Asztrozófia. Vagyis, még nagyobb misztikus hazudozás, mint a jósolgató misztikuskodás...

KBK: - Egy másik fontos dolog, és ezzel szoktam kezdeni az előadásaimat, hogy nem a bolygók hatnak ránk. Tehát nem azért vagy olyan, amilyen, mert ez a horoszkópod, hanem azért ez a horoszkópod, mert olyan vagy, amilyen vagy.

- Eddig Stimmel azzal amiről 22 év alatt, én is meg győződtem, de innen már egyáltalán nem:

Vagyis nem a horoszkópod határoz meg téged, hanem te határoztad meg a horoszkópodat a születésedkor.

- Amennyiben valaki 21 éves korában azonnal meg is valósítja az Abszolút azonosságot (Lásd a Hamvas Béla Véda-tanulmányát és Lésd a Hamvas Androgünosszát!), állíthat ilyet magáról. De annak, aki éppen, hogy megismerkedik a sorsképletével, tehát ezidáig és még jó darabig a Karmája által vezérelt személy, mint ahogyan Kúno is az még minimum 85 százalékban, nos ebben a "normális" karmikus-tudatállapotban ilyet állítani, szintén messze bűzlő spanyol-fehérség:

KBK: Az a minőség, aki te vagy,

KSZ: - Micsoda? Hogy a személy egy minőség? - Hiszen az előbb még arról volt szó, hogy ő a teremtő Isten, aki a horoszkópja által jelzett spirituális struktúráját meghatározta! Most meg egy "nesze semmi - fogd meg jól" MINŐSÉG? Ennek a Kunó gyereknek tényleg több, vagy kevesebb van egy kerékkel, mint a normális!

KBK: -....abban az adott horoszkópban tükröződött. Így már teljesen más értelmet nyernek a dolgok.

KSZ: - Tényleg más értelmet! Az értelmetlenség értelmét! Vagyis: a hülyeség értelmét!

KBK: - Ki tudsz tehát törni abból a skatulyából, amit egy horoszkóp jelenthetett. Nem leszel a horoszkópod áldozata.

- A Horoszkópodnak nem is, de a Karmádnak igen! Mint ez a szegény Kunó gyerek is, aki Mikor maga az abszolút teremtőnek látja magát és másokat (Abban a bazi Lilith és karama-nélküli, misztikus - opiumos egységben!), mikor annak egyetlen "minőségeként" (Persze, hogy képesség-fel szabadító galamb lelkű és rózsaszínű Uránuszi csimborasszóként!)...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.18. 13:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Paksi Zoltán "felfedezései". A facebookbon jött be hozzám.
No, ehhez mit szóltok? :)

Két eltitkolt beavató csillagkép: a Kígyótartó és az Orion

Sok asztrológus számára is csak mostanában kezd világossá válni, hogy a jelenleg horoszkóp rendszerrel valami nem stimmel. Ez a kis valami pedig nem más, mint két eltitkolt csillagkép…
A horoszkópban, amit ma leginkább számítógépesen nyomtatnak ki, mintsem kézzel megalkotnak, megjelenik 12 állatövi jel. Tévesen „csillagjegyeknek” nevezik őket, holott ezek az ekliptika körének 2500 évvel ezelőtti 12 egyenlő részre való felosztása. A12x30 fokra való osztás során a kapott szeletkéket bár csillagképekről nevezték el, valójában épp a csillagok elfedése, kiiktatása volt a cél. Mi célból történt mindez? Már ősidők óta ismeretes, hogy a tudás hatalom, az asztrológia is az. Ha az emberek ennek a legősibb tudásnak a birtokában vannak, ha ismerik a csillagképek szimbolikus tanításait, akkor nem lehet őket többé manipulálni. Nem véletlen, hogy épp a két beavató csillagkép került ki annak idején az asztrológiai körből.

Az égi tudás meghamisítása
Krisztus születése előtt 500 körül Babilonban a kor tudósai az ekliptika körét a tavaszponttól indulva 12 egyenlő részre osztották fel, a jegyeket pedig többé-kevésbé a mögöttük látható csillagképekről nevezték el. Pedig a csillagképek nem véletlenül nem egyenlő nagyságúak. Mindegyik csillagkép más és más nagyságú az égbolton. Nem lehet őket „méretre szabva”, szabványosítva megjeleníteni a horoszkópban. Ez hatalmas tévedés, illetve az emberiség ellen elkövetett bűn. Ettől kezdve az asztrológusok már nem a planéták valódi égi helyzetét vizsgálták, hanem belehelyezték azokat valamelyik jelbe. Mindenkit megtévesztettek, hogy a valódi tudás csakis keveseké legyen. A tudás cenzúrázására nem egy példát ismerhetünk a történelemből. Az asztrológia is kerülhetett rossz kezekbe, a hatalom birtoklása céljából, azonban van egy másik elmélet is. Az asztrológiai tudás nem véletlenül titkos. Amíg a lélek nem kezd el fejlődni, nem kezdi el tisztítani a testét, érzelmek és a tudat belső birodalmait is, addig nem méltó az ősi bölcsesség megismerésére. Csakis becsületes, tiszta, szeretetet sugárzó életet élve juthatunk az ősi csillagtitkok birtokába. Ezen elmélet szerint mindenki megkapja a valódi tudást, a beavatást, amikor eljött annak az ideje. Éppen ezért lett összezavarva az ekliptika, hogy csak azok lássanak tisztán, akik valóban megértek rá.

A beavató csillagképek

13. Kígyótartó

A Kígyótartó egy úgynevezett „beavató” csillagkép, ami a Tejútra, azaz az Istenek Útjára vezet fel. Akik ebben az időszakban születnek, nagy lehetőséget kapnak arra, hogy karmájukat végleg teljesítsék, és kilépjenek az örök körforgásból, és akaratuktól függően átléphetnek a nirvánába. A Kígyótartó jegyében születettek birtokolják a gyógyítás ősi tudását, és ha életük során képesek az alsó és felső energiákat kézben tartani, akkor igazi gyógyítóvá válhatnak. A Kígyótartók arra hivatottak, hogy a tudást és az ösztönerőt egyszerre tudják kézben tartani, ami képessé teszi őket magasabb minőségek megismerésére, a „beavatásra”. A Kígyótartók nagy empátiával rendelkeznek, fogékonyabbak a testi-lelki gyógyító munkára. Ez az egyetlen csillagkép, amely valós személyt jelöl: Imhotepet, az orvost és főpapot, akit az egyiptomi kultúrában úgy tiszteltek, mint aki a gyógyítás bölcsességét hozta az embereknek. Mitológiai megfelelője Aszklépiosz, a gyógyító, aki még a holtakat is fel tudta támasztani. Mindebből látszik az, hogy mennyire különleges, eltérő vonásokról van szó a csillagjegy elemzésekor is, ami a naptár szerint november 30.-tól december 17.-ig uralkodik. Az ez idő alatt született emberek Napjegye tehát eszerint nem a Nyilas lesz, hanem a Kígyótartó. Számos dologban hasonlít egymásra a két aspektus, például mindketten a szellem útját követik, mindkét jegy hajlamosít az idealizmusra, s arra, hogy másoknak segítséget nyújtson. Különbözőségük abban rejlik, hogy míg a Nyilas teljes mértékben univerzális, a Kígyótartó egyenes utat jár be. Ábrázolásakor kezében ott van a botja, melyre két kígyó tekeredik fel, ami a kettősség feletti uralkodást szimbolizálja. Míg a Nyilas megismer, addig a Kígyótartó cselekszik a tudással, amit már elsajátított, s amit már ural.
Hiszen maga a Zodiákus is egyfajta körforgás, a Mágus útja, mint ahogy a Tarot lapjain is megelevenedik, melyek szintén egymásból következnek. Sok szakmabeli nevezi ezt a jegyet „beavatónak”, mellyel én csupán részben értek egyet. Minden jegy a maga módján beavató, egyfajta lépcsőfok a fejlődés során, melyet a legtöbben végigjárunk. Nincs olyan horoszkóp, ami csupán egyetlen jegy köré összpontosulna, mind a – jelen esetben – 13-nak szerepe van minden ember életében. Ezért nem egyszerű matematika, hanem inkább művészet az asztrológia tudománya, mely egyszerre képviseli a racionális tudást, és az álmok, a látomások és az intuíció világát is. E kettősség létezik a Kígyótartó csillagkép kígyójában is, melynek feje az ésszel felfogható tudást jelképezi, míg farka az őserőt, a misztikus láthatatlant. Vedlésével a kígyó a megújulás képességére is felhívja a figyelmet, melyre mindannyiunknak nagy szükségünk lenne időnként.

Orion, a 14. csillagkép
„A világosság győzelme”

Kígyótartó mellett létezik egy másik beavató csillagkép is, ez a 14. csillagkép ugyanis valójában mind a felső égbolton 7-7 csillagkép van. A másik eltitkolt csillagkép az Orion, magyar nevén Nimród.
Az Orion csillagkép, magyar nevén, Nimród, szintén egy magas szintű „beavató” csillagkép, ám ez a belső beavató képességet jelképezi, amikor az ember felfedezi önmagában a terméketlenné vált, lehúzó erőket, elengedi a régi, vélt vagy valós sérelmeit, és így indul el az önlegyőzés útján, befelé és felfelé. A nyári napforduló pontja most is itt található. Ez a fordulat képviseli azt a lehetőséget, amikor a külső és a belső világosság a lehető legmagasabb fokra érkezik, tehát a világosság teljes győzelme válik valósággá. Nimród csillagképe az égen a fény győzelmét szimbolizálja. A gyakorlati életben szintemelkedést beavatásában részesülhetünk, ha képesek vagyunk önmagunkat legyőzni.

Nimród, az Égi Vadász a magyarság történetében többször is felbukkan szakrális alakként, mint Hunor és Magor, vagyis a hunok és magyarok apja, (a magyarok ősapja) ezért úgy tartják ennek a csillagképnek a magyarság sorsában is van jelentősége.
Talán meglepő lesz, de az alábbi táblázatban a megadott dátumok gyakran egymással átfedésben, vannak, ezért előfordulhat, hogy valaki több csillagképhez is tartozik, de van egy-két olyan dátum is, amely pedig nem található meg a táblázatban.

Mivel az égen a csillagképek összefonódnak, így egyszerre több, akár három is befolyással lehet ránk. Ha például a születésapunk dátuma olyan napra esik, amikor a csillagképek egymással átfedésben vannak, abban az esetben mindkét, illetve mindhárom csillagkép hatással van életünkre és személyiségünkre. A Karácsonykor születettekre például a Nyilas és a Kígyótartó csillagkép egyformán hatással van.

Mivel nem csillagjegyekről, hanem csillagképekről beszélünk, az is előfordulhat, hogy épp két csillagjegy között halad el a Nap, így olyan is akad, aki nem találja meg születésnapját a táblázatban. Ilyenkor, illetve ha valaki határnapon született, a szomszédos csillagképek hordoznak számára fontos üzenetet.

Kos: április 22.–május 9.
Bika: május 9.–június 16.
Nimród (Orion): június 2.–június 23.
Ikrek: június 24.–július 18.
Rák: július 25.–augusztus 7.
Oroszlán: augusztus 11.–szeptember 16.
Szűz: szeptember 20.–október 21.
Mérleg: november 7.–november 22.
Skorpió: november 25.–december 19.
Kígyótartó: november 8.– január 4.
Nyilas: december 19.–január 19.
Bak: január 21.–február 13.
Vízöntő: január 31.–március 8.
Halak: március 10.–április 21.

Mindez azonban csak része az egésznek, hiszen nem csak a Nap útja fontos, mindnyájunknak ott a másik kilenc égitest is a képletében. Ezek arányai és bonyolult viszonyrendszerei egyedi mintával ruházzák fel az embert születése pillanatában.
Két eltitkolt beavató csillagkép: a Kígyótartó és az Orion Sok asztrológus számára is csak mostanában kezd világossá válni, hogy a jelenleg horoszkóp rendszerrel valami nem stimmel. Ez a kis valami pedig nem más, mint két eltitkolt csillagkép… A horoszkópban, amit ma leginkább számítógépesen nyomtatnak ki, mintsem kézzel megalkotnak, megjelenik 12 állatövi jel. Tévesen „csillagjegyeknek” nevezik őket, holott ezek az ekliptika körének 2500 évvel ezelőtti 12 egyenlő részre való felosztása. A12x30 fokra való osztás során a kapott szeletkéket bár csillagképekről nevezték el, valójában épp a csillagok elfedése, kiiktatása volt a cél. Mi célból történt mindez? Már ősidők óta ismeretes, hogy a tudás hatalom, az asztrológia is az. Ha az emberek ennek a legősibb tudásnak a birtokában vannak, ha ismerik a csillagképek szimbolikus tanításait, akkor nem lehet őket többé manipulálni. Nem véletlen, hogy épp a két beavató csillagkép került ki annak idején az asztrológiai körből. Az égi tudás meghamisítása Krisztus születése előtt 500 körül Babilonban a kor tudósai az ekliptika körét a tavaszponttól indulva 12 egyenlő részre osztották fel, a jegyeket pedig többé-kevésbé a mögöttük látható csillagképekről nevezték el. Pedig a csillagképek nem véletlenül nem egyenlő nagyságúak. Mindegyik csillagkép más és más nagyságú az égbolton. Nem lehet őket „méretre szabva”, szabványosítva megjeleníteni a horoszkópban. Ez hatalmas tévedés, illetve az emberiség ellen elkövetett bűn. Ettől kezdve az asztrológusok már nem a planéták valódi égi helyzetét vizsgálták, hanem belehelyezték azokat valamelyik jelbe. Mindenkit megtévesztettek, hogy a valódi tudás csakis keveseké legyen. A tudás cenzúrázására nem egy példát ismerhetünk a történelemből. Az asztrológia is kerülhetett rossz kezekbe, a hatalom birtoklása céljából, azonban van egy másik elmélet is. Az asztrológiai tudás nem véletlenül titkos. Amíg a lélek nem kezd el fejlődni, nem kezdi el tisztítani a testét, érzelmek és a tudat belső birodalmait is, addig nem méltó az ősi bölcsesség megismerésére. Csakis becsületes, tiszta, szeretetet sugárzó életet élve juthatunk az ősi csillagtitkok birtokába. Ezen elmélet szerint mindenki megkapja a valódi tudást, a beavatást, amikor eljött annak az ideje. Éppen ezért lett összezavarva az ekliptika, hogy csak azok lássanak tisztán, akik valóban megértek rá. A beavató csillagképek 13. Kígyótartó A Kígyótartó egy úgynevezett „beavató” csillagkép, ami a Tejútra, azaz az Istenek Útjára vezet fel. Akik ebben az időszakban születnek, nagy lehetőséget kapnak arra, hogy karmájukat végleg teljesítsék, és kilépjenek az örök körforgásból, és akaratuktól függően átléphetnek a nirvánába. A Kígyótartó jegyében születettek birtokolják a gyógyítás ősi tudását, és ha életük során képesek az alsó és felső energiákat kézben tartani, akkor igazi gyógyítóvá válhatnak. A Kígyótartók arra hivatottak, hogy a tudást és az ösztönerőt egyszerre tudják kézben tartani, ami képessé teszi őket magasabb minőségek megismerésére, a „beavatásra”. A Kígyótartók nagy empátiával rendelkeznek, fogékonyabbak a testi-lelki gyógyító munkára. Ez az egyetlen csillagkép, amely valós személyt jelöl: Imhotepet, az orvost és főpapot, akit az egyiptomi kultúrában úgy tiszteltek, mint aki a gyógyítás bölcsességét hozta az embereknek. Mitológiai megfelelője Aszklépiosz, a gyógyító, aki még a holtakat is fel tudta támasztani. Mindebből látszik az, hogy mennyire különleges, eltérő vonásokról van szó a csillagjegy elemzésekor is, ami a naptár szerint november 30.-tól december 17.-ig uralkodik. Az ez idő alatt született emberek Napjegye tehát eszerint nem a Nyilas lesz, hanem a Kígyótartó. Számos dologban hasonlít egymásra a két aspektus, például mindketten a szellem útját követik, mindkét jegy hajlamosít az idealizmusra, s arra, hogy másoknak segítséget nyújtson. Különbözőségük abban rejlik, hogy míg a Nyilas teljes mértékben univerzális, a Kígyótartó egyenes utat jár be. Ábrázolásakor kezében ott van a botja, melyre két kígyó tekeredik fel, ami a kettősség feletti uralkodást szimbolizálja. Míg a Nyilas megismer, addig a Kígyótartó cselekszik a tudással, amit már elsajátított, s amit már ural. Hiszen maga a Zodiákus is egyfajta körforgás, a Mágus útja, mint ahogy a Tarot lapjain is megelevenedik, melyek szintén egymásból következnek. Sok szakmabeli nevezi ezt a jegyet „beavatónak”, mellyel én csupán részben értek egyet. Minden jegy a maga módján beavató, egyfajta lépcsőfok a fejlődés során, melyet a legtöbben végigjárunk. Nincs olyan horoszkóp, ami csupán egyetlen jegy köré összpontosulna, mind a – jelen esetben – 13-nak szerepe van minden ember életében. Ezért nem egyszerű matematika, hanem inkább művészet az asztrológia tudománya, mely egyszerre képviseli a racionális tudást, és az álmok, a látomások és az intuíció világát is. E kettősség létezik a Kígyótartó csillagkép kígyójában is, melynek feje az ésszel felfogható tudást jelképezi, míg farka az őserőt, a misztikus láthatatlant. Vedlésével a kígyó a megújulás képességére is felhívja a figyelmet, melyre mindannyiunknak nagy szükségünk lenne időnként. Orion, a 14. csillagkép „A világosság győzelme” Kígyótartó mellett létezik egy másik beavató csillagkép is, ez a 14. csillagkép ugyanis valójában mind a felső égbolton 7-7 csillagkép van. A másik eltitkolt csillagkép az Orion, magyar nevén Nimród. Az Orion csillagkép, magyar nevén, Nimród, szintén egy magas szintű „beavató” csillagkép, ám ez a belső beavató képességet jelképezi, amikor az ember felfedezi önmagában a terméketlenné vált, lehúzó erőket, elengedi a régi, vélt vagy valós sérelmeit, és így indul el az önlegyőzés útján, befelé és felfelé. A nyári napforduló pontja most is itt található. Ez a fordulat képviseli azt a lehetőséget, amikor a külső és a belső világosság a lehető legmagasabb fokra érkezik, tehát a világosság teljes győzelme válik valósággá. Nimród csillagképe az égen a fény győzelmét szimbolizálja. A gyakorlati életben szintemelkedést beavatásában részesülhetünk, ha képesek vagyunk önmagunkat legyőzni. Nimród, az Égi Vadász a magyarság történetében többször is felbukkan szakrális alakként, mint Hunor és Magor, vagyis a hunok és magyarok apja, (a magyarok ősapja) ezért úgy tartják ennek a csillagképnek a magyarság sorsában is van jelentősége. Talán meglepő lesz, de az alábbi táblázatban a megadott dátumok gyakran egymással átfedésben, vannak, ezért előfordulhat, hogy valaki több csillagképhez is tartozik, de van egy-két olyan dátum is, amely pedig nem található meg a táblázatban. Mivel az égen a csillagképek összefonódnak, így egyszerre több, akár három is befolyással lehet ránk. Ha például a születésapunk dátuma olyan napra esik, amikor a csillagképek egymással átfedésben vannak, abban az esetben mindkét, illetve mindhárom csillagkép hatással van életünkre és személyiségünkre. A Karácsonykor születettekre például a Nyilas és a Kígyótartó csillagkép egyformán hatással van. Mivel nem csillagjegyekről, hanem csillagképekről beszélünk, az is előfordulhat, hogy épp két csillagjegy között halad el a Nap, így olyan is akad, aki nem találja meg születésnapját a táblázatban. Ilyenkor, illetve ha valaki határnapon született, a szomszédos csillagképek hordoznak számára fontos üzenetet. Kos: április 22.–május 9. Bika: május 9.–június 16. Nimród (Orion): június 2.–június 23. Ikrek: június 24.–július 18. Rák: július 25.–augusztus 7. Oroszlán: augusztus 11.–szeptember 16. Szűz: szeptember 20.–október 21. Mérleg: november 7.–november 22. Skorpió: november 25.–december 19. Kígyótartó: november 8.– január 4. Nyilas: december 19.–január 19. Bak: január 21.–február 13. Vízöntő: január 31.–március 8. Halak: március 10.–április 21. Mindez azonban csak része az egésznek, hiszen nem csak a Nap útja fontos, mindnyájunknak ott a másik kilenc égitest is a képletében. Ezek arányai és bonyolult viszonyrendszerei egyedi mintával ruházzák fel az embert születése pillanatában.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.19. 13:34 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Azt hiszem az ilyen Paksi-féle se-füle, se-farka fantazmagóriákat egy helyen lehet még tetten-érni, a szilárd talajon! elkapni és leleplezni, ott, hogy: Hogy miért is fedezte ő ezeket fel?
Azt mondja, több asztrológus sejti, hogy valami nem stimmel a közismert asztrológiával. No, de melyik asztrológus érzi azt, hogy ott hibádzik, hogy nem mutatja eléggé szupernek, eléggé szenzációs karmaoldó és karmaeltörlőnek az embereket???
Létezik asztrológus, aki úgy tapasztalja, hogy "Nézzünk oda! Hát, az emberek sokkal ügyesebbek és boldogabbak, mint ezt a csodás eredményt az unalmas 12 csillagjegyből megengedhetnénk magunknak kikövetkeztetni!! Jéé!"

Én, most, hogy az életfeladataimat, karmafeloldásomat felvállaltam, belekezdtem elég boldognak érzem magam. De érdekes módon még most sem értem el azt a magas rezgést, ami lehetővé tenné, hogy ezekkel a csodás képességű emberekkel találkozzak. :D
Bár, elmentem Paksi Zoltán ingyenes csíkszeredai előadására, de csak egy habókos-pozitivistát, egy naiv mesemondót láttam, akinek a több éves asztrológiai megfigyelései nevetségesnek bizonyult az én alig egy-két éves pályakezdői tapasztalataim mellett. Különösen megragadt bennem az a példája miszerint egy régóta gyermek után vágyakozó páron ő úgy segített, hogy megmondta, mikor lesz hozzá egy jó égi "áramlat", egy jó csillagállás, nagyjából olyasmit, hogy Hold a Bikában, s erre fel, nem sokára valóban várandóssá vált a fent említett hölgy.
Óriási becsapás így leegyszerűsíteni a sorsunk működését. Persze Paksi és tanítványai szerint az élet csak egy játék, amihez elég ügyesnek kell lenni, tudni kell mennyire érdemes lehúzni a flipper golyó rugóját, hol és milyen erővel kell megütni a golf labdát, a biliárd golyót, stb.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.20. 21:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Hát kedves Maresz, hát drága barátaim..., egyelőre csak makogni tudok, ettől az irdatlan mennyiségű, tömény hazugságtól. Paksi Úr írt nekem egyszer egy levelet, mivelhogy megjegyzést tettem valahol arról, hogy mekkora szamárság a részéről az, hogy az emberi fantázia által megrajzolt csillagképekből, vagyis önkényesen megrajzolt grafikai ábrák jelentéséből valaki sors- illetve metafizikai vonatkozású következtetésekre jusson. Erre én udvariasan válaszoltam, majd a kialakult udvarias és tiszteletteljes hangvételű levelezésünk folyamán megpróbáltam el magyarázni neki, és racionális érvekkel rá vezetni, arra, amit én Hamvastól és a Hermetikából tudtam. Éspedig arra, hogy a klasszikus asztrológia axioma-rendszerét nem önkényesen állapították meg, ahogy ő állítja, hanem sok ezer éves empirikus megfigyelések alapján. És hogy amikor azokat le fektették, az aritmológiai és az alkímiai szempontok szerint is megvizsgált, tehát egyetemesen érvényes lét- és élettörvényeket is figyelembe vették. Ezért van pl. 12 szakaszra fel osztva az állatöv (Az ekliptika), ti., mert a spirituális tudósok meg figyelték, hogy 12, egymástól abszolút különállón és egymással össze nem téveszthetőn, jellegzetesen meghatározó (és tehát határozott!) kauzális morfogenetikus "spirituális tér" létezik, mind az emberi életben, mind az öröklétben. És ezért van az, hogy nem lehet azoknak a teljesen más (kauzális) dimenzióban található erőtereknek a külső megjelenéseit sem, mikor (egyszer) 11, mikor (máskor meg) 14, vagy 15 (Merthogy az egyik hozzám került könyvében 15 jött ki!) égi térképelemre változtatni.
Akkor még viszont, bizonyos, spirituális alapelvekben meg tudtunk egyezni, hogyha az asztrológiaiakban nem is, és udvarias búcsúvétellel el váltunk egymástól. De kérem..., én akkor még csak álmomban sem sejtettem, hogy ez az ember ennyire aljas szélhámosságokra képes!

A Marika által gyűjtött fenti Paksi-szövegeket olvasva, teljesen meg áll az eszem! Még ő beszél... - mit hogy beszél? Tájékozatlan ostobaságában és ostoba-tudatlanságában" magas szintű spirituális beavatottságról" hadovázik: Ő beszél Babiloni önkényeskedésről, holott éppen, hogy őkelme az aki önkényeskedik, mert nem csak, hogy több ezer éves empirikus megfigyeléseken alapuló, logikailag és tapasztalatilag is, tiszta és világos axiómarendszert (A Babiloninak nevezett, mediterrán térségben kifejlesztett asztrológiát) változtat meg, hanem ezzel, egy úttal, az emberiség kontinenseken átívelő ősi szellemi örökségét is kicseréli. Hiszen nem csak az un Babiloni, vagyis a Káéldeus - Európai asztrológia létezik, hanem a Hindu, valamint a Kínainak nevezett általános Ázsiai, és az Indiánnak nevezett Amerikai asztrológia is, és láss világ csodát, mindegyiknek az alap száma, vagyis mindkettőnek a konstellációja 12. Tehát: TIZENKETTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vagyis a tökéletesség száma! (Hamvas Béla: Tabula Smaragdina). És ez a magát hirtelen beavatottnak kinevező felelőtlen ember (Lilithe a Bakban, Szaturnusza teljesen negatív!) még azt írta nekem nagyképű leintő nagyvonalúsággal, hogy ő Hamvas műveket mind el olvasta rég, de meg haladta... (Értitek? Őkelme meg haladta már Hamvast!) - Ne írjam le ide, hogy mit haladt meg ez a vásári cirkuszi ostoba jampec! - Akinek gőze nincs arról, hogy a konstellációk csak mitologikus térképelemek, és nem égi szellemi "hatás-források". Hiába próbáltam el magyarázni neki, hogy nem a mítoszból lett az asztrológia, hanem fordítva! Fel sem fogta! Nem fért a fejébe! Hát mivel is fogta volna fel? A süket kígyótartójával? Vagy a herezacskójával? - Bocsánatát kérem a Logosz olvasóknak, de most tényleg nagyon fel vagyok háborodva! - Ahogy Hamvas mondja: Ha engemet bántnak semmi baj, még derülök rajta! De amikor az igazságot bántják (És ráadásul ilyen beképzelt - nagyképűen "magas színvonalon", teszem hozza!), azt nagyon nehéz elviselnem... Ma nem is írok hát több kommentárt, ehhez a rengeteg alantas szándékból össze hordott misztikus mocsokhoz, de holnap igen!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.23. 13:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Alantas szándékból létrehozott, tehát tudatos kauzális információ-ferdítéssel és zavaros-víz kavarással vádoltam Paksi Zoltán "asztrozófust" tehát, és ezt most be is akarom bizonyítani. Már a neki írt levelek egyikében is, felvetettem, hogy egyenesen asztrológusokkal találom tisztességtelennek azt, hogy a precessiós eltolódásra hivatkozva, vagyis a Hernádi Gyula író által bevetett misztikus kacsára támaszkodva, egy új, és ő szerinte egyedül érvényes (Figyeljünk oda!) sorsképlet számítási és felállítási technikát vezetett be. Ha jól emlékszem, ezt még valahogyan ki magyarázta, és abban még meg is tudtunk egyezni, hogy a régi képlet-számítási és felállítási módszer ezentúl is pontosan úgy érvényes és helyes, mint régen. Tehát meg nyugodtam és nem folytattam ennek az állításnak az erkölcsi oldalát tovább. Ti., hogy egyedül az általa felállított sorsképletek érvényesek, tehát egyedül ő képes helyesen értelmezni a horoszkópokat az egész magyar nyelvterületen. Remélem, nem kell magyaráznom senki számára ennek a zseniális húzásának az üzleti oldalát, a minél nagyobb anyagi nyereség-szerzési és konkurencia-letörési célját! De mondom, akkor azt képzeltem, hogy ezt az alantas húzásának az erkölcsi negatív mivoltát belátta és tehát ezt szélhámoskodást abba fogja hagyni.
Most meg azt kell olvasnom, hogy ő - talán a nem létező időben vissza utazván, vagy nem tudom miféle fantazmagórikus, misztikus csodabogár-kozmetikus beavatásban részesülvén, efelől megvilágosodván! - rá jött arra tehát, hogy a Káldeus asztrológusok meghamisították a valóságot, és az általa számolt, tehát szerinte tizennégy (Vagy tizenöt...) valóságos konstelláció helyett, csak tizenkettőt hagytak hátra az utókornak, persze, merő félrevezetési szándékból. Ám, ő különleges "asztrozófusi" felvilágosultsága és szuper-beavatottsága ezt az állítólagos babiloni csalást felfedezte, és az új, egyedül valóságos rendszert kidolgozta immár megbízhatóan, vagyis: jöhetnek hozza és tanítványaihoz, a sorsképleteket most már ebből a szemszögből is, egyedül helyesen értelmező és egyedül helyesen beavatott Sors-Mesterhez az asztrozófusi horoszkóp-rendelők!
Hát nem egy közönséges szélhámosság ez? Hát nem egy tipikusan Nyilasi, nagyvonalúsággal végrehajtott misztikus szélhámoskodás ez? Azért mondom, hogy jellegzetesen "Nyilasi", mert a sorsképletére, aminek a (születési) adatait csak szigorú bizalmi feltétellel adta meg, nem emlékszem konkrétan ugyan, hanem csak arra, ami akkor nekem azonnal feltűnt (Bak Lilith és teljesen negatív Szaturnusz! Tehát a spirituális és kauzális törvénytelenkedésre való késztetések és maximális helytelen felelősség, illetve felelőtlenkedés.), de annyit Kígyótartózik, és ez a rengeteh misztikus szélhámoskodás is, arra utal, hogy arra kell gondolnom, hogy a Napja a Nyilasban áll. Ezek szoktak maguknak annyit hízelegni titokban... (=Ezek a szerény beképzeltek...)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.06.22. 12:04 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Újabb korrupt , talpnyaló csaló került felszínre.


Késmárki László úr, több ezoterikus szakkönyv írója, a facebook-on a Hamvasi Hagyomány csoport adminisztrátora és emellett több csoport adminja is egyben. Többek között a Betegségek lelki okai című csoport adminja is.
Az történt, hogy a csoportba helyet kapnak olyan "gyógyító" és tanácsadó személyek, akik például figyelmen kívűl hagyják az egyetemes törvényeket.
Isti barátunk is látta a félrevezetés veszélyét, ami a csoportba látogató embereket érheti a sokféle , úgymond gyógyításos tanácsok hatására és írt egy figyelmeztető bejegyzést. A bejegyzést el lehet olvasni a SZEPO-n vagy facebook-on:https://www.facebook.com/janosszell.istvan?fref=ts

Errefel, Késmárki László úr, mindenféle magyarázat nélkül , kidobta Istit a csoportból. Mivel rákérdeztem, hova lett az Isti bejegyzése és miféle dolog csak úgy eltűntetni információkat, engem is kidobtak. Úgyszintén Gyöngyös Andreát is , aki ugyancsak tetszikelte az Isti bejegyzését. Isti privát üzenetben sem kapott Késmárkitól választ arra, miért dobta ki a csoportból.

Pár nap után Késmárki felköszöntött privátba a szülinapomkor és akkor rákérdeztem nála, miért dobott ki?

Következik kettőnk párbeszéde:

"Csudom Melinda

Kedves László! Köszönöm a szülinapi köszöntőt! Kedves vagy.

Ne haragudj, hogy megkérdezem és csupán tisztázás céljából teszem , hogy nyugodt legyek. :)Te dobtál ki a Betegségek lelki okai csoportból vagy annak más az adminja?


Késmárki László

A legmagasabb áldás kísérje tetteid, gondolataid! Legyen ma olyan szép és meghitt pillanatokban részed, amilyenben ritkán! Szeretném, ha visszatérnél közénk. Az admint érintő bírálatoknak nincs helye semmilyen csoportban. Én önzetlenül, mások segítése céljából hoztam létre a csoportot. Látható, hogy mindig (éjjel-nappal) nem tudom felügyelni a hozzászólásokat. Ezért megbántani senkit nem lehet. Ezt személyesen is megbeszélhettük volna (ha bármilyen problémád van, fordulj hozzám). Ha gondolod megbízlak adminnak a csoportban (lásd jószándékom jelét).


Köszi a jókívánságaid, kedves László!

Hát, látod, hozzád fordultam végül, mert nem tudtam biztosan ha te , vagy más zárt ki a csoportból.
Én nem szeretnék admin lenni, csak azt szeretném tudni, miért kerültem kizárásra, amikor még oda se jutottam hogy valamit feltegyek, csupán azt nehezményeztem, hogy az Isti hozzászólását kivágtátok?
Én el szoktam fogadni a kizárást is, csak lássam tisztán az okát.

Késmárki László

Az Isti sok embert kuruzslónak nevezett (ez megengedhetetlen, főleg úgy, hogy senkinek nem ismeri a végzettségét; a csoport nem pusztán a szakembereknek jött létre, hanem az egyszerű emberek számára (lehet, hogy sokukat segítőszándék vezérel, de okoskodásnak tűnik a hozzászólásuk; ez nem baj, ettől még senkit nem lehet negatív, hozzá nem értő emberként feltüntetni, lejáratni őt egy közösség előtt). Nehezményezéseddel olyan embert védtél, aki vétett a facebook szabályzat ellen (hitelrontás, személyiségi jogok védelme), és a nyilvánosság előtt számon is kérted. Ezt (főleg baráti körökben) privát beszélgetés formájában szokták megtenni.

Csüdöm Melinda

Drága László! Gondolom te is felismered azokat az embereket, akik a szellemiekkel nem foglalkoznak elég komolyan. Ide tartoznak azok is, akik efelől nem tudatosak. Emberi jószándék még senkit se volt képes kiemelni a bajokból, oda sokkal több és mélyebb figyelem és megragadás kell. És mivel csakis emberi szájon jöhet elő mind a jó, mind a rossz ( ártó vagy semmit se mozdító segítés), az ilyen beavatkozásokat , mint a gyógyítás, csakis teljes felelősséggel bíró emberek végezhetik pozitív eredménnyel.
Ha pl én lennék az admin, egyből kivágnám az olyan félrevezető gyógyítókat -lett légyenek azok egyszerű vagy világi (!) szakképesítéssel bíró személyek, akik a legkisebb árnyalatát közvetítenék annak, hogy pl nincsenek egyetemes törvények. Nem tudom ez téged mennyire rendít(ene) meg, számomra ez a fajta gyógyításhoz való hozzáállás rettentő veszélyes, mert ebből mindjárt az következik, hogy több valóság létezik. Pedig tökegyszerű leellenőrízni, hogy mindenkire érvényes egyetlen egy valóság létezik és annak törvényei mindenkire érvényesek.
Az embereket félrevezetni borzasztó vétek, nem hiába a régi időkbe se lehetett akárki (becsületes és hivatásos) gyógyító. Arról ne is beszéljünk, hogy a gyógyulás nemcsak technika kérdése, hanem azt jóval megelőző személyes belátások kérdése.
Tehát Isti nem ront semmiféle hitelen, ha erre felhívja a figyelmet. Látja a veszélyét annak, hogy félrevezetések folynak. Minden szó, a legegyszerűbb is, beavatkozás a másik személy életébe. Most hagyjuk azt a felét, hogy ha a másikat félrevezetem, magam már rég félre vezetgetem, csak nem veszem észre. Arról beszélek, hogy nemhiába csak beavatottak lehettek régen is gyógyítók, mert a legmagasabb tudatosság kell ahhoz, hogy egy beteg ember életműkődésébe beleszóljon a gyógyító. Miért? Csak azért, mert az ilyen beavatott tudta és tudja , hogy bármilyen külső praktika csak felszínes és rövidtávú gyógyításra képes, ahhoz pedig, hogy a betegség okát meg lehessen találni, ahhoz a személy mentáljába is be kell avatkozni, be kell hatolni , be kell szólni. Mert az okok nagyon mélyen húzódnak.

Drága László, én úgy vagyok, hogy senkinek se kívánom és nem akarom azt, amitől magamat is óvom, amennyire tudom. És tudom, hogy mindenkit csakis úgy lehet gyógyítani, ha belátásra vezetik. Ez nem megy könnyen, mert az ember erősen védi saját ámításait.

Az igaz gyógyítás esetén nincs praxis, amit félteni kell, nincs árulás és elárulás, nincs üzlet és reklám. Nincs sajnálat és sértődés. Áldozat van és alázat az előtt, ami Létezik. A gyógyítás másképp nem történik meg az okok világában. S ha itt nem történik meg, beszélhetünk (külső) angyalokról és erőkről, gyógynövényekről és kézrátételekről, mert ezektől az ok nem fog megszünni.

Késmárki László

Szinte mindenben egyet kell értsek veled. Talán annyival egészíteném ki, hogy a betegnek nem gyógyítókra van szüksége, mert a betegséget nem gyógyítani kell, hanem megtörténtté tenni (hogy a tanulási feladat, az életfeladat beteljesedjen). Az a feladatunk, hogy a betegek kezébe adjuk a betegsége okainak, kezelési módjainak kulcsát. A többi az ő szabad akaratán múlik. A gyógyító karmát csinál, ha átveszi más keresztjét. Nekünk tanácsot adni lehet (beavatkozni nem). Egyébként bármilyen szintű beavatkozás (fizikai testi, energetikai, pszichikai, mentális) csak tüneti kezelés, mert a megbomlott egységet a gyógyító kívülről soha nem tudja újra egyesíteni. Az egység csak belülről, belső élettörténés-megvilágosodások által érhető el. Ez a gyógyulás útja, amit mindig megelőz az önmagunk előtti gyónás, az önbeismerés. Ez fontosabb, mint az önmegismerés. Önmagunk előtt megvallani az elkövetett lelki, mentális vagy karmikus bűnt a gyógyuláshoz vezető első lépcső.


Csüdöm Melinda

Igen, látom, hogy a beavatkozásnál tér el a felfogásunk.
Számomra veszélyes beavatkozásnak számít az, ha valaki figyelmen kívűl hagyja és másnak se hívja fel a figyelmét elég komolyan az élet törvényeit( törvényeire).
Ezért az ilyesfajta gyógyítási szándékot nem sorolom a gyógyítás kategóriába. Legfeljebb vigasz, ami hosszútávon nem ér semmit.

Én sem privibe, sem nyílvánosan nem akarok senkit félrevezetni. Viszont azt nagyon jól látom- nem vagyok hipokrita-, hogy az ember mennyire szeret félrevezetődni, mert túl nehéznek képzeli el a felelősség felvételét önmagáért. Teljes egészében. Tehát el odáig, hogy ne fogja fel úgy a létezést, mintha zsinoron mozgatnák és ő áldozat lenne.

De akkor se engedek a 21 ből, mert bár nem tudatos, éppen árt magának az illető, amikor hárít, kifogásokat keres, támad, kikéri magának, stb.

Késmárki László

Jelentősen eltér a véleményünk (de ez nem baj). Aki megtalálta a megvilágosodás felé vezető utat, azt nem lehet félrevezetni, és ő nem vezet félre senkit. A világ jelenlegi berendezkedése (média, reklám) hatására minden ember "vetít" magáról egy olyan képet, amit elvárnak. A vetítés nemzeti sport az embereknél (minél nagyobbakat lódítani, annál jobb). A lelkiismeretével mindenkinek úgyis hamarosan el kell számolnia. Az a baj, hogy az igazi értéket képviselő embereknek (ha nem alkalmazkodnak a vetítés szabályaihoz) letörlik a nevét a palettáról (mintha nem is létezett volna). Az emberek szeretik magukat feltüntetni úgy, mintha a bölcsek köve minden témában a zsebükben lenne a bölcsek köve (sőt a másoktól ellopott gondolat alá sem szeretik írni a szerző nevét, hogy úgy tűnjön, ők ilyen bölcsek). Tanácsot mindenki szívesen ad (csak legyen, aki megfogadja). A lélektudatosságra nevelés a mi feladatunk (s ha elértük, a félrevezetőknek is egyre nehezebb lesz a dolga).

Csudom Melinda

Aki felébredt, Lacikám, az nagyon ügyel arra, hogy miket vetít. Látod, én nem alkalmazkodtam, kirugtál. Pedig hivatásomnak érzem, hogy világítsak másnak, te elvágtál ettől. Tehát, elég baj, látod-e Neked legalábbis, hogy nem értünk egyet.

Nem kéne így legyen.

Késmárki László

A vetítésnél nem magamról írtam (én nem vetítek). Aki magasabbrendűként másokat "lekuruzslóz" (és aki őt védi egy magasabb szellemiség nevében) az vetít, mert az ilyenek hiszik, hogy világítsanak másnak (de még mit tettek le az asztalra? Hol a fényük, ami alapján meg lehetne ítélni őket, hogy villanykörték vagy csillagok?)

Késmárki László
Nem fogok egyet érteni veled ebben a kérdésben. Ne is folytassuk ezt a meddő társalgást.

Csudom Melinda

Na, aztán, te szépen lenézed azt az embert, akivel nem értesz egyet! Hahaha! Hol van amit letettek az asztalra? Hát nem tudom te milyen extrákra gondolsz itt? Halom könyvekre, szépen csengő reklámbedobásokra, félrevezető hókusz-pókuszra?

Igen, ez meddő "vita", viszont annyira jól látszik benne , hogy mi az igazi spiritualitás és mi nem, hogy jó példa lett . A spirituális ember nem korrupt, és cseppet sem tekinti magát vetítések vagy egyebek áldozatának.

Tudod, mit tettél, amikor kidobtál minket? Egy lapra vettél Miklósytivel, akit csak sok VALÓBAN süket hablatyolás nyomán voltál szíves végre kivágni a csoportból. Hát ilyen igényeid és értékítételet van... Írhatsz megannyi könyvet, ha ilyen marhaságokat kérdezel, hogy mit tett Isti az asztalra , közben meg Miklósíty-féle embereket hagysz sóderezni.

Az ember mindig magáról ír, mert a Szó, az Ige személyes. Amit másnak mondok, nem mondhatom csak úgy, ha magamnak is mondom. Ezt is meg kell neked magyarázni és még te kérded, miből lehet megállapítani az igazi spiritualitást? Valami káprázatos látványosság kellene neked, pont neked, aki namaste-val köszönsz? Egyből fel kéne ismerd az igazi spiritualitást, ami nem sóderól, hanem pont a homálytól óv!

Én se folytatom itt ezt."

Kedves Barátaim!
Fontosnak éreztem ezt felfedni, mert azzal nem lehet elintézni valamit, hogy "nem értünk egyet" olyan ember számára, aki felelős szeretne és akarna maradni. Az Úristennel nem lehet cicamicázni.

Nem furcsa, hogy a múltkor a Hamvasi Hagyományból milyen sokára dobta ki Miklósityt, és látta, hogy ki a süket, most meg valami miatt erősen védi ugyanazt a süketséget csak szépen becsomagolva.

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.07.23. 22:46 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda és István (Isti)!

Köszönöm a Logosz-olvasók nevében az éber figyelmeztetéseteket, már csak azért is, mert az utóbbi időben nekem egyszerűen már nincs időm és energiám - türelmem ezeknek a szellemi álarcba bújt misztikus szélhámosoknak a leleplezésére. Egyszerűen kétségbe ejtő, hogy a Hamvas Béla nevét, azaz életművét (géniuszát) ilyen alacsonyrendű, aljas (merthogy eltévedt embereket még jobban félre vezető és még inkább a karma mocsarába vissza nyomó) misztikuskodás "üzemeltetésére" használják fel egyes úgynevezett gyógyítók, illetve a primitív kuruzslók által írt, tömegízlést, vagyis a misztikus szenzációhajhászás ördögét kiszolgáló könyvek kiadói. Mert hát, ha jól oda figyeltem, itt egy tudatosan hazudozó, , "gyógyítónak" elnevezett szerzők által írt, misztikus, vagyis szellemi valóság-hamisítást gyakorló személyek által írt könyvek kiadójáról van szó, nemde?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.07.24. 09:05 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4075
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A gyógyítás nem magas rendű spiritualitás!

Legyen világos:

A gyógyításnak, és, hogy világos legyen, miről beszélek: a „gyógyászkodásnak”, sem az akadémikus - materialistának, sem a misztikusnak (És főként az utóbbinak!) végeredményben semmi, de semmi köze nincs a spiritualitáshoz, a spirituális tudatossághoz. A Spiritualitás első sorban olyan magas szintű szellemi – kauzális (ontológiai) tudásrendszerrel járó, tudatos sors- és életirányítás, amely egy olyan – nem a politikusok és nem a közgazdászok, illetve azok gazdái: a kiváltságos nagy-gazdagok által GDP-ben meghatározott és az és azok által tulajdonképpen megvalósíthatatlan (Jézus ”Hamarabb megy át a teve a tű fokán, minthogy a gazdag be juthatna a mennyek országába”’) – életminőséget kell, hogy eredményezzen, amelynek mindössze (!) csak az egyik természetes és logikus velejárója a fiatal kori egészség megőrzése, illetve annak a valamikori (esetleg idős kori!) teljes helyreállítása.
A legnagyobb ostobaság – ostoba tévedés! - tehát azt képzelni, hogy az orvos, vagy az a misztikus csodagyógyító olyan spirituális színvonalon áll, hogy csakis attól lehet és érdemes „valós” spirituális ismereteket tanulni, hogy ettől – vagy attól a misztikus csodagyógyásztól lehet az egészséges élethez (is) vezető „igazságot” megtudni. Sőt: a legtöbb esetben az is kiderül, hogy a nagy hírnevű csodatettek és csodagyógyítások mindössze kemény pénz befektetéssel létrehozott szemfényvesztések, illuzionista trükkök, vagy maximum olyan gyógyulások, amelyeknek a hatása elmúlik néhány hát, hónap, vagy egy – két év múlva. Vagy, ami ennél is veszélyesebb: más, a ki nem gyógyított – mert kívülről ki nem gyógyítható! - alapproblémával kapcsolatos, azt megtestesítő betegségek jönnek létre helyette. (Pl. Csípő-ízületi, vagy csípőforgó – problémák „kigyógyítása” után cukorbetegség, illetve a cukorbetegségnek a csodás kigyógyítása után szembetegség. – Ti., mind a Jupiteri – értékítéleti karmikus alapproblémához kapcsolódik AZ EGÉSZ.)
Óvakodjunk tehát a „csodatevő” nagy gyógyítók – misztikusok tanításaitól, mert rendszerint mindegyikről ki derül, hogy a tanítók maguk is betegek, és titokban orvosokkal kezeltetik – műtetik magukat, akárcsak az igazságért való harcot alacsonyrendű tevékenységnek bélyegező Balog Béla misztikus csoda-könyvíró is, a Végső Valóság c. nagysikerű könyv szerzője. Ez a régi barátom egy rákos melldaganatot műtetett ki magából, majd, mivel ez nem volt elég ahhoz, hogy ráébressze a „magas fokú” öncsalási, önámítási késztetéseinek a vészes következményeire, egy prosztata - rák műtéten esett át, miközben a világnak (kábult olvasó – híveinek) tovább hirdeti az állítólag hatékony mágikus gyógyítási technikáit és az emberiségre közöntő jövendő aranykorról szóló, metafizikailag nulla valóságtartalmú (értékű) elméleteit.
És hadd ne soroljam a „felhőn járó” világhírű Osho mester esetét, aki végül is a saját megbocsátási – eleresztési képtelenségébe, vagyis a mesés vagyonából őt teljesen kiforgató volt élettársa: Maya iránt érzett csillapíthatatlan gyűlöletébe halt bele idejekorán, vagy a másik nagy illuzionista „szent gyógyítóét”: Sail Babáét, aki az utolsó éveit cukorbajosan és tolószékben végezte, utóbbival jelezve a magyar nyelvet spirituálisan is ismerő, igazi beavatottak számára, hogy karma-oldási szempontból tulajdonképpen mennyire rosszul jár az élete útján. (Rosszul járt), és sorolhatnám még a többi példát. De minek? Tény az, hogy megvizsgáltam ezeknek és más híresebb gyógyítóknak a horoszkópjait és egyértelműen a rejtett beavatkozási – irányítási mániára való hajlamok asztrológiai jeleivel találtam szembe magam, persze, az erős karmikus ámítási és önámítási hajlamok mellett! De ez sem fontos. Hanem azt fontos egyedül megjegyezni és ennek érdekében meg jegyezni, hogy a gyógyítói tudás és képesség, még önmagában egyáltalán nem a spirituális tudásnak a jele, mint ahogyan nem az, pl. a jó autószerelői képesség (Tarnoczy Vilmos), vagy a költői (Kozma Szilárd) és a más féle műszaki, vagy művészi tehetség sem! Ezek mindössze csak külső megnyilvánulási formái és következményei, de semmiképpen nem az alapjai a természetes – természeti misztikus intuíciónak, amelyeket éppen, hogy azért „kap meg” egy – egy ember, mert arra igen nagy szüksége van ahhoz, hogy a másokénál – az átlagnál! - sokkal nehezebb karmáját fel tudja oldani és meg tudja haladni ezen, a szokványostól valamelyest eltérő, képességei segítségével.
Azért kapjuk tehát ezeket a művészi és gyógyítói képességeket (Családtagjaim és barátaim körébe ismert az erős bioenergiám pl.) a kiegyenlítődés törvénye szellemében kapjuk, ismétlem: egyáltalán nem azért, hogy másokat meggyógyítsunk általuk, hanem első sorban azért, hogy saját magunkat ki tudjuk húzni a karmánk mocsarából. És aki nem a saját maga tényleges megtisztítására és megmentésére, hanem a mások félrevezető „megsegítésére” használja ezeket a képességeket, úgy fog járni mint Osho, aki szégyenszemre már 57 éves korában, tehát teljesen dolgavégezetlenül, a rejtett gyűlöletétől ( Végbélrák: jellegzetesen Nyilas és Skorpió-betegség) megölve, elpatkolt az életből.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 193 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO