ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.03.31. 01:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2013.02.09. 07:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd:

A húsevés, és nem-húsevés kérdése, egy baráti levelezésben.
Kozma Szilárd<kozmaszilard@gmail.com> írta (2013. február 8. 15:55):

Apropó, feleséged betegségei... Ti még esztek-e húst??
Rajtam – egészségemen és erőnlétemen - ennek az elhagyása felmérhetetlenül nagyot segített.
Csatolom, a tanulmányt.

Szilárd

2013.02.08. 19:49 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:

Azt eszünk amit szívesen megennénk, meg ami van..:))
Nem gond ha nincsen hús, de az se ha van, de elég keveset
eszünk. Ami viszont veszélyes a táplálkozási félelmeket a
reálisnál jóval nagyobb félelmekkel terhelni. Egy éve halt meg
egy fiatal kolléganőm gyakorlatilag ebbe, pedig egy táplálkozás
guru tanácsi szerint evett ivott, és mondjuk húst nem evett...
Az irreális félelmek nagyobb bajt tudnak okozni, mint gondolnánk.

A táplálkozási szokásokat igencsak félelmeken
keresztül terelgették az elmúlt évtizedekben, és az
persze jó, hogy Te nem aszerint döntöttél, de sokan,
és főleg a nők igencsak azért kezdtek olajjal főzni,
mert... Ami azóta kiderült, hogy semmivel sem jobb
mint a jó minőségű álati zsír, sőt a trasz-zsír miatt
jelenősen rosszabb a szívnek. Vannak akik a hústól
úgy félnek, mint a tűztől, volt ilyen rokon kislány....
Volt aki a gyümölcsöktől is a permetező szerek miatt, a
készítményeknél a tartósítóktól való irreális rettegést.


Túl azon, hogy persze tudom, hogy az ennivalók
minősége egyre rémesebb, bár egyre higénikusabb.
Lehet, hogy nálatok Erdélyben ilyen nem volt, mert
egészségesebben fogjátok fel ezeket a kérdéseket,
de nálunk egészen a patológiás esetekig voltak nők
az ismeretségi körömben is.


Kozma Szilárd <kozmaszilard@gmail.com> írta (2013. február 8. 20:56):
Nem értem, hogy mit keres ebben a kérdésben a félelem fogalma?
Én húsz éve nem eszek húst, de ennek a váltásnak még mese közelébe
sem jutott a félelem, de az igaz, hogy azóta a gyermekeimnek a hülye emberek
felelőtlenségétől való, szerintem természetes, sőt, éber és normális
féltésén kívül, semmiféle személyi féltést nem ismerek. Ők viszont soha nem
ettek húst és messze egészségesebbek az osztálytársaiknál.
Nem tudom, mit kereshetne ebben a kontextusban a te szédülten fanatikus
munkatársnőd? :-[
Sz.

Ferenc írta:

A táplálkozási szokásokat igencsak félelmeken
keresztül terelgették az elmúlt évtizedekben, és az
persze jó, hogy Te nem aszerint döntöttél, de sokan,
és főleg a nők igencsak azért kezdtek olajjal főzni,
mert... Ami azóta kiderült, hogy semmivel sem jobb
mint a jó minőségű álati zsír, sőt a trasz-zsír miatt
jelenősen rosszabb a szívnek. Vannak akik a hústól
úgy félnek, mint a tűztől, volt ilyen rokon kislány....
Volt aki a gyümölcsöktől is a permetező szerek miatt, a
készítményeknél a tartósítóktól való irreális rettegést.

Túl azon, hogy persze tudom, hogy az ennivalók
minősége egyre rémesebb, bár egyre higénikusabb.
Lehet, hogy nálatok Erdélyben ilyen nem volt, mert
egészségesebben fogjátok fel ezeket a kérdéseket,
de nálunk egészen a patológiás esetekig voltak nők
az ismeretségi körömben is.


Szilárd válaszolta:


Ez egy érdekes jelenség, ami ezidáig elkerülte a figyelmemet, tehát ki fogok térni reá ezentúl.
Köszönöm tehát. De attól, hogy így van még el olvashatod - el olvashatjátok a tanulmányomat. Nem? Aztán majd meg látjátok, hogy igazam van-e, és, hogy érdemes-e rám hallgatnotok. A volt hallgatóim családjaiban sem esznek húst és a gyermekeik szintén egészségesebben az óvódás és iskola-társaiknál.
Ami a zsír-olaj háborút illeti, ezt a sehol be nem igazolódott - sőt: nála személyesen aztán főképpen nem be igazolódott - Pécsi Orvostudomány egyetem misztikusan gondolkozó szívsebész professzora hirdette meg, nagy magyar hazafiságában, ti. hogy a magyar őshonos disznófajták zsírja "mindennél" jobb, mert óvja a szívet! Aztán a végén őt kellett a szívével meg műteni, aki tök jó szívvel élte túl a szocializmus megterheléseit. Vele szemben én most is kilómétereket szaladok és heti három, de minimum két karate edzést végig csinálok. És a népi elképzelésekkel szemben, ott olyan intenzív mozgás van végig, mint a hoki meccseken, de csere-sorok, tehát kétszeres pihenők nélkül! És tudod mit: húsevő koromban végig szívritmus zavarom volt, még azt követően is, hogy neki fogtam karatézni... - Minden tetszetős és megható és a lustaságunkat és félelmeinket simogató elméletet a gyakorlat igazol, vagy cáfol.
"Gyümölcséről ismeritek meg a fát!" - Csakis a személyesen le ellenőrzött, hosszú távú gyakorlati következményei igazolják, vagy cáfolják az elméleteket!
A te példáidban szereplő személyek az egységből kiragadott reformkonyhás módszerekkel akarták és akarják meg nyerni az életüket, anélkül, hogy annak, amit tesznek a spirituális alapjait meg vizsgálták volna.
Nos én megvizsgáltam és számomra teljesen világos, hogy az ember nem az állati világ (Növényevők, és nála gyengébb húsevők) szanitécének jött a világra, mint a csúcsragadozók, és nem is rendelkezik azoknak a hullamérgének és az esetenként téves genetikai mutációinak a semlegesítői - feldolgozási képességével! - Nem a ragadozók vonalán fejlődtünk ki, a primitív őseink nem a húsevő baktériumok voltak, hanem a növényevők vonalán, mint a tehenek, lovak, gorillák, vagy az elefántok... Csak, miután értelmileg meg haladtuk őket, és azt látták Bunkó Nyenyéék, hogy csoportban össze dolgozva, ők is le tudnak ejteni egy nagy vadat, illetve, amikor a meg szelídített állatokat "így is" hasznosítani kezdték, szoktak rá őseink a húsra.
Ez a dolog ilyen egyszerű. Le lehet vonni, a következtetéseket és meg lehet érteni, hogy a húsevői tudomány mércéi szerint gyógyíthatatlannak minősített betegek miért gyógyulnek meg csak attól, hogy magokat, gabona-termékeket és gyümölcs-zöldségeket kezdnek enni hús helyett?Annak ellenére, hogy a Ceausescu-diktatúrát a hús-hiány, vagyis a csökkent húshoz jutási lehetőség miatt is nehezen viseltem, a következő hetekben telik annak húsz éve, hogy nem eszem húst – csak nagyon ritkán, amikor erősen meg kívánom: halat - és ezt csak azért mondom, hogy egyéni tapasztalattal is alá tudom támasztani, amit a http://www.asztrologosz.com c. portálom Táplálkozás rovatában részletesen le írtam. Ennek a lényege, hogy az ember nem a ragadozók vonalán fejlődött addig, hogy az értelme és az isteni szelleme segítségével meg tudta haladni az állatvilág mechanikusan működő ösztöni színvonalát. Az embernek tehát nincs szanitéci funkciója az állatvilágban, nem azért lett és nem azért van az ember, hogy a többi állat génmutált és más okok miatt legyengült egyedeit kiszedje és elpusztítsa azok génállománya erősödése érdekében. A húsevői szokását csak az állat-emberi állapota meghaladása közben vette fel és pontosan fordítva, vagyis éppen, hogy károsan, tehát afunkcionálisan gyakorolta mint a ragadozók, mivel nem a gyengébb egyedeket ölte le, hanem az erősebbeket, sőt: lehetőleg a legerősebbeket (Lehetőleg a vezérbikákat, amelyek trófeáival ma is szeretnek büszkélkedni a vadászok.)
Az ide vonatkozó bizonyítékokat, amelyeket azok számára, akik ezt a tényt – tehát azt, hogy nem csak, nincs szükségünk a húsevésre, de egyenesen károsan hat az mind a testi, mind a lelki és főként a szellemi egészségünk szempontjából - képtelenek el fogadni, egy negyven oldalas tanulmányban amúgy is hiába bizonygatom, most nem akarom felsorolni.
Itt csak azt akarom el mondani, hogy húsevés mellett pl. képtelen lettem volna a vékony asztrológusi keresetemből egy hat tagú családot tíz évig eltartani, majd a volt feleségem családrombolása után, minden szociális és bírói – törvényszéki hatóság által maximálisan hátráltatott (diszkriminált) férfi nemű szülőként, egyedül három gyermeket egészségesen gondozni és nevelni. Ti., a húsevő gyermekek sokkal betegesebbek – mivel könnyebben fertőződnek - mint a mi gyermekeink, ezért sokkal több fölösleges gondot okoznak, és sokkal több gyógyszer vásárlását teszik szükségessé, arról nem is beszélve, hogy sokkal több ételt fogyasztanak (És ami ebben az esetben a legfontosabb: ami sokkal több pénzbe kerül, mint a húsmentes táplálék!), illetve, a hús-táplálék fogyasztása nyomán sokkal több edény- és ruhamosásra van szükség (Nem lesznek zsírosak az edényeink és mivel a bőrünk sem annyira zsíros, és kevesebbet izzadunk, a ruháink is kevésbé mocskolódnak. Tehát kevesebb mosást és mosóport igényelnek.)
Nem tudom, az első olvasásra menthetetlenül előálló hitetlenkedés és hüledezés elmúlása után, az olvasónak sikerült-e bele gondolni, hogy hosszú távon és nagyobb méretekben, csak ez a kis tényező is, mennyi fölösleges egyéni és családi gondtól képes megszabadítani az embert? – Még egyszer mondom: már csak e nélkül is, lehetetlen lett volna, mind a négy gyermekes családot felvállalnom, úgy, hogy a legkisebb: Réka két éves koráig egyedül tartottam el a kevésnél is kisebb asztrológusi jövedelmemből nem csak őket, de az édesanyjukat is. Miután a volt feleségem ágyú-szerelmes lett és elhagyta a családot, csakis ennek a táplálkozási módnak köszönhető az, hogy ami a gyermekek teljes értékű gondozását illeti, zökkenő mentesen tudtam folytatni az életet, vagyis a gyermekek ellátását – gondozását és nevelését, előbb három gyermekkel négy egész hónapig, majd, miután az ő kérésére, Turulát átadtam neki „csak” két gyermekkel. És több mint három éve, újra három, majd négy gyermekkel és egy élettárssal, akinek gyakorlatilag szintén nem, illetve alig - alig volt jövedelme.
Ezt lehetetlen lett volna elérnem tehát amennyiben húst fogyasztunk, hiszen nem csak, hogy a táplálékra nem lett volna elég a pénz (Igaz ugyan, hogy a feleségem és a legkisebb gyermeknek a családból való távozásával kevesebb személyt kellett eltartanom, de ez ugyanakkor azt is jelentette, hogy ettől kezdve válóperes, majd gyermek újra elhelyezést célzó peres, és nem utolsó sorban gyermeklátogatási költségek, meg más, plusz költségek álltak elő, hiszen jóval kevesebb időm jutott a pénzkereső munkám végzésére, mivel attól kezdve a jövedelmet nem hozó, táplálék-beszerzési, az elkészítési és a gyermekek utáni mosás – takarítás munka-folyamatokat is át kellett vennem.), de gyógyszerre és ruhára sem, amennyiben hússal táplálkoztunk volna.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy mennyi fölösleges gondot és aggodalmat spórolunk meg a természetes táplálkozásnak köszönhetően, mivel a nem húsevő gyermekek sokkal nyugodtabbak és szófogadóbbak, belátóbbak és egyáltalán nem hisztériásak. És általában is, könnyebben nevelhetőbbek mint a hússal táplálkozó gyermekek. Hogy miért, annak a magyarázatát el lehet olvasni a fent említett tanulmányomban, amely magyarázatok viszont, csak a hússal táplálkozó felnőttek nagyobb mértékű ingerlékenységére, érzékenységére és agresszivitására vonatkozik, mivel akkor, amikor írtam (12 évvel ezelőtt), még nem rendelkeztem a maihoz hasonlítható, gazdag szülői tapasztalatokkal. Annyi szent, hogy nem csak ellátni nem tudtam volna magam és a családomat, de hogy közben még tanulmányokat is írjak, és portált, honlapokat működtessek, az teljességgel ki van zárva.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.09. 15:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
1. Norbit a nyálasan nyávogó magyarságával - mintha egy elkényeztetett úri román selyem fiú tanult volna meg magyarul 25 évesen és az beszélne Norbiként - soha nem tekintettem semmire sem mércének, sőt, inkább ostoba jampiként kauzális információ hamisítónak. Ha nem lennék az aki, még örvendenék is a hírednek.

2. Hamvasnak sajnos nem volt meg adva a lehetőség, hogy úgy éljen, ahogy szeretne, és én olvastam olyan esszéjét (Talán a gyümölcsóra) ahol panaszkodik is, hogy sajnos nincs mit tegyen ellene mert nyáron bizony egészségesen táplálkozhat, de télen, húst kell ennie! Az idézet tehát amit adtál, nem erről szól egyáltalán. Ráadásul éppen ezen okok miatt, Hamvas sajnos nagyon korán és nagyon nyomorultan, betegségektől el gyötörten végezte. Sőt: maga a halál módja szégyenletesen megalázó is, ráadásként, a kiállt rettenetes szenvedések mellett. Olvasd el a Darabos Pál monográfiájának a Harmadik kötetét!

3. Továbbá ezeket írod"Ahogy Hamvas írja, nem Isten a misztérium, hanem a test. És a tudat "minőségének" fontossága felülír mindent,..."

- Ne haragudj, de a feleséged betegségeinek a spirituális jelentéseiből (Lásd a betegek szimbolikájának jelentését az asztrológia szemszögéből: 1. autoimmun betegség: erős Fény- és maszkulinitás ellenes karma-program 2. Viszér: tényleges spirituális megfordulási, irányváltoztatási képesség, stb.), egyáltalán nem tudok arra a következtetésre jutni, hogy az ő tudata "minősége" képes lenne "mindent felülírni"! Ez egyrészt. Másrészt, ez egy olyan misztikus elmélet (tetszetős, mivel érdekesen megható, misztikus elmélet, vagyis misztikus fantazmagória) ami az eddigi megfigyeléseim szerint, száz százalékosan bukik a gyakorlati valóságban. (Pl. a Rák és Bak jellegű karmáját feloldani képes családvállalást kikerülő Ramana Maharishi tudata minősége sem volt képes felülírni a karmáját és csontrákban halt meg.)

"...mert különben nem tudnád értelmezni a Jézusi kedvenc mondatot: (Máté 15,11 11.)" "Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.""

- Nekem ez a mondat éppen annyira nem tartozik a kedvenceim közé, mint a" Ne ítélj, hogy ne ítéltess.", valamint a: "Aki kardot ránt, kard által vész el.", Meg, "Ha meg dobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. ".
Szerintem ezek mind utólagos, Nagy Constatntinuszi parancsra történt betoldások. Vagy Jézus maga sem tudhatott mindent olyan jól, és azért kellett 33 évesen - Tehát messze idejekorán"! - meghalnia. Olyan tudományos feltevések is vannak, hogy Jézusnak a kor elvárásainak is megfelelő személyét (Tehát a népi tudás és elvárás befogadási képességét és elvárását is figyelembe vevő) , a Patrisztikus kor - apokrif Evangéliumokat szerző - keresztény bölcsei három, vagy négy vele egy koron tanító, különböző másik beavató mesterből és szélhámos mágusból faragták össze!

4. - Ezt is írod ugyanitt: "És aki igaz követője (Én nem hiszem azt, hogy kizárólag, csak az lehet az "igaz követője", aki akkor is húst eszik, ha jól tudja, hogy nincs erre szüksége és még utálja is, az állatok felesleges és kegyetlen legyilkolását!), az többek között arról is megismerhető, hogy még a mérgek se ártanak nekik

- Ez a mesés hős tudomásom szerint szent Pál volt egyedül, akit aztán mégiscsak lefejeztek, jelezvén, hogy az agya teljesen mást, a gyakorlati valósággal ellenkezőt mond, mint amit a teste tapasztal. - Tehát a saját fanatizmusának a visszahatásával szemben ő sem volt annyira "védett", mint a példabeli hindu fakír:

(ami már csoda ként jelenik meg, akár a hinduknál többször bevizsgált emberke aki befekszik 100skorpió közé és akár 30-50 csípéstől sincs baja).

- Nos, ez a hindú "emberke", tudomásom szerint, éppen hogy abszolút nem fogyaszt húst! És soha nem is evett, akárcsak az én gyermekeim. Ráadásul egész életében ezzel foglalkozott, hogy misztikus kísérleteket végzett, ebben a szellemiségben élt, családi, szociális és politikai gondok nem gyötörték, gyermekei miatt nem kellett aggódnia, vásási pereken nem ment keresztül, és általában sem élt abban a lelki-szellemi stresszben, amiben a feleséged.

Én szerintem tehát nincs értelme, hogy ebben a témában tovább vitázzunk, mert engem úgy sem fogsz meggyőzni arról, hogy a húsfogyasztás jó és kell, amikor azzal homlokegyenest ellenkező tapasztalatim vannak. Neked meg abszolút semmiféle személyi tapasztalatod nincs arról, hogy jót tesz-e a FANATIZMUS MENTES, tehát minden más táplálkozási resztrikciótól és főként a kerge GYOMORVALLÁSTÓL mentes, hullaméreg nélküli táplálkozás.

5. Ráadásul én ennek éppen a fordítottját tapasztaltam magamon és a gyermekeken is. Éspedig, hogy akinek a mája nincs leterhelve a hullaméreg fölösleges feldolgozási kényszerével, SOKKAL ELLENÁLLÓBB A BAKTÉRIUM-ÉS VÍRUSFERTŐŐZÉSEKKEL SZEMBEN ÉS ÍGY A MÉRGEKKEL SZEMBEN IS.

Én például, tévedésből meg ettem nyersen egy hatalmas Sátánvargányát, szépen fel szeletelve, paradicsomból, paprikából, hagymából és olajból készült "salátaként". Az intenzív osztályon másnap azzal akartak bent tartani, hogy sokan haltak bele a sátánvargányába való mérgezésbe. Én mégis haza jöttem és most is itt vagyok. (Az is igaz, hogy a roham szerűen rám törő mérgezéses krízis idején végig meditáltam, illetve meditációkba aludtam bele és felébredés után megint meditáltam, és így tovább hajnalig. )

Egészen biztos vagyok abban, hogy hullaméreggel a szervezetemben "ez a csoda" nem történt volna meg! - Következésképpen ebben a témában csak akkor írjál, ha vannak ilyen Gyomorvallásos témáid, mint a tök kontár Norbi gyerek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.10. 14:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
2013.02.09. 17:43 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:
> Két dolgot mindenképpen megkülönböztetnék, egy rész magát
> a bevitt táplálék anyagi minőségét, és a hozzá kapcsolódó vélt,
> vagy tanult sokszor sajnos nem annyira tapasztalati "hitrendszert".
> Önmagában semmi gondom a vegetáriánus étkezéssel, helyesnek
> tartom, kielégítőnek, teljesen elfogadom amit mondtál, hogy semmi
> gongod az erőnléteddel, mert meggyőződésed és tapasztalatod, hogy
> ez jobb, és nem a félelem hajtott afelé. Valószínűnek tartom, ha lenne
> olyan kivételes sorshelyzeted, mint az Andokban lezuhant repülő a
> rögbicsapattal, ami megtörtént eset, és azóta szépen feldolgozták
> filmen is az "Életben maradtak" című könyvet (talán ismered), ott
> ennél húst. Ha ott sem, inkább meghalnál, akkor félreismertelek...:))
>
> Aki eleve odáig se jut el, hogy figyelje a tudatfolyamatait, ami egyébként
> távolról sem olyan egyszerű, azoknál lehet, hogy tényleg nincsen semmilyen
> jelentősége a tudati hatásoknak, legfeljebb csak akkor ha táplálkozási
> túlzott rögeszméje "csücsül" benne, éppen mikor eszik-iszik. Régebben
> az evésnek még volt egyfajta szakralitása, ma már nincsenek sajnos
> családi ebédek, még sokszor ünnepeken se. De abban is igazad van, ha
> valaki túlmisztifikálja a dolgot, és a szentek, guruk csodái amúgy is
> csak a ritka kivételek, amiből nem biztos, hogy ki kell indulni a
> hétköznapokban.
>
> Azért látszik, hogy az alaptermészeted, az első mozzanat mindig a
> "na ne...", nekem meg a sokszor túlzott és naiv elfogadás, és csak
> egy két nap, vagy hét után mikor újra végig gondolom kezdek el ellenkezni.
> Ezzel Te magad is tisztában vagy természetesen, mint nagy gyakorlattal
> tapasztalattal rendelkező asztrológus, és el is kerülöd sokszor ezt, de
> érezni azért, nem kritika képen mondom, csak így érzem.
>
> Ha nem gond, hogy őszintén írok, egy olyan radikális asztrológiát művelsz,
> amit a magam részéről feltétlenül fölébe helyezek a "rózsaszín" kicsit
> átpszichilogiálódott "csak a pozitívan" mai trendihez képest. Olyan ez
> mint a liberális gyereknevelés, meg a szerető hiearhikus nevelés, ahol
> azért nagyon fontos a szülő tudása is mire hogyan tanít.
>
> " - Ne haragudj, de a feleséged betegségeinek a spirituális jelentéseiből
>> (Lásd a betegek szimbolikájának jelentését az asztrológia szemszögéből),
>> egyáltalán nem tudok arra a következtetésre jutni, hogy az ő tudata képes
>> legyen mindent felülírni, egyrészt. Másrészt ez egy olyan misztikus elmélet
>> (tetszetősen megható elmélet) ami az eddigi megfigyeléseim szerint száz
>> százalékosan bukik a gyakorlati valóságban."
> persze, hogy nem, ahhoz azért a Jézusi szint közelébe kellene jutni és
> olyan mértékben, vagy azt minél jobban megközelítően egyé válni az Atyával...
>
> "Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön
>> a szájból, az fertőzteti meg az embert."
> - tudom Hamvas óta biztosan, hogy
> sok mindent "kigyomláltak" az evangéliumokból. Ezt a mondatot azért
> hosszabban kell átgondolni, ami első hallásra meghökkentő. Szerintem
> egyszerre benne van a karmikus felelősségünk is, és annak feloldási útjai
> és csak igy csatolódik vissza a testi-lelki nyavajáinkhoz, "ferőztetésünkhöz".
> Én ezt azért is így gondolom, mert a szellem-lélek-test hierarchiában hiszek,
> persze tudva, hogy már a leki szint is milyen megfoghatatlan sokszor még
> saját magam számárai, és egy bizonyos mélységnél mélyebbre már nem is
> érdemes menni, mert elrögeszmésedhet könnyen az ember...:))
>
>
> Mondjuk a Jézusti tudást én másképpen értelmezem, egyszerűen úgy,
> ahogy Ő maga mondja, hogy ez nem a sajátja, nem is kérkedik vele, és
> sokszor elmondja, hogy az Atya cselekszik általa, és a tudását bölcsességét
> ezekben az állapotokban nem tekinti személyes bölcsességének, tanult
> tudásának. Ezt mondják joggal a meg nem tanulható tudásnak, ezt hívják
> megszerezhető tudásnak, amit hatalmi vággyal rendelkező sohasem szerezhet
> meg. Ez egy zseniálisan megalkotott dolog, mert persze legtöbbünk
> szerete mindentudó lenni, a rosszabbak ebből a tudásból "szívesen"
> építgetnék szellemi, vagy fizikai hatalmi birodalmakat, de azoknál ez
> kizárt. Sok évvel ezelőtt még élt Kemény Katalin 94 éves volt talán és
> fehivtam telefonon, és beszélgettünk egy negyedórát. Teljesen friss szellemű
> volt, mesélt egy két dologról, rózsakeresztesekről, amit éppen nem láttam
> tisztán, és mesélte azt is, hogy Hamvas sok írását úgy írta (mert kérdeztem),
> hogy egyfajta meditatív állapotban volt, elvonult egyedül valahova, ha jó
> idő volt a természetbe, és ha mutatta amit írt, egy hiba nem volt benne,
> vagy javítás, kvázi "behozta" a mondatokat és leírta. De Hamvas maga is
> leírta ezt az első élményét, amikor az "Egységet" megtapasztalta, talán
> emlékszel, "nem történik semmi extázis, a szőlő szőllő marad (amit éppen
> nézett, most csak kb. írom), de eggyé vált, és nincs se kint, se bent,
> mert megszűnik a személy, nincs többé megfigyelő, és amit megfigyel...
> Vagyis Hamvas legalábbis kései korszakában biztosan, már a Jézusit
> megvalósította a maga módján, de lényegileg ugyanúgy.
>
>
>
> Amit olaj-zsír témában írtál kb. úgy van, és főleg a elkényelmesedésünk
> és a profit a fő gond. A profit miatt egyre olcsóbban termelhető dolgokat
> kell jó marketinggel bevezetni. Könnyen belátható mennyivel olcsóbb
> 1 l olajat előállítani, mint 1 kg zsírt. Ami vitathatatlan, hogy a jó minőségű
> olajjal és zsírral semmi gond, a görögök "olajoznak" már évszázadok
> óta és milyen sokáig éldegéltek, de a mi nagyszüleink is 85-95, de a
> "Bertus néni" 102 évig..:)) A gond az, hogy szemét dolgokat csinálnak
> főleg az olaj fronton, és ami a serpenyőny leoldhatatlan levakarhatatlan
> azzal a szervezetnek is igen csak van dolga. A témában járatos
> szabványosító kolléganőm azért már régóta libazsirt eszik és nem
> igen olajozik..
>
> Informatikusként a nagy OCÉ cégnél voltunk meghívottként, és a
> cégbemutatón halottam, hogy a múltszázad elején egy testvérpár
> alapította, és amivel "beindultak" az egy olyan étel szinezö
> szabadalmaztatása volt, amivel az addig megoldhatatlan "libafos-zöld"
> margarint szép vajsárgára szinezték. Lehet, hogy azt is megszoknánk
> ha zöld a margarin, de azért csak jobb a tudatilag így..:))
>
>Kedves Ferenc!

Megvallom, én a libafos-zöld margarint szívesebben enném, mert akkor biztos lehetnék benne, hogy növényi olajból és nem kőolajból (állati hullák olajából) készült. Lám, az oliva olaj is zöld, és semmi bajom a színével. Ide kapcsolódva: ha már azt saccolgatod, hogy alaptermészetemtől fogva, milyen fajta vagyok (vagyis milyen voltam!), meg nyugtatlak, hogy pont olyan mint te, ahogy le írod magad. Vagyis: előbb naivan azonnal mindent be fogadtam, majd több nap, sőt, hét múlva jöttem, vagy jövök rá, hogy az nem is úgy van. Pl. nekem is olyan rózsaszínű, hurrá-optimista, "képességfelszabadító" asztrológiát tanítottak, mint amire mostanában nagyon haragszom, és az elején én is ennek a híve voltam. De az eszem Skorpiói mély-kutatásra van be állítva (nem kételkedésre, mint az Ikrek, vagy szűz, hanem "csak mélyfúrásokra") és már, jóval mielőtt Enikő kislányunk meg halt volna, rég azelőtt, fel tűnt ennek az "új" - mivel, hogy a jóslást már meg haladta! - sok fonáksága, csak nem kaptam el a központi kauzalitást, vagyis, azt, hogy az életünk célja, rendeltetése a karma-meghaladás, és csakis az és semmi más, mivel az Úristen - Az atya! - is ki van szolgáltatva a Lilitje által okozott zavaroknak, és minket használ - vagyis amennyiben Ő Mi vagyunk, akkor Ő-ként, mi használjuk magunkat! - a karmától való megszabadulásra. Lásd be, hogy ide nem volt könnyű egy magamtól el jutni, még megannyi hamvas olvasmánnyal a hátam mögött sem. Hiszen ezt így Hamvas sem értette meg ennyire határozottan. De legalább is, nem írta le így, ennyire egyszerűen sehol sem. Persze, hiszen ő nem gyakorolhatta azt az asztrológiát, amit én, vagyis a spirituális bolygók közül, még az Uránuszt úgy ahogy el fogadta, a Neptunusszal szemben már fanyalgott, és a Plútót, amit még csak akkoriban fedeztek fel, amikor a komoly beavatási esszéit kezdte írni, egyenesen el utasította. Gőze nem lehetett tehát olyan tételesen és olyan és annyira "tudományosan" mint nekem az Isteni igazságról (Plútó), nem, hogy a Lilithről. Arra viszont, amit ezek jelentenek, különböző helyeken és különbözőképpen rá jött és sugallat és sejtelem szerűen, írt, írogatott is róluk, de olyan egzakt módom mint én már nem láthatta. Nekem kellett óriási szenvedések és vívódások hatására rá jöjjek. Hogy a te misztikus elméletedet hozzam fel: nem tudhatta, hogy spirituális szempontból milyen veszélyes a cigarettázás (Ti., hogy az a legfelsőbb szinteken okoz kábulatot, tehát, hogy meg gátolja az embert - és őt is, akármekkora zseni is volt! - a legfőbb igazságok megértésében.) és végig szívta és az Vissza is ütött. Aki viszont a Plútót ismeri tudja, hogy ezzel végeredményben a benned levő krisztus ellen vétkezel!
Kemény Katalint kétszer is meg látogattam - el vittem neki az első verses kötetemet és mikor másodszorra mentem el olvasta és mosolygott, hogy a metafizikai intuíciómat milyen jó versekbe kellett bele ölnöm tudatlanságom - tájékozatlanságom következtében. Nos, ambivalens érzelmeim, voltak vele kapcsolatosan, hiszen akár mennyire is kedves és szerény volt, az Oroszláni gőg, és kevélység át ütött rajta. Abban is betegeskedett a végén: pészmékerrel a szívében töltötte az utolsó tíz évét. Beszéltem tehát vele én szabadon és közvetlenül eleget Hamvasról, ezért az én Hamvas képem már húsz éve nem annyira idillikus (Jézusi), mint a tied. Egyébként, cigarettázás és kávézás közben, nem is lehet azt a krisztusi állapotot el érni, amiről írtál vele kapcsolatosan.
Ami a táplálékban mindenképpen megtalálható és elkerülhetetlen "mérgeket" illeti (Az olajban és főként a sült olajban pl.), kemény sportolással - izzadással - lehet csak kivédeni. Egyébként néha - nagyon ritkán és egyre ritkábban - a családból egyedül én, eszem még zsíros kenyeret, amikor "ínyenc skorpióként élvezkedni" akarok (Már csak ennyi maradt, a cigarettáról és az alkoholos italokról való, hosszú évekig tartó, teljes lemondásom után, amit ismétlem: magamat, vagyis: egészségi - erőnléti állapotaimat figyelve hagytam el, nem mások tanácsára.), mivel azt az ízt, illetve azt az élvezetet semmivel nem lehet pótolni. Valamikori élvezet-függő és vérbő Skorpióként, nagyon is értem én tehát a húsevők rengeteg ellenvetésének az igazi - még előlük is rejtett! - okait. Főként, ha Skorpió karmások, mint te is! !!!!
Apropó, magát skorpiókkal csipegettető hindu fakír: Tudomásom szerint, Kizárólag Afrikában él az egyetlen skorpió faj, amelynek a mérge halálos, de azt is nagyon ritkán lehet "látni". A többinek a méreg--veszélyessége váltakozik a dongó-darázs és a szürke légy mérge veszélyessége között. Szóval, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy méhekkel, vagy skorpiókkal csipeti magát az ember. Persze, az utóbbi szenzációsabb, mert hatásosabb. - Vigyázz, jobban a misztikus naivitásodra...
Ahogy Hamvas Mondaná: Én kérem szépen, ezeket azért tudom ilyen jól, mert utána néztem. Máshol: semmit nem fogadok el, amit az értelem fényével át nem tudok világítani!

Barátsággal: Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.02.11. 14:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ez az utóbbi termékeny levélváltás, már a Bolond-rovatomba illetne, ott lenne az igazi helye, mert a táplálkozáshoz már semmi köze (Esetleg a szellemi táplálkozás problémáihoz...) de hát itt, ebben a rovatban és alrovatban vannak az előzmények:"2013.02.10. 20:57 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:
> Kedves Szilárd,
>
> Sok dolgot azért nagyon bátran írsz, én abban hiszek, hogy az
> eltávozottakról ahogy pont egy erdélyi embertől hallottam:
> "- Halottról csak jól vagy semmit!"
> ami szerintem sokkal igazabb mondás mint a:
> '- Halottról csak jót vagy semmit"
> mert ezt hazug mondásnak tartom, és képmutatónak.
> Ez a változat csak az utóbbi száz évben terjedt el, eredetileg,
> és a régebbi írásokban is álitólag a "jól" szerepelt. Én a
> "távozottak" szellemi védelmében hiszek, egy fajta szellemi
> törvényszerűséget "érzek" és persze nem bizonyíthatóan, de
> sok esetben mintha tényleg működne... Megmondom őszintén
> féltem az egészségedet, nehogy ilyen módon "tréfáljon" meg a
> sors. Kemény Katalin láncdohányos volt, és mint írtad pacemakertes,
> amit nem tudtam, de szerintem nekünk nem igen van esélyünk
> azt a kort megélni, amit Ő, és pláne olyan szellemi frisseségben.
>
> A test jóval misztikusabb, mint ahogy az orvosok beállítják, és
> sok esetben elég csak annyi, mint ahogy mondják "egy pillangócska
> szárny libbentése" és az addig gyönyörűen működő szervezetünkben
> bekövetkezik a katasztrófa. Tényleg sokszor annyira jó meglátásaid
> vannak, és valahogy méltatlannnak érzem Hozzád a mások
> hiányosságainak vagy hibáinak a felemlegetését. Hidd el nem jó
> ilyen mértékben, és itt a mértéken van hangsúly, mert már a
> múltkor megbeszéltük, hogy én se kedvelem, hogy abszolút ne
> ítélj..., de ha ítélsz tényleg legyen igaz.
>
> barátsággal
> Feri


Kedves Ferenc!

Arra, hogy a fizikai test "kényessége" és működésének a misztikus kiszámíthatatlansága miatt, minden esélyem meg van arra, hogy bármelyik percen meghalhatok, éppen már négy éve felkészültem. Éspedig, éppen egy ezzel ellenkező szellemi "reményteli" töprengés eredményeként, amikor a volt feleségem el hagyta a családot és teljesen be voltam tojva attól, hogy, "ha most meg halnék", mi lenne a gyermekekkel. Bele nyugodtam tehát abba, hogy akkor is az egyetemes törvények és úgymond Isten akarata szerint történne a földön tovább minden, ha egy ilyen variáns esetében pl. a lányok - a horoszkópjaik ismeretében- valószínű, hogy elkurvulnának és annak megfelelő életet folytatnának, tévelyegve akár az anyjuk, és a két nagyanyjuk a maguk ellentétes, módján. Erre azért is nagy az esély, mert fiatal koromban, nem tudván semmit ezekről a dolgokról, volt amikor sokáig és sokat ittam és dohányoztam, hogy a közben le gyártott és nyelt spirituális és hormonális mérgek hatásáról ne is beszéljek... Szóval, azóta én úgy végzem ezt az egészet, Szaturnuszi - apai kötelességtudatból és (Mérleg- és Rák- és Skorpió) karma- feloldási kötelességtudatból, a jövőtől való félelmet teljesen kizárva. Ha sikerül jó, ha nem sikerül, mit tehetnék másként? - Szellemben. De arról, hogy az "ördöggel" tehát a megváltás ellenes magatartással (Általános emberiség szintű tévelygés és szellemi betegség), ami nem is olyan nehéz, valamint a hamis megváltással, illetve a Nagy misztikus "elődök" tévedéseivel és hibáival szembe nézzek és azokat fel térképezve, és számon tartva, hogy azokkal leszámoljak, nos, erről a pozitív skorpiói szenvedélyemről nem mondok le, még akkor sem, ha ebben esetenként és időnként, nagyot tévednék, ha esetleg keményen tévedek!
- Hamvastól tanultam szintén, amit Ő a Mágia Sutrában idéz Szent Páltól: "A kutató szellem mindennel szembe néz, Isten örvényeivel is." Vagy: aki nem fél az ördögtől, attól fél az ördög. (Ha ezt megértetted, előled minden sötétség kitér, mondja Harmész Triszmegiisztosz a Smaragd Táblában a szent szellemről. - Én ennek a szembenézésnek a pozitív mágikus erejében és hatásában hiszek, nem a pietizmusban. És egyébként is: nagyon rég azt olvastam valamely Bibliai szövegben, hogy a túlvilági tisztító tűzben égő lelkek azt kiáltozzák, hogy hol van az az utód, aki engem meg szabadít ebből a szenvedésből? Ezen nagyon elgondolkoztam, hogy hogy a fenében lehet az, hogy élő ember (utód), meg tudja szabadítani a tisztító tűzben égő lelkeket a szenvedéstől. És rá jöttem, hogy csakis úgy, hogy mindent amit azok rosszul - tévesen csináltak megért, leleplez és "dekonspirál". Vagyis felold. Ez lehet tehát az egyetlen helyes Skorpiói szellemiség szerinti alapállás és magatartás. Valószínűnek találom tehát, hogy az a halottakkal kapcsolatos népi mondás, amit te "nálunk" Erdélyben "gyűjtöttél" (És nagyon köszönöm, hogy meg osztottad velem és ezzel igazoltad végre, ilyen aforizma szerűen is, az ide vonatkozó feltevéseimet.), erre vonatkozott.

Barátsággal: Szilárd"

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.24. 13:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
>> 2013.04.23. 19:42 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:
>>
>> Kedves Szilárd,
>>
>> Elég nehéz eligazodni mi lehet az igazság a
>> fényevőkkel, aminek volt nemrég egy tragédiája:
>>
>> http://hir.ma/ezoterikus-hirek/kik-azok ... evok/82230
>>
>> Mint táplálkozási szakemberek mit szóltok Ti ehhez?
>>
>> jót
>> mind (ez egy rejtvény..:)
>> Feri & Ági
>>
>>


>> 2013. április 23. 20:48 Kozma Szilárd írta, <kozmaszilard@gmail.com>:
>>
>> Kedves Ferenc!
>>
>> A fényevésről egy egész "szakkönyvet" el olvastam és magam is, de ugyanakkor ezen olvasmány-élményeim előtt, "abszolút" (tehát "apróbb" engedmények. vagyis korrupció nélkül) "éhségsztrájkoltam" háromszor is, de az éhezéssel kapcsolatos köznapi elképzeléseket és félelmeket abszolút cáfoló gyakorlati élményeimet a regényben megírtam. Ennek ellenére a hosszú távú táplálék- megvonást még felnőttek esetében is metafizikai abszurditásnak tehát metafizikai cél-. és rendeltetés ellenesnek tartom. A hivatkozott esetben pedig fanatizmusból elkövetett gyermek-ellenes bűnnek tartom és nagyon zavar, hogy ilyenkor nem kérdeznek meg, ami azt vonja maga után, hogy minket. metafizikai gondolkozókat is egy kalap alá vesznek ezekkel az eszement gyermekellenes bűnözőkkel!
>>
>> Barátsággal: Szilárd
>>
>>


Kedves Feri!Egyes tudományos kutatások alapján, abban az időben, nem csak Közel-keleten és Jeruzsálemben, de az egész meditterán és kisázsiai térségben, több olyan nagy formátumú tanító - próféta is élt és tanított, mint amilyennek mi a Nagy Konstantinusz parancsára egységesre kanonizált evangéliumok (négy a hatvannégyből, vagy a hetvenkettőből?) alapján ismerjük az amúgy, még így is eléggé, sőt: nagyon is ellentmondásos karakterű, Názáreti Jézusi személyét. Arról nem is beszélve, hogy számtalan olyan születés-történeti jellegzetességekkel is rendelkezik, mint Krishna, Buddha, Ozirisz, Mayitreja, Aura Mazda, stb. Metafizikai ismereteim alapján el mondhatom, hogy szerintem is egy, az akkori vallásos igényeknek megfelelő Idealista koncepciók szerint felépített hőst formáltak a misztikus tudósok, akik úgy alkották meg ezt a jelkép- hőst, hogy az akkori metafizikai beavatási rendszereknek (A gnózisnak) is megfeleljen, de a tanulatlan nép misztikus fantazmagórikus konfabulációs szükségleteit is kielégítse.


2013.04.24. 10:48 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:
> Kedves Szilárd,
>
> Hát abban kételkedni, hogy létezett-e Jézus azért
> nem tudok, mert aki ezt elkezdi vizsgálni komolyanbban
> rá kell jöjjön, hogy több oldalról megközelítve sem megy
> a létének az eltüntetése, amit persze megpróbáltak.
> Viszont feltűnő, hogy mennyire nem értik a lényegi
> tanítását még ma sem és helyette kitalált dolgokat
> reklámoznak, mint pl. a "helyettesítő áldozat" meg
> "váltság áldozat" című értelmetlenségeket. Pálról
> akiről már Hamvas is megállapította, hogy nagy
> bajok vannak a szövegeivel nemrég láttam ezt:
> http://www.youtube.com/watch?v=ZqRS3L40ENk
> és lehet, hogy talán ez van legközelebb az igazsághoz.
>
> Na akkor kicsit alaposabban átolvassuk a Béke
> evangéliumot, csak a Jézusi tanítások ferdítése
> nagy múltra tekint vissza...
>
> barátsággal
> Feri
>
>
> 2013. április 24. 8:54 Kozma Szilárd írta, <kozmaszilard@gmail.com>:
>
> Kedves Feri!
>
>
> A Béke evangéliumáról folyamatosan akartam írni neked, de valamiért mindig el felejtettem. Hát te most meg találtad magadtól! Hát nem csodálatos? Nagyon örvendek neki, mert ez abszolút autentikus alkímiai mű, aminek a nem ismerése zavaros miszticizmussá, vagyis áll-ismeretté teszi a metafizikai gondolkozást. Hogyha egyáltalán létezett egy történelmi Jézus is, csakis így, ennek a négy alkímiai alapelemnek az ismerete szellemében taníthatta a megváltást.
>
> Szilárd
>
> 2013.04.23. 23:40 keltezéssel, Ferenc Gajdátsy írta:
>> Kedves Szilárd,
>>
>> Én nekem az az érzésem, hogy mai korunkban igen
>> sok fanatikus álltanító van, és ez a házaspár is valószínű
>> valami ilyesminek az áldozata. Sajnos nem voltak tudatában
>> mit tettek, akárcsak 2000 éve "... nem tudják mit cselekszenek".
>> Én egy napnál hosszabb ideig talán nem böjtöltem, bár 7 éves
>> koromban pont az volt a gondja anyáméknak, hogy abszolút
>> nem ettem nem ittam, csak ha "erőltették". Mondták nekik,
>> hogy ugyan már, csak várjon türelmesen, de reggel kimentem
>> játszani és aztán este 7-ig bírta anyám, mert nem jelentkeztem.
>> Annyi bizonyos, hogy a tudatállapot döntő, és még most is
>> ha belefeledkezem valamibe, mondjuk egy elektronikai problémába,
>> akkor órákig minden ilyesmi, hogy étel, ital, cigi mint ha nem létezne.
>> A 40 napos böjtöt azért lehet, hogy egyszer ki kellene próbálnom.
>> Nemrég találtam egy apokrif János béke evangéliumot a neten,
>> ami "állítólag" Jézus egészséggel is kapcsolatos tanításait
>> tényleg tartalmazza, én letöltöttem majd eldöntitek tényleg
>> eredeti-e, és nem valami álltanítás. Nekem sok dolog azt mutatja
>> talán tényleg jézusi, de lehet, hogy Ti másként látjátok.
>> (Elég sok helyesírási gond van még benne.)
>>
>> barátsággal
>> Feri & Ági
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.08.28. 16:53 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Mérce c. magazinból: Mit tesz a húsipar az emberek lelkével?

VAY BLANKA
július 31., 15:00
Vélemény

Sokan gondolják, hogy a vegetáriánusok és a vegánok elrontották a fontossági sorrendet – miért fontosabbak az állatok, mint az emberek? Pedig a nagyüzemi állattartás ellen nagyon komoly emberi jogi szempontok szólnak: tönkreteszi a benne dolgozókat, olyannyira, hogy a vágóhidak környékén az erőszakos bűnözés is bizonyíthatóan nagyobb.

Voltam húsfeldolgozó üzemben, és voltam vágóhídon. Azt gondolom, hogy ha eszem állati eredetű termékeket, akkor minimum azzal tartozom az állatoknak, hogy tájékozódom életük és haláluk körülményeiről. Így amikor adódott a lehetőség, örömmel éltem vele. Szerencsém volt, ezekben a gyárakban csak szárnyasokat dolgoztak fel, az állatok beterelését, ölésre való előkészítését és feldolgozását marhákkal és sertésekkel sokkal nehezebb lett volna végignézni. Megérkeztek a kedves és ijedt kacsák és libák, kiszedték őket a ládákból, a lábuknál fogva felakasztották őket egy futószalagszerűen haladó fogasra, kb. 60 másodperc múlva belemerültek egy medencébe, ahol az áram elkábította őket, és további 10-20 másodperc múlva elvágták a torkukat. Ők a szerencsésebbek, a nagyobb testű emlősöknél mindennapos, hogy az érzéstelenítés és kivéreztetés elégtelen, és percekkel később, még a pörzsölésnél, nyúzáskor, daraboláskor is élnek, eszméletüknél vannak.

Meglepett, hogy nem az állatok sorsa érintett meg a legjobban, hanem az embereké. A torokelvágó kád fölött ketten álltak, nagyjából két másodpercenként vágták el egy állat torkát. Napi 8-10 órában, amiben összesen két szünet volt, egy fél és egy negyed órás, ha jól emlékszem.
A feldolgozás során viszonylag hamar lesz könnyebb az egykori, az életét féltő élőlény helyén a húsárut látni, de a folyamatos gyilkolás szaga a vágóhídtól ötszáz méteren belül mindent átitat, és ezt nem képletesen értem. A dolgozókkal beszélgetve kiderült: meg lehet szokni. Jobban szeretik a folyamat legelején az „akasztást”, mert akkor még élnek az állatok, de igazából mindegy. Egy ilyen munka során nem csak az állatok halnak meg folyamatosan, hanem valami belül az emberben is.

Tehát meg lehet szokni.

Mindez a kutyákkal azonosan értelmes disznók és a végtelenül jámbor tehenek, borjak vágásánál ezerszer rosszabb. Többek között azért, mert nekik már van fizikai erejük a rendszer adta minimális keretek közötti ellenállásra, tehát az értelmes és kedves lények leölésének tudata mellé még bekerül az is, hogy egyszerű mozdulatok helyett a fizikai harc, agresszió, bántalmazás is szükségszerű lesz. Így még kevésbé őrizhető meg, hogy az ember mentálisan legalább valamennyire rendben maradjon. Meg lehet szokni. Mint a katonák a háborúban. Meg lehet szokni a gyilkolást, ám ennek komoly feltétele van. Nem fogalmaztam pontosan az imént, hogy valami belül meghal az emberben. Azt a valamit nekik maguknak kell megölni.

Upton Sinclair már 1905-ben megfigyelte, hogy a munka után sokszor kezdenek verekedni a vágóhídi munkások: „férfiak, akik egész nap állatok fejét vágják le, úgy tűnik, rászoknak arra, hogy a barátaikon gyakoroljanak”. Vannak, akik szerint ezt az úgynevezett Sinclair-effektus nem annyira a vágóhídi munkából, mint inkább a vágóhídi dolgozók szociológiai, fizikai jellemzőiből következik: itt jellemzően alacsony jövedelmű, jó fizikumú fiatal férfiakat alkalmaznak. Vagy a bevándorlás és az instabilitás okozza, amit az újonnan jövők beáramlásával függ össze a vágóhíd-városokban. Vagy egészen egyszerűen maga a munkanélküliség és annak a közelsége, ami azokon a környékeken gyakran jellemző, ahol a vágóhidak megtelepednek.

Ezt tesztelte egy amerikai kutatás. Az „Organization & Environment” című szaklapban Sinclair megfigyelése után majdnem száz évvel később publikált tanulmány összehasonlította a bűnügyi statisztikákat kb. hatszáz hirtelen benépesült amerikai megyében 1994 és 2002 között. A megyék egy csoportjában vágóhidak voltak a fő munkaadók, a másik csoportban pedig vas+acél kohók vagy autógyártó cégek. Azt vizsgálták, hogy csupán a hirtelen tömegesen beáramló munkások meg tudják-e magyarázni az erőszakos bűncselekmények számának megnövekedését.

Azaz: hogy a vágóhídi munka önmagában fokozza-e a bűnözést – vagy ez is ugyanolyan ipari tevékenység-e csupán, mint a többi.

A következő faktorokat kontrollálták a kutatásban: fiatal férfiak, szegénység, hazai és nemzetközi bevándorlók, munkanélküliség és népsűrűség. (A kontrollálása azt jelenti, hogy vigyáztak arra, hogy ezekből a szempontokból csak ugyanolyan adatokat hasonlítsanak össze. Tehát hogy például ne hasonlítsanak össze egy olyan települést, ahol sok a fiatal, életerős férfi egy olyannal, ahol inkább idősek élnek.)

A kutatás célja az volt, hogy olyan vidékekkel vesse össze a vágóhídak által dominált körzetek bűnügyi statisztikáit, amelyek a lehető legjobban hasonlítanak a vágóhidasokra – csupán abban térnek el, hogy a lakók munkaidejükben nem állatokat vágnak le, hanem valami más, hasonló nehézségű és presztízsű fizikai munkát végeznek.

A vágóhidakat fenntartó megyék igazolták a Sinclair-effektust. Itt szignifikánsan magasabb számban tartóztattak le bűnelkövetőket erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt. A nemi erőszakok száma is magasabb volt azokban a megyékben, ahol nagy számú vágóhíd működik.

A probléma természetesen nem csak az Egyesült Államokban van jelen. 2012-ben egy brazil kutatás összehasonlította a munkahelyi stressz mentális egészségre gyakorolt hatását két különböző munkaterületen: baromfi telepek vágóhídi részlegén és ugyanezen vágóhidak adminisztráció részlegén. Az ugyanannál a cégnél, de irodai munka helyett tényleges ölésben és feldolgozásban résztvevő dolgozók stressz szintje szignifikánsan magasabb volt (87% az 51%-hoz képest). A depressziós tünetek is jóval magasabbnak bizonyultak a vágóhidon dolgozóknál, mint ugyanazon cég adminisztrátorainál (56% a 34%-hoz képest).

Az Egyesült Királyságban rejtett kamerás felvételek kerültek napvilágra bio és humánus vágóhidakról, ahol a férfi dolgozók olyannyira érzéketlenné váltak az erőszakra, hogy az állatok fejét ütötték és rúgták, cigarettákat nyomtak el az arcukon, tompa késsel csapkodták a torkukat, dobálták őket, nevettek és káromkodtak, miközben megölték őket. Egy nagy amerikai kormányzati állatjóléti felmérés azt találta, hogy a felmérésre önként jelentkező vágóhidakon, az előre bejelentett ellenőrzések során, az ellenőrök fizikai jelenlétében a munkások egyharmada rendszeresen és tudatosan kegyetlenkedett, okozott plusz fájdalmat az állatoknak.

Egészen biztosan értjük ennek a jelentőségét? Az ellenőrzésben önkéntesen részt vevő vágóhidakon, előre bejelentett időpontokban végzett, kormányzati megbízásra készülő ellenőrzésen a dolgozók egyharmada tudatosan kegyetlenkedett az állatokkal.

Mi történhet ott egyébként?

Vajon ezek az emberek már azelőtt is gonoszak voltak, mielőtt a vágóhídon kezdtek dolgozni? Vagy az deformálta ennyire a viselkedésüket, hogy megélhetésük érdekében vállalták, hogy napi 8-10 órán keresztül állatokat öljenek és daraboljanak?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.02. 11:07 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 233
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kedves Fórumozók!

Pár hete fejeztem csak be a húsevést. Korábban tudományos elméletekkel próbáltam alátámasztani, hogy kell a hús, de közben mindig kétségek között voltam, mert a lelkiismeretem meg nem volt tiszta. A családomat egyelőre nem kényszerítem, de a minimálisra szorítom az itthoni húsevést.
Az egyik ok, ami miatt hirtelen így döntöttem, a következő volt: barátnőméknek van cicája. Mesélte, hogy amikor oltást kapott a cica, utána pár hétig hullt a szőre. Visszavitte az állatorvoshoz, hogy mi lehet a baja. Azt mondta az állatorvos, hogy akkora stressz a macskának az oltás, az a pillanat, amikor megkapja, hogy a stressztől hull a szőre egy darabig.
Én nem tudom, más (értsd: a barátnőm) miért nem érezte ezt mellbevágóan rettenetesnek. Tehát, ha egy macska attól, hogy kap egy oltást, annyira stresszes lesz, hogy pár hétig hullajta a szőrét, akkor tényleg, vajon mit érezhetnek az állatok, amikoe elvágják a torkukat? És biztos, hogy annyi idő még van, hogy ugyanaz a hormon, vagy bármi, amitől a cica a szőrét hullatta, végigmenjen még a pár másodpercig élő állat egész testén.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 22:46 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Jó estétt kívánok, kedves fórumozók! A következő megfigyelésem leírásásánál figyelembe kell venni azt a tényt hogy én mennyire szédült és kábult voltan szellemben, amikor elszöktem a családomból, egészen addig amíg úgy nem döntöttem hogy vissza megyek és még utána is ámítottam magam egy darabig bizonyos dolgokkal kapcsolatosan, például abban hogy én ebben a disznóságban, amibe bele mentem, én teljesen de teljesen ártatlan vagyok. Figyelem: a naivitás(ami különösen jellemző a Halak karmásokra) is éppen akkora bűn és vétek, mint a hazudozás például. És én nagyon naiv is voltam 18-19 éves koromban, a Halak Leszállóm miatt. És mindehhez hozzáadódik az a rengeteg elfojtott agresszió, amit Tamással és a szüleivel szemben elfojtanom, no meg az én lelkiismeretemet felébreszteni próbáló édesapámmal szemben.
Elnézést kérek amiért ennyire intim témáról beszélek, de nem én vagyok az egyetlen nő, aki ugyanezt megtapasztalta, amit én.
Én azt figyeltem meg, hogy amint rendszeresen elkezdtem húst enni, azonnal, még abban a hónapban olyan erős, annyira fájdalmas menstruációs görcseim lettek, hogy szinte hangosan, suttogva kellett jajgatnom amíg algocalmin fájdalomcsillapítóhoz tudtam jutni- ez egy erős fájdalomcsillapító-. És így bár, becsapva magam, a fájdalom megszűnt amíg hatott az algocalmin(és így nem kényszerített a spirituális oka utáni szaglásra), de napokig olyan erőtlen voltam mintha lázasbeteg lennék, feküdnöm kellett. Szédültem, étvágytalan voltam, még hányingerem is volt, elég erős.
És ezek az erős menstruációs görcsök szétsugároztak, mint soha addig: le egészen a térdemig és fel egészen a derekamig.
Mielőtt húst kezdtem volna enni, nem volt erős menstruációs görcsökkel dolgom, csak életem legeslegelső ciklusai voltak fájdalmasak, amíg a szervezet "beletanul" a dologba, de azok nem voltak olyan erősek, mint a "húsevő koromban" lévők.
A várandósságom második felében teljesen elhagytam a húst. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a szülés utáni első menstruációm, mert mindenhol azt írják az édesanyák, hogy jajj, nagyon szörnyű a legeslegelső cikluis szülés után, rengeteg vérzéssel, ijesztően erős görccsel jár és akár 7 napig is eltarthat. Én ténylegesen nem tapasztaltam semmi ijesztően rendkívülit, azonkívül hogy egy kicsit erősebb volt a vérzés a megszokottnál és tovább tartott mint a megszokott 4 nap, de még annyira sem fájt mint kamaszkoromban, amikor nem ettem húst. Rosszul nem voltam, szédülni nem szédültem, étvágyam is volt rendesen, a teendőimet el tudtam látni. Igaz, hogy azt is írják ill. mondják az édesanyák, hogy a szülés utáni második menstruációtól kezdve nem lesz olyan fájdalmas mint az első várandósságuk előtt. De ez már egy másik téma, maradjunk a húsevés és a menstruációval járó, "normálisnak" vélt problémák közötti összefüggésnél.
Nagy a gyanúm hogy a húsban található hormonok, amit az emberi szervezet nem tud hatástalanítani és semlegesíteni - a hím oroszlánok nem veszítik el nemzőképességüket, ha nőstény kafferbivalyt esznek, tehát a ragadozók teste tudja ezeket a hormonokat semlegesíteni, az emberi test viszont nem - megzavarják a nők testében a hormonháztartást, az endokrin rendszert és ezért lesz egy átlagos menstruációs görcs annyira fájdalmas, mint egy szívinfarktus (arra az átlagra gondoltam akik esznek húst :lol: :| )! Azért hal bele több nő - vigyázat, ez a világi, gyakorlati ok, a szellemi okát ennek még nem tudom - azért hal bele több nő, mint férfi, mert a szívinfarktus okozta fájdalom nem nagyobb a menstruációs görcseiknél, és így azt hiszik neki hogy nem jelezhet súlyos dolgot a fájdalom, hiszen annyira fáj "csak", mint a menstruációs görcseik.
Nem értem, miért kell az emberek gyűjtsék feleslegesen a bajaikat. :| Ha bár csökkentenék az étrendjükben a hús mennyiségét, a nőknek sem kellene ennyire erős fájdalmakat kibírniuk. Persz ezt fontos megjegyezni hogy a túlzottan erős menstruációs görcsnek, mint mindennek, elsősorban spirituális oka van, és azt az okot kell megszüntetni, feloldani, ahhoz hogy a fájdalom is enyhüljön. Mostani ismereteim szerint a fájdalmas görcsök szellemi oka valmailyen tudattalan, elfojtott, negatív Skorpió-i tevékenységnek, tevékenységeknek tudható be, mert az asztrológiában a Skorpióhoz tartozik. De szerintem a Halakhoz is tartozik valamennyire mert a működése nagyon szorosan összefügg az endokrin(hormonális) rendszerével.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 13:33 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 824
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Már máshol is megírtam azokat a tapasztalataimat a hús-evés és a menstruáció között, amelyekhez hasonlókról itt Medárda is beszámol, de itt is Medárdát igazolván szerteném kicsit ismételni magam a "téma kedvéért".
Nekem az első menstruációimmár tíz évesen megvoltak, és kiskamaszként nem emlékszem, hogy nagy fájdalmakkal járt volna, viszont, fáradtabb voltam azokon a napokon, ha jól emlékszem 13-14 éves korom után kezdődtek azok a fájdalmak. És úgy emlélszem, hogy ahogy felnőttem úgy jelentek meg időnként döbbenetes erős fájdalmak... És a húsevés elhagyása után kb.: 3 hónappal volt még egy utolsó olyan menstruációm, ami egy olyan fél-órás egy órás fájdalommal is járt, hogy le kellett feküdjek, mert nekem is az egész combom zsibadt és sajgott az alhasammal együtt.
Szellemi okaként zavarodottságot, hamis információt, hamis sorsirányt, életünk fontos szereplőivel vagy magunkkal szembeni zavarodott hozzáállást mondanék, és ezek mögötti elrejtett agressziót - nem ritkán a hazugságok miatti veszteségekbe, igazságtalanságokba, agresszióba való belenyugodás. Valahol párhuzamba állítható a húsevéssel azzal, ahogy lenyeletjük magunkkkal azt a hazugságot, hogy mi kegyetlenül el kell bánjuk saját szellemünkkel, igazság-vágyunkkal, hogy másokkal is hazugságok és az igazságról való lemondás árán, és a kegyetlenjátékba végül is belemenve, hazudva, kegyetlenkedve kell részt venni, és ilyen áron "érünk el valamit az életben" ilyen áron tarthatjuk meg a társunk, ilyen áron asszisztálunk mások hazgságához stb.
Ezt valamelyest intuítíven a tapasztalataimra alapozva próbáltam tovább gondolni, de szívesen fogadom a további meglátásokat, kiigazításokat. Annyit tudok, hogy Szilárd is agresszióhoz, csaláshoz, titkolózáshoz köti a menstruációk görcsösségét, fájdalmasságát és végülis ezek valóban skorpiói negatív magatartások, mint ahogy a petefészek és a zónája is a skorpióhoz tartozik, és persze a menstruáció maga a halakkal is és a rákkal is kapcsolatban áll a hormonrendszer és a méh kapcsán.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 13:34 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 824
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
És persze a vérnek, a vérkeingésnek is szerepe van benne, és külön érdekes, hogy egyes nőknél a problémás menstruáció a combok fájdalmával és hányingerrel, sőt hányással is járhat.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO