ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.22. 17:32

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 15:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Soha nem voltak erős menstruációs görcseim, de mint a görcs szó is jelzi, én a nőiességünk megélésében látom a problémát, ahogy egyszer ezt Dénes Marikánál is olvastam. Én csak 16 éves koromtól menstruálok, de csak enyhe fájdalmaim voltak , ami csak kényelmetlen érzéssel járt, szülés után teljesen megszűnt, azaz észre sem veszem mikor jön meg. A gyerekek szülése után nagyobb az önbizalmam, hiszem hogy jó anya vagyok, és a gyerekeimet el tudom látni mindenféle téren, azóta nem fáj. A lányaimon látom, hogy szoronganak, nem hiszik hogy ők úgy ahogy vannak szépek és teljes értékekkel rendelkeznek mint nők. Hamis női képzetekkel rendelkeznek, mert a mai világ ezt sulykolja beléjük. Igyekszem arra nevelni, hogy nem attól nő egy nő, ha nagy a körme, festett a haja, és tökéletes alakja van,na meg ideje korán bepasizik, hanem sokkal egyebektől, az odaadástól , a kedvességtől , stb. Sokat lázadoznak, és itt meg az agresszivitás jön be , de én is lázongó típus vagyok még most is( csak azt akarom érzékeltetni hogy attól még megszűnt a fájdalom, de persze dolgozom azon hogy ne legyek az, és éppen a nőiességem finomításán ügyködöm), és a több gyerek szülése oldotta meg a a problémámat, gondolom az anyaság megélése, hisz a méh a gyerek otthona.
Félelem a női feladatkörtől, vajon meg tudom-e majd csinálni, és helyesen tudom-e tenni a dolgomat mint anya. Persze abszolút nem zárom ki és nem vitatom a hús evés hátrányát. Én gyerekkoromba is keveset ettem húst mert nem szerettem nagyon sajnáltam a levágott állatot már kisgyerekként, képes voltam órákig siratni, amivel fel dühítettem szüleimet, és persze nem ettem belőle, most is ritkán eszem.
Gondoltam megosztom a tapasztalatomat veletek. Nálam az anyasági, nőiségi kérdések voltak a problémák gondolom.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 15:10 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Bennem eddig a menstruáció és a húsevés közötti kapcsolat soha nem vetődött fel, de ztnagyon érdekes és elgondolkodtató a téma. Ami a menstruációt illeti, nekem sosem voltak problémáim vele, ami azért elég furcsa, mert erősen tűzkarmás vagyok, és a belső agressziómat jelzik a tönkrement fogaim is, sajnos. Azonkívül Rák Lilithem van, és a Skorpió is jó erőteljesen képviseli magát. Egyszer voltam csak rosszul, de akkor rettenetesen: amikor a Skorpióról szóló leckét kellett írnom Szilárdnak - de erről már írtam, úgy emlékszem. Akkor olyan szörnyű menstruációs fájdalmaim voltak kb. két napig, hogy csillagokat láttam, és majd csak akkor múltak el, mikor nekiültem naplót írni.
A húsevésre visszatérve - én legutóbb valamikor három és fél éve ettem utoljára. Akkor voltam várandós Farkassal, és nagyon megkívántam a töltött káposztát. Épp akkor voltunk hivatalosak keresztelőbe, s ott volt káposzta is, én pedig ettem belőle. Akkoriban már egy ideje egyáltalán nem ettem húst (egy vagy két éve), és amikor másik nap felkeltem, úgy éreztem magam, mintha másnapos lennék. Szédültem, rossz szagú és ízű volt a szám, éreztem magamon, még a bőrömön is, azt az édeskés, émelyítő dögszagot.
Amúgy azt vettem még észre, hogy a húsevés abbahagyásával ugyanúgy kiélesednek az ember érzékei, és főleg a szaglása, mint amikor a cigarettázást befejezi. Addig sem szerettem a zsírszagot, de most a férjemen is érzem, ha húst evett, amíg ki nem ürül a szervezetéből.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 15:17 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Amit Annamária írt, én is érzem, utálom a hús szagot, azt úgy is hívom hogy dögszag, és a gyomrom nem igazán szereti, nehezen emészti meg, én is hasonlót érzek másnap mint a másnaposság.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 16:11 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A másik fórumban, Kassai Lajos kapcsán szó esett a húsevésről is, Gabika írta azt, hogy ha már valaki húst eszik, legalább ne bízza a piszkos munkát másra. Erről jut eszembe az az idegesítő, érzelgős magatartás, amit a legtöbb emberen tapasztalok, aki húst eszik. (Én is közéjük tartoztam, amíg húst ettem, bár soha nem voltam nagy rajongója, de azért ettem én is, ha nem is mindennap.) Nevezetesen, hogy azt állítják magukról, hogy jaj, annyira szeretik az állatokat, és mélységesen felháborodnak az állatkínzáson, szegény kutyák, macskák, rinocéroszok, elefántok, kihalás szélére sodort tigrisek, stb. A Facebookon látom, hogy felháborodva osztják meg a vadászoknak a képét, akik a leölt állatokkal pózolnak. Aztán meg ugyanezek vicceskednek a leölt disznó mellett, fényképezkednek a gyerekekkel, nagy a hejehuja. (Merjen valaki párhuzamot vonni a két viselkedés közt, olyat kap, hogy attól koldul.) Az olyan videókat nem nézik meg, amelyek a húsipar kegyetlenkedését mutatják be, mert megszakad a szívük szegény állatokért. De mikor a polcról a boltban le kell venni a szépen becsomagolt húst, akkor nem szakad meg a szívük, sem a hamburger evése közben, sem a finom kolbász evése közben. (Amúgy mekkora perverz gondolat ez, valakinek a darált húsát visszatölteni a saját beleibe! A valóság lepipál bármilyen beteg horrorfilmet.) Ilyenkor azt mondják, hogy "Ez az élet rendje, és különben is a Bibliában is benne van, hogy az ember vonja uralma alá a Földet, az állatvilágot." (Ilyenkor mindenki a Bibliára hivatkozik, mintha amúgy aszerint élné az életét.)
Hogyan állíthatja magáról valaki azt, hogy állatbarát, ha húst eszik? Néha viccesen megjegyzem, hogy nem szeretnék én olyan emberbaráttal találkozni, mint amilyen állatbarát te vagy... :lol: De ezen persze mindenki vérig sértődik, nem is megsértődik, hanem irtózatos agressziót vált ki belőle, ha bárki kétségbe meri vonni az ember húsevéshez való jogát. Olyankor azzal is jönnek, hogy a vegetáriánusok is ugyanazt csinálják, a növények is élnek, ha annyira életpárti vagyok, miért ölöm meg a növényeket? Hát, nem tudom, szerintem ki lehet próbálni, el lehet menni egy hónapra gyümölcsöt szedni vagy krumplit ásni és egy hónapra vágóhídra dolgozni, kíváncsi vagyok, akkor is azt gondolnák-e, hogy a kettő között semmi különbség nincsen?
Visszatérve a kiinduló gondolathoz, csak azt akarom mondani, hogy az emberek nem érzik felelősnek magukat olyankor, amikor húst vesznek, mert azt az állatot nem ők ölték le. Úgy érzik, nekik ahhoz semmi közük, hiszen ha már úgyis ott a hús, nem mindegy, ha megeszik? A leölt állaton az már úgysem segít... Nem tudom, kitől származik ez a mondás, hogy ha a vágóhidaknak üvegfalai lennének, nem enne senki sem húst. Hát én ennyire optimista azért nem vagyok, de valószínűleg egy pár emberben akkor mégiscsak tudatosulna, hogy a húsvásárlással ugyanolyan tevékeny résztvevője ennek az állatholokausztnak, mintha ő maga gyilkolná le azokat a szerencsétleneket.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 20:40 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4013
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ami a húsevők szerint, az állítólag ide vonatkozó bibliai idézetet illeti, Hamvas Béla külön esszét írt arról (Vagy valamelyik nagy esszéjének az egyik fejezetét képezi...), hogy az uralom kifejezésnek semmi köze nincs a zsarnoki irányításról, azaz a régi módi uralkodáshoz, tehát az önkényeskedéshez. Ha valaki megtalálja, vagy emlékszik rá, kérem szépen töltse fel ide, mert nagyon tanulságos...
Szerinte az uralom éppen, hogy fordítva: óvást és gondoskodást, gondviselést jelent.
A lényeg, hogy a föld uralma, nem az állatoknak az elejtését, legyilkolását és megevését jelenti, semmiképpen!


De, a fogalomnak a Hamvas - értelmezésen kívül is, semmi, de semmi köze nincs még csak az étkezéshez, táplálkozáshoz sem (tehát a gyümölcs-fogyasztáshoz sem.), nem, hogy ugyancsak az ártatlan állatok legyilkolásához...

De van egy olyan Bibliai szózata az Istennek az ember felé, ami viszont szájbarágóan, és összetéveszthetetlenül erről a témáról beszél.

És ez így szól, hogy: "Megteremtettem néked a növények és fák összes gyümölcsét és magvait, hogy használjanak néked táplálékul."

- És ezt a titeket majdan jó útra téríteni vágyó, húsevő papoknak is nyugodtan a fejére olvashatjátok.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 20:59 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4013
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Hogyan állíthatja magáról valaki azt, hogy állatbarát, ha húst eszik?

- Sehogy. Hazudik!

Én még csak azt sem mondtam, hogy sajnálom őket és azért nem eszem a húsukat. Én csak azt írtam le a Kassay-vitánál, hogy gyermekkoromban számtalan alkalommal vágtam csirkét, tyúkot, libát, rucát, kakast és a törvénytelen halál-ellenes vergődésüket, és hörgésüket, tehát az istentelen tettel szembeni ellenkezésüket most is ott érzem a kezeim között.
Máshol meg kifejtettem, hogy az ember nem a ragadozók vonalán fejlődött ki, tehát nincs olyan élet-hívatása, hogy az állatvilág génállományának a karbantartója legyen, tehát nem vagyunk az állatvilág szanitécei, mint a farkasok és egyéb ragadozók, hanem karma-oldási feladataink vannak, aminek a gyilkolás nem lehet része, csak abban az esetben, ha önvédelemből, vagy családvédelemből (főként gyermekvédelemből) tesszük, mert másképpen nem tudjuk az őrült gyilkost leállítani, semlegesíteni. Mert, ha dögevő szanitécek lennénk, akkor a szervezetünk képes kellene, hogy legyen bármiféle vírus és baktérium megölésére, illetve arra, hogy ezek ne legyenek képesek fertőzést okozni, amennyiben a táplálékunk útján, vagy más módon a szervezetünkbe kerülnek. De nem, nem vagyunk erre képesek!
Ezt bárki beláthatja.
Ettől kezdve hazugság minden húsevés-javasló, illetve annak a spirituális és kauzális ártalmait tagadó elmélet.


"Néha viccesen megjegyzem, hogy nem szeretnék én olyan emberbaráttal találkozni, mint amilyen állatbarát te vagy... :lol: De ezen persze mindenki vérig sértődik, nem is megsértődik, hanem irtózatos agressziót vált ki belőle, ha bárki kétségbe meri vonni az ember húsevéshez való jogát."

- Éppen ezért mert a hulla-méreg hatására, amit fogyasztanak, startból és önkéntelenül, agresszívek.

"Olyankor azzal is jönnek, hogy a vegetáriánusok is ugyanazt csinálják, a növények is élnek, ha annyira életpárti vagyok, miért ölöm meg a növényeket? "

Olyan egyedi lények vagyunk, akiknek szüksége van az egyéni - individuális gondolkozásra és akaratra, ahhoz, hogy az egyéni karmánkat meg tudjuk érteni, fel tudjuk dolgozni és ezzel a magunkkal karma formájába magunkkal hozott kauzális hibákat ki tudjuk javítani. A gondolkozás és az egyéni akaraterő kifejlődéséhez viszont helyváltoztatási képesség kell és ahhoz viszont anyagi energia kell. Sőt, a karma-oldáshoz szükségünk van arra is, hogy folyamatos interakcióba és információ cserében legyünk az anyagi külvilággal, amit éppen a táplálkozás (is) biztosít. Ugyanezt szolgálja az ivás, a légzés és a megfelelő hőség fenntartásának a szükséglete. (A föld, víz, tűz, levegő alkímiai elemek szerint)

Ennek az élet-funkció betöltési szükségletnek az alapjairól viszont:

1 . A növények nem rendelkeznek akkora mennyiségű és erősségű és annyira összetett hormon-rendszerrel, ami hullaméreggé alakulna, és zavarná a spirituális tisztánlátásunkat, mint a húsban található hullóméreg. Sőt, ha a növényt leszakítod a gyökeréről azzal még nem ölted meg, mert vízbe téve tovább él. A magok meg nem élő-lények.

2. Nem bírnak hely-változtatási képességgel mint az állatok...., akik ebben erősen hasonlítanak ránk mégis, annak ellenére tehát, hogy ők nem kell, hogy karmát oldjanak.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.02.01. 10:13 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 809
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Erika!

Köszönöm a további fejtegetéseket.
Igen, amit írtál vélhető okokként nálam is fennállt úgy általánosságban azokban az időkben. Tehát bizonyára ehhez is, a nőiesség "megéléséhez" női öntudathoz is van köze.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO