ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.02.18. 10:03

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Kozma Szilárd: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.07. 12:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Violetta!

Nagy örömömre szolgált a táplálkozásról szóló írásod (Szinte azt is lehetne mondani, a komoly témakezelése miatt, hogy tanulmányod!) A Logos ezelőtt egy évvel megomlott valami, előre láthatatlan szerkezeti hiba miatt és a régi anyagban is voltak a témához hozzászólások, de egy sem ennyire komoly, elmélyült és hiteles. Nagyon örvendek tehát ennek a meggyőző erejű, személyes tapasztalatok leírásával is ellátott és hitelesített kiegészítésnek, és megerősítésnek, mert rengetegen szenvednek a rossz táplálkozás miatt. Még a családot elhagyó feleségem is el kezdett húst enni, mivel nem volt hajlandó a sült és főtt - amit írod: hőkezelt - (vegetáriánus) ételek nagy mértékű fogyasztásáról mellettem lemondani és, mivel ezt is rá hagytam, hogy ne legyen az az érzése, hogy elnyomom és a végén már majdnem én is csak főt ételeket fogyasztottam. Most meg, a nála levő gyermekeknek is húst adott, annak ellenére, hogy Turula pl. tiltakozott, aminek következtében (Többek között, persze), most a kicsik, másfél hónapja, hogy, ha néha csak lényegében is, de lényegében folyamatosan meg vannak hűlve. Teljesen igaz tehát az állításod miszerint elsősorban a gyermekekkel szembeni felelősség szempontjából kell újragondolni és megváltoztatni a táplálkozási szokásainkon, és nem szégyenkezni azon, hogy a Katona Edithez hasonlóan botránkozó fajta szülők és tanítónénik, megütköznek azon, ha a gyermekeinket mindössze, egy - egy sárgarépával, karalábéval, paradicsommal és "csak" egy almával a táskájukban küldjük iskolába!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.08. 00:11 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Nagyon érdekes ez a téma, engem kifejezetten foglalkoztat, mióta megírtam egy éve a szakdolgozatomat. Úgy gondolom, ennek tapasztalatait szívesen megosztom veletek, a "szakember" szempontjából is. Idézőjelesen vagyok szakértőnek tekinthető. reklámszervező szakmeneddzser végzettségem van, és amikor elkezdtem az iskolát, még nagyon tetszett a szak, amit választottam. Két év azonban bőségesen elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, a marketing és a reklámtevékenységek a hazugság terjesztésének oltárán áldoznak. És ezt legálisan, iskolai szinten oktatják is.

Szakdolgozatom témája egy termék és fogyasztóközönsége volt, különös tekintettel a vásárlói lojalitás generálására. Én a gyorsétteremeket választottam (kiemelve a McDonaldsot), célcsoportnak pedig a gyereketek és a kamaszokat. Merítettem a szakirodalomból, saját tapasztalataimból és egy délután beültem a közeli általános iskola udvarára beszélgetni a gyerekekkel. Persze voltak előfeltevéseim, és ezeket bőségesen bizonyította a gyereke viselkedése interjú közben és az is, amit feleltek a kérdéseimre.

Gyorsétteremben enni egy életforma, a gyerek azért eszik ott, mert a tv-ben azt látja, hogy ez a követendő viselkedés. No meg azért, mert a szülők jutalmazásra használják a szemét kaját, amit mesterségesen tesznek kívánatossá, nem csak az állagukkal és az illatukkal, de azzal is, hogy a gyerekeket ajándékokkal csalogatják be az étterembe. McDonalsba menni egy esemény a családok életében. Viszonylag kevesen engedhették meg maguknak, hogy állandóan ott kajáljanak, de a többség nagyon is vágyott rá, hogy akár minden nap ott étkezhessen, lehetőleg a barátai társaságában.

Persze arról fogalmuk sincs, hogy miből készülnek ezek az ételek (természetesen mócsingból, génmanipulált zöldségekből és ízfokozókból), de amelyiknek volt némi fogalma arról, hogy nem egészséges ilyesmit enni, azt sem zavarta különösebben, mert fontosabb, hogy a barátok mit gondolnak. okos neveléssel ezt a szülő persze fölülírhatná ebben a zsenge korban, de nem teszi (az átlag), mert a gyerekeikre fordítandó időt és gondoskodást jutalmazással akarják kiváltani. Anya, apa egész nap melózik, ritkán van együtt az egész család és ezért jogosan furdalja őket a lelkiismeretük, ezért nyúlnak a cukorkához, csokoládéhoz, chipset, gyors kajához. csak be kell ugrani érte az üzletbe és már kész is, a gyerek meg örül neki. Hogy ne örülne, hisz jó az íze, jó a márka imázsa, lehet vele félvállról dicsekedni az iskolában. Hogy mennyire státusz szimbólum a gyerekek között, azt az is mutatja, hogy amíg egyikükkel beszélgettem, a többiek hallgatóztak és ha valaki kevesebbet járt, azt kigúnyolták. Főleg a lányok szekálták a fiúkat, amitől a kisfiúk vagy lódítani kezdtek, vagy szörnyen elszégyellték magukat. Ötven gyerekkel beszélgettem elsőstől negyedik osztályosig, a fiú lány arány közel azonos volt, és ennyi gyerek között csak egyet találtam, aki bevallotta, hogy még soha nem vetett ilyen helyen, mert őt a nagymamája neveli, és a nagyinak nincs pénze ilyesmire. Hozzáteszem a kislány restelkedett e miatt.

A reklámok telitalálatosak, kutatásaim alatt megtudtam, hogyan szereznek információt a marketingesek arról, hogy mi a gyerekek legújabb igénye, igazi aknamunkát végeznek. Amerikában már bevett szokás iskoláknál házalni, követni a gyerekeket és amikor nincs a közelben sem tanár, sem szülő, a bizalmukba férkőznek és pajtáskodva faggatják őket arról, hogy hogyan érik el a szüleinél, amit akarnak - persze bizalmasan kezelve az információt, vagyis a szülőnek nem kell megtudnia, hogy beszélgettek.

Régóta bevett szokás, hogy a műkajások, a játékgyártók és a filmstúdiók szövetkeznek, vagyis erősítik egymást a gyerekekért folytatott küzdelemben. A dolog valahogy így néz ki: egy játékgyártó cég felbérel néhány rajzfilmért, hogy készítsenek valamilyen silány minőségű, de szórakoztató rajzfilmsorozatot esetleg mozifilmet, hogy az ahhoz készülő műanyag figurákat, matricákat, gyűjthető limlomokat reklámozzák ezáltal, majd a gyorsétterem lecsap erre és ajándékba adja a figurák egy gyenge másolatát illetve beillesztik az arculatokba. Komoly munka áll e mögött, minden ki van centizve, kikerülni nagyon nehéz őket.

De a legpofátlanabb védekezési stratégiájuk az, hogy éppen ezek a cégek pénzösszegekkel támogatják a beteg gyerekeket, ami szép meg jó, csak éppen üzleti fogás, miközben arról senki nem beszél, hogy a gyerekek megbetegedéseiért ezek a nagy és okos felnőttek tehetők felelőssé. Szennyezik őket minden forrásból, minden csatornán és minden szinten. Hamis ígéretek áradnak a tv-ből, mérgeket gyártanak jutalmazás céljából, a gyártási folyamatok erősen szennyezik a környezetet nem is beszélve a sok csomagolóanyagról. Az ételekhez felhasznál állatok brutális körülmények között vannak tartva, összezsúfolva kis helyre és elevenen trancsírozzák fel őket. A gyárakba a harmadik világ munkásai dolgoznak életveszélyes körülmények között (gyereke is, pl. a játékgyárakban)

Persze felelős személyeket nem találunk sehol, mert mindeni a gépezet része, az ipar működik magától és nincs aki megállítsa. Hogy is juthattunk idáig?

Ember legyen a talpán, aki ettől meg tudja óvni a gyermekeit és önmagát is.

Valahol a színfalak mögött két tényezőt látok felvillanni, az egyik, a mérhetetlen kapzsiság (mindent lehet, mindent akarok - már gyerekkorban is!), a másik a lustaság (gyorsabb, könnyebb, nem kerül sok erőfeszítésbe, viszont élvezetes - rövidtávon).

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.08. 11:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Hát igen..., ezért igyekszem én megértetni, nem csak Medáékkal, hanem a pedagógusaikkal - tanítóikkal is, hogy a gyermekeink életében és erkölcsi igazodásában és viselkedésében, szokásaik kialakításában, én vagyok (Mi voltunk Emőkével, és remélem, hogy nem sokára újra "mi" leszünk!) az első, a második és a harmadik, és csak azt követően a tanítónénik, és mások. És abszolút nem szabad érdekelje őket, hogy mit mondanak és mit csinálnak mások. Persze, nincs is nehéz dolgom, mert, amiként azt Violetta is megírta, a gyermeknek jobb a vele született erkölcsi érzéke, és nyilvánvaló, hogy apukának van igaza, aki szerint a nyuszika, a ruca és a tyúk, vagy a bárányka, de még a malacka sem arra való, hogy azokat meg öljük csak azért, hogy megegyük, amikor az alma, a körte, a nyers sárgarépa (nálunk: Murok!), a cékla, a szintén nyers cékla és uborka, és a káposzta, karalábé is nagyon finom!
Az a rettenetes, hogy a túlélési aggodalom, és az élevezet-csikarás logikája által hajtott, fölöslegben termelő-fogyasztó felnőttek hazugságrendszerét és ignoranciáját a gyermekekre testálják és a dolgot annyira megszoktatják a gyermekekkel, hogy el sem tudják képzelni, hogy van egy annál sokkal egészségesebb és boldogabb életvezetési lehetőség is. A guta kerülget, amikor azt kell látnom és hallanom, hogy már a székely gyermekek is, éppen úgy nyávognak, faxniznak és hisztériáznak, vagy a fiúk vagánykodnak, mint a "Barátok közt"-beni szereplők pl.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.08. 11:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 10:29
Hozzászólások: 71
Tartózkodási hely: Magyarország
Napjegy: nyilas
Aszcendens: kos
Én közel 3 éve nem eszem húst és persze a munkahelyemen ezt tudják, látják. Öröktéma, hogy az irodáben ülő (főleg férfiak!!!) kérdőre vonnak, hogy akkor mi lesz, ha "terhes" leszek. Hogy én mennyire felelőtlen vagyok, hogy azt merészelem mondani, hogy nem csak, hogy a várandósságom (!!!) alatt nem fogok húst enni, de a gyermekeimnek sem szándékozok adni. Ilyenkor jönnek a megvető pillantások, lenézés és a tudományos magyarázatok ezreinek felvonultatása, melyek azt magyarázzák, hogy ennél nagyobbat nem is árthatok a gyermekemnek....
És ez nem túlzás, szó szerint ez hangzik el, most már mondhatom, hogy rendszeresen.
Nem mintha ez engem akármiben is befolyásolna, csak azt szerettem volna vázolni, hogy igen, ez a mai magyar valóság, ez a többség és ez az általános hozzáállás. És én vagyok a legboldogabb, ha akad valaki, aki legalább annyit mond, hogy ezt had döntsem el én. Abban már nem is reménykedem, hogy esetleg mellém is áll és támogat...


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.08. 11:38 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Amilyen a szülő, olyan a gyerek, hiába próbálják sokan a gonosz médiára meg a vacak oktatási rendszerre fogni saját hiányosságaikat. nekem négy kiskorú unokatestvérem van, két lány és két fiú, ők az elsődleges megfigyelési alanyaim. Akár a viccek rovatba is be illene egy-két éles példája annak, hogy a gyerek milyen gyönyörű paródiája a szüleinek.
Nagynéném a szépségiparban dolgozik, szalonja van és roppant hiú a kinézetére, ami azért alakult ki benne, mert annak idején neki nem engedték, hogy cicomázzon és kényeskedjen. Ezt "megtorolva"(?) a lányokat nyafkának neveli. Egyszer nagy büszkén mutattak egy videót nekünk, amin a lányok produkálják magukat, hát én nem szakadtam a röhögéstől, amikor a hét és öt éves unokahúgaim a "micsoda nő ez a férfi" című förmedvényre úgy riszáltak, nyavalyogtak, mint a rúdon táncoló kolleginák. Mind két gyerek szörnyen affektál amúgy és gyermeki hangjukat még jobban elvékonyítják, hogy "cukibbnak" tűnjenek. Nem is csoda, amilyen meséket néznek... ők azt hiszik ettől lány a lány (mármint a rózsaszín cuccoktól, a rúzstól meg az affektálástól).

Anyám mondta egyszer és ebben tökéletesen igaza adok neki, hogy lehet, hogy most még megmosolyogják ezeket a kis előadásokat, de amikor már abban a korban lesznek a lányok, hogy ezzel vissza is tudnak élni, meg azért aggódhatnak majd, hogy hol vannak és kivel, akkor nem fognak röhögni a szülök. De addigra már mindegy, mert a minta ott van a fejecskékben.


A másik példám még döbbenetesebb. Másik nagynéném, akinek fiai vannak eléggé sok gonddal küszködik mostanában. A házasságuk tönkrement és jellemző módon a szülők egymást hibáztatják, de személyesen mindenki csak a sors áldozatának tekinti magát. A következő két jelenet egymás után zajlott le:

1, nagyobbik fiú nem fogd szót az anyjának, ezért az megelégelve a szemtelenséget, lekever egy közepes méretű pofont,a mi szerintem már fél órája esedékes volt, mire a kis srác vinnyogva kitör, hogy ezt csak azért kapta, mert ő ronda és kövére, de erről ő nem tehet. Hibabelátás semmi. Éppen ebben a pillanatban érkezik haza az apa, amúgy is zabosan, és amikor meglátja a zokogó gyereket, rögtön az anyának esik. Jön a veszekedés, a végén az apa helyet foglal a kanapén és vigasztalgatja a gyereket akinek "nyilván" igaza van, hogy az anyja csak gonoszságból ütötte meg.

2, Anyuka és én kiülünk az udvarra beszélgeti. Nagynéném kiborul zokogva dől a vállamra. Kér, hogy soha ne menjek férjhez és reméli, hogy velem nem bánik majd el így a sors, mint vele. Külön monológot vág ki azt firtatva, hogy miért érdemelte ő ezt, hisz soha nem ártott senkinek. Hibabelátás nulla, akárcsak a gyereknél.

Ha baj van, arról egyértelműen valami külső, gonosz hatalom, valami igazságszolgáltatás tehet, ami nyilván tévedett velünk kapcsolatban, de ez ellen úgy sem tehetünk semmit... A legdurvább mondat így hangzott: - A mai napig a szemre veti, hogy megcsaltam, de azon nem gondolkodik el, hogy miért!
Ahham, szóval mindenről a másik tehet, saját hibát belátni nem kell, minden felelősség másé.

Azért mielőtt elmentem bekukkantottam a fiúkhoz a fürdőszobába, és közöltem az unokaöcsémmel, hogy ne sajnáltassa itt magát, mert az a pofon jogos volt, ezen gondolkodjon már el, bár lehet ezt a szülőkkel is közölnöm kellett volna. (de nem vagyok én szaros békebíró :lol: )

Ebből a jelenetből ki lehet találni, ki a hibás, ha a gyereke rosszul tanul, megbetegszik, nem lehet elzavarni a számítógépes játék elöl... persze, hogy az oktatás meg a média!

A lányok esetében is kíváncsi leszek, hogy a később jelentkező problémákért kit tesznek majd felelőssé.

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.08. 19:30 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Andi!

Felhatalmazlak, hogy szkenneld be és tedd ki az idodátokban a nagyobbik gyermekeink fényképeit és írd rá vörös betükkel, hogy ezeknek a karate bajnokonknak az anyukája nem evett húst már jóval a foganásuk előtt, és ők sem ettek húst soha!

Kedves Nicki: -Jaj Isteneeeeeeemmm!!!!!!! :(

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.10. 14:07 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Kedves Andi és Mindenki!

Tudom , milyen nehéz az, amikor az ember továbbra is a régi környezetben él csak önmaga megváltozik. Tudatosabban él, maga választotta életmódváltásba fog és amellett kitart. Ehhez annyit akarnék hozzáfüzni, hogy ráadásul , az én esetemben az is elég nehéz, hogy enegedjem el a magamra való neheztelést amiatt , hogy évekig nem ismertem fel , hogy a fiam tudatosabb volt mint én azokon az éveken keresztül, amíg hússal főztem és húst ettünk. Mentségemre legyen , hogy sose erőltettem őt a húsevésre , így elég kevés húst evett hozzánk képest, De hogy én emiatt a falusi rokonságtól mennyi lenézést és kritikát kaptam azzal a címszóval , hogy elkényeztetem a fiam , mert külön koszton van, le se lehet írni. Még , hogy ő a különc- mai tudatommal csak nevetni tudok ezen.
Minden nyáron elment a fiam anyámmal a falusi nagyanyjához vakációzni egy-két hétre. Anyám azért ment vele, mert anyósomnak eleve nem jutott ideje a gyerekre felvigyázni a sok ( fölösleges!) munka miatt és azért , mert a gyereknek eléggé külön étrendje volt. Voltak napok , amikor folyamatosan vajas kenyeren és ugorkán és almán kívül egyebet nem evett. Persze minden rokon fogta a fejét.

De a fiam sose volt kórházban, meghüléses betegségein kívül hála az Égnek sose volt semmi baja.

Illetve , megjegyzem , hogy később , amikor az anyósom már nem egyedül élt, hanem férjhezment egy sánta , borzasztóan kötekedő emberhez és a fiam immár oda ment nyaralni , az öreg miatt , aki folyton heccelte és gúnyolta (evés és minden miatt. Mindig kapott valamit amiért belekössön) gyakran volt lázas hasmenése. Amíg aztán feleszméltem és többé már nem engedtem oda , csak ha én is vele mentem , kizárólag hétvégeken.

A röhejes az, hogy én is úgy születtem , hogy gyerekként nem voltam hajlandó megenni a húst. Felnőtt koromig rászoktam , de gyakran voltam rosszul. (Amikor a fiam mégis evett húst , mert épp rántott csireke volt, amit megevett, ős se érezte jól magát). Mégis sose jutott volna eszembe akkor , hogy mennyi rosszullétet és betegséget lehet a húsevésnek "köszönni".

Lassan 3 éve hogy nem eszünk húst egyik sem. Sült ételt is kevésbé. Én most , hogy várandós vagyok egyáltalán nem eszek semmit sülve (olajban) Most is el vagyok ítélve , ráadásul azért is , mert mások úgy látják a fiam "irányítása" alatt vagyok :D :D . Vagyis ahelyett hogy ráncba szedném, megyek utána. Hi-hi.

Az öregek már csak ilyen betokosodottak. Az anyósomnak tavaly karácsonyra kinyomtattam a Kozmikus Evangéliumot, gondoltam , ha már vallásos, akkor talán így elfogadja , megérti. Nem emlegette azóta sem, hogy elolvasta volna. Még én se kérdeztem, mert nem került rá sor. De a viselkedéséből ítélve nem értette meg vagy el se olvasta. De sajnos a fiatalok se értik.

( Ez nem épp a táplálkozáshoz tartozik, de megjegyzem , hogy amikor anyósommal telefonon beszélgetek , mert felhív , mindig naplóznom kell utána , mert annyi rosszindulat árad belőle cukormázba forgatva , hogy képtelen vagyok rögtön megfelelően visszavágni neki. Persze , ő nem látja , vagy ha látja , élvezi és ártatlannak képzeli.) A húsevés miatt (is), az ember nagyon zavarosan kezd gondolkodni. Még normálisan társalogni se lehet vele. Akár anyámmal. Rendszerint ő hagy ott engem :D ,amikor megmondom neki pl, hogy miért fáj a térde vagy miért van vérnyomása.

S ahogy Violetta mondja a másik topikban , bizony kitartó harc és megmaradás melletti elszántság szükségeltetik minden nap. Le a kalappal ez előtt a lány előtt! Nagyon szépen fejlődik :) .

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.10. 15:03 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Niki!

Bizonyára megijesztettelek a szűkszavú, de veled tulajdonképpen, mindenben egyetértő érzelem-kitörésemmel. Ez azért volt, mert azért is örültem pl., hogy ajándékba kaptam a Ladát, mert arra gondoltam, hogy ha Mo-ra megyek még, nem kell a vonatokon és a buszokon elviselnem a sok rendetlenkedő, hisztériázó, nyávogó elkényeztetett ottani gyernekekkel és az azokkal hajmeresztő- iracionálisan viselkedő szüleikkel való együtt utazást, vonaton és buszon egyaránt. Mert azt, hogy Mo-i gyermekes családokhoz látogatóba elmenyjek ugyanezen okoknál fogva, elháríthatom, de eddig a közutazásra, ahol nagyjából mindig ilyen idegtépő élmények vártak rám, nem térhettem ki. Azon gondolkozom, hogy nerm-e kellene félretenni az általad gyakorolt tolerancia elv szerinti viselkedést, és ha már rokoni kapvcsolatban állsz azokkal a szülőkkel, bátran megmond nekik a véleményedet, kifejtsd a szerintem nagyon helyes nézeteidet! Miért kell a normálisaknak állandóan csak védekezni, a húsevői agresszív szamárságokkal szemben? Már csak abból kiindúlva is, hogy a gyermekek, akárcsak a Linda fia, még kapcsolatban állnak ezzel a normalitással, hát miért ne adnánk nerkik egy kis segítséget, ezt a velük született normalitást, még úgy ahogy megtartani felnőtté válásukig, amikor már szabadon döntenek, hogy a spekulán és sunyi ragadózó-emberi (Káini), vagy a spirituálisan fejlődni és egészséges életet élni akaró Ábeli utat akarják-e választani?

Egyébként, annak érdekében, hogy az általad, valamint a Linda és az Andika által jelzett fonákságok kivédése érdekében egymás elláthassuk tanácsokkal, megosszuk a tapasztalatainkat, nzyitok egy topic-ot a Bolond-ban, valamilyen ide vágó címmel. Nem másért, de Medárda is azzal jött haza a művészeti iskolájából - Amire aztán tényleg nem számítottam, nem csak azért mert az ember elvárná, hogy a művéészlelkek legyenek szabadelvűbbekk, de ráadásul méga a tanítónénije is, Marika régi jó barátnője, nekem volt-hallgatóm, régi vegetáriánus, asztrológia és Hamvas Béla ismerő -, hogy az osztálytársai csúfolkodni kezdtek vele, amiért a kifli mellé murkot (sárga répát) is vitt és evett tízóraira.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.10. 15:49 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Lehet ki kéne mondanom a véleményem, de mivel szülő nem vagyok, nem érzem magam feljogosítva, hogy vádló kritikákkal illessem a rokonságomat. Amit viszont a saját szerepemben fontosnak látok, az a pozitív példamutatás és az értelmes beszélgetés a gyerekekkel, elkerülve azt, amit sok tudálékos rokon elkövetett a szüleim ellen annak idején (főleg az apai nagyanyám), hogy sunyi módon, a szülő háta mögött bujtsa fel a gyerekeket. Főleg most, hogy látom, mire vitték a nagy kritikusságukkal. Hogy egy példát kiragadjak: állandó kritika érte a szüleimet azért, mert gyermekkorunkban nekünk kötelező takarodót írtak elő, ami alól maximum a szilveszter volt kivétel, a takarodó időpontja kisgyermekként hét, nagyobbacskaként nyolc óra volt. Az okos rokonok szerint ez kegyetlenség a gyermekkel szemben, hiszen szegény "úgy" fennmaradna még.
Most persze meg van az eredménye ennek a szemléletmódnak, a kicsi gyerekek hisztériás rohamot kapnak esténként, hogy nekik miért kell 11!-kor lefeküdniük, amikor ők még mesét néznének, játszanának stb... Végül kénytelenek voltak belátni, hogy az én szüleimnek volt igaza (és be is vallották).

Nem lehet könnyű Medárdának, emlékszem, hogy gyerekkoromban milyen kegyetlenek voltuk azzal, aki különbözött (illetve velem is kegyetlenek voltak és furabogárnak tekintettek, de "jó" skorpió lévén hamar megtanultam, hogy a "legjobb" védekezés a támadás :D ), felnőtt fejjel már nehezen is tudom felfogni, hogy lehet valakit azért gúnyolni, amit eszik, de Andrea példájából meggyőződtem róla, hogy bizonyos felnőttek nem lépnek túl egy tízéves színvonalán soha.
És hogy kezeli a lányod ezeket az eseteket? (mellesleg érdekes, hogy egy kisiskolás csoport hamarabb megtanulja tolerálni a testi fogyatékosságokat, mint az életmódbeli különbségeket, mert a felnőttek evidens módon hamar sort kerítenek erre a témára, illetve a vegetarianizmussal kapcsolatban ők is kevésbé toleránsak.)

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gyermekeink táplálása
HozzászólásElküldve: 2008.10.10. 15:57 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda!

Ha jól emlékszem én sem szerettem a húst kiskoromban, és a legtöbb gyeremekismerősöm sem szereti. Én igazi kis "vitamingombóc" voltam, ahogy a nagypapám hívott, mert képes voltam egy ültő helyemben lelegelni a nagymama egész borsóágyását. Ott helyben, a porban ülve, elbújva a barackfa mögé, héjjastól :lol:

Nekem azok a vidéki nyaralások a paradicsommal voltakk egyenlőek. Nincs is jobb annál, amikor az ember frissen kiránt a földből egy karalébét és viszi a nagyinak, hogy legyen szíves meghámozni :D

Sütve-főzve viszont csak nagykoromban szerettem meg a zöldsége-gyümölcsöt, addig kitartóan állítottam, hogy vétek a jó kis kaját elrontani holmi puhítással :P ( a gyümölccsel most sem engedek semmit csinálni, a cukrozást mindig visszautasítottam, pedig mindenki ajánlgatta, hogy hint az epremre egy kis porcukit meg ad hozzá tejszínhabot - ami így együtt undorítónak tartok)

Gyerekként ösztönösen több eszem volt, úgy tűnik.

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO