ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.10.21. 06:10

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008.03.20. 09:07 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4162
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd:

Sátán és Lucifer

A paradicsomi almába-harapás aktusa, amiként Hamvas mondja: a létrontás, már csak a második mozzanat és az elsőnek egy sokkal durvább változata. Az első még a teremtés gyökerénél ment végbe, és én eddig úgy képzeltem, hogy ennek az égi bűnbeesésnek a kezdeményezője és megvalósítója egyoldalúan a Fény princípiuma mivel, erre a Bibliában egyértelmű utalást találunk. Az által ugyanis, hogy a Lilith befolyása által öncélú önállósodási törekvésébe belefagyott Fény ősprincípiuma, a Lucifer, elutasítja az abszolút egységet és nem akar egybeolvadni a Szeretettel, elutasítja a Szeretet, vagyis a női ősprincípium átvilágítását és megtermékenyítését.

Azon női olvasóim feltételezésével ellentétesen tehát, miszerint én tudattalanul az anyámra haragudnék valamiért, és önkéntelenül ez munkálna bennem még mindig (Lám, hova, illetve mennyire félre vezet az amatőr pszichológia…) a női princípium ellen érzett, tudatalatti haragomban, téves. A valóság éppen az általuk feltételezettnek az ellentéte: én egy civilben és otthon Adolf Hitlert, és a fajtiszta német harciasságot és férfias intelligenciát dicsőítő, abszolút pátriárka, tehát abszolút családi önkényúr – mostohaapával nőttem fel. A biológiai apám, viszont ennek e másik véglete, a tartástalan és gerinctelen és a családjával és a gyermekével szemben felelőtlen bohém férfi típusa volt, aki úgyszintén nem emelhette a férfiasság (Jang) ázsióját az édesanyját a mostohaapja brutalitásaival szemben féltő gyermeki szemeimben. A nagybátyám viszont (Anyám testvére), egy, a szobrászati tanulmányait a felesége igényére abba hagyó, hiába, hogy humánus, mert még a gyermeki értelmem szemében is láthatóan akarat-gyenge, megtört, csak késő nyugdíjas korában újra sápadtan-művészkedő férfi volt. Nagyapám viszont tipikus Ló-bolond volt, akit éppen az édesanyám igyekezett teljes mértékben démonizálni, és anya-szerető szerető egykeként én ezt, a gonosz férfiassággal szemben ártatlanul szenvedő női látásmódot, az anyámtól teljesen átvettem. Ezzel szemben ott voltak a jóságos és polgárian művelt, keresztanyáim, akik születésnapjaimon nem csak süteményekkel, hanem egy- egy értékes ajándék-könyvvel is (!) felköszöntöttek, sőt: karácsonykor és húsvétkor is, szintén a hiányos és csonka szellemi látóköröm szélesítését szolgáló könyveket ajándékoztak. Tehát nem csoda, ha az anyám által tanított ördögi apa-és férfi-szemléletet, egy-az egyben átvettem, illetve azt (és erről még elméleteket is hangoztattam), hogy az életben minden rosszat a férfiak csinálnak, a szegény ártatlan nők csak ennek az elszenvedői. És ezt olyannyira, hogy nem is nagyon tudtam férfiként viselkedni, mindaddig, amíg az életembe a rokoni – család-ismerősi körökön kívülről érkező, úgyszintén kedves és ártatlan nők, becsülettel és keményen rá nem ébresztettek arra, hogy minden botnak két vége van. Summa summarum, ez a reflex (a férfi ördög, a nő angyal) annyira mélyen bennem volt, hogy az első bűnbeeséséi aktusnak (A Lilith első diadalának) csak a Lucifer (Fényhozó!) negatív (romboló) teremtő szereplővé válását ismertem fel, és úgy képzeltem, hogy a női korrupció csak később, az anyagi megtestesülések folyamán következett be. Ti., amikor Éva Ádámnak átadja az almát azzal a kérésével, hogy amennyiben azt akarja, hogy boldog legyen a jövőjük, egye meg az öncélú pragmatizmus, vagyis az életnyerési lehetőségekben való magasztos hit almáját.
A keresztény misztikusoktól származik, az a teremtéssel és bűnbeeséssel kapcsolatos metafizikai információ, amely az ősi bűnbeesés másik oldalát is megmutatta: a mindent átvilágító és megtermékenyítő Fénynek a Lilith által befolyásolt Feminin princípium részéről történő elutasítást. Mint ahogy a teremtés kettős lényegű, vagyis Fény és Szeretet szerinti (Jin és Jang, Feminin és maszkulin szerinti) és ezért „Mindaz ami van” (Tabula Smaragdina), az abszolútumnak, a Lilith hatására történő megoszlását és megsokszorozódását követő teremtési folyamatokban kettős, úgy, a bűnbeesési aktus is kettős! Miközben a Lilith által megrontott Fény (a Lucifer) elutasítja a Szeretet átvilágítását és megtermékenyítését, illetve az abszolútumhoz való visszakapcsolódást, mondván, hogy ő nem akar az egységbe visszakerülni, a Szeretetbe behatolva, a teremtést lehetővé tenni, addig, - mint ahogyan írod: a Lilith öncélúsága által megkísértett Szeretet, és emígy Szeretetből Satanavá változott női princípium, elutasítja a Fény befogadását, maga akarván megtermékenyíteni és átvilágítani a fényt (Amint Hamvas írja: Ez a stupiditás csúcsa, amikor a megtermékenyülő hatalom akarja a megtermékenyítő hatalmat átvilágítani és megtermékenyíteni). Illetve, a mai modern időkre lefordítva: a Satana, az a Női ősprincípium, amely az igazi fényt elutasítja és a hamis Fény által (A szeretet nélküli nagyokos Luciferi tudomány által) akarja maga-magát, önhatalmúlag megtermékenyíteni. Vagyis, („majd”) manapság, csak akkor, amikor ő, a nő akarja(!), akkor tehát, amikor ő úgy érzi, hogy el jött annak az ideje, illetve, amikor „fel van erre készülve” (Harmincöt éves koruk után és természetesen csak egyetlen egyszer, és azt is csak azért, hogy ne maradjon egyedül, illetve, hogy mások ne mondják azt, hogy még ennyire sem képes!) akarja hagyni magát egy férfi által természetesen, vagy, amennyiben ez akkor már késő, az orvostudomány és a genetika segítségével megtermékenyítetni. Nagyon sok nő panaszkodik nekem - az asztrológusnak… -, arról, hogy mennyire bántja őt az, hogy nem tudja a tudását (Fényét) a férjének, vagy éppenséggel nekem, átadni, mivel nem bizonyulunk rá méltó befogadóknak, miközben azzal áltatja magát, 30 évesen, hogy azért nem tud anyává válni (megtermékenyülni), mert a külső körülmények még mindig nem akarják ezt számára lehetővé tenni! Ebből ered a mai nők körében egyre több áldozatot szedő, a megtermékenyülő-teremtői szervekkel (Méh és petefészek) és az utód-táplálási szervekkel (Mellek) kapcsolatos, növekvő rákos betegségek száma.
A Lucifer metafizikai jelentésére, úgy jöttem rá, hogy hirtelenjében egyszerre igen durva visszajelzéseket kezdtem kapni arra a, jogosnak vélt sértettségemben hozott, ostoba elhatározásomra, hogy attól kezdve, nem fogom a feleségemet többé semmiről, amit felfedezek, felvilágosítani és nem fogok vele szeretkezni és így nem fogom őt többé megtermékenyíteni. – Szerencsére hamar megértettem a szándékomtól eltéríteni hivatott durva sors-jelzések szimbolikáját és idejében észhez tértem. Ezt követően jöttem rá arra, hogy a Luciferi magtartás abból a romlott fényből – A Lilith által megrontott Isteni értelemből! - származik, amely úgy képzeli, hogy köszöni szépen, ő jól meg van önmagában is, neki nincs szüksége a Szeretetre, öt ne egyesítse a Szeretet, az Abszolútummal, mert ő önmagában vetten abszolút erő és abszolút állapot, az eredeti Abszolútumtól különvált, önálló léttel rendelkező erő és hatalom. – Ez a szeretet nélküli férfiasság, ez a hideg logika és a hideg észszerűség, a steril gondolat, az élettelen és az élet- és szellemidegen, absztrakt tudományos és filozofikus okoskodás, a luciferi erő és hatalom! Ez amely önhitt gőgjében elutasítja a létegységet, illetve amely megelégszik a hamis egységgel (szeretet helyett érzelgősséggel) és nem akarja észrevenni, hogy az ő, szeretet és élet nélküli eredményei és következményei, bármennyire is érdekesek és izgalmasak lennének is, bármennyire csillognának és villognának is, hosszú távon úgy is romboló a természetük, vagy éppenséggel semmiféle lényegi jelentőségük nincsen… Ehhez a luciferi magatartáshoz (is!) kapcsolódnak például a prosztata-betegségek (is). Ezért a férfinek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az összes dimenziók szintjén behatoljon a nőbe (A Szeretetbe) és azt megtermékenyítse. A Nőnek (A Szeretet megtestesítőjének!) viszont, elsődleges létfeladata, hogy egységesüljön a férfival és minél nagyobb mértékben befogadván azt, nem csak hagyja magát átvilágítani és „természetesen”(!) megtermékenyíteni a Fény által, hanem ez által a minél teljesebb egységesülés által, és a kölcsönös megtermékenyülési aktussal, a Fényt visszakösse (A szeretete által) az Abszolútumba.
Szóval, a Szeretet nélküli, öncélú Fény Luciferi, amiként a Fény nélküli, öncélú Szeretet is Sátáni! Vagyis: a hamis szeretettel élő Fény Lucifernek e megtestesülése, amiként a hamis fénnyel töltekező Szeretet a Sátánnak a megtestesülése. Ezért van tehát az, hogy a misztikában az ördögöt mikor Lucifernek, mikor Sátánnak nevezik, mivel ez a steril és romboló szellemi állapot két nemű! A Fény nélküli állapot, az igazi fény által át nem világított szeretet, az („önműködő”!) mágikus életképzelet is éppen olyan veszélyes: bomlasztó, rothasztó, kísértő, szédítő, vírusos és bakteriális, mint amennyire kegyetlen és brutális és absztrakt és steril tud lenni a Szeretet nélküli férfiasság: az öncélú hatalmában tetszelgő hamis Fényű tudomány. Mindkettő humánus, liberális és pragmatikus, mindkettő megváltás-ellenes, és ezért egész-ségtelen magatartás.'

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO