ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.20. 19:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.11.13. 10:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Bár egy kicsit hosszas (Sőt, inkább poénos mese benyomását kelti…), és a csattanója sem váratlan, tehát akkora megütközést, vagy felszabadulást nem okoz, mint az igazán jó viccek, de mindezek ellenére, mivel annyira jellemző az árnyék-én zsenialitására, ez az én kedvenc evolúciós-viccem:

A bolondok házában egy „civilekkel” is bővített orvosi konzílium, illetve orvosokból és szociológusokból, meg a polgármesteri hivatal egyik fontos hivatalnokából álló komisszió dönti el, évről évre, hogy a gyógyulás határozott jeleit mutató betegek közül, kit engednek vissza a rácsozott ablakú és ajtójú intézet-épületen kívüli világba.

A vicc hőse, mondjuk: Jenő a nagytekintélyű komisszió számára végig helyes választ adott az összes kérdésre és már csak az utolsó, inkább már csak formális kérdésre kell válaszolnia: Mit tesz majd, ha kiengedik.

- Hát mi mást, mint, hogy szerzek egy parittyát és szét lövöm azzal ennek a k. épületnek az összes ablakát.
Az eredmény természetesen, negatív.

A következő egy évben viszont a bolondságnak semmi jelét nem mutatja, sőt, az udvari levegőzések alkalmával, a többi bolondtól félre vonulva, a korházban fellelhető összes olvasni való könyvet elolvasta és már a szakkönyveket kezdte bújni és a kezelőorvosokat, nem mindig és nem is könnyen megválaszolható kényelmetlen tudományos kérdésekkel ostromolta.

Újból komisszió előtti elme és lelki- állapot-vizsgálat, aminek a folyamán éppen, hogy nem filozófusi intelligenciával válaszol minden feltett vizsga-kérdésre, majd megint jön az utolsó keresztkérdés….

- Természetesen egy jól fizetett munka-lehetőséget keresek magamnak, amit jól megbecsülök, a dolgomat maradéktalanul elvégzem, és az első fizetésemből új ruhát és cipőt veszek, és el kezdek kirándulni a város melletti erdőben. Aztán évek múlva egy autót is, majd annak leszerelem az apám régi kovácsműhelyében az egyik kerekét és kiveszem a belső gumiját, amiből csíkokat vágok ki. Ezt összeszerelem egy, az erdőből hozott ágassal, és egy jó parittyát készítek, amivel belövöm vele ennek az épületnek az összes ablakát.
– Vissza!

A harmadik év végére már nagyon kényelmetlenné válik az orvosok számára is a helyzet, mivel az orvosok kénytelenek lettek kerülni a Jenő társaságát, és külön taktikákat kellett kidolgozniuk arra, hogy minél kevesebbet találkozzanak vele, mert olyan elméleti ismeretekre tett szert a szak-könyveiket olvasva és az ott olvasottakat az intézetben bőven rendelkezésre álló kezelteknek a példái segítségével is, alaposan megvitatva, hogy bizony egymás előtt kellett pironkodjanak, Jenőnek egy – egy „ártatlanul” feltett kérdése után. Nagyon reménykedtek tehát abban, hogy a következő évi „komisszió – vizsgáján” sikeresen helytáll és ők végre megszabadulhatnak tőle. El is érkezik a nagy nap, Jenő briliánsan válaszolgat a kérdésekre, még meg is nevetteti a társaságot az időnkénti szellemes válaszaival, aztán megint jön a perdöntő kérdés, amit az orvosok hagynának ugyan a fenébe, de sajnos nem lehet kihagyni, mert a szabályzatban szigorúan elő van írva annak is a feltevése. És még ez sem lenne gond, de hát ott vannak a kívülálló civilek, sőt, ebben az évben még egy parlamenti képviselő is részt vett a meghallgatásokon.

- Mit tesz majd Jenő úr, ha innen kiengedjük?

- Tisztelt komisszió, hölgyek és urak, első sorban igyekszek majd egy konszolidált életvitelt biztosítani képes, biztos egzisztenciát teremteni magamnak, olyan munkát keresve, ami nem csak anyagilag jövedelmező, de a szellemi igényeimet is képes kielégíteni… - és jön nagyjából ugyanaz a jövőkép, amit az előző évben is elmondott, amelyben viszont az autó kerekének a leszereléséről már nem esik szó. Sőt, az autó mellett ugyancsak a Jenő erkölcsi, esztétikai és szellemi igényeinek is megfelelő, csodálatos női párjának a megkereséséről és feleségül vételéről mesél, illetve az időközben szerzett jó barátokkal együtt megült esküvői ünnepségről és itt az orvosok már erősködnek, hogy nincs szükség további információkra, szerintük Jenő urat már másnap haza engedhetik. A Parlamenti Egészségügyi Bizottság tagjaként az audición részt vevő képviselő viszont, ha udvariasan is, de határozottan rájuk szól, hogy hagyják az embert beszélni. Jenő tehát folytatja és elmondja, hogy miként viszi haza az autóján az új feleségét, hogy miként vetkőzteti le és viszi az ágyba, és itt már a politikus is le akarja állítani, de azt már nem lehet: - És akkor lehúzom a bugyiját, abból kiveszem a gumipertliket, azokból egy jó parittyát csinálok és betöröm a bolondok házának az összes ablakát.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.11.13. 10:59 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
VIII. AZ EVOLÚCIÓ, A VILÁGOSSÁG ÉS A CÉLTUDAT-, illetve a tapasztalatból szerezhető értelmi fény-használatnak és a szellemi kapcsolatok meglátásának, valamint és főként: A HIBAJAVÍTÁS SZÜKSÉGÉNEK ÉS LEHETŐSÉGÉNEK AZ EGYETEMES TÖRVÉNYE.


A fájl alatt olvasható tartalmakat, ettől kezdve a publio – könyvkiadó megfelelő oldaláról lehet letölteni és elolvasni, illetve a könyv nyomtatott változatát megvásárolni:


https://publioboox.com/hu_HU/az-egyetemes-torvenyek

E-könyv (prc, epub): 300 HUF
Nyomtatott könyv: 4.976 HUF


Az egyetemes törvényekről (amelyek még a foganásunkat is "rendezik és intézik", akárcsak a születésünket, meg a sorsunkat, és, az "egész életet" a kozmikus világegyetem működésével együtt) először az Elta egyetem kurzusain hallottam, ahol az asztrológiával megismerkedtem. Nem én fedeztem fel és írtam le tehát világelsőként ezt a tíz egyetemes törvényt, mert azt részben megtették előttem ötezer évvel a hermetikusok. Mivel azonban csak hét bolygót, tehát hét anyag- és világformáló sorserőt láthattak szabad szemmel, ugyancsak hét törvényt ismertek fel és írtak le, a "minden mindennel összefügg" hermészi elv alapján. („Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van…”) Én tehát a hét első törvényt ismertető Kybalionnak a tömör mondatainak a kibontásán kívül, a hiányzó három egyetemes törvényt is leírtam, a tíz bolygó által megtestesített őserőnek, vagyis, a 10-es számrend örök érvényességének megfelelően, az ET-k hatásait nem csak az asztrológiában észlelvén, hanem magamban és az életemben is.
Előszó
Kikhez is szól ez a huszonöt éves gyakorló asztrológusi – azaz sors-figyelői és sors-fejtői – tapasztalattal rendelkező szerzőnek a végkövetkeztetéseit tartalmazó, többszörösen átdolgozott különleges könyv? - Természetesen mindenkihez szól, de leginkább azokhoz, akik tudatosan boldogan és egészségesen akarnak élni, nemcsak fiatal korukban, hanem hatvan, hetven, sőt nyolcvan éves korukban is.
A könyv szerzője, aki nagycsaládos édesapa és ismert költő is egyben, biztató példa. Kozma Szilárd harmincegy éves korában kezdett el rendszeresen sportolni, és hatvanas évei elején szerezte meg a karate-mesteri címének három danos fokozatát, amint mondja: az egyetemes törvények segítségével. Jelen könyvével ugyanakkor nemcsak saját eddigi szellemi munkájának gyümölcseit tárja elénk, hanem a nemzetközi metafizikusok sorába is felzárkózik. Hisz ez a kulcstéma, azaz világunk logikai, metafizikai alaptörvényei időtlen idők óta foglalkoztatják az emberiség sorsát szívükön viselőket. Elég, ha az elődök közül Hermész Triszmegisztoszra, Lao-céra, Hamvas Bélára vagy a kortársak közül Kurt Tepperweinra vagy Deepak Choprára gondolunk.
Mennyire kell a könyv témája iránti érdeklődőnek jártasnak lennie az asztrológiai spirituális irodalomban? Szükséges-e személyi horoszkópjában alaposan kiismernie magát, azaz testközelből, tehát önismereti elmélyülése útján már korábban megismerkednie a könyvben használt magyar metafizikai alapfogalmakkal? Bár belelapozva a könyvbe előfordulhat, hogy a tisztelt Olvasó a leírt mondatok jelentését inkább csak sejti, mintsem érti, a szerző kimondott célja az, hogy fejezetről fejezetre építkezve mindenkinek és mindenkihez szólóan tárja fel a könyv témáját. Sőt, a szerző azt állítja, hogy kimondottan ilyen, a spirituális irodalom berkeiben még járatlan, de annál inkább ténylegesen boldog és egészséges életre vágyó személyek számára írta meg művét. Hiszen ezek a propedeutikus törvények, mindannyiunkban a szó szoros értelmében „ott vannak”, és mindenkin és mindenen keresztül, élve, működve, hatva nyilvánulnak meg! Ebben az esetben tehát mindenkinek célszerű, minél nagyobb mélységben és szélességben megismernie, nemcsak a saját teste sejtjeinek működését befolyásoló, hanem a saját titkolt, vagy nem titkolt gondolatait és vágyait, ambícióit, félelmeit és sóvárgásait, belső sugallatok és sejtelmek formájában vezérlő Egyetemes Törvényeket.
Amennyiben a kedves Olvasó nem hátrál meg attól, hogy az első, felületesebb olvasatra nem érti teljesen az első mondatokat, és tovább olvas, észre fogja venni, hogy mondatról mondatra haladva egy olyan meghitt szellemi légkörbe, tudatállapotba kerül, melyről mindig is sejtelme volt, és aminek szellemi tisztánlátói színvonalára mindig is vágyott. Mert nem egy, a lelkétől idegen szellemi környezetben találja magát, hanem ott, ahol minden egyes mondat és magyarázat az ő régi sejtelmeit, akár rég elfeledett „megvilágosodásait” igazolja vissza. A Mágia, vagy a Vibráció és a Rezonancia Törvényét, vagy a Kiegyenlítődés, a Nemek, a Polaritás, a Ciklus és Ritmus, a Karma, valamint a Fejlődés és a Szeretet Egyetemes Törvényét, de főként a Megváltás Törvényét olvasva, az esetleges kezdeti idegenszerűségtől megérkezünk oda, hogy azt gondoljuk: „Hát persze! Na úgy-e, mondtam (de legalább is gondoltam, vagy sejtettem) én, hogy: Ez így van! Ez teljesen világos! Minek is kell ezt leírni, hiszen ez evidens?”
De nemcsak a felfedezés, illetve az újra-felfedezés öröméért ajánlatos a könyv fejezeteiben elmélyülni, hanem azért is, hogy szélesebb, ugyanakkor mélyebb betekintést nyerhessünk mind a világ, mind a saját életünk és sorsunk logikájába. Külső és belső összhangra törekedvén ezekkel a világ- és sorsirányító szellemi törvényekkel megőrizhetjük, edzhetjük lelki harmóniánkat, testi, szellemi egészségünket, vagy, ha ezek netalán korábban megromlottak, akkor visszaszerezhetjük őket.
Ezek szellemében hasznos szellemi szórakozást és egészséges önépülést kívánok a szerző és a könyv létrehozói nevében is,
Dr. Habil. Domokos Johanna, egyetemi docens, költő, kultúrakutató
Budapest/Bielefeld, 2018 októbere

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.27. 15:07 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Jó napot kívánok! Édesapám könyvét mindenkinek nagyon de nagyon melegen ajánlom! Én már bele olvastam a könyvbe, és biztosíthatok mindenkit hogy megéri szert tenni rá és elolvasni.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO