ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.04.04. 08:32

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.03.09. 13:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd karma- asztrológus:

IX. Az egyetemes Szeretetnek, vagyis az egységhez való vonzódásnak, és ezzel az egészség megvalósítási lehetőségének is az egyetemes törvénye. Avagy: a mindenható egységalkotási őserő és a nyitott lét törvénye - Asztrológusi szemmel, vagyis asztrológiai (sorsfigyelői) és alkímiai (karmaoldói) szemmel

„Szeretet nélkül őrjöngeni kell.” (Hamvas Béla, Karnevál)


Amennyiben elfogadjuk a kvantum-fizikának azt az állítását, ami szerint az anyag sem egyéb, mint (fizikai!) energia megnyilvánulás – És logikusan és analogikusan is, gondolkozni egyaránt képes asztrológusként, miért ne fogadnám ezt el, főként hogy ez, objektív tudományos kísérletek szintjén is bebizonyosodott? - akkor a teremtés első kiáradása, a kauzális (Isteni) Szeretet sem más, mint az első megnyilvánult (abszolút) Őserő....

........................................................................................................................................

A fájl alatt olvasható tartalmakat, ettől kezdve a publio – könyvkiadó megfelelő oldaláról lehet letölteni és elolvasni, illetve, az egész könyvnek a nyomtatott változatát megvásárolni:


https://publioboox.com/hu_HU/az-egyetemes-torvenyek

E-könyv (prc, epub): 300 HUF
Nyomtatott könyv: 4.976 HUF


Az egyetemes törvényekről (amelyek még a foganásunkat is "rendezik és intézik", akárcsak a születésünket, meg a sorsunkat, és, az "egész életet" a kozmikus világegyetem működésével együtt) először az Elta egyetem kurzusain hallottam, ahol az asztrológiával megismerkedtem. Nem én fedeztem fel és írtam le tehát világelsőként ezt a tíz egyetemes törvényt, mert azt részben megtették előttem ötezer évvel a hermetikusok. Mivel azonban csak hét bolygót, tehát hét anyag- és világformáló sorserőt láthattak szabad szemmel, ugyancsak hét törvényt ismertek fel és írtak le, a "minden mindennel összefügg" hermészi elv alapján. („Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van…”) Én tehát a hét első törvényt ismertető Kybalionnak a tömör mondatainak a kibontásán kívül, a hiányzó három egyetemes törvényt is leírtam, a tíz bolygó által megtestesített őserőnek, vagyis, a 10-es számrend örök érvényességének megfelelően, az ET-k hatásait nem csak az asztrológiában észlelvén, hanem magamban és az életemben is.
Előszó
Kikhez is szól ez a huszonöt éves gyakorló asztrológusi – azaz sors-figyelői és sors-fejtői – tapasztalattal rendelkező szerzőnek a végkövetkeztetéseit tartalmazó, többszörösen átdolgozott különleges könyv? - Természetesen mindenkihez szól, de leginkább azokhoz, akik tudatosan boldogan és egészségesen akarnak élni, nemcsak fiatal korukban, hanem hatvan, hetven, sőt nyolcvan éves korukban is.
A könyv szerzője, aki nagycsaládos édesapa és ismert költő is egyben, biztató példa. Kozma Szilárd harmincegy éves korában kezdett el rendszeresen sportolni, és hatvanas évei elején szerezte meg a karate-mesteri címének három danos fokozatát, amint mondja: az egyetemes törvények segítségével. Jelen könyvével ugyanakkor nemcsak saját eddigi szellemi munkájának gyümölcseit tárja elénk, hanem a nemzetközi metafizikusok sorába is felzárkózik. Hisz ez a kulcstéma, azaz világunk logikai, metafizikai alaptörvényei időtlen idők óta foglalkoztatják az emberiség sorsát szívükön viselőket. Elég, ha az elődök közül Hermész Triszmegisztoszra, Lao-céra, Hamvas Bélára vagy a kortársak közül Kurt Tepperweinra vagy Deepak Choprára gondolunk.
Mennyire kell a könyv témája iránti érdeklődőnek jártasnak lennie az asztrológiai spirituális irodalomban? Szükséges-e személyi horoszkópjában alaposan kiismernie magát, azaz testközelből, tehát önismereti elmélyülése útján már korábban megismerkednie a könyvben használt magyar metafizikai alapfogalmakkal? Bár belelapozva a könyvbe előfordulhat, hogy a tisztelt Olvasó a leírt mondatok jelentését inkább csak sejti, mintsem érti, a szerző kimondott célja az, hogy fejezetről fejezetre építkezve mindenkinek és mindenkihez szólóan tárja fel a könyv témáját. Sőt, a szerző azt állítja, hogy kimondottan ilyen, a spirituális irodalom berkeiben még járatlan, de annál inkább ténylegesen boldog és egészséges életre vágyó személyek számára írta meg művét. Hiszen ezek a propedeutikus törvények, mindannyiunkban a szó szoros értelmében „ott vannak”, és mindenkin és mindenen keresztül, élve, működve, hatva nyilvánulnak meg! Ebben az esetben tehát mindenkinek célszerű, minél nagyobb mélységben és szélességben megismernie, nemcsak a saját teste sejtjeinek működését befolyásoló, hanem a saját titkolt, vagy nem titkolt gondolatait és vágyait, ambícióit, félelmeit és sóvárgásait, belső sugallatok és sejtelmek formájában vezérlő Egyetemes Törvényeket.
Amennyiben a kedves Olvasó nem hátrál meg attól, hogy az első, felületesebb olvasatra nem érti teljesen az első mondatokat, és tovább olvas, észre fogja venni, hogy mondatról mondatra haladva egy olyan meghitt szellemi légkörbe, tudatállapotba kerül, melyről mindig is sejtelme volt, és aminek szellemi tisztánlátói színvonalára mindig is vágyott. Mert nem egy, a lelkétől idegen szellemi környezetben találja magát, hanem ott, ahol minden egyes mondat és magyarázat az ő régi sejtelmeit, akár rég elfeledett „megvilágosodásait” igazolja vissza. A Mágia, vagy a Vibráció és a Rezonancia Törvényét, vagy a Kiegyenlítődés, a Nemek, a Polaritás, a Ciklus és Ritmus, a Karma, valamint a Fejlődés és a Szeretet Egyetemes Törvényét, de főként a Megváltás Törvényét olvasva, az esetleges kezdeti idegenszerűségtől megérkezünk oda, hogy azt gondoljuk: „Hát persze! Na úgy-e, mondtam (de legalább is gondoltam, vagy sejtettem) én, hogy: Ez így van! Ez teljesen világos! Minek is kell ezt leírni, hiszen ez evidens?”
De nemcsak a felfedezés, illetve az újra-felfedezés öröméért ajánlatos a könyv fejezeteiben elmélyülni, hanem azért is, hogy szélesebb, ugyanakkor mélyebb betekintést nyerhessünk mind a világ, mind a saját életünk és sorsunk logikájába. Külső és belső összhangra törekedvén ezekkel a világ- és sorsirányító szellemi törvényekkel megőrizhetjük, edzhetjük lelki harmóniánkat, testi, szellemi egészségünket, vagy, ha ezek netalán korábban megromlottak, akkor visszaszerezhetjük őket.
Ezek szellemében hasznos szellemi szórakozást és egészséges önépülést kívánok a szerző és a könyv létrehozói nevében is,


Dr. Habil. Domokos Johanna, egyetemi docens, költő, kultúrakutató.


Budapest/Bielefeld, 2018 októbere

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.09.12. 21:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Régi terven, hogy ezt újraírom:

Kozma Szilárd: IX. A kilencedik törvény

Az egyetemes Szeretet, az egység és az egészség törvénye,
avagy a mindenható teremtő őserő és a nyitott lét törvénye

„Szeretet nélkül őrjöngeni kell.” (Hamvas Béla, Karnevál)


A kauzális (Isteni) Szeretet a Megnyilvánult Létezés (Isten) egyik része, és ugyanakkor, az abszolútum első (Isteni) megnyilvánulásának, vagyis az első teremtésnek az első energetikai oka és kiáradása. Ő az abszolút létből elsőként kiáradó (abszolút) isteni, teremtő-energia, amely magában hordja az abszolút létezésbe való visszatérés szükségét, szükség-erejét, vonzását. Ebből az első energia-szubsztanciából keletkezik az összes többi (Pl. az ideális – képzelet, mentális, asztrális és éteri) energia. És, bármennyire is profánnak tűnik a metafizika világában járatlan személyek számára ez az állítás, de az anyagi világ is ebből az ősi, Szeretet- energia- szubsztanciából keletkezett! („Átvitellel”, ahogy írja a Tabula Smaragdina. És vibráció-csökkenéssel, ahogy a mai misztikusok mondják.)
A kvantum-fizika is azt állítja, hogy az, amit mi szilárd anyagnak érzékelünk, nem egyéb, mint egymással különböző formájú atomi lét alatti nagyságú, rács-szerkezeteket alkotó virtuális pontok körül, iszonyú sebességgel pörgő (fizikai!) energia-nyaláboknak az együttes, atomi egység-rendszere. És ma már ezer és ezer tudományos kísérlet szintjén bebizonyosodott objektív igazság! Tovább lépve tehát, elmondhatjuk, hogy az anyaginak mondott világ (energetikai) formáiban és mintáiban az isteni idea-rendszerek tükröződnek. Következésképpen, a Lilith jelenségnek a spirituális káoszt eredményező hatásai is megjelennek az anyagban, de persze, lévén spirituális szintű zavarodottságról szó, azok, az anyagnak a magasabb rendű szervezettségű állapotaiban és formáiban, vagyis a szerves anyagban, és azon belül is, leginkább az emberi szervezetekben jelennek meg ezek a zavart spirituális minták kizárólagosan. A természeti világban az un. szörnyek, vagyis a feltűnően erős genetikai hibásódásokkal megjelenő állatok, elég ritkák, ahhoz képest, hogy a teremtő képzelő-erővel rendelkező nők, sokkal, de sokkal gyakrabban fejlesztenek ki magukban és szülnek, a karmájuknak a valamilyen okból való intenzív fokozódása hatására és annak eredményeket, hibás, vagy hiányzó szervekkel, vagy testrészekkel rendelkező gyermekeket.
Mindez az egyetemes megjelenítés és a rezonancia (A tükröződés) törvénynek a hatására történik, annak érdekében, hogy a spirituális tudatosságra szert tevő ember (A szülő nők!), ezeket az eredményeket és következményeket vizsgálva, azokat a képzeteket, amelyek ilyen materializációhoz vezettek, kiszűrhesse a képzeletvilágából és azoktól megszabadulhasson (A megváltó karma-oldás aktusa segítségével).
Az un. „ember-mentes” anyagi világ viszont, teljesen Lilit-mentes, tehát zavar-mentes, mivel a az ember által meg nem zavart (Be nem szennyezett, be nem piszkított) természet, nem más mint az isteni teremtői mintáknak, vagyis a szeretet-energia formáknak az un. „tiszta” megnyilvánulása. Azért változik tehát folyamatosan szilárddá a szerves anyagban az isteni szeretet-energiának az emberi testi része, hogy az ami fent (Az ember teremtő képzeletében!) van, lehessen az ember által ellenőrizhető az anyagban tehát abban „ami lent van”. Tehát azért, hogy legyen egy „biztos és igaz” hely, ahol a teremtő képzeletünk következménye ellenőrizhető legyen, tehát ahol és amelyben a következmény, ne lehessen képlékeny, illékony és csalóka.

Azért tehát, hogy számunkra, egyetemes léttudattal is rendelkező isteni származású tehát anyagi testet öltő szellemi lények számára, kutatható – vizsgálható és ellenőrizhető módon, objektív állapotú lehessen annak a következménye, amit a képzeletünkben forgatunk huzamosabb ideig és intenzíven átéljük azt amit gondolunk és képzelünk! Nem kell csodálkozni tehát, ha egyes misztikus tanítók és a szentek is, az anyagi világot az Isten misztikus testének nevezik, és, még az anyagi tárgyak szidalmazását is az Istenkáromlással egyenértékűnek tartják! Sőt, az arany-kornak is az a jelentése, hogy az anyagi világnak az értéke egyenlővé válik az arannyal, akkor és annak a személynek a számára, aki hajlandó, nem csak az ő képzeleti tevékenységének a következményeit kiolvasni a környező világának a szimbolikus jelentéséből, hanem annak alapján, amit kiolvas belőle, a belső – képi, képzeleti – mentalitását is hajlandó és tudja azonnal úgy módosítani, hogy az amit az automatikusan működő teremtő képzeletével önkéntelenül is, létrehoz, számára és a környezete számára, pozitív értékű tudjon lenni még a hosszú távú következményeknek szintjén is.
A szilárd anyag tehát, még akkor is, ha állítólag csak a mi érzékszerveink számára lenne szilárd, egyrészt olyan megkövesedett (lefagyott) és kristályosodott isteni Szeretet-energia, ami tökéletesen tükrözi az őt létrehozó és fenntartó szellemi rendszert (Isteni, vagy ideális intelligenciát, szellemi struktúrát). Pl. léteznek örök isteni minták, amelyeknek az anyagi megnyilvánulási formái, csak ritkán módosulnak. Ilyenek a bolygó- és csillagrendszerek, vagy ilyenek a kristályok és a szikla-kövek. De persze, nem csak külalakra mintázza le az anyag, az isteni idea-világok struktúráit, hanem a megtestesedésnek a minden szintjén, tehát az anyagi egységnek az egész manifesztációjában. És nem csak azért szakrális az anyag, mert, mint ilyen, tökéletesen tükrözi az őt létrehívó vagy módosító de mindenképpen őt fenntartó szellemet, szellemiséget. Hanem azért is, mert az anyagi állapotba került energia is maga az abszolút lét-lény része (Misztikus metaforával élve: annak a húsa.)
Másrészt, hiába akarunk hozza jutni jobb és egészségesebb fizikai – biológiai testhez, vagy un. misztikus képességekhez, de főképpen jobb és egészségesebb és kellemesebb külső környezethez (kényelmesebb, un. boldogítóbb élet és sors-körülményekhez), minket jobban szerető élettárshoz, baráthoz, munkahelyhez és munkatársakhoz, vagy például pszichikai, netalán a mentális (mágikus) energiákhoz, ha nincs bennünk ehhez (Ennek a beidézéséhez és ennek a fenntartásához!) elemi (velünk született, vagy szerzett: tudatosan létrehozott) Szeretet. Ha nincs belső szeretetünk, voltaképpen semmink nincs, mivel azzal sem érünk lényegében semmit, amink van! Amit szereztünk, vagy örököltünk. Nem érünk lényegében semmivel semmit, amennyiben a reflexszerű, tehát az un. karmikus haragvásaink, sőt: a spontán, nyílt, vagy rejtett gyűlölködéseink (nehezteléseink) miatt, vagyis a megbocsátási – elbocsátási képtelenségeink miatt, lelkileg képtelenek vagyunk nem, hogy létrehozni és áramoltatni a pozitív energiákat, de egyáltalán, még csak befogadni is, az Isteni (Teremtői) Szeretet – energiát! Az ugyanis, amit nagyjában és nagy – általánosan a családi és a szociális környezetünk rólunk tükröz, úgy is arról árulkodik, hogy nincs, illetve igen kevés, vagy zavaros bennünk a szeretet-erő, a szeretet-képesség. Kevés tehát a jóindulat, a jó-akarat, a jógiszeműség, a nyíltság és az áldozat-készség, mind az embertársaink iránt érzett szeretetben, mind általában az Isteni műnek, az életnek és a természetnek szeretete iránt. Hogy valójában nem is létezik bennünk még csak a fizikai valóság szeretete, a természetnek a szeretete sem, nem, hogy a szellemi világ szeretete! Sőt, hogy el sem tudjuk képzelni azt, hogy egyáltalán szeretni való lehet a számunkra ez, a sokszor kellemetlennek, sőt: kegyetlennek képzelt valóság, az ugyancsak kegyetlennek tűnő törvényeivel, amelyek eredete és gyöke viszont, ahogyan azt fentebb leírtam: ugyancsak szellemi – isteni!
És akkor, ha képtelenek vagyunk szeretni nem csak általában az embereket, de még a hozzánk legközelebb álló személyeket is, a rengeteg „rossz tulajdonságaik” miatt, illetve a ránk gyakorolt sértő, vagy lelkileg megsebző, vagy minket károsító viselkedésük miatt, akkor, hol van innen még az Isten-szeretete? Vagy azt könnyebb, mivel úgy képzeljük, hogy nincs vele dolgunk gyakorlatilag közvetlen közelről és főként fizikailag? De hogyan lehet szeretni az Istent, anélkül, hogy szeretnénk az embereket, akiket létre hozott állítólag a saját képére és hasonlatosságára? Hogyan lehet a teremtőt szeretni úgy, hogy nem szeretjük közben a teremtést, a művét, tehát azt, ami a teremtőnek az anyagba és a külvilágba kivetített (anyagiasodott) lényege? Vajon létezhet-e bennünk egyáltalán, a teremtés, vagyis a természet szeretete nélkül, vagy az emberek és az emberiség és a közvetlen emberi környezetünk szeretete nélkül, az életünket életenergiával ellátó, ősforrásunk szeretete? Amint láttuk már az elején, a Szeretet ugyanis, minden energiának és anyagnak az ősenergiája és ősszubsztanciája: a szeretet mindennek az „ősanyja”. Ennek az energia –forrásnak a legfinomabb állapota viszont karma-mentes, tehát a Lilith jelensége által még a fejére nem állított, viszály nélküli, úgymond „tiszta” pozitív információ, vagyis „tiszta” isteni képzelet!
Figyelem: ez az isteni eredetű (szintű) szeretet-információ - Ami vibráció csökkenéssel emberi szeretet – energiává válik (amiből a szeretet – energia lesz), amiről beszélek, nem valami közömbös hír. Hanem olyan, ránk közvetlenül és személyesen, lényegi benyomást és közvetlen hatást gyakorló, szubtilis tudás-anyag (finom szubsztancia), ami belülről minket nem csak, hogy létrehoz, de, miközben éltet és fenntart, ugyanakkor folytonosan módosítani is képes: tehát ez, az amiről a fogalom etimológiája is beszél: in (belső) – form (forma). Sajnos, van negatívan (rombolóan) megjelenő szeretet-forma is, mivel a szeretet negatív ellentéte az elzárkózás, az elhárítás, vagyis az eltüntetési- vágy, tehát a megsemmisítési vágy, ami nem más mint, a harag, a gyűlölet… Aki például a (Skorpiói jellegű!) karmikus meghatározódásainak a következtében, képtelen a megbocsátásra és az elbocsátásra, az ugyancsak karmikus késztetéseiből eredő érdek-képzeteinek (a tévképzeteinek!) a hatására, (A fénytől való félelmében, vagyis az önzésében!) az igazság és a világosság szelleme elől elzárkózik, és tehát a Szeretet ereje elől is elzárkózik, vagy az igazságot és a szeretetet ferdíti (érzelgősködik), vagy elzárja, elrejti, eltitkolja, hosszú távon semmi jóra ne számítson. Az ilyen személy tehát, ne csodálkozzon, hogy egyre kevesebb az energiája, az életereje, az egészsége és az életkedve. Ne csodálkozzon, hogy depressziós lesz, illetve már depressziós.
Misztikusan fogalmazva, annak aki a szeretettől – Bármilyen okkal, vagy indokkal is, de…- , huzamosan elzárja magát, az, akár balesetek útján, akár a betegségek útján is, vagy akár csak pszichés zavarok útján is, de fogyni kezd a finom energia-rendszere: tehát az egészsége és ez által az ereje! („Fogyni kezd körülötte a levegő” és ennek a következtében a szervezetéből is fogyni kezd az oxigén, még akkor is, ha a svájci hegyek között él történetesen!)
Mielőtt tehát a Szeretet és a Teremtő Képzelet, illetve a Nyitott (Szabad) Lét törvénye hatásmechanizmusainak a némileg szárazabb fejtegetésébe bele kezdenék, feltétlenül fel kell hívnom az olvasói figyelmet arra, hogy számunkra, emberi lények számára, a Szeretet mindenekelőtt személyesen megélt és átélt szellemi, lelki és nem utolsó sorban testi(!) állapot (is…)! Vagyis: szó sem lehet arról, hogy a Szeretetet személyes átélését, illetve a szeretet boldogító állapotát, holmi elméleti fejtegetésekkel, filozófiai vagy misztikus gondolkozási algoritmusok végzésével lehetne helyettesíteni! És ez szól elsősorban azoknak a misztikusoknak és magukat metafizikusnak nevező személyeknek (Hogy ezek un. guruikról: tanítóikról, oktatóikról és „mestereikről” ne is beszéljek!), akiknek még harmincöt éves, de főként akiknek még 42 éves koruk után (A felelős lélek szaturnuszi korszaka 35 és 42 éves korunk között tart.) sincs olyan gyermekük, akikért közvetlen – személyes felelősséget gyakorolnának és viselnének. Egyszerűen elképesztő, hogy az ilyen egoista személyek (Főként az un. könnyű műfajban jeleskedő, mindenféle előadó-művészekre, tehát nem csak a könnyű zenészekre gondolunk.), Szeretetről, szeretet-energiákról merészelnek prédikálni és „dalolni”!. „Vak vezet világtalant”, tanította ezekről a spirituális korrupcióban élő személyekről Jézus, akiről minden felvilágosult ember tudta és tudja, hogy lehetetlen az, hogy családtalan és gyermektelen lett volna. És nem csak a gyermekekkel kapcsolatos, tisztán érthető, abszolút érvényes metafizikai kinyilatkoztatásai okán lehetünk abban biztosak, hogy Jézus szerető nem háttér-tapasztalat és erkölcsi alap nélküli, szentimentális - idealista prédikátor volt, hanem és felelősségteljes családapa is, hanem azon gyakorlati tény miatt is, ami szerint a korabeli zsidók egyszerűen be sem engedték a zsinagógába azokat a 3O év feletti férfiakat, akik nem kötöttek még házasságot és nem voltak még gyermekeik, nem hogy a Torát a kezébe adják az ilyen férfiaknak felolvasni és értelmezni. (Mindössze a cölibátus egyházvagyont őrizni akaró kereszténység „misztikus – politikája” miatt alakította ki Jézusról a nőtlenség és gyermektelenség hazug képzetét a középkori katolikus egyház, amely tévképzetet sajnos, átvettek a protestáns egyházak is.)
Továbbá arról is figyelmeztet Jézus, hogy: Gyümölcséről ismeritek meg a fát (Tehát gyermekéről a szülőt), és a fent említett misztikusok mintha a gyermekeiknek éppen ettől, a gyümölcs- mivoltától, tehát a megmérettetéstől félve, hárítják el maguktól az emberi lét legalapvetőbb életfeladatait: a teremtésben való közvetlen részvételt (gyermeknemzést, gyermekszülést) és a teremtésről való gondoskodást (Ti., a gyermekgondozást, gyermeknevelést). Egyszerűen siralmas pl. az, hogy a Pax-tévé mesterkurzusainak az előadói és oktatói („mesterei”!) nagy része gyermektelen, vagy olyan elvált „szülő”, aki nem maga gondozza és neveli közvetlenül a gyermekeit. Hogy az ott felsorakozó jósok hadának a realizálatlan mivoltáról (hiteltelenségéről) ne is beszéljünk! Nem győzök eleget csodálkozni azokon a nézőkön, „hallgatókon” és híveken, akik hitelt tudnak adni, ezeknek, az Egyetemes Szeretetnek a személyes áldozatkészségen keresztüli átélését, holmi misztikus hókuszpókusszal helyettesíthetőnek vélő, önámító és ámító személyek szavainak és „jóslataiknak”. De csodálkozhatnak ezek a megtévesztett lelkek (Mármint a gyermektelen, vagy az egykéző „mestereket” szájtátó bólogatással hallgató személyek) is, amiért hiába hallgatják a megható szövegeket szajkózó misztikus mesterek és aura-matatók halandzsáit évtizedeken át, mert sem az életük minősége, sem az egészségük nem javul. Sőt, az évek múlásával egyre gyengébb lesz.
Persze, mi nem ítélkezünk ezek fölött az első sorban magukat ámítgató személyek fölött, akik úgy képzelik, hogy a jósolgatásaikért, vagy a valóság-fedezett nélkül „kinyilatkoztatott” rózsaszínű prédikációjukért kapott pénzen megnyerhetik az életüket, hiszen ezek még mindig jóval ártatlanabbak a választópolgárokat egyre nagyobb termelésre – fogyasztásra, vagyis fölösleges természetrablásra buzdító politikusoknál. Hanem, csak a helyzetet ítéljük meg (Nem véletlenül került a Halak konstellációjába a Szerető-képzelet bolygója mellé, a Neptunusz mellé az értéktudat, az értékítélet és a helyes kritikai vizsgálat őserejét megtestesítő bolygó, tehát az ítélet-alkotói képességünket megtestesítő Jupiter!) annak érdekében, hogy a tévelygési kísértéseket és lehetőségeket a megváltási folyamatokban (A hamis megváltóknál) is észre vegyük és elkerüljük. Jézus tehát egy biztos érték-mércét adott a kezünkbe és nem ítélkezett senki fölött a figyelmeztetéseivel, amikor kinyilatkoztatta a szemforgató farizeusokról, hogy „Vak vezet világtalant.”, és azt, hogy „Gyümölcséről ismeritek meg a fát.” Ő csak allegorikus példát állított, amikor a meddő vackorfát úgy megfenyegetett, hogy az nyomban kiszáradt.
És persze, nem hallgathatom el e helyen annak a nevetségesen felkapott és néhány év alatt magyar média-sztárrá vált „materialista misztikusnak” a magyar nemzet sorvadási hajlamát, az általa immár tudományos rangra emelt kártékony pszichikai tevékenységét sem, aki egyáltalán nem szégyelli azt, hogy tanácsokat osztogat – Sőt: több esetben még le is gorombítja a szülőket és főként a manapság oly ritka-madár számba menő felelősséggel rendelkező apákat, amiatt, hogy szerinte nem bánnak elég liberálisan (Hanem, szerinte túlzóan tekintély-elvűen!) a gyermekeikkel. -, miközben ő, tehát a hiteltelen „családterapeuta”, nem meri felvállalni a szülői státusszal járó gyakorlati gondokat és személyes felelősségeket! Sőt, a Sterbiából Mo-ra települt Csernus Imre, mert róla van szó, a siker-könyveiben még párkapcsolati szakértőnek is hirdeti magát, miközben a harmadik felesége is ott hagyta, hat év steril együttélés után.
De félreértés ne essék: nem is az a baj (Vagyis: ilyen baj nincs is!), hogy szeretet-képtelenek lennénk, hogy kevés lenne tehát a szeretet-képes, illetve a szeretetre és a szeretni – vágyó személy közöttünk, és nem is az, hogy a misztikus guruk, tanítók és un. mesterek (Pl. koach….), akik a tömegeket úgymond, szeretetre „okítják”, 90 százalékban hiteltelen szélhámosok, akik, azt képzelik, hogy mindenek felett állnak, és csak tömeg-hülyítő ópiumként használják a szeretetről való prédikációkat, hanem az, a tulajdonképpeni baj, az foszt meg nagyon sokunkat a a folyamatos szeretet-állapotban való létezés lehetőségétől, az teszi lehetetlenné számunkra a folytonos szeretet – áramoltatást (Az un. szeretet – energiával való töltekezést.), hogy jóhiszemű naivitásunkban hagyjuk magunkat kibillenteni ebből az állapotból a, különböző, indokolt, vagy indokolatlan okokból (közömbösségből, érzéketlenségből, felelőtlen eljárásból.) velünk, vagy a szeretteinkkel, főként a gyermekeinkkel „igazságtalanul” elbánó, sőt, az esetleg rólunk még hazudozni- és netalán minket még rágalmazni is képes, általában a tűz-karmájuk által hajtott személyek által. És ezzel, a metafizika, illetve a spirituális élet egyik fogas kérdéséhez, megkerülhetetlen gyakorlati – gyakorlási, életvezetési! – problémájához jutottunk el! Jézus erről azt mondta, hogy szeressétek az ellenségeiteket, kívánjatok nekik minden jót, amit csak el tudtok képzelni a számukra, és le fogjátok győzni őket. Ki nem használná ezt az igen tetszetős, rendkívülien olcsó és tehát, bárkinek a kézügyében levő, csodálatos lézer-fegyvert? Megvallom őszintén, én rengeteget próbáltam, de valahogy, valamiért mindig csődöt – csütörtököt - mondtam vele! Vagy mert végül csak erősebbnek bizonyultak és végül el nyomtak a negatív érzelmeim, vagy gondolataim és az azok befolyása alá kerülő, azoknak megfelelő, tehát úgymond az ördögöt szolgáló képzelgéseim. Vagy azért mert nem volt ehhez elég hitem, és amikor még az is került volna, akkor kiderült, hogy nincsen ehhez elég türelmem és kitartásom, vagy azért mert igazából – hit szerint tehát… - nem sok olyan számomra „jót” jelentő dolgot tudtam az illető számára elképzelni, amiről meg lehettem volna győződve, higy neki is, ugyanannyira jót jelentenének, stb. És, amikor már mindezen nehézségen is túl jártam már, akkor viszont már nem találtam az egész győzelmi taktikát és törekvést „érdemesnek” és hitelesnek, hiszen végül, Jézus is hagyta magát keresztre feszíttetni az ellenségei által, valami magasabb rendű célnak az elérése – megvalósítása érdekében, mint az ellenségeknek a legyőzési képességének a használata…

Folytatása következik...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO