ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 22:26

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 09:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Megváltás nem más mint, a Lilith nevű őssóvárgás intenzív hullámzása által megzavart, felbontott és ez által külső aktivitásba kezdett (Teremtővé lett) abszolút létállapotnak a teremtés határállapotában keletkezett anyagi állapotnak a szellemi információt visszatükröző tulajdonságainak a segítségével történő, Lilith-hatás kiszűrése és csökkentése, és az így Lilith-hatás mentesített ősideák kiegyenlítődése és egységesülése, vagyis a Lilith-hatásoktól megtisztított ősideáknak az egymással való kiegyenlítődése, és, az így, az újbóli nyugalom-állapotba hozása, és ez által az egyetemes boldogság (igazság) –állapotnak az elérése. Tehát, a megváltás megvalósítása a létezés legfinomabb (legmagasrendűbb) szféráiban.
A megváltás (Jen) tehát, nem más, mint a lehető legteljesebb és legtisztább kiegyenlítettségi egység-állapot, ami a Fény (Maszkulin, vagy Jang ősprincípium) és a Szeretet (Feminin, vagy Jin princípium) között, másrészt a Teremtő és a Teremtés között, illetve, az ember esetében: a teremtő és a teremtmény között jön létre a létezés spirituális és kauzális síkjain, miután a Lilith által gerjesztett kaotikus állapotok a fizikai dimenzióban és a természetben (fizikai és pszichikai szférák), majd ezt követően, a spirituális dimenziókban is, kiegyenlítődnek és egymással egységesülnek. Ezt nevezzük megváltásnak, vagy Unio Mistica-nak, vagy religionak. Ennek a megvalósulását szolgálják az Egyetemes Törvények. És amennyiben a kiegyenlítődés megvalósulása (Tehát a: Jen), a Lilith-hatások erőssége (intenzitása) miatt akadályozott (Például, a törvényes kiegyenlítődés - igénynek egy személy huzamosan és intenzíven ellenáll.), a kiegyenlítődni és egyesülni képtelen ellentéteket fizikailag, vagy pszichikailag megtestesítő alacsonyabb szintű lételemek (Pl. az ellenállást kifejtő lelki tulajdonságokat vezérlő, helyrehozhatatlanul megrongálódott agy-központok, vagy éppen maga az ember.) tönkre mennek (megbetegednek) és megsemmisülnek. – Ez, az „elromlás”, és a teljes megsemmisülés is, az egyetemes törvények logikája (A Logosz) szerint, az alapján történik.
Az egyetemes törvények tehát úgy szolgálják az ember tudatán keresztül (is...) a megváltást, hogy a Lilith kaotikus hatásait törekszenek ellensúlyozni, de, lévén a Lilith egy eredetében pozitív, az abszolút lét fenntartását fenntartani hivatott ősprogram következménye, magát a Lilithet nem szüntethetik meg. Ez a létnek és az életünknek is a leg nagyobb paradoxona. Ti., hogy miközben tudunk ezekről az un. Isteni törvényekről és van is módunkban látni és érzékelni mind a saját életünkben – sorsunkban, mind a világban ezek hatását, nehéz megérteni.

Tudniillik, hogy ugyanakkor, ha ezek a törvények léteznek és hatnak, miért történik és miért megy végbe például annyi, általunk „törvénytelennek” ítélt politikai, vagyis társadalmi - szociális és főként: bírói - törvényi igazságtalanság? Sőt: hogy miért történik még a természeti jelenségekből is eredő nyomorúság, szerencsétlenség, katasztrófa és borzalom? - Pontosan azért, mert elsődlegesen, még az abszolút létből "kikerült" kauzális létben is, minden a Lilith hatása alatt történik, annak a befolyása alatt áll minden a megnyilvánult létben, és csak azt követően, és éppen a kauzális káosz katasztrofális növekedésének a megakadályozása érdekében, tudnak hatni az egyetemes törvények. Ahhoz viszont, hogy bennünk is, illetve a mi életünkben is érvényesülni tudjanak, és meg tudják szüntetni a karmikus káoszt, illetve a törvénytelen állapotokat, meg kell tanulni nekünk is, az élet minden mozzanatában az egyetemes törvények szellemében, azok logikája szerint, bátran eljárni (a törvénytelenséget, mint például a hazudozás is, nem eltűrni!), bármennyire is a nehezünkre esik ehhez a bátorsághoz szükséges erőt magunkban össze szedni és rengeteg alkalommal, inkább a kényelmesebbnek tűnő meghunyászkodást, a korrupt kiegyezést, az elhallgatást és a szemhunyást választanánk! – Vagyis a személyi felelőtlenséget...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO