ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.02. 00:18

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.03.09. 20:30 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Szükség (hiány) létezésének és (a hiány) kiegyenlítődésének-, és más nevén: A Kölcsönhatás és (egyszerűen): A Csere törvénye


További nevein: Az áthatolás és a megfelelés törvénye. Az egyetemes áthatoláson keresztül megvalósuló Kiegyenlítődés Törvénye. A pragmatikus gondolkozás és életszemlélet szerint: a Szükség és a Bőség törvénye tehát. Vagyis: az abszolút hiány-koncepció folytonos keletkezésének és a gyakorlati hiánynak a kielégítési – kiegyenlítési szükségének a törvénye. „A szükség megszüntetése szükségének”, tehát a hiány teremtési (provokáló) funkciójának és a bőség által történő kielégítésének és a kielégítést követő kiegyenlítődésének (kompenzációjának) a törvénye. Mindezzel együtt és mindenek fölött, A LOGOSZ TÖRVÉNYE, vagyis a Szent Szellem erejének és hatásának (Hatalmának) a Törvénye.
Továbbá, az állandó változásnak és a változás állandóságának, a minden folyamat fölött álló és az összes folyamatot egymással kiegyenlítő, az állandóan végbemenő, egyetemes kiegyenlítődés és kölcsönhatás törvénye. - Ez az a törvény, amelynek a megértése és a vele való tudatos együttélés nélkül, a törvény tudatos használata nélkül, ostoba dráma-sorozattá válik az életünk. Ennek a törvénynek a mindennapi életünkben, a mindennapi életünk során jelentkező, és kiegyenlített állapotokhoz vezető hatása megértése nélkül, valamint a megfelelő (türelmes, megértő) lelki és szellemi alapállás felvétele nélkül, a kiegyenlítődési alapálláshoz való következetes ragaszkodás nélkül, értelmetlenné, zűrzavarossá: harmóniátlanná és végül is tragikussá válik az életünk. Ehhez viszont, akárcsak a vibráció törvény esetében, azt kell megértenünk, hogy a hiány-képződés és a bőség-kiegyenlítődés, nem csak egy dimenzió szintjén megy végbe, hanem minden dimenzió szintjén, és nem csak egyetlen energetikai-információs spirituális struktúrán belül, hanem az egész egyetemes létezésen belül.


A törvénynek az ember számára is könnyen követhető, érzékelhető és észlelhető megjelenési formáját és annak hatásmechanizmusát a Tabula Smaragdina írja le: „Ami lent van ugyanaz, mint ami fenn van, és ami fenn van ugyanaz, mint ami lent van, hogy az Egy varázslatát beteljesítsd.” Továbbá:... „A földről az égbe száll, és az égből a földre vissza.” „Ez az átvitel varázslata és ennek ez a módja.” „Ez minden erőben az erőnek az ereje.” „Ha ezt megérted, előled minden sötétség kitér.” Vagyis, a teremtésben Teremtő és Teremtmény, az abszolút lét és az egyén, szubtilis spirituális – információi és energetikai kapcsolatok szintjén állandóan és folytonosan kiegyenlítődési szükségben állnak egymással és a szükséget kielégítve, a cserét végrehajtva egymásba való kölcsönös áthatolással, az egyetemes kiegyenlítődést, vagyis a megváltást végrehajtják. A Tabula Smaragdina szerint, azért „hogy az Abszolút szellemnek (az Egynek) a kettővé válása (megnyilvánulása) okát és a célját (az áthatoláson és a kiegyenlítődésen keresztül történő megváltás varázslatát) beteljesítse”.
Amennyiben tehát a Teremtésnek a célját és rendeltetését vesszük alapul, vagyis az egyetemes megváltás és az egyéni megváltódás szükségét, teljesen logikus, hogy az abszolút szellem folyamatosan ellátja teremtői energiával és életenergiával, a rendeltetés szüksége-, vagyis a megváltás logikája szerint élő embert. Tehát: az anyagba inkarnálódott rész-önmagát, amennyiben az is igyekszik a környezetével kiegyenlítődni. Ezt annak az érdekében, hogy az egyén életben maradjon és a minél nagyobb mértékű (több dimenziós) kiegyenlítődést legyen képes elérni, vagyis, hogy a rendeltetését beteljesíthesse. Másrészt, tudattalanul, az ember is folyamatos információt küld a szellemi világ irányába és végső soron az istennek arról, hogy miket észlel, milyen benyomásai vannak az anyagi létben, ha tud erről az információ-közvetítésről, ha nem. Arról tehát, hogy miket tükröz számára, az ő karmájának, jobban mondva annak a feloldási lehetőségeinek megfelelően az anyagi lét. És ebbe a megjelenítésbe, a saját testének a jelzései is bele tartoznak, akárcsak az ún. külső természeti és emberi környezete.
Valamelyik Evangéliumi passzusban az a tanácsot adja Jézus, hogy bármilyen problémád, vagy gondod is lenne, bármilyen megoldást is találnál a gondjaidra és bármit is akarnál keresztül vinni, sőt: bármi is lenne még csak a szándékod is, vonulj vissza a te belső szobádba, ott mondj el mindent a te Uradnak, és az meghallgat és megsegít téged. Ennek a tanácsnak az, az értelme tehát, hogy szükség van arra is, hogy az ember tudatosan is küldjön információkat az ő „megbízója és táplálója” felé arról, hogy miket észlel és hogyan viszonyul az észleltekhez, illetve, hogy a benyomásaiból miféle következtetéseket vont le és milyen belső intézkedéseket hozott a karmája feloldása és meghaladása érdekében. A legtöbb dolog ugyanis, amit mi adni tudunk az ún. Istennek ezen a tudatos információ-küldés mellett és ezzel együtt, nem más mint az általános emberi és az egyéni karmánknak a tudatosítása, és ez által, a karmikus késztetéseinkről való leszokás és megszabadulás, a gyakorlati tapasztalataink segítségével. Illetve a megfelelő (a negatívakat helyettesítő) pozitív képességek és szokások megszerzése és begyakorlása). Ez a mi áldozatunk és ajándékunk Isten felé. Ez a sors-beváltás és a sors-megvalósítás. Ez a rendeltetésünk (küldetésünk) beteljesítése.
Ez a teremtő és teremtmény közötti információ-cserét lehetővé tevő belső kapcsolat persze, nem mindig tudatos. Sőt: a legtöbb esetben, az emberiség nagy részénél nem az. De léteznek úgymond automatikusan működő, ún. alkímiai, tehát szubtilis (misztikus...) kapcsolatok és információ-közvetítések is az ember és a szellemvilág, illetve az Isten között, amelyek közül az egyik a legintenzívebben az ember álmában megy végbe. Akkor amikor is ő – illetve az agyának a memória-tára – akaratlanul „leadja” az Istennek a napi történésekről és tapasztalatokról, a felmerült morális problémákra hozott racionális megoldásokról, de főképpen a személyi benyomásokról és viszonyulásokról – határozatokról szóló információkat. És viszont: a Hatás és visszahatás törvénye alapján, az ember is megkapja az Istentől a belső benyomásainak és változásainak megfelelő(számára tudattalan) spirituális információt, ugyancsak az egyetemes törvények szerint. Ezért, amennyiben az ember huzamosan és intenzíven szédíti magát, vagy más személyeket nap közben, akár kábulat-okozó italok, vagy ételek és más anyagok fogyasztásával, ilyen anyagoknak a mesterséges úton történő szervezetbe juttatásával, akár egyszerű, de akárcsak folyamatos önáltatással és belső „elnézésekkel” is, illetve olyan sok és összetett külső (másokat félrevezető) hazudozással, hogy a végén már ő sem képes megkülönböztetni azt, hogy mi a valóság abból, amit „kiközvetít” és mi nem, a hatás – visszahatás törvénye alapján, az abszolútum irányából hozza vissza érkező szubtilis információk is zavarosak és zavaróak lesznek és az illető személy, előbb – utóbb megbetegszik.
– Hiába mondják egyesek azt, hogy az iszákosak és az alkoholisták szervezete védve van a fertőzéstől, mert igaz ugyan, hogy a bacilusok és a mikrobák nem bírják a szeszt (tulajdonképpen a kábulatot nem bírják azok sem), mert a fent leírt információ-csere és mechanizmus miatt, a kábult felnőtt embernek az immunrendszere úgy legyengül, hogy védtelenné válik a kórokozókkal szemben és bármennyire is igyekszik az alkohol-színvonalat fenntartani, nem csak alkoholista lesz, de gyenge immunrendszerű egyén is, akinek a szervezetét a leggyengébb kórokozók is legyőzik és befertőzik. Sőt: amint azt más, ide vonatkozó tanulmányaimban kifejtettem, a rák betegség és az allergia is, amit nem baktériumok, vagy vírusok okoznak, éppen az önámítás betegségei is a fojtott (csendes) agresszió mellett.
A másik automatikus információ- és energia-áramlás, amiben ha tudatosan, ha tudattalanul, de részt veszünk, az, ami az anyagcserének nevezett folyamatok útján megy végbe a szervezetünkben. És nem csak a táplálkozás útján, amelynek során a külső környezetünk élőlényeinek a részei és termékei, valamint ásványi anyagok is bejutnak a szervezetünkbe és a szervezetünk alkímiai vegykonyhájában átalakulnak élet-energiává és a szerveinknek a különböző sejtjeivé, hanem a lélegzés útján is (!) ilyen önkéntelen energia- és információ-cserét és információ-vizsgálatot hajtunk végre a külső környezettel, az alkímiai négy ősi alapelemnek megfelelően. És itt nagyon fontos megjegyezni, hogy az anyagcserén és főként a táplálkozáson keresztül, nem csak az élet fenntartásához szükséges energiát nyerünk az ún. anyagi táplálékot, hanem szubtilis információ bevitel és bekebelezés (információ-kaptálás) is történik! A különböző növények és gyümölcsök és ásványi anyagok által tartalmazott őserők információinak a szervezetünkbe jutása is éppen annyira fontos, mint az azokból nyerhető ún. nyers-energia. Nem csak az agy- és idegműködéshez szükséges, hogy a külső környezetből származó anyagi (pl. vitaminok) és szubtilis információ jusson a szervezetbe, hanem a csakra-központokban elhelyezkedő mirigyek működése számára is.
A nehezebb, ún. földies anyagcsere: a táplálkozás útján az alkímiai Föld elemnek megfelelő információ-csere történik tehát. És itt még azt, a sokak számára talán bizarr, vagy „furcsa”, de igencsak fontos jelenséget is meg kell említenem, hogy nem is annyira egyoldalú ez az anyagcsere nevű információ „beszerzés”, ami az anyagnak a táplálkozás útján történő bevitelével „hajtunk végre”, hanem az ún. elhasznált, kiszipolyozott anyagnak az ürítés útján történő vissza-juttatása folyamán is, olyan szubtilis információ kerül vissza – belőlünk! – a természetbe, amely azt nem, hogy nem károsítaná, amennyiben nem „vegyszerezve” küldenénk vissza a mosóporos és más tisztítószeres szennyleveivel együtt, az angol-vécéinkből, hanem éppen fordítva: termékennyé tenné a földet. Régebb a falusi gazdák nem csak az állatok ürülékéből képződött trágyát vitték ki és szórták szét télen a szántóföldeken és a kaszálókon, hanem a családi vécék tartalmát is. Persze, a hamis információktól átszőtt és duzzadó, tehát minden szinten fertőzött civilizációs körülményeink között, ez nem, hogy elképzelhetetlen, hanem egyenesen büntetendő. Továbbá: a szervezetünk 85-90 százaléka víz, tehát a folyadék bevitel (és az ürítés!) is, igen fontos tartozéka a környezettel való kiegyenlítődésnek, az alkímiai víz-elem szerint. Ezért nem mindegy, hogy miféle folyadékot és milyen minőségű vizet „vezetünk” be a szervezetünk alkímiai konyhájába. A Levegő elem szerinti információ- és anyagcsere természetesen a légzés útján történik a leginkább, de az ún. szilárd táplálékunk is tartalmaz levegőt és más gáz nemű anyagot, valamint olyan anyag féléket, amelyek gáznemű állapotba kerülnek az emésztés során. Ezeket a gázokat is „vissza küldjük” a természetbe, talán nem kell részleteznem, hogy milyen utakon. De a tűz elemnek megfelelő információ- és energia-csere is megtörténik a szervezetünk és a környezetünk között, nem csak az által, hogy a nap-melegével és a napfény információjával is jószerével élünk, és nem csak az által, hogy megmelegítjük, vagy lehűtjük az ételeinket – italainkat, hanem más hő-energia kaptálási (bevonzás, begyűjtés, beszippantás, stb.) tudatos, vagy tudattalan módszerekkel is élünk.
Nagy tévedés tehát az anyagcserét egyszerű és egyoldalú – egyirányú energia-szerzési folyamatnak gondolni és képzelni és ezért is érdemes a táplálékunk és az italaink minőségére, energetikai és főként: szubtilis információs-tartalmára figyelni. Mivel egyenesen a kiegyenlítődés törvénye elleni merénylet, mind a mértéktelen és zabolátlan étkezés (zabálás), mind a táplálék-megvonás, az öncélúan hosszas böjtölés és koplalás. Az ide vonatkozó betegségek viszont, mint a bulimia és az anorexia, éppen a kiegyenlítődés és a csere törvényéhez való hamis, zavaros, vagy ellenséges viszonyulás következménye, és minden esetben, a testi szinten is megjelenő hamis kiegyenlítődésre – hamis kompenzációra való öntudatlan spirituális törekvés áll a háttérben, aminek az igazi színezetét, egyénenként változó rész-okait a személyi horoszkópokból, a metafizikailag gondolkozó és így vizsgálódó asztrológusok által, könnyen ki lehet olvasni.
Persze, mindenféle rokoni, családi, szerelmi, baráti, ismerősi, pozitív, vagy ellenséges lelki viszony, sőt a társadalmi – közösségi viszonyok, vagyis a politika is a kiegyenlítődés és a csere törvényes alapján (is!) megy végbe, de ezeknek az elemzésére most nem térek ki. Más tanulmányaimban, illetve a többi törvény leírásánál ezekről a viszonyokról, tudattalan kiegyenlítődési törekvésekről is írok, vagy írnak a barátaim és más szerzők is, főként a pszichológusok, az antropológusok és a szociológusok. De nem térhetek ki ezeknek a relációknak egy érdekes közös anyagi elemének a rövid értelmezése elől, mivel azt kell látnom, hogy az ún. ezoterikus irodalomban, sőt, az asztrológiában is egyre több a vele kapcsolatos zagyva misztifikáció. Természetesen a gazdasági tevékenység csere eszközéről, a pénzről van szó. Még egy teljes könyvet is elolvastam kezdő koromban a „A pénz tao-ja” címmel, és akkor jöttem rá, hogy miféle bolondériákról van itt szó, hiszen a pénznek valamiféle mágikus erőt és misztikus hatalmat tulajdonítanak, holott a pénz mindössze egy egyszerű anyagi eszköz és abban különbözik a munkaeszközöktől, vagy a szépítkezési – kozmetikai eszközöktől például, hogy egyik termék átcserélhető általa a másik termékre, vagy más anyagi javakra. Ilyenképpen egyfajta gazdasági értékmérő funkciót is beteljesít tehát, de ez messze távol áll attól, hogy a pénznek mágikus ereje lenne, illetve, hogy az megidézhető, illetve szaporítható lenne, mágikus praktikák segítségével.
A Titok c. film szerzői is valami ilyen misztikus fantazmagóriát sugallnak. Ti., hogy lehetséges lenne a rendkívüli anyagi meggazdagodás puszta pozitív képzelgés és optimista magatartás által, gondolván, hogy egyedül az általuk Vonzásnak nevezett, egyetemes törvény hatna a szellemi létezésben. Holott az, amit ők ezzel a névvel illetnek, mindössze a Mágia és a Rezonancia törvénye együttese. Tehát, mindössze két törvény hatását veszik számításba a tíz közül, amely törvények szerinti spirituális erőkkel való manipulációnak (azok öncélú és egyoldalú kihasználására kizsákmányolására irányuló tudatos törekvésének) teljesen ellentmondhat és azokat teljesen semlegesítheti, már csak a Polaritás törvénye is, a Karma törvényének és a Fejlődés törvényének a semlegesítő, vissza fordító és esetleg még durván is visszaható erejéről nem is beszélve.
Spirituális gazdagodás (finomodás), tehát karma-oldás és fejlődés, vagyis rendetetés beteljesítési logika szerinti „törvényesülés” nélkül, illetve, más felől: csalás, tolvajlás, szélhámoskodás és rablás nélkül, csakis úgy lehetséges az olyan könnyű és „mesés” meggazdagodás, mint amilyet a Secret c. film szerzői csillogtatnak előttünk, hogyha az ember olyan divatos és tömeg szórakoztató, tömeg-szédítő, tömeg-butító tevékenységet folytat, illetve olyan értéktelen információt kínál eladásra, amire ostoba módon buknak a karmájuk által irányított és a karmájukat mindössze növelni (és nem feloldani, meghaladni) képes tömegek. És úgy néz ki, hogy a Titok c. film szerzőinek sikerült egy-egy ilyen mesésen jövedelmező tömeg-butító tevékenységgel harmóniába kerülni: Ez a könnyű meggazdagodásról és a könnyű siker-szerzésről szóló tömeghülyítő irodalom és filmek gyártása és eladása. Ez viszont nem jelenti azt, hogy aki az ő példájukat követi, mind meg is gazdagodik. Sőt: ugyanarról a jelenségről van szó, mint a piramis-játékok esetében: azok akik vásárolva, tömegesen fogyasztják a szerzők sikerekről szóló siker-könyveit, illetve akik a „hogyan gazdagodhatsz meg gyorsan és könnyű szerrel” c. tanfolyamokra befizetnek, képezik a piramisnak azt az alját, amelynek segítségével a csúcson levők (a szerző-oktatók) meggazdagodhatnak. Ez viszont még koránt sem jelenti azt, hogy mind boldogan és egészségesen is élnek.
E törvény következményeinek a tudatos megértése érdekében jött tehát létre az a közmondás, hogy „Semmit nem csinálunk Isten nélkül”, és erre érzett rá a nagy erdélyi fejedelem, Bethlen Gábor is, akinek az volt a jelmondata, hogy „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?” Ezért van az, hogy az igazi, józan hitt, ami az egyetemes törvények természetének és hatásának az ismeretére alapszik, vagyis, arra a logikára, hogy a teremtés eredeti célja, rendeltetése és célja pozitív és az ép elméjű embernek minden lehetősége meg van ahhoz, hogy ehhez a pozitív hozza csatlakozzon és az szerint élve, egészségesen és boldogan végezze az életfeladatait (vagyis a hit nem jelent külsőséges és megható szereplésekben kimerülő, fantazmagórikus és ezért önámító vallásosságot!), erős – szubtilis életenergiákat adhat az embernek. A hitetlenség viszont, vagyis a folyamatos kétkedés – kételkedés, akárcsak a misztikus zagyvaságok és vallásos fantazmagóriák, hosszú távon elgyengítik és le is betegítik az embert. Ezért van az, hogy a Hamvas Béla életművének a központi, állandóan vissza térő fogalmai az éberség és a realizáció. Mindkettő azt biztosítja ugyanis, hogy az embernek az Istennel való kapcsolata tisztán és zavartalanul működjön.
Az a hiány tehát, amit be kell töltenünk és ki kell elégítenünk – egyenlítenünk az életünk során, nem az öncélú élvezet- és boldogsághajhászás, meg a kábult – bódult állapotok elérése és fenntartása, hanem az általános emberi és a személyi karmánknak a megismerése segítségül történő felvállalása, feldolgozása és meghaladása. Nem azért vagyunk a földön tehát, hogy itt hozzunk létre valamilyen rendkívüli dolgot és „csináljunk valami nagyot” (építsünk Bábel tornyokat), hanem azért, hogy kijavítsuk a bennünk levő hibás ősidea-struktúrákat, amelyek a karmánkat képezik. Tehát, még csak nem is a gyakorlati életfeladatok beváltása érdekében élünk, hanem azért, hogy ezen életfeladatok végrehajtása által és ezek közben megszerezzük azokat a képességeket, amelyek segítségével a karmánkat feloldhassuk és ez által a bennünk levő hibás idea-kvantumokat kijavítsuk. Hogy, az egyetemes kiegyenlítődési folyamatban (trendben) részt véve, az önmegváltódásunkon keresztül, a megváltás beteljesüléséhez hozza járulhassunk. Ezért van az, hogy az életfeladatait éberen beteljesítő ember, vagyis az, aki az elé kerülő feladatok elől nem menekül el (pl. a keletiek és a kelet-európaiak nyugatra, vagyis külföldre, ahol gazdasági szempontból könnyebb az élet.), hanem azok megoldása közben szert tesz a karma-oldó (hibajavítói!) képességeire. Az lesz (vagy marad!) igazából boldog és egészséges. Olyannyira, hogy egy idő után az orvosokra már semmiféle szüksége nincs.
Sőt: az ember aki ezt megérti és bátran felvállalja, mind az általános emberi, mind a horoszkópjából kiolvasható, és általa a legtöbb esetben korábban nem-kívánatosnak, sőt: utálatosnak és iszonyatosnak képzelt személyi életfeladatait, azt fogja észre venni, hogy miután hozza szokik azok végzéséhez, egy adott idő múlva számára a legélvezetesebb tevékenységgé válnak a világon. („Az én terhem könnyű és az én igám gyönyörűséges.”) Így voltam én is például a családalapítással és a családapai feladatköröm beteljesítésével. Hogy, amitől olyan sok ideig vonakodtam és huzakodtam, igazából akkor vált érdekessé és élvezetessé és akkor tett ténylegesen boldoggá, amikor a gyermekeink száma nőtt és én egyre többet kellett értük dolgozzak és velük legyek, az ők és az általuk felmerült problémákat oldjak meg. Sőt: még inkább azt követően tett boldoggá az apai mivoltom, miután a feleségem elhagyott és én meg kellett küzdjek azért, hogy a gyermekeink, akiknek a jövőjével szemben én sokkal nagyobb felelősséget éreztem, mint a volt feleségem, nálam maradhassanak, illetve hozzám vissza kerülhessenek. És igazi, boldogságos szerelmi –élettársi viszonyba is csak azt követően kerülhettem, miután a Rák-karmámat felvállalva, mindent megtettem annak érdekében, hogy a vele járó életfeladataimat minél nagyobb mértékben és minél nagyobb felelősségtudattal beteljesíthessem. – Erre mondja Jézus, hogy: „Az én terhem könnyű és az én igám gyönyörűséges.”
A kiegyenlítődés törvényének az egyik gyakorlati következménye, az analógia léte a Teremtett létben, amelynek az alapján, végső soron, minden természeti elem és természeti létforma, valamint minden lény, kauzális lényege szerint, kapcsolatban áll egy egyetemes teremtő őserővel, egy ősprincípiummal. Ezért, a Teremtés végső határán levő fizikai dimenzió minden eleme és minden jelensége szubtilis kapcsolatban áll és megfelel egy-egy szellemi jelenségnek. És ezekből a határozott (kevésbé változó) természeti megnyilvánulási formákból (elemekből és lényekből valamint azoknak az egymáshoz való viszonyából), illetve ezeknek a szimbolikus jelentéséből visszakövetkeztethetünk az eredeti, mágikus erejű ős idea-képekre, energetikai és formai mintákra és magára az adott helyen és adott jelenségben éppen érvényesülő egyetemes törvényre.
Ezért mondhatjuk azt is, hogy amilyen a mikrovilág, ugyanolyan a makro-világ. Holott a valóság úgy igaz, hogy a természeti mikró és a makro-világ állapota és anyagi – geometrikus – mintákba való rendeződése, leképezi azokat a metafizikai (fizikai létformák fölötti, fizikai állapot előtti) ősprincípiumokat és őserőket, amelyeket nem lehet sem mikronak sem makrónak nevezni, mert szellemi lényegükkel (eszenciájukkal) mindenben benne vannak és minden bennük van. („Én az Atyától jövök és Én az Atyában vagyok és az Atya bennem van.” - Jézus) Mindannak, ami megnyilvánult és létformát nyert, van valahol egy szellemi megfelelője és egy spirituális eredője. Az atomok struktúrájának és felépítettségének megfelel a bolygók és a csillagrendek felépítési rendszere, ezek viszont egy magas vibrációs fokon létező Rend- és struktúra-ideának a megnyilvánulási formái (alacsony vibrációs leképeződései). Hamvas Béla szavaival: A földi Gangesznek megfelel az égi Gangesz, a földi Nílusnak az égi Nílus. A földi létezésnek megfelel a szellemi létezés, a fizikai létezésnek a pszichikai létezés, meg a spirituális létezés. A fizikai testünknek megfelel a pszichikai és a szellemtestünk, földi lényünknek az ideális lényünk. És a csere és a kiegyenlítődés ezeknek a megfeleléseknek – lényegi kapcsolatoknak – a mentén, ezek irányán és ezen lényegi kötödések szerint, megy végbe a vibráció törvénye szerint. Sőt, a Tabula Smaragdinának, az analogikus megfelelés törvényt leíró két pontjában található szöveg értelmezésében (Ami lent van, ugyanaz, mint, ami fent van...) odáig is el lehet menni, hogy a föld, a maga megkeményedett anyagi elemeivel, ahova jövünk, az aurákba vésődő, és korábban, az Isteni létbe érkezett hibás ősideákat kijavítani, nem más, mint egy, szuper-kemény mennyországnak a kicsinyített mása (makettje!). Másként hogy is lennénk képesek a karmánkat képező és a bennünk levő hibás ősideákat úgy kijavítani, hogy ezek az általunk önkéntelenül kijavított ősideák, integrálhatók legyenek az Isten testébe és használhatók (funkcionálisak) legyenek az Isten által?
Ha két, egymás számára idegen népcsoport tagjai hirtelen szembe kerülnek, vagy találkoznak egymással pl., a politikai vezérek akaratától és elképzelésétől (félelmétől, vagy ambíciójától) függetlenül, az egymás számára szimpatikus, vagy az egymáshoz harmonikusan jobban vonzódó tagok között, mindig elkezdődik a kommunikáció. Ezért az Analógia törvényének is nevezik a megfelelés és kiegyenlítődés törvényét és ennek az értelme az, hogy mindig létezik a felszíni formai megfelelés mögött egy lényegi hasonlóság, vagy azonosság, tehát kapcsolat – lehetőség, és egy állandó – Persze: arányosság szerinti! – kiegyenlítődési kényszer (vágy) a lét és az élet különböző jelenségei és megnyilvánulási formái között. Ez az egyből való kiszármazás és az egyhez való lényeg szerinti visszakötődési kényszer és lehetőség. Ez, a teljes visszakapcsolódás potencialátásit magában hordó Egységnek a Törvénye (ana - egy) szerinti arányos megfelelés. A lényegi megfelelés és a kiegyenlítődési potencialitás (lehetőség) az, ami az egyetemes evolúció újabb és újabb idea(képzet)-formáinak a létrejöttét és megvalósulását biztosítja a teremtésben.
A teremtés első mozzanatában a megjelenik a Maszkulin és a Feminin princípium, mint a Világossággá és Szeretetté vált Abszolútum új állapota. A Kauzális dimenzióban horizontálisan, a Világosság princípiumának a Szeretet princípiuma felel meg, miközben a hierarchia és a vibráció csökkenés irányában, tehát vertikálisan “lefelé”, az alsóbb létezési szférákban a Fény-ideája, majd ennek, az új és a régi állapotok értelmi felismerése és minél mélyebb megismerési (megértési) képessége: az értelem felel meg. A Fénynek tehát a célirányos és határozott kiáradás és a behatolás (az abszolútumból történő kiáramlás és a Szeretetbe való beáramlás), a szétáradás, a feltárás, az átvilágítás és a megtermékenyítés létmozzanata felel meg. A Szeretetnek a Teremtői és Megváltói imagináció felel meg az Ideák síkján. Alacsonyabb vibrációs fokozatoknak megfelelő állapotok (dimenziók) szintjén, a lét-hierarchiák skáláin tehát, a Szeretetnek a határtalan formaváltáson és létesülési variációs lehetőségeken belüli potencialitás, illetve, hierarchikusan a különböző megnyilvánulási dimenziókban létező, látszólag egymástól külön álló és külön létező, de lényeg-azonos elemek és létstruktúrák mindenek fölötti egybe kapcsolódási kényszere és lehetősége, illetve ezek egybekapcsolódási készsége felel meg. Például a Szeretetnek a fizikai dimenzióban a gravitáció ereje a megnyilvánulási formája. A Világosságnak az univerzális tágulás, amit Hubble fedezett fel és általa Doppler effektusnak neveznek a fizikában. Ezek viszont nem ellentétei, hanem kiegészítői – komplementerei egymásnak! A Szeretet törvénye tehát igazából a Vonzás törvénye, és nem a Mágia, vagy a Vibráció törvénye, mint ahogy azt a Titok című film szerzői sejtetni vélik. A Szeretet maga az Egyetemes Egész Létezés Idea-alapjául szolgáló, és az Összes létezési forma lét-alapjául szolgáló, és azokat az egységbe visszakapcsoló, az egységgel állandóan összekapcsoló abszolút erő, és ugyanakkor és ezzel együtt ő az ősanyag is, az ősszubsztancia (Isten Misztikus Teste).
A Szeretet, mint Isteni teremtő képzelet létezik bennünk, ő a Létezésnek és a Teremtésnek a határtalan sokszorozódása, szaporodása, formaváltása, szétbomlása, elmúlása és keletkezése, tobzódása, variációja, és ugyanakkor az egységbe való visszakapcsolódási szükségnek és lehetőségnek a tudását magában hordozó Ősprincípium A szeretet az abszolút feminitás mindenek előtti, ősi megnyilvánulása.
A Világosság és a Szeretet mint egymásnak megfelelő és egymással folyamatosan kiegyenlítődő, és egyik a másikban megvalósuló ősprincípiumok, az egymáson való áthatolással: a Logosszal együtt, a megnyilvánult Abszolútumnak a három új, ősminőségét képezi: a Sarkalatos, a Szilárd és a Változó ősminőségeket. A Fénynek és a Szeretetnek a Logosz szerinti egymáson való áthatolásából, egyszerre több teremtői – teremtési energia és ősminta jön létre, de ugyanakkor megváltási – megváltódási, visszacsatolódási energia is létre jön. („Ez minden erőben az erőnek, az ereje. Ez a Thélészma” – írja Hermész Triszmegisztosz a Tabula Smaragdinában). A teremtési energiák és ősminták, négy ősi alapelemmé – a négy ideamintává bomlanak és alakulnak (át): a Levegő és a Tűz (Fény szerinti minták), valamint a Víz és a Föld (Szeretet szerinti ősi ideaminták) őselemévé. Az így tovább osztódó és sokszorozódó, szaporodó, szétbomló, tenyésző és enyésző, majd megint újra alakuló (elmúló és keletkező), alacsonyabb rezgésű megnyilvánulási formák, egyrészt megismétlődnek, másrészt megint csak újabb és újabb mintákat hoznak létre, új szellemi – információs energetikai – létstruktúrákat, mentális megnyilvánulási formákat és ezeknek megfelelő energetikai létformákat alkotnak az egymással való kölcsönhatásaikban (különböző ingerpenetrációkban) és kiegyenlítődésükben a tíz Egyetemes Törvény dinamikája szerint.
Ezek a régi és új idea-minták szerint kialakuló, régi és új létstruktúrák, a Vibráció és a Polaritás törvénye alapján, feszültségbe kerülnek a régi megállapodott létformákkal, valamint a nekik megfelelő, de ellentétes nemű és ellentétes pólusú komplementáris létformákkal. Ezek a feszültségek olyan, újabb hiány-információ és hiány-energetikai tömörüléseket (szükségeket) élesztenek és keltenek, amelyek újabb létformák keletkezését teszik szükségessé annak érdekében, hogy az újonnan keletkező és a már létező, de még nem kiegyenlítődött létformák és létfolyamatok közötti feszültségek enyhüljenek, harmonizálódjanak és kiegyenlítődjenek. Ez a teremtés dinamikája. Ez maga a teremtés! Mindannak ami konkrét anyagi formában is megjelenik, tehát ami megnyilvánul az anyagi dimenzióban, létezik egy eredeti megfelelő idea-mintája van a szellemi dimenzióban. De ugyanakkor mindannak az idea-mintának és struktúrának, ami a teremtés törvénye alapján létrejött és megnyilvánult már a szellemi dimenzióban, létezik egy (MÉG!) meg nem nyilvánult energetikai és anyagi megfelelője a fizikai dimenzióban is, aminek előbb-utóbb meg kell majd jelennie konkrét fizikai (anyagi) formában is, tárgyi vagy fizikai esemény – sorsjelenség formájában (helyzet, jelenség, folyamat, stb.).
A Kiegyenlítődés Törvényét azért nevezik a Kompenzáció, illetve a Szükség és a Bőség Törvényének, mert az idea világban (Az Isteni, vagy az emberi fantáziában) megjelenő hiány-információt (a szükséget!) - a Ciklus és a Ritmus Törvényének megfelelően, valamikor mindig az energetikailag megvalósuló és az anyagi formában is konkretizálódó információknak és a különböző fizikai megvalósulásoknak (anyagi formáknak és állapotoknak) a bősége: az Áldása követi, valamilyen anyagi, vagy energetikai bőségáradat formájában. Ezt a jelenséget jelképezi a mitológiák aranyesője is. A legszemléletesebb természeti jelenség, amely a Kiegyenlítődés törvénynek a fizikai megnyilvánulása, az, a materialista – pragmatikus gondolkozás által pazarlásnak vélt természeti – teremtési bőség, amely a természeti megtermékenyülési folyamatok fenntartását és folytonosságát biztosítja mind a növényi, mind az állati és az emberi világban. Gondoljunk a rengeteg szélbe szórt pollenre, vagy a virágról virágra szálló méhek, darazsak, pillangók és más rovarok által “a helyére szállított” virágporra, a vízi madarak tollára "bízott" halikra petékre és arra a millió férfi ivarsejtre, amiből csak egy szükséges ahhoz, és csak egy ér el odáig, hogy egyetlen női petesejtet megtermékenyítsen.
Ennek a kiegyenlítő – kompenzáló őserőnek az emberi szellemre vonatkozó egyes következményét az Evangéliumban nagyon "furcsa" megfogalmazásban találjuk: "Akinek nincs, attól elvétetik, és akinek van, annak még adatik." Ez a Jézusi kinyilatkoztatás az értelmét a Mágia, a Hangoltság és a harmónia és a Fejlődés törvényével együtt nyeri el. Ez alatt azt kell érteni, hogy aki nem képes az életfeladatai felvállalásával, és azon keresztül a mágikus erejű képzeleti tevékenysége helyes irányításával, pozitív képzeteket alkotni, valamint a rezgési szintjét emelve, spirituálisan fejlődni – tágulni, az a negatív képzeletének és fejlődési képtelenségének (vissza-élésének) megfelelően, a kiegyenlítődés és a rezonancia törvénye alapján, automatikusan még azt is elveszti, amije van! A talentumokról szóló példázat is erről szól, és azt jelenti, hogy aki nem Fényben és Szeretetben él, az aki nem a Szeretet áramoltatására és a Fény élesztésére és terjesztésére szánja életét, és aki tehát, nem e lelki bőség serkentésére, gerjesztésére és szaporítására – bővítésére – nem a lelki – szellemi gazdagodására, tehát nem a táguló egyetemes létezés harmonizálódása és kiegyenlítődése érdekében kamatoztatja szellemi, lelki és szellemi képességeit, valamint az anyagi javait, annak végül is vagy elsorvadnak, elfogynak, vagy elvesznek ezek, az új érték-létrehozó (mágikus erejű) teremtői és kiegyenlítődési képességei. Az ilyen, vagy elveszti az anyagi vagyonát, vagy, ha nem, akkor az egészségében, vagy párkapcsolatában vagy a gyermekeivel való relációjában károsodik és válik boldogtalanná.
Azok a személyek pedig, akik a szellemi képességeiket az egyetemes evolúció érdekében, önmaguk és mások spirituális gazdagítására, szellemi erejük és képességük (potencialistásuk) felszabadítására, növelésére – tágítására és művelésére használják, azok számára tehát, még több megvilágosodási és kiteljesedési lehetőség, még több érték-létrehozási képesség és még több kiegyenlítődési képesség és ezzel együtt még több egészség, erő és boldogsági lehetőség (állapot és élmény) adatik meg és azokat mindössze a fizikai dimenzióból való eltávozásuk előtti napokban hagyja el a testi ereje. A kulcs mindig az egyéni karma-oldásra és a spirituális fejlődésre, tehát realizálásra való törekvés. Az utóbbi viszont nem intellektuális képesség fejlesztést jelent csupán, hanem életfeladat-vállalás és beváltás útján elnyert egészség-megvalósítási képességet. A realizáció egyetlen biztos mércéje a betegségekből való teljes kigyógyulás. Vagyis, a jó erőnlét és egészség mellett, a harmonikus családi és párkapcsolati reláció-rend, ami kölcsönösen feltételezi és erősíti egyik a mást.
E törvénynek az egyes emberre vonatkozó hatása és következménye egyszerű a spirituális ismeretekkel bíró személyek számára. De mivel a mai ember csak az anyagi létezés felszíni jelenségeiből ítél és következtet, és képtelen meglátni a felszín alatt meghúzódó, a felszíni folyamatok logikájának látszólag ellentmondó, de tulajdonképpen egymást kiegészítő és kiegyenlítő törvényeket, senki sem hiszi el, hogy ez a törvény csakugyan működik az ő egyéni sorsa szintjén is. Azért csapjuk be magunkat, és hagyjuk figyelmen kívül a törvényeket, mert amennyiben valaki nem veszi figyelembe a törvényt és nem kísérel meg harmonikus kapcsolatba kerülni a törvénnyel, illetve nem próbálja ő maga tudatos – harmonikusan megtestesíteni a törvényt, a szaklátókörű, kicsinyes materialista észleléseim képességével, azt látja, hogy nem mindig van a törvénynek az egyes ember (egészségére) sorsára nézve azonnali negatív hatása. Főként, ha az illető személy születésétől fogva, jó egészséggel és életerővel rendelkezik, illetve ha jó gazdasági alapokkal és kereseti lehetőséggel, vagy, hogyha valaki, vagy valakik eltartják anyagilag. (Főképp a Levegő és a Tűz jegyekben született és az erősebb intellektussal rendelkező személyek, akiknek a személyén és sorsán keresztül majdnem kézzelfogható tapinthatóan megnyilvánul ez a törvény, nem tudják elhinni, hogy a belső mentalitásukkal tudják befolyásolni a törvénynek az ő életükben való pozitív, vagy negatív befolyását, következményeit). Ezért a mágikus erejű képzelői képességeik ellenére is, általában mindannyian a Törvény szellemének ellenében élnek és az ellen cselekszenek: majdnem mindenki előbb kapni (zsákmányolni) akar és csak azután adni. Nem hiszik el, hogy minél több szubtilis szeretet-energiát adunk, annál több egészséget és ráadásként pozitív életkörülményt is kapunk.
Holott ennek, a hiány és a kiegyenlítődés törvényének a következtében igazából senki nem láthatja és élvezheti hosszú távon és lényegileg valaminek az igazi, ún. „boldogsági” hasznát, amiért nem hozott előzőleg, vagy akár utólag is, megfelelő, lelki, szellemi, vagy anyagi áldozatot! Lehetetlen az, hogy valaminek, amit a sors elénk hozott és amit a sorstól úgymond ingyen megkaptunk, hosszú távon a hasznát láthassuk és élvezhessük, ha annak, azoknak a pozitív kiegyenlítődési és fejlődési (boldogulási) lehetőségeket biztosító javaknak, vagy kedvező sorskörülményeknek az ellenében, nem hoztuk meg a megfelelő áldozatokat, amelyek a karmánkból adódó negatív késztetéseinknek a feloldásához vezetnének! – Sokat látott, gyakorló asztrológusként garantálom, hogy csak felszíni látszat az, hogy a hirtelen meggazdagodott népszerű énekesek, film-sztárok, vagy más artisták, valamint a gátlástalan üzletelések segítségével nagy vagyonokra tett kereskedők, a közpénzeket lenyúló politikusok és más, ugyancsak közpénzeket csapoló spekulánsok ténylegesen élvezni tudják a hirtelen megduzzadt vagyonukat. Számtalan hirtelen meggazdagodott sztár elzüllése, vagy öngyilkossága, újgazdag kereskedő, politikus, vagy ipari mágnás bukása, vagy egészségi nyomorúsága tanúskodik a külszínen is arról, hogy a kiegyenlítődés törvénye működik. Pedig arról, hogy a magán életükben, családi viszony-rendszereikben és egészségi problémáikban miféle démonokkal és tragédiákkal küzdenek ezek az emberek, hogy milyen kietlen lelki sivárságban töltik az üres palotáikban a magánéletüket, csak az orvosok, a pszichológusok, a rendőrök és az ügyvédek, valamint az asztrológusok tudják.
Hiába látjuk a két szemünkkel, hogy egyetlen elvetett és gondozott búza szemből egy egész kalászt kapunk, a tudományos gazdaságtani elméleteink ellenére is, mind csak egész kalásznyi javakat szeretnénk kapni és annak ellenében lehetőleg egy magot sem áldozni, odaadni. A gazdasági jóléti államokban például, a legtöbben már magától érthetően, egyetlen, maximum két gyermekkel, vagy lehetőleg már azzal sem akarnak boldogan élni, lehetőleg az öreg korukig és csodálkoznak, hogy képtelenek a boldogságra, a derűre, az optimizmusra. Vagyis: az ellenkezőjét csináljuk annak, ami értelmes lenne. Mind csak kapni és kapni szeretnénk előbb – És aztán majd meglátjuk... És persze, soha nem láttuk meg. - Ahelyett, hogy igyekeznénk előbb a gyakorlati életfeladatainkat maradéktalanul felvállalva és beváltva, minél több iránytalan és osztatlan szeretetet (megértést) áramoltatni és fényt (belátást) sugározni a környezetünknek, és, legalább az általános emberi életfeladatunkat: a megfelelő számú utódgondozási és nevelési feladatainkat vállalni és beteljesíteni. Ehelyett mindenáron és mindenféle ostoba módon be avatkozunk a természet dolgába annak érdekében, hogy növeljük a gazdaságot, miközben az emberiség gazdasági vagyonának a 85 százaléka az emberiség 1 százalékának a tulajdonában van, oda folyik minden gazdasági gyarapodás. És ez nem csak a munka-alkoholistáknak köszönhető, hanem azoknak is, akiket az életben a vak ambíció vezet (pl. az öncélú és felesleges meggazdagodásé!). Azoknak, akik mindig be akarnak avatkozni az egymás dolgába, és minden áron keresztül akarják vinni az akaratukat és rá akarják kényszeríteni a természetet, hogy lásson el minket minden gyümölcsével százszor, ezerszer és milliószor nagyobb arányban, mint amennyi természetes és bőven elégséges lenne. – Mint amennyi áldozatot mi vállalunk. És ezt, akárcsak a saját hibabelátási képességünk növelése és a spirituális fejlődésünk (közönséges kifejezéssel: a tényleges jobbá válásunk) érdekében is.
Ezért mondja Jézus, ugyancsak a Kiegyenlítődés törvényének a szellemében, hogy: „Az elsőkből lesznek utolsók és az utolsókból elsők.” A jó egészséggel és képességekkel született és a siker- és győzelem-szerzés modern nevelési szellemiségben részsült személyek ugyanis, valósággal kizsákmányolják mindazt, aminek a megszerzése érdekében semmit nem tettek, hogy a tehetségeseknek az önmaguk kizsákmányolási késztetéséről ne is beszéljek! Sőt, a legtöbben úgy képzelik, hogy ezen előnyös életbe- indíttatásuk miatt ők a sorsnak a kiválasztottjai és protekciósai, és nem csak, hogy kizsákmányolnak és tékozolnak, de valósággal rombolják magukat. Persze, hogy ezek utolsókká vállnak valamikor az életük utolsó szakaszában, és éppen akkora arányban lesznek boldogtalanok és nyomorultak lelkileg, mint amekkora vagyonra szert tettek a közönség-butító szerepléseikkel. A legkegyetlenebb példa erre az idejekorán elhunyt Elvis Presley, vagy a Michael Jackson nevű amerikai pop énekes, akiknek az utolsó éveik a lelki és a szellemi sivárságnak és a hiába való életnek a mintapéldái. És a legszomorúbb a rendkívülien tehetséges és igencsak intelligens Marlon Brando-é, aki nem csak a temérdek fölösleges kilóit volt kénytelen hurcolni az élete végén, hanem a gyermekei gyilkossági és öngyilkossági tragédiáit is, példája jelezvén azt is, hogy a rendkívüli tehetségek és a rendkívüli intelligencia, önmagában még arra sem használhatók, hogy a gyermekeinket normális, józan és törvénytisztelő felnőttekké neveljük.
Persze, miután úgy képzeljük, hogy nekünk mindig csak kapnunk kell, adnunk lehetőleg csak nagy-ritkán, még azon is csodálkozunk, hogy mások miért nem szeretnek, hogy miért élünk a természettől és egymástól is elzártan, magányban, szorongásban, misztikus (sokszor gyakorlatilag nem is indokolt: irracionális) elégedetlenségben, feszültségben és stresszben. A válasz pedig egyszerű: mert mindig csak elváróak: önzőek és hitetlenek vagyunk, vagy ami ugyanaz: tudatlanok és nevetségesen és tragikusan ostobák vagyunk az ezernyi és milliónyi életidegen, nagyokos – tudományosan vég nélküli, steril és szeretet nélküli filozofikus elmélet- rengetegeinkkel. Annyi eszünk sincs, hogy észrevegyük, hogy a gyermekek nem anyagi szükséget és nem a magunkról való gondoskodásról és a boldogságról való lemondást hozzák az életünkbe, amennyiben jól: karma-oldási képességre neveljük őket. Hogy nem a magunkról való „igazságtalan” figyelem-elvonást, jelentenek, hanem igazából lelki áldást. Hogy a szeretet, a bízom, a jókedv, a hit, a derű, a kedély, a nyugalom, a megértés nem anyagi szubsztanciák, azaz nem "fogyó anyagok" és sohasem merülnének ki – sőt szaporodnának és eltöltenének bőségükkel – ha megnyitnánk az igazi áldozat-készségünket, és ha nem fojtanánk, nem temetnénk el a pozitív lelki tulajdonságainkat, nem gyomlálnánk ki lelkünkből a finom szeretetet tudományos hitetlenségeinkkel, spekulatív, egoista gondolkozásunkkal, aminek következtében egyszer kapni szeretnénk és csak azután adni.
Rendkívüli intelligenciájával és mágikus erejű képzelő erejével a természetből messze kiemelkedett ember tehát, ahelyett, hogy egészségesen élne ezekkel az értelmi képességeivel és óvná a természetet, inkább vissza-él és mindig csak kapni, vagyis: zsákmányolni akar tehát, és csak azután – majd, ha marad ... – a természetet kímélve, annak nyugalmat adni. És emiatt, ebben a természet szipolyozó kényszerében rombolja, nem csak a külső természetet, hanem a saját belső természetét is. Így jutottunk oda, hogy teljesen természet-ellenesen élünk és a nyugati fiatal férfiak és kamaszok nagy része már egyre inkább képtelen a gyermeknemzésre, illetve a nők a magzat-foganásra. És csak azért, mert sem az iskolában, sem a televízióban, de még hittanórákon sem tanítják meg a kiegyenlítődés törvényét és ennek következtében semmibe is veszik azt. Mivel a gazdasági jólétben élő szülők, csak úgymond „nyomják a pénzüket” a csemetéjükbe, majdnem havonta vásárolván azoknak egy-egy új okos-telefont például. Szeretetet, bizalmat, barátságot, szellemi információt, nyugalmat, akar ingyen, illetve kevés munkával megszerzett pénzért, mindent szeretne. És amikor adnak is valamit valakinek, azt egyesek trójai falóként adják, aminek a segítségével magukhoz akarják kötni, vagyis valamiképpen le akarják kötelezni a magunk számára azt akinek a gondját viselték, vagy azt, akit megajándékoztak.
Egyébként is: Az ember kívül csak azt teszi meg, amit belül nem akar megtenni. – mondja Hamvas Béla. A mindig kínálgató, “csupa szív” emberek rejtett egoizmusuk következtében képtelenek a finom és diszkrét, belső szeretet-áramoltatásra és ezért anyagiakkal, pl. sütemények kínálgatásával és egymásra – egymásba tukmálásával kompenzálnak (hamisan!), akárcsak a pózvadászé szülők, amikor mindent megvesznek a gyermekeiknek, csak ne kelljen azokkal „sokat” foglalkozzanak. Igazából nekik is csak külső elvárásaik vannak a környezetükkel és a világgal szemben, ahelyett, hogy magukkal szemben lennének elvárásaik. És amennyiben mégis vannak magukkal szemben elvárásaik, azok nem szeretet – odaadási elvárások, nem áldozat-hozatali elvárások, nem harmóniába kerülési elvárások, hanem öncélú, öntetszelgő teljesítmény-elvárások, eredményességi és hasznossági koncepciók szerinti elvárások, siker-elérési elvárások, tehát szellem és szeretet-idegen elvárások, amelyek csak arra jók, hogy önmaguk előtt a mindig nyerő Janik szerepében, illetve a pozitív Jóember szerepében tetszelegjenek. És mindezt ezért, hogy hiúságuk, önérzetük és becsvágyuk és öncélú, uralkodási, vagy élvezethajszolási mániájuk kielégítése érdekében abban tetszelegjenek mások és önmaguk előtt, hogy ők táplálják és különös élvezethez – boldogsághoz juttatják a környezetüket, hogy a környezetük szót fogad nekik és eszik - iszik abból, amit ők azok számára biztosítanak és kijelölnek. És persze azért is, hogy visszautasítás esetén önmagukat gyötörjék, hogy rejtett haragjukkal és csendes nehezteléseikkel szeretetlenségbe, elidegenedettségbe hajszolják magukat és környezetünket.
Mind a valós Világosság (ami még csak nem is fény, hanem a fény ennek a külső következménye!), mind az igazi Szeretet nagyon diszkréten, az érzékeink számára tulajdonképpen érzékelhetetlen és észlelhetetlen (“észre - vehetetlen”!) megnyilvánulási formákban jelentkeznek, mivel ezek nem anyagi, hanem metafizikai (fizika fölötti) őserők, őshatalmak. Ezért az emberben lakozó valóságos (gyökér-) Szeretetnek igazából nincs szüksége érzelmi – érzelgős kitörésekre, durva, érzéki megnyilvánítási formákra. Hízeleghetünk bárkinek is: szeretőnknek, vagy egy csecsemőnek amennyit csak akarunk, mert abból még egyáltalán nem lesz szeretet. Ezt észlelhetjük is majd nem sokára, mert a baba zavartságában legfeljebb követelőző és hisztériás lesz, mert csak ő csak annyit ért meg az egész felhajtásból, hogy rendszeresen, vagy rendszertelenül, tehát rendszeres ciklusokban, vagy az ő szeszélyes ötletei alapján jut-e hozzá a finom táplálékához, vagy más, őt „ingyen és könnyen boldogító” élményhez. És hiába, hogy a természetes levegőváltozásoktól is megóvjuk, mert az egyetemes törvények alapján úgy is szüksége lesz olyan durvább, de a természetes életfolyamatokkal együtt járó tapasztalatokra, amihez arányosan és drámai élmények nélkül is hozzá szokhat, ha megelégszünk azzal, hogy lehetőleg csöndes, száraz és aránylag meleg környezetet biztosítunk számára. Azért betegesebbek a kisbabájuk körül hatalmas felhajtást rendező és azokért aggodalmaskodó, a gyermek harmadik szabálytalan lélegzetére is hetet szökő anyáknak a gyermekei, mint a kevésbé aggodalmaskodóké, mert ez utóbbiak sokkal több mentális nyugalmat és szeretetet biztosítanak a gyermek számára mint az előbbiek. - Persze, nem közömbösségről beszéltem, hanem arról, hogy mi is a következménye annak, hogy az ember kívül azt igyekszik bepótolni, amit belül folytonosan elmúlasz.
Az olyan nő anyáskodik feleslegesen még akkor is, amikor annak rég elmúlt az ideje és az egyengeti életútját és babusgatja felnőtté vált fiát és lányát, akinek évekre visszamenőleg (talán már a gyermekek megszületése óta) lelkiismeret furdalása van a gyermekeinek az apjával szemben. Metafizikában ezt a magatartást hamis kompenzációnak nevezzük. A huszonegyedik század elején az emberiség kilencven százaléka még mindig, vagy közömbös és ignoráns és az agresszív egoizmusa miatt depressziós, vagy hamis kompenzációt folytat, mert fél ezektől és le akarja őket kenyerezni, vagy komoly – és talán jogos... – lelkiismeret furdalás nyomja az előbbiekkel szemben. Azaz a kiegyenlítődés törvényével szemben, törvényellenesen él és ennek viseli a tragikus következményeit. És még tragikusabb az, hogy ezt a következményt, az ember tudatos és tudattalan befolyása alatt álló ártatlan állati és növényi világ is viseli. és természetesen azt viselik azok a gyermekek is, akiknek a nevében a felnőttek kompenzálnak és újabb ajándék-termelési mániájukban kiirtják és megnyomorítják a környező biológiai természetet, annak érdekében és azért, mert ők „a legjobbat” akarják adni a gyermekeiknek.
Ha jól megvizsgáljuk, Szeretetet nem is lehet kapni kívülről (legfeljebb gyermekként annak a külső formáját: a tápláló és egészséges környezet- biztosító gondoskodást), mert ez a teremtő és javító - gyógyító erő, amit annak nevezünk, az ember belsejéből: az Abszolút Szellemből árad, akárcsak a boldogság, aminek a jelenvalóságának éppen úgy nincs külső – anyagi feltétele, mint a szeretetnek, vagy a világosságnak, mert ezek belülről, az istennel való szubtilis (sejtelmes) és törvényes kapcsolatunkból erednek. Ezeknek valójában az emberen keresztül kifelé, a külső – anyagi világba kell, hogy áramoljanak. Tehát a személy testébe és a természeti és az emberi környezetébe. Az egyéni szeretet-áramoltatási képesség, akárcsak az értelmi világosság: az elemzői és a szintetizálói képesség tudatos erőfeszítések árán érhető el, így szerezhető és növelhető meg, nem pénzzel vásárolva, nem másoktól könyörögve, másoktól pl. szeretet-függőségben élve. A nehézség ebben mindössze annyi, hogy általában csak a megvilágítói (értelmi) képességeinket serkentik és művelik az iskolában, a tudatos, de diszkrét szeretet-áramoltatási képesség megszerzése, valamint a kiegyenlítődési képesség növelése helyett. Kelet-Európában az utóbbit is megkísérlik ugyan pl. a vallás-órákon, vagy a pszichológusok által tartott felvilágosításokkal, de azok annyi hamis információt és érzelgősséget tartalmaznak, hogy az okos telefonok izgalmasabb világa mellett, a vallás-oktatók, a pszichológusok, vagy az irodalom-oktatók, azt tapasztalják lépen nyomon, hogy ellenkező eredményt érik el annak, mint amire úgymond felesküdtek. A hamis egység-érzetből (szeretetből) létrejövő tudás terjesztésével, inkább a két ismert diszharmonikus megnyilvánulási formát: a érzelgős jópofaságot, vagy a természettel szembeni közömbösséget, vagyis: a rejtett agresszivitást, végső soron a gyűlöletet ültetik el a diákokban a pszichológusok és a vallás-tanárok.
Hiába kapok más személyektől állandóan külső szeretet-megnyilvánulási formákat, amennyiben én nem hozok gyakorlatilag is – tehát fizikailag is – áldozatot és nem vállalom a megfelelő számú utódok gondozását és nevelését, és amennyiben nem teszek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy megnyissam és rejtett egoizmusomtól megtisztítva, szabaddá tegyem a belső, Szeretet-erőimet kibocsátó, lényem mélyében lakozó Szeretet-forrásomat. Ezért van az például, hogy az egykék, és az elkényeztetett, maximum két-testvér gyermekek, boldogtalan felnőttekké válnak, mert az aggodalmaskodó és természetellenesen gondoskodó (hamisan kompenzáló) szüleik elsorvasztják a szeretet-adási képességüket. És: akinek nincs - aki mindig csak másoktól, csak kívülről várja adjanak neki - attól elvétetik. Ők képezik a modern cigarettagyártás, az alkoholipar és a kábítószer kereskedelem biztos fogyasztó közönségét. Ők az ún. virtuális valóságot létrehozó internetes megdicsőülési lehetőségeknek, az illúzió (fantazmagória!) gyártó filmiparnak és az erőfeszítés mentesen, a könnyen elérhető boldogságról regélő misztikusok és az ún. tisztán látó, jövő-jósok áldozatai.
Ahogy nem kaphatok, hanem csak diszkréten áramoltathatok Szeretetet és bízok benne, hogy azt majd százszorosan vissza kapom a Hatás-visszahatás, valamint a Kiegyenlítődés törvénye erejének a következtében, ugyanúgy, az igazi hasznomra váló – boldogságot és egészséget hozó – Fényt (isteni értelmet) sem kaphatok kívülről. És főleg nem feleslegben. Mert amíg nem tapasztaltam meg valamiért és nem hoztam áldozatot, amíg nem dolgoztam valamivel konkrétan is, azt elméletileg hiába is próbálom megismerni. De igazából személyi tapasztalatomból szerzett Fényt sem adhatok senkinek mint valami tárgyat (legfeljebb sötétséget: természet kizsákmányolási technikákat ismertető szak-tudást, élet-idegen és szellem-idegen tudományt és ideológiát), hanem átvilágíthatom magamat és megvilágíthatok valamit, (egy részletkérdést) a másik ember számára is, amennyiben megnyílt már ő is a világosság számára. Nem ártatlan és ártalmatlan és nem csak szánalmasan nevetséges, hanem egyes esetekben egyenesen veszélyes tevékenység is, például a többnyire átvilágítatlan személyiséggel rendelkező, zavaros képzeletű személyeknek a pénzért történő, úgynevezett Fényadás. Nem is tudom, hogy egyesek miként gondolják azt, hogy fejletlen kritikai érzékkel és kevés szellemi megkülönböztető képességgel (Diakriszosz phneumaton) rendelkező személyek számára, hogyan is lenne lehetséges az ún. Fényadás? Ugyan miféle „jótevő” fényt lehet adni az értelmi világosság, az egyetemes törvények természetének az elmagyarázása, megértetése helyett? – Vak vezet világtalant, mondja Jézus.
Magyarországon egészen fiatalon, ötvenkét, vagy -három éves korában halt meg egy magát fényadó természetgyógyásznak nevező „misztikus csodabogár kozmetikus”, az Elixir Magazinnak az egyik munkatársa, aki nem volt hajlandó lemondani a hamis kompenzáció legelemibb formájáról, a napi háromról egy csomag cigarettára leszállított kábulat- és homály-adagjáról. Eközben, párkapcsolati és szexuális terapeutaként párhuzamosan és folyamatosan négy – öt, az ország különböző városaiban lakó szeretővel és két-három komoly élettárssal tartott fenn szerelmi és persze, fényadó-terapeutai viszonyokat. (Logikus... nem?) Az egyetemes törvényeket ismerő metafizikusnak még csak keserűen mosolyogni sem jön kedve, amikor egy ilyen „kiváló személyt” búcsúztatnak a megfelelő misztikus szaklapokban a magukat szintén fényadónak nevező munkatársai és persze, a fényes útmutatásait hűségesen követő, megcsalt feleségei, élettársai, szeretői és barátnői. A szánkra keserű mosolyt csaló viccet félretéve: Mindig csak egyetlen egy, ellentétes nemű személlyel tudok, tudhatok a lét, lehetőleg minél több dimenziója szintjén együttműködve, annak a személyiségére koncentrálva és minél nagyobb mértékben rá figyelve: kiegyenlítődni. Ha valaki tényleg boldog és egészséges akar lenni, az tüntessen el az életéből minden kettősséget, de főként a második, vagy a harmadik – negyedik és netán: ötödik szeretői kapcsolatát. A muszlim hitű arabok, attól annyira zavarodottak és fanatikusok, mert a több nejűség a legtöbb arab országban még meg törvényes intézmény.
Továbbá: az Egyetemes Törvények szerint élni akaró személynek tudnia kell, hogy ember által, ember számára fényt nem lehet ún. misztikus úton adni (áramoltatni), csak szeretetet. Fényre csak rá lehet vezetni valakit, vagy valakiket, a törvények szerint is helyes, logikus és racionális tanítás útján, amennyiben hajlandó a feltártakat kipróbálni, ki kísérletezni, megtapasztalni. És tudni kell azt is, hogy a Kiegyenlítődés tőrvénye értelmében, nem kell elrejtenünk a spirituális felfedezéseinket senki elől. („Nem azért van a fény, hogy azt a véka alá rejtsék.”) Minél több felelősségérzetbe és szellemi nyugalomba (hitbe) ágyazott diszkrét szeretetet áramoltat diszkrét intimitással, és minél több értelmi világosságot, tehát szellemi bölcsességet tartalmazó információt (tudást!) áramoltat valaki gyakorlati nyíltsággal a többi ember felé, annál több szeretetet és annál több szellemi információt kap majd a spirituális növekedéséhez és tágulásához, illetve a kiegyenlítődési képessége növekedéséhez és minél teljesebb eléréséhez a hatás-visszahatás törvénye alapján és az egyetemes kompenzáció törvényének hatásaként és következményeként. Ez a hitnek a titoktalan titka!
Ezért, akár a „fényadásban” akár a szeretet-áramoltatásban, a Magvető példáját kell követni, aki a magokat a talajba szórja, nem törődvén olyan részletekkel, hogy azok milyen talajban képesek megfoganni, mert az már a törvény dolga. Az atyáé, ahogy tanította Jézus. A természet helyes (törvényes!) működésében, ott, ahol az ember nem tette azt tönkre, illetve nem szennyezte be és nem próbálta meg kizsákmányolni, ajánlatos és lehet, mert az alá van rendelve a szellemi törvényeknek. A hitetlen emberek esetében viszont, éppen olyan óvatosnak kell lenni, mint a beszennyezett természettel. Itt tehát, amennyiben nem barátokról, vagy közeli rokonokról van szó, akiket ismerünk, valamiért valamit cserében igényelni nem szégyen, hanem törvényes. Főként, ha annak a valaminek (terméknek) a létrejöttért, amit árulunk, tehát, amit eladunk (pl. pénzért cserében), keményen megdolgoztunk. Ezért én például többnyire ingyen, maximum jelképes összegecskéért tartok asztrológiai - metafizikai előadást és ezt a jelképes összeget is csak azért kérem, mert az ártatlan hallgatóknak nincs meg az öntudata arról, hogy semmit nem érnek azzal az információval, amiért legalább egy csekély áldozatot nem hoznak. És ugyanúgy: a tanulmányaim is ingyen levethetők a honlapjaimról, a szellemi portálokról. A Fény-információt tehát, akárcsak a szeretetet önzetlenül kell szórni és ez az információ-adás automatikusan boldoggá is teszi az embert. De a személyi horoszkópokért, amelyeknek a létrehozása érdekében komoly, sok esetben a szó szoros értelmében is, fárasztó munkát fejtek ki, igen is, pénzt kérek cserében, hiszen a munkámért kapott pénzből tartom el a nagycsaládomat. De olyan eset is előfordult, hogy egy horoszkóprendelő cserében krumplit, hagymát, uborkát és paprikát adott és szívesen elfogadtam. Egy másik meg tejterméket, vagy mézet. - A törvény szellemében, fogadni is tudni kell tehát, nem csak adni. De azt is szívesen veszem, ha a könyveim kiadásába anyagilag tehetősebb jó barátok, vagy ismerősök, hathatósan besegítenek. Hiszen ezzel ők is lehetőséget kapnak arra, hogy a szeretet és a fény áramoltatásába így, közvetlen és gyakorlati módon is, részt vehessenek.
Miután a karmád oldását jelentő gyakorlati életfeladataid nagy részét beváltottad és a sorsod kezd minőségileg pozitívvá változni, minél többet segítesz másokon a szellemi világosság elérésében – anélkül persze, hogy ez a segítség kívülről, a másik és a mások szabad akarata, a józan belátása ellenére történne – annál több lelki és gyakorlati segítséget és szabadságot hozó szellemi információt és energiát fogsz kapni. – Persze, nem mindig ugyanonnan, hanem ez a kompenzáció valamilyen más úton is lehetséges. Ez utóbbi a tulajdonképpeni értelme több, ide vonatkozó evangéliumi kinyilatkoztatásnak is: "Keressetek és találni fogtok. Kérjetek és adatik nektek. Kopogtassatok és beengednek titeket.”, “Keressétek Isten országát és mindazt, amire szükségetek van megkapjátok.”, ”Ismerjétek meg az igazságot és az fel fog szabadítani benneteket.” - Persze nem öncélú, anyagi boldogulásról, vagy élvezet-szerzési és kényelmi törekvéseink "mennyei" meghallgatásáról és kielégítéséről beszélt itt Jézus, hanem a spirituális éberség, valamint a szeretet-képesség és az értelmi megvilágosodás megszerzésének (tehát a megváltásnak, a szellemi felszabadulásnak) érdekében tett erőfeszítéseinknek az egyetemes törvények által biztosított következményéről: szellemi tágulásról és lelki gyümölcsözésről.
A korábbiakban leírtakat folytatva, mindig fontos emlékezni arra, hogy mind a Mágia törvénye, mind a Karma törvénye alapján, a terrorisztikus "jó akarás" törvényellenes. Ezért valakivel jót cselekedni, valakin segíteni úgy, hogy az illető arról ne tudjon (távoli gyógyítás, káros szenvedélyről való leszoktatás érdekében történő agykontrollos programozás, stb.), vagy annak ellenére, hogy ő azt elutasítja, ez a legdurvább megsértése az egyetemes törvényeknek, valójában nem más mint erőszakoskodás. Ez, többek között, a legnagyobb felelőtlenség, amit a szellemi világban elkövetni egyenértékű a militarista, vagy a vallásos-ideológiai terrorizmussal és a gazdasági-politikai manipulációval. Szülői, rokoni, baráti, szeretői, baráti, vagy munkatársi jóakaratunkból eredő erőszakos jóságosodásunk előtt, után és közben, vagy miközben az így megsegített háládatlan gyermekünk, szeretőnk, barátunk, népünk, stb. kővel dobál vissza kenyér helyett, jusson eszükben, hogy a pokolhoz vezető út is, csupa naiv jó-szándékkal van kikövezve. A kompenzáció törvénye alapján tehát, csak úgy élhetünk harmóniában, ha mindig igyekszünk előbb, de ugyanakkor diszkréten adni, mint kapni, de figyelem: nem erőszakosan. És nem úgy, hogy azzal elvegyük a másik élettapasztalási, valóságtapasztalási lehetőségeit és ezzel a fejlődési- illetve a kiegyenlítődési lehetőségeit, vagy, hogy beterheljük azt felesleges adósságokkal, tehát: karmikus terhekkel. És akkor ha a mindent és mindenkit egységben érzékelő, diszkrét szeretet-érzéseinket és a mindent és mindenkit átvilágítani vágyó szeretet-késztetéseinket, önmagunkon belül és a környezetünkben is kiegyenlítve, minél tudatosabban és intenzívebben megéljük, nem fojtjuk el. De ezt a szeretet-áramoltatást is, a lehető legfinomabb: legdiszkrétebb formákban, és lehetőleg csak nagyon ritkán konkrét személyekre, vagy jelenségekre irányítva kell „folytatni”.
Jó, ha szellemileg mindent fénybe vonva és ezt az átvilágítást első sorban önmagunkkal kezdve, a racionális értelmünkkel és egészséges kritikai érzékünkkel mindent felülvizsgálunk, mindent “könyörtelenül” átvilágítunk, miközben a szeretet- érzéseinket, akárcsak a külső feltételek nélküli, belső örömünket és boldogságunkat is, csak a mentális és a kauzális dimenziók szintjén (a folytonossá váló, mindennapi pozitív lelki-szellemi állapotunkkal) áramoltatjuk embertársaink és a többi életformák felé. Könnyen megtörténik ugyanis, hogy egy végletes helyzetben, minden “szent törekvésünket” az ellentétére: a rejtett agresszivitás, illetve a csendes, vagy a dühös neheztelés érzésére állítja bennünk a Polaritás törvénye. Így, lassan-lassan, természetessé lesz a kapcsolatunk ezzel az Isteni Igazságot előttünk és számunkra lassan – lassan felfedő, és azt gyakorlatilag is érzékelhető törvénnyel, tudván azt is, hogy a tudatosított hiány- információ, vagyis a SZÜKSÉGESSÉG automatikusan maga után vonja a kauzális információ- bőség áradását, amennyiben megértettük a szükség funkcióját: a megvilágosodás kiváltását. És így meggyőződhetünk arról, hogy ezáltal az egyetemes teremtésnek a pozitív tágulási irányával egybekapcsolódva, minden a mi valamikor intenzíven átélt, pozitív, vagy negatív szellem- képzeletünkkel (de nem az ösztönös sóvárgásainkkal) összhangban történik. Persze, csak akkor, ha tudatosan harmóniába kerülünk a többi kilenc Egyetemes Törvénnyel is.
Nem az anyagi javak és eszközök misztikus felszaporodásának a bekövetkezéséről, vagy a titkolt boldogsági sóvárgások kielégítéséről van szó a szellemi tágulás útjára lépő személy esetében, ahogy azt kicsinyes képzeletével és a vélt érdekei szempontjából szeretné megvalósulva látni a meg nem világosodott, egoista ember. Mindenesetre addig is, ameddig a Kompenzáció törvényét teljesen megértenénk és a mindennapi életünkbe integrálnánk, jó ha eszünkbe véssük, hogy Jézus az első három törvénynek a következményeit, illetve negatív kisülési következményeit ismerve, sok alkalommal megismételte, hogy "Ne féljetek, és ne aggodalmaskodjatok!" Az aggodalom ugyanis olyan mágikus erejű hiány-információs csomag, amely kiegyenlítődést igényel, vagyis megvalósítja azt, amiért aggódunk. Ellentétben az irigységgel, amely ahelyett, hogy hozza juttatna a másoktól elirigyelt tárgyhoz, személyhez, vagy élethelyzethez, inkább eltávolít attól. A helyes magatartás tehát a törvény szerint, mindig a szaturálás, vagyis a képzeletünknek az olyan képzetekkel való feltöltése, amelyek ellentétesek – ellentétesen pozitívak - azzal a „valamivel” szemben, ami miatt aggódunk.
Az analogikus megfelelés szerint, a kiegyenlítődés és a megfelelés törvényéhez a racionális gondolkozást és a lineáris, valamint az analogikus kapcsolatok felismerését lehetővé tevő készségünket megtestesítő Merkúr és Uránusz bolygók kapcsolódnak első sorban. De a Jupiter és a Plútó által megtestesített helyes értéktudat és értékítélet, értékszemlélet ősereje, illetve az ember pozitív igazság-érzetéhez kapcsolódó, ítélet-alkotói és ítélkezői képessége is fontos szerepet kap a személyek közötti kiegyenlítődés működési mechanizmusában. De Plútó is kiegyenlítődési botló, sőt, ő az isteni igazság őserejét megtestesítő bolygó is, mivel a Neptunusz (Szeretet) és az Uránusz (Fény) egymás közti áthatolásának és kiegyenlítődésének az őserejét testesíti meg az Asztrológiában. Metafizikailag a Plútó ősereje a tizedik teremtési mozzanatot: a Teremtő és a Teremtés (a Teremtett Lét) közötti kiegyenlítődési-, tehát megváltási és újra teremtődési őserőt testesíti meg. Ezért nevezik az egyetemes igazság, illetve az Isteni igazság és az abszolút megváltó erő bolygójának is. És, mivel a kiegyenlítődés törvénye tulajdonképpen a megváltás törvényének az egyszerűbb megtestesülése is, és mondhatni azt is, hogy az előzetese, a Plútó szelleme is feltétlenül jelen kell legyen az ő működésében.
Az alkímiai műveletek közül a Separatio (szeparáció) művelete felel meg a kiegyenlítődés és csere törvényének, vagyis a különválasztás és a megkülönböztetés művelete kapcsolódik e törvényéhez, hiszen, amennyiben ezt a törvényt a helyes és folyamatos információ-áramoltatás törvényeként fogjuk fel, természetes, hogy a jól megkülönböztetett és jól meghatározott elemekkel lehet csakis zavarmentes információ- és értékcserét, illetve energia-cserét végre hajtani (áramoltatni). Ahogy Jézus fogalmazza meg ennek a törvénynek az alkímiailag ide vágó és a mindennapi életünkre – alapállásunkra – vonatkozó tanácsát: "Minden dolgot megvizsgáljatok és a jót a rossztól elválasszatok." Alkímiai tétel az, hogy egymástól csak jól megkülönböztetett és önmagukban jól meghatározott elemek (személyek) egyesíthetők (képesek az egységesülésre). Az elhatárolódási szinteken (a fizikai, a pszichikai és a mentális síkokon) az egymástól el nem határolt és jól meg nem különböztetett szellemi, asztrális és éteri-fizikai elemek ugyanis, hamis egységet (korrupciót) és ezáltal hamis harmóniát, hamis kiegyenlítődést hoznak létre, ami a létképzelet világába vissza hatolva és megerősödve ez egész életünket, sőt a környezetünk létét is megronthatja – megbonthatja és egész létezésében – funkció-betöltésében veszélyeztetheti. Így veszélyeztette pl. a XX. század végén, az általa kiemelten megtestesített hamis személyiségi létmodellnek a sajtó útján történő szétsugárzása által több millió személy létképzeletét az Angol trónörökös hajdani felesége: Diana hercegnő is, akárcsak John Lennon is, a Beatles vezéregyénisége, aki azt kezdte hangoztatni, hogy ő népszerűbb mint Jézus Krisztus (sicc!), mintha a Názáreti Jézus a bulvár szintű egyéni népszerűség és nem a kiegyenlítődésről szóló, egyetemesen (mindenkor és mindenhol érvényes) tanoknak a nyomatékosítása érdekében vállalta volna a kereszthalált. Meg is halt mindkettő, messze idejekorán, akárcsak a nagy Osho, aki spirituális szintekre emelte a szélhámoskodást, a hamis kiegyenlítődéshez vezető, hamis spirituális és kauzális információ-áramoltatást.
A könyv gondozójának: Domokos Johanna írónőnek a rövid ismertetője

Az egyetemes törvényekről (amelyek még a foganásunkat is "rendezik és intézik", akárcsak a születésünket, meg a sorsunkat, és, az "egész életet" a kozmikus világegyetem működésével együtt) először az Elta egyetem kurzusain hallottam, ahol az asztrológiával megismerkedtem. Nem én fedeztem fel és írtam le tehát világelsőként ezt a tíz egyetemes törvényt, mert azt részben megtették előttem ötezer évvel a hermetikusok. Mivel azonban csak hét bolygót, tehát hét anyag- és világformáló sorserőt láthattak szabad szemmel, ugyancsak hét törvényt ismertek fel és írtak le, a "minden mindennel összefügg" hermészi elv alapján. („Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van…”) Én tehát a hét első törvényt ismertető Kybalionnak a tömör mondatainak a kibontásán kívül, a hiányzó három egyetemes törvényt is leírtam, a tíz bolygó által megtestesített őserőnek, vagyis, a 10-es számrend örök érvényességének megfelelően, az ET-k hatásait nem csak az asztrológiában észlelvén, hanem magamban és az életemben is.
Előszó
Kikhez is szól ez a huszonöt éves gyakorló asztrológusi – azaz sors-figyelői és sors-fejtői – tapasztalattal rendelkező szerzőnek a végkövetkeztetéseit tartalmazó, többszörösen átdolgozott különleges könyv? - Természetesen mindenkihez szól, de leginkább azokhoz, akik tudatosan boldogan és egészségesen akarnak élni, nemcsak fiatal korukban, hanem hatvan, hetven, sőt nyolcvan éves korukban is.
A könyv szerzője, aki nagycsaládos édesapa és ismert költő is egyben, biztató példa. Kozma Szilárd harmincegy éves korában kezdett el rendszeresen sportolni, és hatvanas évei elején szerezte meg a karate-mesteri címének három danos fokozatát, amint mondja: az egyetemes törvények segítségével. Jelen könyvével ugyanakkor nemcsak saját eddigi szellemi munkájának gyümölcseit tárja elénk, hanem a nemzetközi metafizikusok sorába is felzárkózik. Hisz ez a kulcstéma, azaz világunk logikai, metafizikai alaptörvényei időtlen idők óta foglalkoztatják az emberiség sorsát szívükön viselőket. Elég, ha az elődök közül Hermész Triszmegisztoszra, Lao-céra, Hamvas Bélára vagy a kortársak közül Kurt Tepperweinra vagy Deepak Choprára gondolunk.
Mennyire kell a könyv témája iránti érdeklődőnek jártasnak lennie az asztrológiai spirituális irodalomban? Szükséges-e személyi horoszkópjában alaposan kiismernie magát, azaz testközelből, tehát önismereti elmélyülése útján már korábban megismerkednie a könyvben használt magyar metafizikai alapfogalmakkal? Bár belelapozva a könyvbe előfordulhat, hogy a tisztelt Olvasó a leírt mondatok jelentését inkább csak sejti, mintsem érti, a szerző kimondott célja az, hogy fejezetről fejezetre építkezve mindenkinek és mindenkihez szólóan tárja fel a könyv témáját. Sőt, a szerző azt állítja, hogy kimondottan ilyen, a spirituális irodalom berkeiben még járatlan, de annál inkább ténylegesen boldog és egészséges életre vágyó személyek számára írta meg művét. Hiszen ezek a propedeutikus törvények, mindannyiunkban a szó szoros értelmében „ott vannak”, és mindenkin és mindenen keresztül, élve, működve, hatva nyilvánulnak meg! Ebben az esetben tehát mindenkinek célszerű, minél nagyobb mélységben és szélességben megismernie, nemcsak a saját teste sejtjeinek működését befolyásoló, hanem a saját titkolt, vagy nem titkolt gondolatait és vágyait, ambícióit, félelmeit és sóvárgásait, belső sugallatok és sejtelmek formájában vezérlő Egyetemes Törvényeket.
Amennyiben a kedves Olvasó nem hátrál meg attól, hogy az első, felületesebb olvasatra nem érti teljesen az első mondatokat, és tovább olvas, észre fogja venni, hogy mondatról mondatra haladva egy olyan meghitt szellemi légkörbe, tudatállapotba kerül, melyről mindig is sejtelme volt, és aminek szellemi tisztánlátói színvonalára mindig is vágyott. Mert nem egy, a lelkétől idegen szellemi környezetben találja magát, hanem ott, ahol minden egyes mondat és magyarázat az ő régi sejtelmeit, akár rég elfeledett „megvilágosodásait” igazolja vissza. A Mágia, vagy a Vibráció és a Rezonancia Törvényét, vagy a Kiegyenlítődés, a Nemek, a Polaritás, a Ciklus és Ritmus, a Karma, valamint a Fejlődés és a Szeretet Egyetemes Törvényét, de főként a Megváltás Törvényét olvasva, az esetleges kezdeti idegenszerűségtől megérkezünk oda, hogy azt gondoljuk: „Hát persze! Na úgy-e, mondtam (de legalább is gondoltam, vagy sejtettem) én, hogy: Ez így van! Ez teljesen világos! Minek is kell ezt leírni, hiszen ez evidens?”
De nemcsak a felfedezés, illetve az újra-felfedezés öröméért ajánlatos a könyv fejezeteiben elmélyülni, hanem azért is, hogy szélesebb, ugyanakkor mélyebb betekintést nyerhessünk mind a világ, mind a saját életünk és sorsunk logikájába. Külső és belső összhangra törekedvén ezekkel a világ- és sorsirányító szellemi törvényekkel megőrizhetjük, edzhetjük lelki harmóniánkat, testi, szellemi egészségünket, vagy, ha ezek netalán korábban megromlottak, akkor visszaszerezhetjük őket.
Ezek szellemében hasznos szellemi szórakozást és egészséges önépülést kívánok a szerző és a könyv létrehozói nevében is,
Dr. Habil. Domokos Johanna, egyetemi docens, költő, kultúrakutató
Budapest/Bielefeld, 2018 októbere

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.03.13. 12:01 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A diszkooveryn, vagy hol..., láttam valamikor egy dokumentum-filmet, amelyben egy magas szintű kutatói eredményeket is elért, matematikus nőnek, tehát egy nagyon pragmatikus rációt igénylő felkészültséggel rendelkező professzornak, egy erős hirtelen beállt test-felületi (külső...) vírusfertőzést követő második fertőzés megszüntetése érdekében, a (külső) vírus-támadásig, az agya egy részében lappangó, és csak rejtetten, vagyis érzékelhetetlenül élősködő - romboló baktériumok elszaporodása miatt, az orvosoknak fokozatosan ki kellett kaparnia a bal agyféltekéje nagy részét annak érdekében, hogy legalább az életét meg menthessék (A család kérésére, annak a jóváhagyásával). Majd, mikor kiderült, hogy mindezt a professzornő túlélte, és fizikailag felépült, annak érdekében, hogy ne váljék teljesen magatehetetlenné és valamennyire aktív maradhasson, el kezdték vizuálisan serkenteni a jobb agyféltekéjét majd azt tanácsolták neki, hogy keressen egy képzőművészi szakmát magának. És ez nem elég, de ráadásul, idővel, jó hírnevű festőművész lett belőle.

Nyilván, addig csak a lényének - tudatának! - az egyik részét, személyiségének, az azt meghatározó agy-képességeinek a felszínes, anyag-megfigyelő, lineáris kapcsolatokat és összefüggéseket meglátni képes részét használta addig, és a vírusok és a baktériumok annak érdekében támadták azt meg, hogy az egyensúly benne valamelyest helyre állhasson és a valóságnak azt a másik felét is legyen kénytelen megtapasztalni és meglátni, ami a jobb agyféltekéjéhez tartozik, hogy így kiegészülhessen az öntudata és a szelleme. Sőt: hogy minél teljesebben bele élhesse magát a valóságnak abba, a jobb agy féltekéje által ellenőrzött és irányított felébe is, amibe aztán tényleg: majdnem annyira jól bele élvén magát, mint a bal agyféltekés (Racionális – pragmatikus) látásmódba korábban, annak érdekében, hogy így, ez által, egy valamelyest kiegyenlítettebb és harmonikusabb személyiséggé válhasson.
Azért nem merem azt írni, hogy teljesen, és így csak valamelyest, mert arról nem szólt már a tudományos csodáról szóló film, hogy ebben az állapotában férjhez ment-e, gyermekeket szült-e, tehát teljesedett-e ki maximálisan a női – anyai potencialitásában is? Az viszont tény, hogy extrém-tudósként, erre amúgy sem volt erre képes.
Én is neki kell fogjak tehát, a jobb agyféltekémmel és az imeginációmat többet és inkább használva, virtualizálva, intézgetni a dolgaimat és egyre több mindent annak a mágikus képességemnek alárendelni, amelyről rég óta kiderült, hogy működik, amikor nem mérgelődök éppen azért, mert a bal agyféltekés intézkedéseim nem hoznak megfelelő eredményeket.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.07.30. 15:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Azt az alkimista Hermetikai világaxiómát, hogy "Ami fent van, ugyanaz, mint, ami lent van, és ami lent van...." Nem szabad precíz módon venni, amiként erre Hamvas is figyelmeztet, hanem "egzakt módon", amint szintén Hamvas írja, tehát a nagy kauzális struktúra - tömböknek (törvényeknek) az abszolút érvényes igazságaként!

Ezért is szamárság a megjelenítés egyetemes törvényét helytelenül értelmező és ilyetén hamis formulába szedő tükröződés - elmélet, mert amit az anyagi szférában, a tükör jelenségnél érzékelünk, illetve tudunk a fizikából, az nem egy az egyben, és főként nem precíz módon jelenik meg és létezik a szellemi szférákban. Éppen annyira téves ez az elképzelés (A metafizikailag - összetetten - gondolkozni képtelen, primitív misztikusok szerint: tuti valóság!), mint az, hogy az érzelgősséget és a megható humanista - pozitív érzelmeket, vágyakat és gesztusokat, össze tévesztenénk az egyetemes szeretettel.

Még a legegyszerűbb keret-szerkezetű, tehát szimmetrikus raktár-épület, vagy műhely-csarnok oszlop - gerenda - struktúra kiegyenlített erő-viszonyrendszere is sokkal összetettebb ennél, hát hogyan lehet az emberiség nagy része annyira ostoba, hogy hinni legyen képes az egyik embernek (Annak a teljes testi - lelki - szellemi - spirituális és kauzális személyiségének!), a másikba való tükröződési lehetősége tévképzetében?

Aki nem érti, hogy miről beszélek, mennyen rá az interneten pl. a raktárépületek, vagy gyárcsarnokok, vagy tömbházak beton-keretszerkezetek ábrázolása internetes c. fejezetekbe, és nézze meg, hogy milyen bonyolult, egymással ellentétes, sőt egymásra még csak nem is egyenesen ható erők és forgató - csavaró (földrengés) kiegyenlítődését kell figyelembe vennie és aprólékosan kiszámolnia egy tervező, vagy katasztrófa-vizsgáló, a katasztrófához vezető hibakereső mérnöknek! Aki nem beavatott a szakmába, még csak elképzelni sem tudja, ne, hogy felfogni - megérteni!

Akkor meg hogyan merészel pl. egy - egy olyan szélsőséges esetben, mint amiket én be szoktam vonzani (Puli, Gerle, Galambos), vagy amilyen személyekkel együtt élve, folytatom a vérre menő, megváltódási játszmáimat nem csak egy laikus, de egy asztrológiai elemi ismeretekkel is bíró, személy előállni és egy jól felkészült asztrológust pl. falhoz állítani egy olyan kérdéssel, hogy őt a rokona, vagy szerelme, vagy gyermeke tévelygése, vagy megbuggyanása, őt miben és mennyire tükrözi?

Soha nem állítottam, hogy én tökéletes vagyok és, hogy mindent jól csinálnék az összes egyetemes törvény szerint és főként a kiegyenlítődés törvénye, meg a megváltás törvényes szerint, amelyek a leg összetettebbek, hiszen sem hülye nem vagyok, sem álszent és abszolút nem hiszek még a lelki ártatlanságban sem, nem hogy a spirituális ártatlanságban, de: "Nagyon kell vigyázni tehát, mert a tükröződés elmélete ("Minden botnak két vége van", olvasta a fejemre éppen a Logoszon egy Ikrek karmás természetgyógyász, akit teljesen más, többszöri hibázásáért ki kellett tiltanom végül... Valamiféle anyagiakkal -pénz jövedelemmel - kapcsolatos misztikus elméleteket erőltetett itt, amelyek állítólag kapcsolatba lennének állítólag a Word Streedről indult világgazdasági csőddel. Sokkal később - évek múlva... - derült ki ugyanis, hogy a bankárok és más pénz-spekulánsok magas szintű szélhámoskodásának az eredménye volt az a, talán 2008-ban, beállt krízis...), egyenesen megváltás- és persze: élet-ellenes!

És tudjátok miért? Azért mert a felületeskedési lehetőségét és "biztos" formuláját adja a kezetekben, amelynek az alapján végül is, az a leginkább "tiszta" és megváltódó személy, akiben bízni lehet aki semmiféle más személyt, vagy személyeket nem impéikáló különösebb, mit különösebb: "normális .- hétköznapi" életfeladatot nem vállal, mint a cölibátusban élő katolikus papok, vagy a fél- aszkéta - homoszexuálisok, és leszbikusok. Egyrészt. Másrészt, ha megelégszik valaki az ilyen magyarázatokkal, éppen úgy nem kell a mélyebb és kauzálisabb okokat, és ok - okozat összefüggéseket megkeresnie, mint azok (mint hogyha...) a reinkarnáció gumibugyiját használná. :lol:

Őrizkedjetek tehát a könnyű megoldási lehetőségekkel kecsegtető FORMULÁKTÓL, amennyiben valamikor tényleg tisztán akartok látni, és tehát azt, hogy a Világosság isteni őserejével is eltelhessetek, nem csak a szeretetével. Egyik a másik nélkül ugyanis, vagy a sátáni, vagy a luciferi állapotok "megismeréséhez", isten őrizz: az azokba való, végleges bele ragadásotokhoz vezet.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.07.31. 18:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Persze, eszembe nem jutna a megjelenítés és a rezonancia törvényét, annak a hatásait letagadni, és ezekkel a nyári kiegészítésekkel egyáltalán nem az a célom, hogy érvénytelennek mondjam – írjam le azt, amit törvényként magam is megláttam, fel- el – és beismertem, tehát amit másoknak átadtam, és tanítottam! De még egyszer mondom: az, amit ez az egyetemes törvény (A funkcionális és szimbolikus megjelenítésé), „produkál”, az semmiképpen nem nevezhető Tükrözésnek és tükröződésnek! És aki tükrözésről beszél, első sorban saját magát csapja be és vezeti félre. Meg azokat, akik el hiszik neki ezt.

Igen is, megmarad és elismerem, hogy mind az elképesztő erkölcsi mocsokban fetrengő, félőrült támadóim, mind a saját sorcsapdájukba egy rövid időre beesett családtagjaim megjelenítettek, vagy éppenséggel „bizonyítottak” valamit, ami bennem is még bizonyos – Nem vagyok sem nagyképű, sem szerénytelen, de: nagyon, nagyon finom spirituális és kauzális szinteken! – még az eddiginél is erősebb átvilágításra tisztázásra, esetleg kicserélésre, illetve megszilárdításra(!!!) váró karmikus motívumokat. Vagy, éppen azért történtek meg hozzám ennyire közel, hogy ne térhessek ki az átvilágításuk elől, mert az illető személyek, csak és csakis tőlem kaphatták meg a sorcsapdájukból való kijutáshoz szükséges információkat, még ha nem is mindig értelmi – intellektuális információ formájában, akkor (Szerintem: pozitív Szaturnuszi és Plútói) magatartás formájában. – Erről Medárda lányomat lehetne talán a leginkább megkérdezni. Tudomásul kell venni tehát végre, hogy a Karma törvényét az Alkímia szilárdítás művelete szolgálja a leginkább.
Másrészt meg: állnának akár a homlokom közepére szegezett pisztollyal is a kérdőre vonó, szeptikus kételkedők, de a legtöbb jóindulattal sem lennék képes azokat a kauzálisan szubtilis információkat, és még hozza azonnal, a rendelkezésükre állítani, amelyek ilyenkor az én agyamban – illetve elmémben és képzeletemben ott cikáznak átvilágítandó és megvizsgálandó probléma-halmazokként! Hiszen még én is csak hetek vagy hónapok múlva kapom meg ezekre a konkrét válaszokat. – ha meg kapom… Hiszen az én belső, önismereti titokfejtő kapacitásom is véges… Hol hazudtam én azt bárkinek is, hogy tökéletes táltos vagy misztikus csodabogár – számítógép vagyok? Emlékeztek a raktár-épület szilárdsági vázát képező keretszerkezetes példára? Illetve arra, hogy mennyi egymásnak ellentmondó egyenes vagy ollózó erő, vagy forgatónyomaték és excentrikus csavaró erő egyenlítődik ki egy – egy, oszlop-gerenda találkozási pontnál? Tudjátok mit? A legjobb zseniális tervező - mérnők sem tudja azt pontosan és mind kiszámítani! Minden esetben rá adnak, hozza számolnak egy bizonyos – És nem is kevés! – biztonsági százalékot. Értsd alatta, hogy annyival vastagabbra tervezik az épület-elemeket. De nehogy valaki azt kérdezze, hogy akkor meg mire jó az egész tervezői számítás… (De megsúgom: azért, mert oda, ahova a fenti elvek alapján 25X50 cm-es gerendát lehet tervezni, nem tehetnek 50X100 cm-es gerendát… )
Valamikor, még az ELTA-s korszakomban beszéltem erről, egy elektronikus mérnök kollégámmal, aki azt válaszolta, hogy egy televíziós készülék az elektromosság és az elektronika elképesztő ellentmondásainak a kompromisszumos kiegyenlítődéseinek az egységes eredménye. Aztán egy kutató biológussal, az anyai ági örökletes programoknak a biológiában megjelenő leképeződéseiről. Ugyanaz volt a válasz. Ti., hogy az emberi tesz és szervezet együttműködése a hajmeresztő biológiai jelenségek ellentmondásainak az átláthatatlan szövevénye. Arról nem is beszélve, hogy senki nem tud még csak 20 – 30 százalékban sem bele látni az agy meg a mirigyek és a hormonok rendszerének a hatásmechanizmusába. – És akkor előállt ez a barbár pszichológia a tűkör-elmélettel, meg a fenyítés-és tiltás ellenes nevelés szülői jó- vagy rossz példás, kreténnél kreténebb elméleteivel! Aztán a keleti misztika a lineáris (Jancsis és Juliskás) reinkarnációs meséjével. – És a dolgok már a szellemtudományban is, mindjárt „józan paraszti” ész-szerűen „eccerűek” lettek, mint Bodó Attilánál, a nem vallásosan vallásos Gyergyói profétánál!
Szó sincs arról, hogy asztrológusként agnosztikussá váltam volna az utóbbi időben, a családtagjaimmal történtek hatására, annak érdekében, hogy felmentsem magam és tovább tudjak a zavarosban halászni. Vagyis szélhámoskodni.i.
De az Istenfáját neki, a gondolkozás a legfontosabb tulajdonságunk, a mindezt tagadni igyekvő misztikus fantaszták (Még Echart Tolle is az, az Ikrek - Lilithes, zseniális tisztán-látó, akinek persze, hogy nincs gyermeke!) állításai ellenére. Hát akkor tessék gondolkozni!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.08.01. 18:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Dehogy állítom, hogy mindent tudok és jól csinálok kauzális és spirituális – moralitás szempontjából! Messze nem… Hogy nem hibázok soha. Dehogy nem!

De ezek a hibázások messze nem olyan „eccerűek”, mint ahogy a primitív lineáris és tükröződési logikával gondolkozók képzelik. És főként azért hibázok, mert egymagam nem tudok a 8 tagú családom életéhez mindent „össze mágiázni”, ahogy Jézus állítja, hogy amennyiben mustármagnyi hitem lenne, azt mondanám a hegynek, hogy mennyen a francba, az meg azonnal el menne a francba. Hogy miért, ezeregy helyen kifejtettem. Dióhéjban: mert férfi vagyok és ettől fogva nem csak hogy startból 100 szór gyengébb a mágiám mint a nőknek (Főként a családanyának), de ha nem így lenne sem tudok mindent, amire szükségünk van, össze mágiázni, miközben a feleségem duzzog az isten-, illetve a sors ellen is, nem csak ellenem, tehát a teremtő képzelete szintjén, önkéntelenül is, szétbont mindent, amit közösen-, vagy én egymagam építgetek, és még a mantrázásaim helyességében is kételkedik és elítéli, amelyek segítségével ezt az áldatlan állapotot megkísérlem semlegesíteni.

Pl. egyrészt ott kell maradjunk az összesen 4 szobát, két konyhát és két fürdőszobát, balkont, és előszobát jelentő tömbház lakásainkban, mert egyrészt az iskola az út túloldalán, tehát a szomszédban van és ennél előnyösebb helyzetet el sem lehet képzelni, arról nem is beszélve, hogy üzlet bank, posta, stb. minden ott van alattunk, ami óriási időnyerést jelent, de azért is, mert még egy 5 szobás lakás esetén sem rendelkeznénk ennyi lakófelülettel (Nem tudom, hogy ilyen Csíkszeredában egyáltalán létezik-e?) , nem, hogy egy 4 szobás lakásban. Másrészt, kévén déli a fekvésük, minden ablakkal és szellőztetővel tehát a nap irányában, nyáron még akkor is pokoli meleg van a globális felmelegedés óta, amikor nem süt a nap. A levegő nem csak a lakásban fülledt ilyenkor, de a főút melletti járdán is, amelynek az egyik szegélyét képezi a tömbházsorunk. Nem rögeszmés dilinyósságból igyekszem tehát az egész családot nyaranta a természetbe kimenekíteni, hanem, a normálisabb légkörbe jutás mellett, azért főként, hogy az immunrendszerünk erősödhessen ősz – tél – tavaszra.

Na most. Az idei nyár elején lehetőséget – felajánlást kaptam a Panzió-tulajdonos barátnőmtől, hogy a panziónak egyik, még fel nem újított dupla- részes szobájába, valamennyien kiköltőzhessünk, de nem az egészen, persze. Hogy az Olt új medre és a régi – holtárka közötti telkünkre ki mehessünk, szó sem lehetett, annyi eső esett, víz alatt van az a rész ahol a tavaly nyaraltunk, sátrazásra teljesen alkalmatlan módon, nem, hogy még autóval is be lehessen menni oda. Én ki költőztem tehát a panzióba és részben vártam, hogy a gyerekek ki kapják a vakációt (Ividő is óvoda-köteles!), hogy őket bár rotációs alapon kivihessem, de vártam azt is, hogy Viola is felerősödjön, hogy ezt a folyamatot kint a természetben véglegesíthesse, hogy magát megerősíthesse. Mit ad Isten, a vakáció előtt himlős lett Réka, amin nem csodálkoztunk, hiszen a tavaly ilyenkor még, a dédnagyanyjánál keményen húst evett. De, amire ő kezdett kilábalni, tehát éppen a vakáció megkezdésekor, a nagyobb lányok is mind himlősek lettek, Medával együtt. Mit volt mit tenni, valahogy rávetem Violát, hogy ő jöjjön ki előbb Ividővel, és, az elején a felépült Rékát hagytuk bent a városban betegállomány-ellátó vásárlói poszton, mivel az autónkat még mindig nem javították meg, de mi is, egymást váltva Ividő mellett, ki – ki jártunk, főként Viola kerékpárral. Nem részletezem, miért, de bizonyos erős nyomot hagyó skorpiói egészségi problémák miatt, illetve a Medárdának a túlzott féltése miatt, a tavaly úgy megsérültem az alfelemen, hogy az idén csak egy héttel ezelőtt váltam képessé a biciklizésre.
Igen ám, de amikor „végre” abba a helyzetbe kerültem, hogy már Viola is ki jött Ividővel és Rékával együtt, egészen pontosan a nyári napforduló éjszakáján páni félelem és mély lelkiismeret furdalás tört rám, hogy mi lesz akkor, hogyha az otthon hagyott, himlőből lábadozó három kamasz, - nagy és félig felnőtt leányt megtámadja és akár meg is gyilkolhatja a pszichopata (Amíg Meda nála lakott, öngyilkossággal fenyegetőző, és falakat és bútorokat rugdosó, az interneten rendezett őrjöngő hisztériája alapján, nyilvánvalóan, akár irracionális vér-bosszúra is képes: ) Szente Tamás. Másnap ezt megmondtam Violának, aki úgy látszott, hogy megértette, és azt követően, be mentem, hogy a lányokkal ezt megbeszéljem. Ők is azt mondták, hogy nem tartják kizártnak egy ilyen lehetőséget és amennyiben az autó a rendelkezésemre állna, tehát azonnal be tudnék hajtani, ha vészt jeleznek, akkor elfogadnák a helyzetet, de így nem. Akkor azt kértem tőlük, hogy estig ott maradok ugyan velük, de még kockáztassunk egy éjszakát, és másnap reggel részben haza költözök, mert Violától, aki alig ment ki, ezt nem kérhetem. És így is lett, de két nap múlva Viola úgy döntött, hogy ő sem marad kint tovább, és mivel az idő is esősre fordult, ragaszkodott ahhoz, hogy ő mehessen haza és maradjak én kint Ividővel. Ezt viszont elég ellenségesen és ugyancsak duzzogva tette. Réka már hamarabb vissza tért a blokkba, már nem tudom, miért? Akkor értettem meg, hogy számára ez az egész helyzet így mind teher, és csakugyan, amikor később, már haza akart költőzni Mo-ra végleg ez is egy kemény érvet jelentett amellett, hogy én vele nem törődöm úgy, ahogy kellene, mert hát „magára hagytam egyedül a vadonban” Ividővel.
Időközben tehát megbeszéltem az éppen külföldön levő tulajdonossal, aki rám bízta félig meddig a panziót (A 21 éves lánya ott lakott közben az alagsori lakásukban.) és tehát, hogy legyen ott valaki, amíg ő hiányzik, annak érdekében, hogy a lánya ne kelljen rokonokhoz mennyen, hogy szegyellen, hogy nem tudok állni a szavamnak, de ez van, most éppen egy ilyen helyzetbe kerültem, és haza kell mennem. Persze, hogy nem szívesen vette a hírt, de 5 – 6 nap múlva érkezett haza, ugyancsak külföldről a hokista fia, és a helyzet rendeződött. Én viszont már egy magát időközben keményen felpaprikázott feleség mellé költőztem haza, a többit már ismeritek.
Igen is tehát: hibáztam, abban, hogy jobban kellett volna bíznom azokban a szaturnuszi erőkben, amikről korábban, a Medárdának a Szente Tamástól való haza költőzése közben, azt állítottam, hogy amennyiben a gyermekeinket maximális felelősséggel neveljük, tehát, ha beléjük itatjuk spirituálisan a felelősség szellemét és a megváltás perspektíváját (vízióját), akkor azokkal olyan és akkora baj nem történhet, hogy ne tudják magukat később össze szedni és a megváltás – És a felelősség… - útján az életüket a boldogság elérése irányába folytatni. – Tévedtem és hibáztam tehát, mert a nyári napforduló éjszakáján elvesztettem ezt a korábban, még a videó-felvételeken is hangoztatott spirituális felfedezésembe vetett hitemet.
És most, még azt sem akarom leírni, hogy „De az vesse rém az első követ…” Nem!
Hanem csak azt, hogy ezek a hibázások, amelyek, nyilván, hogy valamiféle áttételes analogikus kapcsolatban álltak a Viola újjászületési képtelenségével, nem olyan „eccerűek”, hogy azokat a primitíven misztikus tükrözés tévképzete szerinti babonáknak megfelelhessenek!

De ígérem nektek, hogy amikor majd olyan erős mágikus hatással bíró hitet ki tudok fejleszteni, amely, nem, hogy hegyeket küld a francba illetve, halottakat képes feltámasztani, mint a Jézusé volt állítólag (A kérdés csak az, hogy ezek után miért kellett oly szégyenletes – szegényen és megalázva és megkínozva kiszenvednie?) , hanem amely erősebb lesz az anyák negatív mágikus erejénél, akkor majd szólok, ok?
És akkor majd nyugodtan falhoz lehet engem állítani a tükröződés elméletével, mert bizonyára képes leszek arra is, hogy ilyen kérdésekre is, visszakézből válaszoljak.

Addig viszont maradok az egyszerű asztrológusi tevékenység mellett, aminek a segítségével rengeteg krízishelyzetben levő emberen és családon tudtam segíteni, és amely segítségével magamon és a családtagjaimon is segíthetek, még akkor is, ha nem azonnal és nem legyintésre, mint ahogyan állítólag a nagy mágusok teszik és persze, a legnagyobb közülük: a vallásalapítást és a misztikus hazudozást, eredetileg elkerülni akaró, Názáreti Jézus tette.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.08.29. 12:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Jó napot kívánok, kedves Fórumozók!
Nekem A kiegyenlítődés és a megjelenítés törvénye c. tanulmány olvasása közben mindegyre a mentális erőszak fogalma jutott eszembe. Véleményem szerint ahhoz, hogy a Kiegyenlítődés és a megjelenítés törvényével harmóniában élhessünk, nem szabad semmilyen esetre sem mentálisan erőszakoskodnunk. Mert ha megengedjük magunknak a mentális erőszakoskodást, akkor az azt jelenti hogy nem értettük meg és nem fogadtuk el és nem tettük magunkévá ennek a törvénynek a működési mechanizmusát, de a többi Egyetemes Törvényét sem!
A mentális erőszak a Kiegyenlítődés törvényének a megszegése (is!). Akkor erőszakoskodunk mentálisan, amikor a személyes, öncélú céljaink-vágyaink- elképzeléseink által vezérelve, nem vesszük figyelembe a tíz Egyetemes Törvény létét, és megpróbáljuk ráerőszakolni a szellemi-spirituális és gyakorlati-anyagi-fizikai világra a saját egyéni akaratunkat, elképzeléseinket mentális-szellemi szinten, vagyis a gondolataink és a képzeletünk segítségével. Mentális erőszak az, amikor öncélúan próbáljuk kihasználni és kizságmányolni például a Mágia-vagyis a teremtés törvényét, amikor agykontrollozunk.
Nem szabad mentálisan erőszakosnak lenni, hanem bízni kell az Egyetemes Törvények létében, és türelmesnek kell lenni. El kell fogadnunk azt, hogy a sorstól, az Istentől nem azt fogjuk megkapni, és megszerezni, amire nagyon vágyunk, hanem azt, amire a karmánk feloldásához föltétlenül szükség van. Feltéve ha elindultunk a karmafeloldás útján.
A kiegyenlítődés és a megjelenítés törvényének a működését tökéletesen meg tudtam figyelni, mert egy nagy családban élek.
Másrészt ezt a törvényt tökéletesen meg lehet figyelni a természetben, sőt, mind a tíz Egyetemes törvényt a lehető legnyilvánvalóbb módon megjeleníti számunkra a természet, ahogyan már te, édesapám is, a pollenek és a hímivarsejtek bőségének példájával bemutattad.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.08.29. 12:42 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
A tükröződéssel kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy azok az emberek, akik jönnek neked a tükröződés elméletével, hogy "Gerle Éva meg Puli Attila téged tükröznek vissza valahol, mivel minden botnak két vége van", azoknak az Árnyék-Énjük sugallja nekik ezeket a misztikus hazugságokat, mert így akarja elhitetni velük azt, vagyis pontosabban ők akarják megnyugtatni magukat az Árnyék-Énjük által, hogy nem kell rád hallgatni, mert hát né, téged is kitámadott egy csomó lelki nyomorult és eltévelyedett ember, s vajon nem-e vagy te is valahol olyan...
Szerintem pont hogy a Polaritás Törvénye érvényesül, nem pedig a Rezonancia törvénye, valahányszor egy olyan ember akar veled akar kezdeményezni konfliktust, aki a saját életében képtelen minimálisan is boldogulni, nem, hogy ténylegesen boldog lenni.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.09.03. 14:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
A gyakorlati-mindennapi valóságban nagyon jól meg lehet figyelni ahogyan ez a törvény működik. A gyakorlati-anyagi valóság megjelenít fájdalmas, vagy kellemetlen esemény, vagy benyomás formájában, egy olyan dolgot, amit én szellemi szinten nagyon rosszul csinálok.
Arról van szó nálam például, hogy én egyfolytában hagyom el vagy teszem tönkre a mobilokat. Nekem a Merkúrom teljesen negatív, és ott van a 10-es Házban, vagyis az Egyetemes Törvények házában. Ez azt jelenti, hogy én képtelen vagyok önmagamtól az Egyetemes Törvények logikájában gondolkodni (Tehát akkor, ha ennek a szükségére valaki nem hívja fel folytonosan a figyelmemet.), és valahol, tudattalanul azt hiszem, hogy ha eleget spekulálok, ki tudom az Úristent játszani, ki tudom kerülni a Megváltást. És a spekulálgatás miatt képtelen vagyok metafizikai szinten gondolkodni, nem látom a Szellemet, csak az anyagot. De mivel nem látom magamtól automatikusan azt, ami létrehozta és irányítja AZ ANYAGI FORMÁKAT ÉS JELENSÉGEKET, hiába látom az anyagi történéseket, mert nem értem az ok - okozati összefüggéseket, csak, ha jól megtanulom példásul, úgy mint az iskolában, vagy az egyetemen a leckéket - kurzusokat.
Szimbolikusabban elmondva nem akarom meghallani az Úristen hívását, pedig szegény Úristen már évek óta mind csak hívogat, de én nem vagyok hajlandó felvenni a telefonját. :lol: :) :| Egyszerűen meg sem hallom, hogy hív, annyira bele vagyok bolondulva ebbe a sötét materializmusba, a materiális labirintusba, amellyel igazából nem lehet kijutni, mint ahogy nem is lehet vele önmagában elérni semmit, ami az Isten számára, sőt, ami számomra is igazából és lényegileg értékes volna.
Ha végre belátom, hogy meg kell tanulnom az Egyetemes Törvények logikájában gondolkodni, és föltétlenül abba kell hagyni az öncélú és nyerészkedő, önző spekulálgatást, akkor többé nem fogom elveszteni vagy kimosni vagy összetörni a telefonokat sem. :D


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO