ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.08.20. 08:19

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.06. 22:50 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Nekem a nyolcas Házamban van a holdam és a Vénuszom, a Rákban és szerintem bennem aminek legesleginkább meg kéne halnia, az a túlzott pragmatikus gondolkodás amivel én próbálok az anyaság feladatával megbirkózni, tévesen.
Egy másik dolog amit a 8. Házzal megfigyelhettem azt a jelenséget hogy én tudattalanul tévesen azt hiszem hogy az anyaságomat, Tast titkolózás útján tudom megvédeni. Ez főleg akkor volt nagyon intenzív amikor a fiam egy évvel ezelőtt világra hoztam.

És még valamit nagyon szeretnék, ha meghalna bennem: A kishitűséget és a spirituális lustaságot, ami az Oroszlán karmámból ered. Egyszerűen azt látom hogy egyre inkább arra kényszerít a sors, hogy legyek hajlandó már végre az Úr-Isten fejével is gondolkodni végre! :lol: Ezt úgy értem hogy próbáljam a gondolkodásomat a pragmatizmusból az isteni logikára átállítani.

Nekem a tízes Házamban van a Marsom, ami teljesen negatív és a Napom. A tízes házamban lévő Marsommal kapcsolatosan figyeltem meg hogy a harc által, a harci helyzetek felvállalásával, az azokból szerzett tapasztalatok segítségével metafizikai igazságokat vagyokk képes felismerni.
És mivel hogy a Marsom és a Napom nemcsak a 9-es Házban van, hanem a Rákban is ezért az anyaságomon keresztül is képes vagyok felismerni metafizikai igazságokat, feltéve ha hajlandó vagyok nem a negatív Szűzre jellemző pragmatista, steril tudományoskodó, világi gondolkodás szerint gondolkodni.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.07. 23:10 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
És még valami eszembe jutott: mivelhogy nekem a Marsom a 9-es házban van, én muszáj megerőltessem magam, muszáj erőfeszítést tennem azért hogy metafizikai igazságokat ismerhessek meg. És itt nemcsak a metafizikai igazságokról van szó hanem arról is hogy ha ewrőfeszítést teszek és megpróbálok metafizikailag, asztrológiailag gondolkodni, el tudom kerülni azt hogy saját magam becsaphassam, ámítsam illetve hogy mások megtéveszthessék az ítélőképességemet.
Amint lemegyek világi, érzelgősködő, pszichologizáló gondolkodásba, megtéveszthetővé válok önmagam vagy mások számára!

Nekem a tízes Házamban van a Marsom, ami teljesen negatív és a Napom. A tízes házamban lévő Marsommal kapcsolatosan figyeltem meg ...
Bocsánatot kell kérnem a figyelmetlenségemért, nem a tízes Házra gondoltam, hanem a kilencesre és tévedésből tízes Házat írtam.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.08. 00:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
kedves édesapám, amit a tízes Házról írsz, abból én már sokat észrevettem és megfigyeltem, magamon és másokon is.

Megfigyeltem tehát a tízes házzal kapcsolatosan, hogy amikor a családi fészek által adott biztonsági zónán kívül jártam és járok, és minden erőmmel megpróbálom elrejteni a negatív tulajdonságaimat, akkor ezzel annyit érek el hogy rendkívül intenzíven elkezdek szorongani a félelemtől. Például, hogy a többi ember az általam elrejteni kívánt tulajdonságaimat, minden erőfeszítésem ellenére érzékeli, sőt, konkrétan észre is veszi. Ez azért van, gondolom, mert a sorsképletemben a tízes Házban a Merkúr áll, ami egyben az Oroszlánban is van és kap egy negatív fényszöget a Halak Leszállómtól és a Holdamtól.
Viszont kap egy pozitívat a Szaturnusztól is, és észre vettem, hogy ha felvállaltam önmagam a többi ember előtt, amikor tudatosan nem akarok rejtőzködni, hanem ahelyett oda figyelek arra hogy minél kevésbé legyek zavart, a bizonytalanságomból eredő negatív tulajdonságaim miatt, akkor a többiek egy idő után ezt értékelni kezdik és pozitívan viszonyulnak hozzám.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.08. 23:50 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Most valami fontos eszembe jutott a tízes horoszkópháznak megfelelő élettérrel kapcsolatosan. Rendkívül fontos az hogy csak akkor vállaljuk fel a 10-es háznak megfelelő, a közösségekkel, a társadalommal szembeni felelősségeket ha a 4-es Háznak megfelelő feladatkörünket rendesen véghez visszük. Erre van egy jó példám is: Emlékszem, hogy az ősszel bele fogtam a hulladékgyűjtésbe, viszont a rám tartozó otthoni feladataimat nem láttam el rendesen. Másképpen szólva a szelektív hulladékgyűjtés nagy igyekezete miatt, nem tudtam kellő rendet és tisztaságot tartani a konyhán. És nem tudtam a kellően figyelő kommunikációs viszonyt sem megtartatni a testvéreimmel (mert időt igényelt a kiválasztás, és nagyon sok helyet is foglalt a dolog, például). És amikor Viola ezt észre vette, elmagyarázta nekem azt hogy először a családban lévő felelősségeinket kell felvállaljuk és kivitelezzük és csak utána tudjuk felvállalni a társadalmi felelősségeinket, így például a szelektív hulladékgyűjtést. Ezt követően tehát változtattam a mentalitásomon és miután rendet tettem a konyhába meg az én szobámban is, és arra is jobban figyeltem, hogy a testvéreimmel és veletek mit, és hogyan beszélek, a hulladék szelektálás és a megfelelő kukákba való ürítése is belefért az időmbe. (A mi tömbházunkban ugyanis, a lépcsőházunkban van egy kis szemetes kamra, amelyben egyetlen szemét-elnyelő vastag cső található, amelyben minden féle szemetet egyszerre ls egyformán lehet beönteni, ezért, ha szelektíven akarjuk a szemetet eldobni, el kell vele gyalogolni a 4 emeletes tömbház előtti szemetes helyig, ahol a szelekciós kukák állnak.)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.09. 11:59 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Medárda! Amiket te azzal kapcsolatosan észleltél magadon negatívan, amiket én a 10-es ház szellemiségéről leírtam, nem (csak) az Oroszlánban és a 10-es házadban található Merkúr által jelzett spontán és nyers tulajdonságaid miatt van, hanem azért is, amiért például a kis fiadnak, tehát Tasnak a Bakba került az egyik (A Lilith, vagy a Sárkányfarok?) karma-pontja és egy rakás bolygója is! Tehát és nevezetesen, amiatt, hogy az édesanyád és annak a családja, egy erős apaság- és törvény-ellenes, tehát egy un. Bak jellegű karmát "ragasztottak" rád, abban az időben, valahányszor náluk időztél.

Vagyis, az által ragadt rád ez a velem (Az apával, annak a szellemiségével) szemben való titkos ellenszegülési és engedetlenségi vágyból épülő karmád, hogy, miután az édesanyád elhagyta a családot és te majdnem rendszeresen találkozgattál vele a hivatalos láthatásokon, de azon kívül is, meg persze, a szintén apa és általában Szaturnusz ellenes anyai nagyanyáddal és déd-nagymamáddal, azok folytonosan ellenem (A Szaturnuszt, vagyis a társadalmi integrációt és a közösségi felelősséget is megtestesítő ÉDESAPÁVAL), vagyis, az általam megtestesített, Bak- jellegű szellemiség ellen lázítottak és uszítottak finoman, azt intették és "sajnálták" le előtted, azzal próbáltak téged lelkileg és szellemileg szembe állítani. Annak a Felelősségre és a következetességre, valamint a fegyelemre különös hangsúlyt fektető, szaturnuszi szellemiségnek a megtagadására és az azzal való titkos szembeszegülésre, annak a kijátszására biztattak tehát ők, ahogy te is mesélted utólag, miután haza költőztél abból a nagy elszökési kalandodból, ami mindennek az eredménye volt, mikor titokban, és áttételesen, mikor nyíltan, amit én asztrológusi tudatosságomnál fogva is kiemelten képviseltem (És képviselek).

És így alakult ki tehát benned egy Bak jellegű karma, amit szaknyelven szerzett karmának nevezünk, még akkor is, ha ezt te nem "szerezted" be magadnak tudatosan, ugyanúgy, ahogyan édesanyád is egy rejtett Mérleg karmát szerzett a teljesen ferde és hibás párkapcsolattal (Annak az idea-rendszerével) és szexualitással kapcsolatos, elhibázottan zavaros és ellentmondó, neveltetése folytán, amely karmára az ő horoszkópjában még egyáltalán nem találunk semmiféle jelt, de a tiedben már igen. Ugyanis a Mérlegben található a Lilithed.

Ugyanígy született tehát Tas is Bak karmával, holott a te sorsképletedben még szó nincs ilyen jellegű zavarodottságra utaló késztetésekről, és én is csak késő kamasz korodban érzékeltem azt a számomra akkor még megmagyarázhatatlan ellenállást és "makacsságot", egészen finom ellenkezést a Szaturnuszi és a Bak szellemisége ellen. És tudjuk, hogy a Bak gyakorlati megvalósulási erőtere a 10-es ház.

Éppen a napokban készítettem ezzel a motívumrendszerrel két videofelvételt is, amelyeknek a linkjét ide is fel fogom tölteni, hogy jobban megértsétek azt, hogy miről is van szó:

Ez a második, az előzőnek is hasonló a címe:

Vhttps://www.youtube.com/watch?v=cgs-gD ... ture=share

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.11. 14:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 306
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Ez a téma nekem nagyon aktuális, hiszen a 10-es házban található a Szűz Lilithem a Szaturnusszal együtt állásban és ráadásul a Bak évében születtem a kinai asztrológia szerint.
Megnéztem a videó felvételeket, fontos, hogy szétszedjem és összerakjam, rendszerezzem az ismereteimet ebben a témában. Biztosan másokban is felmerülnek hát a következő kérdések, amiket én is magamban feszegettem:
Például hogyan tudom a képzeletem, gondolataim és tetteim következményeit felmérni, tekintve, hogy kisebb nagyobb közösségekben élünk? Nyilván ez a hibás alapállás, hiszen nem biztosíthatom be előre az eseményeket, a következetes gondolkodás a gyakorlatban az Egyetemes Törvények figyelembe vételét kívánja. A maximális felelősségvállalást. Úgy gondolom, hogy azért lehet és kell felelősséget vállalni, amit már elgondoltam, képzeltem vagy megtettem, előre felelősséget vállalni olyan eseményekért, amik a jövőben fognak megtörténni, szerintem lehetetlen, hiszen egy nagyobb közösségben mindenki "beleszól" a dolgok alakulásába a tudatos vagy tudattalan elképzelései alapján. Ezért is furcsa nekem, amikor a politikusokat kérdőre vonják azért, hogy ez vagy az a program miért nem lett sikeres, miért nem lett megvalósítva úgy, ahogy kell. Tudom kényes kérdés, hiszen sok a csalás, hazugság és minden egyéb zavar, amelyek lelepleződnek nap mint nap. De az átlagembernek ugyanúgy vannak karmikus meghatározottságai, tömegben pedig egyenesen veszélyes felfokozódnak ezek a zavarodottságok (lásd utcai gyújtogatások, rendőrverés, keresztények üldözése a muszlim országokban), a befolyásos politikusokkal szemben.
Visszakanyarodva, van-e értelme előre tervezni az életben (ahogy egy munkahelyi interjún elvárják az embertől, hogy mondja meg, hol látja magát 5 év múlva), vagy az Egyetemes Törvények logikájának követése azt jelenti, hogy figyelem az eseményeket és mindig azok kibontakozásából levonva a következtetést, gondolkodok és cselekszem tovább?
Ha megvan az életfeladataim iránti elkötelezettség és tudatosan igyekszem felvállalni azokat, akkor van-e jogom előre tervezni, vagy ez egyenértékű az Egyetemes Törvények számomra előre kiszamithatatlan működésének a figyelmen kívül hagyásával? Az emberek közötti kapcsolatokban, családban, nagyobb közösségben mennyire veheti az ember a kezébe az irányítást és a tervezést? Csak akkor, amikor meggyőződött róla, hogy képes maximálisan az isteni öntudatára hallgatni és adott esetben hibabelátást gyakorolni?

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO