ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.04.04. 07:55

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.03.09. 15:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
5) A POLARITÁS ÉS A FOKOZÓDÁS TÖRVÉNYE, VAGYIS AZ ÁLLANDÓ LÉTTÁGULÁSNAK, VALAMINT A SZÉLSŐSÉGES LÉT- ÉS ÉLETHELYETEK SZÜKSÉGÉNEK A TÖRVÉNYE.

(A lelepleződés és a leleplezés szükségének a törvénye.)


A fájl alatt olvasható tartalmakat, ettől kezdve a publio – könyvkiadó megfelelő oldaláról lehet letölteni és elolvasni, illetve a könyv nyomtatott változatát megvásárolni:


https://publioboox.com/hu_HU/az-egyetemes-torvenyek

E-könyv (prc, epub): 300 HUF
Nyomtatott könyv: 4.976 HUF


Az egyetemes törvényekről (amelyek még a foganásunkat is "rendezik és intézik", akárcsak a születésünket, meg a sorsunkat, és, az "egész életet" a kozmikus világegyetem működésével együtt) először az Elta egyetem kurzusain hallottam, ahol az asztrológiával megismerkedtem. Nem én fedeztem fel és írtam le tehát világelsőként ezt a tíz egyetemes törvényt, mert azt részben megtették előttem ötezer évvel a hermetikusok. Mivel azonban csak hét bolygót, tehát hét anyag- és világformáló sorserőt láthattak szabad szemmel, ugyancsak hét törvényt ismertek fel és írtak le, a "minden mindennel összefügg" hermészi elv alapján. („Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van…”) Én tehát a hét első törvényt ismertető Kybalionnak a tömör mondatainak a kibontásán kívül, a hiányzó három egyetemes törvényt is leírtam, a tíz bolygó által megtestesített őserőnek, vagyis, a 10-es számrend örök érvényességének megfelelően, az ET-k hatásait nem csak az asztrológiában észlelvén, hanem magamban és az életemben is.
Előszó
Kikhez is szól ez a huszonöt éves gyakorló asztrológusi – azaz sors-figyelői és sors-fejtői – tapasztalattal rendelkező szerzőnek a végkövetkeztetéseit tartalmazó, többszörösen átdolgozott különleges könyv? - Természetesen mindenkihez szól, de leginkább azokhoz, akik tudatosan boldogan és egészségesen akarnak élni, nemcsak fiatal korukban, hanem hatvan, hetven, sőt nyolcvan éves korukban is.
A könyv szerzője, aki nagycsaládos édesapa és ismert költő is egyben, biztató példa. Kozma Szilárd harmincegy éves korában kezdett el rendszeresen sportolni, és hatvanas évei elején szerezte meg a karate-mesteri címének három danos fokozatát, amint mondja: az egyetemes törvények segítségével. Jelen könyvével ugyanakkor nemcsak saját eddigi szellemi munkájának gyümölcseit tárja elénk, hanem a nemzetközi metafizikusok sorába is felzárkózik. Hisz ez a kulcstéma, azaz világunk logikai, metafizikai alaptörvényei időtlen idők óta foglalkoztatják az emberiség sorsát szívükön viselőket. Elég, ha az elődök közül Hermész Triszmegisztoszra, Lao-céra, Hamvas Bélára vagy a kortársak közül Kurt Tepperweinra vagy Deepak Choprára gondolunk.
Mennyire kell a könyv témája iránti érdeklődőnek jártasnak lennie az asztrológiai spirituális irodalomban? Szükséges-e személyi horoszkópjában alaposan kiismernie magát, azaz testközelből, tehát önismereti elmélyülése útján már korábban megismerkednie a könyvben használt magyar metafizikai alapfogalmakkal? Bár belelapozva a könyvbe előfordulhat, hogy a tisztelt Olvasó a leírt mondatok jelentését inkább csak sejti, mintsem érti, a szerző kimondott célja az, hogy fejezetről fejezetre építkezve mindenkinek és mindenkihez szólóan tárja fel a könyv témáját. Sőt, a szerző azt állítja, hogy kimondottan ilyen, a spirituális irodalom berkeiben még járatlan, de annál inkább ténylegesen boldog és egészséges életre vágyó személyek számára írta meg művét. Hiszen ezek a propedeutikus törvények, mindannyiunkban a szó szoros értelmében „ott vannak”, és mindenkin és mindenen keresztül, élve, működve, hatva nyilvánulnak meg! Ebben az esetben tehát mindenkinek célszerű, minél nagyobb mélységben és szélességben megismernie, nemcsak a saját teste sejtjeinek működését befolyásoló, hanem a saját titkolt, vagy nem titkolt gondolatait és vágyait, ambícióit, félelmeit és sóvárgásait, belső sugallatok és sejtelmek formájában vezérlő Egyetemes Törvényeket.
Amennyiben a kedves Olvasó nem hátrál meg attól, hogy az első, felületesebb olvasatra nem érti teljesen az első mondatokat, és tovább olvas, észre fogja venni, hogy mondatról mondatra haladva egy olyan meghitt szellemi légkörbe, tudatállapotba kerül, melyről mindig is sejtelme volt, és aminek szellemi tisztánlátói színvonalára mindig is vágyott. Mert nem egy, a lelkétől idegen szellemi környezetben találja magát, hanem ott, ahol minden egyes mondat és magyarázat az ő régi sejtelmeit, akár rég elfeledett „megvilágosodásait” igazolja vissza. A Mágia, vagy a Vibráció és a Rezonancia Törvényét, vagy a Kiegyenlítődés, a Nemek, a Polaritás, a Ciklus és Ritmus, a Karma, valamint a Fejlődés és a Szeretet Egyetemes Törvényét, de főként a Megváltás Törvényét olvasva, az esetleges kezdeti idegenszerűségtől megérkezünk oda, hogy azt gondoljuk: „Hát persze! Na úgy-e, mondtam (de legalább is gondoltam, vagy sejtettem) én, hogy: Ez így van! Ez teljesen világos! Minek is kell ezt leírni, hiszen ez evidens?”
De nemcsak a felfedezés, illetve az újra-felfedezés öröméért ajánlatos a könyv fejezeteiben elmélyülni, hanem azért is, hogy szélesebb, ugyanakkor mélyebb betekintést nyerhessünk mind a világ, mind a saját életünk és sorsunk logikájába. Külső és belső összhangra törekedvén ezekkel a világ- és sorsirányító szellemi törvényekkel megőrizhetjük, edzhetjük lelki harmóniánkat, testi, szellemi egészségünket, vagy, ha ezek netalán korábban megromlottak, akkor visszaszerezhetjük őket.
Ezek szellemében hasznos szellemi szórakozást és egészséges önépülést kívánok a szerző és a könyv létrehozói nevében is,
Dr. Habil. Domokos Johanna, egyetemi docens, költő, kultúrakutató
Budapest/Bielefeld, 2018 októbere

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 16:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Rész a Wikipédiából:

A háború negatív megítélése nem mindig volt olyan széles, mint manapság. Heinrich von Treitschke a háborút az emberiség legmagasabb rendű cselekvéseként látta, ahol a bátorság, a becsület és a képességek többet érnek, mint bármely más erőfeszítés esetén. Friedrich Nietzsche szintén úgy látta a háborút mint az „Übermensch” lehetőségét megmutatni bátorságát, becsületét és más erényeit. Hegel véleménye szerint a háború olyan szükségszerű történelmi folyamat, amely lehetővé teszi a társadalom fejlődését.
:o :oops:

Az első világháború kitörésekor Thomas Mann ezt írta: „Vajon a béke nem a polgári korrupció egy eleme csupán, míg a háború a megtisztulás, a felszabadulás és a remény ígéretét hordozza?”. Hasonló elveket képviselt számos társadalom a történelem során, kezdve Spártától és az ókori rómaiaktól egészen az 1930-as évek fasiszta kormányaiig, illetve legutóbb a militáns iszlám képviselői.

Manapság a legtöbben csak az „igazságos háborút” tartják elfogadhatónak, és azt vallják, hogy a világszervezetek, köztük az ENSZ feladata, hogy az igazságtalan (vagyis a legtöbbször hódító, agresszív) háború kitörését megakadályozza vagy befejezését elősegítse. N. J. Slabbert amerikai filozófus és politológus szerint az emberi társadalomban a háború mindig az egyes csoportok közötti konfliktusok megoldásának legkönnyebb, legkedveltebb eszköze volt, amivel párhuzamosan sosem fordított az emberiség elegendő figyelmet a béke fenntartásának konstruktív folyamatára. Meglátása szerint a háborúra rendelkezésre álló erőforrások mindig is jóval meghaladták a béke fenntartására fordítható eszközöket és a békét legtöbbször a háború szüneteként definiálták, ahelyett hogy saját jogán létező, társadalmi alaphelyzetként fogadták volna el.[1]

A nemzetközi jogban a háborúzásnak csak két megengedett formája létezik:

A védelmi háborúk. Amikor az egyik nemzetet vagy országot egy másik megtámadja, akkor a védekező országnak joga van megvédeni magát.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által jóváhagyott háborúk, amelyekben az ENSZ együttesen lép fel egy ország ellen. Ezeknek egyik példája a koreai háború vagy számos békefenntartó és béketeremtő ENSZ-misszió.

A nemzetközi jog részét képező nemzetközi hadi- és humanitárius jog a hadviselés és a háborúzás számos aspektusát igyekszik szabályozni, ezek részei például a genfi egyezmények, amelyek a háborúban bevethető fegyvereket és a hadifoglyokra vonatkozó bánásmódot szabályozzák. Az egyezmények és előírások megszegését általában háborús bűnnek tartják, és a második világháború befejezése után lefolytatott nürnbergi perek óta számos alkalommal került sor a háborús bűnösök elleni eljárás lefolytatására.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.07.29. 16:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
K G Jung óta, illetve a modern pszichológia térnyerése óta minden gondolkozni rest és empátia-nélküli ignoráns - érzéketlen nagyokos (Tehát valahol Ikrek - karmás is, és, ha áttételesen is, de árnyék-énes nagyokos) attól képzeli nagyon bölcsnek és tájékozottnak magát, valahányszor valakinek sorsproblémája adódik egy családtagja, vagy barátja, vagy közeli rokona - ismerőse miatt, hogy az nem véletlen és az a baj "tükrözi" állítólag azt is, aki általában tényleg, és a felszínen legalább is, tök ártatlanul lett részese a másik tévelygésének! Ráadásul, ez, a misztikus pszichológia által terjesztett negyed, sőt: ötöd és tízed igazság, valóságos tömeg-babonává vált, vagyis tömeghülyeséggé a szintén ignoráns szemforgató keleti guruk tanítása miatt, de azt, hogy most ettől, mert ezt vallja, minden idióta még a metafizikában is tájékozottnak képzelheti magát, a The Secret c. nagy sikerű könyvnek, de főként az azonos című, még nagyobb sikerű filmnek köszönhető.
Ezt követően, már hiába mondom én, hogy nem csak két egyetemes törvény létezik, hanem 10 és közöttük is ott van a Polaritás törvénye, amely minden reinkarnációzó misztikus ostobát megszívat! Mert tőlem is és itt a Logoszon is, számtalan személy, ráadásul még olyanok is, akiktől ekkora ignoranciát és ostobaságot tényleg nem vártam volna el, megkérdezte, nem csak azt, hogy az első feleségem kerge-szerelmi okokból és anyukához való vissza sóvárgási okból történt családrobbantása, engem mennyire tükröz, se azt is, hogy valljam be őszintén, hogy a Medárda lányom két évvel ezelőtti tévelygése hol és miben "tükröződik bennem"?

Sőt, még most is akadt olyan barátom és ismerősöm, nem is néhány, aki élt azzal a gyanúval és "őszintén és tisztességgel" felhívta a figyelmemet, hogy már meg se haragudjak, de ha megharagszom, ő akkor is becsületes lesz velem és megkérdezi, hogy a a Viola hirtelen történő és ekkora méretű kiakadása, nem-e tükre például, az esetleg még fel nem oldott Mérleg - karmámnak, amit tényleg, ő is sűrűn :lol: :lol: :lol: emlegetett közben...

Nos a kellő magyarázatokat arra, hogy NEM, illetve, hogy nem azért mondom, mintha én nem gyanakodtam volna százegyszer ezekben az időszakokban ugyanerre és nem vizsgáltam volna meg a történteket, meg a szeretteim kríziseit ebből a szemszögből is (Utólag csak azon csodálkozom, hogy miként nem jutott az az eszükbe, hogy nekem sokkal hamarabb eszembe jutott ezt megkérdezni magamtól és sokkal több esetben is?), de a válaszom nem csak az, hogy NEM, hanem az is, hogy elég kiábrándító, hogy eléggé kiábrándító ű, hogy a Polaritás törvénye ilyenkor nem jut az eszükbe!

A valóság által szolgáltatott élő példaként minderre, itt állhat, ez a ma kapott E-mail, amit az egyik igen jó, és igen fiatal barátomtól, a Karate - edzőnk barátjától, Zalántól kaptam, ami jelenben gyermeksegélyező . gyermekgondozó önkéntesként végez szolgálatot Olaszországban: (Figyelem: nem migráns-segélyező...)

"

2018.07.29. 14:24 keltezéssel, Vancsa z írta:
> Kedves Szilárd!
>
>
> ... Képzeld el, az egyik lakótársam nagy feminista, (Meséltem róla, amikor otthon jártam: ő férfi ráadásul) anarchista. Én csodálkoztam is, hogy miért van az, miképp hónapok óta taszítjuk egymást, nem is beszéltünk semmit sem, más ismerősöktől tudom, hogy a munkahelyén, a barátai, ismerősei között, mondhatom azt, hogy elvtársai között minduntalan ezt hirdeti. Hihetetlen, miképp két-három hónap alatt mennyi hívet toborzott össze magának. Nekem soha nem beszélt róla, nem akart meggyőzni, az első hónapban pedig sokat beszélgettünk, ámbár csakhamar vége szakadt, amikor ő kijelentette, miképp a sportokat, a természetet, az állatokat nem szereti. Onnan kezdődően tudtam, miszerint ez nem lehet egy szellemi ember. De hogy ekkora lázadó! Tüntetni is járt, arra emlékszem. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből...
>"

A barátom tehát 6 éves korától Karatézik, 18 évesen nagy sikerrel letette a mesteri vizsgáját, és 24 évesen nem csak edzésekre jár, de amikor erre van épp szükség helyettesíti az édesapját, de külön is tart edzéseket. Egyrészt. Másrészt nagyon olvasott és tájékozott, valamikor filozófiára akart felvételizni, amiről én beszéltem le, mert Ikrek..., és nem csak amatöri szinten tud ASZTROLÓGIÁT ÉS METAFIZIKÁT, nagyokat kacagtunk együtt, de még Violával is, hármasban valahányszor előadta a vele egy idősök liberális elképzeléseit, sőt, az egyes nő - ismerősei feminista fakszniját és magatartását, kicsavart és természetellenes magatartását, véleményalkotását.

Az tehát, hogy a férfi-feminista önkéntes kollégája éppenséggel az ő kollégája is most egy időre, az 91 százalékban a Polaritás Törvényének köszönhető, és csak 1 - 1 százalékban jöhet szóba, egy - egy másik törvény negatív, vagy pozitív hatása. Legalább is, szerintem, úgy, ahogy én Zalánt a többször mélyen kielemzett horoszkópja alapján is, ismerem!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.09.19. 15:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Kedves fórumozók! Én elmondom, hogy annakidején, amiután elszöktem, akkor ősszel én jártam volt pszichológushoz, abból a célból, hogy (figyelem, most egy ötszáz-emeletes baromság és hazugság következik) a pszichológusnő "segítsen nekem feldolgozni azokat a szörnyű :lol: traumákat(egy-két memória-segítő, szülői pofontól micsoda borzalmas traumát kaphat az ember, ugyebár :lol: ), amelyeket édesapám okozott nekem". :lol: :lol: :lol: Annyit értem el ezzel a terápiával, hogy egy kicsivel jobban el tudtam hallgattatni a lelkiismeretemet, mint azelőtt, és ha nem járok pszichológushoz, talán hamarabb és magamtól vissza mentem volna édesapámhoz.
Jól kihazudozhattam magam ennek a pszichológusnőnek, elhitettem vele, és persze magammal, hogy édesapám mekkora egy zsarnok gazember, és hogy én mennyire de mennyire jószívű és ártatlan vagyok. Na tessék! És most egész életemben élhetek azzal a tudattal, hogy édesapám egészsége szinte tönkrement énmiattam, és hogy egy csomó embert ilyen hosszú időn át félrevezettem.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.09.19. 22:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Itt, mondjuk, azt is érdemes megjegyezni, hogy ezért a "kemény" és nemes munkáért, ti., hogy a pszicho-nő hagyta Medárdát egy - egy órán (Vagy ötven percen?) át az én zsarnoki gonoszságomról, és tetette magát, hogy hagyta magát átverni egy - egy konzultáción-, vagy fogadáson- (vagy minek hívják?) át, vagyis, azért, hogy még jobban bekötötte a lelkiismeretével küzdő tinit az anyja által állított sors-csapdába és lenyomta az anyja által kevert szarba, a pszichológus elvett a szerencsétlen leánykától, alkalmanként 60 lejt. - Kemény munka és még keményebb, profi pénzkereset. Hát nem?

És még minket, karma-asztrológusokat neveznek szélhámosnak, és ezt bélyegzik áltudománynak!

De hát mit várjunk el az olyan régi motoros "szakemberektől", akiknek gőze nincs az egyetemes törvényekről? Hogy a karmáról és az Isteni igazságról ne is beszéljek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.09.21. 20:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Azt meg kell jegyeznem, a félreértések elkerülése végett, hogy édesapám nem "sportból", "kedvtelésből" pofozgatott, hanem alapos megfontoltságból és édesapai felelősségtudatból. Ha én azokat a pofonokat, amiket kaptam tőle, ha nem kapom meg gyermekkoromban, akkor valószínű, sőt, biztos, hogy soha nem lettem volna hajlandó a hibáimat és a bűneimet belátni, beismerni és megbánni. Még ma is kallódnék valahol, bujdosva a saját lelkiismeretem elől, vagy akár az is lehetséges, hogy a volt párom egy őrült pillanatában agyon ütött volna, vagy úgy belém rúgott volna, hogy egy életre megnyomorodjak. Vagy lehet hogy Tas született volna nyomoréknak.
Azt a következtetést vonhattam le ebből a pokoljárásból - amit igazából én okoztam saját magamnak, az anyám és a volt párom segítségével, hogy - ahogy egyre inkább visszafelé fejlődtem, visszaéltem a helyzetemmel(Halak), egyre jobban dagaszthattam a karmámat, és ahogy telt múlt az idő (Kronosz, Szaturnusz), úgy lett egyre kilátástalanabb a helyzetem Tamással, úgy lettem egyre nagyobb és durvább veszekedéseknek és drámáknak a résztvevője.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO