ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.10.15. 16:31

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 13:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3875
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Másrészt viszont, maximálisan egyet értek Melindának a véleményével és az, a mellé kifejtett metafizikai nézeteivel, a Plüssmaci elégetését illetően!
Sajnos, a tévedéseinket, hibázásainkat illetően, illetve az un. rossz emlékeinket illetően, rengeteg - primitív, a lineáris gondolkozásban gyökerező - téves és hibás, sőt: KÁROS, misztikus elméletet hirdetnek még a keleti tanos is. Rengeteg helyen lehet olvasni olyan, a fekete-mágiát érintő, un. szabadulási módszert, ami a rombolással - eltüntetéssel kapcsolatos, és még a felvilágosultabbnak képzelt jógásoknál is divatos a "karama - égetés" kifejezés, és ezeknek az asztrológusi tanonc-, majd a kezdő asztrológus koromban még én is bedőltem.
És csak amikor, néhány éves horoszkóp értelmezés és sors-figyelés után, felfedeztem azt, hogy a karmától tulajdonképpen nem lehet megszabadulni, illetve, amikor a Lilith jelensége teljes körű leírása - megfogalmazása kapcsán a karma igazi jelentését és a megváltás koncepcióját megértettem, akkor jöttem rá arra, hogy téves már maga a karmaoldás kifejezés is, mivel valójában át kell változtatni a negatív karmikus késztetéseket és tulajdonságokat megfelelő pozitív képességekké és tulajdonságokká!
Gondolom, Melinda is ebben a megváltási - megváltódási logikában gondolkozva, fogalmazta meg a szerintem is, nagyin helyes intéseit a játék - maci elégetésével és bárminek az elégetésével, vagy eltüntetési szándékával kapcsolatosan.
Gondolkoztam is, azon, hogy vajon miért akarta elégetni a kismamává (Anyává!) vált, de a karmájából jövő és az anyjától átvett zavaros gondolkozásában is gyökerező infantilizmusára rá ébredő Medárda a maciját, ahelyett, hogy Ividőnek adná pl. és ezzel egyúttal az elengedés - átengedés - lemondás képességét is gyakorolta volna, amire nagy szüksége van a Skorpió Ascendense által kívánt pozitív képességek kialakításához. Van egy sanda gyanúm, ami engem terhel tehát még abból az időből, amikor még én is a régi tanítások hatása alatt voltam, és még nem kezdtem kidolgozni a kauzális asztrológia koncepcióját, sőt egy olyan emlék és tanulság tódul fel bennem, ami éppen ezt a spirituális irányváltást és gyökeres újjászületést is előidézte, de hadd ne befolyásoljam ebben, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszol a Melinda figyelmeztetésére, illetve milyen okot hoz fel ő maga arra, hogy miért ezt a romboló szellemiségű megoldást akarta választani, ahelyett, hogy a kézenfekvő pozitívat választotta volna (AZ Ividőnek való ajándékozást.)? Tehát: nem fogom ezt vele megbeszélni, lássuk, mit fog írni? Kíváncsi vagyok! :?:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 21:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Szilárd és Kedves Olvasók!

Beérkeztünk a Szűz havába, amely konstellációban az én Lilithem is megjelenik a horoszkópomban, együttállásban a többségében negatívan fényszögelt Szaturnusszal a Baknak megfelelő 10-es házban. Ezért nekem mindenképpen az a célom, hogy a folyamatosan tudatosítsam a rendeltetésemet, hogy dolgozzak a saját megváltásomon és nem csak saját magamat, de másokat is segítsek ebben a folyamatban.
Ezt a célt legutóbbi bejegyzésemben nagyon elvétettem, és bár nem volt szándékos, mégis nagy baklövés volt.

Azt vettem észre, hogy a Bak meghatározottságnak megfelelően igen nehéz nyilvánosság előtt vállalnom az ilyen hibákat és tévedéseket, mégis igen gyakran rá vagyok kényszerítve és a magasabb rendű cél érdekében el kell fogadnom ezeket a helyzeteket. A Vízöntő-Halak Sárkányfarkam a 3-as 4-es ház határán meredeken szemben áll a már említett Lilith pozícióval, ami azt jelenti többek között, hogy könnyen elvesztem az éberségemet, összekeverem a szezont a fazonnal kommunikációban, főleg írásban, amikor nem gyakorlom a felelős és megfontolt ön-ellenőrzést. Az pedig, hogy a Bak évében születtem és a Baknak megfelelő házban is található a Lilith a Szaturnusszal együttállásban és a Mars-Jupiter együttállás is itt van a sorsképletemben, mutatja, hogy közösségi színtereken önkéntelenül hajlamos vagyok másnál keresni a hibát. Magasságokban szeretnék egyensúlyozni és az ebben való igyekezetemben nem veszem észre a legelemibb szükségeimet és hiányosságaimat.

Ezúttal a téves helyzetértékelés - ahogy korábban az Enikő bejegyzésére adott támadásomnál is megtörtént - egyből felfokozta a türelmetlenségemet. Ez a türelmetlenség eleve ott volt már, mert szerettem volna a Bakról írni a karmikus megnyilvánulásoknál, de azt olyan sokáig fogalmaztam, hogy időtúllépés miatt újra be kellett jelentkeznem és így a Bakról írt hosszú bejegyzés eltűnt, a szoptatással kapcsolatosan a választ már ezt követően írtam.
Ez is negatívan megnyilvánul tulajdonság a dupla Bak karmának megfelelően, hogy gondolatban is jobban foglalkoztat a közösségi téma, mint a családi életkör. A karmikus zavaraim 4-es és 10-es házas érintettsége a horoszkópomban jelzi, hogy tudatosan kell összeegyeztetnem a családi és a társadalmi-közösségi életkört egymással, ahol a család kell az alap legyen az érdeklődésem szintjén is.

Tény, hogy nem gondoltam bele alaposan, hogy a gyakorlatban mit is jelent az, amit Medárda leírt a Szűzi pragmatikus módszerek kipróbálgatásáról. A hirtelen megfogalmazott feltételezés - hogy az én horoszkópomban semleges Mars hasonló lenne a Medárda negatívan fényszögelt Marsához és ezért a tünetek szintjén is hasonló eredményt lehetne várni - nagyon rosszul sült el a nyilvánosság előtt, mondhatni illusztrációja lettem a negatívan megnyilvánuló Szűzi rendeltetésellenes magatartásnak és bocsánatot kérek mindenkitől a zavarkeltésért.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.28. 15:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 105
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Szilárd! Nem, dehogy sértődtem meg :lol: sőt nekem egyenesen tilos és nagy vétek volna. Persze másnak is. Teljes nyugalommal olvastam végig intésedet, de bevallom csak másodszor olvasva értettem meg. Ugyanis hiàba a pozitìv, éber hozzáállás, az még mindig karmikus reflex, hogy bármilyen borzas lelkű tanári helyreutasìtásom :lol: előbb értetlenséget vált ki belőlem. De ez még mindig a szelìdebb változata. Remélem erre is figyelmes leszek legközelebb.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.09.06. 21:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 105
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Családi karmánk "pazar" megnyilvánulásai
Csakugyan családi - Rák- karmánk átível az egész anyai ági vonalon. A minap majdnem tajtékzani kezdtem a döbbenetes hülyeségen, amit -anyám már sokkal kevésbé!- de annak félbolond húga és anyja (vagyis anyai nagyanyám) művel....
Anyám húga 12 éves koráig ágyban altatta az unokahúgomat- de miért is?- mivel nem volt képes egy férfit oda bevinni magával a gyerek helyett.
Ez a "gyerek hálótárs" téma egyébként a férjem családjában is dívik, amiért ott is bizony konfrontálódtam. Ugyanis párom anyja -szintén a fenti férfi-megtartási problémák miatt- a párom húgát ágyban maga mellett altatja. Mikor tehát a párom húga nálunk aludt és kerek perec kijelentettem, hogy nincs együttalvás velünk (könyörgöm most lett 7 éves..) ment a patália, hogy mi milyen szívtelenek vagyunk (a párom anyja részéről). Ha történetesen a fenti nők találtak volna egy megfelelő partnert, hirtelen nagyon készségesen megértették volna az én nézőpontomat :D de hát nem találtak, így én vagyok a gonosz bűnbak, amiért nem értem meg az ő finom lelküket, hogy a kislányukkal miért köteles az egész család együtt aludni... És zokogott a kislány is, de hajnali 4kor kirongyoltam, hogy a hisztériát fejezze be.. De mindegy is ez a része a történetnek. Az érdekes az, hogy anyám húga tehát a nagyanyámat (a saját anyját tehát) magánál altatta 2 hétig, mivel nagyapám most kórházba került. Tehát, amikor már nincsen ott a gyermeke, akkor az anyját tartja maga mellett... 2 hét után azonban ő is elunta, és lepasszolta nagyanyámat, aki engem hívott fel, hogy tudnék e ott aludni egy hetet, meg aztán hétvégén? A munkabeosztásom miatt rengeteg dologra amúgy sincs időm, nem hogy még a nagyanyámat pesztráljam, aki teljesen önálló, nem beteg ember. Nem is értem ezt az egészet.. Csak nekem ilyen döbbenetes? Anyám Rák karmás családja női ágon tehát azt gondolja, hogy mindenki csapot-papot (az új családját és párját is) ott hagyva, szögön lógva várja, hogy mikor segíthet a rokonságon. Anyám is elfeledkezik róla, hogy már nem vagyok öt éves, és komplett nagypapa-ápolást vár tőlem (este hétre érek így is haza...), mire a telefonba félig kiabálva kérdeztem" Hogyan gondoljátok ti ezt? Nekem van egy saját életem, van egy férjem. És meddig fog ez menni? Az összes rokont vajon végig kell majd ápolnom a másod-unokahúgig bezárólag, amig el nem érem 50-60 éves kort? Vagy mire számítsak mégis munka mellett, úgy hogy még a saját páromat sem látom eleget és saját családot kellene alapítanom?" Úgyhogy nagyanyámnak is megmondtam, hogy nem. Szívesen segítek bevásárolni, vagy elintézni valamit, de hogy ott nem alszom. Keresse meg anyám húgát, aludjon vele, ha hajlandó rá. Megy a sírás, érzelmi zsarolás, anyám húgától, annak anyjától, és még anyámtól is néha. Ez is a Rák karma nyomora. Döbbenetes, hogy 3 ötven év feletti emberről van szó. Horoszkóp nélkül, megint esélytelennek látom, hogy ezt megértsék.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO