ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.10.15. 15:23

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.22. 16:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Kedves Melinda, és mindenki más!
Én a legeslegelső írásodhoz, esszédre reagálnék most, mint Rák-karmás érintett.(4-es házamban, vagyis a Rák konstellációjának megfelelő élettérben van a Halak leszállóm, továbbá a Rákban van 4 bolygóm-köztük a Napom és a Marsom.
Másrészt fontos tudni rólam, hogy Január óta édesanya is vagyok, ezért az anyasásomon keresztül is megnyilvánul a Rák-karmám.
Bennem a Rák karmásokra jellemző infantilizmuis az anyasághoz, a gyermekekhez való viszonyomban nyilvánult meg már a Tas nevű fiam foganása előtt is. Hála Istennek, én egy olyan népes családban nőhettem fel, ahol megtanulhattam azt, hogy a saját családunk megalapításától, a gyermekáldástól nem kell félni. Viszont nálam mintha pont az ellenkezője kezdett volna kialakulni - például betegesen irigyeltem Violától Ividőt, mert én is szerettem volna magamnak egy saját kisbabát, csak úgy, hogy legyen. És így pedig a fiam azért kellett megfoganjon, mert én annyira szerettem volna gyereket, hogy nem gondoltam bele a következményekbe, nem néztem meg elég jól, hogy az a gyerek kitől fogan, milyen férfi mellett kell én majd jó édesanya legyek. És így a kisfiamat az a babázás utáni határtalan és vak vágy, sőt, beteges sóvárgás hozta le a földre úgy, hogy a szűzességem elvesztése után egy hónapra rá már meg is fogant.
Másrészt van bennem egy ilyen rejtett család-elhagyási-cserbenhagyási karma, ami aztán látványosan megnyilvánulhatott amikor 18 évesen egy szintén infantilis fiatalemberrel megszöktem(neki is a négyes házában van valamelyik karma-pontja). Aztán meg ezzel az infantilis, önmagát felnőttnek gondoló fiatalemberrel akartam én családot alapítani. Azt hittem, hogy azáltal válok felnőtté, ha erőnek erejével kiszakítom magam a megszokott és meghitt családi körömből, a szüleimmel jól kibabrálok, félrevezetem őket, a testvéreimet cserbenhagyom, és megházasodom, teljesen mindegy, hogy kivel, csak megházasodom. Még dicsekedtem is az osztálytársamnak, hogy én milyen érett gondolkodású ember vagyok... Azt hittem hogy azért vagyok érett mert én már házasodni készülök... Véleményem szerint ez is a Rák-karmám megnyilvánulása lehet, mivel a 4-es házamban van a teljesen negatív Uránuszom, a Vízöntőben.
Továbbá a Rák karmásokra jellemző infantilizmusom a Tassal való viszonyomban is megnyilvánul. Észre vettem például, hogy tudat alatt irigylem tőle, hogy ő még kisbaba. Tudattalanul visszavágyódom a Múltba, a gyermekkoromba, hátrafelé szeretnék haladni, pedig nem lehet. Nem tudunk visszamászni édesanyánk méhébe, ha onnan egyszer kijöttünk, csak előre vezet az út a Megváltás felé, visszafelé, hátrafelé nem lehet Istenhez eljutni. Ezt kell a Rák karmásoknak megérteni, és akkor nem fogják irigyelni a gyermekeiktől azt, hogy ők még gyermekek.
Érdekes, amit leírtál, kedves Melinda, a Rák karmásoknak a tárgyak iránti ragaszkodásról. Sőt, felnyitottad a szemem, mivel én is ragaszkodom egy plüsmacihoz, 20 éves édesanya létemre, amely amióta az eszemet tudom, megvan nekem. Már önmagában a plüsmackóhoz való beteges ragaszkodásom is az infantilizmusomról ad tanúbizonyságot. Csak feltételezem, de szerintemmez is a Rák - karmám miatt van, hogy ahelyett, hogynazokhoz a szellemi- lelki értékekhez ragaszkodnék, amiket az édesapámtól kaptam, amelyek szerint én nyugodtan meghatározhatnám magam, nyugodtan meghatározhatnám hogy hol van bennem az Isten, amelyekkel nagyon is tudnék kezdeni valamit az életben, helyette rongyos plüssmackókhoz és homokozójátékokhoz ragaszkodok... Nevetséges... Sőt, szégyen! El is határoztam magam, hogy én azt a plüssmackót fel kell gyújtsam, és végig kell néznem, ahogy elég. Hátha akkor az infantilizmusom egy kis részétől megszabadulhatnék. A többit meg ki kell tisztítanom naplózással és mantrázással.
Az infantilizmus szerintem nemcsak a felnőtti léthez, de a gyermeki léthez való egészségtelen viszony is. Aki infantilis, nemcsak a felnőttséget, érettséget határozza meg önmagának helytelenül, hanem a gyermeki létet is. A gyermeket gyermekként kell elfogadni, úgy kell viszonyulni hozzá, mint egy gyerekhez. Ez nem infantilizmus. Akkor leszünk infantilisek, ha nem a saját életkorunknak megfelelően viselkedünk. Ezt nem arra értem, hogy ne játszodjunk a gyerekekkel, ne mókázzunk velük, ne viccelődjünk gyerekesen, Isten őrizz, hanem arra, hogy ne akarjunk visszafelé haladni, visszafelé fejlődni. A gyerekekkel lehet úgy lehet egészséges a viszonyulásunk, ha nem vagyunk infantilisek.
Nekem személlyesen oda kell figyelnem erre, mert valahányszor Tasról selypítve beszélgetek másoknak, infantilis vagyok, mert visszafelé akarok fejlődni. És ez nemcsak szégyen egy asztrológus lányának, egy édesanyának, de rendkívül veszélyes is, mert a Megváltásomat veszélyeztetem vele, meg akarok hátrálni ettől a feladattól, ami rendkívül nehéz, de az Életnek az egyetlenegy kizárólagos célja és értelme.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.24. 15:08 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Meda!

Igazán jó személyes meglátások. Ilyesmit én is megfigyeltem a 4-es házas karmámnál régebben, hogy szerettem volna sokszor másnak a bőrébe bújni. Persze nálam egyéb dolgok, például a dupla Bak és a Szűz karma is rásegítettek erre a gyerekességre. A szüleim is gyakran kisegítenek a mai napig, ha bármi gondom van, vagy csak úgy, mondván én mindig a lányuk maradok :) :D Ebben van egy kis Halak érzelgősség is.
A plüssmaciról viszont az jutott eszembe, hogy nincs valami karmapontod az 5-ös házban? És akkor ez a maci nem a vágyélet tárgyát képviselte neked valahol tudat alatt? Mert ha már tudatosítottad ezt az irracionális ragaszkodást, akkor nem is kell megsemmisíteni, nem? Hova jutnánk, ha mindent, amin keresztül a felismeréseinket szerezzük, elégetnénk? :D De ha van rá logikus magyarázat, akkor kíváncsi vagyok rá :)

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.24. 16:58 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3875
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Nagyon jó kérdés!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 12:56 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Igazad van, Sára! Én igazából ennek a macinak köszönhetem azt, hogy felismertem hogy Tamást nem tudtam elengedni a szökésem után pár hónappal, pedig nagyon el kellett volna... Ezért sem akartam kidobni, mert ez a mackó az akkori érzelgős infantilizmusomra is emlékeztet. Emlékszem hogy amikor Tamást megismerrtem, akkor tavasszal és nyár elején, milyen visszataszítóan édelegtünk Tamással egymásnak, többek között erről a mackóról. Ezért nem akartam kidobni, hogy emlékeztessen ez a mackó arra, hogy milyen visszataszítóan érzelgős, nyálas, infantilis idióta ember voltam akkoriban.
De én ehhez a mackóhoz már jóval azelőttről, hogy Tamást megismerjem, nagyon ragaszkodtam, mert még egészen a kora gyermekkoromból idéz fel nekem emlékeket, amikor a szüleim haza jöttek Magyarországról, és én órákon át eljátszadoztam a szobámban egyedül, amíg édesapám a másik szobában dolgozott és édesanyám a konyhában volt. Akkor még volt nekem is rendesen édesanyám... És hoppá, már el is kezdtem az érzelgősködést. Én igazából a kora gyermekkoromból átélt határtalan nyugalom és biztonság érzéséhez ragaszkodom, és azért ragaszkodok ehhez a mackóhoz. Holott már én is képes lennék ezt a határtalan biztonságérzetet megtalálni, a bennem levő Istenben. És Tasnak is képes vagyok ezt a biztonság érzést beidézni, ha a megfelelő lépéseket megteszem a saját-és az ő karmája feloldása érdekében.
Fel nyitottad a szemem, kedves Sára, mert igazad van. Azáltal, hogy elégetem a A betűs macit(van egy zöld A betű a hasán), nem biztos hogy dekonspirálom azt, hogy milyen karmikus késztetés állhat a mackóhoz való ragaszkodásom mögött.
Már sokszor rá akartam szánni magam arra, hogy kidobjam, az a gondolat fordult meg a fejemben, hogy minek ragaszkodom hozzá, hiszen a túlvilágra úgysem vihetem magammal, amikor meghalok.
Szerintem azért ragaszkodom ennyire a mackóhoz mert tudattalanul vissza akarok menni a koragyermekkoromba, tévesen azt hiszem, hogy ott van az Isten, holott bennem van.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 13:04 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
A legeslegelső hozzászólásomban, amelyikben írtam, hogy Violától irigyeltem Ividőt, tévedtem. Nem volt karmikus késztetés egyáltalán, sőt, az Úristen által belénk programozott egészséges vágy mutatkozott meg. Édesapám elmagyarázta, hogy az, hogy a nők egymástól irigylik a gyermeküket, az teljesen egészséges és természetes. Pont hogy az a baj, hogy ez a gyermekek és a gyermekvállalás iránti vágy, öshtön a mai leányokban, nőkben elkezdett kiveszni. Tehát az, hogy én irigyeltem Ividőt Violától, teljesen természetes és egészséges, nem pedig karmikus.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 13:45 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Elnézést kérek az elírási hibákért, tablettel tudok csak innen kintről, Szécsenyből írni, és még meg kell szokjam.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 15:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Nekem a 4-es házas Halak karmám úgy nyilvánul meg, hogy amikor gyerekekről van szó, én érzelgősködök. Pontosabban megfogalmazva a gyerekeket - és így például a Tast érintő kérdésekben is érzelgős vagyok, ahelyett hogy a józan paraszti ész szerint, és metafizikai szempontból vizsgálnám az adott kérdést.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.26. 20:57 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 105
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Medárda! Kedves Fórumozók!

A kérdés, amelyet végülis Sára nagyon lényeglátóan feltett, nekem is eszembe ötlött kicsit más szemszögből, tudniillik, hogy: 1. ezeknek az emlékeknek az elégetése szó szoros és átvitt értelemben nagyonis érthetőek számomra, én is elégettem sok emléket, hogy "rituálisan" elengedjem azt, ami nem szolgálja a jelenemet- szóval Medárda, ilyen szempontból értelek és megértem, hogy van ennek egy pozitív olvasata is DE
2. amire rájöttem az ilyen nagy rituális égetések után az évek során, hogy: "Mit akarok ennyire kétségbeesetten bizonyítani velük"? Netán, hogy mégsem engedtem el őket? Mindenki azzal tud dolgozni, amit ismer (megtapasztalt) és a nyolcas házas Mérleg karmámmal (tehát skorpiói karmámmal is egyúttal) azt érzékeltem, hogy amit elengedtünk, azt már nem akarjuk kiirtani: megértettük és elengedtük. Az emlékük nem bosszant, nem fáj, nem akarjuk eltagadni. Így emlékszem vissza az elmúlt párkapcsolataimra is. Nem haragszom már azokra a fiúkra-férfiakra (őszintén mondom), mert ami ma vagyok, azt a velük való tapasztalás által nyertem. Ez nem jelenti azt, hogy nem látom, hogy ők miben vétkesek. A plüss macival ugyanez a helyzet Medárda :)

Más: A gyermek elirigyléséről beszélnék. Nem tudom, lehet nekem van ilyen negatív olvasata a szónak "irigylés": mindig magamat juttatja eszembe, ahogy mások sikereire, párkapcsolati boldogságára irigykedtem és haragudtam azokra, akiknek sikerült.. Persze nem vagyok ostoba: nem az ő sikereiket irigyeltem, hanem amiatt szenvedtem, hogy igazságtalan, hogy Nekem nincs az, ami nekik van... És hogy milyen "szemét" az Isten! De a gyerekekre visszatérve: Testvéremnek most március elején született kislánya szintén, és én nagyon szeretek vele foglalkozni. Sűrűn átjárok hozzájuk, és mindig -ahogy fogom a babát- az jut eszembe: "én is akarom ezt." és valahol a saját gyerekemként nyúlok hozzá, már gondolatban ott vagyok, hogy bármelyik pillanatban én is megfoganhatok (rajta vagyunk az ügyön :)) Csak azért írom, mert -lehet én értem félre- de ez volna az irígység? Az az érzés, hogy nekem miért nincs? Hogy legyen már! De nem irígykedem rájuk, őszintén örülök, hogy látom: Ők már sínen vannak...ez jó dolog, nem irígység, hanem türelmetlenség... ?

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 09:15 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Kedves Melinda! Én úgy értettem az irigylést hogy egyszerűen kívántam a babázást. Erősen vágytam egy saját kisbabára. És ez már oviskorom óta így van, emlékszem hogy az óvodában is már azt játszottam hogy szoptatom a babám és egy csoporttársam elkezdett méltatlankodni, gúnyolódni de az óvónő rászólt, és engem pedig megdícsért, jó hangosan hogy mindenki hallja. Szóval én ezért irigyeltem Ividőt.
Egyszerűen vágytam egy saját babára-kisgyermekre-gyermekre, amióta az eszemet tudom. Aztán ez a vágyam teljesülhetett, amikor Tast világra hoztam, mert őt akkor vehettem fel a karjaimba, amikor csak akartam és jónak láttam. Persze én nem egyetlenegy gyermekben gondolkodtam ovis koromban sem, és most sem, csak majd ha eljön az ideje.
Lehet hogy mégse olyan jó ötlet elégetni azt a mackót, csak ne mind akarjak vissza menekülni a Megváltás felelőssége elől a kora gyermekkorba. És akkor nem kell elégetnem. Fel kell fognom és meg kell értenem, hogy én már egy 2O éves felnőtt egyetemista vagyok, és legeslegelsősorban szülő. Tehát nekem már nem szabad infantiliskedni, semmilyen esetre sem. Istenhez nem vezethet visszafelé és hátrafelé az út, nem mászhatunk vissza édesanyánk méhébe. Ezt kell megértenie mindenkinek, akinek a horoszkópjában megjelenik valamilyen formában a negatív Rák- Negatív Rák-napjegy, 4-es Házas karma, Rák-Lillith, Rák-Leszálló, vagy ha a Rákban sok bolygó található(háromnál több), és többnyire negatívan vannak fényszögelve.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 11:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3875
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Isten látja a lelkem, hogy nem akarlak kényelmetlen helyzetbe hozni, sem borzas lelkű tanítóbácsiként rád mordulni, és talán helye volt az érzésnek a Medárda részéről jövő tisztázása is, de az asztrológus - tanítványoktól, talán joggal elvárom, hogy - mint jövendő asztrológusok! - hozza kell szokjanak ahhoz, hogy egyszerre több szempontot is fel kell vegyünk és egy adott jelenséget millió - egy szempontból kell megvizsgálnunk és az a (Jól tudjátok, hogy nem vagyok sem férfi- sem nőpárti és semmiképpen nem vagyok az, amit a feministák "szexistának" neveznek, én ugyanis megváltás-párti vagyok, tehát isten - párti, de) azon a tipikusan erősen szubjektív női alapálláson, amit a minap Sára is gyakorolt, ti., hogy vele nem úgy történt (Nem fájt a mellbimbója a Domonkos születésekor), akkor tehát, a mi magyarázatunk a Medárda szülés utáni szoptatási problémájára adott magyarázatunk, nem lehet jó, illetve, nem lehet eléggé mély, keressünk tehát tovább... (És ezt, miközben a karate edzések után a Medárad mell-bimbó fájdalmai, majdnem azonnal megszűntek!).

Konkrétan arra gondolok, hogy a Medárda kamaszkori baba-elirigylési kifejezését vélted túl erősnek és szűkségét láttad humánusabbra árnyalni, megérthetőbbé és elnézhetőbbé tenni azt, példát hozván fel a te unokahúgoddal való viszonyoat.
Szerintem tehát erre semmi szűkség nincs, kedves Melinda, és a felmentő javítás is félre vezető, mivel te a régi - kiskamasz Medárdához képest, tehát, az akkori Medárdával szemben, a jelenben, egy, szinte másfél-évtizednyi , komoly élet-tapasztalattal rendelkező, metafizikailag is gondolkozni rég óta elkezdett, ráadásul: un. humanista foglalkozású (tanárnő!) vagy, tehát egy ilyen komplex és felelősségteljes gondolkozású, érett nő vagy a jelenben. Medárda viszont egy igen kora-kamaszkori (Hét évvel korábbi!) élményét fogalmazta meg, hiszen Ividő már 7 éves(!). Vagyis, amikor az ez egészséges "irigység" érte, akkor volt, amikor az éppen feltörő, egészséges anyai ösztönök uralják az egészségesen (Nem liberálisan és nem spekulánsán, tehát: nem áldás - ellenesen!) nevelt lány-gyermekek vágy-képzeletét. Kérlek szépen tehát, hogy máskor ilyen "mellékesnek" tűnő körülményeket és szempontokat is vegyél figyelembe ettől kezdve a hozzászólásaidban (Akárcsak a leckéidben).
Remélem, nem sértettelek meg.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO