ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.12.16. 14:14

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 11:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3942
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Isten látja a lelkem, hogy nem akarlak kényelmetlen helyzetbe hozni, sem borzas lelkű tanítóbácsiként rád mordulni, és talán helye volt az érzésnek a Medárda részéről jövő tisztázása is, de az asztrológus - tanítványoktól, talán joggal elvárom, hogy - mint jövendő asztrológusok! - hozza kell szokjanak ahhoz, hogy egyszerre több szempontot is fel kell vegyünk és egy adott jelenséget millió - egy szempontból kell megvizsgálnunk és az a (Jól tudjátok, hogy nem vagyok sem férfi- sem nőpárti és semmiképpen nem vagyok az, amit a feministák "szexistának" neveznek, én ugyanis megváltás-párti vagyok, tehát isten - párti, de) azon a tipikusan erősen szubjektív női alapálláson, amit a minap Sára is gyakorolt, ti., hogy vele nem úgy történt (Nem fájt a mellbimbója a Domonkos születésekor), akkor tehát, a mi magyarázatunk a Medárda szülés utáni szoptatási problémájára adott magyarázatunk, nem lehet jó, illetve, nem lehet eléggé mély, keressünk tehát tovább... (És ezt, miközben a karate edzések után a Medárad mell-bimbó fájdalmai, majdnem azonnal megszűntek!).

Konkrétan arra gondolok, hogy a Medárda kamaszkori baba-elirigylési kifejezését vélted túl erősnek és szűkségét láttad humánusabbra árnyalni, megérthetőbbé és elnézhetőbbé tenni azt, példát hozván fel a te unokahúgoddal való viszonyoat.
Szerintem tehát erre semmi szűkség nincs, kedves Melinda, és a felmentő javítás is félre vezető, mivel te a régi - kiskamasz Medárdához képest, tehát, az akkori Medárdával szemben, a jelenben, egy, szinte másfél-évtizednyi , komoly élet-tapasztalattal rendelkező, metafizikailag is gondolkozni rég óta elkezdett, ráadásul: un. humanista foglalkozású (tanárnő!) vagy, tehát egy ilyen komplex és felelősségteljes gondolkozású, érett nő vagy a jelenben. Medárda viszont egy igen kora-kamaszkori (Hét évvel korábbi!) élményét fogalmazta meg, hiszen Ividő már 7 éves(!). Vagyis, amikor az ez egészséges "irigység" érte, akkor volt, amikor az éppen feltörő, egészséges anyai ösztönök uralják az egészségesen (Nem liberálisan és nem spekulánsán, tehát: nem áldás - ellenesen!) nevelt lány-gyermekek vágy-képzeletét. Kérlek szépen tehát, hogy máskor ilyen "mellékesnek" tűnő körülményeket és szempontokat is vegyél figyelembe ettől kezdve a hozzászólásaidban (Akárcsak a leckéidben).
Remélem, nem sértettelek meg.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 13:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3942
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Másrészt viszont, maximálisan egyet értek Melindának a véleményével és az, a mellé kifejtett metafizikai nézeteivel, a Plüssmaci elégetését illetően!
Sajnos, a tévedéseinket, hibázásainkat illetően, illetve az un. rossz emlékeinket illetően, rengeteg - primitív, a lineáris gondolkozásban gyökerező - téves és hibás, sőt: KÁROS, misztikus elméletet hirdetnek még a keleti tanos is. Rengeteg helyen lehet olvasni olyan, a fekete-mágiát érintő, un. szabadulási módszert, ami a rombolással - eltüntetéssel kapcsolatos, és még a felvilágosultabbnak képzelt jógásoknál is divatos a "karama - égetés" kifejezés, és ezeknek az asztrológusi tanonc-, majd a kezdő asztrológus koromban még én is bedőltem.
És csak amikor, néhány éves horoszkóp értelmezés és sors-figyelés után, felfedeztem azt, hogy a karmától tulajdonképpen nem lehet megszabadulni, illetve, amikor a Lilith jelensége teljes körű leírása - megfogalmazása kapcsán a karma igazi jelentését és a megváltás koncepcióját megértettem, akkor jöttem rá arra, hogy téves már maga a karmaoldás kifejezés is, mivel valójában át kell változtatni a negatív karmikus késztetéseket és tulajdonságokat megfelelő pozitív képességekké és tulajdonságokká!
Gondolom, Melinda is ebben a megváltási - megváltódási logikában gondolkozva, fogalmazta meg a szerintem is, nagyin helyes intéseit a játék - maci elégetésével és bárminek az elégetésével, vagy eltüntetési szándékával kapcsolatosan.
Gondolkoztam is, azon, hogy vajon miért akarta elégetni a kismamává (Anyává!) vált, de a karmájából jövő és az anyjától átvett zavaros gondolkozásában is gyökerező infantilizmusára rá ébredő Medárda a maciját, ahelyett, hogy Ividőnek adná pl. és ezzel egyúttal az elengedés - átengedés - lemondás képességét is gyakorolta volna, amire nagy szüksége van a Skorpió Ascendense által kívánt pozitív képességek kialakításához. Van egy sanda gyanúm, ami engem terhel tehát még abból az időből, amikor még én is a régi tanítások hatása alatt voltam, és még nem kezdtem kidolgozni a kauzális asztrológia koncepcióját, sőt egy olyan emlék és tanulság tódul fel bennem, ami éppen ezt a spirituális irányváltást és gyökeres újjászületést is előidézte, de hadd ne befolyásoljam ebben, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszol a Melinda figyelmeztetésére, illetve milyen okot hoz fel ő maga arra, hogy miért ezt a romboló szellemiségű megoldást akarta választani, ahelyett, hogy a kézenfekvő pozitívat választotta volna (AZ Ividőnek való ajándékozást.)? Tehát: nem fogom ezt vele megbeszélni, lássuk, mit fog írni? Kíváncsi vagyok! :?:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.08.27. 21:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 297
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Szilárd és Kedves Olvasók!

Beérkeztünk a Szűz havába, amely konstellációban az én Lilithem is megjelenik a horoszkópomban, együttállásban a többségében negatívan fényszögelt Szaturnusszal a Baknak megfelelő 10-es házban. Ezért nekem mindenképpen az a célom, hogy a folyamatosan tudatosítsam a rendeltetésemet, hogy dolgozzak a saját megváltásomon és nem csak saját magamat, de másokat is segítsek ebben a folyamatban.
Ezt a célt legutóbbi bejegyzésemben nagyon elvétettem, és bár nem volt szándékos, mégis nagy baklövés volt.

Azt vettem észre, hogy a Bak meghatározottságnak megfelelően igen nehéz nyilvánosság előtt vállalnom az ilyen hibákat és tévedéseket, mégis igen gyakran rá vagyok kényszerítve és a magasabb rendű cél érdekében el kell fogadnom ezeket a helyzeteket. A Vízöntő-Halak Sárkányfarkam a 3-as 4-es ház határán meredeken szemben áll a már említett Lilith pozícióval, ami azt jelenti többek között, hogy könnyen elvesztem az éberségemet, összekeverem a szezont a fazonnal kommunikációban, főleg írásban, amikor nem gyakorlom a felelős és megfontolt ön-ellenőrzést. Az pedig, hogy a Bak évében születtem és a Baknak megfelelő házban is található a Lilith a Szaturnusszal együttállásban és a Mars-Jupiter együttállás is itt van a sorsképletemben, mutatja, hogy közösségi színtereken önkéntelenül hajlamos vagyok másnál keresni a hibát. Magasságokban szeretnék egyensúlyozni és az ebben való igyekezetemben nem veszem észre a legelemibb szükségeimet és hiányosságaimat.

Ezúttal a téves helyzetértékelés - ahogy korábban az Enikő bejegyzésére adott támadásomnál is megtörtént - egyből felfokozta a türelmetlenségemet. Ez a türelmetlenség eleve ott volt már, mert szerettem volna a Bakról írni a karmikus megnyilvánulásoknál, de azt olyan sokáig fogalmaztam, hogy időtúllépés miatt újra be kellett jelentkeznem és így a Bakról írt hosszú bejegyzés eltűnt, a szoptatással kapcsolatosan a választ már ezt követően írtam.
Ez is negatívan megnyilvánul tulajdonság a dupla Bak karmának megfelelően, hogy gondolatban is jobban foglalkoztat a közösségi téma, mint a családi életkör. A karmikus zavaraim 4-es és 10-es házas érintettsége a horoszkópomban jelzi, hogy tudatosan kell összeegyeztetnem a családi és a társadalmi-közösségi életkört egymással, ahol a család kell az alap legyen az érdeklődésem szintjén is.

Tény, hogy nem gondoltam bele alaposan, hogy a gyakorlatban mit is jelent az, amit Medárda leírt a Szűzi pragmatikus módszerek kipróbálgatásáról. A hirtelen megfogalmazott feltételezés - hogy az én horoszkópomban semleges Mars hasonló lenne a Medárda negatívan fényszögelt Marsához és ezért a tünetek szintjén is hasonló eredményt lehetne várni - nagyon rosszul sült el a nyilvánosság előtt, mondhatni illusztrációja lettem a negatívan megnyilvánuló Szűzi rendeltetésellenes magatartásnak és bocsánatot kérek mindenkitől a zavarkeltésért.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO