ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.21. 11:39

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.07.02. 09:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda és Réka!

Sejtettem, hogy majd valami ilyesmi lesz belőle, de nem akartam a Melinda kedvét elrontani. Most, viszont, hogy Réka is felvette ezt a hibát és tovább vitte, illetve megerősítette az általános Magyarországi Ascendens- értelmezési félreértést, akárcsak Melinda, figyelmeztetnem kell, hogy Az Ascendens mindössze pozitív és kizárólag csak pozitív, az illető konstellációra jellemző potencialistásokat tartalmazhat, nem velünk született nyers tulajdonságokat, vagy képességeket. Ebből vissza következtetni tehát negatív tulajdonságokra és azokat kiigazítandó életfeladatokra tévedés. Ez önkényes spekuláció, erőltetett belemagyarázás. Maximum abból a szempontból lehet érvényes ez a logika, hogy a Skorpió Aszcendensnél pl. "vissza lehet olvasni" egy az illetőszemély összes karma-meghatározódásából, annak minden rejtett mélységéből és árnyalatából kikövetkező Skorpiói karmát, de nttől semmivel nem többet. Merthogy persze, összességében az Ascendensnek megfelelő konstellációra jellemző össze pozitív tulajdonságoknak teljes körű és erősségű megvalósítása, tehát a szent szellemtől való megszületés, igen is, a karma meghaladásának is egy fontos eszköze és lehetősége is lehet. Máskülönben hogyan is emelne fel a jobbik önmagunkhoz ez a második és az elsőnél igazibb, mert spirituálisabb személyiségünk, a megváltott állapotunkhoz, öntudatunkhoz, hiszen karma-foszlányokkal a mély tudattalanunkban, nem tudunk bejutni a "mennyek országába", vagyis a boldogságba, ahogy Jézus nevezte ezt a teljes megvilágosodott és rendeltetés- beteljesített állapotot, ahova a horoszkópunkból kiolvasott természetfelettikkel való megismerkedés után 20 - 24 év után illene megérkezni.
Szívből ajánlom tehát Melindának valamely Asztrológiai iskolába való beiratkozást, illetve azt, hogy annak a kurzusainak a végig-járása után engedjen meg magának ilyen nagy, hogy ne mondjam merész ívű elméletek gyártását és publikálását, mert ezek így ennyire általánosan vészesen félrevezetek lehetnek mások számára, mint amennyire félvezető volt a Réka számára is, még annak ellenére is, hogy ő viszont ár asztrológiai iskolába (Kalo Jenöhöz):

Kedves Réka: azoknak a belső, menekülési késztetéseknek és más ide vonatkozó lelki jelenségeknek amiket leírtál, ahogy a végén írod is: kizárólag a természetes önzésedhez van köze, amit nem sikerült a szüleidnek időben kinevelnie, amikor annak az ideje volt, és ezt nagyon komolyan kell venni, mert ez még odaadási képtelenséget, tehát hüvelyi orgazmus problémákat, illetve képtelenséget is okozhat. A teljes Istennek és az életnek való odaadást kell gyakorolnod, aminek majdnem semmi köze nincs a Skorpióhoz. Az elmenekülési megfutamodási ösztönnek viszont, csakis az Uránuszhoz, illetve a Vízöntőhöz, vagyis a 11. házban álló esetleges karmapontokhoz, vagy negatívan fény-szögelt bolygókhoz lehet köze. Kemény eltökéltségre lesz szükséged ahhoz, hogy erről le szoktasd magad. Vagyis bocsánat: A Skorpió karmához, illetve negatív nyers skorpió-tulajdonságokhoz is erős köze lehet és van is, hiszen az is, zsigerből lázad minden változással szemben, tehát a lehetséges életmód -változtatással, változtatásokkal szemben is. Sőt: egyenesen "előre-gyűlöli" azokat! Komoly önfegyelmezésre (Szaturnusz) lesz szükséged tehát, hogy e karmikus "gonoszkodási" késztetésekről leszoktasd a lázadó - utálkozó tudattalanodat (És itt magamból indulok ki első sorban, aki ugyancsak meg vagyok pakolva skorpió karmával is, nem csak nyers tulajdonságokkal, hogy évtizedekig viaskodtam ezekkel a sátáni késztetéseimmel, gyűlölködéseimmel).

Melinda kedves, igazán nem akarlak bántani: de ezek inkább az oroszlánra és a többi tűz-jegyes karmára jellemző, meg a bikára is jellemző tulajdonságok, sőt a halasztás vétke a Halakra, minr a Rákra. Feltételezem nálad az Oroszlánnak megfelelő V. házban álló Holdad által jelzett késztetésekről lehetett szó:

A dolgok elhalasztása, vagy a nem megfelelő időben történő cselekvés szintén ehhez a témához tartoznak. Kiegészítésként a kór(szak)tünetek kb. a kilencvenes évektől napjainkig az „önmegvalósítás” változatos formái:

- kamaszként szüleimet, tanáraimat, elöljáróimat egyenrangú társként kezelem vagy akár lenézem, abban az illúzióban, hogy van már agyi képességem hozzá, hogy felmérjem, helyesen cselekszenek, gondolkoznak dolgokról (eszem lehet hozzá - néha még az sincs-, de egy felnőtt tapasztalatával és rálátásával nem rendelkezem)

- felnőttként (de legalábbis az egyetem befejezése után) úgy vélem, hogy még kicsit elüldögélek otthon, anyu főz-mos rám, vagy felfedezem a világot (persze apa pénzéből…)

- keresőképes koromban eltartatom magam a szüleimmel

- világot járok, bulizok egy olyan időszakban, mikor már családom van, vagy családom kéne, hogy legyen (ebből fakad, hogy sokan a „menopauza előtt két hónappal” kapnak észbe, hogy jó lenne egy gyerek-persze a férfi csak donorként jön szóba, apaként/társként nem)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.07.07. 15:15 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Szilárd!

Az aszcendenseknél leírt feladatokat -ha így nvezhetjük- nem tekintettem nyers tulajdonságok halmazának, hanem kiindulva a karma helyzetéből az aszc.-nek megfelelő járandó utat próbáltam definiálni, meglehet tévesen, vagy legalábbis azt nem szem előtt tartva, hogy másoknak az nem egyértelmű. Semmiképpen nem gondolom, hogy ezek velünk született dolgok lennének, annál is inkább, mert szinte csak azt fogadom el asztrológiai alaptételnek amit te is megállapítottál. Pontosabban, ahogy olvasok ilyen könyveket vagy más honlapokat, az igazságérzetem gyakran tiltakozik az ott koholt elméletek ellen, mert szinte mind légből kapott, hiteltelen. Elfogadom azonban, hogy elméletgyártás előtt valóban el kéne kezdenem ilyen jellegű iskolát, pontosan azért, hogy a mélyebb, számomra nem ismert összefüggéseket megértsem. Többen a közeli ismeretségemből és a párom is már forszírozta, hogy ne csak beszéljek, kezdjem el, mert van affinitásom és helyre kéne igazítani ezt-azt. És ha már itt tartunk: te a magyar ill. budapesti közegből melyik iskolát ajánlod? Mert nézem őket, de bizonytalan vagyok. Barátnőmmel szeptemberben el is kezdenénk , egyelőre megbeszélés tárgya, hogy hol...

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.07.07. 22:38 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda,

Én a budapesti Humanisztikus Asztrológia iskolában tanultam, biztos, hogy ők jobbak, mint a Szegedi Baktay Ervin Iskola, mert ez utóbbiban, ha jól tudom, sajnos jósolni is tanítanak. De a Humanisztikusoknál meg vannak szintén a hiányosságok, amikhez karakterizáló, felszínes pszichológiát és érzelgős misztikát visznek be. Másrészről túl elnyújtják az anyagot négy évre, ami nagyon sok idő! Első két évben elő se vették a Sárkányfej-Sárkányfarok tengelyt például. Szóval nem is tudom, hogy ezt hogyan értelmezik, dehát pont ezért keverik bele feleslegesen a pszichológiát, mert nincs az alapok között a karma. Egyébként van, amire Rákos Péter is jól rálát, de megveszi az ember néhány könyvét össz.: 10 000 Ft-ért és többet ér vele, mint odajárni két évet. Pl. a fényszögeket úgy tanítják, hogy nincs negatív fényszög, csak "nevelő" hatású, és így az egész fényszög-tanítási rész igazából nagyon gyenge, nem tudják így átadni a lényeget. Nekem ez a tapasztalatom, nekem is van két Rákos Péter könyvem, bár, a Baktay Ervin Csillagfejtés című könyvét használom, ha épp nem Szilárd tanulmányai alapján elmélkedem asztrológiai kérdésekről és problémákról.
Én megmondom őszintén, hogy szerintem a legbiztosabb Szilárdtól tanulni , ha valaki tényleg tisztán akar látni az asztrológiában, egészen mély szintekig.(Szilárd vállal oktatást a neten keresztül, jelenleg is van több tanítványa) Sokkal inkább megéri. És neked, Melinda, szerintem tényleg nem is tudnának pl. a humanisztikusok sok újat tanítani, legalábbis első két évben :) Mert én két évet jártam. Engem pl. zavart, hogy második évben, amikor már értelmeztünk horoszkópokat, úgy értelmeztünk horoszkópokat, konkrét eseteket, hogy a Lilith nem volt bejelölve (nem is tanultuk addig sem), és akkor az adott személy nagy tragédiái, nehézségeinek okaként mikor mi volt megjelölve, hol egy Vénusz, hol egy Szaturnusz, hol a nyolcasházban egy-két bolygó meg egy első házas Mars... Sőt! Ők karmaházaknak tartják a vízházakat. És, mi meg úgyis tudjuk, hogy ez mind, mind így nem teljes, és sok a ráfogás.

És van még egy jelenség, amiről érdemes tudni: hogy Magyarországon mivel nem kauzális asztrológiát használnak, nem karmikusat, ez csak az egyik probléma, hogy akkor ráfogják különböző bolygókra, amit a karmapontok jelölnek igazából, de mivel érzik, hogy ez így nem állja meg a helyét, apróbbnál apróbb részletekkel kapcsolatosan dolgoznak ki bonyolult értelmezési rendszereket, pl. hogy a jegyek fokai is analógában vannak a 12 jeggyel, és hogy egy születési horoszkópban ha egy jegyben több bolygó áll, akkor azokat uralja (??) az adott jegy uralkodó bolygója... Ez már ilyen negatív szűzies szétszedése az asztrológiának, amitől pedig a feltárás még személytelenebb lesz, mint ezek nélkül a plusz elméletektől... Ezt tapasztalatból mondom, mert én is megnéztem annak idején ilyen alapon a horoszkópomat, de sokkal egyszerűbb, biztosabb a Lilith-et nézni :) Mert az ott van, ahol van stabilan és egyértelműen, és hát maga az őserőnek a jelölője a Lilith, nem lehet ezt az elemet kiváltani különböző fok-értelmezésekkel, mert az nem kapcsolódik az ősteremtéshez, elveszik a szakralitása az értelmezésnek az ilyen próbálkozásoktól.
Bocsánat, hogy hazabeszélek, de ez az igazság. Sem nekem, sem Szilárdnak, sem egyikünknek sem, aki kauzális asztrológus, nem érdekünk, hogy a magyarországi asztrológiai iskolák ilyen gyengék legyenek amiatt, hogy léttani, spirituális ismeretek helyett a pszichológiából táplálkoznak, a másikok meg még mindig a jóslással kufárkodnak.

Van még az az iskola, ahol Kaló Jenő tanult, és talán most ő is ott tanít nem tudom, az milyen, de én Kaló Jenő publikált írásait, videóit ismerve, sajnos ott sem látom, hogy ő a lényeggel is foglalkozna, elég felszínes tájékoztatásokat tesz közzé.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.07.18. 12:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Annak a több éven át folytatott metafizikai tanulmányokkal megerősített erős spirituális intuicióhoz is kapcsolt, asztro-logikai(!) racionális képességeknek az eléréséhez, amelyeknek birtokában elérhető az, hogy logikus levezetések útján megsaccolhassuk, majd több szempontból is kiindulva, és azokat mind be is bizonyítva, "kiszámíthassuk" azt, hogy milyen jellegű karmá(k)hoz és napjegyekhez, milyen Aszcendens lehet a megfelelő (A "jó"), nem csal előzetesen megszerzett tárgyi - elméleti tudás-alap szükséges, hanem sok - sok tapasztalat is. Pl. a Nagy Annamária nevű, Londonban élő tanítványommal, direkt az ő kérésére, csak most kezdtünk ezekhez a gyakorlatokhoz hozza, hogy két évet kijárt nálam is, és egy Londoni KLASSZIKUS ASZTROLÓGIAI ISKOLÁBAN IS, (Bocsi a véletlen - nagybetűkért, de már nem törlöm ki és írom újra). Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de Annamária viszont már kamaszkora óta arról álmodik és arra készül, hogy asztrológus legyen - Miközben, akárcsak te is, elvégzett egy magyar-angol tanári diplomát biztosító egyetemet és tanított is, Erdélyben, mielőtt a kis családjukkal kimentek volna Londonba-, és bizonyára, ő emiatt is, egyből határozottan igényelte, hogy tanulhasson tőlem, amikor ezt a lehetőséget, két évvel korábban meghirdettem. Ha ez nem így lett volna és nem észlelem a sokszor engem is meglepő fejlődését, akkor ebbe, az Ascendens- beállítási képesség kifejlesztését célzó gyakorlat-sorozatba (lecke-feladásba) nem is mentem volna bele, hanem megvártam volna azt, hogy a Londoni klasszikus asztro-iskolában szerzett diplomájával kezdjen el gyakorolni, majd, miután elegendő tapasztalatot szerzett, a képlet-beállítási rejtvényfejtési képességeket kifejlesztő tanulmányokat csak azután újból elkezdeni.
(Persze, más okaim is voltak arra, hogy Annamáriának ezt a tanulmány-folytatási kérését elfogadjam, ami az ő aktuális életkörülményeivel egybekapcsolt spirituális fejlődési szükségeivel is kapcsolatban álltak, de amelyeket nem tartok most ildomosnak itt elé tárni.)
Mindezt csak azért írtam le, hogy megérthesd, anélkül, hogy egy hajszálnyit is meg szeretnélek bántani, sőt, azt is tudhatod, hogy a másfelől mind a nyíltságod - nagy fokú őszinteséged, és a bátorságod nagyon is szimpatikus nekem, szóval, kedves Melinda, a te logikád szerint való, tehát a szerinted szükségesen "találó", vagy megfelelő Ascendens- saccolások kérdésébe bele menni egyelőre nem csak időszerűtlen, de meglehetősen merész és emiatt eléggé elhibázott is. Gondolhatod, hogy, mint ennek a, szerintem minőségi asztrológiai portálnak a tulajdonosa és adminisztrátora, nem hagyhattam szó nélkül, egy ilyen, az olvasókat könnyen félre is vezetni képes, önkényes elméletgyártási próbálkozást, hiszen ez nagy fokú felelőtlenség lett volna a részemről.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem látom szívesen ezen a felületen az új és új, meglehetősen széles látáskörről tanúskodó, beszámolóidat, értelmes érveléseidet, sőt, továbbra is szeretettel várom őket, csak arra kérlek, hogy ami az asztrológiai - metafizikai elmélet-gyártási kedvedet illeti, légy egy kicsit körültekintőbb, hogy ne mondjam: óvatosabb. Illetve, ahogy magad is írod, legen addig türelmed, amíg ki nem jársz minimum egy magyarországi klasszikus asztrológiai iskolát legalább és gyakorló asztrológusként minimum három - négy év tapasztalatot szerzel. Ezzel kapcsolatosan semmivel nem tudok többet írni, mint amit Viola is közölt, azon kívül, hogy a tudomásom szerint, még létezik, egy un. Baktay Ervin nevű bp-i asztro-iskola is, azzal viszont óvatosnak kell lenni, mert ott felesketik a tanítványokat arra, hogy a halás időpontját nem árulják el a jövendő rendelőiknek, ami szerintem nem csak, hogy kereskedelmi (tanítványi) fogás ez a msiztikuskodás, de egyenesen fekete - mágia, amennyiben ilyesmivel ténylegesen foglalkoznának.

Azt, hogy hozzám be iratkozz, azért nem említem, mivel ezt már ketten magánlevélben letárgyaltuk.

Barátsággal: Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.07.28. 18:20 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Egy jellemző probléma a toleráns korszellemből: https://www.youtube.com/watch?v=QFwv-pQ667c

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.06.17. 15:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
A hazugság-gyártási karma- és a Tömeg

A közlendőm alapja a facebookon megosztott stanfordi börtönkísérlet kapcsán felmerült meglátás. E szerint a kísérletet meghamisították, utasításokra hajtották végre. Vagyis az eredmény nem valós. Pedig éveken át tanították az egyetemeken, mint „intő” példát. Maga a téma is a valóságferdítés köré épül, de nagyon érdekes a fogadtatás is. Én ugyanis, felvetettem, hogy jól példázza mennyire hihetünk a híreknek. Vagyis ezek szerint, amikor ez a tudományos-pszichológiai kutatási eredmény majdhogynem szenzációként robbant be a köztudatba (amelyből, ha jól tudom, filmet is készítettek), nos, akkor ez nem más volt, mint parasztvakítás. Erre most jön egy cikk, hogy ez mind nem így történt. Tehát mikor hazudtak nekünk? Az egyik hölgy reakciója az volt, hogy : „Számomra a cikk közlendője az, hogy a kísérlethez képest az Ember sokkal JOBB. Úgy vélem, hogy ha most kamuznak, az nem baj, mert pozitív szuggesztióként működik az embertársaink iránti elképzeléseinkben.Szerintem.” Azt írtam: „A pozitív szuggesztió jó valóban. Ha kihívás előtt pl. ezzel motiváljuk magunkat. A kamu nem az. Nagyon nem.” Csak ezután egy órával kezdett felötleni bennem, hogy, ráadásul a kamu hatványozottan nem elfogadható, ha tömeges mértéket ölt. Pl. egy ilyen hazugság, hogy legalább „a kísérlethez képest az Ember sokkal JOBB. Úgy vélem, hogy ha most kamuznak, az nem baj, mert pozitív szuggesztióként működik az embertársaink iránti elképzeléseinkben” című félreértés esetén. Egy szó ugrott be egy órával később: fertőzés.
A hazugságok tömeges szintű terjesztése ezért áll analogikus kapcsolatban a fertőzésekkel. Minél többen „győzödnek meg” ugyanarról a hazugságról, annál többen kezdik egymást megerősíteni ezekben a hazugságokban. Vagyis a hazugság tömeges szintű terjesztése a folytonos visszaigazolások (fertőzések és visszafertőzések) révén erősödik, és dagályosodik egyre nagyobbá. Ha netán valaki el kezdene kételkedni, 6 másik megtévesztett (megfertőzött) mászik rá, hogy meggyőzze őt a hazugság létjogosultságáról. Ez nem csak a valóság-hamisítással áll kapcsolatban, hanem az árnyék-én által kifejlesztett ragály-szerű érvhálózatra is igaz. Ez áll annak a hátterében is, ha vki pl. véleményt formál nyilvánosan, majd 10 harcikutya rátámad, hogy legyen ő is toleráns, és többé nem halljuk a felszólalmló hangját… A fertőzés veszélye exponenciálisan nő. Vagyis érthető már, hogy: Az "Úristen" ezért likvidálja előbb a hamis prófétákat."

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.06.18. 19:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Nem teljesen értem az előző bejegyzésedet. Nem tudom az én hibám-e, hogy nem kapom el a fonalát valamiért, de megkérlek írd le röviden, milyen kísérletről is volt szó, mert én enélkül nem teljesen értem. Így pl. nem értem azt sem, hogy az egyik kommentelő, minek is örvendett... lehet ez nem is lényeges.
Mert persze a lényeg, hogy a tömegek áltatása miért veszélyes és hogyan okoz fertőzést Az ilyen finom szellemi fejtegetéseid és meglátásaid általában nagyon találóak, bár én külön hozzá kellett szokjak a finom és nőies látásmódodhoz és fogalmazásodhoz, ami szellemi jelenségek megértésénél leírásánál biztos, hogy hasznos, illetve kifejezetten jó intuícióval párosulnak, de én speciel hiányolok még némi tárgyi konkrétumot itt most.

Más: Újból felfedeztem magamnak az ide korábban feltett írásaidat is, amikben nagyszerű meglátások olvashatóak, amik jelentősége és igazi értelme felett korábban el is siklottam, talán mert a férfiasabb fogalmazáshoz és témákhoz voltam szokva.
A Szűz jegy és a III. tarot kártyát illető elemzésed nagyon hasznos, korábban bizonyos női "témákra" kevésbé voltam érzékeny, sajnos. De újra olvasva az írásod be kell lássam, hogy hiánypótló, és metafizikailag is helyes amiket leírtál, nagyon jó ez a nőies intuíciód. Szóval továbbra is csak bátran előre, ahogy az írásban, úgy a realizációban is. A királyság felé.

A Parkinson kórt illetően, én Michael J. Fox-ban és Domján Lászlóban nagy hasonlóságot látok, méghozzá a kifejezzetten gyermeki szerénységet, segíteni akarást, ami egyfajta felszínességet is ad a nagy jót akarás mellé. Domján-nál biztosak lehetünk, hogy egy jószándékú, segíteni akaró ember, csak éppen naiv a technikák csodasegítő mechanizusát illetően, és éppen ezért a lényegről biztos, hogy elterelte a figyelmét... azt hiszem ez a felszínesség, ez az elmélyültség hiány, okozza, hogy hiába a külső, felszíni jóember, a karma érintetlen, tehát éppen a keresztjét nem vállalta, mert annak mély gyökeréig nem ment le, ehelyett a felszíni problémák megoldását, személyes belső munka nélküli eredményt hajszolt, mint az az amíciós tudós, akit még említesz. Csak elterelték a saját figyelmüket a valódi belső karakterükről, pl. skorpiói vagy oroszláni karmikus mélységükről... és a színészet nagyon hatásos figyelem-elterés saját magunkról, nekem van is egy olyan sejtésem, némi saját megfigyelésre alapozva, hogy sokszor ikrek és persze tűz karmások mennek el színésznek és könnyűzenei előadónak, mert nincs érzékük önmaguk megtalálásához, és ezért nem érzik azt a szakralitást, ami miatt pl. másnak egyáltalán nem jön, hogy elkötelezett párkapcsolatban élve, kamerák előtt valaki másra nézzen szerelmesen, mást öleljen és csókoljon... sem azt nem értik és érzékelik, hogy miért nem kell tetszelegni tömegek előtt. Valahogy Domján L. is hasonló hivatást választott, ami végülis épp ilyen profán gyakorlattá vált, butuska emberek fizettek neki, hogy aztán bevonzzák a megfelelő tűsarkút a boltban és eladják a felesleges kígyóbőr retikült, stb. Nagy igyekezet nemhogy a semmiért, de a félrevezetettségért az élet értelme felől.
Nekem Szilárd sokszor mondta, hogy anyaként és halak karmásként nagyon erős mágiám van, viszont szinte soha életemben nem valósult meg az, amire direkt mágiáztam, ellenben, amikor az ilyen konkrét mágiázásokról lemondtam és inkább a sorsom elfogadásával és azzal foglalkoztam, hogy jól érezzem magam feleségként és anyaként, félelem és komplexus mentesen, akkor viszont konkrét mágiázás nélkül sokkal több megvalósult, mint amire korábban mágiáztam... Szerintem képzeletünkkel inkább karmikus képzettisztítás a dolgunk nem a külső realizációról való tárgyilagos képzelgés. Ha az ember azt mondja bízom istenben és tudom, hogy hajhatalanul a saját karmaoldási utamon járok, bejön az amit ki sem talált volna magának, hogy úgy lesz nemcsak, hogy jó, de csodás és nagyszerű. Tehát én speciel csak általános külső megvalósításokat említek mantrában, és úgy tapasztaltam, hogy 1000-szer erősebb az, amikor az ember öntudata és pozitív megváltódási elhatározása zavartalan és ezáltal az isten- és sorsbizalma felfokozódik... nekem csak ez működött eddig. Persze jelentéktelen dolgokban esetleg bejöhetetett ez-az, de már nem is emlékszem ezekre, a sok sikertelen mágiázásra annál inkább. :D

Visszatérve a parkinson kórra szerintem az a probléma, hogy valamit közhasznúnak, jótékony tevékenységnek hisznek, és ennek érdekében, ennek a steril űzése érdekeben, mindent elfojtanak, az öntudati problémáikat, félelmeiket stb. Erőltetett pozitív gondolkodás. Mintha a lélek sötét mélyéről nem is akarnának tudomást venni, el is zárkóznak attól. Persze ez már túl általános megfogalmzás, és az emberiség nagy részéről elmondható, de ezek az emberek tényleg egyfajta infantilis, örök gyermeki ártatlansággal rendelkeznek. Látszólag, mert ez csak a felszín. Ikrek párosulva vízöntő karmával pl. okozhatja ezt a túlzott elméletiséget, tárgyilagos és objektív "érintetlenséget" csakhogy a joviális és ártatlan felszíni személyiség alatt ott van a lázadó, a zsarnok, az elengedni nem tudó, a haragvó, a sértett, stb. Én arra gondolok, hogy pl. az ikrek nap - ez a színész Michael J fox-nál, ad egy olyan nappali - felszíni nyers öntudatot, ami magát teljesen függetleníti a szelleme poklaiban történő katasztrófáktól, kiakadásoktól. Ha jól tudom Robin Williams is Parkinson kóros lett, és őrá is ez a vicces-fiú szindróma volt jellemző, legalábbis legtöbbször nagyon ártatlan, már-már gyermekeien ártatlan vicces figurákat, és tipikus "jóembereket" játszott. De megintcsak bizonytalanul hozom fel, hogy mintha Hitlernek is Parkinson kórja lett volna a kéz remegés legalábbis megvolt és szintén egyfajta feszített önfegyelem és túlbuzgóság jellemezte a gesztusaiban, viselkedésében (és ikrek Lilith-es). Ez azért is érdekes, mert Hitler a színészekhez hasonlóan a beszédeire épp úgy felkészült, gesztusait, hangsúlyokat, mozdultait, testartását előre begyakorolva. Tehát mint egy színész a szerepre.
A hamis kontroll visszaütött mindenhol, az agy kontrollnál is, a diktátor hamis célért felvett önkontrolljánál is és a két "vicces és ártatlan" karakterű színész önkontrolljánál, jóembert játszásánál is. Nem akarom Hitlert egy lapon említeni a tőle azért merőben eltérő morállal rendelkező Domján Lászlóval, és a két amerikai színésszel sem, bár Robin Williams-ről nem árt tudni, hogy többszörösen elvált házasságszédelgő és alkohol problémákkal küzdő volt és a való életben állítólag rossz modorú, kötekedő és agresszív is, tehát egy teljesen más ember, mint akit a filmekben játszott. De valahol mind a négyükön érződik az ikrek, vagy a szűz merkúriális "nemtelensége", ami nem pozitív. Ez lehet, hogy semmi egyebet nem jelent, minthogy ez csak a merkúriális karmájuk fizikai megnyilvánulása. A tarotban a XIX. es kártya jelöli a Napot és a párkapcsolatot is, nem véletleül, ugyanis a nap az öntudat jelölője, de emberi öntudat nem létezik nemi identitás, vagyis nemi öntudat nélkül, vagyis mindenkinek a saját nemének megfelelő nemi töltettel kell az öntudatát megszereznie... tehát sem az ellenkező nemiség szerint nem kell öntudatot építenie, mint ahogy a feministák akarják és valósítják meg, elég elborzasztó eredményekkel a férfiaskodásukat, janisági komplexusukat, de sem az nem egészséges, hogy semlegeskedjünk! Attól hogy valaki Ikrek, vagy Szűz töltetű, attól még ugyanúgy "meg kell élje", meg kell tisztítsa, kell aktivizálja, kell használja a nemi alaptöltetét, ami nagyon is konkrét és férfi esetében is határozottan férias, és nő esetében hatrozottan nőies. Tehát nem semleges, nem merkúriális kisugárzás. nem akarok megbántani senkit, nyílván nem lehetnek egyformák az egy nemhez tartozó személyek, és van egy egészséges aránya a jegyek szerinti vonásoknak és a nemi alaptöltetnek és nincs azzal semmi gond, ha valaki erősen és letagdhatatlanul szűzies vagy ikrek karakter, de ez a gyermekien semleges kisugárzás, véleményem szerint, szintén öntudati problémákat jelöl.
Nem véletlenül kultiválta minden magas kultúra a nemiséget. Szobrokat állítva és imádkozva azokhoz a testrészekhez, amelyeknek ma már a neveit sem szabad leírni, mert mindenki szégyelli és össznépi bűntudat övezi azt, ami valaha természetes és isteni részük volt, mert beavatások gondoskodtak arról, hogy az ember nehogy csak élvezkedésre használja.
Még a kereszténység is megtartotta ezt a kultuszt egy darabig, csakhát mára már nyílván nem a cölibátusban élő papok a leghitelesebb hírnőkei ennek: "Szt Pál ap. figyelmezteti a tesszaloniki híveket, hogy testüket (skeuos = edény, vsz. asszony, v. még inkább a test) ne zabolátlan kívánságokra használják, mint a pogányok, akiknek nincs Istenük (1Tesz 4,5), hanem szentségben és tisztességben, amire Isten meghívta őket (1Tesz 4,3.7); ha valaki visszautasítja ezt a meghívást, Istent utasítja el (1Tesz 4,8; 1Kor 6,12.15.17.19; Róm 12,1). A férfi és nő egyenjogú (1Kor 7,2) és egymásnak a nemi kapcsolattal is az üdvösséget kell adniok (Krisztus szeretetét, Ef 5,23.25-29.33) és egymást üdvözítő, megváltóként elfogadni (Ef 5,28...31.33). " - forrás: http://lexikon.katolikus.hu/P/par%C3%A1znas%C3%A1g.html

- Egymást üdvözítő, megváltóként elfogadni! Ebből a szempontból teljesen érthetővé vállnak a fallikus és a női szentély-szobrokkal ellátott imádkozó helyek, és mindaz, amit a mai ember röhög és szégyell a komolyságával előállni, és amely kultikus tárgyak kisebb, valós méretű változatairól egyes modern régészek? történészek? azt feltételezik, hogy a mai önkielégítési segédeszközök elődjei. :D Jó, persze tudjuk, hogy a felvirágzott Róma gazdagjai orgiákat rendeztek, hányásig ettek, lakomároztak, stb... Hát, azokra a lakomákra nem az Isten hívta meg őket az biztos.
Nagyon is élesen és könnyen szétválasztható, hogy mely magatartások tisztelik a szexualitást és a nemiséget és melyek nem. Az eligazodás annak függvénye, hogy semmikép sem a mai "parázna" (Porneia) szemszögből kell nézni, mert akkor a pornósztárokon és egy-két jó intuíciójú vagy tapasztalt bolondon kívül senki sem meri nevén nevezni a nemi szerveket, illetve épp úgy káromkodássá váltak Magyarországon, mint az isten szó, és az "isten áldja" köszönés. Persze itt nincs éppen akkora különbség, mint a terhes és az áldott állapotos kifejezéseink között, vagy talán csak nem tudunk róla, hogy miket beszélünk. Nem tudjuk, hogy orvosi nevén, gyereknyelven, viccesen vagy a mocskossá tett és lejáratott nevén nevezzük - a többi testrészhez hasonlóan "szent" és szakrális - "intim" testrészeinket. Mert valahol egyik sem méltó és egyik sem a helyzethez illő. - Természetesen itt a fórumon és nyílt színen nem kell radikálisnak lenni, itt megfelelnek a vicces vagy orvosi-biológiai megnevezések, de a való életben vajon, önmagunk előtt, esetleg a párunk előtt minek kellene nevezni azt a testrészünket, amely az identitásunknak lényegi és felfoghatatlanul összetett és isteni része? Amely végülis joggal kapott kultuszt és sokkal inkább értelme van a nemiség kultuszának, mint pl. az arc kultusznak, ami az eredeti feminin és maszkulin szellemiségtől függetlenítve, pl. a nők kifestett arcának mutogatása is csupán a kultúra nélküli obszcénitás megjelenése, ahogy a modellkedés és a szépségverseny is. Ellenben azzal foglalkozni, hogy mely nők azok, akik feleségként, anyaként, tehát szellemben is nők maradtak és ezért 40-50-60 évesen is kívánatosak, smink, plasztika és egyéb trükkök nélkül. Illetve, hogy mely férfi maradt férfi hasonlóan korban. Ez már egészen más kultusz lenne, mint a mai élvezet után kapkodó és a fiatalokat kiárusító és bedaráló szellemtelen hedonizmus. Ugyanis a gyermekeink ebben nőnek fel, a női identitás kialakulását a korán "elvirágzó" tini popsztárok képezik, akiknek persze a kisminkelt arca és a csipke-harisnyaszegélyt villantó combja és egyéb bordélybéli allűrjeik mágikusan hatnak a legtöbb kislányra és kamasz lányra, aztán persze a fiúkra is. És ebben éppen semmi meglepő nincs, az ember ösztönösen vonzódik ahhoz, ami kívánatos és szexre hívó, csak éppen az ösztöneiken való uralkodáshoz még éretlen gyermekeket egyáltalán tilos kellene legyen ilyen képeknek kitenni! Nemhogy még Barbi babát gyártsanak nekik, mellekkel és sminkelt arccal.
A szülő nem akar régi módi lenni, de amennyiben hagyja, hogy gyermekei a modern sztárokárt rajongjanak úgy garantáltan boldogtalan felnőttet nevel belőlük, elég csak megnézni a mai gyermekek példaképeit, kedvelt sztárjait: a legtöbbjük képtelen tartós párkapcsolatban élni és szülővé válni, habár a szórakoztató ipar bizonyára mindig is nehezen volt összeegyeztethető a harmónikus családi élettel, de ma már tényleg semmit nem kapnak a gyerekek a nemi identitásuk kialakításához, bocsánat: semmi hasznosat (tisztelet a kivételnek, ahol azért még anyáskodnak a gyermek-külsejű játékbabáikkal, nyuszijaikkal, ahol házimunkát végeznek, és sportolnak).

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.07.13. 15:57 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Viola!

A stanfordi börtönkísérlet (vagy Zimbardo-féle börtönkísérlet) pszichológiai szempontból vizsgálta az emberek fogságban való viselkedését. A kísérletet 1971. augusztus 14–20. között végezték. Voltak az önkéntes szerepre vállalkozók közt smasszert játszó emberek és voltak akik a foglyokat játszották el. Előbb be is kellett fejezni a kísérletet állítólag, mert az őrök kegyetlenkedni és indokolatlanul büntetni kezdték a foglyokat, azokat terrorizálták. Továbbá a rabokat játszók lelkületét is megtörte az állandó megalázásuk.
Erről a kísérletről kiderült, hogy hamis: „Manipulálták a résztvevőket, így az eredmények, amelyeket azóta is alapvetésként kezelt a közbeszéd, aligha valósak.” (https://24.hu/kultura/2018/06/16/valosz ... nkiserlet/)
Erre a hírre reagált az a nő, akit itt idéztem, hogy: Nem is baj, mert legalább kiderül, hogy nem vagyunk olyan gonoszak, mi emberek. Én meg a hír kapcsán azt írtam ki fb-n, hogy sajnos a híreknek sem tudom, mennyire hihetünk, azaz akkor hazudtak nekünk, vagy most hazudnak a kísérlettel kapcsolatos eredményekről. A hölgynek a hazugság nem volt probléma: „Úgy vélem, hogy ha most kamuznak, az nem baj, mert pozitív szuggesztióként működik az embertársaink iránti elképzeléseinkben.” És így próbáltam ebből az esetből kihozni itt a Logoszon, hogy a hazugság milyen módon fertőz minket, hogyan működik, mivel áll kapcsolatban. A hazugság problémáját felvetettem, erre jött valaki, aki pozitívnak titulálta a hazugságot ismét csak egy közösségi portálon, ahol rengetegen járnak.
Különben a facebook alapjáraton hömpölygeti hógolyóból hóemberré majd lavinává a hazugságokat, nemcsak azáltal, hogy hamis híreket oszthatunk meg rajta. Hanem például azáltal is, hogy a nárcisztikus magamutogató személyeknek a kedvenc oldala, akik kis bugyikba, vagy a mellüket , izmaikat, új frizurájukat mutatják be napi 150 megosztással.. vagy beteg, perverz emberek szemelik ki ezeket az embereket, akik ráadásul kiskorúak. .és a többi, ismerjük. Mindezt mondom úgy, hogy az fb lehetne – mint ahogy tud így is működni- egy remek terep, értelmes dolgok közlésére.
De most újdonságként a hazugság egyik újabb formáját láthattuk akkor is, amikor Szilárd lejáratására készült profilt próbáltuk megszüntetni. Toleráns megoldásokat kínált fel, nem tettek semmit, mint ahogy a pornográf tartalmak sincsenek számtalanszor kiszűrve. Csak úgy csinálnak, mintha.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.07.14. 09:51 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ezzel az internet-szerte elharapozódó hazugság-fokozódási - fertőződési, öntudat, szellem és lélek-mocskolódási jelenséggel kapcsolatosan, amit Melinda leírt, megnézhetitek a youtube-ra feltett videómat az Ikrek és az árnyék-én kauzális értelmezéséről. Azok közül is, a harmadikat. (Azt, amelyen piros pólóban vagyok.) Ahogy Melinda mondja: lehet a fészen jó dolgokat is közölni és ez a globális hazudozási betegség, az iskolákban kezdődik el tulajdonképpen, nem a fészen, ahol a közvetlen fenyítő eszközöktől megfosztott modern, és posztmodern kori tanároknak felelősség-hárító viselkedése szükségképpen maga után vonja az általános hazudozás kényszerét. Vagyis az általános hiba-letagadás, és az áldozathibáztatás kényszer-megoldási, kényszer-lehetőségét.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2018.07.19. 04:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
A Víz karmáról ismét....

Azt hiszem, hogy a Víz karmások ott hibázzák el, hogy attól a rengeteg érzelemtől és érzelmi szálak összegubancolódásától, valamint ezeknek az érzések mélységének az átadási-érzékeltetési képtelenségétől visszariadnak. Vagyis,amiért a víz karmások és víz jegyek olyan misztikusnak hatnak: az éppen a fent említett probléma…

Mielőtt ezt elkezdtem írni, bennem is az zajlott le (dupla vízkarmásként, sőt…), hogy úgysem tudom elmondani azt, ami bennem zajlik, hogy túl bonyolult, hogy semmi értelme… ezért többnyire hallgatok. Vagyis hallgatok arról, ami mélyen-mélyen bennem zajlik. Ezért lehet, hogy senki sem tud arról, hogy mi is van a Víz karmás emberek lelke mélyén. Időnként a felszínen látja a Cunamikat, és a Cunamik által partra vetett különös fajokat, amiről eddig nem tudott. És különösen így van ez, ha a Lilith karmapont áll valamilyen vízjegyben ill. ha több vízmotívum is összekeveredik. Az a baj, hogy a racionális tájékozódás is nehezen segít ennek a megértésében, ugyanis egy Rák-Skorpió-Halak karmás embert megérteni, körülbelül olyan nehéz, mint mikor a víz felszíni fodrozódásán át próbálunk lelátni a tófenékre. Látunk homályos pacákat, kivehetetlen alakokat. És a legiszonyúbb, hogy így van ezzel maga a Víz karmás ember is.
Amit elsőképpen tudni kell, hogy a víz karmás ember furcsa nosztalgikus vágyódást érez az érzelmek minél intenzívebb átélésére. Minden erről szól:Vagyis az érzelmek maradéktalan kizsákmányolásáról van itt szó. A Rák esetén a családi kapcsolatokból és a túlérzékenységből húzható érzelmi sápokra kell gondolni, a múlton való merengésre, / a Skorpió kapcsán az érzelmi-szerelmi kizsákmányolásra, a túlfűtött és érzelmi szenvedélyesség maradéktalan megélésére, és a tragikus elvágyódásra mindaz után, ami MÉG nem lehet az enyém, és a szenvedésen való élvezkedésre, amiért az MÁR nem lehet az enyém / a Halak kapcsán pedig a szüntelen elvágyódásra kell gondolni, és a végtelenül kifinomult lelki csemegékre, amiket senki meg nem érthet…Vagyis arra, hogy ők olyannyira érzékenyek és kifinomultak (és tényleg), hogy senki meg nem értheti őket. Nem értheti az érzelmi sokszínűségüket senki, amiért is nem érti senki, hogy miért akarnak örökösen kábulni ebben a lelki-érzelmi óceánban. Azért vágynak erre, amiért a víz jegyek általában: az érzelmekért önmagukért. Ezt azért állíthatom ennyire bizton, mert 2 bolygóval és egy karmaponttal a Skorpióban (ill. VIII. házban), és 2 a horoszkópomban a Halak és első házam alatt álló legerősebben fényszögelt bolygóval, valamint a Rák Lilithemmel kifejezetten Víz típusú ember vagyok én is. Vagyis minden vizes archetípusról van tudomásom.
Amennyiben a víz karma önérzeti problémával is társul, az önmegismerés folyamata kifejezetten kritikus téma. Gyakorlatilag szinte „semmi esély” arra, hogy rájöjjön, mit akar az élettől. Amit ugyanis akar, az az érzelmi haszonhúzás, vagyis az, hogy az élet csakis akkor érdekes, ha érzelmes, vagyis ha intenzív érzelmi átélésekkel tarkított. Ez kivetülhet persze bármilyen életkörre, de mindenképp jellemző. Az a meglátásom magamat is figyelve, hogy az a legjobb, ha a Víz típustól észérveket és gyakorlatiasságot várunk el. Csakis ez tartja a normalitásban. De ez mellett van egy másik fontos tényező: és az pedig az, hogy nem foszthatjuk meg a motivációjától, mert ez apátiát szül, vagyis a túlérzékenységük másik szélsőséges kivetülési formája. Mire gondolok?
Arra például , hogy a reális öndiagnózisok nem irthatják ki benne azt az érzelmi örvényt, amit tapasztal. Az érzelmeit körülírhatja, de nem jelenthet róluk ki semmit explicit. Főleg mivel a vizes típusnál –különösen a Rák-Halak típusnál- az érzelmek szüntelenül, gyakran változnak, áramolnak. Vagyis amit ma ért vagy érez, holnap már nem érti és nem érzi….
Még pontosabban arról van szó, hogy a gyakorlat és az észérv nem segít maximálisan a vizes karma-felgöngygölítésben, de a megoldásban sem. És miért? Azért, amiért azt magamon is tapasztalom: hogy az érzelmekről való elmélkedés tulajdonképpen éppen az érzelmeket szünteti meg, hiába jók azok az a meglátások. Közönyös lesz az illető, vagy vizes karmájából adódóan azonosul a szereppel, majd amikor kitör rajta egy újabb érzelmi vihar, leveti magáról a szerepet. Magamon és minden más körülöttem élő vizes karmáson is számtalanszor megfigyeltem ezt a jelenséget..sajnos. Vagyis azt, hogy önkéntelenül is szüntelen hazudnak. Nem direkt, nem tényszerűen, hanem mindennel kapcsolatban, ami az érzelmi életükre vonatkozik. Azt torzítják, öntudatlanul. Azért, mert szüntelenül érzelmileg egybe akarnak olvadni (negatív értelemben is) egy szeretett személlyel. Vagyis hiába kérdezed, mi van velü(n)k, arra ugyanis úgy válaszolnak, ahogy te elvárod tőlük. És azt akkor ott el is hiszik. Aztán egyszerre csak jön a meglepetés. Vagyis ez az a pont, ahol az észérv és a gyakorlatiasság sem segít ki. Ámde kideríti és partra veti a cunami, vagyis ezek az érzelmi szélsőségek szükségszerűen magukkal hozzák a felismeréseket is (Vagyis amiért a Skorpiónak is magába kell néznie a Sötétség mélyére és megrendülnie): Vagyis ezek az érzelmi szélsőségek hasonlatosak a tűz karmásokra kötelező tűzpróbákhoz, vagyis a konfliktusok felszínre hozásához, kitisztázásához. Csak itt nem konfliktusok és cselekvések formájában nyilvánul meg, hanem az érzelmek szintjén: az érzelmi kiáradások és az utána következő felismerések, megbánások révén. (Véleményem szerint az elfojtásuk tehát ugyanúgy robbanást idéz elő, mint a Mars, Jupiter és Nap által jelzett késztetések elfojtása esetén). A konkrétumokról (a jegyekről és tapasztalataimról) még később úgyis írok.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO