ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.17. 11:25

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.04.04. 17:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 784
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda,

Nagyon helyesnek találtam azt a meglátásodat, hogy kiemelted, a szeretet a feltétele a fénynek. És továbbra is értékelem, hogy leírod és megosztod itt az átéléseidet, meglátásaidat. De valóban fontos kijavításokra szorul ez a mostani írásod: a szeretet és a fény egymás feltételei, egymásra kell épüljenek folyamatosan ki kell egészüljenek, egyenlítődjenek. A legmagasabb létélmény pedig a kiegyenlítődése a két ősprincípiumnak: a boldogság.

A Fény és a Szeretet között nincs hierarchia.

És fel kell hívjam a figyelmed, hogy ebben a most leírt isten-ellenes állapotodban nem az a legnagyobb veszély, hogy pl. skorpió karmás gyermeked születne. Sőt! Minden gyermeknek van karmája, a skorpió karmás gyermek is épp olyan nagy öröm, mint a többi, persze, ha jól van nevelve.
Rák Lilith-tel neked nagy szükséged van rá, hogy többgyermekes édesanya légy és az életkorodból ítélve ennek a felvállalása már aktuális is kell legyen.
Én nem az a veszély tehát, hogy skorpió karmás gyermeked születik, hanem az, hogy nem születik gyermeked egyáltalán, és természetesen az, hogy nem találod meg a párodat.
Az isten-t szerető meditációidat ki kellene egészítsd a jövőbeni párod iránti, és születendő gyermekeid iránti szeretet-meditációkra, mert így, amint láthatod hiábavalóak (hiszen az isten-ellenességedet nem oldották) és a karmikus kudarcaidért való okolása az Istennek egyre nagyobb méreteket ölt nálad.

Nem tartom valószínűnek, még nálad sem, hogy a Sárkányfarkad által jelölt karmikus determinációid erősebbek lennének a Lilithed által jelölteknél. Azt viszont igen, hogy a képletedben levő sok együttállás által jelzett Árnyék-énednek sikerült a kevésbé rejtett karmikus tulajdonságaid felfokozásával még jobban elfedni a Lilith által jelzett karmikus késztetéseidet. A Lilith van bennünk legmélyebben, és mindig van kapcsolat a Sárkányfarok és a Lilith között, többek közt olyan kapcsolat, hogy a Sárkányfarok által jelzett tulajdonságoknak minimum egy része a Lilith által jelzett tévképzetekben gyökerezik, és azokat védelmezi, rejti.
pl. Nyilas Sárkányfarok Halak Lilith-tel - megsértődni, fölényeskedni nem csak magában a negatív Nyilasi reakciókból fakadóan, hanem azért is, hogy a Halak ne kelljen valódi egységbe lépjen, ne kelljen oldódnia, boldognak lenni.

Mérleg Sárkányfarok, Rák Lilith-tel - párkapcsolati kudarcokon való szorongás, nagy kiábrándultság a párkapcsolatból, házasságból, ami ugyanakkor biztosíték arra, hogy az illető ne is alapítson családot sem.

Nem volt alkalmam minden kombinációt megfigyelni eddig, de a te karmáid esetében, főként ezután az írásod után, asztrológusként jól látható ez az összefüggés, illetve együttműködés közöttük.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.04.05. 13:49 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 109
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Szilárd, Viola és minden fórumozó!

Némi kiigazításra valóban szorul az írásom, és ezt igyekszem most megvilágítani jobban, reagálva a ti észrevételeitekre is.
Első körben le kell szögezzem, hogy ezeket az észrevételeket tényleg azért írom meg fórumon, mert nem szeretném, ha bármi is előttetek vagy önmagam előtt rejtve maradna, mert bár tisztában vagyok azzal, hogy nálam az önámítási (kaméleon programok) igen kifinomult formában vannak jelen, azaz, ha még csak az volna a baj, hogy simán szélhámoskodnék vagy hazudnék, mint a vízfolyás, akkor ez csak egy egyszerű esete volna ennek a jelenségnek. Azonban nekem ezek a programok nagyon komplex módon jelennek meg, és alig tudom utolérni magamat is. Ugyanakkor van annyi igényesség bennem, hogy ne nyugodjak bele fennkölt magyarázatokba. Ezért is egészítem ki az előző hozzászólásomat, nehogy ez a gyanú ébredjen bárkiben.
Az lilith és a sárkányfarokkal kapcsolatos meglátásaimat nem úgy értettem, vagyis nem olyan állításnak szántam, amiről explicit kijelenthetem, hogy ezt vagy azt nehezebb volna meghaladni. Csak azon vettem észre magam, hogy a sárkányfarok témája krónikusabb, makacsabb, nehezebben megragadható életkör, mint az én esetemben a lilithé, nem pedig azt, hogy mélyebb problémát okoz. Mert azt én is tudom, hogy a lilith jelenség a mélyebben, komolyabban problémát okozó karma.
Amikor pedig az "isten" témáját feszegettem, azt sem úgy értem, hogy haragudnék valamiféle szakállas, trónuson ülő istenre, hanem, hogy a világot mozgató törvényszerűségeket nem veszi be a gyomrom. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennék tisztában vele, hogy a gond velem van. A veszélyt sem a skorpió karmában vagy a skorpió karmával születendő gyerekben látom, hanem abban, hogy ha az emberben nincs egy alapvető bizalom ezekfelé a törvényszerűségek felé, akkor megrendül a bizalma minden egyéb kardinális kérdésben is, és végül valóban az fenyget, amit Viola nagyon jól ki is emelt, hogy az ember nem realizálja azokat az életfeladatokat, amikben pedig kiteljesedhetne.
A nagycsütörtöki történéseket annyiban emlegettem fel, hogy érdekes volt egy analógiát észlelni a saját és egy éppen aktuális életciklus (vagy nevezzük naptári ünnepnek) között. Nem gondoltam bele misztikus dolgokat, sőt a vallással (tehát ilyen módon a katolikus vallással és egyáltalán bármilyen vallással) nem vagyok kapcsolatban, sőt nem is szeretnék, bármennyire éreztem 15 éves koromtól ezt az "édes" vonzódást egészen 20-22 éves koromig, amikor végleg felszámoltam az olyan elképzeléseimet, miszerint ilyen tanok alapján az ember eljuthatna "az üdvösségre". Hiszen ezek -beláttam- végső soron projekciók, félelemek és főleg felelősséghárításon alapuló, Szilárd szavaival élve "életmegnyerési" stratégiák. Ezt letettem, ilyen tekintetben tiszta a lelkiismeretem, noha a legtöbb keresztény tanítással én is egyetértek, azokkal, amelyek első sorban életvezetési ideák, nem pedig dogmák, vagy zavaros, misztikus és vallásos képzelgések (istenről, angyalokról, kisördögökről, szentekről és a bűnök elvételéről Krisztus által, amivel nagyszerűen továbbra is megkerülhetem a problémáimat, és átruházhatom a felelősséget egy külső istenségre).
A kegyelmi állapot kifejezést katolikus körből kölcsönzöm, de nem abban az értelemben, ahogy ők gondolják. Kegyelem alatt nem azt értem, hogy isten megkegyelmez, hanem, hogy az emberben az isteni kegyelem tulajdonképpen az egyetemes szeretet, amely valóban feltétele a fénynek. Azontúl tehát, hogy megértek dolgokat, értek törvényszerűségeket, képzeletemmel és lelkemmel ezeket el is fogadom. Na, nekem ez a nehéz. Ugyanakkor a "szeretet, mint leghatalmasabb létélményt" is úgy gondoltam, mint az élet alfáját és omegáját, tehát, hogy a karma meghaladásáért vagyunk itt, a cél mégis az, hogy ebbe, azaz a boldogság állapotba eljussunk. Tudom, hogy szeretet nincs fény nélkül. Nyilván, a halak másik uralkodója a jupiter is pont azért fontos "szereplő" ilyen tekintetben, mert biztosítja (legalábbis kéne), hogy az embert ezen törekvéseiben a fény és értelem (a szelektálási képesség) vezérelje, ne pedig a kábulat.
Ámde nem tagadom sem Szilárd és Viola jogos kritikai észrevételeit, mely szerint hajlok ilyesféle kábulatokra, vagy hogy ne lenne bennem egyfajta hajlam arra, hogy hierarchiát állítsak fel a fény és a szeretet között, amelyek ugyanakkor ösztönösen törnek elő bennem, valószínűleg pontosan azért, mert nem tudok valamit megérteni, vagy pontosabban nem akar a bennem élő "bestia" megérteni (a mérleg és a rák karöltve inkább érzelgős mintsem racionális bennem). Annál azért józanabb vagyok, hogy erről ne tudnék, ahhoz viszont nem elég éber, hogy olykor-olykor a kétségek között ne hatalmasodna el rajtam ilyesfajta késztetés. Ezért őszintén és tényleg nyíltan köszönöm nektek a figyelmeztetést.
Hogy Jézus ki volt, mi volt, elért e bizonyos spirituális állapotokat, nem tudom, de nem is akarom taglalni, mivel az ő személyét abszolút szimbolikusnak tekintem, ill. nem merültem el annyira ezeknek a témáknak a felfejtésében, hogy nyugodt szívvel tehessek kijelentéseket velük kapcsolatban.
Az összefüggésekre való rámutatás is hasznomra volt, mert ténylegesen ez a probléma, amit Viola itt a végén megemlített, hogy végül bele se menni, aztán már nem is realizálni a valódi problémát. (Hogy egyik karma rejti, védi a másikat.)
Az árnyékénem inkább olyan módon érhető tetten bennem, hogy tényleg folyamatosan variálok, kétkedem, agyalok. Egész komoly ágrajzok alakulnak ki egy-egy probléma okainak és megoldásának feltérképezésében, miközben tiszta pillanataimban rájövök, hogy az egészet lehúzhatnám a vécén, mert csűrhetem-csavarhatom, de előre ezek nem fognak vinni, már az is jobb volna, ha egyszerűen hülyeségeket csinálnék, de legalább akkor szembesülhetnék. Csakhogy az én szótáramban hibásan az áll, hogy nem hibázhatok. Most egy ilyen massza, a "túlagyalás, érzékenység, bizalmatlanság, tökéletességi mánia és szorongás, aggodalmaskodás és jeges rémület, hogy az élet majd lesújt rám ill. ítéletalkotási problémák" egészen a kétségbeesésbe tudnak hajszolni. Ezért írtam, hogy valahol az embernek fel kell adnia ezt a folytonos mentális-spirituális sertepertélést, és bízni. Ezért írtam az előző hozzászólást. Hogy végül tudom e feloldani a dolgokat is részint ennek a kérdése. Azon vagyok, hogy ez megtörténhessen, értve, hogy valóban most egy alakuló kapcsolatban vagyok, ami minden ilyen kétkedő és túlagyaló késztetésem ellenére, mégis jónak és komolynak ígérkezik, miközben igyekszem nem "túlérzelegni" sem a dolgokat. Még egyszer köszönöm tehát az észrevételeket ill. ha van más ilyesmi, várom nyitottan.
Barátsággal: Melinda

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.04.06. 15:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3911
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Mi is köszönjük szeretettel a megtisztelő, és mondhatni: feltétel nélküli bizalmadat, aminek a nyilvánvaló jeleként ennyire őszintén - bátran írni merészelsz a Logosz-on a személyes realizációs - hit problémáidról. És éppen ezért a feltétlen bátorságodért és őszinteségedéért értékelünk, hogy mi ia a lehető legjobb tudásunk szerinti metafizikai és a gyakorló asztrológusi, tehát a reális, mint realizálhatóság és és a konkrét anyagi tapasztalataink alapján igyekszünk számodra, a néha azért mégiscsak a vallásosság elemeit, de legalább is hangulatait kísértő vallomásaidat és legyünk őszinték: a realitással való vívódásaidat. Mert ha te megtisztelsz azzal, hogy ennyire bízol bennünk és ennyire bátran feltárulkozón őszinte vagy, mi is meg akarunk tisztelni azzal, hogy nagyon komolyan vesszük az általad leírtakat, és ennek megfelelő felelősségteljes komolysággal is igyekszünk válaszolgatni, értelmezni.

Ami a bizalommal és hittel kapcsolatosan felvetett kérdésedet illeti, ez annyira igényes és komplex metafizikai választ igényel, hogy idő hiányában egy videón szeretnék erről amúgy is beszélni, nem csak neked és nem csak a logosz olvasók számára, amennyiben az elmúlt hetekben valamiképpen felgyűlt és valósággal bennem megkövesedett izomláz által okozott ízületi fájdalmaktól esetleg holnapra végre - három nap pihenés után - meg szabadulhatnék.

És végezetül, ugyancsak a tisztánlátásod elmélyülése érdekében megjegyezném, hogy bárhogy is értetted azt a kifejtésedet (axiómádat?), metafizikailag teljesen hibás, hogy a Szeretet a Fénynek (Világosságnak, Maszkulin princípiumnak, Jang - nak) a FELTÉTELE lenne. LEHET, HOGY TE "csak" ÉPPEN ÚGY ÉRTED EZT, mint Szent Pál a Szeretet himnuszában, de nagyon kell vigyázni az ilyen kijelentésekkel, mert a nálad kevésbé képzett - olvasott személyeket, akik ezt esetleg egy az egyben elfogadják, végzetesen félre vezetheted. Ezért is, nem állhatom én meg, hogy ezt szóvá ne tegyem, főként, hogy erre a hibás metafizikai (Viccesen: misztikus) képzetedre a korábbi hozzászólásomban, megpróbáltam felhívni a figyelmedet! Egyik ősprincípium sem feltétele tehát a másiknak, hanem önálló és a másik fubkciójától teljesen eltérő, attól függetlenül "élő" és ható Isteni őserő. Maximum abban az értelemben mondhatjuk azt, amit te állítottál, hogy számunkra a földön ÉS BENNÜNK a kettő EGYMÁSNAK A FELTÉTELE, ÉRTVE EZ ALATT, HOGY NEM VILÁGOSODHATUNK MEG A SZERETET MAXIMÁLIS ÁTÉLÉSE NÉLKÜL, és ugyanakkor önámító, hamis szeretettel vechikulálunk és ugyanilyen majom-szeretethez, és végül is: gyűlölethez jutunk, ha nem törekszünk a maximális megértésre - Fényre, ha nem törekszünk arra, hogy: "Amíg a világon vagyok a világ világossága vagyok" (Hogy minél világosabb és lehetőleg maga a Világosság legyek!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.07.25. 21:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 109
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Sziasztok!

Először is mindenkinek szép nyarat kívánok, remélem már sikerült sokaknak valóban pihenni is. Egy nyaralási tapasztalatomat hoztam most el, amit meg szeretnék osztani veletek.

Elöljáróban a történethez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a hatása még nagyon friss, 4 órája, hogy hazaérkeztem az utazásról, amiről mesélni szeretnék. Másrészről – mivel fenntartom magammal szemben az egészséges szkepszist- úgy vélem, amit leírok, nem a fantáziám koholmánya, másrészről ismerem annyira a karma jelenségeket, hogy a helyére tudjak tenni dolgokat.
De ennek ellenére nagyon nehéz volt fenntartanom az éberségemet. Egy kolléganőmmel mentem el nyaralni és azok barátaival. Mondhatni, hogy már-már baráti viszonyt ápolok ezzel a kolléganőmmel, viszont egyáltalán nem nevezhető pozitívnak, hogy úgy mentem el velük üdülni, hogy azt sem tudtam kikkel megyek, s hogy tulajdonképpen ezalatt a pár nap alatt kellett rádöbbennem, hogy a kolléganőm egyszerűen nem az az ember, akinek megismertem. Nyilván velem sem véletlenül történt meg ez a helyzet és realizálnom kellett sajnos a napokban, hogy a rák karmám páratlanul végtelen azonosulási képessége csúnya identitástörést idézett elő mindössze pár nap alatt és hogy a negatív halak bolygóimnak köszönhetően szörnyű küzdelmet kellett folytassak, hogy ne kerüljek olyan tudatállapotba, amibe a drogosok. De nem ez a lényeg, csak elébe mentem annak, nehogy az derüljön ki, hogy én nem realizáltam, miért is kerülhettem ilyen helyzetbe. Nagyjából felfogtam. De a helyzet nagyon érdekes, elsősorban az, ahogy másokon is tapasztaltam a karmát.
Krimi írok és pszichiáterek nyalnák meg mind a 10 ujjukat, ami szépen lassan kirajzolódott a szemem előtt (pár nap alatt). Befizettünk Miskolc környékén egy üdülőbe néhány napot, étel-ital-szállás volt relatív udvaros-parkos résszel. Eldöntöttük, hogy első sorban szeretnénk beszélgetni egymással, néha kirándulni valahova, ilyesmik. Ezért sokat tartózkodtunk a szállásunkon, de minthogy nagyon kellemes is volt, nem volt kezdetben kifogásom ellene. Nem sok kellett, hogy kiderüljön, hogy az egész társaság keresztény, vagy inkább mondjuk vallásos felfogású, bibliát olvastak, imádkoztak. Még ezzel sem volt akkora bajom, mégis itt kell bevalljam, hogy mégsem voltam hozzá elég elszánt, hogy 3 napi idétlenkedés után felálljak fittyet hányva a „kidobott pénzemre”, sőt egyenesen gyáva voltam, hogy ebben az első 3 napban nem vállaltam fel nyíltan a véleményemet.
De nem ez a legfőbb, csak a hátterét szerettem volna megvilágítani, hogy egy ilyen közegben töltöttem el majd egy hetet, miközben mindvégig tisztában voltam a kauzális asztrológia igazságaival, és mégis megtörténhetett, hogy eljutottam egy delíriumos tudatállapotba. Azt viszont már értem innen, hogy a szekták hogyan halásznak embereket. Gyenge önérzetű emberekre van szükség, akik manipulálhatóak és főleg szeretetéhes és elsősorban ámításra (ön!!!) hajlóak. A kolléganőm barátai relatíve veszélytelenebb esetek voltak, akikről általában kiderült, hogy egy számukra feldolgozhatatlan esemény hatására lettek vallásosak. Ezek simán önámításban éltek, ahol lágy baritonos hangon osztották meg velünk megtérésük történetét és, hogy Jézus Krisztus megváltotta őket a bűnüktől. Ekkor már kiabálni kezdett bennem az igazságérzetem, mégis sunyítottam tovább és nem szóltam egy büdös szót se. Rettenetes volt, azt éreztem harmadnap este hogy nem nézek többé tükörbe már. Csak dumálok és hiteltelenné válok, mert nem cselekszem meg, amit hiszek.
Nem a többi ürge volt érdekes, aki csak simán és félidióta-bárgyú mosollyal ültek a székükben táborhelyünkön este és „megnyugodtak az Úr Jézus Krisztusban” :lol: . Féligazságokat és közhelyeket dobálgattak egymásnak a tábortűz mellett, olyan magyarázatokkal, amik semmiképpen nem voltak kielégítőek, sőt hiányosak voltak, vagy egyenesen súlyos alapvető tévedések. Az már csak hab a tortán, hogy mindig „békére-szeretetre” törekedtek, akkor viszont látszott rajtuk, hogy a bicska nyílik ki a zsebükben, ha kritizálni mered a vallásukat, De mire ide eljutottam, sajnos 5 nap telt el. Haza is jöhettem volna, de nem tettem. Gyávaságból többek között. És kíváncsiságból. Magamat kezdtem figyelni, mi zajlik bennem, mikor törik át a gát.
De nem ez volt a legsokkolóbb történet. Merthogy most jön a történet. Sajnálom, hogy nem hallgattam az intuíciómra, amikor egyik alkalommal beszélgetve a kolléganőmmel, gyanakodni kezdtem, hogy valami nem stimmel vele. Sőt van benne valami egyenesen hátborzongató, nem érzékeltem ugyanis, hogy kivel beszélgetek voltaképpen. De elhessegettem a gondolatot, mondván, hogy biztos én vagyok paranoiás. Aztán egy másik beszélgetésünk alkalmával szörnyű kép villant át rajtam, amint ez a kolléganőm véres kezekkel nevet egy halott felett. Mindezt úgy gondoltam róla, hogy közben ő egy végtelenül kedves, segítőkész, türelmes valakinek tűnik, sőt maga beszélt a hitéről (és mint tudjuk a keresztények mindig szeretetteljesnek akarnak mutatkozni, és a legritkább esetben valóban azok). Nem illet a kép össze azzal, amit láttam. Később rájöttem, hogy miért gondolhattam ezeket.
Az első pár napban ezeket a bibliázgatásokat leszámítva sokat beszéltünk egyéb dolgokról, sokat nevettünk, nagyon hasonló a humorunk, sokat ugrattuk egymást. Ez legalább rendben volt. Hanem harmadnapra elkezdtem óvatosan ellenkezni vele, sőt pszichológiai oldalról megfogni a dolgokat, beszéltünk a szüleiről, hogy ő véletlen sikerült, hogy az apja festőművész, a kapcsolatairól férfiakkal, és mindeközben azt éreztem, hogy nagyon kötődik hozzám és szeret engem. Elkezdett felvenni szép lassan velem szemben egy új attitűdöt, röhögcsélt, éjszakáig dumáltunk, humorizáltunk, incselkedett velem. Nappal azonban egy ártatlan virágszál keresztény leányzót láttam a többiekkel bibliát értelmezni. Este- ahogy haladtunk előre a napokkal- egyre provokatívabbá vált, pajzán viccei voltak és túl sokat foglalkoztatta a kéjgyilkosok témája. Minden este visszatért arra a témára, hogy volt egy nagy szerelme, aki depressziós volt, és arról beszélt neki, hogy az „áldozat bevonzza gyilkosát”, de hogy ő mennyire boldog volt a szerelemtől. Én nem értettem a cikázásait beszéd közben. De egyre gyanakvóbb lettem. És balsejtelmek kezdtek gyötörni. Sajnos be kell ismerjem hogy ötödik napon halálfélelmem volt már és azon filóztam, hogy átkérem magam egy másik szobába (egy szobánk volt).
Cikázott beszéd közben, éles váltások voltak, mondatok néha összefüggéstelenül kapcsolódtak össze nála. De nem ez volt a legfeltűnőbb. Inkább a személyiségváltásai voltak aggasztóak. A békés megtért lány és a kéjgyilkosokról hajnal háromig mesélő ember nem fértek össze nálam. Ötödik nap reggel vádolni kezdett engem, hogy nem hagyom aludni és rossz hatással vagyok rá. Mondom: ő beszélt háromig, ömlött belőle a szó, már rég aludni akartam. Nem tudom mivel provokálhattam az ő karmáját, ami eljuttatta őt odáig, hogy gonoszkodni és kegyetlenkedni kezdett velem, majd piszkálni, hogy már nem őszinte a mosolyom. Majd kérdezte tőlem, hogy miért nem. Mondtam neki „azért nem mosolygok már őszintén rád, mert el kezdtél kegyetlenkedni és negatívan vibrálni”. De ekkor sem hagyott békén, utánam jött, kegyetlen viccei és gonosz megjegyzései voltak és élvezte őket. Élvezte, hogy verbálisan bántalmaz. Nem értettem, csak sejtettem. Azt éreztem, hogy beszövi az agyam a lényével, hogy rám akaszkodott. Keresett kétségbeesve, ha nem voltam a közelében, de ha ott voltam el kezdett piszkálni, hogy én miért nem veszek részt az imádságba stb. Nem értettem. Aztán összeállt, és mikor összeállt, olyasmiről is meggyőződtem, amit előtte csak sejtettem. Folyton az volt a benyomásom, hogy ez a kolléganőm csak belemenekült a vallásba. De miért? Aztán amikor már az ötödik napja kiakasztott a furcsaságaival engem, elmentem sétálni, kiszellőztetni az agyam. És kivoltam. Egészen mélyre zuhantam. Mintha egy báb volnék, amit rángatnak ide-oda, ráadásul ki sem mondom a véleményem. Akkor észrevette, hogy befordultam érzelmileg és kérdezgetni kezdett. Én pedig őszintén beszélni kezdetem a gyengeségeimről, hibáimról, félelmeimről. És megsajnált. Ekkor értettem meg. Valahogy kihoztam belőle azt az énjét, ami a „megtérése” előtt volt, és ő ezt rossz hatásnak érzékelte. Időnként az volt az érzésem, hogy nem ugyanazzal az emberrel beszélek reggel és este, néha elváltozott hangon válaszolt, mikor rányitottam, aztán 5 perc múlva éles váltás és szelíden/mosolyogva beszélt velem. Amint gyengének érzékelt engem, vissza tudott rendeződni a „segítő szerepébe” és nem érezte, hogy veszélyeztetem a világnézeteit. Erre jutottam. A kis puzzle darabok egymás mellé rendeződtek. A világnézeteire később kaptam magyarázatot.
Amikor megnyíltam előtte, ő is mesélni kezdett dolgokról, hogy ő „Jézusnak átadta a problémáit, azóta nyugodt”. Gyanakodni kezdtem és rákérdeztem, hogy mik voltak a problémái.
„Hát tudod, a keresztény vallás Melinda, tud róla, hogy van megszállottság. Én megszállott voltam. Az anyukám skizofréniával küzdött, de jól tudom, hogy ez a sátán műve, mivel rosszra akar minket csábítani. Ez megszállás. Egy hang azt mondta nekem, hogy öljem meg anyám.”
Na, ekkor azt hittem, hogy megáll a szívem az ijedtségtől. :shock: Sejtettem végig. Sejtettem, hogy valami árnyékén szagú furcsaság van itt, ami valami elmebaj gyanús dologgal társul és iszonyat agresszív képzetekkel, mindezt úgy, hogy a keresztény vallásosság szép csomagolásába van bújtatva. Ez a lány a vallás önámításába menekült saját árnyékénje elől, de az is csak egy újabb zsákutca. Mert azt érzem, hogy a kolléganőm egy időzített bomba és piszkálja meg csak valaki úgy a kis világát,mint én, képes a végén és megöli az illetőt. Ha hangokat hallott, amik ölésre buzdítják, és agresszívan reagál arra, aki elbizonytalanítja ebben az önámítási világában (hogy ő jóságos és kedves és ártatlan, és Jézus megváltotta őt), az egy veszélyes ember. Aki váltogatja a személyiségét és azonnal labilis lesz az identitásában és kegyetlenkedni kezd azzal, aki a hamis identitásában (vallásosság) „bántani” merte, az egy veszélyes és alattomos ember. Az ikrek karma alattomos. Skorpió-vízöntő karmás amúgy (gyanúm szerint érintve a 3/9/12 házhelyzeteket valahogyan).
5 nap kellett, hogy merjek nyíltan beszélni, és végül csak a legvégén mondtam el a véleményemet az „eleve elrendeltség” (tehát hogy a sorsunk előre tudott) abszurditásáról, a megváltásban való hit (Jézus elvette bűneinket) felelősséghárításáról, a „szeretetnek” látszó gyávaságról. Tudom, hogy sok tekintetben a keresztény életvezetés jó, ugyanakkor a misztikus és önámítgató részek elhagyhatóak lennének. Csak hát ugye, akkor nem lenne miben hinniük…
Szóval, volt egy pont ahol azt éreztem, hogy ez a kolléganőm gyűlöl engem és halálfélelmem volt, hogy elborul az agya. Elmentem haza és nem hiszem, hogy valaha is szeretnék vele találkozni.
Csak az árnykén szörnyű veszélyeire akartam felhívni a figyelmet (a kolléganőm fején/koponyáján egy daganat képződött-ő mondta el. egyelőre az eredményekre vár, hogy jó vagy rosszindulatú), ill. ami elgondolkodtató mindenképpen, hogy én ebbe a történetbe hogy csöppentem? Van, amit már értek. Van, ami talán elkerülte a figyelmem.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.08.06. 14:34 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 784
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda,
Mindenképpen egy komoly jelzésről van szó. Ami az én véleményem szerint nagyon kemény árnyék-ént jelezhet nálad, én egyelőre nem látok más magyarázatot arra, hogy ilyen furcsa összefonódásba keveredj egy skizofrén gyanús árnyék-énes emberrel.
Szerintem minél előbb oroszláni tűzpróbák sora elé kell állítsd magad, hogy öntudatilag megerősödj és megvilágosodj, és felemelkedj erről az alacsony rezgésről.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2015.08.21. 19:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3911
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Mivel a Skorpió-karmások, általában nagy önkéntelen felfedezők is ("Aki dudás akar lenni...." Hát még aki a lényeget akarja megérteni...), nem kell csodálkoznod olyan nagyon, hogy egy ilyen élményben volt részed. És dicséretes a bátorságod is, amivel ezt megírtad, hiszen az illető kolléganőd és bármikor szembesülhetsz azzal, hogy elolvasta az élménybeszámolódat. Én mindenesetre fontosnak tartom azt, hogy a Logoszon egy ilyen mély értelmezésű jelenségről szóló személyes élmény-beszámoló megjelent, ami már önmagában bizonyíték arra, hogy az emberi lélek és tudat és öntudat és árnyék-én mennyire komplex jelenséget lépez, és hogy mennyire nem szabad(na!) primitív módon leegyszerűsítve tárgyalni ezeket az asztrológiai-lelki-tudati jelenségeket, mint ahogyan sajnos teszik azt a kollégáink ezrei. Illetve, ahogy elvárják azt tőlünk azok, akik más, "népszerűbb" portálokon tájékozódnak a sorsjelenségek felől. Mert nyilvánvaló, hogy ez a duzzadt árnyék-énes, szerencsétlen önámító barátnődnek sem lesz valami boldog (Sőt, még csak nem is fényes) sorsa, akárcsak az ezeregy sorstársának, aki akár a vallás (egyszerűbb, de ugyanannyira káros hatású), akár a pszichológia (sokkal rafináltabb!) hazugságrendszerének a hálójában vergődve képzeli azt, hogy "jó helyen van", és hogy őt akár a személytelen krisztus, akár a még személytelenebb pszichológus megmenti és felmenti a karmája feloldásának a bizony, nem egyszerű de kötelező feladata alól. Vagyis a karmaoldáshoz vezető gyakorlati életfeladatainak a felvállalása alól. És persze, te - az árnyék éned - sem ámíthatod magad azzal, hogy ilyesmi egyáltalán lehetséges, akármennyire is félsz ezektől az életfeladatoktól, amiért egyesek közülük egy életre szóló felelősségvállalással járnak.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.05.05. 16:04 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 109
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Rák-bak témák

Romhányi József: A rák haladásaEgy nagyeszű fóka rámordult a rákra:

- Ne haladjon hátra,

hisz nem jut előbbre soha,

kinek vissza van az oda.

Ám a ráknak, mi tagadás,

visszásnak tűnt ez a tanács.

Azt értette belőle,

szégyenszemre hátráljon meg előre.

De kevéssel előbb úgy gondolta aztán,

más kárát tanulná meg saját hasznán,

hogyha maga mögött egy célt is kiszabva,

előregázolna hátra az iszapba.

Viszont azt is tudta a nyomorult pára,

az ilyesmi nem megy úgy holnapról mára,

és hogy ne hagyja a drága időt veszni,

elhatározta, már tegnap el is kezdi.


„nem jut előbbre soha, kinek vissza van az oda”, megmondta a fóka is nem különösebben bonyolultan, de egyszerűségében bölcsen. A problematikát szépen megragadták, amely szerint a haladási irány ilyenkor a visszafele: aki pedig az időben visszafele halad (hiába, hogy itt térbeli mozgásról beszélnek) az bizony az idő súlyát semmibe veszi, vagy épp ellenkezőleg: annyira komolyan veszi, hogy kitér előle. Térben ki lehet kerülni dolgokat, de az időt megállítani lehetetlen: aki arról tudomást nem vesz, vagy nem akar, bizony a felelőtlenség vétkébe kecmereg bele. A rák haladása időben is visszafele tart (vagy legalábbis stagnál), ezért a célokat nem tudja konkretizálni, elérni. Elmélete alapján a hátrálás még mindig jobb, mint az előmenetel, hiszen az rengeteg veszéllyel jár. A ráknak igaza van („a ráknak, mi tagadás,visszásnak tűnt ez a tanács”). Ugyanakkor a tanáccsal megpróbál valamit kezdeni: „hátráljon meg előre”, a szégyenbélyeget mégse süssék rá, álcélokat tűz ki. „maga mögött egy célt is kiszabva” az előmenetel látszatát igyekszik kelteni, a tapasztalatot meg akarja spórolni, mert fél, retteg: „más kárát tanulná meg saját hasznán”, azaz hogy még a saját kárát sem akarja megtanulni, vagy ha mégis, az merőben felesleges és főleg fájdalmas, mert ő abból nem fog profitálni csak szenvedni tőle. Néminemű tapasztalattal aztán ugyanis tévesen látja be, hogy lám ő megint mennyit próbálkozott, de mindhiába. Ráadásul még a világ kárát is neki kell cipelnie. És a legnagyobb slusszpoén: „elhatározta, már tegnap el is kezdi”. A dolgok elhalasztása, vagy a nem megfelelő időben történő cselekvés szintén ehhez a témához tartoznak. Kiegészítésként a kór(szak)tünetek kb. a kilencvenes évektől napjainkig az „önmegvalósítás” változatos formái:

- kamaszként szüleimet, tanáraimat, elöljáróimat egyenrangú társként kezelem vagy akár lenézem, abban az illúzióban, hogy van már agyi képességem hozzá, hogy felmérjem, helyesen cselekszenek, gondolkoznak dolgokról (eszem lehet hozzá - néha még az sincs-, de egy felnőtt tapasztalatával és rálátásával nem rendelkezem)

- felnőttként (de legalábbis az egyetem befejezése után) úgy vélem, hogy még kicsit elüldögélek otthon, anyu főz-mos rám, vagy felfedezem a világot (persze apa pénzéből…)

- keresőképes koromban eltartatom magam a szüleimmel

- világot járok, bulizok egy olyan időszakban, mikor már családom van, vagy családom kéne, hogy legyen (ebből fakad, hogy sokan a „menopauza előtt két hónappal” kapnak észbe, hogy jó lenne egy gyerek-persze a férfi csak donorként jön szóba, apaként/társként nem)

- 30-40-50 évesen szétzilálom a családi békét/családomat, azzal a felkiáltással, hogy még nem éltem eleget

- valamit nem teszek meg, mert még éretlennek érzem hozzá magam (idősebbek, okosabbak elmondása alapján, és saját tapasztalataim is ezt igazolják: arra várni, hogy valamire megérjek, kicsit furcsa, hiszen ha adott a lehetőség és eljött valaminek az ideje, akkor éppen maga a tapasztalat fog megérlelni. Tapasztalat nélkül csak filozofálgathatok egy íróasztal mögött, ettől érettebb nem leszek. Ahogy szülővé sem úgy válok, hogy elképzelem, milyen lesz, ha gyerekem lesz, hiába olvasok el a nevelésről több tucat könyvet, azt igazán megélni és megérteni csak akkor tudom, ha már szülővé lettem. Ez másra is igaz: munka, párkapcsolat, pénzkeresés, önállóság, metafizikai ismeretek realizálása, helyes világkép szerinti életvitel.)

A lista tetszés szerint kiegészíthető, folytatható.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.05.06. 17:45 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 109
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
4. házban álló karmapontok, aszcendensekkel

4-es házba kerülnek a megadott aszcendens alapján a következő karmák:
kos aszcendens: ikrek, rák
bika aszcendens: rák, oroszlán
ikrek aszcendens: oroszlán, szűz
rák aszcendens: szűz, mérleg, skorpió
oroszlán aszcendens: mérleg, skorpió, nyilas
szűz aszcendens: skorpió, nyilas, bak
mérleg aszcendens: nyilas, bak, vízöntő, halak
skorpió aszcendens: vízöntő, halak, kos
nyilas aszcendens: halak, kos, bika
bak aszcendens: kos, bika, ikrek
vízöntő aszcendens: bika, ikrek
halak aszcendens: ikrek, rák,
Az aszcendens mindig az adott problémára adott megfelelő válasz. Mint látható egyazon aszcendenshez több jegy is társulhat négyes házhelyzetben(rák életköre). Ezeket az aszcendenseket más házhelyzetes karmaállásokkal is el lehetne játszani „26millió verzióban”. Egyet kiragadva (a fenti példák ez az egy=32 verzió négyes házas karmahelyzetre!) azonban szeretném értelmezni, hogy an fest ez „személyre szabva” csak egész röviden.
Mit is értek ez alatt, hogy „személyre szabva”?
Leginkább azt, hogy teszem azt egy kos karmás ember (a négyes házhelyzetről beszélek itt végig, ezért nem fogom többet megismételni) a bak aszcendenséből más dolgokat integrál majd a személyiségébe, mint mondjuk ugyanezen aszcendensű bika vagy ikrek karmás ember. Hozzátenném félreértések elkerülése érdekében, hogy ezzel egyáltalán nem azt állítottam, hogy egyező aszcendensű emberek különböző karmával másképp kéne, hogy értelmezzék az aszcendensüket, vagy hogy netalán az egyiknek fontosabb azt realizálni, mint a másiknak! Épp ellenkezőleg: maga az aszcendens rávilágít, hogy legyen bár különböző karmánk, egyvalamiben mindannyian hasonlítunk: fel kell vennünk az aszcendens pozitív tulajdonságait, mert azokkal felül tudunk emelkedni a helyzetünkön. Pl. egy rák aszcendenssel a rák pozitív tulajdonságait integráljuk magunkba (családalapítás fontossága, anya/apa szerepkör megélése, érzelmi/értelmi információk helyes feldolgozása stb.), de azt egy (a fenti adatok alapján) egy szűz, mérleg vagy skorpió karmás ember másképp fogja értelmezni és megvalósítani. Miért is lehetséges ez? Mert a világban minden jelenség megismételhetetlen, szüntelenül áramló, változó és változatos: egy születési ábra nagyon sok elemből tevődik össze egy embernél, hát még több milliárdnál, nem is beszélve arról, hogy az percenként változik. Lehetetlen tehát sémákban gondolkozni, amit blőd újságok megpróbálnak, hogy ki kivel illik össze, mit kellene dolgoznia (ez személyenként más) és igazán alapos választ csak helyes metafizikai ismeretekkel lhet adni.
Visszatérve a témánkra.
Lássuk a medvét!
Kos aszcendens esetén egy négyes házban álló ikrek karmával az illetőnek meg kéne tanulnia, nem némán sunyítania és a család háta mögé bújva svindliskedni,hanem bátor kos módjára, nyíltan és egyenesen képviselnie az érdekeit/ esetleg nem családon belül kéne konfliktusokat generálni, és mind a gyerekkori családját valamint a későbbi alapított családját a leggusztustalanabb módon cserbenhagyni, hanem elvhűen és lojálisan konfrontálódni, őszintén kommunikálni. Kos aszcendenssel, de négyes házban álló rák karmával az illetőnek a tutyimutyi „én semmire nem vagyok alkalmas” alapállást és az állandó félelmeket kell feladni szintén a kos mentalitásával (önmegvalósító erő, harci készség, önmagába vetett hit).
Bika aszcendenssel négyes házas rák karmával sokkal inkább lehet arról szó az illetőnél, hogy netán alkalmatlannak érzi magát arra, hogy önállósuljon főleg anyagi vonatkozásban, anyagi kérdésekben. Esetleg dologtalan, munkakerülő azon képzetei alapján, hogy ő örökre gyerek marad és inkább tartsa el anya, apa mert ő bizony erre teljesen képtelen. A bika helyes mentalitását kell magáévá tenni, egészséges viszonyulás az anyagiakhoz, a természethez, őselemekhez. Munkabírás és alkotóképesség, jó arányérzék.
Ikrek aszcendenssel oroszlán karma négyes házban: az illetőnek komoly szereptévesztései vannak családon belül: esetleg a gyerekeit avanzsálja anyai/apai szerepkörbe, vagy a szüleivel gyerekként úgy beszélt, olyan viselkedést engedett meg magának, amelyet egy zsellér sem ért meg a gazdájától, netán függő helyzetbe hozta magát. Itt az ikrek kooperációs készségét kéne elsősorban elsajátítani, az információk helyes feldolgozását és ahogy a nyilasnál is a helyes értékrendet, hogy ilyen szereptévesztésekbe ne essen. Ikrek aszcendensű, de szűz karmás személyek főként azt kéne megértsék, hogy ne vezessenek a családba be olyan praxisokat, amelyek nem egyeznek az egyetemes törvényekkel, esetleg ne találjanak ki mindenféle teóriát, hogy nekik miért nem kell családot alapítani, vagy meneküljenek munkaalkoholizmusba a család elől. Lehetségesek itt még perverz dolgok, torzulások is (ikreknél szint úgy) melyek szerint a szűz karmás megpróbál olyan családi kapcsolatokat, viszonyokat provokálni, ami természetellenes, abszolút nem a rendeltetésének megfelelő. Az ikrek aszcendensből itt leginkább a logikai készséget, egészséges mentalitást, a rend, a rendeltetés értelmének felismerési képességét kéne kiaknázni.
Rák aszcendenssel szűz karma esetén inkább a steril elméleteket és okoskodást kéne a rák odaadásával és törődésével (szőrszálhasogatás helyett) felcserélni. Mérleg karma esetén ne ő legyen a párja apukája/anyukája (vagy fordítva) továbbá ne játssza a háznép máriás képű békebíróját, postását, hanem vállalja fel a saját szerepét a családban. Skorpió karma esetén a családon belüli olykor fizikális de inkább mentális erőszakoskodást, bűntudatkeltést, függőségi viszonyok kialakítására érzett vágyát, féltékenykedését (irigységét) testvérre, szülőre, gyermekre kéne, hogy felváltsa rák igazi törődésével, gondoskodásával és szeretetével. (Itt még megjelenhet olyan probléma is, hogy az illető arra a következtetésre jut, hogy teljesen meg kell szakítsa a családi viszonyokat, esetleg ellenkezőleg: betegesen nem tud leválni róla.)
Oroszlán aszcendens esetén mérleg karmával gerincességből és bátorságból vehetne az illető leckéket. Ennél az állásnál nem annyira az előző verzió él (rák aszcendens),mint inkább arról van szó, hogy az illető infantilis módon és gyáván nem meri vállalni a véleményét (és különösképpen családi vonatkozásban). Skorpió karmánál a kisstílű megtorlások és melodrámába hajló jelenetek generálására hajlást továbbá a família fű alatti megosztását és pártoskodást kéne, hogy az oroszlán nagylelkűségével, becsületességével felcserélje. Ugyanez az aszcendens nyilas karmával azt eredményezi, hogy az illető úgy véli, ő a rokonság moráljának prókátora, aki majd megmondja a tutit (mint minden tűz karmánál, itt is öntudati zavarról van szó, de a versengési késztetés elméletibb, szellemibb síkra kerül, mint a kosnál, vagy az oroszlánnal, ezért sokkal veszélyesebb is). Helyette az oroszlán igazi öntudatát kéne, hogy kialakítsa. Az oroszlán nem szorul arra, hogy folyvást másokat minősítsen azért, hogy ő attól többnek érezhesse magát.
Szűz aszcendenssel, de skorpió karmával az ember ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint fentebb írtam (oroszlán aszcendens), de a hiba origóját itt az adja, hogy az illető elsősorban azt nem látja be, hogy az ilyen jellegű megnyilvánulásokkal és viselkedésmódokkal csak az élet öncélú hatalmi játszmáit szolgálja. Teljesen szem elől téveszti, hogy végső soron az élete nem ilyen manipulációs játékokból kéne, hogy álljon. Szűz témánál mindig felmerül, hogy az ember nem érti, mi végre van itt, azaz, hogy elveszíti spirituális éberségét a téves teóriagyártások sűrűjében és „felesleges köröket” ír le. Itt vettem sokszor észre, hogy az ember teljesen zavaros, olykor céltalan koncepciókat fogalmaz meg, egy értelmetlen mókuskerékben él, mintha a fától nem látná az erdőt. Nincs belátás és rálátás dolgokra, a napi rutinok nem „szakrálisak”, hanem értelmetlen, gépszerű cselekvéssorok. Nyilas karmával, de ezzel az aszcendenssel elsőként az értékítélet és értékrend rendeltetésszerű funkcióját kéne felfognia és gyakorolnia (a család életkörén belül fokozottan természetesen). Bak karmával a következetesség és felelősségvállalás jogosságát, értelmét és funkcióját, praxisát kéne gyakorolni.
Mérleg aszcendenssel azt kell megérteni, hogy nyilas karma estén a négyes házban, nem feladata az állandó moralizálással keltett családi feszültség, hanem értelmesebb a kooperatív, egyensúlyra törekvő magatartás. (Esetleg épp ellenkezőleg: az illető gyáván nem meri felvállalni véleményét, nem fogalmaz meg jogos kritikát, ahelyett, hogy azokat bátran kimondaná, hogy azzal visszaállítsa a családon belüli egyensúlyt.) Bak karmával sem feladata, hogy bűnlajstrom gyártásával és állandó aggodalmaskodással (vagy épp teljesen koncepciótlan, felelőtlen hozzáállással) mérgezze otthona harmonikus légkörét. Vízöntő karmával a családi viszonyok és téves „szereposztásokból ” fakadó egyensúlybomlást kéne helyrehozni (az ilyen elméletek, hogy a gyerek csináljon, amit akar, ami az iskola légkörét is aztán eleve meghatározza, majd később társadalmi szinten végez szörnyű pusztítást/vagy én csinálok, amit akarok, többnyire már eleve családot se szeretnék, mert annak fojtogató a légköre, veszélyezteti a szabadságom). Itt a párkapcsolatok eredeti értelmébe vetett hitet (a kiegyenlítődés és a későbbi családalapítás alappillérét adja) kéne meg(vissza)szerezni és törekedni a családi kapcsolatok egyensúlyának megtartására. Halak karmával a téves boldogságképzeteket kéne felszámolni, amit az illető tévesen vár el vagy éppen „szolgáltat” a családon belül. Az otthoni létet idealizálva (vagy épp teljesen apatikusan szemlélve) hasonlóan a rák karmáshoz, szinte beleragad a fészekbe, ami miatt aztán sosem képes saját (pár)kapcsolatokat kialakítani, vagy rendszerint csügg a partnerén, attól várva a mennyországot (esetleg apura/anyura vetíti ki ezt a képet-még rosszabb). Hamis boldogság fantáziáit a mérleg valódi boldogulási (kiegyenlítődési) képességével kéne, hogy felváltsa.
Skorpió aszcendensű személyeknél a vízöntő karma esetében a mániáig fokozódhat a vágy a szabadságra, amit az illető úgy gondolhat, hogy a családja vesz el tőle. Lázadások ill. a család váratlan faképnél hagyása jellemző. Nagyszerűbbnél nagyszerűbb elméletek gyártása a családi kötelezettségek kikerülésére nagyfokú hajthatatlansággal, makacssággal, intoleranciával. Előfordulhat súlyosabb esetben, hogy az illető teljesen elutasít mindenféle kritikát ezzel kapcsolatban és egy szemernyi belátás, annyi sincs benne. A skorpió lényeglátói vénáját kéne hozza, komoly önvizsgálatot folytatni, igazságosan (másokat is figyelembe véve) eljárni, teljesen új metafizikai alapkoncepcióval nekiindulni az életnek. A feladat itt nem kevesebb, mint árnyékból fényre és önzésből a szeretetbe lépni. Halak karmával az illető józansága és tisztánlátása hiányzik a család életköréhez tartozó kérdések esetében, ahol szintén a skorpió lényeglátása szükséges volna. Összemos/maszatol dolgokat, nem akarja látni a valóságot, a szeretet lényegét nem érti (pusztán érzelmi kérdésként kezeli, szentimentális, széteső, légvárépítő), esetleg valamilyen misztikus/vallásos segítőszindrómával próbálja elódázni a családalapítást („az én családom az emberiség”, „az én feladatom, hogy minden szenvedő ember anyja legyek”és hasonló baromságok). A skorpió képes egyesíteni mind a férfiúi, mind a női erényeket és nem ámítja magát. Kos karma esetén a család agresszív leuralása, utasítgatása, olykor terrorizálása jellemző, esetleg meghunyászkodó, anyámasszony katonája. Ilyen kérdésekben senki véleményére nem kíváncsi, a legjobb szándékú észrevételek is minimum leperegnek róla, vagy patáliát csap, hogy neki senki ne mondja meg. Sértődős, gőgös, keményfejű, kérhetetlen és renitens is lehet ilyen ügyekben. Itt szintén hiányzik a skorpió belátása vagy éppen bátorsága, ami nem más személyek ignorálását, megalázását és földbedöngölését jelenti.
Nyilas aszcendens esetén a halak téves értékítéletét kell, hogy helyreállítsa olyan ügyekben, mikor odahaza kevésbé a „jólelkű vétekmaszatolás” (ahogy Szilárd használta) mint inkább a gyors és reális, objektív helyzetfelismerés szükséges. Kos karmával a negatív tüzes beidegződéseket helyett jobb volna a pozitív nyilasra jellemző egészséges szentenciák alkalmazása, a pártatlan, de méltányos eljárásmód, és persze a hibabelátás, amelyet a kos karmás (ha épp önmegvalósít, és köszöni, de nem szeretne óbégató gyerekeket, vagy, ha már van gyerek) ritka esetben képes meglépni. Bika karmával azt a téves elképzelést kell feladni, hogy ő felnőttként is mást pumpoljon, vagy azért ne vállaljon gyereket, mert az kieszi a vagyonából. Esetleg későbbi kapcsolataiban is úgy gondolja, hogy valaki majd gondoskodik róla. Kissé hasonlít a szűz karmásra annyiban, hogy úgy tűnik, mintha ő sem értené meg, hogy mi a családalapítás lényege. Elveszik a kézzelfogható, anyagi természetű problémákban, miközben nem látja azok valódi okát, amelyek ezen jelenségek mögött állnak. Lehet persze más megnyilvánulása is: pl, hogy az illető fanatikusan hajtja a pénzt (önigazolásként és becsvágyóan, miközben arra hivatkozik, hogy a család érdekében jár el így), amely aztán valójában elszigeteli és elvonja őt a családi kötelezettségeitől. Másik megnyilvánulás: a gyerek csak összemaszatolja a drága nippeket, az aranyozott szélű tükröket és megkarcolja a márványpadlót is (képzeljünk magunk elé egy jelenetet, amelyben egy dúsgazdag pár ül egy kongóan üres kastélyban, ahonnan száműzve vannak a gyerekek, mert azok csak láb alatt volnának). Újabb variánsa még az „ utazgatni akarok, mielőtt gyereket vállalok”.. és jönnek a luxus utak Dominikára, Balira , Monacoba és a többi. A nyilas metafizikai ismeretei hiányoznak itt.
Bak aszcendenssel kos karmával, az illető inkább önmegvalósít és hétmérföldes csizmával járja a világot, ahelyett, hogy felelősséget vállalna mind önmagáért, mind családjáért. Önzően elszigeteli magát másoktól és ellehetetleníti az otthoni légkört, csak, hogy ne kelljen a számára akkora nyűgöt jelentő kötelezettségekkel foglalkoznia. Itt inkább a teherbírás és a felelősségvállalás hiányzik. Bika karmával nyilas aszcendensnél tárgyalt pénzhajtási mánia üthet be leginkább, amivel igazából csak elegánsan kivonja magát az otthoni teendőkből. Még rosszabb, mikor anyagi megfontolásból gyereket se vállal. Ismét a bak felelősségérzete hiányzik. Ikrek karmánál a permanens mentségkeresés és kifogásgyártás, hogy izé meg hozé, hogy miért is nem tett meg ezt, vagy azt, vagy, hogy már eleve miért is nem fog. A kos aszcendenssel ellentétben itt nem is a családi ügyekkel kapcsolatos „félszándékolt” zavarkeltés és lojalitáshiány a mozgatórugó, hanem inkább a sunyizás annak érdekében, hogy semmilyen felelősséget ne kelljen vállalnia.
Vízöntő aszcendenssel, de bika karmával arról van szó igen sok esetben, hogy az illető hallani sem akar családról, vagy azért mert ő magát akarja kiszolgáltatni vagy mert ő nem akar kiszolgálni másokat (családi vonatkozásban természetesen), az együttműködés nehezére esik ezeken a területeken, holott, ahogy a bak aszcendens esetében, itt is csak a felelősség vállalása lehet boldogságának útja. Ikrek karmával inkább esik szó a már említett teóriagyártásokról (avagy miért is nem, és ha nem, akkor miért igen), amellyel teljesen elárulhatja a családot vagy önmagát szédíti velük. Képtelen kooperatív magatartásra (mint általában a levegő karmások) és következetességre vagy a lojalitásra legalább a saját szavaival szemben (azaz, hogy ne csináljon segget a szájából, pl ha megígér valamit). Ide a vízöntő együttműködése kell.
Halak aszcendensű személyek ikrek karmával a négyes házban leginkább azt a keresztet hordják, amit leginkább a „renegát a házban” kifejezés ír le. Állhatatlan és szószegő a családdal szemben, amelytől meghasonlik, és amelytől egyben ő is szenved. Folyton elhatározza, hogy jó útra tér, hogy aztán övéit a következő napon ismét cserbenhagyja. Önmaga számára is nehezen kiismerhető és az ellentmondások állandó feszültséget generálnak benne. Hiányzik a lojalitás és az igazi szeretet. Júdásként csak későn világosodnak meg tetteik szörnyűségét illetően, ahelyett hogy helyes értékrendet kialakítva és szeretettel fordulva az őt körülvevőkhöz nyugodt és boldog személyként éljenek. Rák karmával a négyes házban az illetőnek igen nehéz feladata van. Retteg, iszonyodik mindentől, ami megkövetelné tőle, hogy felnőtt legyen. Ez az aduász itt: a félelem. Mozgatórugója mindennek a félelem. A külvilágtól, a teendőktől, a harctól, a családalapítástól. Az élettől magától fél. Modern pszichológiai nyelv erre a következő kifejezést használja: kapunyitási pánik. Itt a halak határtalan bizalma hiányzik az élethez.
Természetesen ezek kiegészíthetőek, minden jelenséget én sem ismerek, de sok valódi megfigyelés is van köztük.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.05.11. 17:44 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 109
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Viola és Szilárd!

Néztem a mostanában készült felvételeteket "A megváltás törvénye - A teljes megvilágosodás II. rész" címmel, és ha már rák karmánál tartunk, Ranschburg Jenő pszichológusnak valóban volt rák karmája. (1935 december 19-én született)

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Karmák, karmikus késztetések
HozzászólásElküldve: 2016.06.30. 18:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Kedves Melinda!
Csak visszajelezni szeretnék, hogy amit a skorpió ASC-nél írsz, az nálam teljesen áll. Nálam most egyébként is kezd nagyon aktuálissá válni a családi feladatok felvállalása és nem értettem honnan vannak bennem ezek a vízöntős késztetések , ezek a néha feltámadó elmenekülési vágyak és a néha-néha előbukkanó menekülési vágy az elköteleződéstől. Ráfogtam a Vénusz Uránusz együttállásomra meg az árnyékénre. Eddig szabad voltam, oda mentem ahova akartam, azt csináltam amit akartam, nem kellett tekintettel lenni másokra, dolgoztam, volt pénzem.. Egy saját családdal ezt így nyilván nem lehet, és tényleg ott a félelmetes kérdés, hogy a család börtön lesz nekem? Nyilván nem, de milyen érdekes megfigyelni ezeket a jó mélyről jövő késztetéseket, sugallatokat, hangokat. Ijesztő is ez számomra, mert sosem gondoltam, hogy nekem a családalapítással kapcsolatban ilyen dolgok jönnek majd elő.
Úgyhogy teljesen egyetértek azzal amit írsz:
"A feladat itt nem kevesebb, mint árnyékból fényre és önzésből a szeretetbe lépni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO