ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.10.21. 09:03

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.04.29. 14:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 71
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Jancsi Júlia


Karmapont-Ascendens


Oroszlán Ascendens quincunx Halak Lilith (8-as ház)


Ascendens-Ascendens

Oroszlán Ascendens együttáll Oroszlán Ascendens

Karmapont-Bolygó

Mérleg Lilith (3-as ház) kvadrát Bak Jupiter (5-ös ház)
Ikrek Jupiter (11-es ház) kvadrát Halak Lilith (8-as ház)
Mérleg Neptunusz ( 3-as ház) quincunx Halak Lilith (8-as ház)
Oroszlán Plútó (1. ház) quincunx Halak Lilith

Bolygók-Ascendens

Oroszlán Ascendens együttáll Oroszlán Vénusz (1. ház)
Oroszlán Ascendens kvadrát Skorpió Mars (4-es ház)
Skorpió Nap (4-es ház) kvadrát Oroszlán Ascendens
Kos Hold (9-es ház) trigon Oroszlán Ascendens
Oroszlán Plútó (1. ház) együttáll Oroszlán Ascendens

Bolygók-Bolygók

Skorpió Nap (4-es ház) kvadrát Oroszlán Vénusz (1. ház)
Skorpió Nap (4-es ház) sextil Mérleg Hold (2-es ház)
Skorpió Nap (4-es ház) együttáll Skorpió Mars (4-es ház)
Kos Hold (9-es ház) trigon Oroszlán Nap (12-es ház)
Kos Hold (9-es ház) quincunx Szűz Merkúr (2-es ház)
Kos Hold (9-es ház) quincunx Skorpió Szaturnusz (4-es ház)
Skorpió Merkúr (4-es ház) kvadrát Oroszlán Vénusz (1. ház)
Skorpió Merkúr (4-es ház) együttáll Skorpió Mars (4-es ház)
Skorpió Vénusz (4-es ház) kvadrát Oroszlán Vénusz (1. ház)
Skorpió Vénusz (4-es ház) együttáll Skorpió Szaturnusz (4-es ház)
Mérleg Mars (3-as ház) kvadrát Bak Jupiter (5-ös ház)
Ikrek Jupiter (11-es ház) kvadrát Mérleg Hold (2-es ház)
Ikrek Jupiter (11-es ház) szembenáll Bak Neptunusz (5-ös ház)
Skorpió Szaturnusz (3-as ház) kvadrát Oroszlán Nap (12-es ház)
Skorpió Szaturnusz (3-as ház) együttáll Mérleg Plútó (3-as ház)
Mérleg Neptunusz (3-as ház) együttáll Mérleg Plútó (3-as ház)
Oroszlán Plútó (1. ház) együttáll Oroszlán Vénusz (1. ház)
Oroszlán Plútó (1. ház) kvadrát Skorpió Mars (4-es ház)

Jancsi Oroszlán Ascendense együttáll Juliska Oroszlán Ascendensével

Az egyik legszembetűnőbb motívum a két képlet összevetésekor, hogy mindkettőjük Ascendense az Oroszlánban áll. Ez nagyon erős karmikus vonzást jelezkettőjük között, hiszen azonos a spirituális fejlődési ívük: a krisztusi énjüket akkor érhetik el, ha az öntudatukat kitisztítják, megerősítik, ha az ún. arany öntudatot kifejlesztik magukban. Az Oroszlán motívum külön-külön is nagyon erős mindkét horoszkópban, mert nem csak az Ascendensük áll ebben a jegyben: Juliska Napja (amelyik a 12-es házban van) és a Vénusza is az Oroszlánban található (a Vénusz ráadásul az Ascendensen áll). Jancsi esetében az Ascendensén a Plútó áll, amelyik az ő képletében így kétszeresen is fontos bolygó, hiszen neki a Napja (és még három másik bolygója: a Szaturnusz, a Vénusz és a Merkúr is) a Skorpió jegyében áll, a Plútó pedig a Skorpió egyik uralkodója.

Mindkettőjüknek nagyon hangsúlyos oroszláni életfeladatai vannak tehát (vagyis az öntudat megszilárdításával kapcsolatos feladataik, a pozitív oroszláni tulajdonságok elnyerésére kell törekedniük: bátorság, céltudatosság, nyíltság, őszinteség, egyenesség, gerincesség, méltányosság, nagylelkűség).

Jancsi Oroszlán Ascendense quincunx Juliska Halak Lilithje (8-as ház)
Jancsi Oroszlán Ascendense és Juliska Halak Lilithje közötti negatív fényszög szintén erős karmikus vonzást jelez, hiszen a férj Ascendense (az Ascendens által jelzett magasrendű spirituális én) provokálja a feleség tudattalanjának legmélyebb rétegeiben megbúvó rejtett, zavaros, homályos, önkéntelenül működő tévképzeteket, fordított ideákat, tudattalan reflexeket. Ezáltal a férfi segíthet a feleségének tudatosítani, észrevenni, leleplezni ezeket az önkéntelenül működő karmikus késztetéseket, félelmeket, amelyek így, a napvilágra hozva könnyebben meghaladhatók.

Jancsi Mérleg Lilithje (3-as ház) kvadrátban a Júlia Bak Jupiterjével (5-ös ház)
Ez a negatív fényszög azért nagyon fontos kettejük képletének az összevetésekor, mert a feleségnek Nyilas Sárkányfarka van, és a Jupiter a Nyilas uralkodó bolygója. Tehát ez a fényszög némiképpen hasonló ahhoz, mintha karmapontok között lenne. Ráadásul Juliskának Halakban áll a Lilithje, és a Jupiter a Halaknak is az egyik uralkodója, ebben a képletben pedig a Halak két uralkodója: a Neptunusz és a Jupiter együttállnak. Vagyis ez a fényszög nagyon erős feloldandó feszültséget jelez kettejük között, hiszen a feleségnek mind a nyilasi, mind a Halak jellegű negatív meghatározódásait „megszólítja” a férj Mérleg Lilithje. A kölcsönös vonzalomnak, az erős szerelmi érzéseknek az ilyen erős feszültség az alapja, s ez a karmaoldásra való tudattalan felhívás, késztetés az, ami biztosítja azt, hogy nem unják meg egymást, nem érzik azt, hogy nincsen egymás mellett keresnivalójuk vagy közös feladataik.

Jancsi Ikrek Jupiterje (11-es ház) kvadrátban áll a Júlia Halak Lilithjével (8-as ház)
Ez a kvadrát hasonló a fent leírthoz, annyiban, hogy itt a feleség Halak Lilithje éppen a Nyilas és a Halak egyik uralkodójával alkot negatív fényszöget. Itt tehát, ennek a fényszögnek a „hatására”, vagyis az általa jelzett kreatív feszültség hatására a feleségnek újra a nyilasi és a Halak jellegű negatív meghatározódásaival van alkalma szembenézni, azt tudatosítani és ezáltal meghaladni azokat. (Rosszul működő értéktudat, önérzeti problémák, a boldogság rossz helyen keresése, rossz irányba való nyitás vagy a spirituális megoldás felé vezető helyes erkölcsi nyitásra való képtelenség, vagy zavarodottság, illetve hiszékenység, befolyásolhatóság, szeretetre és áldozathozatalra való képtelenség, önsajnálat, mélyen rejtett agresszió és kevélység.)

A férj képletében a Jupiter vegyesen fényszögelt, tehát vannak pozitív és negatív fényszögei is, de a Plútóval (a Skorpió ill. a 8-as ház uralkodójával) és a Neptunusszal (a Halak uralkodójával) pozitív fényszögeket alkot, ami azt jelzi, hogy a férj spirituális struktúrájában ezek az őserők egymással harmonikusan tudnak együttműködni, pozitívan tudnak megnyilvánulni. Ez a feleség részéről azért fontos karmaoldás szempontjából, mert így segítséget kaphat a (Skorpió színezetű) Halak karmája feloldásához.

Azért beszélhetünk Skorpió színezetű karmáról, mert ez a Halak Lilith a 8-as házban található, amelyik a Skorpiónak megfelelő gyakorlati életfeladatok felvállalásának, és a megfelelő személyi – mentalitásbeli gyökeres átváltozásoknak az életterülete. Ezért a Halak meghatározódások meghaladásához Juliskának skorpiói életfeladatokat kell elvégeznie (a kutatás, a mélyreható belső vizsgálódás általi gyökeres mentális átalakulás, megújhodás, a romboló és önpusztító képzetek, vágyak, a bosszúszomj, haragvás elengedése, stb… ).

A skorpiói életfeladatok mindkettőjük képletében hangsúlyosak, hiszen a férjnek négy bolygója is a Skorpióban található (s ezek közül az egyik a nyers, individuális öntudatát jelző Napja), valamint a Plútója (a Skorpió uralkodója) az Ascendensén áll. Ez a közös motívum tehát egy újabb fontos összekötő kapocsként szolgál kettejük között, és nagyon erős vonzódást jelez.

Jancsi Mérleg Neptunusz (3-as ház) quincunx Júlia Halak Lilith (8-as ház)
Jancsi Oroszlán Plútó (1. ház) quincunx Júlia Halak Lilith (8-as ház)

A feleség Halak Lilithje azonban még a férj két másik bolygójával is negatív fényszöget alkot, amelyik még jobban megerősíti a fent leírtakat, főképpen azért, mert éppen a Halak és a Skorpió uralkodói ezek a bolygók.

A Neptunusz, a Halak uralkodója az Ikreknek megfelelő gyakorlati életterületen, a 3-as házban található a férj képletében. Ez az életterület hangsúlyos a számára, mert a Lilithje mellett még három másik bolygója is itt található (a Mars, a Neptunusz és a Szaturnusz), valamint a Jupitere is az Ikrek jegyében áll. Az Ikrek-motívum is közös az esetükben, mert a feleség az Ikreknek megfelelő Patkány évében született az ázsiai asztrológia szerint.

Ez a két fényszög nagyon fontos karmaoldás szempontjából, hiszen mindkettő a feleség mélytudattalanjában levő karmikus, zavarodott ideákat provokálja, és szembesíti őt ezeknek a feje tetejére állított képzeteknek az eredeti, pozitív szellemiségével. Az ilyen szembesülések legtöbbször egyáltalán nem kellemesek, hiszen kényelmetlen, sokszor fájdalmas is lehet, kemény skorpiós, vagyis újjászületés-ellenes szembenállásokkal, lázadásokkal, agresszív kirohanásokkal, stb. amit leginkább elutasítunk, mégis ezek a feloldásra váró feszültségek adják egy kapcsolat „sava-borsát”, biztosítják a dinamikáját.

A Plútó és a Lilith fényszöge az Oroszlán és a Halak konstellációkat kapcsolja össze, vagyis itt megjelenik az az éntudati, öntudati problematika is, amelyik a feleség képletében annyira hangsúlyos az erőteljes Oroszlán és Halak motívumok miatt. Az Oroszlán ugyanis pozitívan az Isteni ön (lét) tudat, vagyis az egyetmes öntudat megjelenését és kiteljesedési lehetőségét testesíti meg, s ennek a kiteljesedés e, majd a Halakban valósul(hat) meg.

De ez a fényszög azért is fontos, mert a Plútó mint őserő ugyanazt jeleníti meg, mint a Halak konstelláció által megtestesített morfogenetikus erőtér: az Isteni létbe való integrációt, a benne való létet. Ez a fényszög tehát azt jelzi, hogy a férj (akár öntudatlanul is, de tudatosan még inkább)amennyiben megvilágosodik, felébred és elindul a megváltódás irányába, a spirituális fejlődésének az arányában, nagyon nagy segítségére lehet a feleségnek abban, hogy a Halak karmáját feloldhassa, meghaladhassa. (A kábulatra, hamis egységek alkotására való vágyat, szeretetképtelenséget, a realitás elől való menekülést, hazudozási hajlamokat, stb.)

Jancsi Oroszlán Ascendense együttáll Juliska Oroszlán Vénuszával (1. ház)
Jancsi Oroszlán Ascendense kvadrátban Juliska Skorpió Marsával (4-es ház)

A férj Ascendense a feleség két bolygójával alkot fényszöget: a Vénusszal és a Marssal. A Vénusz a négy alkímiai őselem harmonikus egységre törekvésének az őserejét megtestesítő bolygó, amelyik nők képletében a saját nőiségéhez, szexualitásához való viszonyt, férfi képletében a nőkhöz való viszony és a vágy minőségét is jelzi, valamint a feleséghez mint szeretőhöz (tehát nem mint a gyermekei anyjához) való viszonyát. Juliska esetében ez a bolygó kiemelt fontossággal bír, mert az Ascendensen áll, vagyis az ő személyiségében a vénuszi motívum nagyon domináns. Kettejük képletének az összevetésekor pedig azt láthatjuk, hogy a férj magasabbrendű, spirituális énje szorosan kapcsolódik a feleség vénuszi oldalához: a harmóniára, kiegyenlítődésre való törekvéséhez, nőiségéhez, szexualitásához. Ez az együttállás azért is fontos, mert erős szexuális vonzalmat is jelez.

A feleség Marsával alkotott kvadrát is hasonló a fentihez, hiszen a Mars helyzete és fényszögei a nők képletében az életerő, életkedv, életöröm mellett jelzik a férfias erőhöz és általában a férfiakhoz való viszonyt is, valamint azt a férfitípust, amelyiket szexuálisan vonzónak találnak. A feleség Marsa ráadásul a Skorpióban van, s ez önmagában azért fontos, mert a Mars (a Plútó mellett) a Skorpió uralkodója. Tehát így, a saját jegyében állva nagyon erőteljes.

Ez Juliska számára azért is fontos, mert neki a Lilithje a 8-as házban van, amelyik jellegzetes életkör, a Skorpió szellemiségének megfelelő gyakorlati életfeladatok megjelenítője a horoszkópban. Tehát neki is, akárcsak a férjének, rendkívülien nagy szüksége van arra, hogy a skorpiói szellemiséggel harmonizálódjon, amely szellemiség úgymond túltengően található a férje szellemi struktúrájában, és az sem mellékes, hogy ezt nem csak negatív aspektusaiban. Azért is kíván figyelmet a Juliska Skorpióban álló Marsa, mert a férjének Skorpió Napja van (és még három másik bolygója is a Skorpióban), valamint a Plútója az Ascendensén áll. (Ami azt jelenti, hogy a plútói őserő, tehát a legfelsőbbrendű (isteni) igazságnak a kérdése – akár pozitívan, akár negatívan, de…- állandó igényszerűséggel, tehát nagyon erőteljesen megnyilvánul a személyiségében.) Ez tehát megerősíti a közös skorpiói – újjászületési – motívumokat, önmagában is, de mivel még a Jancsi Ascendensével is kvadrátban áll, így még erőteljesebb kapcsot jelez kettejük között. Ez is erős kölcsönös szexuális vonzalmat is jelez.

Itt érdemes tárgyalni azokat a bolygók közötti fényszögeket is, amelyek hasonló tartalommal bírnak, vagyis a kettejük közötti erős szexuális vonzalmat (is) jelzik: a férj Vénusza és a feleség Szaturnusza közötti együttállás, a kettejük Vénuszai közötti kvadrát, a férj Holdja és a feleség Szaturnusza közötti quincunx (negatív fényszög).

Jancsi Skorpió Vénusza (4-es ház) kvadrátban Juliska Oroszlán Vénuszával (1. ház)
Jancsi Vénusza ugyanúgy a Skorpió jegyében áll, mint Juliska Marsa, és ez a kölcsönösség, hasonlóság az általuk vonzónak talált másik nemű személy iránt azt is jelzi, hogy egymást fizikailag is nagyon vonzónak érzik. Ugyanakkor a férj képzeletvilágában élő kép a feleségről (vagyis az ő “feleség-ideája”) és a Juliska nőisége, kiegyenlítődési képessége között egészséges feszültség van. Ez a kvadrát pedig éppen a család és az otthon életterületét (a 4-es házat) köti össze az egyes házzal, amelyik az elsődleges önnevelési, önátalakítási képességekhez, törekvésekhez is kapcsolódik. Mindkettőjük képletében a Rák motívum (vagyis a családalapítás, gyermeknevelés, családi élet) hangsúlyos, mert Juliskának a Sárkányfarka a 4-es házban van (a Rák szellemiségének megfelelő gyakorlati, konkrét életfeladatokat mutató horoszkópházban), míg Jancsinak a Sárkányfarka áll a Rák jegyében, és neki is a 4-es házában található a Vénusza mellett a Napja és a Merkúrja is! Ebben a fényszögben is, amelyik a kettejük közötti vonzalmat is jelzi, megjelenik az a motívum (Rák), amelyik mindkettejük számára nagyon fontos. Azaz ösztönző hatással tudnak lenni egymásra, hogy ezt az életfeladatukat beteljesíthessék, hogy a szerelmük ne maradjon steril kapcsolat, hanem ki tudjon teljesedni azáltal, hogy családot alapítanak, gyermekeket nevelnek együtt.

Jancsi Skorpió Vénusza (4-es ház) együttáll Juliska Skorpió Szaturnuszával (4-es ház)
Ez a fényszög is “rímel” a fentiekkel, nagyon hasonló tendenciát jelezve, mint a fentebb kifejtett fényszögek. Itt újra a család és otthon életterülete jelenik meg. A Szaturnusz a felelősség, memória, mértéktartás, következetesség, korlátok, törvényesség őserejeként a horoszkópokban azt jelzi, hogy az illető személy miként - hogyan viszonyul ezekhez a tartalmakhoz, milyen a felelősségtudata, mekkora az önfegyelme, és melyik életterület az, ahol a leginkább gyakorolnia, fejlesztenie kell ezeket a szaturnuszi tulajdonságokat, illetve hogy milyen életfeladatok elvégzése az, amelyik hozzásegíti őt a szaturnuszi őserővel való harmonizálódáshoz. Juliska esetében a család és az otthon életterülete az, ahol a legnagyobb felelősséget kell vállalnia, s ez megfelel annak is, hogy neki ebben a horoszkópházban van az egyik karmapontja is. Tehát neki a karmaoldáshoz elengedhetetlen életfeladata a feleséggé, családanyává válás, és az, hogy megtanuljon elégedetten és boldogan élni a családban, ne érezze ezt visszahúzó erőnek, utálatos vagy fárasztó kötelességnek.

A Szaturnusz ugyanakkor az apa jelölője is a horoszkópokban, ezért egy nő képletében azt is jelzi, hogy az ő képzeletvilágában milyen kép él a gyermekei apjáról. (Tehát az apa-ideáról általában.) És ez ebben az esetben, talál, nem csak az által, hogy a férj Skorpió-szülött, de az ő Szaturnusza is a Skorpióban áll. Ez tehát még akkor is erős, tehát szaturnuszi vonzódást jelez a feleség részéről, hogyha az ő Szaturnusza egyenesen az Oroszlán Napjától kap negatív fényszöget. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy Juliska képletében mindkét bolygó, amelyik a férfiakhoz (mint szeretőhöz, illetve mint a gyermekei apjához) való viszonyát jelöli, a 4-es ház, azaz az otthon és a család életterületén található: a Mars is és a Szaturnusz is. Ez azt jelzi, hogy Juliska nem csak férfiként találja vonzónak Jancsit, hanem hosszú távon is el tudja magát képzelni mellette, a gyermekei apját is látja benne, még ha, az Oroszlán Napja által a Szaturnuszra vetett kvadrátja miatt, néha negatívan, tehát ellenségesen, vagyis, tudattalanul legyőzni valóan is. Jancsinak a Vénusza ugyanúgy a 4-es házban és a Skorpióban áll, mint Juliskának a Marsa és a Szaturnusza, és ez azt jelzi, hogy Jancsi sem csak vonzó nőként, szeretőként tekint rá, hanem családot is szívesen alapítana vele. Ezt egy másik fényszög is megerősíti a kettejük képletei között:

Jancsi Kos Holdja (9-es ház) quincunxban (negatív fényszögben) Juliska Skorpió Szaturnuszával (4-es ház)
A Jancsi képzeletvilágában élő képe a gyermekei anyjáról és a Juliska apaképe közötti fényszög egyértelműen jelzi azt, hogy ideális szülőtársai lehetnek egymásnak. Jancsi Holdja a Nyilas szellemiségének megfelelő konkrét, gyakorlati életfeladatok területén áll, vagyis a metafizikai megismerések házában (9-es ház). Mivel Juliska Nyilas karmával született, ez újabb közös pontként jelenik meg, s egyben azt is jelzi, hogy Jancsi a gyermeknevelés és és gyermekgondozás által metafizikai ismereteket tud szerezni, amelyeket a gyakorlatban is fel tud használni a mindennapok során is, a gyermekeivel való foglalkozás közben is, s ezzel a feleségének is segíteni tud abban, hogy a családban nagyobb felelősséget tudjon vállalni.

Hasonló gyümölcsöző együttműködést és a metafizikai ismereteknek a családjukban, a gyermeknevelésben való fontos szerepét jelzi egy másik, ehhez némiképpen hasonlító fényszög, a férj Kos Holdja és a feleség 4-es házban álló Nyilas Uránusza közötti pozitív fényszög (trigon) is.

Jancsi Kos Holdja (9-es ház) trigonban Juliska Oroszlán Ascendensével

Ez a fényszög azt jelzi, hogy harmónia van a férj anya-ideája és a feleség magasabbrendű, spirituális énje között, és kölcsönösen tudják is egymást támogatni. Vagyis egyrészt a férj a gyermeknevelés által szerzett, ill. felhasznált metafizikai információkkal segíteni tud a feleségének abban, hogy könnyebben elérhesse az Ascendens által jelzett krisztusi énjét. (Azaz a pozitív oroszláni tulajdonságok – egyenesség, bátorság, őszinteség, gerincesség, jó vezetői képességek – elérésében tudja segíteni őt.) Ez fordítva is igaz, mégpedig minél inkább sikerül elérnie Juliskának az Ascendense által jelzett szellemi-spirituális szintet, annál inkább segíthet a férjének abban, hogy a gyermekeit mind jobban – metafizikai szempontból is minél helyesebben – nevelhesse.

A feleség Ascendensével a férjnek sok bolygója alkot fényszöget, s ez jelzi azt is, hogy karmaoldás szempontjából mennyire megfelelő társai egymásnak, mert kölcsönösen tudják támogatni egymást, Juliska spirituális fejlődését a férj öntudatlanul is segítheti, ha pedig ezt tudatosítják is, akkor a férj még inkább emelheti őt szellemi öntudatosodás szempontjából, segítheti őt abban, hogy egy magasabb szellemi színvonalat érhessen el. De ez fordítva is igaz, a feleség is tudja támogatni az Ascendense kifejlesztésével a férjben azoknak az őserőknek a harmonikus működését, amely bolygókkal (az őserőket megtestesítő bolygókkal) fényszögeket alkot.

Vagyis a Jancsi 4-es házban álló Skorpió Merkúrja és a Juliska Oroszlán Ascendense közötti trigon újból a családdal és az otthonnal, valamint az önneveléssel, önátalakítással kapcsolatos életfeladatokat jelzik, ezek összekapcsolódását kettejük életében, illetve Jancsi merkúri, pragmatikus gondolkodásának és Juliska (megszerzendő, tudatosan kialakítandó) krisztusi énjének a harmonikus viszonyát, ezeknek az egymásra gyakorolt pozitív hatását.

A Jancsi 3-as házban álló Mérleg Neptunusza és a 11-es házban álló Ikrek Jupitere is szextilt alkot Juliska Oroszlán Ascendensével. Ezek a fényszögek azt jelzik, hogy Jancsi mágikus, teremtő képzelete (Neptunusz) illetve értéktudata (Jupiter) támogatni, segíteni tudja Juliskát a krisztusi énje kifejlesztésében, illetve a feleségnek az Ascendens által jelzett arany-öntudati (spirituális oroszláni) énje elérésében. Illetve, a feleségnek ennek a kialakítására, elérésére való törekvései is ösztönző hatással van a férjnek mind (a női képzeletére – Na, ez meg miféle és milyen fából vaskarika?) , mind az értéktudatára, értékrendszerére. Itt az ikreki amotívum is megjelenik, negatív – karmikus formában jelentkező, de remélhetőleg idővel közös karma-oldási feladatként felismert, összekötő kapocsként, hiszen Juliska az ázsiai asztrológia szerint az Ikreknek megfelelő Patkány évében született (tehát Ikrek karmája van), míg Jancsinak a Jupitere áll Ikrekben és a Lilithje , a Neptunusszal együtt, az Ikrek szellemiségének megfelelő gyakorlati életterületen, a 3-as házban (vagyis a közvetlen testi és lelki benyomások, tapasztalatok, az ezekből tanulandó leckék, karmaoldás szempontjából fontos információk szerzésének a házában).

Ez az Ikrek motívum, amelyik itt a fent említett, két fényszög által is megjelenik, nem először, kettejük képletének az összevetésekor, nagyon fontos motívum, ugyanis az Ikrek karma mindkettőjük képletében erőteljesen is megjelenik (Jancsinak a 3-as házban áll a Mérleg Lilithje, tehát neki is Ikrek színezetű a karmája, és ezért az ennek megfelelő gyakorlati életfeladatokkal oldható fel, haladható meg a Mérleg Lilith által jelzett szerelemi, szexuális karma, az ide vonatkozó másságra való sóvárgási késztetések feloldása, a jelenlegi szexuális partnere, vagyis a felesége iránti szerelemi érzésekké való, tudatos átalakítása). Az Ikrek karma kettős természetet jelent elsősorban, amely kettősség leginkább az ún. árnyék-én jelenségeként ismert. Vagyis az ilyen karmával rendelkező embereknek van egy (legtöbbször maguk elől is) elrejtett, eltitkolt énjük (Megváltás – ellenes gondolatokat gyártó és sugalló hamis öntudati központjuk), amelyik a háttérből (a tudattalan mélységeiből) manipulálja, irányítja őt. Ráadásul úgy terelgeti és vezeti az orránál fogva a „gazdáját”, hogy annak fogalma sincs arról, hogy ezek az ambíciók, sugallatok, félelmek, iszonyatok igazából nem az övéi, nem a nappali éber tudata, az erkölcsi gondolkozása által létrehozott saját gondolatai, hanem egy tőle idegen, az ő javát semmiképpen nem akaró, a karmájának az esszenciáját képező, szellemi entitás ülteti el azokat a gondolataiban, érzéseiben, mintha azok a pozitív öntudatához is, hozzátartoznának. Ezt a rejtőzködő ikertestvért leleplezni nehéz, nagyon ébernek kell lenni, hiszen a karmikus, negatív meghatározódásokat ki- és felhasználva tudja irányítani a gazdát, így annak nehéz a józan eszére, a nappali tudatos énjére hallgatni (még akkor is, ha amúgy akarna, szeretne).

Juliskának tehát ilyen „beépített ügynökkel” kell nap mint nap megküzdenie, ezt jelzi az Ikrek karmája, s ez azért is nagyon nehéz a számára, mert Halak és Nyilas karmásként nagyon fogékony az elsősorban spirituális, sőt: kauzális értelemben vett kábulatra, a tévelygésre, a rossz irányba nyitásra (pl. az árnyék-én sugallatai irányába), a gyűlölködésre haragvásra, neheztelésre, a nyílt, vagy rejtett agresszióra. Neki az éberségért nagyon meg kell küzdenie, csakúgy, mint a valódi szeretet átélésének, áramoltatásának a képességéért (ezeknek a képességeknek az elnyeréséért). Emellett pedig negatív skorpiói tulajdonságai miatt erősen lázadozik a változtatás, az újjászületés ellen is.

Mindezek miatt nagyon fontos a számára egy olyan partner, aki úgymond jártas az Ikrek világában, aki a pozitív ikreki tulajdonságok kialakításával segíteni tudja őt az Ikrek karma meghaladásában. Jancsinak éppen az értéktudat, értékítélet bolygója áll az Ikrekben, és ha sikerül neki minél magasabbrendű, metafizikai értéktudatot, hierarchiát, életszemléletet kialakítani, akkor ezzel nagyban tudja támogatni Juliskának az Ascendense által jelzett magasabbrendű, spirituális énjének a kialakulását, kifejlesztését. Az Ascendens minőségének az elérése is nagyon fontos az árnyék-én kiűzéséhez, felszámolásához, hiszen a spirituális fejlődésre való tudatos törekvés egyre inkább gyengíti az árnyék-én hatalmát, erejét. (Ilyenkor persze, egy ideig, az még rejtőzködőbbé és ezzel még rafináltabbá válik, ezért még nagyobb éberség szükséges a felismeréséhez, folyamatos leleplezéséhez.)

A férj hangsúlyos 3-as háza (a Lilith és még három bolygó található itt) azt jelzi, hogy neki nagyon fontosak az Ikrek szellemiségének megfelelő életfeladatok, ezeknek a folyamatos gyakorlása: azaz a hétköznapi történéseknek, testi és lelki benyomásoknak a megértése, dekódolása, azért, hogy ezekből a karmaoldáshoz fontos információkat szerezzen. Ennek a felismerésén nagyon sok múlik tehát, illetve ennek a felismerése után, a férjnek a helyes sorsrendezésre, a kettősségek kiszűrésének és meghaladásának (Az egységre, egyezségre, egyesítésre való törekvésnek) mentalitásra való törekvésen múlik a házasságuk sikerének a legnagyobb része. Persze, Juliskának is hasonló életfeladat-vállalások és beváltások szükségesek az Ikrek karmája feloldásához, meghaladásához, s a férj, ha jó példával tud szolgálni, azzal a feleségének nagy segítségére lehet karmaoldás szempontjából, De a feleség Ikrek-karma oldása (kettősség-meghaladása) is igen negy fontossággal bír, abban, hogy a Mérleg-karmás férje, képes legyen minél nagyobb mértékben megbízni benne és őt igaz szívvel szeretni. Az ugyanis egyáltalán nem szolgálhat ennek a karma-oldási folyamatnak a javára a Jancsi részéről, ha folyamatosan csak a felesége ikrek-kettősségeinek a leleplezésével és az abból eredő agressziók feloldásával, semlegesítésével kell foglalatoskodjon. Sőt, ez egy bizonyos idő elteltével inkább a férj kifáradását, kiábrándulását, reménytelenné, közömbössé válását és a feleségtől való elidegenedését eredményezheti.

Még azt is meg kell jegyeznünk, hogy az Ikrek motívum éppen Juliska Ascendense és a Jancsi Neptunusza és a Jupitere közötti kapcsolatban jelenik meg, ami azért fontos, mert Juliska Halak karmás is, s a Halaknak éppen a Neptunusz és a Jupiter az uralkodó bolygója, illetve Nyilas karmás is, és a Nyilasnak pedig szintén a Jupiter az uralkodója.

Jancsi Oroszlán Plútója (1-es ház) együttállásban Juliska Oroszlán Ascendensével
Ez egy fontos fényszög, egyrészt azért, mert a Plútó a Jancsi Ascendensén áll, vagyis az ő személyében a plútói vonások, tulajdonságok nagyon dominánsak. Ehhez adódik az is, hogy neki a Napja is (és még három másik bolygója is) a Plútó által uralt Skorpióban áll. Másrészt Juliska Lilithje is a Skorpió szellemiségének megfelelő konkrét életfeladatokat jelző horoszkópházban áll (a 8-as házban), és neki is még két másik bolygója (Mars és Szaturnusz) is a Skorpióban áll. Tehát mindkettejük képletében nagyon erős a skorpiói motívum, s ez már önmagában is vonzalmat jelez kettejük között, hiszen a közös újjászületési, spirituális megújhodási életfeladatok összekötik őket. Ez az együttállás azonban még jobban erősíti ezt a motívumot, főleg, hogyha figyelembe vesszük, hogy itt valójában a két Ascendens és az Ascendenseken álló bolygók is együttállnak egymással: a Jancsi Oroszlán Ascendense és Plútója és a Juliska Oroszlán Ascendense és Vénusza. Ez nagyon erős spirituális törekvésekkel, illetve spirituális fejlődési szükségletekkel egybekötött szerelmi – szexuális köteléket jelez kettejük között, mert a közösen elérendő célok (a spirituális fejlődésre, a kiegyenlítetti állapotra való törekvés) nagyon erős vonzerőt jelentenek egy párkapcsolatban.

A Jancsi Plútója és Juliska Vénusza közötti együttállás pedig hasonló tartalmak közötti vonzást is jelent, mivel a Vénusz a négy alkímiai őselem harmóniára, kiegyenlítetti állapotra törekvésének az ősereje (amelyik végső soron a testi vonzalmat is eredményezi: a szexuális aktus során a kiegyenlítődés fizikai szinten meg tud valósulni), a Plútó pedig a végső, teljes kiegyenlítettség, az abszolútummal való teljes egybeolvadás ősereje. A szeretkezés alkalmával, a fizikai kiegyenlítődés mellett ez a magasfokú, plútói kiegyenlítődés is megvalósulhat, ha csak nagyon rövid időre is, ezért egy szexuálitás szempontjából is harmonikus párkapcsolat közelebb viheti a feleket a megváltás eléréséhez.

Jancsi Skorpió Napja Juliskának az Ascendensével és három bolygójával is fényszögeket alkot: a Holddal, a Vénusszal és a Marssal. Vagyis a férjnek a Napja által jelzett nyers, individuális öntudata kapcsolódik a feleségnek két feminin bolygójához is, az anyasághoz és a saját nőiségéhez való viszonyt is jelző bolygókkal (Hold, Vénusz), valamint a nyers életerő, harci kedv, spontaneitás őserejét megtestesítő bolygóval (Mars).

Jancsi Skorpió Napja (4-es ház) kvadrátban Juliska Oroszlán Ascendensével
Nagyon fontos fényszög a horoszkópjaik összevetése során, mert, hasonlóan az Ascendenseik együttállásával, ez is nagyon erős karmikus feszültséget jelez, amelyet ők szerelemként érzékelnek. Jancsi nyers, individuális éntudata és Juliska krisztusi énje közötti karmikus provokáció mindkettőjüket fejlődésre serkenti, egy magasabb spirituális-szellemi állapot elérésére. A férj a Napja jelezte nyers, individuális öntudata kitisztításával (a pozitív skorpiói tulajdonságokra, képességekre: önvizsgálat, az őt lehúzó, rossz érzelmek, indulatok, haragvás, stb. elengedése, a mentális újjászületésre, a megfordulásra való törekvés) öntudatlanul is segíteni tudja a feleségét abban, hogy az Ascendensének megfelelő magasrendű (Oroszlán jellegű) spirituális éntudatát előhívhassa, kibontakoztathassa. És természetesen ez ugyanúgy fordítva is működik, a feleség az Ascendense működtetésével (a pozitív oroszláni tulajdonságokra – nagylelkűség, becsületesség, egyenesség, bátorság, önmaga helyes érzékelése, stb – való törekvéssel, azok megszilárdításával) is tudja támogatni a párját az öntudata megtisztításában, megszilárdításában. Ebben azért is lehet a férjének a segítségére, mert a problémakör, amelyet az Oroszlán konstelláció megjelenít, az éppen a személyi öntudat, az individuális önérzékelés és önértékelés, az önnevelés és az önnemesítés.

Jancsi Skorpió Napja (4-es ház) kvadrátban Juliska Oroszlán Vénuszával (1. ház)

A férj Napja az Ascendenssel együttáló Vénusszal is kvadrátban áll, s ez a fényszög is erős karmikus vonzalmat jelez, hiszen a férfi Skorpió színezetű individuális éntudatát provokálja a nő vénuszi oldala. A Vénusz a négy alkímiai őselem kiegyenlítődésre való törekvésének az ősereje, s ezzel a szexuális vonzerőé is, és a nők képletében a női szexualitás minőségét, milyenségét mutatja. Ez tehát erős szexuális vonzalmat jelez kettejük között, főként mert a Skorpió jegyére is az intenzív szexuális vágyak, a kiegyenlítettségi állapotra való erős vágyakozás és törekvés jellemző.

Jancsi Skorpió Napja (4-es ház) együttáll Juliska Skorpió Marsával (4-es ház)
Itt újra megjelennek a közös motívumok, amelyek már az eddigi fényszögek kapcsán is nagyon hangsúlyosan jelen voltak a kettejük képletének az összevetésében. Egyrészt mindkét bolygó a család és otthon életkörét megjelenítő 4-es házban áll, tehát itt újra a családalapítás, a közös gyermeknevelés jelenik meg mint közös életfeladat. Mindkét bolygó a Skorpió jegyében áll, ami mindkettőjük képletében nagyon hangsúlyos, tehát a skorpiói tartalmaknak: az újjászületésnek, gyökeres mentális megújhodásnak mindkettőjük számára fontos szerepe van, és ennek a megújhodásnak főként a családban kell megvalósulnia.

Jancsinak a Skorpió Napja jelezte nyers, individuális éntudata szorosan együttáll Juliskának a Marsával, amelyik éppen a Skorpió uralkodó bolygója, emiatt Jancsi számára nagy vonzerővel bír a felesége, hiszen nagyon erősen nyilvánul meg benne az a szellemiség, amely az ő spirituális struktúráját is átitatja. Másrészt azt is jelzi, hogy Juliska képzeletében a férje személye és a férfiasság ősereje, a számára tökéletes vagy ideális férfi képzete együttáll, összeolvad, tehát a férj mint „a férfi” jelenik meg az ő tudattalanjában, ezért is kötődik hozzá olyan erősen.

Juliska Skorpió Marsával Jancsi Skorpió Merkúrja is együttáll, a 4-es házban

Jancsi hétköznapi, pragmatikus, logikus gondolkodása is szorosan összefonódik a felesége Marsával. Itt újra csak a család és az otthon életterülete jelenik meg, Jancsinak ezen a területen, a családdal kapcsolatos életfeladatok felvállalása által tud harmóniába kerülni a Merkúr által megtestesített őserővel. Mivel a Merkúr az Ikrek uralkodója, Jancsinak pedig az Ikreknek megfelelő 3-as házban áll a Lilithje, számára nagyon fontos, hogy a gondolkodását megtisztítsa az árnyékén spekulációitól, okoskodásaitól, kettősségeitől. Ehhez (is) kell tehát a 4-es házhoz tartozó életfeladatokat felvállalnia (családalapítás, gyermekgondozás), ezzel a kettősségeket is sikeresebben képes feloldani, megszüntetni, s ezzel a Mérleg Lilithje által a mélytudattalanjában levő folytonos másra, újra sóvárgást, a családból való kikacsintgatást, kettős életre való vágyat is meg tudja haladni. Ebben segítheti őt a feleség intenzív skorpiói természete, a bátorsága, amellyel szembe mer nézni a karmikus sötétségekkel, amennyiben, és ha és amikor nem riad vissza a nehézségektől. Ugyanakkor a feleség marsi, tüzes energiáinak a pozitív megélésére is jó hatással lehet az, ha a férje gondolkodására, beszédmódjára is az egyenesség, egyértelműség, átláthatóság a jellemző. A merkúri őserővel való minél harmonikusabb viszony kialakításával a férj a feleségét az Ikrek karmája meghaladásában, az árnyékénje legyőzésében is támogatni, provokálni, ösztönözni tudja.

Jancsi Skorpió Merkúrja (4-es ház) Juliska Oroszlán Vénuszával (1-es ház) kvadrátot alkot

Nem csak a felesége Marsával, vagyis az életöröm, életkedv, spontaneitás és a férfias szexualitás őserejét megtestesítő bolygójával áll kapcsolatban Jancsi merkúri, pragmatikus gondolkodása, hanem a Vénuszával is, amelyik a szexuális vonzerő, a női szexualitás őserejét is megtestesíti azáltal, hogy a Jin és Jang jellegű elemeket ellenállhatatlan erővel egymáshoz vonzza, és ezeket a kiegyenlítődés felé hajtja. A merkúri logikus gondolkodás és a vénuszi vonzerő közötti feszültség, amelyet ez a kvadrát jelez, arról árulkodik, hogy egymásnak intellektuális partnerei is, és ez is (tehát a másik intellektusa, gondolkodásmódja) nagy vonzerőt gyakorol mindkettőjükre. Ezt alátámasztja az is, hogy megtalálható ennek a fényszögnek a párja is: a férj Skorpió Vénusza és a feleség Szűz Merkúrja is kapcsolatban áll, harmonikus fényszöget (szextilt) képezve egymással.

Jancsi Skorpió Napja (4-es ház) szextilben Juliska Mérleg Holdjával (2-es ház)
Jancsi Kos Holdja (9-es ház) trigonban Juliska Oroszlán Napjával (12-es ház)

Két újabb nagyon fontos fényszög, amelyik a házastársak közötti erős vonzalom alapját képezik. Ugyanis az ún. szoláris és lunáris tudatuk kölcsönösen vonzza egymást, harmonikus viszonyban vannak egymással. A szoláris tudat a Nap által jelzett nyers, individuális tudatunk, amely személyiségünk Jang, tehát maszkulin oldalához tartozik. A maszkulin oldalhoz a fény (az információ), a kiáradás, megtermékenyítés, átvilágítás tartozik. A lunáris tudat a Hold által megtestesített női – Jin – oldalunk, amelyhez a szeretet, a befogadás, az információérzékenység, a táplálás, növekedés, utódok szülése, gondozása, stb. tartoznak. A nők és a férfiak egyaránt rendelkeznek mind szoláris, mind lunáris tudattal, ahogyan ezt a pszichológia is leírja animaként és animusként.

Kettejük képletében tehát azt láthatjuk, hogy kölcsönösen vonzzák egymást ezen a szinten is, harmonikusan kiegészítik egymást, ezért egymásnak ideális társai lehetnek, főként, ha tudatosan törekednek arra, hogy kapcsolatukat egy magasabb szinten éljék meg, saját magukkal és a párjukkal szemben is igényességre törekedve.

Jancsi Mérleg Marsa (3-as ház) kvadrátot (negatív fényszöget) képez Juliska Bak Jupiterjével (5-ös ház)
Ez a fényszög azért jelentős karmaoldás szempontjából, mert Juliska Nyilas karmás, és az ő Jupiterjével (a Nyilas uralkodójával) alkot kvadrátot a férje Marsa. A Skorpió-szülött férj számára viszont a Mars azért fontos bolygó, mert ez a Skorpió egyik uralkodója, és azért is, mert az ő képletében a Marsa együttáll a Mérleg Lilithjével. Ami pedig a Lilithtel kapcsolatba kerül, az összezavarodik, elveszíti az eredeti pozitív értelmét. A férj tudattalanjában tehát a marsi őserő zavarodottan él, ezért ezeknek a tévképzeteknek a felismerésére, tudatosítására, beismerésére és meghaladására van szüksége. A diszharmonikus marsi őserő két szélsőséges módon nyilvánulhat meg: vagy folytonosan konfliktusokat kereső, agresszív, szélsőségesen indulatos magatartásban, vagy ennek az ellentéteként gyávaságban, konfliktuskerülésben, megalkuvásban, sunyiságban, a nyílt harc helyett inkább hátbatámadja a másikat, cselekhez folyamodik, stb. A negatív Marssal vagy Kos karmával született személy egyik vagy másik végletnek a megtestesítője, és az is megesik, hogy egyik végletes viselkedésből hirtelen átesik a másikba. A karmaoldás során arra kell törekednie, hogy a harcok elől ne térjen ki, és egyre inkább szélsőségek nélkül élhesse meg a Tűz elemet. Ehhez azonban nagyon sok harcra van szüksége, hozzá kell magát ehhez szoktatnia. (Természetesen nem otthon, a szeretteivel kell veszekednie, hanem a külvilágban kell megharcolnia az igazáért.) Ez nem könnyű feladat, hiszen a mai nyugati típusú civilizáció megbélyegzi a tüzet, a férfiasságot, és durvának, bunkónak, elítélendőnek tart minden tüzes, temperamentumos, heves megnyilvánulást. Könnyen meg lehet hát botránkoztatni az embereket az egyenes, nyílt beszéddel, azzal, ha nem köntörfalaz valaki, hanem bátran kimondja az igazságot. Ez a viselkedés főleg a Rák karmásoknak okoz nagy nehézséget, belső ellenállást, hiszen ők szeretnének mindenkinek a kedvében járni, azt szeretnék öntudatlanul is, ha mindenki jó véleménnyel lenne róluk, szeretné őket, még akkor is, ha a józan eszükkel belátják, hogy úgysem lehet mindenkinek megfelelni. A Nyilas karmásoknak sem könnyű abból a szempontból, hogy ők is szeretnek népszerűek lenni, s ez a vágyuk gyakran korrupcióba csalja őket.

A harc tehát nagyon fontos mindenki számára, hiszen ez adja az életerőt (a Mars az életerő, az örökmécsesekben égő örök láng ősereje is), de egy Kos karmásnak vagy negatív Marssal született személynek valósággal életbevágó feladat ez. Aki a konfliktusokat kerüli, azok elkenésére, “kezelésére” törekszik, ahogyan azt a társadalomban elvárják, (már kicsi kortól azt nevelik a gyerekekbe, hogy a harc az primitív és ezért kerülendő), tehát aki nem hajlandó ezzel az elvárással szembemenni, az gyakran vérszegénységben szenved, fáradékony, gyenge, alacsony az energiaszintje. A Marssal ilyen módon lehet tehát harmonizálódni, a harcok bátor felvállalásával, s így el lehet jutni oda (bár nem egyik napról a másikra), hogy elmúlik a félelem a konfliktushelyzetekben (nem pánikol be és blokkol le, ha akár csak szóban is meg kell védenie magát). Sőt, aki tudatosan felvállalja a harcot, az nem is kerül olyan gyakran ilyen szélsőséges konfliktushelyzetekbe, mint azelőtt, éppen azért, mert már nem retteg és nem menekül. Vagyis ha önként felvállalja a harcot olyankor, amikor az szükséges, és nem fordít gyáván hátat, a sorsnak nem kell őt kényszerítenie erre, és a Koshoz ill. a Marshoz tartozó testrészek és szervek sem sérülnek meg, betegszenek meg (fej, szem, hüvelykujj, vér).

Ugyanígy Juliskának is harmonizálódnia kell a nyilasi-jupiteri szellemiséggel. (Azaz törekednie kell a helyes értéktudat, ítélőképesség megszerzésére, az önámítás, spirituális kábulatvágya meghaladására, magával és környezetével való őszinteségre. A metafizikai információk szerzése, azoknak a hétköznapi életben való felhasználása nagyon sokat segíthet, hogy ezt megtehesse. Ugyanígy meg kell tanulnia önmagát megismerni, reálisan látni – az 5-ös házhoz is hasonló életfeladatok tartoznak.) Juliska képletében ez a Jupiter az 5-ös házban található, amelyik az Oroszlán szellemiségének, vagyis a spirituális önmegismerésnek, az arany-öntzdat kialakításának megfelelő, konkrét, gyakorlati életfeladatokat (Személyi – önérzeti, öntudat-tisztázási és nézet- és egyéni élet-vízió meghatározási konfliktusokat) megjelenítő életkör, s ez a terület számára azért is kiemelten fontos , mert mind mind a Napja, mind az Ascendense az Oroszlán jegyében áll.

Ezen fontos bolygók közötti kvadrát hasonló a karmapontok közötti fényszögekhez, mert a tudattalanjukban élő negatív meghatározódások között teremt kapcsolatot, és ez a feszültség a karmájuk oldására ösztökéli őket. Ha tudatosítják ezt a karmikus vonzást, illetve megértik annak a mibenlétét és együtt próbálják feloldani ezt a tűz-problémát (mind a Mars, mind a Jupiter tűzbolygó!), vagyis az igazi személyiségtudatot kell kidolgozni, a zavart öntudatot megtisztítani, annak, a kárt okozó mentális tevékenységét leállítani. Erre mindkettőjüknek szüksége van ahhoz is, hogy az Oroszlán Ascendenseik által jelzett krisztusi éntudatukat kifejleszthessék, megerősíthessék.

Jancsi Ikrek Jupitere (11-es ház) kvadrátban Juliska Mérleg Holdjával (2-es ház)
Jancsi Ikrek Jupitere (11-es ház) szembenáll Juliska Bak Neptunuszával (5-ös ház)

Jancsi jupiteri értéktudata, ítélőképessége kapcsolatban áll Juliska két női bolygójával is: a Holddal (az anyaság, az utódgondozás, táplálás, információérzékenység őserejét megtestesítő bolygó) és a Neptunusszal, amelyik a női teremtő képzelet, az egyetemes szeretet bolygója. A Neptunusz azt az őserőt testesíti meg, amelyik az abszolút létezésbe való kapcsolódási késztetésként és képességként nyilvánul meg. Míg az Uránusz – többek között… - a maszkulin, kreatív imagináció, az isteni intelligenciával együttműködni képes intuíció megtestesítője, addig a Neptunusz a szeretet, a feminin teremtő képzelet, a mágia bolygója. Ez az őserő a nőkben sokkal erősebben működik (akár pozitív, akár negatív irányú ez a működés), mert a fizikai világban a nők a szeretet megtestesítői, s ők azok, akik mágikus képzeleti tevékenységük folytán képesek az élet megfoganására, az új élet teremtésére, de annak a kioltására is, a kiskorú gyermekeik lebetegítésére, vagy, ha önkéntelenül és öntudatlanul is, de egyenesen azoknak a halálba küldésére.

A Neptunusz a Halak konstelláció uralkodója, és Juliska képletében ez a bolygó azért fontos, mert ő Halak Lilithtel született – ami azt jelenti, hogy neki önkéntelenül, öntudatlanul is, nehezére esik vagy nem tudja elérni, fenntartani a Halak erőtere által megtestesített egységtudatot, egységélményt, az érdek nélküli, diszkréten érkező és diszkréten tovább áramoltatható, univerzális szeretetet. A Halak karmás személyeknél a megváltásra való törekvés helyett maga az ős-Lilith nyilvánul meg, káoszt, kábulatot, szédületet, hamis egységérzést, hamis szeretetet és hamis törekvéseket gerjesztve. A Neptunusz mellett a Halak másik uralkodója a Jupiter. És a jupiteri helyes értéktudat, éberség hiányában a Halak karmás ember nem érti meg, hogy az igazi érték az, ami az ő megváltását is szolgálja, és hogy belső erőfeszítést kell tenni, áldozatot kell hozni, és ezzel önmagát, a kevélységét és a rejtett egoizmusát kell legyőznie, annak érdekében, hogy a helyes értékszemléletet kialakítsa magában, és a különféle öncélú külső ambíciókról, talmi értékeket jelentő világi öncélú sikerekről és más ambíciókról: a Bábel torony építésről és azoknak a birtoklásáról való lemondást következetesen érvényesítse és betartsa a mindennapokban.

A Halak Lilithtel született feleség számára tehát a Neptunuszának a férj Jupiterével alkotott szembenállása nagyon fontos karmaoldás szempontjából. A férj Jupitere az ő képletében vegyesen fényszögelt, tehát vannak negatív és pozitív fényszögei is, ami azt jelenti, hogy számára a jupiteri őserővel való harmonizálódás nem annyira nehéz és többnyire pozitív (Mivel a negatív fényszögből van több – öt fajta! – a pozitív fényszögek értéke erősebb, nagyobb! Tehát az erejük nem arányos, hanem az érték a pozitív fényszögek irányába billen!) , mint Juliskának, aki nem csak Halak, de Nyilas karmás is (mindkét konstelláció uralkodója a Jupiter). Tehát ha – és amikor… – a férj harmonikusan tudja működtetni a jupiteri őserőt (helyes az értéktudata, tisztában van vele, hogy hol kell keresnie a boldogságot, nem tévelyeg és ámítja magát és másokat), tehát, amikor a megváltást tudja a legfőbb értékkritériumnak tartani, akkor ezzel a feleségének is irányt tud mutatni, és segíteni tudja őt mind a Halak, mind a Nyilas karmája oldásában. (A feleség képletében együttáll a Neptunusszal a Jupiter is. És mivel ezek a Merkúr és a Plutó által fényszögeltek pozitívan, amikor nem az isteni igazság logikájában, tehát nem a megváltás logikája szerint gondolkozik, hanem öncélúan, un. tudományosan, intellektuálisan, tehát pusztán a tárgyi igazság érvényesítés – az öncélú igazság-érvényesítés – logikája szintjén, vagyis amikor hagyja a gondolkozását az árnyék-énje által vezérelni és írányítani, olyankor ez az együttállás, főként, hogy a Bakban van, újabb Halak jellegű és Nyilas jellegű, karmapontként működik!) Ezért nagyon fontos az elején mindkettőjük számára, hogy eszmei és személyiségi – öntudati – erkölcsi kérdésekben lehetőleg inkább a férj iránymutatása, igényessége és elvárása legyen a mérvadó. Ezt persze, csak addig, amíg Juliska is egy az egyben és teljes mértékben átveszi és folyamatosan gyakorolja a megváltás logikáját.

Azt figyelhetjük meg a két képlet összevetésekor, hogy a férj Jupitere nem csak a feleség Neptunuszával áll szemben, hanem annak a Halak Lilithjével is kvadrátot képez, szextilben áll az Ascendensével és a Juliska anyai, befogadó, tápláló oldalával is kapcsolatban van (a Holddal is kvadrátban áll). Ez azt mutatja, hogy Jancsi jupiteri értéktudata, értékítélete több szempontból is fontos támogatója lehet a feleségének, de mindkettőjüknek is, a spirituális fejlődés szempontjából. A Holddal alkotott kvadrátja azt jelzi, hogy Juliskának az anyaság megélése szempontjából is fontos az, hogy a férje életszemléletére, hierarchiájára, metafizikai ismeretekhez igazított értékrendjére támaszkodhasson, amennyiben annak van ilyen egyáltalán, vagy ezt megszerzi tudatosan. Ehhez azt is figyelembe kell vennünk, hogy Jancsi Holdja viszont éppen a nyilasi-jupiteri szellemiségnek megfelelő 9-es házban (a metafizikai ismeretek megszerzésének és felhasználásának a házában) van, vagyis neki is az az egyik legfontosabb életfeladata, hogy a gyermeknevelés által tegyen szert metafizikai információkra, és un. feltételes reflexként működő, tudatosan szerzett és személyiségébe – öntudatába - beépített pozitív személyi tulajdonságokra, és ezeket kamatoztassa a családi életében. Így kölcsönösen tudják egymást támogatni szülőtársakként is.

Jancsi Skorpió Szaturnusza (3-as ház) kvadrátban áll Juliska Oroszlán Napjával (12-es ház)
Juliska nyers, individuális oroszláni öntudata és Jancsi Szaturnusza (amelyik a mérték, korlátok, memória, következetesség, felelősség mellett az apaság őserejét is megtestesíti) közötti provokáció erős vonzalmat jelez kettejük között. Önmagában is ezt jelenti ez a fényszög, de ha figyelembe vesszük, hogy Juliska Szaturnusza is a Skorpióban áll a család és az otthon életterületén, valamint együttáll a Jancsi szintén 4-es házas Skorpió Vénuszával, akkor még egyértelműbben látszik a két képlet összevetésekor ez az erős szaturnuszi vonzalom, amelyet Juliska érez a férje iránt.

Jancsi Skorpió Szaturnusza (3-as ház) együttáll Juliska Mérleg Plútójával (3-as ház)

Ez a fényszög egyrészt a közös ikreki életfeladatok (a kettősségektől való megszabadulás, az árnyékén felszámolása, az egyértelmű beszédre és gondolkodásra való törekvés, stb) miatt is fontos. A 3-as ház az Ikreknek megfelelő gyakorlati életkör, és a férj képletében nagyon hangsúlyos, zsúfolt életkör ez, mert a Lilithje mellett a Marsa, a Vénusza, a Neptunusza és a Szaturnuszaha nagyon tág értelemben is, de ebben a zónában található. Juliskának pedig a Plútója áll itt, amelyik azért figyelemre méltó, mert neki a Lilithje áll a Skorpiónak megfelelő gyakorlati életfeladatok horoszkópházában (8-as ház), és mint tudjuk, a Plútó a Skorpió egyik uralkodója. A Skorpió szülött férj számára ez az együttállás tehát a Skorpió Napja által jelzett nyers, individuális éntudatát is provokálja, ezért is jelez erős szerelmi vonzalmat. Jancsi nem csak a Skorpió jegyében született, de az ázsiai asztrológia szerint a Skorpiónak megfelelő Kígyó évében is, ezért is fontos a feleség Plútójával alkotott fényszög.

Jancsi Mérleg Neptunusza (3-as ház) együttáll Juliska Mérleg Plútójával (3-as ház)
Itt újra a közös ikreki életfeladatok jelennek meg, mint összetartó erő, a Mérleg jegye pedig a férj számára azért jelentős, mert neki ebben a jegyben áll a Lilithje, tehát neki Mérleg karmája van (szerelmi-szexuális karma, azaz a szerelmi boldogságra való képtelenség, a folytonosan újabb és újabb szerelmi élményekre és partnerekre való öncélú sóvárgás). Juliskának a Plútója áll Mérlegben, de amit még fontos megjegyeznünk, az az, hogy neki a Mérleg uralkodója, a Vénusz áll az Ascendensén. Ez azt jelzi, hogy a személyiségében erőteljesen érvényesülnek a vénuszi tulajdonságok (harmóniára, kiegyenlítődésre való törekvés, erős nőies szexuális vonzerő), s ez is karmikus provokációt jelent a Mérleg karmával született férj számára.

Juliskának ez a fényszög azért jelent kihívást, mert a férje képletében, a Mérlegben található Halak konstelláció uralkodója (a Neptunusz) az, amelyik együttáll a Juliskának a képletében a Mérleg végén álló, és az isteni igazság, valamint és tehát a legvégső (legmagasabb rendű: Isteni!) kiegyenlítődés őserejét megtestesítő bolygóval: a Plútóval!

Az ő Skorpió színezetű Halak karmája miatt (Halak Lilith a Skorpiónak megfelelő 8-as házban) ez egyértelmű provokáció, felhívás a karmaoldásra, a legmagasabb rendű kiegyenlítődési képesség megszerzésére, a kettőjük szerelme által, vagyis a férjjel való egységesülése által, azon keresztül.

Jancsi Oroszlán Plútója (1-es ház) kvadrátban a Juliska Skorpió Marsával (4-es ház)

Itt is, nem először, a közös skorpiói, újjászületéssel, megújhodással kapcsolatos életfeladatok nagyon hangsúlyosak, mert a Skorpió két uralkodó bolygója áll negatív fényszögben egymással. Az Oroszlán ill. a Skorpió jegye mindkettőjük képletében kiemelkedően fontos konstellációk, ugyanígy azok a horoszkópházak is, amelyekben a két bolygó áll: az önnevelés, önnemesítés (1-es ház), ill. a család és az otthon életköre is (4-es ház). A sok közös motívum, ami ebben a fényszögben is torlódik, szintén nagyon erős karmikus vonzásra utal kettejük között.

Azt láthattuk tehát, hogy ennek a két embernek a képlete majdnem tökéletesen illeszkedik egymásba, jól kiegészítik egymást, és egymásnak kitűnő partnerei lehetnek karmaoldás szempontjából. Ennek a feltétele azonban az, hogy spirituálisan-szellemileg igényesek legyenek magukkal szemben, s ezáltal a párjukkal szemben is. Így a házasságuk valóban a legmélyebb kiegyenlítődési képességeik megszerzésének és gyakorlásának az eszközévé válhat. A hibabelátásra való törekvés és egy magasabb szellemi perspektíva (a metafizikai szemlélethez igazodó életszemlélet) kialakítása igen fontos ahhoz, hogy túl tudjanak lépni, felül tudjanak emelkedni az olyan konfliktusokon, amelyek a karmájukból adódóan előfordulnak. (Pl. a skorpiós változással szembeni berzenkedés, az árnyékén sunyi, megváltásellenes, iszonyatokat keltő machinációi, a feleség Nyilas karmájából adódó önérzeteskedése és férfiakkal szembeni önkéntelen ellenérzése, azoknak a legyőzési, uralási vágya.) A közöttük levő erős szerelmi-szexuális vonzalom erős alapot ad ahhoz, hogy a karmájukból adódó elkerülhetetlen összeütközések ellenére ne távolodjanak el egymástól, hogy ne veszítsék el az érdeklődésüket egymás iránt, ne üresedjen ki a kapcsolatuk. A képletük azt mutatja, hogy nem csak mint szeretők, hanem mint szülők is erősen kötődnek egymáshoz, vagyis az ő kapcsolatuknak az egyik fontos pillére a családban (nagycsaládban) élés, a közös gyermeknevelés. Ez mindkettőjük számára fontos a karmájuk oldásához, és a kapcsolatukat ez egy teljesen más, magasabb szintre tudja emelni, ellentétben azzal, hogy ha nem alapítanának családot, hanem csak férj-feleségként élnének együtt, gyerekek nélkül.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO