ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.01.20. 01:17

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Idő - óra
HozzászólásElküldve: 2015.03.02. 23:43 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Sziasztok!

Egy jelenséggel kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményeteket!
Ma reggel bementem dolgozni, mint máskor is. A munkahelyemen, az asztalommal szemben van egy ajtó, afölött lóg egy óra. A lényeg az, hogy észrevettem, hogy kevesebbet mutat, mint amennyi ténylegesen az idő. Vagyis nem jár jól. Késében van. Le van maradva. Elemet valamikor tanévkezdéskor szeptemberben kértem az órába, igaz, nem volt minőségi elem, nem hajtotta már annyira az órát. Működtette , csak lassan. Eddig bírta.
Ami érdekes még, hogy kb 1 hónappal ezelőtt, azt kellett észrevennem, hogy a karórám sem mutatta jól az időt, vagyis leállt. Felmondta a szolgálatot, meghalt.
( 2 éve ért is a fiatalabb generáció egyik tagjától kritika, hogy milyen ciki , hogy én még mindig hordok karórát. :o :lol: )
Elemet cseréltettem benne, azóta jól megy.

Egyszerűen kissé furcsának találom, hogy rövid időn belül 2 alkalommal is az időmérő eszköz , az idő/óra megállásával, rosszul járásával kell szembesülnöm és nem értem miért.
Eszembe jutott a ciklus-ritmus törvénye természetesen. És az, hogy talán nem jó ütemben csinálok valamit, esetleg kezd lejárni az időm (bár ez eléggé kétségbe ejtő gondolat :o ) ???
Vagy nem használom ki elég jól az időmet, vagy rosszul osztom be esetleg?
Ami mostanában bánt, hogy valóban úgy érzem a munka mellett nem tudok a számomra fontos dolgokra időt szakítani. (milyen hétköznapi duma :)
De aztán úgy alakultak a dolgok, hogy lett időm (pl. 4 nap táppénz januárban, pénteken egy tanítás nélküli nap, egy hirtelen szabadnap a párom nélkül) mikor egyedül lehettem csak magammal. És egyszerűen valahogy nem tudtam mit kezdeni a szabadnappal.Először tereltem, nyüzsögtem, emberek közé mentem, sétáltam a boltokban, de ott egyedül éreztem magam. Aztán hazaérve számba vettem a fel-feltörő gondolataimat, érzelmeimet, cselekedeteimet, hogy szerintem hol vagyok elmaradva, lemaradva (talán ezt mutatja a lelassult óra) . Mi okozza a kedvetlenségemet? Esetleges rejtett haragvásaim próbáltam megérteni, hogy pl. miért haragszom zsigerből olyan emberekre akik nem is szolgáltak erre rá. (Skorpió Sárfarok) Vagy hogy miért nem tudok olyan ütemben változni , ahogy szeretnék, miért ilyen lassú és nehézkes az életem? Miért tartok még mindig "csak" itt? És miért tudok ilyen nehezen változtatni a hozzáállásomon (emberekhez, helyzetekhez) Vagy miért vágok bele olyan nehezen dolgokba (aktivitás hiánya - Kos Lilith ) Vagy miért van az, hogy másokon tudok segíteni de magamon nem?

Van mikor edzésen is teljes erővesztettséget élek meg, az erő hiányát. Hogy holtponton vagyok. De az edző erre csak annyit mond (azt hiszem helyesen :P ) , hogy ebből meg kell tanulni visszajönni. Szerencsére vissza tudok jönni, azt nem tudom hogyan, csak megtörténik valahogy, (a légzésre nagyon odafigyelek) de az a pár perc, amíg teljesen erő nélkül vagyok, szörnyű ijesztő.

Szóval elégedetlen vagyok mostanában magammal . Talán mert úgy érzem, több van bennem, mint amennyit megvalósítottam eddig magamból és ez frusztrál. De az elvárások is magasak magammal szemben.
Tehát azt érzem el vagyok maradva kissé. (Talán ezt jelzik az elromló órák)
Ti mit gondoltok? Történt már hasonló veletek?


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Idő - óra
HozzászólásElküldve: 2015.03.06. 19:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 798
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka,

Szerintem valamilyen halasztásról lehet szó. De még nem volt időm mélyebben elgondolkodni a jelenségről a képletedben keresgélve a lehetséges okokat. De a nőknél általános probléma az, hogy későre találnak igazi társat és későn alapítanak családot. Elsőre azt gondolom, hogy nálad is erről a tulajdonképpen az egész modern emberiség női részét illető késésről van szó, de lévén, hogy beavatott vagy, a sorsnak nagyobbak az elvárásai, mint azokkal szemben, akik mindazokról az életfeladatokról és a karmáról nem tudnak semmit. Arra emlékszem, hogy skorpió karmás vagy, ami az újjászületések, elengedések "elmulasztására" tesz hajlamossá. Kérdés, hogy mit kellene elengedj, milyen újjászületésnek kezd lejárni esetleg az ideje?

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Idő - óra
HozzászólásElküldve: 2015.03.11. 16:08 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3986
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!

Amennyiben erre a más számára jelentéktelennek tűnő, szimbolikus jellel bíró ismétlődések jelenségére te ennyire felfigyeltél, tehát, ha ez neked, akárha az elején csak tudattalanul is, de "valamit" jelezni akar szerinted, akkor, nyilván, hogy a bennünk levő, illetve a rajtunk - fizikai személyünkön - keresztül egy magasabb rendű értelemmel kapcsolatban álló, az auránk mentális dimenziójában található elménknek, vagy felettes énünknek, vagy Krisztusunknak megfelelő "valamid" jelzi, hogy a ritmus és a ciklus törvénye szerint, bizonyos "időszerű" események még veled és benned és a sorsodban - életedben, nem történtek még meg.
Ez viszont sok dolog lehet. Korodra és autonóm létedre való tekintettel, hogy édesanya és családanya légy, de tekintettel az 5-horoszkópházi karmaoldási életfeladataidra, amelyek korábban sem történtek meg, és amelyek jó lenne, hogy - legalább is, a i földhöz ragadt pragmatikus ésszerűségünk szerint - hogy a családanyaság előtt megtörténjenek, az is lehetséges, hogy azoknak a további elmaradását jelzik az óráid megállásai késésbe kerülései. Persze, az asztrológus is ember és megérti, hogy a sok böjt után, miért választottad azt a variánst, hogy sem ez, sem az, hanem a családalapítás nélküli huzamos, komoly "barátkozást", de hát már ezer-egy példából láthatjuk, hogy sem a Jóisten nem Jóisten és nem jóember és nem "megértő" humanista tehát, sem az általa kidolgozott és a nagyvilágba "belőtt" :lol: egyetemes törvények, amelyek őt is, velünk együtt működtetik, nem humanisták és nem megértőek. De persze, még más is szóba eshet, ami már igen mély és hosszas és csakis ténylegesen rád tartozó metafizikai fejtegetéseket igényelne, de én azokba és éppen ezért, "itt és most" nem kívánok - és nincs is időm :lol: - bele menni.
Szerintem, tehát, ha netalán az asztrológusodként kérdeztél volna meg abban a reményben, hogy hátha egy bölcs megoldáshoz vezető tanácsot is kipréselhetnék magamból ebben a dilémádban ( Nem létezik ugyanis, hogy a fentiekre te is nem gondoltál volna, annál éberebb és értelmesebb vagy!), akkor azt mondom, ha már a párkapcsolatokra vonatkozó az 5 házi életfeladatoknak a felvállalását nem érzed aktuálisnak, akkor kérdezd meg a "barátodat", hogy netalán tán nem-e szeretne családot alapítani és veled együtt gyermeknemzési lehetőségben is gondolkozni - képzelődni, mert bizony, ha nem is "ketyeg még" a "biológiai órád" mint a 33 - 35 éven felüli hölgyeknek, de valljuk be őszintén: neked is rég itt lenne az ideje az anyáskodásnak. És nem a barátok fölött, hanem az általad szülendő kisbabák és majdani gyermekek fölött. Ez az én első számú tippem tehát, a megkérdezett jelenséggel kapcsolatban és a "kecske is megmaradjon és a káposzta is jól lakjon" ;) szerű földhöz-ragadt kompromisszumos asztrológusi tanácsom, amennyiben metafizikaliag nem tévednék (Értsd alatta azt, hogy az egyetemes törvények "elnéznék" az 5-házas tapasztalatok elmaradását, de legalább is, nem követelnék azokat beteljesülését utólag! Illetve, ha ezek a finom karma-oldási késztetések, ahogy mindannyian humánus módon reméljük, hogy megszerezhetők lennének keményen elkötelezett "baráti", vagy élettársi viszonyokban is. ) és, ha te ezt el is fogadnád, ha nem is kérted. :)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Idő - óra
HozzászólásElküldve: 2015.03.13. 00:09 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Kedves Szilárd!
Köszönöm szépen a reagálást és a tanácsod. Többször elolvastam, mert elsőre kicsit feldühített valami, mégpedig az, hogy az 5. házi életfeladataim „elhalasztásáról” elmaradásáról írtál. Én ezt nem így érzem. A horoszkópom többszöri meghallgatása után, igenis nagyon elszántan és eltökélten kezdtem ennek neki, egy olyan feladat felvállalásának, amit azelőtt sosem vagy csak nagyon felszínesen csináltam, és totálisan idegen volt a számomra. És valljam be: nem is rendelkeztem hozzá a megfelelő személyiségjegyekkel. (nem vagyok még ma sem túlságosan nyílt ember, se túl közlékeny, se nagy beszélgetőképességgel rendelkező, se olyan, aki könnyen megszeretteti magát másokkal, vagy könnyen felhívja magára a figyelmet) De ennek ellenére belekezdtem, sok - sok félelmet és a bátortalanságot legyőzve ezáltal. Szerintem már ezzel is (hogy bátran elmentem ismerkedni akár egyedül is ) oldottam a Kos Lilithen. Azt nem tudom mennyit. Szóval így visszagondolva rá, elindultam : fegyver és megfelelő felvértezettség nélkül a csatába. Úgy érzem megtettem, amit meg tudtam tenni. És büszke is vagyok magamra. Abban az évben nagyon sok embert ismertem meg, flörtöltem, ismerkedtem. De 2-3-4- hónapos rövid ideig tartó intim viszonyba nem tudtam kerülni egyikkel sem. És hogy őszinte legyek, úgy érzem ez nem csak rajtam múlt. Részemről megvolt a szándék. Figyeltem, hogy az elhatározást követően az élet hogy kínál meg a lehetőségekkel.
Voltak „egyéjszakás” –ok, nem sok, de volt. Elkerülhettem volna a sors által felkínált lehetőséget, de nem tettem, hanem belementem. Igaz, nem egyéjszakásra terveztem, de a másik fél nem akart többet, nem keresett, nem hívott, annak ellenére, hogy úgy váltunk el: „majd beszélünk, majd keres”. Én meg hiába vártam, és a csalódás megviselt, hogy egyikkel sem sikerül. Vagy ami még rosszabb, hogy a 2. találkozás közben derül ki, hogy ő nem akar többet. És amikor pl. megpróbáltam kideríteni miért, meg is kaptam a választ, ami mélyen sértette a nőiségemet. (főleg mikor a kinézetemre vonatkozóan ért kritika)
Kezdetben nem adtam fel , csak nagyon fájt ez az egész. Úgy éreztem hiába próbálkozom. Az engem érő kritikák, megjegyzések, amiken nem is tudtam felülemelkedni jó skorpió módjára fájtak sokáig. Nem is értem miért kell egy skorpió sárkányfaroknak kos lilithel társulnia az 5. házban.
S mindig mikor volt valaki, aki tetszett, nem ment tovább a dolog. Hiába akartam és hiába kerestem én az illetőt és hiába kezdeményeztem. És nagyon nehéz volt ezeket feldolgozni. Mert nyilván tisztában voltam azzal, hogy mindez, ha nem is tudatosan, de belőlem fakad. Benne van az aurámban a férfiellenesség, ez nyilván érezhető, ha nem is tudatosan viselkedtem így.
Szóval kb 1 évig ment ez így, végig arra törekedtem, hogy legyen kötetlen jellegű intim viszonyom valakivel kb. 2-3 hónapig. De ez valahogy nem akart sikeredni. Egy idő után a sikertelenségek kezdtek lelkileg nagyon megviselni, mindenért magamat hibáztattam, meg a karmámat, hogy nem tudok rajta oldani. És úgy voltam vele, hogy pont a karmám állt a karmafeloldásom útjában. Végül azt kértem a „magasabb erőktől”, hogy találjak valakit, akivel tovább tudok vinni egy kapcsolatot, aki el tud engem fogadni, és akit én is el tudok fogadni. Közben jöttek a féltékenységi rohamok, ha a srácok akik tetszettek hirtelen párra találtak. Ez sem volt egyszerű.
Szóval nem érzem úgy, hogy kikerültem, kicseleztem volna az 5. házi életfeladataimat, hogy őszinte legyek. Sokat gondolkoztam ezen, hogy egy ilyen jellegű lilithet ebben a házban hogy lehet okosan oldani, annyira jutottam, hogy egy öntudatosabb , érettebb erőteljesebb személyiségű ember tehát egy oroszlánosabb ember tulajdonságaival kell ehhez rendelkezni, aki a kudarcok esetén bátran kinyilvánít, akár el is küldi melegebb éghajlatra a másikat, de ezen tulajdonságok hiányában , egy ennyire „vizes” érzékeny természetű , rajongásra, gyűlölködésre ,neheztelésre , kicsinyességre és ragaszkodásra hajlamos embernél (mint én) valahogy nem úgy sikerülnek a dolgok. Nem is értem egy ilyen ember miért kap ilyen nehéz házi feladatot. Nyilván pont ezért. Persze a nehézségek is akkor derülnek ki , mikor az ember akcióban van, amikor teszi a dolgát, a karmaoldásra tehát nincs hogy felkészülni annak, akit nem ennek megfelelően neveltek.
Remélem nem haragszol meg ezért a megnyilvánulásért, de a sajá magamért való kiállás (s remélhetőleg nem az árnyékén és önámítás) megkövetelte tőlem , hogy írjak. :P


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Idő - óra
HozzászólásElküldve: 2015.03.13. 15:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 798
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka,

Én tudom, vagyis emlékszem, hogy voltak ötös házas életkörbe tartozó élményeid - tapasztalataid, hogy elegendőek-e az már más téma. De ettől függetlenül én örvendetesnek és - ne haragudj meg ezért a kifejezésért - dicséretesnek is tartom azt is, amennyit eddig vállaltál.

A Kos karmát illetően pedig most jut eszemben, hogy mennyire jellemző az, az egyik végletnél, hogy nem lépnek, nem döntenek, főként párkapcsolatban nem nyilvánítják ki időben és egyértelműen a lényegi kérdésekben a véleményüket és az akaratukat, ez hasonlít a Mérleg karmára is - és ilyenkor szoktak stagnálni kapcsolatok. Mert ezek miatt a társ azt az információt kapja - tudattalanul is fogja az adást, hogy - a Kos karmás fél nem akar igazán a tettek mezejére lépni, és ebből azt vonja le, hogy nem annyira komoly a kapcsolat. - Nem téged akarlak így nyilvánosan analizálni, félre ne értsd, csak segítséget szeretnék nyújtani, ahhoz hogy te rájöjj arra, hogy vajon hol és miért vagy "késésben". Érdemes ez után a jelenség után kutatva vizsgálódnod. Ami pedig az 5. házas elmaradt vagy nem-elmaradt feladatokat illeti, amennyiben tényleg valamilyen többnyire a Kos Lilithből fakadó téves képzetek és viszonyulások miatt lennél elakadva a sorsodban, akkor tényleg érdemes elgondolkodni azon, hogy nem-e van még hátra a nagyja a 5. házat illetően. Én egyébként úgy érzékeltem, amikor találkoztunk, hogy van benned spontaneitás, határozottság, nyíltság, a foglalkozásod is olyan, amihez mindezekre szükséged van, én inkább azt sejtem, hogy a szerelmi partnereiddel, illetve a partnerjelöltekkel szemben nem tudod gyakorolni ezeket a képességeidet, lásd az imént leírtakat. - Tehát én erre gyanakszom. És ha erről van szó, lehet, hogy fel lehet oldani elkötelezett párkapcsolatban is, ezt nem tudhatom.

És nyilván nem lehet külön oldani egy karmát, a te Kos karmád is összefonódik a Skorpió karmáddal, és az Ikrekkel is. Mindegyiken kell dolgozni, csak mikor melyik kerül jobban az előtérbe.

Ami még az 5. házas képességeket illeti, némi odavonatkozó veled született képességet mégis csak kaptál, hiszen a Napod az első házban, ha jól látom teljesen pozitív, és a Nap és az 5. ház analóg egymással, továbbá a Napod a Skorpióban áll több bolygóval és a Skorpiónak is uralkodója Mars, mint a Kosnak, még a Marsod is egész jól áll, tehát igazán nem lehet azt mondani, hogy nem lettek volna veled született képességeid, legalább indulónak az 5. házas Kos Lilith-hez, aztán persze azt nem tudom, hogy ez a neveléssel merre változott.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO