ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.18. 05:10

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.01.20. 12:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
TISZTÁZÁS:


2018.01.16. 19:17 keltezéssel, GABRIELLA BRUCK írta:
> kedves Szilard es Violetta
>
> erre a kisfilmre ugy erzem muszaly reagalnom....
> hatha segitek vele Szilardnak leginkabb
> a horoszkop keszitesek szempontjabol,mert tudom Szilard jot akar ,tiszta lelkiismerettel minden horoszkop keszitonek,de
>
> ez filmecske felebresztette bennem azokat az emlek kepeket amikor en rendeltem a mi horoszkopjainkat.
> igazan rajtam is utott egy ket dolog,de ugy voltam vele hogy nem az a fontos hanem a mondanivalo es a lenyegre koncentralok,hiszen a
> lehengerlo oszintesege ugy tunhet masok szamara hogy agressziv Szilard.
> evek ota tapasztalom es nem csak itt az usaban hanem amikor hazalatogatok Magyarba,hogy a stilus az nagyon mas mar mint azelott,amikor en eljottem otthonrol 12 eve.
> ma mar ha
> 1. tukrot tartunk barki ele az iszonyu zavaro, sot banto ,hiszen ebbol vannak a perek es a lovoldozesek,gyilkossagok
> 2.vagy itt amerikaban ha a szemebe nezek valakivel akivel beszelgetek v o beszel hozzam en nezek ra es kikeszul,elvorosodik.
> volt hogy egy gyogyszereszeti vizsga elott a vizsgaztato nover akit mar evekkel azelott ismertem mert dolgoztam vele,nagyon jo fejnek tartottam ,mert oszinte volt mindenkivel,kegyetlenul.
> amerikaban ez nem divat.
> a magyartanarnom mondana :beszelgetunk kegyes hazusagokrol,mert ugye nem akarunk bantani senkit,belekotorni a magan eletebe.
>
> lenyeg vizsga elotti instrukciokat elmondott es nezek ra mert o beszel.
> erre leallt es ugy 50-60 ember elott megkerdezte miert stirolom,szemmel tartom?
> erre mindenki felemfordul es nez ram...en meg el nevettem magam ,felalltam,es azt mondtam ,az edesapam ugy tanitott hogy ha beszelgetek valakivel a szemebe kell nezzek.
> gyereknek mindig a foldre neztem ,ha felnott beszelt hozzam,nem masert hanem azert mert annyira szegyenlos voltam...nem szemtelensegbol.!
> na akkor mindenki rohogot egyet es folytathattuk az elokeszitest a vizsgara...
> ez jol jott ki ,mint szitu mert ismertuk egymast annyira h ez a no megkerdezze mit nezzek rajta annyira?
> de vannak masok akik nem veszik a lapot,v a batorsagot v egyszeruen csak utalnak mert mashogy viselkedem,mint akik itt nottek fel...
> barataim ugy szoktak mentegetozni a nevemben ha valaki belem kotott regebben a munkahelyen,hogy hagyd beken ot,gabriella az crazy,bolond...
> foleg az afrikai fekete nok agresszivak es nehezen megy a feher nok elfogadasa,ezert en sem birom oket.
> de van ket fekete baratnom az egyik itteni amerikai a masik jamaicai.
> de az afrikaiak igazan agresszivak es nem nyiltam,hanem igazan agresszivan.
> verekedesbe majdnem berangattak,es magyarkent belementem volna,de egy amerikai mondta hiaba megyek ki az epuleten kivulre verekedni,ha barki megtudja elveszitem a munkamat...
> meg kellett tanulnom gondolkodni,masok fejevel...!!!!!
>
> es itt folytatnam a kapcsolodast Szilard es a megrendelesek kozott,tudom nem haragszik meg .
> 1.ne surgesse a megrendeloket az emailekben a megertesre es a valaszra
> hiszen azert rendelnek horoszkopot mert problemajuk van valamelyik eletteruleten.tehat nehez koncentralni masra amikor egy problema gyotri az ember lelket,agyat...
> emellett dolgoznak es csaladjuk van....mint maganak is
>
> emlekszem ,engem hogy surgetett ,hogy valaszoljak mar ,mert van masik megrendeloje.
> kis arnyek enem felugrott egy masodpercre,ird vissza akkor csinalja azt en raerek,de ne surgessen,majd lenyugtattam magam,es mikor este mindennel vegeztem ejfelkor hallgattam SZilard mondanivalojat..
>
> nem lattam ki az agyambol,hiszen munka,fozes,takaritas,nem tudok ezek mellett jol koncentralni masra....
> evek ota akkor relaxalok agyilag amikor takaritok,mosok.
> a fozes ha el van kapkodva ,idegegesen az a kaja szar izu lesz!
> a fozes egyfajta meditacio ,mint a takaritas,az egyik kiaradas ,szeretetet fozunk az etelbe,a masik pedig a leasas amikor takaritas,igazan melyre tudok jutni a dolgok megerteseben es megfejteseben,ez fontos.
> mert az emberek burkolva beszelnek,kozolnek dolgokat es nem ertem mit akar azzal mondani,amikor takaritok rakoncentralok es megjon a valasz!
>
> tehat a megrendelo napi rutinja elter a Szilardeval.
> tessek kivarni,ahogy csak lehet,mert 1 nap nem eleg megertesre ,legalabbketto kell,hogy eljussak odaig h kinyissam az emailemet es majd valaszoljak.foleg itt a 6 ora elteres a ket vilagresz kozott.
>
> 2.
> sok olyan asztrologiai kifelyezest hasznal,amit mas horoszkop keszitok,nem hasznalnak.
> a fiam Szabolcs megszuletett es utanna elvegeztem jo par tanfolyamot a gyes alatt,mint reiki 1-2,angyal meditaciokra jartam,talp reflexologia,asztrologiai alapok,kartya vetes ,szamisztika....tehat mar volt fogalmam ,hogy mit olvasok es megertsem.
>
> megis Szilardot nem ertettem,ugy fogalmaz mint a hivatalokban,meg kell talalni a mondani valojat,ki kell csomagolni,kurva sok idot vett el,es nem csak idot,energiat is,
> mire vegeztem ugy 50% os megertesben ,ki voltam fizikailag,mert idegeitett h nem ertem.
>
> eloszor ugy voltam vele,hogy elszoktam mar a magyar nyelvtol,de nem ez nem igaz,
> Szilard kifejezokezsege szerintem otvozodott a roman es magyar nyelvvel.
>
> ugy jottem ra hogy a ferjem baratja itt nott fel 3eves koratol es a magyar felesege mondta hogy amikor osszehazasodtak ,a gyuri iszonyu rosszul beszelt magyarul.
> ket ember akik magyarok,nem ertik egymast!
> oke megertettem...
>
> minden erdelyi magyar akik itt elnek ismerek,teljesen mashogy beszelik a magyart ,allandoan egymast javitgatjuk,
> ok javitjak az en angolomat es javitom az o magyarjukat.
>
> kepzelje el akik eletukben nem tanultak semmit csak mindig megcsinaltatjak a horoszkopjukat es csodara varnak mint a ciganykartyaban...(en is igy kezdtem-van 3 fele horoszkopom)
> sok penz,hazassag,kulfoldi utazas,jo munka,stb. azt hiszik errol szol egy horoszkop.
>
> minnel idosebb valaki annal nehezebben tanul,tanithato,
> idossekkel dolgozom,tudom,hogy milyen nehez tanitani oket a legegyszerubb dolgokra,hiszen ha egesz eleteben nem volt valamivel dolga es egyszer csak szmbejon,hat mit csinal az intelligens agy?
> kiszuri amit megtud erteni,
> es az arnyek en meg megerti azokat az infokat amelyek simogatjak a lelket.
> a kemeny kotesu nehez erthetetlen szavak,torvenyek,megfogalmazasok mellett elmennek....ezert nehezneha onnek egy nyelvet beszelnie a megrendelokkel,ill.azok lelkiallapotaval.
>
> azt hiszem jol vettem az akadalyokat a horoszkopkeszitesenel ,hiszen nem kuldtem Szilardot a melegebb eghajlatra,mert surget es neha beszol,hanem kellett az info tole,felmertem mi a fontosabb,(kerem ne haragudjon az oszintesegert).
>
> de ezzel nem mindannyiunk van igy,sokan FELSZINESEN rendelnek es avval egyenes aranyban van az elvarasuk is.
> tehat nem mindig oszinte,kegyetlenul oszinte szavakat varnak.pedig ott van a lenyege a horoszkopnak!
> hanem segitseget ,babusgatast stb.MEG KELL ERNI A HOROSZKOPOT RENDELONEK IS,FEL KELL NONIE SZILARDHOZ!
> EZ EGY KIHIVAS!
>
> Baratsaggal
> Gabriella
>
>
>


Kedves Gabriella!

Sikerült végre némileg kipihenni magam, és végig olvasni a levelét. Köszönöm a köztem és a rendelők között felmerülendő kommunikációs problémákra való figyelemfelhívást és nagyjából mindennel egyet is értek és a tanácsait meg is fogadom, hiszen én is gyanakodtam már ezekre a differenciákra az utóbbi időkben. Egyben viszont tetszik tévedni. Éspedig abban, hogy az én magyar-nyelv használatommal lenne probléma, mivel az ön elképzelése szerint, bennem, az én agyamban tehát, a magyar nyelv keveredett volna a román nyelvvel...

Kedves Gabriella, erről szó sem lehet! Sőt, szerintem az ön által észlelt problémának, a valós magyarázata éppen a fordítottja annak, mint az, hogy az, ahogy én használom az anyanyelvünket, keveredne azzal, ahogy a román nyelvet beszélik, hogy az én agyamban tehát ez a két nyelv össze lenne keveredve és mosódva!
Több éve ismerjük egymást és úgy gondolom, hogy egyfajta barátság és azzal járó kölcsönös bizalom is kialakult köztünk, tehát a világért nem akarom önt sem megsérteni és én sem vagyok megsértődve e tévedése miatt, de nagyon fontosnak találom ezt a kérdést kitisztázni!

A magyar nyelv amúgy is különleges mivel nagyon ősi nyelv, és egyes külföldi - tehát nem magyar! - nyelvkutatók szerint is, maga az egész emberiség ősnyelve, ezért nagyon eltér az európai nyelvektől. És ráadásul a román nyelvnek a egész struktúrája egészen más, sokkal felszínesebb, mondhatni, hogy liberálisabb, mivel a nyelvtana (a grammatikája és a szintaxisa) lényegében, úgymond tudományosan és szintetikusan (tehát utólag és mesterségesen) lett létrehozva, a 19 században, a 48-as európai liberális forradalmak után. Tehát az a román nyelv, amit ma beszélnek és amit a román nyelvészeknek sikerült a 19 század második felében és a 20 század elején egységesíteni, egyáltalán nem olyan mélyen metafizikai és sok értelmű, mint a magyar nyelv! A szókincse is, a negyede ha van az ősi magyar nyelvnek, amit mi itt a székelyföldön használunk!

Ráadásul én íróként kezdtem a szellemi pályámat, és hét könyvem jelent meg, vagyis, a Magyar Írószövetség tagja vagyok 1992-tól. Tehát én nagyon is tudatosan kezelem és művelem és gyakorlom a magyar nyelvet, és igyekszem abban magam minél árnyaltabban és mélyebben kifejezni, hiszen a sorskérdések is, amiket feltárok, nagyon mélységesek és sokrétűek!! - Ezt nem azért írom, kedves Gabriella, mert meg sértve, vagy bántva érezném magam, de ezt nagyon fontosnak érzem tisztázni!

Azok a romániai magyarok tehát, akikkel ön ott Amerikában ismeretségbe került, nem rendelkeznek ezzel az igényességgel és elvárással a magyar nyelvvel szemben, és több mint valószínű, hogy kevés közöttük a székely, mert innen nem volt akkora divat Amerikába emigrálni, mint Erdélynek a más részeiből, ahol többségben élnek a románok. Azok az amerikai magyarok tehát, akikkel ön ott találkozhatott, románok között nőhettek fel már kis gyermek koruktól és román iskolában járván, nem rendelkezhettek már akkor sem, az én céltudatos magyaros kifejezési törekvésemmel, magyar szókincsemmel és árnyalt és pontos kifejezési igényemmel, amikor Amerikába költőztek. És ez a már itthon is gyenge igény ott bizonyára tovább gyengült, vagy el is veszett, amint az természetesen történni szokott az emigránsok nagy részében.

Másrészt, azt is észre vettem már 1977-ben, amikor legelőször jártam Magyarországon, hogy azok a magyarországi személyek, akik nem szoktak Erdélyben és főként a Székelyföldön járni, megállítottak egy egy szófordulatnál és arra kértek, hogy ismételjem el, mert gyönyörködtek azokban az ősi kifejezésekben amit éppen használtam, és azt mondták, hogy az milyen szép és kifejező, és sajnálkoztak azon, hogy náluk, tehát Magyarországon és főként városi környezetben, azok a kifejezések már nem használatosak. És akkor azt is észrevettem tehát, hogy amellett, hogy sokkal szegényesebb az a magyar nyelv, amit a Magyarországi városokban használnak, de ráadásul nem is létezik ott az a törekvés, hogy minél pontosabban fejezzék ki magukat az emberek - Most nem az értelmiségikre gondolok, akikkel én inkább érintkezésben voltam, hanem a közemberekkel, akikkel az utazásaim közben, vagy az üzletekben találkoztam pl.! - de még el is hanyagolnak bizonyos szó-részek, vagy névmások és névelők kimondását! Sőt, egyesek, akiket Pesten az utcán megszólítottam, annak érdekében, hogy eligazodhassak az utcákon és ide, vagy oda el tudjak jutni, egyenesen el kezdtek dadogni. De nem azért mert beszédhibásak lettek volna, hanem azért, mert látszott, hogy nincs elég szókincsük ahhoz, hogy helyesen és érthetően - részletesen és pontosan! - le tudjanak igazítani.

A kommunikációs probléma tehát amit ön is észlelt, azokon a tagadhatatlan gyakorlati tényezőkön kívül, amiket felsorolt, és amiket figyelembe fogok ettől kezdve venni, amennyiben nyelvi szintűek lennének, azt én már nem tudom orvosolni sajnos, maximum csak annyiban, hogy igyekszem lassabban beszélni és minél kevesebb asztrológiai kifejezést használni a hangfelvételeken. Megjegyzem, azt is csak azért gyakoroltam mostanig, hogy a rendelőim láthassák azt, hogy a sorsképletük alapján mondom, amit mondok és nem a hasamból veszem, mint azok az asztrológusok, akik jósolgatnak fényes karriereket és meggazdagodást, és szerencsés párkapcsolatot - házasságot, ahogy ön is írta. De ha ön azt írja, hogy erre nincs szükség, akkor ezt is fontolóra veszem.

Barátsággal: Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.01.21. 04:34 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Szilard megegyszer elolvastam a levelet Mert reggel csak futtaban olvastam es valaszoltam sajnos.
A rohanas a mindennapokat el lehetetleniti.
Abszolut igaza van a nyelvi teruleten ,maga tul szepen beszel magyarul ,boo szokinccsel rendelkezven.
Mi Magyarorszagi Magyarok foleg a budapestiek Az ugymond gyors es szleng magyart beszeljuk sok nemet es angol keveredessel.

EZ a rohano es a kapkodo eletforma szulotte ez a pesti magyar.
Sajnos nincs Ido szep beszelgetesre Aki a varosban Nott fel.
Es innen indul ki az egymas Meg nem ertese.

Ahhoz tudnam hasonlitani Ami
Svajcban mukodik Az iskolakban:
Megtanuljak Az also tagozatban a nemetet rendesen es utanna kesobb a svajci dialektet rapakoljak...
Igy a nemet elvesz abszolut amikor hallgatja Az ember oket.
Pedig a nemetre epul a nyelvuk.
Legalabbis egy baratom Aki velem egyidos igy tanulta.
Most hogy tanitjak azt nem tudom.

Vegul is egy Jo temakor:
Miert keverednek ossze a nyelvek?

Eltem 10 evet a balatonon
Szobat adtunk ki nemeteknek ,amikor Meg volt K es Ny Nemetorszag.
Teljesen mashogy beszelt a Nyugati,mondjuk egy Stuttgarti mint egy
Berlini illeto.
Erdekes nem?
Ugyanaz a nyelv.

Lenyeg a lenyeg igaza van onnek,tul valasztekos Az anyanyelve EZ lehet a problema
Velunk horoszkopot rendelokkel.
Udv
Gabiella
.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2020.02.21. 02:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Szilárd!

Nagyon köszönöm az eddigi elemzést, el sem tudom mondani mennyire hálás vagyok! Örülök annak, hogy külön kitért az autistákra, ilyenfajta megközelítésre nem is gondoltam. Eddig arra gondoltam, hogy kognitív viselkedésterápiát kellene tanulnom, de lehet, hogy az csak felszínes megoldás lenne, és ezzel nem lehet eljutni a probléma eredetéig. Továbbá megerősített abban, hogy a férfiakkal való mérgező kapcsolatot ott kell hagynom, és hogy nekem nehezen megy ezen a téren a tisztánlátás. Amikor olvastam az emailt, először sokkolt, de aztán rájöttem, hogy kímélő szavakkal nem lehet a másik emberen segíteni. És azóta már mosolygok, mikor eszembe jutnak a kongoi Rómeó és Don Juan elnevezések.:D

Szép napot kívánok és kíváncsian várom a folytatást!

Köszönettel: Eleonora

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO