ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.03.25. 08:17

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 00:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Érdekes módon, ma este a magyarországi 4story Tv müsorán , a Havas Henrik müsorában , a meghívott Steiner Kristóf homoszexuális , fiatal médiaszereplő volt a meghívott, valamint egy pszihológus és egy jezsuita pap.

Tehát a homoszexualitás jelensége volt a vitatéma, akár pár nappal ezelőtt a Székely szellemi Egyesület levelezőlistáján, ami azóta eltért a Hamvas Béla személye körüli vitákba.

A lényeg amiért most erről a homoszexuális témáról írok, az , hogy a müsor megnézése után , csak annyit mondhatok, hogy ezúttal sem sikerült elég mélyen rávilágítani ennek a jelenségnek a beteges voltára.
Habár elhangzottak olyan megfogalmazások is, amelyek már-már súrolták a valóságot, nem sikerült egyik meghívottnak se konkrétan megfogni a lényeget.

Steiner Kristóf már ott elakadt a valóságlátásban , amikor a férfi és női szerepeket csupán a mosogatás és takarítás fogalmában látta kimerülni és sehogy se értette hogy miért beszél a pszihológus és a pap rendellenességről. Hogy miért nem lehet családot alkotni férfinek férfivel és nőnek -nővel.

Aztán kiderült, hog a pap és a pszihológus is a rend-ellenességet inkább a társadalmi elvárások és szokások és hagyomány szempontjából értelmezi leginkább. A pap mondott egy olyat , hogy az erkölcs a mérvadó és az ember azt élje , amit hisz, ám , további szavai nem engedtek arra következtetni, hogy az erkölcs , amiről beszél, az szellemi lenne, inkább csak olyan humánus szintü.

A pszihológus szájából elhangzott egy mondat , ami a leginkább megragadott, azt kellett volna tovább fejtegetni, de elsíklottak felette.

Arról beszélt, hogy Amerikában létezik egy szervezet, akik azzal foglalkoznak, hogy, -Figyelem!: meggyógyítsák a homoszexuálisokat ( tehát végre kimondták, hogy igenis betegség!!!!, amely kifejezésen a Sz Sz Egyesület fórumán elájultak egyesek) . És megtanítsák a homoszexuálisokat heteroszexuális életre, kapcsolatra.
S a másik figyelemreméltó megfogalmazás az volt , amikor elismerték , hogy a megtanítás sikerrel járt ugyan, de a VÁGYAT, a Sóvárgást, azt nem tudták a gyógyítók megváltoztatni a homoszexuálisok elméjében.

Tehát igenis ez egy betegség, ahogy Városi Melinda felvetette a témát a Sz Sz E fórumán. Amire aztán én válaszoltam, kifejtve , hogy egyetértek vele és miért.

Erre aztán kitőrt a "szeretet" nevében egy zagyva szópárbaj, hogy, hogy merünk ítélkezni stb, stb

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 12:56 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Most következzen tehát a székely szellemi Egyesület levelezőlistáján kirobbant vita a homoszexualitás-témában.

Városi Melinda írta:

"Lassan kötelező lesz?


En betegnek tartom azt aki nem kepes megelni a nemiseget. Es nem hiszem, hogy ez tevedes lenne reszemrol, ugyanis egyfajta osszhang-hiany onmagaval, ami jellemzi a buzit, a lezbit.
Ezt inkabb kezelni kellene, mint tamogatni, pontosabban tamogatni, hogy sikeruljon nekik helyesen megeni onmagukat.

Es egy masik gondolat: nemi es pszhiches elferdulesekre vezetnek ezek az emberek, mas - amugy egeszseges, onmagukkal osszhangba elo embereket.

Szivesen csatlakoznek olyan szemelyekhez, akik latjak, hogy hogyan lehetne tenni valamit, - megha nagyon kicsi szinten is -, az ilyen beteges allapotok elburjanzasa es tamogatottsaga ellen, ugy ahogy az ma folyik.

Szerintem nekik is az volna az igazi segitseg, ha sikerulne megtalalni es megelni onmagukat.
Kesz agyrem amit vilagszintem ma muvelnek ilyen teren. (Gondolok itt arra, hogy tamogatjak ezt a "betegseget".)"


Linda:
Kedves Melinda!

Én teljesen egyetértek veled, hogy ez egy betegség, és ezt nem támogatni kéne, hanem felvilágosítani az embereket , hogy két azonos nemü ember sose alkothat egységet. Az élet pedig a teljességről , az egységről szól, nem a szétesésről és ahogy mondod : burjánzásról.

Mert egy dolog a szövet és más dolog a szövevény. Egyik beilleszkedik az élettörvények adta keretek közé, a szövevény pedig, mint a rák, nem más mint burjánzás.
Az ilyesmit elnézni vagy a szabad akarat égisze alatt hagyni tovább burjányozni, vétek.Ezzel nem segítünk a másiknak , akinek ilyen problémája van, hanem ártunk.

Ez a betegség is, mint akármelyik másik, a tudatalatti tartalmak szférájából tőr elő. senki se akar, a mindennapi eszével beteg lenni, mégis a betegség a testbe megjelenik.

C. G Jung szavaival élve: a tudat, a tudatalattira épül és nem fordítva.
Ám a tudattal, a tudatosítással fel lehet fedni és rá lehet látni arra, hogy milyen okok miatt, milyen rejtett pszihés problémák miatt zavaros a tudatalatti világ , amiből aztán testi szinten is zavar keletkezik. Tehát fizikális szinten csupán tüneteket lehet kenni, kezelgetni, ami nem vezet teljes gyógyuláshoz.

Az igaz, hogy amíg az egyén nem akarja megérteni azt , ami vele történik, nem kiváncsi a miértekre , addig nem hatásos a segítség. Ez viszont nem jelenti azt, hogy helyes el is néznie az embernek az ilyen egészségtelen magatartást.

Hogy miért létezik mégis ilyesmi is a világ szinpadán? Mert ez egy szélsőség. Ahogy vannak túl prüd emberek , úgy szükségszerüen megjelenik a másik véglet is valamilyen formában. Mivel a Létezésben minden a kiegyenlítődésról szól, szükségképpen megjelenik a két polaritás , amely valahol , valamilyen formában középre kerül adott pillanatban.

Nagy problémája van a mai embernek a szeretet fogalmával, az egység fogalmával.És amig ez nem tudatosul az egészséges egység valódi jelentésében az ember mentáljában és lelkében , addig bizony ilyen szélsőséges formák kapnak életre.

Ugyanis mindannyian részt veszünk a kreációban. Amit kreálunk zavaros vagy kevésbé zavaros mentálunkkal, az testet ölt, formát és tartalmat kap.

Mentálunk tehát, nem csak a mindennapi agyi tevékenységünkből áll, hanem a tudatalattinkból és a mélytudattalanból is, ami már egy olyan szféra , ami egyetemes, tehát ebben a dimenzióba minden embernek közös és ezért kapcsolatban áll egymással. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy ezen tudatalatti tartalmak felszínre kerüljenek, hogy lehessen rajtuk dolgozni, ne darálja a maga zavaros mintáit.

Ezeket a tudatalatti tartalmakat leghatásosabban a személyi horoszkópból lehet kiolvasni.Így már az ember szembe tud nézni velük és tud velük mit kezdeni. Tudja mivel áll szembe saját személyét illetően.

Álmaink is azokat a tartalmakat hordozzák, amik nem tudatosak , de előtőrnek akkor , amikor az agyi tevékenységünk nem aktív.

Tehát segíteni másokon azon az úton keresztül vezet, ahol mi magunkon már segítettünk. Mert így sokkal jobban tudjuk és értjük, hogy a problémákat , amikkel mások is küzdenek (persze mindenki a maga színezetü problémájával) hogyan vegyük kézbe, hogyan világosítsunk fel másokat is.

Linda"

Márton Katalin írta:

"Kedves Melinda,
remelem a gyerekeid kozul egy se lesz meleg vagy modern zenet elvezo vagy
mas eszme koveto mert pokolla fogod tenni az eletet a szereteteddel.
Amugy nagyon jol irtad Te, vagy Linda, hogy az egyik veglet hozza letre a
masik vegletet az egyensuly megteremtese vegett.
Az elet keresztjenek vizszintes vonalanak egyik szaran ott vagytok ti, a
prudok, az elutasitok, az erkolcscsoszok es a masik szaran ott vannak az
eletet habzsolok, a fektelenek, a lazzadok.
Minel jobban beerositetek ti, vagyis tavolodtok az egyensulyt jelento
valasztovonaltol annal jobban tavolodni fog a masik oldal is.
Itt nem arrol szol a dolog , hogy kinek van igaza, hanem arrol ,hogy
kozeledni kellene a vizszintes es fuggoleges vonal keresztezodesehez, mert
ott talalhatjatok meg Istent.
Persze ha kozeledtek a kozpont fele akkor egyben a masik oldal fele is
kozeledtek.
De csak igy fog a masik oldal is kozeledni az egyensuly fele.
Ez az egy megoldas van.
Tudom ,hogy szamotokra nagyon nehez kozeledni a masik oldal fele mert
feltek nehogy ratok vagy kornyezetetekre ragadjon valami negativ. De mivel a
felelem ellentete a szeretet azt javaslom szedjetek ossze a batorsagotokat
es szeressetek a masik oldalt.
Szeressetek az ellensegeiteket mert nincs mas ut Istenhez.

UI. Van Magyarhonban egy politikus ismerosom aki azt mondta ,hogy a
politika a legmocskosabb dolog a vilagon. Elhittem neki, mert majdnem husz
eve politikus.
Dr.Feldmar Andras beszelt a kabitoszerekrol, hittem neki mert mindenfele
anyagot kiprobalt .
Nektek Kedves Melinda es Linda milyen alapon higgyek? Mi a szemelyes
tapasztalatotok a meleg parkapcsolatrol , az elet habzsolasarol, arrol az
oldalrol amirol ti olyan szakszeruen tudtok itelkezni ?"
"

Linda:

"És, kedves Katalin, akár prüd apáca valaki , akár egyéb szélsőséget testesít meg, az csak tévút , nem az egységet szolgálja. Az egységet és a megváltást nem az ember találja ki , mind eszmét, hanem ez az Élet rendeltetése. A Törvény beteljesülésének igényessége. Az Úr "akarata".(Úr = Törvény).

Nagyon sajnálatos, hogy iszonyú hosszú idő óta, az emberek félre vannak informálva , ami a Törvényeket illeti, hogy tudatlanság dominál, hogy az anyagelméletek dominálnak, bizonyos színezetekben, árnyalatokban. Hogy az emberek homályban élnek . Hogy nem tudják, hogy a Törvények nem rajtuk kívüli állapotok, hanem mindannyian megtestesülései vagyunk az Úrnak, még akkor is, ha nem akarunk erről tudomást venni. És hogy szellemünkben,lelkünkben és testünkben az a tét, hogy a törvények szerint vezessük életünk. Hogy az istent ne csak higyjük, hanem éljük is.

Mindannyian , viszont képességekkel és képtelenségekkel születünk. És nem az a dolgunk, hogy elnézzük a képtelenségeket, a homályt, a zavart , hanem hogy megváltsuk , magunkat tőlük.Ide munka és éberség és kitartás és belátás és újjászületést szolgáló életvitel kell. Nem elnézés és a hamis szeretet égisze alatt való "elfogadás" a megoldás..Az élet ugyanis kiegyenlítődés alapon mükődik és a szellemi evolució tágulást, termékenységet jelent, nem steril élvezeteket. Akkor, hogyan is lehessen egyetérteni és elfogadni a meleg vagy akár az apáca koncepciót(menekülés az életrendeltetés elől)
? Hol hoz az termékenységet és tágulást? Mi annak az alapja? Hol van az a törvényességtől?
Akkor nem-e az a helyes hozzáállás,, hogy felvilágosítani kell erről az embert, nem feltételek nélkül elfogadni. Hiszen , akkor ez az elfogadás azt jelentené , annak a számára , aki gyakorolja , hogy ő maga se ismeri miben áll a Törvény és pont úgy tévesen fogja fel a szeretet fogalmát , még akkor is, ha az ő életében ez, nem mutatkozik drasztikusan.

És igenis létezik olyan, hogy nem értek egyet valakivel, mással meg igen, mivel egyazon alapokon állunk és látjuk a dolgok menetét. Valóságot lehet milliót alkotni, de attól az nem jelenti azt, hogy beilleszthető az Élet törvényeibe és ezen tévútón járókkal együtt kell menetelni, mert "szegények " így születtek. Annak oka van és fel lehet fedni .

És , ami fontos. Csak akkor tudom leellenőrizni, hogy élettörvény szerint vezetem az életem, ha eredményképpen, következményképpen egészséges vagyok. Ehhez viszont le kell mondanom mindenről, ami nem az Egységet és az egészséget , a tágulást és értelmet jelenti és hordozza magában.Életemet, életfelfogásomat újjá kell tennem.

Hát így. Én annyit írtam, hogy egyetértek Melindával abban , hogy az ilyesmit nem kell elnézni. Te elkezdtél támadni és védeni a nemtudomkiket és mit és miért. Ez a te problémád.

Linda"

Csides Kata írta:

"Príma. Ez egyre jobb. Esetleg a szekta többi tagja? Vagy elég már a kritikákból? Miki nem kéne ezeket leállítani? K"

Csaba Bálint írta:Kedves Valakik,
Voltam en is a Ti szinteteken, hogy azt hittem a problemak kivul vannak.
Egy ido utan rajottem, hogy a problema bennem van. Az elmemben.
Probaltam az elmemet legyozni de barhogy probalkoztam nem tudtam.
Ahogy egy problemat legyoztem, az elmem ujat hozott letre.
Ra kellett jojjek, hogy az elme leteleme a harc, a magyarazkodas, az ertelmezes, a megutkozes.
Nem lehet harcal legyozni. Ahogy szoktak mondani ne veszekedj a bolondal mert tobb praxisa van benne.
Igy en is abbahagytam az elmem megszeliditeset es csak figyeltem, majd egyszer rajottem, hogy nem lehetek egy a megfigyelt elmevel.
Igy tavolsag alakult ki koztem es az elmem kozott.
A tavolsag miatt nem tudott tul sok energiat elvonni es lecsendesedett.
Ezt a tavolsagot nem tartom folyamatosan, csak neha ha ugy erzem tulporog az elmem. Igy csendesitem le.
Azota csak figyelek es elvezem az eletet. Minden rendben van, nincs harc.
Mikor azt irtam, hogy voltam en is a Ti szinteteken, az egotok valoszinuleg hatalmas erovel nyomult elore: Mit kepzel ez magarol? Hogy hogy? Miert? Latszolag mergesen de valojaban boldogan,hogy van amivel megmerkozni .
Mar elore nagy elvezettel varom a leveleiteket. Annyi tuz van bennuk, annyi harc. Es en nagyon elvezem.
Mert ha az egyesulet csutortoki talalkozoin valakinek azt mondanam, hogy voltam en is a te szinteden csak mosolyogna es azt mondana:
Jol van Csaba, nyugodj meg :)
Varom tehat az ertelmezeseket ,magyarazkodasokat es Linda ne szidalmazd tovabb Katat, mert ha nem vetted volna eszre azt a levelet en irtam.

Sok sok szeretettel , Csaba "

Linda írta:

"Az egvilagon senkit se szidalmazok. Arról nem tehetek , ha mindenki másképp dolgozza fel és sajátosan értelmezi.
Így hát, akinek nem inge....
"

Kozma Szilárd írta:Szektázásról

Tisztelt Katalin!

„Ha engem bántnak, nem tartom az ügyet jelentősnek. De amennyiben jelenlétemben az igazságot bántják, készen állok a legádázabb harcra is.” (Hamvas Béla)

Ha emlékezetem nem csal, két évvel ezelőtt egyáltalán nem arról szólt az utolsó levélváltásunk, hogy a jövőben, némi személyis sértődöttségek miatt el kezdjük egymást leszektázni. Nekem legalább is, már csak azért sem jutott volna eszembe ilyesmi, mert a székely szellemi egyesület levelezőlistáján éppen a tolerancia nevében voltam megkontrázva és liberális-humanista, misztikus csodabogár-kozmetikus alapon kioktatva a Tőkés László melletti kiállásom miatt. Sőt: ha nem kergültem meg egészen a szektás magatartásra éppen, hogy az elzárkózás a jellemző, miközben én nem csak téged, hanem a székely táltosokat is meghívtam a körünkbe és azt szerettem volna, ha székelyföldi központú társaságok lévén, gyümölcsözően együtt működünk. És az, hogy ez a tervem dugába dőlt, egyáltalán nem rajtam és társaimon múlt, hanem rajtatok!
A szövegkörnyezetbe egyáltalán nem illő csapatos-sértő kiszólásod már csak azért is meggondolkoztató, mert diplomázott tudós asszony létedre, annyit illene tudnod, hogy ahol a misztikus zagyvaságokat és a vallásos dogmatizmust leleplező kauzális asztrológia, a szellemtudományok matematikája megjelenik, ott a szekták előbb szidni kezdik a „jöttmenteket” majd szorosabbra zárják soraikat és megerősítik a védelmi-rendszereiket.
Ami viszont, mint sok féle magatartást látó és elemző asztrológusnak, azonnal feltűnik e vaktában és igazságtalanul (sőt: egyenesen szamár módra) sértegető felszisszenésed kapcsán, miszerint egy, a szabad gondolkozás kényelmetlenségeit vállalni merő, laza, sőt: a Bolond (22) útjának a derűs racionalitását hirdető, asztrológus-társaságot kezdesz el szektázni, az éppen szóban forgó témát tekintve, egyenesen az, hogy netalán tán, nem-e lépett a leszbikus, vagy a homoszexuális hedonizmus útjára valamelyik általad nevelt gyermek? Nem másért, de nagy – nagy zűrzavar kell lennie annak a szülőnek a fejében, aki az etikai keretek között mozgó, szabad kritikai mérce szerinti, minőségi szellemi alapállást, egy kalap alá veszi a dogmatikus szektázással. Megfigyeléseim szerint az ilyen spirituális és intellektuális káprázatban élő szülők gyermekei képzelik azt, hogy a maszkulin ősprincípium (őskezdet) megtestesülései megtermékenyíthetik a maszkulin princípium más képviselőit, illetve a feminin princípium megtestesülései megtermékenyíthetik a feminin princípium más megtestesüléseit. És, hogy azonos princípium megtestesülései kiegyenlítődhetnek egymás között.

Egyébként, az átvilágító értelem és a tényleges szeretet minőségi egysége szerint élő székely szektások, mint helytálló és konkrét életfeladat-vállaló szülők, két gyermekkel szaporodtak időközben, miközben több családba is babát, vagy magzatot „varázsoltak” és a jelenben a magyar nemzet gyakorlati megmaradása érdekében munkálkodnak a www.noiportal.hu-n és az www.astronet.hu-n, mint spirituális magzatfoganási és családalkotási – családmegőrzési tanácsadók, misztikus köldöknézés és mások „ego”-jára való, szellemes vadászgatás helyett.

Kozma Szilárd – asztrológus szektavezér, a Magyar Írószövetség tagja."

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 13:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Csides Kata írta:

"Kedves Szilárd!

Ejnye-ejnye... Mitől éritett meg ennyire mélyen téged ez az egy mondat...? Tényleg úgy véled, hogy Nekem kell most gondolkodnom? Azt vélelmezed, hogy bárkit meg kell védened velem szemben? Vajon miért? Mindenki meg tudja védeni magát, ha kell. Szerinted? Mit veszel ennyire magadra abból, ami nem is Neked szól? Hol itt a szabad véleményformálás joga? Ennyire bántó számodra, hogy szerintem kicsit kezdett bevadulni a kommunikáció, és én ezt jeleztem? Miklós válaszolt, én elfogadtam. Hol itt a probléma? Mi ez az indulat? Az én véleményem szerint, akinek szólt az egy mondat, képes az önvédelemre és a véleményformálásra. Biztos vagy benne, hogy helyes ez a lerohanás? Ez a fajta személyeskedés?
Én is örülök Neked, jó, hogy visszatértél az oldalra. Üdv. Kata"

Kozma Szilárd írta:

"


Ahhoz, hogy e kisnemzeti modell sors-kérdése alatt lapuló globális kérdésre, illetve arra, hogy miért kell kétszáz éven belül kipusztulnia az avar népnek, megtaláld a választ, feltárom számodra a korunk legfőbb rákfenéjének, az AIDS-nek az igazi okait. E feltárás következtében meggyőződhetsz arról, hogy nem a kórokozó vírusokat legyőzni hivatott ellenszérumokat kereső tudománnyal, nem a föld ökoszisztémájának a megbomlását előidéző gazdasággal, nem a természetvilágot és az emberi természet ősi egyensúlyát fenyegető, ipari fejlődéssel és nem a természeti jelenségekkel szemben védekező és a természeti folyamatokat zavaró technikai tudományos, vagy politikai eljárásokkal kell megoldani az életképzeletünkben székelő bajokat. Hogy nem lehetséges külső, a zavart tovább növelő, tudományos és gazdasági módszerekkel és politikai eszközökkel feloldani a különböző korszakokban élő generációk és a ma élők szellemében (szemléletében és mentalitásában: a korszellemben) burjánzó spirituális rákfenéket. Hogy nem lehet "értelmes problémakezeléssel", de keleti misztikába menekülés által sem, feloldani az egyesek lelkében szorongató, másokéban kellemesen izgató élményekre sóvárgó Lilith-sóvárgást, és, hogy nem lehet gyógyszerekkel, de misztikus-mágikus terápiákkal sem végérvényesen felszámolni az utolsó romlás szintjén: a bűnbeesés néven ismert teremtés előtti, de a teremtés folyamataiban is jelen levő abszolút sóvárgásból származó életképzeleti zavarokat.

Az AIDS vírus különböző fajtái által okozott fertőződéseknél is a kaméleon- mentalitásból eredő szellemi magatartásban találjuk meg a betegség spirituális okát, mint a Rák esetében. A különbség az, hogy ebben az esetben a rák-mentalitásbeli okánál egy sokkal mélyebb, ős-idea szintű tévképzetből keletkező, a szó szoros értelmében vett, rendeltetés megtagadási szándékot fogunk találni és meghatározni. Ez abból is következik, hogy miközben a "klasszikus-rák" esetén, a gondolatok, majd a sejtek szintjén történik a megtévesztő hamis információ-áramoltatás, addig az AIDS esetében, a nemi meghatározottsághoz és az ember kauzális gyökeréhez, az ősteremtés és az egyetemes kiegyenlítődés céljával és okával kapcsolatban álló mélységekben: a gének mélységével analogikus szellemi szinteken történik a személyi öntudat és az egyetemes (isteni) léttudat áltatásának és félrevezetésének a szándéka.

Az abszolút Lilith erővel szembeállított ősteremtés az abszolútumnak egy olyan osztódással és sokszorozódással történő kiáradása, olyan, az Abszolútumnak a Jin - Jang: Szeretet - Fény ősállapotokká való osztódásával és sokszorozódásával, valamint a két ősállapotnak a folyamatos újbóli egymásba hatolása által létrejövő új és új minőségű egységnek a megvalósulásával járó egyetemes folyamat, aminek a fizikai következménye a biológiai egyesülés és a szexuális kiegyenlítődési aktus során létrejövő biológiai megtermékenyülés. A legfontosabb tehát, amit örökre meg kell jegyezned az, hogy a különböző nemű ősállapotnak az egymás áthatása és újbóli egyesülése - kiegyenlítődése hozza létre az új, zavartalan Abszolút állapotot, és semmiképpen nem az azonos nemű állapotoknak a saját magukon belül maradása, saját magukkal való egyesülési kísérlete. (Luciferi aktus: a Fénynek az önmagán belül maradására tett kísérlete, aminek óhatatlanul meg kell buknia.) A spirituális és kauzális dimenziók szintjén, semmilyen feminin erő nem egyenlítődhet ki, más feminin erővel, vagy állapottal, és maszkulin erő sem egyenlítődhet ki maszkulin erővel, vagy állapottal. Ezért van az, hogy az Abszolútummal a teremtőképzeletén és misztikus intellektusán keresztül, folyamatos és közvetlen kapcsolatban levő, felsőrendűen strukturált ember, nő nemű személyként nem termékenyíthet meg más nő nemű személyeket, ahogy hímnemű személyként sem termékenyíthet meg sem kauzálisan, sem biológiailag más férfiakat.

Az AIDS vírus különösebb (katasztrofális) tömeges kirobbanási veszély nélkül, úgymond békésen és természetesen korlátolt, lappangó állapotban létezik a különböző állatfajoknál és kiemelten az emberéhez hasonló intenzitású szexuális életet folytató majmok bizonyos fajtáinál. Következetesképpen, az AIDSZ ugyanolyan, a teremtés rendeltetésének megfelelő folyamatok fenntartását hivatott szabályozni, olyan korlátozó funkciót tölt be a természetben, mint az öncélúnak látszó, rák-burjánzás az ember esetében. Logikus ezért, hogy a halált is okozó AIDS vírus előtti megnyílásunk - Annak a beengedésére való új hajlamunk (Ami mindössze három évtizedes!). - nem más, mint a civilizációban egyre jobban terjedő pszichés zavarokból, és a természetben is ritkán, de előforduló biológiai zavarokból eredő, tömeges spirituális tévelygésnek a véget-vetési, leállítási - megakadályozási eszköze, amely, az azonos nemű személyek egymás közt folytatott steril szexuális kapcsolatának: biológiai és szellemi kiegyenlítődési "tévképzete" elharapózásának (Az állati világban is jelentkező azonos nemű egyedek párkapcsolati egyesülésének) szab határt. Az AIDSZ vírus tehát, a biológiai hibák által is megtestesített pszichés és mentális zavarodottságnak az emberi faj fennmaradását veszélyeztető elburjánzását hivatott korlátozni és megakadályozni.

Ami az állatvilágban jelentéktelen esetek szintjén megmaradó részleges és jelentéktelen jelentkezése a hibás genetikai kódoknak: a természeti (biológiai) zavarnak, vagy maximum a csoport-tudati (asztrális) "tévedésnek", anélkül, hogy ezek az elszigetelt esetek veszélyeztetnék a faj és a teremtő őserők közötti kommunikáció zavartalanságát, a hasonló jelenségek nagy méretű megismétlődése és az öncélú kéjelgésekre való tudatos törekvések következtében történő elburjánzása az embernél (lásd: szórakoztató ipar és azon belül a szex-ipar.), halálos fenyegetettségi állapotot hoz létre. A homoszexuális állapot ugyanis, a racionális következtetésekre képes és a teremtői képzelőerővel (mágikus képességgel) rendelkező emberi én-tudatnak az Abszolút Léttudattal (Mindenkiben a teremtői potencialitást tartalmazó isteni maggal.) való közvetlen kapcsolatrendszerek (a zavartalan információ áramlási lehetőségek) veszélyes összezavarodását eredményezi.

Jól tudjuk, hogy nem csak homoszexuális kapcsolatok útján történik az AIDS vírus- átadás és az "ártatlan" kiskorúak is megfertőződhetnek, nem csak deviáns felnőttek szexuális vágykielégítő alanyaiként, hanem akár "steril" korházi kezelések, egészségi beavatkozások alkalmával is. De azt is tudom és fennebb leírtam már, hogy a problémák keletkezésének a valóságos dimenziójában, ahol többek között a rezonancia és a fejlődés törvénye az úr, nem léteznek ártatlan egyedek. Festő vagyok, látnok és asztrológus, tehát nem orvos és nem biológus, következésképpen, nem akarom az AIDS kérdést annak a testi következményeiben és tüneti (felületi - felületes) szintjén vizsgálni. Pszichológus és pszichiáter sem vagyok, tehát ezek, szintek, mindössze határozott formát adó tükörként érdekelnek, de jól tudom, hogy nem ott van a probléma oka és kulcsa.

A kényelem és az élvezet ráció logikája szerint élni törekvő ember szemében, a humanista - tudományos igazságosság szempontjai szerint tehát, a határhelyzetekben megnyilvánuló egyetemes törvények jellege könyörtelen. Nem a szerencse és nem az Isten, vagy az isteni gondviselés hagy el bennünket a szélsőségesen fájdalmas és tragikus létállapotunkban. Visszafordíthatatlan, fizikailag és pszichikailag "elviselhetetlen" vég-helyzetekbe sodródik a személyünk az életnyerés logikája szerint élő anyai ági ősök imaginációjában megkövesült és a spirituális memória hatására az auránkba áttevődő, romboló és ámító szellemi programjaink: az öntudatlan és önkéntelen negatív késztetéseink miatt. Ha csak nem tudatosítjuk azokat, és nem válunk képessé a lelki - szellemi és spirituális (teremtői képzelet szerinti életmód) átalakulásra. A köznapi logikánk szerint, az egyetemes törvények könyörtelenül hatnak akkor, amikor nem tudjuk az ismereteink segítségével magunkat átvilágítva és hibáinkat beismerve, hatástalanítani a képzeleti agresszivitásunkat, vagyis akkor, ha gyermekkorunk idején az édesanyánk nem tudja kiegyenlíteni az ő lelki - szellemi állapotán belül a mi személyünkbe (én-tudatunkba) "csomagolt" zavaros sóvárgásait és a romboló családi sors-struktúrákat.

Régi, újságíróból lett egyetemi tanár barátom, úgy nyilatkozott egy irodalmi díj átvételekor, hogy a posztmodern emberiség tragédiája abban áll, hogy a pragmatikus racionalista törekvései közben háttérbe szorította az intuíciót, a finom megérzéseit és ennek következtében nem tud boldog lenni. Hogy boldog csak akkor lehet újra, ha a tudományos - racionális gondolkozása és pragmatikus magatartása mellé újra kezdi használni az érzelmeit, ha újra kezd hallgatni a megérzéseire, az intuíciójára, ha hagyja magát vezetni az érzései és a vágyai által. Műveltsége, szellemi nyitottsága révén a pragmatikus újságírás, majd a szociológia és a politológia területéről az irodalom - a művészet - területére érkező esszéíró ismerősöm ma ott tart, ahol minden misztikus intuícióval megáldott humanista gondolkozó. Úgy képzelik, ha beengedjük az álomvilágot, az érzéseket és az intuíciót az életünkbe, vagyis azokat az imaginációt üzemeltető primitív tulajdonságainkat, amelyekről lemondtunk a technika és a tudomány segítségével létrehozandó földi paradicsom érdekében, az egyensúly helyre fog állni és az emberiség megnyugszik és boldog lesz. Az ismerős esszé író nagyon téved. Nem a racionális és logikus gondolkozással van a baj ugyanis, amely önkényesen elnyomta volna bennünk a feminin és az infantilis vonásokat, hanem az egész élet-képzelettel és lét-látásmóddal. Nem az egyetemes logosz természetét tükröző racionális logikánkkal van a baj, hanem a hierarchia - tudatunkkal, az érték-sorrendiséggel, a természettudományosnak nevezett, természet-ellenes (természet-legyőző, természet-kizsákmányoló) gondolkozási rendszerünkkel, az öncélú kényelmet és élvezetet, vagyis a szubjektív jó szerint termelni és berendezkedni akaró ember javát szolgálni szándékozó ősi létrontás logikája szerinti alapállásunkkal: a humanista alapállással. Mert: "Nem a te utad, hanem az én utam, mondja a seregek ura". Nem az emberi haszon-állat és haszon-növény koncepciókra alapuló morális koncepciók és politikai törvények szerint kell élni, hanem az isteni törvények logikája és rációja szerint. Isten őrizz, hogy a Lilith által vezérelt "ártatlan" vágyakat és az életnyerés logikájának a szolgálatába állított, siker-szolgálat rációja szerinti intuíciót egyenértékűvé tegyük a hosszú távú következményeket (és nem a hamari hasznos eredményeket!) mérlegelő felelősségteljes szellemi éberséggel!

Vizsgáljuk hát meg az AIDS terjedését onnan, ahonnan a "fizikai betegségbe" torkolló világméretű fertőzések burjánzása és tömeges veszéllyé válása elindult: A szexuális vágy- és képzeti zavarodottságnak, a "normálissá fejlődő" globális kéj-szolgáltatástól, a civilizációt mozgató öncélú kéjvágy-kielégítés határtalanná tágításának az iparától, a minden devianciának a "természetes-emberi" jelenséggé avanzsálási törekvésétől, a liberális elvek segítségével történő ideologizálásától. Onnan, amikor egyes, a már-már néptömeg méreteket is érintő csoportok nem csak, hogy természetes nemi (és szellemi!) állapotként kezdtek a homoszexualitásról beszélni, és azt tőrvényesíteni. És talán még ezzel a jelenséggel sem lett volna nagy baj. A baj akkor kezdődött, amikor ezek az embercsoportok sajátos művészetet és filozófiát, sőt: vallást és ideológiát is "alkottak" a homoszexualitásból. Amint korábban láttuk, metafizikailag a helyzet egyértelmű. "Ami fent van ugyanaz, mint ami lent van": spirituálisan nő nem egyenlíthet ki nőt, természetes szexuális aktusban, és emiatt természeti aktusban nő nem termékenyíthet meg nőt, mivel, ugyancsak természetes körülmények között, szervezete nem termel megtermékenyítő magot. Szeretet nem termékenyíthet meg szeretetet, és nem egyenlítődhet ki szeretettel, hanem csak Fénnyel. Csakis Fénnyel! És spirituális szinteken, a Jang erő sem termékenyítheti meg kauzálisan a Jang állapotot, mint ahogy természeti - biológiai szinten sem.

Ugyanúgy, a gyűlölet sem a Szeretet ellentéte: a gyűlölet nem az Isteni egységet helyreállítani képes komplementer ősállapota a Szeretetnek, hanem annak a szétbomlott, darabokra szaggatott, szilánkokra porladt és összezavarodott, egységet alkotni képtelen, de az egység megvalósulását megakadályozó (szennyes) állapota: maga az őrülten kavargó zuhanás és a rothadó - bomlás őrvénye. Szeretetből és gyűlöletből nem lehet egység, mint ahogy a Fényből és a sötétségből sem lehet egység, hiszen a sötétség mindössze a fény hiánya, esetleg annak poláris ellentéte, de a sötétség semmiképp nem a fénynek a spirituális kiegészítője! A sötétség a Fény hiánya, vagyis a szellem teljes hiánya és nem egy önálló ősprincípium amely a Fénnyel ellentétes. A sötétség és a gyűlölet tehát a fény- és szeretet-hiány következménye. A szellem-zavar és az Imagináció- zavar: az egység (a másik nemmel való egységbekerülés és kiegyenlítődés) durva, luciferi elutasításának, vagy "finom", diplomatikus elkerülésének a következménye.

Nem célom azt vizsgálni, hogy mennyiben tehet vagy nem tehet, mennyiben hibás, vagy nem hibás, hogy mennyiben felelős a homoszexuális, vagy a pedofilia szellemi, lelki és fizikai állapotába került személy az ősteremtés megvalósulásával és rendeltetésével szembekerült természetéért, a teremtés célját és rendeltetését önkéntelenül obstruáló, a teremtés logikájával szembeszegülő késztetéseiért. Hiszen ez is örökletes programoknak az áttételes következménye, ami az anyai ági ősanyák elfojtott szexuális vágyai következtében létrejövő zavaros szexuális fantáziálásból és lélekben intenzíven átélt férfi-ellenes spirituális magatartásból ered, amelyek nőellenes késztetésekké, nőkkel való egységesülési képtelenség-érzésekké, változnak a férfi utódokban, a polaritás törvényének megfelelően. De általában is, az ellentétes nemű, felnőtt személyekkel való világos kommunikáció és hosszas együttélés a maga ellentétes összetettségében, sokkal problémásabb és nehezebb. Ezért a természetes párkapcsolat, folytonos erőfeszítést, figyelmet, helyes ismeretken alapuló megértést, felelősséget és áldozatot igényel, mint az azonos nemű személyekkel való kommunikáció. A természetes kapcsolat a gyökeresen különböző alaptermészetek közötti egyeztetést, a külön neműségből eredő különböző nyers késztetéseken, érzéseken, természeti igényeken és elvárásokon alapuló képzetek összeegyeztetését feltételezi. A másnemű élettársi viszony követeli és provokálja, de ugyanakkor nehezíti is a partnerrel szembeni őszinteséget: a különböző alapszükségletek és lelki állapotok miatt sokszor igen nehezen megvalósítható képzeleti és racionális nyíltságot és mindkét fél részéről kényelmetlen hibabelátásokat igénylő felelősséget és nem egyszer fárasztónak tűnő, figyelmet feltételez. A homoszexuális kapcsolat ezért, sokkal, de sokkal kényelmesebb, mivel a természeti (nemi) másság által jelzett érzelmi, értelmi, szellemi és spirituális másság megértésére irányuló erőfeszítést nem kell felvállalni, és fenntartani. A megértés és a kommunikáció tehát gördülékenyebb.

A nemek közti fizikai és lelki megtermékenyülés és a spirituális kiegyenlítődés létrehozása érdekében tett erőfeszítések kikerülése - elhárítása miatt, a homoszexuális személyek semmit nem fejlődnek spirituálisan és ezt tudattalanul érezvén, permanens, de a racionális öntudatuk előtt rejtett bűntudatban élnek. A tudományos (pszichológiai) elméletek és önigazolások segítségével a tudattalan mélyére süllyesztett permanens bűntudat már e rejtett szellemi vétek-tudat miatt, rejtett agresszivitást okoz. Mivel nem csak a pragmatikus-racionális és nem csak a misztifikáló, vallásos-irracionális (babonás) tudatunk vezérel bennünket, hanem a szellemünk legmélyén rejtőző isteni tudatunk (lelkiismeretünk) és az egyetemes felelősségérzetünk is, aminek finom (zavaró) jelzéseit semmiféle vallásos misztifikáció és semmiféle tudományos magyarázat nem tud teljes mértékben elnyomni, a homoszexualitást gyakorló személy, a "természetes másságát" igazoló legszilárdabb elméletek védelmében is rejtett bűntudatot érez a lelke és a spirituális öntudata: lelkiismerete mélyén. A tudat által a tudattalan képzeletvilág legmélyebb rétegeibe száműzött és lefojtott bűntudat, pontosan az egyetemes szellemtörvények alapján, minden esetben rejtett (tehát a nyíltnál sokkal veszélyesebb) agresszivitást eredményez. Ez akkor is így van, ha a művészi tehetséggel rendelkező homoszexuális személyek, "mérhetetlen szelídségről és szeretetről tanúskodó, "művészi alkotásokkal" képesek a szükségképpeni rejtett agresszivitásukat maguk és a közönségük elől elrejteni, ha szívhez szóló produkciók által altatják el a lelkiismeretüket és közösségüknek a figyelmét.

A rejtett agresszivitás által is befolyásolt élet-képzelettel élő személy, a be nem ismert és a fel nem oldott és kiegyenlítetlen bűntudattal élő ember, lelki vívódásai közben menthetetlenül támadja képzeletben (és annál is inkább, ha saját maga előtt lehazudja ezt a támadást un. józan, vagy vallásosan érzelgős-hipokrita magatartással, mint az én édesanyám) azt a személyt és azokat a személyeket, akikről tudja, vagy sejti, hogy nyíltan, vagy a háta mögött elutasítják, megvetik és igyekeznek kiközösítik őt. A homoszexuális személyek esetében ez a célpont, amit a saját rejtett bűntudatuk miatt gyűlölnek és támadnak az idea-tudatuk legfinomabb szintjén, a többségi, nem-homoszexuális emberiségnek a "túloldalon álló" része. De emellett, a másság-tudat miatt a "többiek csoportját" képező, nem-homoszexuális emberiséggel szemben érzett, finoman palástolt önkéntelen gyűlölete mellett, és azon túl, a saját más-állapotát és az ő mássági sorsát, sőt: ha vallásos, akkor egyenesen az objektív és őt ilyen bosszantó helyzetbe hozó Sors-adó Istent, ha materialista, akkor a "vak természetet", de végső soron az ő élete eredetét, az Abszolútumot is támadja. Érthető tehát, hogy a könyörtelen AIDS vírus miért hódít elsősorban a homoszexuálisok körében, és miért látom én e szex-rákot a személyiségtudat spirituális rétegeiben megélt, anyai ági ősök által megélt és az utódnak öntudatlanul átadott szexuális zavartság következményének. Az AIDS-fertőzés elsősorban a családi karmából és személyi lelkiismeret-furdalásból eredő, több generáción át folytatott, lelkiismeret-altatásnak és hamis információ-áramoltatásnak, valamint az egyéni sors-ideák támadásán keresztül az abszolútum irányába fordított, gondolati-érzelmi neheztelésnek, nyílt haragnak, tehát a tudatos, vagy az önkéntelen képzeleti támadásoknak, a hatás és visszahatás tőrvénye miatt létrejövő következménye.

Miközben a rák-burjánzást a személy szervezetének az önáltatás következtében fellépő belső működési meghibásodása hozza létre, addig a hamis információkat tartalmazó AIDS-vírus a személyek közötti fizikai kontaktus révén történő fertőződés, vagyis személyközti információ átadás -- átvevés, vagy (az anyai ági kauzális programok átadásával együtt) az öröklődés útján terjed. A rákot kiváltó hazug magatartásnak nem létezik a köztudatot különösebben érintő, azt felkavaró és állásfoglalásra provokáló ideológiája, miközben a homoszexualitás vallásos és tudományos alapú ideologizálása és ezen ideológiáknak az épp érvényben levő morális - vallásos nézetekkel történő konfrontációja évtizedekkel az AIDS-nek a tömeges betegségként való megjelenése előtt elindult. Nem véletlen, hogy az AIDS esetében egy célirányos kábítással és ámítással: hamis információ áramoltatással kapcsolatos tömeges fertőződési lehetőség is fellépik: a kábítószer-injekció útján történő fertőződés. A huzamosan és többnyire kábult tudat-állapotban levő személy egyértelműen hamis szellemi információt áramoltat mind a környezete, mind a spirituális öntudata: a lelkiismerete irányában, aminek következménye a hamis információt szóró "adóállomás" megszűntetésének a személy halálának a szüksége.

Az abszolút lét-pontjától vallásosan különválasztott (Lásd: külső Isten-képzet) és tudományos világlátásával elszakított ember, pszeudo-szeretetben él, csak rész-szeretetet, szeretet-darabkákat képes átélni az élet-képzeletében és ez által az egész személyében. A különböző rész-egységekhez, lényekhez, csoportokhoz és tárgyakhoz - helyekhez, vagy képzetekhez való ragaszkodását összetéveszti a szeretettel. Ha jól megnézzük, még az emberszeretet is (Ami az egész emberiség minden egyedének a szeretet-érzését feltételezi a rablógyilkosokkal és a népirtó diktátorokkal, stb., együtt.), vagy az Isten-szeretet is idealisztikus, mivel különválasztva például a kórokozó baktériumok és az AIDSZ vírus szeretetétől, csak rész-szeretet, pártos-szeretet és nem egész, nem egészséges szeretet. Az egyetemes egységállapot-tudata, az igazi szeretet-érzés tehát, csak és csakis, az anyagba-zártsági tudat által létrehozott tévképzeteink feloldásával és elhagyásával jöhet létre. Ahhoz, hogy ezt a határtalansági állapotot átélhessük viszont, előbb fel kell vállalnunk a fizikai állapotunkból adódó, bőrünk által határolt és méreteink - súlyunk által határozott személyi létünk határozottságát. A Szeretet - állapot első sorban a kábulat elleni harcot, a legfőbb éberség megszerzését igényli és nem a zavaros és korrupt kábulat-állapotok növelését és szaporítását az élvezői-fogyasztói tolerancia nevében. Amiért valakivel, vagy valamivel együtt- érzek, nem azt jelenti, hogy igazat is adok neki és tolerálom a tévelygését, vagy elköteleződöm "az ő ártatlan-kisebbségi" ügye mellett. Együtt érezhetek valakivel, vagy valamivel, ez viszont nem azt jelenti, hogy vele egyet is kell értenem. Ahogyan ez fordítva is igaz, és nem mindig szoktunk együtt- érezni azzal (azokkal) akivel, vagy amivel egyetértünk. Az utóbbit természetesen gyakoroljuk, az előbbit viszont nem. Így a természet- és teremtés-ellenes magatartásukat feladni nem akaró, és az általános emberi életfeladatokat felvállalni nem akaró "kisebbségiek" inkább tűntetnek "a másságukkal" és elvárják a nehéz helyzetükkel együtt érző, de saját feladataikat normálisan végző, embertársaiktól az érzelmi együttérzés mellett az egyetértést is! Vagyis a rendeltetés-ellenes szexuális viselkedésükkel szembeszegülőkkel szembeni elkülönülést, elhárítódást, elzárkózást, vagyis az ellenségeikkel szembeni szolidaritást. Együtt érezhetek a szenvedő emberrel (az AIDSZ vírussal fertőzött homoszexuálisokkal, vagy más természetellenes szexuális vágyakkal rendelkező emberekkel), de egyáltalán nem kell velük együttműködve és velük egy követ fújva, a boldogság-képzeteikkel és az eljárásaikkal egyet - értenem. Sőt: nyíltan is felemelhetem a szavam és akár harcolhatok is e magatartásnak a normálisként való elfogadása és elterjedése ellen.

Hogy a homoszexuálisoknak az ártatlanságát bizonyító természet-tudománnyal és liberális filozófiával elfojtott lelkiismeret furdalásában gyökerező képzeleti - ideális agresszivitása és szervezetüknek az AIDSZ vírusok befogadására való hajlandósága, miként hozható párhuzamba az avarokat az újkorban megszálló gyermek-spórolás és testvér-kitagadás nevű, szokásával és szervezetüknek a mindenféle civilizációs betegséggel szembeni, rohamosan gyengülő ellenállásával? Erre a kérdésre neked kell megadnod a választ a következő fejezetek segítségével.


Szilárd"

Dénes Albert írta:

"Dénes Albert
Metafizika:szekta?

Nemrégiben újra tanúja lehettem a „szekta” szó felbukkanásának, éspedig
az szónak ugyanabban a vonzatában, mint amikor évekkel korábban találkoztam ezzel.
Egy szellemi-metafizikai tevékenységet minősített akkor is, és most legújabban is,
ez a jelző, vagy inkább főnév. Jobban mondva, nem is minősített, hanem inkább
minőségétől akart megfosztani... Ráadásul, utóbb, még csodálkozással feltett kérdés
szegeződött arra a heves reakcióra, amit képes kiváltani ez a kifejezés. A szekta, mint szó, egyébként a latin sectio szóhoz kapcsolódik, amely valamilyen
elkülönített, a többitől elválasztott, elszigetelt részt, szegmentumot jelent. Ha
életfelfogásra, ideológiára, dogmára vonatkozik, mármint a szekta szó, akkor
nyilván azt fejezi ki, hogy egy elszigetelt nézet szerint állítja be magát néhány
ember, mondjuk érdekből, vagy éppen fanatizmusukból kifolyólag, mintegy elzárkózva
a közösségtől. Ha valaki szellemi-metafizikai tevékenységgel, kutatással, elemzésekkel és
értelmezésekkel foglalkozik, továbbá asztrológiával is, mint a személyre leginkább
vonatkoztatható értelmezési gyakorlattal, mindenképpen felháborodik, amennyiben
tevékenységét valaki a „szekta” szóval próbálja meg egy olyan körbe
vonni, ahol az egész praxis ontológiájában válik kvázi kérdésessé. Bosszantó, több okból is. Hogy milyen okokból? Erről szól ez az esszé-szerű írás.
Azért választottam ezt az írásformát, mert itt már távolságot lehet felvenni és
tartani a személyes indulatok egymás bokáját rugdosó mezőnyétől, s higgadtabb
hangnemben lehet mondani egyet s mást. Nem mintha előfordult volna különösebb
indulatoskodás a legutóbbi esetben, ami jelen esszém megírását motiválja, de
gondoltam, nem árt „óvatosnak” lenni... Például amikor először halottam e szót, akkor egyenesen nekem szegeződött egyik
ismerősöm részéről. Így próbálta kifejezni nemtetszését aziránt, hogy én
metafizikával foglalkozom. „Szekta”. „Régebben még normális
voltál, de megváltoztál, ilyen szektákkal kezdtél foglalkozni, elment az
eszed”. Életében nem tájékozódott semmilyen területen, nem olvasott el egy
könyvet, „párhuzamos” volt bármilyen témában, de ragadtatta arra magát,
hogy ilyen véleményt, de inkább ítéletet alkosson. Ez az a verzió, amikor valaki
úgy ítélkezik, amikor nemhogy az adott területhez nem ért, hanem egyáltalán nem ért
semmihez. Ilyen volt ez a fiú, aki a példában szerepel. Ahogy ő mondta nekem, hogy
„szektás” lettem, ugyanúgy mondhattam volna neki, hogy „ide
figyelj, barátom, Te pedig tökfej vagy, s amint látom ehhez nagyon ragaszkodsz
is... Az én szektám legalább elindul a maga felderítő útjára, kérdéseket fogalmaz
meg és azt is meghallgatja hogy miként gondolkoztak, láttak mások és miért éppen
úgy”. Van azonban egy olyan verzió is, amikor nem a közönséges butaság esete
áll fenn, hanem amikor valaki rendelkezik valamely szaktudomány hivatalosan
elismert kompetenciájával és felháborító kritikáját ennek alapján teszi. Maga az
illető szaktudomány eléggé koherensnek tűnik „belülről” ahhoz, hogy
megtévessze a szakmát gyakorló személyt éppen úgy, mint a laikust. Persze, az
illető szaktudomány összefüggéseinek érvényessége, akár
„interdiszciplináris”, akár nem, sokkal problémásabb, mint ahogy első
látásra tűnik és aki nyitottabb az ilyen problémák irányában, az már legalább
sejti, hogy „tudományának” a határai átnyúlnak a logika, szociológia,
filozófia, kommunikációelmélet, irodalomtudomány, szemiológia területére, nem
mintha a soroltaknak élesen határolt területük lenne... Így gondolkoztam én is,
amikor elhatároztam, hogy fejleszteni próbálom a metafizikai tudásomat.
Tájékozódásom elvitt a logika, a filozófia területére is, és nem bántam meg, hogy
erre vitt az utam. A logikát is „szervesen” felhasználó analitikus
filozófiától legalább annyit tanultam, ha nem többet, mint amennyit sok
misztikusabb jellegű munka tanulmányozásával. Egy azonban soha nem jutna eszembe.
Hogy szektásnak mondjak ki valakit, aki a megismerésnek valamilyen irányulása
szerint próbál dűlőre jutni létünkre vonatkozó fontos kérdésekben. Még egy olyan maradibb szaktudóst sem mondanék ki azonnal szektásnak, aki az emberi
lényt semmi egyébnek nem látja, mint szocio-kulturális produktumnak, beleértve még
egy kis biológikumot is, mivel az, hogy sejtekből, szövetekből, szervekből és
szervrendszerekből épülünk fel, az már csak tény... Gondoljunk csak bele, ha már
erről van szó, egy ilyen, a példa kedvéért felhozott tudós nem-e legalább annyira
szektás, mint aki okkult attribúcióinak bűvkörében mágikus bábukat imád? De
mindegy. Az ilyen személyeket se szektázom le, pedig vannak elegen. Elegen ahhoz,
hogy „szektásságuk” fel se tűnjék. A „szekta” szó, jelentéstani specifikációit leszámítva éppen úgy hat,
mint a „hülye”, „paranojás”, „fanatikus”,
„őrült”, „elmebeteg” szavak, kb. ez benne a felháborító
„momentum”. Vagyis a szónak, a „szekta”, „szektás” szónak, van egy
olyan „értéke”, hogy az éppen más értékeket akar megsemmisíteni, az
„ontológiai devalváció” vákuumába taszítani. Íratlan szabályokat sért
meg, de azt vadul. Akár butaságból fakad, akár szaktudósi ítéletként hangzik el,
„démonian” felháborító hatása mindig lecsap. Inkorrekt. Nem hogy
intoleráns, hanem inkorrekt. A tolerancia ehhez képest egy erőltetett, mesterkélt
fogalom, amire hivatkozva lehet mások lábára taposni... Azonban ezt az íratlan
szabályt sértő, inkorrekt megnyilatkozás utat engedhetne annak, hogy a sértett is
visszacsapjon..., azonban fölösleges visszacsapni. Végül is saját
„szektás” mivoltából ad ízelítőt az ítélkező, mert valahol az ilyen
szót használó „kritikus” az, aki elhiszi, hogy az a kiragadott
valóságdarab, amelynek körében ő mozog, ha mozog egyáltalán, valóságosabb minden
más valóság-tartománynál. Valóságosabb valóság... Legitimebb valóság... Szóval gondolkozunk a valóságon, a léten. Nem mindenki teszi ezt, mert elfogadja a
„dolgokat” úgy, ahogy az számára „adatik”. Tudomásul vesz
így vagy úgy tényeket és pont. Azonban vannak, vagyunk jó néhányan olyanok, akik
még látni és gondolkozni is akarunk. Foghatunk olykor a „valóság
mellé”, vagyis tévedhetünk, még a kérdéseket is rosszul téve fel. Mondhatni,
hogy gyakran már az egzisztenciális preszuppoziciónk is téves lehet, mint ahogy az
utóbb kiderül. Lehetséges ilyesmi is. Az azonban, hogy a „szektás” szót
csapkodjuk egymás fejéhez, megengedhetetlen. Mert végül akkor már éppúgy le lehet
szektázni akárkit, mint ahogyan le lehet hülyézni, tökfejezni, seggfejezni és így
tovább. Fölösleges valamilyen „legitim” területen szerzett kompetenciára
hivatkozni. Ebben a kérdésben inkább hiszek J. Andersonnak, aki egy ismeretelméleti
munkájában mintegy felhívja a figyelmet arra, hogy a tudományos szövegek leginkább
ideológiai dokumentumoknak tekinthetők. ... vagy inkább hiszek Hamvasnak, aki egyik
esszéjében mintegy utal arra, hogy neki is van szerencséje annyit tudni (mármint
Hamvasnak is), mint azok, akik őt anya-komplexussal vádolhatnák... "

Csides Kata írta:

"Kedves Mária, ez is egy vélemény. Megértettem. Tehát semmilyen diplomának nincs értéke, mert egyik sem szól semmiről. Bármely tudományos magyarázat vagy hivatkozás nulla és érdemtelen a figyelemre. Az én szekta szavam sértő és felháborító, de a Te leveled dicséret és simogatás. Micsoda borzasztó ember vagyok én... Rendben. Nincs ezzel semmi baj.
Az utolsó mondatra (

hogy neki is van szerencséje annyit tudni (mármint Hamvasnak
is), mint azok, akik őt anya-komplexussal vádolhatnák... )

csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy Hamvas ezt azért írta, mert ott és akkor a politikai hovatartozása miatt csak fűtőként dolgozhatott és ez eléggé degradáló volt az ő számára. Hosszú évtizedekig nem kapta meg az őt megillető helyet és elismerést. Ezt azért ne hagyjuk ki... Eléggé sértve érezte magát emiatt... Üdv. Kata"

Linda írta:

">
>
> Kedves Kata!
>
>
>
>
>
> Én nem szoktam mindenhez hozzászólni, csak amikor úgy érzem, hogy az adott téma megkívánja a mélyebb leásást a jobb befogás, belátás érdekében. Évekig foglalkoztam a reinkarnáció elméletével, hol adott teljes magyarázatot , hol nem, táltos ismerősőm is van , akinek jóvoltából betekintettem ebbe a felfogásrendszerbe, Jungot és Dethlefsent és Hamvast olvastam és olvasok , és igen tudom, ahogy ezt meg is nyomatékosítottam fejtegetéseimben, hogy amikor valaki beteg , nem akarja azt és nem az eszével csinálja magának a bajt.
>
> És kutattam , hogy akkor honnan származnak mégis azok az okok, amik „munkálkodnak” végülis az emberi személyben , amik sorsszerüen beteljesednek és kisülnek a fizikai szervezetben is. Persze, hogy a homoszexuális se akarja , hogy az legyen, mint ahogy a rákos se akar rákos lenni és kisétálni az életből időnap előtt, s akkor a nyomorékokról ne is beszéljünk stb stb.. Ám , amikor az ember eljut a kutatásban elég mélyre , felfedezi, hogy nemcsak véletlenek, hanem ártatlan áldozatok sincsenek, ha azt vesszük, hogy az Isteni Rend egy törvényekre alapuló , mindenkire érvényes rendszert alkot. És ahogy a génekig elmegy a tudomány az okok feltárásával ( de most már még mélyebbre is eljutott a kvantumfizika), pontosan úgy metafizikailag el lehet jutni a spirituális , generációkon keresztül ívelő örökletes negatív hajlamok feltárásáig.
>
> Itt erről van szó.
>
>
>
> Meglehet , hogy fel lehet használni a „kifordítani” szót , de csakis olyan értelemben, hogy addig fordítjuk ki a fonájára , a belsejét addig vesézzük a dolgoknak , amíg a spirituális okokig jutunk, hogy megérthessük pl azt , hogy mire értette Jézus azon kijelentését, hogy hetedizíglen szenvedik meg az utódok az őseik vétkeit.
>
>
>
> Tehát amikor fejtegetünk és elmondjuk a meglátásainkat -mi, akik a tudomány, az ezotéria, a természettudomány egyes elemeit elismerve és felhasználva- csak arról van szó, hogy bevonjuk a metafizikailag lehetséges és saját tapasztalatainkból merített eredményeink következtében valósnak bizonyuló okokat arra vonatkozólag , amiről az adott témában szó van.
>
>
>
> Aki nem akar mélyebben elgondolkodni és látni, az magára vessen. Ha több ember oszt egy nézetet és felfogást , annak következtében , hogy a teóriát gyakorlatban is alkalmazva , magán lemérte annak érvényességét és egészséghozó voltát, az nem szekta , mert nem arról van szó, hogy ideológiákat papolok és teoretikus fejtegetésekkel szórakozom, hanem élem is azt , amiről beszélek. Erről szól a metafizikai tudás és a kauzális asztrológia. Engem értek másfelőlről is ilyen támadások, hogy híve vagyok valaminek, szektás vagyok.
>
> A magam híve vagyok. Metafizika személyektől függetlenül létezik és a valódiságát és létezését csak akkor tudja az ember magáévá tenni, ha a mindennapjait , saját elhatározásból eszerint vezeti. Természetesen alkot egy közösséget azokkal, akikkel hasonló módon vezetik a saját életüket, a saját sorsuk feloldásán dolgozva.
>
> Az egyetemes törvények mindenkire egyformán érvényesek és ha hisszük , ha nem, azok alapján létezünk, csupán ellenállásaink vezetnek oda, hogy kreáljunk magunknak tévutakat, karmákat alkossuk magunknak, amiket átadunk utódainknak is. Az már jó, ha legalább az ember oda jut , hogy ezt felismeri.
>
>
>
> A fentiek leírtak fényében, nem igazán értem , mire érted azt:, hogy : „elmondjátok véleményeteket és minden mást figyelmen kívül hagytok”.
>
> Mivel a metafizikai levezetés és fejtegetés , egy eddig ismert legmélyebb és legfinomabb, legátfogóbb feltárásnak bizonyul. Erről csak akkor lehet meggyőződni, ha az ember belefog és megismeri.
>
> Én elfogadom részedről azt, hogy téged az érdekel, amihez eljutottál eddig, hogy tudástárad a Yotengrit és egyéb ezoterikus irányzatok és rendszerek kielégítik, de ha egyszer én ennél többet látok és érzékelek egy-egy témával kapcsolatosan , és tudom, hogy az nem baj, ha az ember valamire erősebb fényt is tud vetni, mint amennyi addig érte az adott problémát , akkor természetesen megosztom. Hiszen ennek köszönhetem saját egészségem és harmóniám helyreállását, hogy elég mélyen át tudtam világítani magam , elég mélyen bele tudtam nyúlni önmagam mélységeinek felszínre hozása érdekében , hogy szembenézve , meg tudjam azokat változtatni, diszharmóniából harmóniába konvertálni. Minek tartsam magamnak? Nem arról szól a tanítás , hogy Ne rejtsük véka alá a fényt? Aki akar hunyorgat, aki akar szembenéz, aki akar sötétben marad.
>
>
>
>
>
> Ha valami kiderül, megvilágosodik az ember számára, nem-e az a lényeg, hogy megossza másokkal is? Azzal kéne törődnie, hogy a másik mellette még valamilyen oknál fogva nem hajlandó befogadni a mélyebb tanácsot , tanítást? Hát nem hiszem, hogy ez lenne a segítség. Igen , a másikon múlik , ha el- és fel- és befogadja , amit mondok neki, de az én dolgom akkor is az, hogy amit tudok megosszam, egyenesen és őszintén. A többi nem rám tartozik.
>
> Már azzal is segítettem, ha megsértődik , mert az az jelenti, hogy rátapíntottam a sebére , ami még saját maga előtt sem volt eléggé egyértelmü , hogy létezik.
>
> Az ember mindig ott „karcolódik fel „ , ahol van a bibije és akár a testi sebnél, a lelki és szellemi sebnél is fáj a fertőtlenítési kísérlet.
>
> Csakhogy, sokkal hajlamosabb az ember a rejtegetésre és elfojtásra, mint a feltárulkozásra, befogadásra , ami garantálhatná a gyógyulását.
>
> Mindenkinek saját betegsége a legszörnyübb .Mert azt kell egészséggé alakítania. Amennyiben még lehet.
>
>
>
> Ezeket mind-mind tapasztalatból mondom és kívánom, hogy aszerint értelmeződjön.
>
> Csak azok számára lehet értelmetlen , akik úgy döntöttek, hogy attól a tudástártól , amivel rendelkeznek , nem akarnak mélyebbre hatolni, a szélesebb megértés érdekében, tudásuk fejlesztése érdekében.
>
>
>
> Pedig a tudás szabadságot , az igazság minél szélesebb látása, meg felszabadulást hoz és az ember annál hatékonyabban tudja feloldani karmáját és vezetni az életét.
>
> Ezt minden spirituális ember tudja.
>
>
>
> Barátsággal,
>
>
>
> Linda"


Csides Kata írta:

"Linda, tudom, hogy nem szoktál össze-vissza hozzászólni. Látom...
Nekem semmi bajom azzal, hogy Ti a metafizika törvényszerűségei mentén leveleztek egymással. Azzal sincs bajom, hogy Te vagy Ti megosztjátok a saját ismereteiteket, tudásotokat. Azért vagyok az oldalon, mert figyelemmel kísérem a levelezéseiteket.
Olvastam én is Hamvast, nem is keveset... Van más író is. Az élet virága is vizsgálható metafizikai szempontból, bár nem Hamvas írta.
Az pedig szakmai ártalom, hogy néha nem tudom legyőzni az igazságérzetem... .Ezzel nekem van dolgom, nem Neked.
A táltos nekem valami mást sugallt annakidején amikor bejelentkeztem az oldalra.
Én azt hittem - tévedtem - hogy a magyar hitvilággal foglalkozik az oldal. Ezt a tévedésem igazán elnézhetnétek nekem. Tévedni emberi dolog. Bár van néha egy-egy villanás...
Nekem mások a drivereim. Igazad van, mindenki azzal foglalkozik amit szeret és azzal ahol tart. Értem, hogy Neked kevés az átlagos... Akkor vegyük úgy, hogy én itt tartok ezen az alantas szinten. Járom a világfát a meditációban és ismerkedem az ott történő dolgokkal. Lehet, hogy ez nem ér fel a Hamvas Társaság foglalatosságához, de én kedvelem. Tanulom a sámán gyógyítást, a táltos révülést és igyekszem követni a bácsák bölcsességét. Lehet, hogy meglepő, de még tanítom is. Feldolgoztam a rovásírás spirituális jelentését, meghatároztam a helyét az élet virágában. Hidd el, hogy ez is izgalmas... Létrehoztam egy MAG-ot, ahol tanuljuk MAG-unkat. Bár könnyen elképzelhető, hogy mondjuk egy ilyen fajta klubfoglalkozáson unatkoznál... Valószínű nem adna semmi plusszt már Neked egy ilyen oktatás.
Én jó munkát kívánok Nektek és bölcsességet. Sikereket azon az úton, ahol jártok. Kata"

Dénes Mária írta:

"Megjegyzés a félreértések elkerülése végett. A korábbi levelet is és ezt is a férjem
írta. Ugyan én akartam reagálni, mivel én kisérgetem a táltos listán
elhangozottakat, de az időm nem engedte, ezért a férjem felajánlotta leírja pár
gondolatát a szekta kérdéssel kapcsolatban, amelyet szivesen vettem, mivelhogy
nemrég fejezett be egy hosszabb lélegzetű személyes művet (könyvet), így a szellemi
kédésekbe jobban beleásta magát mint jómagam.A levél elején írja különben, hogy Dénes Albert. A válasz is az övé.

A szekta-témával kapcsolatos végső válaszom


Sajnos, abszolút nem azt a célt érte el az írásom, amit én alapjában véve szántam
ennek. Szó sem volt arról, hogy a tudomány magyarázatai semmit sem érnek, és az
egy-egy területen tekinthető kompetencia semmisnek tekinthető. Csupán arról, hogy
egy-egy kompetencia alapján nem lehet leszektázni más törekvéseket. Arról sem volt
szó, hogy valaki borzalmas, rettenetes, szörnyű lenne. Ilyen jelzők használatára még
csak retorikai hiúságom miatt sem ragadtatnám magamat. Inkorrektségről azonban
írtam, de a megfelelő helyen meg is indokoltam, hogy mire és miért használom e szót.
Tájékozódásról, orientációról is írtam s pontosan amellett foglaltam állást, hogy
több területen kell némi jártasságra szert tegyen az ember, amennyiben kérdéseket
jól akar feltenni. Említettem a logikát, filozófiát, szemiológiát,
kommunikációelméletet, de sorolhatnám tovább is. S ebben nem is tévedtem. Nézzük
csak meg például a pszichológiát, amikor a gondolkodás pszichológiájáról beszél,
akkor el kell mennie egy kicsit legalább a logika területére is, másként hogyan
beszélhetne az ellentmondás-mentességről, a szillogizmusokról, és így tovább. De
bevehetnénk a szociológiát, a tudat-filozófiát is a képbe és még oly sok más
területet. A pszichológia is onnét veszi az interdiszciplináris jellegét, hogy más
területekről átvesz egyet s mást. A jó metafizikával is hasonló a helyzet, még akkor
is, ha nem pontosan ugyanarról van szó. A helyzet az, hogy minden féle területnek
megvan a maga irodalma, amihez éppen úgy hozzáférek, mint elvileg bárki más. Erre
valami olyasmit is lehetne mondani, hogy ez, kérem, az információ szabadsága. Az
egyes emberen áll, hogy milyen színvonalon akarja művelni ezt a tájékozódást. Hogy
milyen kritikát kap innét meg onnét, az már nem függ tőle és nem is kell tőle
függnie. Mindenesetre többre vártam. Elég izgatottan nyitottam meg a válaszlevelet,
hogy most aztán olyan a témába vágó gondolkodásra továbbkésztető választ fogok
kapni, hogy törhetem a fejem egész éjjel. Erre fel... Még a kitérő válaszok közé sem
sorolhatom, ugyanis inkább a szavaimnak a bosszantóan(?), vagy inkább
nevetségesen(?) könnyelmű, hatályon kívül helyezni akarásáról van szó. De másfelől
örvendek is. Nem kell a témán tovább rágódnom. Igazán köszönöm. Mégiscsak tudja,
hogyan kell elintézni egy kis butust, aki berzenkedik valahol a vélekedések, a
hitek, a motivációk és aktivációk, az attitűdök és szerepek bonyodalmas világában... "

Csides Kata írta-
Kedves Mária, igazán örülök, hogy nem kell tovább bosszankodni miattam. A pszichológia egészen különleges tudományág. Általában nem arra szoktuk használni, hogy beszorítsuk a másikat a sarokba, arra kényszerítve, hogy idegenszavak szótárával a hóna alatt megpróbáljon minket felülmúlni tudásban, érvelésben, tájékozottságban. Eléggé régi terület... Már a Septem Artes Liberáles is tartalmazza. Nyilvánvalóan az összes beletartozó tudományágat használja. Eszem ágában sem volt elindítani egy olyan vitát, ami végeláthatatlan szócséplésbe tortkoll. Egyebekben Kedves Mária, vajon miért ilyen szörnyű a szekta minősítés? Két olvasata van - szerintem... Az egyik amelyet degradálónak érzünk, a másik pedig valamilyen fajta elköteleződést jelöl, egy zárt csoportra utal, amely formális. Ha már pszichologizálni akarnánk... A csoport kiválasztása, melyben saját magunk tudni akarjuk, mindig függ attól, hogy a személyes hitvilágunk milyen. Mindig a vélelmezések mentén döntünk, s a hitünk meghatározó. Vajon miért kell megsértődni azon, ha X csoportba tartozunk és ezt más másképp látja vagy értékeli. Vajon az autonomia megengedi-e bárkinek, hogy a saját elhatározása mentén döntsön? Amennyiben képesek vagyunk elköteleződni egy hitvilág mentén és ezt komolyan gondoljuk, akkor miért kell megsértődni egy másfajta vélemény miatt? Ha én hiszem, hogy amit én teszek az jó, hiszem, hogy az a közösség melyhez tartozom számomra a legmegfelelőbb, akkor kit érdekel, hogy más hogyan minősíti vagy mit mond erről? Hidd el, hogy az általad említett tudományterületeket ismerem. Szigorlatoztam belőlük. Summa cum laude végeztem, több felsőoktatási intézményben. Amit leírsz az a Te gondolkodás módod és a Te vélemény alkotásod. Miért nem vagy megengedőbb? Nem lehetséges, hogy más másképp, - mondjuk egyszerűbben fogalmaz...
Igazán sajnálom, hogy csalódtál. Annak viszont örülök, hogy nem okozok több izgalmat az életedben. Nem is volt szándékomban. Hitelesebb lennék-e számodra, ha most teletűzdeltem volna írásom latinnal, göröggel? Nem az a célom, hogy idegesítsek bárkit... Csak annyit mondanék, hogy van akinek konvergens és van akinek divergens a kogníciója. Minden attól függ, hogy az illető mennyire tudja az információkat interiorizálni. Ez már jobb? Pikirtkedtem kicsit... Nem szeretem különösebben ezt a fajta kommunikációt, mert élőszóban egészen másként hangzik minden...
Mindegy, szép napot. KAta"


"

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 13:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Linda írta:

"Kedves Kata!

Meglehet , hogy hibáztam, és neked címeztem a hozzászólásomat. Bocsánat. Viszont nem személyeskedtem veled , tehát nem szóltalak le se szektásnak , se semminek. Egyszerüen tovább fejtegettem a témát. Ezért van egy fórum , vagy egy levelezős lista , nem?

Igen , két évvel ezelőtt is észrevettem , hogy amikor úgy érzed, mintha egy embercsoport vagy közösség támadva lenne egy fejtegetés miatt, neked meg kell védeni azok „érdekeit”. Tehát pontosan , amivel most Szilárdot vádolod, azt te is csinálod. A külömbség annyi, hogy Szilárd akkor kezd el védeni, amikor már konkrét vád( szektás) hangzik el, míg Te, pusztán egy más szemléletü témafejtegetés miatt, elkezded a nemtudomkik (jelen esetben a homoszexuális „szegény” emberkék, két évvel ezelőtt a „szegény” karácsonyra szemforgató módon készülődő emberkék) érdekeit. Lehet , hogy ez a doktori és nemtudom még milyen világi végzettséged és elkötelezettséged miatt van. Nincs is ezzel baj, ha valaki ezt kéri, vagy erről lenne szó. De a Szellemi dolgokkal foglalkozó emberek a témákat szellemi , tehát isteni igazság szempontjából szemlélik és fejtegetik , nem humánus , elnézős szempontból.

Mikor érted már meg végre és főleg , mikor fogadod ezt el. Annyira egyszerü.

Pl a „Prima” és a „szektás” kifejezések helyett, tovább lehetett volna fejtegetni a meglátásokat a homoszexuális és Aids-es témákat illetően.

Tiszta butaság arról beszélni, hogy szellemiekről társalgunk és ilyen mélységben vizsgáljuk a világ dolgait és a felmerülő jelenségeket és amikor valaki mélyen belenyúl a témába, egyesek már a fejükhöz kapnak, hogy, jaj, ez már hülyeség vagy ki van fordítva , vagy valaki” támadva” van.Na , jól nézne ki pl az orvostudomány is, ha valami új elemzést hallana, rögtön elzárkózna vagy letámadná, anélkül, hogy előbb megemésztette volna , vagy igyekezne felfogni az új meglátást.Igen, be lehet avatkozni, lehet érvelni, lehet eszmét cserélni. Ám , az is beletartozik a pakliba, hogy ahhoz, hogy megértsd az én alapomat , ahonnan érvelek, meg kell próbálnod hasonlóan szemlélni, legalább arra a kis időre , amíg megfogalmazod az érveket.Nem? Hogy ki lehessen próbálni, hogy helyt bír állni az az érv?Semmi sem felesleges, Kata! És nem véletlen se. És minden hozzásegít hogy tágabb legyen a szemléletünk, hogy fejlődjünk, hogy teljesebb rálátásunk legyen a valóságra és minél kevesebbet áltassuk magunkat a hamis szeretet fogalmával.Nem tudom, de az is zavaros, hogy azt mondod, hogy ítélkezés, arra , ami nem arról szól. Pl, egy eszmefuttatásal vagy kifejtéssel a homoszexualitásról , mint betegségről miért hiszed azt , hogy a homoszexuális ember el van ítélve? Ha el van ítélve , nem tőlem vagy általam van elítélve , hanem a szerencsétlen sorsán keresztül van ítéltetve arra a Léttörvények által, hogy ebben a betegségben kell szenvedjen. De nem én ítélem el őt, hiszen a betegség kifejtése és okának világossá tétele nem jelenti azt , hogy én a másik embert elítélem. Csak látom , hogy azzal, ha fejét simogatnám és együtt sírnék vele, nem segítek rajta. Csak látom, hogy egy betegség felmerülésekor nem elég a felszínt vizsgálni. Fel kell tárni azt a sötétben lappangó okot, ami elvezet a betegséghez. Együtt érezhetek vele, hogy pl „sorsbüntetés” miatt ő bizonyára szenved, de attól , ha egyszer elköteleztem magam amellett, hogy az egész valóságot akarom tudni egy betegségről , egy jelenségról, el egészen a szellemi szférákig, akkor azt tartom helyesnek , hogy kinyomozzam és felszínre hozzam. Lett légyen szó, bármilyen diszharmóniáról vagy betegségről vagy tragikus eseményről.És azért teszem ezt és azért vagyok emellett elköteleződve , mivel saját magamon megfigyeltem ennek áldásos hatékonyságát. 40 évig a felszínt láttam és abban gondolkodtam és nem sokra mentem vele, mert bajaim megmaradtak. Csak amióta igyekszem a sötétből felhozni a sok téveszmét és képzetet és azokat alaposan feltárni, azóta áll be egészség és nyugalom. Ez mélyebb mint a pszihológia. Nemcsak lélek, szellem is.Amikor a szellemi dolgokat értelmezi az ember, sok fogalomról kiderül, hogy az ember nem érti teljes mértékben a jelentését, mivel addig csupán egy inkább felszínes értelmezést kötött hozzá. Miközben jelentéstartalma nagyobb terjedelmü. Nem csupán humánus értelmezésre határolódik.Mindenből lehet tanulni, szellemileg tágulni. Az igazi segítség és szeretet az, amikor helyesen szemlélünk, egyenesen beszélünk és fejtegetünk és nem az, amikor az örvényben és homályban tapogatózunk, rejtegetünk és önámítjuk magunkat.Nincs semmi baj a harccal, a vitával, ha helyesen végezzük és a tanulás érdekében magunk ellenállását legyőzzük.Linda"

Cside Kata írta:

"Szia, nem állítottam semmi ilyesmit, mármint, hogy bármit szóltál vagy leszóltál volna a személyemmel kapcsolatban. Igen, teljesen jól érzékeled, valóban akkor pattog nálam a léc, ha valakinek nekimennek a listán. Igen, abban is igazad van, hogy én is kéretlenül avatkoztam be. Ez így van.
A végzettségeimet most hagyjuk.... Hidd el nekem, hogy nagyon nehéz szó nélkül megállni a listán zajló vitákat. Elmondjátok a véleményeteket és minden mást figyelmen kívül hagytok. Van Neked fogalmad arról, hogy egy homoszexuális ember mit kínlódik össze a mássága miatt. Ezek az emberek tőlem szoktak segítséget kérni és tapasztalom, hogy mennyire nehéz bármit mondani, amivel ki tudnak jönni ebből a helyzetből. A homoszexualitás egy génhiba. Ezért igazából nem tehet róla aki ilyennek születik. Az orvostudomány másképp foglalkozik ezekkel a témákkal és nem lehet összehasonlítani azzal amit írsz.
Jó, nézzük szellemi szempotból. Amikor a bardóban összeállítod a következő életed sorsfordulóit, akkor pontosan tudod, hogy minden szintet végig kell járnia a léleknek, hogy kellő tapasztalatot szerezzen. Kiválasztod a tetánblokkodat is. Mégpedi az öt elem mentén. Meghatározod azt is, hogy aki előző életedben a férjed volt a mostaniban az anyósod lesz, stb. Tehát vehetjük-e úgy, hogy ez egy fejlődési forma? Ugyanúgy leszel gyilkos, mint ahogyan áldozat. Mindkettőre szükséged van ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzél. Hidd el, hogy értem, csak valószínű másképp gondolkodom...
Nem gondolnám, hogy büntetés... Csak egy választás, ami szükségszerű.
Azt gondolom, hogy a népünk konkét véleménnyel bír a szellemi dolgokkal kapcsolatban. Én ezt tanultam és ementén gondolkodom. Nem akarom bírálni a Te gondolkodásod, csak jeleztem, hogy lehet, hogy itt van a különbség. Azt gondolom, hogy a bácsák lefektették azokat a törvényeket, amit mi követünk. Nekem tökéletesen megfelel a saját népem hite, kultúrája, ősisége, törvényei, gondolkodás módja.
Mint láthatod ebből fakadhatnak nézeteltérések és vélemény különbségek.
Nem hiszek a véletlenekben. A fentebb említett fejtegetésem eleve kizárja ennek a lehetőségét. Nem tartom magam butának, sem értetlennek.
A szeretet fogalmát a Yotengri számomra tökéletesen megfogalmazta. Én tudok azzal azonosulni. Nekem tetszik. Természetesen nem várom el Tőled, hogy Neked is tessék...
Nézd, ha úgy gondoljátok, hogy számotokra fontos ez a fajta szócsata, amely sokszor értelmetlen - tegyétek.
Igen, igazad van, nagyon nehezen fogadom el az értelmetlenséget. Légy velem kicsit türelmesebb, hátha meg tudom szokni...
Üdv. Kata"

Kozma Szilárd írta:

"Kedves Kata!

Sajnálom, hogy nem válaszolhatok a leveledre. Egyrészt, mert amikor másfél évvel ezelőtt azt kértem Mikitől, hogy vegyen le a listáról, talán tévedésből, talán az "egom".tól gutát kapó Gyulai Csaba kérésére, le is tiltott, nem csak levett. Ettől persze, még válaszolhatnék az Emőke, a Linda, vagy a Marika közvetítésével, de szintén emiatt az áttételes közvetítés miatt, a te hozzászólásaid szövege 6O százalékban ismeretlen, de legalább is, logikus magyar szó- és nyelv-rendszer szerint, értelmezhetetlen formában jön át, és az utolsóból csak annyit tudok kivenni, hogy bizonyos, a szektázással kapcsolatos magyarázkodás mellett, te úgy érzed, hogy barbár módon a lelkedbe tapostam. Nos, ha úgy érzed, hogy ártatlanul (mivel én egy pillanatig sem tagadom, hogy ez volt a célom) és nem csak a szektázással nem tévedtél, de a gyermekeid is teljesen tisztában vannak azzal, hogy milyen álláspont szerint kell igazodniuk a liberális humanista buzi kérdéssel kapcsolatosan, akkor megkövetlek és bocsánatodat kérem. Ez esetben tehát, nem marad tehát más számodra mint, hogy megvizsgáld azt, hogy milyen más, csak ismert, személyes, de lényeges spirituális kérdésben gyanúsítottál farkasvakságot, illetve ámítottad magad. Amiképpen, természetesen, én is megvizsgáltam már, hogy miért kellett a sors rajtad keresztül üzenjen számomra bizonyos spirituális jelenségekkel szembeni, jogosnak vélt elzárkózásokkal, elhárításokkal kapcsolatosan.

Barátságggal: Szilárd "

Csides Kata írta:

"Kedves Mária-Emöke-és mi ki tudja, hány néven futó Szilárd!

Teljesen felesleges ilyen módon sértegetni a másikat. Főleg úgy, hogy el sem olvasod rendesen, amit írtam. Mindent kiforgatsz, annak érdekében, hogy Neked legyen igazad. Nagyon hálás lennék, ha végre leszállnál a családomról. Én sem szekálom a Tiédet. Hamvas Bélát nem kezdtem ki. Igenis megkeseredett ember volt, ez valós. Mit tudsz Te erről? Ott voltál vele és beszélgettél arról, hogy Ő hogyan látja a világot? Ott laktál Pécsen, ahol Ő fűtőként dolgozott? Ismerted a kollegáit? Tudsz arról, hogy hogyan bántak vele? Szerintem nem. Az én véleményem nem arról szólt, hogy amit ő alkotot, annak nincs értéke. Nem kapott normális állást, csak fűtőként dolgozhatott. Ez tény. Az, hogy magába zárkozott emberként élte az életét, szintén tény. Nem sértegetem ezzel Hamvast, az csak a Te agyadnak a terméke. A szakmámban nekem nevem van. Országosan ismert ember vagyok. Szeretnek, elismernek. Kiemelten jónak számítok. Ez nem fog romlani, attól, hogy Te milyen mélységekig akarod lehúzni. Vagdalózol, anélkül, hogy bármivel tisztába lennél. Az én elmeállapotom rendben van.
Tongyó: nem vagyok együgyü, bugyuta, értetlen. Remélem megfelelően értelmeztem a felcsíki beszólásodat.
Nem veszem észre...? Azt, hogy több név alatt Te válaszolsz? Filozófus asszony.
Azt gondolom, Emőke biztos nem írt volna ilyet.... A bizonyosságod nem zavar. Az a TE problémád, nem az enyém.
Megint csak azt tudom kérdezni: mi ez a mérhetetlen indulat? Ezt most megintcsak a szeretet jegyében kell értelmezni?
A véleményem nem fogom megváltoztatni. Nem attól válik valaki széles látókörűvé, okossá, jól informálttá, hogy olyan nyelvezetet használ, amit mások nem értenek. Nem attól jó tanár valaki, ha nem értik a diákjai azt, amit mond vagy tanítani akar. Engem az egyetemeken, ahol tanítottam - tanítok, pont azért szeretnek a diákok, mert egyszerűen és értehetően adom le az anyagot. Az anyagi helyzetemhez végképp nincs közöd. Sőt, az egész életemhez sincs. Milyen alapon bírálgatsz Te engem? Ki a fenének képzeled magad?
Te magad igazolod most éppen, hogy igazam van. Ha valaki nem fogadja el a nézeteidet, azt ki kell irtani erről a bolygóról, ugye?
Érdekes, hogy az előző leveledben arra szólítassz fel, hogy ne ezen az oldalon írjak vissza.... Akkor ez most mi?
Mit szólók hozzá? Azt, hogy iszonyúan bárdolatlan primitív ember vagy. Nincsenek indokaid csak pufogsz. Valaki valamikor megsértett és harcban állsz az egész világgal. Na ezt akartad? Most ez így jó? Jól érzed magad?
Nem értelek... TE gondolod magadról, hogy beavatott, tudó ember lennél? Nekem egészen más képet tükrözől magadról.
Te beszélsz szeretetről, felismerésekről, fejlődésről? Te hadoválsz spiritualitásról, metafizikáról? Érdekes.
Szerintem itt az idő, hogy lekösd valami mással magad, minthogy engem sértegetsz folyamatosan. Szerintem ezt itt és most abba kéne hagyni. Értelmetlen.
Minden jót Neked, Kedves Emőke férje. Kata"


Kozma Szilárd írta Dénes Mária levelesládáján keresztül:

"
Én lehetségesnek tartom ugyan, hogy Csides Kata Suma cum laude minősítéssel végzett
több, a pszichológiai tájékozottsága és szakképzetsége minőségi javításhoz
szükségesnek vélt főiskolát és egyetemet, de abban is biztos vagyok, hogy mindezzel
esetleg ő érhetett el annyit, hogy ezeknek a diplomáknak köszönhetően gazdaságilag
biztosította a maga és a családja megélhetését, de az általa kezelt (Hogy ne írjam:
gyógyított!) "személyek" az ég világon semmit. Nem másért, de az az ember még
erdőszéli barakban élő, "együgyű" favágónak is rossz, nem, hogy lélek-mentő,
lélek-ápoló pszicholósgusnak az, aki sorozatosan nem veszi észre, nem csak azt, hogy
egy más nevű személy, hanem azt, hogy egy jellegzetesen filozófikus alkatú, és
kiemelten ilyen jellegű nyelveztetet használó férfi és nem egy ettől teljesen
eltérő, ennél sokkal nőiesebb, és lágyabb, ha tetszik, mérhetően kevesebb
szakkifejezést használó asztrológus nő írja hozza, a szekta fogalom használatának a
tudományos és erkölcsi lehetőségeiről és következményeiről szóló, joindulatú
okfejtéseit. Bizonyosságom azon alapszik, hogy Csides Kata ebben a, már - már
pszichológiai, sőt: pszichiátriai problémaként is felfogható farkasvakságában akkora
következetességet tanúsit, hogy a diplomás szakértelmének a magasságából még a
számára bosszantóan éles logikájú és kikezdhetetlen racionalitású Hamvas Bélai
életművet is meg kisérli utolagosan értéktelennek minősíteni, mondván, hogy azt a
szerző, nyilvánvaló sértettségi állapotban, vagyis sértett pszichén támolygó emberi
öntudattal hozta létre. És személy és nemiség-megkülönböztetési képtelenségében,
magát mit sem zavaratva, tovább játszodja nekünk ezt az idióta itészi magatartást,
miközben ő maga vallja be, hogy szakemberként (pszichológusként), abszolút csődöt
mondott a homoszexuálisok kezelésében (gyóógyításában...). Nos, kedves Kata, erre van egy jó felcsíki (székely) kifejezésem és annak
reményében, hogy hátha végre magadra ébredvén, meg tudod fejteni annak a teljes
(mély freudi és magas jungi, valamint általános pszichoszociológiai) értelmét is,
valamelyik róvásirás-szakértői diplomád segítségével. Ez a misztikus ősi székely
kifejezés pediglen az, hogy TONGYÓ! - Igen, jól olvastad: Tongyó. Ugy-e, menyire pontos és vitathatatlan tud lenni az
ősi székely nyelvünk, ha kell tudományosan is? Mit szólsz hozza. Apropó: mindezt nem Kozma Emőke, hanem a férje: Kozma Szilárd írta."

Kozma Szilárd:

Tényleg Tongyó!

Amikor először végig olvastam a Csides Kata válaszának a Hamvasra vonatkozó részét,
csak annak a személynek a számára "türhetetlen nagyság" elsüllyesztési (freudi...)
vágyát észleltem, aki több diplomát is szerzett ugyan, de bármennyire is törte
magát, mert mindezek ellenére, nem kapta meg a Mesteri Áldást:"... nem szent merénylők, hanem csak a türhetetlen nagyság ellen fenekedők!
Labancnak is rosszak! Nem kapván meg a mesteri áldást, beállnak a gyötretőkhöz."
(Nagy László: A feltámadás szomorúsága.)Másodjára elolvasván viszont, azt látom, hogy a sok diplomás tudós asszonyunknak ez
az egyetlen mondata telve és telve van, a tárgyi valóságtól abszolút eltérő, hogy ne
mondjam, a mondat leírojának a teljes tájékozatlanságát bionyító, hajmeresztő
valótlanságokkal. Nézzük csak:"Hamvas ezt azért írta, mert a politikai hovatartozása miatt csak fűtőként
dolgozhatott és ez eléggé degradáló volt az ő számára."
1) Hamvasnak soha nem volt politikai hovatartozása. Különösképpen akkor, abban a
spirituálisan teljesen megvilágosodott életszakaszában nem ("ott és akkor" tehát,
vagyis a magyar kommunista hatalom átvétele idején), amikor eszmei ellenfele, akit
egyébként Hamvas soha nem bántott és annak a híres marxista esztétikájáról soha egy
sort le nem írt), Lukács György, aki "ott és akkor" éppen kulturális miniszter volt,
feltetette Hamvas Bélát a fekete listára, aminek következtében kiették a
könyvtárnoki állásából és a kiadóknak, szerkesztőségeknek megtiltották, hogy műveit
közöljék.Erre vonatkozóan (Mármint a soha nem létező politikai hovatartozására vonatkozóan.),
lásd a "Ne szálljatok füstparipára" c. esszéjét.
2) Akkor sem dolgozott fűtőként(!), hanem előbb építőipari segédmunkásként, majd
raktárnokként, a tiszapalkonyai erőműépítésnél.
3) Több helyen leírja, hogy életének ez a legtermékenyebb időszaka lett, mivel
magszabadulván a hivatalos közlési lehetőségek feltételétől, mintegy magának és az
istennek írhatott közvetlenül, a lehető legmagasabb művészi és gondolkozói
szabadságban.
4) Sehol nem írt arról, hogy ez emberi és szellememberi szempontból ez "degradáló"
lett volna az ő számára, sőt! Ezt éppen az ilyen fajták képzelték mindössze, mint a
Kata asszony, akiknek gőzük nincs a Hamvasi lét- és életszemléletének az ők
pszichológiai koncepcióit messze meghaladó, és az európai rangkórsággal merőben
szemben álló jellegzetességéről, a Hamvasi életmű tényleges értékéről, spirituális
jelentéséről.
Nem szégyenled magad hát "tudós asszony"? Hát milyen ember vagy te? Másokat okitasz
és szektázól, miközben olyasmiről nyilatkozól nagyképűen, amiről íme, te, saját
magad árultad el, hogy halvány lila gőzöd sincsen? Hát miféle tudósi magatartás ez?
Mondom, hogy az egész életén át favágást gyakorló együgyű személynek is korrektebb a
magatartása tudomány-etikai szempontból, mint a tied!És még te szktázol le másokat, mikozben legalább a tudományos diplomáidnak
megfelelő, elemi és alapvető objektivitásra és tárgyi ismeretre vonatkozó etikai
követelését is semmibe veszed, csak azért, hogy "minden áron", neked legyen igazad.
- Még a Hamavsi életmű szemtelen és primitív becsmérlése árán is....

Kozma Szilard

Csides Kata írta:
"Ember, Te beteg vagy. Kata"


Szilárd írta:
Amennyiben ez a szekta témában még érdekelne valakit - Mert a zaggyva válasza
szerint, Kata tudos asszonyt, egészen biztos, hogy nem! - az utóbbi napokban a
szekta-témakörben a Székely szellemi egyesület levelezúlistáján (Táltos listán)
megjelent Dénes Albert által aláírt hozzászólásokat, Dénes Albert, létező és többek
között metafizikai esszéket író, csíkszeredai lakos írta és nem Kozma Szilárd. A
Dénes Mária hozzászólásait, újfent Dénes Mária, egészséges személyi tudattal
rendelkező asztrológus, létező csíkszeradai lakos írta, és nem Kozma Szilárd. A
Szabó Linda által írt hozzászólásokat, Szabó Linda nevű, létező kolozsvári lakos
írta, és így tovább.Továbbá: sehol semmiféle Hamvas Béla életrajzban és önéletrajzban, egyetlen Hamvas
Béla monográfiában sem jelenik meg az, hogy az író bármikor is, Pécsen élt volna és
ráadásul itt, kazánfűtőként dolgozott volna. Életének erről az egyedül Csides Kata
által ismert szakaszáról, sem Dúl Antaltól, a Hamvas-művek gondozójától és egyedüli
kiadási joggal rendelkező tanítványától nem hallottam, annak ellenére, hogy hat
alkalommal találkoztam és beszélgettem vele Hamvas Béláról, illetve életrének arról
az időszakáról, amikor fekete listára kerülvén, a hatalmas mű legjelentősebb
darabjait megírta. Hamvas Bélának a Kata asszony által többszörösen megerősített és
hangoztatott Pécsi kazánfűtői tevékenységéről, Kemény Katalin, az író felesége sem
tett említést és egyetlen fényképet sem mutatott erről az időszakról.De még egyszer mondom, a leghitelesebb dokumentum, ami egyértelműen bizonyítja, hogy
Kata asszonynak lila gőze nincs az egészről, és teljesen alaptalanul és felelőtlenül
inszinuál, az a máig legteljesebb három kötetes és összesen 1324 oldalas, Hamvas
Béla monográfia, amit Darabos pál írt és közölt. Címe: Darabos Pál: Hamvas Béla, Egy
életmű fiziognómiája. Megjelent a Hamvas Béla kultúra kutató intézet kiadásában
, 2OO2-ben. Meg lehet találni minden igényes, kultúra és szépirodalomterjesztő
Magyarországi könyvboltban és könyvtárban.Ezzele együtt tehát, bárki józan ítélettel rendelkező és a magyar nyelv
fogalomrendszerét helyesen használni képes személy, megállapíthatja, hogy nekem
csúszott-e meg az eszem és harcaban állva az egész világgal, írogatok a táltos
listán különböző állnevek alatt, vagy Kata asszony szenved üldöztetési mániában és
él., bocsánat: menekül a nem létező ellenségei elől egy általa önkényesen
felépített, illuzorikus világban.És mág halkabban megjegyezném: Én sem szeretetről, sem toleranciáról, mint nemes és
megható személyi tulajdonságaimról, soha, sehol nem prédikáltam, hanem mindössze a
feminin princípium meghatározásánál használtam, azon egyszerű oknál fogva, hogy
ezeket a fogalmakat nem tartom a valóság megértésére irányuló tevékenységemben
használható és értelmes kategóriáknak. A saját beavatottságomról (És Isten-őrízz:
annak a fokáról!), amire egyébként magasan tojok, ugyanvalóst nem hivatkoztam soha.
Mellesleg: lett volna éppen elég hely, ahol ezt a disznóságot elsősorban önmagammal
szemben, de akár az olvasóimmal szemben is, elkövethettem volna, tehát bárkji
ellenőrízheti mind a megjelent könyveimben, mind a http://www.astrologos.ro, mind a
http://www.kozmaszilard.hu című veblakok anyagát átolvasva. Sőt: őszintén megvallva, a
gúnyolódási kedvem éppen akkor kap el, amikor valaki ilyesmivel kérkedik, iletve
ilyesmire hivatkozva, akár velem, akár másokkal szemben fölényeskedik. És most is,
mindössze ez történt.Kozma Szilárd "

Csides Kata:

"Szilárd, nagyon köszönöm Neked, hogy igazoltad Önmagad állításom igazát.

Ha megfigyeled a levelezés ívét, több pontot is találsz benne, amely engem támaszt alá.
Ha a szekta támadva érzi magát, akár ideológiailag, akár személyében akkor először a támadó hitelképességét igyekszik
anullálni.
Ha ez sem bizonyul sikeresnek, akkor a támadó magánéletét, családját stb igyekszik lejáratni, anullálni.
Ha pedig Istenét éri bármely fajta támadás, akkor az engesztelhetetlen gyűlölet és indulat már megállíthatatlan.

Ez a levelezésben mind megtalálható.
Mivel nem értettünk egyet - először csak kritikákat fogalmaztál meg velem szemben
Miután nem adtam meg magam - negatív minősítést kaptam én is a családom is, a munkát, a tudásom stb.
Miután pedig úgy érezted bántottam Istenedet - nincs megállás a indulatban.


Amit Te csinálsz az nem gúnyolódás, hanem rágalmazás, szitkozódás.

Ez egy olyan játszma a részedről, melynek indulatai értelmezhetetlenek. Értsd ahogy akarod. Ezt kifejezetten Neked szántam, gondolatébresztőnek. Nem írok többet Neked ebben a témában. De szerettem volna ha megérted, mi történt ebben a levelezésben. Talán, ha nem ilyen elvakult indulatokkal irtad volna leveleidet, feltünik....K"

Kozma Szilárd írta:

"Kedves Táltos-listás barátaim és ellenfeleim!

Részemről, a Csides Kata tudósasszony sértő fölényeskedése (szektázás) miatti,
személyes vagdoskodásba fulladt vitázás most már tényleg, véglegesen befejezett.
Mivel a szószegést ki nem állhatom - Még a nagyobbik gyermekeinket is pl. azért is
apai áldásban (egészséges nyaklevesekben) szoktam részesíteni, ha felforgatják és
rendetlenül hagyják a szobájukat, miután két héttel korábban megígérték, hogy többet
nem tesznek ilyet. -, ha csak egy módom is van erre, magam is elkerülöm azt, hogy ne
maradjak pl. következetlen egy béke ajánlatomhoz, mint ebben az esetben. És
higgyétek el nekem, amennyiben tudom, hogy a sok diplomás Kata asszony ennyire hiba-
és tévedés-belátásra képtelen személy, vagyis tudós létére ennyire komolytalan
ember, hogy képes a tárgyi valóságtól ennyire elütő, nyilvánvaló fantazmagóriákkal
"az igazsága" mellett érvelni, rá sem bagóztam volna arra, ő tovább verklizi a
leszektázásunk miatti, "tudományos" magyarázkodásait. Sajnos, újfent hagytam magam,
hogy a humanista neveltetésem legyőzze az asztrológusi tapasztalataimat, miszerint,
aki csak pszichológiai szinten ismeri magát, és gőze nincs arról, hogy a karmikus
meghatározódásai miként manipulálják a nappali éber tudatát, elemi érzéseit és
gyakorlati rációját, attól - Legyen az akár Béke Nobel díjas, akár római pápa, akár
misztikus tanító! -- bármi kitelik. Lám csak, a mi tudós asszonyunk is képtelennek
az Oroszlán jegyében álló Sárkányfarka által jelzett, negatív személyiségi
meghatározódásain felülemelkedni, illetve, mások lekezelő becsmérlése után, a
hibáját tisztességesen belátni, jól tanúsítván ezzel az asztrológia azon állítását,
miszerint az Oroszláni karmával született személyek képtelenek észrevenni magukat és
belátni azt és amikor, mások személyi tudatába, önérzetébe érzéketlenül
belegázolnak, miközben rátartian hangoztatják, hogy azok, akik nem hajlandók ezt
tőlük szó nélkül lenyelni, mennyire igazságtalanok velük szemben, és eközben az
elemi hibabelátásra is képtelenül, gerinctelenül magyarázkodva, sértődötten tovább
fölényeskednek.
Maradjunk tehát annyiban, hogy az Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaság tagjai annyira
szektásak, amennyire Hamvas Béla pszichikai sértettségből írta a monumentális
műveit, és hogy Kata asszony annyiban hiteles és megbízható szavú szakember,
amennyiben Dénes Albert, Dénes Mária, János Széll István, Jénos Széll Kinga, Kozma
Emőke, Csüdöm Melinda és a többiek, nem jól meghatározott személyi tudattal és
egyéniséggel rendelkező személyek, hanem Kozma Szilárd, különböző nevel alatt
megjelenő alteregoi.
Részemről tehát, az ügy már csak azért is véglegesen befejezett, mert meggyőződtem
arról, hogy az, aki felületes nagyképűségével azt kirobbantotta, elképesztően
komolytalan ember.
Legyetek mindig bátrak! Kozma Szilárd "
"

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 15:31 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4033
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Barátaim!

A homoszexualitással kapcsolatos veszély-téma és az elhomoszexualizálódó, humanista-liberális eszmék szerint élő, nyugati civilizáció degenerálódásával kapcsolatos problémakőr, szerintem túlzóan komoly ahhoz, hogy az Ez Ott Erika és Erikusz - rovatban tartsuk. Következésképpen át fogom helyezni a Közös Témákba.
A homoszex téma metafizikai ismeret-hiányból eredő, és annak az elburjánzási okainak a szükségét, már csak az is jelzi, hogy egy magát nem csak materialista tudományok szintjén tovább szakosító és állítólag az ősi magyar spirituális hagyommányrendszer szerint is gondolkozni képes "tudós asszony" is teljesen tájékozatlannak bizonyul a kérdésben és reinkarnációs misztifikációkba menekül a probléma metafizikia megértése elől. És ez természetes, mivel a problémának, VGYIS A ZAVARNAK a metafizikai szintű megértése, olyan határozott és felelősségteljes és ténylegesen állásfoglalásra kötelezné, amit nem tolerálna részéről - és valószínüleg ki is tagadná! - az a humánus - liberális elvek szerint működő szakmai (orvosi) társadalom, amelynek területén ő a maga és a családja számára a mindennapi kenyerét megkeresi. Hgyjuk tehát békén Csibres Kata kettős elköteleződéssel és tudattal élő tudós asszonyt és a ránk jellemző bátor tisztességességgel, valamint az asztrológia ide vonatkozó iránymutatása segítségével, göngyölistsük fel azt a témát, amiről az önbevallása szerint, igen magas szintet elért Csabai Bálint nevű táltos, azt, az ő esze szerint a témába vágó agykontrolos csodabogarat volt képes "kinyilatkozni", hogy az igazságért való harc belső és külső gyötrelmei elkerülése érdekében, ő kitaláláta (felfedezte! - :lol: :lol: :lol: ) a maga számára a Buddhizmus alapelveit és kutatási módszereit. :D

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.10. 15:40 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4033
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ahogy a betegségek és a balesetek kialakulásának a megelőzése javallottabb a rosszul járt személyeknek a halálból visszahozó intenzív korházi kezelésnél és a sebészeti beavatkozásoknál, vagy pl. a kemoterápiás kezeléseknél, úgy a pedofilia esetében is ajánlatosabb a pedofiliára való hajlam időbeni feltárása és az ilyen jellegű tudattalan sóvárgások és cselekvési késztetések kialakulásához szükséges családi-környezeti impulzusok (élethelyzetek, személyi viszonyok, stb.) jellegének a felismerése.
Ezek segítségével a figyelmes és felelősségteljes neveltetés, illetve a gondos irányítás és a veszélynek az idejében történő megnevezése (a veszélyes következmények felmutatása) nagyobb segítség lehet egy pedofiliára hajlamos (kamasz, vagy felnőtt) számára mint az elkövetett és leleplezett bűnt követő, körülményes, hosszadalmas és nem egyszer a különféle értelmezések labirintusában elsikkadó bírósági eljárások, vagy a végzetes tetteket követő megtorlások és büntető intézkedések.
Ahogy a különböző szexuális perverziókra való hajalmot ki lehet mutatni a személyi horoszkóp segítségével, a pedofiliára való hajlamot is ki lehet mutatni. Nem árt viszont óvatosnak lenni és a felelőtlen bélyegzéseket föltétlenül el kell kerülni: a hajlam még koránt sem azt jelenti, hogy az illető személy a pedofilia rabja, hogy máris benne van a bűn őrvényében. A pedofilia hajlamára utaló asztrológiai elemek alapján viszont biztosra vehető, hogy a vizsgált személynek vannak ilyen jellegű, öntudatlan és önkéntelen vonzódásai - vágyai és ezek konkrét gondolat, vagy fantázia kép formájában is megjelennek. Nagy általánosságban véve, minden olyan személy, akinek a Lilith valamelyik vízjegyben (Rák, Skorpió, Halak), vagy a Mérlegben áll, hajlamos a szexuális devianciák valamilyen formájára. A pedofiliára való hajlam viszont akkor jelentkezik, ha a vizsgált szülött horoszkópjában a fentiek mellett, a Lilith a Nappal, a Holddal és/vagy a Szaturnusszal is negatív fényszöget alkot. Amennyiben a fentiek mellett a szenvedélyeink és a temperamentumunk jellegére utaló Mars is valamilyen negatív formában részt vesz és diszharmonikus fényszöget alkot nem csak a Lilithel, hanem a Napot, a Jupiterrel és / vagy a Szaturnusszal is az eset már a veszélyes bűnözési késztetések
szféráját érinti, a kéjgyilkosságra való hajlamokig elmenően.
Természetesen olyan asztrogramot nem fogunk találni (de legalábbis nagyon ritkán fordulhat csak elő), amelyben a pedofiliára és a szexuális bűnözésre való hajlamra utaló jelek mindegyike szerepeljen. Amennyiben ilyennel találkoznánk, majdnem biztosra vehető, hogy az illető személy, ha nem is sodródott még be a bűn örvénybe, igen nagy küzdelmet folytat a saját kísértő körülményekkel, illetve a sóvárgásaival és többnyire már tudatos fantázia-képeivel. Az viszont mindenképp segítség lehet, ha a saját horoszkópunkat, az élettársunk és a gyermekeink horoszkópját megvizsgálva, tudatosítjuk a veszélyt és a tudattalanunkban rejlő vágyak feltárásával, őszinte beismerésével és konkrét megnevezésével elejét vesszük annak, hogy bizonyos, véletlenszerűen bekövetkező, sajátos körülmények között és alkalomszerűen előálló zavaros érzelmi-lelki, vagy tudati állapotunkban a pedofilia hálójába kerüljünk. És ez annál is inkább fontos, mivel nem csak az agresszor felnőtt horoszkópjában találhatóak meg a perverzióra való hajlamra utaló jelek, a hanem a szexuális agresszió áldozatául eső gyermekek képletében is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2009.03.11. 09:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4033
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Lehetséges ugyan (Habár ezt én egyáltalán nem hiszem és a homoszexualitásnak, mint feloldandó ée meghaladandó, igen nehéz életfeladatnak - karmának - a feloldását és meghaladását célzó, kitartó akarati erőfeszitések "terhe" aloli felmentő elméletnek tartom.), hogy a homoszexualitásra és általában a szexuális elferdölésekre, perverzióra való hajlamok bizonyos gén-mutációknak a következménye, de, amint tudjuk, a génrendszerink, génstruktúránk (térképünk) is mindössze követi és leképezi az asztrológiai sorsképletünkből kiolvasható spirituális, kauzális és természeti meghatározottságainkat.

Nézzők meg tehát, hogy milyen anyai ági örökletes programok következtében jön létre egy - egy ilyen homoszexualitásra, vagy más szexuális devianciára való hajlam, amit nem hogy ápolni és fetisizálni és "törvényesíteni", sőt: újabban homokos fesztiválokon ünnepelni nem kell, hanem úgy ahogy a magzat- ggyermek és családanyai, vagy családapai szerepkör ellenes karmikus programokat, tudatos erőfeszítések árán meg kell haladni, az illető személy (személyek) kiegyenlítődési (megváltódási) képességeinek a létrehozása érdekében:

Természetesen, az első anyai ági örökletes program, amely a szexuális devianciák alapjainál áll, az a Vénusz és Mars bolygópároshoz, valamint a Bika, a Mérleg és a Skoprpió Napjegyek valamelyikében álló Lilith és Sárkányfarok pozíciójához
kötődő, párkapcsolati - szerelmi, élettársi boldogsági képtelenség (ilyen jellegű boldogság elérésére való képtelenség) programja. Ezek, amint tudjuk, úgy alakulnak ki és úgy öröklődnek át az utódokba, hogy valamelyik anyai ági ősanya (szépnagyanya, üknagyanya, dédnagyanya), valamilyen ide vonatkozó szerencsétlen életesemény folytán, erősen boldogtalak, mannak érzi (érezte) magát a házasságában, élettársi viszonyában (Igazi, kamaszkori vagy fiatalkori "nagy" szerelme, szeretője elhagyta, vagy meg halt, illetve az ő szülei, vagy amannak a szülei nem hagyták, hogy ahhoz mennyen férjhez. Vagy mindössze, valamilyen oknál fogva "rettenetesen és örökre" kiábrándult a férjéből.), és azzal a tudattal, intenzíven átélt érzés- és képzeltvilággal foganta meg a következő lány utódját (A him nemű utodok itt nem számítanak, mert ők nem karmikus program-átadók), hogy ő szerelmileg már többé (soha) nem lehet boldog. Ez a természeti szerelmi - szexuális boldogságra való képtelenségi program (Amivel én is születtem például: Lilith a Mérlegben), akkor is hat, ha a polaritás törvényének következtében, az illető utód, aki közvetlenül örökli a progrtamot, igencsak kikapós és "szerelmetes fajta", mivel, a mélytufdatttanajában levésett karmikus proigramjának köszönhetően, a párkapcsolati csődők egymást fogják követni az életében, mindaddig, amíg kiábrándultan ő is le nem mond ennek az eléréséről és, amennyiben nő, ezzel a "ráerősítéssel" olyan utódokat fog hozni a világra, akik még mélyebben (Lilith szintjén) és még beágyazottabban - reménytelenebbül - fogják magukban hordozni ezeket a karmikus programukat. Igen ám, csakhogy ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezeknek az utódoknak "így" is kellene maradniuk, hanem éppen ellenkezőleg: már a személyi horoszkópjukból is kiolvasható gyakorlati életfeladataik is olyanok lesznek (Pl. VII, vagy VIII házi életfeladatok), hogy egyértelműen arra utalnak, hogy a sors- és életrendeltetésük egyik legfontosabb aspektusa éppen arról szól, hogy nekik ezt a szerelmi képtelenségre predesztináló programot meg kell haladniuk és fel kell oldaniuk, sőt: hogy a harmonikus, szeretetteljes és termékeny élettársi viszonyra, tudatos belső és külső (Ide vonatkozó negatív karmikus reflexeik legyőzését célzó) törekvések útján, magukat alkalmassá kell tenniük a szerelmi és szexuális (párkapcsolati) harmónikus együttélés megvalósítására, a boldogság-adás , és a pár-bizalom képességük kifejlesztésére. - Senki sem mondta, hogy ez könnyű életfeladat lenne, és könnyen menne! A házastásri boldogtalanságok nagy része, éppen abból adódik, hogy ezek a programok léteznek és az embereknek halvány gőzük nincs, hogy milyen hibás reflexeiket és késztetéseiket kell legyőzniük, hogy ez mennyen nekik, hogy egyáltalán nem igaz az a feltevésük, hogy az ők boldogtalansága miatt, mindig és csakis az (felületes, közömbős, érzéktelen, gonosz, stb.) élettárs lenne a felelős! Hogy tehát, az illető házastárs, az ide vonatkozó önámítással (belső hazugságrendszerével) még inkább feloldhatatlanná teszi a karmikus determinációját.

És ezzel, az önámítási hajlammal, meg is érkeztünk a szexuális devianciákat okozó anyai ági örökletes karmák másik alap-összetevőjájez: a Kaméleon programokhoz.
(Folytatása következik)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 11:28 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Bármennyire is akarják védeni a homoszexualitást, mindenképpen betegség, de az előttem hozzászólók is valahogy igy gondolják. A női homoszexualitás gyakoribb eset. Ez azzal magyarázható, hogy a női nem a szebbik nem, és a saját nemükkel az emberek egyébként is gyakran bizalmasabbak, mint az ellentétessel. ezért is van az főleg fiatal korban, de nem csak akkor, hogy pl. a fiúk bizalmasabbak fiú barátjukkal, haverjukkal, mint a lány párjukkal. Fiatal korban az ellentétes nem előtt bizonyos dolgokat az emberek szeretnek rejtegetni, titkolni, és gyakran ez megmarad a későbbiekben is.
A homoszexualitást több tényező is kiválthatja, de mindenképpen degenerációról van szó. Oka elsősorban az állati ösztön, és a többi ok nagyjából ezzel áll kapcsolatban. Pl kutyáknál megfigyelhető, hogy mikor tüzelnek, akkor képesek szexuális aktust imitálni velük azonos nemüekkel (még a nőstényeknél is előfordul ez). Ezek az ösztönök részben a hormonális túltöltődöttségekből ered, mely akár agresszióhoz is vezethet embernél, állatnál egyaránt. Az embernek könnyebb dolga van, mert magának is el tudja intézni. Persze ez sokszor nem elég, hiányzik a nemi érintkezés, és rosszabb esetben csak a saját nemét választja. Vannak esetek, ami gyakoribb, hogy biszexuális életet él, mindkét nemmel folytat szexuális közösüléseket. Ez a fajta kevésbé súlyos, de még mindig mutatja, hogy mennyire nem tiszta az illető.
A hormonok levezetése élvezettel történik, és nyugalommal tölti el az embert. Ha ez az élvezet nem történhet meg ellentétes nemüvel, akkor vagy magához nyúl az illető, vagy inkább erőszakhoz, esetleg azonos nemüvel. Gyakori eset lehet, hogy börtönökben a férfiak homoszexuálisokká válnak. Ehhez jó táptalaj az eleve züllött és szexmániás életmód, igy könnyen homokossá válhatnak mind.
Arról nem szabad viszont megfeledkezni, hogy azonos körülmények között nem válik mindenki homokossá, ez az egyén saját meggyőződésétől és lelkének tisztaságától függ. Van, aki csak időszakosan válik homoszexuálissá, ha helyreáll az élete, akkor leveti ezt a rossz szokását.
Nem kell melegfelvonulásokat rendezni, és nem kell engedni az azonos nemüek házasságát. Ezt az emberek bünnek tartják, és a vallásokban sem éppen megengedett ez. Nem kell cirkuszt csinálni az egészből. Ha netán valaki homokos, tartsa meg magának, és ne mutogassa magát. Ezek mind-mind zavarodott elméjüek és kezelésre szorulnak, főleg lelkileg.
A Tizparancsolat megmondja, hogy ne paráználkodj! Ez paráznaság, ez ocsmányság, ez ördögi. Nem vagyunk állatok. Az a helyzet, hogy mig az állatok ösztönből teszik olykor, addig az ember divatot csinál belőle. Az ilyenek még az állatoknál is rosszabbak.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 12:05 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Kedves Főnix,

Köszönjük a hozzászólásaidat, főképp a táplálkozással kapcsolatosat, de megkérlek a fórumra saját fényképpel és saját névvel írj, mert különben kénytelenek leszünk törülni. Lásd a fórum szabályzatot.
Egyébként ajánlom olvasd el a korábbi hozzászólásokat is az adott rovatnál, mielőtt írnál. Bizom benne, hogy találsz hasznos információkat, amelyek segítenek a fényutadon.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Homoszexualitás
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 15:12 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
A saját képet megoldottam, de nem tudom módositani a regisztrációkor megadott nevemet. Elég sok iromány van ezen az oldalon, és a bőség zavarában azt se tudtam hol és hogyan kezdjem az irást és olvasást. Ahova irtam, többnyire elolvastam az előzményeket, de való igaz, hogy nem mindet. Igyekszem mindent áttanulmányozni.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO