ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.09.21. 05:03

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 19 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015.01.29. 19:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.06.07. 19:27
Hozzászólások: 14
Napjegy: Rák
Aszcendens: Mérleg
Kedves Szilárd!

Egy a Napjeggyel és az Aszcendenssel foglalkozó kérdést szeretnék itt a fórum nyilvánossága előtt feltenni Önnek, gyanítom hogy másokban is felmerülhetett már a két horoszkópelem ilyen jellegű viszonya.

Azon kaptam ugyanis magam december hónap végefelé, hogy pontosan azt csinálom, amit Ön értelmezett azon szülöttek esetében, akiknél a Nap a 10.-es földházban áll: folytonosan be akartam magam biztosítani külső sikerekkel a társadalmi,közösségi szférában (nálam: az egyetemen elért eredmények) és emellett nemigen jutott idő magánéleti tevékenységekre. Éreztem is hogy ez így nem jó mert ebből sehogyan sem lesz karmaoldás, s mihelyt rájöttem a fentebb említett okra, mondhatnám: "elengedtem" az egómat, és rájöttem hogy nem külső sikerektől fogom magam biztonságban érezni, hanem attól ha megszerzem az univerzális isteni öntudatot.

Pár hétre erre a felismerésemre az ötszörösen negatív és T-kvadráton álló Szaturnuszommal is sikerült fejlődnöm, mert elkezdtem elengedni a folyamatos szorongásomat és aggodalmamat és merevségemet, hogy mindent kontrollálni akarok főleg ami a napirendemet, az egészségemet illeti, és elkezdtem jobban bízni a Sorsban és az Egyetemes Törvényekben.

Ezen két eset óta egy érdekes, jó kedélyű, mondhatnám "bolond" állapotban érzem magam, és szinte olyan mintha teljesen kicseréltek volna. Olyan, mintha közelebb kerültem volna az Aszcendensemhez: határozottabbnak, harmóniát keresőbbnek, nyugodtabbnak érzem magam és önkéntelenül az ugrik be hogy olyan ,,mérlegesebb" a hozzáállásom az élethez. Ugyanakkor, szinte teljesen hiányzik belőlem mindenféle ,,uralkodási" vágy. Konkrétan: semmiféle versenyezhetnék, dominálási vágy, vagy ehhez hasonló Oroszláni/Nap/V.ház dolgot nem érzek magamban. Szerintem nem Kos Lilith vagy Mars eredetű a dolog, mert Kung-fu edzésen ugyanúgy megy a harc, gyávának nem érzem magam, de versenylázat, tehát ilyen ,,ki a jobb derüljön ki győzzük le egymást és én leszek a császár" érzéseket nem érzek.

Kérdésem a következő: most a teljesen negatív Napomnak eshettem át a túlsó oldalára, tehát én most negatívan élem meg a Napom és azért nincs bennem semmi ilyen ,,uralkodhatnék", vagy pont hogy harmonizáltam a Napomat és ilyennek kellene lennie az univerzális alapállásnak?

Maga a kérdés azért vetődött fel bennem, mert ugyebár lemondtam arról hogy a szakmai eredményeimet a magánéletem rovására növeljem, de be kéne indítani a magánéletemet. Ahhoz viszont, hogy szerelmi/szexuális partnert ,,szerezzek" magamnak, ahhoz úgy érzem AKARAT kellene, az meg most annyira nincs, inkább ilyen passzív jellegű a hozzáállásom: "én teszem a dolgom, és átadom magam az isteni törvényeknek és csak azt akarom megélni amit meg kell élnem".

Köszönettel:

András


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.01. 11:46 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András,

Nekem az a meglátásom az általad leírtak alapján, hogy bárhogy is legyen - akár ráéreztél az arany középútra, (középpontra?) akár átestél a másik végletbe, mindkettő a karmafeloldás része. Vagyis a középút megtalálásához is sokszor a másik véglet tudatos kipróbálásán, megtapasztalásán keresztül lehet (kell) eljutni. A sorssal szembeni erőszakoskodás, a sorserőkkel szembeni és azokat kizárni próbáló irányítási vágyról pedig természetesen minél előbb le kell mondani.
Meg kell találd az egyensúlyt a magánéletedre fordított és a külvilági érvényesülésre fordított erők beosztásában.

Írod: "ahhoz úgy érzem AKARAT kellene, az meg most annyira nincs, inkább ilyen passzív jellegű a hozzáállásom: "én teszem a dolgom, és átadom magam az isteni törvényeknek és csak azt akarom megélni amit meg kell élnem". " - az akarattal nagyon csínján kell bánni. Az én tapasztalatom, hogy az akarat inkább önmagunkkal szemben, a karma legyőzésében fontos, a külső körülményeinkre vonatkozó mágiában abszolút alá kell rendelni magunkat a sorserők akaratának, és csak finoman szabad vágyódni - finoman és mértékkel átérezni a vágyakat. Én úgy fogalmaznám meg, hogy tulajdonképpen "csak időnként, egy-egy rövid üzenetben - képzelgésben" jelezni kell az abszolútum felé, hogy egy adott -képzelt - körülményt teljesen pozitívnak ítélünk meg, pozitív átéléseket kapcsolunk egy képzethez. Arra kell vigyázni, hogy először is természetesen arra: hogy ez a képzet a karmikus sugallatoktól teljesen mentes legyen, másodszor pedig hogy csak mindig annyi időt töltsünk ebben a képzelgésben, amely után rögtön el is tudjuk azt engedni minden szomorúság érzet nélkül, és teljesen elégedettek tudunk lenni a jelenlegi helyzetünkben, a jelenlegi körülményeink között.Tehát a boldogság állapotot folyamatosan fenn kell tartani, ehhez pedig nem szabad erőszakoskodni, agresszívnak lenni, szomorkodni stb. lehetőleg semmikor. Ez azt jelenti, hogy ezeket a vágyakat magunkban tulajdonképpen csak éppen csak hagyjuk felsejleni és alámerülni, talán egy percnél sem kell több idő rá. Ezen kívül és az öröklétben élést segítő meditációkon kívül, ami a teljes szellemi boldogság, mindig a jelenben kell élni , a jelent vizsgálni, illetve a jelen negatív jelzései függvényében a múltat, és eszerint a karmafeloldáson munkálkodni, általános gyakorlati feladatainkat elvégezni. Sőt, az öröklétben élést segítő abszolút boldogság és nyugalom meditációk állapotából minél többet megőrizni magunkban állandóként, azt a részünkké téve.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.13. 17:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

Ugyanazt akartam leírni neked mint Viola, azzal kiegészítve, hogy a realizálásra törekedni kell, de abban, hogy valamit máris sikerült helyesen realizálni, csak nagyon sok - szerintem minimum hét, vagy nyolc! - teljesen biztos pozitív visszajelzés után lehetünk biztosak. És még ez sem jelenti azt, hogy abban a bizonyos sors- és élet-motívumban elengedhetjük magunkat, mert már megérkeztünk ugyebár, tehát azt már automatikusan tudjuk. Szüntelenül éberségre - tehát korrupció.mentes kiegyenlítődésre, vagyis az igazság szelleme realizálására kell törekedni minden őserő (bolygó) és minden erőtér (Konstellációk, horoszkópházak) szintjén.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.12. 00:35 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.06.07. 19:27
Hozzászólások: 14
Napjegy: Rák
Aszcendens: Mérleg
Kedves Viola és Szilárd!

Köszönöm a válaszokat. Azért írok újfent ide, mert folytatása lett a történetnek. Az történt ugyanis, hogy egyik hétköznap egy egyetemi előadás után végignéztem a termen, és megpillantottam egy leányzót akinek a látványa konkrétan beleégett az emlékezetembe. Olyan erős karmikus provokációt éreztem hogy szó szerint hazamenekültem az egyetemről. Megnéztem a lány horoszkópját, és Napja/Holdja/Merkúrja áll a Vénuszomon, a Kos Sárkányfarka az én VII. házamban, továbbá a Lilithje a Rákban.

Azért írtam csak le a fentieket, mert emiatt az elmúlt másfél hétben magammal harcoltam mert nem tudtam eldönteni hogy karmaverklizési vágyaim vannak, vagy pont hogy a Sors jelez nekem mert elzárkóztam nagyon a VII. házas karmám oldásától, bár most úgy érzem inkább az előbbi volt.

Ahol viszont bebújt az árnyékénem és korrumpálta az éberségemet az az volt, hogy szerintem én nem értem helyesen a Nap és az Aszcendens viszonyát. Én szó szerint vettem azt, amit Szilárd írt a horoszkópban, hogy a Napjegy olyan örökletes tulajdonságokat jelez amiket fel kell számolni és az Aszcendens konstellációjának pozitív tulajdonságaival behelyettesíteni. De akkor nekem a Rák napomat teljesen el kellene "felejtenem"?

Azért írtam bele a lányt a történetbe, mert úgy érzem pont a Rák Napomat provokálta nagyon durván, mivel ezután az élmény után szinte rögtön, betörtek a tudattalanomból a tudatomba emlékképek, érzések, amik kifejezetten a Rák Napomhoz kapcsolódnak: hogy miket valósítottam meg én mint Ego a középiskola végén, hogy mennyire szeretem a családomat, hogy milyen terveim voltak arra vonatkozólag hogy bejárom az összes települést ahol az őseim laktak és feltérképezem mindet(teljes családfakutatást is csináltam 2 éve), hogy mennyire szeretek úszni és lebegni a vízfelszínen...+ a tipikus Nap jellegű hódítási vágyak mint uralkodni és szexuális partnert hódítani magamnak és ilyenek. Ezek a dolgok az utóbbi háromnegyed évben eszembe se jutottak! És azt is tudom magamról, hogy nálam a Rák karma úgy jelentkezett leginkább hogy mindenkiről gondoskodni akartam a családunkban, Anyámról Apámról testvéreimről stb... De ez tudom hogy helytelen metafizikai szempontból.

Ugyanakkor, a Kung-fu edzésen gyermekek is megjelentek a múlthéten és én, így hogy előtört belőlem ez a Rák érzés, olyan természetesen és ösztönösen viselkedtem velük hogy szinte úgy éreztem én ezt bármikor tudnám csinálni. Egész jó érzés volt.

A kérdésem a következő: A Napjegy és az Ascendens konstellációk viszonyának, egymást kizárónak vagy egymás mellett párhuzamosan létezőnek kell lenniük? Tehát az a ,,felcserélni a Napjegyet az Aszcendenssel" azt jelenti hogy amikor kimondom: "Én Tóth András vagyok" akkor ennek minőségileg csakis Mérleg, vagy Rák+Mérleg jellegűnek kell lennie elsősorban? (tudom hogy a többi bolygó és karmapont is ad alapszínezetet, de kifejezetten ennek a kettőnek a viszonyára lennék kíváncsi)

Köszönettel:

András


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.14. 15:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

Még a téma címéből is, amit te adtál az ide vonatkozó kérdésfelvetéseid indításakor, világosan kiderül, hogy te is jól és helyesen értetted a Napjegy és az Aszcendens viszonyát, illetve, hogy akkor még eszedbe nem jutott volna olyasmit állítani és az én számba tenni, hogy a Napjegyet csak úgy egyik napról a másikra fel kellene cserélni az Ascenddenssel. - Ami (utóbbi) ráadásul hosszú éveken át alakul ki, de az is megtörténhet, hogy csak évtizedeken át. Akkor hát mivel is lenne felcserélhető (Ha netalán csakugyan ez lehetséges lenne és tényleg ilyesmit állítottam volna, hogy kellene?) a Napjegy, hogyha az Ascendens még létre sem jött? Pláne egy 21 éves személynél? - Hidd el kedves András, nem azért tettem fel ezt a kérdést, hogy cinikuskodjak, hogy fölényeskedjek veled szemben, netalán és isten őrizz, hogy csak távoli szándékomban is lenne téged megszégyeníteni. De úgy látom, nagy szükség van nem csak neked és számodra felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az egésznek a látására - értésére törekedni, mert különben az olyan direkt, vagy áttételesen Ikrek - és Szűz karmás (6 házasban álló karmaponttá váló bolygó is pl. mint nálad a Szaturnusz), milyen gyorsan bele szédülnek a részletkérdésekbe. Mondom tehát: még az általad fogalmazott címből is kiolvasható, hogy ott és akkor még helyesen láttad a Nap és az Asce helyes viszonyát, de egyetlen sorshelyzet - ERz esetben egy esetleg felvállalandó potenciális párkapcsolat, illetve egy karmikus kihívás által okozott lelki feszültség képes veled (És másokkal, nagyon sok személlyel), elfelejtetni azt ami korábban egyértelmű volt a számukra és azt teljesen irracionális és természetellenes képzetekkel és állításokkal felcserélni. - Remélem, hogy nem haragszol, amiért durván úgymond, példát statuáltam veled - rajtad, de nem kerülhettem ki, hogy ezen keresztül rámutassak arra,m hogy, miként működik az Ikrek meg a Szűz karma, illetve a projektáló árnyék-én.
A világos és konkrét válaszom tehát: sürgősen kezdj udvarolni ennek a lánynak, ha értelmes és jóindulatú, mert az is lehetséges, hogy az életed nagy szerelmét, a lelki társadat "láttad" meg az aulában hirtelen és a kunfu edzéseken is, ha módod van rá, de máshol is foglalkozz minél többet gyermekekkel. A Rák napjegyed pozitív tulajdonságait ugyanis, mind a horoszkópodban található többi jel által megjelenített determinációdat is egyébként, de ezt kiemelten és sokszorosan és hatványozottan minél pozitívabban ki kell élni, meg kell tapasztalni. - Semmit nem hagyunk ott, semmit nem számolunk fel, semmit nem cserélünk fel, ami a spirituális struktúránk vonásait jellegzetességeit illeti, még a karmikus tulajdonságainkat sem, hanem mindent megkísérelünk a lehető legpozitívabb eredeti funkciója szerint megélni - realizálni! Én sem hagytam ott a francba (Mivel hogy az lehetetlen!) a Plútó - kavdrát - Skorpió Nap, vagy a Plutó - kvardát - Skorpió Merkúr, vagy ugyanazoknak a Lilithel és a Marssal alkotott félkvadrátjai által jelzett gonoszságaimat, mert mind utránam jöttel volna és a legváratlanabb helyzetben egyenesen meggyilkoltak volna, hanem azon iparkodtam, hogy a végső - kauzális lét-okok megismerői képességei mellett megbocsájtói, elengedési és nem utolsó sorban boldogsági- boldogulási képességekké alakítsam a bennem levő nyers (Napjegy szerinti) bosszúállásra, elengedési képtelenségre féltékenységre, irigységre, gyilkos szomorúságra, melankóliára, nosztalgiára, végső soron boldogtalanságra, stb. való hajlamaimat. És ezt nem csak a napjegyem szerint, a látható - érzékelhető materiális - lelki természeti felszínen, hanem a Kígyó éve által jelzett mély-gonoszsági szintekről is a napfény világosságába és a szeretet életadó melegségébe kiemelve.
Amit olvashattál a Mérleg Ascendensednél, az az, hogy idővel annyira meg kell annak erősödnie, annyira a személyi tulajdonságaiddá kell váljanak a megszerzett pozitív Mérleg-tulajdonságok, hogy lassan - lassan (automatikusan tehát maguktól és nem erőltetve!) ez az új, és pozitív Mérleg- személyiséged uralkodjon el a napjegy által jezett nyers tulajdonságok felett.

És hogy a kérésednek minden részlet szerint eleget tegyek, ezt is ide másolom:

Az Ascendens és a házak igazi értelméről

A spirituális fejlődési életfeladatainkat és az önmegváltási sorsprogramjainkat tartalmazó sorsképletek (asztrogrammok) helyes értelmezésében, kiemelten fontos szerepet játszanak a tizenkét konstelláció (napjegy) által megtestesített, kauzális (morfogenetikus) erőtereknek (teremtési erőfészkeknek) megfelelő gyakorlati életterületeket grafikailag megjelölő (A sorsszerűen fontos és sajátságos viszonyokat tartalmazó emberi életköröket megtestesítő), horoszkópházak. A karma-feloldáshoz és meghaladáshoz szükséges, új személyi tulajdonságok megszerzését lehetővé tevő (Az egészséget és az egyéni - családi boldogság elérését is biztosító.) gyakorlati életköröket megjelenítő asztrológiai földházak.

Az Ég közepe és az Ascendens pozíciója által meghatározott, illetve a születési időpontnak és a születési földrajzi hely függvényében kiszámított, a kör alakú sorsképlet 12 darab mezőjében egyenlően eloszló 12 napjegynek a különböző fokain elhelyeződő tizenkét asztrológiai földház jelentéséről, különféle asztrológiai kézikönyvekben különféle értelmezéseket olvashatunk. Annak a magyarázatáról, hogy ezek a földházak miért pontosan azokat az életterületeket jelenítik meg egy horoszkópon belül, amelyeket a klasszikus asztrológia eleve adottként használ és leír, az obskúrus misztifikációktól, a még misztikusabb materialista okoskodásokig (föld-sugárzások zónánkénti hatása, stb.), mindent el lehet olvasni ezekben az asztrológiai könyvekben csak éppen a lényeget nem.
Megmagyarázhatatlan, hogy azt az egyszerű metafizikai tényt miért nem írják le a mai asztrológusok, hogy a földházak által megjelenített gyakorlati életterületek, nem másak, mint a házcsúcsok sorrendjének megfelelő konstellációk (napjegyek) által megtestesített spirituális erőtereknek a konkrét természeti feltételekhez és emberi képességekhez, életfolyamatokhoz kötött megjelenési formái? A tizenkét földház tehát az állatöv közismert tizenkét napjegy spirituális és kauzális (morfogenetikai) erőterének a földi megvalósulási területe, a természeti megfelelője. Így például a Kos által megtestesített spirituális erőtér A TEREMTÉS ABSZOLÚT SZÜKSÉGESSÉGÉNEK ÉS MINDEN ELŐFELTÉTEL NÉLKÜLI MEGJELENÉSÉNEK - KIROBBANÁSÁNAK AZ ELVÉT TESTESÍTI MEG, A Kos spirituális és kauzális jellegének és szellemi – lelki jellegzetességének, megfelel az első földház életterülete, vagyis a Kos spontaneitása, fontolgatások és habozások nélküli, előre- és célratörése. Ennek megfelel az emberi személy minden közvetlen és nyers, magyarázat és indoklás nélküli, ösztönös és természetes megnyilvánulása a külvilág irányába, valamint az a mód, ahogyan a személy spontán módon lereagálja a külvilágnak a rá gyakorolt benyomásait. Az első ház konstellációja és bolygói, illetve, amennyiben ez fenn áll: az I házban található karmikus pontok tehát, megjelölik a személy elsődleges, természeti és mentális karakterét és felnőtt kori magatartási formáit.
Amennyiben például az Aszcendens alatti első házban egy, vagy több "problémás", diszharmonikusan fényszögelt bolygók jelentkezik, ez elsősorban azt jelzi, hogy az illető személynek az úgynevezett intellektuális, vagyis felnőtt (érett és felelős...) személyiségtudata kialakításával, a külvilágban történő tükröződésével, a saját személyiségének helyes értékelésével a leginkább a baja az életében, noha ő úgy érzi, hogy a külvilág bántja és szélsőséges helyzetben közösíti ki őt indokolatlanul. Több, és erősen diszharmonikusan fényszögelt bolygó, vagy valamelyik karmikus pontnak az I. házban való jelenléte esetében, személyiségzavarban fog szenvedni élete első időszakában, ami vagy gátlásosságban, jelentéktelenségi érzésekben fog megnyilvánulni, vagy az öntudatlan és önkéntelen önféltési, féltékenységi és irigységi reflexeiből adódóan, a környezete spontán megnyilvánulásaival szembeni állandó irritációban, de főként a vele azonos környezetben élő, kiemelkedő karakterű személyekre való spontán féltékenységben és irigykedésben, vagy azoknak az elnyomási, eltiprási kényszerében. Az ilyen horoszkóppal rendelkező személy az első házban jelentkező bolygók által megtestesített léterőkkel nem lesz képes élete első szakaszában drámai konfliktusok nélkül, kapcsolatba, vagy harmóniába kerülni. Az individuális képességeire alapozott személyisége el fogja utasítani az első házban található bolygók által megtestesített egyetemes teremtő erőkkel való harmonizációt és ha lehet, el is kerüli azokat a határozott lépéseket (az ilyen helyzetek felvállalását), amelyek a környezetével való harmóniába-kerülési lehetőséget számára lehetővé tennék. Ez a harmonizáció-elutasítás, mikor a közvetlen környezettel szemben való állandó konfliktusos és harci magatartásban jelentkezik, mikor a környezet problémáival és provokációival szembeni teljes közönyben. Az ilyen szülött minden eszközt megragad majd és minden pszichológiai magyarázatba (érvekbe) bele fog kapaszkodni annak érdekében, hogy a diszharmonikus bolygók által megjelenített lételvekkel és életterületekkel ne kelljen, egy az egyben szembesülnie. Vagyis, roppant szellemi-idegi energiát fog elpazarolni arra, hogy lehetőleg ne tegyen erőfeszítéseket, az I. házában található diszharmonikusan fényszögelt bolygók által képviselt őserőknek megfelelő jellegzetes negatív tulajdonságok rejtett, vagy nyíltan vállalt formáinak a feloldása és harmonikus kiegyenlítése érdekében. Ő minden személyi problémáját a környezetében élők jellemhibáiból, karakter-gyengeségéből, erkölcstelenségéből, érzéketlenségéből, figyelmetlenségből, következetlenségéből, ellenségességéből, stb. fog eredeztetni. - Végső soron öntudatlanul ellenkezni fog ezeknek az őserőknek (ezek diszharmonikus jelenlétének) az ő személyi vonásai között létező, negatív tulajdonságonként való elismerésével szemben. És Önkéntelenül és öntudatlanul tiltakozni fog az ellen, hogy ezeket a negatív személyi tulajdonságokat egy számára új, egyetemessé tágított személyes tudatossággá, azaz tulajdonsággá változtassa át, és sokáig ellen fog szegülni annak, hogy megpróbálja a pozitív tulajdonságai közé beágyazni (integrálni) az illető bolygók által megtestesített teremtő őserőknek a másoknál spontánul megnyilvánuló pozitív formáit.
Az a tizenkét örökérvényű emberi életterület tehát, amelynek az ismertetését és a metafizikai értelmezését megkísérelem a földházakról szóló tanulmányban elvégezni, a személyi horoszkópokban nem képeznek mást, mint az illető személy (horoszkóptulajdonos) által felvállalandó és teljesítendő jellegzetes gyakorlati életfeladatoknak a konkrét gyűjtőhelyét. Olyan gyakorlati életterületeket jelenítenek meg tehát a horoszkópházak, amely életterületekre az egyénnek, minden ellenérzése (az életterülettel szemben érzett spontán pszichikai undora és mentális ellenállása), minden misztikus szorongása és racionálisan megindokolt félelme, rossz előérzete és pszichikus ellenállása ellenére be kell hatolnia és az első negatív benyomásai és tapasztalatai ellenére is, meg kell ismernie annak az életterületnek az összes - számára "kellemetlen" és általa többnyire előítélettel kezelt problémáit, részletkérdéseit, távoli vetületeit-árnyalatait, buktatóit és mélységeit, a saját öntudata spirituális ön-érzte és tágulása és a teremtő képzeletének a pozitív működése - és mindez által a pozitív mágikus képességei kifejlődése érdekében. Ezért azokra az életterületekre, amelyekre azok a horoszkópházaink utalnak, amelyekben egy vagy több, diszharmonikusan fényszögelt bolygó, illetve valamelyik karmikus pont áll a születési képletünkben, különös figyelmet kell fordítanunk és, ha tetszik, ha nem, többet kell foglalatoskodnunk gondolatban és lélekben az illető életterületekkel, és a mindennapi életünk során is több időt kell töltenünk, több fajta tevékenységet kell folytatnunk az ott tartózkodó bolygók által megtestesített léterőknek megfelelően, mint amennyit az alaptermészetünk (negatív karmikus meghatározódásunk) szerint kedvünk lenne. Paradox módon, azért nincs kedvünk ezeknek az életterületeknek a gyakorlati kipróbálására, az átélés szintjén történő, teljes metafizikai megismerésére, mert mindaz, ami ott vár reánk, ismeretlen a számunkra és nincs tapasztalatunk hozzá, vagy ha van, az mind negatív, diszharmonikus - esetleg tragikus- tudatalatti, homályos sejtések ködfátylába bugyoláltan jelentkezik, amihez foghatókat nem szeretnénk átélni. (Szélsőséges esetekben: különböző fóbiák, pánikbetegségek miatt kerüljük ezeket a területeket.) A tudattalan képi – képzeleti és érzelmi világunk szintjén félünk tehát az illető életterület által számunkra létrehozható helyzetektől, de amit tudatosan fel kell vállalnunk ahhoz, hogy minden részletében kiismerhessük és tudatosíthassuk magunkban annak minden metafizikai (egyetemes jellegű) vonatkozását.
Pontosan azért nincs kedvünk ezeknek az életterületeknek a kipróbálására, az átélés szintjén történő, teljes metafizikai megismerésére, mert mindaz, ami ott vár reánk, különös erőfeszítést és odafigyelést, valamint maximális felelősségvállalást igényel, és éppen ezért mert sokáig elkerültük, mindez még mindig ismeretlenül félelmetesen hat a számunkra, hiszen az ott felmerülő problémák helyes kezeléséhez nincsenek megfelelő, velünk született reflexeink, mivel ezeket a vészterhesnek tűnő tapasztalatokat az anyai ági őseink is elkerülték, illetve erősen negatívan élték át. Ezért vagy nincsenek velünk született, megfelelő szellemi lépességeink az ott felmerülő problémák kezeléséhez, és tapasztalatink, ha vannak is, azok olyan negatív, diszharmonikus - esetleg tragikus- tudatalatti, homályos emlékek ködfátylába bugyoláltan élnek bennünk, amihez hasonlókat nem szeretnénk átélni. A reinkarnáció elmélete szerint, azért félünk a tudattalanunk szintjén az illető életterület által számunkra létrehozható helyzetektől, mert hasonló léthelyzetekben kudarcot vallottunk már egyszer vagy többször a korábbi inkarnációk folyamán, de amit most tudatosan kell vállalnunk ahhoz, hogy minden részletében kiismerhessük és tudatosíthassuk magunkban annak minden metafizikai (egyetemes jellegű) vonatkoztatási rendszerét. Ugyanúgy mint a Tarot kártya Nagy Arkánumában az ötödik lap által megtestesített ikon (ősszimbólum) esetében, amelynek első látásra ránk nézve hízelgő kettős jelentésén túl kell látnunk (saját felfuvalkodott, sokszor jóságos szerepekbe burkolt egonk "leszerelésének", valamint a külső bálványoknak, az eszmény -és a faragott isten-képeknek a lebontására vonatkozó idejére és körülményeire vonatkozó jelentések), nem azt kell kiolvasnunk a földházak jelentéséből, hogy miféle szerencsés vagy szerencsétlen fordulatok várnak ránk a megfelelő életterületeken, hanem azt, hogy mit kell még a közeljövőben felvállalnunk, mi az első lépés a saját sorsképletünkkel való teljes szembenézés után, amit tudatosan kell megtennünk a spirituális felszabadulásunk (vagyis a megváltásunk) érdekében, mindabból, amitől első látásra inkább szabadulni szeretnénk. Hogy melyek az első és legfontosabb lépések a saját sorsképletünkkel való teljes szembenézés után, amit tudatosan kell megtennünk a spirituális felszabadulásunk (vagyis az önmegváltásunk) érdekében. Hogy mi az, amit a leginkább fel kell vállalnunk azokból a feladatokból, amitől első látásra inkább szabadulni szeretnénk és mi az, amivel, egyáltalán nincs értelme foglalkoznunk.
A felnőttkori betegségek például a tévesen felvállalt sorsfeladatok erőltetett végrehajtási kísérleteiből eredő lelki feszültségek következménye, a tévutakon és téves élethelyzetekben, vagyis a rosszul választott (esetleg kényelmes, de a fejlődési programunk szerint értelmetlen) életpályán való haladás, de főként a szellemi személyiséghez nem illő párkapcsolatokban való csökönyös kitartásunknak és az erkölcsi téveszmékhez való ragaszkodásunk miatt előálló belső szorongásaink és feszültségeink következménye. Ezért a szerzett betegségeink tulajdonképpen az elfojtott és a tudattalanunkba süllyedő lelki és szellemi zavaraink, vagyis a sors-feladatokhoz nem illő életcélok és párkapcsolatok erőltetett megvalósítása és fenntartása miatt válnak krónikussá. Talán hihetetlen mindez, főként ha racionális logikával feltesszük a kérdést: "És akkor hogy állunk az ártatlan gyermekek rendkívüli betegségeivel?" - A modern gyógyászatnak és a nem jóslásra, hanem szellemi sorselemzésre és értelmezésére használt asztrológiának egyértelműek az e kérdésre adott válaszai: a gyermekek (nem szokványos!) megbetegedése tökéletes tükre a szülők, a gondozók, az ápolók, a nevelők és a családi környezet szellemi-lelki zaklatottságának, zavaros (természetellenes) életvitelének. Mert a gyermek, szellemi antennáival, valósággal " hozzá van kötve" az anya és/vagy a rá vigyázó, gondozó személy tudattalanjához és annak a közvetlen befolyása alatt áll. A gyermek valósággal leképezi egészségi állapotával, apróbb sérüléseivel és súlyosabb baleseteivel elsősorban az őt szülő az anya rejtett (személyi tudatában zártnak gondolt), feszült, zavaros szorongó és negatív töltetű lelkiállapotait, annak a diszharmonikus lelki-szellemi folyamatait (például a virágpor vagy a szőr allergia esetében: az anya rendetlen, zavaros szerelmi - szexuális életét), az őt gondozó személyek fel nem oldott félelmeit, a tudattalanjukba lefojtott agresszivitását és a nehéznek érzett léthelyzetéből eredő szorongásait. Ezért feltétlenül szükséges a személyi horoszkópunknak a földházak szerinti vizsgálata és értelmezése.
A betegségek mentális - metafizikai- oka tehát, a hamis információ-áramoltatáshoz: a folyamatos önáltatásból eredő környezet-félrevezetési késztetésekhez, vagyis a kaméleon - programokhoz kötődik első sorban. Minden betegség eredeti oka, még az orvosilag felismerhetetlennek mondott betegségeké is (lásd az egyes, konkrét okokat nélkülöző fiatalkori rákosodási eseteket, a szervek rongálódásához, vagy a biológiai funkciók zavarához egyértelműen nem köthető olyan betegségeket, mint a növekvő számú fiatalkori depressziók, öngyilkossági hajlamok és más pszichikai, vagy fizikai elgyengülések), végső soron egy, vagy több, a bolygók által is megtestesített létprincípiummal (ősi teremtőerővel) való önkéntelen és öntudatlan, vagy tudatos diszharmonikus (ellenséges, vagy félreértett: zavaros és érzelgős: misztikus és vallásos) szellemi kapcsolatnak - viszonyulási módnak a következménye (A tizenhat év alatti gyermekek esetében a végzetes betegség, vagy baleset az édesanyának a betegséggel, illetve a beteg szervvel - szervekkel és testrésszel kapcsolatban álló teremtési princípiummal való diszharmonikus - ellenséges, vagy, ami szintén igen gyakori: kábulatszerűen zavaros kapcsolatának a következménye és az eredménye). Igaz, hogy egy-két mágikus-misztikus praktika és módszer segíthet olyan betegség, vagy betegség komplexum időleges feloldásában, amelynek a materialista orvostudomány nem találta meg a biológiai, vagy pszichológiai szintű gyógymódját, de ezek a gyógyulások az egészség visszanyerése szempontjából semmivel nem jelentenek jobb eredményt a puszta biológiai (sebészi, orvosság - terápiai) beavatkozás következtében elérhető tüneti eredményeknél. Ez azért van, mert a gyógyulás egyik esetben sem a pozitív mentalitás-változtatásnak, vagyis az ősi szellemi erőkkel való tudatos harmóniába kerülésnek az eredménye. A "mágikus" gyógyulás ezekben az esetekben a külső - biológiai vagy pszichológiai ráhatásoknak, vagy legjobb esetben a betegségokozó lelki feszültségeknek és szellemi zavaroknak az időleges felfüggesztésének és felületi eloszlatásának (mert csak egy bizonyos helyzetre - állapotra vonatkozó) a kérész életű eredménye.
A beteg szervvel kapcsolatban álló őserőnek megfelelő mentális és képzeleti zavarok ugyanis nem szűnhetnek meg a teljes mentalitás-változtatás (Szellemi alapállás változtatás) nélkül és a biológiai gyógyulás ellenére, lehet hogy teljesen más színezetben és más betegség-formában, de a zavaros, vagy negatív viszonyulásnak a negatív következményei újból fognak jelentkezni valamikor. Hiszen, a "meggyógyult" személy ugyanazokat, a szellemi sors-programjával nem egyező dolgokat akarja gyógyulása után is erőltetni és elkövetni mint azelőtt, amikor a lelki terápiát és a betegség fizikai kezelését megelőző léthelyzetbe, vagy ahhoz hasonló problémákat hordozó körülmények közé került. Ahhoz, hogy ne folytasson a szellemi sorsprogramjával: életfeladataival ellenkező pszichikai tevékenységet és érzelmileg ne lovalja belé magát a személyi szellemi programjával ellentétes lelki folyamatokba (érzelmi ambíciókba), szükséges tudomásul vennie a horoszkópjából kiolvasható (És csakis onnan, semmilyen máshelyről nem!) konkrét életfeladatait. Ilyenek pl. a tudatos, de sok esetben csak és csakis a számára nehéz és kellemetlen konfliktus- felvállalásokon és harci magatartásokon keresztül elérhető, közvetlen (családi, rokoni, munkahelyi, stb.) környezetével való, egészséges kapcsolatba- és harmóniába kerülés, az anyagi javak és eszközök helyes értékelése és azok helyes használata, a közvetlen fizikai tapasztalatokból, kellemetlen benyomásokból való szellemi információ-szerzési képesség kialakítása, az otthon és családalapítás és mindaz, ami ehhez szükséges: lakásszerzés vagy házépítés, az intim párkapcsolatokon keresztül történő individuális tudatnak és a kreativitásnak a felszabadítása - kiteljesítése, a nemesítés, vagyis a szellemnek az anyagi-természeti világba való bevezetése és viszont: az anyagi természetnek és persze saját természetének a szellemi világ tőrvényeivel való összhangba hozása.
És mindezek külön-külön konkrétan, és kiemelten, árnyalódva minden egyes személy esetében! Ha valaki az életprogramjait tudomásul vette, arra kell törekedjen hogy a házak által jelzett életterületeken és az ott álló bolygók által jelzett gyakorlati feladatait, amelyeket az anyai ági ősei nem éltek meg helyesen, felvállalja és ne törekedjen olyan életfeladatokat végrehajtani (azokat erőltetni), amelyek valamiért tetszőek és kedvesek ugyan a számára, de nem tartoznak az ő konkrét (gyakorlati) életfeladatai körébe. Hogy ne járjon tehát más életúton, mint amilyen biztosítja számára, az ő jellegzetes spirituális struktúráját fejleszteni képes élettapasztalatokat, és amely jellegzetes gyakorlati életfeladatok megszerzését igénylő spirituális struktúrát a személy részben magával hozza az abszolút létből és részben az anyai ági őseitől örökli.
Mivel az asztrológiát öt évezreden át hiteltelenítették azáltal, hogy jósolgattak vele, az, a harmonikus és kreatív megváltotti élet-állapot, amit általa el kellene érnünk, majdhogynem senki által, vagy ha igen, akkor elenyészően kevés személy esetében valósul meg. De még kevésbé jön létre és valósul meg ez a megváltotti harmonikus élet-állapot, azon személyek esetében, akik úgy képzelik, hogy az asztrológiai sorsképletükből, és konkrétan a horoszkópházakból kiolvasható gyakorlati életfeladatok felvállalása nélkül, illetve e gyakorlati életfeladatok végzése és beteljesítése közben kicsírázó és kifejlődő belső képességek nélkül (Ami manapság a leggyakoribb és a legjellemzőbb életfeladat elhárítási és sorsfeladat kikerülési példa a nyugati típusú gazdasági hajsza, illetve a mértéktelen élvezeti lehetőségek és kényelmi állapotok elérését célzó munkálkodás által jellemzett civilizációban: a gyermekvállalás, és családi szerepkörvállalás, vagyis közvetlen gyermekgondozás és gyermekekért való személyes felelősségvállalás nélkül.) is ténylegesen boldogak és egészségesek lehetnek, mindössze az által hogy különböző misztikus életgyakorlatokat végeznek (un. misztikus beavatási utakat követnek) és mágikus praktikákat gyakorolnak.
Globális asztrológiai félre-vezetettségünk következménye a nagy fokú gyógyszer- és orvos-függés, a beteges, gyógyszerezés következtében kábulatban (szenilisen) megélt öregkor (a mai idős személyek többsége) és a "balestek" következtében történő gyakori átköltözés a túlvilágra, holott mindezt megelőzhetjük a horoszkópházainkban található bolygók és asztrológiai helyeknek nevezett karmikus pontok (Lilith, Sárkányfarok és Ascendens) által jelölt életfeladataink maradéktalan és mielőbbi felvállalása és beváltása – realizálása segítségével. Ezek az egészen konkrét, gyakorlati életfeladatok ugyanis hozzá segítenek ahhoz, hogy azok a pozitív képességeink, amelyek a karmánk meghaladásához szükségesek, kifejlődjenek.


I. AZ ASCENDENS ÉS AZ ELSŐ FÖLDHÁZ.

Az alapképlet első házának csúcsa azonos az Aszcendenssel, ami azt jelenti, hogy az első házban található jegy spirituális erőtere is lehet majdnem ugyanolyan meghatározó jellegű egy felnőtt személy számára, mint a születési Napjegye által jelzett nyers személyi tulajdonságok és sors-meghatározódások. (Az egyes házban található napjegyet születési felkelő jegynek nevezzük.) A felkelő jegy spirituális jellege viszont, csak abban az esetben lehet meghatározó az illető személy jellemére, személyi tulajdonságaira, vágyaira, késztetéseire, félelmeire, ambícióira nézve már gyermekkorától fogva, ha az Ascendens által „indított” egyes házban, több bolygó, vagy esetleg egy karmikus pont is található. Az első ház a Kos teremtés-robbantói egyetemes princípiumának megfelelő elsődleges személyi - személyiségi - megnyilvánulásoknak és konfliktusoknak a létterülete mind fizikai, mind mentális szinteken. Ezért, olyan esetekben, amikor több bolygó, vagy pláne, valamelyik karmikus pont is található az I. házban, általában a horoszkóptulajdonos fizikai megjelenési formáira - arckarakterére, testalkatára- és ugyanakkor a pszichikai ambícióira, esetleg intellektuális aspirációira vonatkozó információkat is kapunk az I. földház vizsgálatakor.

Abban az esetben, viszont, amikor az Ascendens pontján kívül, semmiféle más asztrológiai jel nem található az I. házban, az ott található napjegyre jellemző pozitív személyi tulajdonságok gyermekkorban és fiatalkorban egyáltalán nem jellemzőek az illető személyre és, mindössze mint lehetőségek, mint képesség-csirák, mint más megszerzendő tulajdonságokhoz és képességekhez képest a jövőben könnyen „kihívható, illetve beindítható” és kifejleszthető tulajdonságok és képességek gyűjteménye lakozik az illető személyben. Olyan, mindössze előkészületben és mindössze jövőbeni lehetőségekként, mintegy később kicsírázó, mag-állapotban létező majdani pozitív karaktervonások tehát ezek, amelyeknek a beindítása – kicsíráztatása, kifejlesztése és megerősítése érdekében, tudatos erőfeszítéseket kell tennünk és, akár az ellenálló környezet, vagy a saját lelkünk ellenállása ellenére, vagyis a külső és/vagy belső konfliktusok és szenvedések árán is, tudatosan kell keresnünk a kapcsolatot az olyan szellemi-spirituális tartalmakkal, mint amelyek az illető konstellációra jellemzőek, annak érdekében, hogy ez által elérhessük a spirituális értelemben vett felnőtt-személyi tudatosságunkat: a döntéseiért és választásaiért, határozottan felelősséget vállalni képes felnőtti személyiségünket.
Ennek az új személyi tulajdonságokkal rendelkező, gyakorlati és szellemi életstratégiákban gondolkozni és cselekedni képes személyiségünknek pozitív (Mágikus erejű) visszahatása van mind a karmikus tulajdonságainknak, önkéntelen és öntudatlan negatív reflexeinknek és pszichikai késztetéseinknek a feloldásra, mind a Sárkányfej által jelzett sors- kiegyenlített (megváltott) állapotunknak az elérésére.
Ugyanakkor azt is le kell itt írni, hogy éppen a fentiek értelmében, a legnagyobb tévedés és tévképzet tehát – És sajnos ebbe a tévedésbe nagyon sok mai asztrológus is nyakig és feje búbjáig belemászik! – az, hogy az Ascendens által jelölt Konstellációra jellemző pozitív tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezünk már a születésünktől fogva, abban az esetben is, ha nem található pozitívan fényszögelt bolygó az I. házban és az illető konstellációban, és abba, hogy ezek az állítólag velünk született pozitív „Ascendensi” tulajdonságok „segítenének” minket az életünk nehézségeinek a legyőzésében, azaz, hogy „felemelnének” minket a sorsproblémáink megoldása közben. Ezt a misztikus asztrológiai babonát jobb minél hamarabb elfelejteni, mert nagyon sok esetben, ez a tévhit volt az oka annak, hogy jobb sorsra érdemesült és asztrológiailag némileg tájékozott személyek éveken és évtizedeken át helyben topogtak, illetve azt képzelték magukról, hogy ők fejlődnek, és az eltelt évek alatt „magasabb színvonalat” értek el, holott a sorshelyzetük (elsősorban a egészségi állapotuk és a fizikai erőnlétük, valamint a családi és a magánéletük, a társadalmi és az anyagi helyzetük, stb.) és a kedélyállapotuk évek multán is azt bizonyította, hogy mindössze ámították magukat végig és inkább jól berögzítették magukat bizonyos misztikus rögeszmékbe, mintsem, hogy tényleges fejlődést és harmonikus létállapotot értek volna el.
Ebből a szempontból és emiatt, még az is hibás asztrológiai tudásra és magatartásra vall, hogyha az illető személy arcvonásaiból és általános fizikai megjelenéséből, vagy külsőséges pszichikai tulajdonságaiból, nyers mentalitásából akarunk visszakövetkeztetni az Ascendens jellegére, ahelyett, hogy komoly Asztrológiai – tudományos – beállítás és a családi karmikus elemek tükrében történt vizsgálódás nélkül állapítanánk meg az Ascendenst, mivel az un. placebo-hatásnak nem csak pozitív, hanem negatív hatásai is lehetségesek abban az esetben, ha egy személy több éven át tévképzetek szerint él a saját Ascendensére jellemző tulajdonságokat illetően.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.14. 19:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.06.07. 19:27
Hozzászólások: 14
Napjegy: Rák
Aszcendens: Mérleg
Kedves Szilárd!

Köszönöm a választ! Egyáltalán nem feltételezek semmiféle rosszindulatot Öntől, és kifejezetten köszönöm, hogy igyekszik minél hatásosabban érzékeltetni a problémát.
Vannak dolgok ugyanakkor, amiket muszáj tisztáznom. Az Ascendens és a Nap viszonyában ami a Napot illeti kicsit átestem a túloldalra, de ezt már megszoktam hogy a IX.házas Sárkányfarkammal mindennek többször utána kell járjak mert nem megy egyből a helyes alapállás. Ezért is köszönöm Önnek is és Violának is a segítségét előre is és mindig.

A lánnyal viszont akit említettem az előbbi hozzászólásomban továbbra is kétségeim vannak. Ön most azt tanácsolja nekem, hogy kezdjek el neki rögvest udvarolni ha vevő rám. De a kauzális horoszkópom hangfelvételében és többször is utána nyomatékosan azt tanácsolta nekem hogy: "most 21 éves vagy, egy pár évig még a saját kortársaiddal szeretkezz meg egyenlítődj ki, aztán utána kezdj el keresgélni a 3-4-5 évvel és majd később a jóval fiatalabb lányok közt is".

Jelen esetben az van, hogy a lány 1996-ban született, tehát 3 évvel fiatalabb nálam, csak ezév májusában lesz 19 éves. Úgy tudom a spirituális felnőttkor 21 évesen kezdődik, tehát nekem, ha tiszta lelkiismerettel és helyes értékítélettel szeretnék élni, akkor nem szabad egy ilyen fiatal lányt belevinnem a szexualitásba. Az elmúlt 2 hétben pont azért viaskodtam magammal rengeteget mert bár minden egyes a lánnyal eltöltött pillanat beleégett az emlékezetembe, úgy éreztem hogy helytelen lenne részemről az udvarlás a lánynak mivel túl fiatal. Én csak aszerint szeretnék eljárni amit Ön is tanácsolt nekem, mivel a Jupiterem az Aszcendensemen áll, hogy csakis helyes értékítélettel szeretném élni az életem.
Tarotkártyát vetettem többször is a kérdésre, és kettes pozícióba a Feltámadás kártyája került, 5-ös pozícióba pedig a Halál ikonja. Én ezek alapján ma délután,(sajnos mielőtt elolvastam volna az Ön új válaszát a topicban) lelkileg úgy érzem lemondtam a lányról, és nem tudom hogy újra vissza tudok-e kerülni abba az állapotba ahol voltam, de csakis maximális éberséggel szeretnék bármit is csinálni.

Köszönettel:

András


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.18. 12:15 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

Csak eddig jutottam el az olvasásban, de éppen amiatt, hogy annyira sürgetőnek írod le a helyzetet, nem várhatom ki a végét és azonnal "be kell szóljak", hogy tudomásom szerint a nagykorúsítás - felnőttkori felelősséggel való beterhelés és politikai választójog, saját sors feletti döntési jog. stb., ami azt is jelenti, hogy mindenkinek a saját szakállára kell tapasztalnia ettől a kortól kezdve, illetve döntéseket hoznia és azok következményeit elviselnie - megfigyelnie! - Magyarországon is 18 éves kortól kezdődik, akárcsak Romániában. És nagyon helyes ez spirituális szempontból is, mivel szükség van erre a 3 évre, amíg 21 éves kortól VÉGLEGESSÉ NEM VÁLIK A NAGYKORÚSÍTÁS - FELNŐTTÉ VÁLÁS. Vagyis 21 ez a 3 éves szabad tapasztalási kor azért van, hogy ebben az időszakban még segíthetnek a szülők, de már nem szólhatnak bele oly nagy mértékben a már nem-gyermek és már nem is kamasz, hanem fél-felnőtt életébe, mint korábban, sőt, erről minkét félnek egyre nagyobb és rohamosabb lépésekben le kell szoknia! Ennyi!
Ha tehát az a problémád, hogy spirituális szempontból nem-e tanácsoltam azt, hogy kövess el pedofiliát, akkor menyugtatlak, hogy Nem!


"Elnézést hogy privát üzenetben keresem mielőtt válaszolhatna az asztrologoszon, csak sürget az idő mert olyan helyzetbe keveredtem hogy lehet jelentkeznem kell a hétvégére egy családállításra ha nem sikerül magamnak megfejtenem az élethelyzetet, szaturnuszi jelzések tömkelegét kapom hogy nagyon rossz úton vagyok.

A probléma:

- maga az írta hogy sürgősen kezdjek el udvarolni a lánynak akiről írtam a fórumon hogy beleégett az emlékezetembe
- én pedig írtam, hogy a lány még csak 2 hónap múlva lesz 19 éves, és én értékítéleti problémába keveredtem: főként azért nem léptem semmit irányába mert jelenlegi tudásom szerint a spirituális felnőttkor 21 évesen kezdődik, és a nemek törvénye szerint szexuális életet két szellemileg felnőtt ember élhet csak. Ön is azt tanácsolta nekem hangfelvételen, hogy még egy pár évig a saját kortársaimmal éljek szexuális életet, és csak utána váltsak a 3-4-5 évvel fiatalabbakra. Helyes volt az értékítéletem?"

- Nos, ebben az esetben sem azt írtam a fórumon, hogy ez a lány lesz "az igazi" és tehát az életed egyetlen nője, hanem azt, hogy lehet figyelem tehát: LEHET, HOGY az életed nagy szerelme. Most miért kell tehát akkor annyit, ennyire idegesítően szőrszál-hasogatni és az én állításaim között állandóan az ellentmondásokat feltételezni? Egyik fogalom nem ugyanazt jelenti mint a másik, nem azonos tényeket fednek, hanem maximum csak hasonlókat!

A Tarot tizenhármasa meg a te esetedben újjászületési szükséget, és mélységesen - mély megismerési lehetőséget jelent, ami nem történhet meg a régi rögeszméidnek a legyilkolása nélkül. Ez benne a halál. Szerintem azt jelzi a 13 ikon, hogy meg kell szabadulnod végre a szűzies tudományos precizitás rögeszméjétől, mert ezzel nem csak magadat kergeted az őrületbe, de a környezetedet is, és bizonyára a jövendő szerelmedet is. Tehát ez a kártyavetés azt jelzi, hogy amennyiben nem születsz újjá ebből a szempontból, egy újabb nagy csalódás várt volna rád e kapcsolatban is. Hiszen, ha az én tanácsaim helyességében kételkedsz és folyton csak az ellentmondásokat keresed a horoszkópod szövege és az újonnan és még újabban és azután is megint csak felmerült problémádra adott tanácsaim között, akkor MIT MŰVELNÉL EGY NÁLAD FIATALABB, VAGY VELED EGY IDŐS Lánnyal - nővel?

" - Ön a VII.házas Lilithtel kapcsolatos hangfelvételemen rendkívül hosszan kifejti, hogy nincs ahogy én megkapjam az igazit ezzel a karmával, "

- EGÉSZEN BIZTOS, HOGY NEM EZT MONDTAM, HANEM AZT, HOGY EGYBŐL ÉS AZONNAL NEM KAPHATOD MEG, HANEM CSAK BIZONYOS SZÁMÚ, MEGFELELŐ TAPASZTALÁS UTÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

András, ha még egyszer ezt teszed, hogy szövegösszefüggésből ki szedsz részleteket és azokra hivatkozva, az orrom alá dörgölöd az állítólagos ellentmondásaimat, én neked többet nem válaszolok.

"és ha jól értettem meg az szellemi törvényeket, alapból olyan sem nagyon létezik hogy igazi hiszen csak hasonló karmájú emberek provokálják egymást mindig, de most azt írta lehet a ,,lelki társamat" láttam meg."
- ÉLETED NAGY SZERELMÉT írtam András, a lelki társ fogalma nálam egy misztikus hülyeség, amit csak vicces értelemben szoktam használni gúnyból! Nézzük jól meg az inkriminált szövegrészt, és ha ott lelki társ áll, előre bocsánatot kérek, bizonyára az ördög játszott velem, ha ilyen szamárságot válaszoltam.

"Most akkor én találhatok lelki társat akár a jelenben, vagy sem?
Nincs eleve előre elrendelt lelki társ András! Az csak éávek múlva dől el, és ahhoz a kedvező körülmények összjátéka is kell és mindkettőnek a karma-oldási igyekezete és ambíciója, hogy ilyen reláció létre jöhessen!

- Azt tudom hogy a kérdés számomra a következő: vagy hagytam futni téves értékítélet miatt a sors által küldött lányt, "

- Nem létezik sors, az csak egy karma-fogalom és az a semmi főként nem küld számunkra soha senkit!
Rengeteg olyan ellentétes nemű személy létezik, akivel jó élettársak lehetünk, mert a horoszkópjainkból is kiolvashatóan provokáljuk egymást a karma-felszínre hozásával szükségképpen együtt járó karma-oldásra és ugyanakkor poetencialitás is van arra, hogy jól kijöjjünk egymással.

"vagy nagyon sürgősen el kell kezdjek a Rák karmámmal dolgozni újra mert még mindig kislányokhoz vágyok vissza a gyereklétbe ahelyett hogy felnőttként viselkednék mindig."
- NE KAPKODJ TÖBBET A MISZTIKUS RÖGESZMÉID SZERINT, amit 6 házban álló Szaturnuszod által is jelezve nagyon hajlamos vagy gyártani, és élj és cselekedj természetesen, ahogy az élet eseményei és az érzésvilágod azt "behozzák", de persze, felelősségteljesen. A felelősségteljesség viszont NEM JELENTHET BETEGES BIZTONSÁGRA - BIZTOSSÁGRA TÖREKVÉST! Ne akarj mindent az asztrológiával és a Tarottal és a misztikával kiszámolni és ezzel magad bebiztosítani, mert:

"AKI MEG AKARJA NYERNI AZ ÉLETÉT, ELVESZTI AZT!"

Barátsággal: Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.18. 12:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

Nem értem, miért írtad magánlevélben azt, hogy előbb itt írod és kérdezed meg a problémát, mielőtt a fórumra feltennéd? Miközben át mentem megnézni a fórumon, hogy miként is írtam szó szerint a nagy a szerelmet és a lelki társat (Sajnos, csakugyan nem elégedtem meg a nagy szerelem fogalmával és a nyomaték kedvéért oda biggyesztettem e lelki társat is, amely kifejezést én máskülönben nem szoktam komolyan venni és csak vicces - ironikus környezetben használni.) .... Ez eléggé irracionális ismételgetés és ismételtetés a részedről. Más dolgom is van elegendő, éppen az ilyen utólagos értetlenkedések miatt is, mint hogy két helyen is válaszolgassak. Korábban is írtad már, hogy megérted azt, hogy hat tagú családot tartok el, tehát nem akarsz engem plusz munkával beterhelni, hát ez most akkor micsoda?

De nem is az a baj, hogy mostanában folyamatosan plusz munkát adsz nekem, hanem első sorban az, hogy a fórumra kiteszed a hangfelvételen készített horoszkópértelmezés szövegének egy részét, irracionális és természetellenes módon, kiszedve a szövegkörnyezetből és úgy abban háttér és előzmények és végkövetkeztetések nélkül az ottani érvelési rendszertől idegen, tehát elferdített értelemben használva, így és ilyen mesterségesen keltett ellentmondások gyártásával hiteltelenítve (Mindegy, hogy kész akarva, vagy akaratlanul, de az eredmény ugyanaz!) az óvatlan és nálad kevésbé jártas új olvasók előtt. Ez viszont már magas fokú felelőtlenség (Tudatos, vagy tudatlan, de az!), ezért, hogy még egy ilyet elkövetsz, a kezdeti és az eddigi jó baráti viszonyunk ellenére, kénytelen leszek a Logoszról kitiltani.

Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.18. 12:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

A Logosz nem a delpohoi jósda és mi nem vagyunk phütiák meg orákulumok. Persze azok sem adtak konkrét cselekvésre vonatkozóan egyértelmű tanácsokat. Sőt. Pontosan azért mert mi pontosabb és részletesebb karmikus ok-okozati összefüggéseket mutatunk ki egy egy értelmezendő sors mozzanatnál, és nem talányos veres-sorsokban válaszolunk, nem kellene minket ingyenes sors-biztosítási ügynökségként használni és az élet megnyerése érdekében (ami lehetetlen.), ennyire konkrétan megbízható biztosítási válaszokat igényelni!
Hiszen nektek - és főként nektek, akik rendkívüli, vagy beavatási horoszkóppal is rendelkeztek és olvastátok már az egyetemes törvényeket! - is kell legyen felelősségeket a saját sorsotokért, sőt, első sorban ti kell azért felelősséget vállaljatok, még akkor is, ha te pl. csak alig múltál 21 éves. Ez viszont azt is jelenti, hogy nektek - nektek kell a döntéseitekért a kockázatot is vállalni a felelősséggel együtt. Többet tehát sem neked sem másnak ilyen jellegű kérdésére, ti., hogy ilyen és ilyen adatokkal rendelkező, sőt, még adatok nélkül sem leszünk, olyan kérdésekre válaszolni, hogy ezzel, vagy azzal a személlyel lépjen-e valaki kapcsolatba párkapcsolat-kezdeményezés céljából, vagy sem! Mindenki úgy és annak udvarol tehát, akihez "valamiért" vonzódik, és akivel jónak látja.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.03.18. 20:48 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András,

Éppen a napokban mélyebben elgondolkoztam azon, ami engem is régóta foglalkoztatott, mert nem láttam tisztán, s amire nekem is sokszor Szilárd világított rá - hogy a tudományos - lineáris (tehát Merkúri) logikával, annak véges mivolta miatt semmire nem lehet menni sorskérdésekben, vagyis spirituális kérdésekben. Amikor az ember a merkúri eszével akar megérteni spirituális információkat, tanácsokat akkor teljesen képtelen szintetizálni - nem látja az egységet, mert az egység nem gyakorlati-felszíni, hanem szellemi és láthatatlan.
Nemrégiben olvastam János-Széll István barátunk egyik írásában, hogy a "A szellem szabad lehet, ha nincs bezárva szűkös logikánkba." - És valóban nagyon szűkös akkor, amikor az emberek a gyakorlati-lineáris logikával próbálják értelmezni pl. a horoszkóp-feltárásukat, majd az életüket, akkor mindig az szokott történni, hogy a részleteket félreértve, felszínesen megértve, és infantilis, mert felszínes misztikus értelmekkel pótolják ki a hiányzó ismereteiket. Amely ismeretek megszerzésének tárt kapui előtt állnak egyébként, csak nem akarnak, nem mernek belépni, mert – bocsánattal legyen mondva – önkéntelenül is szégyellik az Istent, vagy pedig nagyon-nagyon félnek spirituálisan gondolkodni. Mindig úgy járnak, mint a tudósok, akik Istent ki akarják hagyni a számításból, és még nagyobb, sőt, abszolút és nevetségesen tudománytalan, misztikus marhaságokat találnak ki a helyére, túltesznek a vallás tévedésein is, pl. a mindent létrehozó nagy Semmi, a Nagy Bumm, és újabban, már az időt is, mint egy mindenek felett álló misztikus erőt vizsgálgatják.
Visszatérve tehát erre a végül mindig a szélsőséges irracionalitásba átforduló racionalitásra, ezzel a problémával én eddig kizárólag Szűz karmás embereknél találkoztam, és ahogy Szilárd is rávilágított arra, hogy a már-már tudományosan szkeptikus kérdéseid, félreértéseken és meg nem értéseken alapuló ellentét-állításaid a napnál is világosabban mutatják az erőszakos bebiztosítási, precíz sors-kiszámítási indítékot, ez ismét csak negatív föld elemhez tartozó vonás, és nálad egyértelműen negatívan szűzies.
A képletedben több jel is utal a tudományos-steril gondolkodásra való hajlamodra, több jel – tehát erős ez a hajlam nálad. Ezek a jelek: Ikrek Sárkányfarok, ikrek Vénusz negatív fényszögei, teljesen negatívan fényszögelt Szűz Mars, a tízes házas negatív bolygókból kikövetkeztethető sorssal szembeni irányítási és kontrollálási vágy, de mindez egyértelműen párosul a Szűz karmásokra jellemző, értelmetlen szőrszálhasogatással - a szintetizálás helyett nem kiemelkedsz az anyagból, hogy megérthesd a szellemet, hanem belegabalyodsz a gyakorlati logika gondolatfonalaiba.
Tehát ott van még ennek a Szűz karmádnak a feloldási szükségletét jelző a születési képleted hatodik horoszkópházában álló teljesen negatív, és T-kvadrát csúcson is álló Vízöntő Szaturnusz. Mindez az általam eddig sorolt „technokrata” karmád (Szűz, Ikrek) még párosul Szaturnusz és Vízöntő problémákkal és a születési éved szerinti kínai Kakasnak megfelelő Halak karmával. A Szaturnusz esetében a valódi felelősségek alól való kibújási hajlam, együtt a hamis-látszat felelősségekhez való görcsös ragaszkodással. A negatív vízöntő vonásokból adódóan ez a Szaturnuszi probléma tovább vastagodik, hiszen a Vízöntő egyik uralkodója a Szaturnusz. A Vízöntőkre jellemzően pedig hajlamos vagy a Szűzi labirintusban való tévelygés után egyszercsak a szűzi irracionalitást, még vízöntői misztikus ötletekkel és kinyilatkoztatásokkal is megerősíteni.

És mindez alatt még ott van a Kos Lilith által és a kínai Kakas éve által jelzett Halak karmád. A Halak miatt van az, pl. hogy a spekulációidból persze rendre hamis lemondásokat, hamis áldozatokat hozol ki megoldásként, így elkerülve még az igazi áldozathozatal szükségével való szembesülést is, nemhogy azok meghozatalának megkísérlését. Gondolok itt arra, hogy magadhoz való – és ahogy Szilárd is írta értelmes és jóindulatú – társat találj. Ebben éppúgy benne van a hetes házas Lilith, vagyis kifejezetten az igazi karmikus provokációt jelentő és több szempontból megfelelő társakról való azonnali lemondás, amit vagy sok-sok magányoskodás követhet, vagy pedig egy abszolút hibásan választott társ mellett való értelmetlen kitartás. Mert a Kos Lilith hajlamossá tehet, hogy önérzeti kihívásnak vedd, hogy keményen férfi-ellenes nőket akarj párodnak, akiket egyébként lehet, hogy férfi nincs a világon, aki át tudna világítani, mert képtelenek megnyílni a férfinek, illetve a Halak karmád boldogtalanságra és áldozati szerepre való sóvárgásait is lehet verklizni egy ilyen kapcsolatban. Olyan társat kell választani, akiben megvan az egészséges kiegyenlítődésre való vágy és valamennyire az erre való tudatos törekvés is.

Én megmondom őszintén, hogy nekem nagyon sántít, hogy te tényleg őszintén azt hitted volna, hogy neked 21-22 évesen spirituális szempontból valamiféle vétek és törvénytelenség lenne egy 19 éves lánynak udvarolni.
Azt írtad: „Úgy tudom, a spirituális felnőttkor 21 évesen kezdődik, tehát nekem, ha tiszta lelkiismerettel és helyes értékítélettel szeretnék élni, akkor nem szabad egy ilyen fiatal lányt belevinnem a szexualitásba.” - :D
Ez elsőre nagyon hasonlít az ismét csak kifejezetten a Szűz karmásokra jellemző egyfajta nagyon hamis alárendelődési, szolgalelkűségi hajlam megnyilvánulására, ami miatt esetleg egyszerűen dogmaként kiemelted magadnak Szilárdnak azt a tanácsát, hogy „előbb a korosztályodból legyen szeretőd, majd később kezdj el nézelődni a tőled 3-4-5 évvel fiatalabb lányok körében”. De mivel ez érezhetően nem dogmának való tanács, hiszen jelzi a fokozatosságot is, nem törvényként fogalmazta ezt meg Szilárd, ezért te kitaláltad magadnak ezt a soha sehol - legalábbis általunk biztos, hogy - le nem írt, ki nem mondott „törvényszerűséget”. Nem tudom kiktől olvashattál ilyet, hogy a karmafeloldás útjára lépett személyeknek tilos és törvénytelen lenne 18 és 21 év közötti „lányokkal” (fiatal nőkkel) szerelmi viszonyba kezdeni.
A horoszkópbéli tanácsokat nem robot módjára kell szám szerint teljesíteni, ez egy viszonylagos tanács lehetett csak! Érdemes nagyjából azt követni, vagyis a lényege, hogy legyen párkapcsolatod és hogy ne idősebb nőket válassz, akik majd téged jól betörnek és irányítgatnak, se nem éretlen kamaszlányokat. Ennyi a lényeg. – Már azért is érdemes belemenned ebbe a kapcsolatba, mert ennyire steril és dogmatizáló gondolkodással nincs is más lehetőséged ahhoz, hogy felold, mint belevetni magad az élet javába és párkapcsolatot vállalni. Most már nem csodálkozom azon, amit leírtál régebben, hogy a szerelem olyan kábító hatással tud lenni rád, mert ennek a kegyetlen racionalizálásnak és dogmásításnak az ellentéte biztos, hogy nagyon erős és intenzív érzelmi és ösztöni leuraltság kell legyen. De a középutat ezek között csak úgy fogod megtalálni, ha nem állsz ellent a korosztályod és a nálad pár évvel fiatalabbak közül érkező provokációnak, főleg miután meggyőződtél róla, hogy az illetőben van jóindulat és értelem, tehát pl. nem megátalkodottan férfigyűlölő vagy gyerekgyűlölő.

Itt a logoszon is többször le lett az írva, hogy a szellem világbéli határok nem falak, hanem fokozatos átmenetek. Így van ez pl. a jegyek határainál is az értelmezésekben, és így van ez a szellemi fejlődési szakaszok közötti határok esetében is. Testileg sem egyik napról a másikra lesz érett az ember, hanem fokozatosan, ez így van szellemben is, nyugodtan el lehet fogadni azt a mínusz három év különbséggel meghatározott, állami felnőtté válási korhatárt a párválasztás esetében, főként abban a felállásban, hogy a párkapcsolatban a női fél a 18-21 év közötti, fiatalabb fél. Ugyanis nem a nő kell jóval több élettapasztalattal rendelkezzen és átvilágítsa a férfit, hanem fordítva.

De itt a te esetedben bizony egyáltalán nem csupán a Szűz karmásokra jellemző spirituális intelligencia-háttérbe szorításról van szó, ami miatt a Szűz karmások magukat teljesen feleslegesen egy bizarr függésbe hozzák az őket spirituálisan beavató személyektől és időt és energiát pocsékolnak arra, amit úgysem tehet meg senki a másik helyett. Mégpedig: nem értheti meg a spirituális információkat senki a Szűz karmás, vagy épp a negatív Szaturnuszos, a szellem világhoz vele születetten türelmetlen személy helyett. Tehát nem csak erről van szó, hanem egyértelműen érzékelhető ez alatt az „ártatlan” Szűzi nem-értés alatt és mellett sokáig rejtőző, de végül is az ártatlan kérdezőből egy nem-tudni honnan származó szellemi törvényszerűséggel előlépve magának a várt választ megadó Árnyék-én, aki reméli, hogy végre ezt az ügyet is „megoldotta” vagyis kikerülte . És reméli, hogy a felettes-ént ezzel a nem-tudni honnan származó erkölcsi-spirituális alapszabállyal ez ügyben teljesen elaltatta. Vigyázz, András, mert az Árnyék-éned jól bevisz téged a spirituális gondolkodás helyett a biztosabbnak látszó lineáris logikának a végzetes labirintusába, hogy miután jól meggyötört a kétségek között, előálljon valami spirituálisnak ható magyarázattal, egyetemes igazságnak és törvénynek látszó misztikus félreértéssel, amely szerint te csak a neki is megfelelő sorskikerülés mellett dönthetsz. És ismétlem: főként, ha az embernek teljesen negatív a Szaturnusza és veleszületetten nincs elég türelme a szellemi világ megfigyeléséhez, és a szellemi információk alapos megrágásához.

Ami pedig még az egész fent leírt „szerelmi hogyan-döntési egyenletedet” illeti, ahogyan az egyértelmű és ordító jeleket végül egy mozdulattal áthúzod egy meredeken tévesen értelmezett, a szintézisedből kiragadott mondattal, vagy mondatrésszel, aztán ezt igazolod egy szintén felszínesen értelmezett Tarot-vetéssel, hát, ez igazi Árnyék-én bravúr! Ne haragudj meg András, de te is kell, lásd kívülről – ha átolvasod még – hogy tulajdonképpen úgy néz ki a levezetésed, mintha direkt azt az okot kerested volna már eredetileg is, hogy miért mondj le a lányról és hogyan kereshetnél arra biztosítékot, hogy az eszed segítségével megmenekülj a szerelmi sors-provokációtól. Ahelyett, hogy örvendenél, hogy már vannak állami törvények értelmében nagykorú lányok, akik fiatalabbak, mint te.
Már csak „hab a tortán”, hogy még a Tarot-vetés 5-dik pozíciójában megjelenő Újjászületés ikont is magabiztosan egy olyan kapcsolat halálának értelmezted, ami még el se kezdődött (!!!), ahelyett, hogy a saját, belső újjászületési szükségletedet látnád benne.
Vigyázz, András, mert egy darabig bujkál az Árnyék-éned a Szűz-karmás bizonytalanságaid, agyalásaid közt, jól bevisz a lineáris-logika sűrűjébe, vagyis a labirintusba, ahonnét aztán ki se látsz és akkor aztán nem cicózik, olyan misztikus kinyilatkoztatásokkal áll elő megoldásként – persze másokra hivatkozva, hogy csak na!

Egyébként ennek a szűzies, ikrekes ártatlan kérdezősködésnek látszó, a másikat ellentmondásokkal és tévedésekkel ártatlanul megvádoló magatartásnak még az is az egyik jól felismerhető jele, hogy amikor az illető - „ártatlan kérdező” kimerítő választ kap, akkor sem szán rá időt, hogy jó mélyen megértse, hogy miben is tévedett, hanem igen hamar átugrik rajta, udvariasan lereagálja és már teszi is fel az újabb kérdést ugyanazzal a hibás logikával, ugyanúgy a másikat gyanúba keverve, durva egyszerűsítésekből, meggondolatlanságokból adódó félreértelmezéseket a szájába adva. Ilyenkor tehát mindig az történik, hogy a Szűz karmás (és ikrek karmás) személy „ártatlanul” gyanúsítgatva sőt, a másiknak a szájába ad helyt nem álló, hiányos egyszerűsítgetéseket, ezekre építi kérdéseit, mindaddig, amíg a másikat rá nem tudja vezetni arra a válaszra, amit ő már előre jól kitalált magának csak éppen egyáltalán nem akarja érte vállalni a felelősséget. Vagy addig, amíg erre, az ártatlanul gyanúsítgató kérdésekkel (és az ő felszínes értelmezéseiknek a másik szájába adásával) falhoz állított személyek ezt meg nem elégelik.
A felettes én elleni merényletek közül ez is egy nagyon gyakori, veszélyes és bravúros művelete az Árnyék-énnek, amikor próbálja a másik ember döntésének, mások által kinyilatkoztatott törvényszerűségnek, vagy éppen a sors egyértelmű akaratának feltüntetni azt, hogy neki valamit nem kell vállalni és megtenni. Az ikrek karmásoknál előfordul, hogy manipulálni kezdik a másik embert, hogy az vállalja magára az ő döntésüket, persze olyan döntést, amiről ők valahol mélyen érzik, hogy már eleve súlyos felelősséghárítás.

Kedves András, szerintem nevess egy jót ezen, hogy az erős karmikus provokáció észlelése ellenére, hogyan győzött meg az Árnyék-éned, hogy felejtsd el a lányt, és még csak meg se ismerkedj vele. Aztán hangold rá magad, hogy nem a lányt kell elengedni, hanem valami egészen mást magadban, ami ilyen ellenállást és talán félelmet is keltett, egy olyan helyzet, egy olyan provokáció, „hívás” miatt, ami miatt nem volt logikus. Tehát egyértelmű, hogy valamilyen karmikus félelmeid miatt görcsöltél így ezen, és mondtál le végül.
Szerintem már csak azért is érdemes mégis megismerkedned a lánnyal, hogy rájöhess, miért is volt ez a belső összezavarodás, és a kezdeti nagy hatás alá kerülés után, hogyan mondhattál le egy 19 éves lánnyal való megismerkedésről? Hidd el nekünk, hogy egyelőre az eddigiek alapján ez a kapcsolat igenis törvényes lenne, és inkább légy most rugalmas, mint hogy legközelebb meg épp fordítva történjen és azt hidd törvényesnek, ami törvénytelen.

Ami a konkrét ismerkedési, udvarlási kérdéseket illeti én is egyetértek Szilárddal és követem is abban, hogy többet én sem adok tanácsot arra vonatkozóan, hogy egy ember egy neki szimpatikus ellentétes neműnek udvaroljon, vagy sem… Ezért mindenki maga kell vállalja a felelősséget, persze ettől még nem is fogjuk senki döntéseihez igazítani az általunk megismert szellemi valóságot.
A szellemi valóság megismeréséhez az asztrológus nagyon alapos és részletes térképet adhat, és adhat személyes beavatást, de szó nincs arról, hogy aztán az ember nem kellene erőfeszítést tegyen és felelősséget vállaljon, hogy a kapott információkat megértse, feldolgozza – idővel egyre mélyebb szinten, vagy, hogy ne önmaga induljon el a karmafeloldása útján, ami saját felelősség vállalással is jár. Azért is felelősök vagyunk, hogy mit milyen mélységig értünk meg és ez nem attól függ, hogy gyakorlatilag mennyire vagyunk intelligensek, de attól igen, hogy félre tudjuk-e állítani a lineáris logikánkat, hogy a spirituális intelligenciákkal megértsük a szellemet.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 19 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO