ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.05.25. 07:14

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Harcművészet személyre szabva?
HozzászólásElküldve: 2014.06.10. 17:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.06.07. 19:27
Hozzászólások: 14
Napjegy: Rák
Aszcendens: Mérleg
Tisztelt fórumozók!:)

Tűz karmám oldásához, most már tudom, vissza kell térnem harcművészetet gyakorolni, de nem tudom milyen irányzathoz csatlakozzam. 12-16 éves korom között tradicionális kung-fut gyakoroltam. Két fő részből állt egy edzés, volt a tradicionális része, a formagyakorlatok, én ezt a részt szerettem jobban, viszont ízületi merevségem folytán ezekben voltam gyengébb. Volt a másik része, az ún. Sanda-harc, ami a kung-fu hivatalos versenyverekedése, ebben viszont elég jó voltam, de nem szerettem annyira.

Annak, hogy anno abbahagytam az edzést, két oka volt: ízületi fájdalmak hát és térdtájékon (sajnos nem tudom, hogy édesanyám nem akart térdet hajtani a sors előtt, vagy már akkor én magam) illetve az is, hogy a Mesterem, akit nagyon tiszteltem, láthatólag nem nézte jó szemmel, hogy engem annyira nem érdekelt a versenyzés. Ő egy olyan ember volt, aki végigverekedte a fél világot, és azok voltak a kedvencei a kung-fu iskolában is, akik bajnokokká akartak válni, legyőzni minden ellenséget, de én ezt sohasem éreztem magamban. Én azért jártam le oda mert kikapcsolt, mert tudtam koncentrálni, mert éreztem ahogy az energiámat összpontosítják a formagyakorlatok, és szerettem verekedni is, de edzésen. Egyszerűen nem bírtam átérezni, hogy nekem az miért jó ha egy versenyen vagy én kikapok, vagy megverem az ellenfelemet. Nem hajtott a vágy hogy bajnok legyek, még így is sikerült egyszer magyar bajnokit nyerni.

Olvastam a SZEPO-n, hogy az Aikido-t mérleg jellegű sporttevékenységnek írták. Nekem mérleg aszcendensem van, tehát tudom, hogy a mérlegre jellemző pozitív tulajdonságokat kell magamban kifejlesztenem.

Kérdésem az lenne, hogy tűz karmával (félig Kosban, félig Halakban álló Lilith), erősen negatívan fényszögelt Marssal a 12. házban a Szűz jegyében, illetve Mérleg aszcendenssel rendelkezvén, inkább támadó, vagy védekező jellegű harcművészetet tanácsos elkezdenem?

Arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy az Aikido segíthetne a pozitív Mérleg tulajdonságainak megszerzéséhez (régen is nézegettem már hogy milyen szép harcművészet, de sosem gondoltam hogy komolyabban elkezdjem) , vagy pedig érdemesebb lenne visszamennem valami ilyen versenyzős, támadó jellegű küzdősportra, és valójában csak a tűz karmám meg a negatív (gyáva) marsom miatt nem akartam versenyezni?

Köszönettel véleményükért:

András


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Harcművészet személyre szabva?
HozzászólásElküldve: 2014.06.12. 12:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4063
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves András!

Mint "asztrológusod", én - neked mindenképpen az egyszerre támadó - védekező harcművészetek valamely, spirituálisan mélyen megalapozott ágát ajánlom, de azok közül lehetőleg inkább azt, amely versenyzéseken is megméretteti a tudást, de nem helyez akkora hangsúlyt a bajnoki címek megnyerésére. Az ajkidót egyelőre semmiképpen, hiszen hiába akarsz te a Mérleg Ascendensed szintjére hamarosan elérkezni, hogyha a kemény és nagyon "rafinált" Tűzkarmád egyáltalán nincs feloldva! Az ajkidót számodra mint kiegészítő harcmódot ajánlom, és csak később, amikor a levegő-karmával (Ikrek) vegyült "tűz-víz" karma miatti érzelmi - személyiségi problémák már oldódni kezdtek valamelyest. Ehhez viszont keményen szembe kell kerülnöd és nézned még nagyon sokszor az általad is említett, nagyon is mélyre rejtett gyávaságoddal. Ehhez pedig személyi testi konfrontációkra igen is, szükséged lesz, amit a verseny-harc biztosíthat, és éppen ez a lényeg: nem a bajnoki cím a fontos, nem a másik legyőzésének a hajszolása, hanem fordítva: ezek csak annak a következményei kellene és szabadna, hogy legyenek, hogy magadat - gyengéidet sikerült legyőzni minél nagyobb mértékben és lehetőleg minden szinten. Ez tulajdonképpen minden harcművészetnek a filozófiája, nem is tudom elképzelni, hogy a mesetered miért nem ezzel a spirituális tanítással kezdte és folytatta, miért erőltette a bajnoki címekért való versenyzésedet? Vajon, nem.e arról van szó inkább, hogy meg érezte benned az Ikrek kettősséget és a gyávaságot és azért szerette volna, ha versenyzel, hogy ezektől a belső szellemi gyengeségeidtől megszabadulj?
Természetesen az is szempont, hogy az ember az egészségének a növelése és nem annak a gyengítése - lásd: sérülések "felszedése" és fenntartása - érdekében is megy első sorba "harc-művészkedni". Olyan sport-ágat és olyan szellemiségű klubbot és olyan edzőt kell tehát keresni aki a fenti szempontokat s betartja (Nem feledkezik meg a harcművészet alapfilozófiájáról - metafizikájáról), és ezzel azt is eléri, hogy a tanítványok ne sérüljenek le folyamatosan, ha kell, ha nem. Azt viszont egy karate- vagy kung-fu edzőtől sem lehet elvárni, hogy a te karmádat ő oldja fel, hogy belülről is "dolgozzon" helyetted.
Másrészt tényleg el kell kerülni az olyan mestereket és klubvezetőket szerintem, akik nem a tanítványok szellemi-lelki és testi egészségét veszik elsődleges szempontnak, hanem hagyja magát a a versenyeken szerezhető díjak száma lehetősége által, ettől az alapeszmétől félrevezetni, és a sportversenyzés megszállottai lesznek, mert éppen ezért nem engedik a Japán nagymesterek, hogy a Karate-t olimpiai sportnak minősítsék, hogy ez által ne veszítse el a spirituális - erkölcsi - beavatási jellegét, ami neki a lényege, alap-metafizikája. Azt mondják, ha ez elveszik, akkor pontosan az vész el belőle, amit az alapítója és a rendszere kidolgozója: Funakosi mester megálmodott. Vagyis: a Kareate do-joban megszerzett tudással ugyan el mehet bárki pl. King-boxolni, K-egyben világbajnoki címet nyerni is, de a régi karate csapatában, a régi edzőjével és csapatársaival, ha ott kívánja folytatni, el kell felejtenie azt, hogy ő világbajnok és a hierarchiákat éppen úgy be kell tartania és a rangidősöknek az etikai tiszteletet éppen úgy meg kell adnia, a klub (do-jo) vezető mesterről nem is beszélve.
Ilyen például az a klasszikus karateág is, amit én is gyakorolhatok szerencsére. Valahol azt is mondhatnám, hogy ez az a harcművészet, amely látszólag annyira öncélú (nincsenek versen-céljai), hogy annak, aki felfogja, hogy mire megy ki benne a játék, teljesen világossá válik, hogy nincs benne semmi öncélúság.
Az ajkidóhoz visszatérve. A mi edzőnk fia, aki szintén jó barátom, és most érettségizik, ajkidozik is ugyan a karate mellett, de egyrészt neki az édesapja karate-mester, az édesanyja, aki valamikor szintén nálunk kezdte, aikidós. A srác tehát 4 - 5 éves korában kezdett karatézni és valamikor a kamasz kora elején ajkidózni. Most egyes fokú karate-mester, az ajkidóban talán még rangok sincsenek, annyira kizárólag csak "belső tudás alapú" nem értek különösebben hozza. Szóval úgy, ahogy Zalán barátom gyakorolja, mivel számára eleve adott volt a helyzet, nagyon jó kombináció szerintem. De mondom: nála is az alap a Karate, nagy szerencséjére, mivel a tiedhez hasonlón teljesen negatív Marsa egy karmikus alakzat csúcsán áll, és ha ez nem így jött volna ki neki, sokkal nehezebb dolga lenne, mint most neked, vagy nekem amikor annyi idős voltam mind ti. (Pl. a román katonaságom első felét majdnem végig kellet verekedjem, minden ide való tudás és technika nélkül, mert ott minden szar kis káplár, sőt, még a velem egykorúak és rangúak közül is sokan, maga alá akart gyűrni.).

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Harcművészet személyre szabva?
HozzászólásElküldve: 2014.06.12. 15:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.06.07. 19:27
Hozzászólások: 14
Napjegy: Rák
Aszcendens: Mérleg
Nagyon köszönöm!:)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO