ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.07.22. 00:22

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.07.23. 17:22 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 306
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Képlete:
Halakból a Neptunusz által támadott Szűz Lilith az 1. házban (az Ascendens is Szűz) és Halakban együtt álló Uránusz és Jupiter támadja a (tök) teljesen negatív Oroszlán Napot (12. ház), amely kvadrátot alkot a 9. házban az Ikrekben található Sárkányfarokkal.

A fizikai világban megnyilvánuló krízishelyzete:
Robotokat gyártó vállalat tulajdonosa keresett meg azzal a kéréssel, hogy jósoljam már meg neki, hogyan szerelje le a követelőző, tőle elvált harmadik feleségét. Mindezt azért, mert a volt feleség elhanyagolva érezte magát és ráunt, most pedig hihetetlenül magas asszonytartást követel tőle. Azzal zsarolja, hogy elárulja az üzleti partnereinek a bizalmas és kényes dolgait, ügyeskedéseit, kiteregeti előttük minden titkát. Péter szeretett volna már családot és gyermeket, lehetőleg fiút, hogy legyen kire hagyni majd a gyár igazgatását. A volt neje azonban olyan lusta és csak a külső csillogásban érdekelt, hogy emberünk ezt a válást nem bánja. Azonban annyira aggódni kezdett a jövője miatt, hogy egy eddig számára teljesen hiteltelen szakma művelőjéhez, asztrológushoz fordult és még egy szerencsepatkót is vett a biztonság kedvéért.


Kedves Péter!

Örülök, hogy sikerült legyőznie az asztrológusokkal szembeni ellenérzéseit. Ez már mindenképpen jó irány az élete rendezése felé annak ellenére, hogy most jóslatot vár tőlem. Annak érdekében, hogy szétválasszuk a valóban értékes és komoly asztrológiai munkát a mások sorsába való felelőtlen és sátáni beavatkozástól, azaz a jóslástól, a következőket nagyon fontos tudni. Az Asztrológia tudománya az emberi fejlődést provokálja azáltal, hogy mérnöki pontossággal meghatározza a pszichológia által is kimutatható negatív szellemi-lelki meghatározottságokat. A gondosan elkészített kauzális sorsképlet megmutatja, hogy hol és milyen életkörökben, milyen feladatok várnak az egyénre, hogy hol vannak a legrejtettebb és legveszélyesebb negatív sugallatai és krízist okozó elképzelései. A sorsfeltárás tudatosítás által és személyes felelősségvállalást hangsúlyozva segíti hozzá az embert a rendeltetése betöltéséhez, életfeladatai teljes körű felvállalásához, ezen keresztül egy, a korábbinál harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb és hosszú távon is boldog élethez. Az asztrológus és az asztrológiai feltárással egybekötött tanácsadás tehát, nem a nehézségektől szabadítja meg önt, hanem a hátráltatottságoktól.

Ezzel szemben a jóslás éppen az ellenkezőjét okozza: elveszi ugyanis a személyes felelősséget, és a tíz Egyetemes Törvény – és főként a Mágia- a Fejlődés és a Polaritás Egyetemes Törvények – hatására olyan események megvalósulását idézi a gyanútlan áldozat életébe, amelyek az ő tudattalan képzeleti-mentális masszájában az ősanyákon keresztül örökölten jelen vannak. Ezen krízishelyzetek azáltal aktiválódnak, hogy az illető az általa vágyott jót, kellemest és kényelmeset és legfőképp hamis boldogságképeket, nehézségmentes, azaz karmamentes életképeket erőltet és ezek megjelenését, elhangzását várja a jóstól.

A legrejtettebb negatív meghatározottság, mely minden emberben a vágyak és sugallatok szintjén jelen van, a Lilith. A Lilith által jelzett negatív karmikus meghatározódás – jel, melyet az újkori Biblia illusztrációk kígyó képében mutatnak be, miközben a régi ábrázolások egy kis dinoszaurusz-testű és szőke női fejű lényként ábrázolnak ! – a hordozója (gazdája) számára általában észrevétlen negatív személyi meghatározottságok sokasága, elsődleges jelentése nem személyhez kötött. Ez egy olyan öncélú és örök – időnként és helyzetenként szexuális jelleggel is bíró – emberi sóvár szomjazás, hiányérzet, vágy az irracionális másságra, más boldogságra, körülményekre, másféle megoldásokra, más tapasztalatokra és úgymond más állapotokra, sorshelyzetekre, amely soha el nem múlik. Hiába részesül az ember újabb élményekben, egyre inkább szomjazza az ismeretlent, az öncélú, és legtöbbször a valóságban nem is létező élvezeteket, adott Lilith pozíciótól függően akár a szenvedést és a fájdalmat is, mint Halak jellegű karma esetében mazochista hajlamokat.

A második megnyilvánulásában a Lilithnek a hatása mindig az egyén sorsképletében adott – A Lilithet tartalmazó földház – konstellációjának a szellemiségéhez (Géniuszához) kötött: az elsőnél jóval fontosabb jelentése az egyén fordított és a feje tetejére állított valóságlátása, azaz a valóság félreértelmezése, annak a konstellációnak és annak a horoszkópháznak a szellemisége szerint, amelyben a Lilith (Vagy a Sárkányfarok) található.
Annak a konstellációnak a szellemisége zavarodik meg tehát és jelenik meg egyik vagy másik végletes, hibás formájában az ember életében, amely földház által jelzett gyakorlati életkörben, és amely konstellációban a Lilithje található a sorsképletében.

Az ön esetében a Lilith a Szűzben található. Ezért ön sajnos teljesen félreérti a földi rendeltetését és általában a rend szükségét és értelmét, az ember létrejöttének célját és értelmét. Ez abból is jól látható, hogy robotgép-gyártó vállalatot vezet. Mert hiányzik a tudása arról, hogy miért születünk a földre és milyen megoldandó életfeladatokat rendelt számunkra az Úristen (aki általunk, a lelkiismeretünkön keresztül munkálkodik bennünk és általunk). A rendeltetéstudati zavarából adódóan az emberi munkát robotokkal helyettesíti és aggódik a termelés és gyártás tökéletes működéséért és nem szeret tétlenül ülni, munka nélkül maradni. A rend (vagy annak a másik véglete is lehetséges: a rendetlenség) és a tisztaság, meg a sterilizálás és az egészség-mánia, vagy annak az ellentéte: a hipochondria kiemelten fontos az életében: akár úgy, hogy katonás rendben tartja a környezetét, vagy ellenkezőleg, irtózik a rendrakástól és még az alsónadrágja szekrénybe hajtogatását is fölöslegesnek találja, vagy másra bízza. Ennek megfelelően a társadalmi törvényeket is vagy az utolsó pontig betartja, vagy borsódzik tőlük a háta és mindenhol a kiskapukat keresi.
Azonban az emberi szinten elfogadott rend, ami önnek helyes, és amit környezete elfogad - a törvények kiskapuinak keresését is ide értve - nagyon messze áll attól az isteni rendtől, amit a sorsfeltárása és az Egyetemes Törvények ismeretében a krízishelyzetei átalakításával, a hátráltatások, akadályok legyőzésével és a tűzpróbák kiállásával létre hozhatna, és amely a valódi boldogságot jelentené az ön számára. Éppen azért, mert a Szellemi valóságot önmagunk előtt lehazudva és kizárólag gyakorlati feladatokkal és foglalatosságokkal bíbelődve óhatatlanul a ledagadni vágyott, mégis létező karmikus zavaraink (világiasan: anyagi ágon öröklött, genetikai betegségek) és persze a családra jellemző krízishelyzetek áldozatai leszünk.

Az ön Lilithje ugyanakkor az 1. házban található, ami erős szerelmi-szexuális vonzerőt kölcsönöz az ön akaratán és öntudatán kívül. Előfordulhat, hogy eszébe sem jut szeretkezni egy-egy nővel, mégis az ön vonzereje olyan erős, hogy az, vagy azok a szükségét érzik annak, hogy önnel „ártatlanul” kacérkodjanak, vagy, a dolog odáig is elmehet, hogy önt ágyba csalják. Mindenképpen igen könnyen talál szex-partnert, és ez is félrevezetheti, mert önkéntelenül is arra kell gondolnia, hogy ezek a hódítások a kiváló személyi tulajdonságainak köszönhetőek. Fontos megérteni, hogy ez a külvilágra gyakorolt, mágikus erejű, titkos szexuális vonzás, spirituális alapjában karmikus jellegű, eredetileg negatív gyökerű, és így, amennyiben ön enged az örvénynek, negatívak lesznek a hosszú távú következményei is. Ez akkor nagyon veszélyes önre, vagyis a sorsa alakulására és az EGÉSZségére nézve, ha nincs tisztában a saját, emberi - spirituális értékeivel, negatív viszonyulásokat és torz valóság-képzeteket eredményező karmájával. Nagyon fontos tehát a hibabelátási képesség kialakítása. Ha nem tudja, hogy léteznek a sugallatai, sejtelmei, azaz a lelkiismerete által ható, a megváltás (MAGváltás, önmaga javítása) felé irányító Egyetemes Törvények, vagy ha nem ismeri a saját személyes (spirituális) értékeit, esetleg a lelkiismerete sugallatait, összetéveszti a romlásba taszító elképzelésekkel, mely árnyék-én sugallatokra még kitérek. Az izgalmasnak tűnő kalandoknak céltalanul engedve, csábító szerelmi kapcsolatokba tévedve ön igen veszélyes sors-csapdákba, feloldhatatlannak tűnő hátráltatások hálójának a labirintusába kerülhet.

Ez a külvilágra - és főként annak a női nemű oldalára - gyakorolt vonzerő ugyanis olyan érdemtelen szerelmi-szexuális sikerekhez juttatják önt, melyek azt a látszatot keltik, mintha ténylegesen annyira különösen értékes személy lenne. Azok a nők, akikkel szerelmi kalandjai voltak, mindössze irracionálisan, minden ész érv vagy érzelmi indíték, és szellemi értékhez – vonzódás, értékteremtés célja nélkül akartak szexuális kapcsolatba kerülni önnel. Ők csak a szerelem és a szexuális kaland örvényében akartak együtt szédülni, kábulni, szórakozni, olcsó (de elillanó) élvezetet szerezve, állati szinten kielégülve, a szexuális gyönyör állapotában a saját személyi felelősségeikről és kötődéseikről megfeledkezve. Hogy ön miért kötött házasságot 3 nővel is egymás után, és hogy miért lenne fontos több különböző nővel – lehetőleg egymás után, nem párhuzamosan – elkötelezetlen szexuális-partneri viszonyba kerülnie, még lesz szó. Mind a házastársi életkörbe tartozó problémák, mind az öntudat kérdése, az ön karmikus negatív meghatározottságaiból következően alapos odafigyelést igényelnek. Mindenesetre, ha nem akarja, hogy az élete teljesen tönkre menjen, tudatosítania kell ennek a karmájának a jellegzetes veszélyeit és meg kell tanulnia határozottan nem-et mondani az efféle csábításoknak. És nem csak a szexuális jellegűeknek…

A Lilith a Kosnak megfelelő 1. házban, a Sárkányfarok a Nyilasnak megfelelő 9. házban, és hozzá a teljesen negatívan fényszögelt Oroszlán Nap erős Tűzkarmát jeleznek. Az I. ház a Kos gyakorlati életkörét testesíti meg, mert minden horoszkópház egy-egy konstelláció gyakorlati életkörét jelöli. A Tűzkarma a személyiségében jelen lévő négy alapelem közül a Tűz elem zavarosságát jelzi. Ez azt jelenti, hogy a tűz, mely a célratörést, a cél felé tartáshoz szükséges energiát (ambíciót, szenvedélyt) az azt szolgáló erélyességet, valamint a tisztánlátást, az életerőt és a szellem megtisztítását, kiégetését nyújtaná, ebben az esetben vagy elfojtva, vagy túl lobbanékonyan és kontrollálatlanul van jelen személyiségében. A Szűzben álló Lilith a Föld elem, az Ikrekben található Sárkányfarok a Levegő elemek zavaros jelenlétét okozzák, ezek pedig a Tűzkarma jelentkezését különféleképpen befolyásolják.

A kontrollálatlan Tűzet az Ikrekben álló levegős Sárkányfarok még intenzívebben éleszti – ahogyan ez a természeti tűz elemnél is történik – a tűz levegő a hatására hirtelen fellángol és elharapózik, határok nélkül mindent feléget és elhamvaszt, mint szárazság idején a hirtelen messzire terjedő erdőtüzek. Ellenkező végletben, levegő nélkül tökéletlen az égés, tűz nélkül rothadás és erjedés indul el.

Amennyiben a Szűz Lilith a Föld elem túlsúlyaként van jelen, akkor a Tűz elhamvad. ( Vagy, a föld kiszárad és szétreped…) Ha viszont a Szűz Lilith hatására hiányzik a Föld elem, akkor a Levegő által felizzott Tüzet nincs, ami megfékezze, ill. nincs, ami táplálja, így a Tűz hamar és erősen fellángol, majd gyorsan és végképp kialszik. – Igen, ez mind így van! Nagyon jó!

Ha ezeket a folyamatokat az emberi személyiség vonatkozásában nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy az 1. házban a Szűzben álló Lilithnek köszönhető fordított látásmód, a Nyilasnak megfelelő 9. házban álló Sárkányfarok és a teljesen negatívan fényszögelt Oroszlán Nap miatt öntudatlanul folyton vitát és konfliktust provokál, főleg önérzeteskedése és sértettsége okán, de ezekben a vitákban eddig a hirtelen haragnál és indulatoknál tovább nem jutott. Vagy ennek az ellentéteként, automatikusan engedett, vagyis, végül behódolt az erősebb, határozottabb embereknek, abból a hiányzó képességéből fakadóan, hogy bátran és így nyugodtan, figyelmesen képviselje a nézőpontját a vitákban, hiszen önkéntelenül is félt attól, hogy nem fog tudni uralkodni az indulatain.

Sőt, az ön esetében a Tűzkarma erősen összefonódik az öntudati zavaraival, melyeket a 9. házban álló Sárkányfarokból és a teljesen negatívan fényszögelt Oroszlán Napból lehet ki következtetni. Sérült személyi öntudat formájában jelentkező szellemi töltettel született a világra, így az egyik legfontosabb feladata az életben az, hogy a Szűz Aszcendense beindításával, azaz a Szűz konstellációnak megfelelő pozitív tulajdonságok kialakításával, kitartó és szellemnyitó munkálkodással, kultikus cselekedetek végrehajtásával – úgymint beavatási naplóírás, mantra-írás, vezeklés és hálaadás, művelődés és szellemi információszerzés – egy úgy nevezett arany öntudatot alakítson ki, tehát hogy a karmikus vonásaiból táplálkozó egóját lebontsa és azt az Isteni Mag – tudata által helyettesítse.

Élethelyzetéből látható, hogy egyelőre külsőségek szerint határozza meg önmagát – melyek a rendkívüli vonzerő és a gazdagság – teljesen hamisan és tévesen, és ezek alapján többnek és értékesebbnek képzeli magát másoknál, például a volt feleségeinél. Nagyon kell vigyáznia tehát arra, hogy ez a hamis öntudat ne vigye további szerelmi kalandokba és kábulatokba. Csakis olyan elkötelezetlen partnerkapcsolatokba menjen bele, melyekben partnerében tükröződve, őbenne felismerve a saját rejtett és itt leírt karmikus vonásait, lebonthatja a hamis egója által önmagáról alkotott felsőbbrendűségi, vagy éppen kisebbrendűségi érzéseit (mert kisebbrendűségi érzésből is következhet a gyárigazgatóvá válást tápláló ambíció! Ez is nagyon jó!) ahelyett, hogy saját gyengeségei tudatosítása nélkül a partnerét kritizálná és felette uralkodna öncélúan. Az így megszerzett információkat mindenképpen szükséges elvonulásban, magányban feldolgoznia és ott lehetőleg minél zavartalanabb, a nyüzsgéstől és programoktól, gazdaságnövesztéstől távol eső helyen elemeznie, hogy így tisztuljon és táguljon az Isteni-nek is mondott szellemi Én-je. Lehet ez pl., erdei kirándulás, táborozás vagy élettel teli tavakban, folyókban való úszás, vagy mindezek együttes megvalósítása.

Kapcsolataiban igyekeznie kell rászoktatni önmagát arra, hogy uralkodjon a karmikus késztetésein, mert az általam közölt információ befogadása után megsokszorozódhatnak a Fejlődés Törvényének – mely a 10 Egyetemes Törvény egyike – személyiségtudatán belüli érvényesülését lehetővé tevő helyzetek és legyőzendő nehézségek. (Hát ez egyenesen faszsa! Ez már arról tanúskodik, hogy nagyon is érted a metafizikát, a megváltás logikáját! Ettől kezdve tehát, nem szabad, hogy kételyeid és bátortalanság – keltő zavaraid, megzavarodásaid legyenek!) Konfliktusokon keresztüli próbákban és harci helyzetekben meg kell tanulnia uralkodni a tüzes meghatározottságain, mert amikor vitára kerül a sor, akkor elkapja önt az indulat és haladéktalanul, átgondolatlanul és sokszor erkölcstelenül is, pusztítóan visszavág. Közben vérig sértődik a kritikákon és támadásokon, igazságtalannak tartja a vádakat, aminek vagy hevesen hangot ad, vagy ha nincs erre lehetősége, akkor a saját tudati és érzésvilágán belül vitatkozik és vádaskodik, ami az előbbinél sokkal, de sokkal rosszabb következményekkel jár szellemi síkon, illetve az így megzavart képzelete mágikus hatásaként létrejövő sorshelyzetek szintjén. Már csak azért is, mert a hallgatással sérti a Kiegyenlítődés Törvényét, az ön igazságérzete (hiszen ott van önben is az Isteni Mag, mely az ön akaratán keresztül nyilvánul meg) ilyenkor el van fojtva és ez az igazság nem hangzik el, nem jut el az önnel rezonanciában álló ellenfeléhez. Az ellenfele pedig nem kapja meg az esélyt, hogy az őbenne is működő Isteni Mag kinyilvánítsa az igazságot, korrigálva ezzel az esetleges tévképzeteket és hiányinformációt. Így tehát csak annyit ér el, hogy belül támadva az Abszolútumot, saját létforrását (aki egyetlen Teremtő Ősforrásként belevitte önt a fejlődését provokálni hivatott helyzetbe), legyengíti magát, lemérgezi a saját szervezetét. Mirigyei un. mérgeket, azaz negatív, romboló jellegű hormonokat választanak ki, ez által akár krónikusan is beteggé teszik önt, illetve, valamelyik kényesebb, azaz a negatív szellemi-lelki meghatározottságaihoz testi szinten hozzárendelt szervét, melyet a mirigyek által kiválasztott hormonok működtetnek – szabályoznak (hasnyálmirigy, prosztata, stb.).

A Tűz-karma ezen kívül a férfias viselkedés zavarát is jelzi. Egyelőre nincs tisztában azzal, hogy mi tesz egy embert igazán férfiassá. A minél drágább tudatmódosító szerek „felvágós”fogyasztása (a koktélozás, dohányzás, füvezés, whisky-zés vagy erős drogok használata), az erőfitogtatás, a brutalitás és a mindent és mindenkit letaroló célratörés, a kegyetlenség, a gátlástalanság, a tiszteletlenség, a tisztességtelenség, a gépjárművekkel történő száguldozás (motorok bömböltetésével), az extrém sportok és az életveszélyes mutatványok a ma divatos, de életveszélyesen hibás közfelfogással szemben végképp nem tartoznak a tényleges férfiassághoz, a céltudatosan határozott és erélyes férfias viselkedéshez. Míg a bátorság (a nyugodt szókimondás, a határozott „nem” és a megingathatatlan bizalom, higgadt, de határozott és céltudatos cselekvés formájában), a habozás nélküli fellépés és a bármilyen új, a megváltást és boldogulást segítő információra való nyitottság igen. Jelen lehet önben az ambíciók téves irányultsága is, amit egészen jól jelez, hogy eredetileg jóslást várt tőlem az élete megnyerésére, a volt feleségétől való sikeres megszabadulásra és a további meggazdagodásra.


A Lilithnél kevésbé rejtett hatású karma-pont, a Sárkányfarok a 9. házban az Ikrekben található a sorsképlete szerint. Emiatt minduntalan morális-erkölcsi konfliktusokba keveredik. Hol önnek kell mások felett spontán módon ítélkeznie, hol mások ítélkeznek ön felett, az ön megítélése szerint rendszerint igazságtalanul. Életfeladata a racionális, és a valóságos, azaz a tárgyi tényekkel számoló magasabb rendű – az Egyetemes Törvények elmélyült tanulmányozásával egybekötött – gondolkozási képesség elsajátítása. A 9. ház ugyanakkor Ikrek színezetűvé válik az ön esetében, és ezzel együtt a 7. házban, az elkötelezett élettársi kapcsolatok gyakorlati életkörében az Uránusz és Jupiter bolygók együttállása erős árnyék-én hatást is jelez.

Mi is az árnyék-én? Természetes folyamatként sok embernek még az anyaméhben meghal az ikertestvére. Az édesanya várandóságának korai szakaszában észrevétlenül elhalt ikertestvérnek az aurája olyan dupla, rejtetten kettős öntudati központot képez, mely az életének a rombolásra rendezéséből nyeri az erejét úgy, hogy a halott testvér fizikai megvalósulási, inkarnálódási kudarc-élménye „át öröklődik”, át származik, megmarad és rögzítődik , azaz a megszületés sikertelensége miatt tehát a megszületett egyént gyötri folyton az irracionális és indokolatlan szomorúság, a hiábavalósági érzés, a szintén irracionális kudarc-élmény, az általános bizonytalanság és alkalmatlanság érzése. Illetve,a személyi bizonytalanság is, mindez folyton kétségeket támaszt benne, és az ellenkező irányba, pozitív megvalósításaival ellentétes célok és megvalósítások irányába tereli a figyelmét és a képzeletét.

Vigyázzon, mert amíg nem ébred valódi öntudatára, addig ezek a visszahúzó, romboló és hátráltató késztetések a környezetében élő emberekben tűnnek fel önnek és lehet, hogy önmagában észre sem veszi. Az árnyék-énje önt a karmája fenntartására, negatív meghatározottságai – mint például erős egoizmusa, önérzeteskedése, erkölcstelensége és téves ítéletalkotásai, mások lenézése vagy mások háta mögötti áskálódás és felettük való öncélú uralkodási törekvések (manipuláció) , az ők letámadása vagy rejtett harag irántuk, az élettárssal kapcsolatokban a közös karmaverklizés és káprázatvilág, hamis elvárások fenntartása – megőrzésére és dagasztására vette rá, miközben lehazudta létezését (mármint az árnyék-énje). Hol úgy, mintha ezek a negatív és romboló képzetek és pusztító gondolatok nem is léteznének a tudatában, csak a környezetében élők ilyenek, hol pedig elhitetve önnel, hogy isteni joga ezeknek a sáskáknak a dédelgetése. Eddig minden olyan, az eddigi megvalósításait letagadó és azokat leromboló, a valós életfeladatoktól elterelő lehetőséget megragadott: téves módon és hibás célok mentén választott élettársat, nem ismerve a tudattalan meghatározottságait és az életnyerési logikáját. Ill. az erős árnyék-énje, a karmája – karmái jellegzetességeit növelte és azoknak a növelését, dagasztását idézte elő az által, hogy racionálisan és logikusan megindokolta az imént felsorolt negatív magatartások (mentalitás) gyakorlásanak a szükségszerűségét, állítólagos kikerülhetetlen mivoltát. Ezáltal elkerülte a tényleges boldoguláshoz: a megváltódáshoz vezető életfeladatait és felületes problémamegoldással, technikai tudományos trükkök alkalmazásával és babonás téveszmék kergetésével elkerülte azokat a szükséges, hosszú távú gyakorlati élet-feladatokat, melyek a valódi változást és boldogságot jelentették volna.

Látszólag a környezete okozta önnek a bajokat és a megnyugtató érzést keltő, pozitív élethelyzetek elmaradását, az élet-sors kudarcot, valójában azonban ön lépett minduntalan szövetségre a környezetében élő emberek karmájával, mert erre vette rá a sötétben egyre nagyobbra duzzadó árnyék-énje.

Fontos, hogy az elmélet és a tapasztalat egybevetésével a hosszú távú következmények megfigyelésével, levonja a helyes következtetéseket és a megváltás logikája szerinti értékítéletet, spirituális életszemlélet, józan és igazságos egyéni hibabelátó filozófiát alakítson ki. Ezért, ahogy fentebb említettem, fontos, hogy vonuljon el és kreatív magányban - sorsképlete ismeretében és az Egyetemes Törvények tükrében - elemezze a párkapcsolati és a munkatársi, valamint a barátkozási tapasztalatait, mert a megváltás felé vezető utat mindenkinek magának kell végigjárnia, a gyakorlati tapasztalatait megfigyelnie és megjegyeznie, majd a belőlük levont következtetései által saját sorsát a megfelelő irányba terelnie. Mert a megváltás egy személyes, más és mások által elvégezhetetlen folyamat, egy személyes életmű, ennek felelőssége átháríthatatlan, ill. elidegeníthetetlen, mindenkinek saját joga és kötelessége: „vegye fel mindenki a maga keresztjét!”.

Nézzük és vizsgáljuk most meg, a személyiségünk egy, a rejtett karmapontok által jelzett mély-tudattalan szellemi és lelki (asztrális és mentális) hatásoknál sokkal jobban érzékelhető, a kókler újságírók és napi jóslásokat összetákoló asztromókusok által, a nagy horoszkóp-együttes-egésztől függetlenül tárgyalt (vizsgált – azok nem vizsgálják…, csak jósolgatnak rá) elemet, a Napot.

Ez a bolygó a sorsképletben a nyers személyi öntudatot, a földi létezéshez és az individuális tudathoz kötött elemi – természeti-, nyers egyéni és egyedi igényeket és az individuális tudatnak a nyers „EGÉSZ-ségét”, az ego-t, valamint az egyén egész egyetemes létezésbe való öntudatlan „bekapcsoltságát” jeleníti meg. Szimbóluma jelenti a biológiai létezés határoltságában létező személyi tudat kötődését az egyéni meghatározottságaihoz és ugyanakkor az Abszolút Szellem határtalanságához való tudattalan kötöttségét, beágyazottságát, vagy másképp, a személyi tudat fizikai meghatározottságait és benne, a minden emberi egyénben létező isteni szikrát, vagy magot: az isteni magot. Ezért jelöli egyrészt a természeti meghatározottságokat: az individuális és ösztönös képességeket, spontán késztetéseket, az individuális adottságok és képességek általi meghatározottságokat, valamint ezen meghatározódásai által nyújtott választási lehetőségeket és az ösztönös-természetes, nyers késztetéseket. Tehát jelentheti a spontán tettrekészséget, vagy tátott szájúságot és alárendelődést, mások akarata szerinti sodródást, a helyzet- és önérzékelést, illetve annak a hiányát, vagy éppenséggel a spirituális felébredési készséget, vagy annak a hiányát, esetleg elferdült formáját, ugyanakkor az önmagunknak szabott korlátokat, elhárítandó és elkerülendő, félelmetesnek és veszélyesnek tűnő valós, vagy valótlan helyzeteket és területeket, és az ide vonatkozó meglátásokat, vagy rögeszméket,és más elemi megnyilvánulásokat is. Jelöli másrészt a szellemi öntudatára ébredő Ént, az egyetemes léttudatot elérni képes, belső személyi ambíciókat.

A Napnak a születési horoszkópban elfoglalt helye jelzi azt nyers, spontán és az ösztönös, természeti karakterünket meghatározó spirituális erőteret, melynek színezetével kialakul az egyéni, önálló tudatunk fiatal korunkban, és ami alapján az értelmi erőnket és a szellemi világosságunkat a legkönnyebb lenne számunkra felélesztenünk, kitágítanunk. Persze csak akkor, ha és amennyiben igyekszünk annak a konstellációnak, amelyben a Napunk található, az eredeti (metafizikai) értékeit felfedezni – az adott konstellációval analogikus kapcsolatban álló gyakorlati életterületet a mindennapi életünkben felismerni és oda bemerészkedni – mely az ön esetében az Oroszlán és a Halak – majd ezen konstellációk pozitív szellemiségével minél nagyobb mértékben azonosulni. Másképp nem. Tehát ha a mentalitásunkat, a hozzáállásunkat és megvalósításainkat a fentebb részletezett kultikus gyakorlatokon keresztül és a Szellemvilág létezésének tudatában átalakítjuk.

Amikor a Nap teljesen negatívan fényszögelt egy születési horoszkópban – mint az ön esetében – akkor az ember általában nehezen merészkedik be azokba a gyakorlati életkörökbe, amelyeket a Napnak a pozíciója jelez a tartózkodási helye, vagyis a konstelláció és házhelyzete szerint, sőt elkerüli azokat a gyakorlati életfeladatokat, ahol és amelyek az egyetemes léttudata kiérlelését elősegítenék.
Az ön esetében a Nap a 12. házban a Halak által megtestesített egység-tudati, megváltotti szellemiségnek, spirituális mentalitás-jellegnek, a gyakorlati megvalósulási és életfeladat-vállalási életkörnek megfelelő grafikai –horoszkóp területén található. Ez a mindent és mindenkit magába foglaló EGYség érzés gyakorlati életköre, tehát a szimpátia és az empátia (És a zavaros, vagy tagadó érvényesülésében az antipátia) képességek kifejlesztésének, valamint az áldozathozatali képesség kialakításának, és az isteni akaratnak (a megváltásnak) való önátadási, minden mást a megváltás legfontosabb élet-rendeltetésnek való alárendelési képessége megszerzésének és begyakorlásának az életköre.


A megváltás feltétele, hogy mindazt, ami hátráltat a valódi spirituális fejlődésünkben és ezáltal a kiteljesedésben, a kicsi egonk kitágításában és végül levetkőzésében, feláldozzuk azért, hogy mi magunk ne váljunk a rejtett negatív meghatározottságaink, az árnyék-énünk, azaz a karmánk áldozatává. Ez itt ebben a horoszkópban és annak is ezen e helyén igen hangsúlyos. A 12. ház egyben és éppen annak érdekében, hogy az egységet az adott ember létre tudja hozni önmagában, illetve önmaga és a közvetlen környezete között, tehát a saját karmikus zavarainak meghaladása segítségével, a remetéskedés, a kontempláció életköre. Itt arra kapunk választ, hogy miként lehet ezt lehetővé tenni, mely válaszkereséshez nyugalom, elmélyedés és kreatív magány szükséges. A 12. ház az egyén által elérhető, egyetemes (kozmikus) egységérzési és az egységtudati állapot létrehozását lehetővé tevő gyakorlati életkör. Ez egyben, a leheletfinom szeretet-áramoltatási képességek létrehozásának - megszerzésének, és megerősítésének, valamint a mindenfajta együttérzési és átélési (empátia) képességek és tulajdonságok, tehát az ön – és Isten-felismeréseknek, így a lényegi – kauzális egybeolvadási képesség kialakulásának a háza.

Az ön Napja teljesen negatív, mely tényt a levele világosan alátámaszt és a sorozatos krízishelyzeteit ez (is!), indokolja, illetve azok okát ez a bolygó-pozíció is kiemelten jelzi! A 12. házban álló negatív Nap által megjelenített, veleszületetten zavarodott, illetve hibás - téves szellemi magatartás következménye, hogy ön hiába jutott el a gyárigazgatói pozícióba, mégsem mondhatja magát nyugodtnak , megelégedettnek és az élete folyásával megbékélt ember megtestesülésének. Addig halogatta és kerülgette a 12-es horoszkópház által jelölt elvonulási, remetéskedési életkörnek megfelelő kreatív magányban elvégezhető leleplezését és értelmezését azoknak a szellemi-lelki és mentális meghatározottságainak – melyek a fizikai síkon a jelenlegi élethelyzeteit okozták (azokba torkolltak…) – és amely negatív karmikus meghatározódásai veleszületetten ott rejtőznek a tudattalanja mélyén, amíg sorozatos krízishelyzetekbe jutott, hogy ha másképp nem megy, akkor így jusson el az önmagára ébredéshez.

Önnek tehát innentől kezdve kiemelten fontos az öncélú és steril, vagyis végső soron, az öncélú vagyonosodáson keresztül a sehol-ba vezető élethelyzetbe, tehát a legkevésbé a boldogsági állapotba juttató pragmatikus élet- és cselekvési törekvések hiábavalóságát leleplezni, valamint a világiság, a világi siker-vadászat kártékony, félrevezető, fölösleges és látszatokat fenntartó életigazságait észrevenni és leleplezni, és a felismerés és megértés után azokat, illetve azoknak a megszerzésére való törekvéseket, elvetni annak érdekében, hogy az életünk forrását jelentő nagyobb egységgel, az Abszolút Szellemmel képes legyen, a saját személyi öntudatán (A nagy Én-jén) keresztül, kapcsolatot teremteni és ezt a kapcsolatot diszkrét szeretetáramoltatással – Figyelem: nem szirupos érzelgősséggel és nem is mások őrültségeit és zavarodottságát csendes és kegyes hazugságokkal elnéző szemhunyással – fenntartani.

Az ön Napja egyben az Oroszlán konstellációban színezetével jelenik meg, mely konstelláció egyenesen a nyers személyi öntudatából idővel előálló és létrejövő, szellemi tudatának a műveléséhez, formálásához és érleléséhez, az egyéni öntudata tágításához vezető igazi spirituális öntudatra való ébredésének a színezetét jelöli. Mindez a spiritualizálásán keresztüli egyetemesítéséhez és a kauzális lét-képzetnek a személyesítéséhez, tehát nagyon áttételesen bár, de a Halak szellemiségéhez is kapcsolódik. Ez mondhatni hatványozza az öntudat-tisztítási és önnevelési szükséget. Hiszen a Nap az Oroszlán konstelláció bolygója és, amint az előzőekben is említettem már, az ön sorsképletében teljesen negatívan fényszögelt. Vagyis a jelentése felér egy karma-ponttal.

Ön tehát mind ez idáig mindössze a világi sikerével és szerelmi kalandjaival (több feleség „elfogyasztásával”) csak az egóját hizlalta, így hamis öntudatot épített és betonozott be magának ahelyett, hogy párkapcsolatait arra használta volna, hogy minél jobban megismerhesse saját személyisége minden zegét-zugát és szegletét, majd megnevelje és nemesítse önmagát. Mások felett uralkodott és így, nem is fejlődhetett eddig spirituális szempontból semmit, ami miatt most a veszteségeket kénytelen elszenvedni.

Az Uránusz és a Jupiter bolygók együttállása a Halak konstellációban és az Ikrekben álló Sárkányfarok erős, a már említett árnyék-én hatást fokozza, ami miatt ön szinte azonosult az anyaméhben megsemmisült ikertestvére veszteségtudatával és megvalósulatlansága miatti sikertelenségével. Az árnyék-én egy olyan öntudati központot képezett a rejtett negatív meghatározottságaiból, melyek mintegy átvették a sorsa irányítását és most is minduntalan kitérítik a helyes irányból, melyet a lelkiismerete pislákoló lángja hatására időnként szeretne felvenni.
A lelkiismerete mellett mindig megszólal egy másik hang is, ami azonban éppen a könnyítésekre próbálja önt rávenni, igen eredményesen. Halak karmáját felhasználó – melyet a 12. földházban lévő teljesen negatív Napja és a Halakban az Uránusz és Jupiter bolygó-együttállások jeleznek – árnyék-énje sugallataira a kreatív magányt kerülte és a sokféle formában jelentkező (pszichoszomatikus, nem tényleges veszélyhelyzet okozta) félelmeit, súlyos víziókat előrejelző aggodalmait dédelgette az igazi és hosszútávon pozitív eredményt hozó nehézségek felvállalása helyett.
Lehetséges, hogy képtelen volt eljutni addig a gondolatig, vagy ha eljutott el is vetette, hogy más értékszemléletet és más féle felelősség-tudatot, azaz egy merőben más - a szellemi valóság fundamentális igazságaira alapozott öntudatot - szükséges felépíteni magában ahhoz, hogy valóban boldog lehessen. Fel sem merült az, hogy értékes személyiségét át kellene formálnia és hogy a mélyben, tudattalan képzeletvilágában lehetnek olyan téves és hibás részek, amelyeken javítania, változtatnia kellene, hiszen mindig a környezete és a külvilág okozta önnek a problémákat és azok, mások kellene, hogy megváltozzanak. Ezen a ponton felhívnom a figyelmét arra, hogy ez óriási és az ön számára végzetes tévképzet, mert a megváltással, a mindenki számára kötelező életfeladat-vállalással ellentétes gondolat, mely kapcsán fentebb már idéztem Jézus szavait: „vegye fel mindenki a maga keresztjét”! Hogyha huzamosan fenntartja a létkorrupciót és ragaszkodik a kábulat szellemi-lelki mocsarához, akkor előbb-utóbb valamilyen váratlan, meglepő sorsfordulat érheti, mely körülményből, melynek hatása alól nincs menekvés (Pl. ágyhoz, vagy kerekes székhez kötöttség, azaz a helyben tartás és /vagy elzárás sorsjelzése). Olyan esemény tehát, ami önt eddigi hozzáállása felülvizsgálatára, spirituális megfordulásra késztetheti. Ez lehet külső körülményeket vagy emberi kapcsolatait illető, vagy lehet egy autóbaleset is, ami során kórházba kerülhet hosszú időre, de legalábbis helyben lesz tartva – hátráltatva lesz, amiben a legsúlyosabb lehetőség az, hogy ágyhoz lesz kötve miatta (remete állapotba 12. ház).

Az Uránusz Jupiter bolygók együttállása által jelzett tulajdonságai miatt eddig nem tudta összeegyeztetni egyéni szabadság-vágyait az egyetemes szabadság őselvével, az egyéni szabadság vágya, ötletei meggátolták az együttműködési képessége kifejlődését. A Jupiter jelentette megváltódási értékrendet sem tudta összeegyeztetni egyéni szabadságvágyaival, annak a személyközti kapcsolatokban való egészséges működését biztosító Egyetemes Értékrenddel a személyiségtudatán belül, ehelyett minduntalan környezete karmikus vágyaival működött együtt és mások karmájával sodródott. Nehezére esik az együttműködés azokkal az emberekkel, akik már felébredtek és a fejlődésükön dolgoznak, és akik éberségük által felfedezték magukban a sorsalakító, teremtő (Isteni) erejüket, mert ehhez mindazokról a hívságokról, sikerekről és színjátékról le kellene mondani, amelyek a teljesen negatívan fényszögelt Oroszlán Napja miatt izgatják a fantáziáját. Az isteni teremtő erő ugyanis nem hivalkodó, a megváltódás útját járó emberek nem élősködnek a tehetségükön és nem építenek Bábel-tornyokat, még csak nem is az izgalmas, vagy botrányos életükről híresek. Ők stabilan, tehát nem görcsösen, hanem a lelkiismeretükön keresztül hatü Egyetemes Törvényekkel kitartóan együttműködve, kézben tartják a saját sorsuk alakítását. Nem rabjai a fanatikusan vallásos, „külső isten”-képzetnek, hanem figyelnek az irányváltoztatás szükségére figyelmeztető jelzésekre.

Az ön Ascendense is a Szűzben van, abban a konstellációban, ahol a Lilithje is. Tudom, hogy ez furcsa egy az emberi szabadságjogokban gondolkozó, önrendelkezésre vágyó és törekvő személyiségnek, de: az a konstelláció, amelyben az Ascendens található, MINDENKI számára megmutatja, jelzi, hogy milyen jellegű, milyen színezetű, milyen fajta felnőtti személyiségtudatot kellene felépítenie ahhoz, hogy egészséges és kiteljesedett, boldog emberré, válhasson. A Szűznek megfelelő összes pozitív képesség és tulajdonság megszerzése tehát nem egy öncélú „tehetséggondozás”, ebben az esetben, hanem jól meghatározott szükségszerűség a fent részletezett negatív meghatározottságoknak a leleplezésére és átalakítására. Érdemes az átalakításra tett gyakorlati lépéseket, a rejtett karmikus meghatározottságai alapos megismerése után, azonnal megtennie, éppen azért, mert a Szűz Lilithje az átgondolatlan, elhamarkodott és öncélú, teljesen hiábavaló technologizálásra, a kizárólag materialista jellegű munkálkodásra, a minél hatékonyabb, de szellemtelen tevékenységek végzésére hajlamosítja Önt, és ezen a szellemileg és spirituálisan káros, de mély mély karma-ösztönén, saját egyéni és általános emberi rendeltetése minél konkrétabb tudatosításával emelkedhet csak felül.

Önismeretét tovább tágítva és önmagát a különféle sorshelyzetekben és főleg párkapcsolati viszonyulásaiban alaposan megfigyelve, tehát az elméletet és a gyakorlatot egyeztetve, olyan belátáshoz és felismerésekhez juthat el, melyekkel az eddigi steril és az Egyetemes Törvények, az isteni logika szempontjából kifejezetten törvénytelen, káros és így önveszélyes életvitelét átalakíthatja és a sorozatos értelmetlenségek és krízishelyzetek halmazát értelmes és érdemes életté változtathatja.

Ha és amennyiben elhatározza, hogy változtat a negatív szűz-jellegű, veleszületett mentalitásán, hogy tehát felszámolja, illetve átalakítja a sors-károkat és pusztulást, vagyis a rendszeres sors-kríziseket okozó karmikus meghatározottságait (pl. legyőzi és nemet mond a külső sikerek és hódítások iránti vágyra), hogy átalakítja azokat megfelelő pozitív tulajdonságokra, mint pl. az egyetlen partner melletti állhatatos kitartás, és az arra való figyelemhez szükséges önfegyelem és az önző szellemiségről való lemondás is, akkor egyre több s több lehetősége lesz a valós rendeltetése gyakorlásához és isteni önmaga kultikus cselekedetek általi Napfényre hozásához, isteni – szellemi öntudata tágításához, kiteljesítéséhez.
Ilyen kultikus cselekedet a párkapcsolati harmóniát létrehozni hivatott őszinte és figyelmes eszmecsere a feleségével (élettársával, szerelmi – szexuális partnerével), illetve az igazság kiderítésének a szellemében folytatott esetleges viták kellemetlenségének a felvállalása is. Ilyenkor a belső konfliktusait megfigyelve és feloldva, képessé válhat az arany öntudata kialakítására, önmaga spirituálisan vett, pozitív megnevelésére. Mert egyszer el kell jutnia arra a pontra, amikor már nem akarja mindenáron legyőzni és lehengerelni a párját és a környezetét, önmaga alá rendelni és alattvalójává tenni őket, mert a külső sikerek és a hódolók fejet hajtása semmiképp nem vezetheti el önt, a valós személyi tulajdonságai és a személyisége rejtett, kríziseket is okozó részeinek megismeréséhez.

Ugyanígy, kultikus cselekedet és magasrendű értelemet hordoz a harcművészetek gyakorlása annak érdekében, hogy kialakíthassa a Tűzkarmája miatt hiányzó, un. „tűzmesteri” képességeit, szemben a tárgyi valóságot és a belső irritációt lehazudó, rendkívül káros, korrupt („taknyos” :P ) békével, melyet hosszú távon óhatatlanul (később), totális háború követ ismerőssel, és ismeretlennel egyaránt.

A Horoszkópja által jelzett karmájának az un. Halak-jellege megköveteli, hogy minél többet igyekezzen megteremteni a kreatív magány lehetőségét, tehát, hogy írjon naplót a tapasztalataiból való helyes következtetések nyomon követésére és szánjon időt a tapasztalatai értelmezésére. Figyeljen az egészséges táplálkozásra, a hús és állati termékek fogyasztásának a tudatos (meggyőződéses) minimálisra csökkentésére, de anélkül, hogy ezt öncélú egészségkultusszá tenné. Erőltesse a nyugodt meditációt, fehér vagy sárga fényre gondolva, a külső ok nélküli boldogság-átélési képességét egyre inkább erősítve és próbáljon eljutni a Boldog-Bolond állapotba, ahol képes akár külső konkrét ok nélkül is nevetni, és általában is, derűsnek és vidámnak lenni, és az életet könnyű szívvel (azaz nem közömbösen, érzéketlenül, vagy másokkal kegyetlenül bánva, hanem a megváltásban való hittel) szemlélni. A teljes boldogság – meditáció nem csak a túlvilági életre való készülés, mint a buddhistáknál, hanem az életfeladatok éber felvállalási és végrehajtási képességének a növelése, és a teljes valóságot elfogadó tudatosság kialakítása érdekében, valamint a kiegyensúlyozott és harmonikus párkapcsolati életvezetés mindennapi – gyakorlati végrehajtása kialakításáért folytatott kultikus gyakorlat.

Összefoglalva: örülök, hogy elolvasta a rövid sorsfeltárást és bízom benne, hogy sikerült felébresztenem a lelkiismerete hangját annak érdekében, hogy ráébredjen a karmája megismerése és átalakítása, pozitív képességekké formálása szükségességére.
A krízishelyzetek és a halál éppen ennek a felébredésnek a hiányából következnek, mert nincs két teremtő erőforrás, téves a külső Isten és Ördög harcának képzete. Az Abszolútum egységben van önmagával és mi emberek ebből az Abszolútumból származunk, életünkkel értékes információkat juttatunk vissza az Ősegységbe.
Téves az a feltevés is, hogy mások gonoszsága árthat nekünk akkor, amikor éber felelősségtudattal és tiszta lelkiismerettel járjuk a fejlődési utunkat.
Ezért nem jósolhatok önnek sem jót, sem rosszat, hanem biztosíthatom arról, hogy a maximális felelősségtudattal végzett önnevelés olyan kincset ér, melyet a volt felesége soha nem tud majd elvenni öntől és melyből önnel együtt a leendő élettársa és gyermekei is erőt meríthetnek.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO