ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.28. 12:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A karma-pontok fontosságáról
HozzászólásElküldve: 2017.11.27. 12:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Lehetni, lehet ugyan nem tudomást szerezni az olyan, rengeteg élet- és a sors drámáit (kínos és bosszantó hátráltatásokat, betegségeket és baleseteket, valamint az anyagi károkat, a szerelmi, családi és más személyi kapcsolatok tönkremenetelét) előidéző, sőt, végzetes sors-tragédiákat is okozó spirituális valóságról mint, amilyen pl. a Lilith - jelenség is. Hiszen akkor foglalkozni kellene azzal. Tehát a tudomásul-vétel olyan szakmai kötelességet vonna maga után, ami erőfeszítésbe, odafigyelésbe, ezek meg idő és energia befektetésbe és - áldozatba kerülne. Könnyebb tehát, annak a mások által felfedezett és felmutatott spirituális - lelki-, tehát : KARMIKUS jelenségnek a létezését, NEM LÉTEZŐNEK HIRDETNI. De ennek nem csak rövid távú, hanem hosszú távú-, sőt: egész életre szóló következményei vannak!

A szemfülesebb asztrológusok viszont már meggyőző logikával, elemien átlátható racionális értelmezésekkel és logikus visszavezetésekkel írnak a "Karmacsináló" Lilith jelenségről. Mindössze egy kicsi valóság-látás és metafizikai ismeret, na meg analogikus gondolkozási képesség szükséges hozza. Éppen most javítottam ki tehát az egyik tanítványomnak az újabb lecke-dolgozatának a bevezetőjét, amiből nagyon sok"Sztár-asztrológus" is tanulhatna.

Az ember nem egyszerűsíthető le annyira, mintha a születési napjegy határozná meg a személyiségét, hiszen akkor a 7 milliárd ember a földön egy az egyben beilleszthető lenne a 12 asztrológiai konstelláció valamelyikébe és más különbség gyakorlatilag nem is lenne közöttük.

Az emberek a köztudottnál rejtettebb tévképzetekkel és ezeket feloldani hivatott kimagasló képességekkel vannak megáldva. De a karma-pontok által jelzett karma-formáknak (Negatív késztetéseknek és ösztönöknek) a pontos ismerete és ismertetése nélkül, tovább növelik a bálványimádó tömegek zavarodottságát a számukra feltűnő és csillogó különlegességet kölcsönző tehetségeikkel titkolva hiányosságaikat és képtelenségeiket, hamis látszatok mögé bújva, mígnem kihívják maguk ellen a korlátozó és megszüntető sorserőket, az Egyetemes Törvények szaturnuszi eredőjét.

A személyiségünk lelki–szellemi és spirituális, tehát a személyiségünk legnagyobb és meghatározó részében mindannyian az isteni létből érkezünk. A személyiségünk annyira egyedi, hogy általános emberi voltunkon felül mindenki a más személyektől, minimum, valamilyen árnyalatban, mindig különbözik és így nincs másik ember a földön, aki velünk, mint egyénnel minden meghatározottságában megegyezne, de ez nem is kell és a hamis egységet sem egészséges erőltetni. Már a fogantatásunkkor „készen áll” a személyiségünknek az a része, amit aurának is nevezünk. Ezt, maga az Úristeni – karma-oldási szükségszerűség és az egyetemes szellemi intelligencia együttműködése hozza létre, építi fel és „indítja be” az auránkat édesanyánk tudatos és tudattalan vágyaival is együttműködve, hiszen az auránk jellegének megfelelő fizikai testünket, az anyagi részünket tehát, az anyák segítségével, azok által hozza létre. A magzat azonban nemcsak édesanyánk testében, hanem az ő láthatatlan szellemi-lelki átéléseiben is érlelődik, majd anyagilag is megfogan a folyamatosan működő, és az Istennel láthatatlanul együttműködő, mágikus erejű teremtő képzelete által. Az emberi magzat tehát az „anyá”-nak nevezett biológiai szülőnek a mágikus erejű képzeleti teremtő képessége által formált jellegzetességekkel rendelkezik, az ő természetes segítsége által inkarnálódik új isteni magként, vagy más kifejezéssel: isteni szikraként. Már ebben az alapvető tulajdonságában is eltér egymástól például egy Kos napjegyű férfi és egy Kos napjegyű nő: hiszen a nők a férfiaknál sokkal erősebb mágikus teremtő képzelettel rendelkeznek.

A családanyák képzelete mágikus erővel alakítja a férfi társuk és a családjuk sorsát.

Ami azonban mindannyiunk személyiségét alapvetően meghatározza az a KARMA, jobban mondva a karmáink összessége, ami a mélyből irányítja mind a tudatunkat és mind a mágikus erejű teremtő-képzeletünket, mindaddig, amíg alapos tudatosítás és hosszas - áldozatos életfeladat vállalás útján képessé nem válunk mindenkor leleplezni, és a megfelelő kiigazítást, és ez által a KARMAOLDÁST önmagunkon megvalósítani. Mindez a Lilith őssóvárgás nevű kauzális jelenségnek az eredménye. A Biblia kígyó képében ábrázolja, eredetileg azonban Lilith misztikus lény néven szerepelt a héber misztikában, innen került a Bibliai iratokba. (És a régi ábrázolása is ennek volt megfelelő: egy kis dinoszauruszi testen álló, szőke női fejű lény…)
A Polaritás egyetemes törvénye által indukált Lilith nevű jelenség által okozott általános lét-zavarodottság kiigazításának, helyrehozásának, kijavításának a szükség-hatására (Isteni szükségére) születünk a határtalan Létből, ez a mindent megelőző ős-sóvárgás az, mely az istent létrehozó abszolút létet az első megnyilvánulásra: létteremtésre készteti, tehát folyamatosan és szüntelenül teremtésre ösztönzi.

Ezért jött létre a föld és ezért születünk ide, hogy általunk és bennünk az Isteni tudat a belőle megnyilvánult, konkrét anyagi forma - létben tükröződve, tehát a testünket és a környezetünket alkotó fizikai valóságban tükröződve, felismerje a nyugalmát megzavaró, az abszolútumból hibásan megvalósult (kiserkent) tetemtői ősidea- elemeket, és kitaszítsa azokat magából. Az Abszolútum a belőle induló, és az isteni idea-világban idea-formákat öltött, koncepciókként megjelenő Lilith-sóvárgások után bekövetkező ősidea-kiáramlás közben létrejött, tehát az abszolútumból folyamatosan létesülő, az abból tehát kiserkenő egyes, hibásan létrejött isteni-ideáknak a sérült mivoltát a Polaritás törvénye által ismeri fel, és az illető (sérült, hibás) ideákat átváltoztatja saját ellentétükké. A visszájukra fordítja) Majd ezt az örvényleni kezdő ideaforgatagot leszorítja alacsonyabb dimenziókba (az átváltoztatott sérült isteni-ideáknak a kauzális megfordításából keletkező zavarodott ideák, a vibráció-csökkenés jelensége miatt, a vibráció egyetemes törvénye által indukálva és szabályozva, alacsonyabb rezgés-állapotú dimenziókba, azaz ideális, mentális és asztrális szintekre kerülnek), az Abszolút Lét pedig (Nem visszanyeri, hanem : ) ÍGY ŐRZI MEG A zavarhatatlanságát, az isteni boldogság állapotát. Ez az univerzális poláris transzmutáció és ennek köszönhető a második Lilith jelensége. A biblia ezt írja le a paradicsomból való kiűzetés jelenségének!)
Különben ezek a teremtés közben megsérült ősideák, majd azoknak a visszájára fordított állapotaiból keletkező zavaros, a Lilith-indukciónak nevezett jelenségből létrejövő negatív Idea- és mentális világ, vagyis a pokolnak is nevezhető káosz, ez a sötét és őrülten–kiszámíthatatlannak tűnő, kavargó sors-elem örvénylés, egyre csak nőne és azzal fenyegetne, hogy mindent elnyel.


Az ember számára is a zavartalan boldogságállapot a kijelölt út, illetve ennek a kényszere alatt, az Isteni Létnek a zavartalansága helyreállításában kell, akár az akarata ellenére is, segédkeznie, ez tehát az a magasrendű élet-cél és rendeltetés, melyet ön is keres, és ami az egoizmust elválasztja az igazi áldozatkészségtől. Ez az emberi élet értelme és célja, hogy isteni megtestesülésként felismerjük személyiségünkben a születésünkkor ránk ruházódott, majd a felnőtté válásunk utáni években ránk kövesedett, feloldani és megoldani való karmikus zavarokat és, hogy ez által, a karma-oldási törekvéseink által, beteljesítsük ezt a karma-oldási (emberi…) rendeltetésünket, tehát az asztrológiai személyi sorsképletünkből kiolvasható életfeladataink felvállalása által. Életfeladatokról azért beszélünk, mert 7 éves Szaturnuszi ciklusok szerinti fejlődésünkben több ciklusra is nyúlik egy-egy nehezebb KARMIKUS meghatározottság felismerése, beismerése és a hibabelátás és a hiba felvállalása segítségével történő feloldása, illetve a, az eredeti – karmikus – hibáknak a megfelelő pozitív képességekké való átalakítása, és ez által az isteni önmagunknak és az Egyetemes Létnek (Az Istennek) való átmunkálása, használhatóvá tétele.

Így tehát az Abszolút Létből kiserkent ősideáknak a meghibásodott részéből egy–egy parányi egységet magához vonzza az auránk anyáinkon és dédnagyanyáinkon keresztül (lásd genetikailag örökölt betegséghajlamok), és emiatt és ez által mi is, mint fizikailag is megvalósult személyek (lények) magunkban hordozzuk ezt a karma-csomagot és vele együtt a teremtő képességet, ha tudunk róla, ha nem, ha tetszik ez nekünk személyesen, ha nem.
Így hordozzuk magunkban egész életünkön át az asztrológiai feltárás által lehetővé váló, a Lilith és a Sárkányfarok elnevezésű karma-pontok által jelzett, és egyrészt az Isteni dimenziókból hozott képességeket, másrészt az anyai ági női őseinktől örökölt negatív spirituális meghatározottságokat, hiányokat is. Mindez abból következik, hogy születésünkkor a láthatatlan szellemi szférákon áthatolva az isteni MAGunk-ra rárakódik a már említett jellegzetes karma-rendszer, tehát az anyánk, édesanyánk és anyai ági felmenőink képzeletével, sorsával szorosan összefüggő, és a Lilith jelenség által, szükségszerűen és objektíven felfokozott, spirituális zavar, tehát a bennünket egyedivé tevő személyes karma. Ez a személyes-pokoli káoszvilág, melyen át, a születésünk előtt keresztül haladva átjutunk és a születésünkkor megérkezünk ezzel a csecsemői tudatunk által még kibonthatatlan teremtő-képzeletünkben raktározódott karma-csomaggal, a földre, az Isteni Léten kívül létezik és azokból a zavarokból áll, melyeket az isten a Polaritás törvénye segítségével folyamatosan kiszorít magából, illetve amelyeket a Lilith jelensége által, a Polaritás Egyetemes Törvénye, az alacsonyabb rezgési állapotú létszférákba szorított.

Emberi szinten érzékelve, az előbbi leírásban bemutatott második Lilith jelenségét megelőző, az első Lilith hatása, általános jelentésében nem más, mint a mindig másállapotra, más helyzetre, az új és más élményre való örök és öncélú általános emberi sóvár szomjazás, a soha ki nem elégíthető vágyakozás az ismeretlenre, az eddig még nem létező valamire, a sosem létezettre. A Második Lilith jelenség, amelynek viszont az elsőnél nem kevésbé fontos a gyakorlati hatása, éppen a fent leírtakból következő, karmikus eredetű, a fordított valóságlátás.
A – hivatásukat komolyan vevő, azaz nem jósolgató – asztrológusok megfigyelték, hogy a fordított valóságismereti reflex mindenkinél annak a konstellációnak a szellemisége szerint, és abban a gyakorlati életkörben okoz zavart, amely konstellációban és horoszkópházban a Lilith, és a kevésbé rejtett Sárkányfarok az illető személy asztrológiai sorsképletében megjelenik. Legalább olyan veszélyes és fontos karmapont tehát a sorsképletünkben a Sárkányfarok is, de az, ami miatt mégiscsak kevésbé veszélyes az, az, hogy a negatív hatásai, általában már a felnőtt kor küszöbén jelentkeznek. Ezért az általa jelzett negatív tulajdonságainkat, már egészen fiatal korunkban, tehát már akkor észrevehetjük, amikor morális szempontból erre az őszinte hibabelátási képességre általában valamennyire még nyitottak vagyunk. Persze, ez is nevelés kérdése. Az elkényeztetett nagy gazdagok gyermekei, valamint a liberális egoizmusban felnevelt, vagy a tehetség- és sikerkultusz által elvarázsolt, vagyis lebutított gyermekek erre a hibabelátásra már fiatal korukban sem képesek.

Ugyancsak karmikus tulajdonságokra és megfelelő negatív ösztönökre utalnak a fent említett kamrapontokkal együtt álló bolygók, ill. az önmagukban halmozottan negatívan fényszögelt bolygók is. Ezek összessége mutatja meg a születési sorsképletben a személyes karmát, mivel azonban a nyers személyes tulajdonságoknál rejtettebbek, ezért ez a karma-csomag a személyiségünk legveszélyesebb része.


Hiszen ez, a tárgyi valóság által megjelenített és általunk, vagyis az eszünk által, a természet-tudományok segítségével értelmezhető forma-valósághoz képest feje tetejére állított, és ezért irracionális, de irracionálisan is fájdalmas sorshelyzet- és élethelyzetteremtési képességgel rendelkező, személyes szellemi-spirituális képzetrendszer (karmacsomag) a tudattalanunk mélységéből irányítja az érzéseinket, gondolatainkat és tetteinket. És ezt, minden tudatos és nemes szándékunk és jóindulatú célkitűzésünk ellenére! Ez így folytatódik mindaddig, amíg kitartó és elszántan hibakereső szimatolással, azaz horoszkóprendeléssel , valamint beavatási naplóírással, tűzpróbák és konfliktusok vállalásával le nem leplezzük, majd komoly erőfeszítéssel, személyes jellegű mantra-írással, azok hangos felmondása útján való rögzítésével és mantra- visszahallgatással, tehát: személyes ima-alkotással és imádság-mondással, ima-hallgatással (ima = mantra), vagyis intenzív szellemi munkálkodással át nem alakítjuk, talpára nem állítjuk a zavarodott képzeleti struktúra- részeinket, majd az illető konstellációnak megfelelő „tehetség-hiányainkat” az asztrológiailag megfigyelt és leírt pozitív, tehát az ön által is ismert napjegyekre jellemző személyi tulajdonságokká és képességekké át nem változtatjuk.


Ehhez szükséges az életfeladatok felvállalása, amelyeket a bolygóknak és a karma-pontoknak a sorsképletnek az un. föld-házaiban való elhelyeződése jelez. Az erős árnyék-énnel rendelkező emberek – amilyen ön is, lévén, hogy a kínai asztrológia szerint az Ikreknek megfelelő Patkány évében született – ezeket a negatív meghatározottságokat , általában önmagukban, önmaguktól nem veszik észre. A zavarra utaló legkisebb jelet, környezeti visszajelzést azonnal lesüllyesztik a mélytudattalanjuk szintjére, így az árnyék-én, ezekkel a megváltás-ellenes képzetekkel töltekezve a szellemi sötétben, vagyis a karmikus zavarban, hatalmasra duzzad, majd újabb és újabb sors- és életkudarcokat idézve elő, a tragédiáktól meghízva elnyeli a gazdáját baleset(ek), betegség(ek) útján.

Az árnyék-én egy olyan öntudati központ, a személyiség azon rejtett része, mely különálló öntudati – racionális indoklási, félreértelmezési - központot képez az adott személy karma-csomagjából és ezen keresztül irányítja az embert a boldogulásával ellentétes irányba, látszatboldogságba, kietlenségbe, szélsőséges esetben halálba.
Úgy keletkezik, hogy természetes folyamatként sok embernek még az anyaméhben meghal az ikertestvére. Számtalan kutatás kimutatta és dokumentálta már, hogy az ikerszülések számánál, sokkal és jóval () több várandóság ikerterhességgel indul, mint amennyit később észlelni és regisztrálni tudnak, és amelyekből végül csak egy gyermek szokott megszületni. Tehát az édesanya várandóságának a korai szakaszában általában megszakad az ikerterhesség és az ikertestvér észrevétlenül elhal, az aurája azonban megmarad az élve maradt testvér aurájába fonódva, azzal csaknem egyé válva. A megszületett utódban így, egy olyan második (dupla), rejtetten kettős öntudati-valóságértelmezési, valóságferdítési központ alakul ki, mely ezután a megszületett egyén életének a természetesnél nagyobb és mélyebb spirituális-képzeleti zavarodottságra, erkölcsi rombolásra rendezéséből nyeri az erejét. Így az anyaméhben felszívódott, halott testvérmagzat fizikai inkarnálódási kudarc-élménye „átöröklődik”, megmarad és rögzítődik a megszületett utódban, aki ezzel a kudarc-tudattal, élet-sikertelenségi érzéssel kénytelen élni, mely öntudati központ őt a mélyből, rejtetten irányítja. Az elhalt magzat megmaradt aurája őrzi a megszületés sikertelenség-emlékét, így a megszületett, dupla aurás egyént gyötri folyton az irracionális és indokolatlan –tehát minden tárgyi valóság alapot nélkülöző! - szomorúság, a hiábavalósági érzés, a szintén irracionális kudarc-élmény, az általános bizonytalanság és alkalmatlanság érzése, ami a legtöbb esetben, korai depresszióhoz is vezet. Amennyiben ennyire rejtett, akkor az árnyék-én letagadja saját létezését és a korszellemnek megfelelő tudományos és racionális – pragmatikus érvekkel, elhiteti gazdájával, hogy minden rendben van, változtatásra, javításra semmi szükség, ennél jobb helyzetet ne akarjon magának. Ez a helyzet azért igazán veszélyes, mert ilyenkor az ember, teljesen észrevétlenül és úgymond „ártatlanul” szélsőségesen egoista lesz (Öreg korára mindenképpen! Sőt, akkora már a családtagjai számára is, amennyiben eljutott egyáltalán a családalapításig, elviselhetetlen módon) , már egyáltalán nem törődik semmilyen erkölcsi igénnyel, nemhogy magasrendű szellemi céllal, hanem csak a saját karmikus vágyainak a kielégítésén fáradozik, nem egy esetben zsarnoki módon, helyzettől és körülményektől –lehetőségtől (Pénztől és hatalomtól) függően.

Láthatjuk tehát, hogy a manapság uralkodó materialista, kizárólag a felszíni anyagi világot egyedüli valóságnak és kizárólagosan létezőnek tekintő és abból minél nagyobb hasznot húzni akaró, élvező-fogyasztó mentalitás által sugallt célok és értékek éppen, hogy az árnyék-én erősödését szolgálják. Nem véletlenül indult ki ez a liberális-zsákmányolási élet-koncepció, az „amerikai álom” a spirituális hovatartozási besorolása szerint, Ikrek színezetű Amerikából. Nem véletlenül kételkednek egyre többen abban, hogy a spirituális-erkölcsi lényegük és kauzális esszenciájuk alapján, ők is isteni származékok, vagyis istenfiúk és lányok lennének, nemcsak a Pál apostol által, majd a későbbi evangélisták, tehát a spirituális mesterek által több személyből össze rakott és így ideálisan megalkotott „felsőbbrendű” személy, a Megváltónak kinevezett Jézus. Nem véletlenül falják olyan sokan a sztárokat felvonultató sikerfilmeket és képzelnek milliók maguknál feljebbvalónak bizonyos tehetséggel és hatalommal megáldott embereket, a sikert és a meggazdagodást helyezve a létképzeletük középpontjába ahelyett, hogy Jézus tanítása szerint „felvennék a keresztjüket” és egyéni életfeladataik felvételével boldogulásukon fáradoznának.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.18. 23:29 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Sára, itt a Logoszon, egészen biztos, hogy nem támad téged senki, és e senkik között is, én vagyok az, aki a legkevésbé támadna rád. Szerintem "figyelmeztetésekkel szemben-t" akartál írni, nem?
Éppen azt akartam megírni, hogy mennyire (élesen!) mellbe vágóan plasztikusnak találom azt a hasonlatodat, hogy ez az agonizáló ember, csak a lepedőt húzta magára az újabb feljelentéseivel és adat-kezelési követeléseivel, a törvényekre való hivatkozásaival, és akkor azt látom, hogy te ellenségesnek ítélsz meg (Még egyszer remélem, hogy csak félre fogalmaztál, mert már későre jár, és bizonyára fáradt vagy...) egy, nem is figyelmeztetést, hanem árnyalást, a mondandód mellé ragasztott, és lényegében nem is neked szóló, figyelem-felhívást.
És még azt is akartam mondani, hogy annyira tetszettek a Családi Fórumban leírt, frappánsan pontos és érzékletes megfigyeléseid, plasztikus leírásaid, hogy már kezdtem bánni, amiért az asztrológiai lecke-írásokban a szájbarágást igényelem tőled, nehogy az a kárára legyen ezen éles, irodalmi szintű, megfogalmazásoknak.
Szerintem tehát, hadd folyjon tovább a munka, mert egyre világosabban kezdtél látni és magad kifejezni, és próbáld elhinni, hogy soha semmiképpen nem bántanálak, és használd inkább a - végre szárba szökkent! - tisztánlátásod további élesítéséhez az érzékenységedet. :D Ok?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.26. 20:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Az internetes könyvkiadó vállalat máris elküldte a második Publio-könyvemnek a Viola által tervezett borítóját szerzői jóváhagyásra, ami a Lilith- és az árnyék-énről, valamint a kereszténység alapjairól szól. Ez azt jelenti, hogy ez is elkészül hamarosan. (Az első már kapható a Publio Budapesti könyvboltjában és az interneten, menjetek és vásároljátok meg. :D ) Azt követően, az első kiadása óta lényegesen átírt tarot-értelmezésem jelenik meg, utána meg az Egyetemes Törvényekről szóló. Ennek az utolsó darabját, a Megváltás és a boldogság törvényének a szövegét éppen most írom újra.
És hálásan örvendek annak, hogy a nagy lányom, aki szinte az ő és az ők útjára tévedt ezelőtt két évvel, kijózanodott és kiszabadult az önámítás és a gonoszság fogságából. És, hogy elindult a bátor őszinteség és az isteni magjával való azonosulási úton, és tehát, bármi is történne ettől kezdve, „nem szabadulhat meg” a hétköznapi – normális boldogságtól. - Akárcsak azok, akiknek horoszkópot készítettünk és akiknek horoszkópot fogunk készíteni, és akik tehát velünk és saját magukkal: az Isteni magjukkal és nem az ártalom szellemével tartanak.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO