ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.03.22. 08:49

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.05.06. 00:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A minap olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy fel lehet-e készülni egy terrortámadásra, és ha igen, akkor hogyan. Nem tudom, kinek mi a véleménye erről, de előbb nézzük a cikket:

http://www.origo.hu/itthon/20170429-fel ... dasra.html

"Horváth Sándor több mint húsz évig szolgált rendőrként, ebből tizenöt évet a különleges szolgálatnál, a speciális rendőrségi egységnél töltött. Számos békefenntartó misszióban vett részt. Volt Kambodzsában, Koszovóban, Szerbiában, később a koszovói rendészeti kiképző iskolában nemzetközi trénerként dolgozott. A rendőrségen belül pedig a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központjában többek között békefenntartói képzéseket szervezett, és tanított is. Most biztonsági tanácsadóként dolgozik, oktat, ezenkívül könyvet ír a laikusoknak, turistáknak arról, hogyan vehetünk észre egy esetleges fenyegető terrortámadást, mire figyeljünk, és nagy eséllyel hogyan élhetjük túl.

A terrortámadások nem az elmúlt években kezdődtek, korábban, évtizedekkel ezelőtt is voltak. Miben változtak napjaink terrorcselekményei mondjuk az évtizedekkel ezelőtti terrortámadásokhoz képest?

A hatvanas-hetvenes években, de talán még a nyolcvanas évek elején is általában repülőgépeket térítettek el, túszokat ejtettek a terroristák.

A cél akkoriban nem elsősorban a gyilkolás volt, hanem valamilyen politikai, ideológiai, kisebb részben gazdasági cél elérése, hirdetése.

Az esetek döntő többségében ezeket a terrorcselekményeket tárgyalás útján megoldották – áldozat nélkül, vagy nagyon kevés áldozattal. Erőszakkal csupán néhány esetben kellett megfékezni a támadást. A terroristák célja nem a minél nagyobb számú áldozat volt akkoriban, hanem az ideológiájuk, politikai nézeteik hirdetése, valamint az, hogy világszerte médianyilvánosságot kapjanak. Mára ez megváltozott.

Míg régen a terrorcselekmény és a gyilkolás „csak" eszköz volt a vélt vagy valós cél eléréséhez, az mára már céllá változott, azaz a gyilkolás, a minél több áldozatot és brutalitást követelő cselekmény elkövetése lett a cél.

Ma már nem jellemzőek a gépeltérítések, hanem a terroristák inkább robbantanak, lövöldöznek, késsel támadnak vagy az utóbbi időben kamionnal hajtanak a tömegbe, hogy minél több halálos áldozattal járjon a támadás. A cél az esztelen pusztítás, a gyilkolás.

A terrorszervezetek működésének fontos „kelléke" a média. A pusztításon kívül a terrorcselekmények végrehajtásának célja, hogy a gyilkos – vagy öngyilkos – akcióktól minél többen féljenek. Tehát azokról minél többen, minél hamarabb és a lehető legrészletesebben értesüljenek a legkönnyebben elérhető forrásokból.

A terrorizmus, felhasználva a korszerű eszközöket, megtanult élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a média ad.

Minden terrorcselekmény egyben hír is a világban. Ez azt jelenti, hogy a terroristák számára nem csak a pusztítás ténye, sikere a fontos, hanem annak társadalom-lélektani hatása is.

Az utóbbi egy-két évben jellemző a kamionos támadás – miért választották a terroristák ezt a módszert?

Egyre nehezebb robbanóeszközöket, fegyvereket behozni az unió határain belülre, a schengeni határokon szigorú az ellenőrzés. Európán belül is nehezebb már ezeket a fegyvereket beszerezni. Ezenkívül a fegyverekhez érteni kell, tréningezni kell a terroristákat ahhoz, hogy a támadás – az ő szempontjukból – sikeres legyen. Éppen ezért egyszerűbb eszközökkel próbálják ugyanazt a pusztítást végrehajtani.

A járművek olcsók, bárki számára elérhetők, lehet bérelni kamionokat, vagy akár lopni is, és különösebb szakértelem sem kell ahhoz, hogy valaki elvezessen egy nagyobb járművet. Nagyobb szervezettséget és előkészületet sem igényel.

Egy ilyen cselekményt önállóan elkövethet egy „magányos" fanatikus elkövető is. Ezért egyre többször ezekhez az egyszerűbb, de pusztításban és hírértékben ugyanolyan hatékony eszközökhöz nyúlnak a terroristák.

Közeledik a nyár, az emberek nyaralni mennek, Párizsba, Londonba, Rómába, Európa különböző városaiba, tengerpartjaira. A turisták a legtöbbször nem veszik észre, hogy veszélyben vannak. Mit tanácsol, mire érdemes figyelni?

Az természetesen lehetetlen, hogy folyton ez járjon a turisták fejében, hogy mikor és hol csap le az Iszlám Állam. Nem lehet egyfolytában rettegni az utcán, étteremben, koncerten vagy más tömegrendezvényen.

Fontos azonban az átlagos éberségi szintet egy magasabb fokra emelni, ugyanis – és erre az egyszerű törvényszerűségre mindig felhívom a figyelmet – az akció gyorsabb, mint a reakció.
A terrorista megtervezi a cselekményt, pontosan tudja előre, hogy mikor, hol és milyen módon követi el a támadást.

A támadás pillanatában, sőt már azt megelőzően is az emberek reakcióideje nagyon fontos tényező. A reakcióidő mindenkinél más és más lehet. Időt kell nyerni ahhoz, hogy minél hamarabb felismerjük a támadást, és reagáljunk rá. Időt pedig úgy nyerhetünk, ha távolabb vagyunk az eseményektől, vagy el tudunk rejtőzni egy tereptárgy mögé – ezzel akadályozva vagy lassítva a támadást.
A cél, hogy minél hamarabb adjunk valamilyen választ a cselekményre. Bármilyen válasz jobb a semminél.

Extrém helyzetekben az emberek közül többen lefagynak, sokkot kapnak. Ez a legrosszabb. Akár néhány másodpercnyi tétovázás elég ahhoz, hogy áldozattá váljon a turista. Persze az is igaz, hogy bizonyos helyzetekben lehetetlen jól reagálni, vagy egyáltalán bármit tenni.

Az a legfontosabb, hogy lehetőleg még a támadás előtt, ha ez nem lehetséges, akkor a támadás első pillanatában felismerjük, mi történik, és ne kételkedjünk, hanem azonnal reagáljunk. A megfelelő válaszreakció esetenként és helyzetenként változó lehet, de összességében
három alapvető magatartásforma jöhet szóba, ezek pedig: a menekülés, az elrejtőzés vagy a visszatámadás
– vagy ezek kombinációi.

Azt mondja, hogy a reakcióidő a legfontosabb. Nyilván, aki még nem volt ilyen helyzetben – a legtöbb civil ember –, nem tudja, hogy hová meneküljön, mit csináljon, valóban sokkot kap. Lehet ezt gyakorolni a mindennapokban, hogy ha valami történne, mit csináljunk?


Igen. Legalább gondolati síkon mindenképp lehet és érdemes végiggondolni pár lehetséges szcenáriót a helytől és a veszélyeztetettségi szinttől függően. Ilyenkor az előre legyártott képek „ikonjai" az agyunk „asztalára" kerülnek, és egy tényleges esemény során gyorsabban előhívhatók, vagyis a reagálásunk is gyorsabb lesz.

És ez nagyon fontos is a mai helyzetben, amikor megnövekedett esély van egy terrortámadás elkövetésére Európában.

Felkészületlenül ne induljunk útnak. Jó, ha az ember tisztában van azzal, hogy hová utazik, milyen ott a bűnügyi és az egészségügyi helyzet, milyen a közlekedési morál, milyenek az útviszonyok, az időjárás, mennyire veszélyes katasztrófák szempontjából a terület, és persze, hogy milyen a politikai helyzet. A Külügyminisztérium honlapján vagy a helyi internetes oldalakon tájékozódhat mindenki, de a felkészüléshez a könyvem alapján készült GOP-kártyákat is szívesen ajánlom bárki figyelmébe. Egy példát kiragadva: az is fontos szempont lehet, hogy a szállodánkban hányadik emeleten lesz majd a szobánk.

Ez sem mindegy?

Egyáltalán nem. Ha túl magasan, mondjuk a tizedik emeleten kapunk szobát, az abból a szempontból lehet veszélyes, hogy tűz esetén nem feltétlenül tudnak kimenteni a helyi tűzoltók. Jártam olyan városban, ahol a helyi tűzoltóságnak csak a hetedik emeletig volt eszköze arra, hogy kimentse a turistákat. Ha fegyveres rablótámadás szempontjából nézzük, akkor pedig az első és a második emelet a legveszélyesebb.

Ha fegyveres támadás éri a szállodát, jellemzően a földszinti, az első, legfeljebb második emeleti szobákat járják végig az elkövetők.

A céljuk az, hogy minél több értéket szedjenek össze az adott idő alatt. Elvileg tehát a harmadik-negyedik emelet mondható a legbiztonságosabbnak egy szállodában.

Rendben, megkaptuk a szállodában a szobánkat. Mire figyeljünk a hotelben?


Mindenképpen azt tanácsolom, hogy jól figyeljük meg a környezetünket. Nézzék meg a turisták, merre vannak a vészkijáratok. Akár végig is lehet sétálni, próbálják ki a tűzlépcsőt, nézzék meg, hogy tényleg nyitva vannak-e az ajtók, nincsenek-e eltorlaszolva valahol. Vannak-e tűzálló ajtók, vannak-e tűzoltó készülékek, jelző berendezések stb. Jó tehát, ha nyitott szemmel járunk, bárhol legyünk is, strandon vagy szállodában: tudjuk, mi vesz körül bennünket.

A városban sétálva hogyan készülhetnek fel a gyanútlan turisták egy terrortámadásra? Nyilván egyáltalán nem ez jár a fejükben, sőt, maga a város is teljesen ismeretlen, szóval, egy esetleges támadás során legnagyobb eséllyel sokkot kapnak.

Ha valaki külföldre utazik, idegen városba megy, figyelje meg jól a környezetét. Időnként játsszon el a gondolattal, hogy ha most történne valamilyen támadás, ő hová bújna, milyen fedezéket találna. Legyen ez egy játék – nézze meg a kapualjakat, a betonelemeket, a mellékutcákat.
Arra is figyelni kell, hogy ne feltétlenül a legnagyobb tömegben sétáljunk az utcán.

Egy terrortámadás során a legvalószínűbb, hogy a támadás a tömeg felé irányul majd – hogy minél több áldozat legyen. Ha nem a tömegben vagyunk, akkor még időnk is lesz felfogni, hogy épp mi történik, és jól reagálhatunk. Ez persze egy másfajta gondolkodást kíván.

Szörnyen hangzik, de idővel automatizmussá válhat, ha rendszeresen „gyakoroljuk" az effajta gondolkodást. Hogy időről időre eljátszunk a gondolattal, hogy „mit tennék, ha most lövöldözni kezdene valaki, hová menekülnék?".

Azt tanácsolom, hogy az emberek futtassák le ezt a programot az agyukban rendszeresen, és ha a valós támadás bekövetkezne, jó eséllyel nem fagynak le, nem kapnak sokkot. Beugrik majd a kép, a gondolat, amely a már legyártott menekülési lehetőségeket kínálja.

A másik nagyon fontos tanács az, hogy
mindig legyen az embereknél a mobiltelefonjuk feltöltve, bekapcsolva,
valamint a segélyhívó szám és a rokonaik száma gyorstárcsázásra programozva. Valamint az is fontos, hogy ismerjük, milyen messze vagyunk egy olyan biztonságos helytől, mint amilyen például a városháza, a kórház, a rendőrség, a tűzoltóság, vagy éppen egy templom, ahová vész esetén bemenekülhetünk, és segítséget kaphatunk.

Ha elmegy valaki egy koncertre, focimeccsre vagy egy rendezvényre, ahol várhatóan tömeg lesz, mire kell figyelni?

Először azt kell megnézni, hogy mennyire alaposak és szisztematikusak a biztonsági őrök. Többzsilipes-e a beléptetés, ellenőrzik-e az embereket, akik be akarnak menni, átvizsgálják-e a csomagot, ruházatot.

Azt is meg kell figyelni, hogy a vészkijáratoknál állnak-e biztonsági őrök. Ez azért fontos, mert ha tűz ütne ki, akkor a biztonsági őrök feladata az emberek menekítése – nekik kell kinyitni a vészkijáratokat, és odaterelni az embereket. Ha nincsenek ott, az emberek pánikba eshetnek, nem tudják, hogy merre meneküljenek. Fontos, hogy legyenek szakképzett menekítők.

Az fontos, hogy mennyi rendőr van a környéken?

A nem túl nagy létszámú rendőri jelenlét megnyugtató lehet. De ha túl sok rendőr van a környéken, az azt is jelentheti, hogy van olyan információjuk, ami indokolja a nagy létszámú rendőri jelenlétet, ami akár aggodalomra is adhat okot. A rendőrök testbeszédéből és intézkedésük milyenségéből is következtethetünk arra, hogy megemelkedett-e a veszélyeztetettségi szint a területen.

Ha már bejutott valaki a helyszínre, hol van a lehető legnagyobb biztonságban?

Közel a vészkijárathoz, a tömeg szélén. Semmiképpen nem a tömeg közepén. Ha józan ésszel belegondolunk, láthatjuk, hogy ha bármilyen pánikhelyzet kialakul, az emberek eltapossák egymást, és aki a tömeg közepén van, nagy valószínűséggel megsérülhet. Ha pedig terrortámadás történne, lövöldözés törne ki, akkor is a tömegbe lő először a terrorista. Aki a szélén áll, valószínűleg több ideje lesz felfogni a cselekményt, és jó választ adni. A terroristák általában mellkas- és fejmagasságban lőnek, a tömeg közepébe.

Ha nem lehet a vészkijáraton kimenekülni, mert ott is van egy terrorista, akkor mi mentheti meg az emberek életét?

Van esély a túlélésre, ha az ember lefekszik, és halottnak tetteti magát. Ez persze sok mindentől függ – például, hogy hány elkövető támad, mennyire képzettek és céltudatosak, vaktában lövöldöznek, vagy szisztematikus kivégzést hajtanak végre.
Általában az a jellemző, hogy a tömegbe lőnek.

A terrorista is csőlátású az elkövetés pillanatában, vagyis többnyire a mellkas alatti és a fej feletti részre nem lő. Ha ebből a magasságból „eltünteti" magát az ember, lefekszik a földre, jó eséllyel megúszhatja.

Az elmúlt évek terrortámadásaira mi a jellemző? A szisztematikus kivégzés, ahogy mondta, vagy a vaktában lövöldözés?

Mivel többnyire az a cél, hogy minél több embert gyilkoljanak meg, ezért a vaktában lövöldözés gyakoribb, ezt azért módosíthatja a terroristák fegyverkezelési vagy harci tapasztalata és az aktuális pszichés állapota is. De például a legutóbb, Franciaországban elkövetett, rendőrök elleni támadás célzott volt. Az nem a tömeg ellen irányult, hanem a hatóság ellen, egy üzenetként az államapparátusnak.

Nem ritka a zsúfolt éttermek és kávézók elleni terrortámadás sem. Meg lehet-e úszni egy ilyen támadást?

Attól függ, hogy milyen távolságról követik el a cselekményt, és mit használnak az elkövetéshez. A skála igen széles lehet; kés vagy bármilyen más szúró-vágó eszköz, jármű, csomagba vagy tárgyba rejtett robbanóeszköz, öngyilkos merénylő, lőfegyver stb. Amennyiben egy öngyilkos merénylőt veszünk alapul, akkor ez esetben lehetnek árulkodó jelek, amelyeket észrevehetünk.

A támadó tud a támadási szándékáról, ami úgynevezett pszichofiziológiai változásokat indít be. Ezek a változások megfigyelhetők külsőleg is a támadón.

A fejét általában a támadás előtt lefelé tartja, csak közvetlenül a támadás előtt emeli fel. A fejmozgás a nyaki izmok feszülése miatt darabossá válik. Az arcon düh, meglepetés, félelem, undor, szomorúság látszik, illetve erős a szemkontaktus. A testen is lehetnek árulkodó jelek, például rejtett vagy ökölbe szorult kezek, megfeszült test, felhúzott vállak, és általában a támadó járása merevebb, darabosabb, fókuszált a tekintete, célirányosan megy. De láthatunk pluszmozgásokat is az idegesség levezetése miatt. Izzadságot vagy erős dezodorszagot érezhetünk.

Többnyire túlöltözött, hiszen a bombát vagy a fegyvert a ruházata alatt rejti el. Ilyenkor az a legbiztonságosabb, ha azonnal hasra fekszik az ember, lehetőleg úgy, hogy a robbanástól távolabb legyen a feje. A robbanás tölcsér alakú, ha a földön fekszik az ember, kevesebb repesz érheti. Persze, ha már akkor vesszük észre a támadást, amikor halljuk a robbanást, már késő.

Hogyan látja, az európai országok, nagyobb városok a terrorizmus szempontjából mindenképpen veszélyesek, vagy vannak biztonságos helyek?

Ez attól is függ, hogy mi lesz az Iszlám Állam ellen folytatott felszabadító harcok kimenetele. Ha sikerül Moszulban és abban a térségben legyőzni az ISIS-t, elképzelhető, hogy átteszik a székhelyüket, de az is lehetséges, hogy aktivizálják a már Európában lévő alvó sejtjeiket, akik bárhol, bármikor lecsaphatnak – itt is az a cél, hogy hírértéke legyen, odafigyeljen a világ a terrortámadásra.

Azt kijelenthető-e, hogy Magyarország teljesen biztonságos?


Ez nagyon nehéz kérdés. Ha a vallási, ideológiai meggyőződésű támadásokat vesszük alapul, amelyek Párizsban, Brüsszelben vagy Stockholmban történtek, azt gondolom, hogy Magyarország kevésbé lehet kitéve egy ilyen jellegű cselekménynek. De a lehetőséget nem lehet kizárni, ugyanis bármikor lefizethet, megbízhat egy terrorszervezet egy csoportot, vagy akár egyetlen terroristát, hogy hajtson végre valamilyen cselekményt, különösen akkor, ha világeseményeknek adunk otthont.
De hangsúlyozom: Magyarországon erre kicsi az esély.

Korábban írtam egy könyvet arról, hogy a válságövezetbe utazók hogyan készüljenek fel a kint tartózkodásra, munkavégzésre, és hogyan védhetik meg saját magukat. A könyv alapján elkészültek a GOP biztonságtudatosító kártyák. Most egy másik könyvön dolgozom, amely kifejezetten a laikusoknak, a turistáknak szól majd. Egyre inkább az látható ugyanis, hogy a terroristák nem csak a válságövezetekben, hanem Európában is támadnak, ráadásul elsősorban civileket. Csaknem minden héten, minden hónapban robbantanak, lövöldöznek vagy hajtanak kamionnal a tömegbe."

Elgondolkodtam az olvasottakon, főleg mert Londonban élünk, és amikor haza kell utaznunk, nekem is megfordulnak hasonló kérdések a fejemben. De én amúgy is hajlamos vagyok csak úgy spontán és minden ok nélkül mindenféle szörnyűségeket képzelni, legalábbis ugranak be ilyen képek, ezért is ragadta meg a figyelmemet a cikkből főleg ez a rész: "Legalább gondolati síkon mindenképp lehet és érdemes végiggondolni pár lehetséges szcenáriót a helytől és a veszélyeztetettségi szinttől függően. Ilyenkor az előre legyártott képek „ikonjai" az agyunk „asztalára" kerülnek, és egy tényleges esemény során gyorsabban előhívhatók, vagyis a reagálásunk is gyorsabb lesz." Nekem éppen ezzel van bajom: töltsem meg a képzeletemet ilyen képekkel, időzzek el rajtuk, részletezzem, gondoljam végig őket? Hiszen éppen elég bajom van az önkéntelenül beugró képeimmel is, eleget küzdök magammal, hogy leállítsam magam, megtiltsam magamnak, hogy ezeket színezzem.

Abban egyetértek, hogy az nem árt, sőt, nagyon is jó, ha az ember éber, megfigyeli a környezetét (én ezt nem nagyon szoktam sajnos, elvagyok a magam kis világában legtöbbször), főleg egy nagyváros repülőterén pl. De a teremtő képzeletünkkel ily módon "játszani", na ez az igazán veszélyes. Ti mit gondoltok erről?

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.05.11. 11:36 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A kérdésre a választ az egyetemes törvények, illetve a megváltás logikájában találjuk meg, aminek a legnehezebb fejezete - vonatkozása a gyermekeinkre vonatkozik, amiről egyetlen, utólag vallásalapítóvá tett spirituális beavató mester sem beszélt sajnos. A rezonancia és a fejlődés és a megváltás törvényei, de még a polaritás és a kiegyenlítődés törvénye szerint is az valósulhat meg, hogy egy spirituálisan beavatott személy nem megy oda (nem mehet) ahol a terrortámadás történik. Amennyiben az netalán és esetleg utunkba esik egy olyan helyszín, ahol terrortámadás fog történni, abban az időben egészen biztos, hogy le fogjuk késni az autóbuszt, a vonatot, a repülőt, nem jön a taxi, vagy elromlik az autónk, de mi nem juthatunk oda, mert más rezonanciában vagyunk. Meredek és kemény történelmi példa az un. aprószenteké. Amikor Heródes ki adta a parancsot, hogy öljenek meg az egész országban minden két éven aluli csecsemőt, a Jézus családja, vele együtt, már átlépte a határt Egyiptom felé.
De az is lehetséges, hogy oda érkezünk - bele futunk mégis a helyszínbe és az időbe, de akkor sem lesz semmi bajunk.
A gyermekeinkre - Akik nem rendelkezhetnek spirituális tudatossággal és kiegyenlítődési törekvésekkel - vonatkozó kényesebb részt, utólag fogom megírni, most sietős dolgom van.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.05.11. 21:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4031
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ami a tőlünk időnként távolabb kerülő gyermekeinknek egy olyan terror-támadásnak az esetleges áldozatává válási esélyeiről kell tudnunk, aminek akkor eshetnének áldozatául, amikor nincsenek velünk, és akiket, a fentiek értelmében nem érhet olyan károsodás, amely meg tudna őket gátolni abban, hogy a megváltódási törekvéseinket át tudják venni majd és ők is sikerrel járhassanak ebben a törekvésükben, hosszú távon, a következőket kell megértenünk:

A már a megváltás irányába forduló személyek életet és spirituális – erkölcsi értelmét megóvó, azt fenntartó (Ám, ugyanakkor, a karma-oldáshoz szükséges hibajavításokra figyelmeztető sors-jelzések megtörténéséről is gondoskodó-, vagyis, a mágikus lét-teremtés egyetemes törvényéből következő Éberség szükségének a személyi tudomásulvétele és bevésése nélkül - Tehát az abban való feltétlen – automatizált, és személyes hit nélkül, hogy az életünknek-, és ez által a gyermekeink életének is, van abszolút pozitív értelme. - nem lehetséges az emberi Boldogság és ez által a megváltás megvalósítása. Az Ikrek, a Szűz-, az Oroszlán és a Nyilas, vagy a Bak-karmák, vagy e konstellációknak megfelelő életköröket bejelölő horoszkóp-házak által jelölt, gyakorlati életfeladatok jelentésének a megértése nélkül ugyanis, az ember kész annak a kételyének helyt adni a szívében és képzeletében, hogy lehetséges az Isteni igazságtalanság. (Ezért én abban nem hiszek pl. hogy komoly asztrológiai és mély asztrológiai ismeretek nélkül, lehetséges lenne az igazi – teljes boldogság megvalósítása.) Holott, ha ez így lenne, mármint akkor, ha lehetséges lenne az Isteni sors-igazságtalanság, akkor nem lenne lehetséges a megváltás, aminek az ember a főszereplő- végrehajtója és beteljesítője.
Az életért, és az egyetemes létért-felelősen gondolkozó, és úgy is élő-viselkedő és képzelődő-, vagyis a spirituális - szellemi energiákkal telítődő és azokat a környezetére, de legfőképpen a gyermekeire is kiárasztó ember gyermekei is, automatikusan óvottakká válnak. Tehát az ilyen ember úgymond istenileg – „istenesen” óvott attól, hogy az ilyen katasztrofális események során olyan baja essen, amely megakadályozná őt a megváltódása elérésében (Figyelem: nem kivételezett, mert az egészen más, mint az óvott!) és ettől fogva a gyermekei akiket szintén a megváltás szellemében gondoz és nevel, ugyanannyira óvottak, de mondom, csak abban, hogy olyan sérülés ne érje őket, amely lelki, vagy mentális sérülés megakadályozhatná azokat a szülőktől elsajátítandó megváltás szellemiségének a megértésében és elsajátításában. A „Bolondnak” ez a saját léte törvényességének a tudata és hite, tulajdonképpen az igazi bolond- boldogságnak az előfeltétele. Mármint az isteni igazságnak a gyermekei életének a megóvására is vonatkozó atyai - vigyázó törvénybe vetett hit. Ez a tényleges boldogságunknak az előfeltétele. Enélkül nem lehetséges a megváltódás, üres duma az egész!
Én még azt sem hiszem el, hogy Krisna, a Buddhának nevezett Sakjamundi Gautáma, vagy a Názereti Jézus (Hogy a több gyermekes Mohamed, mit tanított az iszlám terjesztése érdekében folytatandó dzsihádon és a szent vallás-háborúban kinyiffanó harcosoknak kijáró 72 szüzes mennyországon kívül, gőzöm nincsen.) egyáltalán megváltódtak volna, nem hogy másokat megváltottak, hiszen erről semmit nem tanítottak! Tehát nem is tudtak róla… Mármint a hit teljességének erről a feltételéről. (Maximum, ha el nem titkolták a vallás-gyártó epigonjaik ezeket a tanításokat, annak érdekében, hogy a megvilágosodott és spirituálisan ambíciós, családos személyek, nehogy erősebbek legyenek szellemben mint a család nélküli, tehát gyermekek nélküli papok…)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO