ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.08.20. 09:17

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009.08.30. 17:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Szász Tibor András!

Kozma Szilárd, Csíkszeredában élő, író és asztrológus vagyok (1992-től A Magyar Írószövetség tagja, legújabb megjelent könyvem: A Táltos Bolond – regény. Status kiadó, 2oo9.)
Azért írok, mert a Székelyhon nevű Hargita Megyei havi újságban, a Molnár Melinda által megjelentett „Rovott jelek szerint üzennek eleink” c. önnel folytatott beszélgetés, igen felkeltette az érdeklődésemet. Nem mintha a rovásíráshoz értenék – bár érdekelne, de annyi mindent úgy-e, nem lehet egy embernek - de amit ön, Szász úr felfedezett, egyértelműen egybe vág a Hamvas Bélának a Hagyomány néven ismert, az emberiség közös spirituális örökségéről és szellemi alapjáról szóló elméletével. És, valahol egybevág a dr. Grandpierre Attila csillagász azon magyar és székely antropológiai kutatásai nyomán létrejött származás-elméletével is, miszerint mi, székelyek és magyarok, nem Ázsiából jöttünk, hanem csak az a magyar részünk, amelynek az ősei több generáción keresztül, korábbi évezredek során, csoportosan kirajzottak Ázsiába, vissza jött a kárpát medencében álló őshazájába, amivel, mi itt őshonosak vagyunk az idők kezdete óta.
Csatoltan küldöm a Grandpierre Attila előadásának a vázlatát, ami alapján Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Székely udvarhelyen is nagy sikerű előadásokat tartott. Azt szeretném tehát megkérdezni, hogy meg van-e még önnek az illető cikk számítógépes szövege (anyaga) és ha igen, hajlandó volna-e azt elküldeni, hogy tudjam Atillának (Nem tévedés, így írja a nevét!), akivel a tavasszal összebarátkoztam, mihamarabb elküldeni?

Továbbá, azt szeretném megkérdezni, amit Atillától, mint csillagásztól hiába kérdeztem, mivel náluk, csillagászoknál, már – már fóbiaszerű erkölcsi dogma és közmegegyezéses kötelesség a tudományuk ősanyjától: az asztrológia minden vonatkozásától keményen elhatárolódni, hogy nem-e segítene a rovás jelek titkainak a további és pontosabb megfejtésében, behatárolásában, az a gondolat, miszerint egyes jelek az asztrológiai szimbólumokkal állhatnak kapcsolatban. Jól tudjuk ugyanis, hogy az a kultúra és az a lét-látás, amelyből származnak ezek az írás jelek, a miénktől gyökeresen különböző, un. mágikus jellegű élet és létszemléleten alapult, következésképpen, a rovás jeleknek nem feltétlenül tárgyi vonatkozása kellett, hogy legyen minden esetben. Sőt: az ősvallás, vagyis az ős szellemiség és tudomány sem volt a mai racionális értelem szerinti, intézmények (egyházak) által irányított tevékenység, hanem a vallásos – mágikus gondolkozás, a hétköznapi látásmódhoz tartozott ugyan, de a szellem tudósai – akik maguk az írástudók voltak! – un. misztikus, vagyis asztrológiai egységekben és alkímiai logika szerint is gondolkoztak mint a magyar táltosok pl.
Kérem, nehogy azt képzelje, hogy ezzel a felvetésemmel, a családom fenntartását is biztosító, és egyes egyházak által – csakúgy mint a materialista tudományok által – a szellemiség szégyenpadára ítélt kenyérkereső szakmámat szeretném a rovásírás (Általam sajnos, egyáltalán nem ismert!) esetleges jel és szimbólum – hasonlóságával, netalán megegyezésével rehabilitáltatni. Mindazon túl, hogy a kókler szélhámosok, vagyis a jósok és a napi horoszkópokat firkáló újságírók hiteltelenítették az asztrológiát, annak az, az ősvallásokkal egyazon szellemi tőről fakadó ága, amit én művelek, a hétköznapi gyakorlatban bizonyosodik be a pszichológia eredményeit megszégyenítően meghaladó, reális alapja és ezért nem szorul semmiféle materialista-tudományos, vagy egyházi rehabilitációra. Én kizárólag csak segíteni szeretnék ezzel a, szerintem teljesen logikus meglátásommal az önök kutatásainak az előre haladásában, hiszen teljesen, ha figyelembe vesszük, azt hogy nem egy kizárólag a maihoz hasonló tárgyi és materialista életszemléletben gondolkozó lét- és életszemléletnek a jelei találhatók az ön által felfedezett sóvidéki köveken pl., kizárt dolog az, hogy, akárcsak az egyiptomi hieroglifáknál, vagy a kínai és a japán képírásnál, ne jelentkezzenek az ősi asztrológiai jelek a rovásírás esetében is.

Megértését és a Grandpierre Atillának küldendő székely folytonossági bizonyítékoknak a rendelkezésemre bocsátásával nyújtandó segítségét, előre is köszönve, maradok nagyra becsülő tisztelettel és barátsággal:

Kozma Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO