ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.10.21. 04:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2021.05.16. 18:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4162
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
a Hegyi Beszéd azzal a furcsa mondattal kezdődik - Egyébként, a többi krisztusi boldogság meghatározás is is elég "furcsa"...-, hogy: Boldogak a Bolondok (Utólag szalonképesítve: a Lelki szegények...), mert övék a mennyek országa:

Kedves bolondságos :D Barátaim!

Meg kell osztanom veletek egy általam igen fontosnak érzett felfedezésemet. Éspedig annak a spirituális igazságnak a továbbgondolását, amit Jézus úgy fejtett ki, hogy: "Ismerjétek meg az Igazságot és az felszabadít benneteket." Ahogy én azt az utóbbi időben megéltem, még azt a legfőbb igazságot is, hogy a megváltásért van minden ami létezik a teremtett létben - Tehát, mindaz ami megnyilvánult létezésben megjelenik, az anyagi világgal és a földi és a biológiai léttel meg az emberi élettel együtt. -, több féleképpen is meg lehet élni, illetve megérteni, annak a függvényében, hogy a megváltást (az üdvösséget) kicsoda közülünk hogyan is látja - érzékeli, akár vallásosan, akár úgymond vallás fölöttien (spirituálisan).
Lehet tehát, hogy a megváltás legfőbb igazságának a látása (Ti., az igazság belátása) is felszabadít, de megvallom őszintén, hogy én ettől még nem szabadultam fel, tehát nem éreztem magamat (a lelkemet) szabadnak, annak ellenére sem, hogy régóta felfedeztem azt, hogy - legalább is szerintem - a megváltás a legfőbb igazság. Abban viszont biztos vagyok, hogy a tiszta szívű, önzetlen és szelíd Szeretet - állapota a léleknek, vagyis ennek az állapotnak a hosszas fenntartása és e szeretet-állapot hosszas átélése, képes a tejes felszabadítást, tehát a negatív érzésektől és lelki állapotoktól való mentességet megadni.
Vagyis azé a szereteté, amely telve van bizalommal, amely kizárólag jóakaratot, jóindulatot, jóhiszeműséget, korrekt belső és külső magatartást - mentalitást szül. Csakis ebben a spekuláció- és kétely-mentes szerető - lelki állapotban vagyok képes igazából szabadnak érezni magam, hiszen jól tudom - mivel magam is éreztem régebben ezt -, hogy a haragvás, a gyűlölet, akárcsak a bánat, vagy a sérelem, sőt, még az ártatlannak tűnő, alig pislákoló csendes neheztelés is, bezár, megköt, lenyom és lehúz (megbetegít...), lehetetlen ilyen negatív lelki - öntudati - állapotban szabadnak érezni magunkat.
Ez a felfedezés tehát, nem mondd ellent a Jézusi axiómának, de pontosan az ő (keresztény beavatási...) tanításai szerint, lényegében egészíti ki, és "biztossá" is teszi azt.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO