ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 22:10

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.12.11. 23:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Ennek a személynek a Rákban álló Ascendense azt jelzi, hogy ő a Rák pozitív tulajdonságainak az elérésével, ezeknek a képességeknek a kifejlesztésével olyan, a nyers öntudatnál magasabbrendű (krisztusi) éntudatot kellene elérjen, amelyik nagy segítségére lenne a karmája oldásában. Ugyanakkor rejtett Rák karmát is jelez, amit megerősít az is, hogy a Mérleg Sárkányfarka is, valamint a Szaturnusza és a Marsa is a Rákkal analóg 4-es házba került. A Rák motívum jól tetten érhető az életében, abban is, hogy nagycsaládba született, hatodik gyermekként, és abban is, hogy felnőve maga is négy gyermeket nevelt.

A képletben ugyanilyen hangsúlyosan megmutatkozik a vénuszi őserőhöz való negatív viszonya is, hiszen a Sárkányfarka Mérlegben, a Lilithje Bikában áll, a Rák uralkodó bolygója pedig, a Hold pedig, éppen a Mérlegnek megfelelő 7-es házba került. A Mérleg karmás személyek mellett a Rák karmásokra is jellemző az, hogy nem tudnak boldogok lenni a családban, amelyet alapítottak, romantikus szerelmekről ábrándoznak, amelyekről a család miatt le kellett maradniuk. De, természetesen, a Mérleg karmásokra még inkább jellemző, hogy képtelenek a boldogságra, éppen felfokozott élvezetvágyuk, sőt, az extra élvezetekben való részesedési lehetőségre vonatkozó rejtett sóvárgásaik miatt. Bármennyire is szerelmesek, nem tudnak hűségesek lenni. Ennek az oka részben az extra élvezetre való vágyakozási ösztöne, amiről nem tehetnek, másrészt a teljes párkapcsolati elköteleződés és a hűség az ő számukra azt jelenti, hogy ki tudja, mekkora szerelmi boldogságról és/vagy szexuális élvezetekről maradnak le. Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy fizikailag is megcsalják a párjukat, de a fantáziaviláguk ilyen képekkel van tele, és éppen ez az, ami megakadályozza a teljes elköteleződést és az igazi boldogságot. A Mérleg karma feloldásához mindenképpen szükség van az önfegyelemre, hogy szigorúan megtiltsa magának az illető személy azt, hogy más (a párkapcsolatán kívüli) szerelmekről, extra élvezetekről képzelődjön, hiszen az imagináció, a vágyképek azok, amelyekkel a sorsunkat alakítjuk.

Az ő felismeretlenül, átvilágítatlanul, és ezért tehát feloldatlanul maradt Mérleg karmája, vagyis boldogságra való képtelensége miatt is érezhette hirtelen üresnek az életét, miután a gyermekek felnőttek, s neki el kellett engednie az anyaszerepet, amelynek a segítségével (valószínűleg annak a túljátszásával) addig le tudta valamennyire hazudni maga előtt az un. lelki szexuális kielégületlenségét, megfoghatatlan okú boldogtalanságát.

A negatív vénuszi meghatározódásai mellett ennek a nőnek erős tűzkarmája is van, hiszen az Oroszlánnak megfelelő Tigris évében született, és hasonló öntudati zavart jelez a Napjával együttálló Lilithje, illetve az is, hogy a Napja egy negatív pajzs csúcsán található. A tűzkarmával, azaz öntudati, önérzeti, önérzékelési és helyes önértékelési problémával született személyek nem ismerik önmagukat, a saját határaikat, képességeiket és valós értékeiket, ezért amellett, hogy általában szerep- és funkciótévesztésben vannak, különféleképpen eltévesztik az önreflexiót, és vagy alul- vagy túlértékelik saját magukat, folyamatosan versengenek a náluk erősebbnek érzett személyekkel, s hol alamuszi módon megalázkodnak, hol pedig le akarják gyűrni a másikat, és uralkodni akarnak fölöttük.

A tűz alkímiai elem maszkulin jellegű, csakúgy, mint a levegő, ezért a tűzkarmás nők (még ha sok esetben nagyon mélyen rejtetten is), de férfias lelkületűek, és éppen ezért a legnagyobb ellenfelüknek, sőt, ellenségüknek a férfiakat hiszik, mikor tudatosan (lásd feministák és általában az amazon típusú nők), mikor öntudatlanul. A férfiakról önkéntelenül is azt képzelik, hogy azok egyebet sem akarnak velük tenni, mint hogy el akarják tiporni őket, ezért akaratlanul és öntudatlanul is, azonnal védekezni kezdenek, ha férfiak közelében vannak. De még inkább, ha olyan férfival vannak együtt sokáig, aki számukra igen sokat jelent egyébként (tehát karmikusan), vagyis ha az illető férfibe szerelmesek, vagy azt férjül veszik – fogadják. Ez a karmikus tévképzetük a boldogságtalanságuk legfőbb forrása, hiszen így nem tud valódi karmaoldó partneri kapcsolatba kerülni senkivel, bármennyire is szerelmesnek érzi magát. A folyamatos fenyegetettség-érzés miatt nem tudja magát elengedni, nem meri megélni a nőiségét, hiszen azt képzeli, hogy akkor a férfi rabszolgája, “kapcarongya” lesz. Emiatt nem tud valóban elköteleződni, hiszen magát féltve nem tud odaadó lenni, és ez szexuális problémákat is okoz (főként a hüvelyi orgazmus megélésének a képtelenségét).

Ennek a személynek az esetében a tűzkarma mellett még Rák és Mérleg karmás meghatározódások is találhatók, tehát egyik probléma szítja a másikat, ördögi körként működve: a Mérleg meghatározódások miatti rejtett, de szinte csillapíthatatlan élvezetvágy, a Rák karmára jellemző titkos, esetleg még önmaga elől, a nappali éber tudata elől is elrejtett romantikus, szerelmi ábrándok dédelgetése is valószínűleg megakadályozta abban, hogy a férje mellett igazából elköteleződhessen, de a tűzkarmából eredő szexuális problémák végül teljesen elfordíthatják őt az egykor annyira szeretett férfitól. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a gyermekek felnőtté válása után teljesen megtagadta a férjétől a szexuális kapcsolatot, vagyis azt, hogy szexuális életet éljenek. Bár tudattalan meghatározódásai miatt semmire nem vágyott jobban, mint a “Nagy Szerelem” megélésére, valószínűleg hosszú éveken át kielégületlen maradt: vagy ki sem alakult az orgazmuskészsége, vagy elveszítette azt, s végül nyűggé, utálatos kötelességgé vált a szexuális élet, ami miatt egyre jobban nőhetett benne a férje iránti rejtett harag (és az öntudati zavarodottsága is mind nagyobb lett valószínűleg).

Ezt a konkrét és racinális gondolatformát talán soha nem is öltött haragot valószínűleg sokáig elnyomta magában a Rák karmásokra jellemző önmegtévesztéssel, illetve a Mérleg karmásokra jellemző konfliktuskerüléssel, a problémák szőnyeg alá seprésével. Amíg a gyermekekkel kellett és lehetett foglalkoznia, valószínűleg könnyebben ment ez, volt amivel elfoglalnia magát, elterelhette a figyelmét, megtéveszthette önmagát, és kompenzálhatott is ezzel, de amikor az anyaszerep kiüresedett, mert a gyermekek felnőttek lettek, egyre inkább szembesülnie kellett a saját boldogtalanságával. A szenvedéseiért pedig ki mást okolhatott volna, mint a férjet, aki, nem is tudván minderről, akaratán kívül is, képtelen volt boldoggá tenni őt. Pedig ő ugyebár, feláldozta “neki” az életét, a fiatalságát, stb. Ez a – szerinte hiába meghozott – áldozat, az a tévképzete, hogy a férjére pazarolta fiatal éveit és ezért cserébe boldogtalanság volt a “jutalma”, mind az önsajnálatot gerjeszti és erősíti benne, s ezért a férje iránt érzett haragját, gyűlöletét, bosszúszomját jogosnak érzi.

Az önsajnálat nagyon jellemző a vízkarmásokra (Rák, Skorpió és Halak karmával született személyekre), akik magukat szegény, kiszolgáltatott, sajnálni való embereknek, gyerekeknek érzik, akik nem érdemelték volna meg ezt a bánásmódot senkitől, főleg nem attól, akiért annyi áldozatot hoztak, akit annyira szerettek… Ezt a gondolatmenetet folytatva hatalmasra tudják duzzasztani magukban a szomorúságot, önmaguk sajnálatát és sajnáltatását, és mazochista módon kéjelegnek ebben a gyötrő érzésben. Minden alkalmat megragadnak, hogy felidézzék a sérelmeiket, és belső monológként folyton-folyvást darálják magukban, mint egy mantrát, illetve a legkisebb sérelem esetén is kitörjenek és a panaszáradattal, vádaskodással támadják azt, aki szerintük mindennek az okozója.

De nem csak a víz-, hanem a tűzkarmásokra (Kos, Oroszlán, Nyilas karmával született személyekre) is nagyon jellemző az önsajnálat, bár egészen más okokból, mint az előbbiek esetében. Ők magukat felsőbbrendűnek, sokkal különbnek képzelik másoknál (a tűzkarmás nők esetében ehhez még a férfiakkal szembeni kisebbségi érzésük miatti kompenzálási kényszer is hozzáadódik). A tűzkarmás személy az “áldozatot” a saját nagyszerűsége bizonyítékának hiszi, amelyet a másik, aki szerinte az ő lába nyomába sem érhet, még csak nem is értékel. Úgy érzi tehát, hogy gyöngyöt szórt a disznók elé, s emiatt nem csak felháborodik, hanem valósággal felmagasztosul, de mindenképpen jogosnak érzi a felháborodását, haragját az ő nagyszerűségét értékelni nem tudó személy iránt.

A tűzkarmás nőkről még azt is tudni kell, hogy ők, akarva vagy akaratlanul, tudatosan vagy öntudatlanul, de jellemzően a férfiakat alacsonyabbrendű lényeknek hiszik, s minden alkalmat megragadnak, hogy ezt kifejezésre is juttassák: megalázzák, nevetségessé tegyék, szidják a férjüket (vagy a vejüket) és általában is, a férfiakat, még akkor is, ha nem konkrétan minden férfit kivétel nélkül (Mivel kivételes pozitív példák is vannak ugyebár, mint pl. Gerle Évának az éppen általa sírba kergetett galamb- és báránylelkűen szelíd férje), hogy ezzel is saját magukat többnek, jobbnak, felsőbbrendűnek láttathassák.

A tűzkarmával született személyeknek az lenne az életfeladatuk, hogy megismerjék önmagukat, hogy bátran harcolva kiégessék a salakot magukból, hogy kialakíthassák az ún. arany öntudatot. A tűzkarmás nők emellett meg kellene tanulják azt, hogy igazi, teljes értékű, de más funkciójú partnerekként viszonyuljanak a férfiakhoz, vagyis le kellene vetkőzniük a férfiakkal szemben érzett reflex-szerű félelmeiket, férfiutálatukat, és megtanulni harmóniában élni a párjukkal. (Ez ennek a nőnek az esetében kétszeresen is fontos, hiszen Mérlegben áll a Sárkányfarka.) Arra meg különösen kellene figyelniük, hogy ne a párjaikkal harcoljanak, és ne akarjanak fölébük kerekedni, versenyezni velük, mert ezzel egészen biztosan csak a boldogtalanságukat fogják fokozni.

A pszichés betegség kialakulásának az okai és az esetleges gyógyulási feltételei

Az oldatlanul maradt tűzkarmája miatt azonban ezen a nőn elhatalmasodott a férfiutálat, s ez okozta végül a bipoláris depresszió megjelenését. A betegség aktív szakaszában leplezetlenül megéli minden túlzó tűzkarmás késztetését, amit addig elnyomott magában, és az egyensúlyából kibillent Mérleghez illően olyan házisárkányként viselkedik, aki mellett nem lehet élni. Sérelmeit olyan nagynak és helyrehozhatatlannak érzi, hogy nem is akar ezektől megválni, jogosnak, természetesnek hiszi ezeket az érzéseket. Ezzel önkéntelenül is mind jobban megerősíti magában ezt az őrületet, hiszen ha az eszével esetleg belátná is, hogy nem a férje a hibás az ő boldogtalanságáért, tudattalan, karmikus tévképzetei miatt mégis csak tehetetlen dühöt, bosszúvágyat érez iránta.

A gyógyuláshoz az vezethet, ha legelőször is a tűzkarmáját kezdi oldani: igyekszik minél mélyebb önismeretre szert tenni, fejleszti a hibabelátó készségét. Nagyon fontos, hogy megtanuljon helyesen harcolni, tehát a külvilágban, azokban a helyzetekben, amikor szükség van, és amikor komolyan meggyőződött arról, hogy igaza van, az igazságért kiállni, harcolni, és semmiképpen nem otthon veszekedni a férjével. Ezzel a párkapcsolati karmájának az oldásába is bele tudna fogni, hiszen ha felismeri és mélyen belátja azt, hogy a férfi, aki mellett él, nem fenyegeti a személyét, nem akarja őt elnyomni, akkor megpróbálhatnak végre partnerként élni egymás mellett, nem versenytársakként vagy rejtett ellenségként. Mind a Mérleg és a Rák, mind az Oroszlán karmájának az oldásához szüksége van arra, hogy helyesen élje meg a nőiességét, a tűzkarmás védekező (és támadó) reflexeit felismerve és elengedve végre megpróbálhatná valóban odaadni magát a férjének, nem csak fizikailag, hanem minden szinten, megbízni benne maximálisan és rábízni magát.

Mindehhez azonban elsősorban a víz- és tűzkarmájából eredő önsajnálatát kellene lelepleznie, a felszínre hozva megvizsgálnia, és végre egyszer s mindenkorra elengednie. Amíg ezt az érzést megengedi magának, addig minden karmaoldási igyekezete hiábavaló lesz, hiszen sajnálatot érezve önmaga iránt végül ugyanoda jut, hogy de mégis, mégis ő az áldozat, akinek most más miatt kell az elrontott életét helyrehoznia és fáradoznia, kínlódnia. Ez az önsajnálat táplálja a haragját, az agresszióját, s ez a harag gerjeszti a beteges hangulatingadozását. Ha tehát sikerül ehhez a felismeréshez eljutnia, és belátnia azt, hogy nincsen amiért sajnálnia magát, hiszen az élet célja nem a könnyű, tehermentes, minél nagyobb élvezeteket biztosító élet (ahogyan ő azt negatív vénuszi meghatározódásai miatt hiszi), hanem a karmaoldás, a megváltódás miatt születünk ide. A párkapcsolat, a házasság pedig a karmaoldásnak a legnagyszerűbb “eszköze” (ezért is nevezi Hamvas Béla az igazság helyének azt). A Mérleg pozitív szellemiségéhez tartozik ennek a megértése is, tehát hogy a párkapcsolatban a felek dolga nem az, hogy egymást minél inkább segítsék abban, hogy a kényelmetlen és fájdalmas, esetleg félelmetes életfeladataikat elkerüljék. Ennek éppen az ellentéte igaz: egy párkapcsolat akkor jó, ha a felek segítik egymást a karmaoldásban, ha minél igényesebbek egymással, nem nézik el egymás hibáit és gyengeségeit rosszul értelmezett szeretetből, hanem segítik egymást ezek kijavításában, meghaladásában, még akkor is, ha az kegyetlenségnek, szívtelenségnek is tűnik a felületes szemlélő (vagy a méltatlankodó partner) számára.

A Mérleg szellemiségének a megélése különösen fontos mindenkinek, aki a hetedik, Mérleggel analóg szaturnuszi ciklusban van (42-49 év). A gyermekek felnőtté válásával az ebbe az életciklusba lépő párok házassága, élettársi kapcsolata kellene újjászülessen, új szintre emelkedjen, hogy ezzel is egy új szellemi érettségi szintre léphessenek mindketten. Az ezután következő szaturnuszi ciklus a Skorpióval analóg, s akinek az előző ciklus életfeladatai elmaradnak, annak a skorpiói újjászületés sem fog menni, és ennek a híján a fizikai és szellemi öregedés, a különböző betegségek várnak azokra az emberekre, akik, nem ismervén az élet és a sors logikáját, akik tehát, nem tudván, hogy mire megy ki a játék az életünkben, elmulasztották az életfeladataik felvállalását, végrehajtását. Ezeket a feladatokat azonban sérült vagy hiányos szellemi öntudattal, hibás önérzettel lehetetlen elvégezni, még akkor is, ha ez a probléma nem jelentkezik olyan drasztikusan, súlyos betegség formájában, mint ennek a nőnek az esetében._________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO