ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.11.13. 06:04

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015.01.24. 15:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Jó napot Szilárd! :)


A felemelkedést a magyarság köreiben én abban látom, hogy már annyira lent vagyunk, hogy ennél lejjebb csak a halál van, és aki nem hal meg az újjászületik, és elkezd fölfele emelkedni. :) Ezt kissé viccesen, de mégis komolyan mondom. Mint nemzet, lehet, hogy most "éljük" a kereszthalált, ami után (jó esetben) a feltámadás, azaz az újjászületés következik.

Az, hogy sok a guru, sok a tanító valamelyest arra is utalhat, hogy a végidők fele közeledünk, hisz megvan írva, hogy nagyon sok hamis próféta fog tevékenykedni a következő eljövetel előtt, és egyesek egyenesen Krisztusnak adják ki magukat.
Most már egyértelműen látom, hogy ezek a próféták a spiritualitást még jobban lezüllesztették, mint a vallások, mivel ők az embert az utolsó reményüktől, az utolsó működő eszköztől megfosztották, ami nem más, mint a lelkiismeret.

Ilyen tekintetben én saját magamat is vétkesnek gondolom, és őszintén bízom benne, hogy ad a teremtő annyi erőt, hogy megtisztuljak, és helyreállítsam a mérlegemet, hogy utána ténylegesen is szolgálhassam embertársaimat.

Egy olyan világban élünk, melyben miután a vallások a bűnt félreértelmezték, az ezoterikusok, teljesen eltörölték... Ha ilyen szempontból figyelem a dolgok állását, azt látom én is, hogy a végidők közelednek, és már csak az utolsó döfés van hátra.
Sokkolóan hat az a felismerés, hogy ha én, aki már jó néhány éve az igazság keresésére szánja életidejének nagy részét, azt kell gondoljam magamról, hogy nagyon nagyon az elején járok. Hol járhatnak mások, akik egyáltalán nem keresnek, akik még soha nem kopogtattak, akik abban a sötét meggyőződésben élnek, hogy már megérkeztek, ekképp egyetlen lépést sem tesznek....
Ezen a ponton abba is hagyom a gondolkodást, a gondok szaporítását, és visszaállítom figyelmem a saját egyensúlyom helyreállításának szolgálatába. :)
Hátha annak gyümölcse inspirál majd másokat is...

Jó egészséget! Örömteljes munkavégzést kívánok!
tékozló barátod :)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Egy új barátom levele
HozzászólásElküldve: 2015.01.31. 14:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ez az új barátom, akit Bodó Attilának hívnak, egyre helyesebb, és ténylegesen metafizikainak nevezendő meglátásokról, tehát egyre nagyobb és megbízhatóbb tisztán-látói ambíciókról tesz tanúságot az utóbbi időben a Szabad Gondolat c. fórumán.Minden Logosz olvasónak ajánlom a figyelmébe az anyagi világ és az illúzió kérdéséről írt, lényeges kisesszéjét:

"
Felhívom a figyelmed, hogy a következő sorok ellenszenvet válthatnak ki belőled, de ha kellő alázattal és szelídséggel olvasod őket odafigyelve lelkiismereted hangjára, meg fogod érteni a lényeget.
Én őszintén kívánom, hogy megkapd a megértést, még mielőtt a mindannyiunk elméjét uralni akaró sötét program elkezdene győzködni arról, hogy hülyeség az egész.

1. Egy ideje azt állítjuk, hogy a fizikai világ csupán illúzió. Újabban már bátrabban fogalmazunk, és azt mondjuk, minden csak illúzió.
Ez jó hír, mert ha minden, amit tapasztalunk, illúzió, nem kell semmit sem tennünk, nem kell semmiért sem felelősséget vállalnunk, csupán át kell adnunk magunkat a földi illúziók kínálta élvezeteknek, gyönyöröknek, mint ahogy Caligula császár is tette.
Micsoda kényelem! Micsoda gyönyör! Micsoda lehetőség!
De gondolkodtunk-e már azon, hogy vajon ki, és milyen céllal próbál minket meggyőzni arról, hogy a fizikai valóság csupán illúzió? Egyáltalán hova vezet, ha az ember ezt elhiszi?
Azok között, akik azt hiszik, hogy a fizikai lét csupán illúzió, vajon akadnak-e olyanok, akik nemrégiben nemzettek, hoztak a világra utódokat? Ha igen, vajon miért tették, mi értelmét látták a gyereknemzésnek, ha a földi lét csupán illúzió? Látták-e már gyermekeiket sírni a fájdalomtól? Ha igen, miközben a gyermekük szenvedett, hányszor jutott eszükbe, hogy minden csak illúzió?
A „minden csak illúzió” teória hívei között vajon vannak-e olyanok, akik az elmúlt időkben kötöttek bármiféle biztosítást? Ha igen, vajon miért tették? Mi ellen akarták bebiztosítani magukat, ha minden csak illúzió?
Ha háborúban lennénk, ha járványok gyötörnék testünket, ha szomjaznánk és éheznénk, vajon gondolnánk-e arra, hogy az egész csak illúzió?
Sorolhatnánk a kérdéseket, amelyeket eme súlytalannak tűnő, de valójában meglehetősen felelőtlen kijelentés, „tanítás” von maga után, de helyette inkább nézzük meg, hogy mi a következménye annak, ha az ember elhiszi, hogy a fizikai világ csupán illúzió.
Ahogy a bejegyzés elején is említve van, ha minden, amit tapasztalunk, csak illúzió, nem kell semmit sem tennünk, nem kell semmiért sem felelősséget vállalnunk, nincs szükség arra, hogy bármit is komolyan vegyünk, csupán át kell adnunk magunkat a földi lét kínálta élvezeteknek. Szemmel láthatóan ez a hízelgő teória arra késztet bennünket, hogy ne tulajdonítsunk különösebb jelentőséget a fizikai valóság által a szemeink elé tárt képeknek, üzeneteknek.
Viszont vajon megérthetünk-e bármit is, amit nem veszünk komolyan, aminek nem tulajdonítunk jelentőséget? Tanulhatunk-e bármiből is, ha fölényesen megvonjuk tőle a figyelmünket? Beszélhetünk-e ébredésről, ha nem figyelünk oda azokra a dolgokra, amelyeket a fizikai lét valósága kínál számunkra?
Már több ízben is megfogalmazódott, hogy minden, ami létezik, okkal létezik. Még a kellemetlen dolgok is. És semmi nem szüntethető meg oly módon, hogy hátat fordítunk neki, legfeljebb csak úgy, ha felfedezzük és eltöröljük az okot, mely megteremti, mely az okozatot energiával látja el, táplálja. Márpedig ha azt hisszük, és valljuk, hogy a fizikai világ csupán egy illúzió, lényegtelennek ítéljük annak képeit, és elveszítjük a késztetést, hogy tudatosan megváltoztassuk a hibás programokat, megszüntessük a hiábavaló fájdalmakat.
Vajon muszáj-e megvárnunk, hogy bekövetkezzen a tragédia ahhoz, hogy megértsük, hogy a teremtett világ nagyon is valós.

2. Egy régi tanítás azt mondja, hogy a cselekvés nélküli hit semmit nem ér. És ezzel arra ösztönöz minket, hogy gyakorlatba ültessük, próbára tegyük hitünket annak érdekében, hogy felfedezzük annak erejét, általa fejlődhessünk és növekedhessünk. Tehát a hitről nem elég beszélni. Tapasztalni kell azt, érezni és élni. Különben nincs változás, csak puszta álmodozás. Ahogy a cselekvés nélküli hit, nem hit, úgy az a szó sem ér semmit, melyhez nem kapcsolódik fizikai tapasztalat és cselekvés. Sokan beszélnek a szeretetről, de amikor próbára teszi őket a lét, rendszeresen elbuknak. Ez azt igazolja, hogy a szó a fizikai síkon is megjelenő lenyomata nélkül súlytalan, értéktelen.
Ez a tanítás a „minden csak illúzió” tézissel ellentétben a fizikai lét fontosságáról tesz bizonyságot. Azt mondja, hogy az igazi hit élő, és fizikai nyomokat hagy maga után. Isten fia sem azért jött a földre, hogy azt mondja nekünk, hogy szeretlek és viszlát. Amikor embereket vigasztalt, betegeket gyógyított, holtakat támasztott, példabeszédekkel tanított, az ő szeretete tettekben is megnyilvánult, és olyan nyomokat hagyott maga után, amelyek ha nem lettek volna valósak, két ezer évvel a halála után igencsak könnyű lenne elhitetni mindenkivel, hogy a fizikai világ csak illúzió.
Láthatjuk, hogy a tudatlanságból eredő megtévesztő információknak köszönhetően, könnyen elveszíthetjük a motivációt arra, hogy cselekedjünk, tudásunkat a valóság talaján leteszteljük, kijavítsuk és csiszoljuk.
Lehet ennek az ezoterikus tanításnak egy pozitív vetülete is, de egyelőre még csak azt látom, hogy arra ösztönzi követőit, hogy ne tulajdonítsanak jelentőséget a körülöttük zajló fizikai történések jelzéseinek, hogy elveszítve a valóság, tehát lelki fejlődésük fonalát, ne tudjanak különbséget tenni valós és valótlan között, a valós, fizikai síkon is helytálló tudás és a hamis teóriák között.

Nem kell magas fokú végzettség ahhoz, hogy meglássuk, hogy a száraz (tettek nélküli) információhalmozás egy helyben tart minket. Viszont azok a tanítók, akik a fizikai világot illúziónak mondják, érdekes módon mégis sokat beszélnek az ébredésről. Spirituális vezetőinkkel karöltve, olyan sokat beszéltünk már mi magunk is róla, hogy teljesen nyilvánvalóvá vállt számunkra, hogy felébredtünk, éberek vagyunk. Éppen csak azt nem akarjuk észrevenni, hogy azon kívül, hogy ébredésről szóló ezoterikus tanokat olvasunk és továbbítunk, bio boltokban vásárolunk, ébredésünknek nincs semmilyen lenyomata, bizonyítéka a fizikai valóságban. Na de miért is lenne, ha a fizikai világ csupán káprázat? Elég csak mantrázgatni, hogy ébredés, spirituális fejlődés, bio táplálkozás, stb….
Betegségeink, gyógyszertáraink, bioboltjaink, biztosításaink, különböző fizikai és pszichikai függőségeink egyre csak szaporodnak, de mi még mindig azt kiáltjuk, hogy szabadok vagyunk, és a fizikai valóság csupán egy illúzió, mely nem méltó a mi értékes figyelmünkre.
A fizikai valóságot illúziónak nevezve, olyan sokat ismételgettük az ébredés és a spirituális fejlődés szavakat, hogy az agyunk azt kezdte hinni, hogy felébredtünk. És ez talán a legbrutálisabb öngól, amelyet az ember fia rúghat magának, melyet úgy is nevezhetünk, hogy az ébredés illúziója.
Aki ébren van, annak jó, mert lát, tapasztal, fejlődik. Aki alszik, és tudja, hogy alszik, annak sem rossz, mert bármikor felébredhet. Viszont aki alszik, és azt hiszi, hogy ébren van, nincs ahogy felébredjen, pontosabban mondva nincs motivációja arra, hogy kinyissa szemeit.
Lassan de biztosan eljutottunk arra a pontra, ahol kijelenthetjük, hogy nem létezik sem lelki fejlődés, sem ébredés az illúziónak nevezett fizikai valóság talaján végbemenő cselekvés nélkül. Megállapíthatjuk, hogy a cselekvés nélküli ébredés valójában a legmélyebb álom, melyből már szinte lehetetlen felébredni.
Ha az embernek pisilni kell, és ébren van, kimegy a vécére és elvégzi a dolgát. Ha akkor jön rá a pisilhetnék, amikor alszik, először felkel, majd kimegy a vécére, és elvégzi a dolgát. Viszont ha akkor kapja el az inger, amikor alszik, és azt álmodja, hogy ébren van, összepisili magát. Az ébrenlét illúziójában bármi megtörténhet. Ezért javasolt fokozott figyelmet fordítani arra, hogy mit nevezünk valóságnak, és mit nevezünk illúziónak.
Úgy érzem, hogy a fizikai valóság valódiságát különösebben nem kell magyarázni, nem kell bizonygatni.
Ha valakit tökön rúgnak, több mint valószínű, hogy nem arra fog gondolni, hogy sebaj, ez úgy is csak illúzió.
“A minden csak illúzió” ezoterikus köntösbe öltöztetett luciferi átverés, mely megfosztja az embert a lelki nemesedés lehetőségétől, sokkal inkább igényli a magyarázatot, mint a fizikai valóság, melynek valódiságát a sok ezoterikus tápnak köszönhetően büszkén megkérdőjelezzük.

Félreértés ne essék! Nem szeretnék senkit sem megbántani. Magamról beszélek, hisz nekem is volt alkalmam bedőlni ennek a lélekgyilkos ezoterikus csalamádénak. Mindenki előtt beismerem gyarlóságom és balgaságom annak érdekében, hogy ha már más is érzi, hogy nem vezet jóra ez a sok ezoterikus fantazmagória, lépjen a középső pedálra, amíg még nem késő, és kezdje keresni az igazságot, mely felszabadít, ténylegesen szabaddá tesz.
„Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
(Máté 7:13)”

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.18. 10:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Erre óriási szükség volt!

Köszönjük Attilának, hogy megírta!

Bodó Attila (Szabad Gondolat):

Találkozásaim médiumokkal, test nélküli szellemi vezetőkkel, entitásokkal
Közzétéve február 18, 2015 | Szerző: Szabad Gondolat

(Illusztráció: Saint-Germain gróf fényképe)
A változás legfőbb ellensége a „Megváltoztam” címet viselő írásban jeleztem, hogy részletesen is kifogok térni a médiumokra, a különböző test nélküli entitásokra, mesterekre, szellemi vezetőkre.
Őszintén bízom benne, hogy sikerül a lehető legtisztábban fogalmaznom annak érdekében, hogy együtt meglássuk, mi rejlik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő jelenség hátterében.
Mielőtt belevágnék a közepébe, fontosnak tartom nyilvánosan is megvallani egy súlyos tévedésemet, nevezetesen azt, hogy nem tudván, mit cselekszem, én is engedtem a káprázat hívásának, csábításának.
Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy cáfolni szeretném a szellemi vezetők létezését, előrebocsátom, hogy valójában igazolni szeretném azt. Egy olyan jelenségről szeretnék szólni, mely ma már milliók figyelmét vonja magára.
A kérdés tehát nem az, hogy léteznek-e ezek a test nélküli entitások, kik, mint jó szándékú szellemi vezetők, előszeretettel telepednek rá a misztikus élményeket kereső személyekre, hanem az, hogy ki küldi őket, honnan jönnek, és milyen szándékkal.
Mindenekelőtt fontos hangsúlyozni, hogy valaki már kétezer évvel ezelőtt tudta, és fel is hívta az emberek figyelmét, hogy ez a jelenség be fog következni. Amikor a második eljövetele felől érdeklődtek a tanítványok, a mester azt válaszolta, hogy eljövetelének napját és óráját a Teremtő Istenen kívül senki nem tudhatja. Még a fiú sem. Viszont részletesen beszél eljövetelének előzményeiről, melyek közül talán a legfigyelemreméltóbb a hamis próféták, hamis tanítók megjelenése.
„Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék – ha lehet – a választottakat is.”
A fenti intésben Jézus nemcsak megjövendöli a hamis próféták eljövetelét, hanem még arra is felhívja a figyelmet, hogy azok jeleket és csodákat fognak tenni annak érdekében, hogy megtévesszék az embereket.
Az előző bejegyzésekben ismételten szó esik a szellemvilág dualitásáról, és arról, hogy ha a kísértés és a csábítás erőit alábecsüljük, behunyt szemekkel, vidáman sétálunk bele az általuk elénk állított csapdákba.

Személyes tapasztalatok
Nem terveztem, hogy nyilvánosan fogok beszélni személyes médiumokkal és „szellemi entitásokkal” megélt tapasztalataimról, de úgy érzem, hogy nem titkolhatok el semmit, mert ami velem megtörtént, az mással is megtörténhet, és ha megtörténik, az súlyos következményekkel, akár helyrehozhatatlan, tragédiába torkolló hibákkal (is) járhat.
1. Több alkalommal is volt „szerencsém” találkozni és beszélni médiumokkal, akik csodával határos módon olyan információkat „hoztak le”, amelyekhez korábban nekem nem volt hozzáférésem. A szóban forgó személyeknek ténylegesen voltak kapcsolataik különböző szellemi lényekkel, akik többet tudtak, mint amennyit mi tudhattunk, mint amennyi a jelenlegi tisztasági szintünknek megfelelően engedélyezve volt számunkra.
A közvetített információk részben előző életekkel kapcsolatos információk voltak, amelyek minden szenzációhajhász személyt könnyen magukkal ragadnak, elkábítanak. Ezen a ponton fontos egy kicsit megállni és egy kis őszinte önkritikát tartani, bevallani és meggyónni, hogy mint ahogy a régi ember éhezte és szomjazta a cirkuszt, úgy a mai ember is éhezi és szomjazza a szenzációt és a csodát, mellyel elterelheti figyelmét a számára aktuális és égetően fontos dolgokról, amelyek az ő közvetlen környezetében mennek végbe, és amelyek megértésre és „tisztításra” várnak.
Egyik médium tudott olyan dolgokat is rólunk, amelyeket egy minket nem ismerő személynek nem volt honnan tudnia. Ezen képességével meggyőzött bennünket arról, hogy ő természetfeletti erővel (kapcsolattal) rendelkezik, amelyről mi akkor még azt hittük, hogy Istentől való.
Ismételten hangsúlyozom, hogy vannak jelek, vannak csodák, és még jósolni is lehet, de nem minden csoda Istentől való! A csodák nagy része elkápráztatás, elbűvölés és figyelemelterelés céljából születik. Ezen csodák célja az, hogy az embert eltereljék a lelki nemesedés legjárhatóbb útjáról.
Ugyanígy vannak próféták, és vannak látnokok, de nem minden próféta Isten prófétája. A Jézus által megjósolt hamis tanítók és guruk könnyen tévútra terelhetik azokat a személyeket, akik nem ismerik az írást, akiknek nincs tudomásuk arról, hogy nem minden csoda származik Istentől.
Akkoriban nagyon zavart engem a földi lét korlátossága. Ezért valósággal ki voltam éhezve a misztikus tapasztalatokra. Ugyanúgy, mint sokan mások, anélkül, hogy értettem volna az én közvetlen környezetemben végbemenő eseményeket, a természetfelettit, a szenzációs dolgokat kutattam, hajszoltam. Tudattalanul az ilyen csodabogarakkal való találkozás révén oltottam misztikus-spirituális szomjamat.
Általuk sok olyan dologgal találkoztam, ami érdekes, de nem lényeges. Innen visszanézve tisztán látom, hogy minden ilyen spirituális-misztikus tapasztalat csak arra volt jó, hogy elterelje figyelmemet az én személyes életemet érintő, megértésre váró dolgokról, és megfosszon a lényegi látástól.
A fent említett médiumi képességekkel „megáldott” „tanítók” egyike ma egy, a valóság talajáról teljesen elrugaszkodott, életunt személy, kit gyötör az üldözési mánia, ki lassan már a saját árnyékában is ellenséget vél felfedezni, kit „szellemi mesterei” mára teljesen magára hagytak, és mint egy szivarcsikket eltapostak.
Mivel nem hallja már a mesterek hangját, olyan általa kitalált történetekkel kábítja magát, melyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ez a pórul járt személy teljesen elvesztette azon képességét, hogy különválassza az általa kitalált meséket és lódításokat a valóságtól. Hangsúlyozom, hogy ezeket a sorokat nem rosszindulattal írom, hanem szánalommal és megbánással. Sajnálom ezeket az embereket, mert miattam és a többi misztikus szenzációhajhász ember miatt eltékozolták az egész életüket ahelyett, hogy a saját (karmikus) hozományaik megértésével és semlegesítésével foglalkoztak volna. Ugyanakkor megbánást is érzek, mert bizonyos értelemben bűnrészes vagyok én is az ő életük megrontásában, mert ámulatommal egy hamis dicsfényt árasztottam rájuk.

jane-roberts-channeling-seth-1974-videoSeth
Jane Roberts egy híres amerikai médium volt, aki éveken keresztül egy magát Seth néven emlegető szellemi lényt közvetített. Szavai alapján több vaskos könyv is született, melyek Seth „tanításait” tartalmazzák.
Jane Roberts testét súlyos betegségek gyötörték, melyek 55 éves korában kiszorították belőle a lelket. A teste valósággal beleaszalódott a hintaszékébe, ahonnét Seth mester tanításait tolmácsolta hallgatóinak.
A Youtube-on meg lehet nézni egy néhány felvételt róla, amikor közvetít. A látványt, a hang tónusát, valamint a tanításokat illetően mindenki maga hozzon ítéletet, és gondolkodjon el, hogy mennyire szeretne egy olyan tanítót magának, ki a tanítványát ilyen helyzetbe hozza.
Jane Roberts a hallgatói és követői szeme láttára sorvadt ki a világból. Tehát Seth követői a saját szemükkel láthatták, hogy hova vezetnek az ő tanításai. („Gyümölcseikről ismeritek meg őket”)
Mivel nagyon érdekelt a téma, és a vallással együtt a krisztusi tanításokat is félretettem egy időre, több ilyen szellemi vezetőtől származó tanítást is megvizsgáltam. Az amerikai „szellemi mesterek” közül
Bashar, volt a kedvencem, akit Daryl Anka közvetít, és aki humoros előadásával és hangzatos, fülnek és egónak tetsző szavaival könnyen belophatja magát a hallgatók, a problémáikra megoldást keresők szívébe.

A médiumi „tanítások” általában nagyon hangzatosak, ezért könnyen rabul ejtik az útkeresők figyelmét. Sokat beszélnek a szabadságról, de valójában szabadosságra bátorítják követőiket, elhitetve velük, hogy ők is istennek, és hogy önmaguktól képesek mindent megoldani. A lényeg a spirituális ego növelése, az alázat eltörlése, a lelkiismeret hangjának elcsitítása.
Bár látszólag segíteni és tanítani akarnak, valójában a tanulás, a lélek nemesedésének legfontosabb eszközétől fosztják meg az embert, ami nem más, mint az alázat, a Teremtő Istennel szembeni tisztelet, gyermeki kíváncsiság és szelídség.
Hogy is lehetne alázatos egy olyan ember, akivel elhitették, hogy ő Isten? Tanításaik legsúlyosabb következménye az, hogy a követők erős önámításba, önszuggesztióba kezdenek, melynek következtében teljesen elrugaszkodnak a valóságtól és tönkremegy az életük. Spirituális fejlődésről, felemelkedésről, dimenzióváltásról, megvilágosodásról, az egyén hatalmáról beszélnek, miközben házasságok, baráti kapcsolatok mennek tönkre, gyermekek maradnak árván, és egyre többen válnak a drogok és az alkohol rabjaivá. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ezek a tanítások mindenre kínálnak egy nagyon frappáns és megnyugtató magyarázatot annak érdekében, hogy követőik még véletlenül se vegyék észre, hogy a vesztükbe rohannak.
A világunkban végbemenő tragédiák tanításaik természetes következménye, hisz ha már elhittük, hogy istenek vagyunk, és mindent meg tudunk oldani segítség nélkül, nincs szükség sem feleségre, sem férjre, sem társra, sem barátra, sem gyermekre, sem meghittségre, sem őszinteségre. Ezek a test nélküli szellemi megvezetők kiváló munkát végeztek: megtanították, hogy nekünk mindent szabad, hisz Istenek vagyunk. Miután a centralizált vallásokat lezüllesztették, biza nem volt nehéz dolguk, mivel az emberek a vallással együtt eldobták a Bibliát is, melyről elhitték, hogy hamisítva van. Ily módon teljesen magukra maradtak mindenféle segítség nélkül, védtelenül, tudattalanul, misztikus élményekre és csodákra kiéhezetten. Egyre csak szaporodtak a médiumok, a szellemi vezetők, mesterek és guruk, kik azt hirdették, hogy nincs szükségük senkire, mert ők már most is teljesek, már most is istenek. Ezekkel a tanokkal sok kicsi Istent az öngyilkosságba kergettek.
Sai BabaA híres Sai Baba is Istennek képzelte magát, követői is istennek hitték, istenként tisztelték és imádták őt. Amikor láttam, már nagyon rossz állapotban volt, taknya nyála egybefolyt, de még akkor is varázsolt. Hogy az emberek sokaságát elkápráztassa, és elvegye lényegi látásukat, még abban a nyomorúságos, tolószékes állapotban is „materializált” egy nyakláncot. Egy néhány hétre rá meghalt. Hangsúlyozandó, hogy nem az általa megjósolt időpontban!
Meg van írva, hogy sokan jönnek majd az ő nevében. Jeleket és csodákat tesznek, hogy elkábítsanak, és megtévesszenek. Ezért a médiumok, mesterek és guruk mögött álló hatalmakat nem szabad alábecsülni! Sőt, ellenkezőleg: tudomásul vesszük, hogy léteznek ezek az erők, és csodákat is képesek művelni. Ugyanakkor emlékeztetjük magunkat rá, hogy nem minden csoda Istentől való, és kérjük az ő segítségét, hogy különbséget tudjunk tenni a hamis tanítók, mesterek, próféták és az ő küldöttjei között. Erre való a Biblia, az ima, és a nyitott szívű elmélkedés. A pontos iránytűt bárki megkaphatja és használhatja, aki elfogadja, hogy Jézus az ő egyszülött fia, akin keresztül ő üzent, és folyamatosan üzen mindazoknak, akik elfogadják az ő segítségét. Ez szinte lehetetlen azoknak, akiket ezek az ezoterikus tanok már annyira megfertőztek, hogy még azt is elhitték, hogy Istenek.
Nagyon érdekes és egyben elképesztő látvány, amikor ezek az öntelt és mindentudó istenek kicsinyes dolgok miatt összevesznek egymással, gyűlölködnek, a büszkeségük és önhittségük által megteremtett világból pedig irányított meditációkba, alkoholba és drogokba menekülnek.
Az írás a következőket mondja:
„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.”
A hamis próféták, hamis tanítók, hamis mesterek és guruk juhok ruhájában szelídséget és alázatot színlelve jönnek közénk. Hangzatos szavakat mondanak, hogy megtévesszenek, minél inkább eltérítsenek a helyes útról.
Azt mondják, hogy a patás mond 99 igazságot, hogy utána egy bazi nagy megtévesztő hazugságot elhintsen. Ha egyfolytában hazudna, egyértelmű lenne mindenki számára, hogy hazudik. Tehát ezek a tanítások attól veszélyesek, hogy nagyon sok részigazságot tartalmaznak.
Hogy jobban megértsük ezt a hamis prófétásdit, képzeljünk el egy poharat, melyben tiszta víz van. A tiszta víz önmagában egészséges, szomjat olt, életet ad. Viszont egy cseppentés méregtől az egész pohár tartalma mérgezővé válik. Így működik a luciferi kábítás, ámítás, figyelemelterelés és elkápráztatás is. A tudatlanság erői ily módon fertőzik meg az emberi elmét: adnak egy nagy pohár igazságot, melyben van egy cseppentés méreg, mely az egész pohár tartalmát halálos méreggé változtatja.

Nagyon fontos dolog a médiumokról:
„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.”
Tehát a médium, a guru, a „megvilágosodott mester” csupán eszköz ezen szellemi hatalmak kezében. Nem velük van a „baj”. Őszintén bízom benne, hogy ezen írás hatására egyetlen olvasó sem követi el azt a hibát, hogy ellenszenvet és gyűlöletet kezd táplálni azon személyek iránt, akiken keresztül ezek az alattomos szellemi lények munkálkodnak!
ŐK NEM TUDJÁK, HOGY MIT CSELEKSZENEK. Elképzelhetőnek tartom, hogy a szeretet hiánya, a gyengeség és a dicsvágy vitte őket arra, hogy keressék a csodát, a misztikus káprázatot, és hogy beadják derekukat azoknak a szellemi erőknek, amelyeknek csodatévő képességüket köszönhetik. Miközben ezeket a szellemi entitásokat közvetítik, nagy mennyiségű figyelem, és dicsfény irányul feléjük, ami meglehetősen kényeztető és hízelgő az úgynevezett egónak, a bennünk élő leleplezetlen hamisságnak. Szeretethiányban szenvedő emberek milliói vágynak arra, hogy figyeljenek rájuk. És amikor egy ilyen szellemi vezetőnek köszönhetően végre megmártózhatnak az emberek figyelméből táplálkozó dicsfényben, megvakulnak, elhomályosodik a lényegi látásuk, és e test nélküli entitások rabjaivá válnak. Ezért a legtöbb, mit tehetünk a médiumokért és a magukat megvilágosodott mesternek nevező emberekért az, hogy imádkozunk értük, és teljes szívünkből kívánjuk, hogy egy isteni érintés által megszabaduljanak rabságuktól.

2. Találkozásom egy „szellemi entitással”

Íme egy másik személyes tapasztalat, melyről nem szándékoztam nyilvánosan beszélni, és melyet, úgy érzem, mégsem titkolhatok el.
Olthatatlan szomjamnak köszönhetően egyszer velem is megtörtént, hogy a testemet „kölcsönvette” egy entitás, akivel váltogattuk egymást a testemben. Volt annyira kedves, hogy időnként visszaengedett a testembe megpihenni, hogy a huzamosabb testen kívüli állapotnak köszönhetően nehogy végleg elveszítsem személyes járművemmel a kapcsolatot. Nem tudom, hogy mi volt, ki volt. Nem is kérdeztem. A jelenlévők közül sem kérdezte senki, hogy ki ő, és honnét jön. Több mint egy órán keresztül prédikált, szórta a magasröptű információkat és gondolatokat.
Az illető hatalmas bölcsességgel és tudással rendelkezett. Mindenki láthatta, hogy ég és föld a különbség az én beszédem és az ő beszéde között. Engem is lenyűgözött a határozottsága és a bölcsessége, de „valamiért” mégis nemet tudtam mondani arra az ajánlatára, hogy ez a találkozás a jövőben is megtörténjen annak céljából, hogy embereket tanítsunk a nagybetűs életre. Bevallom, nagyon hízelgő és csábító volt az ajánlat, mert egyből elképzeltem, amint ülök középen és mindenki csak rám figyel. Mint mondtam, ez az a vágy, ami nagyon sebezhetővé tesz bennünket a bolyongó, köztes síkon megrekedt szellemi lényekkel szemben.
Azt, hogy mégis miért mondtam nemet erre a talán soha vissza nem térő nagyszerű ajánlatra, egész pontosan nem tudom. Most azt mondanám, hogy azért, mert vigyáztak rám. Mindenesetre az ajánlat nagyon hízelgő volt, és meggyőződésem, hogy sokan rávágtak volna egy kövér igent. Nekem akkor olyan gondolatok jöttek, hogy az a figyelem valójában nem egy egészséges és kiérdemelt figyelem, mely az én személyemet illeti, hanem egy olyan figyelem, melynek fölét lenyúlja az a szellemi lény, mely tanítani szeretne, miközben figyelmet és energiát akar lopni az emberektől az én testemen keresztül. Ezen kívül említésre méltó egy másik nagyon fontos tényező, mely meghatározhatta az akkori döntésemet. Ez a tényező nem más, mint a barátaim és a családom felém irányuló figyelme és őszinte szeretete, melyet mindig megkaptam tőlük anélkül, hogy „médium” lettem volna. Tehát nem volt szükségem arra, hogy egy bolyongó lélek okoskodásai által váljak szerethetővé a környezetem számára.
Mindenesetre úgy döntöttem, hogy haladok tovább nélküle, a magam tempójában. Hiszem, hogy fentről is komoly védelmet és segítséget kaptam döntésem meghozatalához. Tehát meggyőződésem, hogy nem az én érdemem, hogy „nemes” tudtam maradni abban a meglehetősen hízelgő szituációban.
Most még az is felötlik bennem, hogy az egész talán azért történt, és engedték, hogy megtörténjen, hogy ezt a vallomást, ezt a beszámolót megírhassam és általa felhívjam néhány útkereső embertársam figyelmét, hogy fontos vigyázni, alázatos és istentisztelő maradni, mert nem minden transzcendentális és természetfeletti jelenség Istentől való. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a legtöbb a megtévesztés, a figyelemelterelés és a tévútra terelés eszköze.
Már akkor tudatosult bennem, hogy ha váratlanul, felkészületlenül ért volna ez a jelenség, megzavarodtam volna, és talán a mai napig egy szanatóriumban vegetálnék, merthogy ami történt, az kívülről a tudathasadás, tehát a szkizofrénia jeleit mutatta. Én akkor tudtam biztosra, hogy nem az, mert előzőleg sokat foglalkoztam ezzel a témával. Megnyugtattam mindenkit, hogy nincs miért aggódni, mert uralom a helyzetet. Legalábbis akkor én még azt hittem, hogy én vagyok felül, én vagyok az, aki irányít. Egyébként fontos hangsúlyozni, hogy az a tévképzet is, hogy uraljuk a helyzetet, része a játszmának, melyet ezek a segítőkész entitások játszanak velünk. Az egónak szüksége van rá, hogy azt higgye, hogy ő az úr. Ez a hit, ez a tévképzet ilyen esetekben biztosítva van ezen szellemi lények által annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a megtévesztés procedúrája.

Kedves olvasó, mivel már így is túl hosszúra sikeredett ez az írás, tovább nem szaporítom a szót. A személyes tapasztalataimat, mint mondtam, nem szívesen részletezem. Nem szívesen válaszolok a velük kapcsolatos kíváncsiskodó kérdésekre, mert nem szeretnék egy ilyen tudatlanságból elkövetett súlyos hibát a szenzáció tárgyává tenni. Amit leírtam, azért írtam, hogy akit még nem kebelezett be teljesen a szóban forgó jelenség, és olvassa ezen sorokat, fogja meg a korlátot, és amíg nem késő, induljon el visszafelé.
Őszintén bízom benne, hogy mindenki értette, aki érthette.

Egy másik fontos megjegyzés:
Ezzel az írással nem azt akartam üzenni, hogy a krisztusi tanításokon kívül semmi nem igaz, hanem azt, hogy mindenek előtt fontos betartani az élet Teremtője által a rendelkezésünkre bocsátott szabályokat, amelyeket tisztán és érthetően megfogalmaznak az Újszövetség sorai, és melyeket bárki meg tud érteni, akiben van még egy kis gyermeki szelídség és alázat.
Óriási, sok esetben helyrehozhatatlan hibát követünk el az által, hogy felkészületlenül, gőg, büszkeség és dicsvágy által vezérelve olyan vizekre evezünk, amelyek szétzúzzák és használhatatlanná teszik csónakjainkat.
Talán úgy is fogalmazhatunk, hogy Jézus tanításai az első osztályos anyag, az élet ábécéje, amit ha nem sajátítunk el, nem mehetünk második osztályba, és ha valamilyen oknál fogva mégiscsak bekerülnénk oda, nem tudnánk a hasznunkra fordítani, és mindenek felett nem lelnénk örömünket abban a tananyagban, amit a második osztály kínál számunkra.
Sajnos rengetegen foglalkoznak a szellemvilággal, a Plejádokkal, a Szíriusszal, az ufókkal és a jó szándékú, test nélküli lények tanaival úgy, hogy közben a krisztusi, tehát a legelemibb tanítások anyagából ismételten elbuknak. A legtöbben az élet kudarcaiból, a csalódásokból menekülnek a misztikus ezotériába, és tévednek el úgy, hogy soha nem találják meg a visszautat. Ezeken a veszélyes vizeken sokan
az öngyilkosságig sodródnak, ahol már hirtelen nem lesznek sem szellemi vezetők, sem család, sem barátok, csak a megtévesztés mesterei által beszuggerált tévképzetek, valamint a büszkeség és a gőg, mely nem engedi, hogy segítségért kiáltsanak.
Meggyőződésem, hogy a Biblia tanításain kívül rengeteg titok van, amelyeket ha türelmesek és alázatosak vagyunk, szépen sorjára feltár előttünk a Teremtő, amikor elérkezik az idő. Viszont az is meggyőződésem, hogy súlyos hibát követünk el azáltal, hogy a tőlünk távoli dolgokkal foglalkozunk, amikor még csak az élet ábécéjét sem ismerjük.

Fontosnak tartom ismételten hangsúlyozni, hogy a médiumok, a guruk, a szellemi vezetők és a test nélküli lények, akik mint a szellemi világból érkező jó szándékú tanítók megszállnak bizonyos hiszékeny és tudatlan személyeket, megtesznek mindent azért, hogy eltereljék az emberek figyelmét a Bibliáról és a tiszta lelkiismeret hangjáról. A nevetség tárgyává teszik a szentírást, és elhitetik, hogy annyira megvolt hamisítva, hogy már nem érdemes vele foglalkozni. Helyette ott vannak ők, akik közvetlen hozzáférést kínálnak nekünk az élet nagy igazságaihoz, és mindenféle fülnek tetsző teóriát hirdetnek csak, hogy megtévesszék a tudatlanokat. Ők a megtévesztés nagy mesterei. Az emberek megtévesztése és félrevezetése az ő dolguk, az ő feladatuk. Legfőbb ellenségük a négy evangéliumban megtalálható krisztusi tanítások, melyek megjósolták eljövetelüket, és melyeket ha megért az ember, leleplezheti az ő ténykedéseiket. Számukra az a lényeg, hogy az ember mindenütt keressen kivéve két forrást. Nevezetesen a Bibliát és a tiszta lelkiismeretet.
Munkájuknak köszönhetően az emberek ma már mindenhonnan csipegetnek, inspirálódnak, kivéve a Bibliát. A sok ezoterikus tanításnak köszönhetően káosz és zűrzavar van a legtöbb ember fejében, mely lehetetlenné teszi a tisztánlátást. Mindenki egészségesen akar élni. Ennek érdekében kipróbálnak mindenféle ezotériát, kuruzslást, alternatív gyógymódot, de a célt, a miértet már senki nem látja.
(Bűnbeesés = céltévesztés)
Kedves embertárs, ha ezeket a sorokat olvasod, az annak a bizonyítéka, hogy neked még mindig nem késő, hogy neked még mindig van lehetőséged az irányváltoztatásra. Viszont ne az én és a hozzám hasonló írnokok gondolataitól várd a megoldást, mert jómagam is csak egy útjelző tábla vagyok, melyet bármikor leszerelhetnek.
Csak egy atya van: a Teremtő Isten. És egy igaz tanító, egy igaz mester van: Jézus Krisztus. Ha őt követed, biztonságban vagy. Ha a magamfajta sebezhető írnokokat, médiumokat, „megvilágosodott mestereket” és csodatévőket választod, óriási az esély arra, hogy eltévedj! Nézz körül, és lásd, hogy az ember mennyire sebezhető, hogy a földi élet bármelyik pillanatban véget érhet. Ezért ne arra fordítsd figyelmed nagy részét, ami ma még van, de holnap már rothadásnak indul, hanem az utasra, kinek jármű nélkül is mennie kell tovább.
„Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani.”

Egy utolsó gondolat:
Nem kívánom a megmentő és a megváltó szerepét játszani, és arra sem biztatom e sorok olvasóit, hogy holnaptól vallásosok legyenek, gyülekezetbe, templomba járjanak, mert nem a formalitáson, és végképp nem a vallásos hagyományokon és rítusokon van a lényeg. Viszont aki úgy érzi, hogy ott nagyobb biztonságban van, nyugodtan megteheti, hogy csatlakozik egy olyan közösséghez, ahol nyitott szívvel és elmével tanulmányozzák az Újszövetség sorait.
Az én szerepem ebben a földi játékban nem az, hogy felhívjam magamra a figyelmet, híveket és olvasókat toborozzak a szabad gondolatoknak, hanem az, hogy aki felém nyújtja kezét, annak segítsek meghallani a Teremtő hívó szavát, mely benne van a Bibliában is, de megnyilvánulhat minden igaz istenkereső, istenszerető és istentisztelő emberen keresztül, aki olvassa, tanulmányozza és éli Jézus tanításait.
„Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.”

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

https://szabadgondolat.wordpress.com/2015/02/18/talalkozasaim-mediumokkal-test-nelkuli-szellemi-vezetokkel-entitasokkal/

HANGANYAG HAMAROSAN
Szívesen megosztanád?

Facebook12
E-mail
Nyomtatás
wp.com
Twitter

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.26. 20:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A minőségtelen "mos"-tnak, az öncélú és igénytelen és éberség és felelősség nélkül átéléséről, a "Szabad Gondolat":

„Add meg magad a jelen pillanatnak”– hangzik a „tanítás” egyre gyakrabban és egyre több irányból azt sugallva, hogy a legjobb dolog, amit az ember tehet a „megvilágosodásért” az, hogy feltétel nélkül megadja, azaz átadja magát a jelen pillanatnak. Sajnos még Jim Carrey is erre biztat a Yes Man című filmjében.
Csábítóan hangzik ez a gondolat, de úgy érzem, fontos feltenni a kérdést, hogy az ember minek szeretné megadni magát: a jelen pillanatnak, vagy pedig az isteni akaratnak, mert a kettő nem minden esetben egyezik egymással.
A meditációról szóló bejegyzésben érthetően ki van fejtve, hogy nem minden cselekedet szolgálja az életet, és sajnos sokan még nem tudunk különbséget tenni az életet szolgáló és oltalmazó, valamint az életellenes cselekedetek között. Súlyos önáltatás és ugyanakkor önbántalmazás azt hinni, hogy a jelen pillanat minden lehetősége az életet szolgálja, melynek ha megadjuk magunkat, meg fogunk világosodni.
Neveket nem szívesen emlegetek, mert nem célom a személyeskedés, az avatott guruk, spirituális tekintélyek és megvilágosodást kínáló mestereket piszkálni, de aki nem csak olvassa, hanem érti is ezeket a sorokat, be tudja azonosítani, hogy ki(k)ről, és milyen mainstream és bestseller tanításokról van szó.
A „jelen pillanat” sokszor felkínálja azt a lehetőséget is számunkra, hogy súlyos, sok esetben helyrehozhatatlan hibákat kövessünk el. Így az az ember, aki feltétel nélkül megadja magát a jelen pillanatnak, tudattalanul eldobja magától az állandó megújulás és növekedés lehetőségét, az életet. Tehát az a bizonyos „Most Hatalma” nem minden esetben hoz jót követőire.
A “megvilágosodott” azaz nemes lélek az, mely azon kívül, hogy tisztán látja, hogy a „jelen pillanat” lehetőségei közül melyek szolgálják az életet, és melyek a halált, határozott nemet tud mondani azokra a lehetőségekre, melyek életellenes cselekedetek elkövetésére buzdítanak, és határozott igent tud mondani azokra a pillanatokra, melyek az élet kibontakozását szolgálják.
Kedves olvasó, egyre biztosabb vagyok benne, hogy ezt a tudást, ezt a nemességet megszerezni jöttünk a földre.
Arra a lélekre mely tudja mikor lehet nemet, és mikor lehet igent mondani többet „rá mer” bízni a Teremtő, mint arra a lélekre, mely mindig arra hajlik, amerre a szelek fújnak. Azt az embert, akinek nincs tartása, aki minden körülmények között átadja magát „a jelen pillanat” kínálta kísértéseknek és lehetőségeknek, az Isten is megkíméli a számára fölösleges tudástól, mellyel nem tudna mit kezdeni.
Kedves olvasó, nem akarlak meggyőzni semmiről, helyette arra buzdítalak, hogy te magad is elmélkedj el ezeken a dolgokon, hogy te is kapcsolódj a krisztusi erőkkel annak érdekében, hogy ráébredhess arra az egyszerű dologra, hogy a jelen pillanat kínálta lehetőségek nem minden esetben szolgálják a „megvilágosodást”. És arra az emberre, aki képtelen különbséget tenni a lehetőség és a kísértés között, nem bíznak többet, mint amennyit a jellemtelensége és részrehajló mivolta lehetővé tesz számára.

Egy példabeszéddel fejezném be ezt a kis bejegyzést hangsúlyozva azt a tényt, hogy nem a becsvágyó és dicsvágyó önmagam igazát bizonygatom, hanem egy olyan igazság mellett szólok, mely annak ellenére, hogy nem tőlem származik, a Fennvaló kegyelméből számomra is elérhetővé és érthetővé vált.

„A talentumok
14 „Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. 15 Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. 16 Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. 17 Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. 18 Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. 19 Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. 20 Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. 21 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 22 Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. 23 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 24 Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. 25 Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. 26 Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? 27 Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém. 28 Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! 29 Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. 30 A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.”

Szeretettel,
„egy Szabaduló Gondolat”

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.27. 12:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Tetszik, amiket mostanában ír Attila.

Egyetlen bajom ezzel az idézettel itt a kamat jelentése és jelentősége. Nem elég világos számomra, hogy a kamat annyi mint hozam, vagy pedig egy tisztességtelen ráfizetés, aminek nincs fedezete. Nincs-e abban spekuláció, ahogy a kamatot a tisztességes hozammal összekeverik? A hozamról az jut eszembe, hogy az a becsületes munkának a szükséges feletti eredménye, tehát bőséget jelent, a kamatról meg az jut eszembe, amikor valaki kölcsön kér és a kamatban a kölcsönadó idejét fizeti meg, amíg vár a pénze visszahozatalára. És itt nem jut eszembe semmi (spekuláció?), csak azt érzem, hogy ez így nem éppen helyénvaló.:)

Persze, tudom, hogy pl a zsidóknál tíltott volt a kamat, a spekuláció azonban abban jelen volt, hogy a nem zsidóktól szedhetett a zsidó kamatot. Mintha a nyerészkedés nem egyetemesen jelentene spekulációt csak kívételes alkalmanként.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.28. 11:17 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Lindácska, ez itt tényleg egy jellegzetesen az, "Ez ott Ericus..."-nak megfelelő eszmefuttatás volt, aminek semmi köze a lényeghez, vagyis Attila és a Jézus mondanivalójához. Mondhatni, hogy jól elkaptad a rovat hülyéskedő szellemiségét, csakhogy az néhány polccal feljebb van! Mármint az, ez ott erika.... :lol:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.28. 12:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
De hogyha már a talentum-oknál vagyunk, egészen biztos, hogy Jézus nem a pragmatikus hasznosítás, tehát a haszonelvűség szellemiségének a fontosságára akarta felhíni a figyelmet a fenti példázatban, de még csak nem is az Európában sok , sok évszázaddal később - tulajdonképpen csak mostanában, úgy a rennaissance-től errefelé - meghonosodott művészi és tudományos tehetség-kultusz nyomán kialakult tehetség-értelmezés szerinti talentumokkal való sáfárkodásról, a tehát európai értelemben használt tehetségnek a kamatoztatási szükségéről. Nem, egyáltalán nem! És nem csak azért, mert az ókorban ez a sajátosan bankáros - kereskedős - uzsorás magatartás a művészi és a tudományos tehetségekkel, vagyis azoknak a sikerré változtatásának és a sikernek pénzzé- változtatásának a szellemisége akkoriban még a zsidók - tehát a kiválasztott nép :lol: - között sem létezett.
A jézusi példázat tehát, kimondottan és egyértelműen a születésünkkor megkapott észnek és intelligenciának, illetve a pozitív lelki tulajdonságoknak és képességeknek a megváltás - a megváltódás szolgálatába állításának (a permanens belső boldogság elérésének!) és az arra való használatának a szükségéről és fontosságáról szól!
Akinek van füle, hallja!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.28. 12:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4099
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
És ebben annál is inkább biztos vagyok - tehát, hogy nem a művészi, vagy más látványos, és a produktumaiért jó árat kérhető, mindenféle más "világi" tehetségeknek a kamatoztatási szükségéről beszél Jézus a példázatban, hanem az intelligenciánknak a megváltódásunk elérésére való felhasználásáról, mert magamról is tudom, de a lányaimnál, és másoknál (Un tehetségeseknél, és főként a költőknél) is jól látom, hogy ez, az európai koncepció szerint feltétlenül öncélúan és a végletekig kifejlesztendő művészi tehetség, vagy tudósi "zsenialitás" mindössze az illető személyek spirituális intuíciójának (Nekem is csak az volt költő-koromban!) a külső, anyagiasodott (materializálódott) megjelenési (kifejeződési) formája.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.28. 19:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Igen, az Attila cikkében én is látom , hogy erről van szó, amiről írsz.

Oda is írtam, hogy az idézetben szereplő kamat kifejezéssel van problémám, és lehet ez is csak egy csavarás volt a biblia-írok részéről. Olyan megtévesztésre gondolok, mint amikor kiskapukat hagynak egy-egy (földi) törvény meghozatalakor és azt a spekulálók ki is használják. :) :) Ahogy például elnézem, hogy 177O -es évektől errefelé milyen elképesztően arctalanul, suttyomba de hatékonyan hálózzák be az emberiséget az anyagi és spirituális önkényes érdekek, a biblián (is, sőt!!) lovagolva.

Míg mások, a leleplezők azt állítják, hogy bár nagy méreteket a fent említett évektől kezdve kezdett ölteni a kamatozás és lekenyerezés, nyerészkedés és visszaélés, a jelenség bizony már a Jézus idején is létezett (én hozzáteszem : sőt azelőtt is) és Jézusnak is a kufárkodást bottal kellett szétvernie. Már Jézus is kűzdőtt és konfrontálódott a kamatozást gyakorló és képviselő réteggel. Sőt, állítások szerint a Jézus keresztre "küldése" is Barabással szemben abban is megnyílvánult, hogy a nép, a farizeusoktól le volt fizetve, hogy Barabás mellett álljon ki. Mert a farizeus félt attól a tiszta erőtől, aminek nincs szüksége spekulációkra (manapság gdp-re és egészséges önrendelkezésre, egészséges öngazdálkodásra). Mindig létezik a "sötét oldal", ami exponenciális módon képzeli el a fejlődést.

Tehát mindössze arra gondoltam, hogy egy valami kifejezése, egy fogalom lehet takarója is a spekulációnak. Nem ez lenne az első csalárdság, amit a Jézus nevéhez fűznek.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.02.28. 19:25 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Linda, a példabeszédek nem szó szerint értendőek. A magvetős példabeszédnek sem indítunk mezőgazdasági szempontok szerinti megtárgyalást, ugyanígy nincs értelme itt gazdasági hozamokról és kamatokról beszélni.
Van az a magyar kifejezés, hogy "kamatoztasd a tudásodat", és ezt én még nem úgy ismertem meg, hogy tedd pénzzé a tudásod, hanem olyan értelme szerint, hogy használd azt, és boldogulj, teremts, általa, tapasztalj és fejlődj a segítsével.

Valószínű, hogy Jézus így értette a kamatoztatás példáját, és nem bankár képzést tartott annak idején.
Vigyázni kell azzal a negatív pragmatikus szűzi információ-analizálási képességgel.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO