ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.10.21. 08:27

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.06.08. 20:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Tegnap eljutottunk Domokossal a Férfiak Klubja rendezte előadásra, ahol "az egyedülálló anyukák korlátai a fiúk nevelésében" volt a téma.

Bedő Imre pár szót mondott arról, hogy nyugaton vannak olyan csoportok, ahol a férfiaknak az az elvük, hogy nem teremtenek semmilyen kapcsolatot a nőkkel, mert csak a megaláztatás várja őket és ez sajnos a férfi erőt rossz irányba, a rombolás felé viszi. Illetve, hogy a városokban sem kapják meg a fiúk a szükséges beavatást, pedig a férfiakban a tesztoszteron munkál, ezt pedig uralni kell. A férfiak a versengésben erősödnek.

Aztán átadta a szót Erdélyi Annamárianak, aki 8-14 éves fiúkból farag olimpikonokat jelenleg budai vizilabda edzőként (korábban a Honvédnál dolgozott).
Ő végig a gyerekekkel és azok szüleivel kapcsolatos edzői tapasztalatairól beszélt. Amikor a saját családját emlegette, akkor a szüleire és testvéreire gondolt. Sehol nem volt szó arról, hogy gyermekei lennének, pedig már 40 éves (olyan idős lehet, mint a volt férjem, úgyhogy nekem gyanús, hogy Oroszlán karmás ő is).
Elmondta, hogy az édesapja fiús beavatásban részesítette őt, gyerekként ott ült édesapjával az autószerelő aknában, majd boxolni is meg kellett tanulnia.

Azt a következtetést vonta le az edzői tapasztalataiból, hogy az egyedülálló anyák érzelmileg instabilak.
Hogy ezek az anyák nem képesek a fiúkat férfivá nevelni, és legjobb, ha a gyermeket nevelő közegbe adják, ahol mesterek tanítanak.
Merthogy nem lehet egyből leakasztani egy megfelelő férfit válás után, nincs férfi minta. Ezért fontos a sport, ahol a fiúk versenghetnek és ahol megnevelik őket.

És mert kevesen tudják, hogy honnan jönnek és hová tartanak. Na ennél a kifejezésnél is feltettem volna a kérdsét, hogy mégis hogy akarja bárki is tudni, hogy honnan jön, mit örökölt és azzal hogyan boldoguljon, ha nincs meg a kauzális sorsfeltárása, az a térkép, amelyen elinduhat? Találgatni lehet, az anyagi világban megjelenő jelzésekből visszakövetkeztetni is. Aki egy kicsit foglalkozott már a saját horoszkójával, az tudja, hogy a mélyen rejtett és ezáltal a legveszélyesebb negatív meghatározottságaink később, de annál nagyobb sorskríziseket okoznak, amelyek tudatos karmaoldással megelőzhetők lennének.

Annamária nehezményezte, hogy a mai gyerekek vattába vannak csomagolva, a szülők mindentől óvják őket (ezzel egyet értek). Szerinte erről az anyák tehetnek.
Holott ez úgy igaz, hogy a negatív karmikus meghatározottságok mindenkiben jelen vannak, az anyáknak azonban jóval erősebb a teremtő képzeletük és ezáltal a velük együtt élő családtagok sorsa is függ az ő képzeletük megváltó vagy elveszejtő állapotától.

Az előadás során nem volt lehetőség a párbeszédre, nem kapott szót a hallgatóság (olyan 60-80 ember, főleg nő, lehetett az előadóteremben), mert az előadó folyamatosan beszélt. Pedig lett volna mit hozzáfűzni. Annyi kérdés volt felént, hogy hány pedagógus és hány edző van közöttünk? Erre kézfeltartás volt a válasz. Egyszer mertem "bekiabálni", hogy azért vannak családok, ahol a férfi nem is akar felelősséget vállalni. Erre az volt Erdélyi Annamária válasza, hogy ezek a férfiak olyan családban születtek, ahol már eleve nem volt lehetőségük férfivá érni. Akkor megint kivétel lennék a korábbi házaságommal? Dehogy. A volt férjem távkapcsolatban érezte jól magát annak ellenére, hogy volt férfivá érett, kemény fizikai munkával keresi régóta a kenyerét, saját cégeket alapított és számtalan embernek adott eddig munkát. Azonban az apai felelősségvállalást és egyáltalán a felelősségvállalást, a karmikus zavarok felismerését és feloldási szükségét, önmaga megváltásának szükségét nem volt, ahogy a szüleitől, illetve az őt már 12 éves korában külföldre hurcoló, a testvérétől is elszakító édesapjától megtanulnia.

Visszatérve az előadásra: már nem tudtunk maradni az előadó beszéde után a kicsoportos "műhely" foglalkozáson, ahol a hallgatóság az elhangzottakat dolgozta fel, mert fél 9-kor Domokosnak majd leragadt a szeme és én sem gondoltam előre, hogy ilyen későig elhúzódik ez a csütörtök este. Egyedüli voltam, aki vittem a gyermekemet.

Összegezve: nem is értem hogyan sikkadhatott el ennyire az apai felelősség kérdése! Az apai nevelés és a határok megszabásának szüksége. A felelősségre vonás, mint apai jellemző és alapvető férfias érték? Hogyan lehet a férfit egy hormonok vezette, ész nélküli tesztoszteron-csomagnak tekinteni?! Hiszen a férfit nem pusztán a Marsi minőség (előfeltételek nélküli teremtés, spontaneitás, tartozik) alkotja, hanem még sok más. Úgymint a Szaturnuszi minőség (határok, számonkérés, felelősség, nyugalom, higgadtság), mely az egészéges apai szellemben ölt testet és az Uránuszi minőség is (humor, helyes sebesség és irányváltási képesség, megfordulási képesség, megváltáshoz szükséges szellemi információk felismerési és felhasználási képessége)!

Hogyan sikkadt el tehát az, hogy a magyaroknál (a negatív Nyilas, hamis boldogságkergető szellemiség által hajtva) eleve nem születik elég gyermek a családokban. Hogy hová lettek azok a férfiak, akik a nőktől elvárják a megfelelő számú utódot? Hiszen hogyan tanuljon egy egyke gyermek felelősséget, ha nincs otthon testvére, akit rábízzanak, még ha rövid időre is, a korának megfelelő mértékben? Szóba került ugyan a hierarchia, de ez is csak az edzések - mint közösségi szerveződés - keretein belül. Holott a családban úgyszintén meg kellene legyen ez a hierarchia és ott is közösséget kellene alkotni, méghozzá egy olyan közösséget, ahol az igazság saját negatív spirituális meghatározottságainkról kiderülhet. Így elsősorban a férfi, majd általa (az ő humorral átadott Fényén, értelmi világosságán keresztül) a nő is hozzájuthat a számára szükséges megváltó információkhoz, így a gyermekek helyes és egészséges neveléséhez vezető ötletekhez és mentalitáshoz.
Figyelem, nem arról van szó, hogy a nő butább és sötétebb lenne, mint a férfi. Hanem arról, hogy a nő más funkciót lát el a családi életben: befelé figyelés szükséges az egészséges gyermek foganásához és megszüléséhez, gondozásához, a termékenyítő információk befogadásához. Nem a nő feladata a férfi átvilágítása. A tegnapi előadáson csupa nő ült és valahogy szóba sem került az, hogy a férfinak a Fény megtestesülésének kellene lennie, aki azon kellene igyekezzen, hogy minél inkább átvilágítsa a párját és a lehetőleg 3-nál több gyermekét is segítse nevelni és fejleszteni (persze nem a Popper Péter, Ranschburg Jenő féle módon).

Annamária elbeszélésében a fiúkat egyedül nevelő anyák érzelmileg labilisak (féltik a gyermeket a széltől, víztől, levegőtől és mindentől, főleg ha azok még ételallergiásak is), a gyermeket érzelmi kapaszkodónak használják. Holott meggyőződésem, hogy az egy-két gyermeket nevelő anyák hasonló arányban kerülnek a saját karmikus tévképzeteik és zavaraik hatása alá, sőt. Láttam én már számtalan úgynevezett "SNI"-s, azaz "sajátos nevelési igényű" gyermeket az oviban, akik bontatlan családban éltek. Ezek a gyermekek olyan hisztikat és dührohamokat produkáltak, hogy nyilvánvaló volt, a szülők semmilyen szinten nem mutatták meg nekik a határokat.

Úgyhogy szerintem az előadás másra nem volt jó, mint a gyermeket nevelő - ezt legalább már gyakorló - szülők feletti "szakmai" fölényeskedésre egy olyan nő részéről, aki nem szült saját gyermeket (vagy ha mégis, akkor nagyon jól titkolta).
Azt a tanácsot adta az egyedülálló anyáknak, hogy hozzák magukat rendbe érzelmileg.
Mintha a szingli, gyermektelen nőknek vagy az egykés, férjes anyáknak annyira rendben lenne a lelkivilága.
A szingliknek, akik odáig sem jutottak el, hogy odaadják magukat a teremtésnek és gyermeket foganjanak? Akik sajnálják megosztani a nagyszerű lényüket, nehogy rájuk kevesebb figyelem jusson? Vagy az egyke gyermeket a férjükkel versengve kényeztető nőknek, akik mellette a karrierépítés izgalmaiból sem akarnak kimaradni, sem az autójuk méretével lemaradni a párjuk mögött?

Ezt támasztja alá Annamária azon kijelentése is, hogy a Férfiak Klubja előadásaira nagy tömegek érkeznek, amikor párkapcsolati témákról van szó, ill. arról, hogy az emberek mit kezdhetnek magukkal. A tegnap esti előadásra azonban sokkal kevesebben érkeztek, mintha a nevelés már kényelmetlenebb téma lenne.
Az a rémes benyomásom támadt, hogy bizony nagy céltévesztés történt. Nem pusztán a férfiak hiányos megítélésében és az ő feladataik hiányos felvázolásában, de a gyermeknevelés céljában is. Hogy az egyedülálló anyák azért hozzák érzelmileg rendbe magukat, hogy kapcsolódhassanak egy férfihoz, érzelmi biztonságot nyújtva így a felnövekvő egyke-kétke gyermeknek, akiből ebben az érzelmi biztonságban olimpikonokat lehet nevelni. Felduzzasztott egót, hamis öntudatot építő nárciszokat.
Ez egy olyan hamis kultusz, olyan téves cél, amelytől szerintem óvakodnia kellene az egészséges családi életet tervező és a családi boldogságot megélni kívánó, karmaoldásra kész embereknek.

Számomra mindenesetre jó kis tükör volt ez a saját zavaros, spirituális tevképzeteimről mind a férfiakat és a hiányzó apákat illetően, mind a családi élet kontra hivatásgyakorlás életterületek közötti feszülségeim és irracionális ambícióim, téves célkitűzéseim leleplezésében.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.08. 22:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Úgy tudom, hogy Szilárdot is meghívta Bedő Imre a Férfiak Klubja egy előadására akkor, amikor a klub népszerűségét kellett volna országszerte erősíteni. Így már világos, hogy végül miért nem tette. Neki is csak két gyermeke van és úgy tűnik, hogy nem is akar többet. Ő is és a többi tökösnek látszó spirituális előadó is (Grandpierre Attila, Paksi Tibor) le van ültetve a feleségeik által, akik nem akarnak több gyermeket, félnek a Szaturnusztól és kicselezik azt.
Maga Bedő Imre mondta tegnap, hogy a nőkben a gyermekszüléssel kialakul a felelősségérzet, a férfiakban állítólag nem. Csak ha erre provokálva vannak.

Maga a tegnapi előadás is családos, azaz kisgyermekes emberek számára lehetetlen időpontban: iskolaidőben, csütörtök este 7-től (ezek szerint) este 10-11 óráig került megrendezésre.

Estére már feszített a fejem, mert nem tudtam, hogyan szólhatnék egy ilyen előadáson és mit, hogy az ilyen eltevelyedett gondolatvezetés hibáira rávilágítsak és felhivjam a figyelmet a mindenkiben ott lakozo negativ karmikus meghatarozottsagokra és ez mégse legyen bántó kritika! Kudarcot vallottam, nem tudtam elég kreativ és humoros lenni a feladathoz, nem találtam a megfelelő alkalmat a hozzászóláshoz.

Sebaj, igyekszem visszafogni a türelmetlenséget és nem erőszakoskodni mentálisan, mert azt hiszem az egyik súlyos törvénytelenséget az idő és az események sürgetésevel, megeroszakolasaval szoktam eddig elkövetni. Talán a 10. ilyen előadáson lesz majd alkalmam épkézláb hozzászólásra.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.09. 10:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Az, amit ma az emberek többsége meg szeretne valósítani, az a személyes szabadság.
A nők feminista mozgalmak formájában lettek ennek az eszmének nagy harcosai, sokak így a gyermekszülés tehernek gondolt nyűgétől is megszabadultak.

Az Uránuszi őserő pozitív formában a minden irányból az emberbe áradó szellemi (spirituális és kauzális) információk értelmi, érzelmi képességekké alakulását teremti meg. Ezáltal működik az intuíció és az előrelátás. A szellemi szabadságot a számtalan választási és változtatási, kísérletezési lehetőségen keresztül adja. Illetve visszafelé is működik, a természeti tapasztalatokat szellemi spirituális információkká alakíthatjuk általa. Szellemi információt áramoltathatunk és cserélhetünk

Sokan azonban elfeledkeznek róla, hogy a szabadság féktelenül megélve romboláshoz vezet, és ezért megpróbálják kicselezni a Szaturnuszi őserőt. Meg akarnak szabadulni a személyes felelősségtudatuktól elaltatva a lelkiismeretüket. Nem akarnak határokat, korlátokat, következményeket.

Nem akarnak tudni arról, hogy egy-egy gondolatuk vagy tettük mihez vezet, mihez vezetett a múltban. Holott éppen ennek a két őserőnek a kölcsönös együtthatása hozhat törvényességet és igazságot. Hiszen aki csak a saját szabadságát valósítja meg egy családon vagy közösségen belül, az óhatatlanul sérti mások szabadságát és msáokat hoz kellemetlen helyzetbe. Ha például egy anya szül 1-2 vagy több gyermeket, majd önmegvalósításra hivatkozva otthagyja a családját, máris az otthagyott, felelősséget vállalni akaró férfi szabadságát veszi el akaratlanul. Egyelőre ez a ritka eset, de egyre gyakoribb, hogy a férfi családból való távozása után az anya is lepasszolja a gyermeke(ke)t, ha élnek még, a nagyszülőknek, ha nem akkor másnak. Sőt nem kell, hogy a család egyből felbomoljon, sokan a gyermekvállalás 1-re szűkítésével, vagy fogamzásgátlással és teljes gyermektelenséggel gondolják a szabadságukat biztosítani, hogy legyen idő mindig szórakozásra, tömegrendezvények látogatására, az igényes megjelenéshez fodrászra, műkörmösre, vagy érdekes és izgalmas külföldi utazásokra, kalandtúrákra és főleg sok pénzt és még több szórakozás, önmegvalósítási lehetőséggel kecsegtető külföldi pénzszerzésre.

Én nem értek egyet azzal a kijelentéssel, amely csütörtökön a Férfiak Klubja előadásán Bedő Imrétől elhangzott, hogy a férfiakban ne lenne ösztönösen felelősségérzet.
Minden emberben ott van a Szaturnuszi őserő, a férfiak sorsképletében is megjelenik. Más kérdés, hogy a mai civilizált társadalmi berendezkedés és a tehetségkultusz, fogyasztói kultusz és feminista (már lassan ez is kultusz) és gender ideológia az emberek ösztönös felelősségérzetét kikapcsolja, lehazudja és az eleve rosszul működő felelősségérzettel (felelősséghárító, hamis felelőségeket vállaló és felelősség átpasszoló) született embereket ebben a hibás felelősséghasználatban tartja, ezt erősíti bennük.

A férfias Szaturnuszi és Uránuszi őserők akkor teremtenek törvényességet és akkor szabadítanak fel, ha együtt használjuk őket.
Ezeket az erőket együtt kellene használnunk, nem egyiket a másik rovására vagy egyenesen kiiktatva valamelyik őserőt. Elmenekülve a szülői felelősségek elől, vagy megmentve magunkat a társunkért vállalt fellelősségtől, megszabadítva a már felvállalt gyermeke(ke)t a számonkéréstől, a korlátoktól, mentesítve önmagunkat a türelem és nyugalom megőrzésének szüksége alól.
Aki törvényes és valóban szabad életet akar élni, az mindennel, ami vele történik, személyesen vállalja a felelősséget és azokkal a lehetőségeivel él, amelyek őt a saját karmikus zavarai felismerésében, leleplezésében és ezen spirituális negatív tulajdonságok pozitív képességekké alakításában segítik.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.16. 08:58 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Most már Bedő Imre határozott álláspontja is az, hogy nem az edző kell embert faragjon a gyermekből, nem végezheti el a nevelést a szülő helyett és nem helyettesíthetik az edzők a családot!

M1 - Szemtől szembe - Az apák szerepéről
(Hiánypótló műsor, Bedő Imrével és Hegedűs Istvánnal, az Elvált apák Érdekképviseletének elnökével. Végre: egyre több egyenes beszéddel az apák szerepét illetően, akik nem csupán anya-másolatok és baba-fürdető és baba-altató társak kell legyenek.)
https://www.mediaklikk.hu/video/szemtol ... 93-resz-2/


Csatolmányok:
szemtol-szembe-az-apak-szerepe.jpg
szemtol-szembe-az-apak-szerepe.jpg [ 32.52 KiB | Megtekintve 468 alkalommal. ]

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/
Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.17. 12:26 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4097
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Sára!

A Férfiak klubja utóbbi csütörtöki rendezvényeiről "tudósításaid" és azok kapcsán tett eszmefuttatásaid, vagyis a férfiak klubjában észlelt túlzó finomkodások és „nőiekedések”, és az emiatti mellélövések kapcsán írott, „szaturnuszi”  kommentárjaid nagyon tetszettek. Szeretném tehát tudatni, hogy nem azért tettük fel a tévében Bedő Imrével és a kisemmizett édesapákat védelmezni – bátorítani hivatott szervezet elnökével készült rövid beszélgetést, amiben a felelősség szó pl. egyszer sem hangzott el(!!!), hogy a meglátásaid értelmét és súlyát érvénytelenítsük, vagy enyhítsük, hanem csak azért, hogy jelezzük a többi logosz- olvasóknak is, hogy az új Orbán-kormány pozitív család-politikának a még egyelőre udvariasan bátortalan hatásai kezdenek beszüremleni a kormány tévé-csatornájába, ahol egyébként már minimum 12 évvel ezelőtt is, sokkal nagyobb terjedelemben és hatásosabb súllyal, jelen kellett volna, hogy legyenek.
Nagyon szeretném tehát, ha ezt folytatnád, de persze, azt is, ha nem csinálnál úgy, mint a sokáig a füvezés cselekvés-ellenes, nyugalom-filozófiáját valló, majd valamitől mégis, felébredni - megtisztulni vágyó füvesek (Ezt a cigit még elszívjuk, aztán majd neki állunk megváltozni. Aztán majd elszívják a következőt és még a következőt és az utána következőt is, és nem állnak neki soha semminek.), és nem várnád ki a 10-ik alkalmat, hogy ott, a Klubban is, élő szóban is, előadd az itt leírt szaturnuszi szellemiségről szükségességéről szóló nézeteidet, mert így, egyfajta tisztességtelen kémkedésnek is kinézhet a dolog. Gondolom, tudod, hogy mind, bizonyos fontos dolgok elvégzésének, min a harc felvételének az elhalasztása a halak karmához tartozik.... Nézd újra a Revolver c. filmet, ahol a beavató mesterek a főhőst az árnyék-énjével való leszámolásnak a legélesebb helyzetébe állítják belé, majd a végén ő maga áll egy még élesebb helyzetbe az által, hogy beszáll a liftbe, miközben klausztrofóbiától szenved. Te is ezt kell tedd, ha meg akarsz szabadulni tőle, mert máskülönben mágikus úton mindent tönkre tesz, amit el akarsz érni.
Ide – Mármint a felszólalásodra, felszólalásaidra - vonatkozóan tudnod jó, hogy a Szaturnusz - kérdésekben, egyáltalán nem kell viccesnek (Népszerűnek!) lenni, de persze, feszültnek és betojtnak sem. Én is azért írok most, hogy kiemeljem az ide vonatkozó megfigyeléseid fontosságát az európai – nyugati civilizációban történt szaturnuszi – apai szellemiség beteges hiányáról és az attól való még betegesebb félelemről (Amint látom, a Bedő részéről is, illetve az apai felelősség-tudat és felelősség érzet fontossága hangsúlyozásának a népszerűség- és a tömeges hatás hajszolásának az oltárán való feláldozásáról. ), annak a kikerülési vágyáról. Pl. a tévé-beszélgetésben azt hallhatjuk, hogy Bedő végre kimondja a tutit, azzal, hogy nem igaz, mese-beszéd az, hogy a férfinak az lenne a dolga hogy eltartsa a családot, amit végül is, akik termelésben és állami, vagy cég- alkalmazottként, mindenki számára evidencia, ti., hogy amennyiben nem tulajdonos, vagy résztulajdonos, valaki, akkor is munka és kereset nélkül maradhat, ha úgymond nélkülözhetetlen szakembernek látszik, hiszen sok esetben még a cégtulajdonosokat, vagy az állami hivatalok főnökeit sem a termelékenység irányítja, hanem a Lilithje, a Sárfarka, meg a Kínai asztrológia szerinti, karmikus meghatározódása! Szóval, a Bedő féle nagy tuti után is, ami egyébként óriási dolog, hogy egyáltalán el mert hangzani egy köztévében , senki nem mondta ki az igazi tutit, hogy az apa – férfiaknak első és mindenekelőtti szerepe és funkciója tehát az, hogy a gyermekeiket erkölcsre neveljék és az élet nehézségeinek a megoldási lehetőség-keresésnek a „Nagy Titkába” BEAVASSÁK! Hogy arra a gyermekeiket rá vezessék és ha nem sikerül, akkor annak a kipróbálására rá szorítsák, a nők többsége által elvetendőnek és kiűzendőnek és lefejezendőnek érzett és képzelt igényességükkel, elvárásukkal, a szívhez szóló, könnyesen könyörgő gyermeki szemek leszerelős hatásától meg nem hátráló szigorúságukkal. És persze, ehhez apukának is megfelelő alapállással kell rendelkezni, és nem korrumpáltnak a drága tokaji boroknak, vagy a Soproni, stb. söröknek a rendszeres élvezete által… - Honnan ma „ilyesmi” a mai férfiakban…? De amíg ez nem lesz kimondva és sokszorosan megismételve, addig nem csak a funkció- és reményvesztett munkanélküli, vagy közmunka programos alkoholista apukák maradnak a szomorú állapotaikban, hanem a mellettük kitartó, vagy tőlük elváló, műkörmös anyukák következetlen, tehát irány- és példát mutatni képtelen boldogtalansága is!
Sőt, a helyzet annyira súlyos már, hogy nem is tenne jót neki a viccelődés, humorizálás, és inkább ezt kellene te is hangsúlyozd. Szedd össze magad és minden stratégia nélkül, ahogy Jézus tanítja, hogy miként tegyenek a tanítványok, hogyha a bírák elé állítják őket (Ti., hogy bízzák a szent lélekre azt, hogy mit fognak mondani!), vágjál bele!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.17. 19:33 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Bocsánat, most nem kifogást keresek, még nem volt alkalmam megnézni a felvételt. Szombaton egész nap csavarogtunk, mert a közeli Simonpuszta lovastanyán részt vettünk az egész napos lovas programokban és kipróbáltuk az íjjal lövést, illetve egy születésnapi meghívásnak tettünk eleget.
Ma pedig a Vértesben segítettünk mezítlábas gyalogpályát építeni egy táborhelyen az erdőmentő alapítványnak. Talajt egyengettünk, rönköket fektettünk a gyalogút szélére és kavicsokat, fakérget, téglákat, homokot tettünk az elkülönített egységekbe. Hoztunk magunkkal forrásvizet. Igazán jól sikerült, most értünk haza. A "zöld csapat" vezetője egy magas fiatalember, akiről kiderült, hogy szintén vegetáriánus. Újabb példa arra, hogy hús nélkül is jó erőben lehet bármelyik férfiember is.
Megnézem az adást és igyekszem hozzászólni, semmi esetre sem szeretnék "rejtőzködni"!

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.17. 21:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Ez a beszélgetés valóban hiánypótló volt, de nem éreztem tőle semmiféle katarzist.

Elkeserítőnek tartom, hogy épp a Férfiak Klubja vezetője szájából hangzik el, hogy az életünket este 7 és 10 óra között éljük! Miért? Mert elfogadjuk azt a civilizációs őrültséget, hogy mindenkinek 40 órás hétből áll a munkaideje. Mindenki elfogadja, mert kell a csilli-villi legújabb elektromos autó, ebédre a legjobb menüt vesszük a munkahelyhez közeli étteremben, estére meg befizetünk squash-labdázni. Hétvégén illik elmenni kirándulni a családdal, lehetőleg olyan helyre, ahol van étterem, esetleg gyermekmegőrző magánovi, este bár... na jó most sarkítottam megint. Az utóbbi időben találkoztam már jócskán 3 gyermekes családokkal és igen jó dolognak tartom, hogy egyre többen ide eljutnak!

De nem látok szigorú apákat! Nem látok férfiakat, akik - csak egy szemöldök ráncolással is - leszerelnék a feleségeiket, ha azok költekezni akarnak. Nem látok férfiakat, akik ott lennének a gyerkőcökkel a szülinapon és egyéb gyermekszórakoztató helyeken (rémes, hogy mit szánnak ma a szülők a gyerekeiknek szórakozásra). Miért nincsenek ott? Ez megint szemhunyás lenne a férfiak részéről, mert így kényelmesebb mindenkinek? Ők nem hallgatják a hisztit és nem kell zsarut játszaniuk, ha az elkényeztetett csemete az idegeiken táncol? Sok olyan családot látok viszont, ahol az üvötlő gyermeket a feszült arcú szülők gyorsan bedugják a kocsiba, senkit ne zavarjon, ők meg bent tovább tűrik a cirkuszt.

Ezért is kell a 8 órás munka és a 40 órás munkahét, hogy a tanult és szakképzett pedagógusok majd elvégezzék a szülők helyett a nevelést, amire ők a humanista és jóember hozzáállásuktól fogva nem vállalkoznak és nem is hajlandóak?

Tovább megyek: mi az, hogy a szülők cserélgessék a szerepeket egymás között? Igen, valóban minden emberben ott van a nő és a férfi, amely részek, ha egészségesek, akkor teljességünk tudatában létezhetünk. És valóban vannak olyan emebrek, akiknek a gyermekgondozás és nevelés roppant sokat segít a saját teljességük kialakításában és megélésében.

A felvételen elhangzott kijelentés - hogy a szülők váltogassák a szerepeket, ne csak egyik szülő legyen a zsaru - azonban félrevezető is lehet. Hiába viselkedik egy apa szerető barátságosan a gyermekkel, ő akkor is a Fény megtestesülése marad, ahogy a nő a Szeretet megtestesülése a családban. Így előbb-utóbb rosszul fogják magukat érezni mindannyian. Miért? Mert a nő a természetéből fakadóan inkább rövid távú és anyagiasabb terveihez használja majd a szigorúságát és például a hűtő megtöltése, a patyolat tisztaság, a makulátlan vasalás, a frizurája, a párja nyakkendője és a gyermekek különórái miatt fog esetleg aggódni. A férfi pedig elnyomja magában a családi élettel kapcsolatos észrevételeit és felfedezéseit és olyan hamis békét kényszerít magára a hosszú távon tarthatatlan családi fegyelmezetlenség miatt, amit egy idő után már tényleg csak alkohollal, vagy "szökéssel" (munkamánia, kocsma, drága és időigényes hobbi) képes elviselni. Ő ugyanis élesebben meglátja, hogy a lazaságnak, a felesleges és külső megfelelésből történő költekezésnek, a következmények iránti figyelmetlenségnek és fegyelmezetlenségnek, a lustaságnak, a szellemi-lelki igénytelenségnek és főleg az öncélú kényeztetésnek mi lesz az eredménye.
Ha tehát egy férfi erre a félreérthető kijelentésre hallgat és a szerepeket a családban felcserélhetőnek véli, akkor oda juthat, hogy a béke érdekében elfojtja magában a megfigyeléseit és a gyermek barátja akar lenni, versenyre kel az anyával a gyermek kegyeiért. Esetleg elviszi autó és motorversenyre, majd nyerő janit farag a fiú gyermekből, míg az anyuka a lánytestvért vásárolni és műkörmöshöz viszi.

Ebben a műsorban a megszokott berendezkedés nem lett megkérdőjelezve, este 7-től 10-ig élünk, ezt adja nekünk a rendszer. Persze tudom, ha mi nem dolgozunk annyit, akkor kevesebb a GDP és Magyarország lemarad a környező országoktól, Európa sereghajtója lehetünk.
Ébredjünk már fel végre! Ha nincsenek utódaink - márpedig ha a férfi és nő is 40 órás heti munkaidőben dolgozik, mellette napi 2 órát utazik, akkor aligha vállalnak 4-5 gyermeket - akkor kinek termeljük azt sok GDP-t? Ez olyan, mintha 5 emeletes családi házat építenék, de a hitel, amiből építem, örökös munkára kényszerítene és így már nem lenne alkalmam megszülni azokat a gyermekeket, akik a házat benépesítik! Itt is ez történik, nagyban.

Igen, jó lenne, ha a férfiak többet lennének otthon, ha beleszólnának a családi életbe és mernének igazi férjek és apák lenni. A biztonságot szerintem ez adja, amennyiben egy férfi képes humorral megtenni ezeket a feladatait (nem a végső kifakadásában veri kékre-zöldre a feleségét vagy a gyerekét, amiért olyan hosszú időt várt a felismerései közlésével). Jó lenne, ha a nőknek lenne olyan férfi társuk, aki nem menekül el a családról való gondoskodás rémképétől, mert megbízik saját magában annyira, hogy tudja, képes a kedvesét lebeszélni például a palackozott víz, a műköröm, a műmell, a Korzikai 1 hónapos nyaralás és a legújabb sportautó (sokáig lehetne sorolni a példákat, kinek mi a gyengéje) megszerzéséről a gyermekek megszületése és felnevelése érdekében.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.17. 21:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Ha a szülők a fenti gyengeségeiket meghaladják és úriemberkedés helyett a férfiak felvállalják az atyai felelősséget, a nők pedig szeretettel elfogadják a párjuk útmutatását, akkor polgári értelem vetten normális életet élhetnek.

Azonban ahhoz, hogy egészségesek és derűsek maradjunk, a ma zülött - Bedő Imre megnevezésével városias - társadalmunkban ennél sokkal több kell. Az erkölcs ma romokban hever, az apákra sokszorosan szükség lenne. A liberális és toleráns társadalom mindent elfogad.

Amerikában egy sokgyermekes család házi kedvence egy óriáskígyó volt, családtagként bántak vele. Egészen addig, amíg a kígyó a nagylány mellé be nem kúszott az ágyba és rá nem tekeredett, hogy megszorítsa és elfogyassza. Az apuka mentette meg, levágta a kígyó fejét.

De maradjunk itthon: bárhol is legyen gyermekrendezvény, mindenhol ugrálóvár és mindenféle édesség várja a kicsiket. Cukor és semmiféle szigor. Vajon csoda így, hogy hiperaktív lesz a csemete? És ha már hiperaktív, még a "nemnevelés" módszerével tovább rontható a helyzet, amíg tényleg kínos már mindenkinek a postán és a boltban üvöltve hisztiző gyermek, akit a szülő valóban nem akar már magával vinni a dolgára . Így az egy gyermek már lármásabb, mint más családban 3-4, ha ott megnevelik őket!

A gyermekek ilyen elkényeztetését követik a kegyes hazugságok, a családi konfliktusok gyermekek előtti elhallgatása, válás esetén a gyerkőcök versengés szerű kényeztetése. Ma már szabadság van, az emberek nem szólnak bele egymás életébe, legyenek bármilyen közelállóak egymáshoz. Inkább keresnek maguknak mást, csak a biztos munkahely meglegyen.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.18. 07:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Annyit szeretnék még hozzátenni az eddigi véleményemhez, hogy a humor használatát nem a szigorúság elviccelésében értem. A szigorúságnak mindenképp meg kell lennie, mindkét szülőnél, amikor a gondolatainkért és tetteinkért, illetve amikor a társunkért felelősséget vállalunk és megszabjuk a határokat, nem engedünk a hülyeségnek.

Akkor azonban, amikor az eseményeket értelmezzük és megbeszéljük a párunkkal - szerintem erre is szükség van, hiszen az éppen aktuális történésben nem feltétlenül látunk tisztán - akkor jobb humorral együtt nevetni a saját és a párunk hülyeségein (nem kinevetve őt). Akkor, amikor már sikerült azt, azokat belátni. Ezzel oldva a feszültséget, és elfogadva, hogy nem vagyunk tökéletesek. Elfogadva, hogy bennünk is ott van a Lilith, a Sárkányfarok és a negatívan fényszögelt bolyók, amelyek egy erős árnyék-énnel rossz irányba visznek.
Különben mindenféle elméletet és hazugságot kezdünk gyártani, hogy ezt meg azt miért csináljuk így meg így, illetve magunknak is hazudunk, hogy a tökéletesség látszatát és a korábbi elméletek és gyakorlatok jogosságát görcsösen fenntartsuk. A Nyilashoz tartozó magyarság számára az ilyen hazudozási játszma különösen veszélyes.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.06.19. 17:15 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Nagyon egyetértek Sára meglátásaival. Esetleg a facebookon megírhatnád, hogy javasolod, hogy a rendezvények után legyen lehetőség nyílt vitára. Vagy pedig a facebookon írd meg a lenti véleményeidet.
Bedő Imre egyébként Rák karmás, gondolom, azt a két gyermeket neveltetésének köszönheti, de ezért nincs neki több, és ezért vállal inkább világi szerepet, minthogy otthon vállalja a nagycsaládos apai felelősséget.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO