ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 09:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.06.12. 20:29 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Fészbuk, Sorbán Attila oldala:

Borsos Géza Sajnos a székelyek részvétele az un. "erdélyi" szervezetekben(politikai, szakmai és társadalmi) csak arra jó, hogy elszívja ifjainktól az energiát és elterelje figyelmüket a saját (székely) bajaiknak megoldatlanságáról, annak okairól és eszükbe se juthasson ezek megoldásának "székely útjait" keresni, netán ezekre rátérni, hisz akkor rájönnének ezek megoldhatóságára is, mely nem más, mint a székely nép felébresztése és önrendelkezési jogának érvényesítése!
Az EMNP vezetésével a legnagyobb baj (és ez érvényes a másik kettőre is), hogy eleve elfogadják a székelyek számára is az un "kisebbségi státuszt"-a székely népet "székelyföldi magyar kisebbséggé" fokozna le, és ennek a békaperspektívájából szemlélve keresik a megoldásokat, melyek természetesen nincsenek!
Ez a szemlélet és az erre alapozott "kisebbségi stratégia" tereli az egész erdélyi magyarságot és most már a székelységet is (szándékosan nem írtam székely népet, még csak közösséget sem, mert már lassan nem is az!) a teljes önfeladás és szórványosodás útjára. A terelést is szándékosan mondom, hisz nem a vezetők tudatlanságából, vagy a helyzet adta objektív lehetőségekből származó, hanem egy általuk tudatosan felvállalt tevékenységről van szó!!!
A székelyek számára tehát ezen pártok által ajánlott megoldások semmivel sem jobbak, mint az RMDSZ-é, hisz kiindulási pontjuk, gyökerük ugyanazon elvi alapon nyugszik, a székely nép tagadásán és a kisebbségi lét (státusz) elfogadásán!! Nincs közöttük tehát "kevésbé rossz, vagy kevésbé jó!
Tetszik · Válasz · 4 órája
Kozma Szilárd
Kozma Szilárd Kedves Géza! Tekintettel arra, hogy a diktatúrából való felszabadulás első ciklusában RMDSZ - parlamenti képviselő is voltál, de azt követően sem hagytad ott a közügyeket azt követően sem, hogy magánvállalkozó lett belőled és jelenleg is a Székely Nemzeti Tanács alelnöke vagy, ezt a - bizonyára megfigyelésen és meggyőződésen alapuló kifejtésedet, hogy:
"...hisz nem a vezetők tudatlanságából, vagy a helyzet adta objektív lehetőségekből származó, hanem egy általuk tudatosan felvállalt tevékenységről van szó!!! A székelyek számára tehát ezen pártok által ajánlott megoldások semmivel sem jobbak, mint az RMDSZ-é, hisz kiindulási pontjuk, gyökerük ugyanazon elvi alapon nyugszik, a székely nép tagadásán és a kisebbségi lét (státusz) elfogadásán!! Nincs közöttük tehát "kevésbé rossz, vagy kevésbé jó!"
bizony nagyon komolyan kell venni annak és azoknak, akiket nem csak a magyar közélet, hanem a székelység, illetve a székely nemzet sorsa, és főként a székely nép önrendelkezéshez való jogának a kivívása érdekében folytatott politikai törekvések és szándéknyilatkozatok pozitív gyakorlati - tárgyi következménye is érdekel, nem csak azok ünnepéles és megható elhangzása.
Mondom: a te szádból ezek az állítások súlyosan hangzanak, nem úgy pl., mint hogyha én, vagy valamely másik költő-író, vagy művész- társam állítana egy ilyet. Hiszen ebben az is benne van, ha jól értettem, hogy maga Szilágyi Zsolt, vagy éppenséggel Tőkés László is, az EMNP, szellemi mentora is, csak afféle "székely virtus" lecsapolásra, a székely nép önrendelkezési törekvéseinek az elvezetésére használná a pártot?
És jól tudom én azt, jól hallottam-e, hogy ezt a magas szintű "megvezetést" és "lecsapolást", te már az első időkben felfedezted, és, ennek a "politikailag felülről megvezetett székelység" nevű jelenség megfigyelésének, már RMDSZ - parlamenti képviselőként is hangot adtál, amiért, akkoriban még halálos fenyegetést is kaptál, de nem román politikusok részéről, hanem éppenséggel, az egyik RMDSZ-es "bajtársad" részéről?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.01.21. 11:29 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Tulajdonképpen Verestoy Attila, a druzsba-szenátor (Drujba lui dumnezeu) volt az, aki megfenyegette Borsos Gézát.

Költőként, közelről ismertem Kelemen Hunort, többször beszéltem is vele Kolozsváron, amikor ott laktam, mielőtt tehát be ment volna politikusnak Bukarestbe, amit azelőtt senki nem nézett volna ki belőle (Még Szöcs Gézáék fogtak vele törököt, ők küldték be még Géza visszahúzódóbán levő udémérés korában, államtitkárnak, Ion Caramitru igényére, aki "egy tiszta magyar fiút" igényelt az udéméré állítólag megbízható szárnyától kultúrminiszterként. Helyesen is működött, addig, amíg Markó Béla a szárnyai alá nem vette, és át nem adta Verestoy-nak, reálpolitikai kiképzés, és a "valóságra" való rávezetés, ráébresztés, "szemkinyitás" céljából. Magyarul mondva: fordított beavatást kapott.), és akkor még teljesen rendes, helyes meglátásokkal rendelkező fiatalember volt és emlékszem, hogy a Kolozsvári RMDSZ kongresszuson még a "szájtépő Verestoy"-ról beszélt, akivel ő soha nem fog interjút készíteni (Mikrofonos riporter volt a Kolozsvári rádiónál.) Most meg nem is lehet tudni, hogy kettőjük közül, melyik az igazi Bin Láden? A "mester", vagy a tanítvány?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO