ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.21. 04:23

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.10.25. 22:12 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Fórumozók!
Bátorkodom felvetni itt egy elképzelésem:Jó lenne az ötleteinket összegyűjteni arra, hogy miképpen segíthetünk magunknak abban, hogy igazi bolondok legyünk! Annál is inkább, mert a humornak és a bolondozásnak hatalmas ereje van, és nagyon szükségünk van rá!
Szerencsére -szerénytelenség nélkül állíthatom- hogy jó humorral születtem világra, ami nagyon kétségbeejtő helyzetekből mentett már ki. És természetesen szem előtt tartom általam nagyon tisztelt apám 15 évvel ezelőtti intését "Óvakodj a humortalan emberektől!" Hála Istennek a párom sem szűkölködik humorban, így nagyon sokat tréfálunk egymás gyengeségein a sok veszekedés helyett...A helyzetkomikumok pedig a legjobbak, még munkahelyen is könnyesre tudjuk nevetni magunkat tőlük! Ha csak testi szinten nézzük a nevetés hatásait, íme:
"- Ellazítja az egész testet. Egy kiadós nevetés után az izmok ellazulnak, a fizikai feszültség, stressz elmúlik.
- Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a testben lévő stresszhormonok mennyiségét, növeli a fertőzés elleni antitestek számát, ezáltal javul a betegségekkel szembeni ellenálló képesség.
- Az endorfintermelődést, avagy a „boldogsághormont” is kiválthatja a nevetés.
Ez fontos a mindennapi jó közérzethez, emellett a fájdalmat is enyhítheti.
- A nevetés a szívműködésre is jótékonyan hat. Fokozza a vérkeringést, csökkenti a szívroham és más szív-érrendszeri problémák kockázatát." (http://www.egeszsegkalauz.hu/lelki-eges ... yito-ereje)

Pár dolgot tehát én is összeszedtem a saját tapasztalásaimból:
Nyilván személytől is függ, de nekem a szorongásaim és a konfliktustól való irtózásomban segített sokat, hogy a nászútunkon pl. mondta párom "úgysem mersz a dodzsembe ülni" -és tényleg félek a nyers marsikus erőktől: átgázolni, beletolatni, üvölteni a másikra. Hát erre mondtam neki, hogy dehogynem! És belementem mindenkibe és hujjogtam és kiabáltam mindenkire. Persze nem is agresszióból, hanem a bolondozás kedvéért (vagyis azért: "hogy csak azért is fityiszt mutatok a karmámnak!"). És nagyon felszabadító volt!!! Egész este nevettem és vigyorogtam utána, a párom pedig nagyon megdícsért érte.
Vagyis minden olyan helyzetet nagy kacagásokkal érdmes gyakorolni, amelyek a nyers (Nem diplomatikus, érvelős!) erőnk gyakorlását kívánják: harcművészetek, (dodzsem), nekem személy szerint minden sport tevékenység és a tánc! A táncba nagyon sok komikumot lehet belevinni! (Hozzáteszem, hogy az V. és VIII. házas karmapontjaim, valamint a Marsom a Halakban állva nekem személy szerint ezeket a megélési formákat juttatják először eszembe, és sokat segítenek a bolondság elérésében.)
Szóval, mindenki mást tud hozzátenni, tapasztalatai alapján is! És jó lenne ezeket összegyűjteni!

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.26. 19:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Nagyon díjazom ezt a kezdeményezést! Nagy szükség van rá!

Én nem nagyon jeleskedem a bolondozásban, nemhogy még nekem lennének úttörő és új ötleteim e téren, de leírhatom, hogy a Szilárd tanácsai melyek voltak a számomra, amelyeket igaz, hogy ritkán és nehezen fogadtam meg, mert az az igazság, hogy van, akinek ehhez is nagyon meg kell fordulnia és újjá kell születnie, hogy végre tényleg elfogadja, hogy bolondság nélkül nem megy, és igenis bármikor adódhat olyan helyzet, hogy bolondkodni muszáj, sőt egyáltalán kötelező boldogságra és bolondságra berendezkedni, ahogy telnek a Szaturnuszi ciklusaink években, úgy egyre inkább...
pl. a hidegvízzel zuhanyzás, ami ugye közismert egészségügyi javallat is :) és bár nehezen veszi rá magát az ember, de nálam, ha nem voltam már eleve nagyon elkeseredett és neheztelő állapotban, valami számomra megoldhatatlannak tűnő lelki problémám, ami mélyebb megértést, és tudatos belső megfordulást is igényelt, tehát nem volt épp túl nagy bajom, akkor garantált feloldódást és nevetést eredményezett. Persze ezt én személy szerint csak melegebb időkben teszem és tettem meg.

De ugyanígy, ha nem is egyenesen a bolondságot és vidámságot, de a belső lelki megnyugvást már a szabad ég alá kimenés, vagy a természetben levés is kiváltja, de persze ez még nem elég... mert boldogság nélkül nem sokat ér ez sem, mert hamar leromboljuk, amit itt megnyugvással szerzünk (egyensúlyt, egészséget).
Az "extrém helyzetek" az embert át szokták billenteni a bolondságba, hogyha van rá nyitottsága, de természetesen a cél az, hogy ezek nélkül is, önmagunktól boldogak és bolondok is lehessünk.

Tehát tovább:
- Csiklandozás - Igaz ehhez kell plusz egy ember, rajtunk kívül és persze a legjobb, ha egy méltó, erős ellenfél csiklandoz, akitől nem szabadulhatunk.
- Tánc és éneklés - vidám zenével természetesen, éneklés nélkül viszont hiába érezzük át zenét, a hatás igen múlandó lesz, hiszen azért születtünk testbe, hogy realizáljunk is, no, nem kell feltétlenül zenésszé válni, éppen elég, ha tánccal és énekléssel részt veszünk benne, a természeti törzseknél vagy épp a vallási szertartásokon sem véletlen a zenés, táncos szertartás, igaz a templomban nem szoktak táncolni, tudtommal, de énekelni és örvendezni: igen! Még ott is. De bőven van templomi kórus, keresztény táncház már kevesebb, de hallani ilyenekről. A cél viszont az, hogy mi magunk „hívjuk meg és idézzük meg” az istent magunkba, és önállóan örvendezzük és ünnepeljünk. (Önállóan, nem állandóan, nehogy valaki félreértse, hiszen nyilván a rendszeres bolondozás arra kell, hogy bennünk minél stabilabbá váljék a boldogság állapota és kitartó koncentrációt igénylő munka, határozott és komoly fellépést igénylő nevelési-szülői teendő, vagy konfliktus-helyzet a külvilágban stb. – ilyenkor a helyzetnek megfelelően el kell végezni a dolgunk teljes szívvel-lélekkel és erőbedobással, de nem tökéletességi és hiúsági ambíciókkal.)

- Egymással viccelődés természetesen, de nem teljesen mindegy, hogy hogyan

Szilárd sokszor mondta a bukfencet, fejenállást, ezt is ritkán műveltem, de hatott, szélsőségesen elkeseredett állapotban is, (nem véletlenül az akasztott ember a jelképe az újjászületés előfutárának mondható XII-es tarot kártyán) tehát tényleg elveszti tőle az ember a rossz kedvét, igaz csak rövid időre, mint úgy általában a bolondozások esetében, legyen az spontán hahotázás, hidegzuhany, éneklés vagy bármi. Hosszú távon alternálni kell a belső munkát, a tudatos emelkedést (elhatározások és megvilágosodások révén) és a boldogság szint tartásáért lehetőleg rendszeresen (reggel, délben este, evés előtt, evés után :) ) valamit bolondozni.

A szóbeli bolondozást viccelést viszont magunknak kell kitalálni, főként ahhoz, hogy mások rossz hangulata, vagy hozzáállása ne ragadjon ránk, és egyáltalán ne tudja senki elrontani a kedvünk semmivel, ahhoz tudni kell úgy reflektálni szóban, hogy az se sértő ne legyen, de mégis elhárítsuk a másik embernek a karmikus reflexének hatásait, a minket érő téves szerepbe helyezést, félrekezelést, megrövidítést stb., ami akár lehet a mi karmikus megnyilvánulásunk visszahatása is (nagyon sokszor pont ezért kapunk nekünk nem tetsző bánásmódot, szerepeket és válaszokat) de nem kötelező a rossz irányba tovább menni, ki lehet onnan hátrálni, farolni, illetve hát: Meg kell tudni fordulni.

Hogy hogyan kell a bolond logika szerint viccelődni, arról itt érdemes lenne hosszasan értekezni  Egyfajta éberséget igényel a viccelődés, minden életterület alapállása szempontjából ébernek kell lenni és az alapálláson megmaradni. Végül is a naplózás az alapálláshoz való visszatérést kellene segítse a mantrák és a tanulmányok pedig az alapállásunk megerősítését.
Az biztos, hogy a lényegnél kell mindig maradni és a lényegre mindig rá kell kérdezni, egyszerűen és a helyzetnek az eredeti, gyakorlati funkcióját, mindenkinek az eredeti kötelességeit (munkahelyit vagy társadalmi együttélésit) számon kérni.

A viccelődés sem erősségem, de azért hozzá teszem, könnyen el is térülök a helyes alapállástól, illetve megfeledkezem egy-egy adott életterült lényegi alapállásáról, főként gyermekekkel, és úgy pedig a viccelődésnek később negatív következményei lesznek, tehát még ezt is csak felelősen lehet :) Viszont jó hír, én magam is tapasztalhattam magamon, hogy a magunkban való bolondozás segíti a felelős gondolkozás kifejlesztését is (de főleg az árnyék-én elhallgattatását), vagyis, amennyiben valaki pl. hozzám hasonlóan eléggé Szaturnusz ellenes szellemiségűvé vált felnőtt korára, vagy már úgy született (Negatív Szaturnusz, Bak karma) akkor ezt a karmát oldani is segít a bolondozás, tehát direkt a felelősségről való naplózás és elmélkedés közben is érdemes bolondkodni, de ez már inkább az a fejezet lehetne, hogy mi mindenre jó a bolondozás. Mi megadjuk az irányt magunknak és ha nem megy, hogy elinduljunk, vagy átjussunk egy akadályon: a bolondozás segít. Aki viccelni nem tud, az esetleg tud bukfencezni, és aki egyiket se, az próbál énekelni és táncolni és jó esetben minden bolondságra képes lesz előbb-utóbb. (De nem őrültségre, hanem bolondságra.)

A bolondsághoz jó recept még, hogy mindenki a saját gyengéjéből kell kiinduljon és azt az ártatlan és ártalmatlan bolondságot megcélozni, amit legkevésbé sem vállalna. Mindig a félelmek, téveszmék, gyávaság leküzdése a cél. De persze a többi bolondságot sem kell mellőzni és hanyagolni, és nem kell spórolni a bolondkodási lehetőségeken.
Viszont vannak helyzetek, amikor kívül nincs helye a bolondozásnak, hanem nagyon is komoly, szaturnuszi fellépésre van szükség. Akárhogy is, de belül akkor sem szabad elveszíteni a bolondsággal való belső kapcsolatot és újból vissza kell térni, kilazulni és kaphatóvá válni önmagunk bolonddá tevésére és a fejünkön átfordulásra, a szelídségre, hibabelátásra, türelemre...

De bolondság még egyáltalán tisztán és hangosan, egyértelműen képviselni magunkat, felvállalni kérdéseinket, panaszainkat - ezek ugye manapság kint a társadalomban már nem is természetesek, sajnos, legalábbis sokaknak nem.
Bolondság az is, hogy bármi amit teszünk belső szelídséggel, a fejlődésünkért tesszük, és sorsunkat a teremtő kezébe helyezve, bolond hittel vágunk bele valamibe. Értem ez alatt azokat a helyzeteket, amikor ki kell mondani hogy "meztelen a király". Amikor a hivatalnokot kell megtanítani arra, hogy mi is lenne a kötelessége, amikor az ember a bíróval vitázik arról, hogy az nem a törvény szerint jár el stb. Én ilyeneken, vagy hasonlókon keresztül mentem régebb, pl. a Gerle Éva ügy idején, de a nyár óta a nagyon téves harcom és háborúm óta, visszaestem és most újból szoktatom magam ahhoz, hogy az igazság pártján kell állni és őszintén képviselni az igazat bármilyen világi tekintéllyel, bármilyen tisztes társadalmi státuszú és feladatú emberrel szemben, ez nekem korábban is gyengém volt személyiségi (Nyilas) karmám miatt is. És egyáltalán bárkik előtt vállalván a közgondolkodással, tévhitekkel és téves szokásokkal szembe lehet menni, minimum vélemény-nyilvánítás szintjén, de adott esetben, ha érdekünk fűz hozzá, akkor elvárások szintjén is.

Az igazságért való harc, önmagunk vállalása az igazságért való harcban és a bolondkodni tudás kéz a kézben jár és összefügg, még akkor is, hogyha kevés olyan embert látunk, aki az igazság-harcosból bölcs bolonddá is tud érni. És sajnos a modern civilizációban még az igazság harcos is elég kevés, tisztelet a kivételnek. (Én a politika területén, mivel ez harci terület is, ilyennek látom Orbán Viktort, Morvai Krisztinát, Tarlós Istvánt, Kövér Lászlót.)

Ezt a kiemelést az igazságért való harc, a tapasztalt, a bölcsesség, a kiforrás, a megszilárdulás, a Szaturnuszi megerősödés között azért is tartottam fontosnak, mert a beavatási tanok jelenben is ismert ábrázolásai általában egy ártalmatlan, vagy annak tűnő bolondot mutatnak és tény, hogy a bolondság alapállásából fakadóan "ártalmatlan" vagyis ténylegesen senkinek sem ártó, de ez a legfelsőbb szinteken igaz, ez a legfelsőbb szintek békéje, ami koránt sem jelenti azt, hogy a Bolond elveszítené (el kellene veszítse) a nyers védekező képességét, fizikai erejét, ügyességét, visszavágni tudó eszét és nyelvét, sőt, a bolond minél bölcsebb, szeretetteljesebb és szelidebb, annál erősebb, és annál keményebb ellenfél. Ezzel nem számolnak sosem az árnyék-én vezérelt személyek, akik végül is sorskutyának állnak be, hosszabb, rövidebb időre bárki számára. Azt nem állíthatom, hogy a sors kutyái végre leszállnának róla, a Bolondról, amint egyre edzettebbé és bölcsebbé válik, hiszen még a tarot kártya is a hozzáragadt, rá akaszkodó sorskutyával ábrázolja a Bolondot, és ennek nyilván az a jelentése, hogy valamilyen formában a harc szüksége mindig fennmarad, és talán ez a legegészségesebb, persze kellő regenerálódási lehetőséggel és idővel és igazi társak segítségével. De tény, hogy ha megvívta nagy harcait, akkor egyre inkább békével tűri, és egyre rutinosabban veri vissza a sorskutyákat. Mint ahogy ezirányú fejlődés a harcművészet lényege is, úgy az egész bolondságé.
Többször figyelmeztetett arra Szilárd, hogy a karate gyakorlásában is egy fontos szempont, hogy a gyengepontjainkat erősíteni kell, ha egyik lábunk vagy kezünk gyengébb, vagy ügyetlenebb a karateban, mint a másik, akkor külön figyelem, munka kell annak erősítésére. Pont, ahogy a karmaoldásra az életben.
De ki más is lehetne oldott és boldog, ha nem az, aki bátor, és aki bátorságával az igazság oldalán áll és nem a saját karmáját védi? Aki másokkal nem a liberalizmus minden devianciát elfogadó logikájával beszél, és nem tartja azokat tiszteletben? Aki mindennek ellenére, nem lázad úton útfélen, nem is vonul ki a társadalomból, nem fanatikus.
Egy dolog kimondani, és más dolog, amikor még harcolni is kell érte. Kétségtelenül nagy bolondság, legalábbis sikerül bolondként harcolni, ha az ember nem ragad bele a harci szituációba, a problémába, még közben sem és ezért harc közben is meglepi ötleteivel, lépéseivel a vele törvénytelenkedni próbálókat - ha nem ragad bele utána sem a harc hevébe, hanem onnan a gyakorlati, külső csatázás után mindig kiemelkedik, nyugodt lélekkel, mosolyogva és a fejében az égi dallamokat hallva tovább megy a többi dolgát végezni.

De bolondság az is, hogy az ember nem akar a nárcisztikus sztárokra hasonlítani, sem magazinba illő otthont, vagy autót, hanem ilyen szempontból az igényességet és alázatot össze tudja egyeztetni görcsölés nélkül, és laza tud maradni. Aztán lehet, hogy pont ezért mégis megkapja mind az előbbieket, viszont nem hamisítva, nem lufiként és nem szalmaláng sikerként, nem sminkelten, mesterkélten és nem sterilen, tehát nem úgy és nem akkor, amikor még úgyis boldogtalan lenne mindazzal.

A bolondságba belekezdeni olyan, mint fél lábon egyensúlyozni, az ember sokszor elbillen, elveszti egyensúlyát, de nem folytatni a legnagyobb vétek. Számítsunk arra, hogy mindahányszor kibillenünk a szellemi egyensúlyunkból, ha elveszítjük a humorunkat, vagyis az éberségünket, az árnyék-énünk lesből ugrik ránk. Meg kell tehát tanulnunk azt szembe kacagni, mókát gyártani a rovására, vagyis a büdös - nagy komolyságunk és az ostoba vádaskodásaink, rágalmazási szándékaink, "ártatlan" védekezéseink rovására. És csak azért is, kacsintgassunk tovább kedélyesen, ismétlés a tudás anyja. „Aki megfogta az eke szarvát ne nézzen hátra” – de persze hátranézünk még ezerszer, mindig eszünkbe jut olyan gondolat, aminek nem kéne: de ne maradjunk úgy, mert akkor elindulnak az érzések, a mágia és a tettek is, és akkor e két utóbbival főként, lerombolunk megint mindent amit építettünk... Ne jussunk el oda, hogy, amikor valami végzetes történik általunk, mindig forduljunk vissza az eredeti irányba, és mentsük ami menthető és építsük, ami építhető és legyünk boldogok. Akarom mondani: bolondok.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.27. 17:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A bolondságnak két titka és feltétele van:

1) A Bolondság NEM HÜLYESÉG!

Na de mi a kettő közötti különbség?

Az, hogy miközben a hülyeség ártalmas a környezetre nézve, de néha a hülyére nézve is, miközben a bolondság nem az. Az csak meglátja a fonákságot (Esetleg a hülyeséget) és megvastagítván, nagyot kacag rajta, vagyis: ártalmatlanítja. És, ha a fonákságot magán tapasztalja, akkor még nagyobbat kacag, nem szégyelli. Sőt, akkor kacag még istenigazából! A hülyeségnek viszont, általában áldozatai - káros következményei is vannak. - Azért olyan komoly és ellenséges, "mint a vakbélgyulladás".

Az etológusok állítólag sokáig nem tudták megfejteni, hogy a majmok miért vágnak olyan rettenetesen komoly - tudósi pofákat. Aztán megfejtették: mert általában mindig viszket a bőrük...

2) Hanem szakrális cselekedet, mivel ez az egyedüli "törvényes" öncélú - sőt: krisztusi! - magtartás: Örvendeni "valami olyasminek", ami nincs is, örvendeni csak úgy, önmagában az örvendésért, mert örvendeni jó és egészséges, amiként arról Melinda is idézett néhány orvosi - gyógyászati közhelyet.
Persze, a dolog ennél sokkal több és komolyabb. Ti., azért jó és gyógyító hatású a jó kedélyes, viccelődős lelki - szellemi állapot, mert ahonnan ered az egyetemes lét és tehát mi is, végső soron és nos, ott egyáltalán nincs semmi más (legalább is, mi nem vagyunk képes abból mást felfogni és érzékelni), mint csupa - tiszta boldogság állapot.

De, mondom: legalább is, mi nem vagyunk képesek - mert nincs hozza szervünk és képességünk - felfogni és érzékelni másként, mint boldogságot, azt a magasrendű létállapotot, amit Istennek, Nirvánának, Védának, Tao-nak, Sinto-nak, stb nevezünk. Logikus tehát, hogy amikor bolondozva a boldogságra rá hangolódunk megtelünk olyan szellemiséggel, amely pozitívan rá hat az agyalapi mirigyünkre és Dopamint, szerotonint és endorfint termelünk, amelyek nem csak, hogy boldogság-érzettel töltenek el még inkább, hanem, amelyek a többi mirigyet is egészséges hormonkiválasztásra.

Vagyis: az egész szervezetünket, helyes, vagyis az isten által betervezett működésre serkentik. És ez, ahogy Magyarországon mondták, amikor én még arra járogattam :lol: : Nem semmi! :lol:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.29. 13:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Továbbá, gyors ön- és más- nevettető bolond-boldogság gyakorlat a hosszú - hosszú nyelvöltés a tükörbe a tükör előtt, ugyanott a nyitott tenyereink egymásra és azok egyikének az orrunkra tevésével történő bolond- fityisz-mutatás - magunknak, vagy a fejre állás, vagy - és az öblös kacagás a tükör előtt, vagy, ha egyedül - vagy családosan ülünk az autónkban. Tovább: egymással szembe - szemközt leülünk az ebédlő asztalhoz, és "kórusban kacagunk" (röhögünk). Stb.

Ezeket általános lélek-karbantartó tornaként lehet gyakorolni, de akkor a legjobb, amikor a leginkább el lennénk - vagyunk... - keseredve. - Na akkor kell a leginkább végezni és lehetőleg minél hosszabban, amíg eltűnik a lelkünkből minden morzsányi káromkodhatnék vagy harag, neheztelés, vagy félelem. (A gyűlöletről nem is beszélve!)

Hogy miért? - Lásd a fent leírtakat.

Vigyázat! Vissza-élési lehetőség.

Ezek a szakrális - misztikus :lol: gyakorlatok, csakugyan hatékony eszközök az alacsony rezgés-állapotból való minél gyorsabb kijövésre, a jó kedélyállapot megőrzésére és fenntartására, de: NEM, SOHA NEM PÓTOLHATJÁK a horoszkópból kiolvasható, konkrét - gyakorlati életfeladatok felvállalását és beteljesítését, ami egyedüli lehetőségünk a teljes és tényleges boldogság - a megváltás! - elérésének, és amit nem pótolhat a "csak azért is boldogság"-nak a kétségtelenül üdvös alapállása! Ugyanakkor azoknak az elvégzéséhez szinte elengedhetetlenek!

Mivel ezt a karma-oldási szükséget (kényszert - kötelességet) nem tudják - ismerik, igen sok jó humorérzékkel megáldott személy és pl. neves jó humorista is, meghalt idejekorán.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.11.19. 13:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 221
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Szerintem is jó a kezdeményezés. Én két dolgot tennék hirtelen hozzá:

1) 9 éve azért kezdtem el kung fura járni, mert nagyon tetszettek Jackie Chan vicces filmjei. Meg is vettem az önéletrajzi könyvét. Hétvégén megint kezembe akadt, és nézzétek, milyen a könyv hátsó borítója (csatolom):

hát itt láthatunk bőven vicces pofákat. Úgy látszik, ő is érti a bolondságot :-).

2) Van egy mondás, amit a gyerekeim osztályfőnökétől tanultunk. Ha valaki elkezd valami piszlicsáré ügyön nyavalyogni, akkor a család kórusban ezt feleli: "És akkor mi van? Leszakad az ég?"


Próbáljátok ki. Nagyon felszabadító hatású ezzel a mondattal szembesülni, amikor épp valaki belemerül egy, a megváltás szempontjából teljesen lényegtelen problémába :-). Nálunk ez általában azzal zárul, hogy a panaszkodó az egész családdal nevet egy jóízűt.


Csatolmányok:
WP_20181118_002.jpg [390.99 KiB]
Még senki sem töltötte le.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono
Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO