ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.01.17. 06:07

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.11.25. 12:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
... mert, övék a mennyek országa."

Átvéve Bodó Attila gyergyószentmiklósi szabadelvű misztikus "Egy szabad gondolat" c. portáljáról:

https://szabadgondolat.wordpress.com/20 ... csapdaban/

EMBEREK A MAJOMCSAPDÁBAN
Közzétéve november 25, 2016 | Szerző: Szabad Gondolat

monkey-trap
(Meddig szorongatjuk az elátkozott datolyát?)

Állítólag bizonyos helyeken úgy ejtik csapdába a majmot, hogy egy szűk résen keresztül datolyát helyeznek egy sziklaüregbe. Amikor a majom megtalálja, kiegyenesíti a tenyerét, hogy beférjen a résen, de mikor megmarkolja a talált kincset, az összeszorított öklét nem tudja kihúzni az üregből. A megszerzett ínyencséget képtelen elengedni. Még akkor sem engedi el, amikor már jönnek a vadászok, hogy elejtsék őt.

Drága barátaim, azt látom, hogy mi is beleestünk a majomcsapdába, ahonnét bármelyik percen kijöhetnénk, ha elengednénk azokat az ínyencfalatokat amelyeket a világ kínál számunkra. Találkozunk a lelket felszabadító igazsággal, melyet ha magunkhoz vennénk, ellazulnának a görcsbe rándult izmaink, és elengednénk azokat a kincseket, melyeket már oly régóta szorongatunk. De képtelenek vagyunk elhinni, hogy amit ez az igazság kínál számunkra, sokkal értékesebb és sokkal több örömöt ad, mint az az ősi kövület, melyet oly görcsösen szorítunk.
A Krisztus Jézus evangéliuma örömhír azok számára, kik elfogadják azt, mert szabadulást, igazi örömöt és örök életet nyernek általa. Viszont átok azok számára, akik képtelenek elengedni azokat a drágaköveket, fizikai és eszmei bálványokat, amelyek halálra éheztetik a lelket. Számukra átok az evangélium, mert amikor találkoznak vele, megütköznek benne. Nem csoda, hogy első hallásra heves ellenkezést és ellenszenvet vált ki mindenkiből, hisz szembesít azzal, hogy ha képtelenek vagyunk elengedni a datolyáinkat, kárba vesz a lelkünk.
Mi ugyanúgy, mint a majmok, azt hisszük, hogy az a pár szem datolya jelenti számunkra az életet. Ezért, ha kell, harcba szállunk, hogy megvédjük a datolyákat, a saját elképzeléseinket, beidegződött rossz szokásainkat, bűneinket, tárgyi és eszmei bálványainkat, és azokat az isteneket és elképzelt jézusokat, amelyek egyetértenek velünk mindenben, amit hiszünk magunkról, a világról és annak teremtőjéről.
Egy kis önkritikával könnyen beláthatjuk, hogy nekünk, egy olyan jézusra és istenre van szükségünk, akinek tetszenek a trágár vicceink, a perverz gondolataink, szenvedélyeink, önző cselekedeteink, és mindennel egyetért, amit hiszünk magunkról, embertársainkról és a Teremtőnkről. Érzékeljük-e, hogy ha ilyen lenne az igaz Isten, nem lehetne életünk?
A János evangéliumában szereplő Megváltót azért ölték meg, mert Ő határozottan kijelentette, hogy bűneink “datolyái”, ha nem engedjük el, a végzetünkbe visznek bennünket, és még a gyermekeinkre is balsorsot hoznak. Akik ezt hallották, tudták, hogy igazat beszél, és talán azt is sejtették, hogy az Ő személyében a szívükből kiűzött lelkiismeretük szól hozzájuk kintről.
Én és a többi Krisztus-gyilkos azt gondoltuk, ha megöljük őt, örökre elhallgattatjuk azt a kényelmetlen hangot, mely ellent mond Buddhának kijelentvén, hogy nincs középút: a döntésünk életet vagy halált hoz számunkra; ha nem engedjük el a datolyákat, meghalunk.
Belátom, hogy tévedtünk! Eltelt kétezer év, és ez a hang még mindig él, még mindig szólongat, hogy engedjük el a mérgezett datolyákat annak érdekében, hogy életünk legyen. Mi válaszképp minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy ezt a hangot valamiképp elhallgattassuk. Követ hajítunk feléje, gúnyt űzünk belőle, a nevetség tárgyává tesszük, kínos nevetésünkkel hatalmas lármát csapunk, csakhogy valahogy elcsitítsuk. És egyszer csak elhalkul ez a hang. Többet nem szól hozzánk. Többet nem hoz kényelmetlen szituációba minket. Nem kiáltja többé, hogy a datolya meg van mérgezve, a datolya el van átkozva. Mi elhisszük, hogy végre szabadok vagyunk, és mély álomba szenderülünk.
A következő bekezdést főképp azoknak a személyeknek címzem, kik ezzel a megbotránkoztató hanggal együtt rezonálva azt kiáltják embertársaiknak, hogy engedjék el a datolyákat, mert átok ül rajtuk.
Annak a személynek, aki a lélek üdvösségének evangéliumát hallja, és érzi, hogy válaszút elé érkezett, mert datolyákkal a kezében nem láthatja meg a mennyek országát, hallania kell azt is, hogy ha úgy dönt, hogy elfogadja, kaphat segítséget az elátkozott datolyák elengedéséhez. Ennek a személynek valamiképp azt is meg kell hallania, hogy a datolyákat azért fontos elengedni, hogy felszabaduljon a hely az igazi táplálék és az igazi kincsek számára.
Az örömhír legeslegfontosabb része az, hogy aki elengedi az elátkozott datolyákat, életet adó táplálékot és minden képzeletet felülmúló kincset kap cserében. Viszont a hírközlő nem hallgathatja el, hogy aki elhiszi, hogy elátkozott datolyákkal a kezében megláthatja a mennyek országát, melyről Krisztus urunk szólott, becsapja magát, eldobja lelke szabadulásának lehetőségét magától.
Minden egyes ember számára nehéz elhinni, hogy vannak sokkal értékesebb kincsek és nagyobb örömök, mint amelyeket saját erőfeszítéseink révén megszerezhetünk. És minél többet küzd valaki azért, hogy földi kincsekre tegyen szert, annál jobban ragaszkodik az elátkozott datolyákhoz, és annál nehezebben tudja elhinni, hogy az életet adó és az életet megtartó igazság AJÁNDÉK, melyet csak és kizárólag Isten egyszülött fia, az Úr Jézus Krisztus kezéből vehetünk át, amikor megismerkedünk, és személyes kapcsolatba kerülünk az Ő Élő Valóságával.
A világ szelleme által megtévesztett emberek hitetlenségét Isten azon személyek bizonyságtétele által győzi le, kik már elfogadták a fent említett ajándékot, és megtapasztalták Krisztus szabadító erejét. Aki ilyen személyekkel találkozik, annak tudnia kell, hogy hozzá szó szerint elközelített a mennyek országa, mert ha hallja a bizonyságot, és úgy dönt, hogy az Élet Kenyeréért elengedi a mérgezett datolyákat, Krisztus ereje által legyőzi a világ káprázatát, és örök élete lesz.

Kedves olvasó, a döntés, ugyanúgy mint a mérgezett datolya a te kezedben van.
Segítséget kérsz ahhoz, hogy el tudd engedni a mérgezett eledelt, és el tudd fogadni az Élet kenyerét, vagy még jobban belekapaszkodsz abba a gyümölcsbe, mely a következő percben rothadásnak indul?

https://www.facebook.com/groups/1652548 ... 069294180/

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO