ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.07.17. 14:46

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015.05.20. 18:55 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Az integrál elmélet eredménye egy kosár rohadt alma, és az érdekes moslék

Előszó: Asztrológusként mélységesen felháborít, hogy a szellemi ismeretek területén ténykedő különböző új elméletek, technikák, modellek kiötlői, azok követői, különböző állítólagos, önjelölt gyógyítók, mesterek, terapeuták, tanácsadók olyasmivel etetik és vezetik meg az embereket, ami már hajmeresztő hülyeség és átverés, köztük az élen az Integrál elmélettel, vagy Integrál modell-lel. Ha bármelyik kétkezi munkával járó mesterséget végző ember, pl. egy kőműves, egy cipész, egy pék végezné olyan katasztrofálisan kaotikusan és irracionálisan a munkáját, mint amit ezek össze-"integráltak" mindenféle információból, látszólag válogatás nélkül, akkor azok igen hamar börtönbe kerülnének. Aztán kiderül, persze hogy mi az, amit ők az integrálásból kizárnak és amit ellenségükként kezelnek, állítólag az egot, de az öntudatot, és az egyetemes értékrendet, azt egészen biztosan.

Az integrál elmélet kiötlői és követői bizonyára nem ismerik azt a mondást, hogy ha egy kosár alma közé bekerül egyetlen egy rohadt alma, akkor meg fog rohadni az egész. Ők, az integrálosok ezzel bátran dacolnak és bölcsen hirdetik az új világ legnagyszerűbb mindent befogadó "modellt". Szellemi szinten az jön ki ebből, hogy az egésznek se füle se farka, illetve, hogy semmiről sem lehet tudni már, hogy mi is az és mire funkcionál, mert minden "igazságból" több van nekik, mint kéne és azok egymásnak mind ellentmondanak, egymást meghazudtolják és semlegesítik... Helyesebben fogalmazva, a hazugságok megmérgezik és megrohasztják a véletlenül oda bekerülő igazságokat.
Már nem az első eset, hogy vitába keveredtem internetes fórumon egy integrálossal, ők pedig azzal az alapállásommal kapcsolatosan, hogy nem lehet minden összevegyíteni, mert Szellemben van Pokol is és Menny is, tehát boldogságot hozó Szeretet és Világosság (értelem) is van, de van hamis, steril tudás is és hamis szeretet vagyis érzelgősség és gyűlölet is, mind azt rótták fel nekem, hogy én "egóból" beszélek, azért válogatok itt a minőségek között, és azért határolom el magam valamitől, ami pedig a mindenség része, mert egoista módon nem vagyok képes mindennel egyesülni. Mindennel, tehát a drogos kábulattal, a csalással, embertelen gyűlölettel, irigységgel és gyilkolással azért nem akarok én, szegény alacsony szellemi szintű egyesülni, mert az egom nem akar oda beolvadni, pedig az milyen jó. Úgy látszik egyedül az ego, az individualitás, az öntudat a rossz ebben a világban. De akkor ők mindennel egyesülnek csak az egoval nem, vagy hogy van most már ez a mindent integráló új-hullám?

Ilyen ez az integrál elmélet, maga a káosz, ami előbb utóbb úgy is megmutatja a lényegét, mert ha az immoralitást, az emberi gyarlóságot nem is ítéli el, de az ezektől való elhatárolódást, annál inkább.

A másik problémájuk persze az, hogy az asztrológia nem lehet a legnagyobb beavatást adni képes tudomány, mert ők csak a hierarchia-nélküliségben hisznek, tehát csak abban, hogy nincs a világon értékrend, egyetemes értékrend sem. Illetve egy értékrangsor még is csak van: mégpedig az, hogy a minden egyenlő mindennel nézete az értékesebb és igazabb, mint amit pl. már Jézus is tanított, vagyis, hogy "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet, " "És aki nincs velem, az ellenem van." Vagyis azt, hogy mégis csak egy igaz út van, egy igaz tudás stb, viszont ez nem azt jelenti, hogy akkor minden helyes, hanem azt, hogy ami egyszer nem ez az út, az ennek ellene van! Ezért mondta azt is, hogy "Nem békét hoztam, hanem tüzes kardot."

De egyáltalán, ha minden úgy jó itt a földön, ahogy éppen van (Persze, könnyű ezt ott hirdetni, ahol nincs emberi jogokat tipró zsarnokság, mint Észak Koreában, vagy Dél Amerikában..., és nincs anarchia-keltő forradalom, vagy háború, mind Szíriában. De kíváncsi lewnnék arra, hogy mennyi integrálós él ezekben az országokban?) és a szellemvilágban is (lent is és fent is) akkor:
1. Minek kellett a fizikai sík és minek az emberi lét?
2. Akkor ők, az integrálosok mit gyógyítanak, ha eleve minden jó? Persze azon kívül, hogy az egó ellen agitálnak, akképpen, hogy náluk beletartozik az ego fogalmába az isteni öntudat, a becsület, a morál, az értékrend, a felelősség is. Jól beintegráltak ők mindent az egoba is, ami miatt aztán próbálnak másokban szégyenérzetet kelteni.Ők a nagy felvilágosultak, akik mint írtam egyik mondatukat a következővel már cáfolják is.

A minap egy integrálos "Mester" :o :lol: Terapeuta még affelől is felvilágosított nagy kegyesen (Ostobán lekezelő - nagyképűen), hogy " Ami fent van, ugyanaz, mint, ami lent van" Tudom-e? Hogyne tudnám. Aztán, hogy " De mentális szinten nincs szellem." - ? Micsoda??? Hogy a gondolkodás és az értelem áll legtávolabb a Szellemtől, olyannyira távol, hogy ott már nincs is Szellem. - Hát, neki lehet, hogy nincs ott Szellem... :o - Valahogy ez egész integrál elmélet, ezt a szellem-hiányos gyanút kelti bennem. Egyre inkább. Mert ha kicsit is gondolkodnának, akkor észrevennék, hogy állandóan ellentmondásokba keverednek, tehát a zavarosság felé - A Lilith káosz felé - differenciálódnak , nem hogy bármit is integrálnának.

Úgy látszik ez a Vízöntő korszak egyik most szükséges velejárója, hogy a nagy intellektuális fejlettség ellenére egyesek, szellemismeretben sokan primitívebbekké válnak az ősembernél is, amelyik azt hitte, hogy ha villámlik, akkor dühösek az istenek - ez az integrálos modell, ez ettől messze naivabb, butább és károsabb úgy ahogy van egészében. Mondhatni, hogy egy PR és reklám szempontjából nagyon fejlett Sátánizmusról van szó. eléggé fejlett steril (luciferi) tudást és sátáni érzelgősséget, hamis elfogadást hirdetnek és éppen, hogy csak attól határolódnak el, ami valódi és igaz. Minden más az mehet az általuk jónak ítélt "Mindenbe".

Hab a tortán, a hatványozott irracionalitásban, hogy a Mester terapeuta, az a másokat állítólag segítő és gyógyító ember, aki engem kioktatott afelől, hogy a mentális sík van legmesszebb a szellemtől, olyannyira, hogy ott nincs is Szellem, az alábbit írja a honlapján, önmagáról vallva: "Gondolatorientált vagyok, ezért mindig is szerettem tanulni és megérteni – könnyen ment. Az összefüggések felismerésében, a rálátásban vagyok otthon. "

Na, hát, most erre varrjon valaki gombot. Mert, hogy az önmagára való rálátásra, semmiféle szellemi képességgel nem rendelkezik, az biztos!

De ne menjünk el szó nélkül az Integrál elmélet nagymestere (szülő atyja), Ken Wilber mellett sem. Akinek a felesége pontosan az individuumot (öntudatot), egészen pontosan az individuum nőies, befogadó és teremtő részét súlyosan kompromittáló, hamis önfeláldozás, hamis odaadás, hamis önmegadás, vagyis, a legmagasabb szintű igazság-hamisítás és az ezekből fakadó nagymértékű, de igen mélyen rejtett agresszió betegségében, vagyis rák betegségben halt meg.

Hát, ez a korai és nagyon fájdalmas betegségben való elhalálozás, talán mégsem az a boldogság, amire valamennyien vágyunk, akármilyen szép és megható dolgokat írt aztán le a felesége szenvedéseiről és haláláról Wilber úr... Persze, a feleség az tőle külön álló személyiség, aki maga felelt az életéért, de ha már egy párt, egy egységet alkottak és alapvető igazságokban, elvekben egyetértettek, akkor mégis csak az kellett volna történjen, hogy Ken Wilber tudása megmenti a nőt. Hát nem? Most nem akarom leírni, hogy a Szilárd tudása, egészen pontosan: az általa feltárt metafizikai - asztrológiai igazságok melyike, mitől és mennyiben mentett meg engem és még nagyobb sok embert, de a funkcionalitás elve és a józan logika alapján csak fel kell tennünk ezt a kérdést!
Sőt: mindennek a valós értéke megállapításánál, csakis ennek a kérdésnek a lehetséges pozitív válaszából kell kiindulnunk!
Ha az a tudás valódi, vagyis a gyakorlatban is hasznát lehet venni és nem egy halom agymenés, akkor értékes - mert funkcionális és pozitív eredményeket hoz. "Gyümölcséről ismeritek meg a fát". . Már bocsánattal legyen mondva. Vagy ha tudta, hogy mi miatt kellett szenvedjen és meghaljon idő előtt a felesége, akkor le kellett volna ezt írja, ahelyett, hogy egy megint csak, megható, tehát sikerhozón profitorientált, tehát biztos bestsellerré váló könyvet írt a felesége tragédiájáról. - Igen is: Ez az aljas szellemi szélhámos!

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO