ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.01.21. 15:14

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2020.11.25. 23:31 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4168
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
AZ IKREK – KARMA. Avagy a sorsképletükben, az Ikrek jegyében álló Lilithel, Sárkányfarokkal, vagy nagyon diszharmonikusan fényszögelt Nappal rendelkező, valamint a Patkány évében született személyek baleset- és betegséghajlamai és betegségeiknek kauzális okai


Annak ellenére, hogy az Ikrek Nappal született személyeket általában egy könnyű – játékos – filozofikus alkatú személyeknek tartják, a ( jós...) asztrológusok, ők is, éppen olyan összetett sors-buktatókkal élnek, és talán még annál is nehezebben megérthető konstellációs meghatározódásokkal küzdenek, mint pl. a Skorpió jegy szülöttei esetében. Az Ikrek géniusza ugyanis. az abszolút ősszellem – a Létforrás Abszolút Szelleme – által létrehozott, szellemi információ-áramoltatási képességet testesíti meg közte és az anyagi (fizikai) világ között. Vagyis, az Ikrek által megtestesített géniusz, az abszolút ősszellem és általa a saját tükröződése érdekében létrehozott anyagi világ közötti információ-áramlási szükségeket, lehetőségeket és törvényeket (szabályokat) testesíti meg. Ő tehát, a szellemi információáramlás elsődleges funkciójának: a megnyilvánult isteni lét tükrözésének a működését biztosítja és testesíti meg. Illetve azt, hogy létezik-e, és ha igen jól működik-e az információ-áramlás a két végleges létállapot: az abszolút szellem és az általa, az Ő ellenőrző - tükrének létrehozott, anyagi (fizikai) állapotok és jelenségek között?
De azt is tudjuk, hogy amikor személyi karmáról van szó, mindig az eredeti pozitív funkcióknak az ellenkezőjével, vagyis a fonákjával, de még inkább az elromlott (rosszul, tehát: hamisan működő) állapota jelenik meg. Karma szintjén tehát, az a sajátos spirituális funkció, amit az Ikrek ősállapot megtestesít, és aminek az ismertetését fentebb leírtam, a személyi öntudatban negatív és megtévesztő sugallatok formájában jelentkezik, ami egyfajta folyamatos kétkedési szellemiséget, és ez által: egy úgynevezett ontológiai bizonytalanságot hoz létre az ikrek-karmás személybe, amely negatív mentális állapotot árnyék-énnek neveznek a pszichológiában.
A Kos által képviselt nyílt és feltétel nélküli (humanista szemmel néha kegyetlennek tűnő) akaratérvényesítés és előretörés-, tehát a korlátokat mindig feltörő és elsöprő, spontán szellemi megnyilvánulás őselvét és a Bika megállapodási megszilárdulási, megalapozási, állandósítási elvét feloldani és a kettőt feloldva-egyesíteni törekvő Ikrek karmával rendelkező személyeknek, annak ellenére, hogy majdnem minden más napjegy szülöttje őket irigyli, a látszólagos könnyedségükért, a legnehezebb a dolguk mind a tizenkét napjegy szülöttei közül. Ugyanis az Ikrek - személyekbe, ha nem is szorul, két egész lélek, mint ahogy azt sokszor vélnénk, de minimum másfél igen! A biológiai foganásuk idején és az előtt, több hónapon át ugyanis, az édesanyjuk kétségek között élt, érzelmileg (vagy éppenséggel: szerelmileg) bizonytalan volt és, két irányba vonzódott kétlaki, vagy két irányú gondolkozást és életet folytatott spirituális és lelki - érzelmi szinteken is. Ezért, a szónak a gyakorlati (szoros) értelmében is (pl. ingázott két helyiség között, pl. a munkahely és a lakhely között), vagy a szónak az átvitt értelmében (pl. spirituális - képzeleti és lelki szinteken) nem bírt egyértelmű határozottsággal elválni a régi szerelmétől, miközben mással már elkötelezett kapcsolatban élt. Vagy: a régi lakhelyétől, a szüleitől, a karrierjétől, stb., és az új családjának, családanyai szerepének, vagy a férjének (Az ikrek-karmás személy apjának!) teljes meggyőződéssel (személyével) odaadni magát. És ennek több oka is lehetett. Például, mivel a férjét érzelmileg, vagy szellemileg szegénynek találta, tehát, az ő gazdag személyisége leszűkítésének és korlátozásának érezte, és képzelte az azzal való együttélést.
De az is gyakori eset ilyenkor, hogy a fogantatáskor és azt követően néhány hétig, esetleg hónapig, az édesanya ikerpárt hordott a méhében, de a vizsgált személy kismagzati ikertestvére valamilyen okból kifolyólag útközben meg halt biológiailag és a teste részei észrevétlenül eltávoztak, a szelleme bizonyos részei viszont (Főként az aurájának a mentális részei), ezzel a megsemmisülési élménnyel együtt ott maradtak az illető személy aurájában, spirituális struktúrájában.
Ezért az ilyen személyek, két fajta gondolkozási és képzelődési formával is rendelkeznek. Nagyon nehéz tehát, az ő számukra a tudattalan szellemi erők szintjén érvényesülni akaró két ellentétes formájú gondolkozást, vagy lételvet harmonikusan egyesíteni. Bennük ugyanis, mikor a Kos és a Bika spirituális lételvei próbálnak egyszerre érvényesülni, mikor a Jang (maszkulin) világalkotó ősprincípium és a Jin (feminin) ősprincípium közötti ellentéteket testesítik meg egyetlen személyben, amely ellentétnek a feloldása és egyesítése egyetlen személyben, nem könnyű feladat! Ezeket ugyanis, előbb jól külön kell választani és így, különválasztva és a maguk nemében meghatározva, újraegyesíteni egy, az említett két konstelláció nyers, vagy karmikus megnyilvánulási fokánál magasabb létezési szinten.

Nehéz tehát mind a foganás első heteiben meghalt iker-testvér aura-foszlányiban raktározódott megsemmisülési információktól megszabadulni, tehát annak az ego-maradványnak a késztetéseit feloldani és meghaladni, mind attól a spirituális, mentális és érzelmi kettőződési késztetéstől, amit az Ikrek karmás személyek örökölnek az anyai ági ősanyáktól. Ezeket nem is lehet tulajdonképpen harmonikusan egységbe fogni, hanem csak azt lehet tenni, hogy a negatív - megsemmisülési magzati információkkal terhelt öntudati információkat, ennek az Ikrek karmának tudatosításával el kell oszlatni, be kell cserélni pozitív, un. optimista élet-érzékelési, pozitív rendeltetés-beteljesítési gondolatokkal és érzelmekkel, pozitív cselekvési késztetésekkel.

Az Ikreket az összefüggés-teremtés és a közvetítés őserejét megtestesítő Merkúr bolygó uralja. Mivel a Merkúr az emberi struktúrában elsősorban az egyéni intelligencia (az un. ésszerű - racionális intellektus) formájában, az értelmi képességekben nyilvánul meg, mindaddig, amíg az Ikrek rá nem jön a természetszerűen benne létező ősi kettősség megszüntetésének a szükségére, ez a vele született, egyéni intelligencia többnyire működik benne. És, inkább hátrányára van, mint előnyére, mivel arra szolgál, hogy az aránytalanul fejlett észszerűség segítségével a tárgyi - fizikai életben, sőt, még a pszichológiai felszínen is, mindenféle pragmatikus problémát megoldjon, ahelyett, hogy az ősi kettősség lelki és szellemi felszámolási nehézségeit felvállalná (a belső ellentmondásokat átvilágítaná. Mármint, hogy azok helyes értelmezését és kiszűrését felvállalná.
Ennek is köszönhető az, hogy az Ikrek jellegű karmával született személynek az un. árnyák-oldala, tehát a pszichológiában árnyék énnek nevezett része, az anyai ági női ősöktől, a generációk közötti spirituális memórián keresztül öröklött, karmikus (negatív!) tulajdonságokat és irracionális késztetéseket, még önmaga elől is elrejti, azt sugallván, hogy azok nem léteznek. Illetve azt, hogy ez az árnyék-énnek nevezett, különálló gondolati képződmény, ami folyamatos pesszimista gondolatokat sugalló második tudatként él benne, és amely a negatív képzet-rendszereket tartalmazza és működteti a saját gondolatai között, nem is létezik.

Ezért tehát, a személy tudattalan, de igazi, spirituális és kauzális negatív késztetéseit az ikrek-karmás személynek a negatív, gondolati és képzeleti determinációkat megduplázó oldala, általában a homályban, a sötétben marad. Addig tehát, amíg az illető személynek az életében, például egy másik konstellációs-karmájának az oldatlansága következtében, valamilyen szélsőséges sorskörülmény elő nem áll. Ilyenkor felerősödik az árnyék-én tevékenysége és irracionális félelmet-m vagy szélsőséges esetben, pánikot kelt. Amennyiben az árnyék-énnek a létezése asztrológiailag fel nem tárul, az Ikrek intelligenciája nagy hányada azzal van folyamatosan elfoglalva, hogy a valós személyiségének ezt a sötét árnyoldalát minél jobban, nem csak a külvilág elől, hanem még önmaga elől is elrejtse, elleplezze!
És mivel minden lélek az élete első felében általában ösztönösen (helyből) elutasítja a megváltódáshoz - megszabaduláshoz szükséges tudatos erkölcsi megújulást, vagyis az újjászületés érdekében tett erőfeszítéseket, amelyek csakis az egység megvalósítását hivatottak megvalósítani, azt előrevinni, az ikrek-karmás személyek rendkívüli intelligencia éppen az igazi rendeltetésnek az ellenkezőjét szolgálja. Ezt mindaddig, amíg a negatív tapasztalatai hatására fel nem vállalja, az erkölcsi - szellemi újjászületéshez szükséges elemi hibabelátást.
Ebben, az újjászületés ellen és a lelepleződés ellen folytatott racionális tevékenységében, az Ikrek jellegű lelek (értelem) rengeteg steril elméletet és üres filozófiát hoz létre, elsősorban a saját maga igazáról való meggyőződése fenntartása érdekében. És ezek a külvilággal csak ritkán s balesetszerűen közölt, belső elméletek, mind csak a sorsképlet többi részéből kiolvasható, karma-oldási feladatok teljes felvállalásának az elutasítását, elkendőzését, elodázását hivatottak szolgálni.
Ezért, amikor ezeket az egyéni várvédelmet (Persze, hogy a természeti egoizmus érvényesülési lehetőségeinek a védelmét) szolgáló filozófiákat és ragyogó elméleteket valaki vagy valami (a sors keze szerepében megjelenő életfordulat), mint érvénytelen kacatokat félresöpri, az Ikrek - karmás személyek intelligenciája csődöt mond, és nem csak gondolati - mentális szinteken, de a hétköznapi érzelmi megnyilvánulások szintjén is, türelmetlenek agresszívek, sőt: kegyetlenül kíméletlenek (durvák), vagy az illető személy ellenségnek látott személynek a teljes megszüntetését célzó könyörtelen stratégiákká változnak. Ilyenkor az ikrek-karmás személyek irracionálisan veszélyesekké válnak mint a megvadult Kos és nyakasak és szűklátókörűek és dühödten toporzékolóak mint a legrögeszmésebb Bika.

Olyan, a kívülállók számára derült égből villámcsapásként megjelenő, "érthetetlen" kettősség tehát az Ikreké, amelynek a feloldásához általában nem elég az Ikrek magával hozott, racionális intelligenciája. Ehhez ugyanis sokkal több kell: a személyi hibabelátási képességgel, és persze, áldozat- és esendőség-felvállalási készséggel járó feltétel nélküli, felelősség-vállalás és főként a közvetlen környezetükben (Például az számukra ellenségként megjelenő személyekben, mint például s feleségben és a férjben) való tükröződési képesség, amire az Ikrek t1pusú személyek a legtöbb esetben képtelenek. Innen ered többnyire feltáratlanul maradó (rejtett), vagy nagyon későn - többnyire az életük vége felé - felszínre kerülő tragédiájuk.

A pszichológia, mindezt a liberális toleranciából eredő, felszínes könnyedséggel, és könnyelműséggel, a látszat-lazasággal, az üres nagyvonalúsággal, a válogatás és értékrend nélküli információ-áramoltatással és ezért a felszínes fellengző magatartással, az arroganciával, a lényegi céltalansággal, az intellektuális hitetlenkedéssel és hiteltelenséggel hozza kapcsolatba, mivel ez a könnyű szellemiség az, ami szimpatikus általában az embereknek. De tudnunk kell, hogy a felszíni könnyedség alatt, ott bujkál a negatív meghatározódások tömkelege. De, az Ikrek karmás személy, ezeket ügyesebben rejti el a játékosság alá, mint más szülöttek. Ez a játékos bújócskázás teszi az Ikrek karmás személyeket az úgynevezett Jannusz arcúság és a látszat-figyelem, vagyis a felületi gondolkozási, a felületesség megszemélyesítőjévé. Ez viszont nem azt jelenti, hogy más személyeknek, vagy a többi személyiségtípusnak nincs árnyoldala - hiszen mindenkinek van Sárkányfarka és Lilith-je a horoszkópban. De, az Ikrek karmás személy sokkal jobban fél a saját árnyoldalától, illetve, annak a lelepleződésétől mint mások és ennek következtében a csillogó intelligenciája segítségével másoknál sokkal jobban elrejti. Ez viszont, nem jelenti azt, hogy mindez jellemző lenne azokra, akik az Ikrek jegében születtek. Hanem csak azokra a karmikus Ikrek determináltsággal rendelkező személyekre érvényes, akiket még nem változtattak át spirituális értelemben a sors-tapasztalataik. Akiket a sorsuk nem vezetett rá még arra, hogy éppen az ő gyors és felszíni probléma-megoldó elméleti rátermettségük, és csillogó-villogó elméleteket és káprázatos filozófiákat alkotó intelligenciájuk az, ami akadályozza a boldogság elérésében. Hogy, az igazi és mély sorskérdések megoldásában, nem, hogy használhatatlan a zseniális eszük, de a legtöbbször inkább nehezíti a lényegi felismeréseket és meggátolja a hibabelátási készség kialakulását. A határozott és egyértelmű életfeladat vállalást. Vagyis arra, hogy a látszólagos előnyök biztosítása ellenére, hosszú távon inkább a hátrányukra válik az elméleti intelligenciájuk, és ahelyett inkább sok gyakorlati munka tapasztalatra lenne szükségük.
Szelességük az "Isteni Lehelettel" áll kapcsolatban, amely minden irányból jön és a szélrózsa minden irányába áramlik. Az Ikrek jegye nem csak az értelmi-intellektuális tevékenységgel, a közvetítő, kapcsolatteremtő készségünkkel, de "levegős" testrészeinkkel is kapcsolatban áll. Ezért az Ikrek mentalitás a mellkas felső részével, és a felső karok felső részével, a vállakkal és általában a többi, levegős megnyilvánulással (könnyed karlendítésekkel, karforgatással, de főként a légzéssel kapcsolatos szervekkel is, úgy mint a légcső, a hörgők, a tüdőlebenyek, a mellhártyával, áll analogikus kapcsolatban.
A fentebb felsorolt, és az Ikrek szellemiséggel kapcsolatban álló testrészeink és szerveink megbetegedése, azok károsodása (baleset szerű sérülése), a negatív Ikrek mentalitással és tulajdonságokkal, az okoskodó jelleggel, az ilyen személyiségtípussal áll kapcsolatban. Ezért az, az ember, aki nem tud szabadon lélegezni: igazán oldott állapotban élni, tehát nem tud, vagy nem mer "mélyen" az élet és a lét mély őrvényeinek és problémáinak, valamint a saját lelke ismeretlen mélységeinek: saját árnyoldalának, árnyék-személyiségének az örvényeivel "szembe nézni", az tüdő- és légúti megbetegedésekkel néz szembe. Jelentkezhet nála asztma, légcsőhurut, tuberkulózis, tüdőtágulás (légző funkció beszűkülése), valamint a különböző beszédhibák, a szóbeli kifejezési nehézségek.
A gyermekek ilyen jellegű megbetegedései viszont egyenesen arra utalnak, hogy azok valaki által el vannak nyomva-, illetve korlátozva vannak az intellektuális kíváncsiságuk beteljesítésében, vagy a személyi- szellemi kinyilvánítási késztetéseikben, alapérzelmeikben és "levegős"- alaptulajdonságaikban. Vagyis a lényeges szellemi és érzelmi önkifejezésükben. Hogy a természetes személyiségük érvényesítésében akadályozva vannak, vagyis le vannak folytva, valamely zsarnokoskodásra, vagy éppenséggel érzelmeskedésre hajlamos (kos, bika, skorpió, oroszlán, rák, vízöntő) vagy bizonyos nevelési koncepciókhoz görcsösen ragaszkodó (szűz, bak) szülő, nevelő, tanító, esetleg idősebb testvér által. Ugyancsak ide vezethető vissza és ezért Ikrek jellegű mindenféle mozgáskoordinációs zavar. Az Ikrekre - különösen akkor, ha születési napjegyükön kívül, még valamely más "levegős" csillagkép (Mérleg, Vízöntő), vagy más levegő-jellegű bolygó is hangsúlyos a horoszkópjukban- azt szokták mondani, hogy "szelesek".

Fontos azt tudni, hogy amennyiben az Ikrek, vagy a más levegő jegy szülöttei nem élhetik ki ezt az alaptermészetüket gyermekkorukban és e napjegyek gyermekei állandóan le vannak kötve különböző nevelési programokkal, vagy ha túlfegyelmezik őket, felnőtt korukban lesznek kénytelenek alaptermészetüknek ezt a részét kiélni és az ezen kiéléseik által kiváltott tapasztalatokat "beszerezni", ami egy felnőtt esetében sokkalta zavaróbb lehet a környezetre nézve mint egy gyermek részéről. De nem csak ezért veszélyes lelapítani és lesimítani különböző pedagógiai és civilizációs programokkal a Levegő jegyű gyermekek rengeteg szabad mozgást igénylő önkifejezési és tapasztalási késztetéseit. Amire a leginkább figyelnie kell egy "levegős- gyermekű" szülőnek, az, hogy nem a virágpor, nem a közönséges por és sok esetben még csak nem is az égett benzintől, földgátaktól szennyezett levegő a "hibás" a gyermekek légúti megbetegedéséért, hanem mi, akik nem adunk nekik elég lehetőséget a szabadtéri, önfeledt önkifejezésre, ilyen, levegős jellegű tapasztalatszerzésre.
Amennyiben a felnőtt szülött tudatosította az ilyen jellegű kényszereit, már nagyobb mértékben képes megfelelően kezelni és, a megfelelő kiélési lehetőségeket biztosítani önmagának olyan életterületeken és olyan tevékenységekben, ahol ez nem lehet zavaró, sem rá, sem a környezete számára (sport, társasjátékok, klubtevékenységek, kirándulások, stb.).
Abban az esetben hogyha a bolygók által nyomatékosított Ikrek napjegyű szülöttek merkuriális jellegéhez hozzájárul a másik két levegő jegyű csillagkép (Mérleg, Vízöntő) bevilágítása olyan bolygók által mint a Nap, a Merkúr, a Mars vagy az Uránusz, az Ikrek jellegű személyiségek merkúri túltengése, vagy fordítva: annak gátoltsága, elfojtása következtében is jelentkezhetnek olyan betegségek mint a neurózis, a schizofrénia, endogén depresszió, mániás betegségek (különféle pszichózisok). Az Ikrek mint jellegzetesen kettős jellegű Napjegy is különösebb figyelmet igényel, ugyanis itt jelentkezik először hangsúlyosan a Polaritás törvénye, ami az Ikrek szülötteknél abban jelentkezik, hogy ők csak látszólag intellektuális beállítottságúak, akiket csak a felszínes és intenzív kommunikációszerzés és információ-áramoltatás köt le.
Megtévesztő lehet tehát mégis náluk az a mentalitás ami szerint őket csak a felszínes, csakis külső szempontokat figyelembe vevő, megismerési lehetőségek, a spekulatív gondolatrendszerek érdekelnék, és, hogy a mély érzelmi kötödéseket betegesen kerülnék.
Valójában az Ikrek karmás személyek is, igencsak szeretetéhesek és a lelkük mélyén valósággal szomjaznak a szeretetre, és a meghittségre, a családi, a jó baráti kötöttségekre vágynak, valamint az intenzív, mély érzelmi kapcsolatokra. De ezeket sohasem merik igazából felvállalni, abban a félelmükben, hogy a mély érzések túlságosan lekötnék őket és megzavarnák a hibásan értelmezett szabadságukban, azaz, a kötelék- és kötelezettség nélküli szabad-életükben. Ezért a felnőttkori tüdőbetegségek (és így a tuberkulózis, a tüdő-rák) egyértelműen a szeretet-hiányra, vagy a szeretettől való félelemre utalnak. Vagyis, a tüdőbetegségek, és kimondottan a tüdőrák, az Ikrek-jelleg által befolyásolt szülötteknek a tudatalattijukban elrejtett szeretet-vágy elfojtásának a következménye. Ezek a betegségek visszautalnak az Ikrek szülötteknek azon igyekvésükre, hogy távol tartsák magukat attól, hogy mély érzelmi kapcsolatot átéljenek és abban teljes személyiségükkel (egész lelkükkel) részt vegyenek, felelősséget vállaljanak. A tuberkulózis például kimondottan a szeretetlenség betegsége. Az árvaházi és általában az anyai melegség, gondoskodás nélkül élő gyermekek gyakori tüdő megbetegedései arra utalnak, hogy a gyermek fizikai testét vezérlő léleknek szüksége van a szeretetre, az elvesztett szülőkön kívüli más személyekhez való kötödésre, tehát a szeretet-adásra és szeretet-elfogadásra.
Az Ikrek típusú emberek játékossága már születésüktől fogva is szimpatikus általában, de pontosan azért csinálnak mindenből játékot, mert képtelenek szembenézni a kettősségükből adódó, kétségeikkel, az érzelmi válságaikkal - az árnyékban maradó személyiségük háttér-befolyásából eredő álságaikkal. Azért mert nehéz nekik felvállalni az őket állandóan kísértő, de letagadott, a szünetlen sürgős kiútkeresések cselekvésrendszere által mindig háttérbe szorított, krízis állapotaikkal való szembenézést. Ezért tehát, ha nem is szélhámosak, de mégis inkább a megbízhatatlan (szélcsap, szeles...) emberek hírében állnak.
Amennyiben sikerül intellektuális fölényüket, racionális, de mindig felületes és a látszatok szintjén megmaradó és folyamatosan rögtönző probléma-kezelési készetetéseiket a lelki és a szellemi mélységek (az un. "pokoljárások") bevállalásával felváltani, illetve, amennyiben sikerül az árnyék-énjük által kieszelt kétségeiktől és kételyeiktől (tépelődéseiktől, habozásaiktól, belső és láthatatlan bizonytalankodásaiktól) megszabadulni, elérhetik a stratégiázási reflexeiktől megszabadult őszinte szeretet-képességet. És, amennyiben sikerül végül még a spekulatív háló rendszerével az akaraterejüket gúzsba kötő árnyék-énjüktől is megszabadulni, akkor képessé válnak az igazi boldogságot is elérni, és tehát képesek lesznek boldogítani még az addig elé velük folyamatosan elégedetlenkedő családtagjaikat is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO