ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 10:47

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2020.11.25. 23:31 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kozma Szilárd karma-asztrológus:

AZ IKREK jegyében álló Lilith-el, vagy az Ikrek jegyében található Sárkányfarokkal rendelkező, esetleg nagyon diszharmonikusan fényszögelt Nappal rendelkező, valamint a kínai asztrológia szerint a patkány évében született személyek baleset- és betegséghajlamai és betegségeiknek kauzális okai


Annak ellenére, hogy az Ikrek karmával született személyeket általában könnyű – játékos, szellemes – személyekként kezelik és írják le általában a (jós...) asztrológusok, valójában éppen olyan veszélyes és nehéz életű és még annál is nehezebben megérthető konstellációs meghatározódásokról van szó, mint pl. a Skorpió jegye esetében. Az Ikrek ugyanis az abszolút ősszellem – a Létforrás Szelleme – által áthatott és átszellemített anyagi világ elsődleges funkciójának: az isteni - kauzális lét világosságának (fényének, megértésének) a működésielvét testesíti meg. Vagyis azt az isteni értelmet, ami szerint létrejön és működik a teremtés, az élet és a megváltás (Karmaként: a rossz működést előidéző hibás értelmet, a ferde fényt.). Illetve azt, hogy létezik-e és ha igen működik-e az információs kapcsolat a két végleges létállapot: az isteni szellemiség és az általa, az ő ellenőrző-tükreként létrehozott anyagi állapotok és jelenségek – az anyagi megtestesülések (formák) - között?
Ez az eredetileg pozitív jellegű teremtői – a teremtést működtető - információs kapcsolat-rendszer, a karma esetében és a karma szintjén, átalakul az ember esetében (az egyes ember számára), negatív értelmi sugallatokat gyártó és ezzel örök bizonytalanságot okozó kettős látássá. És így és ez által megjelenik a hibás (hamis) látást okozó árnyék-én, illetve az ellenségesnek, illetve megromlottnak, el nem fogadhatónak látott második valóságnak az elutasítása és mindannak a kijátszási kényszere, ami az azzal való gyakorlati foglalkozást (a karma-meghaladását!) igényli. (Ide vonatkozóan, és ennek a teljes megértése érdekében, feltétlenül szükségesnek találom elolvasni az árnyék-énről szóló, átfogó tanulmányomat, amelyet a honlapjaimon meg lehet találni. Ha nem találná meg, kérem szépen imélben kérni az elküldését.)
Ezért, a Kos által képviselt nyílt és feltétel nélküli megteremtődés, megnyilvánulás és előre-törés őselvét (géniuszát) és a Bika által megtestesített megállapodási megszilárdulási, megalapozási elvet (géniuszt) feloldani és a kettőt feloldva-egyesíteni törekvő Ikrek karmával rendelkező személyeknek, annak ellenére, hogy látszólag könnyen megy a dolga az életük elején, talán a legnehezebb a dolguk mind a tizenkét napjegy szülöttei közül. Ugyanis az Ikrek - személyekbe, ha nem is szorul, mindig két egész lélek, mint ahogy azt sokszor vélnénk, de minimum másfél igen! Mivel a biológiai foganásuk idején és az előtt több hónapon át, az édesanyjuk kétségek és között és lelki bizonytalanságban élt, tehát érzelmileg (vagy éppenséggel: szerelmileg) két irányba vonzódott, un. kétlaki vagy két irányú gondolkozást és képzelődést gyakorolt spirituális szinten, a szónak a gyakorlati (szoros) értelmében is (Pl. ingázott két helyiség között, pl. a munkahely és a lakhely között, vagy lelkileg a felesége – férje, és a titkos szerelme, szeretője között, stb.).
Vagy a szónak az átvitt értelmében (pl. spirituális és lelki szinten nem bírt egyértelmű határozottsággal elválni a régi szerelmétől, élettársától, lakhelyétől, szüleitől, karrierjétől, stb., és nem tudta az új családjának, családanyai szerepének, vagy az apának teljes meggyőződéssel (személyével) odaadni magát, mivel az utóbbit túlságosan kevésnek találta. Tehát, az ő gazdag személyisége leszűkítésének és korlátozásának érezte, és képzelte azt a helyzetet, amelyben éppen benne volt gyakorlatilag és azt nem volt . De az is gyakori eset ilyenkor, hogy a fogantatáskor és tehát, nem volt képes azt elfogadni teljesen. Ezért ez az édesanya, a foganást követően, néhány hétig, esetleg hónapig ikerpárt hordott a méhében, de a másik kismagzati ikertestvér valamilyen okból kifolyólag útközben meg halt biológiailag. Ennek test-részei ugyan eltávoztak észrevétlenül, a szelleme viszont, a megsemmisülés élményével együtt ott maradt az illető személy aurájában, spirituális struktúrájában, amely ott maradt az életben marad iker-testvér testét ugyancsak keresztül-kasul átjárva. Azt is lehet mondani tehát, hogy az ilyen Ikrek-karmás személyek „dupla aurával” rendelkeznek, amelyek egyikében az un. meghalt testű iker-testvér megsemmisülési élménye is benne marad.
Ezért hoz létre az Ikrek-karmások számára, folyamatos ellenség-képzeteket a tudattalan ösztön-világuk, vagyis, két, egymással ellentétes gondolkozást és van, hogy éppen azt a gondolatmenetet és valóság-látási képzet-rendszert fogadják el realitásként amely megfelel a tárgyi valóságnak. És azt a negatív sugallat-rendszert, és az annak megfelelő gondolati konstrukciót, amely nem létezik a gyakorlati valóságban. És néha ezért nem képesek a Jang (maszkulin) világalkotó ősprincípium és a Jin (feminin) ősprincípium közötti ellentéteket, egymásban feloldva, egységben látni - érzékelni és önmagukon belül egyesíteni egy, a fizikai életnél jóval magasabb rendű öntudati szinten.
Nehéz tehát a szellemi valóságnak a különböző kauzális elemeit egy ekkora ego-maradványnak, mint amit az Ikrek karmás személyek, a tudattalan képzeletvilágukat is tartalmazó, dupla aurájukban cipelnek harmonikusan egységbe fogni. Ezért is születnek általában az átlagnál intelligensebbeknek és ezért is, uralja az Ikreket a racionális összefüggés-teremtés és az információ-közvetítés (tehát: az emberi gyakorlati – tudományos gondolkozás) őserejét megtestesítő Merkúr, hogy mindezt tudnák mentálisan egybefogni és egyszerre harmonikusan működtetni. Ehhez viszont fel kell ébredjenek és tudatos erőfeszítéseket kell tenniük annak az érdekében, hogy a szellemi valóság pontos tükreként kezeljék az anyagi világot. Át kell, hogy lássanak tehát, az anyagi világ által tökéletesen megjelenített karmikus (hibás!) gondolkozásuk labirintus-falain, és ne azt vessék el nem-realitásként, ami nekik nem tetszik, vagy, ami nekik lelki fájdalmat okoz, hanem azt amit tényleg hibásnak és zavarosnak ítélnek az anyagi világban való megjelenése szerint.
Mivel a Merkúr géniusza az emberi szellemben elsősorban az egyéni intelligencia (az intellektus) formájában jelenik meg, tehát az értelmi képességekben nyilvánul meg, mindaddig, amíg az Ikrek rá nem jön a valóságnak a káprázattól (fantazmagóriáktól) való megkülönböztetés szükségére, valamint a természetszerűen benne létező ősi kettősség egyesítésének a szükségére, a vele született, fejlettebb intelligencia öncélúan működik élvezetét lelve a saját luciferi ragyogásában, félre vezetve a „gazdáját” (a személyt). Illetve azt teszi, hogy az aránytalanul fejlett észszerűsége segítségével a felszínen mindenféle problémát megold különféle technikákkal, vagy terápiákkal, ahelyett, hogy az ősi kettősség lelki és szellemi egyesítése nehézségeit felvállalná. (a belső nehézségek átvilágításának, azok helyes értelmezésének és az erőfeszítések felvállalásának a nehézségét) és így a „gazdájának” tényleges segítségére lenne, ahelyett, hogy éppen a tárgyi valóságot tagadná le és az un. ész-konstrukciókat tartaná és nevezné reálisnak és így a tényleges valóságot utasítaná el a látszat-valósággal szemben. (Lásd pl. a Louis Pasteur által kieszelt kórokozó elméletet, amit hiába, hogy a kieszelője visszavont és hibásnak nevezett a halála előtt, mert ma is valóságosnak vallja majdnem az egész orvosi – gyógyszerészeti és politikai világ.)
Ennek valóság-tagadásnak és valóság-elutasítási reflexnek köszönhető az, hogy az Ikrek jellegű karmával született személynek az un. árnyék-oldala, tehát a pszichológiában árnyék énnek nevezett része, az anyai ági női ősöktől, a generációk közötti spirituális memórián keresztül öröklött, karmikus (negatív!) tulajdonságokat és irracionális késztetéseket, még önmaga elől is elrejti, azt sugallván, hogy azok nem léteznek, illetve, hogy az Ő árnyék énje nem is létezik. Ezért a személy átvilágításra és pozitív átváltoztatásra váró, tudattalan spirituális és kauzális negatív késztetéseit adó karmikus determinációk oldala mindig a homályban, a sötétben marad, folyamatosan megtévesztve a gazdáját és rá szorítva azt a hibás döntéskere, mindaddig amíg az, az asztrológiai elemzés segítségével fel nem tárul. És szinte elképesztő az a sokszor családi tragédiákat is okozni képes dráma, hogy az Ikrek intelligenciájának a nagy hányada azzal van elfoglalva, hogy tárgyi valóság által mutatott és jelzett szellemi valóságnak-, valamint az ő valós személyiségének ezt a sötét árnyoldalát minél jobban, nem csak a külvilág elől, hanem még önmaga elől is elrejtse, elleplezze!
És mivel minden lélek az élete első felében általában ösztönösen (helyből) elutasítja a megváltódáshoz - megszabaduláshoz szükséges megújulást, tehát az újjászületés érdekében tett erőfeszítést, a karma-oldást megvalósítani hivatott intelligencia éppen az igazi – eredeti rendeltetésnek az ellenkezőjét szolgálja, vagyis a karma-elrejtését és a sötétben való hizlalását. Ezt mindaddig, amíg a horoszkóp-feltárás és a fájdalmas testi és lelki tapasztalatok hatására fel nem vállalja a karma-oldáshoz és az újjászületéshez szükséges hibabelátást. Ebben, a karma-oldás ellen és a gyökeres öntudati újjászületés ellen és a lelepleződés ellen folytatott, és tehát az igazi érdekei ellen folytatott öngyilkos harcban, az Ikrek jellegű leélek (értelem) rengeteg steril elméletet és üres filozófiát hoz létre. Ezekről, még ő maga sem tudja, hogy mind csak a legfőbb karma-oldási élet-feladata felvállalásának az elutasítását szolgálják, annak az elkendőzését, kicselezését, vagy legalább az elodázását. És semmiképpen nem a személy karma-mentesítő boldogulását, mint ahogy az Ikrek-karmás személy hiszi és képzeli.
Ezért, amikor ezeket az egyéni, vagy csoportos várvédelmet (általában az egoizmus-védelmét) szolgáló filozófiákat és ragyogó pszichológiai (terápiás!) elméleteket valaki vagy valami (a sors keze szerepében megjelenő életfordulat), mint valóság-hamisítást leleplezi, az Ikrek-karmás személyek ellenségeskedést érzékelnek. Egészen pontosan: maga a csodás intelligenciájuk érzi magát megtámadva. Ilyenkor a szellemi könnyedségük csődöt mond és gondolati - mentális szinten, de a hétköznapi érzelmi megnyilvánulások szintjén is, agresszívek, sőt: kegyetlenül kíméletlenek (durvák), vagy az ellenfél személyének a teljes megszüntetését célzó könyörtelen stratégákká válnak, mint a kétségbe-esett levegő-karmás személyek általában.
Olyan kettősség tehát az Ikreké, amelynek a feloldásához általában nem elég az Ikrek magával hozott, racionális intelligenciája, sőt, ez még nehezítheti is a kettősség feloldását, mert az intelligenciához tartozik a kételkedés szüksége és ez könnyen kétséggé, kétségbe eséssé, vagy nihilista szkepticizmussá fajulhat. Az ikrek árnyék-énjének a legyőzéséhez tehát sokkal több kell: a személyi hibabelátási- képesség és az esendőség felvállalási készség, az ezekkel járó feltétel nélküli alázat. Ez viszont nem megy könnyen a luciferi szellemiséggel is rendelkező ikreknek, vagyis az ikrekben lakozó árnyék-énnek. (Főként, ha az illető személy, még kevélységet okozó tűz-karmával, vagy Bak, vagy Skorpió-karmával is rendelkezik.) Sőt: egyenesen a testvéri áldozat-vállalás és maradéktalan személyi odaadás és a feltétel nélküli elköteleződés szükséges ahhoz, hogy a kettősségek steril nyomorúságából kiszabaduljanak, amire az Ikrek - karmás személyek a legtöbb esetben képtelenek. Innen ered a többnyire feltártalannak maradó (rejtett), vagy nagyon későn - többnyire csak életük végén - felszínre kerülő, életük tragédiája is.
Az Ikrek géniuszt felszínes könnyedséggel, a könnyelműséggel, a látszat-lazasággal, az üres nagyvonalúsággal, a hiábavaló, mert valós spirituális értékrend-, és megváltás-tudat nélküli információ-áramoltatással és ezért a felszínes fellengző magatartással, a lényegi céltalansággal, az intellektuális hitetlenkedéssel és hiteltelenséggel, vagyis a léhasággal is kapcsolatba hozzák, miközben épp ez a könnyed bohém szellemisége az, szimpatikussá is teszi. A felszíni könnyedség alatt viszont, mint minden embernél, ott bujkál a negatív meghatározódások oldatlan tömkelege, csak éppen az Ikrek ezeket ügyesebben rejti el, mint más szülöttek. Nos, ez teszi az Ikreket az úgynevezett a Jannusz arcúság és látszat-figyelem megtestesítőivé. Vagyis a felületi gondolkozás és a tárgyi felületesség, az oda-figyelési felületesség megszemélyesítőjévé, és, sajnos, minden nagyvonalúság-látszat ellenére, elképesztőn önzővé és végül: kicsinyessé.

Mindez viszont, koránt sem azt jelenti, hogy ők a leg bűnösebbek, és, hogy a többi személyiségtípusnak nincs árnyoldala és árnyé-énje. - Hiszen mindenkinek van Sárkányfarka és Lilith-je a horoszkópban - Hanem csak azt, hogy, az Ikrek karmás személy, ha nem is tud róla világosan, de sejti a kettős szellemiségét és ezért sokkal jobban fél a saját árnyoldalától, illetve, annak a lelepleződésétől mint mások. És ennek a következtében a csillogó intelligenciája segítségével másoknál sokkal jobban elrejti azt. És tovább: mindez csak azokra az - általában fiatal, vagy maximum középkorú - Ikrek determináltsággal rendelkező személyekre érvényes, akiket még nem változtattak át spirituális értelemben a tapasztalataik. Akiket a sorsuk nem vezetett rá még arra, hogy a gyors és felszíni probléma-megoldó és csillogó-villogó elméleteket és káprázatos filozófiákat alkotó intelligenciájuk az igazi és mély sorskérdések megoldásában inkább hátráltatja őket, mint hogy segítené. Az inkább nehezíti a lényegi – spirituális felismeréseket és meggátolja a hibabelátási készség kialakulását. A határozott és egyértelmű életfeladat vállalást. Vagyis, hogy a látszólagos előnyök biztosítása ellenére, hosszú távon inkább a hátrányukra válik.
Az ikrek géniusza az "Isteni Lehelettel" áll kapcsolatban, amely minden irányból jön és a szélrózsa minden irányába áramlik, minden irányból egyszerre fúj és bármikor bármerre eltűnhet. Ezért az Ikrek jegye nem csak az értelmi-intellektuális tevékenységgel, a közvetítő, kapcsolatteremtő készségünkkel, de "levegős" testrészeinkkel is kapcsolatban áll. Az Ikrek mentalitás tehát, a vállak, a lapockák és a felső karok felső részén, a váll hajlatokban és a többi, levegős megnyilvánulással (könnyed karlendítésekkel, karforgatással), légzéssel kapcsolatos funkciókat ellátó testrészeinken, szerveinkkel áll analogikus – spirituális összefüggésben. (Légcső, a hörgők, a tüdőlebenyek, a mellhártyák, valamint a vállak és a felső-karok és a kézfejek a jellegzetesen ikrek-testrészek.)
Az Ikrekkel kapcsolatban álló testrészeink és szerveink megbetegedése, azok károsodása (baleset szerű sérülése), a negatív Ikrek mentalitással és tulajdonságokkal, vagyis, az okoskodás segítségével való rejtőzködéssel, ezzel a ”kézzel foghatatlan” személyiségtípussal áll kapcsolatban. Ezért az, az ember, aki nem tud szabadon lélegezni: oldott állapotban élni, tehát nem tud, vagy nem mer "mélyen az élet és a lét mély őrvényeinek és problémáinak, valamint a saját lelke ismeretlen mélységeinek: saját árnyoldalának, árnyék-személyiségének az örvényeivel szembe nézni", az tüdő- és légúti megbetegedésektől is szenvedhet. Jelentkezhet nála asztma, légcsőhurut, tuberkulózis, tüdőtágulás (légző funkciók beszűkülése), valamint a különböző beszédhibák, a szóbeli kifejezési nehézségek.
A gyermekek ilyen jellegű megbetegedései viszont egyenesen arra utalnak, hogy azok édesanyja el van tévedve az élet-útján, vagy, hogy esetleg ők maguk el vannak nyomva a karma-nyilvánítási késztetéseikben, ösztönös alapérzelmeikben és a "levegős"- alaptulajdonságaikban. Vagyis, a lényeg-megnyilvánítási, szellemi és érzelmi önkifejezésükben. Hogy a karma-megjelenítő személyiségük érvényesítésében akadályozva vannak. Vagyis, hogy le vannak folytva a karmikus megnyilvánulásukban bizonyos nevelési koncepciókhoz ragaszkodó (nyilas, szűz, bak) szülő, nevelő, tanító - tanár, esetleg idősebb testvér által. Ugyancsak ide vezethető vissza, és ezért Ikrek jellegű mindenféle veleszületett, vagy gyermekkorban jelentkező mozgáskoordinációs zavar is. Ti., hogy az anya szellemi mozgása – tevékenysége volt önmagában zavaros, vagy a gondolkozása volt a környezete által erőszakosan és folyamatosan megzavarva, vagy, amint írtam fentebb, a gyermek az, akinek nincs meghagyva a szabad önkifejezési és szellemi kísérletezési- úttaposási lehetőség.
Az Ikrekre általában - különösen akkor, ha születési napjegyükön kívül, még valamely más "levegős" jellegű csillagkép (Mérleg, Vízöntő), vagy valamelyik levegő-jellegű bolygó (Merkúr, Uránusz) is hangsúlyos a horoszkópjukban - azt szokták mondani, hogy "szelesek". Fontos azt tudni, hogy amennyiben az Ikrek, vagy a más levegő jegy szülöttei nem élhetik ki ezt az alaptermészetüket gyermekkorukban és e napjegyek gyermekei állandóan le vannak kötve különböző nevelési programokkal, vagy ha túlfegyelmezik őket, akkor felnőtt korukban lesznek kénytelenek alaptermészetüknek ezt a részét kiélni és az ezen kiéléseik által kiváltott negatív tapasztalatokat "beszerezni". Ez viszont, egy felnőtt esetében sokkalta zavaróbb lehet a környezetre nézve mint egy gyermek részéről.
De nem csak ezért veszélyes elnyomni, elvonni, lelapítani és lesimítani különböző pedagógiai és civilizációs programokkal a Levegő jegyű gyermekek rengeteg szabad mozgást igénylő önkifejezési és tapasztalási késztetéseit. Amire a leginkább figyelnie kell egy "levegős- gyermekű" szülőnek, az, hogy nem a virágpor, nem a közönséges por és sok esetben még csak nem is az égett benzintől, földgátaktól szennyezett levegő a "hibás" a gyermekek légúti megbetegedéséért, hanem mi, akik nem adunk nekik elég lehetőséget az önfeledt szabadtéri önkifejezésre, ilyen, levegős jellegű „cséphadarós” élmény- és tapasztalatszerzésre.
Amennyiben a felnőtt ikrek-karmás személy tudatosította az ilyen jellegű kényszereit, már nagyobb mértékben képes megfelelően kezelni a karmáját, vagyis, az árnyék-énje (A kiutakból szőtt labirintus-gyártó nagyokos esze!) leépítését és végleges elhallgattatását, valamint a horoszkópjából kiolvasható karma-oldási szükségleteinek megfelelő gyakorlati életfeladatok felvállalását. Persze, ezt lehetőleg olyan életterületeken és olyan tevékenységekben, ahol ez nem lehet zavaró sem az ő-, sem a környezete számára (sport, társasjátékok, klubtevékenységek, kirándulások, spirituális jellegű előadások hallgatása, majd a későbbiekben: ilyenek megszervezése és megtartása, stb.).
Az Ikrek mint jellegzetesen kettős jellegű Napjegy is különösebb figyelmet igényel, ugyanis itt jelentkezik először hangsúlyosan a Polaritás törvénye, ami az Ikrek szülötteknél abban jelentkezik, hogy ők csak látszólag intellektuális beállítottságúak, akiket csak a felszínes és intenzív kommunikációszerzés és információ-áramoltatás köt le. Megtévesztő tehát náluk az a mentalitás miszerint őket csak a felszínes, külső szempontokat figyelembe vevő, megismerési lehetőségek, a spekulatív mentális technikák és gondolatrendszerek érdeklik és a mély érzelmi kötödéseket betegesen kerülik. Valójában az Ikrek-karmás személyek is, igencsak szeretetéhesek és a lelkük mélyén valósággal szomjaznak a szeretetre, a meghittségre, a családi, a jó baráti kötöttségekre, az intenzív, mély érzelmi kapcsolatokra, de ezeket sohasem merik igazából felvállalni, abban a félelmükben, hogy a mély érzések túlságosan lekötnék őket és megzavarnák őket az önmaguk és a környezetük elől való bújócskázásban, tehát rosszul értelmezett szabadságukban, azaz kötelék és kötelezettség nélküli élet folytatásában. Ezért a felnőttkori tüdőbetegségek (és így a tuberkulózis, a tüdő-rák) egyértelműen a szeretet-hiányra, vagy a szeretettől való félelemre utalnak.
Vagyis, a tüdőbetegségek, és kimondottan a tüdőrák, az Ikrek-jellegű karma által befolyásolt szülötteknek a tudatalattijukban elrejtett szeretet-vágy elfojtásának a következménye. Ezek a betegségek visszautalnak az Ikrek szülötteknek azon igyekvésükre, hogy távol tartsák magukat attól, hogy mély érzelmi kapcsolatot átéljenek és abban teljes személyiségükkel (egész lelkükkel) részt vegyenek, felelősséget vállaljanak. A tuberkulózis például kimondottan a szeretetlenség betegsége. Az árvaházi és általában az anyai melegség, gondoskodás nélkül élő gyermekek gyakori tüdő megbetegedései arra utalnak viszont, hogy a gyermek fizikai testét körül vevő lélek-burok (aura) képessé akarja tenni fizikai szervezetét, vagyis, az értelmi-intellektuális és idegtevékenységét a szeretetre, az elvesztett szülőkön kívüli más személyekhez való kötödésre, a szeretet-adásra és szeretet-elfogadásra.
Az Ikrek típusú személyek általában is képtelenek szembenézni a kettősségükből adódó, erkölcsi válságaikkal - az árnyékban maradó személyiségük háttér-befolyásából eredő álságaikkal. – Ezért képtelenek felvállalni teljes egészében az őket állandóan kísértő, de letagadott, a szünetlen sürgős, de soha el nem fogyó problémáik miatti folyamatos erkölcsi krízisüket is. És ha ezt a kívülállók többnyire még csak nem is sejtik, nekünk tudnunk kell, hogy a karmájuk által felvetett probléma-rendszerek labirintusaiból való kiútkeresések miatt élnek mindig cselekvés-kényszerben, noha soha nem tudnak e karmikus reflexekből eredő, valóság-tagadásból és valóság-hárításból eredő problémahalmaznak a végére járni. És e mentális – szellemi szembekötősdi által háttérbe szorított krízis állapotaik miatt ők, (Még ha nem is mindig jellemző rájuk a szélhámosság, de…) általában a megbízhatatlan (szélcsap, szeles, bohém...) emberek hírében állnak, akikre sem érzelmileg sem gyakorlatilag nem lehet számítani hosszú távon. És, amennyiben nem hagyják abba gyökeresen és végleg az önmagukkal – saját lelkiismeretükkel! – való bújócskázást, illetve, az azzal járó valóság-tagadást és fantázia-világ gyártást és kezdenek el cselekedni a tárgyi – gyakorlati valóság által felmutatott és jelzett szellemi igazságok szerint és az egyetemes törvények megváltási –megváltódási logikája alapján, ez így is marad életük végéig.
Azt is kell viszont mindehhez (A meghaladáshoz!) tudni (és az Ikrek- és a Szűz- jellegű mentális és spirituális labirintusokból kijutni), hogy ennek a gyakorlati valóság-tagadásnak és a karma-oldáshoz szükséges képességeket kiváltani hivatott nehéz sors- és élethelyzet-elutasításoknak az oka (okai), nem csak az iker-testvérnek az anyaméhben való elvesztésében és a kettős aurában maradásban gyökerezik, hanem valamilyen, a gyermekkorban elszenvedett valós, vagy vélt személyi sérelemben –bántalomban, vagy öntudati torzulást okozó nevelésben is.
Ezért, az Ikrek karma, és az árnyék-én jelensége, általában kéz a kézben jár a tűz-jellegű karmákkal, vagy a Bak és a Skorpió-meg a Halak karmával is abban, hogy a „gazdának” azt az ontológiai hazugságot sugallja, hogy ő nem hibás semmiért, ő nem tehet semmiről. Ti., hogy Ő mindig a kedvezőtlen és rá nézve ellenséges – korlátozó, tévútra vezető körülmények és élethelyezetek áldozata volt, és persze, az azokat megtestesítő, illetve üzemeltető személyek a hibásak, és azok az okai annak, hogy ő olyan, amilyen. Vagyis: karma-oldásra képtelen. Tehát, tőle ne várja el senki azt, hogy ezt és ezt a karmikus magatartását feloldja és megváltoztassa, mert ő azelőtt is, és eddig is megtett minden tőle telhetőt, vagyis, amire képes volt. De, mivel hibásan volt elindítva (kondicionálva), és a megfelelő támogatást sem kapta meg, hát nem sikerült, nagyon sajnálja…Talán, ha majd a körülmények kedvezően megváltoznának (És azok nem változnak meg, hiszen éppen azért alakultak úgy, illetve ezért alakította azokat úgy önkéntelenül is, hogy azok szorítsák rá a karma-oldást eredményező belső mentalitás - változtatásra.).
Amennyiben mégis sikerül az intellektuális fölényüket megzabolázni és az emberi – karmikus esendőségüket felvállalni, tehát, ha sikerül a racionális, de mindig felületes és a látszatok szintjén megmaradó és folyamatosan rögtöniző probléma-kezelési késeztetéseiket a lelki és a szellemi mélységeik és karmikus esendőségük ( "pokoljárások") vállalásával felváltani, megszabadulhatnak és ténylegesen is boldogok lehetnek. Amennyiben sikerül tehát, az árnyék-énjük által kieszelt kétségeiktől és kételyeiktől (tépelődéseiktől, habozásaiktól, belső és láthatatlan bizonytalankodásaiktól) megszabadulni, egészen pontosan: amennyiben sikerül magától az árnyék-énjüktől megszabadulni, az ikrek karmájukat feloldani képes személyek, a legértékesebb szellemi alkotásokkal gazdagíthatják az emberiséget. Kedves és szellemileg felemelő (valósággal elbűvölő), mindig eleven szellemű társalgási képességük termékenyítő kisugárzásának a jótékony hatásáról nem is beszélve.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.04.25. 13:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Illusztráció az Ikrek - karma szelídebb megjelenési formáihoz

Létezik egy, jó hírnevű magyar-, de horvát nevű (valamilyen Tvurtkó...) tévés-műsorvezető és filmes riporter, aki, bizonyára az életminősége jobbítása és a még érdekfeszítőbb filmek készítése érdekébe, Hawaiba költözött az elmúlt években. Tvurtkó úr most internetes nyeremény-játékokat szervez a szülőhazámban is, tehát a székelyföldi Hargita megyében. Nem értem... Tvrtko úrnak ugyanis, az eredeti keresztneve Szilárd volt. Ezt a Whiskys néven ismert, Ambrus Attila mondta egyenesen a kamerában egy olyan adásban. amelyben ez a Tvrtko Úr, műsorvezetőként hívta meg a keramikussá vált, hajdani bank-rablót, aki 13 éves fegyházzal levezekelvén a korábbi bűneit, ma, az őt ismerők egybehangzó véleménye szerint is, hitelesen tisztességes és megbízható polgári életet folytat. Hát éppen az utóbbinak a becsülendő (skorpiói!) pozitív átváltozása miatt ütött szeget a fejembe az, hogy a vele szemben - szerintem méltatlanul -, erkölcsileg fellépő Tvrtkó Úrnak esetleg hitelességi problémái lehetnek, Hiszen, általában olyan személyekre haragszunk öntudatlanul, akik valami olyat testesítenek - jelenítenek - meg, ami bennünk is ott lappang rejtett karmaként egyrészt. Másrészt, magyar újságíróként és híres magyar tévésként horvát nevet visel, miközben az eredeti neve szín-magyar!

II. Úgy tudom, hogy a a Hawiba költözött Tvrkó Voity nevű tévés műsorvezetőnek az eredeti neve Balogh Szilárd volt.
Ezt a tényt a Viskis néven ismertté vált, bank-szakértőből keramikussá változott, szókimondó Ambrus Attila mondta egyenesen a kamerába, egy olyan adásban. amelyben ez a Tvrko Úr, műsorvezetőként hívta meg a korábban hihetetlenül merész bankrablásaival hírnevet szerzett, de a sok éves börtönös vezeklések után, megbízhatóságra törekvő keramikust, eléggé fokhegyről beszélve, amit, a múltjáért keményen vezekelt, mostani szabad polgárral, méltán sérelmezett. Már akkor felmerült bennem a következő kérdés: Vajon miért változtatta meg a szép magyar nevét a sikeres filmes, ha már úgy is magyar tévés és filmes akart lenni? Mert ha horvát, vagy szerb tévés és filmes akart volna lenni még megérteném...

Ráadásul, most, ha el ment Havaiba élni, miért udvarolgat most mégis vissza felé, baráti nyeremény-játékot szervezve a magyar fiatalok számára az interneten, hogyha nem akart sem magyar nevű Szilárd lenni, sem Magyarországon tovább élni? Vajon ő érti önmagát? És ha igen, akkor vajon melyiket?
- Isten őrizz, hogy élni szeretnék a fölényes - cinikusság aljas fegyverével, hanem író- asztrológusként és olyan édesapaként is, akinek ikrek-gyermekei is vannak és akinek ezen felül is, az élete ugyancsak telve van külső kettősségekkel, kíváncsi lennék ennek a, számomra egyelőre megfejthetetlen belső kettősségnek a rejtett okaira is. Mindössze én ezekkel a megválaszolatlan kérdésekkel maradtam a számomra gyanút keltő "Tvtkoi" sors-gesztusok után. - Akárcsak a Tvrtkó érdekes filmjeivel kapcsolatban is, a Koreai diktatúráról, a Trianoni diktátum hét zárral és hét pecséttel őrzött könyvéről, amit neki sikerült lefilmezni, vagy arról, hogy Magyarországnak most is van valamilyen régi időkből megmaradt területe Kínában.... - Ha jól értettem.... Hmm...

Vajon miért változtatta meg tehát Tvrtkó Úr, a szép magyar nevét, ha már úgy is magyar tévés és filmes akart lenni? Mert ha szlovák, vagy horvát, vagy szerb tévés és filmes akart volna lenni még megérteném... De hát nem az! Mire jó neki ez a kettősség? És most, ha elment Havaiba élni, miért udavarolgat vissza felé (most éppen a székely-földön szervezve nyeremény-játékot), hogyha nem akart Szilárd lenni? Vajon ő érti önmagát? És ha igen, akkor vajon melyiket? Isten őrizz, hogy fölényes - cinikuskodnék, hanem mind íróként, mind asztrológusként és mind olyan édesapaként, akinek ikrek-gyermekei is vannak és akinek ezen felül is, az élete ugyancsak telve van külső kettősségekkel, kíváncsi vagyok a belső, asztrológiailag esetleg értelmezhető, kettősségek rejtett okaira. Például, ha un. ikrek- jellegű karmája is lenne...Vagy más jel a horoszkópjában, amely e kettősségre való hajlamára, legalább is, asztrológiailag, magyarázatot adna...

III. Ha nem lennék asztrológus, furcsának találnám, hogy miután végleg elköltözött Hawai-ra, miért nem örvend a az általa az egyik ATV-beli interjújában is nehezményezett, rosszindulatú és abszurd feltételezésektől és jogtalan kritikáktól való szerencsés és irigylésre méltó szabadulásának? (Ti., hogy valljon színt, hogy jobb oldali-e, vagy baloldali érzelmű?) Tehát azt, hogy miért nem élvezi a majdnem örökké fényes-napos, boldog hullámos óceán nyugtató hullámzását, amelynek a csodálatosságáról ebben az ATV-s beszélgetésben is beszámolt. És, ehelyett az örömteli állapotnak az élvezete helyett, miért kell neki nyeremény-játékos versenyt szerveznie Hawairól az interneten keresztül, a magyar fiatalok számára? Sőt, valamiféle megye-közti versenyt (Még Székelyfölet is belevonva), amely nyertesei között jutalom-díjakat oszt ki? Holott ugyancsak az ATV-ben azt nyilatkozta valamikor, hogy Hawaiban el van havazva filmes munkával, megrendelésekkel!

Asztrológus - íróként, valamiféle, általam szakmailag érdekesnek talált, ikrek - karma jellegű kettősséget (jelenséget) vélek meghúzódni, ebben a bizonyára önkéntelen és öntudatlan Tvrtko - Szilárd viselkedésben. Semmiféle gúnyolódási szándék nem hajtott tehát e jegyzet megírásában.
Végül is, örvendek, hogy ennek az általam érdekesnek talált jelenségnek, hangot adtam, mert a név-változtatás furcsaságára megkaptam azt a megnyugtató magyarázatot, hogy Tvrtkó Úr, 17 éves korában változtatta meg a nevét és tehát az apai (Balogh) családnév helyett az édesanyja eredeti horvát családnevét vette fel, a Tvrtko meg a Szilárdnak a horvát megfelelője . Hiszen én is Szilárdra változtattam volna a nevem, amennyiben Constantinnak anyakönyveztek volna 53-ban Romániában! De legalább is, nem közöltem volna pl. Cosma Constantin név alatt a verseimet. És éppen azért mert, annak ellenére, hogy nem tanultam iskolában magyarul írni, még, ha helyesírási hibákkal telten is, de magyarul írtam meg az első verseimet és magyar költő, majd író lettem, mert ez az anyanyelvem és persze, a szívem is székely-magyarosan dobog.

Tvrtko viszont nem lett kimondottan horvát újságíró...., sőt: az ő tévés riportjai - amelyeket egyébként élvezettel követtem -, kimondottan magyar-, hogy nem mondjam: magyaros jellegűek. Ezért is találtam az ugyancsak pozitív és lényegi átvalósuláson keresztül ment, hajdani Wiskys nevű bankrabló "leleplező" bejelentését maggondolkoztatónak. Legalább is, az én tudomásom szerint, Tvrtko első nekifutásból nem lett horvát újságíró, vagy tévés, vagy híres filmes, hanem szín tiszta magyar riportokat készített, vagyis magyar nyelven, magyar témával és magyar tévé-stúdiók számára.
Reméltem tehát, hogy a Hawairól való, számomra furcsa magyaros szórakoztatásra is fogok kapni valamilyen választ. Azt is tudtam viszont, hogy a kettősség-jelenség benyomását, bizonyára az sem fogja teljesen "kipucolni" belőlem, mint ahogy a név-történet megismerése sem tudta elérni ezt a tisztázást teljesen.

IV. Végül, le esett a tantusz, és megnéztem, hogy a Wikipédia közli-e a Vujity Tvrtko (Volt Balogh Szilárd) születési adatait, és, mivel igen, kiderült, hogy a sejtelmem beigazolódott: a 220-ban a családjával Hawaira költözött Pulitzer-díjas filmes újságíró, 1972-ban, tehát a kelet-ázsiai (kínai…) asztrológia szerint, a Patkány évében született! Ez viszont, az Ikrek analogikus megfelelője, és ez azt is jelenti az utóbbi 20 éves szakmai tapasztalati megfigyelések szerint, hogy egyértelműen Ikrek-karmával született a Világra, a Skorpió (Lilith) és a Rák (Sárkányfarok) jellegű karmikus meghatározódásai mellett. Helyesen érzékeltem tehát a kettősségeket a személyiségében, még akkor is, ha a Szurdoky Csilla magyarázata szerint, emberileg nem csak, hogy érthető, hanem dicsérendő is, a 17 évesen véghez vitt névváltoztatás indoka, ami szerint ezt azért is tette, hogy ezzel pozitív példát adjon azoknak a határon túli magyaroknak, akiknek az illető országok hivatalnokai ezeknek az országoknak az akkori kommunista diktatórikus rendszereiben, önkényesen elrománosították, vagy elszlávosították a nevüket.

Anélkül tehát, hogy erkölcsi pálcát akarnék törni a nekem is szimpatikus tévé-riporter felett, ezt a romantikusan megható magyarázatot, amit bizonyára, hogy Csilla nem önkényesen eszelt ki, több okból kifolyólag is el kell utasítanom, amely okok közül, a legfontosabb számomra az asztrológiai tapasztalatom által diktált magyarázat. Mielőtt erre rá térnék, lássuk a gyakorlati kételyeket: Tudomásom szerint, Magyarországon messze nem írták át anyakönyvezéskor a különböző nemzetiségek újszülöttéinek a nevét olyan szemtelen önkényeskedéssel, mint pl. Romániában, ahol rengeteg Farkas és Szabó családnevet például írtak át Förcas – ra és Saböur-ra, és a Pétert Petru – ra, Jánost Ioan-ra, stb., még az ötvenes években sem, nem, hogy 1972-ben(!), amikor a Balog Szilárd névvel a későbbi Vojityila Tvrtko-t anyakönyvezték. Időközben arról is értesülhettem, hogy a Voitityla családnév, nem a Balognak, tehát az apa családnevének a horvát megfelelője, hanem az édesanya eredeti horvát családneve, következésképpen az nem is lett magyarosítva, hanem ez a családnév, így hangzott eredetileg is és talán maga az édesapa is magyar nemzetiségű volt. De a kamasz Szilárd - Tvrkto valamiért, ami nem ránk tartozik, nem akarta annak a családnevét tovább viselni. Feltehető tehát, hogy a családnév-változtatás nem a határon túli magyarok számára adandó pozitív példa érdekében lett megváltoztatva, hanem a méltatlannak érzett apával szemben volt egy, belső meggyőződésből eredő erkölcsi gesztus. Az ember ugyanis, nem változtatja meg azt a nevet, amely egy életen át az öntudatával szorosan egybeolvad, csak azért, hogy másoknak pozitív példát mutasson ezzel...

Nagy tehát az a szakmai gyanúm, hogy itt és ebben ez esetben is, inkább az ikrek-karmával (Egyre jobban erősödő árnyék-énnel!) járó kettős öntudat-alakítási késztetés olvadt össze a skorpiói karmával járó hibás (téves) gyökeres (az egész személyiségre vonatkozó) öntudat (mentalitás) változtatási ösztönnel (belső, nem tudatos szükség-érzettel). Tehát a belső, lényegi öntudati átvalósulás (metanoia) megvalósítás helyett, itt egy felszíni, erkölcsi alapállásból és ennek megfelelő névleges átalakulási vágyból eredő igény léphetett fel idejekorán a szellemileg bizonyára koraérett kamaszban. (Ennek a skorpió szellemiségre jellemző, pozitív átvalósulási –újjászületési igénynek ugyanis 21 éves kor betöltése után érkezik el az igénye általában.) És mindehhez vegyük hozza a Rák-karmával járó, otthonnal, családdal (szülőkkel!), azok erkölcsi magatartásával érzelmileg könnyen össze keverhető nemzetiségével, vagy vallásával, stb., szülőfölddel és hazával szembeni öntudatlan és önkéntelen spirituális zavartságot, zavarodottságot is.
És így - számomra legalább is - aki több ilyen esetet értelmeztem a szakmai gyakorlatom során –, már kibogozhatóbb, elfogadhatóbbá vált ez a Szilárd - Tvrtko-jelenség is.
Sőt, így már az álom- Hawaiból való vissza, Magyarország felé rendezett, visszapillantó tükrös nyereményes játékok szervezése, vagyis, ez a furcsa kettős magatartás is érthetőbb számomra.
Egyelőre.... (Az egységhez előre :D )

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.02.27. 23:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Cesusescu-diktatúrában nem, hogy internet nem volt és az egyetlen csatornás tévében csak a beteg agyú, öntelt Skorpió-diktátort, meg az állítólag több diplomás, paraszt-feleségét lehetett látni, amint jár kelnek a nagy világban, és a megvásárolt ünnepi show műsorokért, amelyekkel ünnepeltették magukat, a mi verejtékünkkel fizettek. És közben mi csak két évente kaptunk útlevelet és azzal is csak a szocialista államokba látogathattunk el. Mondom: e ritka Varsói szerződésen belüli világba való látogatások közötti két évben, a Ceusescu csodálatos eszméi által áthatott műsorokat lehetett követni („élvezni”…) az egyetlen TVR csatornán. Nagy - ritkán valamilyen múlt század eleji amerikai drámát, vagy ócska akció-filmet, vagy érzelgős dél-amerikai folytatásost filmeket, és még ritkábban valamilyen élet-idegen (absztrakt) cseh, magyar, vagy lengyel filmet, és időnként második világháborús orosz filmeket is, amelyekben annyi fasiszta németet kivégeztek, hogy ha azt össze számoltad volna, azok szerint, egy német sem kellett volna, hogy maradjon a földön. Tehát, az olyan egyedülálló fiatal és kevésbé fiatal-ember, mint én is, ha éppen nem udvarolt, karatézott, vagy barátkozott – vendéglőben beszélgetett és vitatkozott, vagy irodalmi-körökre járt késő délután és esténként, akkor könyveket olvasott, amellett, hogy még verseket is írt. :)
Rengeteg könyvet és főként regényt, meg jó vers-köteteket is. Ezek közül, azoknak a könyveknek egy - egy mondata, amelyeket újra és újra olvastam, egész életemre megmaradtak és meghatározták a későbbi erkölcsi alapállásomat és élet-víziómat is. Ilyen volt Nagy Lászlónak az a mondata is, hogy: "Ha reménytelen a lehetetlen, elbukásunk is ünnepély."
Vagy a már 1986-ban olvasott Hamvas Karneváljában a Márkusz tanítása: "Mindig legyen több annál, mint amit mondd, gondol, vagy képzel." Szerintem azért lehettem később hiteles - bár nem felkapott.. - asztrológus, mert ilyen, mások számára idealistának és esetleg komolytalanul elrugaszkodottnak tűnő irracionális mondatok vezéreltek mindenben, amit tettem, vagy amit nem tettem. (Pl. besúgó és másokkal szemben a román nacionalista hatalommal szövetkező, ármánykodó feljelentgető személy, nem lettem. Vagyis, a lelkiismeretem tiszta maradhatott még azokban az időkben is, amikor – és ezt is csak később tudtam meg – majdnem mindenki természetesnek vette, hogy másokról jelentéseket és hazafias erkölcsi „jellemzéseket” ír.) Jóval később tudtam meg, hogy az általam olvasott könyvekben talált különleges mondatoknak metafizikai jelentése van, akárcsak az evangéliumi kinyilatkoztatásoknak, hiszen ezzel a logikával működik az Isten.)
Szerencsémre tehát ilyeneket is olvashattam, és ennek a logikának köszönhetően nem mentem be pl. a politikába sem, amire viszont nagyon hajlamos voltam, és arra is, hogy azt komolyan véve, az ottani intrikákat és eszme- és emberárulásokat észlelve, tönkre mentem volna.
Nos, e régről hozott és főként Hamvas Béla könyveiből elsajátított, szellemi alapállásomból ki indulva, én nem csak hogy reménykedek, sőt, még csak nem is hiszem, hanem abszolút tudom, hogy azoknak a személyeknek egy része, akik hozzám fordulnak horoszkóp-rendelési igényükkel meg tudnak fordulni a megváltás – boldogság irányába, véglegesen és egyszerűen, bármilyen betegség, vagy más nehéz körülmény is nehezítené az életüket, vagy a lelküket. De azt is tudom, hogy sokan még közülük is „le rogynak élve.” (Ugyancsak Nagy Lászlótól származik ez a tanítás is, hogy: „Le rogyni nem szabad élve.)

Miért írom mindezt? Azért, mert volt egy esetem, amikor egy, a fent leírt spirituális úton elindult fiatal személy, akit az akkori vőlegénye és későbbi férje hozott hozzám karmikus értelmezésre, néhány évre rá, hogy megvilágosodott attól, hogy az egyetemes törvények létezése mellett, tudomást szerzett a Lilith-jelenség létezéséről is, valamint az ikrek-karmával járó árnyék-én jelenségéről is, lelkesen tanulmányozni kezdte a kauzális asztrológiát és, miután elolvasta Hamvas Bélának a legfontosabb műveit, látszólag teljes szellemi – spirituális pálfordulást végzett. És ennek ellenére is, végül csak vissza fordult a polgári-liberális gondolkozáshoz és élet-látáshoz, vagyis a kettős életszemlélethez. Sőt, ezzel együtt persze és tehát: az egoista individualizmushoz is, amit fiatal korában gyakorolt az ennek megfelelő neveltetésének megfelelően. (Mielőtt a férjével találkozott volna tehát.)

Ez a személy, akit nevezzünk egyelőre csak „feleség”-nek, a házasságkötés utáni hónapokban és években, a páros kapcsolata teljesen komollyá válása idején tehát, majdnem észrevehetetlenül, de szép lassan –lassan, vissza süllyedt a liberális individualizmusnak a sokak számára „normálisnak számító”, de végső soron, és ugyancsak egyesek számára, mentális betegséghez is vezető labirintusába. Vagyis, újból kezdte azt képzelni, hogy a kultúra, a divat és a modern és poszt-modern szokások-, valamint a gazdaság-centrikus politikai törvénykezés által létrehozott erkölcsi normák állnak az élet alapjainál és nem az isteni egyetemes törvények. És, mivel ezeknek a népszerű, liberális polgári normáknak és nézeteknek és szokásoknak igyekezett újból eleget tenni és ezeket másokon számon kérni, a mások (pl. a férje) „lazának” ítélt, spirituális erkölcseivel szemben, idővel konvencionálissá és fölényessé is vált, azokkal a személyekkel szemben, akik az egyetemes törvényekben bíztak inkább, mint a polgári szokások és konvenciók, eljárások és materialista nézetek és tudományos gyógymódok jótékony hatásaiban.

A fentiek miatt szükségessé vált újabb feltárás elején tehát (hiszen a férjétől való nagy különbözési igyekezete odáig fajult, hogy sem ő sem a férje nem bírták már cérnával ezt a nagy élet-vízió eltérést), azt képzeltem, hogy a liberálisan felnevelt fiatal nők szokásos története ismétlődött meg: Amikor kiderült, hogy a házasságban és a gyermekes családban bizony egyre több házi munkát kell végezni, ezekben a hölgyekben felébred a gyanú, hogy általában az emberiség és a hozzuk közelebb álló személyek, akik nevelték, vagy az Isten (sors), vagy egyenesen a férjük kibabrált velük és egyre több házi-munkát és gyermekgondozást „hagynak rájuk” méltánytalanul, vagyis igazságtalan módon.

Viszont, miután az erős (háromszoros) individualista karmát jelölő horoszkópja alapján, mélyebben el kezdtük együtt firtatni a férjével folytatott élete történéseit, a következő baj-okozó történet kerekedett ki: Ennek, a fiatal korában az interneten elég sokat navigáló, de a munkás hétköznapok tapasztalatához, vagyis őt (mint mindenkit…) természet szerűen leteperni igyekvő férfi nemű főnökökkel való előnytelen viszonyokban nulla értékű tapasztalattal rendelkező nőt, egy minden hájjal megkent, magát „szabad-kereszténynek” meghatározó, mára többek által szimpatizált székely-földi erkölcs- és vallás-prédikátor, tudatosan, vagy tudatlanul(?), de a férje ellen beprogramozta. Hogyan? Úgy, hogy a fél-világot bejárt, tehát mindenfelé megfordult és mindenféle magatartást megtapasztalt vallásos világfi, egy kivédhetetlenül ható, és sunyi egoizmusba torkolló, önállósodási és különválási és mások – főként a férj - fölé kerülési-, liberális őrület-vírust idézett a hősnőnk szívébe.

Ezt a láthatatlanul pusztító kivagyisági-vírust úgy ültette el a „minden áron”, vagyis a sátánnal való cimborálás árán is, győzni akaró próféta a fiatal családanyának a lelkében, vagyis az árnyék-énje lelki fészkében, hogy felébresztette benne a férje közéleti sikereivel és hírnevével szembeni féltékenységét és hiúságát, a férje hírneve fölé emelkedési vágyát és ezekkel együtt, az öncélú egyedül való érvényesülési vágyat. Egy szóval, a hamis szabadság-vágyat, amitől az néhány évvel korábban éppen megszabadult a férjével való találkozását követően. Ettől kezdve a feleség azt kezdte képzelni, hogy a férje őt nem szereti, hanem csak manipulálta annak az érdekében, hogy szolgájává tegye, hogy az ő igazi személyisége és „egyénisége” nem az akivé vált a spirituális információval és életszemlélettel való találkozása után, hanem az a férjével való találkozása előtti öntudatának megfelelő individualista – liberális lelkület. És azt, hogy a férje őt nem csak a máltban manipulálta és módosította az önmegáról alkotott képzelet-világát, annak az érdekében, hogy őt uralni tudja és az egyszerű lelki rabszolgájává és eszközévé tegye, hanem a jelenben is, folyton meg kíséreli manipulálni és maga alá gyűrni.

Ezt a rafinált erkölcstelenséget ma már nehéz elhinni erről a szabad lelkiismereten alapuló kereszténységet, vagyis az ő önkényes bibliai magyarázatait az interneten hirdető férfiről, mivel látszólag teljesen hátat fordított a liberalizmusnak és az individualizmusnak, és mindenütt és minden szinten kizárólag az evangéliumi „magas- erkölcsöt” és annak a csodatevő – gyógyító erejét hirdeti. Igaz, hogy azt valamilyen furcsa, sehova nem tartozó módon, egy általa „élőnek nevezett” fanatikus Keresztény eszmerendszerben tanítja „az állítólagos élő igét” internet-szinten. De 10 évvel ezelőtt még erősen liberális nézeteket vallott, azt keleti misztikával és vallással, meg persze, misztikus gyógyászattal (Hát hogyne!) is keverve.

Ez, az akkoriban még az édesanyjának a beteg-nyugdíjából éldegélő fiatalember (Az akkori honlap-fórumának a „Szabad Szárnyak" volt a címe), interjúkat is közölt különböző, a székely-földön élő, érdekes foglalkozású és gondolkozású személyekkel.

A szóban forgó „feleség”-nek az újságíró férje, megnézve egy ilyen videó-interjút, gratulált a riport logo-ján található e-mail segítségével a liberális alapállású, misztikus prófétának, miután megnézett egy általa készített komoly és mélyen elgondolkoztató interjút.

Néhány levélváltás után, a kalóz-fejkendős próféta meg is látogatta az újságírót, annak a lakásán, és meghívta az édesanyjának a Kelemen havasokban álló víkend-házába, de nem csak az újságírót, hanem egész családját. Mivel az újságíró - férj, amolyan természeti életmód-kedvelő sport-ember lévén kint aludt egy a házikó előtt felhúzott sátorban, nem tudott arra figyelni, hogy mi történik lefekvéskor és felkeléskor a kis házikóban, és egyik reggel döbbenve kellett a felesége beszámolóját hallgatnia, aki azt mondta el, hogy az új „barátjuk” bizony a gyermekek előtt trágárságokat és obszcén szavakkal és kifejezésekkel viccelődött, és több ilyen jellegű viccelődést is megengedett magának. A férj viszont, hallottakat azonnal szóvá tette és mivel a próféta tetette a hülyét, hogy nem érti, hogy vendégnek mi a kifogása az ő gyermekek előtti viselkedésével szemben, harmadnap ott hagyták az obszcén vicceivel, a gyermekek képzeletvilágára tekintettel lenni nem kívánó prófétát, hadd mulathasson az korlátlanul - szabadon és szabadosan a hozza, illetve annak az anyjához, ugyancsak vendégségbe hívott, vidám baráti társaságával. A vendéglátó próféta ugyanis, azt vetette végül az újságríó szemére, hogy az, a vendégjoggal vissza élve, korlátozni akarja őt és a barátait az önkifejezési szabadságában.

Aztán nem sokára rá, a Prédikátor, a Szabad Szárnyalás c. honlapján megjelentetett egyik prédikációjában azt találta írni, hogy azok a spirituális útkeresők, akik nem vállalnak családot és tehát gyermeket sem, magasabb rendű isteni nyilatkozatokat és sugallatokat képesek megérteni és az emberek felé közvetíteni, mint a család-vállaló személyek, mert nincsenek a családjaik „kicsinyes” érdekei és erkölcsi nézetei által korrumpálva. Ezt az újságíró visszakézből megcáfolta, és, amiért a hamis Prófétának ezt a „kinyilatkoztatását”, egyben közvetlen támadásnak is érezte az ő személye ellen, nem elégedett meg a Próféta véleménye kritikájával, hanem annak az erkölcsi magtartásával (a hitelességével) szembeni kifogásait is felsorolta. Többek között azt is, hogy az édesanyja nyugdíjából tartatja el a Próféta miközben kisportolt, életerős – tehát munkaképes! – fizikummal is rendelkezik, az irodalmi szintű írni-tudása (fogalmazási képessége) mellett.

Ez a polémia napokig folytatódott a Facebook oldalain. A polémiában viszont a „feleség” is bekapcsolódott egy idő múlva, idézve a Prófétának azokat, a gyermekeik előtt mondott obszcén vicceit, amelyeket a feleség a saját fülével hallott és a férjének is elmondott annak idején, amikor a próféta anyjának a kis vadász-házában vendégeskedtek. A feleségnek ezt a kettős személyiségét leleplező "tanúvallomását" a minden áron győzni és erkölcsi fölénybe kerülni akaró Próféta úgy viszonozta, hogy egy kemény liberális erkölcsi nyilatkozatot tettközzé a fészbuk-oldalán, ami szerint a feleség teljesen be van hódolva férjének és semmi más, mint annak a szolgája, meg a szócső-papagálya, akinek nincs tehát egyáltalán egyéni véleménye, és önálló akarata sem, sőt, még személyes gondolata sem.

Mivel a férj értelmesebbnek képzelte a feleségét annál, mint hogy ezt az átlátszó intrikát (ez a naiv uszítást...) magára vegye, az esetet elfelejtette. Az Ukrán elnőkkel egy idős és így azzal majdnem egyforma színészi és pszichológusi tehetséggel és erős Oroszlán-karmával rendelkező Székelyföldi Próféta, akárcsak Zselinszky-bohóc, vele-születetten jól értvén mind a női lélek gyenge oldalához, mind az övéhez hasonló, ontológiai öntudati sértettségi karmától vezérelt lelkek gyenge pontjához, tökéletesen betalált a hiúság vírus-golyójával a liberalizmus betegségéből nem rég kigyógyult „feleség” szívének a legtitkosabb zugába. Itt ez a vírus-golyó, nem azonnal, hanem csak hónapok, sőt évek múlva bontotta ki a feleség majdnem minden lelki sejtjét átalakító és könnyen halálossá váló, öntudati programjait.

Ennek a mentális vírus-szaporodásnak a hatásaképpen a feleség öntudata, néhány hónap, majd több év leforgása alatt, újból a magáénak érezte, majd vallotta is a fiatal korában a szívébe fogadott liberális individualizmust, vagyis a párjától való öntudati - eszmei és lelki – érzelmi külön-állóságot és persze, az általunk jól ismert üres és öncélú függetlenség-vágyat, amivel aztán, az egyik személyi (öntudati) válságból a másik családi (elválási-) drámába hurcolta két éven át magát és a családját.

Én egy fél éve találkoztam a házaspárral és a szomorú történetükkel. És noha azóta sem történt reményre okot adó pozitív változás a kapcsolatukban, mivel a feleség, minden azóta jelentkező jelző -betegsége ellenére, ragaszkodik ahhoz, hogy neki mindig, de mindig különálló és és általában ellentétes véleménye legyen a férje által vallott spirituális nézetekkel szemben, mégis, határozottan hiszek abban, hogy miután ezt a jellegzetesen karmikus alapú, de pszichológiai jellegű, válsági okot sikerült a feleség számára felfednem, egyszer majd újból éberré változik spirituálisan és, nem lesz hajlandó továbbra is áldozata lenni egy minden hájjal meg kent liberális szabad-kereszténynek.

Sokat látott asztrológusként tehát, én maximáslisan hiszek a több éve már súlyos krónikus légúti betegségben szenvedő feleségnek a többé meg nem zavarható végleges pálfordulási képességében, és ez által a teljes meggyógyulásában és a családi boldogságában, ami a közeljövőben meg fog valósulni szerintem. De, minderre ráadásul, ott van még, ugyancsak a fiatalkoromból megmaradt jézusi példázat a Tékozló fiúról, meg a juhászról, aki a nyájat ott hagyván, utána megy a sűrű erdőbe és onnan kihozza az elbitangolt fekete báránykát, és miután ez sikerült, ennek az egynek jobban örvend, mint az egész nyájnak. Bízok tehát a Plútó által megtestesített Isteni igazság megvalósulásában.

Lásd még János Széll Istvánnak az ide vonatkozó videóra vett előadását:

https://www.youtube.com/watch?v=I9qvR5SpfFo

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO