ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.28. 10:54

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.10.24. 17:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
... nem más, mint a lelkiismeret, illetve a lelki-ismertet furdalás. Nincs más eszköz erre. Ezt tapasztaltam ki a 30 éves gyakorló asztrológusi - sorsfigyelői! - tevékenységem során.

Egy barátomtól kaptam ezt az idézetet a liberalizmus által megtépázott - bizonyára keresztény és keleti, meg távol-keleti vallások mai állásáról:

> "
> Ma ott tartunk, hogy a két összeegyezhetetlen nézet – a hit és a hitetlenség – között elmosódott a demarkációs vonal, és sem az egyiket, sem pedig a másikat nem viszik el a logikai következményeikig. Ennek következtében kialakult egy tartós szürkületi zóna, amelyet azok foglalnak el, akik se nem hívők, se nem hitetlenek, és akik így mintegy sodródnak az idők áramlásaiban. „Valaminek” lennie kell mindezen túl, gondolják, de kétlik, hogy bárki is tudhatja, hogy mi is ez a „valami”, és minden jel szerint teljesen süketek azokra a – még mindig hallható – hangokra, amelyek épp erről beszélnek, figyelmeztetve őket, hogy olyan éberen figyeljenek, mintha halálos veszedelemben lennének. Olyan kulturális közegben élve, amely természetéből fakadóan a kafir sötétség-köpönyegévé lett, semmi sem tűnik valósnak, amely szűk fénycsóvájukon túl helyezkedik el, és az isteni realitás, ha esetleg fel is sejlik bennük, mint kísérteties, absztrakt és elfojtott gondolat jelenik meg; már nem perzseli, nem vakítja őket a sivatag fölött lángoló Nap.
> Aligha meglepő tehát, hogy a vallás, ha egyáltalán fennmarad ilyen ellenséges környezetben, leszakadt saját vertikális dimenziójáról, és elmerült a világiasságban; nem annak a világiasságnak az értelmében, amelyre megszokásból gondolunk – a bor, a nők és a dorbézolások (illetve ezek megfelelői) sosem bizonyultak hathatósnak a vallási meggyőződés ellen –, hanem egy olyan csábító értelemben, amely a világ dolgaival való foglalatosságokat különleges presztízzsel ruházza fel. Igaz ugyan, hogy a felebaráti szeretet erénye Isten szeretetéből fakad, de ez koránt sem jelenti azt, hogy az, amit „társadalmi lelkiismeretnek” neveznek, helyettesítheti mindezt.
> Az új vallási erkölcs, amely társadalmi és gazdasági megfontolásokat helyez előtérbe, elítélendő a hit embere által egészen a legutóbbi időkig képviseltek fényében; elítélendő abból a jól megalapozott szem-pontból, hogy a hitetlenek prioritási hierarchiáját tette magáévá és alávetette magát az ehhez kapcsolódó változási folyamatoknak, miközben elvetette azokat az örök princípiumokat, amelyeknek a vallási intézmények a letéteményesei. A vallástalanoknak viszont ez egy rendkívül kedvező szituáció. Ők úgy megriadnak egy igazi paptól, mint kő alatt a lárvák, amikor egy hatalmas kéz leemeli róluk azt, viszont a papi ruhába bújt szociális dolgozóval minden további nélkül fesztelenül barátkoznak....
> (Gai Eaton, The King of the Castle. Kvintesszencia Kiadó. Előkészületben.)

Válaszom:

Kedves Linda,

Vallás ide, vagy vallásos-, vagy misztikus liberalizmus oda, és tudományos materializmus és materialista liberalizmus még inkább oda..., egy szó mint száz: így is és úgy is, a személyi lelkiismeret meglétén, vagy nem létén áll és - vagy bukik az egészségünk is, és a boldogságunk is, tehát nem a vallásosság meglétén, vagy hiányán. Tehát azon, hogy azok is, akik spirituális tanokra és asztrológiai önismeretre alapozott hittel élnek, vajon elérik-e az igazi egészséget és boldogságot a lelkiismereti képességük létezése nélkül? Hogy el lehet-e érni a szamszarábol való kiszabadulást, vagyis az üdvösséget, egyszerű aszkézissel, joga-gyakorlatokkal, vagy buddhista elmélkedéssel? Mert szerintem éppen a lelkiismeret az, igazi érték és kapu-őrző öntudati erő, amivel és ami által létrehozhatjuk és megerősíthetjük a bennünk (is!) levő egészség, és mindenség, és boldogság és szeretet istenével (Az istenünkkel) a kapcsolatot. És eközben, a pszichológia és a pszichiátria éppen ettől törekszik menteni a betegeit..., mint valami felesleges zavaró tudati tényezőtől, ami akadályozza a terápia sikerét, lehetetlenné téve a tudományos gyógyhatást.
De hát mi kevesek, akik nem vagyunk lelki betegek, éljünk ezzel a drága kinccsel, ami a lelkiismeret és amit nem is lehet tudni, hogy honnan és kitől örököltük, vagy kaptuk egyénileg.
Én csak az tudom, hogy édesanyám volt az, aki felkeltette (kicsiráztta) bennem. De igazából akkor ébredt fel, amikor a román hadseregben, az elején, mint kívülálló, nap mint nap látnom kellett a sok hamisságot és hajmeresztő aljasságot és embertelenséget, meg a gazemberséget és erkölcsi alapul szolgáló alaphazugságot, ami szerint minden ami ott van és történik, csakis becsületes és tisztességes kell legyen, mivel a haza nevében van, majd a végén, mivel ebben a becsületes légkörben el lopták a nagy értékű, bélelt hegyivadász viharkabátomat, aminek a kincstári értékének a háromszorosát kellett volna kifizetnem, ha nem tudok vele elszámolni (Ha nem tudom a rakatárba leadni), illetve, ha kitudóik, hogy nincs meg. A szakasz-beli bajtársaim ki is oktattak szépen arról, hogy miként menjek be a másik század épületébe, délelőtt, amikor ott nincs senki, mert kiképzésen vannak és őrt nem hagynak, és miként mennyek végig a folyosókon, addig a szintén nyílt folyóson álló viharkabát fogasokig, és azok közül egyet akasszak le egyet, azonnal vegyem magamra, és így magamra vett viharkabáttal mennyek vissza az én századomhoz és az én légelhárító szakaszom raktárába, ahol a bajtársaim - a raktárnokkal együtt - vártak. Végig csináltam ezt a borzalmat, a tanításokat követve, mert amellett, hogy messe nem volt annyi pénze, még a szüleimnek sem, hogy kifizessük a kabátot, de emellett bűnügyi vizsgálatot (ti., hogy nem-e szabotálom a sereget?) és fegyelmi eljárásokat is vont volna maga után az eljárás, amennyiben hivatalosan bejelentem a hiányt. Életem egyik legrettenetesebb élménye volt, ami alatt 10 évet öregedtem, és aminek a végén össze rogytam fél-ájultan és remegtek a kezeim és a lábaim. Román bajtársaim röhögtek rajtam, hogy milyen gyenge vagyok. A lelkiismeretem tehát úgy ébredt fel ettől véglegesen, hogy azon túl, hogy megfogadtam az, hogy nagyon vigyázok ezentúl, hogy semmimet ne lopják el a kaszárnyában, amikor onnan megszabadulok, soha, semmiféle tisztességtelenség felett nem hunyok szemet és nem egyezek bele. És, hogy nyíltan pacifista leszek és ellenezni fogom azt, hogy ilyen fiatal embereket ilyen szörnyű helyekre zsúfoljanak törvényes eszközökkel, ahol semmi más nem folyik, mint az elemi erkölcs érzéküknek a lerombolása, bemocskolása. Micsoda naivitás... Hiszen ez 1973-ban volt és én 1974 nyár elején szereltem le, amikor éppen tombolni kezdett a Ceaușescu féle, román nemzeti diktatúra - őrület. Ez azt hozta magával, hogy az egész társadalomban olyan erkölcsi rend honosult, mint a Predeáli kaszárnyában csak sokkal nagyobb méretekben és még aljasabb-, de hatalmas plakátokon és monumentális épületekre kihúzott transzparenseken hirdetett háttér-indokokkal és magyarázatokkal.
Tizenhét évet kellett várnom még tehát, hogy ne legyen kötelező a csalás, a hazudozás, és az aljasság, hanem még akkor is, tisztességes és egyenes beszédű lehessek és ha el lopnak tőlem valamit, azt megpróbálhassam, akár törvényesen, akár erőszakkal vissza szerezni, anélkül, hogy a visszaszerzési kísérlet nagyobb kárt vagy büntetést vonna maga után, mint a mástól való ellopással történő "visszaszármaztatás" (kötelességteljesítés) az állami kincstárral szemben. A 1989 december 22-én véglegesedett Román rendszerváltást követően íródik tehát az életemnek az a szakasza, amikortól, immár teljesen rajtam és csakis rajtam múlik az, hogy tisztán tarthatom-e - ha akarom... - a lelkiismeretemet. Nem állítom azt, hogy ez alatt az idő alatt mindig tiszta lehetett a lelkiismeretem, sőt: az első években nyilván, hogy össze is voltam még zavarodva, hiszen rengeteg besúgóból politikai, vagy éppenséggel kulturális, vagy bírósági vezető lett, hanem csak azt, hogy miután két-három évre rá találkoztam az Elzával, elfogadtam azt a tételüket, hogy az erkölcsi gyengeség és bomlás, vagyis a gazemberség és a hazudozás és a lopás a zsarolás, és a rágalmazás és a felelőtlenkedés, csapán abból adódik, hogy az emberek nincsenek spirituális szempontból felvilágosodva. És ez szerint is életem, mindent a megvilágosodásra és nem az igazság és a hazugságleleplezésére és megkülönböztetésére alapozva, és nem folyamatos lelkiismeret-vizsgálatot tartva.
A makkegészséges Enikő nevű 2,5 hónapos kislányunknak a 1999 december 17-i halála kellett bekövetkezzen ahhoz, hogy a folyamatos lelkiismeret-vizsgálat és tisztításszükségét megértsem és gyakoroljam, az asztrológiai - spirituális ismereteim ős un.önismeretem mellett, ahhoz, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló nagy tragédiákat megelőzhessek, de még így is értek nagyobb drámai sors-fordulatok. Mivel azonban, mindig rájuk tehettem a lelkiismeret szűrőjét, aminek a segítségével az ősforrással folyamatosan kapcsolatban megadhattam, aránylag egészségesen is, 69 évesen is, itt vagyok szeretettel és barátsággal, és tovább figyelek és tovább értelmezek és tovább kutatok.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.27. 16:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Loránd!
Köszönöm a meglátás-erősítő hozzászólásodat, amire csak azért is szükség van, mert, amint írtam de talán nem elég egyértelműen -, hogy a lelkiismeretet, és még inkább a lelkiismeret-furdalást, mint az igazi egészség és a tényleges „önmegvalósítás” ( Ti., a rendeltetés beteljesítés, elégedettség - boldogság) elérésének a feltételét nem csak a pszichológia és a pszichiátria kerüli széles ívben, hanem a modern és a posztmodern spirituális tanok (iskolák, mozgalmak) és ezoterikus un. beavatási rendszerek tanai, szerzői és előadói is. Holott, a küszöb őrével való megbarátkozás és annak az intelmeinek a megfogadása, vagyis a mély lelkiismereti (ön)vizsgálat, és a megfelelő (karma-oldási) élet-látás és magatartás-változtatások nélkül, az un. lelki tisztulás nélkül, nem, hogy az egészség és a megváltás – megváltódás megvalósítása lehetetlen, de gyakorlatilag teljesen eredménytelen minden, a külső körülményeink és reláció-rendszereink hosszú távú(!) pozitív változtatására irányuló un. alkímiai (öngyógyító), vagy mágikus (pl. agykontroll) tevékenység is.
Igen, hosszú távú pozitív változásokban, vagyis következményekben kell gondolkozni a Szaturnusz esetében, mivel a lehetnek csillogó – villogó azonnali eredményeink, hogyha a hosszú távú következmények negatívak, vagy, a legtöbb esetben fatálisak. Ahogy Hamvas Béla is írja: Az élet úgy van megszerkesztve, hogy a „dharma” nélkül, vagyis: az egyetemes törvények figyelembe vétele nélkül, tehát azok összhatásának a figyelembe vétele nélkül, sors-rontássá, majd létrontássá válik a legjobb igyekezet is.
És ugyancsak a Szaturnusznál és az általa megtestesített felelősség – szelleménél maradva, amit te is kiemeltél, a majd 30 éves gyakorló asztrológusi tapasztalataim arra szorítottak rá. hogy megértsem azt is, hogy a felelősség nem csak a gyakorlatilag látható – tehát az ellenőrizhető magatartás - megnyilvánulási formákat jelenti, noha ez is nagyon fontos, mert ez nélkül fenn áll az a lehetőség is az, hogy nem megvalósított elméleti duma, afféle moralizáló „hókuszpókusz” legyen, de… De a sors-javítás és az életbeváltás – rendeltetés-teljesítés – szempontjából, még a gyakorlati felelősségek betartásánál is fontosabb a képzeleti – képzelgési felelősség. Vagyis annak a folyamatos tudatos gyakorlása, amit Hamvas Béla imaginációnak nevez a Magia Sutra nevű, kiemelt fontosságú esszéjében.
Harmadik pontként, és ugyancsak a gyakorló asztrológusi megfigyeléseim alapján, ha nem bántlak meg, kiegészítenélek azzal, hogy a lelkiismeret, hogy úgy mondjam, valahol mégis csak egy több dimenziós jelenség, vagyis, egy olyan lelki tulajdonság (kellene hogy legyen…), amely közvetlenül az isteni (egyetemes) öntudattal köti össze a személyes – személyi öntudatunkat, és ezért nem csak a Szaturnusz által megtestesített Géniuszához kötődik, hanem a Jupiteréhez, tehát az igazi, spirituális értéktudathoz és értékítélethez is, de igen is, még a nappali éber tudat-állapotban megélhető, központi személyi öntudatunkhoz is, és valahol a lelkünk legfinomabb rezdülései és „energiái” szintjén, még a Plútó által megtestesített Isteni Igazság-, vagyis, az abszolút boldogság Géniuszával is.
Szeretném megkérdezni tehát tőletek, és bárkihez, aki szeretne (bátran!) bekapcsolódni ebbe a, remélhetőleg nemes és kreatív eszmecserébe, hogy ti is így látjátok-e, vagy szerintetek felesleges ez a bonyolítás és elegendő, ha megelégszünk azzal a nézettel, hogy lelkiismeret a Szaturnuszi őserők tartozéka?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.28. 09:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Erika!
Köszönjük a kiegészítéseket. Ha jól értettem, szerinted is, az a fontos, hogy aki nem született-, illetve, akiben nem ébresztették fel a nevelés útján, az egészséges lelkifurdalás képességét, annak feltétlenül meg kell szereznie, amennyiben igazán egészséges és boldog (is) akar lenni, illetve, spirituális tudatossággal akarja folytani az életét. (Sőt, ha még ilyen jellegű tanfolyamokat is folytat, ilyen jellegű előadásokra jár. És Sőt-2 : Amennyiben ilyen jellegű előadások tartásával akar „segíteni” az ember-társain.) És igen: mind a Szaturnuszi – tényleges felelősség (tehát, a gyakorlati mellett, a képzeleti - vizualizációs felelősség), és a Jupiteri értéktudat és értékítélet, de főként a hibabelátás tudatos gyakorlás által elérhető ez.
És azt is fontos talán itt újból megjegyezni, hogy a Szaturnusz a Jupiterrel együtt őrködik a spirituális öntudatosodás és az „egész – ség” kapujában, úgy mintha elválaszthatatlan és egymás nélkül sikertelen iker-testvérek lennének, mivel, akinek nincs spirituális jellegű ) megváltáshoz vezetni képes, kiegyenlítődési…) érték-választási képessége, attól nem is várható el tényleges felelősség-érzet. És fordítva: akinek nincs magasabb színvonalú (legalább helyes, azaz: törvényes gondolkozási) felelősségtudata, az nincs is, ami alapján helyesen tudjon választani, illetve, nem tudhat helyesen, tehát rendeltetés-teljesítési logikával (jó következményekkel járó moralitással) dönteni és határozni.
De még van egy, sőt, talán két tényező is, ami ide vonatkozik, és ez- ezek, a Nap és a Plútó által megtestesített, központi öntudatunkhoz kötöttek. Miről is van szó? A Nap esetéről, csak éppen arról, hogy akinek hibázik (ferde), vagy hiányos az önképzete, vagyis az önmagáról, mint morális lényről (személyről) alkotott öntudata, tehát nincs belső un. minőségi igénye és elvárása önmagával szemben (Ti., hogy hogyan és minek, milyennek gondolja és képzeli a saját helyét – helyzetét és viszonyát az életben, illetve mindezt a más személyekhez fűződő viszonyrendszerben.), az igencsak könnyű szerrel sérti és bántja meg a más személyek öntudatát, önértékelését az arról, azokról szóló különböző és rendszerint igazságtalan megjegyzésekkel un. kritikákkal. Vagyis, hazudik róluk, sőt, szélsőséges esetekben még súlyosan meg is rágalmazza. Az egyszerű, pszichológiainak tűnő jelenség a Nap által megtestesített őserőhöz kötött ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy azok a személyek követik el a mások öntudatával szembeni vétségeket, akiknek például kizárólag negatív fényszögeket kap a napja a horoszkópjában, bár ez is lehet egy (gyengébb) asztrológiai jellemző. Hanem főképpen azok követik el - ha nem is folytonosan - de elég gyakran ezeket a vétségeket, akik valamelyik tűz-, vagy levegő- jegyű karmával születtek (Kos, Oroszlán, Nyilas, Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyben található Lilith, vagy Sárkányfarok), illetve, akik Bak karmával születtek. Persze, ez sem kötelezőn érvényesülő szabály, hanem általános előfordulási lehetőség, inkább csak azért írtam le, hogy jobban értsük meg azt, hogy lényegében miről van szó, tekintettel arra, hogy ezen a portálon megtalálhatók a jellegzetes személyi problémák, amelyekkel, azok a személyek, akik ilyen jellegű karmával születtek? És ezt több szempontból is jó figyelembe venni. Az egyik az tehát, hogy éppen az miatt, hogy ők személyiségi problémákkal (zavarokkal, központi öntudat hiánnyal) születtek, nem is értik, vagy ha érteni is kezdik, nincs kifejlődve az érzékük ahhoz, hogy a másik - mások öntudatát ne sértsék meg, ne bántsák lehetőleg, még öntudatlanul sem. És persze, amennyiben erre nincsenek otthonról erre tudatosan rá nevelve, akkor még inkább elkövetik ezt tudatlanul (úgymond ártatlanul), de a leginkább és legtöbb alkalommal célzatos tudatossággal, egészen a másik – mások személyének a tudatos lerombolásáig (bántalmazó megalázásáig) elmenően. Hát ehhez, ennek végzetes vételnek az utólagos fel- és beismeréséhez és e megfelelő bocsánatkéréshez (Az oldás megkísérléséhez) van szükség igen erős hibabelátási készségre és felelősség-tudatra. És nem csak a másikkal szemben (Ti., hogy azt ezzel a vétkünkkel megzavartuk és megakadályoztuk a kiegyenlítődési törekvéseiben), hanem első sorban saját magunkkal szemben, akik vissza-éltünk (vissza felé fejlődtünk, tehát meg sértettük az élet értelmét és így egészségtelenekké váltunk), ennek a vétkünknek az elkövetése következtében.
Ugyanez a karma-dagasztás, még mélyebbre mutat, amennyiben a Plútó által megtestesített őserő szemszögéből vizsgáljuk meg.

(Folytatása következik)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.29. 14:02 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
         Jupiter negatív fényszögben a Sárkányfarokkal




     A fényszög azt jelzi, hogy a személy olyan veleszületett ösztönös valósághamisítási késztetésekkel, vagyis, felelősségellenes és erkölcs-ellenes késztetésekkel született a világra, vagyis, az örök emberi alapértékkel szebeni, majdhogynem tudatos ellenállási késztetésekkel, azok zsigerből jövő, elutasítási reflexével született a világra, amelyek elvetési és megtagadási-, vagy megsértési - semmibevevési reflexei miatt, esetleg már gyermekkorában is a közösségi kitagadással (pl. iskolai - osztály közösségi kirekesztéssel, megbélyegzéssel un. mobingolással), kell megküzdenie. Amennyiben nem kap észbe és nem változtat a belső erkölcsi elképzelésein és ellenséges nézetein, valamint a külső mentalitásán, olyan helyzetbe kerülhet, ahol az az erkölcsi szellemiség, amelyben neveltetése folytán felnő, vagy amelyet fiatal- vagy felnőtt személyként választ magának, ellenkezik a társadalmilag általánosan elfogadott kulturális koncepciókkal, szokásrenddel, a hagyományokkal és a közvetlen környezetében elismert vallásokkal, hitformákkal is. Enyhébb esetekben, egyszerűen képtelen a környezetében hivatalos szociális intézményrendszerek eljárásaihoz és elvárásaihoz (bürokráciájához) alkalmazkodni, de éppen annyira nehezére esik a családi élet realitásaival is harmóniába kerülni.

  Az őszinteség, az elemi tisztesség és a hibabelátási képtelensége miatt, a személynek állandó becsületbeli és tisztességi (erkölcsi) problémái akadnak a magánéletében, tehát a személyes viszonyrendszerében, a társadalom szociális szféráját, de főképpen a családok rendszerét és ügyes – bajos dolgát ellátni és azok felett gondoskodni-, meg azt irányítani hivatott intézményi személyekkel, hivatalnokokkal, a család-védelem képviselőivel, vagy éppenséggel a társadalmi törvény-védelemmel  és alkalmazással, valamint a társadalmi életet irányítani hivatott képviseletekkel, tehát, a társadalmi - közösségi élet erkölcsi és személyi-jogvédelmi viszonyrendszereit szabályozni hivatott - éppen érvényben levő - törvényekkel és törvény-alkalmazási szervekkel szemben. Ezt vagy azért mert igen érzékeny, de szubjektív az ő igazságérzete és ennek következtében igen önkényesen és ferdén, enyhébb esetben: mereven értelmezi a törvényesség-, az igazságosság, a becsületesség és az erkölcs fogalmait, vagy azért mert semmiféle erkölcsi aggályt nem ismer és igen tágan, vagy meghamisítva értelmezi azokat. Az előbbi állandó személy, családi, vagy hivatalos konfliktusokhoz és lelkiismereti krízis-helyzetekhez vezethet. Amennyiben ez az állapot hosszan tartana, akkor értéktudat-válságokhoz, esetleg gátlástalansághoz (lelkiismeret-hiányhoz) és szélhámossághoz, vagy közönyhöz, empátia-hiányhoz vezethet.

  De jelentkezhet a másik véglet is: az erkölcsi terrorista magatartás, az un. erkölcscsőszködés. Azért alakul ki a merev és ellenséges erkölcs-kritikai kényszere a  magánéleti szférában,de akár a társadalmi - közösségi élet szintjein is, vagyis, a társadalom képviselőivel szemben és azért méltatlankodik állandóan, mert lelke mélyén tudja az, hogy bármilyen pozitív erkölcsi, vagy jótékonykodó szerepet is játszik, tulajdonképpen állandóan vétkezik az egyetemes törvények szellemével szemben, vagyis, a szeretteivel, vagy a tágabb értelemben vett közösséggel szemben. Hiába, hogy jótékonykodói, vagy pozitív béke-harcosi szerepeket is vállal esetleg, mert valójában arról van szó, hogy bizonytalan a saját belső értékeiben és hogy ezen erkölcsi szereplései által, belső meghasonlását és bizonytalanságát, vagyis az öntudati korrupcióját, ha lehet még saját maga előtt is elleplezze. Tudnia kell, illetve tudomásul  kell vennie, hogy a társadalmi-közösségi élet szintjén elkövetett vétségei, hibázásai, csak külső megjelenési formái a belső szellemi-lelki válságainak és kríziseinek, a szellemi - lelki és spirituális érték-bizonytalanságnak, vagyis az ősforrás (Isten) iránti bizalmatlanságának. Amennyiben esetleg vallásos is, csak azért ragaszkodik a vallásos dogmákhoz, mert lelke a mélyén igazából hitetlen, és például azért erkölcsösködik, mert lelke mélyén még önmagának is hazudik.

Ezekért esetleg már ifjú korában, de érett felnőtt korában mindenképpen máj és epe-problémáktól, vércukorszint zavaroktól, hasnyálmirigy rendellenességtől, vagy látási zavaroktól - nehézségektől is szenvedhet, amellett, hogy a személyi -magánéleti viszonyrendszere nagy mértékben, vagy akár teljesen is megomlik és  elidegenedetté válik. Ezektől a betegségektől és hátrányos helyzetektől a jelen horoszkópjából megismerhető karma-oldási életfeladatainak a beváltásával és az egyetemes törvények megismerésével és azoknak a hétköznapi életében való alkalmazásával (a hibabelátási készsége megszerzésével és növelésével, az igazmondással, sz őszinteség, az empátia-készség gyakorlásával, vagyis az igazi, önzetlen barátság- és a szeretet gyakorlásával és a lelkiismerete folyamatos felülvizsgálatával tud megszabadulni.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.29. 14:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Ami közben a fenti, két évtizede leírt horoszkóp- szövegrészt javítgattam az István által készített Astrogo nevű digitális programba való betöltési műveletek újítási tartozékaként, felrémlett, hogy nem csak a Plútó, de a a Neptunusz által megtestesített őserő egyes vonatkozásai is, a lelki-ismeret hatáskörébe tartoznak, mint pl. az empátia- készség, magyarul: az együtt-érzés és a segítség-adási reflex, sőt: az áldozathozatali reflex is.
De egyben az is újból eszembe jutott..., amire Linda barátunk hívta fel a figyelmemet magánlevélben, ti., hogy a bolygók által megtestesített őserők hierarchiában (fontossági erőviszonyi sorrendjében), a Jupitertől a Plútó felé, előfeltételezési sorrend is létezik, és a Szaturnuszi felelősségvállalás nem lehet helyes és teljes, spirituális és kauzális értékvizsgálat nélkül, de enélkül, a Neptunusz (Szeretet, önzetlenség, odaadás, áldozatkészség, segítség, mágikus erejű sors-és egészségjavítás, stb.) és a Plútó által megtestesített őserők sem érvényesülhetnek igazából.
Következésképpen,amennyiben azt akarom, hogy a lelkiismeret igazi és valódi (megváltói... boldogulási) hatóerejéről teljes képet akarunk kapni és nyújtani, ezen bolygók által megjelenített teremtői őserőknek a leírásait is be kell ide (is) másolnom.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.30. 17:46 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Ha jól értem Linda, akkor szerinted lelkiismeretlen nem csak az az ember (felnőtt személy), aki valóságot hamisít, hamisan értelmez, vagy beállít, tehát csal, hazudik és megtéveszt, rágalmaz (igazságtalan), átver, ígérget és nem tartja a szavát, vagy az aki másokat megsért és megbánt és esetleg még "halálra is sebez" a személyi önértékelésében, a szellemi - erkölcsi öntudatában, hanem még az - azok! - a felnőtt(ek) is pl, aki vét a Ciklus és a Ritmus törvénye-, vagyis az idő törvénye ellen vétkezik?
Tehát azok is, akik idejekorán felébresztik a jóval az érés előtt álló kamasz gyermekekben a kábulási - kábulati vágyat (alkoholos mámor, vagy kábítószer) és persze, esetleg enélkül is, vagy ezzel együtt, a szexuális ösztönöket (vágyakat) és olyan helyzetbe hozzák azokat, hogy idejekorán nem csak, hogy el kezdjenek különböző szexuális élvezetekről fantáziálni, hanem ilyen helyzetekbe is gyakorlatilag és testileg is bele menni?
Azért is örvendek ennek a felvetésednek, mert éppen attól féltem, hogy nehogy mi is a személytelenség, vagyis az absztrakt tudományosság terébe toljuk ezt az igencsak személyek - belső! - erkölcsi élményekkel kapcsolatos, spirituális problémát. Hiszen már tényleg csak és csakis a belső spirituális szférához tartozik, ami miatt a Szaturnusz "A küszöb őre" címet is megkapta. Tehát a gyakorlati felelősségek vállalása és beteljesítése - beváltása mellett, a képzeleti - képzelgési felelősség, aminek a jól végzéséhez (Ennek a helyes vállalásához és gyakorlásához) már a gyermekek helyes nevelésének a számtalan kérdése is felmerül, mint előfeltétel.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.11.01. 11:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Az igazság az, hogy a lelkiismeret "átmentő" erejének az ismertetését azzal kellett volna kezdeni, hogy hova és mit is kellene átmentenünk:
10. A PLÚTÓ
A Plútó az öröklétben folyamatosan és egyetemesen végbemenő (megtörténő) kiegyenlítődés őselvét működtető őserő, vagyis Ő az isteni igazság őserejét megtestesítő bolygó. Ő a Teremtő és a Teremtés (A teremtmények) közötti teljes kommunikáció magvalósulásának az igényét megtestesítő őserejét, valamint az eggyé-válási szükség és szükség-érzet őserejét megtestesítő bolygó. Más szóval, a Plútó a Mindenségben mindig (folyamatosan) létrejövő Egyetemes Ősigazság (Egységes kiegyenlítődés) ősprincípiumát megtestesítő bolygó. A megváltás és a megváltódás őserejét testesíti meg tehát, mind az egyetemes létezésben, mind az egyéni – személyes életünkben.
A Plútó asztrológiai szimbóluma egy körbe rajzolt nagyobb sugarú körív amely a Fény és a Szeretet, a Nap és a Hold, a Mars és a Vénusz, az Uránusz és a Neptunusz egymás tejes áthatását, egymás átalakítását és egymás közötti kiegyenlítődését szimbolizálja. A Plútó a kiegyenlített Mindenség és az egyetemes léttel kiegyenlített személy, termékeny megújhodási szükségének is a bolygója. A legfinomabb isteni látomásban rejlő, teremtői, de főként megváltói szellem-energiákkal telt, spontán lét-megnyilvánulások ős-princípiumát testesíti meg.
A Mars mellett, a Plútó a Skorpió uralkodójaként, az egyetemes lét- megnyilvánulás végső következményét: a teremtésnek az össz- kiegyenlítődési képességét, célját, és törvényét: a megváltás őserejét, vagyis a végső isteni igazságot testesíti meg: az összes teremtő erőnek és teremtő hatalomnak a teremtés folyamatain keresztül, azok által történő, isteni látomás megtisztulást, teljes megújhodást és ezáltal a teremtés céljának a végső beteljesedését: az örök megváltást és az abszolút lét folyamatos és zavartalan öröklét-nyugalmát.
(A megnyilvánult isteni létnek a zavartalanságát és zavarhatatlanságát biztosító, Lilithnek nevezett spirituális ősjelenség által létrehozott, teremtőerejű őskáosz (pokol) – állapot, szemben áll mindazzal, az isteni kiegyenlitettségi állapottal, amit a Plútó megtestesít. Az Abszolútum lét-megnyilvánulásának az első következménye a két világalkotó ősprincípium: a Feminin és a Maszkulin őserők első esszenciáinak a megjelenése, az Abszolút létből kiáramló teremtőerejű (mágikus) ősidea-vízió kvantumoknak (látomás-nyaláboknak, látomás-csomagoknak), amelyek racionális ok nélkül (abszolút ok miatt) kiáramlanak az abszolút létből folyamatosan, és létrehozzák a két nem szerint megnyilvánult ősidea-létezést: az Istent. Ennek a két létszférának a kölcsönös egymásba hatolása, egymást kiegyenlítése és egymás megtermékenyítése soha nem szűnik meg és ez a kiegyenlítődésen keresztül történő egységalkotásra való, örökkévaló törekvés, tartja fenn az egyetemes – Isteni - létet. Ez, az egyetemesen szükségszerű – egységre való törekvés viszont, ami az Isteni igazság maga, nem tűri meg hosszú távon és magas spirituális létezési szinteken a hamis egységek létét, ahogy nem tűri meg az érzéki és érzelmi „kielégülésre” való törekvést sem, a kiegyenlítődés helyett. Nem hiába a Plútónak otthont adó a Skorpió, a szenvedélyes igazságkeresés, és a minden látszat- rendet a fenekéig felforgató személyeknek a csillagképe. )
A Plútó ereje, a Skorpiónak erőterében végbemenő folytonos spirituális újjászületést úgy szolgálja, hogy az általa megtestesített kiegyenlítődést lét-szükségleté teszi a személy számára. Ezért a Plútó a szexualitásban elérhető kiegyenlítődés mellett, a spirituális káprázat szétoszlatásának a szükségét is megkerülhetetlenné teszi az ember életében, és ezért ő a maximális éberség eredményeként létrejövő személyi újjászületésnek (A karma-mentességnek: tehát a szellemi – spirituális megtisztulásnak) az igazságért való harcok általi megvalósíthatóság őserejének a megtestesítője. Éberségünk által, az életünk során, teljesen fel kell (kellene!) oldódjon és el kell (kellene!) múljon az életképzeletünkből és a lényünkben a személyi horoszkópunkban, első sorban a Lilith által jelzett és a negatív fényszögek, valamint a negatívan fényszögelt bolygók pozíciója által jelzett összes tévképzet, minden zavart okozó káprázat és kábulat. Ezt azért, hogy a velünk született karmikus képzetrendszerünk, átadhassa helyét valami újnak, valami másnak, a kiegyenlítődési képességet magában hordó, szellemi értéktudatra és személyi felelősségtudatra alapozott, belső meggyőződésnek: a megváltói azonosságtudatnak. Illetve a teremtés pozitív céljába vetett megingathatatlan pozitív életcél-bizalomnak: a hitnek.
II. A részben belénk nevelt, részben a mindig divatban levő, alacsonyrendű élvezetek által elérhető hamis boldogsági érzet elérési lehetőségére (pl. ínyenckedésben, vagy kábító italok, kábító szerek fogyasztása által elérhető élvezetekben, boldogsági állapotokra, és más kielégülési vágyak elérésére.) és Bábel-torony építési ambíciók kielégítésére fókuszált életképzeletünk összezavarja a pozitív erkölcsi tudatunkat, a tisztességes életvitelre való vágyunkat, ilyen jellegű törekvéseinket, erkölcsi akaratunkat. Vagyis: a karmikus sóvárgásaink, befertőzik a szellemiségünket. E lelket és szellemet gúzsba kötő, meg- és összezavaró, sugallat szerű sóvárgásokhoz kötődő, rejtett ambícióink, szélsőséges esetben rögeszmés „tiltott-vágyaink” elmulasztása és feloldása nélkül, azoknak megfelelő pozitív törekvésekkel történő pozitív képességekre való kicserélése nélkül, nem léphetünk előre, nem érhetünk el újabb spirituális megvilágosodási állapotokat, nem tehetjük tisztává és nem fejleszthetjük, nem finomíthatjuk és nem tágíthatjuk ki az öntudatunkat és végül: nem fejleszthetjük a személyiségünket. Márpedig a teremtés első oka, célja és törvénye nem más, mint maga a megváltás – megváltódás folytonos elérése és fenntartása.
Az egyetemes teremtés által indukált folyamatos szellemi tágulás állandó új és új, fejlődési színvonal elérésére sarkalló, kiegyenlítődési problémákat és nehézségeket vet fel. Tehát, az abszolút létből kiáramló új és új mágikus erejű ősideák (idea-kvantumok, egyetemes létegységek) által létrehozott új létezési formáknak, az egymással való kiegyenlítődési szüksége mellett, magukkal hozzák a kiegyenlítődés szükségét, mindazzal, ami már előzőleg is létrejött. Ez az egyetemes kiegyenlítődési szükséglet, az egyetemes létben, de a mi életünkben is, folyamatosan fennmarad. A Kos által megtestesített abszolút ősteremtés tehát, magában hordozza a létrejött lételemeknek (Az abszolút létből kiserkent idea-kvantumoknak) az egymással és a már korábban létrejött létformákkal való kiegyenlítődési szükségletét: a folytonos megváltás – megváltódás megvalósulásának a szükségét is. (Ide vonatkozóan, lásd tovább, az Egyetemes Törvények c. tanulmányomban a Megváltás törvényét.)

Aki nem akar önmagán belül (A saját öntudatán: Én-tudatán belül, spirituálisan) és ugyanakkor energetikailag – fizikailag a külső természeti világgal is, az igazság szellemében, tehát akár az igazságért való harcok árán is, a karmájától megtisztulni és úgy kiegyenlítődni, tehát aki nem akar a rendeltetése szerint „rendbe kerülni”, annak az önmagán belüli zavarodottság és zaklatottság és a környezetével szembeni, hamis kiegyenlítődési állapot, tehát a tévelygési, és a tévelygés által okozott betegeskedési állapot lesz az élete állandó jellemzője. Főként az un. mentális, tehát a pszichológiai problémák és a pszichiátriai betegégek az elmezavarodásig elmenően.
Az ilyen ember, mindig fog haragudni, neheztelni, zúgolódni és gyűlölködni, miközben képtelen lesz megérteni azt, hogy miért kell ennek a zaklatott lelki állapotnak a megfelelő következményeit elszenvednie. A folyton tisztázandó, egyetemes igazság pedig az, hogy a Feminin és a Maszkulin princípiumok, a Yin és a Yang, a Szeretet és a Fény, tehát az odaadással és áldozatkészséggel párosuló intuitív női bölcsesség és a bátor harci tapasztalatokból létrejövő szellemi világosság, a magzat-érlelő nyugalom és a termékenyítő kiáradás (a kitörés és a behatolás), szüntelenül áthatol egymáson, behatol egyik a másba és mindig újra és újra megtermékenyíti és kiegyenlíti – megváltja egymást. E folytonos egymásba hatolás és megtermékenyülés maga az Egyetemes (Szent) Szellem, a Sanctus Spiritus, a Logosz, az isteni logika tehát, aminek az alapján történik a teremtésben minden jelenség és folyamat. Ezért senkivel nem körülményeskedik és nem kíméletesedik a Plútó szelleme, aki annak ellen áll, vagy az igazság szelleme ellen vét.
A Plútó tehát, az egyetemes isteni Logoszt testesíti meg, amelynek mindenkor, minden időben és térben érvényesülnie kell. Ezért a pozitív Plútói őserő a minden, az egyetemes kiegyenlítődés szükségén kívüli, más (pl. emberi) érdeket és elgondolást kíméletlenül félresöprő legerősebb őserős és ugyanakkor a kiegyenlítődési energiákat felszabadító, gyógyító, csodatevő szellemi erő. Miközben tehát a negatív, harmonizálatlan Plútói-szellemiség, célratörésében kíméletlen, kegyetlen és romboló, őrült, vagy rögeszmés hatalmi mániákat gerjesztő, maga a pokolszerű, tudatosan vállalt és elkövetett, vagy az öntudatlan fekete mágia megtestesülése.
Nem véletlenül Plutónium az atombomba alapanyaga, de ez mindössze a negatív Plútói szellemnek az anyagi megtestesülése. Szellemi szinteken testi rendellenességekkel, elváltozásokkal, hiányzó, vagy pluszban keletkező testrészekkel, vagy szervekkel, és, amennyiben ez az elváltozás, vagy hiány a fejnél, vagyis az agynál jelentkezik, értelmi fogyatékossággal (malformációval) jár a Plútó által megtestesített szellemiséggel való diszharmonikus kapcsolat és viszony. Nem csak az atomsugárzással fertőzött övezetekben születnek testi-. Illetve un. szellemi (intellektuális) fogyatékossággal gyermekek, hanem születnek olyan helyen és olyan családban is, ahol erre nincs semmiféle fizikai, vagy biológiai - genetikai magyarázat.

III. A Plútó ugyanis, a pszicho-mentális képességek használati módjának és az un. kundalini(Isteni)- energia tudatos, vagy öntudatlan (felelős, vagy felelőtlen, személyes, vagy személytelen) sugárzásának, áramoltatásának a bolygója is. Hiszen ott áll minden létezési forma gyökerénél, a számok és a hangok gyökénél, és ott van a biológiai foganást életképessé változtató spirituális foganásnál, tehát a zigóta és az aura egyesülésénél, vagyis a zigótának az aura általi áthatásánál és életadó isteni energiával való feltöltésénél, és ott van, az élet-tapasztalattal telt emberi léleknek a földi élettől való elszakadásánál és az Istenbe való vissza-olvadásánál is. („Én vagyok az Alfa és az Omega). Ott, ahol az Isten, önmagán belül is, de a fizikai és a biológiai életben is elválasztja és újra egyesíti az eget a földdel: a világosságot a szeretettel. Vagyis ő, az abszolút léttel való, mindenen túli, személyes kapcsolatunknak, tehát a teremtés és a megváltás őserejének az asztrológiai szimbóluma. A Plútó tehát, a mindenek előtti és a mindenek feletti abszolút léterőnek, az elválás – teremtés előtti, és a világosságnak a szeretettel való az újra-egyesítése, egységesülése utáni egyetemes abszolút-állapotot őserejének bolygója is.
Vagyis, a fény és a szeretet tökéletes egybehatolásával történő, öntudati egységállapot megvalósulásának a bolygója. („Én vagyok, az Én vagyok.” Vagyok, aki Én vagyok. Én és az atya egy vagyok.) Ezért a Plútó számunkra a tökéletes szellemi alapállásnak, vagyis az isteni tengelybe-kerülésnek, egészen pontosan: a tengelyben levésnek és ez által a tényleges boldogságnak a bolygója. Ténylegesen – igazából! - boldognak lenni, annyi mint mindig tengelyben lenni. És azért, az isteni igazság szerint élni, annyi mint igazán boldognak lenni. Negatív esetben: az elvakult önimádat, az irracionális hatalmi ambíciók, a nyers energiákkal való visszaélésének, és persze: a közösségi - társadalmi hatalommal való visszaélésnek, a sötét, mindent szétbomlasztó létrontásnak (Néphülyítés, tömeges manipuláció, emberi öntudat-rontás, gyermekrontásnak), a létkorrupciónak a bolygója. De pozitív esetben mindezek ellentétének: a csodálatos gyógyulásnak, a spirituális tisztánlátási ("belátási") képesség megszerzésének a bolygója. Hiszen csak az olyan ember válik képessé a tisztánlátásra, aki képessé vált a tengelyben levésre és a tengelyben maradásra, és tehát, aki önmagát teljesen átvilágítva, a tökéletes megbocsátásra képessé tette. És aki, minden egoizmusból eredő sötét ambícióját, de a gazemberséggel és a gonoszsággal szembeni gyávaságát is, a megalkuvását és félelmét felszámolta, aki tehát a saját személyét a Szereteten át, az isteni áthatolás erőinek átadta.
A Plútó princípiuma áll az isteni - és így az emberi – hatalomhoz, de a velük való vissza élés folytán létrejövő kárhozathoz, az elkárhozáshoz is, a legközelebb. (Amekkora mértékben közelítesz Istenhez, ugyanakkora mértékben közeledik hozzád a sátán.) Egyedül ő tudja annak természetét és ha valakinek sikerül a fény és a szeretet teljes áthatolását önmagán belül megvalósítani, az úgy tud bánni a hatalommal, hogy se önmagának se másnak ne ártson vele. Mert az, aki az isteni áthatolás (az áldozat) közép- tengelyébe nem tud visszakerülni, az vagy létrontásban: az őskorrupció logikája szerint él, vagy valamiféle törvénytelen hatalmat gyakorol, azaz törvénytelen helyet foglal el az élet színpadán. És mert nem tud elsősorban önmaga fölött uralkodni (Szaturnus), ezért öncélúan gyakorolja a hatalmat miközben az ellenőrizetlen hatalma (hamisan kiegyenlített, törvénytelen helyeződése) öt a Luciferi erők eszközévé változtatja és letaszítja a hozzá szegődő (vele együtt szédelgő), és a hamis hatalomnak behódoló lelkek csoportjával a fájdalmas káprázatok és az örök zuhanás mélységeibe.
A Plútó tehát egyszerre Tűz és Víz, Föld és Levegő jegyű bolygó, vagyis a legfőbb kvintesszencia: egyszerre az Jin és a Jang, a feminin és a maszkulin ősprincípiumai által megvalósítható kvintesszenciák ősi és végső egysége, az alfa és az omega, az örök fejlődésben levő kiegyenlítődés őserejének a szimbolikus égiteste. (Asztrológiai helye.) Ezért hozza tartozik a végső, de a gyakorlati igazság-keresésének és érvényesítésének a szenvedélye is, valamint a minden emberi határt meghaladó szívósságé, és a bukások utáni újrakezdéshez, a felépüléshez, a gyógyuláshoz szükséges láthatatlan szellemi erők áramlása is. De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Plútó által megtestesített szellemiséggel való kapcsolatba kerülés és harmóniába kerülés előfeltétele számunkra az igazságért való, megalkuvás nélküli harc mellett, a vele látszólag (De csak látszólag!) az szemben álló, lehetőleg azonnali megbocsátás, és a megbocsátás által lehetővé tett lényegi (helyzet) megismerés, az átvilágítás segítségével elérhető elbocsátás.
A Plútó erejével és szellemiségével – Géniuszával – való személyes kapcsolatot a minden külső körülménytől és még a személyes érdekektől és vágyaktól is független, azoktól nem feltételezett és azok által meg nem zavarható és el nem zárható, isteni (abszolút, mennyei) boldogság-élmény átélésének az útján érhetjük el és tarthatjuk fenn. Egy olyan sugallat és sejtelem szerűen finom boldogság élményen keresztül, amit az érdektelen és önzetlen szeretetnek az ugyancsak objektív módon létező, de mégis csak személyesen megtestesíthető és átélhető (isteni) világosságnak az egyesített átélésén keresztül érthetünk meg és érhetünk el. Illetve, amit át is élhetünk mély tudattalan szinten folyamatosan. Ez az igazi hitnek a mindenek felett álló, folytonos egészséget és boldogságot biztosító csoda-ereje.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.11.03. 00:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Gabriella!

Mivel olyan asztrológiai kérdésfelvetés van a hozza-szólásodban, amelyre nagyon egyszerű asztrológiai válasz adható, miközben valahol azt is leírtam, hogy a lelkiismeretet a szülőknek kell(ene!) beoltaniuk a gyermekeikbe, amennyiben azt akarják, hogy azok valamikor ténylegesen is boldogok tudjanak lenni, ne csak látszatra, nem akarván az általad felvetett mégis csak szélesebb körű problémát (Lásd a Bogár László videó-naplójának a metafizikai - globális eszmei mondanivalóját) az egyszerű asztrológiai válaszadással "elintézni", a válaszomat a hozzászólásod végén leírtakra való reagálással kezdeném.

1. Egyikünk sem írt arról, hogy a lelkiismeret-ébresztés és a a lelkiismeret szerinti és a lelkiismerettel való élet könnyű. Sőt, mindannyian tudjuk azt, hogy mennyire nehéz, és te is nagyon jó előadóra és előadásra hivatkoztál ennek az illusztrálása érdekében. Sőt, a megvalósítás, tényleg olyan nehéz, mint ahogyan azt Sánta Ferenc "Az ötödik pecsét" c. regényében felveti. (Én is mindenkinek szeretettel ajánlom mind a könyv elolvasását, mint az azonos c. film megnézését.)

2. Azt sem állította közülünk senki, hogy mi a makulátlanok közül valók lennénk, akik akár erkölcsi, akár más szempontból mindig helyes döntéseket hoztak és hoznak az életükben. Nem akarok a többiek nevében beszélni, de én elképesztően rossz döntéseket hoztam, pedig még a Jupiter áll aránylag a legjobban a képletemben, de persze, az is két negatív fényszöggel. (Mellesleg: az a gyanúm, hogy a legrosszabb közülük talán éppen az volt, hogy Magyarországra költöztem. És még azt sem hozhatom fel mentségül, hogy nem, hogy nem tudhattam de még csak nem is sejthettem azt, hogy "Anya-ország" spirituális talaja telítve van rejtett apaság ellenes, mérgezett ásványokkal, bocsánat: műtrágyával... Hiszen azok a barátaim sem tudták ezt, akik itt születtek, és az általuk logikusan megmagyarázhatatlan veszélyre fel akarták hívni a figyelmemet.)

3. Szerintem az általad felvetett probléma, azon kívül, hogy egy olyan általános probléma, amely többnyire a kauzális horoszkóppal nem rendelkező személyeknek és a nem Logosz-olvasó emberiség :) :D nagy - nagy többségének a problémája is, és amit te, a robot-pilótával való kényszeres repüléssel illusztráltál, nem abból származik, amire utal az, hogy teljesen negatív a Jupitered. De még csak abból sem, hogy a 12-es házban székelő két karma pontod által jelzett erős árnyék-énnel rendelkezel (vagyis: az rendelkezik - rendelkezett a lelkeddel időnként). Hanem abból, hogy a lelkiismeretedet nem ébresztették fel a szüleid a gyermek- és kamaszkorodban. De legalább is, nem eléggé... (Mondom, ez a feltevés teljesen személyes, lehetséges az is, hogy tévedhetek. De, ha jól emlékszem az anyai ági felmenőknél, vagy direkt édesanyádnál és talán a nővérednél is, valamilyen Bika-karma is ismétlődik, amit te szoktál emlegetni sűrűn a magán-levelezésünkben.)
És ha már ennyire bátran őszinte voltál, talán azt a megvilágosodásodat is megírhatnád itt, hogy honnan ered a 12 házad elemei által jelzett dupla Halak-karmád, amit szerintem csak tovább nyomatékosít a teljesen negatív Jupitered. - Isten őrizz, hogy vissza akarnék élni a magánlevelezésben tőled kapott információkkal és viviszekciót akarnék bemutatni a kérdésedre adandó válaszképpen, tehát teljesen rád bízom, hogy ezt megírod-e itt, vagy sem, de mintha abban a leveledben éppen arra biztattál volna, hogy használjam az esetet illusztrációként az anyai ági örökletes programok ismertetéséhez? Már csak azért is, mert tényleg ezzel az "erős" példával, nagyon sok olvasónknak, ismerősünknek és barátunknak segíthetnénk...)
És persze, az is ide tartozik, amit a videóim elején régebben el szoktam mondani, ti., hogy nem világmegváltó eszmékkel kívánok előállni, hanem csak segítséget szeretnék adni a szakmai gyakorlatom közben felmerülő felismeréseim közlésével, azok számára, akik a kauzális horoszkópjuk segítségével már elindultak, vagy el kívánnak indulni a spirituális tudatosodás és "egész-ségesedés"- boldogulás útján

4. A mi van akkor ha... - kérdésedre a válaszom az, amiről már írtam, hogy nem csak a Szaturnusz, vagy a Jupiter által megtestesített őserőkhöz tartozik, hanem a Nap, vagy a Neptunusz, vagy a Plútó által megtestesített őserőkkel is kapcsolatban áll a Lelkiismeret. Tehát senki nem lehet olyan "szerencsétlen", hogy ilyen, vagy olyan formában, abból ne jutott volna neki annyi, hogy az asztrológiai tudatosítás segítségével, ne legyen azt képes gyakorolni és idővel, az egész öntudatára kiterjeszteni.
Sőt, azt is tudjuk, hogy az életünk éppen arról szól, hogy a karmánkhoz tartozó, negatív tulajdonságainkat azoknak a spirituálisan pozitív képességekké alakítsuk át. Tehát, amennyiben az egyetemes törvénye, illetve a magváltás logikája segítségével átalakítod az értéktudatodat, ezekkel összhangban levőre, egy idő múlva véglegesen kikapcsolhatod a személytelenség robotpilótáját.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.11.19. 12:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
És Gabriellának ezzel a, gondolom, hogy mindannyiunk számára hasznos, sőt: lényegbevágóan fontos asztrológiai lelkiismeret-értelmezésével, hogy n mondjam: rendkívüli elérkeztünk oda, ahova a Plútó által megtestesített őserőleírásának a közlésével szerettem volna. Éspedig azt a tévképzetet szerettem volna eloszlatni, hogy én, és remélhetően mindenki, aki metafizikai asztrológiával foglalkozik, nem azt érti a lelki-ismereten, és nem azt gondolja - képzeli, ami egyébként a középkori romlott kereszténység óta, bevett szokás, tehát, hogy az valamiféle hatalomgyakorlási eszközként hasznosítható lelkiismeret - furdalás ébresztése, másokban való rossz lelkiismeret - keltésre való törekvés lenne. Hanem, amint írtam is talán, de a videóimban egészen biztos, hogy mondtam, a lelkiismereten egy olyan szerves lelki - szellemi képességet kell(ene) értenünk, amely létrehozza és fenntartja a kapcsolatot bennünk (is) munkálkodó és az asztrológiában a naprendszer bolygói által megtestesített teremtői - megváltói őserők közötti "tiszta" kommunikációt és információt folytonosan tisztítja, tisztában tartja és biztosítja. És ez által a ugyanakkor az nappali éber öntudatunk és az egyetemes (isteni) léttudatunk és, un. "leemelő" (Az eredeti -őshazába vivő) morális vágyaink - törekvéseink között, ugyancsak "tiszta", tehát lehetőleg külső érdekek és karmikus ambícióktól mentesen zavartalan, a kapcsolatot szintén fenntartja és gazdagítja, szélesíti, erősíti.
Nem akarok semmiféle nyelv-újítást bevezetni, de minthogyha a magyar nyelvben téves kifejezést használnánk, a Szellem-ismeret helyében, azt helyettesítendő, mivel arra, amit mi Szent Léleknek nevezünk - és a lelkiismeret tehát ezzel is kapcsolatban kell hogy álljon, a fent leírtak szerint is - de az szerint is, hogy ha jól megvizsgáljuk, akkor a Plútó által megtestesített őserő, mintha a Szent Lélek isteni, őserejével is kapcsolatban állna -, és, mivel a magyar nyelveben általában, a Lélek szó azt az élő, szerves (organikus) őserőt jelenti, ami tulajdonképpen a "Szellem (Pneuma) munkálkodásának" az erejét jelenti, ha azt mondanánk, hogy szelem-ismeret, akkor valami kripta szagúan élettelen filozofikus, absztrakt dologról beszélnénk. Nem akarom tehát a vonatkozó magyar fogalmom használatot megváltoztatni, hanem csak érzékeltetni akarom, hogy sem feleslegesen fárasztó és egyesekben esetleg rossz érzéseket keltő moralizálásra gondoltam, amikor a témával el kezdtem behatóbban foglalkozni, sem, Isten ments, azt a látszatot kelteni, hogy én mentes lennék pl. a lelkiismeret-furdalástól, de ugyanakkor itt és most, nem a lelkiismeret-furdalásról, hanem a szellem belső útjainak a tisztítási műveleteiről szeretnék beszélni, annak a fontosságát kiemelni, miután az egész un. ezoterikus irodalomból és un. spirituális előadásokból száműzték azt, az asztrológiáról és a pszichológiáról, ahol a leginkább helye lenne, nem is beszélve. Ott mintha tilos lenne nem csak a kifejezés használata, hanem az a lelki folyamat és állapot is, amire a fogalmom utal.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.11.26. 16:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Hm... Szóval, megint előjön a Szaturnusz fontossága, vagyis a felelősségvállalás fontossága, ahogy Marika írja: még önmagunkkal szemben is. Az igazi alázat - A teremtés - megváltás számunkra sokszor érthetetlen folyamataival szembeni alázat felvételének és az életképzelet szintjén való gyakorlásának a szimbolikus gesztusa a térdhajtás, vagyis a Bakkal analogikus kapcsolatban álló testrésznek az olyan pozícióba való helyezése, amelyben fizikailag könnyebben sebezhetőbbek - legyőzhetőbbek, vagyis védtelenek vagyunk. Vagyis: a belső térdhajtás, mindenféle védekezés és magyarázkodás elhagyása, a teljes el- és befogadása az isteni igazságnak: a Világosságnak. És ez, a belső térdhajtás a sors akarata előtt - illetve az isteni törvények összhatása és az összhatás következménye, következményei előtt - az, ami nehéz, sőt: sok esetben el sem képzelhető a Bak-karmás, de ugyanúgy a tűzkarmás (Nyilas, Oroszlán, Kos karmás) személyek számára. És, amint Marika felhívja a figyelmet: Nem csak azért, mert "Az individualista ember nem ismeri az alázatot, nem is szereti." (Naná, hogy nem szereti. :lol: ), hanem azért is, mert "Ő (Mármint a tűz és Bak-karmás személy - Kiegészítés: KSZ)) a minden. Nárcisztikus, akár nyíltan, akár rejtetten.Inkább csak megalázkodik, de ahogy a nyomás enged azonnal lázad, szembefordul. Valódi belső elfogadás ugyanis nem volt. Vagy valamiért visszavonódott. Legtöbbször nyilván sértődés, vagy csalódás miatt vonódott vissza. Itt csapda keletkezik, ha az ember a megalázkodást és az alázatot magában nem válassza jól külön, ha nem fordít elég időt ennek a tisztázására. Ez az összetévesztés, összekeverés, pedig igen veszélyes mind a kapcsolatok mind a személy szempontjából. Vigyázni kell a megalázkodó emberekkel, de főképpen a saját megalázkodásainkkal (fölényeskedéseinkkel) szemben is. Egyiket sem szeretem. A megalázkodás, a fölényeskedés visszája, kéz a kézben járnak. Igazi kommunikáció és információcsere egyik esetben sem jön létre, így aztán kiegyenlítődés és együttműködés sem,..."

Vagyis: gyógyulás, és minimum szereteten, nem hogy szerelmen (minden szintű elfogadáson!) alapuló boldogság sem. Pl. családi boldogság. Amelyben nem csak a férjet - feleséget kell(ene) elfogadni, legalább az intim együttlétek során, de lehetőleg a mindennapokban is, úgy ahogy van és úgy, amilyen, hanem a saját, még addig elé feloldatlanul maradt, mély-karmainkat tükröző kamasz gyermekeinket is. Vagy éppenséggel a felnőtt, vagy felnőtté váló gyermekek a számukra "fárasztóvá, vagy nehézkessé, vagy éppenséggel unalmassá" váló idős szüleiket.

Hát persze, hogy mind a pszichiátria, mind a pszichológia - És főként a felnőttkori bajokat is, folyamatosan és csakis a gyermekkori, maximum a "magzatkori" :D traumákban, vagyis: a szerinte rossz-, vagyis hibás (agresszív, vagyis: fegyelmező és figyelmező...) szülői bánásmódban megtalálni vélő pszichológia. Hát persze... :D Mert, hogyha a karmáról nem tud, illetve nem akar tudni semmit...-, de még inkább a jósolgató, vagy a pszichologizáló asztrológia menekül a lelkiismeretnek akárcsak a felvetésétől is. Vagyis, az illető személynek a közvetlen - vagy közvetett: pl. a visszahatásokat eredményező, mágikus erő-hatásokat létrehozni és kisugározni képes képzeleti-, gondolati-, érzelmi - felelősségének a megállapításától. Nem tudom, mennyire igaz, de a feleségem szerint, a börtön-pszichológusoknak meg van tiltva, hogy a rabokkal azoknak a lelkiismeretéről beszélni merészeljenek. Ezt nyilván a személyi (egyéni) jogok és pontosan a lelkiismereti szabadság nevében...
De mi ne ijedjünk meg ettől és folytassuk a tisztázó kutakodásainkat tovább. Hamvasnak az ide (is) vonatkozó 15-ös Tarot-ikon értelmezése szerint: "Aki nem fél az ördögtől, attól fél az ördög." És erre egy székely közmondás jutott eszembe, ami szerint, szegény az ördög, mert nincs lelke. Vagyis: amíg a lelkiismeretet vállaljuk, nem lehetünk szegények. Spirituális értelemben semmiképpen nem.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO